Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati. Handläggare Marie Lundahl Telefon:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati. Handläggare Marie Lundahl Telefon:"

Transkript

1 Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) Handläggare Marie Lundahl Telefon: Bilaga 1 Redovisning av ansökningar om föreningsbidrag VT 2017 inom verksamhetsområde Barn och ungdom, samt förvaltningens förslag till beslut 1. Rågsveds IF Föreningen ansöker om totalt kronor för att bekosta: Öppen ledarledd spontanidrott inom fortboll och friidrott, Drive-in fotboll och Drive-in friidrott för målgruppen åringar Trygghetsvandringar, samt Lovverksamhet. Föreningens har som ändamål att bedriva sin idrottsliga verksamhet (fotboll, futsal, gymnastik och friidrott) i enlighet med Idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund, samt med särskild målsättning att bedriva idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet. Slakthusplan 4 Box 81, Johanneshov Telefon Växel Fax marie.lundahl@stockholm.se Stockholm.se Antal medlemmar totalt 626 varav i Enskede-Årsta-Vantör 613 Redovisning av tilldelat bidrag 2016

2 Sida 2 (9) Förvaltningens förslag till beslut är att delvis bevilja Rågsveds IF med kronor som stöd till genomförandet av ledarledd Drive-in friidrottsverksamhet. Del av ansökan avslås med kronor för övriga verksamheter då föreningen söker medel för detta även hos andra bidragsgivare. Förvaltningen ser positivt på att föreningen samarbetar med relevanta lokala aktörer för att med gemensamma krafter verka för ungdomars fritidssysselsättning och invånarnas trygghet. Särskilt positiv är ambitionen att öka flickors närvaro och att nå nyanlända till idrottsaktiviteter. Förvaltningens ser också positivt på att föreningens ska erbjuda friidrott som ett komplement till fotbollsaktiviteter som redan är vanligt förekommande. 2. Föreningen Stacken Föreningen ansöker om totalt kronor för: Datautrustning Lekutrustning Familjelekfys (träning för hela familjen) Sago- och familjeyoga Teater Bambino och Teater Barbara Stackens springlopp att verka för en aktiv fritidsverksamhet i parkleken Stacken och i närområdet, att främst rikta verksamheten till barn och ungdomar men även till vuxna och pensionärer, att boende i Ormkärr med omnejd får en aktiv, grön och trevlig utomhusmiljö, att verksamheten följer de mål fritidsförvaltningen och föreningens årsmöte angett för parkleken, att verka för att verksamheten präglas av delaktighet, demokrati och samarbete, samt att medlemmar och besökare deltar i styret, driften och utvecklingen av verksamheten.

3 Sida 3 (9) Antal medlemmar totalt 290 varav i Enskede-Årsta-Vantör 275 Redovisning av tilldelat bidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut är att delvis bevilja föreningen Stackens ansökan med kronor som stöd till arrangemangen Familjelekfys, Sago- och familjeyoga, Teater Bambino och Teater Barbara, samt Stackens springlopp. Del av ansökan avslås med kronor då inköp av datorutrustning och andra inventarier regleras av ett separat avtal med förvaltningen. Förvaltningen ser positivt på föreningen Stackens engagemang i lokalsamhället och som social- och kulturell mötesplats. Föreningens verksamhet appellerar till både barn och föräldrar och skapar en inkluderande och stimulerande arena som välkomnar alla. 3. Svea Sträng/Ung utan Pung Föreningen ansöker om totalt kronor för att: Utveckla en föreställning för högstadie- och gymnasieungdomar, Varför så x-trem?. Projektet handlar om att förhindra olika våldsamma grupperingar såsom religiösa, politiska och kriminella. Utveckla en föreställning om sexuella trakasserier att spela för ungdomar på skolor, fritidsgårdar och i föreningar.

4 Sida 4 (9) ska arbeta för och med ungdomar i Vantör och komplettera skola, ungdomsråd, kamratgäng, familj osv. med att praktisera demokrati, ekonomi och samhällslära på ett levande och roligt sätt till medlemmarnas nöje och bästa. Verksamhetens mål är att de ungdomar som är medlemmar i föreningen skall få verka inom och bidra till alla delar av verksamheten, delta i beslut och dagligt arbete, samt också kunna stå fadder för yngre medlemmar efterhand som nya medlemmar tillkommer. Syftet med detta är att ge en nyanserad och mogen bild av samhälls- och arbetsliv och förbereda medlemmarna till vidare utbildning och yrkesliv Antal medlemmar totalt 150 varav i Enskede-Årsta-Vantör 75 Redovisning av tilldelat bidrag 2015 Förvaltningens förslag till beslut är att avslå föreningen Svea Sträng/Ung utan pungs ansökan om föreningsbidrag. Den aktuella verksamheten följer inte stadsdelens riktlinjer för föreningsbidrag för barn och unga då föreställningarna är professionella och inte är öppna för amatörer att delta i. 4. Föreningen Årstafältets koloniområde Föreningen ansöker om totalt kronor för: Verksamhet som riktar sig till barn och äldre i området runt Årstafältets för inslag i ett arrangemang under våren: - musik/dansband, och - ponny/kamelridning. - Att ansvara för skötsel och underhåll av den mark föreningen arrenderar av Stockholm Stad och av de anläggningar föreningen och dess medlemmar brukar, oavsett om de ägs av föreningen eller staden,

5 Sida 5 (9) - Att upplåta det arrenderade området till föreningens medlemmar för att brukas av dem som arrenderar koloniträdgårdar, samt - Verka för ökat samarbete mellan medlemmarna och ökat intresse för koloniträdgårdrörelsen. Antal medlemmar totalt 86 varav i Enskede-Årsta-Vantör 37 Redovisning av tilldelat bidrag 2015 Förvaltningens förslag till beslut är att delvis bevilja föreningens ansökan med kronor som stöd till föreningens öppna familjearrangemang som med ponny- och kamelridning. Hälften av ansökta beloppet avslås med kronor då den andra delen av föreningens ansökan avser verksamheten musik/dansband utan vidare beskrivning. Dansband är verksamhet som normalt sett riktar sig till vuxna och inte kan sökas från förvaltningens anslag till barn- och ungdomsverksamhet. Förvaltningen ser dock positivt på att föreningen Årstafältets koloniområde anordnar sociala och inkluderande evenemang som riktar sig till alla barn och familjer. 5. Nya Rågsveds Folkets Hus Föreningen ansöker om totalt kronor för att: Gemensamt öppet julfirande med julbord och underhållning och dylikt på julafton för alla i Enskede- Årsta-Vantör för cirka 600 besökare.

6 Sida 6 (9) Att tillhandahålla lämpliga samlings- och studielokaler inom Rågsved, Att medverka till att allmänheten erbjuds kulturaktiviteter av god kvalitet, Att verka för hög standard inom fritids- och nöjeslivet, Att samarbeta med och vara en resurs för det lokala föreningslivet, Att verka för ändamål som omfattas av folkrörelsen Folkets Hus och Park, samt Att bedriva annan härmed förenlig verksamhet. Antal medlemmar totalt Ca varav i Enskede-Årsta-Vantör 33 medlemsorganisationer, ca medlemmar Sökta och eventuellt beviljade bidrag 2016 Ja Redovisning av tilldelat bidrag 2015 Förvaltningens förslag till beslut är att bevilja föreningens ansökan med kr som stöd till föreningens julevenemang. Föreningen har ett brett nätverk bland sina medlemsorganisationer och många medlemmar. Föreningens julevenemang är ett viktigt inslag i Rågsved med omnejd och kommer många familjer, barn, unga och nyanlända till del. Förvaltningen ser positivt på att Nya Rågsveds Folkets Hus arrangerar ett alternativt öppet julfirande för de barn-, familjer och individer som vill delta, samt att man lyckas samla ett stort antal deltagare. Förvaltningen vill stödja detta arrangemang som en social och kulturell mötesplats för samkväm och gemenskap invånare emellan.

7 Sida 7 (9) 6. Svensk-mongoliska föreningen för kultur, litteratur och tvåspråkighet Föreningen ansöker om totalt kronor för att: Stötta barn och ungdomars språkutveckling genom att ha handledare inom teater, rollspel, sång och idrott, Olika kulturevenemang såsom författarträffar, kulturträff, poesistund och teaterföreställningar, samt Utveckla kunskaper om svensk-mongolisk kultur Presentera svensk kultur för nyanlända med olika bakgrund. Att verka för att överbrygga kulturskillnader och språkbarriärer mellan Mongoliet och Sverige, Att utveckla elevernas kreativa talanger, Att bygga kontakter med svenska kulturinstitutioner och att samla mongolisk litteratur för att främja elevernas bevarande av såväl modersmålet som svenskan, Att stödja ungdomar i deras val av utbildning och yrke, stötta med läxhjälp, samt erbjuda informationsmöten och föreläsningar, samt Att stödja nyanländas integration i det svenska samhället. Antal medlemmar totalt 125 varav i Enskede-Årsta-Vantör 95 Verksamhetsplanering Nystartad förening Nystartad förening Redovisning av tilldelat bidrag 2015 Förvaltningens förslag till beslut är att bevilja delvis med kronor som stöd till Svensk-mongoliska föreningen för kultur, litteratur och tvåspråkighets kulturarrangemang med avseende på föreläsningar och information för nyanlända barn och unga inom konceptet Nyckeln till framgång.

8 Sida 8 (9) Del av ansökan avslås med kronor då den delvis är ofullständig och otydlig. Förvaltningen kommer att ha fortsatt kontakt med föreningen angående framtida samarbete och utveckling av verksamhet och lokaler. Förvaltningen ser positivt på Svensk-mongoliska föreningen för kultur, litteratur och tvåspråkighets initiativ till att arbeta med barn och ungas språkutveckling i allmänhet och nyanländas i synnerhet. 7. Ung motiverad ambitiös Föreningen ansöker om totalt kronor för att: Införa Dalendagen med musik av kända artister från området, sportaktiviteter, loppis och andra aktiviteter för ungdomar och familjer Nattvandring för att skapa kontakt md ungdomar, förebygga kriminalitet samt skapa trygghet i området kvällstid, Spontanboll inomhus för att unga ska kunna delta i meningsfulla aktiviteter, avleda rastlöshet, aktivera sig och ha ett vuxet kontaktnät utöver jämnåriga, Normbrytande aktiviteter i form av roliga men för målgruppen ofta svårtillgängliga aktiviteter såsom segling, kanotpaddling och KTH:s projektverksamhet, samt Temakvällar och välkomnande samlingsplats för ungdomar inklusive tjejkvällar för aktiviteter såsom CVskrivning, ansökningar, diskussioner om påverkan och inflytande i samhället. Föreningens ändamål är att värna om ungas trygghet och välmående. Föreningen vill öka unga människors självförtroende, själkännedom och medvetenhet om hur just de kan påverka samhället vi lever i. Föreningens medlemmar ska få chansen att förverkliga sina drömmar i form av idéer och genom sitt

9 Sida 9 (9) engagemang. Föreningen vill erbjuda målgruppen hälsofrämjande fritidsaktiviteter, framhäva dolda talanger och förmågor samt utveckla möjligheter till egen försörjning genom socialt entreprenörskap. Antal medlemmar totalt 84 varav i Enskede-Årsta-Vantör 45 Sökta och eventuellt beviljade bidrag 2016 Ja Redovisning av tilldelat bidrag 2015 Förvaltningens förslag till beslut är att avslå ansökan på grund av oklarheter gällande föreningens ekonomiska redovisning för ansökan från föregående år.

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Dnr 5.4.-647/2016 Sida 1 (5) 2016-11-22 Handläggare Marie Lundahl Telefon: 08-50814997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag vt 2017 till

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Avdelning kultur, fritid och demokrati. Handläggare Caroline Teir Telefon:

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Avdelning kultur, fritid och demokrati. Handläggare Caroline Teir Telefon: Avdelning kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-11-22 Handläggare Caroline Teir Telefon: 08-508 14 997 Bilaga 1 Redovisning av ansökningar om föreningsbidrag för verksamhetsår 2018

Läs mer

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA OCH FRITID SID 1 (6) 2010-10-11 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076 12 90 199 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Avdelning kultur, fritid och demokrati. Handläggare Caroline Teir Telefon:

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Avdelning kultur, fritid och demokrati. Handläggare Caroline Teir Telefon: Avdelning kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-10-05 Handläggare Caroline Teir Telefon: 08-508 14 997 Bilaga 1 Redovisning av ansökningar om föreningsbidrag för aktiviteter för

Läs mer

1. Nya Rågsveds Folkets Hus

1. Nya Rågsveds Folkets Hus Tjänsteutlåtande Sida 1 (12) 2015-11-19 Handläggare Agneta Stenborg Telefon: 0761-290 199 Caroline Teir Telefon: 08-508 14 978 Bilaga 1 Redovisning av inkomna ansökningar om föreningsbidrag 2016 inom verksamhetsområde,

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Förskola och Fritid. Handläggare Agneta Stenborg Telefon: Mehmet Yildiz Telefon:

Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Förskola och Fritid. Handläggare Agneta Stenborg Telefon: Mehmet Yildiz Telefon: Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Förskola och Fritid Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2014-05-19 Handläggare Agneta Stenborg Telefon: 076-1290 199 Mehmet Yildiz Telefon: 076-1214 815 Bilaga 1 Redovisning

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör

Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Dnr 5.4.-469/2017 Sida 1 (5) 2017-10-05 Handläggare Caroline Teir Telefon: 08-508 14 997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag till föreningar

Läs mer

Föreningsbidrag, aktivitetsstöd, våren 2018

Föreningsbidrag, aktivitetsstöd, våren 2018 Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Dnr 5.4.-232/2018 Sida 1 (7) 2018-06-14 14 Handläggare Ann-Christine Gullans Telefon: 08-508 14 913 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet samt till kultur våren 2008

Bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet samt till kultur våren 2008 ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2008-04-22 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076-12 20 099 Monica Verne Telefon: 076-12 20 201 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Genomförande och utvärdering av uppdrag om ungas organisering och egen makt

Genomförande och utvärdering av uppdrag om ungas organisering och egen makt Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för kultur, fritid och demokrati Sida 1 (5) 2016-04-19 och egen makt Uppdrag och syfte Stadsdelsnämnderna har fått i uppdrag att i samband med nämndernas

Läs mer

1. Bandhagens scoutkår

1. Bandhagens scoutkår Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Förskola och fritid Tjänsteutlåtande Dnr 5.4.-582/2014 Sida 1 (5) 2014-11-18 Handläggare Agneta Stenborg Telefon: 0761-290 199 Martina Söderman Telefon: 08-508

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013 1. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2015-11-16 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012 1. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-01-12 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Projekt: Integration i Andersberg 2019

Projekt: Integration i Andersberg 2019 Projekt: Integration i Andersberg 2019 För projekt Integration i Andersberg har vi sökt och fått pengar från Kommunstyrelsen sedan 2010. Under åren som gått har stadsdelen förändrats med fler och fler

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-23 Handläggare Anna Löfvall Telefon 08-508 09 780 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-04-19 Bidrag till

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2012 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-11-14 Handläggare: Lotta Gillhardt Telefon: 08-508 14 019 Till Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Föreningsbidrag 2013 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2013 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-11-20 Handläggare: Lotta Gillhardt Telefon: 08-508 14 019 Till Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor.

Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor. Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2014 1. Tensta kvinno- och tjejjour Föreningens verksamhet riktar sig till kvinnor och flickor som är eller har varit utsatta för våld. Målet

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Enskede-Årsta-s stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-11-22 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till

Läs mer

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM FÖR ESLÖVS KOMMUN. Antaget av kommunstyrelsen 2013-10-01, att gälla från och med 2014-01-01

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM FÖR ESLÖVS KOMMUN. Antaget av kommunstyrelsen 2013-10-01, att gälla från och med 2014-01-01 IDROTTSPOLITISKT PROGRAM FÖR ESLÖVS KOMMUN Antaget av kommunstyrelsen 2013-10-01, att gälla från och med 2014-01-01 Idrotten spelar en central roll för Eslöv. Med en lång tradition av ett rikt föreningsliv

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR FRITIDSGÅRDEN. ht vt 2017 FRITIDSGÅRDENS VISION

VERKSAMHETSPLAN FÖR FRITIDSGÅRDEN. ht vt 2017 FRITIDSGÅRDENS VISION Storåskolan fritidsgård Norra skolområdet Sept 2016 VERKSAMHETSPLAN FÖR FRITIDSGÅRDEN ht 2016- vt 2017 FRITIDSGÅRDENS VISION FRITIDSGÅRDEN ÄR EN POSTIV MÖTESPLATS DÄR ALLA TRIVS Med glädje, vänskap och

Läs mer

Föreningsbidrag 2019

Föreningsbidrag 2019 Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Avdelningen för kultur, fritid och demokrati Sida 1 (11) 2018-11-29 Handläggare Evelyn Garate Telefon: 08-508 14 997 Till Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd 2018-12-10

Läs mer

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar Föreningsbidrag 2016 - sammanställning av inkomna ansökningar Nedan presenteras samtliga föreningar som har ansökt om föreningsbidrag för verksamhetsåret 2016. Först listas de 22 föreningar som föreslås

Läs mer

Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus

Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (5) 2018-07-17 Handläggare: Thomas Kultti 08 508 19 101 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-09-20 Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus Svar på medborgarförslag Förslag

Läs mer

Kontantstöd stipendier och enskilda aktiviteter

Kontantstöd stipendier och enskilda aktiviteter Förslag nytt bidragsreglemente 2020 2019-02-22 1 (8) Kontantstöd stipendier och enskilda aktiviteter Innehåll Kontantstöd stipendier och enskilda aktiviteter... 1 1 Inledning... 2 1.1 Enköpings kommuns

Läs mer

Program för ett integrerat samhälle

Program för ett integrerat samhälle Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för ett integrerat samhälle Integrerat samhälle 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för

Läs mer

Kultur i ögonhöjd - för, med och av barn och unga. Strategisk plan för barn- och ungdomskultur i Stockholm remissvar

Kultur i ögonhöjd - för, med och av barn och unga. Strategisk plan för barn- och ungdomskultur i Stockholm remissvar ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA OCH FRITID TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2008-11-19 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076-12 90 199 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Kultur

Läs mer

Regler för föreningsstöd

Regler för föreningsstöd Regler för föreningsstöd KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Antagen av Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-13 Dokumentinformation Fastställt av: Kultur- och fritidsnämnden Fastställt, datum: 2019-06-13 Dokumentsansvarig:

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 5-72/2012 SID 1 (2) 2012-04-25 Handläggare: Ida Malmborg Telefon: 508 03 083 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Kulturnämnden har ansvar för kommunens kulturpolitik och verksamheter inom kultur och fritid. Nämnden vill visa att kultur är mer än det som ryms i detta

Läs mer

Föreningsbidrag för 2015 till föreningar som arbetar med verksamhet som stödjer och kompletterar nämndens ordinarie verksamhet

Föreningsbidrag för 2015 till föreningar som arbetar med verksamhet som stödjer och kompletterar nämndens ordinarie verksamhet Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Individ- och familjeomsorgen vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-10-16 Handläggare Solveig Blid Telefon: 08-508 14 552 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Bidragsnormer för föreningar och organisationer

Bidragsnormer för föreningar och organisationer 1 (7) Typ: Bestämmelse Giltighetstid: Version: 2.0 Fastställd: KF 2014-04-16, 20 Uppdateras: Barn, kultur- och utbildningsnämnden lämnar bidrag till olika föreningar och organisationer som bedriver barn-

Läs mer

Stadsdel Rinkeby. Ur Smitvarning av Hans Olsson

Stadsdel Rinkeby. Ur Smitvarning av Hans Olsson Stadsdel Rinkeby Gitarrerna kastar ut sin längtan. Och där ligger den framför hans fötter. Övergiven, väntar förgäves på att nån ska ta hand om den. Han kan inte vara kvar. Han rusar bort mot den andra

Läs mer

MÅL FÖR IDROTTS- OCH FRITIDSNÄMNDEN

MÅL FÖR IDROTTS- OCH FRITIDSNÄMNDEN MÅL FÖR IDROTTS- OCH FRITIDSNÄMNDEN VISION I Karlskrona ska idrotts- och fritidsverksamheten vara ett naturligt inslag i det dagliga livet. Med ett rikt, varierat och synligt fritidsutbud gör vi vår kommun

Läs mer

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Sida 1 (5) 2018-01-17 Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Bakgrund Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar och organisationer. Det finns tre kategorier av bidraget

Läs mer

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR Kulturplan Kultur lyfter Hallsberg 2 Kultur och utbildningsnämndens viljeinriktning för kultur och föreningsliv Hallsbergs kommuns inriktningsmål för utbildning,

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN Värnamo kommun ska genom sin egen verksamhet och genom stöd till föreningslivet verka för en allsidig och rik kulturverksamhet för barn och ungdom

Läs mer

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen Ett aktivt liv, där både kropp och själ får sitt, är bra för hälsan och välbefinnandet. Vi inom kultur och fritid arbetar för att skapa förutsättningarna. Kultur- och fritidsförvaltningen Till dig som

Läs mer

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Inledning Den svenska idrottsrörelsen, som är landets största folkrörelse är en unik kraft inte minst genom sitt arbete med verksamhet för barn och ungdomar.

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för)

Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för) - Aktivitetsstöd avser stöd till aktiviteter som föreningen avser genomföra - Verksamhetsstöd

Läs mer

och planeringsavdelningen VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING

och planeringsavdelningen VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Strategi- och planeringsavdelningen VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Handläggare: Monica Verne Telefon: 08-508 20 201 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2005-04-04 SDN 2005-04-21 Dnr 009-138/2005 ANSÖKNINGAR OM FÖRENINGS- OCH

Läs mer

Stadsdel Vantör. Ur antologin Korsvägar - röster om förortskultur av Joakim Thåström

Stadsdel Vantör. Ur antologin Korsvägar - röster om förortskultur av Joakim Thåström Stadsdel Vantör Vi startade Kulturhuset eller föreningen Oasen där ute i Rågsved. Vi var väl driftiga på vissa plan för att vi var så uttråkade. Det fanns en ungdomsgård men det räckte inte så vi började

Läs mer

Fritidsplan för Skurups kommun

Fritidsplan för Skurups kommun Styrdokument 1 (12) Fritidsplan för Skurups kommun 1 Styrdokument 2 (12) Antagen av kommunfullmäktige 2014-03-24 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 4 Stöd och service... 6 Fritids- och rekreationsområden...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Fyrisgården är en ideell förening som anordnar fritidsaktiviteter med mera för alla åldrar. Verksamheten

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Riktlinjerna reglerar hur bidragsansökningar till kultur och fritidsnämnden ska göras, vilka krav som ställs

Läs mer

Datum Ansökan om bidrag till samverkanslösning med föreningen ISAK

Datum Ansökan om bidrag till samverkanslösning med föreningen ISAK KS 14 13 JUNI 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Lagerkvist Monika Datum 2012-05-29 Diarienummer KSN-2012-0669 Kommunstyrelsen Ansökan om bidrag till samverkanslösning med föreningen ISAK Förslag

Läs mer

Prioriterade områden för rörligt bidrag 2011

Prioriterade områden för rörligt bidrag 2011 1[5] Prioriterade områden för rörligt bidrag 2011 Enligt Botkyrka kommuns nya bidragsregler ska kultur- och fritidsnämnden varje år fastställa vilka prioriterade områden det rörliga bidraget ska riktas

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Mål- och uppdragsbeskrivning för Community Center

Mål- och uppdragsbeskrivning för Community Center Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande DNR 1.2.1.-197/2018 Sida 1 (6) 2018-05-18 Handläggare Jenny Bertvall Telefon: 08-508 20 719 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Kommunfullmäktiges strategiska område inspirerande livsmiljö 2016

Kommunfullmäktiges strategiska område inspirerande livsmiljö 2016 Fritids- och kulturförvaltningen Nämndsekreterare/utvecklare, Pernilla Larsson 0589-874 62, 073-765 74 62 pernilla.larsson@arboga.se Datum 2015-11-12 1 (6) Mål och mått 2015/2016 Kommunfullmäktiges strategiska

Läs mer

Regelverk för kulturnämndens bidrag

Regelverk för kulturnämndens bidrag www.katrineholm.se Regelverk för kulturnämndens bidrag 1 (8) Regelverk för kulturnämndens bidrag REGELVERK FÖR KULTURNÄMNDENS BIDRAG... 1 ALLMÄNNA VILLKOR... 2 GRUNDBIDRAG... 3 Vad kan stödet användas

Läs mer

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Strategi 2026 Vision - Verksamhetsidé - Värdegrund Vision synligare, starkare, stoltare Vi ska ta en tydligare plats på den svenska idrottsarenan

Läs mer

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014 Plan för fritidsen 2013-2014 Stockholm International Academy Sulvägen 52 A-B 126 40 Hägersten 08-646 46 98 www.stockholmskolan.se info@stockholmskolan.se Sammanfattning Inför HT 2013 har vi vidtagit en

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad 1(3) Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Tid Måndag den 4 mars 2019 kl. 15:00 Plats Integra, Kaggensgatan 40 A Enligt uppdrag Ann-Mari Nilsson Föredragningslista Val av protokollsjusterare

Läs mer

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL 2019 2023 Strategi för uppländsk fotboll 2019 2023 Vision : Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsområden: Fotbollsutveckling Föreningsutveckling Förbundsutveckling

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Kulturbidrag Kultur- och fritidsnämnden beviljar bidrag till föreningar och organisationer som bedriver en regelbunden kulturverksamhet inom exempelvis teater, dans, musik, bild och form, film och media,

Läs mer

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM IDROTTSPOLITISKT PROGRAM Idrottspolitiskt program för Nora kommun antaget av fullmäktige den 14 oktober 2015, 120 att gälla från 2016-01-01 tillsvidare, revideras under kommande mandatperiod Nora kommun

Läs mer

Utökning av kommunstyrelsens föreningsbidrag till föreningars/organisationers stöd i flyktingmottagande

Utökning av kommunstyrelsens föreningsbidrag till föreningars/organisationers stöd i flyktingmottagande KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Nilsson Daniel Datum 2016-09-01 Diarienummer KSN-2016-1831 Kommunstyrelsen Utökning av kommunstyrelsens föreningsbidrag till föreningars/organisationers stöd i flyktingmottagande

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2017

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2017 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande. Sida 1 (6) 2017-03-24 Handläggare Anna Löfvall Telefon 08-50809780 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-04-20 Bidrag till

Läs mer

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Sida 1 (5) 2016-05-09 Handläggare Susanne Lundström 08-508 033 60 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden beslutar

Läs mer

Kultur- och fritidspolitiskt program. Kumla kommun, 2015-2025 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-17 134

Kultur- och fritidspolitiskt program. Kumla kommun, 2015-2025 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-17 134 Kultur- och fritidspolitiskt program Kumla kommun, 2015-2025 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-17 134 Innehåll 1. Inledning 3 2. Varför ett kultur- och fritidspolitiskt program 4 3. Möten som utvecklar

Läs mer

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet 1 (7) Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Föreningslivet stärker civilsamhället och bidrar till ett lokalt engagemang. Därför har Sundbybergs stad valt att på olika sätt stötta föreningar

Läs mer

Välkomna. Presentation av Föreningsstödsystem 2018 för alla verksamma föreningar i Tingsryds kommun

Välkomna. Presentation av Föreningsstödsystem 2018 för alla verksamma föreningar i Tingsryds kommun Välkomna Presentation av Föreningsstödsystem 2018 för alla verksamma föreningar i Tingsryds kommun 2017-11-14 1 Nyheter Alla föreningsstöd/bidrag hanteras av samma avdelning. Man kan söka direkt via nätet.

Läs mer

Policy för mötesplatser för unga i Malmö. Gäller 2010-07-01-2012-12-31

Policy för mötesplatser för unga i Malmö. Gäller 2010-07-01-2012-12-31 Policy för mötesplatser för unga i Malmö Gäller 2010-07-01-2012-12-31 Varför en policy? Mål För att det ska vara möjligt att följa upp och utvärdera verksamheten utifrån policyn så används två typer av

Läs mer

Uppdragsplan Kultur- och fritidsnämndens uppdrag till kultur- och fritidskontoret KFN 2018/0553. Antagen av nämnden den 9 april 2019.

Uppdragsplan Kultur- och fritidsnämndens uppdrag till kultur- och fritidskontoret KFN 2018/0553. Antagen av nämnden den 9 april 2019. Uppdragsplan 2019 Kultur- och fritidsnämndens uppdrag till kultur- och fritidskontoret KFN 2018/0553. Antagen av nämnden den 9 april 2019. norrkoping.se facebook.com/norrkopingskommun 1 Kultur- och fritidsverksamhet

Läs mer

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18 Vård- och omsorgsförvaltningen Christina Hammarlund Administrativ handläggare Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 14 juni 2018 Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Riktlinjerna reglerar hur bidragsansökningar till kultur och fritidsnämnden ska göras, vilka krav som ställs

Läs mer

Angående mötesplatser för ungdomar mellan 19 och 24 år i Visättra svar på motion väckt av Nujin Alacabek Darwich (V)

Angående mötesplatser för ungdomar mellan 19 och 24 år i Visättra svar på motion väckt av Nujin Alacabek Darwich (V) KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING 2013-04-02 KS-2012/694.170 1 (3) HANDLÄGGARE Moritz, Marcel marcel.moritz@huddinge.se Kommunstyrelsen Angående mötesplatser för ungdomar mellan 19 och 24 år i Visättra svar

Läs mer

Bilaga 1; föreningsbidrag till föreningar för äldre och för personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning EÅV 2018

Bilaga 1; föreningsbidrag till föreningar för äldre och för personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning EÅV 2018 Bilaga 1; föreningsbidrag till föreningar för äldre och för personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning EÅV 2018 Förening (äldre) Antal medl. i EÅV Bidrag 2017 Sökt 2018 Söker bidrag för Beslut

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

Verksamhetsplan Kultur & Fritid

Verksamhetsplan Kultur & Fritid Verksamhetsplan 2017-2020 Kultur & Fritid 1. ÖVERGRIPANDE MÅL/VISION JOKKMOKK - DEN SJÄLVKLARA MÖTESPLATSEN PÅ POLCIRKELN Jokkmokk är en nyskapande kommun med position i framtiden och närvaro i världen

Läs mer

Vår gemensamma målbild

Vår gemensamma målbild Vår gemensamma målbild från nu till 2017 Foto: Leif Samuelsson Kultur- och fritidsförvaltningen Till dig som arbetar inom kultur- och fritidsförvaltningen För att veta vart vi ska styra måste vi veta vart

Läs mer

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Inledning Sundbyberg är en stad i förändring och det är viktigt att idrottslivet tillsammans med staden utvecklas i takt med det övriga samhället. Det idrottspolitiska

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

Bidrag & stipendier. för föreningar och privatpersoner. Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter

Bidrag & stipendier. för föreningar och privatpersoner. Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter Bidrag & stipendier för föreningar och privatpersoner Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter Föreningars utveckling och kompetens Verksamhet för barn, unga & funktionshindrade Snabb slant Vill

Läs mer

Idrottsrörelsen förändras

Idrottsrörelsen förändras En välkomnande, nyfiken och modig idrott där glädje och utveckling motiverar fler att idrotta hela livet. Idrottsrörelsen förändras Vi tror på en idrott där ännu fler känner sig välkomna och får möjlighet

Läs mer

Idrottspolitiskt program 2012

Idrottspolitiskt program 2012 Idrottspolitiskt program 2012 SKOL- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Inledning idrottspolitiskt program för helsingborgs stad Framtaget av Helsingborgs stad i samverkan med Helsingborgsidrottens samorganisation

Läs mer

Ett stärkt ledarskap Ny tränarutbildning/utbildningsstruktur hur ligger vi till? Ledarskapsutveckling i föreningarna Mer än bara att gå utbildningar

Ett stärkt ledarskap Ny tränarutbildning/utbildningsstruktur hur ligger vi till? Ledarskapsutveckling i föreningarna Mer än bara att gå utbildningar Teman En ny syn på träning och tävling Trygg idrott Vad är vårt ansvar och hur arbetar vi? Samverkan så att barn/ungdomar kan hålla på med fler idrotter längre (SAMSYN) Individen i centrum hur gör vi det

Läs mer

Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta

Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta Våra ungas framtid är allas ansvar Barn och ungdomar inom Spånga-Tenstas stadsdel är en viktig och prioriterad grupp. Här bor drygt 11.000 ungdomar i åldrarna 0 till 20 år.

Läs mer

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-11-18 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

BLI EN UTMÄRKT FÖRENING

BLI EN UTMÄRKT FÖRENING BLI EN UTMÄRKT FÖRENING CERTIFIERA FÖRENINGENS BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHET DIN FÖRENING - EN VIKTIG DEL I VÅRT ARBETE Alla föreningar, oavsett om ni sysslar med idrott, kultur eller någonting annat, bedriver

Läs mer

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet 1 (5) Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Föreningslivet stärker civilsamhället och bidrar till ett lokalt engagemang. Därför har Sundbybergs stad valt att på olika sätt stötta föreningar

Läs mer

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa Barnkulturplan för Svenljunga kommun ... Beslutat av: Kommunfullmäktige

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa Barnkulturplan för Svenljunga kommun ... Beslutat av: Kommunfullmäktige plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: 2016-09-12 119 Ansvarig: Kulturchef Revideras: Vid behov Följas

Läs mer

Riktlinjer för kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun

Riktlinjer för kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun Riktlinjer för kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2018-11-26, 108 1 Kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun Malung-Sälens kommun vill främja ett gott

Läs mer

Idrott och social hållbarhet

Idrott och social hållbarhet Idrott och social hållbarhet Malmö 27 maj 2015 Janne Carlstedt, Riksidrottsförbundet Jenny Hellberg, Skåneidrotten Idrott och social hållbarhet (A6 och B6) Idrotten engagerar många människor i vårt samhälle

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

Inledning. Idrott. Vi är glada över att under 2018 så har vi lyckats engagera 65 personer varje vecka i vår idrottsverksamhet i åldrarna 7-28 år.

Inledning. Idrott. Vi är glada över att under 2018 så har vi lyckats engagera 65 personer varje vecka i vår idrottsverksamhet i åldrarna 7-28 år. 1 Inledning I Seveds Förening möts ungdomar och framtidens visionärer där vi arbetar för ungas utveckling. Seveds Förening är en ideell förening som vill ge ungdomar möjligheten att driva egna projekt,

Läs mer

Kommunala bidrag till ideella föreningar

Kommunala bidrag till ideella föreningar RIKTLINJE 1(7) Kommunala bidrag till ideella föreningar Dokumenttyp RIKTLINJE Beslutsinstans Kommunstyrelsen Dokument-ID Dokumentansvarig Majvor Byström för beslut 2017-09-12 Ansvarig för uppföljning 2(7)

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelnings Kultur, fritid och demokrati. Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) Dnr /

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelnings Kultur, fritid och demokrati. Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) Dnr / Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelnings Kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) Dnr 1.2.5.-330/201 2018-04-23 Handläggare Lena Eidebo Telefon: 08-508 14776 Till Enskede-Årsta-Vantör

Läs mer

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2019:282 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades

Läs mer

Löparakademin är en religiöst och politiskt obunden organisation.

Löparakademin är en religiöst och politiskt obunden organisation. Verksamhetsrapport för Löparakademins verksamhet i Stockholm Stad 2017 Om LÖPARAKADEMIN Löparakademin är en ideell organisation som arbetar med jämlik hälsa och social inkludering. Med löpning som främsta

Läs mer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer Humanistiska nämnden Kulturplan för Ånge kommun 2018-2020 Dokumentansvarig: Kulturchef Fastställd av: Kommunfullmäktige Omfattar: Ånge kommunkoncern Fastställd när: 2018-02-26 11 Postadress Besöksadress

Läs mer

Fritidspolitiska mål. Fritidsnämnden. Växjö kommun

Fritidspolitiska mål. Fritidsnämnden. Växjö kommun Fritidspolitiska mål Fritidsnämnden Växjö kommun Fritidspolitiska mål 1. Stöd till fritidsverksamhet Föreningslivet i Växjö kommun stimuleras genom olika stödformer till verksamheter som ger kommuninnevånarna

Läs mer

Föreningsbidrag 2019

Föreningsbidrag 2019 Älvsjö stadsdelsförvaltning Staben Sida 1 (7) 2019-02-07 Handläggare Erica Wangenheim Telefon:08-508 21 008 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2019-02-07 Föreningsbidrag 2019 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Uppföljning medborgarlöfte 2017

Uppföljning medborgarlöfte 2017 Uppföljning medborgarlöfte 2017 Löfte Aktiviteter 2017 1. Kommunen och polisen ska utveckla samverkan med civilsamhället och övriga aktörer. 2. Kommunen och polisen ska utveckla arbetet med trygghetsvandringar,

Läs mer

Program för kultur - barn och unga i Vara kommun

Program för kultur - barn och unga i Vara kommun Program för kultur - barn och unga i Vara kommun Kulturplan för Vara kommun 2017-2021 Bilaga 1 Antagen av kommunfullmäktige 2017-02-27 8 unga i Vara kommun Sidan 1 Innehållsförteckning Inriktningsmål...

Läs mer

Bidrag till föreningar inom kultursektorn

Bidrag till föreningar inom kultursektorn Bidrag till föreningar inom kultursektorn Stenungsunds kommun Med kulturföreningar åsyftas de föreningar som bedriver verksamhet inom områdena konst, slöjd, foto, film media, teater, litteratur, musik,

Läs mer