Bruksanvisning. Nästa generation av energisparande styrning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bruksanvisning. Nästa generation av energisparande styrning"

Transkript

1 Bruksanvisning Nästa generation av energisparande styrning Den nya Spar-termostaten ersätter dina gamla termostater så att du nu får full kontroll över temperaturen och din energiförbrukning. Spar-termostaten är enkel att använda och passar till alla vattenburna element. Med vår Prog-sticka blir hanteringen av termostaten ännu enklare. Då Elementfläkten höjer temperaturen 10 gånger snabbare än utan fläkt blir besparingsmöjligheterna med denna termostat enorma. Styr värmen i ditt hem för att uppnå den bästa komforten samtidigt som du gör en maximal besparing. Spara mellan % på din uppvärmningskostnad tillsammans med Elementfläkten! Motionerar ventilen 1 gång i veckan så att den inte fastnar Inte större än en vanlig termostat Automatiskt frostskydd Öppet fönster -detektering för att spara energi 3 års garanti En batteritid på 3-5 år

2 Förresten Bruksanvisning och garanti Programmerbar energisparande radiatortermostat Känner du redan till Spar-termostaten? Du kan programmera den för hand eller använda vår bekväma Prog-sticka för att enkelt skapa upp till tio olika program med individuella tid och temperaturinställningar. Detta kan du göra på alla din Spar-termostater på bara några sekunder! Innehåll Display och knappar Inställning med MENU Sätta i / byta batterier Ställa in datum och tid Installation Demontering Anpassning Grundläggande driftlägen Inställning av tider för komfort-och Ekonomisk temperatur Manuell Drift Ytterliggare funktioner Hjälp och felsökning Detaljerad installations anvisning Läs bruksanvisningen innan du monterar termostaten. Behåll detta dokument för senare tillfälle. Leveransomfattning 1st Spar-termostat 1st Bruksanvisning 3st Adapterar 1st Munstycke 1st Ventilförlängning Observera! Spar-termostatens USB-port är ENDAST avsedd för vår prog-sticka. Anslut aldrig någon annan enhet till Spar-termostatens programmeringsport!

3 Display och knappar 1. Uppvärmningstider 2. Barnlåsaktivt 3. Låg batteri-nivå 4A Bortrest-funktionen aktiv 4B Komforttemperatur aktiv 4C Spartemperatur aktiv 4D Fönster/frostskydds-funktion aktiv 5. Auto eller manuellt läge aktivt 6A MENU leder till huvudmeny 6B OK bekräftar val 6C Klockan timer funktion 7 Väljarhjul för att navigera Inställning med MENU Genom att trycka på MENU kommer du till menyn funktionsinställningar. Flytta mellan alternativen med väljarehjulet. Med OK väljs ett menyalternativ och använd sedan väljarhjulet för ytterligare inställningar. Knappen OK bekräftar inställningarna. Med ett tryck på MENU kommer man tillbaka till den tidigare nivån. MODE För att välja driftläge AUTO = automatläge MANU = manuellt läge PROG Inställning av tider TEMP Inställning av komfort eller ekonomitemperatur ZEIT Fönsterfunktionen RES Återställning av enheten till fabriksinställningar ADAP Starta en ny anpassning för att få på den igen på ventilen URLA Bortrest-funktionen INST Installationsfunktion OFFS Kalibrering av rummets temperatur STBY Vänteläge

4 Sätta i / byta batteri Tryck på de markerade positionerna För att öppna batterifacket och avlägsna locket. Sätt sedan in AA batterier som visas på bilden. Använd inte laddningsbara batterier! Se till att polariteten är rätt! Observera! Byt ut batterierna omedelbart vid låg batterinivå Risk för batteriläckage med gamla batterier! Blanda inte använda och nya batterier. Vid behov, rengör batteriet och kontakterna innan du använder dem Ställa in datum och tid Efter att batteri satts in blinkar datumet på displayen. Nu kan datum och tid ställas in. Ställ in år med väljarehjulet. Bekräfta med OK. Ställ in månad med väljarhjulet. Bekräfta med OK. Ställ in dagen med väljarhjulet. Bekräfta med OK. Ställ in timme med väljarhjulet. Bekräfta med OK. Ställ in minut med väljarhjulet. Bekräfta med OK. Det är klart. Därefter visas PREP på displayen. Nu kommer Spar-termostatens motor att flytta tappen till ett monteringsläge för att göra installationen enklare. Så snart Spar-termostaten är redo för installation kommer INST att visas på displayen. Observera I händelse av batteribyte kommer de lagrade inställningarna att förbli oförändrade med du bör kontrollera detta. Du kan också ställa in datum och tid via menyalternativet ZEIT. Med i det fallet går Spar-termostaten inte över till monteringsläget.

5 Installation Spar-termostaten kan snabbt och enkelt monteras på alla vanliga ventiler. Den kan installeras utan att en droppe vatten läcker ut eftersom ventilen ska vara kvar. 1. Ställ din nuvarande termostat på max läget. Lossa fästet och dra termostaten bort från ventilen. 2. Använd en lämplig adapter, om det behövs, och skjut den på ventilen. 3. Skruva fast adaptern på ventilen. 4. Skruva det vita munstycket på adaptern. 5. Vrid Spar-termostaten så att displayen kommer i ett lättläst läge. Tryck sedan på låsanordningen som sitter på nederdelen av termostaten och tryck in Spar-termostaten mot det vita munstycket och släpp sedan låsanordningen. Spar-termostaten ska nu sitta fast. Observera En mera detaljerad beskrivning för montering av Spar-termostaten finns bifogad längst bak i häftet. Demontering Om du vill ta loss termostaten trycker du på MENU-knappen och väljer läget INST. Då kommer det att stå PREP ett tag på displayen tills motorn kommer i rätt läge. När det är klart står det INST på displayen och termostaten kan tas bort genom att trycka in låsanordningen. När Spar-termostaten ska sättas tillbaka ska det stå INST på displayen. Om inte, börja om från början av proceduren demontering enligt ovan. Härmed underlättas monteringen För att demontera: Tryck här för att frigöra låsanordningen.

6 Anpassning Efter batterierna satts in och datum och tid ställts in kommer det att stå INST på displayen. När Spar-termostaten monteras fast på det vita munstycket tryck på OKknappen och Spar-termostaten börjar att lära sig lägena för öppen och stängd termostat. Ev. behöver termostaten öppnas och stängas flera gånger för att kunna minnas slutpunkterna. I vissa fall kan detta ta några minuter. Efter en lyckad anpassning återgår den till normalt läge. Vid fel kan anpassningen göras igen. Tryck på MENU och snurra på ratten tills det står ADAP på displayen. Tryck på knappen OK och proceduren startar igen. Om displayen efter justeringen visar: E-1 Det går justera E-2 Termostaten sitter inte rätt monterad eller ändlägena ligger för nära. E-3 Motorn går inte. Grundläggande driftlägen MANU-läge I manuellt läge anpassar sig Spartermostaten till den manuellt specificerade temperaturen. AUTO-läge I automatiskt läge justerar Spartermostaten temperaturen ut efter programmeringen. Om ingen programmering har gjorts blir komforttemperaturen 21 C och ekonomitemperaturen blir 16 C. Vid programmering går det att ställa temperaturer mellan 8-28 grader och 4 intervall för varje dag med komforttemperatur. Utan programmering blir det följande inställningar i AUTO-läget: 21 C 07:00-22:00 16 C 22:00 07:00 Observera att man får prova sig fram till hur lång tid före man måste höja värmen för att det ska bli komforttemperatur. Med elementfläkten går denna uppvärmning gånger så fort. Notera att det går mycket fortare att gå från 16 till 20 grader än vad det gör att gå från 20 till 24 grader. Här finns egentligen ingen mall, det är upp till dig att experimentera fram de optimala inställningarna.

7 Inställning av tider för komfort- och ekonomiläge Med Spar-termostaten är det möjligt att ställa fyra komfort intervall och 4 ekonomi intervall per dag en unik för varje veckodag eller samma för ett block av flera dagar. TAG1 är måndag(mo), TAG2 (Di) är tisdag o.s.v till TAG7 (So) som är söndag. Dessutom visas dagen som förkortning på tyska näst överst i displayen. Det finns tre olika sätt att programmera Spar-termostaten. T1-5 = samma program från måndag till fredag. T1-6 = samma program från måndag till lördag. T1-7 = samma program från måndag till söndag. Om du inte vill ställa in en ytterligare uppvärmning / ekonomitid bekräfta med OK. Nästa dag för programmeringen visas då p displayen. Om du inte vill ange ytterligare en dag, lämna då inställningsläget genom att trycka på MENU. Observera att för icke programmerade dagar förblir fabriksinställningarna aktiva. Inom blocken kan du även skriva enstaka dagar med olika tider. Vill du göra det enkelt? Vår prog-sticka underlättar att ställa in tid och temperatur med hjälp av ett program på datorn. Du gör dina inställningar grafiskt i programmet och laddar sedan enkelt över det till dina Spar-termostater. För att göra ett individuellt program: Tryck på MENU. Välj PROG med väljarhjulet. Tryck på OK. Välj dag/block med väljarhjulet och tryck på OK. Välj sedan första starta- och stopp tiden för komforttemperaturen och bekräfta med OK. Nu om så önskas kan en 2:a, 3:e eller 4:e uppvärmningstid anges.

8 Inställning av komfort- och ekonomisk temperatur Tryck på MENU. Välj menyn TEMP med väljarhjulet, bekräfta med OK. Ställ in komforttemperatur med väljarhjulet, bekräfta med OK. Ställ ekonomitemperaturen med väljarhjulet. Bekräfta med OK. Området under 8 C är AUS och ger 7 C som är ett aktivt frostskydd. Området över 28 C som är EIN betyder att ventilen är helt öppen. Maximal energibesparing är olika från fall till fall. Om uppvärmningstiden räcker kan ekonomitemperaturen sättas till 8 C om inget i rummet tar skada av fukt och låg temperatur. För maximal besparing när värmepumpen inte räcker till bör värmen programmeras dit den behövs och alltid gå maximalt. Har du frågor och funderingar hur du ska optimera din uppvärmnings så svarar vi på A-energi gärna på din frågor. Manuell drift Med väljarhjulet kan alltid temperaturen ändras efter önskemål. I auto-läget förblir inställningen aktiv till dess att nästa intervall börjar. Detta kan du utnyttja genom att lägga till återställningspunkter under dagen för att få termostaten att alltid gå tillbaka till en vis temperatur. Ytterliggare funktioner Timerfunktionen väljs med timer knappen. Med denna funktion kan du överskrida nuvarande inställningar för att göra en temporär inställning. Detta kan vara användbart i händelse av t.ex. en fest. Tryck först på knappen. Ange sedan hur länge du vill att den temporära ändringen ska gälla genom att snurra på väljarhjulet. Bekräfta sedan med OK. Ange sedan med väljarhjulet vilken temperatur som ska gälla under denna period. Bekräfta sedan med OK.

9 Offset Om den upplevda temperaturen skiljer sig från den inställda temperaturen kan termostatens temperatur kalibreras. Tryck på MENU. Välj OFFS-menyn med väljarhjulet och bekräfta med OK. Offsettemperaturen kommer att blinka på displayen. Nu går det att justera in rätt temperatur med väljarhjulet. Om det inställda värdet är 21 C men i verkligheten blir 23,5 C. Välj då en offset på 2,5 grader och bekräfta med OK. Då kommer temperaturen att sänkas 2,5 grader när det står 21 C på displayen. Fönsterfunktion Om du öppnar ett fönster och därmed sänker temperaturen betydligt kommer Spar-termostaten att automatiskt stänga av värmen till elementet för att spara energi. Displayen kommer att visa fryssymbolen/frostsskyddssymbolen. Tiden som värmen är avstängd kan programmeras. Tryck på MENU och välj FENS med väljarehjulet och bekräfta med OK. Först väljs känslighet med väljarhjulet. Alternativen är Hög, Medel och Låg. Välj ett alternativ och bekräfta med OK. Därefter väljer du hur lång tid ventilen ska vara stängd efter att du har öppnat fönstret. Bekräfta med OK. Funktionen Resor Under den tid du är borta kan du välja en önskad temperatur. Efter denna period blir det ursprungliga programmet aktivt igen. Tryck MENU. Välj menyn URLA bekräfta med OK (resväska visas på displayen). Välj med väljarhjulet sluttiden för resan (= datum för återupptagande av regelbundna uppvärmningstider). Bekräfta med OK. Signalen AUS visas på displayen. Ställ nu in temperaturen och bekräfta med OK. Väsksymbolen visas nu på displayen. Med MANU kan funktionen stängas av. Barnlås Du kan låsa Spar-termostaten för att skydda enheten från obehörig aktivering. Tryck på knapparna OK + samtidigt i ca 2 sekunder tills signalen visas på displayen. Genom att använda denna knappkombination igen avbryts låset

10 Värmepaus Stäng av värmen Tryck på MENU. Välj menyn MODE med väljarhjulet. Bekräfta med OK. Ställ temperaturen på displayen till AUS. Ventilen är nu stängd och kommer att arbeta utan tidsprogram. Förkalkning och andra skyddsfunktioner förblir aktiva. Efter uppvärmningspausen växlar du tillbaka till AUTO-läget och programmet för komfort och ekonomi kommer att starta igen. Återställ till fabriksinställningar Tryck på MENU. Välj menyn RES med väljarhjulet. Bekräfta med OK. OK blinkarm bekräfta med OK. Spartermostaten är nu återställd till fabriksinställningar igen. Fortsätt som beskrivits med de inledande grundinställningarna. Frostskyddsfunktionen och förkalkningsskyddet aktiveras automatiskt Frostskyddsfunktionen Om temperaturen sjunker under 6 C, öppnar Spar-termostaten ventilen tills temperaturen åter stiger över 8 C. Detta förhindrar att radiatorerna fryser. Förkalkningsskydd För att förhindra radiatorventilen från att fastna öppnar Spar-termostaten varje fredag morgon ventilen och stänger den igen. Genom att motionera ventilen systematiskt på det här sättet så undviker man alltså att ventilen fastnar. Rengör termostaten Rengör Spar-termostaten med en lätt fuktad trasa utan rengöringsmedel. Uttjänade Spar-termostater När Spar-termostaten har tjänat ut skall den lämnas in på återvinningscentral utan batterier.

11 Problem Orsak Lösning Batterinivå låg Byt batterier Kallt element Är rören som leder fram till elementet varma? Ventilen har fastnat. Justera framledningstemperaturen. Ta bort Spar-termostaten, flytta ventilspindeln fram och tillbaka förhand med ett verktyg ett par gånger. Elementet blir inte kallt Ventilen stängs inte helt. Det kan bero på att stängningsläget av din ventil har ändrats. Montera enheten på nytt (se Anpassning ). Förflytta ventilskaftet flera gånger för hand, det kan vara så pass att passningen är omöjlig om din ventil är förkalkad eller om ventilsätet inte längre fungerar. Tryckstycket faller ut (Detta kan även förorsaka en E1-fel) På grund av en ändlös gänga kan tryckstycket, som ligger i botten, falla ut om enheten inte har fästs på ventilen. Sätt i tryckstycket. Enheten kan anpassas genom att ta bort och sätta i batterierna. Den ändlösa gängan roterar nu och fixar tryckstycket igen. Det är bara installera den till elementet och anpassa det igen.

12 Problem Orsak Lösning E1 Ingen anpassning är möjlig. Spar-termostaten är inte installerad på ventilen Gör om installationen enligt anvisningar. E2 Ventil slaget är för kort. Öppna ventilen flera gånger manuellt eller byt ut batterier. Pröva tillsist med att sätta på en stift förlängning. Stiftet ska sluta kant i kant med den vita ringen. E3 Motorrörelsen är inte möjlig Rör sig ventilskaftet fritt? Isåfall sätt fast det.

13 Garanti Vi erbjuder en tre år lång garanti på vår Spar-termostat. Garantin börjar den dag då varan köps. Spara kvittot som ett bevis på köpet. Under garantitiden, kan defekta radiatortermostater skickas för service till adressen nedan. Se till att tillräckligt med porto betalas. En ny eller reparerad enhet kommer sedan att skickas till dig gratis. Efter utgången garanti kan du fortfarande skicka den defekta enheten till adressen för reparation. Se till att tillräckligt porto är betalas. Reparationer som utförs efter garantitiden bekostas av kunden. Dina juridiska rättigheter påverkas inte av denna garanti. Ingen nu garantitiden påbörjas vid reparation eller utbyte av enheten. Observera att vi bara ger garanti på enhetens funktion. Vi kommer inte att bevilja garanti för samverkan mellan termostaten och ventilen. De tekniska data gäller endast vid användning av följande ventiler: Heimeir, Junkers, Landys, Gyr, MNG, Honnywell, Braukmann med gänga M330X1,5, oventrop M30X1,5, Danfoss RA, RAV och RAVL. A-energi AB Boskärsgatan Örebro Sverige info@elementflakten.se

14 Montering av Spar-termostaten 1. Det finns många olika ventiler därför har vi tagit fram några olika adapterar. Här nedanför ser du vårt sortiment. 2. Ta nu loss din nuvarande radiatortermostat. Du kommer då att se en ventil med ett stift som ska gå att trycka in. 3. Ta nu den adaptern som du har fått med och fäst den på ventilen, den ska sitta ordentligt. Har du ingen adapter så ska den vita ringen gå direkt på ventilen (förutsatt att ventilen har en M30 gänga) När du har fått på din adapter så ska det se ut så här:

15 4. Ta nu det vita munstycket och skruva på det på din ventil. För att försäkra dig om att du har gjort rätt så ska munstycket vara kant i kant med ventilstiftet efter att du har skruvat på den. 5. Öppna batteriluckan och sätt i två AA-batterier, se till att du vänder polerna åt rätt håll. Använd ej laddningsbara batterier. 6. Använd sedan ratten och OK knappen för att ställa in år, månad, dag och klockslag. När termostaten visar INST så går du vidare till steg 7 (tryck inte på ok!). 7. Om du redan har råkat trycka på OK så får du ta ut batterierna och börja om. Montera termostaten på munstycket. Håll ner knappen på termostaten och klicka på den. (se bilderna nedanför). Tryck nu på OK", det kommer då att stå ADAP på skärmen. Termostatens stift går nu ut och möter ventilen håll emot för att den inte ska lossna från fästet. Om den lossnar så rycker du ut batterierna och börjar om. När termostaten sedan visar vilken temperatur den siktar på så vet du att den fungerar och den är då färdig för att börja användas. Läs bruksanvisningen för att få reda på vilka funktioner Spar-termostaten har.

16

Honeywell Rondostat Elektronisk radiatorreglerare

Honeywell Rondostat Elektronisk radiatorreglerare Honeywell Rondostat Elektronisk radiatorreglerare Klar att använda efter tre steg: 1. Sätt i batterierna 2. Ställ in datum och tid 3. Montera enheten Klar! Kontrollera vid uppackningen att: Förpackningen

Läs mer

1. Övre lock 1 2. Display/Fönster 2 3. Nedre lock 3 4. Batterilock 4 5. Solenoid 5 6 6. Dränering 7 8 7. Ventilvred 9. 8.

1. Övre lock 1 2. Display/Fönster 2 3. Nedre lock 3 4. Batterilock 4 5. Solenoid 5 6 6. Dränering 7 8 7. Ventilvred 9. 8. Galcon 6051, 6054 1. Sprängskiss 1. Övre lock 1 2. Display/Fönster 2 3. Nedre lock 3 4. Batterilock 4 5. Solenoid 5 6 6. Dränering 7 8 7. Ventilvred 9 8. Bajonett 10 9. Pil vattenriktning 10. Ventilhus

Läs mer

Bruksanvisning: för Warmup tempo digital programmerbar termostat En del av Elementserien Inledning

Bruksanvisning: för Warmup tempo digital programmerbar termostat En del av Elementserien Inledning Bruksanvisning: för Warmup tempo digital programmerbar termostat En del av Elementserien Inledning tempo har utformats med tanke på enkelhet är mycket intuitiv vid programmeringen. Det enkla vridreglaget

Läs mer

Bruksanvisning för termostat med snabbstart.

Bruksanvisning för termostat med snabbstart. Bruksanvisning för termostat med snabbstart. Termostat med snabbstart visar 21 C i displayen efter anslutning eller vid nollställning. (se fig. 1) A) Vad kan termostaten Termostaten är en digital termostat

Läs mer

Bruksanvisning Kopplingsur 19 164 70

Bruksanvisning Kopplingsur 19 164 70 Bruksanvisning Kopplingsur 19 164 70 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER 1. Läs igenom hela bruksanvisningen innan installation. 2. Installation skall göras av behörig elektirker. 3. Bryt strömmen innan installation.

Läs mer

VVS. Termostatguide. Byt enkelt till en ny traditionell eller elektronisk termostat. EL & VVS - för din säkerhet

VVS. Termostatguide. Byt enkelt till en ny traditionell eller elektronisk termostat. EL & VVS - för din säkerhet Termostatguide VVS Byt enkelt till en ny traditionell eller elektronisk termostat EL & VVS - för din säkerhet Innan du byter termostat Fungerar den befintliga ventilen på elementet? Montera bort den gamla

Läs mer

Digitala Kopplingsur DATA Micro+ DATA MICRO 2+

Digitala Kopplingsur DATA Micro+ DATA MICRO 2+ DATA MICRO+ Programmeringsexempel hittar du längst bak i denna manual (fr sid 5) Instruktioner Beskrivning DATA MICRO+ är ett kopplingsur utvecklat för att kontrollera vilken elektrisk installation som

Läs mer

1. Sprängskiss. 2. Montering av automatventilen

1. Sprängskiss. 2. Montering av automatventilen Galcon 6001 1. Sprängskiss 1. Övre Lock 2. Fönster 3. Nedre lock 4. Batteri 5. Solenoid 6. Ventilvred 7. Bajonett 8. Pil vattenriktning 9. Ventilhus 1 2 3 4 5 6 7 8 9 2. Montering av automatventilen 2.1

Läs mer

living connect, Elektronisk Radiatortermostat

living connect, Elektronisk Radiatortermostat Användningsområde alla de andra elektroniska radiatortermostaterna i samma rum. living connect har en öppet fönsterfunktion som stänger ventilen om temperaturen i rummet sjunker tillräckligt snabbt. living

