Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Förskola och Fritid. Handläggare Agneta Stenborg Telefon: Mehmet Yildiz Telefon:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Förskola och Fritid. Handläggare Agneta Stenborg Telefon: Mehmet Yildiz Telefon:"

Transkript

1 Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Förskola och Fritid Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) Handläggare Agneta Stenborg Telefon: Mehmet Yildiz Telefon: Bilaga 1 Redovisning av inkomna ansökningar om förenings 2014 inom verksamhetsområde förskola och fritid Ansökande föreningar Boxningsklubb Rågsved Föreningens ordförande och kontaktperson är Raman Danial. Föreningen ansöker om kronor i syfte att anordna ett sommarläger med boxningstema för ungdomar från Rågsved. Den ansökta summan ska användas till mat, rese- och kringkostnader. BK Rågsved har som ändamål att bedriva sin idrottsliga verksamhet i enighet med idrottsrörelsens verksamhetsidé, samt med särskild målsättning att verka för en jämnare könsfördelning bland amatörboxningens utövare. Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Förskola och Fritid Palmfeldtsvägen 19 C Slakthusplan 4, Box 81, Johanneshov Telefon Växel Fax mehmet.yildiz@stockholm.se stockholm.se 35 varav 26 boendes i Förvaltningen ser positivt på att idrottsaktiviteter ökar och är kostnadsfritt för barn och ungdomar i området. Förvaltningen

2 Sida 2 (9) föreslår att föreningen beviljas totalt kronor för lägerverksamhet för ungdomar. 2. Nätverket Årstafältet Föreningens ordförande och kontaktperson är Birgitta Adolfsson. Föreningen ansöker om totalt kronor till; Pumpaodling och pumpaparad på Göta landsväg Kulturhistorisk vandring på Göta landsväg Slåtterölet med slåtter Organic skatepark, öppna workshop. Föreningens syfte är att Årstafältet bevaras grönt och utvecklas till en plats för rekreation, hänsyn till historik och djur/natur. 100 varav 90 boendes i Ej beviljat Ej beviljat De planerade projekten är positiva och utvecklande för barn och ungdomar i området. är att bevilja kronor som ett till odling av pumpor, kulturhistorisk vandring på Göta landsvägen, Slåtteröl med slåtter och workshop som riktas till barn och ungdom. 3. Föreningen Svea sträng/ung utan pung Föreningens ordförande och kontaktperson är Johan Sundberg. Föreningen ansöker om kronor för att göra en reggaeton-musical med premiär till jul Föreningen har ansökt om kronor från Allmänna Arvsfonden för samma ändamål.

3 Sida 3 (9) Svea Sträng/Ung utan Pung skall aktivt arbeta för och med ungdomar i Vantör och komplettera skola, ungdomsgård, kamratgäng, familj osv. med att praktisera demokrati, ekonomi och samhällslära på ett levande och rolig sätt till medlemmarnas nöje och bästa. 60 varav 45 boendes i Ingen Ja Ansökan handlar om föreningens ordinarie verksamhet det vill säga att föreningen vill bygga upp en musikalföreställning som sedan ska turnera. Medel som söks för detta är kronor från Allmänna Arvsfonden och kronor från förvaltningen. Det saknas en beskrivning av till vad föreningset ska användas. Vilket innebär att det är komplicerat att avgöra om föreningens ansökan stämmer överens med riktlinjer som gäller för förenings för barn och ungdom. Förvaltningen föreslår att föreningens ansökan om kronor avslås. 4. Spårvägens Handbollsförening Föreningens ordförande och kontaktperson är Kjell Windahl. Föreningen ansöker om kronor i syfte att anordna Spårvägendagen för de yngsta Spårvägen Handbollsförening har till uppgift att främja och genom sina medlemmar utöva handboll. För detta ändamål skall föreningen välja ändamålsenliga verksamhetsformer, anpassa sin verksamhet efter samhällets krav samt verka för samarbete och förståelse mellan idrottsföreningar och de myndigheter, institutioner och organisationer som berörs av verksamheten.

4 Sida 4 (9) 560 varav 168 boendes i Förvaltningen föreslår att ansökan avslås på grund av ofullständig ansökan. 5. Waka Norden Org. Föreningens ordförande och kontaktperson är M`Mukinda Stella Nkirote. Föreningen ansöker om kronor för att arrangera kulturdagar i Vantör för barn och ungdomar. Föreningen skall arbeta för att bredda kulturutbudet och främja ett levande musik- och kulturliv i Stockholm med omnejd. Föreningen ska arrangera konserter eller andra kulturarrangemang för att uppfylla dessa mål. 26 varav 13 boendes i Föreningen bildats den 22 januari 2013 enligt föreningens stadgar. Dock har föreningen inte lämnat in bokslut, verksamhetsberättelse samt revisionsberättelse gällande Förvaltningen föreslår att ansökan avslås på grund av ofullständig ansökan.

5 Sida 5 (9) 6. Nya Rågsveds Folkets Hus Föreningens ordförande och kontaktperson är Leif Rönngren. Föreningen ansöker totalt kronor för 7 olika projekt. A. Summan kronor ska gå till en workshops i ämnen film, musik- och dansaktiviteter, spel, konst och fotografering under höstlovet B. Summan kronor ska gå till att erbjuda spontanfotboll för unga med dagliga träningar samt veckoturneringar under sommarlovet samt arrangera grillkvällar vid turneringarna. Totala summan fördelas på följande sätt enligt ansökan; kronor för inköp av materiell, kronor för grillkvällar, kronor för frukt och dryck, kronor för ledarlöner. C. Summan kronor ska användas till kostnader kring Nationaldagsfirande och en skolstartsfest. Vid båda tillfällena hyra av hoppborg, ljud/ljus vid scen, artistuppträdande och DJ samt marknadsföring. D. Summan kronor ska användas till ett särskilt projekt som riktar sig till flickor. Projektet består av musik, sång samt basket och ett avslutande läger kronor för läger, kronor för inköp av materiell och kronor för löner söks. E. Summan kronor ska användas till firande av barnkonventionens födelsedag och 3 temakvällar kring barnkonventionen. Sökta summan avser materiell, mat, utbildning, affischer och fika. F. Summan kronor ska användas till ett antirasismprojekt som består av tre utbildningsträffar riktad till elever i högstadieskolor samt deras lärare och ett riktat seminarium till SDF:s personal.

6 Sida 6 (9) Kostnaderna avser föreläsare, fika samt informationsmaterial. G. Summan kronor ska användas till en musikworkshop med kända svenska artister. Ansökta summan avser mat för kronor och kronor för inspelningsstudio. Föreningens syfte är att tillhandahålla lämpliga samlings- och studielokaler inom Rågsved, att medverka till att allmänheten erbjuds kulturella aktiviteter av god kvalitet, att verka för hög standard inom fritids- och nöjeslivet, att samarbeta med och vara en resurs för det lokala föreningslivet, att verka för ändamål som omfattas av folkrörelsen FOLKETS HUS och PARK och att bedriva annan förenlig verksamhet varav boendes i 5000 kronor A. Förvaltningen ser positivt på att föreningar anordnar aktiviteter under skollov. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor för höstlovsaktiviteter. B. Förvaltningen har ett pågående samarbete med den lokala idrottsföreningen Rågsveds IF att anordna spontanfotboll i Rågdalens parklek och Hagsätra IP under sommarlovet. Förvaltningen anser att det finns fördelar med att den lokala föreningen Rågsveds IF får uppdraget att anordna spontanfotboll. Ungdomar som får intresse för fotboll kan fortsätta att utöva sin sport i föreningens ordinarie verksamhet. Därför föreslår

7 Sida 7 (9) förvaltningen att föreningens ansökan om avslås. C. Då datum för nationaldagen passerat när nämndbeslut tas gällande förenings har förvaltningen erbjudit föreningen ett kultur kronor för ett kulturevenemang den 6 juni. Föreningen fick hösten 2013 beviljat kronor för inköp av ljudanläggning och PA system. Därför föreslår förvaltningen att föreningens ansökan beviljas delvis. Förvaltningen föreslår att föreningens beviljas kronor för Skolstartsfesten. D. Föreningen söker totalt kronor för ett Tjejprojekt. Bidrag som föreningen söker består till största del av löner. ( kronor) Annan väsentlig information som saknas är, antalet tjejer, vilka material som behövs för att kunna bedriva projektet och vilka kostnader det skulle det medföra. Samarbetspartner som nämns i ansökan känner inte till projektet. Förvaltningen föreslår att föreningens ansökan avslås med anledning av att förenings inte ska användas primärt till löner. E. Föreningen ansöker om totalt kronor för att fira barnkonventionens födelsedag och anordna temakvällar. I ansökan framgår att föreningen kommer att använda material från UNICEF och Lyssna.se. Material från båda verksamheterna är kostnadsfria. I ansökan framgår det inte vilka kostnader och vilket material som krävs för aktiviteterna. I ansökan framgår det också att Unga Örnar arbetar gratis i området vilket då inte medför några kostnader för utbildning. Förvaltningen föreslår att föreningens ansökan kronor avslås. F. Föreningen ansöker om totalt kronor för ett antirasism projekt. Det är beslutat att till hösten ska Rågsvedskolans högstadium årskurs 5 till och med 9 läggas ner. Det innebär att det inte kommer att finnas kvar några högstadieelever i Rågsvedsskolan eller Snösätraskolan. Förvaltningen föreslår att föreningens ansökan om kronor avslås.

8 Sida 8 (9) G. Föreningen ansöker om totalt kronor för kostnader kring en musik- workshop, största del studiokostnader. Enligt de uppgifterna som förvaltningen har, finns det två studior i Rågsveds centrum; Studio LeRec och Rågsveds fritidsgård. Båda två är kostnadsfria för barn och ungdomar. Förvaltningen föreslår att föreningens ansökan om kronor avslås 7. Living Things kulturförening Föreningens ordförande och kontaktperson är Therese Blomqvist. Föreningen ansöker om totalt kronor till ett sommarläger i dans vid Älvsjöbadet för flickor. Ansökta summan avser inköp av trummor, yogamattor, surfplattor, musikanläggning, mat och dryck samt hyra till Älvsjöbadet. Föreningen har till ändamål att aktivera och engagera barn och ungdomar i främst dans men även yoga och andra kulturella aktiviteter. 25 varav 15 boendes i Nästan 90 % av sökta summan avser enbart inköp av materiell. Föreningen har 15 medlemmar boende i stadsdelen. Den sökta summan är inte relevant till antal medlemmar. Förvaltningen anordnar sommaraktiviteter på Gålö vid 4 tillfällen i veckan under vecka Det kommer att finnas aktiviteter på Älvsjöbadet som anordnas av Idrottsförvaltningen och Älvsjö SDF med fler. Förvaltningen föreslår att ansökan avslås.

9 Sida 9 (9) 8. Enskede Squashclub Föreningens ordförande och kontaktperson är Anders Källman. Föreningen ansöker om totalt kronor, kronor till att anordna 1-dagsläger för juniortjejer, kronor till material inköp till ordinarie träning och kronor till julavslutning för klubbmedlemmar. Föreningen har som ändamål att bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med Idrottsrörelsens verksamhetsidé, samt med särskild målsättning att bedriva såväl bredd som elitsatsning i form av motion, junior, serie och tävlingsspel. 251 varav 69 boendes i Förvaltningen ser positivt på att föreningen gör en satsning för öka antalet flickor inom Enskede Squashclub. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor för 1-dagsläger för juniortjejer. Den delen av ansökan som rör materiell inköp till ordinarie träning och julavslutning för medlemmar bör ingå i föreningens ordinarie budget. Därför föreslår förvaltningen att föreningens ansökan om kronor avslås.

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA OCH FRITID SID 1 (6) 2010-10-11 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076 12 90 199 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Dnr 5.4.-647/2016 Sida 1 (5) 2016-11-22 Handläggare Marie Lundahl Telefon: 08-50814997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag vt 2017 till

Läs mer

1. Bandhagens scoutkår

1. Bandhagens scoutkår Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Förskola och fritid Tjänsteutlåtande Dnr 5.4.-582/2014 Sida 1 (5) 2014-11-18 Handläggare Agneta Stenborg Telefon: 0761-290 199 Martina Söderman Telefon: 08-508

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati. Handläggare Marie Lundahl Telefon:

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati. Handläggare Marie Lundahl Telefon: Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-01-19 Handläggare Marie Lundahl Telefon: 08-508 14 997 Bilaga 1 Redovisning av ansökningar om föreningsbidrag VT 2017 inom verksamhetsområde Barn och ungdom, samt förvaltningens

Läs mer

Föreningsbidrag, aktivitetsstöd, våren 2018

Föreningsbidrag, aktivitetsstöd, våren 2018 Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Dnr 5.4.-232/2018 Sida 1 (7) 2018-06-14 14 Handläggare Ann-Christine Gullans Telefon: 08-508 14 913 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

1. Nya Rågsveds Folkets Hus

1. Nya Rågsveds Folkets Hus Tjänsteutlåtande Sida 1 (12) 2015-11-19 Handläggare Agneta Stenborg Telefon: 0761-290 199 Caroline Teir Telefon: 08-508 14 978 Bilaga 1 Redovisning av inkomna ansökningar om föreningsbidrag 2016 inom verksamhetsområde,

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör

Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Dnr 5.4.-469/2017 Sida 1 (5) 2017-10-05 Handläggare Caroline Teir Telefon: 08-508 14 997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag till föreningar

Läs mer

Bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet samt till kultur våren 2008

Bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet samt till kultur våren 2008 ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2008-04-22 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076-12 20 099 Monica Verne Telefon: 076-12 20 201 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Enskede-Årsta-s stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-11-22 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Avdelning kultur, fritid och demokrati. Handläggare Caroline Teir Telefon:

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Avdelning kultur, fritid och demokrati. Handläggare Caroline Teir Telefon: Avdelning kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-10-05 Handläggare Caroline Teir Telefon: 08-508 14 997 Bilaga 1 Redovisning av ansökningar om föreningsbidrag för aktiviteter för

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Avdelning kultur, fritid och demokrati. Handläggare Caroline Teir Telefon:

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Avdelning kultur, fritid och demokrati. Handläggare Caroline Teir Telefon: Avdelning kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-11-22 Handläggare Caroline Teir Telefon: 08-508 14 997 Bilaga 1 Redovisning av ansökningar om föreningsbidrag för verksamhetsår 2018

Läs mer

Föreningsbidrag 2013 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2013 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-11-20 Handläggare: Lotta Gillhardt Telefon: 08-508 14 019 Till Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2012 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-11-14 Handläggare: Lotta Gillhardt Telefon: 08-508 14 019 Till Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Föreningsbidrag för 2015 till föreningar som arbetar med verksamhet som stödjer och kompletterar nämndens ordinarie verksamhet

Föreningsbidrag för 2015 till föreningar som arbetar med verksamhet som stödjer och kompletterar nämndens ordinarie verksamhet Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Individ- och familjeomsorgen vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-10-16 Handläggare Solveig Blid Telefon: 08-508 14 552 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2015-11-16 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Kultur i ögonhöjd - för, med och av barn och unga. Strategisk plan för barn- och ungdomskultur i Stockholm remissvar

Kultur i ögonhöjd - för, med och av barn och unga. Strategisk plan för barn- och ungdomskultur i Stockholm remissvar ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA OCH FRITID TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2008-11-19 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076-12 90 199 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Kultur

Läs mer

Kartläggning av lokaltillgången för föreningar i Enskede-Årsta-Vantör samt svar på skrivelse från (L)

Kartläggning av lokaltillgången för föreningar i Enskede-Årsta-Vantör samt svar på skrivelse från (L) Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Staben 2017-05-29 Dnr 064-2017-1.11 Handläggare Kersti Tagesson Telefon: 08-508 14 317 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Kartläggning av lokaltillgången

Läs mer

och planeringsavdelningen VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING

och planeringsavdelningen VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Strategi- och planeringsavdelningen VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Handläggare: Monica Verne Telefon: 08-508 20 201 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2005-04-04 SDN 2005-04-21 Dnr 009-138/2005 ANSÖKNINGAR OM FÖRENINGS- OCH

Läs mer

Genomförande och utvärdering av uppdrag om ungas organisering och egen makt

Genomförande och utvärdering av uppdrag om ungas organisering och egen makt Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för kultur, fritid och demokrati Sida 1 (5) 2016-04-19 och egen makt Uppdrag och syfte Stadsdelsnämnderna har fått i uppdrag att i samband med nämndernas

Läs mer

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-11-18 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012 1. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska

Läs mer

Föreningsbidrag 2019

Föreningsbidrag 2019 Älvsjö stadsdelsförvaltning Staben Sida 1 (7) 2019-02-07 Handläggare Erica Wangenheim Telefon:08-508 21 008 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2019-02-07 Föreningsbidrag 2019 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-01-12 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Verksamhet v.25 v.26 v.27 v.28 v.29 v.30 v.31 v.32 v.33 Reactor Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Ung08 i City. Öppet.

Verksamhet v.25 v.26 v.27 v.28 v.29 v.30 v.31 v.32 v.33 Reactor Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Ung08 i City. Öppet. Sommarplanering Rinkeby-Kista 2007 Ungdomsverksamheter Sid 1 (6) Verksamhet v.25 v.26 v.27 v.28 v.29 v.30 v.31 v.32 v.33 Reactor Ung08 i City Akalla Husby Kista KFUMgården Gula Gården Husby Ungdomens Hus

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Avdelningen för förskola och fritid Sida 1 (5) 2013-10-22 Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Bakgrund Farsta stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till

Läs mer

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar Föreningsbidrag 2016 - sammanställning av inkomna ansökningar Nedan presenteras samtliga föreningar som har ansökt om föreningsbidrag för verksamhetsåret 2016. Först listas de 22 föreningar som föreslås

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 5-72/2012 SID 1 (2) 2012-04-25 Handläggare: Ida Malmborg Telefon: 508 03 083 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för)

Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för) - Aktivitetsstöd avser stöd till aktiviteter som föreningen avser genomföra - Verksamhetsstöd

Läs mer

Stadsdel Vantör. Ur antologin Korsvägar - röster om förortskultur av Joakim Thåström

Stadsdel Vantör. Ur antologin Korsvägar - röster om förortskultur av Joakim Thåström Stadsdel Vantör Vi startade Kulturhuset eller föreningen Oasen där ute i Rågsved. Vi var väl driftiga på vissa plan för att vi var så uttråkade. Det fanns en ungdomsgård men det räckte inte så vi började

Läs mer

Handläggare Jelina Khoo Telefon:

Handläggare Jelina Khoo Telefon: Östermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-02-23 Handläggare Jelina Khoo Telefon: 08-508 88 95 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-04-18 Ansökan om föreningsbidrag till föreningen

Läs mer

Föreningsbidrag 2019

Föreningsbidrag 2019 Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Avdelningen för kultur, fritid och demokrati Sida 1 (11) 2018-11-29 Handläggare Evelyn Garate Telefon: 08-508 14 997 Till Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd 2018-12-10

Läs mer

Bidrag till utomstående organisationer

Bidrag till utomstående organisationer Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2016-03-22 Handläggare Johan Adolfsson Telefon: 08-508 33 926 Till Utbildningsnämnden 2016-04-14 Bidrag till utomstående

Läs mer

Sommarverksamhet 2007 inklusive ansökningar från föreningar

Sommarverksamhet 2007 inklusive ansökningar från föreningar RINKEBY STADSDELSFÖRVALTNING KISTA STADSDELSFÖRVALTNING SD 01 008-234-2007 SID 1 (6) 2007-05-10 SDN 2007-05-21 Handläggare: Christina Hermansson Telefon: 08-508 01108 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013 1. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska

Läs mer

Bidrag till utomstående organisationer

Bidrag till utomstående organisationer Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Handläggare Johan Adolfsson Telefon: 08-508 33 926 Till Utbildningsnämnden 2017-02-02 Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-01-09 Bidrag till utomstående

Läs mer

Barns delaktighet och rätt att komma till tals i handläggning av LSS-insatser. Funktionshinderinspektörernas granskning 2017

Barns delaktighet och rätt att komma till tals i handläggning av LSS-insatser. Funktionshinderinspektörernas granskning 2017 Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-02-21 Handläggare Carina Cronwall Telefon: 0850822310 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2018-03-15 Barns delaktighet

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelnings Kultur, fritid och demokrati. Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) Dnr /

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelnings Kultur, fritid och demokrati. Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) Dnr / Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelnings Kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) Dnr 1.2.5.-330/201 2018-04-23 Handläggare Lena Eidebo Telefon: 08-508 14776 Till Enskede-Årsta-Vantör

Läs mer

Inkomna synpunkter i samband med öppet hus i Östberga november 2015 svar på hur synpunkterna har tagits om hand

Inkomna synpunkter i samband med öppet hus i Östberga november 2015 svar på hur synpunkterna har tagits om hand Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Dnr 1.1.-191/2016 Sida 1 (5) 2016-02-17 Handläggare Åsa Winfridsson Telefon: 08-508 14 152 Till

Läs mer

Återredovisning av bidrag för sommarlovsaktiviteter 2019

Återredovisning av bidrag för sommarlovsaktiviteter 2019 Sida 1 (4) 2019-09-25 Handläggare Inger Cronlund Telefon: 0850803354 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Återredovisning av bidrag för sommarlovsaktiviteter 2019 Förslag till beslut Stadsdelsnämnden lägger

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån beslutad budget. Stadsdelsförvaltningen handlägger

Läs mer

Projektansökan för utveckling/anpassning av Hagsätra fritidsgårds café för åldersgruppen år.

Projektansökan för utveckling/anpassning av Hagsätra fritidsgårds café för åldersgruppen år. Bilaga 1 Projektansökan för utveckling/anpassning av Hagsätra fritidsgårds café för åldersgruppen 16 19 år. Bakgrund Behovet och efterfrågan av ett ungdomscafé har funnits under många år. Frågan har aktualiserats

Läs mer

Handlingsplan övergången förskola-skola Enskede-Årsta- Vantör 2014

Handlingsplan övergången förskola-skola Enskede-Årsta- Vantör 2014 Handlingsplan övergången förskola-skola Enskede-Årsta- Vantör 2014 stockholm.se Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Information Sida 1 (3) 2014-08-04 Handlingsplan för barnens övergång mellan förskola

Läs mer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon kontaktperson Mobil kontaktperson

Läs mer

Mål- och uppdragsbeskrivning för Community Center

Mål- och uppdragsbeskrivning för Community Center Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande DNR 1.2.1.-197/2018 Sida 1 (6) 2018-05-18 Handläggare Jenny Bertvall Telefon: 08-508 20 719 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå www.skelleftea.se/kultur Foto på framsidan från föreställningen Dans i novembermörkret. Fotograf: Patrick Degerman (2013) Kulturnämndens

Läs mer

Ansökan om projektbidrag - Vårby IF

Ansökan om projektbidrag - Vårby IF KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-01-23 KFN-2014/344.387 1 (2) HANDLÄGGARE Wesslén, Mats 08-535 317 37 Mats.Wesslen@huddinge.se Kultur- och fritidsnämnden Ansökan om

Läs mer

Bidrag till föreningar inom kultursektorn

Bidrag till föreningar inom kultursektorn Bidrag till föreningar inom kultursektorn Stenungsunds kommun Med kulturföreningar åsyftas de föreningar som bedriver verksamhet inom områdena konst, slöjd, foto, film media, teater, litteratur, musik,

Läs mer

Sommarlovsaktiviteter Gratis aktiviteter för barn och unga i Norrköping

Sommarlovsaktiviteter Gratis aktiviteter för barn och unga i Norrköping Sommarlovsaktiviteter 2017 Gratis aktiviteter för barn och unga i Norrköping Prova på skateboard I Skatehallen och Skateparken får du låna både bräda och hjälm. Du kan få hjälp av erfarna skateboardåkare

Läs mer

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Sida 1 (5) 2018-01-17 Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Bakgrund Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar och organisationer. Det finns tre kategorier av bidraget

Läs mer

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel Sida 1 (7) ANSÖKAN Kulturstöd SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon

Läs mer

Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för 2006

Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för 2006 Information och IT Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Handläggare: Per Linde Tfn: 508 03 053 Tjänsteutlåtande Sid 1 (6) 2006-02-16 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för

Läs mer

Tillsyn av tobak och folköl under 2017 samt tillsynsplan för 2018

Tillsyn av tobak och folköl under 2017 samt tillsynsplan för 2018 Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelförvaltning Kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-01-07 Handläggare Robert Jelinek Telefon: 08-50814437 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd 2018-03-22

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Fastställt av Älvsjö stadsdelsnämnd 2017- XX-XX Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån

Läs mer

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Handbok för En snabb slant En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Innehållsförteckning Om en snabb slant 3 Vem kan söka en snabb slant? 3 Vad kan man söka för? 3 Hur

Läs mer

Begäran om registerutdrag (rätten till tillgång) enligt artikel 15 dataskyddsförordningen

Begäran om registerutdrag (rätten till tillgång) enligt artikel 15 dataskyddsförordningen Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd Blankett Sida 1 (5) tillgång) enligt artikel 15 Jag begär härmed, med stöd av artikel 15 i, utdrag ur Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnds personuppgiftsbehandlingar.

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för anordnande av kvällsfotboll år 2017, Sundbybergs IK

Ansökan om verksamhetsbidrag för anordnande av kvällsfotboll år 2017, Sundbybergs IK 2016-11-16 1 (5) Kultur- och fritidsnämnden Ansökan om verksamhetsbidrag för anordnande av kvällsfotboll år 2017, Sundbybergs IK Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningens skrivelse den 16 november

Läs mer

KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN OCH UNGDOM RAPPORT OM NATIONALDAGSFIRANDE I

KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN OCH UNGDOM RAPPORT OM NATIONALDAGSFIRANDE I KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN OCH UNGDOM SID 1 (5) 2008-07-10 Handläggare: Marie Landegård Telefon: 076-825 40 51 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd sammanträde 21 augusti 2008 RAPPORT OM NATIONALDAGSFIRANDE

Läs mer

Kulturskolan i storstan minskat utanförskap genom samverkan 3 (12)

Kulturskolan i storstan minskat utanförskap genom samverkan 3 (12) 3 (12) Detta dokument är en projektplan avseende Stockholms delprojekt inom - minskat utanförskap genom samverkan. Projektägare är Kulturskolerådet, riksföreningen för Sveriges musik- och kulturskolor,

Läs mer

Multifunktionella anläggningar och miljöer för idrott och kultur

Multifunktionella anläggningar och miljöer för idrott och kultur Multifunktionella anläggningar och miljöer för idrott och kultur Sophie Dahlberg, Stockholms Stad, Idrottsförvaltningen Klas Eriksson, AIX Arkitekter AB Stadsdelen Skärholmen Del av miljonprogrammet som

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag till Stora Skuggans 4H-gård

Ansökan om föreningsbidrag till Stora Skuggans 4H-gård Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-11-25 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-12-15 Ansökan om föreningsbidrag

Läs mer

Handläggare: Marie Janemar, tfn Eva Engelbrektsson tfn

Handläggare: Marie Janemar, tfn Eva Engelbrektsson tfn Staben Enskede-Årsta stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sid 1(4) 2006-06-02 Dnr 06-407/320 Handläggare: Marie Janemar, tfn 508 14 328 Eva Engelbrektsson tfn 508 14 317 Till Enskede-Årsta stadsdelsnämnd

Läs mer

Nyckeltal i förskolan och satsningar på förskollärare- svar på skrivelse

Nyckeltal i förskolan och satsningar på förskollärare- svar på skrivelse stadsdelsförvaltning Avdelning förskola Sida 1 (5) 2016-05-03 Handläggare Tobias Kindblom Telefon: 08-50814969 Till stadsdelsnämnd Nyckeltal i förskolan och satsningar på förskollärare- svar på skrivelse

Läs mer

Regelverk för kulturnämndens bidrag

Regelverk för kulturnämndens bidrag www.katrineholm.se Regelverk för kulturnämndens bidrag 1 (8) Regelverk för kulturnämndens bidrag REGELVERK FÖR KULTURNÄMNDENS BIDRAG... 1 ALLMÄNNA VILLKOR... 2 GRUNDBIDRAG... 3 Vad kan stödet användas

Läs mer

Satsningar på ökad fysisk aktivitet för ungdomar i Järvaområdet

Satsningar på ökad fysisk aktivitet för ungdomar i Järvaområdet Idrottsförvaltningen Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning IDF Dnr 03.01/199/2015 R-K SDF Dnr 5.-104-2015 S-T SDF Dnr 1.2.5-104/2015 Sida 1 (6) 2015-02-26 Handläggare IDF

Läs mer

Ansökan från polisen om ändring i lokala ordningsföreskrifter om utökat alkoholförtäringsförbud i Slakthusområdet

Ansökan från polisen om ändring i lokala ordningsföreskrifter om utökat alkoholförtäringsförbud i Slakthusområdet Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Dnr.1.1.-345/2016 Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Åsa Winfridsson Telefon: 08-508 14 152 Till

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Kulturbidrag Kultur- och fritidsnämnden beviljar bidrag till föreningar och organisationer som bedriver en regelbunden kulturverksamhet inom exempelvis teater, dans, musik, bild och form, film och media,

Läs mer

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet 1 (7) Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Föreningslivet stärker civilsamhället och bidrar till ett lokalt engagemang. Därför har Sundbybergs stad valt att på olika sätt stötta föreningar

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Riktlinjerna reglerar hur bidragsansökningar till kultur och fritidsnämnden ska göras, vilka krav som ställs

Läs mer

Information verksamhetsstöd

Information verksamhetsstöd Information verksamhetsstöd ANSÖKAN Sida 1 av 5 Verksamhetsstödet för kultur-och fritidsföreningar samt lika möjligheter kan sökas en gång per år. Stöd fördelas efter en årligt fastställd budget och utgår

Läs mer

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet 1 (5) Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Föreningslivet stärker civilsamhället och bidrar till ett lokalt engagemang. Därför har Sundbybergs stad valt att på olika sätt stötta föreningar

Läs mer

Vi måste ta tag i den ökande barnfattigdomen svar på skrivelse från Rosa Lundmark (v) och Magnus Dannqvist (s).

Vi måste ta tag i den ökande barnfattigdomen svar på skrivelse från Rosa Lundmark (v) och Magnus Dannqvist (s). ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSFÖRVALTNING INDIVID OCH FAMILJEOMSORGEN SID 1 (6) 2012-09-03 Handläggare: Anna Lytter Telefon: 08-508 20 314 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Vi måste ta tag i den ökande

Läs mer

K V A L I T E T S G A R A N T I. Öppna verksamheter, förebyggande stöd och kultur för barn och ungdomar.

K V A L I T E T S G A R A N T I. Öppna verksamheter, förebyggande stöd och kultur för barn och ungdomar. K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Dnr 100-5547/2007 Giltig fr.o.m. 2008-01-01 Fritid och kultur Öppna verksamheter, förebyggande stöd och kultur för barn och ungdomar. Fritidsgårdar och parklekar,

Läs mer

Stockholmsenkäten 2014, angående ungdomars drogvanor, kriminalitet, psykisk hälsa, samt risk-och skyddsfaktorer

Stockholmsenkäten 2014, angående ungdomars drogvanor, kriminalitet, psykisk hälsa, samt risk-och skyddsfaktorer Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande 6.-549/14 Sida 1 (5) 2014-11-15 Handläggare Susanne Aplehag Balotis Telefon: 08-508 15 049 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Projekt: Integration i Andersberg 2019

Projekt: Integration i Andersberg 2019 Projekt: Integration i Andersberg 2019 För projekt Integration i Andersberg har vi sökt och fått pengar från Kommunstyrelsen sedan 2010. Under åren som gått har stadsdelen förändrats med fler och fler

Läs mer

BRA ERBJUDANDE BOKA NU!

BRA ERBJUDANDE BOKA NU! BRA ERBJUDANDE BOKA NU! Toppenbra erbjudande för dig som bor hos Svenska Bostäder eller Familjebostäder. Simma, spela fotboll, träna friidrott, ta hand om djur eller dreja i sommar! HAMMARBY FRIIDROTTSKLUBB

Läs mer

Redovisning av statsbidraget till sommarlovsaktiviteter 2016

Redovisning av statsbidraget till sommarlovsaktiviteter 2016 Skärholmens stadsdelsförvaltning Avdelning förskola och fritid Information Sida 1 (6) 2016-09-06 1. Tilldelning och förbrukning av medel Totalt tilldelades Skärholmens stadsdelsförvaltning 800 000 SEK.

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö. 1. Val av justerare samt godkännande av dagordning. 2. Bordlagt ärende- Motion om fritids- och kulturbuss

Kommunkontoret, Bergsjö. 1. Val av justerare samt godkännande av dagordning. 2. Bordlagt ärende- Motion om fritids- och kulturbuss NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret, Bergsjö Tid: Onsdagen den 7 november 2007 kl 08:30 16:00 1. Val av justerare

Läs mer

Bidrag till Löparakademin

Bidrag till Löparakademin Idrottsförvaltningen Dnr 04.01-217/2018 Sida 1 (5) 2018-03-12 IDN 2018-04-24 Handläggare Magnus Åkesson Telefon: 08-508 27 638 Till Idrottsnämnden Bidrag till Löparakademin Förvaltningens förslag till

Läs mer

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Org. nummer: 802446-9499 Närvarande: Markus Artman Tobias Eriksson Erik Hellsten Viktor Hessle Lukas Lindroos Robin Nilsson Magnus Sandén Micael Svensson Eskil Varenius

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Utvärdering av fritidsexpressen

Tjänsteskrivelse. Utvärdering av fritidsexpressen Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (5) Datum 2014-12-08 Vår referens Anna Jönsson Föreningssekreterare anna.38.jonsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Utvärdering av fritidsexpressen FRI-2014-1480 Sammanfattning

Läs mer

Vad ska du göra på sommarlovet? Har du inga

Vad ska du göra på sommarlovet? Har du inga 13 juni 14 augusti 2016 Vad ska du göra på sommarlovet? Har du inga speciella planer? Häng med på några av sommarlovsaktiviteterna som genomförs av kommunen, Svenska Kyrkan, föreningar, studieförbund och

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19 PM Sida 1 (5) 2018-08-23 Skapande skola för läsåret 18/19 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor.

Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor. Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2014 1. Tensta kvinno- och tjejjour Föreningens verksamhet riktar sig till kvinnor och flickor som är eller har varit utsatta för våld. Målet

Läs mer

Bidragsregler för övriga föreningar

Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet inom det kulturella fältet samt scoutföreningar och frilufsföreningar.

Läs mer

Fördelning av bidrag till föreningar Tensta Familjer och Ungdomsförening

Fördelning av bidrag till föreningar Tensta Familjer och Ungdomsförening Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-05-16 Handläggare Ewa Jungstedt Pilestål Telefon: 08-508 01 522 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2018-05-24

Läs mer

Ung livsstil på Lidingö 2015/2016

Ung livsstil på Lidingö 2015/2016 Ung livsstil på Lidingö 2015/2016 En studie av årskurs 7-9 samt gymnasiet Av: Ulf Blomdahl, Stig Elofsson och Linda Lengheden Fritidstrivsel & preferenser Undersökningsgrupp Ung livsstil Lidingö 2003 Antal

Läs mer

DISTRIKTSIDROTTSFORUM. Malmö den 3 okt

DISTRIKTSIDROTTSFORUM. Malmö den 3 okt DISTRIKTSIDROTTSFORUM Malmö den 3 okt PROGRAM 09:00 Inledning Beslut från Riksidrottsmötet 2015 Verksamhetsinriktning 2016-17 Fika Lunch Fika Verksamhetsinriktning 2016-17 forts. Delaktighet i föreningslivet

Läs mer

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2019:282 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades

Läs mer

Bidragsregler. Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun

Bidragsregler. Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun Bidragsregler Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun Innehållsförteckning Förutsättningar för att få föreningsbidrag... 4 Bidrag till verksamhet... 5 1. Bidrag för aktiviteter riktat till

Läs mer

Djurläger VAD: NÄR: PLATS: PRIS: ÅLDER: ANMÄLAN:

Djurläger VAD: NÄR: PLATS: PRIS: ÅLDER: ANMÄLAN: Här hittar du en mängd bra erbjudanden om barn- och ungdomsaktiviteter för dig som bor hos Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stadsholmen. Simma, spela fotboll, ta hand om djur eller prova någon annan

Läs mer

Rapport Feriearbete sommar 2018 Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning

Rapport Feriearbete sommar 2018 Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Rapport Feriearbete sommar 2018 Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning stockholm.se Innehåll Sammanfattning 3 Syfte med feriearbete 4 Målgrupp för feriearbete 4 Arbetsvillkor 4 Ansökningsperiod 4 Anställning

Läs mer

Projektet Äventyrsgruppen integration genom aktivt friluftsliv

Projektet Äventyrsgruppen integration genom aktivt friluftsliv Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-18 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2017-10-17 Projektet

Läs mer

Bilaga 1; föreningsbidrag till föreningar för äldre och för personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning EÅV 2018

Bilaga 1; föreningsbidrag till föreningar för äldre och för personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning EÅV 2018 Bilaga 1; föreningsbidrag till föreningar för äldre och för personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning EÅV 2018 Förening (äldre) Antal medl. i EÅV Bidrag 2017 Sökt 2018 Söker bidrag för Beslut

Läs mer

Projektet: Dynamisk integrering!

Projektet: Dynamisk integrering! Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Enheten för juridik, upphandling och föreningsstöd Dnr: 8.1.1-723/2016 Sida 1 (6) 2017-02-27 Handläggare Emelie Steen Telefon: 08-508 25 158 Till Socialnämnden

Läs mer

Förslag till nytt idrottspolitiskt program för Stockholms stad

Förslag till nytt idrottspolitiskt program för Stockholms stad SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIVA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-07-05 Handläggare: Carola Östling Telefon: 08-508 15 055 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2012-08-28 Förslag till

Läs mer

Projektbidrag våren 2016

Projektbidrag våren 2016 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2016/27 Fritidsnämnden Projektbidrag våren 2016 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden beslutar att bevilja Älta Futsal Clubs ansökan om drop-in futsal med nolltaxa för projektets

Läs mer

Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta

Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta Våra ungas framtid är allas ansvar Barn och ungdomar inom Spånga-Tenstas stadsdel är en viktig och prioriterad grupp. Här bor drygt 11.000 ungdomar i åldrarna 0 till 20 år.

Läs mer

Revidering av lokala riktlinjer för bidrag till ideella föreningar och utomstående organisationer

Revidering av lokala riktlinjer för bidrag till ideella föreningar och utomstående organisationer Östermalms stadsdelsförvaltning Kvalitetsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-10-02 Handläggare Alice Ring Telefon: 08-508 10019 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-10-26 Revidering av lokala riktlinjer

Läs mer

Föreningsbidrag 2017, avseende verksamhetsområde missbruk

Föreningsbidrag 2017, avseende verksamhetsområde missbruk Enskede- Årsta- Vantörs stadsdelsförvaltning Individ och familjeomsorgen vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-11-14 Handläggare Solveig Blid Telefon: 08-508 14 552 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer