Välkommen till Nolle-P 2015!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Nolle-P 2015!"

Transkript

1 Välkommen till Nolle-P 2015! Fysioterapeutprogrammet på Linköpings Universitet Foto: Sanne Nielsen

2 Grattis Nollan (!), till din plats på Fysioterapeutprogrammet i Linköping. Den första tiden kan vara väldigt förvirrande, med många nya intryck och för många, en helt ny stad (i ljus) att bekanta sig med. För att ge dig en så bra start som möjligt finns vi generaler här och tillsammans med övriga faddrar kommer vi, att göra vårt bästa för att få dig att känna dig som hemma. Under de två första veckorna kommer vi att hålla i något som i folkmun kallas Nolle-P. Denna tid är till för att du ska få chansen att lära känna oss, Linköping, utbildningen, men framför allt dina klasskamrater (critical friends)! Detta genom en mängd roliga aktiviteter så som sittningar, lekar, tävlingar och (vilda)fester. Vi generaler och faddrar är grymt taggade (nöff nöff) på att dra igång med alla aktiviteter och leverera (l-e-v-e-r-a-r!) de två roligaste, mest händelserika veckorna under din utbildning. Förhoppningsvis kommer vi att få se mycket av dig under detta fantastiska Nolle-P och även efter. Är det något du undrar över, tveka inte att höra av dig till oss! Hare (och kanin) bra och hoppas vi ses snart! /Generalerna: Lisa, Nils och Josefine Lisa Hallström Mail: lisha123@student.liu.se Telefonnr: Nils Lund Mail: nillu634@student.liu.se Telefonnr: Josefine Norlander Mail: josno356@student.liu.se Telefonnr:

3 Hur du tillverkar din nolleskylt 1. Ta fram en bit flyttkartong och en sax. 2. Klipp ut en cirkel med exakt 30 cm i diameter. 3. Gör en blå, 1 cm bred ram runt skylten. 4. Skriv ditt förnamn längs den övre långsidan på den rektangulära skylten och FT-Nollan längs den undre långsidan. 5. Gör två hål högst upp och trä ett fint snöre genom. Snöret ska vara långt nog för att skylten ska kunna hänga runt halsen. 6. Färdigt! Ha på dig skylten första dagen på nollningen! Tips! Kvalité på nolleskylten är att föredra då det finns hungriga äldrekursare OBS! Felaktigt konstruerad skylt leder till bestraffning FT-Nollan Namn Regler under nollningen 1 Nolleskylten ska ALLTID hänga runt Nollans hals 2 Nollan ska ALLTID bära sitt blåa nolleband på huvudet (detta får du på plats) 3 Färgkombinationen blått och vitt är strängt FÖRBJUDET att bära 4 Nollan SKALL fjäska för faddrarna, detta belönas 5 Nollan MÅSTE vinna Nollympiaden 6 Nollan får ABSOLUT INTE dansa till Michael Jacksons låt Billie Jean 7 Nollan MÅSTE lära sig FT-dansen 8 Nollan SKALL vara snäll mot Ninja Bryter Nollan mot dessa regler bestraffas Nollan på obestämd tid!

4 Välkommen! Du lyckliga nyblivna fysioterapeutstudent! Jag som skriver det här heter Johanna, och det är jag som är ordförande för Fysioterapeutsektionens styrelse under läsåret 15/16. Jag och styrelsen vill genom det här säga grattis och hälsa dig hjärtligt välkommen till din studietid på Fysioterapeutprogrammet, vi hoppas att du ska trivas och få en fantastisk tid här! Fysioterapeutsektionens styrelse finns till för att upprätthålla en god kontakt mellan programmets studenter och ledningen, vi arbetar för en bra arbetsmiljö och vi har dessutom ansvar för en mängd studiesociala aktiviteter tillsammans med programmets festeri Reflex som vi hoppas att du vill delta i. Vi finns till för att kunna hjälpa alla studenter så att studietiden blir så bra som möjligt, så om det är något du har problem med, på eller utanför utbildningen är du välkommen att vända dig till oss så att vi kan hjälpa dig. Är du driven och vill hjälpa till? Alla vi som arbetar i sektionsstyrelsen gör det ideellt, och vi vill gärna ha din hjälp! Den första tiden av utbildningen kommer att kantas av information, men framför allt av den roliga period som kallas Nolle-P och som är alla nya studenters mottagning. Den pågår under två veckor, och tillsammans med era faddrar kommer ni att få göra en mängd spännande och roliga saker som ger er chansen att lära känna er klass och de andra nya studenterna på universitetet bättre. Vi i Fysioterapeutsektionen hjälper också till under Nolle-P, och du kommer få träffa oss både den första och andra veckan. Under hösten kommer du bli erbjuden att bli medlem i Fysioterapeutsektionen. Det här är en möjlighet som vi hoppas att du kommer ta, för när du blir medlem i sektionen blir du automatiskt medlem i vår studentkår Consensus, vilka företräder alla medicin- och vårdutbildningar på Linköpings universitet. Genom att bli medlem får du en hel del förmåner, till exempel billigare fika, billigare biljetter till fester och du får vara med på arrangemang som vi i sektionen och festeriet Reflex anordnar. Exempel på det här är idrottstorsdag och en sittning per termin. Vet du inte vad en sittning är så kommer du att få uppleva det under Nolle-P och förhoppningsvis få mersmak. Du kommer att få mer information om vårt arbete när vi ses, men just nu kanske du behöver koncentrera dig på Nolle-P och att lära känna dina nya klasskamrater. Vi hoppas och tror att du kommer att trivas jättebra på utbildningen, och vi hoppas också att just du vill engagera dig tillsammans med oss. På återseende! Med vänliga hälsningar Styrelsen för Fysioterapeutprogrammet genom ordförande Johanna Westrin.

5 Hej, och grattis n0llan!! Vad roligt att just du, ska komma till oss och plugga nu. Terminen som nu framför dig finns, kommer att bli något du verkligen minns. Fastän du nu knappast någon känner, kommer ditt år bli fyllt med spex, plugg och nya vänner. Så packa väskan och gör dig klar, framför dig har du en tid som är underbar. Förhoppningsvis kan vi i Reflex bidra till det, att underhålla andra och göra livet roligt är det bästa vi vet. Vi ses! // Emmy Nilsson Caput Major, Reflex 15/16 Fysioterapeuternas festeri

6 Nolleschema Söndag 23/8 Vi samlas i Trädgårdsföreningen (TF) kl. 17:00 vid stora scenen för ett första möte med dina faddrar och nya klasskompisar. För de som inte hittar dit är det samling kl. 16:40 utanför Domkyrkans portar. Vi faddrar presenterar oss, ni får reda på vad som komma skall och vi visar vägen till skolan. Ni kommer också att få lära er den beryktade FT-dansen och få tillfälle att lära känna varandra genom lekar av olika slag. Måndag 24/8 Första dagen i skolan! På morgonen bjuder sektionen på fruktsallad och faddrarna hjälper nollan att hitta på universitetet. På kvällen är det dags för stadsvandring kl. 17:00 där Nollan lär sig hitta i sin nya (eller gamla) hemstad. Tisdag 25/8 På eftermiddagen är det dags för N0llympiadträning under ledning av T2:orna. Formen ska toppas inför lördagens jordskredsseger då vi tävlar mot de andra programmen på Medicinska Fakulteten. Efteråt lär Reflex Nollan hur en sittning går till inför b.la. Ärtor & Punsch. Onsdag 26/8 Klockan är slagen och det är dags för München hoben; Linköpings egen Oktoberfest. En stor ölfestival som arrangeras under Nolle-P. Torsdag 27/8 Förfest och sedan vidare till nollans första sittning; Ärtor & Punsch! Denna hålls på Ryds Herrgård (HG) tillsammans med Logopederna. Eftersläpp är givet för den som vill skaka rumpa och behärska FT-dansen på högsta nivå. Fredag 28/8 Generalernas dag (!) Än så länge är innehållet hemligt, men det kommer att bli grymt kul! Lördag 29/8 Det har äntligen blivit dags för den stora Nollympiaden i TF. FT-nollan SKA självklart vinna, men det viktigaste är att ha roligt (och det har man när man vinner). Den traditionella segern firas på kvällen med aktiviteter anordnade av T2. Kvällen avslutas med utgång. Söndag 30/8 LEDIGT! Ett hett tips är att vila upp sig efter det stora segerfirandet.

7 Måndag 31/8 Kulvertorientering står på schemat. Nollan får lära sig att hitta i skolans underjordiska kulvertgångar. Tisdag 1/8 Nollan får chans att lära sig allt om sektionen, umgås, leka lekar och äta pastasallad på Sektionskvällen! Onsdag 2/8 Kalas! Denna dag är det dags för Kalas-mottagningen i SAAB Arena. På eftermiddagen erbjuds mässa (där man kan plocka på sig mängder av gratisprylar). Sedan träffas vi tillsammans med de andra programmen från Medicinska Fakulteten för lite blandade aktiviteter innan vi går tillbaka till SAAB Arena för fest och uppträdande. Torsdag 3/8 Denna dag följer vi traditionerna och går på idrottstorsdag där det vankas spökboll. Fredag 4/8 Nu är det dags för Gammelfadderkväll där era faddrars faddrar (T5:or) står värdar för kvällen. Ryktet går att denna kväll kommer att gå till historien. Lördag 5/8 Finsittning! Det är dags för nollan att bli ETTA! Duscha, fixa håret och svida om till dina finaste kläder. Detta vill du inte missa! Sittningen hålls på NH. Söndag 6/2 Två veckor går snabbt när man har roligt! Sista dagen på nollningen är här och vi avslutar med bildvisning från Nolle-P. Det kommer att bjudas på fika! *Exakta tider för aktiviteterna får ni reda på under Nollningen

8 Presentation av Generaler och Faddrar höstterminen 2015 Namn: Lisa Hallström År: 1994 Stad: Stockholm Favoritmuskel: M Sternocleidomastoideus Tips till nollan: Glöm inte att smaka på alla andras matlådor, ny matinspiration kommer att behövas! Namn: Nils Lund År: 1993 Stad: Storuman Favoritmuskel: M. Risorius Tips till nollan: Lås fast cykeln I någonting bastant! (speciellt vid första utekvällen) Namn: Josefine Norlander År: 1992 Stad: Malmö Favoritmuskel: M Gastrocnemius Tips till nollan: Gå till Naturkompaniet, köp en termos som inte läcker och växla till dig mynt, så kommer örat bli din bästa vän med billigt kaffe (och kanske ett koffeinberoende på köpet).

9 Namn: Elise Björck År: 1993 Stad: Askersund Favoritmuskel: M. Extensor Carpi Radialis Longus/Brevis Tips till nollan: Var aktiv i studentlivet och lev livet till fullo. Den här tiden är bland det roligaste du kommer vara med om! Namn: Erika Carlén År: 1994 Stad: Tidaholm Favoritmuskel: Rectus abdominis Tips till nollan: Passa på att träna så mycket som möjligt innan tentaplugget börjar! ;) Namn: Caroline Abrahamsson År: 1993 Stad: Borensberg Favoritmuskel: Triceps Surae Tips till nollan: Försök plugga mycket tillsammans, det blir roligare och är väldigt lärorikt! :) Namn: Emelie Johnsson År: 1995 Stad: Kalmar Favoritmuskel: Gluteus maximus Tips till nollan: Glöm ej kläderna när du ska ut i korridoren! Namn: Fanny Nyman År: 1993 Stad: Sälen Favoritmuskel: M. Deltoideus Tips till nollan: Försök att komma ihåg var du parkerade cykeln!

10 Namn: Emmy Jardén År: 1992 Stad: Eksjö Favoritmuskel: M Brachioradialis Tips till nollan: Chokladbollarna på café örat!!! Namn: Mika Thorsson År: 1993 Stad: Karlskrona Favoritmuskel: M Gluteus Maximus Tips till nollan: Oroa dig inte det mesta löser sig, se till att ha kul! Namn: Cecilia Imark År: 1994 Stad: Stockholm Favoritmuskel: M Transversus Abdominis Tips till nollan: Ladda upp med många matlådor innan Nolle-P Namn: Malin Floengård År: 1991 Stad: Nässjö Favoritmuskel: M. Deltoideus Tips till nollan: Skippa matlådan ibland och ät på blåklinten istället Namn: Isabelle Karlsson År: 1995 Stad: Oskarshamn Favoritmuskel: M Rectus Abdominis Tips till nollan: Skaffa dig en bra cykel

11 Namn: Ida Søhof År: 1995 Stad: Århus & Ödeshög Favoritmuskel: Myocardium Tips till nollan: Om N0llan letar efter mysigaste stället i Linköping så kan hen sluta leta - "Yellow Fellow" på Stora torget - that's the place to be. Namn: Cornelia Proper År: 1995 Stad: Värmlands hjärta, Grums. Favoritmuskel: M.Orbicularis Oris Tips till nollan: Om folk inte förstår dig, skaffa en vän som kan bli din tolk. Dialekter är inte alltid lätt. Namn: Filip Sjöblom År: 1993 Stad: Norrköping Favoritmuskel: M.biceps brachii Tips till nollan: Do curls - get gurls. Namn: Martina Johansson År: 1994 Stad: Kalmar Favoritmuskel: M. Pyramidalis Tips till nollan: Undvik att sjunga "fångad av en stormvind" samtidigt som du cyklar, husen börjar anfalla då.

12 Namn: Emma Arvidsson År: 1995 Stad: Vara Favoritmuskel: M. Rectus Abdominis Tips till nollan: Gå inte ensam i kulverten (om du inte är HEELT hundra på vägen) Namn: Andreas Månsson År: 1992 Stad: Östersund Favoritmuskel: M. erector spinae Tips till nollan: En lunch på Örat kostar 45kr, kan med andra ord vara okej att glömma matlådan ibland. Namn: Maja Liljeroth År: 1994 Stad: Växjö Favoritmuskel: M. vastus lateralis Tips till nollan: Börja anpassa garderoben till färdighetsmomenten. Namn: Emma Berglund År: 1993 Stad: Falun Favoritmuskel: M. Gastrocnemius Tips till nollan: Ta aldrig Reflexs skål, och akta er för halsfluss! Vi fixar fysioterapeuternas kläder Kontakt: ronny.svensson@fronta.se

13 Namn: Rebecca Ahl År: 1994 Stad: Skärblacka Favoritmuskel: Mm ischiocrurales Tips till nollan: Tips: om du inte orkar stå i oändligt långa köer till mikrovågsugnarna, ät kall mat Namn: Kim Söder Blom Ålder: 1991, Året då Televerket bytte namn till Telia, Bingolotto började sändas på TV & Carola vann Eurovision med "Fångad av en stormvind". Stad: Bogotá Favoritmuskel: M. Zygomaticus major Tips till nollan: Cash is king. Sök bostadsbidrag. Namn: Emma Forsberg År: 1993 Stad: Katrineholm Favoritmuskel: M. Buccinator Tips till nollan: Akta nacken på ovveinvigningen Namn: Amanda Kennmark År: 1994 Stad: Norrköping Favoritmuskel: Gluteus maximus Tips till nollan: Somna inte på campusbussen och missa din hållplats Namn: Oscar Allard År: 1994 Stad: Motala Favoritmuskel: Levator scapulae Tips till nollan: Tat lugnt, låt dom andra stressa åt dig istället!

14 Inspiration till Nollans lediga tid Eftersom vi gamla, kloka och visa faddrar vet att ni små ängsliga Nollan inte har så mycket koll på vad man ska göra på sin lediga tid, följer här nedan några förslag på saker Nollan kan hitta på: Tips på vad man kan göra på sin lediga tid i skolan: 1. Ät en chokladboll på Örat, de är galet goda. 2. Unna dig en lunchbuffé på Blåklinten så slipper du äta mer den dagen. 3. Utforska kulverten. Men ta med dig en kompis Nollan, det är lätt att tappa bort sig 4. Gå upp och kramas med Benjamin lite på Clinicum, han kommer snart att bli din bästa kompis i vilket fall. 5. Prata med en snäll fadder. 6. Krama en klasskompis (och få oxytocin på köpet), de andra Nollan är också vilsna och gillar sina Nollan-kompisar. 7. Gå ner till HUB (biblioteket Nollan, biblioteket!!). Vandra runt en stund, och lär dig att gilla det, du kommer bli tvungen att gilla det. Tips på vad man kan göra på sin fritid i Linköping: 1. Ha pickning i TF med dina snälla Nollan-kompisar. 2. Följa med på Idrottstorsdag, det är roligt Nollan! 3. Promenera runt Stångån eller de fina motionsspåren i Rydsskogen eller Vallaskogen. 4. Drick kaffe, gärna på något mysigt fik. 5. Leta reda på något trevligt gym att besöka. 6. Ta en stund och gå på Ågatan, det kan vara intressant att veta hur det ser ut när sinnet inte är dimmigt och det inte är mörkt ute. 7. Om du ändå traskar på Ågatan kan du lika gärna traska en runda i stan och lära känna den lite, Linköping är mysigt Nollan! 8. Umgås med dina Nollan-kompisar. Det är kul och bra med gemenskap i klassen! 9. Ta bussen (eller din älskade cykel!) ut till Tornby och spendera resterande pengar från studiebidraget. Köpcenter är roligt, och om du dessutom kan storhandla där ibland får du pengar över till något mer spännande än ett halvfullt kylskåp. Ett hett tips är att bli IKEA family medlem och äta godaste brunchen för 39 kr. 10. Om det är vinter: åk pulka eller ha snöbollskrig! Galet roligt och underskattat!

15 Packlista och regler 1. CYKEL är bra att ha om man inte vill gå och då är CYKELLYSEN bak och fram att föredra om man inte vill få böter och även ett eller flera lås om man inte vill att den ska bli snodd. 2. MOBIL kan vara bra att ha ifall Nollan saknar sina föräldrar och vill ringa hem, eller om man möjligtvis är vilse i stan och inte hittar hem Då kan man alltid ringa en fadder och be om hjälp. Glöm inte heller MOBILLADDARE så att inte mobben får slut på batteri. 3. MATLÅDA är ett billigt och bra alternativ för att kunna ta med sig sina middagsrester till skolan dagen efter under förutsättning att Nollans föräldrar har lärt Nollan att laga mat. Skulle du inte ha en sådan kan du alltid köpa mat på t ex Örat, Cellskapet eller Restaurang Blåklinten. 4. KLÄDER efter väder. På riktigt Nollan, man måste ha regnjacka. Finsittningskläder och oömma kläder är också bra att ha under Nolle-P. 5. KONTANTER är viktigt under Nolle-P då vissa saker inte går att betala med kort. CASH IS KING! 6. NOLLESKYLTEN ska hänga runt halsen dygnet runt. GLÖM INTE! 7. EN SKÖN KUDDE att sova på så Nollan kan få sin skönhetssömn. Den kommer behövas. 8. STÄLLA SIG I BOSTADSKÖ, förslagsvis hos Studentbostäder.

16 v. 34 v. 35 v. 36 Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag Träff i TF Stadsvandrinträning Nollympiad- München- Ärtor & Generalernas Nollympiad/ Ledig hoben Punch dag T2-kväll Kulvert- Sektionskväll Kalas Idrotts- Gammel- Finsittning Bildorientering torsdag fadder-kväll visning

Välkommen till Linköpings Universitet!

Välkommen till Linköpings Universitet! Välkommen till Linköpings Universitet! Fysioterapeutprogrammet Nolle-P VT-16 Hej Nollan! Stort grattis till din plats på den bästa utbildningen, Fysioterapeutprogrammet i Linköping! Den första tiden på

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Hej blivande Turismekonom! Nu börjar det närma sig en av de roligaste tiderna i ditt liv, nämligen din studenttid! Som en inledning på dina kommande

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö!

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! SAMVETE utbildningsförening i Växjö bjuder in dig som kommit in på Europastudier, Internationella samhällsprogrammet,

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 FÖR SOCIOLOGIPROGRAMMETS STUDENTER SAMT KRIMINOLOGI OCH SOCIOLOGIKURSARE! Inspark 2013 Ready, set, go! Varmt välkommen kära Nolla! Om du fått detta brev betyder det att du är

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012

Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012 Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012 14/1 Lördag Introduktionsdag Tid: 14.00 Plats: Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan Hållplats: Medicinaregatan

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill gratulera till antagningen till Sveriges ledande Juristprogram på Sveriges, i särklass, främsta universitet. Juristutbildningen innehåller nio terminer och snart

Läs mer

Fysioterapeutprogrammet NOLLE-P VT17

Fysioterapeutprogrammet NOLLE-P VT17 VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET Fysioterapeutprogrammet NOLLE-P VT17 Hej Nollan! Först och främst vill vi gratulera dig till att du fått en plats på den bästa utbildningen fysioterapeutprogrammet

Läs mer

Inspark 2015 Here we go!

Inspark 2015 Here we go! Inspark 2015 Here we go! Varmt välkommen, kära du! Om du har fått detta brev betyder det att du är antagen som Sociologistudent, vid programmet eller enskild kurs, samt kriminologi. En inspark kommer att

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar Recceveckan VT14 - Den Overkliga Veckan 20 januari - 27 januari Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Juridiska

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

Välkommen på introduktionsinternat!

Välkommen på introduktionsinternat! Välkommen på introduktionsinternat! Först och främst vill jag passa på att gratulera till studieplatsen! Det är en stor omställning att börja plugga på läkarprogrammet oavsett var man befinner sig i livet,

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Hallå där nya Information och PR-studenter!

Hallå där nya Information och PR-studenter! Hallå där nya Information och PR-studenter! Välkomna till Karlstads universitet och studentföreningen Inferno. När man går programmet Information och PR så tillhör man Inferno KAU:s i särklass bästa förening.

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter.

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. 2013-01-24 Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. Hösten 2012 2013-01-24 Sida: 2 (8) 1 Bakgrund Varje höst

Läs mer

Hej! Novischförmännen

Hej! Novischförmännen Hej! Välkommen till Lunds universitet och varmt välkommen till den bästa nationen i Lund, Hallands Nation. Hallands Nation är en av tretton nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv.

Läs mer

Studieteknik. Använd hjälpmedel För att kunna lära dig på ett effektivt och roligare sätt måste du använda alla hjälpmedel som finns tillgängliga:

Studieteknik. Använd hjälpmedel För att kunna lära dig på ett effektivt och roligare sätt måste du använda alla hjälpmedel som finns tillgängliga: Studieteknik Sätt upp mål och ha något roligt som morot Sätt upp några få, större mål för terminen. Det kan till exempel vara att höja betyget i något eller några ämnen. För att målen inte ska verka avlägsna

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Flaskposten juni. -15

Flaskposten juni. -15 Flaskposten juni. -15 Sommar, sol och fågelkvitter...då var det åter dags för en förhoppningsvis härlig sommar framför oss. Med lite framförhållning vill vi passa på att tala om att den 7 september har

Läs mer

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta Reserapport efter utbytesstudier - Sara-Li LÄK T 8 - Liverpool 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Liverpool, Storbritannien,

Läs mer

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Hej bästa Nollan! Vi heter SKAndal och är Samhälls- och kulturanalysprogrammets alldeles egna festeri som under ditt första år här kommer anordna fester och

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2015 Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på Karolinska Institutet och Odontologiska Föreningen (OF). OF är den kår som tandhygienist- och

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Hur vi hittar till bra sömn

Hur vi hittar till bra sömn Hur vi hittar till bra sömn Förenklat kan man säga att det finns tre viktiga saker att tänka på när vi har svårt att sova: 1. Bara sova i sängen och inte göra någonting annat till exempel, kolla datorn

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Grattis! Om Du blir antagen till Vretagymnasiet, inriktning häst.

Grattis! Om Du blir antagen till Vretagymnasiet, inriktning häst. Grattis! Om Du blir antagen till Vretagymnasiet, inriktning häst. För att få ut så mycket som möjligt av din tid här på skolan har jag satt ihop denna lilla tidning. Du har säkert massvis av intressanta

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - HOCKEY MED FUB (Gratis) BIO MED FUB (Gratis) Adventssamkväm och Julfest Reportage från Tidningsgruppen

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2013 Gratulerar till din studieplats och varmt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet (KI) och Odontologiska Föreningen (OF). OF är kårorganisationen för

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi upp? Uppskjutarbeteende

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE"

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE" Sedan år 1477 har kunskap stått i fokus i Uppsala. Universitetet har upplyst tusentals

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs.

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs. Nollning HT 2014 Hej nyblivna studenter, nu är det äntligen dags för det som vi alla väntat på NOLLNINGEN! En chans att få lära känna dina nya klasskamrater och oss äldre studenter. Tillsammans ska vi

Läs mer

EXEMPELTEXTER SKRIVA D

EXEMPELTEXTER SKRIVA D EXEMPELTEXTER SKRIVA D Beskriv Må bra (s. 13) En god hälsa är viktig. Om man vill ha ett långt och bra liv, måste man ta hand om både kropp och själ. Jag försöker äta rätt för att må bra. Jag väljer ofta

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0 Utvärdering 13 deltagare Filmkollo 2. 66 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 6 4 98 2 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - För att kollot är så galet roligt! :D - För

Läs mer

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet Grattis till att du har blivit antagen till Campus i Helsingborg! Det som du och alla andra nyintagna studenter väntar framför er är flera otroligt roliga, spännande och intressanta terminer som kommer

Läs mer

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg!

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Nollningskommittén inbjuder härmed Dig till NOLLNINGEN VÅREN 2014 Se följande sidor för mer information! Här kommer ett litet brev till dig som precis

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez Jag heter Antonio och jag arbetar som tandläkare. En tandläkare hjälper människor med deras tänder. Om du inte går till tandläkaren så kommer du att få hål i tänderna och väldigt ont. Att gå till tandläkaren

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA!

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! OM UPPSKJUTARBETEENDE & ATT ÄNDRA SITT BETEENDE CHRISTINA JOHANSSON, STUDENTHÄLSAN W WW. HIS. SE / STUDENTHALSAN Bild 1 DAGS ATT BÖRJA H T T P S : / / W W W. Y O U T U B

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011

barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011 barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011 Fem veckor sedan sist, fem veckor fyllda med massor av roliga saker som vi vill dela med oss både som har hänt här och i Sverige och hela

Läs mer

Din uppgift: trovärdig verklig inte

Din uppgift: trovärdig verklig inte Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast fredag vecka 43. En kortare redovisning

Läs mer

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01 Caroline Ullman & Johanna Lundberg i i i Hej! Vi har pratat med studenter som har gett oss tips på hur de vill bli informerade och kommunicera med er på ICA

Läs mer

Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet!

Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet! Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet! Först och främst vill vi gratulera dig. Du är antagen till en av Sveriges mest attraktiva utbildningar. Det är dessutom Sveriges roligaste

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla Mitt liv Dagbok Dans Jag heter Ella Sovmorgon BFF Milla Av Lina Sjögren Söndag 21 augusti 2016 Hej dagboken! Jag är en tjej som är tio år och heter Ella. Jag älskar att dansa och jag är jättemorgontrött.

Läs mer

Här kommer. Fritidsprogram 2015

Här kommer. Fritidsprogram 2015 Här kommer SOMMARENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Sommar - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel:

Läs mer

Välkommen till KTH nøllan!

Välkommen till KTH nøllan! nøllan har övelevt sin första dag på KTH! Dagen började med spänd förväntan och avslutades med skönt barhäng. Nu vankas äventyr! Välkommen till KTH nøllan! Välkommen till nøllenytt! Tjenamors nøllan! Minns

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP Karolina Källoff karolina.kalloff@mah.se Studenthälsan DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Arbetsterapeut HT-13

Nollningsschema för dig som läser Arbetsterapeut HT-13 Nollningsschema för dig som läser Arbetsterapeut HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Hej alla föräldrar och barn!

Hej alla föräldrar och barn! Hej alla föräldrar och barn! Nu är det dax att börja i förskoleklass, vi förstår att ni har många frågor och funderingar. Därför har vi pedagoger i förskoleklasserna skrivit en liten förberedande saga

Läs mer

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2011-06-09 1(29) Definition av svarsalternativ i Barn-ULF I nedanstående tabeller visas hur svaren på de olika frågorna i undersökningen av barns levnadsförhållanden har grupperats

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Pedagogens manus till BILDSPEL 3 Åk 8 KROPPEN OCH RÖRELSE

Pedagogens manus till BILDSPEL 3 Åk 8 KROPPEN OCH RÖRELSE Pedagogens manus till BILDSPEL 3 Åk 8 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. 2. Manus: Det finns många olika typer av kroppslig träning. Idag går många unga på gym för ren muskelstyrketräning. Andra kanske tränar någon

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni MARIA 11 15 juni KLUBBNYTT STOR TURNERING I BILJARD PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! . aktiviteter pa MFK 11-15 juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 011-660 95 www.aby-ridskola.se VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 1 (6) Välkommen till Stallgängsutbildningen Stallgänget För att underlätta för er som

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

Verksamhetsplan F1 röj, Lund 2011 Ansvariga: Malin Sohlmér Alexander Fredh-Ojala 1 Verksamhetsplan: F1 röj 25 m 2 minröj F1 röj är en stor studentsammankomst som är planerad att inträffa under ett veckoslut

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

NOLLE-P 2015. μηδενικό, NOLLAN! NAMN: NOLLANS LILLA GUIDE LINKÖPINGS UNIVERSITET LÄRARPROGRAMMET

NOLLE-P 2015. μηδενικό, NOLLAN! NAMN: NOLLANS LILLA GUIDE LINKÖPINGS UNIVERSITET LÄRARPROGRAMMET NOLLE-P 2015 NOLLANS LILLA GUIDE LINKÖPINGS UNIVERSITET LÄRARPROGRAMMET μηδενικό, NOLLAN! NAMN: 2 FOUL legenden om FOUL 3 General Nilson Hans mustasch är lika hård som hans humör. Han avskyr det mesta

Läs mer

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!)

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) Information till dig som önskar bli fadder för våra internationella studenter isk@kau.se Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) 11 14 Jan Ankomstdagar.

Läs mer

1. Sätt upp mål och ha något roligt som morot delmål

1. Sätt upp mål och ha något roligt som morot delmål Studieteknik Studieteknik innebär hur man studerar och ska underlätta studierna. Målet är att lära sig så mycket som möjligt under den planerade tiden. Man blir effektiv, får kontroll och slipper stress!

Läs mer

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Hej! Detta brev skickas till dig för att du skall erbjudas möjlighet att förbereda dig

Läs mer

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM!

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Datum: 13-15 september, 2013 Plats: Marieborgs folkhögskola, Marieborgsvägen 25 i Norrköping (karta: http://goo.gl/maps/umpuu)

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper Välkomstbrev VT15 - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet Faddergeneraler: Agnes och Jesper Faddrar: Niclas N.O, Niklas F., Tobias, Camilla, Tova, Kajsa, Filippa, Rei,

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Lägerutvärdering VETTRA 2016

Lägerutvärdering VETTRA 2016 Lägerutvärdering VETTRA 2016 26 juni-4 augusti 2016 Utvärdering 7-dagars läger (läger 1,3 och 4), Vettra 2016 Förmågor: (Före och efter lägret, skalan 1-5 där 1=lägst, 5=högst) Tänka positivt Före 3,40

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012 MAJ 2012 Sommartider den 27 maj 2012 Har hunnit vara hemma en vecka nu och vila upp mig lite från lägret ute på Lidingö, eller vilat och vilat, det har varit tester på schemat den gågna veckan. Men har

Läs mer

MARIA. på torsdag i sal 3. MiniNYTT. 12-16 september

MARIA. på torsdag i sal 3. MiniNYTT. 12-16 september MARIA 12-16 september MiniNYTT Fotboll för tjejer på torsdag i sal 3 aktiviteter PÅ MMK 12 16 September LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Bakning Bakning Film Frukt 16.00 16.00 16.00

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

K Hur ser de t ut för dig?

K Hur ser de t ut för dig? Behandlingsguide K Hur ser de t ut för dig? arbetsbl ad (Kryssa för det som stämmer för dig) 1. Är du stressad eller orolig? Jag kan inte tänka klart ( Jag glömmer saker ( Jag har svårt att fokusera (

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer