ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-10-04. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) 2012-10-02"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Plats och tid Folkets Hus, Pålsboda, kl Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Siw Lunander Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Roland Johansson Anne Carlqvist Fors Gunnel Hedström Lotta Öhlund Peter Tillman Ewa Unevik Solveig Eriksson Erik Storsveden Göran Bergström Tomas Hagenfors Majlis Telemo Niklas Tiedermann Torbjörn Dybeck Utses att justera Magnus Andersson Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Niklas Tiedermann Ordförande Justerare Thomas Doxryd Magnus Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Datum för anslagsuppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelseförvaltningen Underskrift Utdragsbestyrkande

2 KS 100 Dnr KS 103/2012 Information om Eolus Vind AB:s förslag om vindkraft söder om Skogaholm Informationen läggs till handlingarna. Eolus Vind AB har kontaktat kommunen för att undersöka möjligheten till etablering av vindkraftverksamhet i trakten söder om Skogaholm. Området är inte utpekat som område för vindkraft i kommunens vindkraftplan. I kommunstyrelsen föredrar stadsarkitekten och chefen för miljö-, bygg- och myndighetsförvaltningen ärendet. Därefter yrkar ordföranden att informationen ska läggas till handlingarna.

3 KS 101 Dnr KS 89/2011 Planuppdrag med anledning av dubbelspårsfunktion för Godsstråket genom Hallsberg Teknik- och plannämnden ges i uppdrag att efter tecknande av planavtal, låta Trafikverket genomföra planarbetet i de delar som inte berör kommunens planmonopol. Teknik- och plannämnden har att fatta erforderliga beslut under ärendets beredning. lämnas sedan över till kommunfullmäktige för beslut om antagande. Trafikverket arbetar med en järnvägsplan för att möjliggöra bygge av dubbelspårsfunktion för Godsstråket genom Hallsberg. Detta innebär att Västra stambanan sidoförflyttas och att Västra Storgatan delvis också måste förflyttas. Detta innebär att detaljplaner måste justeras i vissa avseenden. Kommunstyrelsen bör därför ge teknik- och planförvaltningen i uppdrag att efter tecknande av planavtal, låta Trafikverket genomföra planarbetet i de delar som inte berör kommunens planmonopol. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden att teknik- och plannämnden ska ges i uppdrag att efter tecknande av planavtal, låta Trafikverket genomföra planarbetet i de delar som inte berör kommunens planmonopol. Teknik- och plannämnden har att fatta erforderliga beslut under ärendets beredning för att sedan lämna över ärendet till kommunfullmäktige för beslut om antagande.

4 KS 102 Dnr KS 94/2012 Delårsrapport för Kommunstyrelsen 2012 Delårsrapporten fastställs med det tillägg som framgår av yrkandet nedan och överlämnas till ekonomiavdelningen för att ingå i delårsrapport för kommunen. Kommundirektören har arbetat fram förslag till delårsrapport för kommunstyrelsen för I kommunstyrelsen yrkar Ewa Unevik att uppgiften på sidan 8 om resultatet för kommunstyrelsen per den 31 juli 2012 för tydlighetens skull ska kompletteras med uppgift om prognosen för helåret.

5 KS 103 Dnr KS 94/2012 Delårsrapport för Hallsbergs kommun 2012 Förslag till kommunfullmäktige 1. Delårsrapporten godkänns med det tillägg som framgår av yrkandena nedan. 2. Nämnder och styrelse skall vidta åtgärder för att hålla sig inom tilldelad budget. Ekonomiavdelningen har arbetat fram förslag till delårsrapport för Hallsbergs kommun för Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottets förslag överensstämmer i huvudsak med kommunstyrelsens beslut. Ändringar som tillkom i kommunstyrelsen framgår nedan. I kommunstyrelsen yrkar Ewa Unevik, med instämmande av Thomas Doxryd dels att beslutssats nummer två ska utformas så här: Nämnder och styrelse skall vidta åtgärder för att hålla sig inom tilldelad budget., istället för som i utskottets förslag: Nämnder och styrelse uppmanas att vidta åtgärder för att hålla sig inom tilldelad budget., dels att det i rapporten ska tillfogas en skrivning om de kommunala bolagen.

6 KS 104 Dnr KS 129/2012 Kommunal skattesats 2013 Förslag till kommunfullmäktige Skattesatsen för 2013 är oförändrade 21,08. Arbetet med att ta fram förslag på budget för kommunen för 2013 och flerårsplaner för 2014 och 2015 pågår och kommer att leda till att ett förslag läggs fram från kommunstyrelsen till kommunfullmäktige senare i höst. Kommunstyrelsen måste dock senast i oktober lämna förslag på skattesats inför kommande år. Kommunfullmäktige har möjlighet att så sent som i december ändra den. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottets förslag överensstämmer med kommunstyrelsens beslut. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget.

7 KS 105 Dnr KS 157/2010 RAKEL Kommunstyrelsen ger kommundirektören i uppdrag att inom ramen för kommunstyrelsens budget, köpa den rakelutrustning som behövs till kommunen. Kommundirektörens beslut ska föregås av samråd med övriga kommuner i länet och med Nerikes Brandkår. Rakel är ett gemensamt radiokommunikationssystem för organisationer i samhället som arbetar med allmän ordning, säkerhet och hälsa. På MSB:s (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) hemsida står följande att läsa: Rakel är hela Sveriges kommunikationssystem i såväl kris som vardag. Användarna är aktörer som bedriver samhällsviktig verksamhet inom både offentlig och privat sektor med behov av krisberedskap, effektiv krishantering, samverkan och ledning. Systemet används idag hos en mängd statliga myndigheter, kommuner, landsting och kommersiella aktörer. Genom att använda Rakel i det vardagliga arbetet stärks förmågan att hantera större kriser. Kommunstyrelsen beslutade i november 2010 följande: 1. Hallsbergs kommun deltar i ansökan om kompetensstöd för införande av Rakelsystemet enligt [bifogad] projektplan, under förutsättning att övriga kommuner i länet också fattar beslut om att delta i projektet. 2. Hallsbergs kommuns deltagande i projektet innebär inget, vare sig uttryckligt eller implicit, ställningstagande till frågan om kommunen ska införa Rakelsystemet eller inte. Ställningstagande i denna fråga kommer att ske vid ett senare tillfälle. Arbetet med införande av Rakel har sedan dess gått vidare. Kommunstyrelseförvaltningen har från kommunens beredskapshandläggare inhämtat följande. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) beviljade kommunerna i länet projektstöd för förberedande arbete och

8 KS 105 forts implementering av Rakel i länets kommuner. Projektägare har Örebro kommun som har drivit arbetet framåt och varit samordnare för olika nätverksträffar. Vid årsskiftet avslutas projektet vilket innebär att kommunerna ska bestämma sig för antal fasta enheter respektive antal handenheter. "Varje kommun bestämmer själv i vilken utsträckning man vill gå in i Rakel men en minsta nivå borde vara att man utrustar en ledningsplats med en fast enhet och en till två mobila enheter", skriver Mats Brantsberg, projektledare, i mail Vid möte i Örebro skulle kommunerna lämna förslag på inköp (ej slutligt) av Rakel. Hallsbergs kommun föreslog en handenhet och en fast enhet (till ledningsplats). Enligt Mats Brantsberg kommer det för inköp och installation vid ledningsplats, finnas möjlighet att få upp till 50 % finansiering från MSB medan övriga enheter bekostas av kommunen. Dessutom föreslår han att kommunerna avvaktar med den fasta enheten så inköp och installation kan samordnas i länet (t ex behövs en antenn på lednignsplatsens tak). Det finns ett förslag från MSB om ny finansieringsmodell beträffande Rakel. Bl a föreslås att kommunavtalet för beredskapsersättning ska justeras så att anslutning till Rakel stimuleras. Vidare att den kommunala abonnemangsavgiften ska vara kr/år vilket är drygt hälften av tidigare kostnad. Engångskostnad vid inköp av apparat tillkommer vilket är mellan kr beroende på vilken leverantör man väljer. Man föreslår dessutom att kostnadsnivån ska gälla i fem år och att man sedan vill ha en succesiv höjning. Rakel ska också vara obligatoriskt för myndigheter med särskilt ansvar inom krisberedskapen. Kommunstyrelseförvaltningen föreslår mot bakgrund av ovanstående följande. Det är viktigt att varje kommun även fortsättningsvis gör egna överväganden beträffande inköp och bruk av Rakel. Men det är samtidigt viktigt att kommunerna i länet och kanske framförallt medlemskommunerna i Nerikes Brandkår hanterar frågan på ett likartat sätt. Det är förvaltningens uppfattning att det ännu inte finns tillräckligt underlag för ett beslut i kommunstyrelsen om omfattningen av eventuella inköp av rakelutrustning. Men mot bakgrund av vad beredskapssamordnaren har redovisat ovan, förefaller de belopp som diskuteras inte heller vara så stora att särskilda beslut om inköp behöver tas i kommunstyrelsen. Därför föreslås

9 KS 105 forts att kommunstyrelsen nu ger kommundirektören i uppdrag att inom ramen för kommunstyrelsens budget, köpa den rakelutrustning som behövs till kommunen. Kommundirektörens beslut ska föregås av samråd med övriga kommuner i länet och med Nerikes Brandkår. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottets förslag överensstämmer med kommunstyrelsens beslut. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget.

10 KS 106 Dnr KS 130/2012 Sydnärkes lönenämnd, intresseförklaring 1. Hallsbergs kommun förklarar sig intresserad av att ingå i Sydnärkes lönenämnd. 2. Kommundirektören får i uppdrag att återkomma med förslag på de beslut som måste fattas för att kommunen slutligen ska kunna ingå i den gemensamma nämnden. Kommundirektören föreslår att Hallsbergs kommun ska ingå i Sydnärkes lönenämnd. Av reglemente för Sydnärkes lönenämnd framgår bland annat följande: Kumla, Lekeberg och Askersunds kommuner har kommit överens om att från och med den 1 januari 2010 inrätta en nämnd, kallad Sydnärkes lönenämnd, för samverkan inom löneområdet. Utöver vad kommunallagen säger om nämnder i 6 kapitlet ska detta reglemente och mellan kommunerna tecknat samarbetsavtal gälla för den gemensamma nämnden. 1 Organisationstillhörighet Kumla kommun är värdkommun och den gemensamma nämnden ingår i Kumla kommuns organisation. 2 Verksamhetsområde Den gemensamma nämnden fullgör de samverkande kommunernas uppgifter inom området för löne- och pensionsadministration samt ansvarar för uttag av den personalstatistik de samverkande kommunerna önskar ta del av. Nämnden har rätt att inom sitt verksamhetsområde åta sig uppdrag från andra kommuner, kommunala förbund etc. Nämnden ska ha rätt att upphandla pensionsadministration.

11 KS 106 forts Nämnden ska särskilt följa utvecklingen inom sitt verksamhetsområde och ta de initiativ som behövs och i det arbetet ta nödvändiga kontakter samt samarbeta med andra myndigheter, organisationer och enskilda vars verksamhet berörs. Nämnden ska inom sitt verksamhetsområde avge de yttranden och lämna de upplysningar som begärs av kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, annan nämnd eller kommunalförbund i de samverkande kommunerna. Nämnden ska delta i respektive kommuns planering, där frågor inom nämndens område berörs. Nämnden ska ingå i respektive kommuns krisorganisation utifrån respektive kommuns behov. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottets förslag överensstämmer med kommunstyrelsens beslut. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget.

12 KS 107 Dnr KS 91/2012 Bostadsbyggande i kvarteret Kronan i Hallsberg 1. NA Bygg AB får uppdraget att bygga bostäder i kvarteret Kronan i Hallsberg i enlighet med resultatet av upprättad utvärdering och den återrapportering som kommundirektören har gjort till kommunstyrelsen vid sammanträdet. 2. Delar av bostadsbeståndet ska utformas som trygghetslägenheter eller servicelägenheter och det uppdras åt kommundirektören att se till att detta genomförs. 3. Kommundirektören ges i uppdrag att lämna lägesrapport i ärendet vid kommunstyrelsens sammanträde den 6 november Kommunfullmäktige beslutade i juni 2012 följande: 1. Hallsbergs kommun ska gå ut med anbudsförfrågan genom vilken intresserade företag erbjuds att tillsammans med Hallsbergs kommun bygga lägenheter i kvarteret Kronan i Hallsberg i enlighet med vad som framgår av bilagt tjänsteutlåtande. 2. Kommunen kommer att som samarbetspartner välja det företag som lämnar bästa anbudet i enlighet med det anbudsunderlag som kommunstyrelseförvaltningen har fått i uppdrag att upprätta. 3. Kommunstyrelsen har rätt att för detta ändamål under 2012, 2013 eller 2014 nyupplåna, d v s öka kommunens skulder under dessa år med totalt ytterligare 110 mkr. Vi kommunstyrelsesammanträdet kommer kommundirektören att redogöra för hur ärenden har fortskridit, samt lämna förslag på de ytterligare beslut som bör fattas. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottet beslutade att ärendet skulle tas upp till behandling i kommunstyrelsen.

13 KS 107 forts I kommunstyrelsen yrkar ordföranden att kommunstyrelsen ska fatta följande beslut: 1. NA Bygg AB får uppdraget att bygga bostäder i kvarteret Kronan i Hallsberg i enlighet med resultatet av upprättad utvärdering och den återrapportering som kommundirektören har gjort till kommunstyrelsen vid sammanträdet. 2. Delar av bostadsbeståndet ska utformas som trygghetslägenheter eller servicelägenheter och det uppdras åt kommundirektören att se till att detta genomförs. 3. Kommundirektören ges i uppdrag att lämna lägesrapport i ärendet vid kommunstyrelsens sammanträde den 6 november 2012.

14 KS 108 Dnr KS 135/2012 Investeringar i kollektivtrafiken till följd av citybaneöverenskommelsen 1. Kommundirektören ges i uppdrag att låta ta fram väl underbyggda förslag till kollektivtrafikfrämjande investeringar avseende dels tågperrong i Vretstorp, dels bussangöring i Sköllersta centrum. Dessa ska sedan utgöra underlag för ansökan om investeringsmedel till åtgärderna. 2. ska återrapporteras till kommunstyrelsen snarast möjligt. Till följd av den tidigare citybaneöverenskommelse mellan länets kommuner kommer det att under kommande år finns medel som ska användas till investeringar för att främja kollektivtrafiken i länet. Vid kommunstyrelsens sammanträde fanns det möjlighet att diskutera denna fråga närmare samt att fundera över vilka objekt som kan vara aktuella att söka pengar för i vår kommun. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden att kommunstyrelsen ska fatta följande beslut. 1. Kommundirektören ges i uppdrag att låta ta fram väl underbyggda förslag till kollektivtrafikfrämjande investeringar avseende dels tågperrong i Vretstorp, dels bussangöring i Sköllersta centrum. Dessa ska sedan utgöra underlag för ansökan om investeringsmedel till åtgärderna. 2. ska återrapporteras till kommunstyrelsen snarast möjligt.

15 KS 109 Meddelanden Rapporten lägges till handlingarna. Meddelanden under perioden enligt separata listor

16 KS 110 Rapport från samarbetsorgan m m Rapporterna läggs till handlingarna. Representanter från kommunen deltar i en rad olika samarbetsorgan. Under denna rapportpunkt finns utrymme för ledamöterna och andra att rapportera från dessa. Ordföranden rapporterar från länstrafikens arbete. Ordföranden rapporterar från Nerikes Brandkårs arbete. Ordföranden rapporterar från torsdagens kungabesök och järnvägsseminarium. Ordföranden rapporterar om Hallsbergsterminalen. Anne Carlqvist Fors rapporterar om planer på samarbete med Kumla kommun för byggnadsinspektörerna. Tomas Hagenfors rapporterar från Mälardalsrådets kulturutskottsmöte. Siw Lunander rapporterar att kultur- och utbildningsnämnden planerar en sommaruställning på temat Tillbaka till 50-talet.

17 KS 111 Dnr KS 128/2012 Information om bostadsanpassningsbidrag Informationen läggs till handlingarna. Kommunjuristen och fastighetschefen informerar om frågan om bostadsanpassningsbidrag.

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-01-11. Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10. Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10.

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-01-11. Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10. Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10.00 Beslutande Övriga deltagande Siw Lunander Gunnel Hedström Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Andreas Svahn Anne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-11-27. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-11-06

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-11-27. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-11-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-11-06 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Siw Lunander Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Andreas Svahn Anne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ledamöter enligt närvarolista

ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ledamöter enligt närvarolista SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) 2011-03-28 Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Hallsberg 44 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2013-02-12. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) 2013-02-06

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2013-02-12. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) 2013-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) 2013-02-06 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 10.00-12.20, 13.2-14.30 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Siw Lunander Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Andreas

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) 2010-04-13 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 11.00 12.35 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Jenny Steen Christina Johansson Inga-Britt Ritzman Siv Lunander Magnus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-04-17 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-12.00, 13.00-15.30 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Andreas Svahn Anne

Läs mer

Marianne Christiansen Eva Sundelin Beatrice Arvidson, Mona Braathen Peder Karlsson, Adina Lundberg

Marianne Christiansen Eva Sundelin Beatrice Arvidson, Mona Braathen Peder Karlsson, Adina Lundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2012-10-16 Sida 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl 14.00 17.15 Beslutande Ledamöter Inga-Britt Ritzman Torbjörn Appelqvist Lotta Öhlund Ingegerd Svahn Karlsson Magnus

Läs mer

Datum Teknik- och planförvaltningens expedition. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum Teknik- och planförvaltningens expedition. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2011-05-11 Sida 1(8) Plats och tid Kommunhuset 2011-04-20, kl 8.30 12.00 Beslutande Ledamöter Lotta Öhlund Torbjörn Appelqvist Magnus Fahlström Bengt-Åke Andersson Ingegerd

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-10--24 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 17.30-17.50 Beslutande Övriga deltagande Siw Lunander Gunnel Hedström Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Ulf Ström Anne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) 2010-12-08 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.15 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Östen Karlsson (c) Gunnel Hedström (s) Magnus Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24) 2013-10-08 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-12.30 Beslutande Övriga deltagande Andreas Svahn Siw Lunander Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Magnus Fahlström Thomas

Läs mer

Peter Israelsson Eva Sundelin Jan Lindblom Bertil Gunnarsson, Urban Kapple Hans Lindberg, Beatrice Arvidsson Ewa-Karin Skagerlind, Ulla-Beth Larsson

Peter Israelsson Eva Sundelin Jan Lindblom Bertil Gunnarsson, Urban Kapple Hans Lindberg, Beatrice Arvidsson Ewa-Karin Skagerlind, Ulla-Beth Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2011-02-16 Sida 1(7) Plats och tid Kommunhuset 2011-02-16, kl 8.30 Beslutande Ledamöter Inga-Britt Ritzman Lotta Öhlund Torbjörn Appelqvist Magnus Fahlström Monica Hjälm Bengt-Åke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Nina Lagemyr (m) Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Siw Lunander Socialförvaltningen Socialnämnden

ANSLAG/BEVIS. Nina Lagemyr (m) Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Siw Lunander Socialförvaltningen Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) 2010-09-08 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 14.00-15.30 Ajournering kl 14.45-15.00 Beslutande Övriga deltagande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Kjell Rapp

Läs mer

Maria Haglund, Kumla kommun Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Maria Haglund, Kumla kommun Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2010-05-26 Plats och tid Kommunhuset, Laxå kl. 13.30-16.10 Ledamöter Ersättare Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Magnus Andersson, Hallsbergs

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-06-14. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(30) 2012-06-05

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-06-14. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(30) 2012-06-05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(30) 2012-06-05 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 09.00-12.50 Beslutande Övriga deltagande Siw Lunander Gunnel Hedström Magnus Andersson Christel Forsberg Andreas Svahn Anne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Gunilla Eriksson, 88 Birgitta Harsbo Roger Lindgren, 88 Inger Karlsson Annika Bäckman, 88

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Gunilla Eriksson, 88 Birgitta Harsbo Roger Lindgren, 88 Inger Karlsson Annika Bäckman, 88 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-10-18 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.35 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström(s), 93 Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Conny Larsson

Läs mer

Reglemente för Sydnärkes ITnämnd

Reglemente för Sydnärkes ITnämnd Reglemente för Sydnärkes ITnämnd Fastställd av: Kommunfullmäktige i Askersunds-, Hallsbergs-, Laxå samt Lekebergs kommun Datum: 2014 (Formalia reviderad 2014-06-12) Ansvarig tjänsteman: Förvaltningschef

Läs mer

Anette Söderström Birgitta Harsbo Monica Klarvik, 64 Magnus Lander (mp) Ann Lagerlöf. Solveig Eriksson Socialförvaltningen

Anette Söderström Birgitta Harsbo Monica Klarvik, 64 Magnus Lander (mp) Ann Lagerlöf. Solveig Eriksson Socialförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) 2011-08-30 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2010-11-17 Plats och tid Hotell Norra Vättern, Askersund kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Sydnärkes IT-nämnd. Ej tjänstgörande ersättare Caroline Dieker (M) (Askersunds kommun) 14-17

Sydnärkes IT-nämnd. Ej tjänstgörande ersättare Caroline Dieker (M) (Askersunds kommun) 14-17 Sydnärkes IT-nämnd Tid Plats 11:00-11:30 Hörnet, Hallsbergs kommunhus ande ledamöter Per Eriksson (S) (Askersunds kommun) 14-17 Caroline Dieker (M) (Askersunds kommun) 13 ersätter Per Eriksson (S) Torbjörn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28.

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2011-09-21 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Inga-Lill Thim (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Conny Larsson

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen 5 mars 2013 kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 1-25. Magnus Fahlström och Helena Berghed.

Kommunstyrelseförvaltningen 5 mars 2013 kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 1-25. Magnus Fahlström och Helena Berghed. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(29) 2013-02-25 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 18.30 19.15 Beslutande 41 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Tid Plats 08:30-12:00 Utsikten, kommunhuset Hallsberg Beslutande ledamöter Andreas Svahn (S) (ordförande) Torbjörn Appelqvist (M) Magnus Andersson (S) Siw Lunander

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1992-01-20 Plats och tid Beslutande Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 18.30-18.52 Samtliga ledamöter

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tid Plats 16:00-16:40 Hörnet, kommunhuset Hallsberg Beslutande ledamöter Magnus Andersson (S) (ordförande) Andreas Tranderyd (MP) Torbjörn Appelqvist (M) Siw Lunander (S) Conny Larsson (S) Veronica Wallgren

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen Sekreterare Paragrafer Inga-Britt Ritzman och Torbjörn Appelqvist.

Kommunstyrelseförvaltningen Sekreterare Paragrafer Inga-Britt Ritzman och Torbjörn Appelqvist. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(27) 2013-09-23 Plats och tid Folket Hus Hallsberg, kl 18.30-19.20 Beslutande 39 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Justeringens

Läs mer

Lilian Erixon, Försäkringskassan Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting. Sekreterare Paragrafer Susanne Naeslund

Lilian Erixon, Försäkringskassan Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting. Sekreterare Paragrafer Susanne Naeslund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2011-11-16 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunhuset Askersund, kl.14.00-16.00 Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen,

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Taxe- och avgiftsnämnden

Taxe- och avgiftsnämnden Taxe- och avgiftsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-10-20 Taxe- och avgiftsnämnden Tid Plats 13:00-15:00 Utsikten, kommunhuset, Hallsberg Beslutande ledamöter Magnus Andersson (S) (ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(28) 2011-05-16 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 18.30-20.25 Beslutande 42 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Tommy Pihl

Läs mer

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2010-02-05 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annika Eriksson, Kumla kommun Vice ordförande Inga-Britt Ritzmann, Örebro läns

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 2017-10-12 189 Au 150 Dnr 110/2017 041 Kommunal skattesats 2018 s beslut Förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige fastställer den kommunala skattesatsen

Läs mer

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö klockan 9.00-12.05 Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Marianne Kjellquist (S)

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2012-03-13 Sida 1(16) Plats och tid Sammanträdesrummet Utsikten, Hallsberg, kl 13.00 kl 16.30 Beslutande Ledamöter Siw Lunander (s) Ulf Ström (s) Suzana Madzo (s) Joakim Hedelind

Läs mer

Anne Carlqvist Fors Katarina Odell Torbjörn Linell Krister Eklund Cecilia Hedlund Emma Ode

Anne Carlqvist Fors Katarina Odell Torbjörn Linell Krister Eklund Cecilia Hedlund Emma Ode SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2011-09-21 Sida 1(12) Plats och tid Utbildningslokalen, Västra Storgatan 10, Hallsberg 13.30-16.15 Beslutande Ledamöter Anne Carlqvist Fors Katarina Odell Torbjörn Linell Krister

Läs mer

Leif Welander, förvaltningschef Ulla-Beth Larsson, sekreterare Milad Bavandi, byggnadsinspektör

Leif Welander, förvaltningschef Ulla-Beth Larsson, sekreterare Milad Bavandi, byggnadsinspektör SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum 2014-06-18 Plats och tid Östansjö, kl 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Anne Carlqvist Fors (s) Krister Eklund (s) Christina Johansson (s) Emma Ode (mp) Mattias

Läs mer

38 ledamöter enligt närvarolista. Helena Berghed och Roland Johansson. Sekreterare Paragrafer Niklas Tiedermann Ordförande

38 ledamöter enligt närvarolista. Helena Berghed och Roland Johansson. Sekreterare Paragrafer Niklas Tiedermann Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(19) 2010-05-10 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 18.30 19.55 Beslutande 38 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll 2015-05-12. Tid Starttid 13:00 Sluttid:15:30 Plats Sammanträdesrummet Multen

Kommunstyrelsen. Protokoll 2015-05-12. Tid Starttid 13:00 Sluttid:15:30 Plats Sammanträdesrummet Multen Kommunstyrelsen Tid Starttid 13:00 Sluttid:15:30 Plats Sammanträdesrummet Multen ande ledamöter Wendla Thorstensson (C), ordförande Håkan Söderman (M), vice ordförande Kjell Edlund (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 17.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski (S) Stig Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Ola Olin (V) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Peter Israelsson Eva Sundelin Marianne Christiansen Karl Ekblom Hans Lindberg Mona Braathen, Beatrice Arvidson

Peter Israelsson Eva Sundelin Marianne Christiansen Karl Ekblom Hans Lindberg Mona Braathen, Beatrice Arvidson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2011-06-14 Sida 1(11) Plats och tid Kommunhuset 2011-06-14, kl 8.30 12.00 Beslutande Ledamöter Inga-Britt Ritzman Lotta Öhlund Torbjörn Appelqvist Monica Hjälm Hans Palmqvist

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset, Tomelilla, den, kl. 14.00-14-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Göran Clausson, kanslichef Christian Björkqvist, ekonomichef Eva Lundberg Utses att justera

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-09-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.25, Sammanträdesrum E-plan, Nämndhuset Birgitta Höijer (C), ordförande Annika Engelbrektsson (S) Bjarne Rasmussen (S) Roland Halvarsson

Läs mer

Håkan Andersson Agneta Jonsson, 25 Patrik Germer, 22. Inga-Lill Thim Socialförvaltningen 2010-03-24. Sekreterare Paragrafer 22-30 Jan-Åke Ahlin

Håkan Andersson Agneta Jonsson, 25 Patrik Germer, 22. Inga-Lill Thim Socialförvaltningen 2010-03-24. Sekreterare Paragrafer 22-30 Jan-Åke Ahlin SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) 2010-03-18 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Kjell Rapp (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Inga-Lill

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (5)

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (5) Sida 1 (5) 2012-12-17 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 09.00 10.35 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Sari Harju, Arbetsförmedlingen Inger Trodell, Örebro läns landsting Gunilla

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-04-18. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-02-10

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-04-18. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-02-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-02-10 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl 17:00 Ledamöter Ersättare Övriga deltagande Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-03-04 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30, 11.00-11.20. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 14-21 Christin Löfstrand (V) vice ordförande Pär

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tid Plats 15:00-15:45 Hörnet, kommunhuset Hallsberg Beslutande ledamöter Magnus Andersson (S) (ordförande) Torbjörn Appelqvist (M) Siw Lunander (S) Conny Larsson (S) Veronica Wallgren (S) Inga-Britt Ritzman

Läs mer

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Rådhuset, Askersund, kl 09.00 11.50 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Sari Harju, Arbetsförmedlingen Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

KS AU PROTOKOLL EXTRA

KS AU PROTOKOLL EXTRA KS AU PROTOKOLL EXTRA 1(11) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen, kl. 10.00 11.25 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-15.20 Del av ordinarie sammanträde vid samma tid Beslutande S Lisa Dahlberg C Leif Sternfeldt (C) tjänstgör

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 25 november 2003, kl 13.00 Ärenden Justering 65 Föregående

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6) 2016-04-07 3 1(6) Plats och tid Sal 16 i Åre Gymnasieskola i Järpen kl. 08.00 9.00. Beslutande Peter Bergman, S, ordförande Martine Eng, S Maths Larsson, S Veronika Hammarfjäll, S Håkan Karlsson, M (ersätter

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.10 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers för

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Ulf Westerlund, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqwist Ordförande Annica Eriksson

Ulf Westerlund, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqwist Ordförande Annica Eriksson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2010-04-07 Plats och tid Kommunhuset, Askersund kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Inga-Britt Ritzman, Örebro läns landsting Annelie Moilanen,

Läs mer

42 ledamöter enligt närvarolista. Roland Johansson och Lennart Pettersson. Kommunkansliet 2009-12-22 kl 9.00

42 ledamöter enligt närvarolista. Roland Johansson och Lennart Pettersson. Kommunkansliet 2009-12-22 kl 9.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26) 2009-12-14 Plats och tid Församlingshemmet i Hjortkvarn, kl 18.30 18.40, 20.15 21.00 Beslutande 42 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, måndag den 19 april 2007, kl 08.30-12.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 10:00-12:00 ande: Tjänstgörande ersättare: Irja Gustavsson (S) Jonas Bernström (S) Jonas Kleber (C) Ulf Axelsson (V)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Gun Törnblad stadsarkitekt, , 265 Christina Johansson planarkitekt, 257 Ola Lindholm markchef, 258 Kari Anttila fastighetsansvarig, 263

Gun Törnblad stadsarkitekt, , 265 Christina Johansson planarkitekt, 257 Ola Lindholm markchef, 258 Kari Anttila fastighetsansvarig, 263 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.10 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Daniel Åkervall (MP) ledamot,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 2018-09-12 - Kommunhuset klockan 13.30-16.05 (ajournering 15.00-15.50) Beslutande Övriga deltagande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Christer

Läs mer

45 ledamöter enligt närvarolista. Lars-Gunnar Åström och Inga-Britt Ritzman. Sekreterare Paragrafer 97-109 Niklas Tiedermann Ordförande

45 ledamöter enligt närvarolista. Lars-Gunnar Åström och Inga-Britt Ritzman. Sekreterare Paragrafer 97-109 Niklas Tiedermann Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) 2010-11-15 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 18.30-20.00 Beslutande 45 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Justeringens

Läs mer

Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun. Ulf Westerlund Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 47-55 Anna Lindqvist

Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun. Ulf Westerlund Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 47-55 Anna Lindqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-10-06 Plats och tid Hallsberg Valvet, kl 9:00-12:00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2013-05-16. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(40) 2013-05-14

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2013-05-16. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(40) 2013-05-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(40) 2013-05-14 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 13.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Andreas Svahn Christel Forsberg Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Magnus Fahlström

Läs mer

Sydnärkes IT-nämnd. Protokoll Tid Starttid 17:15 Sluttid:17:30 Plats Hallsberg - Kommunhuset

Sydnärkes IT-nämnd. Protokoll Tid Starttid 17:15 Sluttid:17:30 Plats Hallsberg - Kommunhuset Sydnärkes IT-nämnd Tid Starttid 17:15 Sluttid:17:30 Plats Hallsberg - Kommunhuset ande ledamöter Andreas Svahn (S), ordförande, Hallsbergs kommun Wendla Thorstensson (C), vice ordförande, Lekebergs kommun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Plats och tid PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-01-17 1 (11) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 15.04 17.10 samt 17.15 17.54. Beslutande Ulrika Thulin,

Läs mer

REGLEMENTE. för Sotenäs, Munkedals och Lysekils kommuners gemensamma lönenämnd

REGLEMENTE. för Sotenäs, Munkedals och Lysekils kommuners gemensamma lönenämnd REGLEMENTE för Sotenäs, Munkedals och Lysekils kommuners gemensamma lönenämnd Gällande från och med 2014-01-01 Antaget av kommunfullmäktige i Lysekils kommun 2013-11-28 160 Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 47-78 Niklas Tiedermann Ordförande Thomas Doxryd 47-77 Ewa Unevik 78

Sekreterare Paragrafer 47-78 Niklas Tiedermann Ordförande Thomas Doxryd 47-77 Ewa Unevik 78 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(35) 2010-06-08 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 11.00 16.30 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Christel Forsberg Christina Johansson Inga-Britt Ritzman Siv Lunander

Läs mer

sammanträdesdatum 2011-12-06 Gustav Adolfsalen, Rådhuset, kl. 13.30-16.05

sammanträdesdatum 2011-12-06 Gustav Adolfsalen, Rådhuset, kl. 13.30-16.05 o SAM MANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 1 (13) sammanträdesdatum Plats och tid Gustav Adolfsalen, Rådhuset, kl. 13.30-16.05 Beslutande Ledamöter Per-Olov Rapp (S) Daniel Ahlin (SBÄ) Lotta

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 9.00-10.15, 10.30-11.00 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2012-09-18 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.15. Beslutande Christin Löfstrand (V) ordförande Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Hans-Petter Paulsen (FP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer