ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24)"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24) Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl Beslutande Övriga deltagande Andreas Svahn Siw Lunander Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Magnus Fahlström Thomas Hermansson Roland Johansson Lotta Öhlund Peter Tillman Ewa Unevik Lennart Pettersson Anders Lycketeg Erik Storsveden Tomas Hagenfors Elin Jensen, Majlis Telemo, fr o m 127 Niklas Tiedermann Torbjörn Dybeck Lizanne Byström Solveig Eriksson Utses att justera Tomas Hagenfors Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Niklas Tiedermann Ordförande Justerare Andreas Svahn Tomas Hagenfors ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Datum för anslagsuppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelseförvaltningen Underskrift Utdragsbestyrkande

2 KS 123 Dnr KS 59/2013 Fråga om folkomröstning i skolfråga (folkinitiativ) Förslag till kommunfullmäktige 1. Inga skolor ska läggas ner i Hallsbergs kommun vare sig under innevarande, eller under nästa mandatperiod. 2. Ingen folkomröstning kommer att hållas med anledning av namninsamlingen i protest mot nedläggning av skolor utanför Hallsbergs tätort. Kommunstyrelsens beslut 3. Uppdraget om utredning inför beslut i fråga om folkomröstning, förklaras slutfört. Hallsbergs kommun fick den 27 maj 2013 ta emot en namninsamling till stöd för en kommunal folkomröstning i Hallsbergs kommun i protest mot att lägga ned skolor utanför Hallsbergs tätort. Bakgrunden är att kultur- och utbildningsnämnden tidigare hade föreslagit en nedläggning av Hjortkvarns skola, att frågan sedan hade varit uppe i kommunstyrelsen som föreslagit kommunfullmäktige att bifalla det förslaget och att kommunfullmäktige vid ett tidigare tillfälle hade återremitterat frågan till kommunstyrelsen för ytterligare beredning. Kommunfullmäktige beslutade sedan den 27 maj att lägga ner Hjortkvarns skola från och med höstterminen Kommunstyrelsen beslutade den 10 september 2013 mot bakgrund av förslag till direktiv från kommunjuristen följande. Kommundirektörens stab ges i uppdrag att i enlighet med direktiven, arbeta fram underlag för beslut huruvida en folkomröstning angående att lägga ner skolor utanför Hallsbergs tätort ska genomföras eller inte. Kommunjuristen har nu i bifogade skrivelse lämnat underlag för beslut i frågan om folkomröstning. I utredningen tas inte ställning till om en folkomröstning bör genomföras eller inte. Men i utredningen finns ett resonemang som utgår ifrån vad undertecknarna av listorna har haft för avsikt att uppnå, nämligen att inga fler

3 KS 123 forts skolor utanför Hallsbergs tätort ska läggas ner. Detta resonemang citeras nu även här: --- Den namninsamling som har gjorts till stöd för en folkomröstning, har haft till syfte att få till stånd en folkomröstning i Hallsbergs kommun i protest mot att lägga ner skolor utanför Hallsbergs tätort. Hjortkvarns skola är nedlagd, och det inte är rimligt att anta att kommunfullmäktige kommer att besluta om att öppna den igen. Detta bör påverka formuleringen av den fråga som kommer att ställas i en eventuell folkomröstning. Man kan anta att formuleringen därför antar ungefärligen följande form: "Vill du att ytterligare skolor ska läggas ner utanför Hallsbergs tätort?" Om man vidare antar att en kvalificerad majoritet i kommunfullmäktige i beslut under hösten 2013 sloge fast att kommunen inte kommer att lägga ner ytterligare skolor utanför Hallsbergs tätort, vare sig under innevarande eller kommande mandatperiod, så skulle namninsamlingens syfte därigenom vara uppfyllt. Vid ett sådant förhållande finns det skäl att anta att kommunfullmäktiges kvalificerade majoritet skulle säga nej till en folkomröstning. Om kommunfullmäktige är av den uppfattningen, kan besluten formuleras så här: 1. Inga skolor ska läggas ner i Hallsbergs kommun vare sig under innevarande, eller under nästa mandatperiod. 2. Ingen folkomröstning kommer att hållas med anledning om namninsamlingen i protest mot nedläggning av skolor utanför Hallsbergs tätort. --- Arbetsutskottets beslut Utskottet beslutade att utredningen skulle skickas vidare till kommunstyrelsen. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden att följande beslut ska fattas:

4 KS 123 forts I kommunfullmäktige: 1. Inga skolor ska läggas ner i Hallsbergs kommun vare sig under innevarande, eller under nästa mandatperiod. 2. Ingen folkomröstning kommer att hållas med anledning av namninsamlingen i protest mot nedläggning av skolor utanför Hallsbergs tätort. I kommunstyrelsen: 3. Uppdraget om utredning inför beslut i fråga om folkomröstning, förklaras slutfört. Särskilt yttrande Ett särskilt yttrande lämnas in, se bilaga.

5 KS 124 Dnr KS 128/2013 Budget för kommunstyrelsen 2014 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen fastställer förslag till budget enligt bilaga. Kommundirektören och ekonomichefen har på uppdrag av ordföranden utarbetat förslag till budget för kommunstyrelsen för Se bilaga. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottet beslutade att ärendet skulle avgöras direkt i kommunstyrelsen. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget. Ewa Unevik och Anders Lycketeg yrkar att kommunstyrelsen ska besluta om att ha som mål att införa utmaningsrätt. Ordföranden yrkar avslag på Ewa Uneviks och Anders Lycketegs tilläggsförslag. Propositionsordning och beslut Efter att ha fått den ordningen godkänd ställer ordföranden först proposition på budgetförslaget exklusive tilläggsförslaget. Han finner då att kommunstyrelsen har beslutat bifalla förslaget. Sedan ställer han proposition på tilläggsförslaget, och finner då att kommunstyrelsen har beslutat avslå det. Reservationer Ewa Unevik, Lennart Pettersson, Anders Lycketeg, Erik Storsveden, Tomas Hagenfors och Elin Jensen reserverar sig mot beslutet att inte bifalla tilläggsyrkandet.

6 KS 125 Dnr KS 133/2013 Förvärv av Folkets Hus i Hallsberg Kommunstyrelsens beslut 1. Kommundirektören ges i uppdrag att förhandla fram ett avtal med Folkets Hus-föreningen i Hallsberg om att kommunen ska köpa Folkets Hus-fastigheten i Hallsberg för som högst 700 tkr. 2. Köpet finansieras genom ianspråktagande av medel från kontot för strategiska investeringar. 3. Köpehandlingar undertecknas på sedvanligt sätt i enlighet med beslut om firmatecknare för kommunen. Kommundirektören uppger följande: Hallsbergs kommun har tidigare beslutat att från och med den 1 januari 2014 inte längre betala bidrag till Folkets Hus-föreningen i Hallsberg. Detta medför att föreningen, som äger Folkets Hus i Hallsberg, har uppgivit sig inte längre har råd att ha kvar fastigheten. Fastigheten är centralt belägen i Hallsberg och har ett mycket strategiskt läge. Man kan tänka sig att det i framtiden kan finnas intresse av att bygga bostäder och/eller arbetsplatser på fastigheten. Redan av detta skäl är det motiverat att kommunen försöker köpa fastigheten av Folkets Hus-föreningen. Om kommunen inte köper fastigheten finns det också en risk att någon annan köper den och finner användningsområden för den som inte ligger i kommunens intresse. Vid kontakter med föreningen, har framkommit att man är beredd att sälja fastigheten till kommunen för 700 tkr. Kommundirektören föreslår därför att kommunstyrelsen fattar följande beslut: 1. Kommundirektören ges i uppdrag att förhandla fram ett avtal med Folkets Hus-föreningen i Hallsberg om att kommunen ska köpa Folkets Hus-fastigheten i Hallsberg för som högst 700 tkr.

7 KS 125 forts 2. Köpet finansieras genom ianspråktagande av medel från kontot för strategiska investeringar. 3. Köpehandlingar undertecknas på sedvanligt sätt i enlighet med beslut om firmatecknare för kommunen. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden, Ewa Unevik, Erik Storsveden, Anders Lycketeg och Thomas Hermansson bifall till förslaget.

8 KS 126 Dnr KS 90/2013 Delårsrapport för kommunstyrelsen 2013 Kommunstyrelsens beslut Informationen läggs till handlingarna. Kommunstyrelsen beslutade i juni 2013 om anvisningar för arbetet med delårsrapporten för Enligt tidplanen ska delårsrapporten för kommunen behandlas vid arbetsutskottets sammanträde den 23 september 2013, för att sedan föras vidare till styrelse och kommunfullmäktige. Av anvisningarna framgår också att delårsrapporten för nämndernas verksamhet ska lämnas till ekonomiavdelningen direkt från respektive förvaltning, utan att behandlas i nämnd. Genom detta förfarande kommer den samlade delårsrapporten till politisk behandling snabbare, än vad den annars skulle göra. Mot denna bakgrund redogör ekonomichefen och kommundirektören för delårsrapporten vid styrelsens sammanträde. Arbetsutskottets beslut (KSAU ) Utskottet beslutade att kommunstyrelsen ska ges information om delårsrapporten. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden att informationen ska läggas till handlingarna.

9 KS 127 Dnr KS 90/2013 Delårsrapport för Hallsbergs komun 2013 Förslag till beslut i kommunfullmäktige Delårsrapport för Hallsbergs kommun 2013 godkänns. Kommunstyrelsen beslutade i juni 2013 om anvisningar för arbetet med delårsrapporten för Enligt tidplanen ska delårsrapporten för kommunen behandlas vid arbetsutskottets sammanträde den 23 september 2013, för att sedan föras vidare till styrelse och kommunfullmäktige. Kommundirektören och ekonomiavdelningen har gjort förslag till delårsrapport. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottet föreslog bifall till förslaget. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget.

10 KS 128 Dnr KS 126/2013 Ägardirektiv för de kommunala bolagen Förslag till beslut i kommunfullmäktige Ägarombudet i Hallsbergs Industribyggnads AB (HIBA, Hallsbergs Fastigheter 1 (HFAB 1) och Hallsbergs Fastigheter 2 (HFAB 2) ges i uppdrag att i respektive bolag genomföra de ägardirektiv som framgår av bilaga. Hallsbergs kommun har tre helägda dotterbolag: HIBA, HFAB1 och HFAB 2. HIBA bildades på 1960 talet som ett traditionellt kommunalt industribyggnadsbolag. HIBA har till föremål för sin verksamhet att inom den kompetens som kommunallagen och annan kommunalrättslig reglering tillåter, uppföra, köpa, sälja, äga och förvalta industri-, hantverks- och hyresfastigheter, äga aktier i bolag som driver motsvarande verksamhet samt bedriva annan därmed jämförlig verksamhet inom Hallsbergs kommun. HFAB 1 bildades i november 2011 och ska enligt bolagsordningen äga och förvalta hyresfastigheter samt bedriva därmed förenlig verksamhet. HFAB 2 bildades i januari 2012 och ska enligt bolagsordningen äga och förvalta fastigheter samt bedriva därmed förenlig verksamhet. I maj 2013 fattade kommunfullmäktige beslut om förändring av respektive bolagsordning samt förrättade olika val till funktioner i bolagen. Av kommunfullmäktiges protokoll framgår även en del angående villkoren för de kommunala bolagen och om kommunfullmäktiges roll i skötseln av bolagen. Kommunfullmäktige bör bl a besluta om ägardirektiv. Dessa fungerar som ett komplement till bolagsordningen. Av ägardirektivet ska framgå ägarens förväntningar och krav på bolaget. Kommunjuristen har nu lämnat förslag på ägardirektiv för de tre bolagen, se bilaga. När kommunfullmäktige har beslutat om direktiv, ska dessa genom ägarombudets försorg, sedan genomföras i respektive bolag. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottet föreslog bifall till förslaget.

11 KS 128 forts I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget.

12 KS 129 Dnr KS 104/2012 Motion från Majlis Telemo (SD) om kommunalt veto mot vindkraft Förslag till beslut i kommunfullmäktige Motionen avslås. Majlis Telemo yrkar i motion att kommunen ska använda sin vetorätt mot uppförandet av storskaliga vindkraftverk inom kommunens gränser. Till stöd för sin uppfattning anför hon i huvudsak följande. Vindkraft är en oregelbunden energikälla och fordrar reglerkraft. Vindkraften är dyr. Jämfört med kolkraft kostar den lika mycket, jämfört med atomkraft är den dubbelt så dyr. Vidare påverkar vindkraften miljön genom buller, visuell påverkan och störningar för djurlivet. Slutligen är vindkraften subventionerad och kostnaden hamnar på skattebetalarna. Kommundirektörens stab föreslår att motionen avslås av följande skäl. Kommunfullmäktige beslutade i enighet den 16 maj 2011 att anta en vindkraftplan. Planen är resultatet av ett omfattande arbete där en rad olika faktorer har vägts samman för att på bästa sätt kunna anvisa lämpliga platser för vindkraftetableringar i kommunen. Av planen framgår att kommunen är positiv till vindkraft, om anläggningarna kan placeras på platser som är lämpliga med hänsyn till boende, naturvärden, infrastruktur och andra vitala intressen. Att mot den bakgrunden generellt hävda ett kommunalt veto mot storskaliga vindkraftsanläggningar, skulle innebära en kraftig kursändring av den av kommunfullmäktige i enighet utstakade vägen. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottet föreslog bifall till förslaget. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget. Reservation Majlis Telemo reserverar sig mot beslutet att inte bifalla motionen.

