BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-03-22 Sida 1 (13)"

Transkript

1 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Beslutande Katja Larsson (S), ordf, 14, Carl-Olof Landgren (S), tj ers Lars Johnson (M), ordf 15 Mats Lithner (FP), Sven Sonesson (M), tjg ers, Lars-Anders Espert (SD) Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers 14 Rolf Hagmann (ALP) ers Ove Johansson (MP), adj, Fredrik Jörgensen (C), adj Bo Lindquist (V), adj Bengt Åström (S), adj Hans-Åke Mårtensson (S), adj Inger Borgenberg, (S), adj, Gertrud Richter, planchef Carin Hillåker, kommunchef Mona Svensson, stadsarkitekt Hanna Tell, planarkitekt Maud Jörwall, socialchef, Johan Rönnborg, miljöstrateg, Johan Birgersson, GIS-samordnare, Fanny Jacobsson, landskapsarkitekt, Utses att justera Lars-Anders Espert Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens kansli Paragrafer Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerande Hanna Tell Katja Larsson, 14, Lars Johnson, 15 Lars-Anders Espert ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Planutskott Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli Underskrift _ Gunnel Granlund

2 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 2 (13) 14 Remiss; Kapacitetsutredningen, Trafikverket KS/2012:69 Trafikverket har fått i uppdrag av regeringen att utreda behovet av ökad kapacitet i transportsystemet. I utredningen görs en analys av effektivitets- och kapacitetshöjande lösningar för hela transportsystemet. Trafikverket konstaterar att det finns kapacitetsbrister i delar av transportsystemet och att de största bristerna finns inom järnvägen, men även inom v g främst i storstadsområden. Burlövs kommun har beretts möjlighet att yttra sig över Trafikverkets utredning. Remissvaret ska lämnas till Trafikverket senast den 31 mars Remissen består av fyra separata rapporter: *Transportsystemets behov av kapacitetshöjande åtgärder förslag på lösningar fram till år 2025 och utblick mot *Bristanalys av kapacitet och effektivitet i transportsystemet - kapacitetsutredningens bristanalys till och med år *Miljökonsekvensbeskrivning av kapacitetsutredningens förslag *Banavgifter för ökad kund- och samhällsnytta. MalmöLundregionens kommuner (Malmö, Lund, Vellinge, Lomma, Kävlinge, Staffanstorp, Eslöv, Höör, Trelleborg, Svedala och Burlöv) har bestämt sig för att avge ett gemensamt yttrande i ärendet. Föreligger förslag till gemensamt yttrande från MalmöLundregionens medlemskommuner. I yttrande framhålls bl a vikten av att staten snarast tar initiativ till att en utredning om ett Skånepaket kommer igång. Burlövs kommun har lämnat synpunkter till MalmöLundregionen i samband med remissyttrandet. att ställa sig bakom det gemensamma yttrandet från MalmöLundregionen.

3 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 3 (13) 15 Ansökan om planbesked på Spillepeng, Arlöv 21:188 KS/2012:83 SYSAV har inkommit med ansökan om tillstånd att upprätta detaljplan för del av fastigheten Arlöv 22:188 inom Spillepengsområdet i Burlövs kommun. Avsikten är att bygga en biogasanläggning som p g a erforderliga cisternhöjder inte stämmer med den helt nya detaljplan för Spillepeng som Burlövs kommun antog En avsiktsförklaring rörande en framtida avveckling av planerad biogasanläggning har bifogats ansökan. att ställa sig negativ till att detaljplan upprättas för att bygga en biogasanläggning på Spillepengsområdet. Jäv Katja Larsson (S) deltar ej i beslutet på grund av jäv.

4 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 4 (13) 16 Lokaliseringsprövning LSS-boende KS/2011:169 Planutskottet beslutade ( 47/11) att detaljplanearbetet för LSS-boende på fastigheten Åkarp 25:8 skulle avslutas med anledning av de kostnader som kommer att krävas för bullerskyddsåtgärder. Samt att uppdra åt planeringsavdelningen att titta på andra alternativa tomter för ett nytt LSS-boende, förslagsvis Rusthållaregården, Lillevångsområdet och Hantverkaregatan i Arlöv. Den målgrupp som är aktuell nu bedöms behöva bo i ett eget hus, företrädesvis i ett plan. För att kunna ha en egen skyddad miljö kring boendet. Tomten behöver vara inhägnat på något vis, med staket el. plank, troligen till en höjd av 1.8 m (pga rymningsbenägenhet). Utifrån ovan gjorda genomgång bedöms Åkarp 25:8, Resedavägen/Lundavägen vara det alternativ som är lämpligast att gå vidare med i nuläget, för att komma framåt i processen. Ytterligare bullerutredningar kan göras för att studera hur en lösning med åtgärder enbart på Åkarp 25:8 kan nås. Om det skulle visa sig att Rusthållaregården måste rivas och att tomten inte är intressant att använda för förskola bedöms tomten som ett bra alternvativ för LSS-boende. Både tomten på Källvägen i Åkarp och tomten på Hantverkaregatan i Arlöv bedöms också som lämpliga för lokalisering av ett LSS-boende, väl integrerade i befintliga bostadsområden. Bedömningen är dock att man behöver bygga i mer än ett plan på Källvägen. Bägge alternativen innebär kostnader för nedmontering och rivning av de gamla vattenverken. Tegelvägen/Lervägen i Åkarp bedöms också som en lämplig plats, men med tanke på att det ligger i ett omvandlingsområde mycket nära Åkarps station kan helhetsgreppet gå förlorat om bara en liten del i taget planeras. Dessutom vore det önskvärt med mer än en våning där. För ytterligare i tiden närliggande behov av LSS-boende bedöms området kring Kronetorps gård, där arkitekttävling just pågår, som mycket lämpligt. Det blir troligen mer av typen boende i flerfamiljshus och kan ingå i fortsättningen på den arkitekttävling som pågår. På längre sikt när planeringen av Östra Dalslund i Åkarp går vidare vore det också lämpligt att undersöka möjligheten till LSS-boende där. Planeringsavdelningen ser inte något hinder ur plansynpunkt för ett boende i det hus som är till salu på Lundavägen/Hantverkaregatan. När det gäller alternativet på Rinnebäck anger gällande detaljplan att marken ska användas för handelsändamål, men i ett bygglov 1992 gavs tillåtelse till att ha gruppboende på andra våningen.

5 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 5 (13) Yrkanden Sven Sonesson (M) yrkar att man gör en kostnadsberäkning för inrättande av LSSboende i det hus som är till salu på Lundavägen 40. Lars Jonsson (M) yrkar att i första hand undersöka möjligheten till LSS-boende på Arlövsgården, att i andra hand undersöka möjligheten till LSS-boende på kommunens fastighet på Hantverkaregatan, Arlöv 19:65 samt att i tredje hand undersöka möjligheten till LSS-boende på Kronetorpsområdet. Ordförande föreslår att planutskottet beslutar att uppdra åt förvaltningen att för det mest akuta behovet av LSS-boende undersöka möjligheten att inrymma det i rättarebostaden på Arlövsgården, att uppdra åt förvaltningen att ta fram kostnadsberäkning för inrättande av LSS-boende i huset som är till salu på Lundavägen 40, att uppdra åt förvaltningen att ta fram kostnadsberäkning för inrättande av LSS-boende på Hantverkaregatan, Arlöv 19:65, samt att förespråka att ytterligare i tiden närliggande behov av LSS-boende tillgodoses integrerat i flerbostadshus i området kring Kronetorps gård. att uppdra åt förvaltningen att för det mest akuta behovet av LSS-boende undersöka möjligheten att inrymma det i rättarebostaden på Arlövsgården, att uppdra åt förvaltningen att ta fram kostnadsberäkning för inrättande av LSS-boende i huset som är till salu på Lundavägen 40, att uppdra åt förvaltningen att ta fram kostnadsberäkning för inrättande av LSS-boende på Hantverkaregatan, Arlöv 19:65, samt att förespråka att ytterligare i tiden närliggande behov av LSS-boende tillgodoses integrerat i flerbostadshus i området kring Kronetorps gård.

6 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 6 (13) 17 KS/2011:268 Södra Stambanan genom Arlöv, Tågarp 15:5 m.fl. Eventuell medfinansiering från Burlövs kommun till utformningen av Burlövs station Trafikverket, Region Skåne och Burlövs kommun har träffat en avsiktsförklaring som går ut på att Burlövs station ska byggas ut på sådant sätt att alla lokal- och regiontåg kan göra uppehåll för resandeutbyte (s.k. pendlarstation). För att få in idéer för utformningen har under våren 2011 hållits parallella uppdrag med fyra inbjudna arkitektkontor. Förslagen har presenterats för allmänheten vid ett öppet möte i stora sessionssalen I uppdraget har inte någon vinnare utsetts, utan tanken är att Burlövs kommun och Trafikverket har möjlighet att kombinera bra idéer från förslagen för den slutliga utformningen. Trafikverket har inkommit med sina synpunkter på förslagen. Burlövs kommun har lämnat sina efter politisk behandling i planutskottet (PLU) Finansieringen av förslagen är inte löst. Beslutet i PLU gäller enbart vad som kommunen anser vara bäst i de fyra arkitektförslagen ur stadsbyggnadssynpunkt. PlLU beslutade bl a att kommunen önskar att alla trafikslag (bussar, bilar, cyklar, gående) ska mötas vid stationen och att bussarna ska kunna passera under spåren. Trafikverket bedömer att det handlar om drygt en meter (1,2 m) djupare passage. Detta kostar ca 2 mkr. Då har de endast tagit med själva betongkonstruktionen och inte några anslutningar på ömse sidor om tunnelmynningarna. Pengar för detta finns inte med i Trafikverkets budget. Kommunen vill också skapa en torgyta under spåren eller åtminstone en trygg och inbjudande passage. Det optimala vore att bredd och längd blir lika stora. Nio meter som ligger i Trafikverkets budget känns som en trång, otrygg gång. Enligt Trafikverket kostar varje meter ca 1,5 mkr extra i längdled. När spännvidden blir stor behövs det troligtvis en rad pelare också. För att det ska vara meningsfullt att göra tunneln högre och bredare måste även två fastigheter vid den blivande stationen lösas in. Eventuellt kan markbyte ske, vilket i så fall skulle innebära att det inte blir någon kostnad för kommunen. Det är viktigt att utförandet av tunneln ger en trygg och attraktiv miljö och att man inte bygger fast sig i en dålig lösning som man ångrar i framtiden. forts.

7 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 7 (13) Planutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att inriktningen ska vara att höjden i tunneln under järnvägen vid Burlövs station medger passage med buss, att samma tunnel breddas från 9 till 15 meter, att särskild överenskommelse ska träffas med Trafikverket avseende åtgärderna och att utgångspunkten skall vara att Burlövs kommun svarar för finansiering av dessa standardhöjningar, preliminärt kostnadsberäknade till 11 mnkr (2+9), samt att kostnad för detta ska beaktas i flerårsbudgeten.

8 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 8 (13) 18 Beslut om samråd över detaljplan för Åkarp 23:9 m.fl - Vallgården/Vallhusen KS/2011:209 Ägare till fastigheten Åkarp 23:9, inkom i september 2008 med förslag på villabebyggelse på den obebyggda marken direkt söder om Vallgården i Åkarp. I översiktsplan 98 för Burlövs kommun är området söder om Vallgården utpekat som jordbruksmark. Planutskottet har tagit beslut om att planprogram fick upprättas och remitteras för att därefter kunna bedöma lämpligheten i att påbörja en detaljplan. Planprogrammet var föremål för samråd maj-juni Ägaren kom i mars 2011 in till kommunen med en begäran om fortsatt planarbete beslöt planutskottet att de samrådshandlingar som då förelåg skulle återremitteras till planeringsavdelningen för utredning, speciellt vad det gäller bullerfrågor och genomförandefrågor, innan beslut om fortsatt planarbete kunde tas. Planutskottet beslutade i december 2011 att planarbetet får fortsätta. Planförslagets syfte är att möjliggöra en utbyggnad av ca 30 st enfamiljshus och att skydda Vallgårdens kulturmiljövärden. Detaljplanen handläggas med normalt planförfarande. Bedömningen i detta skede är att detaljplanens genomförande inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan. Behovet av miljöhänsyn vid genomförandet av detaljplanen belyses därför inte i en miljöbedömning enligt 6 kap miljöbalken. Föreligger samrådshandlingar. att presenterade handlingar får skickas ut på samråd.

9 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 9 (13) 19 Detaljplan nr Planändring Åkarp 18:60 KS/2011:296 Samrådshandling för ändring av detaljplan nr 202 har tagits fram. Planområdet ligger vid Tegelvägen i Åkarp. Syftet med ändringen av detaljplanen är att pröva om det är lämpligt att tillåta att biluppställning får ske på Åkarp 18:60, vilket inte är möjligt enligt gällande detaljplan. Planutskottet beslutade i januari 2012 ( 2/12) att ge positivt planbesked för ansökan om planändringen. Ändringen av detaljplanen handläggs med enkelt planförfarande. Ändringen rör enbart kvartersmark och bedöms enbart påverka de som bor i kvarteret. Ändringen av detaljplanen antas inte medföra betydande miljöpåverkan. att samråda med och låta berörda parter granska förslag till ändring av detaljplan nr 202, i Åkarp.

10 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 10 (13) 20 Detaljplan direktavfart från väg 11 till Stora Bernstorp KS/2012:80 IS Stora Bernstorp A och B AB har fått positivt planbesked av planutskottet för detaljplan med normalt planförfarande för direktavfart från väg 11 till Stora Bernstorps handelsområde. IS Stora Bernstorp A och B AB har önskemål om enkelt planförfarande på grund av snabbare planprocess, varför planeringsavdelningen är beredd att pröva detta. Om det under samrådet/ underrättelsen framkommer krav på normalt planförfarande, kan övergång till sådant förfarande ske. Färdiga handlingar för, Detaljplan för del av Sunnanå 12:40 (Infart till Stora Bernstorp II) som handläggs med enkelt planförfarande är framtagna. Förslaget gäller en avfart som går direkt in i handelområdet, vid fastigheterna Sunnanå 12:40 och Sunnanå 12:41. Detaljplanen bedöms inte medföra betydande miljöpåverkan, varför konsekvenserna av den inte belyses i en miljöbedömning, utan endast i planbeskrivningen. att delegera till stadsarkitekten att besluta om samråd/underrättelse för detaljplan för del av Sunnanå 12:40 (Infart till Stora Bernstorp II), när gatuchefen är nöjd med trafiklösningen.

11 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 11 (13) 21 Upphävande av fastighetsplan för Kabbarp 8:126 - antagande KS/2011:202 Antagandehandlingar för upphävande av fastighetsplan för Kabbarp 8:126 har upprättats. Syftet med upphävande av fastighetsplanen är att göra det möjligt att stycka av en bostadsfastighet från Kabbarp 8:126, vilket inte är möjligt i dagsläget på grund av gällande fastighetsplan. Berörda har blivit underrättade och beretts tillfälle till samråd. Inkomna yttranden finns sammanfattade och bemötta i särskilt utlåtande, daterat Inkomna yttranden har inte medfört att några ändringar av handlingarna har gjorts. Ärendet bedrivs med enkelt planförfarande. Planutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att upphäva fastighetsplan för Kabbarp 8:126.

12 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 12 (13) 22 Samrådsremiss supercykelväg Malmö - Lund KS/2012:55 Burlövs kommun har den 7 februari 2012 fått rubricerat ärende för yttrande och information. I samband med utredningen av utbyggnaden av Södra stambanan från två till fyra spår på sträckan Flackarp Arlöv har Trafikverket även tagit fram en Förstudie om en supercykelväg mellan Malmö och Lund. Genom samordning med järnvägsutbyggnaden skulle anläggandet av en supercykelväg kunna genomföras till en lägre kostnad. Förstudien belyser 4 alternativ för dragningen av en supercykelväg: 1. Nollalternativet (befintlig cykelbana längs Lundavägen) 2. Nollplusalternativet upprustning av befintlig gång- och cykelväg längs Lundavägen 3. Järnvägsalternativ öster anlägga en supercykelväg öster om järnvägen 4. Järnvägsalternativ väster anlägga en supercykelväg väster om järnvägen Föreligger förslag till yttrande. Yrkanden Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut med tillägg om att man prioriterar alternativ 2 och alternativ 4. Ordförande, Katja Larsson (S), yrkar att avge yttrande enligt förvaltningens förslag till beslut samt att yttra till Trafikverket att kommunen inte har någon möjlighet att finansiera supercykelvägen. Proposition Ordförande ställer yrkanden emot varandra och finner att planutskottet beslutar i enlighet med ordförandens förslag. att avge yttrande enligt förvaltningens förslag, samt att yttra till Trafikverket att kommunen inte har någon möjlighet att finansiera supercykelvägen.

13 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 13 (13) 23 Informationsärenden Södra stambanan Mona Svensson, stadsarkitekt ger en kort lägesbeskrivning om hur arbetet med södra stambanan går. Framtidsplanen Johan Rönnborg, miljöstrateg, informerade om arbetet med miljö, risker, säkerhet och sårbarhet i framtidsplanen. Planlägeslistan Planlägeslistan delades ut. Övrigt Samrådsmöte för ny detaljplan för Humlemadskolan kommer att hållas tisdagen den 27 mars kl i Medborgarhuset.

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-03-14 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-22 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 9:00 11:00 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6) Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9.00 10.20 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9) Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionsalen kl. 9:00-10:35 Katja Larsson (S), ordförande Lars Johnson (M), 1:e vice ordförande Bo Lindquist (V) Lars-Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Planutskott Sammanträdesdatum 2013-06-20 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 9:00-11:15 Beslutande Lars-Erik Wollmér (S), ordförande Carl-Olof Landgren (S) Lars Johnson (M) Sven Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Plats och tid Stora Sessionssalen, kl. 9:00-11.00 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M) Carl-Olof Landgren

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, kl. 9:00-11.30 Beslutande Katja Larsson, ordförande Sven Sonesson (M), tjg. ers. Lars Johnson (M) Mats Lithner (FP)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-12-20 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-12-20 Sida 1 (8) Planutskott Sammanträdesdatum 2012-12-20 Sida 1 (8) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9.00 10.45 Katja Larsson (S) ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M)

Läs mer

Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (4) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30

Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (4) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30 Planutskott Sammanträdesdatum 2016-05-17 Sida 1 (4) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30 Katja Larsson, ordförande Sara Stanojevic

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Planutskott Sammanträdesdatum 2012-09-27 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9.00 11.00 Katja Larsson (S) ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-04-17 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-04-17 Sida 1 (11) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-04-17 Sida 1 (11) Plats och tid Stora Sessionssalen, kl. 9:00-10:55 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) 26-34 Lars Johnson (M) Carl-Olof Landgren

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2013-11-22 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2013-11-22 Sida 1 (12) Planutskott Sammanträdesdatum 2013-11-22 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 13:00-15:00 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande 62-64, 66-72 Lars-Anders Espert (SD) Carl-Olof Landgren

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-12-14 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-12-14 Sida 1 (11) Planutskott Sammanträdesdatum 2015-12-14 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00 11:15 Katja Larsson (S), ordförande Lars Johnson (M), vice ordf. Ove Johansson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2013-10-17 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2013-10-17 Sida 1 (12) Planutskott Sammanträdesdatum 2013-10-17 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:55 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars-Anders Espert

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-02-23 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-02-23 Sida 1 (13) Planutskott Sammanträdesdatum 2015-02-23 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsalen, kl. 9:00-11:40 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande Lars Johnson (M), 1:e vice ordförande Kent Wollmér (S), tjg

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2012-10-18 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9.00 11.00 Katja Larsson (S) ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Sven Sonesson (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2013-04-18 Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2013-04-18 Sida 1 (9) Planutskott Sammanträdesdatum 2013-04-18 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset i Arlöv kl. 9:00-11:00 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-09-18 Sida 1 (12) Plats och tid Stora Sessionssalen, kl. 9:00-11:00 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande 48-52, 54-58 Lars Johnsson (M), tjg ordf. 53 Mats Lithner

Läs mer

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-02-10 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-02-16 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 18:10 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19:00 20.20 Katja Larsson, ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

Planutskott Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (6) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:05

Planutskott Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (6) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:05 Planutskott Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:05 Katja Larsson (S), ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-11-12 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-11-15 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.00 Katja Larsson (S), ordförande Carl-Olof Landgren

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-06-15 Sida 1 (11) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Marianne Pettersson

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-05 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.15 18.45 Lars-Olle

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-02-15 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 17.35 Katja Larsson (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-07 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-07 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-07 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.30 20.30 Katja Larsson (S), ordförande

Läs mer

Marlen Jensen (SD) ersättare Göran Granberg (SD) ersättare

Marlen Jensen (SD) ersättare Göran Granberg (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 19.10-19.20 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) 1:e vice ordförande Annette Linander (C) 2:e vice ordförande Fredrik

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-12-12 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-12-20 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida Kommunstyrelsen 2012-03-27 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-04-02 kl. 18:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 9.00-10.15, 10.30-11.00 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16:00 Beslutande Övriga deltagare (S) Magnus Nyström, ordförande (S) Leif Danielsson (S) Anna-Karin Lundström (S) Kjell Lidman (S) Tomas Eklund (S) Isabella

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-09-18 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Håkan

Läs mer

Linda Larsson Sekreterare. Ärende Beteckning Sida. 6. Informationsärenden 138

Linda Larsson Sekreterare. Ärende Beteckning Sida. 6. Informationsärenden 138 Planutskott 2013-06-13 Plats: Lilla sessionssalen, medborgarhuset, Arlöv Tid: 2013-06-20 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN Kommunledningskontoret

BURLÖVS KOMMUN Kommunledningskontoret BURLÖVS KOMMUN Kommunledningskontoret Ändring av detaljplan nr 202, i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län enkelt planförfarande PLANBESKRIVNING inkl. karta och planbestämmelser Ändringen av detaljplanen utgörs

Läs mer

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Sekreterare. Val av justerande: Britt Sonesson och Lennart Glans. Ärende Beteckning Sida

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Sekreterare. Val av justerande: Britt Sonesson och Lennart Glans. Ärende Beteckning Sida Kungörelse Kommunfullmäktige 2013-02-06 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2013-02-18 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgahuset, Arlöv 18:00-19:25 1 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S) 10-15, 17-18 Anders Brännström (L), ordf. Rolf

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (7) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 16.00 17.05 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 20:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2011-09-05 Sida 1 (20)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2011-09-05 Sida 1 (20) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2011-09-05 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.30 19.25 Katja Larsson (S), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida Kommunstyrelsen 2012-02-28 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-05 kl. 18:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S)

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, Kommunhuset, 2017-12-12, kl. 17.00 18.00 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-01-21 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18.00 18.35 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-28 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Philip

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Lars-Olle Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 20 mars 2012 kl 08.00-09.35 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M) Elizabeth Peltola

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd) 2013-08-27 1(12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, den 27 augusti 2013, kl 15.30-17.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig,

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-16 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Lars-Olle Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Föredragningslista. Gruppmöten Miljö- och byggnämnden Plats: Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset i Arlöv Tid: kl.

Föredragningslista. Gruppmöten Miljö- och byggnämnden Plats: Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset i Arlöv Tid: kl. Miljö- och byggnämnden 2018-01-22 Plats: Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset i Arlöv Tid: 2018-01-30 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.10 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers för

Läs mer

Ärende Beteckning Sida. 3. Program för arkitekttävling Kronetorp KS/2008:154 39 4. Ändrad kommungräns Burlöv - Malmö, Arlöv 22:40 och 22:191

Ärende Beteckning Sida. 3. Program för arkitekttävling Kronetorp KS/2008:154 39 4. Ändrad kommungräns Burlöv - Malmö, Arlöv 22:40 och 22:191 Planutskott 2013-04-12 Plats: Lilla sessionssalen, medborgarhuset, Arlöv Tid: 2013-04-18 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKR1VNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSIIANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PIANDATA Plankarta

Läs mer

Sekreterare. Val av justerande: Doris Brunstorp och Mats Lithner. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Val av justerande: Doris Brunstorp och Mats Lithner. Ärende Beteckning Sida Kungörelse Kommunfullmäktige 2012-12-06 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-12-17 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Kungörelse Kommunfullmäktige 2011-02-10 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Dan Zimmergren, miljöinspektör Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Dan Zimmergren, miljöinspektör Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:30 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Philip Maughan (V), ordf. Håkan Dahlgren (M) Zita Petersson (S) Lars-Göran

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 13.15. Ajournering 12.30-12.35. Beslutande Övriga närvarande Günter Ruchatz (M), ordf Jimmy Odenäng (M) Johan Sigvardsson (C) Anne Wilks

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.30 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Britt Sonesson (M), ers.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved Bm Utskott Gislaved Sammanträdesdatum 2019-05-21 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 16.10-17.05 Beslutande Magnus Sjöberg (C) ordf Torbjörn Gustafsson (C) Patric Bergman (M) Björn Olsson (L) Nicklas

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-06-17 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 16.30 16.45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved Bm Utskott Gislaved Sammanträdesdatum 2019-04-23 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 15.00-16.00 Beslutande Magnus Sjöberg (C) ordf Torbjörn Gustafsson (C) Patric Bergman (M) Björn Olsson (L) Nicklas

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande 14 Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare, ledamot 14 Ella-Britt Andersson (S), ersättare

Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande 14 Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare, ledamot 14 Ella-Britt Andersson (S), ersättare 1(12) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 10.45 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande, ej 14 Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande 14 Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Plats och tid Kronetorps Mölla, kl. 19:00 20:40 Beslutande Hans-Åke Mårtensson,(s) ordförande Margareta Abelsson(s) Håkan Harvigsson(alp)

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (--) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (--) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(10) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.25 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (--) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA.

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA. Protokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-16, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16 2014-04-16 1(6) Plats och tid Ekströmska i kv Värjan klockan 09.00-12.25, 13.30-15.00 Beslutande Magnus Johansson (MP) Ann-Sofie Wågström (S) Eva Alström (S) Ingerth Haglund (S) Nicklas Karlsson (S) Birgitta

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för Spillepeng, Arlöv 22:188 m fl i Burlöv, Lomma och Malmö kommuner, Skåne län. Genomförandebeskrivning 1(5)

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för Spillepeng, Arlöv 22:188 m fl i Burlöv, Lomma och Malmö kommuner, Skåne län. Genomförandebeskrivning 1(5) Detaljplan för Spillepeng, Arlöv 22:188 m fl i Burlöv, Lomma och Malmö kommuner, Skåne län Genomförandebeskrivning SAMRÅDSHANDLING 1(5) INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 SYFTE 3 ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-01 Plats: Lilla Sess Tid: 2014-12-08 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 17.00 19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Carl-Olof Landgren

Läs mer

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Mona Svensson

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Mona Svensson Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Mona Svensson 040-43 91 56 mona.svensson@burlov.se Datum Diarienummer 2012-09-21 KS/2012:80-214 1 (1) Lagakraftbevis för detaljplan nr 237, infart till

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden 1 (15) Plats och tid Trossen i Färjestaden, klockan 9.00 12.00 Beslutande Günter Ruchatz (M), ordf Jimmy Odenäng (M) Johan Sigvardsson (C) Anne Wilks (MP) Per-Olof Johansson (S) Bertil Johansson (S) Henriette

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9 1 (12) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-17:00 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) 1-2, 4-9 Christer Persson (M) (1:e vice ordförande) (ordförande 3) Ralf Scott (SD)

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande 37-39 Lennart Månsson (M) vice ordförande 37-39 Bengt Håkansson

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(10) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Dnr: 642/2017 Upprättad 20 oktober 2017 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av detaljplan (akt 1283K-15703) genom upphävande för fastigheten Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Helsingborgs stad

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 28 juni 2016 kl 10:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 28 juni 2016 kl 10:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS - Plats och tid C-salen, Heby Folkets Hus kl 14:00-15:10 Beslutande Marie Wilén (C), ordförande Sixten Larsson (M) Carina Schön (S) Anders Pettersson (S) Bengt Löfling (V) Bernt-Ove Stenmark (KD) Anne-Charlotte

Läs mer

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp 2016-03-22 1 (6) Plats och tid B-salen, kl. 11:30 12:10 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Se förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Sida 1 (15) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Sida 1 (15) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 20.20 Beslutande Carl-Olof Landgren (S) Philip Maughan (V) Håkan Dahlgren (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-01-22 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 Katja Larsson (S), ordf.

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : 1 av 5 Plats och tid Brösarps skola, den, kl. 18.15-18.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Samhällsbyggnadschef Jörgen Prahl Kanslichef Christian Björkqvist Utses att justera Mats Andersson (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionsalen kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionsalen kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-03-07 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionsalen kl. 15.00 17.10 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke Mårtensson (S) Bengt

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-09-20 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-09-27 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer