Välkommen till Linköpings Universitet!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Linköpings Universitet!"

Transkript

1 Välkommen till Linköpings Universitet! Fysioterapeutprogrammet Nolle-P VT-16

2 Hej Nollan! Stort grattis till din plats på den bästa utbildningen, Fysioterapeutprogrammet i Linköping! Den första tiden på en ny skola och för vissa i en ny stad kan vara väldigt förvirrande, men vi faddergeneraler tillsammans med övriga faddrar finns här för att hjälpa dig och få dig att känna dig som hemma. Under de två första veckorna anordnar vi nollningen som kommer innehålla massa roliga aktiviteter som framför allt är till för att du ska lära känna din nya klass men du kommer även få chans att träffa fysioterapeutstudenter från andra terminer och studenter från andra program. Det är också ett bra sätt att lära känna Linköping. Enligt oss var nollningen en väldigt rolig tid och helt klart värd att vara med på! Vi som faddrar går termin 3 på fysioterapeutprogrammet och för ett år sedan var vi i samma sits som du, så vi vet precis hur nervöst det kan vara den första tiden. Våra telefonnummer och mailaddresser finns längre fram, så tveka inte att höra dig om du har frågor innan, under eller efter nollningen! Hoppas vi ses utanför Domkyrkan den 24:e januari! Hälsningar, Dina faddergeneraler Jonas Andersson Jonas Kristenssson Mirja Brunberg

3 Consensus Medicinska Fakultetens studentkår Consensus är Medicinska fakultetens kår och de ser till att du som student har något att säga till om! Från och med juni 2010 slutade det vara obligatoriskt att vara kårmedlem, MEN vi rekommenderar starkt att du betalar kåravgift och på det sättet höjer studentinflytandet på LiU. Kåravgiften (och sektionsavgiften) är numera en och samma summa, så vill du vara med på idrottstorsdagar, sittningar och aktivitetsdagar som fysioterapeutsektionen ordnar måste du vara kårmedlem! Vill du veta mer om vad kåren sysslar med, klicka in på:

4 Fysioterapeutsektionen Välkommen! Du lyckliga nyblivna fysioterapeutstudent! Jag som skriver det här heter Johanna, och det är jag som är ordförande för Fysioterapeutsektionens styrelse under läsåret 15/16. Jag och styrelsen vill genom det här säga grattis och hälsa dig hjärtligt välkommen till din studietid på Fysioterapeutprogrammet, vi hoppas att du ska trivas och få en fantastisk tid här! Fysioterapeutsektionens styrelse finns till för att upprätthålla en god kontakt mellan programmets studenter och ledningen, vi arbetar för en bra arbetsmiljö och vi har dessutom ansvar för en mängd studiesociala aktiviteter tillsammans med programmets festeri Reflex, som vi hoppas att du vill delta i. Vi finns till för att kunna hjälpa alla studenter så att studietiden blir så bra som möjligt, så om det är något du har problem med, på eller utanför utbildningen, är du välkommen att vända dig till oss så att vi kan hjälpa dig. Är du driven och vill hjälpa till? Alla vi som arbetar i sektionsstyrelsen gör det ideellt, och vi vill gärna ha din hjälp! Den första tiden av utbildningen kommer att kantas av information, men framför allt av den roliga period som kallas Nolle-P och som är alla nya studenters mottagning. Den pågår under två veckor, och tillsammans med era faddrar kommer ni att få göra en mängd spännande och roliga saker som ger er chansen att lära känna er klass och de andra nya studenterna på universitetet bättre. Vi i Fysioterapeutsektionen hjälper också till under Nolle-P, och du kommer få träffa oss både den första och andra veckan. Under våren kommer du bli erbjuden att bli medlem i Fysioterapeutsektionen. Det här är en möjlighet som vi hoppas att du kommer ta, för när du blir medlem i sektionen blir du automatiskt medlem i vår studentkår Consensus, vilka företräder alla medicin- och vårdutbildningar på Linköpings universitet. Genom att bli medlem får du en hel del förmåner, till exempel billigare fika, billigare biljetter till fester och du får vara med på arrangemang som vi i sektionen och festeriet Reflex anordnar. Exempel på det här är idrottstorsdag och en sittning per termin. Vet du inte vad en sittning är så kommer du att få uppleva det under Nolle-P och förhoppningsvis få mersmak. Du kommer att få mer information om vårt arbete när vi ses, men just nu kanske du behöver koncentrera dig på Nolle-P och att lära känna dina nya klasskamrater. Vi hoppas och tror att du kommer att trivas jättebra på utbildningen, och vi hoppas också att just du vill engagera dig tillsammans med oss. På återseende! Med vänliga hälsningar Styrelsen för Fysioterapeutprogrammet, genom ordförande Johanna Westrin.

5 Reflex Vad roligt att just du, ska komma till oss och plugga nu. Terminen som nu framför dig finns, kommer att bli något du verkligen minns. Fastän du nu knappast någon känner, kommer ditt år bli fyllt med spex, plugg och nya vänner. så packa väskan och gör dig klar, framför dig har du en tid som är underbar. Förhoppningsvis kan vi i Reflex bidra till det, att underhålla andra och göra livet roligt är det bästa vi vet. Vi ses! / Emmy Nilsson Caput Major, Reflex 15/16 Fysioterapeuternas festeri.

6

7

8 Packlista och regler 1. CYKEL är bra att ha om man inte vill gå och då är CYKELLYSEN bak och fram att föredra om man inte vill få böter och även ett eller flera lås om man inte vill att den ska bli snodd. 2. MOBIL är viktigt om man behöver ringa mamma, eller om man möjligtvis är vilse i stan och inte hittar hem Då kan man alltid ringa en fadder och be om hjälp. Glöm inte heller MOBILLADDARE så att inte den får slut på batteri. 3. MATLÅDA är bra att ha om man vill kunna ta med sina middagsrester till skolan dagen efter. Men om du inte har en sådan kan du alltid köpa mat i Cellskapet, Café Örat eller på Restaurang Blåklinten. 4. KLÄDER efter väder! Vantar, mössa, halsduk, dunjacka och raggsockor är att föredra och glöm inte att termobyxor är coolt! Finsittningskläder och oömma kläder är också bra att ha under Nolle-P. 5. SKYFFEL hjälper dig om cykeln är insnöad eller om du inte har någonstans att bo kan du bygga en igloo med den. 6. KONTANTER är viktigt under Nolle-P då vissa saker inte går att betala med kort. CASH IS KING! Regler under nollningen! 1 Nolleskylten ska ALLTID hänga runt Nollans hals (denna tillverkar nollan själv, se instruktioner på nästa sida!). 2 Nollan ska ALLTID bära sitt blåa nolleband på huvudet (detta får du på plats). 3 Färgkombinationen blått och vitt är strängt FÖRBJUDET att bära. 4 Nollan SKALL fjäska för faddrarna, detta belönas. 5 Nollan MÅSTE vinna Nollympiaden. 6 Nollan får ABSOLUT INTE dansa till Michael Jacksons låt Billie Jean 7 Nollan MÅSTE lära sig FT-dansen. 8 Nollan SKALL vara snäll mot Ninja. Bryter Nollan mot dessa regler bestraffas Nollan på obestämd tid!

9 Hur du tillverkar din nolleskylt! 1. Ta fram en bit tjock, hållbar, vit kartong och en sax. FT-Nollan 2. Klipp ut en cirkel med exakt 30 cm i diameter. Linus 3. Gör en marinblå, 1 cm bred ram runt hela skylten. 4. Skriv FT-nollan och DITT förnamn precis under. 5. Gör två hål högst upp och trä ett fint snöre genom. Snöret behöver vara så långt att du kan ha skylten runt halsen, Både med och utan tjock jacka. 6. Färdigt! Ta med dig skylten första dagen på nollningen! Tips! Kvalitet på nolleskylten är att föredra då det finns hungriga äldrekursare OBS! Felaktigt konstruerad skylt leder till bestraffning!

10 Nolleschema! Söndag 24/1: Träff utanför Domkyrkan 17:00! Måndag 25/1: Sektionsfrukost och stadsvandring. Tisdag 26/1: Nollympiadträning & Reflex lär Nollan hur en sittning går till. Onsdag 27/1: Kulvertorientering. Torsdag 28/1: Nollefesten i Norrköping. Fredag 29/1: Sittning på HG. Ärtor och punsch. Lördag 30/1: Nollympiad & T2-kväll. Söndag 31/1: Ledig dag. Måndag 1/2: Musikquiz på clinicum. Tisdag 2/2: Sektionskväll. Onsdag 3/2: Burgare på KK. Torsdag 4/2: Idrottstorsdag & Gammelfadderkväll. Fredag 5/2: Generalernas dag. Lördag 6/2: Finsittning på KK. Söndag 7/2: Avslutning. Myshäng på clinicum. Mer info och exakta tider för aktiviteterna får ni reda på under nollningen!

11 Presentation av generaler och faddrar vårterminen 2016! Generaler Namn: Jonas Andersson Namn: Mirja Brunberg Namn: Jonas Kristensson Ålder: 21 Ålder: 25 Ålder: 23 Från: Skanör-Falsterbo Från: Västerås Från: Helsingborg Bor: Studentkorridor i Ryd Bor: Tannefors Bor: Gottfridsberg Favoritmuskel: M. Obliquus Favoritmuskel: M. Transversus Favoritmuskel: Externus Abdominis Tips till nollan: KÖP EN CYKEL, du Chokladbollar Tips till nollan: Bli kårmedlem! sparar tid och pengar till och från Tips till nollan: Hade du Billigare kaffe och fester! skolan (läs Kårallen) inte tid att göra matlåda? Telefonnummer: Telefonnummer: oroa dig inte, Blåklintens Mail: jonan241@student.liu.se Mail: mirbr583@student.liu.se buffé finns där för dig i vått och torrt. Telefonnummer: Mail: jonkro010@student.liu.se

12 Faddrar Grupp blå Namn: Sofia Collerstedt Namn: Marcus Ljung Namn: Lisa Durdel Ålder: 21 Ålder: 22 Ålder: 21 Från: Eksjö Från: Linköping Från: Mönsterås Bor: Colonia, Campus Valla Bor: Malmslätt Bor: Johannelund Favoritmuskel: M. Piriformis Favoritmuskel: M. Masseter Favoritmuskel: Gluteerna Tips till nollan: Skaffa ett bra Tips till nollan: Slappna av, njut Tips till nollan: Matlådor cykellås om du vill behålla din och ha kul. Allt löser sig i slutändan. är klokt! cykel! Telefonnummer: Telefonnummer: Telefonnummer: Mail: marlj756@student.liu.se Mail: sofco199@student.liu.se Mail: lisdu034@student.liu.se

13 Grupp rosa Namn: Kristoffer Karlsson Namn: Evelina Frödesjö Namn: Regina Abran Ålder: 22 Ålder: 23 Ålder: 20 Från: Stockholm Från: Järfälla Från: Örebro Bor: Skäggetorp Bor: Vasastan Bor: Malmslätt Favoritmuskel: M. Quadriceps Favoritmuskel: M. Popliteus Favoritmuskel: Tips till nollan: Stressa inte upp er. Tips till nollan: Missa inte alla M. Piriformis Och om allting skiter sig så sätter skojiga sittningar! Tips till nollan: En glass ni er med en nutella/jordnötssmörs Telefonnummer: om dagen är bra för burk och lyssnar på Mail: magen! Mitt crew vill på kravall av den Telefonnummer: skånska rapguden så löser sig allt Telefonnummer: Mail: Mail:

14 Grupp grön Namn: Rebecka Strand Namn: Linus Hällgren Namn: Jessica Andrée Ålder: 22 Ålder: 22 Ålder: 22 Från: Sköna gröna GÖTEBORG Från: Västervik Från: Norrköping Bor: Innerstaden Bor: Hejdegården Bor: Norrköping Favoritmuskel: M. Piriformis Favoritmuskel: M. Pectoralis Major Favoritmuskel: Tips till nollan: Behandla din Tips till nollan: Va aktiv och njut M. Latissimus Dorsi cykel väl så ställer den upp i av studentlivet. Tips till nollan: Se till att alla lägen och väder! Telefonnummer: anmälan går igenom till GLÖM INTE att bli kårmedlem Mail: linha787@student.liu.se HEL-tentan. Tro det eller så du kan vara med oss och ej, det blir bäst så! leka på Idrottstorsdagarna! Telefonnummer: Telefonnummer: Mail: rebst474@student.liu.se Mail: jesan319@student.liu.se

15 Grupp röd Namn: Malin Halvardsson Namn: Mike Jellyman Quist Ålder: 23 Ålder: 35 Från: Hagfors Från: Linköping Bor: Linköping/Norrköping Bor: Jakobsdal Favoritmuskel: M. Pectoralis Major Favoritmuskel: Tips till nollan: Testa chokladbollarna M. Serratus Anterior På Örat. Dom är legendariska! Tips till nollan: Ta det lugnt Telefonnummer: , ta en kaffe på Örat! Mail: Telefonnummer: Mail:

16 Namn: Josefin Hjort Säker Namn: Lina Larsson Ålder: 21 Ålder: 20 Från: Karlskoga Från: Norpan Bor: Vasastan Bor: Norrköping Favoritmuskel: M. Gluteus Maximus Favoritmuskel: M. Gluteus Maximus Tips till nollan: Kom ihåg att ha kul! Tips till nollan: Glöm inte att ha roligt! Telefonnummer: Telefonnummer: Mail: Mail:

17 Grupp gul Namn: Elin Gustavsson Namn: Lisa Armerö Namn: My Landerholm Ålder: 25 Ålder: 23 Ålder: 21 Från: Borgunda Skövde Från: Linköping Från: Tumba, Stockholm Bor: Ekkällan Bor: Tannefors Bor: Hejdegården Favoritmuskel: M. Rectus Abdominis Favoritmuskel: Favoritmuskel: Tips till nollan: Skaffa en bra cykel! M. Sternocleidomastoideus M. Gluteus Maximus Telefonnummer: Tips till nollan: Skaffa en Ovve Tips till nollan: Fråga! Mail: och du behöver aldrig fundera annars får man inga svar! på vad du ska ha på dig! Telefonnummer: Telefonnummer: Mail: Mail:

18 Hoppas vi ses utanför domkyrkan den 24:e januari!

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Hej bästa Nollan! Vi heter SKAndal och är Samhälls- och kulturanalysprogrammets alldeles egna festeri som under ditt första år här kommer anordna fester och

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Hej! Detta brev skickas till dig för att du skall erbjudas möjlighet att förbereda dig

Läs mer

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 FÖR SOCIOLOGIPROGRAMMETS STUDENTER SAMT KRIMINOLOGI OCH SOCIOLOGIKURSARE! Inspark 2013 Ready, set, go! Varmt välkommen kära Nolla! Om du fått detta brev betyder det att du är

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Välkommen till Nolle-P 2015!

Välkommen till Nolle-P 2015! Välkommen till Nolle-P 2015! Fysioterapeutprogrammet på Linköpings Universitet Foto: Sanne Nielsen Grattis Nollan (!), till din plats på Fysioterapeutprogrammet i Linköping. Den första tiden kan vara väldigt

Läs mer

Sök-Utskottspub Sök till:

Sök-Utskottspub Sök till: Sök-Utskottspub Sök till: AktU MafU NärU Webgruppen Yvette Valberedningen Näringslivsutskottet, NärU - Din väg till drömjobbet! Hej Ettan! Mitt namn är Albin Larsson och jag är Näringslivsansvarig på sektionen

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Fysioterapeutprogrammet NOLLE-P VT17

Fysioterapeutprogrammet NOLLE-P VT17 VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET Fysioterapeutprogrammet NOLLE-P VT17 Hej Nollan! Först och främst vill vi gratulera dig till att du fått en plats på den bästa utbildningen fysioterapeutprogrammet

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

Infobrev 2 Konfa 2016 Göransborg

Infobrev 2 Konfa 2016 Göransborg Infobrev 2 Konfa 2016 Göransborg Hej konfirmander och föräldrar! Välkomna till infobrev 2 inför Konfa 2016. Det här är ett ganska omfattande dokument som kommer innehålla information om: Förträffen Upplägg

Läs mer

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst.

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst. Välkommen! Hej och välkommen till TBi-sektionens samarbetsfolder! Vi är en glad sektion på Linköpings Tekniska Högskola vars studenter utbildar sig till civilingenjörer och naturvetare inom kemi och bioteknik.

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass...

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass... Namn... Klass... o Info för föräldrarna på sidan 10 T Text: Ped.Mag. Irina Andersson Illustrationer & layout: Paul Söderholm Utgivare: Förbundet Hem och Skola i Finland r.f. Nylandsgatan 17 D FiN- 00120

Läs mer

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas )

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas ) PROGRAM Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter Våren 2016 (Sparas ) Hej alla goa medlemmar i Neuroförbundet Sydnärke! Nu börjar dagarna bli ljusare men än så länge biter vinterkylan i kinderna. Under hösten

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Studie- och yrkesvägledarprogrammet, reguljär i Umeå. Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

- 1 - 3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv av Seif Fendukly 2012. Alla rättigheter förbehålls.

- 1 - 3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv av Seif Fendukly 2012. Alla rättigheter förbehålls. - 1 - - 2-3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv Av Seif Fendukly Användarvillkor I den här guiden presenterar författaren information om muskler, fysiologi och kostråd. All information presenteras enbart

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011

barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011 barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011 Fem veckor sedan sist, fem veckor fyllda med massor av roliga saker som vi vill dela med oss både som har hänt här och i Sverige och hela

Läs mer

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack KAPITEL 6 Verb: preteritum Imperativ Tala +de Ring +de Läs* +te Må +dde preteritum talade ringde läste mådde *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex:

Läs mer

Övning: Dilemmafrågor

Övning: Dilemmafrågor Övning: Dilemmafrågor Placera föräldrarna i grupper med ca 6-7 st/grupp. Läs upp ett dilemma i taget och låt föräldrarna resonera kring tänkbara lösningar. Varje fråga kan även visas på OH/ppt samtidigt,

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna.

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna. Tips Lära känna varandra Vid första träffen är det viktigt att man lär känna varandra. Det ger trygghet för hela gruppen och individen. Alla kommer också att lära sig namnen fortare vilket är bra för både

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

GOLFINSPIRATION 2015. Inledning. Släpp kontrollen

GOLFINSPIRATION 2015. Inledning. Släpp kontrollen GOLFINSPIRATION 2015 Inledning Släpp kontrollen En golfsving är en komplex rörelse. Med många tankar, muskler och flera kroppsdelar involverade ska vi träffa en liten boll med ett verktyg som bara är 1

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

Att komma igång med FirstClass (FC)!

Att komma igång med FirstClass (FC)! Att komma igång med FirstClass (FC)! Vi har tillgång till FC genom vårt samarbete med folkhögskolor och därigenom med Folkbildningsnätet. FC kan användas på en dator på två sätt (dessutom kan du använda

Läs mer

Inledning. Övning 1: Frågestund

Inledning. Övning 1: Frågestund Kamratskap Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

VIKTIG INFORMATION OCH INBJUDAN TILL UF-FÖRETAG WWW.UNGFORETAGSAMHET.SE/OREBRO

VIKTIG INFORMATION OCH INBJUDAN TILL UF-FÖRETAG WWW.UNGFORETAGSAMHET.SE/OREBRO UF-MÄSSAN2016 7 MARS l CONVENTUM ARENA VIKTIG INFORMATION OCH INBJUDAN TILL UF-FÖRETAG WWW.UNGFORETAGSAMHET.SE/OREBRO VÄLKOMNA! INNEHÅLL VÄLKOMNA VILKOR OCH KONTAKT ANMÄLAN OCH AVGIFTER TIDER MONTER REGLER

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2011/2012 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or

Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or Kalender Maj: 17: 1:or spelar teater i idrottssalen! Samling: 17.30 Föreställningen för föräldrar och anhöriga börjar 18:00. 20, 25, 27: Inskolning för

Läs mer

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ!

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Adress: Sollidenvägen 64A (Skulle entrén och/eller korridoren vara låsta är koden för att komma in 1719). När ni kommer in genom huvudentrén

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

FÖRLOSSNINGEN Vi presenterar nolle-p: två fantastiska första veckor på Linköpings Universitets Medicinska Fakultet!

FÖRLOSSNINGEN Vi presenterar nolle-p: två fantastiska första veckor på Linköpings Universitets Medicinska Fakultet! FÖRLOSSNINGEN Vi presenterar nolle-p: två fantastiska första veckor på Linköpings Universitets Medicinska Fakultet! - Med oss! Det är nämligen vi som är dina faddrar, HT2016 - VÄLKOMMEN NOLLAN! Vi vill

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm(!) och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!! Till den

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola Rapport Grön Flagg Rönnens förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-24 08:18:54: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande aktiviteter

Läs mer

Olika lärostilar... Länder... (Vi har tyvärr bara fått med tre länder då vi inte har haft så många som forskat varje gång)

Olika lärostilar... Länder... (Vi har tyvärr bara fått med tre länder då vi inte har haft så många som forskat varje gång) Olika lärostilar... Som många vet så finns det många olika sätt att lära sig på dem vanligaste är att man lär sig genom att lyssna och tala, läsa och titta på bilder. De flesta lär sig även genom att få

Läs mer

hh.se/studentsupport goda råd för en hållbar studietid Studentsupport

hh.se/studentsupport goda råd för en hållbar studietid Studentsupport hh.se/studentsupport goda råd för en hållbar studietid Studentsupport Till dig som är student Studietiden är för många en fantastisk tid med frihet, möjligheter och inspiration. Samtidigt innebär det ett

Läs mer

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP en temateater kring mobbning Bakgrund Kulturskolan och DuD:s teatergrupp har under

Läs mer

Kårläger. 13-17 maj 2015

Kårläger. 13-17 maj 2015 Kårläger 13-17 maj 2015 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens 2007 års brukarundersökning socialpsykiatriska området. 12 frågor 37 av 66 56 % 4 av 5 80 % 8 av 10 svarat: 80 % 35 av 47 svar= 74% 22 av 24 92% 106 av 152 70 % svarsfrekvens Ålder 18-35 år 2 1 2 10 2

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Vad tycker du om sfi?

Vad tycker du om sfi? Oktober 2012 Vad tycker du om sfi? Skolverket gör under hösten en stor undersökning om vad elever tycker om sin utbildning. Det är första gången undersökningen görs och resultatet kommer att användas till

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016 Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456 69

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

aktiviteter på MMK 26 30 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MMK 26 30 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG aktiviteter på MMK 26 30 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Tv-spel Turnering (Jonas) Bak (Sofie) Äventyrsklubben 14.30 16.00 Frågesport (Jonas) Dansklubben 15.00 Frukt 16.00

Läs mer

Barnkörläger 2015! Välkommen på barnkörläger! Ledningsgruppen genom Johannes Tirén, lägerchef.

Barnkörläger 2015! Välkommen på barnkörläger! Ledningsgruppen genom Johannes Tirén, lägerchef. Barnkörläger 2015! Nu är det dags igen för barnkörläger på Wilhelmsberg! 13-16 augusti äger lägret rum och vi som är ledare hoppas och tror att det kan bli en fantastisk upplevelse! Över 100 barn och ledare

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Det bästa jag gjort! Tim meier

Det bästa jag gjort! Tim meier Tim meier Det bästa jag gjort! jacqueline glastra Välkommen till Konfirmation 2012! tro, hopp och kärlek. Konfirmationstiden är ett äventyr. Du får chansen att lära känna nya människor, slappna av i en

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag!

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! ekobrev v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! Måndag 4/11 Karnevalsmöte (18:15, microrummet)

Läs mer

Information från. Fräntorps Folkets Hus Förening och Fräntorps Egnahems Förening. Några av vårens alla kulturaktiviteter!

Information från. Fräntorps Folkets Hus Förening och Fräntorps Egnahems Förening. Några av vårens alla kulturaktiviteter! Information från Fräntorps Folkets Hus Förening och Fräntorps Egnahems Förening Några av vårens alla kulturaktiviteter! Vill du veta mer eller undrar över något besök då våra hemsidor! Fräntorps Folkets

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

LB07 Zlatan Camp Dagboken

LB07 Zlatan Camp Dagboken LB07 Zlatan Camp Dagboken..dagboken fortsätter nedan. VIKTIG INFO OM LÖRDAGEN! På lördag samlas vi som vanligt klockan 10.00 och kör ett förmiddagspass. Vi äter lunch mellan 12.00-13.00. Efter lunchen

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

POJKPAKETET Handledningar Varför Pojkpaketet?

POJKPAKETET Handledningar Varför Pojkpaketet? POJKPAKETET Böckerna i pojkpaketet är fokuserade på pojkrollen. Det går idag att hitta bredare roller för flickor inom barnböcker. Flickor som går i Pippis fotspår. Men böcker som gestaltar pojkar på ett

Läs mer

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm Snabba fakta Vem: Boomerang riktar sig till dig som är Utmanarscout och Roverscout

Läs mer

Mötesplats Blombacka Våra aktiviteter är i entréplanet på Huldregatan 8.

Mötesplats Blombacka Våra aktiviteter är i entréplanet på Huldregatan 8. Mötesplats Blombacka Våra aktiviteter är i entréplanet på Huldregatan 8. 3 onsdag 4 torsdag 5 10 Alla är välkomna! Vi sitter på stolar och använder oss av mjuka bollar. 09.30 Teknikcafe Vi börjar med en

Läs mer

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16.

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. s SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015 För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. Hej alla leksugna barn! Nu är det ÄNTLIGEN SOMMAR snart! Skolan är slut för denna gång och vi på kommer

Läs mer

Tema: 24-timmarsdygnet

Tema: 24-timmarsdygnet Tema: Om våra barn mår bra, rör på sig, har goda mat- och sömnvanor, har de goda förutsättningar att utvecklas på ett positivt sätt och trivas med sig själva. Chansen är även stor att de fortsätter ha

Läs mer

Studiehandledning till Nyckeln till arbete

Studiehandledning till Nyckeln till arbete Studiehandledning till Nyckeln till arbete STUDIECIRKEL OM NYCKELN TILL ARBETE 2014 gav Handikappförbunden ut skriften Nyckeln till arbete. Den vänder sig till arbetssökande med olika funktionsnedsättningar

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Reserapport från Barcelona VT-2013

Reserapport från Barcelona VT-2013 Reserapport från Barcelona VT-2013 Praktik på sjukhuset Vall d Hebron Patricia Sjuksköterskeprogrammet, termin 5 Universitat Autonoma de Barcelona, Spanien Erasmusgrupp Utsikt över Barcelona Parc Guell

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 Klass vecka datum 9:3 39 26 sept 30 sept 9:2a, 9:2b 40 3 okt 7okt 9:4, 9:1 41 10 okt 14 okt REGLER FÖR PRAO Du kan se på föregående sida när din

Läs mer

Kära förälder, kära värdfamilj

Kära förälder, kära värdfamilj Kära förälder, kära värdfamilj YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Ordförande Helena har ordet Så har ännu en gympatermin passerat och jag som ordförande kan med stolthet se på vår verksamhet. Den rörelseglädje man ser hos våra små

Läs mer

FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER

FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER 2009 Fältgruppens sommaraktiviteter är till för ungdomar mellan 13 18 år!!! Vill du åka med på någon aktivitet så sker anmälan via blanketten längst bak i broschyren, eller

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

Barn och föräldrar våren 2016

Barn och föräldrar våren 2016 Barn och föräldrar våren 2016 Svenska kyrkan i Partille Kom som du är! Små och stora, barn och vuxna - vi hoppas att ni känner er välkomna att besöka någon av våra kyrkor. Här finns mycket att välja på

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt.

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Psykoterapimässan är unik i världen. Den är en stor informationsmässa för allmänheten, politiker, media och människor som arbetar

Läs mer

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro?

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? DU ÄR Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? värd mer än GULD KONFIRMAND MALMÖ 2016-2017 GRATTIS DU FYLLER FJORTON! Tänk dig att

Läs mer

OBS! Fler erbjudande kan finnas på www.koman.se

OBS! Fler erbjudande kan finnas på www.koman.se 1. Månadsdragning i konstföreningen 2. Gympa i flickskolan 3. Biljetter till HK Varberg 4. Galenskaparna på Lorensbergsteatern, 9 oktober. 5. Salvtillverkning. 12 oktober. 6. Pralintillverkning på Karlsbergs

Läs mer

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Observera att ändringar kan komma att göras gällande medföljande tränare på respektive tävling. 28/8 Kick Off! Alla simmare från tävlingsgrupperna (TT,FT,BT,ST)

Läs mer

I samband med den nationella anhörigdagen så ordnas det aktiviteter runt om i kommunerna.

I samband med den nationella anhörigdagen så ordnas det aktiviteter runt om i kommunerna. Hög luft, en del sol och en del regn hösten kryper närmare. Vi fortsätter att förena nytta med nöje och ordna aktiviteter, föreläsningar och deltar i olika brukarråd och dialoggrupper. Styrelsen Attention

Läs mer

Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Hanne Fredsted Vad handlar boken om? Boken handlar om Tarik och Ida som ska på skolresa. Tarik vill så gärna följa med, men hans pappa har sagt att i hans familj sover man hemma. Fröken

Läs mer

Föräldramöte P03 Innebandy

Föräldramöte P03 Innebandy Föräldramöte P03 Innebandy Tid: 2012-09-26 Plats: Stora konferensrummet, Prästängshallen Närvarande: Lars-Erik Rosendahl (Axel R) Birgitta Eklund (Axel R) Bencef Bert Yuksel (André) Karin Henriksson (Tobias

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

Bonusmaterial Hej Kompis!

Bonusmaterial Hej Kompis! Bonusmaterial Hej Kompis! Innehåll Min bok om vänskap framsida i färg 2 Hur man kan bli sams igen skylt i färg 3 Den gyllene regeln skylt i färg 4 Vi är alla olika boktips och uppgifter 5 7 Att känna sig

Läs mer