Vagnhärads Hembygdsförening

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vagnhärads Hembygdsförening"

Transkript

1 Vagnhärads Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2011 Nu är det dags att summera och redovisa Hembygdsföreningens verksamhet Under året har vi haft vår traditionella sommarverksamhet på Trostorp, då vi firat vårens ankomst Valborgsmässoafton, Nationaldagen och Midsommar med som vanligt stor uppslutning av allmänheten. Under juni, juli och augusti har vi haft kaffeservering varje söndag mellan Uthyrningen av Lidret är omfattande och utgör en stor del av våra intäkter. Vi är stolta och glada för den vackra Hembygdsgård som vi kan visa upp för allmänheten. Vårt samarbete med skolorna upplever vi som särskilt värdefullt för en satsning på framtiden. Samarbetet med Delbancsällskapet, Aradis, Trädgårdssällskapet, Finska föreningen, bygdens hantverkare och Svenska Kyrkan är nödvändigt för att behålla bredden på verksamheten. Under sommaren har det lagts ett nytt tak på Ladan, och arkivutrymmet är i det närmaste klart, sortering av allt material kvarstår och skall göras så snart som möjligt. Ladan och Lidret har rödmålats under hösten. Kungliga väntsalen är en viktig plats för hembygdsföreningens verksamhet. Den hyrs också ut till möten och sammankomster under hela året, och särskilt under vintertiden. Det är av stort värde att föreningen har en fast punkt i Vagnhärad. Här följer en mer detaljerad redovisning av vår verksamhet under 2011

2 Styrelsen 2011 Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Ersättare Hedersordförande Revisorer, valda på 1 år Ersättare på 1 år Kjell Gustafsson, t.o.m. juli Stefan Björnmalm fr.o.m. augusti Stefan Björnmalm Turid Arvidsson Sonja Sareyko Anita Gustafsson Harry L. Andersson Margareta Lindgren Bitte Thörner Anders Thunholm Leif Beskow Gunn Bäck Tom Sundqvist Lottie Lundmark Jan Jansson (nyvald 2011) Ruben Karlsson Barbro Gustafsson Gunilla Eriksson Vivi-Anne Svanborg Lennart Norén Valberedning inför 2011 Maj Ohlsson Gunilla Eriksson Rolf Köhler Lennart Norén Vivi-Anne Svanborg Medlemsantalet Antalet medlemmar i föreningen var den 31 dec. 316 medlemmar Sammanträden och årsmöte Styrelsen har under verksamhetsåret haft 9 protokollförda sammanträden samt ett arbetsmöte med styrelsen och verksamhetsledare. Arbetsmötet hölls på Kallfors gård i Järna den 22 oktober och vi var 21 deltagare. Ordföranden i Järna Hembygdsförening, Brittmarie Urve, berättade om föreningen och dess verksamhet. Årsmötet hölls den 13 mars i Hägerflychts Minne, Vagnhärad. Mötet inleddes av riksspelman Ulf Lundgren som bjöd oss på en resa i folkmusikens värld. Ordförande vid årsmötet var Stefan Björnmalm. Redovisningen av verksamhet och ekonomi godkändes och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Till ordförande omvaldes Kjell Gustafsson. 27 medlemmar var närvarande.

3 Ansvarsfördelning Ansvarig för uthyrningen av Lidret Margareta Lindgren 2. Ansvarig för städning av lidret Margareta Lindgren 3. Ansvarig för guidning på Trostorp Leif Beskow/Kjell Gustafsson 4. Ansvarig för städning Åbrostugan Bitte Törner 5. Ansvarig för Kungliga Väntsalen Anita Gustafsson 6. Ansvarig för köksverksamheten, inköp Arbetsgrupp 1 se nedan 7. Ansvarig för servering vid egna arr.* Arbetsgrupp 1 se nedan 8. Ansvarig för sommarservering Arbetsgrupp 1 se nedan 9. Ansvarig för inventarierna Arkivgruppen 3 se nedan 10. Ansvarig för byggnaderna på Trostorp Arbetsgrupp 2 se nedan 11. Ansvarig för gräsmattor och övrig mark Staffan Olofsson 12. Ansvarig för rabatter & kryddland Margareta Lindgren/Gunn Bäck 13. Ansvarig för slamtömning Kjell Gustafsson 14. Ansvarig för högtalaranläggning Stefan Björnmalm 15. Ansvarig för lotterier Turid Arvidsson/Bitte Törner 16. Ansvarig för PR o foldrar Maj-Britt Imnander/Anita Gustafsson/Maj Ohlsson, 17. Ansvarig för annonser/affischer Ordförande, Turid Arvidsson/ Anita Gustafsson 18. Ansvarig för larmet Leif Beskow 19. Ansvarig för försäkringsfrågor Lennart Norén 20. Ansvarig för nycklar Lennart Norén 21. Ansvarig för hemsida Peter Isoz 22. Ansvarig för arkiv Leif Beskow 23. Ansvarig för Trostorpstugan Maj-Britt Imnander/Gunn Bäck 24. Ansvarig för Sagoskogen Turid Arvidsson Arbetsgrupp 1; Maj Ohlsson, Margareta Lindgren, Bitte Törner, Sonja Sareyko. Arbetsgrupp 2; Gunnar Morén, Anders Thunholm, Ove Johansson. Arbetsgrupp 3; Leif Beskow, Maj-Britt Imnander, Anders Thunholm, Gunnar Morén. *Avser kaffeserveringarna vid Valborg, Nationaldagen, Midsommar samt adventskaffeserveringarna.

4 Årets stora fester Valborgsmässofirande Den sista april mötte vi våren enligt traditionen på Trostorp med musik och tal av diakon Maria Jaehnke. Kulturskolans grupp Tutabou spelade. Lite regnstänk kom men störde inte stämningen. Man köpte lotter, drack kaffe med kakor i Lidret, och ute serverades kolbullar. Nationaldagen och 75 årsjubileum Den 6 juni tågade traditionellt fanbärarna in, denna gång till musik av Näckrosorna. Larz Johansson, f d riksdagsman och uppväxt i Vagnhärad, höll högtidstalet. Orkestern Ekströms blandning med sångerskan Zoie Finer underhöll med musik från 30-och 40-talen, och avlöstes av Kerstin Sundin som spelade dragspel. Trosa kommuns miljöpris delades ut till Lagnö vandrarhem av Ekoutskottets ordförande Stefan Björnmalm. Helena Koch, ordförande i Humanistiska nämnden delade ut stipendier till duktiga elever i kommunens skolor. Hembygdsföreningarna i kretsen uppvaktade vår 75-årsjubilerande förening. I Lidret serverade hembygdsföreningen en meny dagen till ära, med paj, dricka, kaffe och kaka. Midsommar Den 23 juni, dagen före midsommarafton, inbjöds medlemmar och andra att hjälpa till med att klä majstången samt förbereda midsommarfirandet. Den 24 juni, midsommarafton, bjöd på sol och växlande molnighet. Festligheterna började vid tolvtiden med trubaduren Ronny Sjödin och som vanligt strömmade mycket folk till. Stången restes och man dansade och lekte under ledning av Folkdansgillet Kedjan, som också gav en egen dansuppvisning. Tullgarnskvartetten underhöll under resten av eftermiddagen. Folk trivdes runt kaffeborden och i gröngräset och kunde roa sig med fiskdamm, ponnyridning eller lotterier. Övriga arrangemang på Trostorp 2011 Skolbesök Den 9 och 10 maj besöktes Trostorp av kommunens tredjeklassare, ca 150 barn från Kyrkskolan i Västerljung, Hedebyskolan, Skärlagsskolan och Vitalisskolan. Skoldagarna hölls i Maj Ohlsson och Meta Lindgrens regi tillsammans med många frivilliga krafter. Barnen var entusiastiska och tyckte att Trostorp var trivsamt. Tack till Maj och Meta och deras medhjälpare. Skolklasser från orten har som vanligt förlagt friluftsdagar till Trostorp och fått inblick i gamla tiders liv i den fina gårdsmiljön. Sagoskogen har varit ett populärt inslag för alla barn. Den har under året fått en helrenovering, med målning och nya skyltar.

5 Spelmansstämma Den 3 juli ordnade Södermanlands Spelmanslag spelmansstämma på Trostorp, som är en uppskattad spelplats. Serveringen var öppen, och man spelade såväl inomhus som buskspel. Spelmännen gav också en konsert för dem som besökte Trostorp den här dagen. Det blev en lyckad och uppskattad dag med många besökare och lottköpare. Hantverksdagar Den 9 och 10 juli arrangerades hantverksdagar på Trostorp av hembygdsföreningen i samarbete med Hedeby vävstuga och bygdens hantverkare. Ett 20-tal hantverkare som arbetar i trä, smide, glas, textil mm. medverkade. Gudstjänster Vårt samarbete med Svenska kyrkan innebär att hembygdsföreningen inbjuder kyrkan att hålla två friluftsgudstjänster på Trostorp under sommaren hölls gudstjänsterna den 25 juni och den 7 augusti, båda välbesökta. Kyrkkaffe serverades i Lidret. Kulturfnatt 2011 Under Kulturfnatt, som 2011 var förlagt till Vagnhärad, var det öppet hus på Trostorp. Aradís visade en utställning i Trostorpstugan som bl. a handlade om fynden från en vikingatida kvinnograv på det mäktiga gravfältet vid Södra Husby i Vagnhärad. Man visade också gamla tekniker för vävning och nålbindning. Aradís ordförande Anette Färjare guidade bland fornminnen på Trostorp och visade även runristningarna vid gamla vägen. Trädgårdsföreningen fanns på plats och demonstrerade hur man beskär fruktträd och berättade om odling och skötsel av olika växter. I Kungliga Väntsalen, som fått ett rejält ansiktslyft under det gångna året, tog Anita emot 50 besökare, bland dem många ungdomar. Allsång Den 10 och 17 augusti var det dags för en ny verksamhet på Trostorp, då man inbjöd till allsång. Näckrosorna spelade och ledde sången. I pausen drack man kaffe och umgicks. Båda kvällarna var välbesökta och allsången kommer att återupptas Medlemsträff Årets medlemsträff arrangerades i form av en bussresa till Eskilstuna den 2 oktober. Vi var 46 personer som besökte Munktellmuseet i Eskilstuna och fick en intressant guidning bland motorer och maskiner. Innan vi reste hem åt vi en god lunch tillsammans på Tavernan i Tingsgården. Det var en givande och minnesrik dag.

6 Adventskaffe Den 26 och 27 nov, och den 3 och 4 dec, var det adventskaffe på Trostorp. Marken var grön och det blåste och regnade en hel del, men inomhus var det julstämning. I Åbrostugan visade bygdens hantverkare vackra alster och inspirerade till julklappsköp. I Lidret var kaffebordet uppdukat och där bjöds på musik. Kerstin Sundin spelade dragspel under den första helgen, och Bygdens Blandning underhöll den 4 dec. Kaffeserveringen Serveringen på Trostorp har varit öppen varje söndag under juni, juli och augusti. I veckorna har Delblancsällskapets bussgrupper på Utflykt i Hedebyland startat med kaffe och introduktion på Trostorp. Vi har också tagit emot andra turistbussar och besökare, grupper och enskilda, ibland med särskild visning och information. Publikationer m.m. Hembygdsföreningens årsskrift Åren som gått utkommer i februari 2012 och där står lite om ungdomens hus som invigdes i dec. 2011, Husby kvarn, Kungsgårdar, Sagoskogen, Vagnhäradsprofiler och en hel del annat. I samband med firandet av Vagnhärads hembygdsförenings 75-årsjubileum utgavs skriften Utsikt från min gårdsplan, en berättelse i två delar skriven av f d riksdagsmannen Larz Johansson, född i Vagnhärad men numera bosatt i Ålberga. Han berättar dels om Vagnhärad som han minns det från sin barndom, dels om tiden som bonde och kommunpolitiker under åren I ett samarbete mellan Vagnhärads Hembygdsförening, Trosabygdens Orienteringsklubb och Aradís utgavs en historisk karta, Upptäck Trosa ung kommun med anor. Projektet var ett led i firande av kommunens 400-årsjubileum. Under 2011 har föreningen arbetat med att digitalisera och arkivera material om hembygden i Sverige Hembygdsförbunds och Genlines databas Bygdeband. Gamla foton och glasplåtar har också digitaliserats för att bevaras till eftervärlden. Inför sommarsäsongen har information om Trostorp och Kungliga väntsalen varit införd i bl.a. ÖSP:s, SN:s och SP:s sommarbilagor och i Södermanlands hembygdsförbunds sommarkatalog Hembygdsevenemang. Hembygdsföreningen har också deltagit med en annons i UTFLYKTSVÄGEN.se, som presenterar utflyktsmål längs Sörmlandskusten från Södertälje till Kolmården. Vi har affischerat inför våra arrangemang, och spridit information via Trosa Turism, ÖSP och SN. Flottfärder på Trosaån Tillsammans med Västerljungs och Trosa hembygdsföreningar, Aradís och Delblancsällskapet erbjöd vi flottfärder på Trosaån sommaren Anders Thunholm var Vagnhärads hbf:s representant i arbetsgruppen och deltog i byggandet av tre flottar. De gick under sommaren i trafik på ån, från bron nedanför Hulo till Trosaland. Flottfärderna organiserades via turistbyrån och genomfördes varje onsdag under turistsäsongen, men flottgruppen tog också emot privata beställningar. Projektet blev en succé, och flottfärderna återkommer 2012.

7 Häradsturen Under 2011 har fyra turer gjorts. Turen startar vid Vagnhärads station och går upp till den gamla länsgränsen i norr vid Skillerbyholm. Där vänder bussen för att ta de gamla vägarna tillbaks till Vagnhärad. En fikapaus i den Kungliga väntsalen innan resan går vidare till länsgränsen i söder vid Sillekrog. Under resans gång berättar guiderna om alla sevärdheterna som finns efter vägarna. Häradsturerna har blivit väldigt uppskattade så även 2012 kommer turer att göras. Uthyrning av lokaler Hembygdsföreningen har en omfattande uthyrning av framför allt Lidret på Trostorp men också av Kungliga väntsalen i järnvägsstationen. När det gäller Trostorp 2011 upptar listan 34 uthyrningstillfällen, 4 bussresor med servering i samarbete med Delblanc sällskapet. De flesta är dop, bröllop och andra familjefester men också programverksamhet av olika slag. Alla tycker att vi har en fin Hembygdsgård och trivs här. Det är många människor som på det sätter stiftar bekantskap med vår hembygdsgård och vår verksamhet. De kommer gärna igen. Men uthyrningen kräver omfattande insatser från förenings sida. Det gäller kontakten med dem som hyr, och för framgång i uthyrningsverksamheten krävs också löpande underhåll och förbättringar och inte minst marknadsföring. När det gäller Kungliga väntsalen så hyrs den ut till mindre grupper. Vi har inte riktigt kommit ut på marknaden, så att alla känner till att det går att hyra Kungliga väntsalen, men vi förbättrar informationen fortgående. Renovering, byggarbeten och städning på Trostorp Under 2011 har taket på logen lagts om ett projekt som delvis finansierades genom statliga medel inom ramen för Hus med historia. Arbetet gjordes av Hedenstedt AB, i samarbete med Sörmlands museum. I samband med detta rödfärgades logen och Lidret. För detta arbete stod Gubbdagis, som på senare tid förstärkts med några flitiga kvinnor. I samband med bygget av de nya toaletterna skapades ett nytt rum, avsett att användas som arkiv. Under 2011 har rummet färdigställts av Gubbdagis, och en särskild arbetsgrupp (Leif Beskow, Maj-Britt Imnander, Gunnar Morén och Anders Thunholm) har svarat för inredning och möblering av det nya arkivet, ett arbete som i stort sett är slutfört. Det som nu är aktuellt är gallring och arkivering av det material som finns spritt i olika lokaler på Trostorp. Ny skylt visar vägen till Trostorp Genom kontakter med Vägverket har en ny vägskylt kommit upp vid avtagsvägen till Trostorp. Den har texten Hembygdsgården Trostorp, något som betydligt underlättar för människor att hitta till våra aktiviteter. Vårstädning Den 16 april var föreningens medlemmar inbjudna att vårstäda utomhus på Trostorp. En kärntrupp infann sig med arbetslust och räfsor. Fint blev det och en trivsam dag.

8 Lövkrattning Den 29 oktober var det dags för lövkrattning. Femton personer var på plats, hade det trevligt tillsammans och fick åtskilligt gjort. Senare på kvällen bjöds på surströmming och sill. In Memoriam I vårt minne lever ordförande Kjell Gustafsson som lämnade oss den 27 juli 2011, efter flera års sjukdom. Vi saknar vår vän och ledsagare i styrelsen. Under Kjells ledning har hembygdsföreningen utvecklats på ett mycket positivt sätt. Verksamheten har breddats, framförallt samarbetet med andra föreningar och organisationer. Hembygdsgården Trostorp är föreningens viktigaste tillgång. Trostorp har under Kjells ordförande tid förvaltats och utvecklats på ett mycket förtjänstfullt sätt. Ett stort tack riktas till alla som under året skött kaffeserveringen, uthyrningen och arbetat med marknadsföring och kontakter med närstående föreningar, hjälpt till vid fester, reparerat byggnader och maskiner och deltagit i alla annan praktisk verksamhet. Utan den stora hjälpsamheten, omtanken och goda viljan som finns skulle inte vår förening vara det den är och Trostorp ett av bygdens populäraste utflyktsmål. Stefan Björnmalm Turid Arvidsson Sonja Sareyko Anita Gustafsson Harry L. Andersson Margareta Lindgren Bitte Thörner Anders Thunholm

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 1 Vagnhärads Hembygdsförening c/o Trosaby 610 74 Vagnhärad VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Styrelsen för Vagnhärads Hembygdsförening får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2008. Styrelsen 2008

Läs mer

Vagnhärads Hembygdsförening

Vagnhärads Hembygdsförening Vagnhärads Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2010 Nu är det dags att summera och redovisa Hembygdsföreningens verksamhet 2010. Under året har vi haft vår traditionella sommarverksamhet på Trostorp,

Läs mer

VAGNHÄRADS HEMBYGDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009

VAGNHÄRADS HEMBYGDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 VAGNHÄRADS HEMBYGDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Det är åter dags att summera och redovisa ett verksamhetsår. I den här berättelsen försöker vi sammanfatta vad som hänt under 2009. Under året har

Läs mer

Register. Sammanställning av artiklar i föreningens tryckta skrifter. Utarbetad av Leif Beskow

Register. Sammanställning av artiklar i föreningens tryckta skrifter. Utarbetad av Leif Beskow Register Sammanställning av artiklar i föreningens tryckta skrifter Utarbetad av Leif Beskow När järnvägen kom till Vagnhärad 2 Gustav V och Tullgarns slott 2 Väckt ur sin Törnrosasömn 2 Så här skriver

Läs mer

Vagnhärads Hembygdsförening Verksamhetsberättelse för 2014

Vagnhärads Hembygdsförening Verksamhetsberättelse för 2014 Vagnhärads Hembygdsförening Verksamhetsberättelse för 2014 Nu är det dags att redovisa Hembygdsföreningens verksamhet 2014. Under året har vi haft vår traditionella sommarverksamhet på Trostorp, vi har

Läs mer

Västlands Hembygdsförening. Verksamhetsberättelse 2014

Västlands Hembygdsförening. Verksamhetsberättelse 2014 Västlands Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen 2014 Ordinarie ledamöter Carl-Bertil Wallin Ordförande Inger Lind Sekreterare Peter Mattsson Kassör Gunnel Eriksson Vice sekreterare Bengt

Läs mer

Västlands Hembygdsförening

Västlands Hembygdsförening Västlands Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen 2013 Ordinarie ledamöter Carl-Bertil Wallin Ordförande Inger Lind Sekreterare Peter Mattsson Kassör Gunnel Eriksson Vice sekreterare Vice

Läs mer

Västlands Hembygdsförening

Västlands Hembygdsförening Västlands Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen 2017 Ordinarie ledamöter Carl-Bertil Wallin Ordförande Inger Lind Sekreterare Peter Mattsson Kassör Gunnel Eriksson Vice sekreterare Bengt

Läs mer

VERKSAMHETEN 2012. Ordinarie ledamöter. Suppleanter. Fest- och stugkommittén. Fornminneskommittén. Revisorer. Revisorsuppleanter.

VERKSAMHETEN 2012. Ordinarie ledamöter. Suppleanter. Fest- och stugkommittén. Fornminneskommittén. Revisorer. Revisorsuppleanter. VERKSAMHETEN 2012 Styrelsen och kommittéerna har haft följande sammansättning: Ordförande Roger Axell Kassör Lennart Dannebro Vice ordförande Brita Belfrage Sekreterare Soija Holgersson Ordinarie ledamöter

Läs mer

Virestads Hembygdsförening. http://nya.hembygd.se/virestad. Arkiv 2011

Virestads Hembygdsförening. http://nya.hembygd.se/virestad. Arkiv 2011 Arkiv 2011 Verksamhetsberättelse 2011 för Virestads Hembygdsförening Styrelsen: Ordförande Harry Eriksson, Sedingehult Vice Ordförande Magnus Björkman, Kvarnatorp Kassör Ingvar Johansson Virestad Sekreterare/

Läs mer

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen under 2014: Ordförande: Alrik Nilsson Vice ordförande: Rolf Jakobsson Sekreterare: Kerstin Svensson Kassör: Gugge Björstad Ledamöter: Paul Olofsson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Hällefors Hembygdsförening

Hällefors Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2015 Hällefors Hembygdsförening Styrelsen för Hällefors Hembygdsförening får härmed avge följande verksamhetsberättelse för tiden 1 / 1 2015 31 / 12 2015 Föreningsstyrelse Ordförande

Läs mer

Västlands Hembygdsförening

Västlands Hembygdsförening Västlands Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen 2015 Ordinarie ledamöter Carl-Bertil Wallin Ordförande Inger Lind Sekreterare Peter Mattsson Kassör Gunnel Eriksson Vice sekreterare Bengt

Läs mer

Hällefors Hembygdsförening

Hällefors Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2018 Hällefors Hembygdsförening Styrelsen för Hällefors Hembygdsförening får härmed avge följande verksamhetsberättelse för tiden 1 / 1 2018 31 / 12 2018 Föreningsstyrelse Ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016 216 216 Dagordning vid årsstämma den 23/3 217 1 Stämmans öppnande 2 Stämmans behöriga utlysande 3 Godkännande av dagordning 4 Val av ordförande för stämman 5 Val av sekreterare för stämman 6 Val av justerare

Läs mer

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING 1) Öppnande av mötet 2) Val av ordförande för mötet 3) Val av sekreterare för mötet 4) Val av 2 justeringsmän, tillika rösträknare, för mötet. 5) Fråga om mötets stadgeenliga

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Mullhyttans Bygdeförenings styrelse avger följande verksamhetsberättelse för år 2012. STYRELSEN har haft följande sammansättning: Ordinarie ledamöter Wivianne Högman, ordförande Lena

Läs mer

Protokoll från. Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening. 4 mars 2018 kl i Orkesta bygdegård

Protokoll från. Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening. 4 mars 2018 kl i Orkesta bygdegård Protokoll från Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening 4 mars 2018 kl. 18.00 i Orkesta bygdegård 1. Årsmötet öppnas. Mötet öppnades och ordförande Marie-Louise Jansson hälsade mötesdeltagarna välkomna till

Läs mer

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 Styrelsen hälsar medlemmarna välkomna till årets verksamhet i Piteå. Kallelse till årsmöte. Tisdagen den 14 februari 2012 Plats: Vardagsrummet, Gamla Bryggeriet samma

Läs mer

Fellingsbro hembygdsoch fornminnesförening. Program för 2016. Utsikt från Kastalen vid Fellingsbro kyrka

Fellingsbro hembygdsoch fornminnesförening. Program för 2016. Utsikt från Kastalen vid Fellingsbro kyrka Fellingsbro hembygdsoch fornminnesförening Program för 2016 Utsikt från Kastalen vid Fellingsbro kyrka Vinterspår lördagen den 6 februari. Musik, sång och soppa på Olofsborg. Kl 11.00 och 14.00 bjuder

Läs mer

Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016

Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016 Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016 Dagordning: 1 Årsmötets öppnande Parentation över avlidna medlemmar 2 Mötets stadgeenliga utlysande 3 Val av årsmötesfunktionärer:

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Närvarande: 53 medlemmar 1. Mötets öppnande Jan Stanley hälsade alla hjärtligt välkomna. 2. Årsmötets behöriga utlysande Mötet fanns behörigen

Läs mer

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015-01-01 2015-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015 Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening, org.nr 769609 7620 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Verksamhetsberättelse 2014 Ordföranden har ordet Under år 2014 anordnade Vaksala hembygdsförening flera aktiviteter för medlemmarna i föreningen. Jag vill tacka alla Er som deltagit i arrangemangen och

Läs mer

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2 Finjasjöns strand vid Skyrup Nära naturen vid ås & sjö www.matterodsbyalag.se Byabladet 2014 Nr 2 Aktiviteter 2014 12 maj Trivselkväll vid Agdas stuga kl 18,00. Vårstädning av stugan och i trädgården.

Läs mer

Aktivitetskalender Du hakar väl på!

Aktivitetskalender Du hakar väl på! Aktivitetskalender 2018 Du hakar väl på! Hej hembygdsvänner och sockenbor! Denna kalender är inte ett ordinarie Tingstädeblad - det kommer två Tingstädeblad som vanligt under hösten. Detta är information

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem Ärende 1. Mötets öppnande. Frågan om mötet utlysning. Mötet öppnades. Mötet hade utlysts enligt stadgarna. Dagordningen delades ut till deltagarna. 2. Val av ordförande för mötet. Till ordförande för mötet

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Före årsmötet underhöll Tomas Edström och Janne Bumba med visor av gräddan av våra visdiktare och inte

Läs mer

TällbergsNytt juni/juli 2017

TällbergsNytt juni/juli 2017 TällbergsNytt juni/juli 2017 1 Midsommar I Dalarna kan man dela in året, i före och efter midsommar. Midsommar betyder mycket. Många besökare kommer hit, ja i tusental. Alla vill uppleva en midsommar i

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla.

Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla. Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla. 1 Inledning och mötets öppnande. Ordförande Anette Jerresand förklarade årsmötet öppnat.

Läs mer

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2014

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2014 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2014 Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare Studieorganisatör Ledamot Ledamot Ledamot Revisorer

Läs mer

Verksamhetsberättelse. och den. Ekonomiska Redovisningen. för

Verksamhetsberättelse. och den. Ekonomiska Redovisningen. för Verksamhetsberättelse och den Ekonomiska Redovisningen för Verksamhetsåret 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Linde- HjärtLung förenings styrelse lämnar följande verksamhetsberättelse för år 2017. Styrelsen har

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015

Verksamhetsberättelse för 2015 Verksamhetsberättelse för 2015 Styrelse Styrelsen för Musikens Hus Akademin har haft följande sammansättning under året. Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Anders Sundquist Bosse Lundgren Agneta

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse SKPF:s avdelning 29 i Degerfors år 2016 Den 14 juni på resan till Södermanland stannade vi och tittade på Stora Sundby Slott Dagordning vid årsmöte med SKPF avd. 29 Degerfors. Onsdag

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Vid årsmöte med Bollebygds Hembygds & Fornminnesförening onsdag den 15 mars 2017 klockan i Åsenstugan.

FÖREDRAGNINGSLISTA. Vid årsmöte med Bollebygds Hembygds & Fornminnesförening onsdag den 15 mars 2017 klockan i Åsenstugan. FÖREDRAGNINGSLISTA Vid årsmöte med Bollebygds Hembygds & Fornminnesförening onsdag den 15 mars 2017 klockan 18.30 i Åsenstugan. Ärenden: 1. Mötes öppnande 2. Val av ordförande för mötet 3. Dagordningens

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED RÖTTLE BYALAG.

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED RÖTTLE BYALAG. PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED RÖTTLE BYALAG. Tid: 2011-08-06 Plats: Krogen Röttle Närvarande: Agneta Börjesson, Bertil Badman, Ulla-Britt Simm, Håkan Norén, Ulla Norén, Lennart Johansson, Ingrid Wetter-Johansson,

Läs mer

RUTE HEMBYGDSFÖRENING

RUTE HEMBYGDSFÖRENING RUTE HEMBYGDSFÖRENING Program för vintern, våren och sommaren 2013 Torsdag 14 februari 2013 kl: 19.00 Trivselkväll i Rute Folkets Hus med Calle Brobäck som visar historiska bilder från norra Gotland. En

Läs mer

Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011. Stöde Hembygdsförening

Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011. Stöde Hembygdsförening Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011 Stöde Hembygdsförening Foto: Bernth-Ivar Henriksson Foto: Marie Lööf 1 Medlemmar Föreningen har under året haft 214 betalade medlemmar. Medlemsavgiften under

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

DALSLANDS GILLE I STOCKHOLM

DALSLANDS GILLE I STOCKHOLM DALSLANDS GILLE I STOCKHOLM ÅRSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Dalslands Gille i Stockholm får härmed avgiva följande årsberättelse för år 2014. Antalet medlemmar i Gillet vid utgången av år 2014 var 124

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 DAGORDNING HUMMELSTAD BYALAG ÅRSMÖTE 2017-03-16 1 Mötets öppnande. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet 3 Val av justeringsmän och rösträknare 4 Mötets behörighet. 5

Läs mer

KALENDARIUM. Juli. Arr: Intresseföreningen. EFFK - Edsvära/Norra Vånga FF Arr: Elmer-Fåglum FK. Arr: Fåglums Hembygdsförening

KALENDARIUM. Juli. Arr: Intresseföreningen. EFFK - Edsvära/Norra Vånga FF Arr: Elmer-Fåglum FK. Arr: Fåglums Hembygdsförening Navet Nr 3 2014 KALENDARIUM Här har vi samlat inkomna uppgifter om vad som är på gång i Fåglum under juli - september 2014. Alla är välkomna att lämna in uppgifter till nästa nummer av Navet som gäller

Läs mer

Bredsjö. Folkets Hus Förening

Bredsjö. Folkets Hus Förening Verksamheten 2006 Bredsjö Folkets Hus Förening Alla andelsägare i Bredsjö Folkets Hus förening kallas härmed till årsmöte 6 mars kl 18.30 i Bredsjö Folkets Hus. Vi bjuder på fika! DAGORDNING VID ÅRSMÖTE

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Linderöds Folkdanslag, Club

Verksamhetsberättelse för Linderöds Folkdanslag, Club Verksamhetsberättelse för Linderöds Folkdanslag, Club 69 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsen för Linderöds Folkdanslag Club 69 får härmed lämna följande verksamhetsberättelse. Vi har haft 9 protokollförda

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Sommarfager Ovansjöbygd. Foto:Anders Önnberg Varför inte en sommarbild nu i vintertid? Tutstad möter Slättne. Vi ser nordligaste delen av Tutstad med Nästäppa, som möter sydligaste

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Medlemssekreterare

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Program för Styrelsemöte Årsmöte, med kaffe och smörgåstårta Styrelsemöte Räkfrossa med bar P

Program för Styrelsemöte Årsmöte, med kaffe och smörgåstårta Styrelsemöte Räkfrossa med bar P 2016 och 2017 www.torpasensbygdegard.se Program för 2016 160114 Styrelsemöte 18.00 160121 Årsmöte, med kaffe och smörgåstårta 19.00 160211 Styrelsemöte 18.00 160319 Räkfrossa med bar 18.00 Pris 120 kr.

Läs mer

Program för Hemsjö hembygdsförenings. I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år.

Program för Hemsjö hembygdsförenings. I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år. Program för Hemsjö hembygdsförenings verksamhet 2019 I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år. Hembygdsgården Hea Cafékvällar - Vandringar - Valborgsmässofirande - Midsommarfirande - Grötfest

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

Årsmöte Svedjeholmens IF

Årsmöte Svedjeholmens IF Årsmöte Svedjeholmens IF 2017-07-21 Närvarande: Ett 20-tal medlemmar 1. Mötets öppnanden: Patric öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 2. Godkännande av dagordning: Dagordningen godkändes. 3. Årsmötets

Läs mer

Verksamhetsplan Askerödgården

Verksamhetsplan Askerödgården 2015-07-05, Intagan - Hålleröd Verksamhetsplan Askerödgården Verksamhetsplan 2015-2017 Innehåll 1. Inledning 2. Ledning och samordning 3. Prioriterade åtgärdsområden 4. Prioriterade utvecklingsområden

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Varbergs fornminnesförenings Verksamhetsberättelse för år 2008 Styrelsen har under 2008 bestått av: Ordförande: Göran Bengtsson, Varberg Vice ordförande: Göran Bengtsson, Apelvik Sekreterare: Maud Enqvist

Läs mer

Kamratföreningen F 21

Kamratföreningen F 21 Sida 1 Kamratföreningen F 21 Årsmöte den 3 april 2014 Kamratföreningen F 21 2014-04-03 Sida 2 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Årsmötet öppnas. 2. Parentation. 3. Val av ordförande för mötet. 4. Val av sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid Ljustorps Hembygdsförenings Årsmöte den 16 mars 2014 kl. 18.00 i Ljustorps Hembygdsgård.

Protokoll fört vid Ljustorps Hembygdsförenings Årsmöte den 16 mars 2014 kl. 18.00 i Ljustorps Hembygdsgård. Protokoll fört vid Ljustorps Hembygdsförenings Årsmöte den 16 mars 2014 kl. 18.00 i Ljustorps Hembygdsgård. Mötesdeltagare: ca; 18 st. 1 Årsmötet öppnades. 2 Fastställdes att kallelsen till mötet gjorts

Läs mer

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018 Antal närvarande medlemmar: 49 1. Mötets öppnande Ordförande Gunnar Gustafsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Parentation Parentation genomfördes för våra avlidna medlemmar under året: Barbro

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 5-- -- 5--3 Målbeskrivning Länsföreningen Halland HjärtLung har till målsättning att arbeta för de hjärt-och lungsjukas intressen genom kärnverksamheterna - opinionsbildning, livsstilsförändring

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

Villberga Hembygdsförening. Verksamhetsberättelse för år 2017

Villberga Hembygdsförening. Verksamhetsberättelse för år 2017 Villberga Hembygdsförening 1 Villberga Hembygdsförening. Verksamhetsberättelse för år 2017 Styrelsen för Villberga Hembygdsförening får härmed lämna följande berättelse om verksamheten i föreningen under

Läs mer

Fålhagen. Årsmötesprotokoll 1(5)

Fålhagen. Årsmötesprotokoll 1(5) Årsmötesprotokoll 1(5) 2017-03-16 Årsmötet ägde rum i lokalen Storgatan 11. Närvarande 50 medlemmar och två gäster. 1 Årsmötet inleddes med parentation för att hedra minnet av under året avlidna medlemmar

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013)

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013) Medlemsblad Nr 3 Årg. 22 (2013) Bästa medlemmar! Våren blev sen, kall och efterlängtad. Trots mångas misströstan infann den sig till slut, som alltid. Måndagen den 22:e april blev vi guidade på den nybyggda

Läs mer

Villstads Hembygdsförenings sommarprogram 2015

Villstads Hembygdsförenings sommarprogram 2015 Villstads Hembygdsförenings sommarprogram 2015 Varmt välkommen att besöka oss i sommar. De gamla husen och 1900-talsmuseet är öppna när vi har program och servering i Hembygdsgården. Vandring till kvarnstensbrottet

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer

Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr i Örsåsgården.

Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr i Örsåsgården. Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr. 2017 i Örsåsgården. 1 Ordföranden Karl-Erik Johansson öppnade mötet med att hälsa alla medlemmar välkomna. 2 Mötet inleddes med en minnesstund

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse FÖRENINGEN LÄSTRINGEBYGDEN Verksamhetsberättelse För år 2014 Föreningen Lästringebygden 2015-01-22 Verksamhetsberättelse för år 2014, innehållande Miljöplan, Balans- och Resultaträkning, Budgetförslag

Läs mer

GINSTBLaDET. Nr 2 2013 Hallandssektionen Årgång 14. Ur Innehållet. Ordförande har ordet. Påskträff. Årsmöte Riksting

GINSTBLaDET. Nr 2 2013 Hallandssektionen Årgång 14. Ur Innehållet. Ordförande har ordet. Påskträff. Årsmöte Riksting GINSTBLaDET Nr 2 2013 Hallandssektionen Årgång 14 Ur Innehållet Ordförande har ordet Påskträff Årsmöte Riksting MATERIAL Ginstbladet Inga-Lill Niklasson CC 57210 Material till oss via E-post Västgötagatan

Läs mer

GULDKLUBBEN

GULDKLUBBEN GULDKLUBBEN 2008-03-15 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 15 mars 2008 kl 10.00 i Hansa Utbildnings lokaler, Bredgatan 4, Visby. PROGRAM 10.00-10.15 Samling, kaffe och bulle 10.20

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

4. Godkännande av dagordningen. Fyra punkter las till under Övriga frågor. Årsmötet godkände dagordningen.

4. Godkännande av dagordningen. Fyra punkter las till under Övriga frågor. Årsmötet godkände dagordningen. PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET I FÖRENINGEN KÄRRRINGEN Årsmöte 2013-01-29 Plats Närvarande Frånvarande Hotel Nordic Light Vasaplan 7, Stockholm 27 medlemmar enligt bifogad lista se bifogad lista 1. Årsmötets

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem Föreningen SPF Seniorerna Västra Kind. Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem 2016-02-10. 1 Mötet öppnades och ordförande hälsade välkommen. 2 Parentation hölls över 5 medlemmar

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

SVENSKA TURISTFÖRENINGEN

SVENSKA TURISTFÖRENINGEN SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Sydvästra Skåne ÅRSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2017 Styrelsen för Svenska Turistföreningen Sydvästra Skåne får härmed avge följande berättelse för verksamheten under år 2017.

Läs mer

Årsberättelse för verksamhetsåret 2014

Årsberättelse för verksamhetsåret 2014 Söderhamns Kust& Skärgårdsförening Årsberättelse för verksamhetsåret 2014 Årsmötet äger rum ONSDAGEN den 18 mars kl 1900 i SMS-lokalen (Båtklubbens lokal) Kallelse till Kust & Skärgårdsföreningens Årsmöte

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Vid årsmöte med Bollebygds Hembygds & Fornminnesförening onsdag den 13 mars 2019 klockan i Åsenstugan.

FÖREDRAGNINGSLISTA. Vid årsmöte med Bollebygds Hembygds & Fornminnesförening onsdag den 13 mars 2019 klockan i Åsenstugan. FÖREDRAGNINGSLISTA Vid årsmöte med Bollebygds Hembygds & Fornminnesförening onsdag den 13 mars 2019 klockan 18.30 i Åsenstugan. Ärenden: 1. Mötes öppnande 2. Val av ordförande för mötet 3. Dagordningens

Läs mer

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10 Tid: 2015-03- 10 kl 18.45-20.15 Plats: K2R, Kungsgatan 45, Göteborg 17-27 Närvarande: Linnea Wulfsberg, ordförande Maria Henoch, vice ordförande ordinarie Andreas Lindhé, ordinarie Emma Boije, ordinarie

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2008

Verksamhetsberättelse för år 2008 BILAGOR till HIF årsmötesprotokol 2009-07-18 1 (6) Verksamhetsberättelse för år 2008 Verksamhet och ekonomi redovisas per kalenderår, januari december 2008. Styrelsearbetet sträcker sig mellan årsmötena

Läs mer

Vid PRO Skarpnäcks årsmöte tisdagen den 10 mars 2015

Vid PRO Skarpnäcks årsmöte tisdagen den 10 mars 2015 DAGORDNING 2 (8) Vid PRO Skarpnäcks årsmöte tisdagen den 10 mars 2015 1. Årsmötets öppnande 2. Parentationer (en tyst minut) 3. Fråga om mötet har behörig kallas 4. Fastställande av dagordning 5. Val av

Läs mer

HANDLINGAR. för ÅRSMÖTE 20 februari 2017 i FOLKDANSLAGET VILJAN

HANDLINGAR. för ÅRSMÖTE 20 februari 2017 i FOLKDANSLAGET VILJAN HANDLINGAR för ÅRSMÖTE 20 februari 2017 i FOLKDANSLAGET VILJAN ÅRSMÖTE 20 Februari 2017 KALLELSE Härmed kallas du till ordinarie årsmöte i Folkdanslaget Viljan, måndagen den 20 februari 2017, kl 19.30

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia.

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. 10 närvarande. Ingegerd Granquist, Örian Gradin, Eva Berg, Sören Henriksson, Rune Alfredsson, Björn-Erik

Läs mer

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Inledning Målsättningen enligt stadgarna för Rekekrokens Byaförening är att främja byn och dess invånare för en ökad trivsel och samhörighet. Vidare skall föreningen

Läs mer

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf- sällskapets årsmöte 9/8 2014

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf- sällskapets årsmöte 9/8 2014 1 Protokoll fört vid Selma Lagerlöf- sällskapets årsmöte 9/8 2014 Plats: Stallet på Mårbacka Närvarande: ett femtiotal av sällskapets medlemmar samt ordf. Eva Eriksson, sittande ordf. Susanne Nyman, Herta

Läs mer

Segersta Hembygdsförenings styrelse lämnar härmed följande redovisning av föreningens verksamhet under det gångna verksamhetsåret.

Segersta Hembygdsförenings styrelse lämnar härmed följande redovisning av föreningens verksamhet under det gångna verksamhetsåret. Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2012 Segersta Hembygdsförenings styrelse lämnar härmed följande redovisning av föreningens verksamhet under det gångna verksamhetsåret. Styrelse Styrelsen har

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015.

Verksamhetsberättelse 2015. Verksamhetsberättelse 2015. Föreningen HjärtLung Eksjö. STYRELSE Ordförande Vice ordförande o ledamot Kassör o ledamot Sekreterare o ledamot Hjärt-Evo Lung-Evo Studieorganisatör REVISORER REVISORSERSÄTTARE

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

DHR Ängelholm NR

DHR Ängelholm NR DHR Ängelholm NR. 1. 2017 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se DHR Ängelholm Åsbogatan 40 26251 Ängelholm.

Läs mer

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus.

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. 1 Årsmötets öppnande Ordf. Barbro Ekberg hälsade alla hjärtligt välkomna till årsmötet. Hon hälsade även representanterna

Läs mer

Styrelsemöte för Tu Lajv 5/3-08 Närvarande: Nils Bryntesson, Kristoffer Carlsson, Fredrik Hellman och Andreas Jemstedt.

Styrelsemöte för Tu Lajv 5/3-08 Närvarande: Nils Bryntesson, Kristoffer Carlsson, Fredrik Hellman och Andreas Jemstedt. Styrelsemöte för Tu Lajv 5/3-08 Närvarande: Nils Bryntesson, Kristoffer Carlsson, Fredrik Hellman och Andreas Jemstedt. 59 Öppnande Ordförande öppnade mötet. Nils valdes till sekreterare. 60 Årsmöte Mötet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010-2011 avseende Stockholmspostens konstförening Medlemsantal Antalet medlemmar den sista oktober 2011 var 102 (111). Vi har fått två nya medlemmar under året

Läs mer

Dybecks Folkdansgille

Dybecks Folkdansgille Nättidningen Dyningen Nr. 1-2007 Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille Box 2060, 731 02 Köping e-post: dybeck@folkdansringen.se hemsida: www.folkdansringen.se/dybeck Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille

Läs mer

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar Höglandet Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar 1 Mötet öppnas Ordförande Berit Andersson hälsade alla varmt

Läs mer

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG BYALAGSNYTT FEBRUARI 2007 VALLENS BYALA ALAG JUNSELE Vallen - byn med egen hemsida http://hem.passagen.se/junselevallen/ Har Du internet så kolla där om både nytt och gammalt på Vallen. (Alla med anknytning

Läs mer