Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Avdelning kultur, fritid och demokrati. Handläggare Caroline Teir Telefon:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Avdelning kultur, fritid och demokrati. Handläggare Caroline Teir Telefon:"

Transkript

1 Avdelning kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) Handläggare Caroline Teir Telefon: Bilaga 1 Redovisning av ansökningar om föreningsbidrag för aktiviteter för nyanlända, samt förvaltningens förslag till beslut 1. Nya Rågsveds Folkets Hus Föreningen ansöker om totalt kronor för att bekosta: Öppet språk- och kulturcafé, fem gånger i veckan. Praktisk svenska, lotsfunktion till myndigheter och samhälle samt kultur i länet, staden och stadsdelen. Uppsökande arbetssätt gentemot målgruppen. Förberedelsetid beräknas till mellan två och fyra timmar per tillfälle. Bokning av studiebesök, planering av språkträffar, samhällskontakter, uppsökande verksamhet hopkopplad med egen rådgivning. Socialekonomisk rådgivning med medborgarkontorets juridiska rådgivning. Hopkoppling med medborgarservice för att hänvisa personer i behov av kontaktlots samt lotsa vidare till stöd. En anställning av person som idag uppbär försörjningsstöd i EÅV, kronor. Handledning av personen/projektet inklusive utvärdering, kronor. Lokalkostnader/uteblivna intäkter, kronor. Marknadsföring, kronor. Slakthusplan 8A Box 81, Johanneshov Telefon Växel caroline.teir@stockholm.se stockholm.se Föreningens syfte med aktiviteterna: Att skapa en öppen mötesplats över generationsgränser där deltagare får möjlighet att lära sig enkel svenska och öva inför myndighetsbesök. Ge gemenskap och introduktion till det svenska samhället. Diskutera samarbete med Kulturskolan lokalt i Vantör.

2 Sida 2 (8) Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas ideella intresse genom att tillhandahålla lokaler i Rågsved, erbjuda kulturaktiviteter, verka för hög standard inom fritids- och nöjeslivet, vara en resurs för det lokala föreningslivet och verka för ändamål som omfattas av folkrörelsen för folkets hus och park. Antal medlemmar totalt Cirka varav i Enskede-Årsta-Vantör Cirka Sökta och eventuellt beviljade bidrag 2017 Uppger att andra bidrag ej sökts Redovisning av tilldelat bidrag 2016 Ja aktiviteterna: personer. Förvaltningens förslag är att avslå ansökan. Förvaltningen ser positivt på Nya Rågsveds Folkets Hus engagemang för nyanlända. Enligt riktlinjerna beviljas inte bidrag för löpande verksamhetskostnader eller för föreningens administrativa kostnader. Huvuddelen av det belopp föreningen söker bidrag för ska gå till att anställa en person som ska genomföra aktiviteter för nyanlända. Förvaltningen ställer sig tveksam till om det är det bästa nyttjandet av resurser för att skapa aktiviteter för målgruppen. Vidare bedöms det angivna antalet om nyanlända personer förhållandevis högt beräknat. Enligt riktlinjerna ska verksamheten komplettera och stödja förvaltningen ordinarie verksamhet. Inom förvaltningen finns flera stadsdelsmammor och ett medborgarkontor vars funktioner till stor del överlappar, snarare än kompletterar, det innehåll som beskrivs i ansökan. Förvaltningen föreslår därför att avslå ansökan. 2. Mötesplats Örby Föreningen ansöker om totalt kronor för: Informationsmöte för föreningens medlemmar och andra i Örby som vill bidra i mottagandet av nyanlända som kommer till Örby vintern , kronor.

3 Sida 3 (8) Gemensam fest för Örbybor och nyanlända. I samband med festen genomförs en insamling för att skänka startkit till de nyanlända, kronor. Informationsmöte tillsammans med kommunen då området och föreningslivet presenteras för de nyanlända, kronor. Fyra arbetsmöten under våren 2018 med de nyanlända om deras behov av stöd och aktiviteter och vad som kan göras för att lära känna varandra, kronor. Genomföra 5-10 aktiviteter under 2018 som drivs av de boende i Örby tillsammans med de nyanlända utifrån framkomna önskemål. Aktiviteterna kan bestå av till exempel mentorprogram, fotboll, talangjakt eller odling, kronor. Föreningens syfte med aktiviteterna: Att skapa trygghet kring integrationen av de nyanlända. Att tillsammans med de boende i Örby skapa aktiviteter som stöder de nyanlända i etableringen och att skapa tillit och samarbetsanda. Det långsiktiga syftet är att stärka Örby som mötesplats, stärka ett inkluderande klimat i området och utveckla grannsamverkan. Vara en plattform för aktiviteter, mötesplatser och möten som bidrar till delaktighet och samarbete. Knyta ihop olika parter, leda dialog och fungera som katalysator för projekt som samlar många olika aktörer i området. Främja kultur, idrottsliv och företagande i området. Bidra till att Örby uppfattas som ett levande, framgångsrikt, roligt och samverkande område. Antal medlemmar totalt 38 varav i Enskede-Årsta-Vantör Cirka 35 Sökta och eventuellt beviljade bidrag 2017 Uppger att andra bidrag ej sökts Redovisning av tilldelat bidrag 2016 Mottog ej bidrag 2016 aktiviteterna: 300 personer.

