TRANSWAGGON:s allmänna villkor för korttidsuthyrning av privata godsvagnar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TRANSWAGGON:s allmänna villkor för korttidsuthyrning av privata godsvagnar 2011-07-01"

Transkript

1 1 Allmänt 1.1 TRANSWAGGON tillhandahåller privata godsvagnar för nationella och internationella transporter. 1.2 För avslut, innehåll och genomförande av avtalen liksom eventuell oavtalad användning gäller endast följande allmänna användarvillkor för TRANSWAGGON:s privata godsvagnar. Kundens villkor gäller inte, även om TRANSWAGGON inte uttryckligen har bestridit dem. 1.3 Kunden ska använda vagnen för nationella eller internationella järnvägstransporter eller ge TRANSWAGGON i uppdrag att genomföra transporten. Kunden har kännedom om de bestämmelser och villkor för respektive järnvägsoperatör som gäller för transporten. Kunden måste följa järnvägsoperatörens bestämmelser och villkor och som tas i anspråk för genomförande av uppdraget av kunden eller för kunds räkning. Alla eventuella konsekvenser och kostnader som kan komma att åsamkas TRANSWAGGON om dessa inte uppfylls ska kunden stå för. 1.4 Alla överenskommelser som avviker från dessa allmänna villkor måste vara skriftliga. 2 Offert 2.1 Skriftliga offerter från TRANSWAGGON kan endast accepteras under en period av 30 dagar från den dag då offerten skickas och de accepteras skriftligen i form av vagnbeställning. Konkludent handlande likställs med detta. 2.2 Offerter och överenskommelser, även då enhetspriser gäller, grundas på TRANSWAGGON:s rådande priser, fraktvillkor, operativa förutsättningar, trafikbalans, villkor för att ställa vagnar till förfogande och järnvägsoperatörernas växelkurser vid tidpunkten då offerten görs liksom på förutsättningen att viavägarna som ligger till grund för beräkningen är öppna för trafik. Om grunderna för beräkningen ändras, har TRANSWAGGON rätt att justera sina offerter och överenskommelser till den nya situationen genom att lämna en förklaring till kunden. Extra kostnader som härrör från användning av avvikande transportsträckor, antingen på grund av bestämmelser eller senare instruktioner från kunden, ska betalas av kunden. 2.3 Offerter från TRANSWAGGON omfattar endast de tjänster som uttryckligen anges däri. Genomförande av tjänster utöver eller som skiljer sig från vad som anges i offerten, liksom betalning av tilläggsfrakter eller extrakostnader, faktureras separat plus utläggsprovision på 3 %. Sida 1(9)

2 3 Tjänster 3.1 TRANSWAGGON använder sina vagnar för att utföra transport åt kunder eller tillhandahålla vagnarna till kunden för användning under en bestämd tidsperiod eller för en bestämd transportsträcka. 3.2 Om TRANSWAGGON använder vagnarna för att utföra transport åt sina kunder, ska TRANSWAGGON debitera ett totalpris. Totalpriset inkluderar endast tjänster som beskrivs i offerten. 3.3 Om TRANSWAGGON tillhandahåller kunden en vagn för en viss tidsperiod eller en viss transportsträcka, ska kunden debiteras en vagnanvändningsavgift. Denna vagnanvändningsavgift motsvarar debitering för användning av vagnen från dagen då järnvägsoperatören överlämnar vagnen till kunden fram till dagen då vagnen återlämnas till järnvägsoperatören. Endast kunden bevakar samt avtalar om rättigheter och skyldigheter som härrör ur fraktavtalet med deltagande järnvägsoperatörer. 3.4 Utan uttrycklig överenskommelse ska varken vagnanvändningsavgift för användning av vagnen eller totalpriset inkludera några andra kostnader såsom tullavgifter, skatter, import- och exportavgifter, vägningskostnader, stillestånd, spåravgifter, kranavgifter, omlastningskostnader, avgifter för överskjutande last, tillägg för övervikt eller andra oförutsedda kostnader till följd av särskilda omständigheter. Om dessa kostnader debiteras TRANSWAGGON kommer TRANSWAGGON att vidarebelasta dessa kostnader plus utläggsprovision på 3 %. 4 Grundläggande användarvillkor 4.1 Kunden kan fritt använda vagnarna i det europeiska järnvägsnätet för de överenskomna relationerna i den utsträckning som det är tekniskt möjligt och tillåtet av infrastrukturförvaltaren. TRANSWAGGON kräver att järnvägsoperatören som använder vagnarna har skrivit under det allmänna användaravtalet (GCU) för hela användningsperioden och att det finns med i listan över parter som har anslutit sig till GCU. Annan användning är endast tillåten med uttryckligt skriftligt tillstånd från TRANSWAGGON. 4.2 Vidareuthyrning till tredje man och användning av vagnarna i krisdrabbade områden är endast tillåtet efter det att TRANSWAGGON har lämnat skriftligt samtycke. 4.3 Användning av vagnarna för transport av farligt gods enligt bilaga C till Cotif 1999(RID) är som regel inte tillåtet. Endast i undantagsfall förbehåller sig TRANSWAGGON rätten att ge särskilt skriftligt tillstånd efter att ha mottagit skriftlig information angående godsslag (varunummer/ förpackningsgrupp/adr-klass) samt kvantitet. 4.4 Om kunden överlåter användning av vagnen för transport till en järnvägsoperatör som inte är anslutet till GCU får detta inte medföra någon nackdel för TRANSWAGGON. Kunden ska alltid säkerställa att förutsättningarna för TRANSWAGGON förblir desamma som om vagnen hade använts i förbindelse Sida 2(9)

3 med en järnvägsoperatör anslutet till GCU. Alla eventuella konsekvenser och kostnader som kan komma att åsamkas TRANSWAGGON ska bäras av kunden. Om dessa kostnader debiteras TRANSWAGGON kommer TRANSWAGGON att vidarebelasta dessa kostnader plus utläggsprovision på 3 %. 4.5 TRANSWAGGON är anslutet till GCU såsom fordonsinnehavare av de uthyrda vagnarna (enligt bilaga 2 till GCU). GCU reglerar det juridiska förhållandet mellan järnvägsoperatören som använder vagnarna och fordonsinnehavaren av de använda vagnarna. Kunden agerar som rättmätig tredje part till fordonsinnehavaren gentemot järnvägsoperatören vid disponering och användning av vagnen för gods- och tomtransporter. I övriga fall ska kunden klargöra för järnvägsoperatören som använder vagnen att alla meddelanden som berör CGU från järnvägsoperatören ska ställas till TRANSWAGGON i egenskap av fordonsinnehavare. Dock ska kunden omedelbart, till TRANSWAGGON, vidarebefordra alla meddelanden och information som denne av misstag har mottagit från järnvägsoperatören och som berör vagnens fordonsinnehavare. 4.6 Kunden har under inga omständigheter behörighet att utan förgående tillstånd från TRANSWAGGON avtala undantag från bestämmelserna i de allmänna användarvillkoren(gcu). 4.7 Kunden är ansvarig gentemot TRANSWAGGON för att järnvägsoperatören som använder vagnen följer bestämmelserna i GCU och TRANSWAGGON befrias därmed från alla olägenheter som uppstår till följd av att bestämmelserna inte följs. Om det är nödvändigt ska kunden ingå kompletterande avtal med järnvägsoperatören för att säkerställa att järnvägsoperatören uppfyller villkoren i GCU. 4.8 Kunden är tillsammans med järnvägsoperatören som använder vagnen(evu) solidariskt ansvarig gentemot TRANSWAGGON för alla ersättningskrav eller andra kostnader som härrör från anslutningen till GCU, om järnvägsoperatören inte har betalat dessa inom 12 månader från det att kravet eller kostnaden uppstod eller om det inte har varit möjligt att inom 12 månader avgöra vilken järnvägsoperatör som är ansvarig för skadan på vagnen. 4.9 TRANSWAGGON kan när som helst begära information från kunden om vilken järnvägsoperatör som använder vagnen. TRANSWAGGON kan vägra att överlämna vagnen till vissa järnvägsoperatörer, oavsett om de är anslutna till GCU eller inte Enligt Europaparlamentets direktiv 2008/110/EG (ändring av direktiv 2004/49/EG) angående säkerheten på den Europeiska Unionens järnvägsnät måste fordonsinnehavare ange namn på den enhet som ansvarar för underhåll (Entity in Charge of Maintenance ECM) och låta certifiera denna i framtiden. Under en övergångstid är en certifiering enligt MOU (Memorandum of Understanding ERA) eller ett utlåtande av ECM om en funktionell underhållshantering tillräcklig. Sida 3(9)

4 4.11 TRANSWAGGON AG, Zug, Schweiz är den enhet som innehar funktionen av ECM för alla vagnar som tillhör TRANSWAGGON. Ett certifikat avseende en funktionell underhållshantering föreligger från ECM och är registrerat hos den Europeiska Järnvägsbyrån(ERA). Detta certifikat kan inte begränsa kundens användning. Om TRANSWAGGON inte får nödvändig information från järnvägsoperatören som använder vagnen, för att på ett korrekt sätt genomföra sin uppgift i egenskap av fordonsinnehavare och enhet som svarar för underhåll (ECM), förbehåller sig TRANSWAGGON rätten att skriftligen förbjuda järnvägsoperatörens användning av vagnen. 5 Beställningar och tillhandahållande 5.1 Beställningar av vagnar måste ställas till TRANSWAGGON och de anses först vara accepterade när de skriftligen har bekräftats. Beställningen ska inkludera all information som krävs för att utföra transporten respektive för att ställa en lämplig vagn till förfogande. 5.2 Om TRANSWAGGON inte har möjlighet att tillhandahålla vagnen på överenskommet datum, kan kunden avbeställa eller komma överens med TRANSWAGGON om en ny beställning. Ytterligare rättigheter, särskilt rätten till skadestånd, är uteslutna. 5.3 Om en kund avbeställer en vagn kan TRANSWAGGON kräva ersättning för uppkomna kostnader liksom stillestånd i enlighet med reglerna därom. 6 Kundens användning av vagnen 6.1 Om TRANSWAGGON ställer en vagn till kunds förfogande, är denne efter järnvägsoperatörens överlämnande av vagnen, skyldig att säkerställa att vagnen är lämplig för dess ändamål och att den inte har några synliga skador. Kunden ska meddela alla eventuella brister till TRANSWAGGON inom 48 timmar (inkluderar ej lördagar, söndagar och offentliga helgdagar). Detta ska göras på formulär som TRANSWAGGON har tagit fram för detta ändamål. Om kunden inte meddelar TRANSWAGGON om bristerna inom nämnda tidsfrist, anses det vara en bekräftelse på att vagnen är i korrekt skick och lämplig för den transport som kunden har för avsikt att genomföra. Då har TRANSWAGGON rätt att debitera kunden stillestånd och andra kostnader för att vagnen står, om dessa har uppstått på grund av förseningen. Om kunden accepterar vagnen för användning trots bristerna som har meddelats är TRANSWAGGON inte ansvarigt till följd av felaktigheterna som har rapporterats. Om kunden kräver att vagnen ska ersättas till följd av rapporterade brister, kommer TRANSWAGGON att ta tillbaka den felaktiga vagnen och omgående ersätta den med en likvärdig, felfri vagn. TRANSWAGGON ansvarar inte för kostnader som förorsakas kunden direkt eller indirekt till följd av detta. Sida 4(9)

5 6.2 Om TRANSWAGGON har ställt en vagn till kunds förfogande för en viss tidsperiod eller relation, ska kunden beakta alla bestämmelser från infrastrukturförvaltaren, järnvägsoperatören och ansvariga myndigheter liksom alla instruktioner från TRANSWAGGON angående vagnens användning. Kunden är ansvarig för alla åtgärder som avsändaren och dennes representant vidtar, liksom för uppgifter i fraktsedeln grundade på information från kunden eller utfärdade av densamme. 6.3 Om TRANSWAGGON har ställt en vagn till kunds förfogande för en viss relation, åtar sig kunden att lasta och leverera vagnen utan dröjsmål så snart den har lämnats över från järnvägsoperatören. Motsvarande gäller vid lossning på bestämmelseorten och efter expedierande av tomvagnen i enlighet med TRANSWAGGON:s instruktioner. 6.4 Efter vagnens avsändande ska kunden omedelbart sända TRANSWAGGON all nödvändig information via fax eller e-post för att TRANSWAGGON ska ha möjlighet att förfoga över den tomma vagnen i vederbörligt skick på destinationen. Om informationen inte skickas eller om den skickas för sent, är kunden skadeståndsskyldig för utebliven användning och stillestånd i enlighet med gällande regelverk, samt för extra fraktkostnader. För överlämning av vagnen till järnvägsoperatören tillämpas även de involverade järnvägsoperatörernas(evu) villkor. 6.5 Om vagnen skickas till en bestämmelsestation utanför det land i vilket TRANSWAGGON-bolaget har sitt säte, kan TRANSWAGGON begära av kunden eller dennes avtalspartner att tomvagnen omedelbart efter lossning skickas till station som TRANSWAGGON anger. 6.6 Kunden har inte någon retentionsrätt i vagnen. 6.7 Kunden ska återlämna vagnen i vederbörligt skick, rensopad och utan några rester av last eller lastanordningar. Kunden ska stå för alla eventuella kostnader som härrör från rengöring och utebliven användning i enlighet med reglerna om stillestånd. 7 Transport genomförd av TRANSWAGGON 7.1 Om och i den utsträckning TRANSWAGGON själv genomför transport med sina vagnar, ska kunden utfärda fraktsedeln, särskilt med hänsyn till information om tariffer, avtal med järnvägsoperatörer och viavägar, i enlighet med instruktioner från TRANSWAGGON. Om fraktsedlar eller lämpliga föreskrifter inte är tillgängliga är kunden skyldig att omedelbart begära dem, annars blir kunden ansvarig för ökade kostnader och konsekvenser. 7.2 TRANSWAGGON kan begära att kunden använder fraktsedlar som tillhandahålls av TRANSWAGGON. Sida 5(9)

6 8 Skador på vagn 8.1 Kunden är ansvarig för alla skador och förluster på vagnen som har ställts till förfogande och mottagits i enlighet med avtalet, fram till dess återlämnande (punkt 6.4). Avgörande faktor är tidpunkten då vagnen konkret övergår till kundens eller dennes representants förfogande. 8.2 I den mån lagen tillåter, är kunden även ansvarig för felaktigheter förorsakade av anlitad tredje man, liksom dennes företrädare. 8.3 Om järnvägsoperatören som använder vagnen är ansvarig (enligt artikel 22 i GCU) ska TRANSWAGGON först rikta anspråk gentemot detta företag. Om ingen ersättning erhålls från järnvägsoperatören inom 12 månader, eller om ansvarig järnvägsoperatör inte kan fastställas inom denna period, ska anspråket riktas mot kunden. Om det inträffar skador på vagnen när den är i trafik, förbinder sig kunden att samla in alla dokument (skaderapporter etc.) som krävs för att rikta anspråk mot järnvägsoperatören och att tillhandahålla TRANSWAGGON dokumentationen. 8.4 För varje enskilt upprättat avtal, överlåter kunden alla sina anspråk gentemot den deltagande järnvägsoperatören och/eller tredje man till TRANSWAGGON, om dessa har uppstått av skada på eller förlust av vagnen. TRANSWAGGON godkänner denna överlåtelse. 8.5 Avsändare och mottagare och deras ombud är att betrakta som kundens företrädare. Kunden är ansvarig gentemot sina företrädare. 8.6 Kunden är ansvarig för alla skador som uppstår inom privata anslutningsspår. 8.7 Kunden ska informera TRANSWAGGON inom 24 timmar efter kännedom om inträffad skada. 8.8 Om en skada inträffar, är kunden skyldig att vidta alla åtgärder för att säkerställa att TRANSWAGGON:s ersättningsanspråk kan göras gällande gentemot järnvägsoperatören och tredje man. Kunden ska göra allt för att minimera skadan. 8.9 Uppstår en skada för vilken kunden enligt dessa villkor är ansvarig för ska kunden ersätta TRANSWAGGON för kostnader för fullständig reparation av vagnen, kostnader för tomtransporter i samband med reparationen samt intäktsbortfall baserat på aktuell stilleståndssats. Vid totalhaveri ska kunden ersätta TRANSWAGGON för hela vagnens värde i enlighet med GCU bilaga Om skada inträffar, ansvarar kunden för att tillvarata sina, respektive sina företrädares rättigheter gentemot järnvägsoperatören. Sida 6(9)

7 9 TRANSWAGGONS ansvar 9.1 Om TRANSWAGGON ställer vagnar till kundens förfogande (punkt 3.3) är TRANSWAGGON:s ansvar, i den mån lagen tillåter det, begränsat till uppsåt och grov oaktsamhet. Beroende på belopp begränsas TRANSWAGGON:s ansvar för avtalet till dubbelt överlåtelsebelopp eller dubbla användnings-framkörningsavgift. 9.2 Om TRANSWAGGON utför transporten åt kunden till ett totalpris (punkt 3.2), är TRANSWAGGON ansvarigt gentemot sina kunder i enlighet med de bestämmelser som tillämpas för bolag i internationella transportkedjor och som används för att uppfylla avtalet, dock med förbehåll för särskilda villkor för inrikestransporter. De bestämmelser som avses är särskilt CIM, SMGS, Haagkonventionen och CMR. I alla andra fall är TRANSWAGGON ansvarigt i enlighet med CIM. TRANSWAGGON överlåter sina anspråk till kunden gentemot den part som orsakade skadan. Kunden ska i första hand vidta åtgärder mot den part som orsakar skadan. För inrikestrafiker ansvarar TRANSWAGGON enligt järnvägsoperatörens gällande ansvarsbestämmelser. 9.3 TRANSWAGGON är inte ansvarigt för att normala löptider överskrids, även om detta orsakas av vagnarna. Allt ansvar för följdskador därav är uteslutet. 9.4 TRANSWAGGON ansvarar inte för tjänster utförda av tredje man och som TRANSWAGGON, på kundens anvisning har ombesörjt eller förmedlat. På kundens begäran ska TRANSWAGGON överlåta dessa anspråk gentemot tredje man till kunden. 9.5 Om och i den utsträckning ersättningsanspråk uppstår gentemot TRANSWAGGON i enlighet med tidigare nämnda bestämmelser, ska kunden meddela TRANSWAGGON detta skriftligen inom fem dagar från det att kunden fick kännedom om skadan, dock ej senare än fyra veckor efter det att skadan inträffade. Om TRANSWAGGON inte får ersättningsanspråket tillsänt sig i god tid blir kundens ersättningsanspråk ogiltigt. Om TRANSWAGGON får skadeanmälan vid en tidpunkt då det inte längre är möjligt att utöva sina rättigheter gentemot en tredje part minskas ersättningsanspråket i motsvarande grad gentemot TRANSWAGGON. 9.6 TRANSWAGGON är inte ansvarigt för några förluster av eller värdeminskning på transporterat gods. Sida 7(9)

8 10 Fakturering och betalning 10.1 Om TRANSWAGGON genomför transporten åt kunden till ett totalpris (punkt 3.2) är kunden skyldig att omedelbart skicka alla dokument som krävs för fakturering till TRANSWAGGON, särskilt fraktsedlarna i original eller kopia Fakturor från TRANSWAGGON ska betalas utan dröjsmål inom tio dagar från fakturadatum. Det fakturerade beloppet ska betalas till ett av de bankkonto som anges på fakturan. Kvittning är endast möjlig om motfordran är obestridd och har förfallit till betalning. Försenad betalning föreligger så snart tidsfristen har löpt ut, även utan påminnelse Vid försenad betalning förbehåller sig TRANSWAGGON rätten att, utan påminnelse, fakturera kunden dröjsmålsränta. Tillämpad dröjsmålsränta är den som anges i Europaparlamentets direktiv 2000/35/EG eller tillämpning av dessa riktlinjer på nationell nivå, fastställda av respektive lands lagstiftare. Avgörande för fastläggande av räntesats är de bestämmelser som gäller där respektive TRANSWAGGON-bolag har sitt säte. 11 MOMS Om TRANSWAGGON:s tjänster är momspliktiga ska momsen beräknas i tillägg till de avtalade priserna och anges separat i fakturan till betalaren. 12 Säkerhet Som säkerhet för utestående fakturor som kunden ska betala till TRANSWAGGON, har TRANSWAGGON panträtt i alla varor, transportdokument och kontanter som frivilligt har lämnats över i samband med en tjänst i den mening som avses i punkt 3.1, under förutsättning att dessa är kundens egendom. 13 Preskription Alla anspråk gentemot TRANSWAGGON, oavsett rättslig grund, preskriberas inom sex månader, om ingen annan tidsperiod krävs enligt lag. Preskriptionstiden börjar när förmånstagaren får vetskap om anspråk, dock senast den dag då användaren har lämnat tillbaka vagnen. 14 Jurisdiktion och uppfyllelseort 14.1 Uppfyllelseort och jurisdiktion är den ort i vilken det TRANSWAGGON-bolag som ingått avtalet har sitt säte Lagarna i det land där TRANSWAGGON-bolaget som ingått avtalet har sitt säte ska tillämpas. Sida 8(9)

9 14.3 TRANSWAGGON:s allmänna affärsvillkor är ursprungligen författade på tyska och översatta till respektive lands språk i vilket TRANSWAGGON-bolaget har sitt säte. Vid skiljaktigheter mellan den översatta versionen och den tyska originaltexten, gäller den tyska orginaltexten, såvida detta är tillåtet i den rådande nationella lagstiftningen. 15 Enskilda bestämmelsers ogiltighet 15.1 Om ett eller flera villkor eller delar av avtalet skulle vara ogiltiga, verkningslösa eller ej möjliga att genomföra åtar sig avtalsparterna att ersätta dessa med giltiga, verksamma eller genomförbara villkor som så långt möjligt liknar de ursprungliga Detta påverkar inte några av de andra villkoren som fortsättningsvis behåller sin giltighet Föregående villkor tillämpas lika så om de allmänna avtalsvillkoren visar sig vara ofullständiga. Parterna kompletterar då avtalet eller villkoren med bestämmelser som så långt som möjligt motsvarar den ekonomiska målsättningen som avtalsparterna eftersträvar med affärsuppgörelsen. Sida 9(9)

TRANSWAGGON:s allmänna villkor för långtidsuthyrning av privata godsvagnar (utan ändring av fordonsinnehavare) 2011-07-01

TRANSWAGGON:s allmänna villkor för långtidsuthyrning av privata godsvagnar (utan ändring av fordonsinnehavare) 2011-07-01 1 Villkor, hyrestidens omfattning 1.1 Hyrestiden påbörjas ankomstdagen (i förekommande fall enligt fraktsedelsstämpel) eller, om så överenskommits, efter inspektion av vagnen på av hyrestagaren föreskriven

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

VALEA AB, Allmänna affärsvillkor

VALEA AB, Allmänna affärsvillkor VALEA AB, Allmänna affärsvillkor Beställning och bekräftelse av uppdrag Varje nytt uppdrag bekräftas skriftligen med avseende på innehåll, omfattning och överenskomna villkor med kund. Bekräftelsen kan

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans)

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) 1 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) Tillämplighet 1 Dessa villkor skall tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Arbetstid

Läs mer

FCH FORWARDER CARGO HANDLING AB ( FCH ) G E N E R E L L A U P P D R A G S V I L L K O R

FCH FORWARDER CARGO HANDLING AB ( FCH ) G E N E R E L L A U P P D R A G S V I L L K O R FCH FORWARDER CARGO HANDLING AB ( FCH ) G E N E R E L L A U P P D R A G S V I L L K O R 1. Tillämplighet, omfattning m m 1.1 Dessa villkor gäller fr o m 2012-01-01. 1.2 Med Uppdragsgivare avses den som

Läs mer

Kunden, Kund Fysisk eller juridisk person som träffat avtal om medlemskap med Grandeur.

Kunden, Kund Fysisk eller juridisk person som träffat avtal om medlemskap med Grandeur. Grandeur Sweden AB, 556885-4367 Dessa gäller för samtliga tjänster som Grandeur Sweden AB tillhandahåller sina kunder. Genom att teckna avtal om medlemskap med Grandeur Sweden AB godkänner Kunden dessa.

Läs mer

Allmänna Villkor Egenanställda

Allmänna Villkor Egenanställda Allmänna Villkor Egenanställda 2.1 Omfattning 2.1.1 HYREANRBETSGIVARE.se är en del av Rent A Paycheck Sverige AB 2.1.2 Dessa bestämmelser gäller egenanställningsuppdrag, som privatperson (nedan kallad

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget Landstinget

Läs mer

Tillägg om Zervants behandling av personuppgifter

Tillägg om Zervants behandling av personuppgifter Tillägg om Zervants behandling av personuppgifter Detta tillägg om behandling av personuppgifter är en bilaga till användaravtalet mellan Zervant och kunden och är underkastad dess användarvillkor i den

Läs mer

Affärsvillkor för LanguageWire

Affärsvillkor för LanguageWire Affärsvillkor för LanguageWire 1. TILLÄMPNINGSOMRÅDE 1.1 Följande affärsvillkor ska gälla för alla avtal om översättningsuppdrag mellan LanguageWire (hädanefter LW) och kunden, inklusive alla övriga tjänster

Läs mer

av Svensk Markrätt 2016

av Svensk Markrätt 2016 Allmänna villkor för tjänster tillhandahållna av Svensk Markrätt 2016 1. Tillämpning och tolkning Dessa allmänna villkor gäller för samtliga tjänster som Svensk Markrätt tillhandahåller sina kunder. Anlitar

Läs mer

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor DACAPO STAINLESS AB Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor 1. INLEDNING Dessa Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor gäller för samtliga leveranser av produkter och/eller tjänster från Dacapo Stainless

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Enheten för Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och XX, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget

Läs mer

Riktlinjer för Debitering och Kravhantering

Riktlinjer för Debitering och Kravhantering Riktlinjer för Debitering och Kravhantering Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Debitering och kravhantering Riktlinjer Kf160926, 160 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

1. Syfte och avslut av städavtalet

1. Syfte och avslut av städavtalet Allmänna Villkor för städtjänster av tjänsteutövare bokade genom www.helpling.se Helpling Sverige AB, org.nr: 556971-7225, Klarabergsgatan 29, 111 21 Stockholm ( Helpling ) driver förmedlingsplattformen

Läs mer

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal.

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal. BILAGA 1 - PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Detta personuppgiftsbiträdesavtal ( Avtalet ) har träffats mellan [Avtalspart 1], org.nr [nummer], med adress [adress], ( Personuppgiftsbiträde ) och [Avtalspart

Läs mer

Samarbetsavtal behandling av personuppgifter 1. Bakgrund och syfte 2. Samarbetsavtalets giltighetstid

Samarbetsavtal behandling av personuppgifter 1. Bakgrund och syfte 2. Samarbetsavtalets giltighetstid Samarbetsavtal behandling av personuppgifter Följande parter: 1) Svenska Båtunionen (802002-3431), nedan kallad SBU, 2) till SBU anslutna Båtförbund, nedan kallade Båtförbunden och 3) till dessa anslutna

Läs mer

Gäller från 1 januari 2015 ALLMÄNNA VILLKOR. 1. Team och tjänster. 2. Arvoden och kostnader 1(6)

Gäller från 1 januari 2015 ALLMÄNNA VILLKOR. 1. Team och tjänster. 2. Arvoden och kostnader 1(6) Gäller från 1 januari 2015 ALLMÄNNA VILLKOR Dessa villkor gäller för alla tjänster som Bergh & Co Advokatbyrå AB ( Advokatbyrån eller vi ) tillhandahåller till sina klienter. Sveriges Advokatsamfunds vägledande

Läs mer

Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket

Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket 1 Allmänt 1.1 Posten AB (publ), nedan kallat Posten, erbjuder företag och privatpersoner att ladda ner och använda Postens datorprogram med

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS Tillämplighet 1 Dessa villkor ska tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Konsultföretag

Läs mer

PALAVER VILLKOR FÖR GÄSTER

PALAVER VILLKOR FÖR GÄSTER 1. ALLMÄNT PALAVER VILLKOR FÖR GÄSTER Dessa villkor (nedan dessa villkor eller villkoren ) gäller när Palaver Place AB, org.nr 559062-9902, Aroseniusvägen 26, 168 50 Bromma (nedan Palaver Place, vi, oss

Läs mer

Kunden den person som genom undertecknande av fullmakt, skriftligt eller muntligt, har gett RefundFlight i uppdrag att utföra Tjänsten.

Kunden den person som genom undertecknande av fullmakt, skriftligt eller muntligt, har gett RefundFlight i uppdrag att utföra Tjänsten. Allmänna villkor Allmänt Dessa allmänna villkor, inklusive eventuella ändringar, utgör del av avtalet mellan Kunden och företaget RefundFlight Europe AB (RefundFlight). Eventuella tillägg eller ändringar

Läs mer

Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme

Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme VL-Kollektivtrafikförvaltningen Org.nr 232100-0172 www.vl.se 1. Inledande bestämmelser A. Dessa allmänna villkor gäller för avtal om upplåtelse av reklamutrymme

Läs mer

Status: Dessa villkor gäller för

Status: Dessa villkor gäller för Allmänna affärsvillkor för förmedlade erbjudanden Status: 26.04.2019 Följande villkor reglerar rättsförhållandet mellan dig som kund och Adrialin GmbH, Werftestrasse 4, 6005 Luzern, Schweiz (fortsatt ADRIALIN),

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1. 1.1 1.2 1.3 1.4 Allmänt Detta Personuppgiftsbiträdesavtal utgör en integrerad del av avtalet om Directory ( Avtalet ) mellan Leverantören och Kunden. Leverantören kommer

Läs mer

Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25.

Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25. Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25. 1 Allmänt 1.1 Dessa villkor reglerar förhållandet mellan kunden ( Kund ) och Excellent Hosting Sweden AB ("EHSAB") 1.2 Kunden kan vara en myndig fysisk

Läs mer

April 2015. Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme

April 2015. Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme 1. Inledande bestämmelser A. Dessa allmänna villkor gäller för avtal om upplåtelse av reklamutrymme på och i bussar samt vid väderskydd/busskurer utanför

Läs mer

Allmänna villkor Hosting

Allmänna villkor Hosting Allmänna villkor Hosting 1 Allmänt 2 Tjänsterna 3 Avtalstid och uppsägning 4 Domännamn 5 Avgifter 6 Överlåtelse av Tjänsterna 7 Leafstudios ansvar 8 Kunds ansvar 9 Force majeure 10 Övrigt 1 Allmänt 1.

Läs mer

Villkor KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR 2013-04-01. Gäller: Giltig från:

Villkor KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR 2013-04-01. Gäller: Giltig från: Villkor Gäller: KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR Giltig från: 2013-04-01 Sida 1 av 5 1. Allmänt 1.1 Kroppslyftet i Stockholm är en registrerad bifirma till Carnebro Invest AB, 556853-7368, nedan kallad Kroppslyftet.

Läs mer

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm AVTALSUTKAST Dnr Adm 2008/70 Bilaga 1 Avtal distribution m.m. av trycksaker 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 27215 102 53 Stockholm Organisationsnummer 202100-1280 Distributören Organisationsnummer

Läs mer

FIRMA DAVID WIBERGH - Allmänna villkor

FIRMA DAVID WIBERGH - Allmänna villkor Detta är Firma David Wibergh:s allmänna försäljningsvillkor för konsulttjänster. Vid all kontakt med Firma David Wibergh så förutsätts kunden ha läst och godkänt dessa villkor. Dessa villkor gäller ovillkorligen

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2015-05-07 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal Zynatic Medlemsregister

Personuppgiftsbiträdesavtal Zynatic Medlemsregister PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Sida 1(5) Personuppgiftsbiträdesavtal Zynatic Medlemsregister 1 PARTER Den som beställer och använder Zynatic Medlemsregister, och därmed bekräftar att de accepterar våra Allmänna

Läs mer

Allmänna villkor. Allmänna villkor hos Sumeto AB 2019:1

Allmänna villkor. Allmänna villkor hos Sumeto AB 2019:1 Allmänna villkor Allmänna villkor hos Sumeto AB 2019:1 Dessa allmänna villkor gäller för samtliga konsulttjänster som tillhandahålls av SUMETO AB, med organisationsnummer 559082-3034, (nedan kallad Sumeto,

Läs mer

Standardavtal Lagerhållning och Transport

Standardavtal Lagerhållning och Transport Standardavtal Lagerhållning och Transport Göteborgs Fryshus Service AB, 556337-7687, Slakthuset Fryshuset, 415 02 Göteborg, ( Göteborgs Fryshus ), tillämpar följande standardavtal vid utförande av sina

Läs mer

AFFÄRSVILLKOR FÖR LANGUAGEWIRE

AFFÄRSVILLKOR FÖR LANGUAGEWIRE AFFÄRSVILLKOR FÖR LANGUAGEWIRE 1. TILLÄMPNINGSOMRÅDE 1.1 Följande affärsvillkor ska gälla för alla avtal om översättningsuppdrag mellan LanguageWire (hädanefter LW) och kunden, inklusive alla övriga tjänster

Läs mer

Standardbolag Internet

Standardbolag Internet Standardbolag Internet allmänna villkor för internettjänster och registrering av domän Sida 2 Allmänna villkor för Svenska Standardbolag Internettjänster Sida 3-5 Allmänna villkor för Standardbolag Internets

Läs mer

Mellan Batteriboxen Sverige KB, nedan kallat Batteriboxen, och Återförsäljaren (definierad nedan) gäller dessa villkor.

Mellan Batteriboxen Sverige KB, nedan kallat Batteriboxen, och Återförsäljaren (definierad nedan) gäller dessa villkor. Allmänna villkor Mellan Batteriboxen Sverige KB, nedan kallat Batteriboxen, och Återförsäljaren (definierad nedan) gäller dessa villkor. 1. Allmänt Definitioner: Återförsäljare Avser Batteriboxens avtalspart

Läs mer

Användarvillkor Mitt KemRisk

Användarvillkor Mitt KemRisk Användarvillkor Mitt KemRisk 1. Allmänt om Tjänsten 1.1 KemRisk Sweden AB, org. nr 556624-2854, Platensgatan 8, 582 20 Linköping ( KemRisk ) erbjuder befintliga och tillkommande kunder ( Kunden ) tillgång

Läs mer

Norburg & Scherp ALLMÄNNA VILLKOR FÖR KLIENTER MED HEMVIST I SVERIGE (VERSION 2015:1) 3. Rådgivning

Norburg & Scherp ALLMÄNNA VILLKOR FÖR KLIENTER MED HEMVIST I SVERIGE (VERSION 2015:1) 3. Rådgivning ALLMÄNNA VILLKOR FÖR KLIENTER MED HEMVIST I SVERIGE (VERSION 2015:1) 1. Tillämpningsområde och tolkning 1.1 Dessa allmänna villkor gäller utöver Sveriges Advokatsamfunds vägledande regler om god advokatsed

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR KEMIKALIER. Tillämpas av SISOURCE AB. Gäller fr.o.m. 2013-09-01. 3. Kvalitet och dokumentation

ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR KEMIKALIER. Tillämpas av SISOURCE AB. Gäller fr.o.m. 2013-09-01. 3. Kvalitet och dokumentation Gäller fr.o.m. 2013-09-01 ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR 1. Allmänt KEMIKALIER Tillämpas av Dessa leveransbestämmelser skall tillämpas mellan ( Säljaren ) och Köpare ( Köparen ) av kemiska produkter

Läs mer

Allmänna affärsvillkor

Allmänna affärsvillkor Allmänna affärsvillkor STILREN/Stefanie Busam Golay, Galtås, 56892 Skillingaryd (i följande villkor betecknad med STILREN ) levererar översättningar och andra språktjänster till företag, organisationer

Läs mer

Allmänna villkor IS/IT uppdrag.

Allmänna villkor IS/IT uppdrag. Detta är Prima Pictura:s allmänna försäljningsvillkor för konsulttjänster. Vid all kontakt med Prima Pictura så förutsätts kunden ha läst och godkänt dessa villkor. Dessa villkor gäller ovillkorligen om

Läs mer

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster.

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster. Allmänna villkor för Fibergruppen nät Rev 2012-12-20 1 Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor gäller då Fibergruppen Sverige AB ( Fibergruppen ) till en småhusägare ( Fastighetsägaren ) tillhandahåller installation

Läs mer

Allmänna Villkor för Tjänsten

Allmänna Villkor för Tjänsten Allmänna Villkor för Tjänsten 2014-12-23 1. OMFATTNING OCH DEFINITIONER 1.1. Dessa Allmänna Villkor för Kund gäller när Joblife AB (nedan kallad Joblife ) ger privatpersoner ( Användare ) tillgång till

Läs mer

Allmänna villkor för Advokatfirman Morris AB

Allmänna villkor för Advokatfirman Morris AB Version 2014:2 1(5) Allmänna villkor för Advokatfirman Morris AB Följande villkor gäller för alla tjänster som Advokatfirman Morris AB ( Morris Law, vi, våra eller oss ) tillhandahåller till våra klienter.

Läs mer

God sed i finansbolag. Privatleasing. FF 5 Finansbolagens Förening

God sed i finansbolag. Privatleasing. FF 5 Finansbolagens Förening God sed i finansbolag Privatleasing FF 5 Finansbolagens Förening God sed i finansbolag Finansbolagens Förening är en branschorganisation för finansbolag. Föreningens ändamål att verka för en sund utveckling

Läs mer

V I L L KOR. Sida 1 av 5

V I L L KOR. Sida 1 av 5 V I L L KOR S E P A C O R E D I R E C T D E B E T, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) f ö r K o n s u m e n t / I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för SDD Core utgörs

Läs mer

Dessa villkor gäller för alla tjänster som GAEU Consulting AB ( ) erbjuder sina kunder. (Nedan benämns GAEU Consulting AB GAEU eller vi.

Dessa villkor gäller för alla tjänster som GAEU Consulting AB ( ) erbjuder sina kunder. (Nedan benämns GAEU Consulting AB GAEU eller vi. ALLMÄNNA VILLKOR Dessa villkor gäller för alla tjänster som GAEU Consulting AB (556621-7112) erbjuder sina kunder. (Nedan benämns GAEU Consulting AB GAEU eller vi.) 1. Team och tjänster 1.1 Vi arbetar

Läs mer

PRODUKTVILLKOR FÖR VAGNSLAST INRIKES

PRODUKTVILLKOR FÖR VAGNSLAST INRIKES PRODUKTVILLKOR FÖR VAGNSLAST INRIKES 1. BAKGRUND 1.1. Följande produktvillkor gäller för Green Cargo AB:s ( Green Cargo ) utförande av tjänsten vagnslast inrikes för kunden angiven i kundavtal ( Kunden

Läs mer

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter 1 (6) Handläggare Heléne Hill Samhällsbyggnadsdirektör 08-535 365 48 Helene.hill@huddinge.se Datum 2017-10-13 Avtalsparter I direktupphandling av Konsult för utredning av -Möjliga verktyg där äldre planers

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal Personuppgiftsbiträdesavtal Detta Personuppgiftsbiträdesavtal ( Personuppgiftsbiträdesavtalet ) gäller mellan EgenSajt Sverige AB, org.nr. 556878-7773 ( EgenSajt ) och Kunder som valt att ingå detta Personuppgiftsbiträdesavtal

Läs mer

Däckverkstadens Reparationsvillkor

Däckverkstadens Reparationsvillkor Däckverkstadens Reparationsvillkor Avtal mellan Däckspecialisternas Riksförbund och Konsumentverket gällande från och med 1 januari 1998 med ändringar den 1 januari 2003 2. Däckverkstadens reparationsvillkor

Läs mer

Allmänna AVTAL villkor Kundnamn Orgnummer

Allmänna AVTAL villkor Kundnamn Orgnummer Allmänna AVTAL villkor Kundnamn Orgnummer Version: Allmänna Villkor 2019-06-01 Allmänna villkor Detta allmänna villkor reglerar tjänster inom abonnemanget levererat till Kund av Midpoint AB, org. nr 556715-1641,

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

Box 592 210 25 Malmö Telefon 040-611 28 10 www.citycan.se. Allmänna försäljningsvillkor Uppdaterad 2013 04 01. 1. Bokning av reklamutrymme

Box 592 210 25 Malmö Telefon 040-611 28 10 www.citycan.se. Allmänna försäljningsvillkor Uppdaterad 2013 04 01. 1. Bokning av reklamutrymme Allmänna Villkor Citycan AB Box 592 210 25 Malmö Telefon 040-611 28 10 www.citycan.se Dessa allmänna villkor gäller för avtal om upplåtelse av reklamutrymme av CityCan AB, (nedan benämnt CityCan ). Villkoren

Läs mer

Huvudavtal NetBusiness

Huvudavtal NetBusiness AVTAL om NetBusiness Gäller från 2018-05-25 Detta avtal har ingåtts mellan följande parter Skanova AB (nedan kallad Skanova ) Org.nr 556446-3734 Box 3010 169 03 Solna (nedan kallad Operatören ) Org.nr:

Läs mer

web it text Allmänna affärsvillkor

web it text Allmänna affärsvillkor Allmänna affärsvillkor För rättsförhållandet mellan txt33 konsult och uppdragsgivaren gäller följande allmänna affärsvillkor: 1. Användningsområde Dessa allmänna affärsvillkor skall tillämpas på alla juridiskt

Läs mer

Allmänna villkor (2016:1)

Allmänna villkor (2016:1) Allmänna villkor (2016:1) 1 Tillämpning 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för samtliga tjänster som Hökerberg & Söderqvist Advokatbyrå KB tillhandahåller sina klienter. 1.2 När vi anlitas för att tillhandahålla

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal Personuppgiftsbiträdesavtal Detta Personuppgiftsbiträdesavtal ( Personuppgiftsbiträdesavtalet ) mellan: 1. Yelles AB / Inleed, org.nr. 556931-6788 ( Inleed ); och 2. Kunder som använder våra tjänster (

Läs mer

Allmänna villkor för rörelsekreditgaranti

Allmänna villkor för rörelsekreditgaranti Allmänna villkor för rörelsekreditgaranti Februari 2015 1 (7) Allmänna villkor för rörelsekreditgaranti 1 Definitioner I dessa allmänna villkor avses med BETALNINGSDRÖJSMÅL: kredittagarens underlåtenhet

Läs mer

Allmänna villkor för köp av tjänster från Mr Company

Allmänna villkor för köp av tjänster från Mr Company Sida 1(5) 1.Villkor Dessa villkor gäller vid köp av tjänster och produkter från Norsk Bedriftstjeneste AS ("Mr Company") såvida inte villkoren ändras genom skriftligt avtal mellan Mr Company och Uppdragsgivaren.

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1. BAKGRUND 1.1 Detta personuppgiftsbiträdesavtal ( Biträdesavtalet ) reglerar Personuppgiftsbiträdets (enligt definition nedan) behandling av personuppgifter för den Personuppgiftsansvariges

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal Personuppgiftsbiträdesavtal 1. Parter 1. Du ( Kunden ) som användare av tjänsten, nedan benämnd Personuppgiftsansvarige ; och 2. Rule Communication Nordic AB, org. Nr 556740-1293, med adress Kammakargatan

Läs mer

Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck.

Dessa villkor (Avtalsvillkoren) gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Avtalsvillkor Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Allmänt Media-Tryck säljer böcker i olika format via Internet till dess kunder ("Kund") i Sverige och

Läs mer

BESTÄLLNING LAGERBOLAG AKTIEBOLAG. Beställare. Kontaktperson: Telefon: E-post: Namnförslag 1: Namnförslag 2: Bolagets verksamhet: Bolagets säte:

BESTÄLLNING LAGERBOLAG AKTIEBOLAG. Beställare. Kontaktperson: Telefon: E-post: Namnförslag 1: Namnförslag 2: Bolagets verksamhet: Bolagets säte: BESTÄLLNING LAGERBOLAG AKTIEBOLAG Beställare Kontaktperson: Telefon: E-post: Namnförslag 1: Namnförslag 2: Bolagets verksamhet: Bolagets säte: Bolagets adress Telefon: Räkenskapsår: 30/4 30/6 31/8 31/12

Läs mer

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal)

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) 1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) Nedanstående avtal har tecknats mellan följande parter Kommunen Drottninggatan 32 651 84 Karlstad Org.nr 212000-1850 Leverantören Företagsnamn Adress

Läs mer

Konsumentens rättigheter enligt 11 kap. ellagen. 11 kap. Särskilda bestämmelser om överföring och leverans av el till konsumenter

Konsumentens rättigheter enligt 11 kap. ellagen. 11 kap. Särskilda bestämmelser om överföring och leverans av el till konsumenter Konsumentens rättigheter enligt 11 kap. ellagen 11 kap. Särskilda bestämmelser om överföring och leverans av el till konsumenter Inledande bestämmelser 1 Detta kapitel gäller överföring och leverans av

Läs mer

Genom detta försäkringsvillkor ges skydd för skadeståndskrav till följd av

Genom detta försäkringsvillkor ges skydd för skadeståndskrav till följd av GJAF 50:2 FÖRSÄKRING FÖR REN FÖRMÖGENHETS- SKADA allmänt försäkringsvillkor Gäller från och med 2009-10-01 Dessa bestämmelser för ansvarsförsäkring ingår i en serie av villkor för Företagsförsäkring. Inledning

Läs mer

Se också "Kommentarer till Stockholms Handelskammares Modellavtal 2014". Vid frågor, vänligen kontakta Handelskammaren via escrow@chamber.se.

Se också Kommentarer till Stockholms Handelskammares Modellavtal 2014. Vid frågor, vänligen kontakta Handelskammaren via escrow@chamber.se. 1 STOCKHOLMS HANDELSKAMMARES MODELLAVTAL 2014 INSTRUKTIONER STOCKHOLMS HANDELSKAMMARES MODELLAVTAL 2014 Detta är ett modellavtal, vilket innebär att parterna ska anpassa tillämpningen av villkoren i detta

Läs mer

(1) Västsvenska Handelskammaren Service AB, org.nr , Box 5253, SE Göteborg ( Handelskammaren ) och

(1) Västsvenska Handelskammaren Service AB, org.nr , Box 5253, SE Göteborg ( Handelskammaren ) och DEPOSITIONSAVTAL (1) Västsvenska Handelskammaren Service AB, org.nr 556063-6796, Box 5253, SE-402 25 Göteborg ( Handelskammaren ) och (2) XXXXX, XXXX, org.nr 000000-000, ( Deponenten ) och (3) XXXXXX,

Läs mer

V I L L K O R. S E P A D I R E C T D E B I T C O R E, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) Sida 1 av 5

V I L L K O R. S E P A D I R E C T D E B I T C O R E, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) Sida 1 av 5 V I L L K O R S E P A D I R E C T D E B I T C O R E, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) f ö r K o n s u m e n t / I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för SDD Core

Läs mer

Domännamn registreringspolicy

Domännamn registreringspolicy Domännamn registreringspolicy DEFINITIONER Denna policy för registrering av domännamn ( Registreringspolicyn ) antar de termer som definieras i Regler och Villkor och/eller ADR-reglerna. SYFTE OCH OMFATTNING

Läs mer

Kunden ansvarar för att kontinuerligt uppdatera sina registrerade uppgifter.

Kunden ansvarar för att kontinuerligt uppdatera sina registrerade uppgifter. 1 (6) Sida Avtalsvillkor kund Inledning SSG Standard Solutions Group AB (fortsättningsvis kallade SSG ) tillhandahåller diverse tjänster för kunder som arbetar inom industrin, exempelvis en webbplattform

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning. (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR

Europeiska unionens officiella tidning. (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR 16.4.2018 L 96/1 II (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) 2018/573 av den 15 december 2017 om centrala delar i de avtal om datalagring som ska ingås som en del

Läs mer

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER 2008-01-30 Version 1.0 2 (6) Mellan Sjukvårdsrådgivningen SVR AB, organisationsnummer 556559-4230 (nedan benämnd Sjukvårdsrådgivningen) och organisationsnummer

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om konsumentskydd vid avtal om tidsdelat boende eller långfristig semesterprodukt; SFS 2011:914 Utkom från trycket den 5 juli 2011 utfärdad den 22 juni 2011. Enligt riksdagens

Läs mer

1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med

1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med Allmänna villkor Giltiga från och med den 5 mars 2015 Villkoren omfattar elva (11) punkter och fem (5) sidor 1. Tillämplighet 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med

Läs mer

Fält Communications AB Allmänna Villkor för Tjänster:

Fält Communications AB Allmänna Villkor för Tjänster: Fält Communications AB Allmänna Villkor för Tjänster: (gäller från och med den 1 december 2014) 1 ALLMÄNT 1.1 Dessa allmänna villkor gäller då Fält Communications AB ( Fältcom ) tillhandahåller tjänster

Läs mer

Försäkring för ren förmögenhetsskada PS50

Försäkring för ren förmögenhetsskada PS50 Gäller från och med 2016-07-01 Genom detta försäkringsvillkor ges skydd för skadeståndskrav till följd av rådgivande verksamhet. Försäkringen gäller dock med vissa begränsningar. T.ex. gäller den inte

Läs mer

REDRENTAL by MAAN AB. Hyresvillkor. Mellan parterna. REDRENTAL by MAAN AB org nr , Polstjärnegatan 14, Göteborg, tel

REDRENTAL by MAAN AB. Hyresvillkor. Mellan parterna. REDRENTAL by MAAN AB org nr , Polstjärnegatan 14, Göteborg, tel - 1 - REDRENTAL by MAAN AB Hyresvillkor Mellan parterna REDRENTAL by MAAN AB org nr 559065-9806, Polstjärnegatan 14, 41758 Göteborg, tel 031-802190 gäller följande villkor vid hyra av egendom mellan Uthyrare

Läs mer

Allmänna Villkor Punkt 1-17 Publicerad 1 April 2012 Uppdaterad 7 Januari 2013 Uppdaterad 1 Mars 2013 Punkt Punkt 18 Publicerad 1 Augusti 2013

Allmänna Villkor Punkt 1-17 Publicerad 1 April 2012 Uppdaterad 7 Januari 2013 Uppdaterad 1 Mars 2013 Punkt Punkt 18 Publicerad 1 Augusti 2013 Allmänna Villkor Punkt 1-17 Publicerad 1 April 2012 Uppdaterad 7 Januari 2013 Uppdaterad 1 Mars 2013 Punkt Punkt 18 Publicerad 1 Augusti 2013 ALLMÄNNA VILLKOR för Juristuppdrag hos RiVe Juridiska Byrå

Läs mer

Ändring av priset för Tjänsten meddelas Kunden till den e-mailadress Kunden anmält till Trust-IT.

Ändring av priset för Tjänsten meddelas Kunden till den e-mailadress Kunden anmält till Trust-IT. 1. Avtalet och parterna 1.1 Om Tjänsten, 556538-4699 (Trust-IT), tillhandahåller en webbaserad tjänst som heter TimeOrganizer (Tjänsten). Det är en tidsrapporteringstjänst med GPSpositionering för både

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Senast uppdaterad 5 September, 2018 1 Inledning ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Välkommen till My Mall och försäljning via vår marknadsplats på mymall.se. Vårt samarbete är viktigt och innebär såväl juridiska

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

Innehåll. 1. Inledning Servicenivåer Ansvarsbegränsning Force Majeure... 5

Innehåll. 1. Inledning Servicenivåer Ansvarsbegränsning Force Majeure... 5 Reglering av skada Innehåll 1. Inledning... 3 2. Servicenivåer... 3 3. Ansvarsbegränsning... 4 4. Force Majeure... 5 2 1. Inledning 1.1 Detta dokument, Reglering av skada ( Reglering av skada ), utgör

Läs mer

Användning av PRI Pensionsgarantis webbtjänst

Användning av PRI Pensionsgarantis webbtjänst Användning av PRI Pensionsgarantis webbtjänst PRI Pensionsgarantis kunder har möjlighet att utnyttja de webbtjänster som erbjuds på PRI Pensionsgarantis webbplats. För att kunna börja använda tjänsten

Läs mer

Allmänna villkor Version: Allmänna Villkor

Allmänna villkor Version: Allmänna Villkor Allmänna villkor Version: Allmänna Villkor 2018-05-25 Allmänna villkor Detta allmänna villkor reglerar tjänster inom abonnemanget levererat till Kund av, org. nr 556715-1641, nedan kallad Midpoint. Följande

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR. 1. Våra tjänster

ALLMÄNNA VILLKOR. 1. Våra tjänster ALLMÄNNA VILLKOR Följande villkor gäller för alla uppdrag och tjänster som utförs av Creo Advokater AB, org. nr.556725-0344, (Creo) för våra klienter, om inte annat följer av lag eller särskild skriftlig

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL. ("Personuppgiftsbiträdesavtalet")

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL. (Personuppgiftsbiträdesavtalet) 30 maj 2018 Bilaga 2 PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL ("Personuppgiftsbiträdesavtalet") MELLAN: (1) AFA TRYGGHETSFÖRSÄKRINGSAKTIEBOLAG, 516401-8615, Klara Södra Kyrkogata 18, 111 52 Stockholm ("Personuppgiftsbiträdet");

Läs mer

Allmänna villkor för konsultuppdrag

Allmänna villkor för konsultuppdrag 14 FEBRUARI 2011 ALLMÄNNA VILLKOR Stockholm Strategic Advise AB 1(6) STRATVISE 11-0078 Allmänna villkor för konsultuppdrag Dessa bestämmelser gäller vid anlitande av konsulter vid kompetens- och resursuppdrag.

Läs mer

Allmänna Försäljnings- och leveransvillkor

Allmänna Försäljnings- och leveransvillkor 1 Allmänna Försäljnings- och leveransvillkor Om annat ej överenskommits skriftligt, gäller följande villkor för anbud och leveranser. Ändringar skall göras genom skriftlig överenskommelse mellan parterna.

Läs mer

Försäkringsvillkor Garanterat Renoverat Kollektiv GR-13:1

Försäkringsvillkor Garanterat Renoverat Kollektiv GR-13:1 Försäkringsvillkor Garanterat Renoverat Kollektiv GR-13:1 1. Vem försäkringen gäller för Försäkringstagare är Villaägarnas Riksförbund, som tecknar försäkringen kalenderårsvis (Försäkringsår) med början

Läs mer

Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland.

Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland. Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland. Särskilda betalnings- och avbokningsregler gäller vid bokning av stugor/lägenheter. Vid grupp och skolresebokningar gäller avbokningsregler enligt

Läs mer

Allmänna villkor för medgivande till direktåtkomst eller direktanmälan

Allmänna villkor för medgivande till direktåtkomst eller direktanmälan Version 1.2 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Allmänna villkor för medgivande till direktåtkomst eller direktanmälan 1 Syfte Villkoren avser Tillståndshavare till direktåtkomst eller direktanmälan som gör sökningar,

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB SÄRSKILDA VILLKOR ANSVARSFÖRSÄKRING FÖR REN FÖRMÖGENHETSSKADA N23:3 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET Innehåll sid 6.4 Ansvarsförsäkring för förmögenhetsskada 3 6.4.1

Läs mer

Allmänna villkor Garanti för investeringskrediter November 2014

Allmänna villkor Garanti för investeringskrediter November 2014 Allmänna villkor Garanti för investeringskrediter November 2014 Sida 1 Allmänna villkor för garanti för investeringskrediter 1 Definitioner I dessa allmänna villkor avses med Betalningsdröjsmål: kredittagarens

Läs mer

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION 1. Inledning Detta dokument innehåller villkoren för Validoo AB:s ( VALIDOO ) tillhandahållande

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Detta Personuppgiftsbiträdesavtal ( Personuppgiftsbiträdesavtalet ) har den träffats mellan Le-vonline AB, org.nr. 556575-2028 ( Leverantören ) och Kunder som valt att ingå

Läs mer