Läs mer

KomfortEl. Bruksanvisning INNOVATION VABA 02.01 1

KomfortEl. Bruksanvisning INNOVATION VABA 02.01 1 KomfortEl Bruksanvisning VABA 02.01 1 INNOVATION Så här fungerar KomfortEl KomfortEl består av en reglercentral, en utegivare och en eller flera rumsgivare. Reglercentralen pulsar ut energi till elradiatorerna

Läs mer

easy&cosy digital thermostat Installationsguide

easy&cosy digital thermostat Installationsguide easy&cosy digital thermostat Installationsguide SE SE Innehållsförteckning Inledning 3 Beskrivning av display och knapparnas funktioner 4 Installation av termostat och ledningsdragning 5 Basfunktioner

Läs mer

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. living connect. Installations- och användarhandbok. Danfoss Heating Solutions

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. living connect. Installations- och användarhandbok. Danfoss Heating Solutions MAKING MODERN LIVING POSSIBLE living connect Installations- och användarhandbok Danfoss Heating Solutions 2 living connect Tack för att du köpte en Danfoss-produkt Danfoss Heating Solutions 3 Innehåll

Läs mer

CLIMA CANAL HYBRID CLIMA CANAL

CLIMA CANAL HYBRID CLIMA CANAL CLIMA CANAL HYBRID CLIMA CANAL Läs monteringsanvisningen noga innan installation. Observera att en felaktig installation kan påverka funktion och ljudnivå negativt. Monteringsanvisning www.epecon.se Huvudkontor

Läs mer

Installations- och användarhandbok living eco Elektronisk radiatortermostat

Installations- och användarhandbok living eco Elektronisk radiatortermostat Elektronisk radiatortermostat Danfoss Heating Solutions VIIDB107 01/2013 1 Grattis till inköpet av din radiatortermostat är en elektronisk radiatortermostat med program för att automatiskt sänka rumstemperaturen

Läs mer

Användarhandbok. DEVIreg 535. Elektronisk intelligent termostat. www.devi.com

Användarhandbok. DEVIreg 535. Elektronisk intelligent termostat. www.devi.com Användarhandbok DEVIreg 535 Elektronisk intelligent termostat www.devi.com Innehållsförteckning 1 Inledning................. 4 1.1 Säkerhetsanvisningar...... 5 2 Inställningar............... 6 2.1 Höja/sänka

Läs mer

Bruksanvisning. deviheat 550

Bruksanvisning. deviheat 550 SE Bruksanvisning deviheat 550 Ž Innehåll Inledning 3 Introduktion av deviheat 550 4 Funktioner för deviheat 550 6 Normala inställningar 7 Inställning av ur och veckodag 10 Programmering av timer 11 Garantibevis

Läs mer

DIGITALT VECKOKOPPLINGSUR + PROGRAMMERINGSKNAPP

DIGITALT VECKOKOPPLINGSUR + PROGRAMMERINGSKNAPP DIGITALT VECKOKOPPLINGSUR + PROGRAMMERINGSKNAPP Tekniska data Produkten levereras med aktuellt datum och klockslag inställt. Automatisk växling vinter-/sommartid. Programmeringsknapp - för förbikoppling

Läs mer

BRUKSANVISNING NEO. En kort beskrivning av olika funktioner på Adax Neo

BRUKSANVISNING NEO. En kort beskrivning av olika funktioner på Adax Neo NEO BRUKSANVISNING 1 5 2 3 4 6 7 1 Indikator för dagsänkning 2 Önskad temperatur 3 Indikator för värmeavgivelse 4 Indikator för nattsänkning 5 Funktionsknapp 6 Knapp för start av dagsänkning (5 dagar i

Läs mer

B-Tronic RoomTemperatureControl RTC3100B

B-Tronic RoomTemperatureControl RTC3100B B-Tronic RoomTemperatureControl RTC3100B sv Monterings- och bruksanvisning Inställningsmotor för värmare Viktig information för: Montörer / Elektriker / Användare Denna anvisning ska finnas tillgänglig

Läs mer

Bruksanvisning Klimatanläggning

Bruksanvisning Klimatanläggning Bruksanvisning Klimatanläggning Snabbguide Sätt i batterierna: Öppna locket på baksidan. Sätt i AAA eller R03 batterier. Sätt på locket. Ställ klockan Tryck på Clock Ställ in tiden. Bekräfta SET Välj önskat

Läs mer

Ett tips innan du börjar! Ställ in en stol i badrummet och tänd alla lampor. Du bör sitta bekvämt för knappsats och siffror är små och svåra att se!

Ett tips innan du börjar! Ställ in en stol i badrummet och tänd alla lampor. Du bör sitta bekvämt för knappsats och siffror är små och svåra att se! och har bearbetats av Jan Johnsson i Ett tips innan du börjar! Ställ in en stol i badrummet och tänd alla lampor. Du bör sitta bekvämt för knappsats och siffror är små och svåra att se! Vi tyckte att standard

Läs mer

Galcon 6001/6051. WaterBoys AB Tel. Mail: Hemsida: Org.nr. Ekebogatan Alvesta

Galcon 6001/6051. WaterBoys AB Tel. Mail: Hemsida: Org.nr. Ekebogatan Alvesta Galcon 6001/6051 WaterBoys AB Tel. Mail: Hemsida: Org.nr. Ekebogatan 15 342 31 Alvesta 0472-104 80 boys@waterboys.se www.waterboys.se 556444-2621 1. Sprängskiss 1. Lock 2. Manövreringsknappar 3. Display

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Läs mer

Bruksanvisning Fördelar med Vision II Plus

Bruksanvisning Fördelar med Vision II Plus Bruksanvisning Fördelar med Vision II Plus Dubbla Bevattningsprogram med: - Tre starttider per dag - 1 minut till 9 timmars bevattningstid Batteri backup uppladdningsbart Ni-MH Automatisk pumpstart Säsongs

Läs mer

Bruksanvisning KABA MAUER 82021

Bruksanvisning KABA MAUER 82021 Bruksanvisning KABA MAUER 82021 Innehållsförteckning 1. Användningstips 2. Signaler och deras betydelse 3. Användningssätt 4. Standardutförande 4.1 Funktion parallell-användning 4.1.1 Öppning med första-

Läs mer

Automatisk Vattentimer. Användarmanual

Automatisk Vattentimer. Användarmanual Automatisk Vattentimer Användarmanual Sida 2 av 9 1. Introduktion Tack för att du valde Rain Bird. Vi rekommenderar dig att läsa följande instruktioner, för att kunna använda din timers alla funktioner

Läs mer

Dator i BC2.5-serien. BRUKSANVISNING Reebok-BC2.5-2110719

Dator i BC2.5-serien. BRUKSANVISNING Reebok-BC2.5-2110719 SV Dator i BC2.5-serien BRUKSANVISNING Reebok-BC2.5-2110719 Funktioner och egenskaper: 1. START: Efter att ha tryckt på knappen Enter, kommer 0:00 att börja blinka. Då kan du ställa in tiden med knapparna

Läs mer

BRUKSANVISNING EASYSTART REMOTE + MONTERINGSANVISNING FORDONSVÄRMARE TEKNISK DOKUMENTATION BRUKSANVISNING SNABBGUIDE

BRUKSANVISNING EASYSTART REMOTE + MONTERINGSANVISNING FORDONSVÄRMARE TEKNISK DOKUMENTATION BRUKSANVISNING SNABBGUIDE FORDONSVÄRMARE TEKNISK DOKUMENTATION BRUKSANVISNING EASYSTART REMOTE + SV BRUKSANVISNING SNABBGUIDE MONTERINGSANVISNING MANÖVERDON FÖR EBERSPÄCHER VÄRMARE A WORLD OF COMFORT 2 FORDONSVÄRMARE TEKNISK DOKUMENTATION

Läs mer

MSA FJÄRRKONTROLL MSA-09 MSA-12 MSA-18 MSA-24

MSA FJÄRRKONTROLL MSA-09 MSA-12 MSA-18 MSA-24 MSA FJÄRRKONTROLL MSA-09 MSA-12 MSA-18 MSA-24 Innehåll FJÄRRKONTROLL 1. Specifikation fjärrkontroll... 1 2. Manöverknappar... 2 3. Hantering av fjärrkontroll... 3 3.1 Batterier... 3 3.2 Fjärrkontrolls

Läs mer

TMT-918 Fjärrkontroll med timer. Säkerhet. Tekniska data

TMT-918 Fjärrkontroll med timer. Säkerhet. Tekniska data TMT-918 Fjärrkontroll med timer KOMPATIBILITET Den här sändaren är kompatibel med alla självlärande mottagare från System Nexa. Timerfunktionerna bör dock inte användas på mottagare med dimmer. FUNKTIONALITET

Läs mer

Monteringsanvisning och Garanti

Monteringsanvisning och Garanti Monteringsanvisning och Garanti Sängen som ger dig mer Stjärnbädden har en tydlig filosofi att ge högsta kvalitet, bästa sovkomfort och att alltid erbjuda riktigt prisvärda sängar Med en säng från Stjärnbädden

Läs mer

Elektronisk timer. Ställa in aktuell tid. Inställning av vinter-/sommartid. Använda klockan tillsammans med ugnen. Ställa in tillagningstiden

Elektronisk timer. Ställa in aktuell tid. Inställning av vinter-/sommartid. Använda klockan tillsammans med ugnen. Ställa in tillagningstiden Elektronisk timer SE 1 aktuell tid/normalläge (manuellt) 2 minus (-) 3 plus (+) När apparaten har anslutits till elnätet visas siffrorna 0 00 i displayen. Tryck på knapp 1. Du ställer in aktuell tid genom

Läs mer

DRIFT & SKÖTSELINSTRUKTIONER RP 50

DRIFT & SKÖTSELINSTRUKTIONER RP 50 TIMER ON DRIFT & SKÖTSELINSTRUKTIONER RP 50 Luftutblåsning Luftkonditioneringsanläggningen består av två enheter som är förbundna med köldmedierör samt elkablar. Inomhusdelen placeras i utrymme som skall

Läs mer

living connect, Elektronisk Radiatortermostat

living connect, Elektronisk Radiatortermostat Användningsområde alla de andra elektroniska radiatortermostater i samma rum. living connect har en öppet-fönsterfunktion som stänger ventilen om temperaturen i rummet sjunker snabbt. Huvudfunktioner i

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning STYRENHET FRITÖS METOS EVO VC-250 T, EVO VC-400T, EVO VC-2200 T EVO VC-250 T/P, EVO VC-400T/P, EVO VC-2200 T/P EVO VC-250 T/P/L, EVO VC-400T/P/L, EVO VC-2200 T/P/L Installations- och bruksanvisning 4153980,

Läs mer

Manual. Danfoss termostat

Manual. Danfoss termostat Manual Danfoss termostat Innehållsförteckning Installera Danfoss termostat 1 Installera en termostat i taget 2 Montering av termostat 3 Konfigurera termostaten med Fortum Hemkontroll 4 Lägga till termostat

Läs mer

Filtrena AB Hjalmar Petris väg 37 352 46 VÄXJÖ Tel. 0470-44800 Fax. 0470-44801 www.filtrena.se sales@filtrena.se

Filtrena AB Hjalmar Petris väg 37 352 46 VÄXJÖ Tel. 0470-44800 Fax. 0470-44801 www.filtrena.se sales@filtrena.se INSTALLATIONSANVISNING Automatiksats J -Filter Filtrena AB Hjalmar Petris väg 37 352 46 VÄXJÖ Tel. 0470-44800 Fax. 0470-44801 www.filtrena.se sales@filtrena.se 1 Krets och anslutningsscheman för automatik

Läs mer

RHOSS IDROWALL Fläktluftkylare/värmare Idrowall MPCB och MPCV

RHOSS IDROWALL Fläktluftkylare/värmare Idrowall MPCB och MPCV RHOSS IDROWALL Fläktluftkylare/värmare Idrowall 22-33-44 MPCB och MPCV 1/8 I.4.3 FJÄRRKONTROLL (KPCM) I.4.3.3 Inställning av luftriktare Inställning kan göras i 5 lägen eller i ett autoläge, där luftriktaren

Läs mer

THERMOMATIC EC HOME. Trådlös rumsgivare - Installations- och Bruksanvisning

THERMOMATIC EC HOME. Trådlös rumsgivare - Installations- och Bruksanvisning THERMOMATIC EC HOME Trådlös rumsgivare - Installations- och Bruksanvisning OBS! Denna manual är i första hand för installation och manövrering av den trådlösa rumsgivaren för Thermomatic EC Home. Övriga

Läs mer

Devireg TM 550. Observera! Installationskod: 0044 Vid Installation se sidan 21

Devireg TM 550. Observera! Installationskod: 0044 Vid Installation se sidan 21 SE Devireg TM 550 Observera! Installationskod: 0044 Vid Installation se sidan 21 Tack för att du har köpt denna DEVI produkt. Genom detta köp har du fått en kvalitetsprodukt, designad för högsta komfort

Läs mer

Installationsanvisning. deviheat 550 08095218 01.02

Installationsanvisning. deviheat 550 08095218 01.02 GB SE Installationsanvisning Instruction deviheat 550 08095218 01.02 Ž Innehållsförteckning Installation av deviheat 550 4 Aktivering av deviheat 550 13 Ändring av grundinställning 15 Fabriksinställningar

Läs mer

Kalenderangivelse (veckodag, datum och månad) Alarm snooze funktion Tidzonsinställning Temperaturangivelse i grader Celsius LED bakgrundsljus

Kalenderangivelse (veckodag, datum och månad) Alarm snooze funktion Tidzonsinställning Temperaturangivelse i grader Celsius LED bakgrundsljus Radiostyrt projektorklocka med digital termometer Instruktion Introduktion Gratulerar till Ert val av projektorklocka med radiostyrd DCF-77 tidsangivelse. Produkten är enkel att använda. Läs anvisningen

Läs mer

Fjärrkontroll Telis 16 RTS

Fjärrkontroll Telis 16 RTS Fjärrkontroll Telis 16 RTS Bruksanvisning Telis 16 RTS Pure Art.nr.: 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr.: 1811021 Fjärrkontroll Telis 16 RTS 16-Kanalsfjärrkontroll Telis 16 RTS Pure Art.nr.: 1811020 Telis

Läs mer

Zodiac Me2You Privat Mobil Radio. Användarhandbok

Zodiac Me2You Privat Mobil Radio. Användarhandbok Zodiac Me2You Privat Mobil Radio Användarhandbok Introduktion Privat mobil radio(pmr) låter dig prata med så många människor du vill, så ofta du vill, utan licens eller samtalsavgifter. Den är väldigt

Läs mer

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020 Mobil Aircondition Svensk Bruksanvisning Best.nr. 5020 Innehållsförteckning Instruktion 1 Kontrollpanel - funktioner 2 Fjärrkontroll 4 Rengörning - förvaringsfack 5 Felsökningsguide 6 Installationsinstruktioner

Läs mer

LMDT-810. NEXA LMDT-810 Rörelsevakt. Säkerhet. Tekniska data. KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare.

LMDT-810. NEXA LMDT-810 Rörelsevakt. Säkerhet. Tekniska data. KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. LMDT-810 NEXA LMDT-810 Rörelsevakt KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. FUNKTIONALITET Trådlös rörelsevakt för styrning av en eller flera mottagare. Men inbyggd

Läs mer

Programmering av Tidur E 18 978 85

Programmering av Tidur E 18 978 85 Programmering av Tidur E 18 978 85 Programmering av Tidur E 18 978 85... 1 1 Funktion... 2 2 Programmering... 2 2.1 Inställning av aktuella data... 2 2.1.1 Inställning sommar-/vintertid... 2 2.1.2 Inställning

Läs mer

NC22EU SMARTKLEEN POOL ROBOT BOTTENSUGARE

NC22EU SMARTKLEEN POOL ROBOT BOTTENSUGARE NC22EU SMARTKLEEN POOL ROBOT BOTTENSUGARE Grattis till ditt köp! SmartKleen är en teknologisk avancerad automatisk pool bottensugare, som är lätt att använda. SmartKleen gör det enkelt att hålla poolen

Läs mer

Flerfunktionskronograf DS8

Flerfunktionskronograf DS8 Flerfunktionskronograf DS8 FUNKTIONER Funktion Beskrivning Visning Sida 2 T1 Första tidszon. Visare och/ digital T2 Andra tidszon. Visare och/ digital VÄXLING AV TID Alternativ för att välja tidszon för

Läs mer

Batteri installation. Notera

Batteri installation. Notera DT-120/DT-180 Kontroller POWER/BAND knapp LCD display DBB/ STEP knapp Mono/Stereo knapp Volym knapp Tuning hjul / Inställning av Tid Lås knapp Batterifack Remhållare Hörlursuttag Memory knapp Display

Läs mer

ECL Comfort 100M Bruksanvisning och Installation

ECL Comfort 100M Bruksanvisning och Installation ECL Comfort 100M Bruksanvisning och Installation VI.7A.B.07 2002.02 ECL COMFORT ECL Comfort 100M Bruksanvisning och Installation VI.7A.B.07 2002.02 ECL COMFORT Innehållsförteckning Sida Instruktion Före

Läs mer

Installationsanvisning Automatik J40-J175

Installationsanvisning Automatik J40-J175 Installationsanvisning Automatik J40-J175 Beskrivning meny hantering i Zelio Logic Huvudbild vid normalt läge: Huvudbilden växlar mellan visning av Filtrering och Datum/tid Automatiken är fabriksinställd:

Läs mer

Centronic SensorControl SC431-II

Centronic SensorControl SC431-II Centronic SensorControl SC431-II sv Montage- och bruksanvisning Fjärrkontroll med ljussensor Viktig information för: montörer/ elektriker/ användare Denna anvisning ska finnas tillgänglig tillsammans med

Läs mer

Sandberg oljefylld radiator med LCD-display. Produkten uppfyller kraven enligt Ekodesigndirektivet

Sandberg oljefylld radiator med LCD-display. Produkten uppfyller kraven enligt Ekodesigndirektivet Användaranvisning Sandberg oljefylld radiator med LCD-display Produkten uppfyller kraven enligt Ekodesigndirektivet Inledning Denna anvisning beskriver användning av Sandberg oljeradiator med LCD-display.

Läs mer

Digital termostat LCD skärm med ur

Digital termostat LCD skärm med ur Instruktion Blueline 505 Digital termostat LCD skärm med ur Teknisk specifikation: Driftspänning: Huvudströmbrytare Omgivning temp luft Omgivning temp golv Mått Färg 100-240VAC 50/60HZ 2- pol. 250VAC.

Läs mer

Slim Combivox är en talande klocka som anger tid och datum. Den har ett dagligt larm. Klockan anger tid på två sätt :

Slim Combivox är en talande klocka som anger tid och datum. Den har ett dagligt larm. Klockan anger tid på två sätt : SLIM COMBIVOX Slim Combivox är en talande klocka som anger tid och datum. Den har ett dagligt larm. Klockan anger tid på två sätt : 1) analogt: "9:50" sägs som: " tio minuter i tio på morgonen " 2) digitalt

Läs mer

Installations- och användarhandbok living eco Elektronisk radiatortermostat

Installations- och användarhandbok living eco Elektronisk radiatortermostat Installations- och användarhandbok living eco Elektronisk radiatortermostat Danfoss Heating Solutions VIIDB207 09/2013 1 Installationsguide 1. Installation 1.1 Identifiera din living eco -termostat...

Läs mer

Bruksanvisning. Talande fickuret Tida

Bruksanvisning. Talande fickuret Tida Bruksanvisning Talande fickuret Tida Tida är ett talande fickur som kan läsa upp tiden i klartext (analogt) eller digitalt. Tida kan anpassas med ett dagligt larm, då den ger ljudsignal samt läser upp

Läs mer

IPX5. Innehållsförteckning

IPX5. Innehållsförteckning 1311 Pure 2900 5200 Installations- och bruksanvisning Läs anvisningen tillsammans med instruktionerna för bastuaggregat resp ånggenerator. Inkoppling skall utföras av behörig el-installatör. SPARA ANVISNINGEN!

Läs mer

Centronic SensorControl SC43

Centronic SensorControl SC43 Centronic SensorControl SC43 sv Monterings- och bruksanvisning Ljussensor till tidsautomatik TC52 Viktig information för: montörer/ elektriker/ användare Denna anvisning ska finnas tillgänglig tillsammans

Läs mer

MLR-1105 (Batteridriven mottagare med dörrklocka) LMLT-711 (Strömbrytare/sändare för dörrklocka)

MLR-1105 (Batteridriven mottagare med dörrklocka) LMLT-711 (Strömbrytare/sändare för dörrklocka) MODELL: MLR-1105 (Batteridriven mottagare med dörrklocka) LMLT-711 (Strömbrytare/sändare för dörrklocka) Inlärningsknapp Knapp för val av ljudvolym Knapp för val av ringsignal Lysdiodsindikator EGENSKAPER:

Läs mer

Filtrena AB Hammargatan 9 352 46 VÄXJÖ Tel. 0470-44 800 Fax 0470-44 801 www.filtrena.se info@filtrena.se

Filtrena AB Hammargatan 9 352 46 VÄXJÖ Tel. 0470-44 800 Fax 0470-44 801 www.filtrena.se info@filtrena.se INSTALLATIONSANVISNING Automatiksats J -Filter Filtrena AB Hammargatan 9 352 46 VÄXJÖ Tel. 0470-44 800 Fax 0470-44 801 www.filtrena.se info@filtrena.se 1 Krets och anslutningsscheman för automatik OBS!!

Läs mer

KOMFORTGUIDE FÖR EBERSPÄCHER PARKERINGSVÄRMARE

KOMFORTGUIDE FÖR EBERSPÄCHER PARKERINGSVÄRMARE KOMFORTGUIDE FÖR EBERSPÄCHER PARKERINGSVÄRMARE A WORLD OF COMFORT PARKERINGSVÄRMARE ENKELT OCH BEKVÄMT Tack för att du har valt en parkeringsvärmare från Eberspächer Den här guiden beskriver hur du på

Läs mer

Användarhandbok. DEVIreg 550. Elektronisk intelligent termostat.

Användarhandbok. DEVIreg 550. Elektronisk intelligent termostat. Användarhandbok DEVIreg 550 Elektronisk intelligent termostat www.devi.com Innehållsförteckning 1 Inledning................. 4 1.1 Säkerhetsanvisningar...... 6 2 Inställningar............... 7 2.1 Frostskydd............

Läs mer

Rotronic CP11 CO2-logger

Rotronic CP11 CO2-logger Rotronic CP11 CO2-logger Teknisk data Mätområde, noggrannhet: Koldioxid 0...5000ppmCO2 ± 30ppmCO2 ± 5% av mätvärdet Relativ fukt 0.1...99.95%RF ± 2,5%RF (10...90%RF) Temperatur -20...60 C ± 0,3 C (vid

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK. Fjärrkontroll BRC315D7

ANVÄNDARHANDBOK. Fjärrkontroll BRC315D7 ANVÄNDARHANDBOK 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 TACK FÖR ATT DU KÖPT DEN HÄR FJÄRRKONTROLLEN. LÄS HANDBOKEN NOGA INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA UTRUSTNINGEN. SPARA HANDBOKEN

Läs mer

F/W: 952V02 D.D. 22-Sep-2008 Roterbar IR-Sändare. Sändaren kan roteras för att skicka signal till enheter på avstånd upp till 10 meter.

F/W: 952V02 D.D. 22-Sep-2008 Roterbar IR-Sändare. Sändaren kan roteras för att skicka signal till enheter på avstånd upp till 10 meter. Manual för SMS-952 F/W: 952V02 D.D. 22-Sep-2008 Roterbar IR-Sändare Sändaren kan roteras för att skicka signal till enheter på avstånd upp till 10 meter. Riktad IR-Sändare Behöver vara riktad mot mottagaren.

Läs mer

Junior DC. WaterBoys AB Tel Hemsida Org.nr. Ekebogatan Alvesta

Junior DC. WaterBoys AB Tel  Hemsida Org.nr. Ekebogatan Alvesta Junior DC WaterBoys AB Tel E-mail Hemsida Org.nr. Ekebogatan 15 342 30 Alvesta 0472-104 80 boys@waterboys.se www.waterboys.se 556444-2621 Installationsguide Junior DC Montera automatikdelen på väggen via

Läs mer

LBST-604. NEXA LBST-604 Skymningsrelä. Säkerhet. Tekniska data. Uppdaterad: 23 feb 2015 1 av 7

LBST-604. NEXA LBST-604 Skymningsrelä. Säkerhet. Tekniska data. Uppdaterad: 23 feb 2015 1 av 7 LBST-604 NEXA LBST-604 Skymningsrelä KOMPATIBILITET Den här mottagaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. FUNKTIONALITET Skymningsrelä med timer för automatisk avstängning. För utomhusbruk

Läs mer

Installations- och användarhandbok living eco Elektronisk radiatortermostat

Installations- och användarhandbok living eco Elektronisk radiatortermostat Installations- och användarhandbok living eco Elektronisk radiatortermostat Danfoss Heating Solutions VIIDB207 09/2013 1 Installationsguide Installationsguide 1. Installation 1.1 Identifiera din living

Läs mer

Manual för PC-program Larm

Manual för PC-program Larm Manual för PC-program Larm Rev. 04-06-02 Manual för PC-program...1 Allmänt...3 Programmet...3 Grundinställningar...4 Larmlistor...5 Larmlista - Funktion...5 Larmlista Typ...6 Larmlista - exempel...6 Ingångar

Läs mer

Bruksanvisning. Siemens Building Technologies AG 431926360c 1/24

Bruksanvisning. Siemens Building Technologies AG 431926360c 1/24 Bruksanvisning för Reglercentral Landis & Staefa RVL470 Apparatöversikt vad finns var?... 2, 3 Vad betyder symbolerna i teckenrutan... 4 När du vill ha information... 5 Hur fungerar de olika driftprogram...

Läs mer

HQ-TH40. Programmerbar termostat med touch screen ANLEITUNG MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ BRUKSANVISNING

HQ-TH40. Programmerbar termostat med touch screen ANLEITUNG MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ BRUKSANVISNING HQ-TH40 Programmerbar termostat med touch screen MANUAL ANLEITUNG MODE D EMPLOI GEBRUIKSAANWIJZING MANUALE MANUAL DE USO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE BRUKSANVISNING NÁVOD K POUŽITÍ Bruksanvisning 1.

Läs mer

LUFTKONDITIONERING VÄRMEPUMP Manual Fjärrkontroll Typ MRW-TH01 och MRW-TH00

LUFTKONDITIONERING VÄRMEPUMP Manual Fjärrkontroll Typ MRW-TH01 och MRW-TH00 LUFTKONDITIONERING VÄRMEPUMP Manual Fjärrkontroll Typ MRW-TH01 och MRW-TH00 99273R0-2009-10-03 DB98-15731A(3) 1(10) Med reservation för ändring Innehåll Trådlös fjärrkontroll - Knappar och Display...3

Läs mer

Easy wash Portabel tvätt

Easy wash Portabel tvätt Easy wash Portabel tvätt Art.nr. T95-05 Låg vattenförbrukning och högt vattentryck Låg energiförbrukning miljövänlig Portabel, långlivad, säker och stänkskyddad I hushållet: Badrum, diskbänk, husdjur,

Läs mer

Roth Basicline 230T. Living full of energy. Installation - snabbguide 1/9

Roth Basicline 230T. Living full of energy. Installation - snabbguide 1/9 Roth Basicline 230T Installation - snabbguide Living full of energy /9 Roth Basicline 230T Roth Basicline 230T är en fristående 230V 50Hz termostat/styrenhet som används för att styra rumstemperatur i

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning för LCD-soldator (skärm) S Passande till: SR 140 Duo Digital, SR 220 Duo Digital, SR 330 Duo Digital, MPPT 165 Duo Digital, MPPT 250 Duo Digital, MPPT 350 Duo Digital V 1.47 Bråten Vitsand 406, 685 94

Läs mer

Manual Projektorklocka Modell RM318P

Manual Projektorklocka Modell RM318P 1 Manual Projektorklocka Modell RM318P Denna klocka är tillverkad med speciell tanke på design och att den skall vara enkel att använda. Den har elektroniska komponenter av mycket hög kvalitet och har

Läs mer

Bruksanvisning. Daikin Altherma värmepump för bergvärme EGSQH10S18AA9W. Bruksanvisning Daikin Altherma värmepump för bergvärme.

Bruksanvisning. Daikin Altherma värmepump för bergvärme EGSQH10S18AA9W. Bruksanvisning Daikin Altherma värmepump för bergvärme. Svenska Innehåll Innehåll 1 Om detta dokument 1 Om detta dokument 2 2 Om systemet 3 2.1 Komponenter i en typisk systemlayout... 3 3 Drift 3 3.1 Översikt: Drift... 3 3.2 Snabbgenomgång av användargränssnittet...

Läs mer

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm)

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Installationsanvisning och bruksanvisning JPF AT ¾ " 2 Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Obs! Läs noga igenom installation och bruksanvisning innan ni monterar och driftsätter detta filter. Viktigt

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning CANDY4 HD 20150129 Innehållsförteckning 1 Vad är CANDY4 HD?... 4 2 Säkerhetsföreskrifter... 5 3 Vad finns i förpackningen?... 6 4 Fysisk beskrivning... 7 5 Kom igång... 9 5.1 Ladda batteriet... 9 5.2 Ta

Läs mer

Mätdator för vatten. Avjoniserat varmvatten passar perfekt för alla anläggningar. Installation Funktion Drift Service

Mätdator för vatten. Avjoniserat varmvatten passar perfekt för alla anläggningar. Installation Funktion Drift Service SV Avjoniserat varmvatten passar perfekt för alla anläggningar Mätdator för vatten Installation Funktion Drift Service Motsvarar VDI 2035 SWKI BT 102-01 ELYSATOR mätdator för vatten kontrollerar kontinuerligt

Läs mer

CLA40. Telefonlurförstärkare med volym- och tonkontroll. Bruksanvisning. CLA40 Art nr 273050

CLA40. Telefonlurförstärkare med volym- och tonkontroll. Bruksanvisning. CLA40 Art nr 273050 CLA40 Telefonlurförstärkare med volym- och tonkontroll Bruksanvisning CLA40 Art nr 273050 1 Innehåll Inledning...3 Instruktion för montering på vägg...4 Bildöversikt...5 Bildöversikt...6 Sätta i batterier...7

Läs mer

PORTABEL MP3 / CD-SPELARE

PORTABEL MP3 / CD-SPELARE PORTABEL MP3 / CD-SPELARE MANUAL Art nr: 080315 FÖRKLARING AV KNAPPAR 1. Display 2. Uttag för batterieliminator 3. Recharge switch 4. ESP / Sök katalog (gäller endast MP3 uppspelning) 5. Batterilucka 6.

Läs mer

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 2.0) web: www.termometer.se e-mail: info@termometer.se tel: 08-753 00 04 fax: 08-50001399

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 2.0) web: www.termometer.se e-mail: info@termometer.se tel: 08-753 00 04 fax: 08-50001399 ph-mätare model 8690 Manual (ver. 2.0) Innehållsförteckning Förord 2 Funktionsbeskrivning 2 Display 2 Knappar & indikatorer 2 Att mäta ph 3 Övriga inställningar 4 Automatisk temperatur-kompensation (ATC)

Läs mer

Bruksanvisning. Eutech 35 ph/lt fickmätare. Före användning

Bruksanvisning. Eutech 35 ph/lt fickmätare. Före användning 990147 Bruksanvisning Eutech 35 ph/lt fickmätare Före användning Bli inte orolig om det finns vita kristaller runt elektroden, det är helt normalt. Ta av skyddskåpan och doppa elektroderna i kranvatten

Läs mer

Bruksanvisning. Viktig information före användning

Bruksanvisning. Viktig information före användning MYLOQ 1101 Kodcylinder Bruksanvisning SE Viktig information före användning För att använda Kodcylindern måste den först aktiveras (se sida 3). En administratörskod måste läggas in, var noga med att notera

Läs mer

Handhavande Rullstolsvåg D6550

Handhavande Rullstolsvåg D6550 Handhavande Rullstolsvåg D6550 Våginstrument 758CSV Allmänt Denna våg är endast avsedd för användning inomhus. Vågplattformen skall placeras på ett plant och stabilt underlag. Vågens lastceller är känsliga

Läs mer

Installera på några sekunder, njut i åratal.

Installera på några sekunder, njut i åratal. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installera på några sekunder, njut i åratal. NYA living by Danfoss termostater. Uppgradera nu gör vardagen lite bekvämare. Installera och glöm oroa dig inte över programmeringen

Läs mer

DANFOSS ECL COMFORT 100M BRUKSANVISNING OCH INSTALLATION. Handhavande av regulatorn

DANFOSS ECL COMFORT 100M BRUKSANVISNING OCH INSTALLATION. Handhavande av regulatorn DANFOSS ECL COMFORT 100M BRUKSANVISNING OCH INSTALLATION Instruktion Före start Spara energi - spara pengar - förbättra komfort-temperaturen ECL Comfort regulatorn är utvecklad av Danfoss för automatisk

Läs mer

Bruksanvisning. Talande fickuret Tida

Bruksanvisning. Talande fickuret Tida Iris Hjälpmedel AB Bruksanvisning Talande fickuret Tida Tida är ett lätthanterat och talande fickur som kan läsa upp tiden i klartext (analogt) eller digitalt. Tida kan anpassas med ett dagligt larm, då

Läs mer

Receiver REC 150. Bruksanvisning

Receiver REC 150. Bruksanvisning Receiver sv Bruksanvisning Bruksanvisning STABILA är en enkel användbar mottagare för snabb mottagning av roterande laserlinjer. STABILA-mottagaren 150 kan mottaga laserstrålar från rotationslasrar även

Läs mer

Trådlös fjärrkontroll YB1FA

Trådlös fjärrkontroll YB1FA Change for life 02/2015, ed. 1 Trådlös fjärrkontroll YB1FA Bruksanvisning Luftkonditioneringsanläggningar för bostäder Distributör: Tillfällavägen 15 433 63 Sävedalen www.scanmont.se Tack för att du valde

Läs mer

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0)

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0) ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0) 1 Innehållsförteckning Förord...3 Funktionsbeskrivning...3 Display...3 Knappar & indikatorer...3 Att mäta ph...3 Sleep mode...4 Övriga inställningar...4 Automatisk

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning WT535 Svensk Bruksanvisning Nordisk General agent för LaCrosse AN 200508 La crosse WT- 535 Introduktion Nu har ni köpt er Projektions klocka med DCF- 77 radio kontrollerad tid. För att använda produkten

Läs mer

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.1 WWW.NETALERT.SE

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.1 WWW.NETALERT.SE MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.1 Installation Hämta och installera NetAlert till din iphone från App Store. När appen är installerad, starta NetAlert och följ instruktionerna under Första gången.

Läs mer

SmartDial. Trådlöst. Användarhandbok. -se. Dokument översatt från engelska A001

SmartDial. Trådlöst. Användarhandbok. -se. Dokument översatt från engelska A001 Trådlöst Dokument översatt från engelska -se 2014-04-22 A001 Innehåll 1 Produktbeskrivning... 1 2 Riktlinjer för installation... 1 3 Drift... 2 4 Beskrivning av gränssnitt... 3 4.1 Symboler på displayen...

Läs mer

CLOVER 7 Elektroniskt förstoringsglas Användarguide. Rev B

CLOVER 7 Elektroniskt förstoringsglas Användarguide. Rev B CLOVER 7 Elektroniskt förstoringsglas Användarguide Rev B Innehåll Skötsel 1 Snabbstart 3 Översikt 3 Enhetens delar - förklaring 5 Tillbehör 8 Ladda batteriet 9 Stand inte definierat. Fel! Bokmärket är

Läs mer

6. BRUKSANVISNING MILLENIUM PLC

6. BRUKSANVISNING MILLENIUM PLC 6. BRUKSANVISNING MILLENIUM PLC 1. Allmänt 2. Knappfunktion 3. Ställa in Värde 3.1. Datum och Tid 3.2. Drifttid 3.3. Min Temp Tilluft 3.4. Börvärde Frånluft 3.5. Blockering Nattkyla 3.6. Börvärde rum natt

Läs mer

ILLUSTRATION Ö VER LUFTKONDITIONERARENS FJÄRRKONTROLL

ILLUSTRATION Ö VER LUFTKONDITIONERARENS FJÄRRKONTROLL ILLUSTRATION Ö VER LUFTKONDITIONERARENS FJÄRRKONTROLL Tack så mycket för att du köpt vår luftkonditionerare. Läs denna bruksanvisning noggrant innan du börjar använda din luftkonditionerare. INNEHÅLL Hantering

Läs mer