Skapa din egen blog och hemsida:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skapa din egen blog och hemsida:"

Transkript

1

2 Skapa din egen blog och hemsida: Följ denna steg-för-steg guide så kommer du i mål Välkommen och grattis! Du är nu endast ca 5 minuter från att ha din egen domän och egen blogg eller hemsida uppe. I den här guiden kommer jag i detalj gå igenom hur du sätter upp din hemsida. Du behöver inga förkunskaper (Underlättar om du vet hur man använder en datormus). 5 minuter är allt du behöver. Vi kör igång! Jag är Said Moshtaghi, skaparen av OneManSalesArmy. I den här HELT KOSTNADSFRIA guiden visar jag steg för steg hur du kan skapa din helt egna blog eller hemsida. Det tar alltså ungefär 5 minuter och kostar dig mindre än 50 kronor i månaden. Jag har tagit med varje steg i processen även om det ibland är - till synes - enkla steg. Allt för att göra det lättare för dig. Du ska inte behöva tveka om på du klickat på rätt plats eller missat ett steg. Varje steg finns med i denna guide. Det du kommer lära dig i denna guide är: Steg 1. Välja domännamn Steg 2. Välja Web Hosting Steg 3. Installera WordPress Steg 4. Installera Theme

3 Definitioner Innan vi kickar igång ska vi snabbt gå igenom vissa begrepp du kommer stöta på. Vi ska inte snöa in oss på det tekniska. Jag är själv väldigt oteknisk av mig och har fått walk the walk innan jag k unnat talk the talk. Anledningen att vi tittar på dessa begrepp är att du ska ha en grundförståelse för vad du håller på med även om du inte förstår allt. Domännamn Kort och gott så är det adressen till din hemsida. Det är just domännamnet man tar och skriver in i adressfältet i webläsaren när man vill besöka en hemsida. är ett exempel på ett domännamn. Hosting Ett webbhotell är en tjänst som möjliggör för den som inte vill upprätthålla en egen offentlig webbserver att publicera sig på Internet. Ett webbhotell har en internetansluten dator där flera användare kan lägga upp sina hemsidor eller webbplatser (under olika domännamn). Alltså, när du har köpt ditt domännamn så behöver du göra den levande genom att lägga upp den på Internet. Det gör du genom att betala för web hosting. Som du kommer att märka i den här guiden så kan man köpa domännamnet på samma ställe som du betalar för web hostingen. Allt för att minska dina bekymmer. Web hostingen betalar man månadsvis. CPanel cpanel är en webbhotell kontrollpanel som används för att förenkla processen för hosting på en webbplats. Strunta i detaljerna, cpanel är en av anledningarna du kan skapa din hemsida utan kodningskunskaper. I cpanel kan du bland annat sätta upp din konto samt köpa tilläggstjänster. 95% av ikonerna kan du ignorera. De behövs inte. Det är även i vår cpanel som vi installerar WordPress för att skapa vår hemsida.

4 WordPress WordPress var i början ett bloggverktyg, men kan idag användas för att skapa otroliga hemsidor. Det bästa med WordPress är att det är lätt att använda - även om man inte kan koda eller programmera. Det vi kommer använda WordPress till är att just skapa vår hemsida. När vi vill förändra vår hemsida eller blog så gör vi det genom att logga in på vår WordPresskonto. Det är lika enkelt som att logga in på ett -konto. Vi behöver inte logga in på vår cpanel. Theme Om Wordpress är din hemsidas motor så är din theme bilens schassi, alltså det som syns utåt. Din theme avgör hur din hemsida ser ut och fungerar för både dig och dina besökare. En theme är helt enkelt din hemsidas ansikte utåt. Du kan välja gratis themes eller betala för så kallade premium themes. Så där ja. Det var kanske inte så komplicerat som du kanske trodde. Nu är du klar för att ta dig an denna guide och skapa din egen hemsida på 5 minuter och för mindre än 50 kronor i månaden. Kör hårt!

5 Steg 1 Välj domännamn Innan du börjar tillämpa den här guiden så rekommenderar jag att du redan nu börjar tänka på passande namn till din hemsida. Det är svårare än vad dem flesta tror. Här nedan hittar du lite tips på vad du ska tänka på när du väljer domännamn: A) Namnet ska vara relevant B) Den bör vara så enkel och kort som möjligt C) Den bör vara lätt att komma ihåg D) Den ska vara professionell E) Den bör indikera vad du gör eller erbjuder F) Den måste vara tillgänglig Om du redan vet vilken domännamn du ska välja går vi vidare till Steg 2.

6 Steg 2 Hosting Det första du måste göra är att skapa din BlueHost-konto. Din första reaktion är möjligtvis varför vi inte väljer en svensk leverantör?. Jag har haft dåliga erfarenheter av svenska leverantörer. Det finns säkert många bra svenska aktörer, men jag rekommenderar BlueHost starkt. De har aldrig svikit mig och erbjuder den bästa supporten jag har sett. När du använder BlueHost så ingår köpet av domännamn om du köper hosting från dem, vilket du absolut vill göra. Förutom att de är billigare får du även enormt bra service från BlueHost samt support dygnet runt. Så ta och skapa ditt konto på BlueHost nu. Så här ser processen ut: 1) Gå in på och klicka på BlueHost-länken Det är den där lilla blåa rutan på höger sida. När du klickar på länken får du som OneManSalesArmy-följare får du alltid det lägsta priset.

7 2) Klicka på Get started now -knappen Inga konstigheter här. Bara för dig att klicka på den där stora gröna knappen. 3) Välj din plan Min rekommendation är att välja det så kallade starter -paketet. Det täcker dina behov gott och väl. Du kan alltid uppgradera ditt paket senare vid behov.

8 4) Skriv in det domännamn du önskar att få Om du vill få ett domännamn så skriver du in det domännamn du önskar att få och klickar på NEXT-knappen. Använd.com-ändelse om du inte har en speciell anledning att välja något annat. Om domännamnet är ledigt hamnar du på nästa sida. Är det upptaget måste du välja ett nytt domännamn. 5) Fyll i dina uppgifter Var extra noga med att skriva rätt mailadress och välj en mailadress du använder regelbundet.

9 6) Fyll i Package information Här väljer du längden på din hosting-plan och har möjligheten att välja vissa tilläggstjänster. När du fyller i Package information ska du tänka på följande: 1. Account plan: Jag väljer alltid 36 månader vilket innebär att månadspriset är lägre. Dessutom har du väl tänkt ha din sida uppe längre än ett år. Du klarar dig även utmärkt utan Pro tillsvidare. 2. Domain Privacy Protection: Rekommenderas starkt! Dina kontaktuppgifter blir gömda och du slipper spam, säljare och massa annat som irriterar. 3. Site Backup Pro: Kan vara bra att ha. Är det värt 20USD per år för att slippa oroa sig om något händer din sida? Kanske det. 4. SiteLock Domain Security: Det här kan du skippa. 5. Search Engine Jumpstart: Skippa. Det här är en tjänst för SEO (Sökmotoroptimering). Det finns bättre tjänster än denna. 6. Google Apps for Work: Samma sak här. Det här kan du också skippa.

10 7) Fyll i faktureringsinformation Inget nytt här. Du fyller i dina kortuppgifter på samma sätt som när du handlar på andra nätbutiker. CVV2-koden är de tre sista siffrorna på baksidan av ditt bankkort. Läs igenom villkoren ordentligt. Även om jag ger det här tipset så ska jag vara ärlig med att jag inte själv läst igenom dessa dokument, utan bara skummat igenom de. Villkoren är oftast för att skydda företaget - BlueHost i det här fallet - mot personer med onda intentioner, något som du med största sannolikt inte är. Därför kan du känna dig trygg även om du inte läser igenom villkoren. Bocka i rutan att du har läst villkoren och Klicka på NEXT-knappen för att hantera din order.

11 8) Grattis! Nu har du betalat för din domän och hosting-plan. Sidan du hamnar på innehåller dina kontouppgifter och annan viktig information som även skickas till din e- mailadress. Här kan du logga in på ditt BlueHost-konto och få tillgång till din cpanel. Du kan även gå in på bluehost.com och logga in.

12 Steg 3 Installera WordPress När du ser meddelandet Welcome to bluehost! så är du klar med BlueHostkontoprocessen. Nu kan du välja om du gör installeringen själv eller ta hjälp från bluehost-teamet. Klicka på I can do it -knappen. Du har ju en steg-för-steg-guide som visar varenda steg du behöver ta, du behöver inte deras hjälp. Se till att vara under huvudfliken (längst upp på sidan) Home när du är inloggad på ditt BlueHost-konto.

13 A) Scrolla ner till rubriken Website och klicka på Install WordPress -ikonen. Du är just nu i "motorn" i ditt webbhotell och har massor av olika ikoner som länkar till alla de olika tjänster och funktioner som är tillgängliga i ditt webbhotell. Först kommer det att verka lite överväldigande, men oroa dig inte, du kan ignorera 95% av dem. B) Klicka på den gröna Install -knappen Inga konstigheter här. Klicka iväg!

14 C) Välj ditt domännamn och klicka på Check Domain D) Du hamnar nu på Installation Preferences-sidan Hoppa över Step 1 och gå direkt till Step 2 Klicka på Click here to display -knappen för att göra några avancerade val. - Ändra My Blog till din blogs eller hemsidas namn. (Det här kan ändras senare) - Välj Username (användarnamn) och Password (lösenord). Glöm inte att skriva ner dem! - Klicka i Automatically create a new database -rutan - Bocka i villkors-rutan - Klicka på den gröna Complete-knappen

15 E) Wordpress installeras Du hamnar på en sida som visar att WordPress håller på att installeras. Meddelandet Installation Complete dyker upp när installationen är klar. F) Klart! Nu kan du gå till för att se hur din sida ser ut. Stanna upp en sekund! Förstår du vad som har hänt? Du har nu en egen hemsida. Som du skapat själv dessutom. För en kostnad av mindre än 50 kronor i månaden. Stort grattis! G) Logga in på din hemsida Din hemsida är uppe, men den ser inget vidare ut. Låt oss logga in och ändra på det. För att logga in skriver du in i din webbläsare. Skriv in ditt användarnamn och lösenord och klicka på Log In -knappen. Du är inne!

16 Steg 4 Installera din theme Det kanske första du bör göra är att ändra utseendet på din blog/hemsida det vill säga din theme. Se till att vara inloggad. På vänster sida klickar du på Themes som du hittar under rubriken Appearances. Här kan du välja themes från olika kategorier. Jag brukar rekommendera Twentytwelve. Den finns automatiskt med när du installerar Wordpress. Det som är bra med twentytwelve är att den är stilren, den kan användas till de flesta företagstyperna. Eller bloggtyperna för den delen också. Min personliga åsikt är att börja med Twentytwelve. Om du är nöjd med Twentytwelve-themet så bör du skräddarsy (customize) din theme. Klicka då på Customize-knappen precis vid din theme. Här kan du ändra på din hemsidas huvudtitel och tagline, färger, bakgrundsbilder och lite annat. Är du nöjd med din theme? Klicka då på Activate theme. Nu är du klar!

17 Låt oss summera Om du har kommit ända hit betyder det att du precis har skapat din egen hemsida, stort grattis! Nu börjar det roliga Du har i denna guide lärt dig att: 1. Välja domännamn 2. Sätta upp ditt hosting-konto 3. Installera WordPress 4. Installera theme Nu är det dags för dig att ta nästa steg. Vad ska du göra nu? Du behöver börja lägga upp innehåll på din sida. Sätt upp en plan och skrid till verket. Behöver du hjälp så vill jag att du hör av dig till mig på said.moshtaghi@onemansalesarmy.com. Du har inget att förlora, men allt att vinna!...usch, till och med jag tycker det där lät klyschigt. Hursomhelst, hör av dig! Om du tyckte om den här guiden så skulle jag uppskatta om du skickar ett mail till mig på said.moshtaghi@onemansalesarmy.com och berättar dina tankar om guiden. Det räcker med något i stil med: Hej Said, läste precis din guide. Riktigt bra. En sak till Skicka gärna vidare denna guide till någon som du tror kan vara intresserad av att skapa sin egen hemsida eller blog. Om du inte redan prenumererar på OneManSalesArmy så klicka här för att komma till hemsidan och för att få tillgång till exklusiv material. Som prenumerant på min maillista kommer du att få konkreta intäktsökande tips. Perfekt för dig som jobbar åt ett företag eller drivet ett eget.

Installera din WordPress med 9 enkla steg

Installera din WordPress med 9 enkla steg Installera din WordPress med 9 enkla steg Den här artikeln förutsätter att du har satt upp en webbserver eller har köpt ett webbhotell där du kan placera din nya WordPress hemsida. Om du inte har det,

Läs mer

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Version 1.0 Introduktion Skapa ett MSPA-konto Aktivera Office 365 i Telia Business Apps Verifiera företagets domännamn Lägg till användare

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Wordpressguide - Palmstiernska Släktföreningen. Det här kan du göra:

Wordpressguide - Palmstiernska Släktföreningen. Det här kan du göra: Palmstierna Wordpressguide Hej! Vad kul att du vill hjälpa till med Palmstiernska Släktföreningens hemsida http://palmstiernskaslaktforeningen.wordpress.com. Det första du behöver göra är att bestämma

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare.

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Kom igång med e-cm. Så gör du.

Kom igång med e-cm. Så gör du. Kom igång med e-cm. Så gör du. Välkommen till e-cm! Med e-cm får du en bra överblick över företagets samlade affärer, ekonomisk information i realtid och funktioner som underlättar både det dagliga arbetet

Läs mer

6. BLOGGVERKTYG. Här ska vi titta på några olika bloggverktyg som du kan använda för att komma igång med att börja blogga. www.blogsome.

6. BLOGGVERKTYG. Här ska vi titta på några olika bloggverktyg som du kan använda för att komma igång med att börja blogga. www.blogsome. Del 2 BÖRJA BLOGGA 6. Bloggverktyg... 28 7. Skapa en blogg... 31 8. Publicera... 35 9. Inställningar... 39 10. Ändra design... 42 11. Övriga ändringar och funktioner... 48 12. Underhålla en blogg... 51

Läs mer

Hur du tar hem en APP i din ipad/iphone

Hur du tar hem en APP i din ipad/iphone Hur du tar hem en APP i din ipad/iphone För att kunna hämta hem appar till din ipad måste man skapa ett Apple-ID. Ett Apple-ID är som ett slags ID-kort på din ipad för att försäkra att du är du! För att

Läs mer

ParaGå-guide -kommunala utförare

ParaGå-guide -kommunala utförare ParaGå-guide -kommunala utförare Viktig information Sid. 2 Aktivera låskod på enheten Sid. 4 Skapa Google-konto Sid. 8 Installera Mobileiron och ParaGå appen Sid. 10 Genväg ParaGå Sid. 18 Support Sid.

Läs mer

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer.

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Kom igång med internetbanken företag. Så gör du.

Kom igång med internetbanken företag. Så gör du. Kom igång med internetbanken företag. Så gör du. Välkommen till internetbanken företag Med internetbanken får du en bra överblick över företagets samlade affärer, ekonomisk information i realtid och funktioner

Läs mer

Two-Factor Authentication. A. Vad är Two-Factor Authentication (Tvåfaktors-autentisering)? B. Hur man ställer in Two-Factor Authentication?

Two-Factor Authentication. A. Vad är Two-Factor Authentication (Tvåfaktors-autentisering)? B. Hur man ställer in Two-Factor Authentication? A. Vad är Two-Factor Authentication (Tvåfaktors-autentisering)? Tvåfaktors-autentisering ger dig en omisskännlig identifiering genom kombinationen av två olika och oberoende komponenter. Den första är

Läs mer

Hja lp till Mina sidor

Hja lp till Mina sidor Hja lp till Mina sidor Vanliga Frågor Varför godkänner inte Mina sidor mitt personnummer trots att jag har prövat flera gånger och är säker på att jag skrivit rätt? Du behöver använda ett 12 siffrigt personnummer

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

instruktionsmanual till föräldrar

instruktionsmanual till föräldrar instruktionsmanual till föräldrar Välkommen till Pluttra! Pluttra är ett digitalt verktyg för dokumentation, kommunikation och information för förskolan. Genom en helhetslösning där skolan genom utbildning,

Läs mer

Guide till SvD:s. digitala korsord

Guide till SvD:s. digitala korsord Guide till SvD:s digitala korsord Välkommen att prova SvD:s korsord digitalt. Du kan ha ett eller flera korsord i gång samtidigt och om ingen tävling pågår kan du även få ledtrådar och facit direkt på

Läs mer

(Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01)

(Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01) Registrering, inloggning och genomföra prov i Maskinkörkortets provdel (Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01) Maskinkörkortet består i huvudsak av två delar, en

Läs mer

Bevaka vetenskapliga tidskrifter med hjälp av RSS

Bevaka vetenskapliga tidskrifter med hjälp av RSS Bevaka vetenskapliga tidskrifter med hjälp av RSS Vad ska jag lära mig? Att använda en RSS-läsare, t ex Google Reader Bevaka nya tidskriftsartiklar inom ditt ämne Prenumerera på innehållsförteckningar

Läs mer

Välj bloggen som du använder i skolan, i detta fallet heter den Min Skolblogg.

Välj bloggen som du använder i skolan, i detta fallet heter den Min Skolblogg. Guide: Etiketter i Blogspot Hej! Denna guide kommer att visa hur man kan använda Etiketter i sin blogg för att sortera sina inlägg. För alla dina inlägg handlar ju inte om samma sak, eller hur? Ett exempel

Läs mer

Ehandelslösningars komma igång tips!

Ehandelslösningars komma igång tips! Ehandelslösningars komma igång tips! Här kan du få reda på allt du behöver för att komma igång och sälja dina produkter! Om du behöver redigera bilder kan du göra det gratis på www.pixlr.com (exempelvis

Läs mer

Kom igång med din SKY WiFi SmartPen

Kom igång med din SKY WiFi SmartPen Kom igång med din SKY WiFi SmartPen Se till att du har din SKY WiFi SmartPen och ditt block framför dig. Gå till Livescribes hemsida (om du skrivit ut denna guide och inte kan klicka på länken så gå till:

Läs mer

Brasklapp: REV:s rådgivande verksamhet omfattar egentligen inte något detaljerat IT-stöd, men eftersom många väghållare har behov av att effektivt

Brasklapp: REV:s rådgivande verksamhet omfattar egentligen inte något detaljerat IT-stöd, men eftersom många väghållare har behov av att effektivt Brasklapp: REV:s rådgivande verksamhet omfattar egentligen inte något detaljerat IT-stöd, men eftersom många väghållare har behov av att effektivt kunna förmedla information vill vi med denna presentation

Läs mer

(engelska)

(engelska) Innan du fortsätter, skriv ut arbetsbladet och fyll i det när du fortsätter framåt i manualen. Om du gör sätter upp för två t1d, skriv ut två arbetsblad Observera att detta är en förenkling av Nightscouts

Läs mer

Användarhandbok Mealman

Användarhandbok Mealman Användarhandbok Mealman Mars 2015 Innehåll 1 Idén bakom Mealman... 2 2 Varför och hur ska Mealman användas?... 3 3 Installation... 4 3.1 Spara Mealman som en app-ikon.... 4 3.1.1 Jag använder Internet

Läs mer

Läs detta innan du sätter igång!

Läs detta innan du sätter igång! Läs detta innan du sätter igång! Om du bor i en fastighet som är ansluten till Örebros öppna stadsnät skall du ansluta din dator till bostadens LAN-uttag. Inkopplingen görs med en nätverkskabel från datorns

Läs mer

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin INTRODUKTION Välkommen att ta i bruk uppdateringsverktyget DigiStoff. För att använda verktyget behöver du en Internetuppkoppling och en webbläsare. Det rekommenderas att du använder webbläsaren Firefox.

Läs mer

Snabbguide webbhotellstjänster v 1.0

Snabbguide webbhotellstjänster v 1.0 Snabbguide webbhotellstjänster v 1.0 Innehållsförteckning 1.0 Allmänt...3 2.0 Översikt kontrollpanel...4 2.1 Desktop...5 2.2 Home...6 3.0 Domäninställningar...7 3.1 Ladda upp dina filer information om

Läs mer

utbildning Översikt av funktioner i #fakta

utbildning Översikt av funktioner i #fakta utbildning Översikt av funktioner i #fakta innehåll 1. Säljstödet #fakta 2. Logga in 3. Projekt 4. Vyer 5. Rapportvyn 6. Frågeställningar 7. Diagram 8. Svarsalternativ 9. Interaktiv HTML 10. Aktionsknappar

Läs mer

Lathund Distansarbete. Lathund. Distansarbete via cap.lio.se i Google Chrome (Windows 8.1)

Lathund Distansarbete. Lathund. Distansarbete via cap.lio.se i Google Chrome (Windows 8.1) 1(6) Lathund via cap.lio.se i Google Chrome (Windows 8.1) Innan du följer stegen i lathunden För Windows 8.1 har tagit fram en lathund för installation av Citrix Receiver och distansarbete via cap.lio.se

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB Innehållsförteckning: Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 Kalender, E-post & Kontakter... 3 GW-Sync konfiguration...

Läs mer

Snabbguide. för TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com

Snabbguide. för TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com för TellStick Net Telldus Technologies AB Kära kund Denna snabbguiden hjälper dig genom installationen samt visar hur du använder grundfunktionerna i TellStick Net. Vi rekommenderar att du regelbundet

Läs mer

1. Logga in som Wordpress-administratör till den siten som ni will kopiera och flytta någon annan stans.

1. Logga in som Wordpress-administratör till den siten som ni will kopiera och flytta någon annan stans. Flytt av Hemsidor gjorda i Wordpress mellan domäner och siter. Wordpress lagrar hemsidor på sitt egna sätt och det är därför ytterst svårt att bara kopiera en hemsida till ett annat ställe. Vi på QBRITS

Läs mer

Välkommen till WeOptimize

Välkommen till WeOptimize Välkommen till WeOptimize Här kommer en introduktion till hur WeOptimize fungerar och vad vi har att erbjuda dig som är ute efter en framgångsrik hemsida. ! 2 Utveckling av ny hemsida Digitala närvaro

Läs mer

Välkommen till live broadcasting med Bambuser via nätet. skaffa eget konto (gratis) genom att gå till: http://bambuser.com

Välkommen till live broadcasting med Bambuser via nätet. skaffa eget konto (gratis) genom att gå till: http://bambuser.com Välkommen till live broadcasting med Bambuser via nätet. skaffa eget konto (gratis) genom att gå till: http://bambuser.com 1 2 3 Manual gjord av Liv Zetterling 2010 Har du gjort 1-3 så har du också gjort

Läs mer

Hur man betalar skatten via Bahamas Government s hemsida

Hur man betalar skatten via Bahamas Government s hemsida Hur man betalar skatten via Bahamas Government s hemsida Här slipper du alla extra kostnader som banken tar och skatten betalas direkt från ditt Visa- eller MasterCard-kort. Om du tar för lång tid på dig

Läs mer

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori 2011-12-08 Instruktioner till Schoolsoft För att logga in går du in på denna adress https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori När du loggar in första gången kommer du till denna sida. Det är viktigt

Läs mer

1. Logga in som Wordpress-administratör till den sajen som ni vill säkerhetskopiera.

1. Logga in som Wordpress-administratör till den sajen som ni vill säkerhetskopiera. Säkerhetskopiera Wordpress. Wordpress lagrar hemsidor på sitt egna sätt och det är därför ytterst svårt att bara göra en kopia av hemsidan. Vi på QBRITS rekommenderar att man använder Duplicator från Life

Läs mer

Snabbguide till Vitec App utan webbservicemodul

Snabbguide till Vitec App utan webbservicemodul INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Snabbguide till Vitec App utan webbservicemodul VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se/maklare info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL: 031-360

Läs mer

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK 1 (7) Guide till Zotero Med referenshanteringsprogrammet Zotero kan du enkelt samla dina referenser till böcker, artiklar m.m. och infoga källhänvisningar samt skapa litteraturlistor i MS Word, OpenOffice

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

Spara dokument och bilder i molnet

Spara dokument och bilder i molnet Spara dokument och bilder i molnet Ett moln är en samling pyttesmå vattendroppar på 1 000 meters höjd eller till och med högre. Molnen är diffusa och ändrar hela tiden form. Det finns faktiskt en hel del

Läs mer

Användarinstruktioner

Användarinstruktioner Innehållsförteckning 1 Allmänt 2 Registrera 2 i. Instruktioner för registrering 2 ii. Organisationsnummer 2 iii. Dina uppgifter 2 iv. Bekräfta villkor 2 v. Aktivering av konto 2.1 Glömt lösenord 2.2 Mitt

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11 Sida 2/14 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompatibilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompatibilitetsvyn...

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Grattis till ett bra köp!

Grattis till ett bra köp! Grattis till ett bra köp! Du har valt världens ledande programvara för skydd av din dator. ZoneAlarm har bara i Sverige 100.000-tals användare och programmet finns att köpa i de flesta välsorterade databutiker

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

Välkommen att boka kursmoment på Skillebyholms deltidsutbildning

Välkommen att boka kursmoment på Skillebyholms deltidsutbildning Välkommen att boka kursmoment på Skillebyholms deltidsutbildning Gå först till sidan: http://www.skillebyholm.com/utbildning-kurser/deltid/deltid-ansok-online-tillkursmoment/ Kontrollera sedan om du är

Läs mer

Leta reda på din dator!

Leta reda på din dator! Leta reda på din dator! Sätt dig vid den när du hittat den. Öppna och starta INTE datorn än. Har du inte lämnat ditt avtal påskrivet till din lärare/mentor så gör det nu. Nu är det nära Så här kommer du

Läs mer

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se Internetbanken öppen alla dagar klockan 0-24 www.sparbanken-nord.se Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens

Läs mer

Hur kommer jag igång?

Hur kommer jag igång? 2015-01-12 Hur kommer jag igång? Hej och välkommen till Eftermarknadsutbildningen inom Konsumenträtt! Börja med att läsa igenom denna instruktion (i utskriftslayout). Den är till hjälp för att du snabbt

Läs mer

Att bli skribent för Spelmansgillets bloggar hos Blogspot/Google

Att bli skribent för Spelmansgillets bloggar hos Blogspot/Google Att bli skribent för Spelmansgillets bloggar hos Blogspot/Google Du behöver en inbjudan från bloggens administratör För att kunna skriva ett inlägg måste man logga in i bloggen. Det krävs att du är känd

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan LATHUND Att komma igång med Pecar E Plan E Plan Lathund Hej och välkommen till E Plan, det digitala verktyg som bl.a. gör kontrollplaner och egenkontroller digitala, sökbara samt samlar all dokumentation

Läs mer

INSTRUKTION FÖR HUR MAN SKAPAR ETT

INSTRUKTION FÖR HUR MAN SKAPAR ETT INSTRUKTION FÖR HUR MAN SKAPAR ETT ANVÄNDARKONTO PÅ FK-FOCUS FORUM Datum: 2012-11-26 Sida 1 av 15 Upprättad av: Henry Fredrikson Inledning Nedan beskrivs hur man skapar ett användarkonto på FK-Focus Forum.

Läs mer

Hur man skapa en Wiki.

Hur man skapa en Wiki. Hur man skapa en Wiki. Ordet wiki (i t.e.x Wikipedia) kommer från Hawaiian och betyder snabbt. Kortfattat kan man säga att en wik i är en webbplats där alla enkelt kan publicera och redigera material när

Läs mer

Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Installation av Google Authenticator på iphone... 3 Installation av Google Authenticator på Android...

Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Installation av Google Authenticator på iphone... 3 Installation av Google Authenticator på Android... Säker inloggning Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Installation av Google Authenticator på iphone... 3 Installation av Google Authenticator på Android... 6 Installation av Microsoft Authenticator

Läs mer

En guide till Hembygdsgilletsgillets intranät.

En guide till Hembygdsgilletsgillets intranät. En guide till Hembygdsgilletsgillets intranät. Hembygdsgillets sajt administreras via ett publiceringssystem som heter WordPress. I princip är det upplagt som sidor som ligger framme för vem som helst,

Läs mer

Upptäck vår Webbshop! Enkel, smidig och alltid tillgänglig

Upptäck vår Webbshop! Enkel, smidig och alltid tillgänglig Upptäck vår Webbshop! Enkel, smidig och alltid tillgänglig Så här använder du vår webbshop Under maj Gå in på www.lekolar.se, uppe i högra hörnet hittar du Registrera mig och Logga in. Är du kund sedan

Läs mer

Skolmaten. Användarhandledning 2015-05-28

Skolmaten. Användarhandledning 2015-05-28 Skolmaten Användarhandledning 2015-05-28 Steg 1: Logga in Om din skola är ansluten till Skolmaten har du fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@dinskolmat.se så kontaktar vi dig.

Läs mer

WEB KLIENT användarmanual

WEB KLIENT användarmanual WEB KLIENT användarmanual sida 1 av 11 Innehåll ANVÄNDARMANUAL... 3 LOGGA IN PÅ BOOMERANG... 4 SKAPA RAPPORTER... 8 HANTERA AVVIKELSER... 9 SUPPORT, FÖRSÄLJNING OCH INSTALLATION ETC.... 11 sida 2 av 11

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.8 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ändra

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

Introduktion. Skriv in användarnamn och lösenord

Introduktion. Skriv in användarnamn och lösenord LATHUND Introduktion Välkommen till vår interaktiva kursportal. Detta är en lathund för dig som ska utbilda dig med hjälp av ipoint-kurser. Instruktionerna gäller när du har Internet Explorer med Windows

Läs mer

Karlstads universitetsbibliotek

Karlstads universitetsbibliotek Karlstads universitetsbibliotek 2015 Guide till Zotero Med referenshanteringsprogrammet Zotero kan du enkelt samla dina referenser till böcker, artiklar m.m. och infoga källhänvisningar samt skapa litteraturlistor

Läs mer

Detta är en manual om hur man lägger in e-butiksystemet Ecwid på N.nu. Gjord av SussCreations

Detta är en manual om hur man lägger in e-butiksystemet Ecwid på N.nu. Gjord av SussCreations Detta är en manual om hur man lägger in e-butiksystemet Ecwid på N.nu Gjord av SussCreations Registrera konto och Logga in 4 sidor Första steget är att gå in på www.ecwid.com. Sedan klickar du på Sign

Läs mer

Anna Jonströmer. Bloggning

Anna Jonströmer. Bloggning Anna Jonströmer Bloggning Del 2 BÖRJA BLOGGA 6. Bloggverktyg... 28 7. Skapa en blogg... 31 8. Publicera... 35 9. Inställningar... 39 10. Ändra design... 42 11. Övriga ändringar och funktioner... 48 12.

Läs mer

INNEHÅLLS FÖRTECKNING

INNEHÅLLS FÖRTECKNING ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLLS FÖRTECKNING Logga in på ditt konto... 2 Ladda upp filer... 3 Ladda ner klienten till din dator eller enhet... 4 Synk Mappen... 5 Dela filer... 6 Extern delning i webgränssnittet

Läs mer

Inledning/innehållsförteckning. Hej!

Inledning/innehållsförteckning. Hej! WORDPRESS LATHUND Inledning/innehållsförteckning Hej! Det här är en lathund för dig som har en hemsida i Möcklenföreningarnas webbportal. Vi hoppas att den ska vara till hjälp. Är det något du inte förstår

Läs mer

Lathund för webbmail (OWA) Innehåll:

Lathund för webbmail (OWA) Innehåll: Lathund för webbmail (OWA) Innehåll: 1 Komma igång 2 Mailsignatur 3 Vidarebefordra e-post 4 Skräppostfiltrering 5 Trådade och otrådade konversationer 6 Autosvar OWA 2010 (Outlook Web App) Kom igång med

Läs mer

Statistiska centralbyrån

Statistiska centralbyrån MONA-handledning 1. Inloggning 2. Användning 3. Utloggning 1. Inloggning För inloggning i MONA-systemet krävs ett användarnamn, en PIN-kod och ett lösenord. Dessa hittar du på ett rekommenderat brev som

Läs mer

Välkommen! Lycka till! ecampus min väg till KNX

Välkommen! Lycka till! ecampus min väg till KNX ecampus min väg till KNX Välkommen! Här följer en guide till hur man påegen hand med en dator och Internetåtkomst kan lära sig grunderna för KNX och hur verktyget ETS fungerar Lycka till! Sida nr. 1 Innehåll

Läs mer

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

0tid Transport Användarmanual Personal. Rev 1.0

0tid Transport Användarmanual Personal. Rev 1.0 0tid Transport Användarmanual Personal Rev 1.0 Innehållsförteckning 1.1.Inloggning 1.2.Snabbmenyn 1.3.Byta lösenord 1.4.Lämna in tidrapport 1.5.Mina uppdrag 1.5.Lämna in traktamenten 1.6.Översikt 1.1 Inloggning

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Använd SEO Systemet och skapa webbplatser som kan ge dig 90 000 kr per år så snabbt som möjligt. Denna specialrapport

Läs mer

Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka.

Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka. Hej alla ÅF! Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka. Börja med att använda din vanliga inloggning

Läs mer

Kom-igång-hjälp för hemsida & e-butik. Praktiska tips för hur du lyckas med innehåll, design och sökmotoroptimering.

Kom-igång-hjälp för hemsida & e-butik. Praktiska tips för hur du lyckas med innehåll, design och sökmotoroptimering. Kom-igång-hjälp för hemsida & e-butik Praktiska tips för hur du lyckas med innehåll, design och sökmotoroptimering. Ta reda på dina behov Skapa förutsättningar för att lyckas. Skriv ner en tydlig sidstruktur

Läs mer

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Vad du borde förbereda innan

Läs mer

Allmän information ITS Fjärrskrivbord

Allmän information ITS Fjärrskrivbord ITS fjärrskrivbord Allmän information ITS Fjärrskrivbord I den här pärmen hittar du instruktioner för hur du loggar in på fjärrskrivbordet, både från ditt kontor och när du jobbar någon annanstans. Du

Läs mer

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz Scio en liten användarguide Senast ändrad: 2011-03-18 (Korrigerat typsnitt samt information om kursplaner) Skriven av: Josefine Siewertz Innehåll Allmän information samt att logga in i Scio... 1 Strukturen

Läs mer

2. Klicka på Onlinebokningen. 3. Välj grupp och grupp. Du kopplas in på onlinebokningen i ett EGET FÖNSTER.

2. Klicka på Onlinebokningen. 3. Välj grupp och grupp. Du kopplas in på onlinebokningen i ett EGET FÖNSTER. Så här bokar jag online - Steg för Steg Tips. Denna instruktions öppnas i ett eget fönster så du kan fortsätta din onlinebokning samtidigt som detta fönster är öppet Sida 1 av 7 OBS Du kan bara göra en

Läs mer

REDIGERA BILDER OCH TEXT PÅ DIN WORDPRESS-HEMSIDA

REDIGERA BILDER OCH TEXT PÅ DIN WORDPRESS-HEMSIDA REDIGERA BILDER OCH TEXT PÅ DIN WORDPRESS-HEMSIDA Anna Muñoz Lundgren & MejDej Teknikhjälp, januari 2019. INTRODUKTION Den här guiden är främst avsedd för dig som skapat en hemsida med hjälp av MejDej

Läs mer

Hur man ansluter till den nya Citrix XenApp-miljön från PC

Hur man ansluter till den nya Citrix XenApp-miljön från PC Hur man ansluter till den nya Citrix XenApp-miljön från PC INTRODUKTION Vår nya Citrix-lösning är nu klar för våra användare. När ni har fått detta e-mail så innebär det att ni nu har möjlighet att använda

Läs mer

Programportalen på Falkenbergs kommun

Programportalen på Falkenbergs kommun Programportalen på Falkenbergs kommun Många av kommunens program finns tillgängliga via Falkenbergs kommuns programportal. Den kallas även ibland för Citrix. Med hjälp av denna kan du köra program fast

Läs mer

Bruksanvisning för VeraPlus

Bruksanvisning för VeraPlus Bruksanvisning för VeraPlus Börja med att installera VeraPlus Öppna förpackningen och plocka ut allt innehåll. I förpackningen finner du: Installation 1. Anslut nätverkskabeln i nätverksporten på baksidan

Läs mer

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du.

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vanliga frågor Hur beställer jag? För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vilka avgifter tillkommer när jag beställer av er? Frakten inom Sverige kostar

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Välkommen till PictureMyLife!

Välkommen till PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder Välkommen till PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd Roligt att du vill bli prenumerant på PictureMyLife! Du kan nu använda våra bildbaserade

Läs mer

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Innehåll Äldreomsorgen Södertälje kommun i Mina vårdkontakter... 3 Skaffa användarkonto... 4 Skaffa konto med personnummer...

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Blogga med Wordpress

Blogga med Wordpress Blogga med Wordpress Introduktion En blogg kan användas på en lång rad olika sätt, även om det vanligaste kanske är att se den som en mer eller mindre publik yta på nätet att dela med sig av tankar och

Läs mer

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2013-06-20 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

Kom igång med Dagboken i fyra enkla steg

Kom igång med Dagboken i fyra enkla steg Kom igång med Dagboken i fyra enkla steg Prova GRATIS månad på picturemylife.se PictureMyLifes Dagbok är en digital kontaktbok för barn, unga och vuxna med behov av kognitivt stöd. I Dagboken laddar man

Läs mer

Mer information om RefWorks, andra referenshanteringsprogram och hur man refererar hittar du på Linköpings universitetsbiblioteks webbsidor.

Mer information om RefWorks, andra referenshanteringsprogram och hur man refererar hittar du på Linköpings universitetsbiblioteks webbsidor. Guide till RefWorks För att förenkla hanteringen av referenser och referenslistor finns det flera olika verktyg, s.k. referenshanteringsprogram. Med dem kan du samla, organisera och presentera dina referenser.

Läs mer

Allmän information ITS Fjärrskrivbord

Allmän information ITS Fjärrskrivbord ITS fjärrskrivbord Allmän information ITS Fjärrskrivbord I den här pärmen hittar du instruktioner för hur du loggar in på fjärrskrivbordet, både från ditt kontor och när du jobbar någon annanstans. Du

Läs mer

First Class uppgift 2

First Class uppgift 2 First Class uppgift 2 Hur du lägger till en signering i mail. När du loggat in på First Class ser det ut som på bilden nedan, det så kallade skrivbordet. Här ska du klicka på knappen inställningar uppe

Läs mer