VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Maktsalongen är en organisation som har växt explosionsartat sedan starten är året då Maktsalongen visserligen har fortsatt att växa med nya spännande projekt, men också året då vi stabiliserat oss och landat lite i våra olika verksamheter. Snarare än att utveckla ny verksamhet har fokus legat på att utveckla den befintliga verksamheten och göra allt det vi gör ännu bättre. Ledord för året har varit spräck bubblorna och med de orden har vi velat utmana både samhällets och våra egna normer i vem som är ledare, vem som är Maktsalongare, hur jämställdhetsarbete ska göras och utmana bilden av ungas engagemang. Maktsalongen blir större för varje år som går och vi blir ännu mer etablerade när det kommer till frågor om jämställdhet och makt.

2 STYRELSE Under året har Maktsalongen letts av en styrelse bestående av (fr. v.) Sofia Brändström som ordförande och Lotta Wiklund Hedin, Rebecka Stenkvist, Bodil Sidén, Sara Lei, Josefine Temrell och Josefine Jerlström som ledamöter. KANSLI A N S T Ä L L D A O C H I D E E L L A På kansliet har (fr. v.) Sara Haraldsson, Molly Brundin, Zippora Sznajderman och Golnar Bahar jobbat under hela eller delar av året. PROGRAMLEDARE Maktsalongens mentorskapsprogram har letts av (fr. v.) Yasmin Hussein och Helena Carlsson. FÖRELÄSARE Föreläsare för Maktsalongen har (fr.v) Mimmi Garpebring, Olivia Gyllenhammar, Matilda Hellström och Hanna Lindqvist varit.

3 Bilder från årets adeptträffar, häng i Almedalen och adepternas gemensamma facebookgrupp. MENTORSKAPSPROGRAMMET 2016 startade femte omgången av Maktsalongens mentorskapsprogram. 25 adept- och mentorspar var en del av nätverket där adepterna träffades sex gånger under året. De gästades bland andra av Annika Strandhäll, Rosanna Dinamarca, Birgitta Ohlsson och Klara Adolphson och fokuserade på teman som värdebaserat ledarskap, retorik, representation i det unga civilsamhället och hur en kan hantera att det ibland blåser rejält på toppen. I halvtidsutvärderingen av mentorskapsprogrammet fick programmet som helhet 8,5 av 10 möjliga i helhetsbetyg av adepterna och mentorerna. M E N T O R S K A P O C H N Ä T V E R K Föreläsare på de lokala träffarna: Fatime Nedzipovska, Wendy Francis, Dana Pourkomeylian och Ailin Moaf Mirlashari. LOKALA NÄTVERK I Umeå, Stockholm, Göteborg, Växjö och Malmö finns sedan 2015 lokala Maktsalonger. Det är nätverk som består av kvinnor som är engagerade på lokal eller regional nivå. Träffarna med nätverken är ett tillfälle att få utbyta erfarenheter, inspireras av varandra och inbjudna talare och att hitta kraft till ens engagemang. Ämnen som diskuterats under träffarna har bland annat varit hur vi får och ger makt, hur en inte ska låta sig användas för andras syften, syskonskap och psykisk hälsa och engagemang. Bilden uppe till vänster är från den första middagen vi hade med Her Rights. INTERNATIONELLT SAMARBETE Under året inledde Maktsalongen ett samarbete med organisationen Her Rights, en feministisk organisation i Belarus. Ett av Maktsalongens viktigaste ledord är systerskap och självklart ska detta systerskap vara gränslöst även över nationsgränser. Belarus är Europas sista diktatur och ett land där organisering inte är helt okomplicerat på grund av det politiska läget. Her Rights besökte Maktsalongen i oktober och tillsammans skapade vi en plan för det samarbete som vi kommer arbeta vidare med under Samarbetet består bland annat av att vi kommer hjälpa dem att starta upp ett eget nätverk för kvinnor i Belarus och åka dit och genomföra jämställdhetsutbildningar.

4 I år har Maktsalongen hållit i fler föreläsningar än någonsin! Bilder från kampanjfilmen om dåliga ursäkter, en av Sara och Sofias filmer till testgruppen och en screenshot från sidan ingaursäkter.se FÖRELÄSNINGAR 2016 har Maktsalongen hållit i fler föreläsningar än någonsin. Vi erbjuder föreläsningar om jämställdhet, ledarskap, stress och även skräddarsydda föreläsningar utifrån beställarens önskemål. De vanligaste föreläsningarna som bokas är de om jämställdhet och stress. Maktsalongens föreläsningar är mycket uppskattade och i utvärderingar av de som vi hållit föreläsningar för så får vi 4,4 av 5 möjliga på frågan om vad de tycker om föreläsningens innehåll och kvalitét. INGAURSÄKTER.SE En av de stora satsningar som vi har gjort under året är sajten ingaursäkter.se. Det är en metodsajt som på ett konkret och lösningsfokuserat sätt hjälper organisationer att jobba med jämställdhet. Den utgår ifrån 26 vanliga ursäkter till varför det inte går att jobba med jämställdhet och kommer med lösningar på de problemen. Sajtens innehåll har jobbats fram av Maktsalongen, den har kodats av Tjejer kodar och samlar experttips från bland andra Rättviseförmedlingen, Ledarna, Vision, Språkkonsulterna och en rad experter på allt ifrån normkritiskt fotografi till härskartekniker. Sajten lanserades under hösten tillsammans med en kampanj där olika ledare i det unga civilsamhället delade med sig av dåliga ursäkter som de har hört i sina organisationer. U T B I L D N I N G O C H K U N S K A P S B Y G G A N D E På seminariet Hur låter ett nej? skapade deltagarna en 70 meter lång vimpel med lösningar för organisationer som vill bli mer jämställda. HUR LÅTER ETT NEJ? I samband med att vi jobbade fram innehållet till ingaursäkter.se arrangerade vi en väldigt välbesökt workshop i Almedalen på temat Hur låter ett nej?. Under workshopen fick deltagarna komma med förslag på lösningar om hur de skulle kunna hantera olika vanliga jämställdhetsproblem. Alla idéer skrevs ned på trekantiga lappar som sattes upp på ett snöre och resulterade i en 70 meter lång guide till hur en kan jobba med jämställdhet i organisationer.

5 Maktsalongens mål är ett jämställt samhälle, där makt och inflytande fördelas rättvist. Vi vill att fler unga kvinnor* ska se sig själva som ledare och utmana normer som sätter snäva ramar för hur makt ser ut och vad en ledare kan vara. *med kvinna menar vi dig som identifierar dig själv som kvinna. KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Maktsalongen är en organisation som syns mer och mer. Vi växer dagligen i sociala medier och allt fler följer det vi gör. Under året arbetade vi fram en kommunikationsstrategi som ytterligare kommer tydliggöra hur Maktsalongen ska arbeta med kommunikation och opinion och hur vi kan bli ännu spetsigare i vår kommunikation. SAMARBETE OM STRESS Ett fortsatt viktigt tema för Maktsalongen är stress och utbrändhet eftersom det är ett så stort hinder för många unga kvinnors engagemang. Vid flera tillfällen under året har Maktsalongen träffat socialförsäkringsminister Annika Strandhäll för att samtala om hur politiken och civilsamhället kan arbeta tillsammans för att minska stress och utbrändhet bland unga. Det är ett samarbete som vi fortsätter med under K O M M U N I K A T I O N O C H O P I N I O N S B I L D N I N G Annika Strandhäll och Maktsalongen i ett samarbete om stress. Här skakar Sara och Sofia handen med Gudrun Schyman som talade på vårt FailKonf i Almedalen FAILKONF I ALMEDALEN Det finns två tillfällen under året då Maktsalongen har synts särskilt mycket. Det första var i samband med vårt årliga mingel i Almedalen, som i år hade temat FailKonf. Det är ett mingel där tre häftiga talare delade med sig av sina misslyckanden. Talare var Gudrun Schyman, talesperson för F!, Marcus Gustavsson, grundare av Omni, och Seher Yilmaz, ordförande för Rättviseförmedlingen. Minglet var väldigt välbesökt och uppskattat av deltagarna.

6 Maktsalongen firade fem år på Marie Laveau med ett succéevent: Maktfesten! Maktsalongen firade fem år på Marie Laveau med ett succéevent: Maktfesten! På Maktfesten fanns danceoke, popupshop med Bang, feministiska konstnärer och tatuerare, ett scenprogram med mäktiga gäster, fotoautomat, feministiska DJs och standup! MAKTFESTEN Det andra tillfället var Maktsalongens 5-årsfest. Den 5 november fyllde Maktsalongen 5 år och detta firades med en stor fest den 2 december på Marie Laveau i Stockholm. Kvällen inleddes med ett scenprogram som bestod av vår egen version av Spanarna, ett samtal om feministisk historia och utveckling, ett samtal om systerskap, stand up, högläsning ur bok och feministiska manifestet. Efter scenprogrammet var det fest hela natten där gästerna förutom att dansa kunde göra feministiska tatueringar, fota sig i vårt fotobås eller köpa nån härlig feministisk grej i vår Maktshop. Lokalen var fullsatt hela kvällen och, i vår subjektiva mening, blev festen en succé. Förutom att fira Maktsalongen och ge välbehövlig feministisk pepp blev festen också ett sätt att nå ut till personer som kanske i vanliga fall inte kommer i kontakt med Maktsalongen. K O M M U N I K A T I O N O C H O P I N I O N S B I L D N I N G MAKTKALENDERN I december gjorde Maktsalongen igen en egen variant på julkalender (men som inte tar hänsyn till jul utan kör under hela december), nämligen Maktkalendern. I årets kalender fick coola feminister lyfta fram andra feminister som de inspireras av och ser upp till. I årets upplaga av Maktkalendern fick mäktiga kvinnor lyfta kvinnor som de tycker att alla borde känns till.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 2015 var ett fantastiskt och hektiskt år för Maktsalongen. Flera nya verksamheter initierades och sjösattes. Nya programledare tog över mentorskapsprogrammet, lokala Maktsalonger

Läs mer

Årsredovisning. Maktsalongen

Årsredovisning. Maktsalongen Årsredovisning för Maktsalongen 802466-5492 Räkenskapsåret 2016 01 01 2016 12 31 1 (5) Styrelsen för Maktsalongen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016 01 01 2016 12 31. Årsredovisningen

Läs mer

Välkomstbrev till deltagare i mentorskapsprogrammet Delaktig, stark och synlig

Välkomstbrev till deltagare i mentorskapsprogrammet Delaktig, stark och synlig 2016-09-13 2016-09-134 Välkomstbrev till deltagare i mentorskapsprogrammet Delaktig, stark och synlig Det har varit stort intresse för kursen och vi har samlat en grupp på 28 kvinnor med bakgrund i ett

Läs mer

Maktsalongen Verksamhetsplan 2015

Maktsalongen Verksamhetsplan 2015 Bilaga 5 Maktsalongen Verksamhetsplan 2015 Maktsalongen är en organisation som arbetar med jämställdhet i det unga civilsamhället. 2015 är organisationens fjärde år och organisationen växer med raketfart.

Läs mer

Pilotsatsningen består av två parallella spår mentorskapet och ett gemensamt

Pilotsatsningen består av två parallella spår mentorskapet och ett gemensamt Unikt och banbrytande när kvinnor leder vägen En tidig morgon i september samlas 24 stycken kvinnor ute på Långholmen i Stockholm. De har alla blivit utvalda för att delta in pilotsatsningen Delaktig,

Läs mer

NÄR VÄGEN ÄR MÅLET. Arrangeras av Resurscentrum för jämställd tillväxt

NÄR VÄGEN ÄR MÅLET. Arrangeras av Resurscentrum för jämställd tillväxt NÄR VÄGEN ÄR MÅLET. Arrangeras av Resurscentrum för jämställd tillväxt VÄLKOMMEN TILL 13 maj Värmlands Museum Hörsalen Jämställdhet är en viktig fråga för Värmlands tillväxt och utveckling. Och Värmland

Läs mer

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Redo att leda ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Kvinna, scout & ledare? Missa inte chansen att delta i Scouternas nystartade nätverk för kvinnliga ledare. Nätverket Redo Att Leda erbjuder

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 Ålands Feministparaply

Verksamhetsplan 2018 Ålands Feministparaply Verksamhetsplan 2018 Ålands Feministparaply Bakgrund Ålands feminist paraply - nätverk för jämställdhet vill möta och samla det intresse och engagemang för ett jämställt samhälle som finns på Åland. Föreningen

Läs mer

Läs mer om Reach for Change här: www.reachforchange.org/sweden

Läs mer om Reach for Change här: www.reachforchange.org/sweden Reach for Change ger Föreningen Storasyster nya möjligheter Verksamhetschef Sanna Bergendahl har med sin idé Föreningen Storasyster blivit, efter en lång urvalsprocess, en av fem Change Leaders för Reach

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 15/16. Verksamhetsåret löpte mellan 31 mars 2015 och 31 mars 2016.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 15/16. Verksamhetsåret löpte mellan 31 mars 2015 och 31 mars 2016. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 15/16 Verksamhetsåret löpte mellan 31 mars 2015 och 31 mars 2016. Styrelsen har bestått av ordförande Karin Carlsson, kassör Therese Karlberg och ledamöterna Ida Qvarnström, Sofia

Läs mer

Cirkulärnr: 1994:115 Diarienr: 1994:1552. Lotta Snickare. Datum: Personalfrågor. Bilagor: Anmälningsblankett 1 och 2

Cirkulärnr: 1994:115 Diarienr: 1994:1552. Lotta Snickare. Datum: Personalfrågor. Bilagor: Anmälningsblankett 1 och 2 Cirkulärnr: 1994:115 Diarienr: 1994:1552 Handläggare: Avdsek: Kristina Ossmer KEP Förh Datum: 1994-06-21 Mottagare: Rubrik: Kommunstyrelsen Personalfrågor Nordiskt Forum Bilagor: Anmälningsblankett 1 och

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Vår satsning på Chefens kommunikativa uppdrag

Vår satsning på Chefens kommunikativa uppdrag Vår satsning på Chefens kommunikativa uppdrag 23-24 november 2016 Karin Kärrby, kommunikationschef Örgryte-Härlanda stadsdelsförvaltning Helén Sedström, kommunikationsstrateg stadsledningskontoret Idag:

Läs mer

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med Mentorskapsprogram 2013/2014 i samarbete med REDIRE - att återvända och avkastning Mentor - handledare och förebild med uppdrag att vägleda en yngre person i dennes personliga och professionella utveckling

Läs mer

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14 FÖRETAGSINFORMATION OCH ANSÖKAN MENTORSKAPS- PROGRAMMET CANCER ÄR MER ÄN BARA EN SJUKDOM. CANCER KAN VARA OSÄKERHET PÅ SIG SJÄLV OCH SIN FRAMTID, PÅ SINA VÄRDERINGAR OCH SINA DRÖMMAR. CANCER VÄNDER UPP

Läs mer

Protokoll för 1-2 februari 2014

Protokoll för 1-2 februari 2014 Protokoll för 1-2 februari 2014 Lördag: 10:00 Mingel och frukostfika 10:30 Mötet öppnas Presentation av Annie och Johanna Johanna Olsson och Annie Whittam öppnar mötet och hälsar alla välkomna. 11:00 Psykologförbundet,

Läs mer

DIN GUIDE TILL LEIAS MENTORSKAPSPROGRAM

DIN GUIDE TILL LEIAS MENTORSKAPSPROGRAM DIN GUIDE TILL LEIAS MENTORSKAPSPROGRAM VÄLKOMMEN TILL LEIAS MENTORSKAPSPROGRAM! Tack för att du väljer att gå igenom sex månader av utveckling, nördighet och gemenskap tillsammans med oss! Du får åka

Läs mer

Valårskalendern. Kalendarium för partiföreningar och distrikt 2014

Valårskalendern. Kalendarium för partiföreningar och distrikt 2014 Valårskalendern Kalendarium för partiföreningar och distrikt 2014 Vänsterpartiet 2014 Den här valårskalendern kan förhoppningsvis hjälpa partiföreningarna och distrikten i planeringen av det intensiva

Läs mer

Internationell grupp

Internationell grupp Hela världen i Uppsala stift Foto: Kristina Strand Larsson Internationell grupp Vem har ansvar för församlingens internationella arbete? En enda kropp liksom kroppen är en och har många delar och alla

Läs mer

JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018

JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018 JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018 8.30-12.30 Närvarande Lovisa Kronsporre, ordförande John-Erik Bergkvist, vice ordförande Abelone Tischben-Madsen, ledamot Lina Arvidsson, ledamot Jonatan Arblom

Läs mer

Sisters Internationals Lokalgrupper

Sisters Internationals Lokalgrupper Sisters Internationals Lokalgrupper INNEHÅLL Verksamhetsbeskrivning av Sisters International Sverige sid 2 Riktlinjer för Sisters Internationals Lokalgrupper sid 3 Bildandet av en Lokalgrupp sid 7 Ekonomi

Läs mer

Futebol dá força Åland

Futebol dá força Åland Futebol dá força Åland Varför? Med växande psykisk ohälsa bland unga tjejer, ätstörningar, sexuella övergrepp och våld, höga krav på prestation, integrationsproblematik, en icke jämställd fördelning av

Läs mer

Politik. Inom delmomentet politik ger vi en fördjupad ideologisk kunskap, kombinerat med kunskaper om praktisk politik. Ledarskap

Politik. Inom delmomentet politik ger vi en fördjupad ideologisk kunskap, kombinerat med kunskaper om praktisk politik. Ledarskap Futurum är distriktets spetsutbildning för framtidens ledare i Moderata ungdoms förbundet och Moderaterna. Utbildningen syftar till att utveckla deltagarna inom områdena politik, ledarskap och kommunikation.

Läs mer

VALÅR I KLASSRUMMET. Det är viktigt att unga förstår vilka beslut som fattas i Strasbourg och i Bryssel och hur det påverkar deras vardag.

VALÅR I KLASSRUMMET. Det är viktigt att unga förstår vilka beslut som fattas i Strasbourg och i Bryssel och hur det påverkar deras vardag. dnr 1023/18 VALÅR I KLASSRUMMET Det svenska riksdagsvalet är avslutat och vi har en regering på plats. Men valåret i klassrummet tar inte slut där. I maj är det val till Europaparlamentet och i samband

Läs mer

Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015

Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015 Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015 Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism är Sveriges största antirasistiska ungdomsorganisation. Ungdom Mot Rasism är ett nätverk av antirasister

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN beslutad av styrelsen december 2015

VERKSAMHETSPLAN beslutad av styrelsen december 2015 VERKSAMHETSPLAN 2016 -beslutad av styrelsen december 2015 Tillväxt Gotland har 2015 påbörjat en förändringsprocess kallat projekt Branschsamverkan. I ett första av totalt tre år har föreningen börjat utveckla

Läs mer

Modernt ungdomsarbete Åland februari 2016 Mia Hanström konsult i ungdoms och jämställdhetsarbete

Modernt ungdomsarbete Åland februari 2016 Mia Hanström konsult i ungdoms och jämställdhetsarbete Modernt ungdomsarbete Åland 12-14 februari 2016 Mia Hanström konsult i ungdoms och jämställdhetsarbete Alla människors lika värde - alla ska ha samma rätt till en utvecklande fritid oberoende av bakgrund

Läs mer

Tillsammans är vi som starkast och därför har vi tagit fram ett kit som aktivister inom Latinamerikagrupperna kan använda i sitt arbete.

Tillsammans är vi som starkast och därför har vi tagit fram ett kit som aktivister inom Latinamerikagrupperna kan använda i sitt arbete. Medlemsveckan arrangeras två gånger per år och innebär att vi lyfter fram allt det fantastiska en får ut av att vara engagerad i Latinamerikagrupperna med syftet att värva fler medlemmar till föreningen

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Förbundsstyrelsens förslag till kongressen Inledning I år antar kongressen för första gången en långtidsplan. Den drar upp riktlinjerna för de kommande fem åren och hur vi ska

Läs mer

Satsning på hälsofrämjande insatser för romska kvinnor under 2018

Satsning på hälsofrämjande insatser för romska kvinnor under 2018 Sid 1 (6) Rapport, ekonomisk redovisning 2018-10-15 Eeva Östberg Telefon 026-17 82 38 eeva.ostberg@gavle.se Satsning på hälsofrämjande insatser för romska kvinnor under 2018 Bidrag från Länsstyrelsen Stockholm

Läs mer

Mitt Livs Chans. Mentorprogram Östergötland Vill du göra skillnad på riktigt? Bli mentor i Mitt Liv

Mitt Livs Chans. Mentorprogram Östergötland Vill du göra skillnad på riktigt? Bli mentor i Mitt Liv Mitt Livs Chans Mentorprogram Östergötland 2016-2017 Vill du göra skillnad på riktigt? Bli mentor i Mitt Liv Mitt Livs Chans Mentorprogrammet Syfte och innehåll Mentoruppdraget ger en ökad insikt i mångfaldsfrågan

Läs mer

Uppföljning av Linköpings kommuns EU-handslag

Uppföljning av Linköpings kommuns EU-handslag 2017-10-16 Till Kajsa Edholm EU-kansliet Statsrådsberedningen Uppföljning av Linköpings kommuns EU-handslag Linköpings kommun ingick tillsammans med Region Östergötland, Motala och Norrköpings kommuner

Läs mer

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet? Utvärdering Hur är du med dagen som helhet? miss B. 2 4 12,1 C. 3 19 57,6 10 30,3 Total 33 100 97,1% (33/34) Bra ordnat trots sista-minuten-återbud Familjeverkstaden blev inställd pga sjukdom Det blev

Läs mer

Protokoll från Sveriges elevråd - SVEAs Förbundsstyrelsemöte

Protokoll från Sveriges elevråd - SVEAs Förbundsstyrelsemöte Protokoll från Sveriges elevråd - SVEAs Förbundsstyrelsemöte 1 2015 Fredagen 16 januari klockan 10.07 till söndagen den 18 januari klockan 15.04, Sveriges elevråd SVEAs kansli, Norr Mälarstrand 24, 112

Läs mer

CHECK POINT YOUNG MORGONDAGENS LEDARE

CHECK POINT YOUNG MORGONDAGENS LEDARE CHECK POINT YOUNG MORGONDAGENS LEDARE CHECKPOINT YOUNG är ett attraktivt nätverk och ledarskapsprogram som både erbjuder ett bra kontaktnät och nya kunskaper. För att få delta ska du vara under 40 år och

Läs mer

Mitt Livs Chans. Mentorprogram - Stockholm, Göteborg, Östergötland, Skåne och Online. Vill du göra skillnad på riktigt? Bli mentor i Mitt Livs Chans!

Mitt Livs Chans. Mentorprogram - Stockholm, Göteborg, Östergötland, Skåne och Online. Vill du göra skillnad på riktigt? Bli mentor i Mitt Livs Chans! Mentorprogram - Stockholm, Göteborg, Östergötland, Skåne och Online Vill du göra skillnad på riktigt? Bli mentor i! Foto: Karolina Friberg Mitt Livs vision är att skapa ett inkluderande samhälle och en

Läs mer

Grrl Techs årsmöte 2009

Grrl Techs årsmöte 2009 Grrl Techs årsmöte 2009 Plats: Nätverket SIP:s kansli Datum: 2009-03-28 Dagordning: 01. Årsmötets öppnande 02. Val av årsmötets ordförande 03. Val av mötessekreterare 04. Val av justeringspersoner, tillika

Läs mer

Tid och plats. Resor. Förhinder. Kostnad

Tid och plats. Resor. Förhinder. Kostnad Praktisk info. Hej! Vad kul att du och din elevkår ska delta under årets Upptakt! Platserna var eftertraktade och anmälan är maxad med nästan 400 deltagare, över 110 elevkårer från hela Sverige. På följande

Läs mer

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet.

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet. Distriktet Ett gemensamt distrikt har startat 2013. Detta är nytt för alla och under 2014 fortsätter arbetet med att skapa formerna för detta distrikt. Förutom det som direkt berör distriktet, är det viktigt

Läs mer

Nordisk vä rldsutstä llning Nu börjar vi arbetet med en världsutställning av Nordic City Network:s medlemsstäder!

Nordisk vä rldsutstä llning Nu börjar vi arbetet med en världsutställning av Nordic City Network:s medlemsstäder! Nordisk vä rldsutstä llning 2020 Nu börjar vi arbetet med en världsutställning av Nordic City Network:s medlemsstäder! Introduktion Nordic City Network har under flera år arbetat med att utforska den nordiska

Läs mer

NYHETSBREV MAJ. Hej kära medlem och VHEKs vän!

NYHETSBREV MAJ. Hej kära medlem och VHEKs vän! NYHETSBREV MAJ Hej kära medlem och VHEKs vän! Så blev det äntligen vår! Under den senaste månaden har vi hunnit besöka skolor, bibliotek och även kulturdepartementet! Vi var inbjudna för att tala med infrastrukturminister

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

Lyckas i dina akademiska studier

Lyckas i dina akademiska studier Lyckas i dina akademiska studier Jag är en 83,3% kille tjej vill inte ange 15,3% Jag studerar till 55,6% Röntgensjuksköterska Biomedicinsk analytiker 44,4% Jag har studerat på universitet/högskola tidigare

Läs mer

Byrån mot diskriminering i Östergötland

Byrån mot diskriminering i Östergötland - För det är ju så vi heter nu;! Det beslutades på årsmötet som hölls den 26 mars. Namnbytet understryker byråns strävan att utveckla arbetet i hela länet. Vi vill att fler östgötar ska veta att vi finns

Läs mer

Maskulinitet och jämställdhet - att förändra maskulinitetsnormer

Maskulinitet och jämställdhet - att förändra maskulinitetsnormer Jag är väldigt osäker, har koncentrationssvårigheter och vill aldrig ha fel. Jag ställer höga krav på mig själv och tål inte misslyckande. Trots att jag är mycket omtyckt och älskad av många* Maskulinitet

Läs mer

SISP Marknadsmöte. - SISP + RISE Research Institutes of Sweden - Nätverks- och communitybyggande - Hello innovation - talkshow om innovation

SISP Marknadsmöte. - SISP + RISE Research Institutes of Sweden - Nätverks- och communitybyggande - Hello innovation - talkshow om innovation SISP Marknadsmöte - SISP + RISE Research Institutes of Sweden - Nätverks- och communitybyggande - Hello innovation - talkshow om innovation 26-27 februari 2015 Lunch-till-lunch Mäster Samuelsgatan 60 i

Läs mer

ENGAGEMANGSGUIDER 2011 Nätverksträff 1 En sammanfattning

ENGAGEMANGSGUIDER 2011 Nätverksträff 1 En sammanfattning ENGAGEMANGSGUIDER 2011 Nätverksträff 1 En sammanfattning Den första nätverksträffen 2011 i projektet Engagemangsguider pågick mellan den 9-10 juni på Södra Teatern i Stockholm. Ett önskemål bland de Engagemangsguider

Läs mer

Vi är med varandra - inte mot varandra

Vi är med varandra - inte mot varandra Vi är med varandra - inte mot varandra HEJA LIVET HEJA LIVET Heja Livet är ett nätverk för unga kvinnor där vi är med varandra, inte mot varandra. Ett forum för att dela med sig av livsöden, svårigheter

Läs mer

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst Vad är ung scen/öst? Ung scen/öst är en satellitverksamhet till Östgötateatern med eget teaterhus i Linköping och har sedan starten 2001 varit en

Läs mer

Hälsa, klimat och matmässa - Inspirationsdag den 5 mars på Alandica. SaveThePlanet.ax i samarbete med Hälsans dag

Hälsa, klimat och matmässa - Inspirationsdag den 5 mars på Alandica. SaveThePlanet.ax i samarbete med Hälsans dag 1 Hälsa, klimat och matmässa - Inspirationsdag den 5 mars på Alandica SaveThePlanet.ax i samarbete med Hälsans dag Innehåll: 2 Kort beskrivning av evenemanget sid. 3 Målgrupp sid. 3 Bakgrund och syfte

Läs mer

Mångfald för ökad konkurrenskraft. Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden

Mångfald för ökad konkurrenskraft. Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden Mångfald för ökad konkurrenskraft Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden Vår framtid Skåne har väldigt bra förutsättningar att bli en av Europas mest konkurrenskraftiga

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Övergripande prioriteringar 2016. Antagen på RÅM, 3-6 jan 2016

Verksamhetsplan 2016. Övergripande prioriteringar 2016. Antagen på RÅM, 3-6 jan 2016 Verksamhetsplan 2016 Antagen på RÅM, 3-6 jan 2016 Den här verksamhetsplanen gäller för perioden 2016-03- 01 till 2017-02- 28. Fältbiologerna har egentligen brutet verksamhetsår som går från 1 september

Läs mer

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Slutrapport Från Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 LUVG, Lokal Utveckling Västra Götaland... 3 Tema... 4 Målgrupp... 4 Organisation... 4 Medverkande... 5 Deltagare...

Läs mer

Folkesundhed og partnerskaber Sundhet genom partnerskap

Folkesundhed og partnerskaber Sundhet genom partnerskap Folkesundhed og partnerskaber Sundhet genom partnerskap Sara Kollberg, Folkhälsomyndigheten, Sverige Elisabeth Skoog Garås, Sveriges Kommuner och Landsting Hur kom den till av vilka Vad är Mötesplatsen

Läs mer

I-SEKTIONENS ARBETSMARKNADSKATALOG

I-SEKTIONENS ARBETSMARKNADSKATALOG I-SEKTIONENS ARBETSMARKNADSKATALOG Innehållsförteckning EVENT... TJEJKVÄLLEN... KARRIÄRKVÄLLEN... TIMES WEEK... STUDIERESAN... LUNCHFÖRELÄSNING... SKRÄDDARSYTT EVENT... 1 2 3 4 5 6 7 MARKNADSFÖRING...

Läs mer

INNEHÅLL VAR MED I AKTION FN 3 AKTION FN FÖR JÄMSTÄLLDHET FAKTA OM JÄMSTÄLLDHET.. 5 FÖRDJUPNING: JÄMSTÄLLDHET.. 6 MATERIAL..

INNEHÅLL VAR MED I AKTION FN 3 AKTION FN FÖR JÄMSTÄLLDHET FAKTA OM JÄMSTÄLLDHET.. 5 FÖRDJUPNING: JÄMSTÄLLDHET.. 6 MATERIAL.. INNEHÅLL VAR MED I AKTION FN 3 AKTION FN FÖR JÄMSTÄLLDHET..... 4 10 FAKTA OM JÄMSTÄLLDHET.. 5 FÖRDJUPNING: JÄMSTÄLLDHET.. 6 MATERIAL.. 7 2 VAR MED I AKTION FN Aktion FN är en aktion som görs av FN-elevföreningar

Läs mer

Konferensen Om ungas mötesplatser 29-30 september 2014 Kulturhuset SPIRA Jönköping

Konferensen Om ungas mötesplatser 29-30 september 2014 Kulturhuset SPIRA Jönköping Konferensen Om ungas mötesplatser 29-30 september 2014 Kulturhuset SPIRA Jönköping Tema: Framtidens Mötesplatser Välkommen till konferensen Om ungas mötesplatser som genomförs för femte gången. Under två

Läs mer

Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn!

Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn! Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn! Aldrig har intresset för utbildning och utveckling varit så stort i distriktet som just nu och därför erbjuder vi alla halländska

Läs mer

Frågor & Svar. Svar på frågor som kan tänkas dyka upp under din visning.

Frågor & Svar. Svar på frågor som kan tänkas dyka upp under din visning. Frågor & Svar Svar på frågor som kan tänkas dyka upp under din visning. INNEHÅLL Varför sprider Plan en film om flickors rätt till utbildning? Är det Plan som står bakom Girl Rising? Hur jobbar Plan med

Läs mer

INSTRUKTION LAB. Checklista och ansvarsfördelning ÖVERSIKT. 1. Introduktion: Nordic City Lab 2. Program för Lab 3. Ansvarsfördelning 4.

INSTRUKTION LAB. Checklista och ansvarsfördelning ÖVERSIKT. 1. Introduktion: Nordic City Lab 2. Program för Lab 3. Ansvarsfördelning 4. INSTRUKTION LAB Checklista och ansvarsfördelning ÖVERSIKT 1. Introduktion: Nordic City Lab 2. Program för Lab 3. Ansvarsfördelning 4. Finansiering 5. Planering 6. Genomförande 7. Efterarbete NORDICCITYNETWORK.COM

Läs mer

RAPPORT 2015-05-31. Rapport från Sveriges Konstföreningars Förbundsstämma 2015

RAPPORT 2015-05-31. Rapport från Sveriges Konstföreningars Förbundsstämma 2015 Rapport från Sveriges Konstföreningars Förbundsstämma 2015 Förbundet kallade till förbundsstämma i Linköping den 29-31 maj 2015. Ett mycket omfattande program för stämman presenterades. Stämman omfattade

Läs mer

Agenda MixadMaxadMångfald! för idéer innovationer kultur egenorganisering. ---När möten betyder något!---

Agenda MixadMaxadMångfald! för idéer innovationer kultur egenorganisering. ---När möten betyder något!--- Agenda 2016-2018 för idéer innovationer kultur egenorganisering. ---När möten betyder något!--- Ett tryggt och engagerande lokalsamhälle behövs mer än någonsin! för idéer innovationer kultur egenorganisering.

Läs mer

Centerkvinnorna i Halland Verksamhetsplan 2017

Centerkvinnorna i Halland Verksamhetsplan 2017 Centerkvinnorna i Halland Verksamhetsplan 2017 Inledning Genom historien har Centerkvinnornas arbete byggt på starka, drivna kvinnors engagemang för att förändra och förbättra vårt samhälle. Kvinnor som

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö Verksamhetsberättelse 2014 Utrikespolitiska Föreningen, Växjö 1 Sammanfattning av 2014 2014 har varit ett intressant och framgångsrikt år för Utrikespolitiska Föreningen, Växjö. Ny styrelse valdes in i

Läs mer

Slutrapport för affärs- och innovationsutveckling inom programmet Främja kvinnors företagande i Blekinge 2011-2014

Slutrapport för affärs- och innovationsutveckling inom programmet Främja kvinnors företagande i Blekinge 2011-2014 Region Blekinge 2014-12-15 Catharina Rosenquist 0455-305029 Slutrapport för affärs- och innovationsutveckling inom programmet Främja kvinnors företagande i Blekinge 2011-2014 Affärs- och innovationsutvecklingsinsatser

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2018 Vi är sedan 2008 en riksorganisation för ungas psykiska och fysiska hälsa. Vi står upp för att varje barn och ung person har rätt till en god fysisk och psykisk hälsa. Vi ser

Läs mer

Presenteras i samarbete med

Presenteras i samarbete med Mentorskapsprogram 2012/2013 Presenteras i samarbete med Ekonomernas Karriärcenter & School of Business Alumni Association Företagsekonomiska institutionen, Stockholms universitet 2 REDIRE, att återvända

Läs mer

Eventportfölj. Malvina 14/15

Eventportfölj. Malvina 14/15 Hej! Har du kommit så här långt är DU säkert nyfiken på vilket sätt din organisation kan samarbeta med Malvina? Malvina är nätverket för kvinnliga studenter på KTH och vi har över 1000 medlemmar som ni

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Leader Inlandet Ideell förening Munktellstorget 2 633 43 Eskilstuna Journalnummer 2012-3536 E-postadress info@leaderinlandet.se B. Uppgifter om kontaktpersonen

Läs mer

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Hur tycker Du att föreläsningarna har varit under dagarna? Mycket värdefulla 21 Värdefulla 11 Mindre värdefulla 0 Värdelösa 0 Saknas ifyllt

Läs mer

Utvärdering SKNT:s årskonferens i Umeå 27-29/5 2015

Utvärdering SKNT:s årskonferens i Umeå 27-29/5 2015 Utvärdering SKNT:s årskonferens i Umeå 27-29/ 20 Antal svarande: 7 stycken Har du tidigare deltagit i SKNT:s årskonferens? 44 st 27 st Vad tyckte du om Årskonferensens olika delar? Programinnehållet 4,4

Läs mer

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas.

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas. Dags att nätverka Svensk Byggtjänst har tagit fram ett program med nätverksträffar med syfte att hjälpa unga (under 30 år) talanger till en bra start i yrkeslivet. Idén är att erbjuda den senaste kunskapen

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

BUSINESS SUMMIT JANUARI 2020 DAVOS

BUSINESS SUMMIT JANUARI 2020 DAVOS BUSINESS SUMMIT 16-19 JANUARI 2020 DAVOS VAD ÄR BUSINESS SUMMIT? Business Summit är en plats och ett forum där personer i olika branscher möts och delar sina erfarenheter. Det är en plattform för nätverkande

Läs mer

UF PÅ GÅNG TÄVLINGAR ÖVRIGA DEADLINES

UF PÅ GÅNG TÄVLINGAR ÖVRIGA DEADLINES UF PÅ GÅNG Hösten har gått i ett rasande tempo och det är återigen fantastiskt kul att se UF-företagen börja växa fram. Innan ni precis som vi går på en skön och välbehövlig julledighet för att ladda batterierna,

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING DREAM BIG STORFORS 11-12-19 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2011 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Dream Big Storfors Datum då aktiviteten genomfördes: 19 december 2011

Läs mer

Nyhetsblad januari 2012

Nyhetsblad januari 2012 Nyhetsblad januari 2012 Januari månad har knappt gått förbi men julledigheten och nyårsfirandet känns redan långt borta. Jag tar detta som ett bevis på att det går fort när man har roligt! Ett helt nytt

Läs mer

Lärande om hållbar utveckling för barn & unga

Lärande om hållbar utveckling för barn & unga Lärande om hållbar utveckling för barn & unga Sveriges största nätverk för arbete med hållbar utveckling Vi på Håll Sverige Rent är övertygade om att arbetet med hållbar utveckling börjar med barn och

Läs mer

Lidköping, Sockerbruket 071109

Lidköping, Sockerbruket 071109 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lidköping,

Läs mer

Varmt välkomna! Plats: Vänsterpartiets lokaler på Andra Långgatan 20 Fika: Ja! Separatistiskt forum för kvinnor i Vänsterpartiet

Varmt välkomna! Plats: Vänsterpartiets lokaler på Andra Långgatan 20 Fika: Ja! Separatistiskt forum för kvinnor i Vänsterpartiet Separatistiskt forum för kvinnor i Vänsterpartiet 5 F orum Vänsterpartiet i Göteborg bjuder in alla medlemmar som identifierar sig som kvinnor till ett nytt separatistiskt forum. Forumets träffar erbjuder

Läs mer

Sammanfattning av rundabordssamtal

Sammanfattning av rundabordssamtal Sammanfattning av rundabordssamtal I detta dokument summeras vad som hittills har diskuterats vid de rundabordssamtal som förts inom Kraftsamling sedan starten 2011. Det är ett omfattande material som

Läs mer

BLI EN. Tips, metoder och inspiration! FAIR SEX

BLI EN. Tips, metoder och inspiration! FAIR SEX BLI EN Tips, metoder och inspiration! FAIR SEX REALSTARS STARTADE 2010 MED VISIONEN OM ETT EUROPA FRITT FRÅN TRAFFICKING Vi arbetar på bred front med kampanjer och opinionsbildning Fair Sex är RealStars

Läs mer

Utvärdering Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland

Utvärdering Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland Utvärdering Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland Sammanfattning Projektet Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland har bedrivits mellan 2008-01-01 2010-12-31

Läs mer

NUMMER 1, Kära medlem, INFORMATIONSBREV

NUMMER 1, Kära medlem, INFORMATIONSBREV INFORMATIONSBREV. NUMMER 1, 2016 Kära medlem, Detta informationsbrev innehåller information om StellaStars arbete. Informationsbrevet skickas ut till samtliga medlemmar. Genom att läsa brevet kan du hålla

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 4, 2017

Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 4, 2017 Nr 4 år 2017 1(6) Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 4, 2017 Datum: Närvarande Tjänstgörande ledamöter Anders Härnbro, ordförande Eva Andersson Anna Nilsson Bo Hellgren Kerstin

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

Dagordning. 1 Mötet öppnas Mötet öppnas onsdagen den 18 april klockan Val av justerare Styrelsen väljer Isabella Lockner till justerare.

Dagordning. 1 Mötet öppnas Mötet öppnas onsdagen den 18 april klockan Val av justerare Styrelsen väljer Isabella Lockner till justerare. Datum: 2018-04-18 Mötesform: Styrelsemöte Plats: Nbvh Styrelserum Sekreterare: Angelica Wickström Närvarande: Olivia Schönfeldt, Andreas Berglund, Angelica Wickström, Emma Wiberg, Isabella Lockner, Elin

Läs mer

Varmt välkomna! Plats: Vänsterpartiets lokaler på Andra Långgatan 20 Fika: Ja! Separatistiskt forum för kvinnor i Vänsterpartiet

Varmt välkomna! Plats: Vänsterpartiets lokaler på Andra Långgatan 20 Fika: Ja! Separatistiskt forum för kvinnor i Vänsterpartiet Separatistiskt forum för kvinnor i Vänsterpartiet 5 F orum Vänsterpartiet i Göteborg bjuder in alla medlemmar som identifierar sig som kvinnor till ett nytt separatistiskt forum. Forumets träffar erbjuder

Läs mer

En rosa kommentar. Ett ord från Politikutskottet. Ett ord från styrelsen. - Destina, 24 år, medlem. - Politikutskottet. - Nationella Styrelsen.

En rosa kommentar. Ett ord från Politikutskottet. Ett ord från styrelsen. - Destina, 24 år, medlem. - Politikutskottet. - Nationella Styrelsen. En rosa kommentar Sedan 2013 har Unga Feminister varit en del av min vardag. Det som har gjort att jag fortfarande engagerar mig är att jag får vara med om att påverka politiken på riktigt och det är så

Läs mer

jamboree förbedelser för roverscouter, år För dig som är ny scout- eller spårarledare

jamboree förbedelser för roverscouter, år För dig som är ny scout- eller spårarledare jamboree förbedelser för För dig som är ny scout- eller spårarledare roverscouter, 19-25 år Kort om jamboree17 Sommaren 2017 samlas hela scoutrörelsen och många som ännu inte är scouter på Jamboree17.

Läs mer

WESTHAGEN UTBILDNING AB

WESTHAGEN UTBILDNING AB Bilaga 3 WESTHAGEN UTBILDNING AB Utvärdering Westhagen Utbildning AB UTVÄRDERING 2(6) Westhagen Utbildning AB UTVÄRDERING 3(6) Utvärdering Process Mentorprogram Jämnt på toppen Beställare Länsstyrelsen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012. Värmlands Ridsportförbunds Ungdomssektion

Verksamhetsberättelse 2012. Värmlands Ridsportförbunds Ungdomssektion Verksamhetsberättelse 2012 Värmlands Ridsportförbunds Ungdomssektion 2012 har varit ett händelserikt år med några nyförvärv i DUS styrelse, många aktiviteter och inspirerande träffar/utbyten. Nedan följer

Läs mer

Medlemmar: Sista december, 31/ hade vi 181 betalande medlemmar.

Medlemmar: Sista december, 31/ hade vi 181 betalande medlemmar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Föreningen Freija Roslagens företagarkvinnor Styrelsen Styrelsen för Freija Roslagens företagarkvinnor, lämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 Styrelsen,

Läs mer

BRYT TRENDEN FLER UNGA I POLITIKEN. mucf.se facebook.com/mucf.se twitter.com/ungciv

BRYT TRENDEN FLER UNGA I POLITIKEN. mucf.se facebook.com/mucf.se twitter.com/ungciv BRYT TRENDEN FLER UNGA I POLITIKEN mucf.se facebook.com/mucf.se twitter.com/ungciv Bryt trenden fler unga i politiken Demokrati bygger på att många människor åtar sig politiska uppdrag. Antalet unga mellan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Antagen på LSU:s Representantskap 2017

VERKSAMHETSPLAN Antagen på LSU:s Representantskap 2017 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Antagen på LSU:s Representantskap 2017 Slutversion av verksamhetsplan 2018-2019 Verksamhetsplan 2018-2019 Detta är verksamhetsplanen för 2018-2019 och här beskrivs hur LSU ska

Läs mer

Vi formas av det samhälle vi växer upp i.

Vi formas av det samhälle vi växer upp i. Vi formas av det samhälle vi växer upp i. Det gäller naturligtvis även alla män. Men de maskulinitetsnormer som hängt med under de senaste århundradena är inte alltid positiva. De kan till och med vara

Läs mer