Uno Törringer (C) Stefan Klang (S) Ingalill Melcher (SD) Alit Kaja (L)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uno Törringer (C) Stefan Klang (S) Ingalill Melcher (SD) Alit Kaja (L)"

Transkript

1 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Skärfläckan/Betan 17:00-18:00 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine Elmström (M) Awaz Modaber (MP) Owe Håkansson (C) Lisbeth Jensen (S) Lars-Anders Espert (SD) Lisbeth Jönsson (SD) Ulla Jinneland (M), tjg. ersättare för Mia Eldh-Holmqvist (M) Uno Törringer (C) Stefan Klang (S) Ingalill Melcher (SD) Alit Kaja (L) Lars Wästberg, socialchef Malin Lövdahl, sekreterare Lena Lundgren, avdelningschef Mona Hirche, verksamhetschef Christer Petersson, verksamhetschef Monika Amaral, enhetschef Lisbeth Jensen (S) Justeringens plats och tid Medborgarhuset, Paragrafer Underskrifter: Sekreterare Malin Lövdahl Ordförande Inger Borgenberg Justerande Lisbeth Jensen

2 Socialnämnden Sammanträdesdatum Innehållsförteckning 61 Upprop och val av justerare 3 62 Information om kommunalt aktivitetsansvar, Monika Amaral 63 Yttrande till revisionen avseende granskning av avtalet om ansvarsfördelning och utveckling avseende hälsooch sjukvården i Skåne 4 SN/2018: Riktlinjer för familjehemsvård i Burlövs kommun SN/2018: Egenkontroll familjehemsvården 2017, Burlövs kommun SN/2018: Attestförteckning för socialnämndens verksamheter 2019 SN/2018: Ej verkställda beslut, kvartal SN/2018: Avskrivning av fordran, vård och omsorg SN/2018: Anmälan av delegationsbeslut Delgivningar Information Taxor och avgifter gällande äldre och funktionshindrade år 2019 SN/2018:

3 3 61 Upprop och val av justerare Socialnämnden utser Lisbeth Jensen (S) att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

4 4 62 Information om kommunalt aktivitetsansvar Monika Amaral, enhetschef för arbete och försörjning, rapporterar om kommunens arbete med ungdomar inom det kommunala aktivitetsansvaret.

5 5 SN/2018: Yttrande till revisionen avseende granskning av avtalet om ansvarsfördelning och utveckling avseende hälso- och sjukvården i Skåne Sammanfattning Capire Consulting har, på uppdrag av revisionen, genomfört granskning av kommunens roll i implementeringen av hälso- och sjukvårdsavtalet som träffades år 2016 mellan Region Skåne och de skånska kommunerna. Revisorerna har granskat huruvida kommunen bedriver ett effektivt och ändamålsenligt arbete med implementeringen av hälso- och sjukvårdsavtalet som skapar förutsättningar för att uppnå de mål och syften som anges i avtalets avsiktsförklaring. Bedömningen är att kommunen kan förbättra kontrollen över den verksamhet som bedrivs, för att nå uppsatta mål avseende hälso- och sjukvårdsavtalet, samt att arbete kan bli mer aktivt och ändamålsenligt genom samarbete med vårdcentralen i Arlöv. Socialnämnden ska senast den 21 december inkomma med yttrande till revisionen avseende åtgärder efter granskningen. Beslut avge yttrande till revisionen, enligt i ärendet redovisat förslag.

6 6 SN/2018: Riktlinjer för familjehemsvård i Burlövs kommun Sammanfattning Riktlinjerna bygger på Socialstyrelsen författningssamling Socialnämndens ansvar för barn och unga i familjehem, jourhem eller hem för vård eller boende (SOSFS) 2012:11. Barn och unga som av olika skäl behöver vårdas utanför sitt egna hem ska enligt 6 kap 1 Socialtjänstlagen (SoL) av kommunen kunna erbjudas vård antingen i familjehem, hem för vård eller boende (HVB) eller stödboende för barn och unga i åldern år. Riktlinjerna är ett övergripande styrdokument för socialtjänstens arbete med vård i familjehem och jourhem. Riktlinjerna ska bidra till en rättssäker handläggning för barn och unga i åldern 0-21 (23) år som placeras i familjehem i enlighet med SoL eller LVU. Riktlinjerna ska även bidra till att vården av barn och unga är trygg, säker, effektiv och kunskapsbaserad. Riktlinjerna ska ge personal som arbetar med familjehemsplacerade barn och unga stöd och vägledning i arbetet. Vården ska, enligt 6 kap 1 SoL utformas så att den främjar den placerades samhörighet med anhöriga och andra närstående. Närståendeprincipen i SoL ska följas. Med familjehem avses enligt 3 kap 2 Socialtjänstförordningen (SOF) ett enskilt hem som på uppdrag av socialnämnden tar emot barn för stadigvarande vård och fostran eller vuxna för vård och omvårdnad och vars verksamhet inte bedrivs yrkesmässigt. Vid val av vårdform ska i varje enskilt fall prövas om familjehemsvård är lämpligare än annan vårdform. Familjehemsvård kan dock inte ersätta institutionsvård för barn och ungdomar som behöver särskilt hög omhändertagandegrad och professionellt inriktad vård och behandling. Utskottets förslag till beslut att anta riktlinjer för familjehemsvård i Burlövs kommun, enligt i ärendet redovisat förslag. Beslut att anta riktlinjer för familjehemsvård i Burlövs kommun, enligt i ärendet redovisat förslag.

7 Socialnämnden Sammanträdesdatum Beslutsida 1 av 2 7 SN/2018: Egenkontroll familjehemsvården 2017, Burlövs kommun Sammanfattning Sedan år 2014 har familjehemsgruppen i Burlövs kommun genomfört egenkontroll av familjehemsvården. I samband med egenkontrollen skickas det även ut enkäter till familjehem, de placerade barnen samt de biologiska föräldrarna. Under våren 2017 avslutade samtliga handläggare inom familjehemsvården sina tjänster var samtliga tjänster tillsatta inom familjehemsvården igen. På grund av hög personalomsättning inom familjehemsvården har enkäter därför inte skickats ut till berörda under år Egenkontrollen för 2017 redogör för de uppgifter som finns dokumenterade och som de nya handläggarna fått information om kring vården avseende: hur många placeringar har familjehemsvården haft i familjehem samt i jourhem under året hur många samtal som har genomförts enskilt med de placerade barnen hur de placerade barnen har upplevt kontakten med socialtjänsten samt vården i övrigt hur familjehem och bioföräldrar har upplevt vården under året hur många barn som socialsekreterare har träffat hur många nyplaceringar har skett i jourhem och i familjehem hur umgängesplaneringen har fungerat hur många vårdnadsöverflyttningar har genomförts hur många sammanbrott/avslut har skett samt orsaken Det framkommer att det har varit problematiskt för de nya handläggarna att etablera kontakt med familjehemmen då vissa familjehem varit negativt inställda till byte av handläggare. Under 2018 har alla tjänster inom familjehemsvården varit besatta. Det innebär att den egenkontroll som kommer att genomföras för 2018 förväntas innehålla alla olika delar som beskrivs ovan, inklusive utskick av enkäter. Utskottets förslag till beslut att lägga informationen till handlingarna.

8 Socialnämnden Sammanträdesdatum Beslutsida 2 av 2 Beslut 8 att lägga informationen till handlingarna.

9 9 SN/2018: Attestförteckning för socialnämndens verksamheter 2019 Sammanfattning Föreligger förslag till attestförteckning för år 2019 avseende socialnämndens verksamheter. Beslut att godkänna förslag till beslutsattestanter och ersättare för socialnämndens ansvarsområde för perioden , enligt i ärendet redovisat förslag.

10 Socialnämnden Sammanträdesdatum Beslutsida 1 av 2 10 SN/2018: Ej verkställda beslut, kvartal Sammanfattning Enligt 16 kap. 6 f-h socialtjänstlagen (SoL), 28 f-g lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och 9 kap 10 kommunallagen (KL) är kommunen skyldig att anmäla samtliga gynnande beslut som inte verkställts inom tre månader. Ansvarig nämnd är skyldig att rapportera till kommunens revisorer, kommunfullmäktige och Inspektionen för vård och omsorg (IVO) om beviljad insats inte har verkställts inom tre månader samt om en insats har avbrutits och inte verkställts på nytt inom tre månader. Om IVO bedömer att insatserna inte har verkställts inom skälig tid kan myndigheten ansöka om utdömande av en särskild avgift hos förvaltningsrätten. Följande uppgifter ska rapporteras vid varje tillfälle: Nya ej verkställda beslut och avbrott på individnivå Upprepad rapportering på individnivå av beslut/avbrott som fortfarande inte är verkställda Tidigare rapporterade beslut eller avbrott som har verkställts, eller avslutats av annan orsak Socialnämnden informeras härmed om att det under tredje kvartalet 2018 finns 15 gynnande ej verkställda beslut som omfattas av rapporteringsskyldighet enligt 16 kap. 6 f-h SoL eller rapporteringsskyldighet enligt 28 f-g LSS. Utskottets förslag till beslut att socialnämnden har tagit del av rapporteringen avseende ej verkställda beslut för 3:e kvartalet 2018 och överlämnar denna till kommunfullmäktige och kommunrevisorerna.

11 Socialnämnden Sammanträdesdatum Beslutsida 2 av 2 Beslut att socialnämnden har tagit del av rapporteringen avseende ej verkställda beslut för 3:e kvartalet 2018 och överlämnar denna till kommunfullmäktige och kommunrevisorerna. 11

12 12 SN/2018: Avskrivning av fordran, vård och omsorg Sammanfattning Enligt redovisat ärende har socialförvaltningen en utestående fordran inom äldreomsorgen. I antagen delegationsordning delegeras rätten att besluta om att avskriva utestående fordran upp till ett halvt prisbasbelopp per kund till förvaltningschefen. Då redovisat ärenden avser skuld som överstiger ett halvt prisbasbelopp föreslås nämnden avskriva fordran som uppgår till kr. Beslut att fordran avskrivs, enligt i ärendet redovisat förslag.

13 13 69 Anmälan av delegationsbeslut Föreligger följande delegationsbeslut: - Beslut fattade av socialchef, avskrivning av skulder, SN:delg nr Beslut fattade av socialsekreterare på individ- och familjeomsorg under perioden Beslut fattade av bostadsanpassningshandläggare under perioden Socialnämnden lägger delegationsbesluten till handlingarna.

14 14 70 Delgivningar Föreligger följande delgivningar: - Beslut från kommunfullmäktige om ersättares yttrande rätt i nämnder. - Beslut från länsstyrelsen om fördelning av anvisningar till kommuner, Protokoll från förtroenderådet på Attendo Svenshög, Protokoll från förtroenderådet på Boklunden, Socialnämnden lägger delgivningarna till handlingarna.

15 15 71 Information Verksamhetschef Christer Petersson informerar om övergången av Svenshögs äldreboende från privat till kommunal drift. Övergången sker i januari 2019, men arbetet är i full gång med att förbereda personal, brukare och anhöriga på omställningarna. Socialchef Lars Wästberg informerar om utbildningsdagar för den kommande socialnämnden för nästa mandatperiod. Utbildningsdagarna kommer ske tillsammans med utbildnings- och kulturnämnden.

16 16 SN/2018: Taxor och avgifter gällande äldre och funktionshindrade år 2019 Sammanfattning Enligt gällande taxereglemente ska taxor och avgifter revideras och justeras per den 1 januari årligen. Förslag till beslut att godkänna förslag till taxor och avgifter för år 2019 gällande insatser för äldre och funktionshindrade enligt socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen.

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-25 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Inger Borgenberg (S), ordf. Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

Michelle Drakälv (S) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Lena Lundgren, tf förvaltningschef Malin Lövdahl, sekreterare. Laila Knudsen (SD)

Michelle Drakälv (S) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Lena Lundgren, tf förvaltningschef Malin Lövdahl, sekreterare. Laila Knudsen (SD) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-03 Plats och tid Skärfläckan/Betan 18:00-19:25 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S) Mats Olsson (M), tjg. ers. för Sara

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-08 Sida 1 (9) Plats och tid Medborgarhuset i Arlöv, Konfer, kl. 18:00-19.00 Beslutande Övriga närvarande Inger Borgenberg, S, ordförande Bo Lindquist, V, 1e vice

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-12 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:15 Inger Borgenberg, ordförande Bo Lindquist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16) Plats och tid Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:30 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ulla Jinneland

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-01-27 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-24 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Ingalill Melcher (SD) Mats Olsson (M) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Gertrud Danielsson (L) Awaz Modaber (MP)

Ingalill Melcher (SD) Mats Olsson (M) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Gertrud Danielsson (L) Awaz Modaber (MP) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-02-28 Plats och tid Betan/Skärfläckan, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:59 1 ande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S) Sara Vestering (M),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Rapportering av ej verkställda beslut och avbrott enligt Sol, kvartal 1, 2018

Rapportering av ej verkställda beslut och avbrott enligt Sol, kvartal 1, 2018 Södertä1je kommun 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-05-07 Social- och omsorgskontoret Socialnämnden Rapportering av ej verkställda beslut och avbrott enligt Sol, kvartal 1, 2018 Dnr: SN 18/003 Sammanfattning

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-04-16 Sida 1 (17) Plats och tid Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset kl. 18.00 20.50 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S), ordförande

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-10 Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-10 Sida 1 (15) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-10 Sida 1 (15) lats och tid Betan, Medborgarhuset, kl. 18.30. 20.40 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson (M) Gun Larshag

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (18)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-09-04 Sida 1 (18) Plats och tid Betan/Skärfläckan, kl.18.30 20.35 Beslutande Övriga närvarande Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden Plats och tid Hälsön 2018-03-13 08:30 Ledamöter: Bertil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 42-50 2 42 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - SMELOC AB (A Dahlbom)...5 43 Tillfälligt utökat tillstånd för alkoholservering inför Potatisfestivalen 2014 - Restaurang Åkanten...6

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-03 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 20.50 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och Elsbeth Weinert, eller tel

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och Elsbeth Weinert, eller tel Socialnämnden 2013-02-28 Plats: Medborgarhuset i Arlöv, Lilla Sessionssalen Tid: 2013-03-07 kl. 18:30 S-gruppen träffas kl. 17:30 i Lilla Sessionssalen Fyrklövern träffas kl. 17:30 i Skärfläckan Vid eventuellt

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 25 februari 2016 Plats och tid KS salen, Stadshuset, 09:00 12:00 (ingång genom dörrarna till

Läs mer

Rapportering av ej verkställda beslut och avbrott enligt SoL och LSS, kvartal 4, 2018

Rapportering av ej verkställda beslut och avbrott enligt SoL och LSS, kvartal 4, 2018 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2019-02-05 Social- och omsorgskontoret Omsorgsnämnden Rapportering av ej verkställda beslut och avbrott enligt SoL och LSS, kvartal 4, 2018 Dnr: 18/003 Sammanfattning av ärendet

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-10-16 kl 13:30 15:15 80-91 Beslutande Christer Johansson (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Anna Zöögling (S), Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.04.29 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-15.30 Beslutande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz, (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2017

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Britt Kronberg 2017-04-10 SN 2017/0238.11.01 0480-450956 Socialnämnden Ej verkställda 1:a kvartalet 2017 Förslag till Socialnämnden ar att godkänna informationen

Läs mer

Protokoll 2013-08-27

Protokoll 2013-08-27 2013-08-27 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-08-27, klockan 13:30 14:25 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Agneta Eriksson (S) Barbro Backlund (FP) Mats

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-16 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Lars-Olle Olsson

Läs mer

Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2018

Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2018 SOCIALFÖRVALTNINGEN Elisabeth Karlsson 2018-05-02 Socialnämnden Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2018 Förslag till beslut Socialnämnden föreslås besluta att godkänna rapporten över ej verkställda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunhus sal, Rottnen 14:00 17:30 ande Övriga deltagare Lars Altgård (S) Kristina Brundin (S) Emil Wetterling (S) Lena Henriksson (S) Jim Lindberg (S) Lars Turunen (S) Börje Erlandsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-03-05 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Konferensrum Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.05 Inger Borgenberg (S), ordf. Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2017

Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2017 SOCIALFÖRVALTNINGEN Elisabeth Karlsson 2017-05-15 Socialnämnden Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2017 Förslag till beslut Socialnämnden föreslås besluta att godkänna rapporten över ej verkställda

Läs mer

GNESTA KOMMUN Socialförvaltningen TJÄNSTESKRIVELSE

GNESTA KOMMUN Socialförvaltningen TJÄNSTESKRIVELSE /0 (3 \) GNESTA KOMMUN Socialförvaltningen TJÄNSTESKRIVELSE Upprättad: 2014-02-13 Diarienummer: SN.2013.40 Socialnämnden Ekonomisk redovisning av beviljade statsbidrag för 2013 att stödja utvecklingen

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Maria Kuisma 2015-01-22 SCN-2015-0090 administratör

Handläggare Datum Diarienummer Maria Kuisma 2015-01-22 SCN-2015-0090 administratör SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Maria Kuisma 2015-01-22 SCN-2015-0090 administratör Socialnämnden Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut enligt 4 kapitlet 1 och 16 kapitlet 6

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008 Socialnämnden 20 maj 2008 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 maj 2008 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl Socialnämnden 2018-11-21 1 Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl. 09.00 11.20 Ajournering, kl. 10.40 11.05 Beslutande: Anders Nilsson (S), ordförande Britt-Marie Wall (S) Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-11-21 Ärendelista 107 Dnr 2017-000116 Ej verkställda gynnande beslut enligt 4 kap 1 SoL och rapportering enligt 16 kap 6 f SoL samt beslut enligt 9 LSS och rapportering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut första kvartalet 2016

Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut första kvartalet 2016 SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Bengt Ehlin 2016-04-21 SCN-2016-0158 Socialnämnden Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut första kvartalet 2016 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Anmälan av 1. Ej verkställda gynnande beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) från socialnämnden första kvartalet Bilaga 1.

Anmälan av 1. Ej verkställda gynnande beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) från socialnämnden första kvartalet Bilaga 1. KF 6 12 juni 2019 Datum 2019-06-11 Kommunfullmäktige Anmälningsärenden Förslag till beslut Kommunfullmäktige föreslås besluta att med godkännande lägga förteckning över anmälningsärenden till protokollet.

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjg

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2014-02-26 Socialnämnden Plats och tid Bielkemässen, 2014-02-26, klockan 16:30 Beslutande Sven-Håkan Trygg (S) Jan Engman (C) Gunnel Kask (S) Göran Andersson (M) Lars Malmberg (S) Barbro Backlund (FP)

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Ej verkställda beslut kvartal

Ej verkställda beslut kvartal TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2018-09-10 SN 2018/0289.11.01 Tel 0480-450950 Socialnämnden Ej verkställda kvartal 2 2018 Förslag till Socialnämnden ar att godkänna

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-12-17 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-12-17, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Kerstin Lundqvist-Eriksson (FP)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Rapportering av ej verkställda beslut och avbrott enligt Sol och LSS, kvartal

Rapportering av ej verkställda beslut och avbrott enligt Sol och LSS, kvartal Södertälje kommun 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-08-16 Social- och omsorgskontoret Omsorgsnämnden Rapportering av ej verkställda beslut och avbrott enligt Sol och LSS, kvartal 2 2018 Dnr: OMS 18/003 Sammanfattning

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Socialnämnden 2015-09-22 Plats: Skärfläckan/Betan Tid: 2015-10-01 kl. 18:00 Kl. 17.00 Gruppmöten i Skärfläckan respektive Betan Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M) Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl 13:00 15:40 Beslutande Övriga Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 1 (1) Plats och tid Bällstarummet kl 18:30-20:55 ande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Gillis Weingarth (M) Monica Emilsson

Läs mer

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00 1 Plats och tid Hälsön/Bårholmen 2018-06-12 08:30-12:00 Beslutande Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Anders Arnell (M) tjä nstgörande

Läs mer

Björn Furugren Beselin (C) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn:

Björn Furugren Beselin (C) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn: KALLELSE SOCIALNÄMNDEN 2016-10-18 Tid och plats 18:30 Bällstarummet Övriga kallade Mojgan Alimadad, Socialchef, Vildana Zorlak, Avdelningschef, David Gyllenstråle, Controller, Urban Jonsson, Kvalitetsutvecklare,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-12-05, kl. 18:31-19:05 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Krister

Läs mer

118 Redovisning av icke verkställda beslut enligt socialtjänstlagen, kvartal (KS )

118 Redovisning av icke verkställda beslut enligt socialtjänstlagen, kvartal (KS ) Sammanträdesprotokoll 14 (17) Kommunstyrelsens arbetsutskott -09-13 118 Redovisning av icke verkställda beslut enligt socialtjänstlagen, kvartal 1 (KS.324) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

Rapport av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) per den 31 mars 2017

Rapport av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) per den 31 mars 2017 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Maarit Rajamäki 2017-06-05 OSN-2017-0366 Omsorgsnämnden Rapport av ej beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service vissa funktionshindrade

Läs mer

Rapportering till IVO av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS för kvartal 4 år 2017

Rapportering till IVO av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS för kvartal 4 år 2017 Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (7) 2018-02-15 Handläggare Monika Lind Telefon: 08-508 20505 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Plats och tid Räddningstjänsten, Malung, kl ,

Plats och tid Räddningstjänsten, Malung, kl , Malung-Sälens kommun Oj 1 Plats och tid Räddningstjänsten, Malung, kl. 09.00-12.00, 13.00-14.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Birgitta Örjas (S) Jörgen Norén (S) Britt-Marie Strömbäck (V)

Läs mer

Ej verkställda beslut kvartal

Ej verkställda beslut kvartal TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2018-05-08 SN 2018/0289.11.01 0480-45 09 50 Socialnämnden Ej verkställda kvartal 1 2018 Förslag till Socialnämnden ar att godkänna informationen

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden Socialnämnden 2009-05-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 14 maj 2009 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2012-01-24 Socialnämnden Plats och tid Rum Kumla, 2012-01-24, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Gun-Britt Andersson (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP)

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00-17.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Barbro Andersson (S) för Hans Andersson (S) Marie Oskarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. 2015-10-29 11 (xx) Dnr SN 2015/109

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. 2015-10-29 11 (xx) Dnr SN 2015/109 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2015-10-29 11 (xx) Dnr SN 2015/109 Rapportering av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:35

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:35 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-21 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:35 Inger Borgenberg,

Läs mer

Anders Wälivaara (KD) Camilla Mattila (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Wälivaara (KD) Camilla Mattila (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdag 15 augusti 2018, kl 13:00 14:00 Beslutande Anders Wälivaara (KD) Ulf Zakariasson (-) Gunnar Björk (M) Östen Lejon (C) Hans Palo (S) Monika Krypsjö

Läs mer

Socialnämnden 2014-01-14 2

Socialnämnden 2014-01-14 2 Socialnämnden 2014-01-14 2 SN 1 Dnr 118/13-072 Riktlinjer för utbetalning av habiliteringsersättning inom daglig verksamhet Habiliteringsersättning betalas ut med stöd av 9 punkt 10 lagen om stöd och service

Läs mer

RÄL ARBOGA KOMMUN. Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 2 år 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen.

RÄL ARBOGA KOMMUN. Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 2 år 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammantrådesdatum 2014-10-07 Blad 7 Ks 142 Au 120 Dnr 157/2014-754 Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 2 år 2014 Från socialnämndens sammanträde

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

3 Dnr KS 2016/238. Ärendet har beretts av Kommunstyrelsens arbetsutskott.

3 Dnr KS 2016/238. Ärendet har beretts av Kommunstyrelsens arbetsutskott. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 2017-01-25 6 (19) 3 Dnr KS 2016/238 Rapportering av ej verkställda gynnande beslut enligt socialtjänstlagen, SoL och lagen om stöd och service

Läs mer

Mötesrum 11 Onsdag den 25 januari 2017 kl.08:15-12:20

Mötesrum 11 Onsdag den 25 januari 2017 kl.08:15-12:20 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Mötesrum 11 Onsdag den 25 januari 2017 kl.08:15-12:20 Beslutande Åke Bertils (S) ordförande Sigbritt Persson (S) Lisbeth

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.00 16.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 15.15-15.25 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Tid och plats Kl Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna

Tid och plats Kl Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2013-02-19 Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef Agneta Sandström, controller Terhi Berlin, utredare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Frösundarummet kl 08:30-12:00 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Mojgan Alimadad (Socialchef),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 1 / 14 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 08:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Mikael Ahnström (S) (vice

Läs mer

Stadshuset sal B, torsdag 15 mars 2018 kl

Stadshuset sal B, torsdag 15 mars 2018 kl Plats och tid Stadshuset sal B, torsdag 15 mars 2018 kl. 13.30-15.10 Ledamöter och ersättare Beslutande Marjo Gustafsson (S), ordf Anne Marie Wallin (MP), 1 :e v ordf 11-14 Adele Bergentoft (M), 2:e v

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer