Skapa din egen blog och hemsida:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skapa din egen blog och hemsida:"

Transkript

1

2 Skapa din egen blog och hemsida: Följ denna steg-för-steg guide så kommer du i mål Välkommen och grattis! Du är nu endast ca 5 minuter från att ha din egen domän och egen blogg eller hemsida uppe. I den här guiden kommer jag i detalj gå igenom hur du sätter upp din hemsida. Du behöver inga förkunskaper (Underlättar om du vet hur man använder en datormus). 5 minuter är allt du behöver. Vi kör igång! Jag är Said Moshtaghi, skaparen av OneManSalesArmy. I den här HELT KOSTNADSFRIA guiden visar jag steg för steg hur du kan skapa din helt egna blog eller hemsida. Det tar alltså ungefär 5 minuter och kostar dig mindre än 50 kronor i månaden. Jag har tagit med varje steg i processen även om det ibland är - till synes - enkla steg. Allt för att göra det lättare för dig. Du ska inte behöva tveka om på du klickat på rätt plats eller missat ett steg. Varje steg finns med i denna guide. Det du kommer lära dig i denna guide är: Steg 1. Välja domännamn Steg 2. Välja Web Hosting Steg 3. Installera WordPress Steg 4. Installera Theme

3 Definitioner Innan vi kickar igång ska vi snabbt gå igenom vissa begrepp du kommer stöta på. Vi ska inte snöa in oss på det tekniska. Jag är själv väldigt oteknisk av mig och har fått walk the walk innan jag k unnat talk the talk. Anledningen att vi tittar på dessa begrepp är att du ska ha en grundförståelse för vad du håller på med även om du inte förstår allt. Domännamn Kort och gott så är det adressen till din hemsida. Det är just domännamnet man tar och skriver in i adressfältet i webläsaren när man vill besöka en hemsida. är ett exempel på ett domännamn. Hosting Ett webbhotell är en tjänst som möjliggör för den som inte vill upprätthålla en egen offentlig webbserver att publicera sig på Internet. Ett webbhotell har en internetansluten dator där flera användare kan lägga upp sina hemsidor eller webbplatser (under olika domännamn). Alltså, när du har köpt ditt domännamn så behöver du göra den levande genom att lägga upp den på Internet. Det gör du genom att betala för web hosting. Som du kommer att märka i den här guiden så kan man köpa domännamnet på samma ställe som du betalar för web hostingen. Allt för att minska dina bekymmer. Web hostingen betalar man månadsvis. CPanel cpanel är en webbhotell kontrollpanel som används för att förenkla processen för hosting på en webbplats. Strunta i detaljerna, cpanel är en av anledningarna du kan skapa din hemsida utan kodningskunskaper. I cpanel kan du bland annat sätta upp din konto samt köpa tilläggstjänster. 95% av ikonerna kan du ignorera. De behövs inte. Det är även i vår cpanel som vi installerar WordPress för att skapa vår hemsida.

4 WordPress WordPress var i början ett bloggverktyg, men kan idag användas för att skapa otroliga hemsidor. Det bästa med WordPress är att det är lätt att använda - även om man inte kan koda eller programmera. Det vi kommer använda WordPress till är att just skapa vår hemsida. När vi vill förändra vår hemsida eller blog så gör vi det genom att logga in på vår WordPresskonto. Det är lika enkelt som att logga in på ett -konto. Vi behöver inte logga in på vår cpanel. Theme Om Wordpress är din hemsidas motor så är din theme bilens schassi, alltså det som syns utåt. Din theme avgör hur din hemsida ser ut och fungerar för både dig och dina besökare. En theme är helt enkelt din hemsidas ansikte utåt. Du kan välja gratis themes eller betala för så kallade premium themes. Så där ja. Det var kanske inte så komplicerat som du kanske trodde. Nu är du klar för att ta dig an denna guide och skapa din egen hemsida på 5 minuter och för mindre än 50 kronor i månaden. Kör hårt!

5 Steg 1 Välj domännamn Innan du börjar tillämpa den här guiden så rekommenderar jag att du redan nu börjar tänka på passande namn till din hemsida. Det är svårare än vad dem flesta tror. Här nedan hittar du lite tips på vad du ska tänka på när du väljer domännamn: A) Namnet ska vara relevant B) Den bör vara så enkel och kort som möjligt C) Den bör vara lätt att komma ihåg D) Den ska vara professionell E) Den bör indikera vad du gör eller erbjuder F) Den måste vara tillgänglig Om du redan vet vilken domännamn du ska välja går vi vidare till Steg 2.

6 Steg 2 Hosting Det första du måste göra är att skapa din BlueHost-konto. Din första reaktion är möjligtvis varför vi inte väljer en svensk leverantör?. Jag har haft dåliga erfarenheter av svenska leverantörer. Det finns säkert många bra svenska aktörer, men jag rekommenderar BlueHost starkt. De har aldrig svikit mig och erbjuder den bästa supporten jag har sett. När du använder BlueHost så ingår köpet av domännamn om du köper hosting från dem, vilket du absolut vill göra. Förutom att de är billigare får du även enormt bra service från BlueHost samt support dygnet runt. Så ta och skapa ditt konto på BlueHost nu. Så här ser processen ut: 1) Gå in på och klicka på BlueHost-länken Det är den där lilla blåa rutan på höger sida. När du klickar på länken får du som OneManSalesArmy-följare får du alltid det lägsta priset.

7 2) Klicka på Get started now -knappen Inga konstigheter här. Bara för dig att klicka på den där stora gröna knappen. 3) Välj din plan Min rekommendation är att välja det så kallade starter -paketet. Det täcker dina behov gott och väl. Du kan alltid uppgradera ditt paket senare vid behov.

8 4) Skriv in det domännamn du önskar att få Om du vill få ett domännamn så skriver du in det domännamn du önskar att få och klickar på NEXT-knappen. Använd.com-ändelse om du inte har en speciell anledning att välja något annat. Om domännamnet är ledigt hamnar du på nästa sida. Är det upptaget måste du välja ett nytt domännamn. 5) Fyll i dina uppgifter Var extra noga med att skriva rätt mailadress och välj en mailadress du använder regelbundet.

9 6) Fyll i Package information Här väljer du längden på din hosting-plan och har möjligheten att välja vissa tilläggstjänster. När du fyller i Package information ska du tänka på följande: 1. Account plan: Jag väljer alltid 36 månader vilket innebär att månadspriset är lägre. Dessutom har du väl tänkt ha din sida uppe längre än ett år. Du klarar dig även utmärkt utan Pro tillsvidare. 2. Domain Privacy Protection: Rekommenderas starkt! Dina kontaktuppgifter blir gömda och du slipper spam, säljare och massa annat som irriterar. 3. Site Backup Pro: Kan vara bra att ha. Är det värt 20USD per år för att slippa oroa sig om något händer din sida? Kanske det. 4. SiteLock Domain Security: Det här kan du skippa. 5. Search Engine Jumpstart: Skippa. Det här är en tjänst för SEO (Sökmotoroptimering). Det finns bättre tjänster än denna. 6. Google Apps for Work: Samma sak här. Det här kan du också skippa.

10 7) Fyll i faktureringsinformation Inget nytt här. Du fyller i dina kortuppgifter på samma sätt som när du handlar på andra nätbutiker. CVV2-koden är de tre sista siffrorna på baksidan av ditt bankkort. Läs igenom villkoren ordentligt. Även om jag ger det här tipset så ska jag vara ärlig med att jag inte själv läst igenom dessa dokument, utan bara skummat igenom de. Villkoren är oftast för att skydda företaget - BlueHost i det här fallet - mot personer med onda intentioner, något som du med största sannolikt inte är. Därför kan du känna dig trygg även om du inte läser igenom villkoren. Bocka i rutan att du har läst villkoren och Klicka på NEXT-knappen för att hantera din order.

11 8) Grattis! Nu har du betalat för din domän och hosting-plan. Sidan du hamnar på innehåller dina kontouppgifter och annan viktig information som även skickas till din e- mailadress. Här kan du logga in på ditt BlueHost-konto och få tillgång till din cpanel. Du kan även gå in på bluehost.com och logga in.

12 Steg 3 Installera WordPress När du ser meddelandet Welcome to bluehost! så är du klar med BlueHostkontoprocessen. Nu kan du välja om du gör installeringen själv eller ta hjälp från bluehost-teamet. Klicka på I can do it -knappen. Du har ju en steg-för-steg-guide som visar varenda steg du behöver ta, du behöver inte deras hjälp. Se till att vara under huvudfliken (längst upp på sidan) Home när du är inloggad på ditt BlueHost-konto.

13 A) Scrolla ner till rubriken Website och klicka på Install WordPress -ikonen. Du är just nu i "motorn" i ditt webbhotell och har massor av olika ikoner som länkar till alla de olika tjänster och funktioner som är tillgängliga i ditt webbhotell. Först kommer det att verka lite överväldigande, men oroa dig inte, du kan ignorera 95% av dem. B) Klicka på den gröna Install -knappen Inga konstigheter här. Klicka iväg!

14 C) Välj ditt domännamn och klicka på Check Domain D) Du hamnar nu på Installation Preferences-sidan Hoppa över Step 1 och gå direkt till Step 2 Klicka på Click here to display -knappen för att göra några avancerade val. - Ändra My Blog till din blogs eller hemsidas namn. (Det här kan ändras senare) - Välj Username (användarnamn) och Password (lösenord). Glöm inte att skriva ner dem! - Klicka i Automatically create a new database -rutan - Bocka i villkors-rutan - Klicka på den gröna Complete-knappen

15 E) Wordpress installeras Du hamnar på en sida som visar att WordPress håller på att installeras. Meddelandet Installation Complete dyker upp när installationen är klar. F) Klart! Nu kan du gå till för att se hur din sida ser ut. Stanna upp en sekund! Förstår du vad som har hänt? Du har nu en egen hemsida. Som du skapat själv dessutom. För en kostnad av mindre än 50 kronor i månaden. Stort grattis! G) Logga in på din hemsida Din hemsida är uppe, men den ser inget vidare ut. Låt oss logga in och ändra på det. För att logga in skriver du in i din webbläsare. Skriv in ditt användarnamn och lösenord och klicka på Log In -knappen. Du är inne!

16 Steg 4 Installera din theme Det kanske första du bör göra är att ändra utseendet på din blog/hemsida det vill säga din theme. Se till att vara inloggad. På vänster sida klickar du på Themes som du hittar under rubriken Appearances. Här kan du välja themes från olika kategorier. Jag brukar rekommendera Twentytwelve. Den finns automatiskt med när du installerar Wordpress. Det som är bra med twentytwelve är att den är stilren, den kan användas till de flesta företagstyperna. Eller bloggtyperna för den delen också. Min personliga åsikt är att börja med Twentytwelve. Om du är nöjd med Twentytwelve-themet så bör du skräddarsy (customize) din theme. Klicka då på Customize-knappen precis vid din theme. Här kan du ändra på din hemsidas huvudtitel och tagline, färger, bakgrundsbilder och lite annat. Är du nöjd med din theme? Klicka då på Activate theme. Nu är du klar!

17 Låt oss summera Om du har kommit ända hit betyder det att du precis har skapat din egen hemsida, stort grattis! Nu börjar det roliga Du har i denna guide lärt dig att: 1. Välja domännamn 2. Sätta upp ditt hosting-konto 3. Installera WordPress 4. Installera theme Nu är det dags för dig att ta nästa steg. Vad ska du göra nu? Du behöver börja lägga upp innehåll på din sida. Sätt upp en plan och skrid till verket. Behöver du hjälp så vill jag att du hör av dig till mig på Du har inget att förlora, men allt att vinna!...usch, till och med jag tycker det där lät klyschigt. Hursomhelst, hör av dig! Om du tyckte om den här guiden så skulle jag uppskatta om du skickar ett mail till mig på och berättar dina tankar om guiden. Det räcker med något i stil med: Hej Said, läste precis din guide. Riktigt bra. En sak till Skicka gärna vidare denna guide till någon som du tror kan vara intresserad av att skapa sin egen hemsida eller blog. Om du inte redan prenumererar på OneManSalesArmy så klicka här för att komma till hemsidan och för att få tillgång till exklusiv material. Som prenumerant på min maillista kommer du att få konkreta intäktsökande tips. Perfekt för dig som jobbar åt ett företag eller drivet ett eget.

Loopia L1.pdf Loopia L2.pdf Loopia L3.pdf Loopia L4.pdf

Loopia L1.pdf Loopia L2.pdf Loopia L3.pdf Loopia L4.pdf Loopia L1.pdf Loopia L2.pdf Loopia L3.pdf Loopia L4.pdf WordPress-skolan del 1 Loopia Blogg http://blogg.loopia.se/2011/02/01/wordpress-skolan-%e2%80%93-del-1/ Page 1 of 10 Kundzon ÅF-zon Webbmail Hem

Läs mer

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar!

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! 5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! En del av projektet Sveriges Smartaste Marknadsförare av Jesper Lindén - Bli inte en SEO terrorist, bygg ett långsiktigt och hållbart system

Läs mer

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress Anders Thoresson Kom igång med Wordpress förord 2 kapitel 1 att bygga en webbplats 3 Det här är Wordpress 3 Domännamn visar vägen på internet 4 kapitel 2 kom i gång med wordpress.com 6 Registrera ett konto

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

* 86% av svenskarna som är över 18 år använder Internet dagligen (2013) * 65% av Sveriges befolkning använder smartphones för att surfa (2013)

* 86% av svenskarna som är över 18 år använder Internet dagligen (2013) * 65% av Sveriges befolkning använder smartphones för att surfa (2013) 1 Några skäl till att du måste finnas och synas på Internet... * 86% av svenskarna som är över 18 år använder Internet dagligen (2013) * 65% av Sveriges befolkning använder smartphones för att surfa (2013)

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

Test av webbhotell Bilaga på www.radron.se, april 2008

Test av webbhotell Bilaga på www.radron.se, april 2008 Test av webbhotell Bilaga på www.radron.se, april 2008 BILAGA: WEBBHOTELL Svårt använda teknik och tjänster Få webbhotell är anpassade för vanliga konsumenter och webbamatörer. Marknadsföring, tjänster,

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Tips för att lyckas med e-handel

Tips för att lyckas med e-handel Tips för att lyckas med e-handel Innehållsförteckning 1. PRODUKTER 3 PRODUKTTEXTER 3 PRODUKTBILDER 3 PRISSÄTTNING 3 2. MARKNADSFÖRING 4 SEO (SÖKMOTOROPTIMERING) 4 GOOGLE ADWORDS 7 NYHETSBREV 7 SMS 8 BANNERANNONSERING

Läs mer

Förord. Jag hoppas att du får mycket nytta av den här e-boken! Trevlig läsning! Tommy k Johansson

Förord. Jag hoppas att du får mycket nytta av den här e-boken! Trevlig läsning! Tommy k Johansson 1 Förord Har du någon gång drabbats av virus, trojaner, spyware, falska säkerhetsprogram eller andra former av bedrägerier, stölder och dataförstörelse? Då är du inte ensam. Marknaden för datorvirus och

Läs mer

Att köpa webb En guide till en värld i daglig förändring.

Att köpa webb En guide till en värld i daglig förändring. Att köpa webb En guide till en värld i daglig förändring. Denna guide vänder sig till dig som kommer köpa kompetens inom webbområdet. Guiden är främst tänkt som en hjälp till dig. Med denna hjälp kan du

Läs mer

KOM-IGÅNG MED ERT KONTO... 3 Kontrollpanelen... 4 E-post...4 Hemsida...4 Domännamn... 4 Checklista för att komma igång...4

KOM-IGÅNG MED ERT KONTO... 3 Kontrollpanelen... 4 E-post...4 Hemsida...4 Domännamn... 4 Checklista för att komma igång...4 1 Innehållsförteckning KOM-IGÅNG MED ERT KONTO... 3 Kontrollpanelen... 4 E-post...4 Hemsida...4 Domännamn... 4 Checklista för att komma igång...4 LOGGA IN... 5 1 Kontrollpanelen : Hur man loggar in...

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Kursmaterial. Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20

Kursmaterial. Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20 0 Kursmaterial Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20 Inledning Välkommen till kursen Internet för alla! Du har möjlighet att boka datortid på biblioteket

Läs mer

Länkar är webbens syre

Länkar är webbens syre the better job you do at sending people away, the more they come back. Publish2 blog 1 7 Länkar är webbens syre Det som fundamentalt skiljer webben från alla andra ställen där du kan publicera är länkarna.

Läs mer

HANDBOK I TELEFONFÖRSÄLJNING

HANDBOK I TELEFONFÖRSÄLJNING HANDBOK I TELEFONFÖRSÄLJNING Av och med: Tommy Kreutner Kreutner.se Skriven någon gång för ganska länge sedan Det var en gång en gammal bortglömd domän, domänen var fortfarande knuten till ett webbhotell

Läs mer

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Uppdateramera Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Välkommen Här har vi samlat tio grundläggande tips som hjälper dig att skapa en effektivare,

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? Av: Jesper Lindén Den här delen i kursen Core Power är egentligen en påbyggnad och fördjupning av det som du tagit

Läs mer

Manual för hur man använder Koneos fjärrskrivbord

Manual för hur man använder Koneos fjärrskrivbord 1 (26) Manual för hur man använder Koneos fjärrskrivbord Koneo Box 327, Sylveniusgatan 5 751 05 Uppsala Telefon 018-66 01 00 Fax 018-66 01 01 E-post info.uppsala@koneo.se Org nr 556528-0079 2 (26) Innehåll

Läs mer

Grundläggande om sökordsoptimering Sida 1. Grundläggande om sökordsoptimering. Marcus Österberg, marcus@webbfunktion.com

Grundläggande om sökordsoptimering Sida 1. Grundläggande om sökordsoptimering. Marcus Österberg, marcus@webbfunktion.com Grundläggande om sökordsoptimering Sida 1 Grundläggande om sökordsoptimering Marcus Österberg, marcus@webbfunktion.com Sida 2 Innehåll: Ordlista... 3 Varför sökordsoptimering... 4 Viktiga faktorer inom

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer

Att skapa en webbplats

Att skapa en webbplats Att skapa en webbplats En introduktion till ämnet med vägledning, tips och råd Andreas Ellhar 2014 1 Innehållsförteckning 1. Syfte med webbplatsen s. 4 2. Domännamn s. 4-5 3. Webbhotell s. 5 4. Webbplatsens

Läs mer

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Programmet bygger på Kognitiv biobeteendeterapeutisk självhjälpsmanual för tvångssyndrom av Jeffrey Schwartz. Texten har översatts av Susanne Bejerot. Texten

Läs mer

Groupons Välkomstpaket

Groupons Välkomstpaket Groupons Välkomstpaket För en lyckad och långvarig kampanj Välkommen till Groupon! Vi på Groupon är stolta över att få göra kampanj med en mångfald av företag runt om i Sverige. Vårt mål är att bygga en

Läs mer

SÅ GÖR DU ETT VACKERT BRÖLLOPS- ALBUM. Benny Ottosson

SÅ GÖR DU ETT VACKERT BRÖLLOPS- ALBUM. Benny Ottosson SÅ GÖR DU ETT VACKERT BRÖLLOPS- ALBUM Benny Ottosson Hej Vad kul att du är intresserad av min videokurs om BRÖLLOPSALBUM. Jag älskar att fotografera bröllop. Och jag älskar att göra bröllopsalbum. Det

Läs mer

WORDPRESSGUIDE 2013. Uppdaterad 20131029. WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1

WORDPRESSGUIDE 2013. Uppdaterad 20131029. WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1 Uppdaterad 20131029 WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1 WordPress är ett modernt publiceringsverktyg med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet. Det perfekta verktyget för både privatpersoner och

Läs mer

E-LEGITIMATION 12 MÖJLIGHETER ATT FÖRBÄTTRA ANVÄNDBARHETEN

E-LEGITIMATION 12 MÖJLIGHETER ATT FÖRBÄTTRA ANVÄNDBARHETEN E-LEGITIMATION 12 MÖJLIGHETER ATT FÖRBÄTTRA ANVÄNDBARHETEN INNEHÅLL 1. Om e-legitimation 4 En digital identitetshandling 4 Utfärdare av e-legitimationer 5 E-legitimation i offentlig sektor 6 2. Tillgänglighet

Läs mer

E-post för nybörjare

E-post för nybörjare E-post för nybörjare Innehåll: Inledning 1 E-post 2 Att skapa ett e-postkonto 3 Skicka och ta emot e-post 5 Övningar 7 1 Inledning Välkommen till steg 4 av Internetkursen för nybörjare! Vid det förra kurstillfället

Läs mer

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R...

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... JAG KOMMER HÄR ATT VISA DIG HUR DU TAR FRAM PRODUKTER ELLER TJÄNSTER SOM GENERERAR PENGAR UTAN

Läs mer