Register. Protokoll. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens arbetsutskott Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Register. Protokoll. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens arbetsutskott Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden"

Transkript

1 Register GVN 61 Information från samverkan GVN 62 Yrkeshögskoleansökningar GVN 63 Inackorderingsregler för elever som omfattas av NIU GVN 64 Delegationsordningen GVN 65 Upphandling av inredningsarkitekt Sävehuset GVN 66 Remiss flyktingmottagningen GVN 67 Remissvar Ny förvaltningsorganisation GVN 68 Ekonomi delårsrapport 2 GVN 69 Information från förvaltningen GVN 70 Delegations- och anmälningsärenden GVN 71 Övriga frågor - Arbetsmiljöverkets inspektion

2 Plats och tid Sal P1-219, Paviljong 1, Wisbygymnasiet, Säves väg 10, Visby, kl Beslutande Per Edman(V), ordförande Eric Martell (S), vice ordförande Ann Gardell (S) Åke Stenman (S) Laila Ljunggren (MP) Magnus Jönsson (M) Kjell Genitz (C) Bibbi Olsson (C) Barbro Öncel (FP) Närvarande ersättare Ulla-Brithe Jacobsson (S) Håkan Ericsson (S) Svante Agnestig (MP) Maria Lindström (C) Lotta Jakobson (FP) Övriga närvarande Alf Nilsson, utbildningschef Fredrik Johansson, nämndsekreterare Björn Linder, kvalitetschef My Monzón-Preis, informatör Jan Björinge, regiondirektör, 67 Jimmy Söderström, ekonomichef, 68 Cecilia Kollai, pedagogisk samordnare, 69 Utsedd att justera Åke Stenman Paragrafer Justeringens plats GVF:s kansli, Regementsgatan 6 Underskrifter Sekreterare... Fredrik Johansson Ordförande... Per Edman Justerande... Åke Stenman Anslag/bevis Beslutande organ: Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Sammanträdesdatum: Datum för Datum för anslags uppsättande: anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningens kansli Underskrift

3 GVN 58 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppnat. GVN 59 Justering Till att tillsammans med ordförande justera protokollet valdes Åke Stenman. GVN 60 Dagordning Den föreslagna dagordningen godkändes med följande tillägg: Ny förvaltningsorganisation tas upp som beslutsparagraf Övriga frågor 70 Arbetsmiljöverkets inspektion

4 GVN 61 Information från samverkan Utbildningschefen redogör för samverkansgruppens sammanträde den 15 september. Arbetsmiljöverket genomförde den 9 september en inspektion som till stora delar handlade om skolledarnas arbetssituation. Risk- och konsekvensanalys kommer att genomföras av gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i och med förslag på gemensam förvaltningsorganisation för gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen.

5 GVN 62 GVN AU 48 Yrkeshögskoleansökningar Ärendenr 2014/76 Beslutsunderlag: GVF Ansökan om yrkeshögskoleutbildningar Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att Avvakta med ansökan om yrkeshögskoleutbildningen Entreprenör fårskötsel till nästa ansökningsomgång. Utbildningschefen redogör för det tidigare beslutet att ansöka om yrkeshögskoleutbildningar. Förvaltningens uppdrag har bland annat varit att uppdatera tidigare ansökan om Entreprenad fårskötsel. Motivet till att avvakta med ansökan är det pågående organisations- och förändringsarbetet på Lövsta.

6 GVN 63 GVN AU 49 Inackorderingsregler för elever som omfattas av NIU Beslutsunderlag: GVF Inackordering NIU Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att Nuvarande inackorderingsregler gällande NIU elever förlängs tills beslutet är klart om CSN tar över hanteringen av inackorderingstillägg. Utbildningschefen informerar om det tidigare beslutet angående NIU- elevers rätt till inackorderingsbidrag. Utbildningschefen föreslår i sin tjänsteskrivelse att gymnasieoch vuxenutbildningsnämnden beslutar om en förlängning av nuvarande inackorderingsregler för NIU-elever som deltar i klubbträning på kvällstid. Beslutet gäller fram till att CSN tar över hanteringen av inackorderingsbidraget.

7 GVN 64 GVN AU 50 Delegationsordningen Beslutsunderlag: GVF Delegationsordning Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att Godkänna förändringen i delegationsordning. Utbildningschefen informerar om anpassning av delegationsordningen till Wisbygymnasiet och Kompetenscentrum Gotlands nya organisation. Förändringarna avser rektors och biträdande rektors ansvar. Förändringar som skett gulmarkeras för att enklare kunna särskiljas då fler förändringar tillkommer i och med kommande uppdateringar av delegationsordningen.

8 GVN 65 GVN AU 51 Upphandling av inredningsarkitekt Sävehuset Ärendenr 2014/75 Beslutsunderlag: GVF Upphandling av inredningsarkitekt Sävehuset Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att Bevilja 435 tkr. för upphandling av inredningsarkitekt. Bakgrund Sävehuset skall genomgå en total ombyggnad med en ny gestaltning. Till största delen kommer skolan att behöva utrustas med ny, lös inredning, men hänsyn ska tas till befintliga inventarier som är lämpliga att återanvända. I inredningsarkitektens uppdrag ingår bl.a. att direkt göra en kostnadsuppskattning för lös inredning som skall redovisas till höstens budgetberedning. Ekonomisk analys och konsekvens Anbudssumman ryms väl inom den uppskattade summa som tidigare är presenterad för gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Tekniska nämndens beslut Tekniska nämnden beslutar att anta anbud från Norconsult AB gällande upphandling av inredningsarkitekt för projektering av lös inredning. Beslutet gäller under förutsättning att gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beviljar medel för detta. Tre anbud har inkommit och två av anbuden uppfyller inte beställarens krav på kreditvärdighet och förkastas.

9 GVN 66 GVN AU 51 Remiss flyktingmottagningen Ärendenr 2014/95 Beslutsunderlag: GVF RS-remiss Förstudie om förutsättningarna för ett ökat flyktingmottagande på Gotland Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att Ge arbetsutskottet i uppdrag att fastställa det remissyttrande som behandlar förstudien om förutsättningar för ett ökat flyktingmottagande på Gotland och senare rapportera till nämnden. Utbildningschefen redogör om förstudien för ett ökat flyktingmottagande på Gotland som har genomförts på uppdrag av regionstyrelsen. Regionstyrelsen har beslutat att remittera förstudien till berörda nämnder och Gotlandshems styrelse för synpunkter inför beslut i regionfullmäktige i december. De synpunkter som önskas ska främst beskriva konsekvenserna för respektive nämnd. Remisstiden sträcker sig till senast den 17 oktober. Eftersom nästa nämndsammanträde är först den 29 oktober föreslår förvaltningen att gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ger arbetsutskottet i uppdrag att fastställa remissyttrandet. Arbetsutskottet sammanträder den 16 oktober..

10 GVN 67 GVN AU 51 Remissvar Ny förvaltningsorganisation Ärendenr 2014/110 Beslutsunderlag: Remiss Bildande av gemensam förvaltning för BUF och GVF Regionstyrelsens arbetsutskotts beslut, 274, Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att Ställa sig principiellt positivt till en sammanslagning av barn- och utbildningsförvaltningen och gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i en ny gemensam förvaltning under förutsättning att inte nya arbetsuppgifter åläggs förvaltningen som kan påverka det pågående förändringsarbetet inom förvaltningens verksamheter negativt. Men gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden (GVN) vill invänta förvaltningsledningens och stabens risk- och konsekvensanalys av organisationsförändringen innan nämnden yttrar sig i ärendet. Därför delegerar GVN till arbetsutskottet att besluta i frågan den 30 september vid ett extra sammanträde. Regiondirektören redogör för förslaget till en sammanslagning av gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen: Regionstyrelsens arbetsutskott har remitterat förslag om bildande av ny förvaltning för förskola och grundskola och gymnasie- och vuxenutbildning m.m till barn- och utbildningsnämnden samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Syftet med förslaget är bland annat att en större andel elever ska lämna grundskolan med behörighet till gymnasieskolans nationella program och att en större andel elever ska lämna gymnasiet med examensbevis (yrkesexamen eller högskoleförberedande examen) och skapa goda förutsättningar för ett framgångsrikt arbetsliv och ett liv med god livskvalitet. En förutsättning för att det ska fungera väl med två nämnder och en förvaltning är att varje nämnd har en tydlig verksamhetschef som nämndansvarig.

11 Nuvarande förvaltningschefen för barn- och utbildningsförvaltningen föreslås att från år 2015 ges det övergripande ansvaret för den nya förvaltningen. Nämndledamöterna diskuterade förslaget och ställde bland annat frågor om förvaltningens syn på en organisationsförändring, beslutsprocessen och tidplanen för genomförandet. Diskussion fördes därefter i nämndens politiska grupperingar. Mötet ajourneras till kl 13:00 för beslut. Nämnden väljer att ställa sig principiellt positiv till en sammanslagning av förvaltningarna men efterlyser samtidigt längre beredningstid för denna typ av ärenden. Tiden är för kort för ett så pass viktigt beslut och nämndledamöterna måste ges chans att hinna förbereda och förankra förslaget i de politiska grupperingarna.

12 GVN 68 GVN AU 51 Ekonomi delårsrapport 2 Ärendenr 2014/112 Beslutsunderlag: GVF Delårsrapport 2/2014 för gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, GVF Verksamheternas delårsrapport 2/2014, GVF Bilagor: Styrkortsuppföljning delårsbokslut 2, Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att Fastställa delårsrapport 2 efter följande ändring: o tillägg s 1: Prognosen innebär också att GVN följer det åtgärdsprogram som fastställts i strategisk plan och budget Planen är att till år 2016 anpassa skolformen gymnasiets organisation utifrån en minskad budgetram på 18 mkr på grund av färre elever Ekonomichef Jimmy Söderström redovisar nämndens delårsrapport 2, inkl verksamheternas delårsrapport 2 för Årsprognos för respektive enhet inom förvaltningen redovisas utifrån handlingarna Erik Martell (S) anser att förutsättningen som förvaltningens enheter har arbetat under i och med en stor omorganisation bör framlyftas i rapporten. Hänvisning till tillägg s 1 i GVF Delårsrapport 2/2014 för gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

13 GVN 69 Information från förvaltningen Lövsta Utbildningschefen informerar om flertalet styrgruppsmöten som genomförts på Lövsta. Region Gotland har tillsammans med Hushållningssällskapet Gotland och LRF Gotland tecknat en avsiktsförklaring kring att etablera ett grönt centrum på Lövsta landsbygdscentrum med plats för serviceverksamheter, företag och utbildningar kopplade till de gröna näringarna. Region Gotland äger projektet. Lokaler Wisbygymnasiet Samordnare Cecilia Kollai informerar om bygget på Wisbygymnasiet. Nästan alla elever flyttade in i nya lokaler dag ett och sammantaget har det utförts ett väldigt bra arbete av samtliga inblandade. Alla lokaler i de nya paviljongerna är möblerade med återanvända inventarier och en provisorisk aula är byggd i matsalen. Klassrummen är utrustade enligt det virtuella klassrummet med trådlöst nätverk. Under oktober eller november kommer en auktion hållas för allmänheten då bland annat inventarier och material kommer att auktioneras ut. Bärbara datorer till elever Utbildningschefen informerar att 1400 bärbara datorer är utdelade. Det nya nätet låg nere en vecka vid terminsstart och fortsatta problem finns med dess stabilitet, något som långsiktigt är oacceptabelt. Stödorganisationer finns för 1:1 projektet. Bland annat finns pedagogiskt stöd för lärare samt administrativt och tekniskt stöd för elever. Ny skolorganisation Utbildningschefen informerar om läget med den nya skolorganisationen på gymnasieskolan. Den nya skolorganisationen innebär även förändringar i ledningsgruppen eftersom det är färre skolenheter. Dessa förändringar finns i organisationsstrukturen över gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen. En handlingsplan har upprättats för Wisbygymnasiets ledning. Syftet med handlingsplanen har bland annat varit att frigöra tid åt rektorerna för att de ska kunna ägna sig åt pedagogisk ledning.

14 Servicemätning Informatör My Monzón-Preis redogör för vårens servicemätning som genomförts i samarbete med SKL. Mätningen handlar om tillgänglighet gentemot allmänheten. De områden som bedömts är telefoni och e-post där man bl.a. mäter bemötande, svarstid och svarskvalitet i förvaltningarna. Sammantaget får Region Gotland ett sämre resultat än vid tidigare mätning men vissa verksamhetsområden har ändå förbättras radikalt. Resultatet ser jämfört med andra förvaltningar i regionen bra ut för Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen. Skolverkets beslut angående ansökning NIU, estetiska varianter och sjöfartsutbildning Kvalitetschef Björn Linder informerar om att samtliga ansökningar om särskilda varianter inom det estetiska området på HU, NA och SA, och sjöfartsutbildning från och med 2015 har bifallits. Kvalitetsrapport nr 1 Björn Linder redogör för kvalitetsrapport nr 1. Bland annat rapporteras bedömning av elevernas kunskapsutveckling, jämförelse mellan kursbetyg och nationella prov samt elevnärvaro i gymnasieskolan. Åtgärdsprogram för ökat antal sökande till yrkesprogram på gymnasiet Utbildningschefen redogör för bakgrunden till regionstyrelsen beslut att ledningskontoret i dialog med gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ska utarbeta ett åtgärdsprogram som har gymnasieskolans yrkesprogram med få sökande i fokus.

15 GVN 70 Delegations- och anmälningsärenden Återrapportering delegationsbeslut Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen återrapporterar följande delegerade beslut: Beteckning Ärende Beslutsfattare Datum delegationsärende A 2.10 Byte av inriktning Charlotte Lilja A 2.10 Byte av inriktning Charlotte Lilja A 2.10 Byte av inriktning Charlotte Lilja A 2.10 Byte av inriktning Charlotte Lilja A 2.10 Byte av program Charlotte Lilja A 2.11 Fördelning av elever på Bo Eriksson inriktningar i högre årskurs A 2.11 Fördelning av elever på Charlotte Lilja inriktning i högre årskurs B 1 Anställning läsår 14/15 Bo Eriksson B 1 Anställning Bo Eriksson B 1 Anställning läsår 14/15 Charlotte Lilja, Anders Gardelin B 1 Anställning Bo Eriksson B 1 Anställning Bo Eriksson B 1 Anställning Bo Eriksson B 1 Anställning Alf Nilsson B 1 Anställning Alf Nilsson B 1 Provanställning Alf Nilsson B 1 Anställning Alf Nilsson B 2 Lönesättning Bo Eriksson B 2 Lönesättning Bo Eriksson B 2 Lönesättning Charlotte Lilja, Anders Gardelin B 4 Lönetillägg Alf Nilsson B 4 Lönetillägg Alf Nilsson B 4 Lönetillägg Alf Nilsson B 4 Lönetillägg Alf Nilsson B 4 Lönetillägg Alf Nilsson B 4 Lönetillägg Alf Nilsson B 4 Lönetillägg Alf Nilsson B 4 Lönetillägg Alf Nilsson

16 Beteckning Ärende Beslutsfattare Datum delegationsärende B 7 Uppsägning, byte av tjänst Alf Nilsson B 7 Uppsägning Alf Nilsson B 12 Förhandling MBL Eva Edin B 12 Förhandling MBL Eva Edin B 12 Förhandling MBL 11 Alf Nilsson B 12 Förhandling MBL 11 Eva Edin B 15 Genomförande av Bo Eriksson, samverkan WG Charlotte Lilja C 6 Inackorderings- och resetillägg, 24 ärenden Jonas Rindlaug D 5 Beslut å nämndens vägnar, firmateckningsrätt Per Edman Beslutsunderlag finns att tillgå på förvaltningens kansli.

17 GVN 71 Övriga frågor Arbetsmiljöverkets inspektion Utbildningschefen har redogjort för inspektionen i GVN 61, information från samverkan. GVN 72 Mötets avslutande Ordförande förklarade mötet avslutat.

GVN 7 Val av två ledamöter till nämndernas samrådsgrupper, personer med funktionshinder

GVN 7 Val av två ledamöter till nämndernas samrådsgrupper, personer med funktionshinder Register GVN 4 Presentation av nämndledamöter GVN 5 Presentation av GVF stab och ledningsgrupp GVN 6 Val av ledamöter och ersättare i arbetsutskott GVN 7 Val av två ledamöter till nämndernas samrådsgrupper,

Läs mer

Innehållsförteckning. Protokoll. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-02. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 2014-04-16

Innehållsförteckning. Protokoll. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-02. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 2014-04-16 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-02 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 2014-04-16 Innehållsförteckning GVN 44 Information från samverkan GVN 45 Kompetensförsörjning GVN 46

Läs mer

GVF:s konferensrum, Regementsgatan 6, kl

GVF:s konferensrum, Regementsgatan 6, kl Plats och tid GVF:s konferensrum, Regementsgatan 6, kl. 8.30 14.00 Beslutande Per Edman(V), ordförande Eric Martell (S), vice ordförande Magnus Jönsson (M), ledamot (frånvarande del av 4) Övriga närvarande

Läs mer

Övriga deltagande: Övriga närvarande: Kl tisdag 29 november, Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Visborg

Övriga deltagande: Övriga närvarande: Kl tisdag 29 november, Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Visborg Sida 1 (9) Plats och tid: Desideriahuset, Visby onsdag den 23 november 2011, 09.00 14.00 Beslutande: Per Edman (V) Eric Martell (S) Linda Gardell (S) Ann Gardell (S) Laila Ljunggren (MP) Magnus Jönsson

Läs mer

GVN 142 Övriga frågor - Justering av nämndens sammanträdesplan 2014. GVN 143 Övriga frågor - Antagning till inriktning på naturbruksprogrammet

GVN 142 Övriga frågor - Justering av nämndens sammanträdesplan 2014. GVN 143 Övriga frågor - Antagning till inriktning på naturbruksprogrammet Register GVN 134 Information från samverkan GVN 135 Serviceriktlinjer för nämndens verksamheter GVN 136 Namn på den nya samlade gymnasieskolan GVN 137 Internbudget 2014 GVN 138 Grundbelopp GVN 139 Avskrivningar

Läs mer

GVN 6 KOMPLETTERING AV DELEGATIONSORDNING FÖRSÄLJNING AV ÖVRIG LÖS EGENDOM

GVN 6 KOMPLETTERING AV DELEGATIONSORDNING FÖRSÄLJNING AV ÖVRIG LÖS EGENDOM Register GVN 4 INFORMATION FRÅN SAMVERKAN GVN 5 ÅRSBOKSLUT 2013 GVN 6 KOMPLETTERING AV DELEGATIONSORDNING FÖRSÄLJNING AV ÖVRIG LÖS EGENDOM GVN 7 ÄSKANDE UNGDOMSKRAFT GVN 8 ÄSKANDE FOLKHÖGSKOLAN GVN 9 INFORMATION

Läs mer

Register. Protokoll. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens arbetsutskott Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Register. Protokoll. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens arbetsutskott Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Register GVN 90 Information från samverkan GVN 91 Ansökan om stöd för kulturprojekt 2015/2016 GVN 92 GVN sammanträdesordning 2015 GVN 93 Folkhögskolans kursutbud läsåret 2015/2016 GVN 94 Överföring av

Läs mer

Register. Protokoll. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens arbetsutskott Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Register. Protokoll. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens arbetsutskott Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Register GVN 76 Information från samverkan GVN 77 Kvalitetsrapport 2 - Antagning gymnasieskolan GVN 78 Gymnasieskolans utbildningsutbud 2015/2016 GVN 79 Remissyttrande ny förvaltningsorganisation GVN 80

Läs mer

GVN AU 84 KÖRKORTSUTBILDNING FÖR ELEVER VID GYMNASIESKOLANS VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAM

GVN AU 84 KÖRKORTSUTBILDNING FÖR ELEVER VID GYMNASIESKOLANS VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAM 1 (13) Register GVN AU 84 KÖRKORTSUTBILDNING FÖR ELEVER VID GYMNASIESKOLANS VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAM GVN AU 85 NATIONELLT GODKÄND IDROTTSUTBILDNING (NIU) LÄSÅRET 2014/15 GVN AU 86 POLICY OM POLITISK INFORMATION

Läs mer

Register. Protokoll. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens arbetsutskott Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Register. Protokoll. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens arbetsutskott Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Register GVN 17 GVN 18 GVN 19 GVN 20 GVN 21 GVN 22 GVN 23 GVN 24 GVN 25 Information från samverkan Nämndens namn Utbildningsutbud gymnasieskolan inkl antagning Remiss: Arbetsmarknadspolitisk strategi för

Läs mer

~Region. ~Gotland. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden GVN Protokoll GVN 71 Gotlands idrottsförbund - budgetansvar samt äskande

~Region. ~Gotland. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden GVN Protokoll GVN 71 Gotlands idrottsförbund - budgetansvar samt äskande Register GVN 71 Gotlands idrottsförbund - budgetansvar samt äskande GVN 72 Evakuering F-huset GVN 73 Ansökan om yrkeshögskoleutbildning - vindkraftstekniker GVN 74 Ansökan om yrkeshögskoleutbildning -

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden GVN Protokoll

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden GVN Protokoll Protokoll Register GVN 4 Kommunikation nämnd - förvaltning GVN 5 Äskande om medel för tio utbildningsplatser på Gotlands folkhögskola GVN 6 Hemställan från Gotlands folkhögskola - överföring av investeringsmedel

Läs mer

GVN 50 Remiss - Avsiktsförklaring; Förutsättningar för ett ökat flyktingmottagande på Gotland; Kommunikationsstrategi för asylverksamhet

GVN 50 Remiss - Avsiktsförklaring; Förutsättningar för ett ökat flyktingmottagande på Gotland; Kommunikationsstrategi för asylverksamhet Register GVN 48 Information från samverkan GVN 49 Remiss - Policy för sociala arbetsintegrerande företag GVN 50 Remiss - Avsiktsförklaring; Förutsättningar för ett ökat flyktingmottagande på Gotland; Kommunikationsstrategi

Läs mer

Protokoll Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. 24 januari 2019

Protokoll Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. 24 januari 2019 24 januari 2019 GVN 2018/243 Plats och tid Rügen, Rådhuset Vsiborg, 24 januari 2019, klockan 09.00 12.00 Närvarande Beslutande Ersättare Andreas Unger (M), ordförande Philip Swärd (M) Joakim Samuelsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01 2014-09-01 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 08:30-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa Malm (MP) Laila Andrén (S) Klas

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdag

PROTOKOLL. Sammanträdesdag PROTOKOLL Sammanträdesdag Register GVN 76 Revidering av överenskommelse om samverkan kring barn och unga i behov av särskilt stöd samt tilläggsöverenskommelse om unga vuxna 18 25 år GVN 77 Samlad studie-

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 Ärenden: BUN au 27 Månadsrapport februari

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden GVN Protokoll

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden GVN Protokoll Protokoll Register GVN 58 YH-utbildning servicetekniker - ansökan GVN 59 Enhet för arbetsmarknadsfrågor GVN 60 Folkhögskolan - verksamhetsberättelse GVN 61 Ipads inom gymnasieskolan - försöksverksamhet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(15) 2011-06-22 Plats och tid kl. 09.00 10.00 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Shiro Biranvand Helena Skagerberg Jan Johansson Gustav El Rachidi

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

GVN 100 Hyreskostnad Säveområdet under ombyggnadsperioden. GVN 102 Kvalitetsrapport 2/2013 antagning gymnasieskolan

GVN 100 Hyreskostnad Säveområdet under ombyggnadsperioden. GVN 102 Kvalitetsrapport 2/2013 antagning gymnasieskolan Register GVN 99 Vuxenutbildningens utbildningsutbud 2014/15 GVN 100 Hyreskostnad Säveområdet under ombyggnadsperioden GVN 101 Remiss: regelverk för serviceförvaltningen GVN 102 Kvalitetsrapport 2/2013

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (13)

Barn- och Utbildningsnämnden (13) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-05-26 1 (13) Tid och plats Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 26 maj 2008 klockan 16.00 17.30, Tingshuset Leif Karlsson (c) Ingridh Anderén

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Barn- och utbildningsnämnden, Gröna rummet 14:00-16:05 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskott

Kultur- och utbildningsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-10-03, kl 0900-1600 Beslutande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

2010-09-17 Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

2010-09-17 Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen Sida 1 (5) Plats och tid Folkhögskolan, Hemse, torsdag 9 september, 9.00 14.30 Beslutande Stefan Wramner (m) ordförande Kjell Genitz (c) v.ordförande Kerstin Löfgren-Dahlström (c) Börje Nordh (c) Lena

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-10-11 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Elisabeth Nordin (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

GYMNASIENÄMNDEN

GYMNASIENÄMNDEN GYMNASIENÄMNDEN 2007-10-18 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 11.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Thomas Fridlund (c), ers f Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf

Läs mer

A Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

A Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden A Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11.30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice 1 (7) Plats och tid Håns Byalags lokal, 15.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson (S) Anette Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Protokoll. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden GVN. Plats och tid: Dagö, Rådhuset, Wisborg,

Protokoll. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden GVN. Plats och tid: Dagö, Rådhuset, Wisborg, Sida 1 (8) Plats ch tid: Dagö, Rådhuset, Wisbrg, 9.00 12.00 Beslutande: Per Edman (V) rdförande Eric Martell (S) v.rdförande Ann Gardell (S) ledamt Åke Stenman (S) ledamt Laila Ljunggren (MP) ledamt Magnus

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55.

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona

Läs mer

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(5) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Erica Närlinge (FP) Cecilia Bernsten

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Thord

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 A Malung Salens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Storck, rektor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Förbundsdirektionen Beslutande Ulrica Persson Shiro Biranvand Bengt Lindgren Jan Johansson Seija Ojala Stig Henriksson Marjatta Nurmi Lars Andersson Ordförande

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98 2015-04-28 1(9) Plats och tid Päronsalen kl. 14:00-15:50 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Christoffer Karlsson (MP) ersätter Per-Arne Andersson (V) Linda Strand (S) Lisa Malm

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10 2010-08-19 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-08-19 klockan 09:00 12:10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Björn Vallin (FP) Carina Stenman

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott Tid och plats 2015-06-11 - i Kommunhuset klockan 13.00-15.30 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - 1:e vice ordförande Leif Svensson (S) - 2:e vice ordförande Gunilla Edman (S)

Läs mer

GVN 33 Överföring av medel från gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

GVN 33 Överföring av medel från gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Register GVN 30 Information från samverkan GVN 31 Utbildningsutbud gymnasieskolan 2015 GVN 32 Strategisk plan och budget 2016-2018 GVN 33 Överföring av medel från gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-19 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-19 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-19 1(7) Plats och tid Hälsö skola, Öckerö, klockan 16.00 19.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad 1 arbetsutskottet för utbildning, integration 2 Plats och tid Duvemåla, Kungsgatan 9 Paragrafer 29-34 kl. 13:30-15:30 ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Anne Gunnevik (L)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-08-15 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-20 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.30 Ajournering kl 10.10 10.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Nils-Erik

Läs mer

Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN. Tisdagen den 31 mars Ärenden: BUN 34 Budget 2010 och flerårsplan BUN 35 Förskola 2010 BUN 36

Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN. Tisdagen den 31 mars Ärenden: BUN 34 Budget 2010 och flerårsplan BUN 35 Förskola 2010 BUN 36 BUN Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tisdagen den 31 mars 2009 Ärenden: BUN 34 Budget 2010 och flerårsplan 2010-2014 BUN 35 Förskola 2010 BUN 36 BUN 37 BUN 38 BUN 39 Införande av gymnasie- och vuxenutbildningsnämnd

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret 09.00 12.10 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot Marie Gärdby,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-16 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 10.40 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande, 51 56 Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-10.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-09 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Ankaret, Kultur o fritidsförvaltningens sammanträdesrum Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-15.00 Louise Branting (c),

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M)

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Botkyrka Vuxenutbildning, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Magdalena Jonsson (M) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande Karin Nakamura Lindholm ersättare

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 13.15

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 13.15 2012-03-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 13.15 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Nilsson, ordförande Anita Jonasson Kroon Anna Lundblad Mårtensson

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-05-03, kl 0900-1210 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S Linda Jonsson, V Pirkko Heikkilä, V Carolina

Läs mer

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Jonny

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.00, ajournerat 13.10 13.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Nr 04 Kultur- och utbildningsnämnden 2017-04-19 1(11) Tid och plats onsdagen den 19 april 2017, klockan 08.30 12.00, i Erikstadsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP) Marianne

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer