TRELLEBORGS KOMMUN Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TRELLEBORGS KOMMUN Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden"

Transkript

1 Protokoll 1 (31) Innehåll 54 Hus A, en presentation komplettering av utvärdering 56 Vångavallen 57 Yttrande friskoleansökningar 58 Utredning - decentraliserad gymnasieorganisation 59 Yttrande med anledning av tillsyn avseende insatser för barns och ungdomars psykiska hälsa 60 Svar till Skolinspektionen angående skolsituation för elever vid Söderslättsgymnasiet, Trelleborgs kommun. Dnr Godkännande av nytt personuppgiftsombud för gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 62 Remiss; Kostpolicy 63 Detaljplaneförslag för Lilla Beddinge 35:48, (DP 170), Trelleborgs kommun, Skåne Län Dnr 340/ Detaljplaneförslag för del av Gislöv 25:11, (Dp 151), Trelleborgs kommun, Skåne län Dnr 339/ Anmälningsärenden 66 Delegationsärenden 67 Förvaltningschefen informerar 68 Frågor 69 Övrigt Trelleborg3000, v 1.0,

2 Protokoll 2 (31)

3 Protokoll 3 (31) Plats och tid Hedmansgården Beslutande Nilsson Johnny S Nilsson Lars-Erik S Frånv. Ers Gert Persson Simic Jeléna S Green Kaija SPI Bygnell Lars C Klarberg Per SD Frånv. Ers Susana Apostolovska Mikkelä Lars M Karlsson Jolanta S Johansson Kerry S Hemzelius Lars FP Gärtner Göran M Svensson Eva KD Ersättare Persson Ulf TS Åstrand Vita S Sverrir Valgeirsson FP Persson Gert S Beslutande Johansson Ulla-Britt S Frånvarande Annika Franzén SPI Apostolovska Susana M Beslutande Roos Leif SD Frånvarande Fryklund Brith M Seelbach Mattias S Frånvarande Johansson Rickard C Frånvarande Burman-Lindstedt Monica KD Frånvarande Lindholm Carina S Beslutande Fomina Oksana SD Frånvarande Övriga närvarande Lisbeth Netteberg Förv.chef Sverker Hagman Nämndsekreterare Boris Blumenfeld Verksamhetscontroller Mats Sandberg Utvecklingssamordnare 54 Maria Rönn TCO Ronnie Johansson SACO Justeringens plats och tid Förv. 30 juni kl Paragrafer Sekreterare Sverker Hagman Ordförande Lars Hemzelius Justerare Göran Gärtner Johnny Nilsson BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och datum för anslags uppsättande

4 Protokoll 4 (31) för anslags nedtagande Förvaringsplats Underskrift Sverker Hagman

5 Protokoll 5 (31) 54 Hus A, en presentation Ärendebeskrivning Söderslättsgymnasiets äldsta byggnadsdel genomgår under en omfattande renovering och får en ny disposition av lokalerna i klass med ett modernt gymnasium. Beredning Utbildningssamordnare Mats Sandberg informerar om renovering och ny disposition. Informationen läggs till nämndens handlingar.

6 Protokoll 6 (31) Komplettering av utvärdering Ärendebeskrivning (Utdrag ur protokoll ) Nämnden beslutar enligt de fyra attsatserna i ärende 1; att lärare från och med det år de fyller 55 år, skall ha möjlighet att fördela sin undervisningstid under varje läsår så att maximalt fem arbetsdagars ledighet för heltidsanställd skapas att reduktionen skall ske i samråd med rektor och på ett sådant sätt att olägenheter i verksamheten i största möjliga mån undviks att mängden tjänstefördelad undervisningstid normalt ej skall reduceras som en följd av förslaget att beslutet skall gälla under läsåren 08/09 och 09/10 för att utvärderas våren Nämnden beslutar också ge förvaltningen i uppdrag att förhandla klart bilaga 1, policyskrivningen för äldre medarbetare till nästkommande nämndsmöte. Förslag Förvaltningen föreslås få i uppdrag av gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden att utvärdera beslutet att ge lärare från och med det år de fyller 55 år möjlighet att fördela sin undervisningstid under varje läsår så att maximalt fem arbetsdagars ledighet för heltidsanställd kan skapas. Utvärderingen ska mäta i vilken utsträckning möjligheten har utnyttjats och värdera beslutets eventuella kvalitativa inverkan på personalens välbefinnande med referns till förvaltningens policyskrivning för äldre medarbetare. Utvärderingen ska redovisas gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden vid det andra nämndsammanträdet föreslås besluta enligt ovanstående förslag. Beslut (Nämnd ) beslutar ge förvaltningen i uppdrag att utvärdera beslutet 55 + och redovisa utvärderingen vid andra nämndssammanträdet Sammanställning av svar Förvaltningens fem rektorer har under februari månad besvarat frågorna som ställts i samband med ärendet utvärdering av 55+. Nedan följer frågor och sammanfattande svar. 1. I vilken omfattning har lärare 55+ använts sig av möjligheten att ta ut ledigt fem arbetsdagar? Utnyttjas möjligheten till 100 %? Om så inte är fallet, vad anges för skäl eller hinder för att inte ta ut dagarna? Svar; I stort sett, alla lärare 55+ har använt sig av möjligheten att ta ut fem dagar 100 %.

7 Protokoll 7 (31) 2. På vilket sätt har uttaget påverkat läraren 55+ hans/hennes arbetssituation? Vilka synpunkter har lärare 55+ om uttaget? Svar; Rektorerna har inte ställt frågor huruvida uttaget har påverkat den enskildes arbetssituation. 3. Hur har skolans organisation påverkats av uttaget, elever, kollegor och arbetslag? Svar; Uttaget av 55+-dagarna har för eleverna minskat lärartillgängligheten av den anledningen att uttaget har drabbat undervisningstid, trots att sådan tid i görligaste mån har försökts undvikas. En ökad arbetsbelastning på övriga lärare i de arbetslag som har lärare 55+ har noterats som en annan konsekvens av uttaget. Rektorers möjligheter att samla all personal samtidigt för genomgångar och information om verksamheten samt kompetensutveckling har minskat. Vuxenutbildningen har i förhållande till gymnasiet haft lättare för att lösa lärare 55+ frånvaro genom att lägga ett ansvar för självstudier till de studerande. Särskolan har inte kunnat lösa frånvaron genom att ge eleverna större ansvar som självstudier eller gå till mediateket/studietorg. I särskolan har lösningen i regel varit insatt vikarie eller kollega som tar över arbetsuppgifter för lärare 55+ vilket har medfört ökade kostnader. Sammanfattande svar och synpunkter Sjukfrånvaron hos lärare vid förvaltningen har de senaste åren markant sjunkit, vilket är en glädjande förbättring. Vilka direkta samband förbättringen kan ha att göra med förvaltningens olika insatser och åtgärder för att sänka sjukfrånvaron kan inte i dagsläget klargöras, ej heller om 55+-dagarna har haft denna direkta effekt. 55+-dagarna uppfattas av rektorerna, så som de bedömer det som orättvist att kategorisera behov och arbetsgivarens åtgärder till medarbetarnas ålderstillhörighet då det helt klart begränsar ledningens möjligheter och utrymme därtill att hitta individuella lösningar åt alla medarbetares skilda behov. Det kan mycket väl förhålla sig så att en yngre medarbetare, exempelvis en flerbarnsförälder har större behov av en arbetsgivare som kan flexibelt hitta lösningar. Det är självklart arbetsgivarens ansvar enligt gällande personalpolitiska avtal, att för varje anställd i en så individuell utsträckning som möjligt och vad verksamheten tillåter, skapa en väl anpassad arbetssituation med hänsyn tagen till arbetsbelastning i förhållande till arbetsförmåga. 55+-dagarna kan för arbetsgivaren vid vissa tillfällen vara en lämplig åtgärd att ha tillhands för att i de fall det förekommer kunna komma tillrätta med en ansträngd arbetssituation för en enskild medarbetare. Däremot som en generell åldersbestämd åtgärd kan det rent utav betecknas som olämpligt då det kan ha och har orsakat svårigheter och försämringar i verksamheten. Beredning Förvaltningen presenterar utredningens resultat. Några nämndsledamöter vill ha kompletterande och mer utförliga svar i utredningen.

8 Protokoll 8 (31) Fråga 2, (På vilket sätt har uttaget påverkat läraren 55+ hans/hennes arbetssituation? Vilka synpunkter har lärare 55+ om uttaget?) saknas svar, vilket bör kompletteras. Huruvida det sänkta sjuktalet kan ha påverkats av åtgärden i gruppen 55 + ska jämföras med hela rikets förändringar i sjuktal. Förklaringar till varför rektorerna inte har kunnat styra utlägget av 55+-dagarna på så sätt att det inte skulle drabba elevers tid ska presenteras. Beslut (Nämnd ) beslutar ge förvaltningen i uppdrag att till sista nämndsmötet innan sommaruppehållet återkomma med kompletteringar och utförligare svar avseende utredningen 55 + enligt ovanstående kommentarer. Kompletterande uppgifter Fråga 2, (På vilket sätt har uttaget påverkat läraren 55+ hans/hennes arbetssituation? Vilka synpunkter har lärare 55+ om uttaget?) saknas svar, vilket bör kompletteras. Förvaltningen har för att kunna komplettera uppgifterna genomfört på respektive rektorsområde intervjuer med lärare 55+ samt de arbetskollegor som finns i arbetslagen. Sammanfattningsvis kan sägas; Åtgärden som sådan anses av flera intervjuade som positiv i det att det skänker uppmärksamhet åt en grupp anställda som kan ha behov av avlastning i sitt arbete. På så sätt kan åtgärden ha påverkat den anställdes arbetssituation i positiv riktning. I princip alla berättigade har använt sig av möjligheten att ta ut ledighet. Samtidigt framkommer det i intervjuerna svårigheter för den enskilde att nyttja åtgärden då åtgärden enligt föreskrifterna inte ska belasta verksamheten ekonomiskt vilket innebär att den anställde 55+ har själv i tid fått tillgodose verksamhetens och elevernas behov genom exempelvis koncentrationsläsning. Samtliga rektorer påpekar med tydlighet att åtgärden för verksamheten utgör en risk för kvalitetsförsämringar i exempelvis minskad tillgänglighet för eleverna, ökad arbetsbelastning för kollegor och den som tar ut ledigheten samt extra kostnader för vikarieanskaffning. Sjukfrånvaro gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen gällande 55+ (de som under det aktuella året fyllde 55 år och äldre) I jämförelsen ingår åldersgrupperna 55 år och äldre resp 50 år och äldre, alla anställningsformer på gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen. Dessa jämförs med åldersgruppen 50 år och äldre, genomsnittligt för Sveriges kommuner samt sju skånska kommuner inkl Trelleborg.

9 Protokoll 9 (31) Sjukfrånvaron uttrycks i procent och räknas ut genom att sjukfrånvaron i timmar Jämförs med den tillgängliga arbetstiden i timmar Gvn Gvn Sv kommuner Trelleborg Vellinge Svedala Landskrona Eslöv Ystad Ängelholm ,5 8,5 9 9,5 9,2 8,9 8,4 8,2 8, ,6 7,9 7,6 7,2 8,1 6,2 8,3 6,8 7, ,8 5,6 6,5 6 6,1 6,1 7 5,3 6,6 5 Källa; Personalkontoret, Trelleborgs kommun Kommentar Gymnasie- och vuxenutbildningen visar enligt statistiken en procentuellt lägre sjukfrånvaro än Trelleborgs kommun som helhet samt riket som helhet. En markant sänkning har skett sedan mätningen 2007 och införandet av åtgärden. Likväl kan några direkta samband inte hittas till åtgärden då trenden med sänkt sjukfrånvaro har varit densamma i jämförelsekommunerna motsvarande år. Beredning Alliansen yrkar att beslut taget nämnd Policy för äldre medarbetare, 55+vecka ska gälla tillsvidare. Beslut beslutar att beslut taget nämnd Policy för äldre medarbetare, 55+vecka ska gälla tillsvidare enligt följande; att lärare från och med det år de fyller 55 år, skall ha möjlighet att fördela sin undervisningstid under varje läsår så att maximalt fem arbetsdagars ledighet för heltidsanställd skapas att reduktionen skall ske i samråd med rektor och på ett sådant sätt att olägenheter i verksamheten i största möjliga mån undviks att mängden tjänstefördelad undervisningstid normalt ej skall reduceras som en följd av förslaget.

10 Protokoll 10 (31) 56 Vångavallen Ärendebeskrivning ges till fälle att yttra sig över remiss Dnr 2010/194 från kommunstyrelsen gällande Vångavallen i Trelleborg. Förslag till yttrande; Vid händelse av att Vångavallens drift och underhåll övergår till annan entreprenör eller driftsform vill gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden betona vikten av att gymnasieskolan i Trelleborg fortsättningsvis får samma tillgänglighet till Vångavallen som idag samt att det inte innebär försämrade ekonomiska förutsättningar att nyttja den. Beslut beslutar svara enligt förslag till yttrande. Vid händelse av att Vångavallens drift och underhåll övergår till annan entreprenör eller driftsform vill gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden betona vikten av att gymnasieskolan i Trelleborg fortsättningsvis får samma tillgänglighet till Vångavallen som idag samt att det inte innebär försämrade ekonomiska förutsättningar att nyttja den.

11 Protokoll 11 (31) 57 Yttrande friskoleansökningar Ärendebeskrivning Utdrag ur protokoll nämnd Yttrande till Skolinspektionen avseende Ansökningar om bidrag till fristående skola Ärendebeskrivning ska till Skolinspektionen senast den 22 juni lämna remissvar avseende inkomna anmälningsärenden , Nummer 1,4,12 samt Beredning Ansökningarna finns tillgängliga till ledamöternas gruppmöten. Förvaltningen föreslår nämnden att till sammanträdet den 16 juni ha klart ett förslag till yttrande. Alliansen föreslår tillstyrkan av Humanus Syd AB ansökan samt att en utredning sker av övriga ansökningar med presentation vid nämndens sammanträde S- gruppen lägger eget yrkande; Att förvaltningen får i uppdrag att utreda konsekvenserna av en eventuell etablering av Humanus Syd AB samt att övriga ansökningar i ett yttrande avslås. Votering begärs. Ordföranden väljer att se Alliansens yrkanden och S-gruppens motyrkanden som två skilda frågor och ställer propositionsordning enligt följande; Huvudförslaget (A), att tillstyrka Humanus Syd AB ansökan, därefter S-gruppens yrkande, (B) att först utreda Humanus Syd AB ansökan. Den som röstar för huvudförslaget (A) svarar ja, och den som röstar för förslag (B) svarar nej. 6 ledamöter svarar ja. 6 ledamöter svarar nej. Ordförandens röst blir utslagsgivande till förmån för huvudförslaget. Beslut beslutar ge förvaltningen i uppdrag att i sitt yttrande till Skolinspektionen tillstyrka Humanus Syd AB ansökan. Ordföranden ställer proposition på de andra två yrkandena. Huvudförslaget (A) S-gruppens förslag att avslå alla, därefter Alliansens förslag att ge förvaltningen i uppdrag att utreda övriga ansökningars konsekvenser på förvaltningens gymnasieverksamhet. Den som röstar för huvudförslaget svarar ja, och den som röstar för förslag B svarar nej. 5 ledamöter svarar ja. 7 ledamöter svarar nej. Beslut Nämnd

12 Protokoll 12 (31) ger förvaltningen i uppdrag att tills nämnden utreda övriga ansökningars konsekvenser på förvaltningens gymnasieverksamhet. Beredning Förteckning över ansökningar inkomna till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden för yttrande; 1. Framtidsgymnasiet Sverige AB, Malmö kommun Dnr 259/ Framtidsgymnasiet Malmö Utökning av befintlig verksamhet. El- och energiprogrammet, energiteknik 16/år Fordons- och transportprogrammet, godshantering 48/år Bygg- och anläggningsprogrammet, anläggningsfordon 16 /år VVS- och fastighetsprogrammet, VVS 16/år Nuv antal elever 271 Fullt utbyggd 288 elever Information och kompetens i Sverige AB, Malmö kommun Dnr 271/ Klara Nya Gymnasium i Malmö Utökning av befintlig verksamhet. Ekonomiprogrammet, juridik, 28/år Ekonomiprogrammet, ekonomi, 28/år Nuv antal 210 elever. Driver idag samhällsprogrammet och handelsprogrammet. Fullt utbyggd 168 elever Tau Learning AB, Malmö kommun, Dnr 273/ Tau Learning Hantverksgymnasium i Malmö Utökning av befintlig verksamhet. Hantverk övriga, interiör och design 20/år Nuv antal elever 45, driver idag hantverksprogrammet, möbelsnickeri, textil och mode, yrkesmåleri. Fullt utbyggd 60 elever Lernia AB, Malmö kommun,dnr 280/ Malmö Handels & Servicegymnasium Nyetablering Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service, 20/år Fordons- och transportprogrammet, Godshantering, 20/år

13 Protokoll 13 (31) Ekonomiprogrammet, Ekonomi, 32/år Hotell- och turismprogrammet, Hotell och konferens, 20/år Hotell- och turismprogrammet, Turism och resor, 20/år Fullt utbyggd; 309 elever PPS AB, Malmö kommun, Dnr 281/ Snitz Gymnasium i Malmö Nyetablering Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation 4/år Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, 4/år Estetiska programmet, Estetik och media, 2/år Estetiska programmet, Bild och formgivning, 2/år Teknikprogrammet, Design och produktutveckling,4/år El- och energiprogrammet, Dator och kommunikationsteknik, 4/år El- och energiprogrammet, Elteknik, 4/år Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, 4/år Estetiska programmet, Musik, 4/år Fullt utbyggd 88 elever Cybergymnasiet malmö AB, Malmö kommun, Dnr 282/ Cybergymnasiet Utökning av befintlig verksamhet El- och energiprogrammet, Energiteknik 15/år Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, Mark och anläggning, Måleri samt plåtslageri 30/år Fordons- och transportprogrammet, Godshantering och transport 30/år Nuv. antal elever 841, driver samhällsvetenskaps-, naturvetenskaps-,medie- estet-, el-, teknik-, naturbruk-, och hantverksprogrammet idag. Fullt utbyggd 213 elever Thorengruppen AB, Malmö kommun, Dnr 283/ Thoren Business School Utökning av befintlig verksamhet Ekonomiprogrammet, Juridik 32/år Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, 64/år Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service 32/år Nuv. antal elever?, driver idag businessprogram inom ramen för samhällsprogrammet. Fullt utbyggd 384 elever Jensen education college AB, Malmö kommun, Dnr 284/

14 Protokoll 14 (31) Jensen Gymnasium i Malmö Utökning av befintlig verksamhet Teknikprogrammet, Design och utveckling, 30/år Nuv antal elever 300, driver idag naturvetenskaps-, samhällsvetenskapsoch handelsprogrammet. Fullt utbyggd 540 elever Lernia College AB, Malmö kommun, Dnr 295/ Malmö Tekniska Gymnasium Utökning av befintlig verksamhet El- och energiprogrammet, Dator och kommunikationsteknik, 20/år El- och energiprogrammet, Energiteknik, 16/år Vvs- och fastighetsprogrammet, Fastighet, 16/år Vvs- och fastighetsprogrammet, Vvs, 16/år Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, 24/år Teknikprogrammet, Produktionsteknik, 24/år Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, 24/år Har tillstånd att starta 2010 Fullt utbyggd 385 elever Drivkraft Värend AB, Malmö kommun, Dnr 296/10 610/4 John Bauergymnasiet i Malmö Utökning av befintlig verksamhet Samhällsprogrammet, Medier, information och kommunikation 14/år Estetiska programmet, Estetik och media, 14/år Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, 14/år Samhällsprogrammet, Beteendevetenskap, 14/år Samhällsprogrammet, Samhällsvetenskap, 14/år Handels- och administrationsprogrammet, Handels och service, 10/år Hotell- och turismprogrammet, Resor och turism, 8/år Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatesser och catering, 8/år Restaurang- och livsmedelsprogrammet., Bageri och konditori 8/år Nuv antal elever 479, driver idag sju program, varav nationella hotell och restaurang, teknikprogrammet och mediaprogrammet. Fullt utbyggd 312 elever Vittra AB, Malmö kommun, Dnr 299/ Vittra i Malmö

15 Protokoll 15 (31) Nyetablering Ekonomiprogrammet, Ekonomi, 50/år Ekonomiprogrammet, Juridik, 50/år Fullt utbyggd 300 elever Rytmus AB, Malmö kommun, Dnr 307/ Rytmus Malmö Nyetablering, enligt gy 2011 driver idag inriktning musikproduktion Estetiska programmet, Estetik och media, 30/år Fullt utbyggd 90 elever 13. Lärande i Östergötland, Malmö kommun, Dnr 306/ Realgymnasiet i Malmö Utökning av befintlig verksamhet Naturbrukgymnasiet, Skog, 8/år Naturbruksgymnasiet, Lantbruk, 8/år Naturbruksprogrammet, Djur, 3/år Naturbruksprogrammet, Trädgård, 2/år Hotell- och turismprogrammet, Turism och resor 12/år Fullt utbyggd 153 elever Hermods AB, Malmö kommun, Dnr 300/ Design & Construction College Utökning av befintlig verksamhet Byggprogrammet, Måleri, 24/år Nuv antal elever 120 Fullt utbyggd 72 elever Humanus Utbildning Syd AB, Trelleborgs kommun Dnr 309/ Humanus Gymnasium Nyetablering Ekonomiprogrammet, Juridik, 30/år Ekonomiprogrammet, Ekonomi, 30/år Samhällsvetenskapsprogrammet, Miljö och samhällsbyggnad, 15/år Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, 15/år Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation 15/år Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, 15/år Fullt utbyggd 360 elever Bladins International School of Malmö Dnr 311/

16 Protokoll 16 (31) Bladins International School of Malmö Utökning av befintlig verksamhet Estetiska programmet, Dans, 15/år Estetiska programmet, Teater, 15/år Diploma Programme, IB DP Internatonell, 20/år Nuv antal elever 332, Bladins International,hela Bladins 781 elever Fullt utbyggd 60 elever NTI AB, Malmö kommun, Dnr 312/ Mikael Elias Teoretiska Gymnasium i Malmö Nyetablering Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap? Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, beteendevetenskap, Miljö och samhällsbyggnad? Ekonomiprogrammet, ekonomi, juridik Teknikprogrammet, teknikvetenskap, samhällsbyggande och arkitektur? 18. Thorengruppen AB Dnr 313/ Yrkesgymnasiet i Malmö Stad Utökning av befintlig verksamhet Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark och anläggning 8/år Hotell- och turismprogrammet, Hotell och konferens 6/år Hotell och turismprogrammet, Turism och resor 6/år Fullt utbyggd 60 elever Drottning Blankas Gymnasieskola AB Dnr 314/ Drottning Blankas Gymnasieskola AB Utökning av befintlig verksamhet DBGY Skydd och säkerhet 20/år Nuv antal elever 46 Fullt utbyggd 60 elever 20. Lärande i Östergötland AB, Malmö kommun, Dnr 317/ Lärande i Östergötland AB Nyetablering Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon 4/år Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, 4/år Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark och anläggning, 4/år Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, 4/år

17 Protokoll 17 (31) Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri, 4/år El- och energiprogrammet, Automation, 2/år El- och energiprogrammet, Dator och kommunikationsteknik, 2/år El- och energiprogrammet, Elteknik, 2/år El- och energiprogrammet, Energiteknik, 2/år Fordons- och transportprogrammet, Godshantering, 3/år Fordons- och transportprogrammet, Karosseri och lackering 2/år Fordons- och transportprogrammet, Lastbil och mobila maskiner, 2/år Fordons- och transportprogrammet, Personbil, 3/år Fordons- och transportprogrammet. Transport, 4/år Vvs- och fastighetsprogrammet, Fastighet, 2/år Vvs- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpsteknik, 2/år Vvs- och fastighetsprogrammet, Ventilationsteknik, 2/år Vvs- och fastighetsprogrammet, Vvs, 2/år Fullt utbyggd 150 elever Nordens teknikerinstitut AB (NTI), Malmö kommun Dnr 329/ NTI-gymnasiet Nyetablering Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik,? Nuv antal elever 310 Kommentar Förvaltningen har gått igenom ansökningarna som huvudsakligen gäller etableringar i Malmö som framgår av sammanställningen ovan. De flesta av utbildningsanordnarna finns redan etablerade i Malmö. I samband med Gy11 förekommer en del nya programbeteckningar. Några av dem är överföringar från de gamla beteckningarna och ingen direkt utökning av antalet platser. har att ta ställning till i sitt yttrande med vägledning av skolinspektionens anvisningar; Syftet med kommunernas yttrande är att Skolinspektionen ska få ett underlag för att kunna bedöma om etableringen av den fristående skolan kan medföra påtagliga negativa följder på sikt för skolväsendet i kommunen eller i regionen. Kommunens yttrande är ett viktigt underlag för Skolinspektionens prövning. Däremot är det inte en uppgift för kommunen att bedöma om utbildningen vid den fristående skolan kommer att uppfylla de kvalitetskrav och andra

18 Protokoll 18 (31) förutsättningar som uppställs i skolförfattningarna. Citat ur Att yttra sig till Skolinspektionen om fristående skolor, Skolinspektionen, mars En översiktlig beräkning ger vid handen att det handlar om ca nya studieförberedande platser i Malmö stad och uppskattningsvis lika många nya yrkesförberedande platser. Det motsvarar två stora gymnasieskolor fullt utbyggda 2013 i sydvästra delen av regionen. Prognostiserat antal elever fram till 2013 är sjunkande i Trelleborg och i sydvästra delen av regionen, siffror presenteras vid nämndsammanträdet. Att konkurrensen mellan utbildningsanordnare kommer att öka är ett tydligt faktum i den situation som talar om fler utbildningsplatser på färre sökande. Lägg dessutom till Humanus Utbildning Syd AB planerade etablering 2011 i Trelleborg som medför en ytterligare stark omvärldsfaktor som påverkar Trelleborgs kommuns gymnasieutbildningar inom framförallt de studieförberedande programmen. Planerad utbyggnad för Humanus innebär 360 platser fler i Trelleborg 2013, i en programdimensionering som idag rekryterar ca 200 elever. Ett sammanvägt yttrande avseende vad planerade etableringar i regionen ger för konsekvenser för kommunens samt regionens gymnasieutbildningar på 5-6 års sikt framåt bör peka på de stora risker förvaltningen kan se för en överetablering som ger negativa effekter både på ekonomi, organisation och på den samlade utbildningsstrukturen i regionen. Förslag till yttrande; ser om fallet blir beviljande av ansökningarna stora risker för en överetablering i regionen av utbildningar, framförallt inom de studieförberedande programmen som kan ge negativa följder för kommunens ekonomi och organisation av gymnasieutbildningar under lång tid framöver. Beredning Alliansen yrkar att nämnden ska svara Skolinspektionen att man har inget att erinra mot ansökningarna. S- gruppen yrkar att nämnden ska svara enligt förvaltningens förslag; Gymnasieoch vuxenutbildningsnämnden ser om fallet blir beviljande av ansökningarna stora risker för en överetablering i regionen av utbildningar, framförallt inom de studieförberedande programmen som kan ge negativa följder för kommunens ekonomi och organisation av gymnasieutbildningar under lång tid framöver. Votering begärs. Ordföranden ställer proposition på de två yrkandena. Huvudförslaget (A) Alliansens förslag, att svara man har inget att erinra mot ansökningarna, därefter S-gruppens förslag (B); att svara enligt förvaltningens förslag. Den som röstar för huvudförslaget A svarar ja, och den som röstar för förslag B svarar nej. 7 ledamöter svarar ja. 5 ledamöter svarar nej. Beslut beslutar svara Skolinspektionen att man har inget att erinra mot ansökningarna om bidrag för fristående skola.

19 Protokoll 19 (31)

20 Protokoll 20 (31) 58 Utredning - decentraliserad gymnasieorganisation Ärendebeskrivning Lars Mikkelä, M, lägger förslag till utredning. Konkurrensen ökar på gymnasieområdet. Denna konkurrens är välkommen därför att den genom att bidra till kvalitetsutvecklingen gagnar dem som skolan är till för, eleverna. Den kommunala skolan behöver förändras för att hävda sig i konkurrensen. har nu både uppdraget att se till att trelleborgarna får utbildning och uppgiften att driva en skola. Det som kan behövas är en tydligare avgränsning mellan dessa uppdrag. Självständiga skolenheter bör kunna skapas för att genomföra utbildningen i fri konkurrens med andra aktörer. Det ger bättre möjligheter att lokalt påverka hur målen skall nås. Större inflytande närmare eleverna skall bidra till att varje individ får det stöd som behövs för att nå sina mål. Större möjligheter för personalen att påverka sitt arbete leder till större arbetstillfredsställelse och utveckling. Förslag till beslut Mot denna bakgrund föreslår jag besluta ge förvaltningen i uppdrag att att att utreda och föreslå lämplig avgränsning av nämndens uppgifter enligt reglementet, mellan genomförande enheter och den centrala administrationen av gymnasie- och vuxenutbildning, utreda och föreslå lämplig uppdelning av nuvarande utbud i självständiga enheter för att genomföra utbildningen, utreda och föreslå en organisationsmodell för ledning av utbildningsenheterna, att i utredningen beakta den nya lagstiftning som träder i kraft 2011, att att att att i utredningen beakta olika avtalsformers inverkan på genomförandet, redovisa möjligheter och risker, pedagogiskt, marknadsmässigt, ekonomiskt eller annat som utredningen finner, med föreslagna förändringar, utredningen skall genomföras med hjälp av extern kompetens, samt utredningen med förslag till genomförande presenteras för beslut i nämnden senast till sammanträdet i november S-gruppen yrkar att att-satsen som föreslår att utredningen ska genomföras med hjälp av extern kompetens ska specificeras avseende vad det får vara för kostnad. Ordförande ställer proposition enligt följande; Undantaget attsatsen med extern kompetens är förslag till beslut att besluta om alla att-satser.

21 Protokoll 21 (31) Beslut beslutar ge förvaltningen i uppdrag att utreda och föreslå lämplig avgränsning av nämndens uppgifter enligt reglementet, mellan genomförande enheter och den centrala administrationen av gymnasie- och vuxenutbildning, att att utreda och föreslå lämplig uppdelning av nuvarande utbud i självständiga enheter för att genomföra utbildningen, utreda och föreslå en organisationsmodell för ledning av utbildningsenheterna, att i utredningen beakta den nya lagstiftning som träder i kraft 2011, att att att i utredningen beakta olika avtalsformers inverkan på genomförandet, redovisa möjligheter och risker, pedagogiskt, marknadsmässigt, ekonomiskt eller annat som utredningen finner, med föreslagna förändringar, utredningen med förslag till genomförande presenteras för beslut i nämnden senast till sammanträdet i november S- gruppens yrkande; att utredningen skall genomföras med hjälp av extern kompetens till ett maxbelopp motsvarande kr. Alliansens yrkande är att gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ska besluta enligt den från Lars Mikkelä M, föreslagna formuleringen till attsats att utredningen ska genomföras med hjälp av extern kompetens. Beslut beslutar enligt Alliansens förslag; att utredningen ska genomföras med hjälp av extern kompetens.

22 Protokoll 22 (31) 59 Yttrande med anledning av tillsyn avseende insatser för barns och ungdomars psykiska hälsa Ärendebeskrivning Trelleborgs kommun har mottagit skrivelse, daterad och med dnr 4202/2010, med beslut att kommunen ska förtydliga sitt uppdrag till skolhälsovården i kommunens skolor, både grund- och gymnasieskola. Redovisning med anledning av Socialstyrelsens beslut lämnas i bifogad skrivelse från resurschef Ann Heide-Spjuth tillika verksamhetschef för skolhälsovården i Trelleborgs kommun. Beslut beslutar godkänna skrivelsen från skolhälsovården i Trelleborgs kommun till Socialstyrelsen.

23 Protokoll 23 (31) 60 Svar till Skolinspektionen angående skolsituation för elever vid Söderslättsgymnasiet, Trelleborgs kommun. Dnr Ärendebeskrivning Skolinspektionen har i ett beslut 2010 kritiserat Trelleborgs kommun avseende brister i omfattningen lärarledd undervisning för elever som kombinerar sitt programval med fotbollsinriktning. Trelleborgs kommun ska senast den 15 juni 2010 lämna en redovisning över vilka åtgärder som vidtagits med anledning av beslutet. Redovisningen ska avse generella åtgärder i utvecklande och förebyggande syfte. Åtgärd Gymnasie- och vuxenutbildningen i Trelleborgs kommun avser med följande åtgärd säkra den planerade undervisningens tid och innehåll för elever som kombinerar sitt programval med fotbollsinriktning. Elever med fotbollsinriktning har ofta träningstider som sammanfaller med tidpunkter eller fasta schemapositioner för olika kurser inom de olika programmen. Varje elev har en individuell situation utifrån schemat vilket innebär ett måste för verksamheten att också hitta för den enskilde eleven individuella lösningar. Det åligger fortsättningsvis from läsårsstart 2010/11 varje undervisande lärare som har elever i sina undervisningsgrupper med kombination fotbollsinriktning att i en speciell skriftlig överenskommelse mellan eleven, undervisande lärare och i förekommande fall ersättande lärare säkerställa i en planering den lärarledda tiden för eleven så att garanterad undervisningstid uppnås. Den skriftliga överenskommelsen ska biläggas den individuella utvecklingsplanen. Dokumenterad uppföljning av överenskommelsen sker en gång under kursens genomförande och avslutas likaså med en dokumenterad utvärdering som undervisande lärare ansvarar för och slutligen redovisar för rektor vid kursens avslut. Blankettstöd utformas och görs tillgängligt för åtgärdens genomförande. Redovisad åtgärd utgör gymnasie- och vuxenutbildningens svar på Skolinspektionens ärende och beslut riktat mot Trelleborgs kommun. Beslut beslutar godkänna förvaltningens svar till Skolinspektionen.

24 Protokoll 24 (31) 61 Godkännande av nytt personuppgiftsombud för gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ärendebeskrivning Se bifogad bilaga utdrag ur kommunstyrelsens protokoll Förslag till beslut föreslås besluta entlediga Kerstin Larsson från uppdraget som personuppgiftsombud från och med den 31 maj 2010 och utse Mats Jeppsson till personuppgiftsombud från och med den 1 juni 2010 och anmäla detta till Datainspektionen. Beslut beslutar enligt förslag att entlediga Kerstin Larsson från uppdraget som personuppgiftsombud från och med den 31 maj 2010 och utse Mats Jeppsson till personuppgiftsombud från och med den 1 juni 2010 och anmäla detta till Datainspektionen.

25 Protokoll 25 (31) 62 Remiss; Kostpolicy Ärendebeskrivning Fastighetsnämnden har sänt ut ett förslag till kostpolicy gällande för kommunens förskolor, skola, vård och omsorg på remiss till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Se bif bilaga. Yttrande ska vara fastighetsnämnden tillhanda senast Förslag till yttrande; ser positivt på förslaget till kostpolicy och har inget att erinra emot. Alliansen yrkar på ändringar i texten enligt följande; Sid 4 i policydokumentet; Under stycket Specialkoster stryks orden av medicinska, religiösa eller etiska skäl och ändras till något godtagbart skäl. Meningen Vid önskemål om vegetarisk kost i skolan så sker detta i samråd med skolsköterska, för säkerställande av individens näringsstatus. stryks helt. Beslut beslutar i sitt svar avge ovanstående ändringar i text till ny kostpolicy.

26 Protokoll 26 (31) 63 Detaljplaneförslag för Lilla Beddinge 35:48, (DP 170), Trelleborgs kommun, Skåne Län Dnr 340/ Ärendebeskrivning Syftet med detaljplanen är att kunna tillåta utbyggnad av enbostadshus i direkt anslutning till den befintliga bebyggelsen i Beddingestrand. Förslag till beslut Förvaltningens föreslår gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden besluta svara att man har inget att erinra mot förslaget. Beslut beslutar svara att man har inget att erinra mot förslaget.

27 Protokoll 27 (31) 64 Detaljplaneförslag för del av Gislöv 25:11, (Dp 151), Trelleborgs kommun, Skåne län Dnr 339/ Ärendebeskrivning Syftet med detaljplanen är att kunna tillåta utbyggnad av småhus i direkt anslutning till den befintliga bebyggelsen i Gislövs strandmark. Förslag till beslut Förvaltningens föreslår gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden besluta svara att man har inget att erinra mot förslaget. Beslut beslutar svara att man har inget att erinra mot förslaget.

28 Protokoll 28 (31) 65 Anmälningsärenden Inget att erinra däremot. 66 Delegationsärenden Inget att erinra däremot. 67 Förvaltningschefen informerar A Bästa-pedagogpris som har genomförts och mottagits på ett mycket positivt sätt. B Konkret planering är nu på gång avseende genomförande av nämndens beslut Utvärdering och utveckling av lärare. 68 Frågor 69 Övrigt tar beslut om att det väder som denna kväll berikar nämndens sammanträde ska permanentas. Förslag från förvaltningen om ändrade nämndstider hösten 2010 på grund av anpassning till kommunstyrelsens budgetagenda. Beslut beslutar enligt förvaltningens ändringsförslag att heldag den 15 september ändras till vanlig sammanträdestid med början kl att nämndsammanträde den 29 september stryks och ersätts med nämnd den 23 september med början kl samt att ge ordföranden delegation att i samråd med beredningsgruppen framlägga underlag till förvaltningen för förhandling och samverkan med personalföreträdarna inför nämnd den 23 september. Nämndens ledamöter tackas och önskas en god sommarledighet. Ordföranden likaså. Johnny Nilsson S, önskar ha möjlighet att betala den efterkommande avslutningsmiddagen med egna pengar.

29 Protokoll 29 (31)

30 Protokoll 30 (31)

31 Protokoll 31 (31)

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning Sammanträdesprotokoll Sida 44 (52) 2010-05- 7 0 Yttrande över ansökningar orn statlig tillsyn och rätt till bidrag för 20 fristående gymnasieskolor i Malmö kommun Ärendebeskrivning Eslövs kommun har av

Läs mer

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Malmö 2014

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Malmö 2014 Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, PEAB-skolan Malmö 29 A 177.0 Bygg- och anläggningsprogrammet, Byggymnasiet Malmö 22 A 154.0 Bygg- och anläggningsprogrammet, Yrkesgymnasiet

Läs mer

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 48 KS.2010.0187

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 48 KS.2010.0187 Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning Sammanträdesprotokoll Sida 32 (52) 2010-05-10 2010 48 KS.2010.0187 Yttrande över ansökan från Lernia College AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för den

Läs mer

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Malmö 2015

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Malmö 2015 Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, PEAB-skolan Malmö 29 90.00 180.0 Bygg- och anläggningsprogrammet, Byggymnasiet Malmö 13 A 178.0 Bygg- och anläggningsprogrammet - lärling,

Läs mer

Linköpings. gymnasiemässa. 7 november 2015 kl. 09.30 14.00 Konsert & kongress. gymnasiemässan i linköping 7 november 2015 1

Linköpings. gymnasiemässa. 7 november 2015 kl. 09.30 14.00 Konsert & kongress. gymnasiemässan i linköping 7 november 2015 1 Linköpings gymnasiemässa 7 november 2015 kl. 09.0 14.00 Konsert & kongress gymnasiemässan i linköping 7 november 2015 1 Program och inriktningar Program och inriktningar på gymnasieskolorna i Linköping

Läs mer

Bilaga 4. Kommunala och fristående skolor som erbjuder sökta program och inriktningar i Stockholm

Bilaga 4. Kommunala och fristående skolor som erbjuder sökta program och inriktningar i Stockholm Bilaga 4. Kommunala och fristående skolor som erbjuder sökta program och inriktningar i Stockholm Yrkesprogram Inriktning Kommunala gymnasieskolor Fristående gymnasieskolor Barn- och fritidsprogrammet

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2017-06-01 UBN-2017-1447 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

LINKÖPINGS GYMNASIEMÄSSA KONSERT & KONGRESS

LINKÖPINGS GYMNASIEMÄSSA KONSERT & KONGRESS LINKÖPINGS GYMNASIEMÄSSA 12 NOVEMBER 2016 kl. 09.0 14.00 KONSERT & KONGRESS GYMNASIEMÄSSAN I LINKÖPING 12 NOVEMBER 2016 1 PROGRAM OCH INRIKTNINGAR PROGRAM OCH INRIKTNINGAR på gymnasieskolorna i Linköping

Läs mer

Meritvärden för nationella program, slutantagning Malmö 2017

Meritvärden för nationella program, slutantagning Malmö 2017 ygg- och anläggningsprogrammet ygg- och anläggningsprogrammet, PEA-skolan Malmö A 171.0 ygg- och anläggningsprogrammet, Praktiska Malmö Limhamn ygg- och anläggningsprogrammet - lärling, Malmö Lärlingscenter

Läs mer

Meritvärden vid Slutlig antagning, Gymnasieskola Malmö 2013

Meritvärden vid Slutlig antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Meritvärden vid Slutlig antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Program Namn BA Bygg- och anläggningsprogrammet Norra Sorgenfri gymnasium A 175,5 BA Bygg- och anläggningsprogrammet Peabskolan 165 193 BA Bygg-

Läs mer

Bilaga 4. Kommunala och fristående skolor som erbjuder sökta program och inriktningar i Stockholm läsåret 2018/2019

Bilaga 4. Kommunala och fristående skolor som erbjuder sökta program och inriktningar i Stockholm läsåret 2018/2019 Bilaga 4. Kommunala och fristående skolor som erbjuder sökta program och inriktningar i Stockholm läsåret 2018/2019 Yrkesprogram Inriktning Kommunala gymnasieskolor Fristående gymnasieskolor Barn- och

Läs mer

Linköpings Gymnasiemässa 12 november 2011 kl. 10.00 15.00 Konsert & kongress

Linköpings Gymnasiemässa 12 november 2011 kl. 10.00 15.00 Konsert & kongress Linköpings Gymnasiemässa 12 november 2011 kl. 10.00 15.00 Konsert & kongress gymnasiemässan i linköping 12 november 2011 1 Program och inriktni Program och inriktningar på gymnasieskolorna i Linköping

Läs mer

Meritvärden vid Preliminär antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Alla beh/

Meritvärden vid Preliminär antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Alla beh/ Meritvärden vid Preliminär antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Alla beh/ BA Bygg- och anläggningsprogrammet Norra Sorgenfri gymnasium A 213,8 BA Bygg- och anläggningsprogrammet Peabskolan A 183,9 BA Bygg-

Läs mer

Meritvärden vid preliminär antagning till nationella program i Malmö

Meritvärden vid preliminär antagning till nationella program i Malmö ygg- och anläggningsprogrammet ygg- och anläggningsprogrammet, PEA-skolan Malmö A 179.0 ygg- och anläggningsprogrammet, yggymnasiet Malmö A 155.0 ygg- och anläggningsprogrammet, Yrkesgymnasiet Malmö A

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-10-16 UBN-2016-2506 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Erik Ojala Datum 2018-03-27 Diarienummer UBN-2018-1884 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Ansökan om bidrag och rätt till bidrag till fristående gymnasieskola i Malmö inför lå 13/14

Ansökan om bidrag och rätt till bidrag till fristående gymnasieskola i Malmö inför lå 13/14 Malmö stad Utbildningsförvaltningen 2012-04-12 Ansökan om bidrag och rätt till bidrag till fristående gymnasieskola i Malmö inför lå 13/14 Huvudman Skolans namn Program Elevtal Lp 1. 4ans gymnasium 4ans

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN 2010 O520

ESLÖVS KOMMUN 2010 O520 Sammanträdesprotokoll Sida 39 (52) 2010 O520 51 KS.2010.0206 Yttrande över ansökan från Lärande i Östergötland AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för den fristående gymnasieskolan LAER-gymnasiet

Läs mer

Linköpings. gymnasiemässa. 9 november 2013 kl. 09.30 14.30 Konsert & kongress. gymnasiemässan i linköping 9 november 2013 1

Linköpings. gymnasiemässa. 9 november 2013 kl. 09.30 14.30 Konsert & kongress. gymnasiemässan i linköping 9 november 2013 1 Linköpings gymnasiemässa 9 november 2013 kl. 09.30 14.30 Konsert & kongress gymnasiemässan i linköping 9 november 2013 1 Program och inriktningar Program och inriktningar på gymnasieskolorna i Linköping

Läs mer

Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20

Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Christine Kastner Johnson 2019-03-28 UBN-2019-2814 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20 Förslag till beslut

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2017-03-29 UBN-2017-1447 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

NOM. t91 2. Kre,,d e. ( t-t. Förslag till beslut Utbildningsnämnden föreslås besluta

NOM. t91 2. Kre,,d e. ( t-t. Förslag till beslut Utbildningsnämnden föreslås besluta t91 2 NOM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Kre,,d e. ( t-t Handläggare Datum Diarienummer Ingrid Holström 2015-05-05 UBN-2015-0852 Utbildningsnämnden Ansökan från LOKS AB om godkännande som huvudman för en utökning

Läs mer

Meritvärden för nationella program, preliminär antagning Malmö 2017

Meritvärden för nationella program, preliminär antagning Malmö 2017 ehörighetskraven skiljer sig åt mellan programmen. ygg- och anläggningsprogrammet ygg- och anläggningsprogrammet, PEA-skolan Malmö A 187.0 ygg- och anläggningsprogrammet, Praktiska Malmö Limhamn A 85.00

Läs mer

Meritvärden för nationella program, preliminärantagning Malmö 2016

Meritvärden för nationella program, preliminärantagning Malmö 2016 ehörighetskraven skiljer sig åt mellan programmen. ygg- och anläggningsprogrammet ygg- och anläggningsprogrammet, PEA-skolan Malmö A 190.0 ygg- och anläggningsprogrammet - lärling, Malmö Lärlingscenter

Läs mer

Meritvärden för nationella program, slutantagning Malmö 2018

Meritvärden för nationella program, slutantagning Malmö 2018 ygg- och anläggningsprogrammet ygg- och anläggningsprogrammet, PEA-skolan Malmö 100.0 181.0 ygg- och anläggningsprogrammet, Praktiska Malmö Limhamn A 143.0 ygg- och anläggningsprogrammet - lärling, Malmö

Läs mer

Meritvärden vid preliminär antagning till nationella program i Malmö

Meritvärden vid preliminär antagning till nationella program i Malmö ygg- och anläggningsprogrammet ygg- och anläggningsprogrammet, PEA-skolan Malmö A 181.0 ygg- och anläggningsprogrammet, yggymnasiet Malmö A 195.0 ygg- och anläggningsprogrammet - lärling, Yrkesgymnasiet

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Protokoll 1 (18) Innehåll 41 Hus A, en presentation samt rektor Anders Wramnell presenterar sig 42 Utvärdering av lärare 43 Separatbeslut om rättning av nationella prov 44 Delårsbokslut 1 45 Campus/Havsportalen

Läs mer

Meritvärden för nationella program, Malmö 2018

Meritvärden för nationella program, Malmö 2018 ehörighetskraven skiljer sig åt mellan programmen. ygg- och anläggningsprogrammet ygg- och anläggningsprogrammet, PEA-skolan Malmö A 189.0 ygg- och anläggningsprogrammet, Praktiska Malmö Limhamn A 190.0

Läs mer

Förändring av gymnasieskolans och gymnasiesärskolans utbud 2016/17

Förändring av gymnasieskolans och gymnasiesärskolans utbud 2016/17 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-04-18 UBN-2015-2227 Utbildningsnämnden Förändring av gymnasieskolans och gymnasiesärskolans utbud 2016/17 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2017/18 Uplialue UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-06-14 UBN-2016-2506 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning

Läs mer

Meritvärden för nationella program, Slutantagning Malmö 2016

Meritvärden för nationella program, Slutantagning Malmö 2016 ehörighetskraven skiljer sig åt mellan programmen. ygg- och anläggningsprogrammet ygg- och anläggningsprogrammet, PEA-skolan Malmö 107.5 176.0 ygg- och anläggningsprogrammet - lärling, Malmö Lärlingscenter

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 Yaara Robinson Studie- och yrkesvägledare yaara.robinson@uppsala.se 073-4321607 Gymnasieskolan Läser i kurser som räknas i poäng 1 poäng = 1 lektion

Läs mer

Förslag till gemensamma programpriser för den nya gymnasieskolan Gy 11 i Stockholms län

Förslag till gemensamma programpriser för den nya gymnasieskolan Gy 11 i Stockholms län PROMEMORIA 2010-12-01 Dnr: 2010/0092 Kansliet Björn Larsson Styrelsen Sammanträdesdatum: 2010-12-09 Förslag till gemensamma programpriser för den nya gymnasieskolan Gy 11 i Stockholms län Bakgrund KSL

Läs mer

Tjänsteskrivelse Remissvar - Ansökningar, godkännande som huvudmän för fristående gymnasieskolor

Tjänsteskrivelse Remissvar - Ansökningar, godkännande som huvudmän för fristående gymnasieskolor VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2013-02-28 DNR UN 2013.039 BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/2 ENHETSCHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

GY 11 BILAGA 1 2010-05-31. Till gymnasienämnden

GY 11 BILAGA 1 2010-05-31. Till gymnasienämnden BILAGA 1 2010-05-31 Till gymnasienämnden GY 11 År 2011 närmar sig med stormsteg och trots att det finns många osäkerhetsfaktorer är det nödvändigt att fatta beslut om vilka program och inriktningar Birger

Läs mer

GYMNASIEPROGRAM. www.sigtuna.se

GYMNASIEPROGRAM. www.sigtuna.se GYMNASIEPROGRAM www.sigtuna.se Högskoleförberedande program Ekonomiprogrammet Ekonomi Juridik Förbereder för högskolestudier inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden. Naturvetenskapsprogrammet

Läs mer

Linköpings GYMNASIEMÄSSA >> KL NOVEMBER 2017 KONSERT & KONGRESS

Linköpings GYMNASIEMÄSSA >> KL NOVEMBER 2017 KONSERT & KONGRESS Linköpings GYMNASIEMÄSSA 11 NOVEMBER 2017 >> KL. 09.0 14.00 KONSERT & KONGRESS 1 PROGRAM OCH INRIKTNINGAR PROGRAM OCH INRIKTNINGAR på gymnasieskolorna i >> Linköping Läsåret 2018/2019 Information om gymnasiesärskolan

Läs mer

Meritvärde per skola 2013. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning

Meritvärde per skola 2013. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning Meritvärde per skola 2013 Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 1 195,0 195,0 IMPRO mot Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 2 122,5

Läs mer

Lägsta meritvärde. Medel

Lägsta meritvärde. Medel arn- och fritidsprogrammet arn- och fritidsprogrammet, Heleneholms gymnasium A 166 arn- och fritidsprogrammet - ritid och hälsa, Idrott, hälsa och ledarskap, John auergymnasiet A 180 arn- och fritidsprogrammet

Läs mer

Ansökan, yttrande och beslut avseende ansökningar från fristående gymnasieskolor i Linköpings kommun inför läsåret 2019/2020

Ansökan, yttrande och beslut avseende ansökningar från fristående gymnasieskolor i Linköpings kommun inför läsåret 2019/2020 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-03-26 Utbildningskontoret Dnr BIN 2018-15 Åsa Carlsson Bildningsnämnden Ansökan, yttrande och beslut avseende ansökningar från fristående gymnasieskolor i Linköpings kommun

Läs mer

Organisation nationella program åk 1 samt IM läsåret 2018/19 Bilaga 1 dnr 0576/18

Organisation nationella program åk 1 samt IM läsåret 2018/19 Bilaga 1 dnr 0576/18 Organisation nationella program åk 1 samt IM läsåret 2018/19 Bilaga 1 dnr 0576/18 Område Skola Typ av program Program Inriktning (grå markering = startar år 2) IM totalt IM år 1 IM år 2-3 NP år 1 Lindholmen

Läs mer

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet Vägledningssamtal med alla elever i åk 9 Vill du som förälder boka tid för ett samtal inför gymnasievalet? Kontakta studie- och yrkesvägledaren på

Läs mer

Inriktning UBF 2018/ /17 Bilaga 1

Inriktning UBF 2018/ /17 Bilaga 1 Inriktning UBF 2018/2019 0596/17 Bilaga 1 Område Skola Typ av program Program Inriktning (grå markering = startar år 2) IM totalt IM år 1 IM år 2-3 NP år 1 Lindholmen Bräckegymnasiet Nationellt program

Läs mer

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Malmö 2011

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Malmö 2011 ygg- och anläggningsprogrammet ygg- och anläggningsprogrammet, PEA-skolan Malmö 170 185 ygg- och anläggningsprogrammet, Yrkesgymnasiet Malmö A 172 ygg- och anläggningsprogrammet, Norra Sorgenfri gymnasium

Läs mer

Yttrande - Ansökan från Lärande i Sverige AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola, Real Global

Yttrande - Ansökan från Lärande i Sverige AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola, Real Global Sid 1 (7) Yttrande Gävle kommuns Dnr 18UN54-5 2018-03-27 Skolinspektionens Dnr 32-2018:826 Yttrande - Ansökan från Lärande i Sverige AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola, Real

Läs mer

Forandring av gymnasieskolans och gymnasiesarskolans utbud 2016/17

Forandring av gymnasieskolans och gymnasiesarskolans utbud 2016/17 bc'6, c 0/5_ Uppsala UTBIDNINGSFORVATNINGEN Handlaggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2015-10-29 UBN-2015-2227 Utbildningsnamnden Forandring av gymnasieskolans och gymnasiesarskolans utbud 2016/17 Forslag

Läs mer

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2016

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2016 Bengtsfors, Strömkullegymnasiet Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 4 2 0 6 8 212,5 Estetiska programmet ES - Musik 7 5 0 3 8 202,5 Hotell- och turismprogrammet HT 9 7 0 5 12 97,5 Industritekniska

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Innehållsförteckning Vindkraftsetablering på fastigheterna Sparresäter 1:13 och Karlsfors 3:1... 3 Sommarlovsentreprenörer 2011... 5 Ansökan från YA Fri

Läs mer

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2017

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2017 Bengtsfors, Strömkullegymnasiet Ekonomiprogrammet EK 18 5 1 0 13 1 15 192,50 Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 10 4 4 0 6 4 3 147,50 Estetiska programmet ES - Musik 10 4 4 0 6 4 0 232,50 Hotell-

Läs mer

Linköpings gymnasiemässa

Linköpings gymnasiemässa Linköpings gymnasiemässa 8 november 2014 kl. 09.30 14.30 Konsert & kongress gymnasiemässan i linköping 8 november 2014 1 Program och inriktningar Program och inriktningar på gymnasieskolorna i Linköping

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust (1421) period 20151

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust (1421) period 20151 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust (1421) period 2151 15-8-31 13:35:17 Handels- Och Administrationsprogrammet - Startar Ej Ht -15 Hantverksprogrammet, Finsnickeri - Startar Ej Ht -15 Hantverksprogrammet,

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust (1421) period 20151

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust (1421) period 20151 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust (1421) period 2151 15-5-4 9:22:51 Handels- Och Administrationsprogrammet 1 Hantverksprogrammet, Finsnickeri 1 Hantverksprogrammet, Finsnickeri 12 1 185. 185.

Läs mer

Utt\I 2o 2? Utbildningsnämnden. Förslag till beslut Utbildningsnämnden föreslås besluta

Utt\I 2o 2? Utbildningsnämnden. Förslag till beslut Utbildningsnämnden föreslås besluta Utt\I 2o 2? PI:r 1(04 k 1URI UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Ingrid Holström 2015-05-05 UBN-2015-1446 Utbildningsnämnden Ansökan från Stiftelsen Uppsala Waldorfgymnasium om godkännande

Läs mer

De 6 högskoleförberedande programmen

De 6 högskoleförberedande programmen Gymnasieval 2011 Gymnasium 2011 Gymnasiereform Osäkerhet på grund av riksdagsvalet Större skillnad mellan yrkesprogram högskoleförberedande program En yrkesexamen och en högskoleförberedande examen Ny

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2014-09-15

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2014-09-15 Hylte, Hylte Trainee Gymnasium Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, lärling 10 2 85 105 Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark och anläggning lärling 10 1 85 85 Fordons- och transportprogrammet,

Läs mer

Ansökan från Stiftelsen Uppsala Waldorfgymnasium om godkännande som huvudman för Naturvetenskapsprogrammet särskild

Ansökan från Stiftelsen Uppsala Waldorfgymnasium om godkännande som huvudman för Naturvetenskapsprogrammet särskild plr psa KOMMUN uh UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN iere,,,,a e \ 3. Handläggare Datum Diarienummer Ingrid Holström 2015-05-05 UBN-2015-1482 Utbildningsnämnden Ansökan från Stiftelsen Uppsala Waldorfgymnasium om

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Protokoll 1 (25) Innehåll 1 Årsbokslut 2 Internkontroll 2009 3 Fastställande av intern kontrollplan 2010 4 Besluts- och behörighetsattester 2010 5 Utvärdering av 55+ 6 Pris till bästa pedagogen-utbildningspremie

Läs mer

Meritvärde per skola. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning

Meritvärde per skola. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning Meritvärde per skola Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 5 145 184 IMPRO mot Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 0 0 0 summa 5 Processtekniska

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-04-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-04-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Stadshuset, kl. 13: 3 0-15: 3 O Besllutande Ledamöter Petter Jönsson (Fp), ordförande Rune Larsson (M) Gert Franzen (C) Liselotte Karlsson (S) Merja Wester (S)

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng platser antagna Lägsta Medel Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 28 28 262,5 296 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 192,5 254 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Hantverksprogrammet,

Läs mer

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Uddevalla (1485) period 20111

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Uddevalla (1485) period 20111 Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Uddevalla (1485) period 2111 11-4-15 1:34:39 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 94 96 69 1 174 Lärling Margretegärde, Byggprogrammet 8 15 8 14 164 Barn- Och Fritidsprogrammet

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (211) period 2121 12-4-11 13:57:11 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 16 11 13 174 Hantverksprogrammet 12 3 Yrkesintroduktion, Mot Bygg- Och

Läs mer

Linköpings GYMNASIEMÄSSA. 10 NOVEMBER 2018 >> kl KONSERT & KONGRESS GYMNASIEMÄSSAN I LINKÖPING >> 10 NOVEMBER 201

Linköpings GYMNASIEMÄSSA. 10 NOVEMBER 2018 >> kl KONSERT & KONGRESS GYMNASIEMÄSSAN I LINKÖPING >> 10 NOVEMBER 201 Linköpings GYMNASIEMÄSSA 10 NOVEMBER 2018 >> kl. 09.0 14.00 KONSERT & KONGRESS GYMNASIEMÄSSAN I LINKÖPING >> 10 NOVEMBER 201 1 PROGRAM OCH INRIKTNINGAR på gymnasieskolorna i Linköping Läsåret 2019/2020

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 56 56 237,5 283 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 222,5 272 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Hantverksprogrammet, Övriga hantverk, hår- och

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26 1(8) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset klockan 16.00-16.05 Beslutande Ersättare Jimmy Jansson (S), ordförande Ann-Sofie Wågström (S), tjänstgörande ersättare Mikael Edlund (S) Johan Nilsson (S) Magnus

Läs mer

Antagna 1:a hand Reserver

Antagna 1:a hand Reserver BENGTSFORS, Strömkullegymnasiet Utbildning Platser Ekonomiprogrammet EK 18 6 4 0 12 4 5 247,5 Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 10 3 3 0 7 3 1 212,5 Estetiska programmet ES - Musik 10 3 3

Läs mer

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153 Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola 13 2019VFN153 Page 42 of 216 Sektorn för utbildning och kultur Elin Rosén Välfärdsnämnden

Läs mer

Preliminär, Slutlig och Avslutad antagning i Malmö 2011 Meritvärde 15/4 Meritvärde 1/7 Meritvärde 15/9 Program

Preliminär, Slutlig och Avslutad antagning i Malmö 2011 Meritvärde 15/4 Meritvärde 1/7 Meritvärde 15/9 Program Preliminär, Slutlig och Avslutad antagning i Malmö 2011 Meritvärde 15/4 Meritvärde 1/7 Meritvärde 15/9 Program Lägsta Medel Lägsta Medel Lägsta Medel BA Bygg- och anläggningsprogrammet, PEAB-skolan 165

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2016/17

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2016/17 Plelue UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN USKI Zot 06) kvre,kcie.. I 5 Handläggare Datum Diarienummer Nasser Ghazi 2015-05-20 UBN-2015-2227 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (211) period 2121 12-9-2 1:48:39 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 12 9 8. 159. Hantverksprogrammet 12 3 1 8. 8. Yrkesintroduktion, Mot Bygg-

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2016.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2016. Aspero Idrottsgymn., Halmstad EK EKEKO Ekonomiprogrammet-Ekonomi Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SABET Samhällsvetenskapsprogrammet-Beteendevetenskap Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SASAM Samhällsvetenskapsprogrammet-Samhällsvetenskap

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 2009-03-18

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 2009-03-18 TRELLEBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL INNEHÅLL 21 Internationellt arbete 22 Framtida personalförsörjning 23 Remiss; Kostutredning för Trelleborgs kommun, Dnr 72/08 622 24 Detaljplan för del av Ståstorp

Läs mer

VÄLKOMMEN. till Gymnasieinformationen 24 november. Frejaskolan Julia Kjäll

VÄLKOMMEN. till Gymnasieinformationen 24 november. Frejaskolan Julia Kjäll VÄLKOMMEN till Gymnasieinformationen 24 november Frejaskolan Julia Kjäll Viktigt att veta 18 nationella program (totalt 60 inriktningar) + Introduktionsprogram (5 program) + Särskilda varianter Ämnen och

Läs mer

Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Sökande 1:a hand

Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Sökande 1:a hand Bengtsfors, Strömkullegymnasiet Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 4 3 0 5 8 0 197,5 Estetiska programmet ES - Musik 7 7 0 1 8 0 180 Hotell- och turismprogrammet HT 10 6 0 6 12 0 187,5 Industritekniska

Läs mer

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 20111

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 20111 Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 2111 11-2-27 22:39:42 Bygg Och Anläggningsprogrammet Lärling, Husbyggnad Lärling; Måleri Lärling, Mark Och Anläggning 2 Lärling, Plåtslagare

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2013-09-15

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2013-09-15 Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2013-09-15 Hylte, Hylte Trainee Gymnasium Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, lärling 10 1 185 185 Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20121

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20121 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 2121 12-1-13 13:42:24 Hantverksprogrammet Finsnickeri 12 Impro Mot Hantverksprogrammet, Finsnickeri 2 2 STATGTDEXTER IST Sverige AB 1

Läs mer

Gymnasieansökan 2013

Gymnasieansökan 2013 Gymnasieansökan 2013 Yrkesprogram Yrkesprogrammen ska hålla hög kvalitet och leda till skicklighet i yrket ( anställningsbarhet ) * Högskoleförberedande program Ska vara en bra förberedelse för studier

Läs mer

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2014/2015

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2014/2015 Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 13-423/6780 Sida 1 (10) 2013-10-11 Handläggare Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Till Utbildningsnämnden 2013-10-24 Studievägsutbudet

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 2009-11-04

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 2009-11-04 TRELLEBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL INNEHÅLL 98 Skolmåltider 99 Elevhälsovård 100 Förslag till översiktsplan för Trelleborgs kommun ÖP 2010 101 Trafikstrategi för Trelleborg 2010-2015 Dnr 813/09 6

Läs mer

Välkommen till. gymnasiemässan. 25 november Teknikhallen, Östgötaporten, Ektorpsgatan 1. ÖSTRA SAMVERKANSOMRÅDET

Välkommen till. gymnasiemässan. 25 november Teknikhallen, Östgötaporten, Ektorpsgatan 1.   ÖSTRA SAMVERKANSOMRÅDET Välkommen till gymnasiemässan 25 november 2017 Teknikhallen, Östgötaporten, Ektorpsgatan 1 www.gymnasiestudera.se ÖSTRA SAMVERKANSOMRÅDET Om gymnasieskolan I den här informationsbroschyren får du möjlighet

Läs mer

GYMNASIET Vad innebär det?

GYMNASIET Vad innebär det? GYMNASIET Vad innebär det? LINKÖPINGS KOMMUN 13/14 5 st Kommunala gymnasieskolor 11 st Fristående gymnasieskolor 2 st Landstingets gymnasieskolor Läsåret 12/13 årskurs 9 = 72 st Kommunal skola: 53 st Friskola:

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20131

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20131 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 2131 13-7-1 6:31:17 Hantverksprogrammet; Finsnickeri (riksrekryterande) 1 2 2 16. 178. Intresseanmälan Introduktionsprogrammen 3 Impro

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2015-09-15

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2015-09-15 Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 28 28 260 289 Samhällsvetenskapsprogrammet 76 76 195 252 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Estetiska programmet, Bild och formgivning 12 2 192,5

Läs mer

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 20111

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 20111 Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 2111 11-4-18 13:11:7 Bygg Och Anläggningsprogrammet Lärling, Husbyggnad Lärling; Måleri Lärling, Mark Och Anläggning 2 Lärling, Plåtslagare

Läs mer

Ersättningen till fristående gymnasieskolor för program i egen regi kommer alltså att se ut på följande

Ersättningen till fristående gymnasieskolor för program i egen regi kommer alltså att se ut på följande Bakgrund Bestämmelser om ersättningar till fristående innebär att bidraget ska grundas på kommunens budget för den egna gymnasieskolan och gymnasiesärskolan (Lika Villkor). Kommunen ska för varje gymnasieprogram

Läs mer

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Bengtsfors (1460) period 20111

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Bengtsfors (1460) period 20111 Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Bengtsfors (146) period 2111 11-2-23 8:31:21 Ekonomiprogrammet 16 6 Estetiska Programmet 16 3 Estetiska Programmet 8 5 Hotell Och Turismprogrammet 16 1 Humanistiska

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 20111

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 20111 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 2111 11-7-1 11:51:25 Bygg Och Anläggningsprogrammet 2 Lärling, Husbyggnad Lärling; Måleri Lärling, Mark Och Anläggning Lärling, Plåtslagare

Läs mer

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna:

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna: 1 (5) BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förvaltningskontoret Gymnasieskolan 2011 Hösten 2011 startar en ny gymnasieskola. Syftet är bl.a. att fler elever ska nå målen och att du som elev ska vara bättre rustad för

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Resultat av preliminär antagning till gymnasieskolan 2018/19 Antagning 5/4 2018

Resultat av preliminär antagning till gymnasieskolan 2018/19 Antagning 5/4 2018 Resultat av preliminär antagning till gymnasieskolan 2018/19 Antagning 5/4 2018 Barn- och fritidsprogrammet ALG 13 2 15 13 36 14 48 Barn- och fritidsprogrammet Fria Läroverken 17 10 27 18 32 23 22 Summa

Läs mer

Programutbud i Skaraborg 2016

Programutbud i Skaraborg 2016 Programutbud i Skaraborg 2016 Studievägsk od De la Gardiegymnasiet Fågelviksgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet; år 1 BF 30 12 32 16 24 10 16 30 Barn- och fritidsprogrammet; Fritid och hälsa BFFRI 16

Läs mer

Yttrande över ansökan från Ljud & Bildskolan LBS AB

Yttrande över ansökan från Ljud & Bildskolan LBS AB Remiss gällande Ljud & Bildskolan LBS AB:s ansökan om godkännande som huvudman för nyetablering av fristående gymnasieskola i Göteborgs kommun (dnr SI 2019:887) 9 2019VFN149 Page 6 of 216 Sektorn för utbildning

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Preliminär antagning 2013

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Preliminär antagning 2013 platser antagna platser Bygg- och anläggningsprogrammet inr husbyggnad, mark o anl, måleri, plåtsl samt Lärling, Kista gymn Alla antagna Alla antagna 170.0 30 17 0 13 Barn- och fritidsprogrammet inr fritid

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning platser antagna Lägsta Medel Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 28 28 260 282 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 217,5 258 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Estetiska programmet,

Läs mer

Gymnasieorganisationen 2016/2017

Gymnasieorganisationen 2016/2017 1(8) Tjänsteskrivelse 2015-08-06 Diarienummer: UAN 2015/0201 Version: 1.1 Beslutsorgan: UAN Halmstad Utbildning Jörgen Krantz, Cecilia Hågemark E-post: jorgen.krantz@halmstad.se, cecilia.hagemark@halmstad.se

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2020.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2020. Kattegattgymnasiet BA BAANL Bygg- och anläggningsprogrammet- Anläggningsfordon Peder Skrivares skola BA BAANL Bygg- och anläggningsprogrammet- Anläggningsfordon Falkenbergs gymnasieskola BA BAHUS Bygg-

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2017.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2017. Aspero Idrottsgymn., Halmstad EK EKEKO Ekonomiprogrammet-Ekonomi Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SABET Samhällsvetenskapsprogrammet-Beteendevetenskap Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SASAM Samhällsvetenskapsprogrammet-Samhällsvetenskap

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Slutlig antagning 2013

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Slutlig antagning 2013 platser antagna platser Bygg- och anläggningsprogrammet inr husbyggnad, mark o anl, måleri, plåtsl samt Lärling, Kista gymn Alla antagna Alla antagna 170.0 30 24 0 6 Barn- och fritidsprogrammet inr fritid

Läs mer