4 Sida 4 (8) Förvaltningens förslag till beslut är att delvis bevilja föreningens ansökan med kronor som stöd för de sökta aktiviteterna. Förvaltningen anser att föreningens syfte och aktivitet ligger väl i linje med riktlinjerna för bidraget. Föreningen har som ambition att skapa kontaktytor mellan nyanlända och boende i Örby. Förvaltningen ser positivt på föreningens tillits- och trygghetsskapande långsiktiga syfte. Verksamheten definieras inte till en särskild ålder eller annan begränsande faktor för målgruppen utan riktar sig mot nyanlända personer generellt. Vidare ska ett antal modulhus för nyanlända uppföras i det område som föreningen verkar vilket gör att föreningen har goda chanser att geografiskt nå målgruppen. Sammantaget finns viktiga förutsättningar för att verksamheten ska komma nyanlända tillgodo. Förvaltningen gör en annan bedömning än föreningen av kostnaderna och föreslår att bevilja kr för att prioritera två delar av ansökan. Delar som prioriteras är dels att genomföra arbetsmöten med de nyanlända om deras stöd och behov av aktiviteter, dels att genomföra aktiviteter utifrån de behov som framkommer på arbetsmötena. 3. Rågsveds IF Föreningen ansöker om totalt kronor för att: Bedriva öppen idrottsverksamhet för nyanlända killar och tjejer 2-3 gånger/vecka under de kommande tolv månaderna. Verksamheten kommer även vara öppen för föreningens ledare och äldre ungdomar för att nyanlända ska få möjlighet att skapa kontakt med personer som redan är etablerade i Sverige. Även arrangera Fifa-kvällar och tillfällen där föreningen tittar på Champions League och liknande. Anmälan av ett korpenlag till seriespel med möjlighet att åka till olika idrottsplatser i stadsdelen. Ersättning ledare, kronor. Material, kronor. Kost, kronor. Utbildning, kronor. Lokalhyra, kronor.

5 Sida 5 (8) Föreningens syfte med aktiviteterna: Att verka för att nyanlända barn/ungdomar integreras i samhället. Föreningens ändamål är bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med Idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund med särskild inriktning att: Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet. Föreningen sak bedriva följande idrotter: Fotboll. Föreningen kan även bedriva följande idrotter: Futsal, Gymnastik och Friidrott Antal medlemmar totalt 648 varav i Enskede-Årsta-Vantör 636 Sökta och eventuellt beviljade bidrag 2017 Uppger att andra bidrag ej sökts Redovisning av tilldelat bidrag 2016 Ja aktiviteterna: personer. Förvaltningens förslag till beslut är att avslå ansökan. Förvaltningen ser positivt på Rågsveds IF:s engagemang för att inkludera nyanlända i sin verksamhet. Dock väntas aktiviteterna inte nå särskilt många nyanlända personer. Det är vidare osäkert hur aktiviteterna kommer att lyckas nå och inkludera målgruppen eller om det främst blir redan aktiva och andra ungdomar som kommer ta del av dem. 4. Röda Korset Vantörkretsen Föreningen ansöker om totalt kronor för: Aktiviteter bestående av besök på Skansen och muséer, utställningar och idrottsaktiviteter med utgångspunkt i Vantörkretsen. Träning i svenska språket med utgångspunkt från svensk kultur, historia och samhälle, pyssel och firande vid jul och påsk, designkurs, kronor.

6 Sida 6 (8) Administrativ styrning, uppföljning och planering. Lön verksamhetsansvarig, kronor. Sociala avgifter, kronor. Aktiviteter ospecificerat, kronor. Föreningens syfte med aktiviteterna: Att med hjälp av psykosocialt stöd skapa en trygghet för målgruppen. Verksamheten syftar främst till att möta behoven hos de ensamkommande inom stadsdelen, men alla kommer vara välkomna. Verksamheten ska vara behovsanpassad, när ungdomarnas situation förändras måste verksamheten vara förberedd för att möta de nya behoven. - Förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det än förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under konflikt och andra nödsituationer. - Arbeta för att förebygga sjukdom och främja hälsa och social välfärd - Uppmuntra frivilliguppdrag, ge bistånd och en universell känsla av solidaritet gentemot alla som behöver rörelsens skydd och stöd. Antal medlemmar totalt 120 varav i Enskede-Årsta-Vantör Cirka 100 Sökta och eventuellt beviljade bidrag 2017 Ja, har sökt pengar från Röda Korset för sommaraktiviteter Redovisning av tilldelat bidrag 2016 Mottog ej bidrag 2016 aktiviteterna: Cirka 150 personer. Förvaltningen ser det goda syftet med att skapa psykosocialt stöd för främst unga nyanlända personer. Föreningen har tidigare erfarenhet från liknande verksamhet och flera etablerade samarbeten vilket ger bättre förutsättningar att lyckas nå målgruppen.

7 Sida 7 (8) Däremot konstaterar att en mindre del av det sökta beloppet budgeteras för aktiviteter och en avsevärt större del för personalkostnader för verksamhetsplanering och administration. Enligt riktlinjerna medges inte löpande verksamhetskostnader eller administrativa kostnader. Förvaltningens förslag till beslut är att bevilja den del av ansökan som rör faktiska aktiviteter med kronor. 5. Arabiska Teatern Föreningen ansöker om totalt kronor för: En serie aktiviteter för nyanlända i samarbete med Nya Rågsveds Folkets Hus och Årsta Folkets Hus. Aktiviteterna kommer äga rum hos ovanstående aktörer och riktas primärt till arabisktalande som utgör majoriteten av nyanlända. Kulturella arrangemang med teman som teater, poesi, musik, dans, aktiviteter för barn och unga, familjer och vuxna. Lokalhyra, artistgage, workshopledare, musiker, projektledning, trycksaker. Kostnaderna per arrangemang varierar beroende på antalet medverkande, vem och vad som skall göras. Totalt genomförs 20 aktiviteter under 2018 med budget om kr per aktivitet, totalt kronor. Föreningens syfte med aktiviteterna: Att ha roligt och få en stunds avkoppling från en hård värld i väntan på arbete och permanent bostad, vara orolig för familj och vänner, befinna sig i fattigdom, försöka klara studierna, ha problem med psykisk ohälsa, missbruk etc. Att få lära och leka på sitt eget språk är enkelt och roligt. Att skapa en självorganisering som är baserad på språklig och kulturell gemenskap. Målgruppen är inte definierad utifrån etnicitet, nationalitet, religion, politisk tillhörighet eller andra faktorer som är vanliga sätt att organisera personer från Mellanöstern. Istället är det genom det gemensamma språket som föreningen vill förena och vara en positiv kraft i samhället. Föreningen har i jämförelse med majoritetssamhället en större kunskap om målgruppen och möjligheter att kommunicera humanistiska och demokratiska värden. Föreningen kan berätta om detta på modersmålet som målgruppens likar.

8 Sida 8 (8) - Främja scenkonst på arabiska, arabisk dramatik, teater, språk och kultur. - Göra och visa scenkonst på arabiska eller scenkonst författat på arabiska samt göra andra närbesläktade aktiviteter. Föreningen ska vidare bedriva verksamhet inom utbildning, kursverksamhet, film- och tv-produktion samt därmed förenlig verksamhet. Antal medlemmar totalt 3 varav i Enskede-Årsta-Vantör 2 Sökta och eventuellt beviljade bidrag 2017 Uppger att andra bidrag ej sökts Redovisning av tilldelat bidrag 2016 Mottog ej bidrag 2016 aktiviteterna: Cirka personer om 20 aktiviteter genomförs. Förvaltningen kan se att föreningen genom sitt arbetssätt har god sannolikhet att skapa aktiviteter för och med målgruppen. Att bedriva verksamhet på ett språk som talas eller förstås av många nyanlända skapar en nära kontakt med målgruppen. Vid genomgång av verksamhetsberättelsen från 2016 stärks bilden av att föreningen har positiv erfarenhet att utgå från för att framgångsrikt kunna genomföra aktiviteterna. Förvaltningen tar i beaktande att arabisktalande endast utgör en del av målgruppen för bidraget. Förvaltningen föreslår att ge bidrag att genomföra fyra aktiviteter och således bevilja ansökan med kronor.

Enskede-Årsta-Vantör

Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Dnr 5.4.-469/2017 Sida 1 (5) 2017-10-05 Handläggare Caroline Teir Telefon: 08-508 14 997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag till föreningar

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Avdelning kultur, fritid och demokrati. Handläggare Caroline Teir Telefon:

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Avdelning kultur, fritid och demokrati. Handläggare Caroline Teir Telefon: Avdelning kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-11-22 Handläggare Caroline Teir Telefon: 08-508 14 997 Bilaga 1 Redovisning av ansökningar om föreningsbidrag för verksamhetsår 2018

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati. Handläggare Marie Lundahl Telefon:

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati. Handläggare Marie Lundahl Telefon: Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-01-19 Handläggare Marie Lundahl Telefon: 08-508 14 997 Bilaga 1 Redovisning av ansökningar om föreningsbidrag VT 2017 inom verksamhetsområde Barn och ungdom, samt förvaltningens

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Dnr 5.4.-647/2016 Sida 1 (5) 2016-11-22 Handläggare Marie Lundahl Telefon: 08-50814997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag vt 2017 till

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2012 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-11-14 Handläggare: Lotta Gillhardt Telefon: 08-508 14 019 Till Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Föreningsbidrag, aktivitetsstöd, våren 2018

Föreningsbidrag, aktivitetsstöd, våren 2018 Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Dnr 5.4.-232/2018 Sida 1 (7) 2018-06-14 14 Handläggare Ann-Christine Gullans Telefon: 08-508 14 913 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA OCH FRITID SID 1 (6) 2010-10-11 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076 12 90 199 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Föreningsbidrag 2013 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2013 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-11-20 Handläggare: Lotta Gillhardt Telefon: 08-508 14 019 Till Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Mål- och uppdragsbeskrivning för Community Center

Mål- och uppdragsbeskrivning för Community Center Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande DNR 1.2.1.-197/2018 Sida 1 (6) 2018-05-18 Handläggare Jenny Bertvall Telefon: 08-508 20 719 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för)

Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för) - Aktivitetsstöd avser stöd till aktiviteter som föreningen avser genomföra - Verksamhetsstöd

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Enskede-Årsta-s stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-11-22 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2015-11-16 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Genomförande och utvärdering av uppdrag om ungas organisering och egen makt

Genomförande och utvärdering av uppdrag om ungas organisering och egen makt Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för kultur, fritid och demokrati Sida 1 (5) 2016-04-19 och egen makt Uppdrag och syfte Stadsdelsnämnderna har fått i uppdrag att i samband med nämndernas

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelnings Kultur, fritid och demokrati. Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) Dnr /

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelnings Kultur, fritid och demokrati. Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) Dnr / Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelnings Kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) Dnr 1.2.5.-330/201 2018-04-23 Handläggare Lena Eidebo Telefon: 08-508 14776 Till Enskede-Årsta-Vantör

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör

Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör 1. Syfte och övergripande målsättningar Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd har som mål att genom föreningsbidragen stärka civilsamhället och stödja

Läs mer

Samordning mellan ensamkommande ungdomar på boenden och civilsamhället

Samordning mellan ensamkommande ungdomar på boenden och civilsamhället Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-05-03 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämnden 2017-05-16 Samordning mellan ensamkommande ungdomar

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-01-12 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Föreningsbidrag för 2015 till föreningar som arbetar med verksamhet som stödjer och kompletterar nämndens ordinarie verksamhet

Föreningsbidrag för 2015 till föreningar som arbetar med verksamhet som stödjer och kompletterar nämndens ordinarie verksamhet Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Individ- och familjeomsorgen vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-10-16 Handläggare Solveig Blid Telefon: 08-508 14 552 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Bidrag & stipendier. för föreningar och privatpersoner. Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter

Bidrag & stipendier. för föreningar och privatpersoner. Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter Bidrag & stipendier för föreningar och privatpersoner Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter Föreningars utveckling och kompetens Verksamhet för barn, unga & funktionshindrade Snabb slant Vill

Läs mer

Punkt i Deleg.best. Delegat Riitta Hovinen

Punkt i Deleg.best. Delegat Riitta Hovinen Delegat Riitta Hovinen Ärende nr Datum Punkt i Deleg.best. Ärendetyp Beslut 6 2016-06-30 2016-06-07 42 16KFN44 Soo Shim Taekwondo Klubb Piteå Integration 16 Med ökat antal intresseförfrågningar behöver

Läs mer

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-11-18 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

Projekt BABA råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma

Projekt BABA råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-05-16 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2017-06-13 Projekt

Läs mer

HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH GEMENSKAP

HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH GEMENSKAP HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH GEMENSKAP Integration med hjälp av handboll i Vivalla och Brickebacken Örebro SK Handboll Herr Projektansvarig: Vice Ordförande Jerker Lindgren Bakgrund HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus- Bryggan Hjorthagen på Östermalm för år 2017

Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus- Bryggan Hjorthagen på Östermalm för år 2017 Östermalms stadsdelsförvaltning Staben. Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Jelina Khoo Telefon: 08-508 088 95 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-06-15 Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus-

Läs mer

BABA - råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma

BABA - råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma Socialförvaltningen Administrativa avdelningen PM Dnr 1.3.1-585/2016 Bilaga 10 Sida 1 (6) 2016-11-23 Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: 08-508 25 077 BABA - råd, stöd och metod för barn som kommer

Läs mer

Föreningsbidrag 2017, avseende verksamhetsområde missbruk

Föreningsbidrag 2017, avseende verksamhetsområde missbruk Enskede- Årsta- Vantörs stadsdelsförvaltning Individ och familjeomsorgen vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-11-14 Handläggare Solveig Blid Telefon: 08-508 14 552 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATION TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) SDN 2009-10-22 Handläggare: Elin Olaisson Telefon: 08 508 06 406 Till Bromma stadsdelsnämnd Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar

Läs mer

Fördelning av bidrag till socialt frivilligt arbete

Fördelning av bidrag till socialt frivilligt arbete 1 (7) HANDLÄGGARE TEL DIREKT DATUM DNR Karolina Nord 08-731 31 70 2016-02-25 2015:271 Fördelning av bidrag till socialt frivilligt arbete Omsorgs- och socialnämndens riktlinjer 2 (7) Innehållsförteckning

Läs mer

Villa Talita och Talita Center

Villa Talita och Talita Center Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-11-17 Handläggare Eva Sandberg Telefon: 08-50825091 Till Socialnämndens Organisations- och föreningsutskott 2017-12-12 Villa

Läs mer

Trygga rum - tillsammans för bostadslösa barnfamiljer i Stockholm

Trygga rum - tillsammans för bostadslösa barnfamiljer i Stockholm Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Sida 1 (9) 2019-05-24 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialförvaltningens organisations- och föreningsutskott 2019-06-18 Trygga rum -

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Avdelningen för förskola och fritid Sida 1 (5) 2013-10-22 Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Bakgrund Farsta stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till

Läs mer

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar Föreningsbidrag 2016 - sammanställning av inkomna ansökningar Nedan presenteras samtliga föreningar som har ansökt om föreningsbidrag för verksamhetsåret 2016. Först listas de 22 föreningar som föreslås

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag år Rädda barnens riksförbund

Ansökan om verksamhetsbidrag år Rädda barnens riksförbund TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2018-10-15 SN 2018/0635.03.02 0480-453891 Socialnämnden Ansökan om verksamhetsbidrag år 2018 - Rädda barnens riksförbund Förslag till beslut

Läs mer

Projekt Asylboenden för ensamkommande barn som fyller 18 år

Projekt Asylboenden för ensamkommande barn som fyller 18 år Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-08-19 Handläggare Veronica Wolgast Karlberg Telefon: 08-508 25 081 Till Socialnämnden 2017-09-19 Projekt

Läs mer

Bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet samt till kultur våren 2008

Bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet samt till kultur våren 2008 ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2008-04-22 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076-12 20 099 Monica Verne Telefon: 076-12 20 201 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2013 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas

Läs mer

Föreningsbidrag för år till Frälsningsarmén, Brobygget

Föreningsbidrag för år till Frälsningsarmén, Brobygget OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Ulrika Jansson 2018-06-01 OSN-2018-0349 Omsorgsnämnden Föreningsbidrag för år 2019 2021 till Frälsningsarmén, Brobygget Förslag till beslut Omsorgsnämnden

Läs mer

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet

Läs mer

Projekt: Integration i Andersberg 2019

Projekt: Integration i Andersberg 2019 Projekt: Integration i Andersberg 2019 För projekt Integration i Andersberg har vi sökt och fått pengar från Kommunstyrelsen sedan 2010. Under åren som gått har stadsdelen förändrats med fler och fler

Läs mer

Bilaga: Sammanställning av mål och aktiviteter Lokalt utvecklingsprogram Spånga-Tensta stadsdelsområde

Bilaga: Sammanställning av mål och aktiviteter Lokalt utvecklingsprogram Spånga-Tensta stadsdelsområde Tillit och förtroende Öka det sociala kapitalet Mål Aktivitet Rådighet Samverkan Uppföljning Dialog Skapa förutsättningar för medborgarnas engagemang genom t.ex. fysiska mötesplatser Erbjuda olika platser

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Förskola och Fritid. Handläggare Agneta Stenborg Telefon: Mehmet Yildiz Telefon:

Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Förskola och Fritid. Handläggare Agneta Stenborg Telefon: Mehmet Yildiz Telefon: Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Förskola och Fritid Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2014-05-19 Handläggare Agneta Stenborg Telefon: 076-1290 199 Mehmet Yildiz Telefon: 076-1214 815 Bilaga 1 Redovisning

Läs mer

Projektet Äventyrsgruppen integration genom aktivt friluftsliv

Projektet Äventyrsgruppen integration genom aktivt friluftsliv Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-18 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2017-10-17 Projektet

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013 1. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska

Läs mer

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Inledning Den svenska idrottsrörelsen, som är landets största folkrörelse är en unik kraft inte minst genom sitt arbete med verksamhet för barn och ungdomar.

Läs mer

Riktlinjer för kommunstyrelsens föreningsbidrag till föreningars/organisationers stöd i flyktingmottagandet

Riktlinjer för kommunstyrelsens föreningsbidrag till föreningars/organisationers stöd i flyktingmottagandet KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Fridborg Anders Nilsson Daniel Datum 2016-03-04 Diarienummer KSN-2016-0556 Kommunstyrelsen Riktlinjer för kommunstyrelsens föreningsbidrag till föreningars/organisationers

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012 1. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska

Läs mer

Ansökan om medel till projekt med inriktning på förebyggande arbete mot bostadslöshet i Rinkeby-Kista

Ansökan om medel till projekt med inriktning på förebyggande arbete mot bostadslöshet i Rinkeby-Kista Rinkeby-Kista SDF Socialtjänst Vuxna Projektansökan Sida 1 (5) 2017-11-30 inriktning på förebyggande arbete mot bostadslöshet i Rinkeby-Kista Ansökan avser I stadens budget för 2018 har förebyggande insatser

Läs mer

Återredovisning av bidrag för sommarlovsaktiviteter 2019

Återredovisning av bidrag för sommarlovsaktiviteter 2019 Sida 1 (4) 2019-09-25 Handläggare Inger Cronlund Telefon: 0850803354 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Återredovisning av bidrag för sommarlovsaktiviteter 2019 Förslag till beslut Stadsdelsnämnden lägger

Läs mer

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön,

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, 1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2015-03-17 Dnr: 2013/249-IFN-730 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se

Sociala nämndernas förvaltning 2015-03-17 Dnr: 2013/249-IFN-730 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-03-17 Dnr: 2013/249-IFN-730 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se Kopia till Länsstyrelsen i Kronobergs län Ersättning

Läs mer

Projektet: Dynamisk integrering!

Projektet: Dynamisk integrering! Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Enheten för juridik, upphandling och föreningsstöd Dnr: 8.1.1-723/2016 Sida 1 (6) 2017-02-27 Handläggare Emelie Steen Telefon: 08-508 25 158 Till Socialnämnden

Läs mer

1. Bandhagens scoutkår

1. Bandhagens scoutkår Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Förskola och fritid Tjänsteutlåtande Dnr 5.4.-582/2014 Sida 1 (5) 2014-11-18 Handläggare Agneta Stenborg Telefon: 0761-290 199 Martina Söderman Telefon: 08-508

Läs mer

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Inledning Sundbyberg är en stad i förändring och det är viktigt att idrottslivet tillsammans med staden utvecklas i takt med det övriga samhället. Det idrottspolitiska

Läs mer

Svenska med baby Ansökan från föreningen Internationella Bekantskaper (1 bilaga)

Svenska med baby Ansökan från föreningen Internationella Bekantskaper (1 bilaga) Strategiska enheten Tjänsteutlåtande Dnr: 10.1-510/2014 OFU 2015-03-24 Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare: Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: 08-508 25 077 Till Socialnämnden Organisations- och föreningsutskottet

Läs mer

Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor.

Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor. Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2014 1. Tensta kvinno- och tjejjour Föreningens verksamhet riktar sig till kvinnor och flickor som är eller har varit utsatta för våld. Målet

Läs mer

1. Nya Rågsveds Folkets Hus

1. Nya Rågsveds Folkets Hus Tjänsteutlåtande Sida 1 (12) 2015-11-19 Handläggare Agneta Stenborg Telefon: 0761-290 199 Caroline Teir Telefon: 08-508 14 978 Bilaga 1 Redovisning av inkomna ansökningar om föreningsbidrag 2016 inom verksamhetsområde,

Läs mer

Bilaga 1; föreningsbidrag till föreningar för äldre och för personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning EÅV 2018

Bilaga 1; föreningsbidrag till föreningar för äldre och för personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning EÅV 2018 Bilaga 1; föreningsbidrag till föreningar för äldre och för personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning EÅV 2018 Förening (äldre) Antal medl. i EÅV Bidrag 2017 Sökt 2018 Söker bidrag för Beslut

Läs mer

RIKTLINJER FÖRENINGSSTÖD TILL FÖRENINGAR MED SÄRSKILD SOCIAL INRIKTNING

RIKTLINJER FÖRENINGSSTÖD TILL FÖRENINGAR MED SÄRSKILD SOCIAL INRIKTNING RIKTLINJER FÖRENINGSSTÖD TILL FÖRENINGAR MED SÄRSKILD SOCIAL INRIKTNING KARLSTADS KOMMUN Beslutad i: Arbetsmarknads- och socialnämnden 20 juni 2018 Ansvarig samt giltighetstid: Amanda Klint, giltig tillsvidare

Läs mer

Projektmedel avseende boendelösningar för gymnasielagens unga

Projektmedel avseende boendelösningar för gymnasielagens unga Socialförvaltningen Stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (6) 2018-11-29 Handläggare Anna Lindskog Telefon: 08-508 25 248 Till Socialnämnden 2018-12-11 Projektmedel avseende boendelösningar för gymnasielagens

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige den xx månad xx, 2016KS/0069 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress: Värmdö kommun, 134 81 Gustavsberg

Läs mer

och planeringsavdelningen VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING

och planeringsavdelningen VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Strategi- och planeringsavdelningen VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Handläggare: Monica Verne Telefon: 08-508 20 201 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2005-04-04 SDN 2005-04-21 Dnr 009-138/2005 ANSÖKNINGAR OM FÖRENINGS- OCH

Läs mer

Projekt samordning alternativa insatser ensamkommande över 18 år

Projekt samordning alternativa insatser ensamkommande över 18 år Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (6) 2018-01-15 Handläggare Veronica Wolgast Telefon: 08-508 25 081 Till Socialnämnden 2018-01-31 Projekt samordning alternativa

Läs mer

Lokal uppföljning av ungdomspolitiken, Lupp 2017: Återrapportering till Kommunstyrelsen av åtgärdsplan för Kulturnämnden

Lokal uppföljning av ungdomspolitiken, Lupp 2017: Återrapportering till Kommunstyrelsen av åtgärdsplan för Kulturnämnden Emma Gerdien Handläggare 033 357042 SKRIVELSE Datum 2018-12-17 1(5) Instans Kulturnämnden Dnr KUN 2018-00097 1.4.2.25 Lokal uppföljning av ungdomspolitiken, Lupp 2017: Återrapportering till Kommunstyrelsen

Läs mer

Medborgarbudget i Vårberg

Medborgarbudget i Vårberg Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling och medborgarservice Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2018-03-19 Handläggare Beatriçe Hasani Telefon: 08-508 24 267 Till Skärholmens stadsdelsnämnd - Inriktningsbeslut

Läs mer

Samhällsorientering och vägledning 2018

Samhällsorientering och vägledning 2018 Samhällsorientering och vägledning 2018 Enheten 2018 Målgruppen för enheten är flyktingar, som fått ett uppehållstillstånd, mottagna enligt avtal mellan Västerås Stad och Migrationsverket, egenbosatta

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2017

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2017 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande. Sida 1 (6) 2017-03-24 Handläggare Anna Löfvall Telefon 08-50809780 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-04-20 Bidrag till

Läs mer

Avslag på ansökan om försörjningsstöd i Farsta och andra stadsdelsområden

Avslag på ansökan om försörjningsstöd i Farsta och andra stadsdelsområden Avdelningen för socialtjänst Sida 1 (5) 2013-11-26 Handläggare: Medea Fröderos Sandbladh Telefon: 08 508 18 070 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-12-17 Avslag på ansökan om försörjningsstöd i Farsta och

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

Idéburet offentligt partnerskap (IOP) för mottagande av ensamkommande barn och ungdomar i Göteborg

Idéburet offentligt partnerskap (IOP) för mottagande av ensamkommande barn och ungdomar i Göteborg Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-03-07 Diarienummer 0193/15 Verksamhetsområde Integration Veronica Morales Telefon 031-367 90 09 E-post: veronica.morales@socialresurs.goteborg.se Idéburet offentligt partnerskap

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Fastställt av Älvsjö stadsdelsnämnd 2017- XX-XX Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2016

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2016 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2016 1. Grekiska föreningen Grekiska föreningen är en förening som har som mål att vara ett stöd för sina medlemmar. Man anordnar även svenskundervisning

Läs mer

Utvecklingsprojekt Social hållbarhet - ansökningsperiod 1 april 2017

Utvecklingsprojekt Social hållbarhet - ansökningsperiod 1 april 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Ahlgren 2017-04-10 KS 2017/0378 50065 Kommunstyrelsens arbetsutskott Utvecklingsprojekt Social hållbarhet - ansökningsperiod 1 april 2017 Förslag

Läs mer

Politiska inriktningsmål för integration

Politiska inriktningsmål för integration Dnr 2016KS524 078 Politiska inriktningsmål för integration Förord Kommunen har enligt lag det yttersta ansvaret för att enskilda får det stöd och den hjälp som de behöver. I detta ansvar ryms att förhålla

Läs mer

Idéburet offentligt partnerskap

Idéburet offentligt partnerskap Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr: 2.11.6-331/2017 Sida 1 (5) 2017-08-08 Handläggare Eva Sandberg Telefon: 08-50825091 Till Socialnämnden 2017-08-22 Karen Arista Telefon:

Läs mer

Kartläggning av lokaltillgången för föreningar i Enskede-Årsta-Vantör samt svar på skrivelse från (L)

Kartläggning av lokaltillgången för föreningar i Enskede-Årsta-Vantör samt svar på skrivelse från (L) Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Staben 2017-05-29 Dnr 064-2017-1.11 Handläggare Kersti Tagesson Telefon: 08-508 14 317 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Kartläggning av lokaltillgången

Läs mer

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Kulturnämnden har ansvar för kommunens kulturpolitik och verksamheter inom kultur och fritid. Nämnden vill visa att kultur är mer än det som ryms i detta

Läs mer

MISO - idrott åt alla

MISO - idrott åt alla Malmö Idrottsföreningars Samorganisation MISO - idrott åt alla MISO MISO bildades 1974 och fungerar som idrottsföreningarnas intresseorganisation och verkar som ombud för våra medlemsföreningar. Vår uppgift

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN Värnamo kommun ska genom sin egen verksamhet och genom stöd till föreningslivet verka för en allsidig och rik kulturverksamhet för barn och ungdom

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-23 Handläggare Anna Löfvall Telefon 08-508 09 780 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-04-19 Bidrag till

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014 Plan för fritidsen 2013-2014 Stockholm International Academy Sulvägen 52 A-B 126 40 Hägersten 08-646 46 98 www.stockholmskolan.se info@stockholmskolan.se Sammanfattning Inför HT 2013 har vi vidtagit en

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 5-72/2012 SID 1 (2) 2012-04-25 Handläggare: Ida Malmborg Telefon: 508 03 083 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Utökning av kommunstyrelsens föreningsbidrag till föreningars/organisationers stöd i flyktingmottagande

Utökning av kommunstyrelsens föreningsbidrag till föreningars/organisationers stöd i flyktingmottagande KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Nilsson Daniel Datum 2016-09-01 Diarienummer KSN-2016-1831 Kommunstyrelsen Utökning av kommunstyrelsens föreningsbidrag till föreningars/organisationers stöd i flyktingmottagande

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2014-2015 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation 40 år den 16 oktober 2014 MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs av föreningar December 2017

Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs av föreningar December 2017 Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs av föreningar December 2017 stockholm.se December 2017 Dnr: 5.4.-518-2017 Utgivningsdatum: 2017-12-05 3 (6) Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs

Läs mer

Ansökan om projektbidrag för "Guidning av personer med beroendeproblematik"

Ansökan om projektbidrag för Guidning av personer med beroendeproblematik Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-02-20 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämnden Organisations- och föreningsutskottet

Läs mer

ETT STARKT OCH SAMMANHÅLLET JÄRFÄLLA. Vår vision för integrationsarbetet

ETT STARKT OCH SAMMANHÅLLET JÄRFÄLLA. Vår vision för integrationsarbetet ETT STARKT OCH SAMMANHÅLLET JÄRFÄLLA Vår vision för integrationsarbetet VAD SKAPAR LYCKAD INTEGRATION? Att som nyanländ ta sig in i samhället kan verka som en omöjligt stor uppgift, det finns enormt många

Läs mer

Mötesplats för kvinnor

Mötesplats för kvinnor Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-20 Handläggare Ditte Westin Telefon: 08-508 033 76 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Mötesplats för kvinnor Förvaltningens

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Riktlinjerna reglerar hur bidragsansökningar till kultur och fritidsnämnden ska göras, vilka krav som ställs

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag och utvecklingsstöd inom Social välfärd

Riktlinjer för föreningsbidrag och utvecklingsstöd inom Social välfärd 2012-05-16 Sov 71/2012 Sov 52/2010 Riktlinjer för föreningsbidrag och utvecklingsstöd inom Social välfärd Reviderade 2012-06-07 Innehållsförteckning Riktlinjer för föreningsbidrag och utvecklingsstöd inom

Läs mer

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater.

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater. Socialdemokraterna Umeå AK Valmanifest Kyrkoval 2017-09-17 Svenska kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, frihet, försoning och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar

Läs mer

Idrottspolitiskt program Nyköping kommun

Idrottspolitiskt program Nyköping kommun Idrottspolitiskt program Nyköping kommun 2018-2022 Innehållsförteckning sid 1. Inledning 1 2. Målgrupp och målsättningar 2 3. Fokusområden och ansvarfördelning 3 4. Uppföljning och revidering 10 Inledning

Läs mer

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Sida 1 (5) 2018-01-17 Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Bakgrund Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar och organisationer. Det finns tre kategorier av bidraget

Läs mer

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL 2019 2023 Strategi för uppländsk fotboll 2019 2023 Vision : Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsområden: Fotbollsutveckling Föreningsutveckling Förbundsutveckling

Läs mer

Ansökan om medel för introduktionsförskola

Ansökan om medel för introduktionsförskola Ansökan medel för introduktionsförskola Bilaga 04 Sida 1 (6) 2018-11-14 Ansökan om medel för introduktionsförskola Nämnderna kan ansöka om medel för befintliga introduktionsförskolor, men även för start

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet.

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Socialdemokraterna Umeå AK Valprogram Kyrkovalet 2017 Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar om alla människors

Läs mer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer regler och riktlinjer_remissversion Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer Dessa riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och andra organisationer

Läs mer

Fördelning av bidrag till föreningar Tensta Familjer och Ungdomsförening

Fördelning av bidrag till föreningar Tensta Familjer och Ungdomsförening Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-05-16 Handläggare Ewa Jungstedt Pilestål Telefon: 08-508 01 522 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2018-05-24

Läs mer

Redovisning av projekt Lokala kulturhus utveckling av Tuben och förstudie om Mötesplats Fagersjö

Redovisning av projekt Lokala kulturhus utveckling av Tuben och förstudie om Mötesplats Fagersjö Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (6) 2018-03-15 Handläggare: Marie Ehrenbåge 08 508 18 251 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-04-12 Redovisning av projekt Lokala kulturhus utveckling av Tuben och förstudie

Läs mer