13 KS 130 Dnr KS 65/2013 Motion från Jenny Steen och Bengt-Åke Andersson, båda (S) om HBT-plan Förslag till beslut i kommunfullmäktige 1. Motionen bifalls. 2. Kommunstyrelsen ges i uppdrag att under 2014 ta fram förslag på en HBTplan som handlar dels om kommunens bemötande av de personer den är till för, dels om kommunen som arbetsgivare. Jenny Steen och Bengt-Åke Andersson yrkar i motion att kommunen ska ta fram en HBT-plan. Till stöd för sin uppfattning anför de i huvudsak följande. Kommunen ska i sin verksamhet bedriva ett målinriktat arbete för att aktivt förebygga och motverka all form av diskriminering. Kommunens verksamheter har en skyldighet att erbjuda ett gott bemötande, en god service, en god vård och omsorg till alla oavsett könsidentitet, könsuttryck och eller sexuell läggning. Det innebär också att kommunen i sin roll som arbetsgivare ska uppmärksamma dessa frågor. Kommundirektörens stab föreslår bifall till motionen av följande skäl. Så som motionärerna anger ligger det i kommunens uppdrag att se till att bemöta alla människor med samma respekt för deras person. Detta gäller både när organisationen möter de personer den är till för och när det gäller kommunens roll som arbetsgivare. Kommunfullmäktige har tidigare tagit ställning till en motion om HBT-certifiering, och då sagt följande: Kultur- och utbildningsnämnden ges i uppdrag att inför kommande centrala budgetarbete utreda de frågor som anges i motionen, så att man i sitt budgetförslag med tillhörande mål kan ta ställning till om man anser sig ha utrymme för arbete med och kostnad för en HBT-certifiering enligt motionärernas förslag. Nämnden ska vara klar med sin utredning senast den 15 september 2013.

14 KS 130 forts Huruvida nämnden anser sig ha möjlighet till detta kommer att ges svar på under höstens budgetarbete. Kommunstyrelsens stab är av uppfattningen att en HBT-plan bör finnas i kommunen, och det är rimligt att en sådan tas fram under Diskussioner om en eller annan form av certifiering, bör kunna ske inom ramen för detta arbete. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottet föreslog bifall till förslaget. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget.

15 KS 131 Dnr KS 130/2012 Avhändande av handlingar till den sydnärkegemensamma lönenämnden i Kumla Förslag till beslut i kommunfullmäktige Hallsbergs kommun avhänder sig till Kumla kommun och dess sydnärkegemensamma lönenämnd, de allmänna handlingar som den nämnden behöver för att kunna utföra det arbete som Hallsbergs kommun och värdkommunen Kumla har kommit överens om. Hallsbergs kommun är på väg att bli medlem i den gemensamma nämnden sydnärkes lönenämnd inom Kumla kommun. Beslut om detta tas för Hallsbergs del den 23 september För att den gemensamma nämnden ska kunna utföra sina arbetsuppgifter krävs bland annat tillgång till vissa allmänna handlingar i Hallsbergs kommun. För att en kommun ska kunna göra sig av med allmänna handlingar på detta sätt krävs ett beslut i kommunfullmäktige. Därför föreslås att kommunfullmäktige beslutar att de handlingar som den gemensamma nämnden behöver, ska lämnas över dit. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottet beslutade att föreslå bifall till förslaget. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget.

16 KS 132 Dnr KS 127/2013 Prioritering av trafiksäkerhetsobjekt Kommunstyrelsens beslut Förslag till prioritering för 2014 fastställs. Beslut om prioritering för 2015 och 2016 ska fattas vid ett senare tillfälle. Hallsbergs kommun arbetar sedan länge med en rullande flerårsprioritering av trafiksäkerhetsobjekt. Listan tas upp till politisk diskussion minst en gång varje år. I det samlade materialet finns dels prioritetslistan, dels objektblad med ordentliga beskrivningar av de olika objekten. I bifogat material finns nu dels ett tjänstemannautkast till prioritering, dels objektblad. Nyheter för denna gång är att det inledningsvis finns en så kallad bristlista där andra angelägna trafiksäkerhetsinvesteringar än på kommunala vägar finns med. En annan nyhet är det kartmaterial som också bifogas. Av detta kan man utläsa var gc-vägar finns, och var de olika objekten är avsedda att realiseras. Prioriteringsförslaget är ett tjänstemannaförslag, vilket nu blir föremål för den politiska bedömning som är nödvändig. De objekt som till följd av den reviderade investeringsbudgeten togs bort från innevarande år, har flyttats över till nästa år, där de får konkurrera med de andra ansökningar som skickas in. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottet beslutade att föreslå kommunstyrelsen att fastställa förslag till prioritering för 2014 och att beslut om prioritering för 2015 och 2016 ska fattas vid ett senare tillfälle. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget.

17 KS 133 Dnr KS 92/2012 Redovisning av uppdrag Kommunstyrelsens beslut Rapporten läggs till handlingarna. Ny rapport ska ske vid nästa kommunstyrelsesammanträde. Vid förra sammanträdet med kommunstyrelsen beslutades dels att förklara uppdragen om samlokalisering av bibliotek samt och särtaxa inom VA-området för redovisade. Vidare beslutades att kommundirektören skulle lämna rapport i två uppdrag vid kommunstyrelsens novembermöte. Uppdraget om finansiering av anläggningar ska först hanteras i teknik- och plannämnden. Kommunstyrelsen beslutade även att kommundirektören ska lämna rapport vid sammanträdet i oktober i nedanstående uppdrag. 11. Kommundirektören ska låta utreda fastighetsskötarnas roll med särskilt avseende på fördelningen av arbetstid mellan fastighetsskötsel och verksamhetsvaktmästeri. I uppdraget ingår även att lämna förslag på hur kommunen och Hallbo ska samverka i frågor om fastighetsskötsel. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottet beslutade kommundirektören ska redogöra för arbetet på kommunstyrelsens sammanträde. I kommunstyrelsen lämnar kommundirektören muntligt rapport om arbetet. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden att rapporten läggs till handlingarna samt att ny rapport ska ske vid nästa kommunstyrelsesammanträde.

18 KS 134 Dnr KS 120/2013 Vindkraft i Örebro län, remiss Kommunstyrelsens beslut Förslaget till svar antas. Länsstyrelsen har i bifogat material lämnat förslag på en vägledning i vindkraftfrågan. Handledningen riktar sig dels till kommuner som stöd i planering och prövning, dels till verksamhetsutövare som står i begrepp att ansöka om tillstånd för att bygga vindkraftverk. Chefen för miljö-, bygg- och myndighetsförvaltningen har lämnat förslag till svar. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottet beslutade att föreslå bifall till förslaget. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget.

19 KS 135 Dnr KS 130/2013 Kapitaltäckningsgaranti för Hallsbergs Fastigheter 1 (HFAB 1) och Hallsbergs Fastigheter 2 (HFAB 2 Tingshuset) Förslag till kommunfullmäktige Hallsbergs kommun tecknar kapitaltäckningsgaranti för HFAB 1 och HFAB 2. Vid sammanträdet redogör kommundirektören för behovet av ett beslut från kommunen sida att besluta om en så kallad kapitaltäckningsgaranti för HFAB 1 och HFAB 2. Garantin innebär att kommunen påtar sig att svara för att det egna kapitalet i HFAB 1 och HFAB 2 vid varje tillfälle uppgår till det registrerade aktiekapitalet. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottet beslutade att föreslå bifall till förslaget. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget.

20 KS 136 Dnr KS 74/2013 Dokumenthanteringsplan för ekonomiavdelningen Kommunstyrelsens beslut Dokumenthanteringsplan för ekonomiavdelningen fastställs enligt förslag. I bilaga finns förslag på reviderade dokumenthanteringsplan för ekonomiavdelningen. Dokumentet har till syfte att verka för ordning bland handlingar och öka möjligheten för den intresserade att få en bild av hur kommunstyrelsen hanterar sina handlingar och efterlever offentlighetsprincipen. Dessutom finns det författningskrav på att dessa dokument ska finnas. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottet beslutade att föreslå bifall till förslaget. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget.

21 KS 137 Dnr KS 5/2013 Kommundirektörens rapport Kommunstyrelsens beslut Rapporten läggs till handlingarna. Kommundirektörens rapport finns i bilaga. I kommunstyrelsen föredrar kommundirektören rapporten. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden att rapporten läggs till handlingarna.

22 KS 138 Dnr KS 5/2013 Ekonomichefens rapport Kommunstyrelsens beslut Rapporten läggs till handlingarna. Ekonomichefens rapport finns i bilaga. I kommunstyrelsen föredrar ekonomichefen rapporten. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden att rapporten läggs till handlingarna.

23 KS 139 Meddelanden och delegationsbeslut Kommunstyrelsens beslut Rapporterna lägges till handlingarna. Meddelanden och delegationsbeslut under perioden enligt separata listor

24 KS 140 Information Kommunstyrelsens beslut Informationen om beslut om ansökan om medel till pendlarparkeringar med godkännande ska läggas till handlingarna, samt att övriga rapporter läggs till handlingarna. Arbetsutskottet fattade vid sitt sammanträde beslut om ansökningar om medel till pendlarparkeringar i Hallsberg. Det rör sig dels om åtgärder vid pendlarparkeringen norr om resecentrum, dels en ny pendlarparkering i kvarteret Läraren vid korsningen Södra Allén Långängsvägen. Ansökningarna skulle vara inskickade senast den 27 september, varför det inte var möjligt att ta upp dem i kommunstyrelsen för beslut. Se även bilagor. Vidare informerar Inga-Britt Ritzman vid sammanträdet om att teknik- och planförvaltningen har anställt en ny planchef/stadsarkitekt. Ewa Unevik informerar om att man nu har haft upptaktsmöte i Bättre sits - arbetet I kommunstyrelsen yrkar ordföranden att informationen om beslut om ansökan om medel till pendlarparkeringar med godkännande ska läggas till handlingarna, samt att övriga rapporter läggs till handlingarna.

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-01-11. Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10. Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10.

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-01-11. Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10. Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10.00 Beslutande Övriga deltagande Siw Lunander Gunnel Hedström Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Andreas Svahn Anne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ledamöter enligt närvarolista

ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ledamöter enligt närvarolista SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) 2011-03-28 Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Hallsberg 44 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) 2010-04-13 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 11.00 12.35 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Jenny Steen Christina Johansson Inga-Britt Ritzman Siv Lunander Magnus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-11-27. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-11-06

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-11-27. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-11-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-11-06 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Siw Lunander Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Andreas Svahn Anne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-10-04. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) 2012-10-02

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-10-04. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) 2012-10-02 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) 2012-10-02 Plats och tid Folkets Hus, Pålsboda, kl 08.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Siw Lunander Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Roland Johansson Anne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2013-05-16. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(40) 2013-05-14

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2013-05-16. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(40) 2013-05-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(40) 2013-05-14 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 13.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Andreas Svahn Christel Forsberg Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Magnus Fahlström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-04-17 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-12.00, 13.00-15.30 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Andreas Svahn Anne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2013-02-12. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) 2013-02-06

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2013-02-12. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) 2013-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) 2013-02-06 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 10.00-12.20, 13.2-14.30 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Siw Lunander Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Andreas

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen 2013-06-05. Sekreterare Paragrafer 74-96. Inge-Britt Ritzman och Torbjörn Appelqvist.

Kommunstyrelseförvaltningen 2013-06-05. Sekreterare Paragrafer 74-96. Inge-Britt Ritzman och Torbjörn Appelqvist. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(41) 2013-05-27 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 18.30-20.35 Beslutande 44 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Justeringens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-06-14. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(30) 2012-06-05

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-06-14. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(30) 2012-06-05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(30) 2012-06-05 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 09.00-12.50 Beslutande Övriga deltagande Siw Lunander Gunnel Hedström Magnus Andersson Christel Forsberg Andreas Svahn Anne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(28) 2011-05-16 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 18.30-20.25 Beslutande 42 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Tommy Pihl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tid Plats 15:00-15:45 Hörnet, kommunhuset Hallsberg Beslutande ledamöter Magnus Andersson (S) (ordförande) Torbjörn Appelqvist (M) Siw Lunander (S) Conny Larsson (S) Veronica Wallgren (S) Inga-Britt Ritzman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Tid Plats 08:30-12:00 Utsikten, kommunhuset Hallsberg Beslutande ledamöter Andreas Svahn (S) (ordförande) Torbjörn Appelqvist (M) Magnus Andersson (S) Siw Lunander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson 1 Plats och tid Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 27 februari 2012 kl 9:00-10:00 Beslutande Magnus Oscarsson (KD), ordförande Anders Rydberg (KD), ersättare för Arne Arvidsson (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-10--24 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 17.30-17.50 Beslutande Övriga deltagande Siw Lunander Gunnel Hedström Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Ulf Ström Anne

Läs mer

38 ledamöter enligt närvarolista. Helena Berghed och Roland Johansson. Sekreterare Paragrafer Niklas Tiedermann Ordförande

38 ledamöter enligt närvarolista. Helena Berghed och Roland Johansson. Sekreterare Paragrafer Niklas Tiedermann Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(19) 2010-05-10 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 18.30 19.55 Beslutande 38 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Nina Lagemyr (m) Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Siw Lunander Socialförvaltningen Socialnämnden

ANSLAG/BEVIS. Nina Lagemyr (m) Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Siw Lunander Socialförvaltningen Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) 2010-09-08 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 14.00-15.30 Ajournering kl 14.45-15.00 Beslutande Övriga deltagande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Kjell Rapp

Läs mer

Datum Teknik- och planförvaltningens expedition. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum Teknik- och planförvaltningens expedition. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2011-05-11 Sida 1(8) Plats och tid Kommunhuset 2011-04-20, kl 8.30 12.00 Beslutande Ledamöter Lotta Öhlund Torbjörn Appelqvist Magnus Fahlström Bengt-Åke Andersson Ingegerd

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(15) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00 14.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2013-03-14. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(31) 2013-03-12

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2013-03-14. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(31) 2013-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(31) 2013-03-12 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30 10.55 Beslutande Övriga deltagande Andreas Svahn Siw Lunander Gunnel Hedström Inga-Britt Ritzman Magnus Fahlström Anne

Läs mer

Peter Israelsson Eva Sundelin Jan Lindblom Bertil Gunnarsson, Urban Kapple Hans Lindberg, Beatrice Arvidsson Ewa-Karin Skagerlind, Ulla-Beth Larsson

Peter Israelsson Eva Sundelin Jan Lindblom Bertil Gunnarsson, Urban Kapple Hans Lindberg, Beatrice Arvidsson Ewa-Karin Skagerlind, Ulla-Beth Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2011-02-16 Sida 1(7) Plats och tid Kommunhuset 2011-02-16, kl 8.30 Beslutande Ledamöter Inga-Britt Ritzman Lotta Öhlund Torbjörn Appelqvist Magnus Fahlström Monica Hjälm Bengt-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen Sekreterare Paragrafer Inga-Britt Ritzman och Torbjörn Appelqvist.

Kommunstyrelseförvaltningen Sekreterare Paragrafer Inga-Britt Ritzman och Torbjörn Appelqvist. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(27) 2013-09-23 Plats och tid Folket Hus Hallsberg, kl 18.30-19.20 Beslutande 39 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Justeringens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-05-02 136 Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS 2016-533 KS, KF Förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

Alléskolans aula i Hallsberg måndagen den

Alléskolans aula i Hallsberg måndagen den HALLSBERGS KOMMUN KALLELSE Kommunfullmäktige Plats och tid för sammanträdet 30 mars 2015 kl 18.30 Ärenden Alléskolans aula i Hallsberg måndagen den 1. Sammanträdets inledning 2. Allmänhetens frågestund

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen 5 mars 2013 kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 1-25. Magnus Fahlström och Helena Berghed.

Kommunstyrelseförvaltningen 5 mars 2013 kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 1-25. Magnus Fahlström och Helena Berghed. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(29) 2013-02-25 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 18.30 19.15 Beslutande 41 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Justeringens

Läs mer

Datum Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Datum Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(19) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande 124-127, 130-137 (ej 128-129) Christer Broman (--), ordförande

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.30 Ajournering: kl 15.55 16.00. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Charlotte Wachtmeister (M), tjänstgörande ersättare för Karl-Erik

Läs mer

Marianne Christiansen Eva Sundelin Beatrice Arvidson, Mona Braathen Peder Karlsson, Adina Lundberg

Marianne Christiansen Eva Sundelin Beatrice Arvidson, Mona Braathen Peder Karlsson, Adina Lundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2012-10-16 Sida 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl 14.00 17.15 Beslutande Ledamöter Inga-Britt Ritzman Torbjörn Appelqvist Lotta Öhlund Ingegerd Svahn Karlsson Magnus

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.30-14.05 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c Carola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tid Plats 16:00-16:40 Hörnet, kommunhuset Hallsberg Beslutande ledamöter Magnus Andersson (S) (ordförande) Andreas Tranderyd (MP) Torbjörn Appelqvist (M) Siw Lunander (S) Conny Larsson (S) Veronica Wallgren

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsutskottet 2013 11 18 1 (8) Plats och tid: Astrakanen, kommunkontoret i Båstad kl 13.00 14.55. Beslutande: Thomas Andersson (FP), ordförande Pelle Höglund (M), ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 26 november 2014, 09.00-11.15. ande Övriga närvarande Kent Persson (V), ordförande, Åsa Eriksson (S), vice ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 5 december 2001 klockan 17.00 18.25 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 2017-10-12 189 Au 150 Dnr 110/2017 041 Kommunal skattesats 2018 s beslut Förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige fastställer den kommunala skattesatsen

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Leif Welander, förvaltningschef Ulla-Beth Larsson, sekreterare Milad Bavandi, byggnadsinspektör

Leif Welander, förvaltningschef Ulla-Beth Larsson, sekreterare Milad Bavandi, byggnadsinspektör SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum 2014-06-18 Plats och tid Östansjö, kl 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Anne Carlqvist Fors (s) Krister Eklund (s) Christina Johansson (s) Emma Ode (mp) Mattias

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Niclas Palmgren (M), ordförande

Niclas Palmgren (M), ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 26 september 2011, kl 8.30-18.20 Beslutande Övriga deltagande Niclas Palmgren (M), ordförande Agneta Karlsson (M) Sven-Erik Karlsson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Anette Söderström Birgitta Harsbo Monica Klarvik, 64 Magnus Lander (mp) Ann Lagerlöf. Solveig Eriksson Socialförvaltningen

Anette Söderström Birgitta Harsbo Monica Klarvik, 64 Magnus Lander (mp) Ann Lagerlöf. Solveig Eriksson Socialförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) 2011-08-30 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Onsdagen den 3 februari 2016, kl Largen, Alceahuset, Åkersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (S)

Onsdagen den 3 februari 2016, kl Largen, Alceahuset, Åkersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (S) 0 Österåker Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Plats Närvarande Utses att justera, 3:2 Onsdagen den 3 februari 2016, kl 10.00-10.05 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige 2012-09-26. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) 2012-09-17

ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige 2012-09-26. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) 2012-09-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) 2012-09-17 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 18.30-19.05 Beslutande 41 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Solveig Eriksson

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28.

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2011-09-21 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Inga-Lill Thim (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Conny Larsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

42 ledamöter enligt närvarolista. Roland Johansson och Lennart Pettersson. Kommunkansliet 2009-12-22 kl 9.00

42 ledamöter enligt närvarolista. Roland Johansson och Lennart Pettersson. Kommunkansliet 2009-12-22 kl 9.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26) 2009-12-14 Plats och tid Församlingshemmet i Hjortkvarn, kl 18.30 18.40, 20.15 21.00 Beslutande 42 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, Ljungarummet, tisdagen den 7 februari 2017 klockan 13.15 14.45 ande Ordinarie ledamöter: Stefan Gustafsson (KD), ordförande Christer Sjögren

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors.

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors. 1(6) Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, torsdagen den 2 april 2015, kl 08.15-10.20. Ajournering kl 09.10-09.40. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS 1(7) Plats och tid Rådhuset, måndagen den 23 april 2018 kl 10:00-11:10, Ajournering kl 10:05-10:37, 10:42-11:00 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Justerare Justeringens

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(9) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2007-04-04

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(9) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2007-04-04 HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(9) Plats och tid Kommunhusets tingssal tisdagen den 4 april 2007 kl 15.00-16.30 Beslutande Ewa Engdahl (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Patrik Köhler (m) Lars-Magnus Ek

Läs mer

Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Anders Johansson, skolchef Ewa Engdahl, (c), 21

Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Anders Johansson, skolchef Ewa Engdahl, (c), 21 Högsby kommun Protokoll 1(7) Utbildningsutskottet Sammanträdesdatum 2007-04-11 Plats och tid Kommunhuset, kl 09.00-12.00 Beslutande Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Övriga deltagande

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, Ludvika, tisdag den 14 februari 2017, kl 13.15-14.45 ajournering 13.40-13.55 Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Leif Pettersson

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Håkan Andersson Agneta Jonsson, 25 Patrik Germer, 22. Inga-Lill Thim Socialförvaltningen 2010-03-24. Sekreterare Paragrafer 22-30 Jan-Åke Ahlin

Håkan Andersson Agneta Jonsson, 25 Patrik Germer, 22. Inga-Lill Thim Socialförvaltningen 2010-03-24. Sekreterare Paragrafer 22-30 Jan-Åke Ahlin SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) 2010-03-18 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Kjell Rapp (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Inga-Lill

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C), vice ordförande

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C), vice ordförande 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.15. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C), vice ordförande Charlotte Wachtmeister (M), ers Anne Carlsson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1995-09-18 Plats och tid Kumla Folkets Hus, Husaren måndagen den 18 september 1995, kl 18.30-19.10 Beslutande Samtliga ledamöter

Läs mer

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018-

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018- 1 1 Plats och tid Rådhuset, Stora salen, kl 13.3014.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.30 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6) 2013-12-04 12 1(6) Plats och tid Åre gymnasieskola i Järpen, skolsal 1, kl 17.00 17.30. Beslutande Leif Nord, M, ordförande Egon Eriksson, M Daniel Danielsson, C Mats Tysk, C (ersättare Åke Granlöv, C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-06-19 45 Plats och tid ANC, kl 8.30 16.00 Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S)

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer