Kursutvärdering Sigtunakursen mars 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kursutvärdering Sigtunakursen 12 13 mars 2009"

Transkript

1 Kursutvärdering Sigtunakursen mars 2009 Svarsfrekvens ca 80 %. Av de 80 % som svarat blev resultat enligt nedan. Sammanfattning genomförd kurs av samtliga föreläsare och gruppledare. ämnen på lagom nivå för hela auditoriet. med gruppdiskussioner. boende och mat. Kul och uppiggande med mentometerknappar. med tydlighet och tidshållning. med för långa dagar och långa sittningar. att inte kunna delta i fler gruppdiskussioner. med otydligheter i tolkningsfrågor. att inte ha bord och att inte bo på konferensanläggning. Önskemål om fler platser för alla som önskar delta på kursen. Kursinformation och administration Logi 0% 1% 1% 1% 1% 21% 23% 78% 74% Ej boende Kurslokaler Ska SIR ta in fler eller färre deltagare? 0% 14% 4% 4% 51% 35% 47% 45% Färre Lagom Fler svar 1(5)

2 Vad var bra?(rakt avskrivet) Allt Det mesta Allt! Bästa mötet hitintills!! stämning & trevligt Allt. Presentationen om reg.problem tillämpning. Grupp dagl reg.+ utdata. Maten och vinet. Ordnandet av boendet på Brännbo + transport Allt! Toppen upplägg! Göran Karlström och CAÖ administratörer. Nyttigt att träffa andra arrangemang. boende, god mat. Intressant att få insyn i SIR då jag aldrig varit med på denna kurs innan. Har fått mycket information och idéer och många nya frågor. Har förstått att allt inte är så solklart som jag trodde. organisation, bra information via Caroline. Lätt att få kontakt, organisation av förmöten etc utmärkt skött. God mat o dryck excellent! Bar med diskussion kring IVA-registrering (grupp) fick flera förslag på hur vi kan gå vidare i vårdutveckling/kvalitet på data Att hålla tider, klara och tydliga presentationer, ni var roliga denna gång Maten och föreläsningarna Hantering av oförväntat hög deltagande, lösningen med logi i grannhotellet alldeles ok Organisation, mat, boende och innehåll Trevlig miljö/atmosfär. God mat och rikligt! nivå på kursen, mkt lärorikt. Trots att man varit här tidigare reser man hem med mkt ny kunskap Många bra tips föreläsare och mycket bra struktur Det mesta. Ffa organisation, mat och bastu (bad), fått inspiration. Trevlig mötesplats att knyta kontakter. Hjälpa varandra med tips och råd och givetvis utbyta kunskaper. Mycket skönt med bubbelbad. Det får ni inte ta bort. Det måste vara ett krav på konferensanläggning i framtiden Det mesta även om nivån ibland var i elementariska nivån Maten mycket bra Maten! Relaxmöjligheterna! Möjligheten att ställa direkta frågor till Stor-SIR och få svar. lunch/middag. balanserad till stillasittande konferensdagar. och trevligt genomförd konferens. Ni är så duktiga och engagerade! So alltid lättsamma föreläsare att höra på. Bar genomgång av utdata och webb. Fortsätt med det. Gruppdiskussioner. Jan Martners genomgång Martner som vanligt J Martners föredrag o Uppiggande med mentometerknappar o att flera yrkesgrupper blir engagerade o blandning av SAPS, VTS, NEMS, IVA-diagnos-frågor 2(5)

3 Allt utom för många diffusa svar på registreringsproblem och tillämpning Registreringsproblem och tillämpning Upplägg och daglig registrering tillfälle för genomgång av förändringar samt erfarenhetsutbyte. Trevligt och bra upplägg. Trevligt bemötande av personal, god mat. med olika val vad man vill lyssna på dag 2. Borde vara samma dag 1. Man får möjlighet att ställa frågor direkt, vilket löser många problem enkelt. Göran Karlström är ett fantastiskt ansikte utåt Välplanerat. Intressant at höra andras synpunkter Diskussioner öppen panel. Sammanfattning av nya saker. Att ta viktigaste sakerna Q1-10, VAP etc Interaktiva föreläsningar bra Diskussioner kring tolkningar och exempel var mycket bra, engagerande. Mer gruppdiskussioner gruppdiskussioner innehåll med det borde vara flera gruppdiskussioner. Om man inte är flera eller bara två från samma enhet så missar man ju de grupper man ej kan gå på. Mitt första SIR-möte och jag är väldigt glad och tacksam! Givande och inspirerande och mycket intressanta föreläsningar. Mkt bra föreläsare Redovisningar och tanke (oläsligt) Dag 1: ämnen och diskussioner. Dag 2: ämnen och diskussioner. Gruppvis diskussioner bra, lättare att ställa frågor. ämnen i grupperna. nivå båda dagarna Vad var dåligt? (rakt avskrivet) Inte mycket Jag saknade inget men TID behövs mer tid! Brist på pauser (kanske) Man blev trött inne i lokalen för mycket folk Lite för långt program första dagen. Man har rest hemifrån tidigt på morgonen. Kanske lite mer specialinriktat ex mer IT. Det berörs bara kort varje gång För långa sittningar kort paus efter 1 timme. Lite för lite mat/bord ej trevligt att bli tvungen att be om mer Möjlighet att vara med i flera grupper hade varit bra. Det sades att mikrofon skulle användas - med varierande resultat Ljudet 3(5)

4 Mycket samtal om SAPS vilket vi ej har vilket gör att jag inte förstår vads som diskuteras (vi har apache) (men jag är ju ny i detta sammanhang så det beror kanske på det) Utdataportal. Man skulle ha förklarat lite mer dom olika rubrikerna av vad. Endast en kort förklaring för dom som ej har tittat i Utdataportalen förut Grupparbete donation kändes mer som information (upprepades senare på em) än gruppdiskussion. Gruppdiskussioner bättre i något mindre grupper. Alltid bra med mindre grupper, lättare att ställa frågor. att de skrivna frågorna kommer på webben. Lite för långa dagar, jobbigt om man åkt långt. Borde vara indelat olika teman båda dagarna med tanke på våra olika roller som IT, ssk etc. Ibland lite för lite tid för diskussion Behövt lite mer korta pauser under registreringsproblemgenomgången på torsdagen. Gruppdisk. Blev lite snopet korta. Utdatagruppen svårt att se och höra. Dålig lokal. Lite för stora grupper i diskussionerna Lite väl långt pass med registreringsproblem på torsdagen. Ankleverpaté Som ofta är det inte helt lätt att servera lunch till så många personer Att erbjuda helvegetariskt alternativ till fiskallergiker är dåligt. Ingen skugga på kursledningen utan allt mörker må falla på en omdömeslös kökschef. Årsmötet kunde ha varit allra först på programmet ex så de som vill kan gå kan komma då. Blir stressigt med tåg-flyg för dem som åker långt. Hinner ex inte vara med på sista punkten då man måste passa tider för hemresa. Saknade bord i föreläsningssalen Biosittningen. Skönt att ha ett bord Obekväma stolar Det var arbetsamt att inte ha ett bord för avlastning av anteckningsblock osv. Stolarna blev mycket obekväma pga detta Kanske välja annat ställe Lite tråkigt att vi inte alla rymdes på Sigtunahöjden. Det funkade med annat boende men blev lite kort om tid för rekreation och relax Ej dåligt på det viset men man kunde ta buss till Stora Brännbo lite tidigare än 23:30 Vill bo på samma ställe som konferensen Boendet på annan ort Lokalen för lite, dålig luft Kommentarer (rakt avskrivet) Byt inte ut Sigtunahöjden! SIR = Sigtunahöjden!! Alla som vill komma tycker jag ska få plats. Ta in fler om det behövs Alla som vill bör få komma Det skulle vara helt ok men fler deltagare 4(5)

5 Kan vara fler om intresse Antalet deltagare är lagom, samtidigt tycker jag att alla medlemmar bör få skicka sp många personer man anser behövs Vi kan ta in fler. Alla som är medlemmar har rätt att komma. Fungerade bra med lösningen på Stora Brännbo Torsdagen blev lång i och med att vi höll på till kl 18. Ganska trött på slutet. Lite länge att hålla på till kl 18 på torsdagen Kändes lite långt att ha konferens till kl 18. Trevligt ställe att ha konferens på. Fina logirum Biosittning fungerar hur bra som helst Kommer alla PowerPointpresentationerna som föreläsarna använt ut på hemsidan? Hoppas det. Bättre att lyssna än att samtidigt skriva Första SIR-mötet för mig överträffade alla förväntningar. jobbat! Har tagit hem med mig massor av bra förslag och idéer Naturligtvis bra om fler vill deltaga på kursen men då får man kanske dela på två omgångar Mätt och belåten Många riktlinjer behöver bli mycket tydligare. Saknar bord Alla medlemssjukhus bör garanteras minst 2 platser Tycker att presentationerna är mer begripliga nu språkmässigt. Tidigare tycker jag att det varit svårt att förstå en del saker som först på läkarnivå. Ev dela upp i en grundkurs för deltagare med? daglig registrering och intro huvudansvar och del med inriktning mot ansvariga för registreringen på klinikerna. Ett bra tillfälle att entusiasmera medarbetare utan att trötta med detalj och utvecklingsdiskussioner Det finns inget facit för tolkning av definitioner. Men jag anser det är viktigt att SIR talar tydligt som tex Göran. För att underlätta och inte försvåra tolkningar går det inte att vara alltför otydlig. Vi som registrera måste känna trygghet hos styrelsen som sitter med tolkningar hur svårt det än är. Risken är annars att det som redan är svårt annars känns nästintill svårhanterbart Saknade möjligheten att delta i 2 grupper. IT och daglig registrering. Missade alltså möjligheten att närvara vid IT-gruppen, SIRs webbformulär och utdataportalen. Skulle vara roligt att höra sjukhus där de presenterar hur de visar upp sin statistik mm på ex APT, hur fungerande mallar kan se ut. Vad tog VTS-studien vägen? Presenteras den nästa år? Gärna en snabbmall (med lite text) om viktiga kom ihåg saker vid inskrivning, åtgärder, diagnos osv. Ser fram mot nästa år Tack för en trevlig SIR-diskussion! Sammanställt av Caroline Mårdh 5(5)

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

BILAGA 2 ÖPPMA SVAR BILAGA 2: ÖPPNA SVAR

BILAGA 2 ÖPPMA SVAR BILAGA 2: ÖPPNA SVAR BILAGA 2: ÖPPNA SVAR Fråga: Beskriv gärna vad som var positivt Afternoon Tea Arvika 111026 Nya ideer. Trevligt att umgås med andra företagate. Afternoon Tea Arvika 111118 Alltid bra med mötesplatser Engagerad

Läs mer

Utvärdering av Easyresearch

Utvärdering av Easyresearch 2011-12-16 FOKUS: STATISTIK Utvärdering av Easyresearch EKONOMI- OCH STYRNINGSKONTORET Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Resultatsammanfattning... 4 Användare... 4 Användningsområden...

Läs mer

SFD 2012, Karlstad. Öppna svar: 10 maj Karlstad

SFD 2012, Karlstad. Öppna svar: 10 maj Karlstad SFD 2012, Karlstad Öppna svar: 10 maj Karlstad 1. Jag är 0,0% 10,0% 20,0% 30,0% 40,0% 50,0% blivande företagare 41,9% företagare 15,1% arbetssökande 24,2% anställd 22,6% studerande rådgivare/vägledare

Läs mer

Bilaga 8 c: Figurförteckning Institution C resultat i sammanfattning

Bilaga 8 c: Figurförteckning Institution C resultat i sammanfattning Bilaga 8 c: Figurförteckning Institution C resultat i sammanfattning Figur C1 Hur administrationen har fungerat... 1 Figur C2 Hur studievägledningen har fungerat... 1 Figur C3 Om de studerande har använt

Läs mer

RÄDDA VÄRLDEN SPARA DINA PENGAR!

RÄDDA VÄRLDEN SPARA DINA PENGAR! Joel Ström, Caroline Lindgren, Emilia Fagerberg, Dennis Berg, Julia Ärleskog, Daniel Holst, Josephine Jansson, Sebastian Moholm, Linus Blomqvist, Jonas Karlsson. Brinellgymnasiet nässjö klass Te08 RÄDDA

Läs mer

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas!

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Vad händer när föräldrarna ska skiljas? Vad kan jag som barn göra? Är det bara jag som tycker det är jobbigt? Varför lyssnar ingen på mig? Många barn och unga skriver

Läs mer

MAN INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter.

MAN INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter. MAN VI U INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter. Länsstyrelsen Östergötland Handbok: Man vill ju finnas! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter.

Läs mer

Fråga man inget - får man inget veta

Fråga man inget - får man inget veta Fråga man inget - får man inget veta En kvalitativ och kvantitativ intervjustudie med 50 ungdomar De måste sluta tänka på allt med ekonomi och pengar och tänka på vad som är bäst för barnet. Det spelar

Läs mer

Slutrapport för projektet. Fler ger mer 2009-2011

Slutrapport för projektet. Fler ger mer 2009-2011 Slutrapport för projektet Fler ger mer 2009-2011 Maud Willardsson Engström Projektledare Februari 2011 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Rekommendationer... 3 Vad är Fler ger mer?... 4 Hur

Läs mer

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang En skrift om vad som engagerar och motiverar oss Drivkrafter 2 Inledning Vad driver volontärer att engagera sig ideellt? Och hur kan vi som volontärsamordnare skapa förutsättningar för volontären att upptäcka

Läs mer

Nordiska Ståldagen 2010 Deltagarenkät 24 maj 2009

Nordiska Ståldagen 2010 Deltagarenkät 24 maj 2009 Nordiska Ståldagen 2010 Deltagarenkät 24 maj 2009 Enkät Nordiska Ståldagen 2010 148 deltagare 79 enkätsvar (53%) Vad tyckte du om inbjudan? Betyg: 3,99 Göteborg 3,92, Köpenhamn 4,5 CD sa sig innehålla

Läs mer

MTM. Rapport: Fokusgrupper med studenter. December 2014, Markör Marknad och Kommunikation AB. Markör AB 1 (35)

MTM. Rapport: Fokusgrupper med studenter. December 2014, Markör Marknad och Kommunikation AB. Markör AB 1 (35) MTM Rapport: Fokusgrupper med studenter December 2014, Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (35) Uppdrag: Användarundersökning Beställare: MTM Kontaktperson MTM: Pia Hasselrot Projektledare

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2014 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2014. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

H10_Statistik och Vetenskapsteori. Antal deltagare i enkäten: 44 Antal erhållna enkätsvar: 28

H10_Statistik och Vetenskapsteori. Antal deltagare i enkäten: 44 Antal erhållna enkätsvar: 28 H10_Statistik och Vetenskapsteori Antal deltagare i enkäten: 44 Antal erhållna enkätsvar: 28 1. I vilken utsträckning anser du att du uppnått de angivna kursmålen? (5) Stor 13 46,4% (6) Mkt stor 5 17,9%

Läs mer

Absoluta tal Jonasbo 20 14% Munkebo 62 44% Nunnebo 21 15% Toftabo 30 21%

Absoluta tal Jonasbo 20 14% Munkebo 62 44% Nunnebo 21 15% Toftabo 30 21% Förskolor Sallerup 1 vilken förskola går ditt barn på? Jonasbo 20 14 Munkebo 62 44 Nunnebo 21 15 Toftabo 30 21 Obesvarad 9 6 Ack. svar 142 2 Vilken avdelning går ditt barn på? Jonasbo 20 15 Blåklockan

Läs mer

När personal i psykiatrin är till hjälp

När personal i psykiatrin är till hjälp När personal i psykiatrin är till hjälp Ur patientperspektivet Brukarinflytande-samordnare och Forsknings- och Utvecklingsenheten Psykiatri Södra Stockholm STOCKHOLM LÄNS SJUKVÅRDSOMRÅDE Innehåll Inledning

Läs mer

E-räkenskap. Kännedomsundersökning i målgruppen redovisningskonsulter. Datum: oktober 2008. Upprättad av: Catharina Öhman

E-räkenskap. Kännedomsundersökning i målgruppen redovisningskonsulter. Datum: oktober 2008. Upprättad av: Catharina Öhman E-räkenskap Kännedomsundersökning i målgruppen redovisningskonsulter Datum: oktober 2008 Upprättad av: Catharina Öhman Innehållsförteckning Syfte...1 Metod...1 Sammanfattning...2 Resultat frågor...3 1.

Läs mer

Följeforskning av FIVE. Slutrapport. Elisabeth Ahnberg

Följeforskning av FIVE. Slutrapport. Elisabeth Ahnberg Följeforskning av FIVE Slutrapport Elisabeth Ahnberg Dalarnas forskningsråd, september 2011 2 FIVE:s bakgrund och organisation 4 Följeforskning av FIVE 5 Deltagarnas väg genom projektet 5 Resultat från

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

Metoder för att skapa delaktighet

Metoder för att skapa delaktighet Metoder för att skapa delaktighet Metoder för att skapa delaktighet Presentation- och Lära känna-metoder Ballongen Dela upp gruppen två och två, ge varje par två ballonger och en penna som fäster på ballongen.

Läs mer

LRF Mer Mjölk. Nordiska Undersökningsgruppen 2012-04-05

LRF Mer Mjölk. Nordiska Undersökningsgruppen 2012-04-05 Ansvarig för rapporten: Lars lindqvist, NU-gruppen Ellen Källberg, NU-gruppen LRF Mer Mjölk 2012 Nordiska Undersökningsgruppen 2012-04-05 NORDISKA UNDERSöKNINGSGRUPPEN (SCANDINAVIAN SURVEY GROUP) Slottsgatan

Läs mer

Antal svarande: Totalt: 125 Tjejer: 74 Killar: 51. Ålder: 13-14 år: 43 15-16 år: 37 17-18 år: 27 19-20 år: 9 Över 20 år: 9

Antal svarande: Totalt: 125 Tjejer: 74 Killar: 51. Ålder: 13-14 år: 43 15-16 år: 37 17-18 år: 27 19-20 år: 9 Över 20 år: 9 1 Vi har under tre veckor (20/6 8/7 2011) fått arbeta med att göra en marknadsundersökning om vad ungdomar tycker om biblioteken i Mjölby kommun. Det har inneburit att vi har intervjuat ungdomar på olika

Läs mer

Träff 5 Att vara schysst mot sig själv.

Träff 5 Att vara schysst mot sig själv. Träff 5 Att vara schysst mot sig själv. Översikt De fem djuren...5 min Repetition av träff 4, 3, 2 och 1...10 min Genomgång av att öva mellan träffarna...10 min Dansa jobbig tanke...15 min Festinbjudan...15

Läs mer

Lyssna på mig. Barnets upplevelse av skilsmässa och föräldrars konflikter

Lyssna på mig. Barnets upplevelse av skilsmässa och föräldrars konflikter 2013 Lyssna på mig Barnets upplevelse av skilsmässa och föräldrars konflikter Snacka aldrig skit om varandra. Aldrig. Det gör så jävla ont. Barn borde få bestämma 50% vid en skilsmässa så de vuxna inte

Läs mer

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling Sida2 BAS ABC Några grunder för BAS grupper i Lidköpings församling En BAS grupp är en grupp i församlingen. Där man på ett nära sätt kan träffas

Läs mer

Man dömer sig själv efter situation, men andra dömer man bara efter handling - man vet inte situationen.

Man dömer sig själv efter situation, men andra dömer man bara efter handling - man vet inte situationen. När ska vi som kollegor ge varandra feedback? Generellt Det kan finnas naturliga orsaker till beteendet så man behöver kanske inte ge feedback till allt. Man måste också bedöma läget angående dagsformen

Läs mer

Se kraften och kompetensen!

Se kraften och kompetensen! Datum 2012-08-27 Diarienummer 2012/0034 Se kraften och kompetensen! Regionala konferenser riktade till kommuner, landsting och statliga myndigheter om insatser för att skapa arbetstillfällen för personer

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer