BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Sida 1 (15)"

Transkript

1 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl Beslutande Carl-Olof Landgren (S) Philip Maughan (V) Håkan Dahlgren (M) Zita Petersson (S) Lars-Göran Larsson (C) Kamal Al Rifai (MP) Rolf Hagmann (SD) Lars-Anders Espert (SD) Christer Karlberg (M) Övriga närvarande Pertti Wannerqvist (S) Bo Lindqvist (V) Göran Kihlstrand (C) Tommy Andersson (SD) Tore Nilsson (SD) Thord Persson (M) Alit Kaja (MP) Michael Horn, miljö- och byggchef Lars-Åke Ståhl, tf. samhällsbyggnadschef Peter Wencel, förvaltningsjurist/sekreterare Utses att justera Håkan Dahlgren Justeringens plats och tid Medborgarhuset den 20 januari 2015 Paragrafer 6 19 Underskrifter: Sekreterare Peter Wencel Ordförande Justerande Carl-Olof Landgren Håkan Dahlgren ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Medborgarhuset, förvaltningens arkiv Underskrift Peter Wencel

2 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 2 (15) 6 Upprop, val av justerande samt bestämmande av plats och datum för justering Enligt företaget upprop beslutar miljö- och byggnämnden att utse Håkan Dahlgren att jämte ordförande justera dagens protokoll. Justeringen kommer att äga rum den 30 januari 2015 på kommunkansliet.

3 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 3 (15) 7 Förvaltningen informerar Lars-Åke Ståhl informerar om pågående process med rekrytering av en ny samhällsbyggnadschef. Michael Horn informerar om följande: En vikarierande miljöinspektör har anställts och börjar sin tjänst på måndag 2 februari. Tidigt samråd inför Sysavs ansökan om tillstånd enligt miljöbalken gällande mellanlagring av farligt avfall. Livsmedelsvagnen vid Kal P Dals Gata har gjort föreskriven anmälan för registrering av livsmedelsverksamhet enligt livsmedelslagstiftningen. Den tidigare påtalade verksamheten med bilförsäljningsverksamhet på Torngatan är inte förenlig med gällande detaljplan och fastighetsägaren kommer att tillskrivas i ärendet. Det kommer att utföras en livsmedelskontroll vid f.d. Skriv-Rit-fabriken. Nämnden tackar för informationen.

4 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 4 (15) 8 Delegationsbeslut Nämnden noterar att det i listan med delegationsbeslut ibland saknas önskvärd adressuppgift vilket gör platsen svårlokaliserad. Miljö- och byggnämnden tackar för informationen och beslutar att godkänna redovisningen av delegationsbeslut enligt lista för och att lägga delegationsbesluten till handlingarna.

5 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 5 (15) 9 Internbudget 2015 för Miljö- och byggnämnden MBN/2015:00001 Sammanfattning Föreligger förslag till internbudget för Miljö- och byggnämndens verksamhet. Internbudgeten är upprättad i enlighet med fullmäktiges beslut till budget Internbudgeten innehåller en sammanfattning av fullmäktiges rambeslut och är uppdelad på två verksamhetsområden. Verksamhetsområdena är bygg och miljö. I bilagor redovisas driftsbudget för de olika verksamheterna, personalbudget och investeringsbudget. Miljö- och byggutskottets förslag till beslut att anta förslag till internbudget 2015 att fastställa driftbudgeten i enlighet med förslag. att anta förslag till internbudget 2015 att fastställa driftbudgeten i enlighet med förslag.

6 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 (15) 10 Verksamhetsplan Informationsärende MBN/2015:00001 Sammanfattning Kommunledningen har beslutat att verksamhetsplanerna för 2015 inte ska behandlas av respektive nämnd, utan fastställas av respektive förvaltningschef. Verksamhetsplanen avser en plan för förvaltningens arbete med uppfyllande av nämndens mål. Detta ärende är alltså en information till Miljö- och byggnämnden. Miljö- och byggutskottets förslag till beslut att lägga informationen till handlingarna. att lägga informationen till handlingarna.

7 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 7 (15) 11 Rapport till MBN för januari-december 2014 MBN/2014:00104 Uppföljning av miljö- och byggavdelningens verksamhet sker till miljö- och byggnämnden kvartalsvis genom en redovisning av antalet utförda tillsyns och kontrollbesök, ansökningar/anmälningar, ansökningar om bygglov, beslutade bygglov, samt beslutade slutbevis/slutbesked relaterat till antalet planerade/förväntade i tillsynsplanen för Vad gäller bygglovsverksamheten sker en jämförelse med föregående år. Under 2014 har område Miljö uppnått 68 % av förväntat totalresultat (453 av 663 tillsynsinsatser). Resultatet kan förklaras med arbetsinsatser, som inte redovisas i uppföljningen. Inom miljöskydd har mycket arbete lagts ner inom förorenad mark. Inom hälsoskydd har arbete med bullerärenden haft hög prioritet. En av inspektörerna har lärts upp inom livsmedel och följt med andra inspektörer ut på livsmedelskontroller. I tillsynsplanen för 2015 behöver målen ses över. Kommunens omorganisation har också tagit resurser från tillsynsinsatserna. Kostnadstäckningsgraden är 55 % på livsmedelskontrollen, respektive 29 % på miljötillsynen. Område Bygg har under motsvarande period ett lägre resultat än för Antalet inkommande ansökningar om bygglov och bygganmälningar har minskat under 2014 jämfört med Förslag till beslut att lägga verksamhetsuppföljningen till handlingarna. Miljö- och byggutskottets förslag till beslut att lägga verksamhetsuppföljningen till handlingarna. att lägga verksamhetsuppföljningen till handlingarna.

8 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 8 (15) 12 ARLÖV 21:58 m fl, kvarteret Skatan. Samråd - upphävande av tomtindelningar. MBN/2014:01069 Sammanfattning Planutskottet har remitterat rubricerade ärende till Miljö- och byggnämnden för yttrande. Planområdet ligger mellan Skolgatan och Borggatan i Arlöv. Syftet med upphävandet är att möjliggöra för en ny fastighet för bostadsändamål eller lämplig småindustri på mark, som redan är avsedd för detta ändamål. Förslag till beslut att tillstyrka upphävandet av tomtindelningarna under förutsättning, att det inte etableras någon störande industriverksamhet i området. Miljö- och byggutskottets förslag till beslut att tillstyrka upphävandet av tomtindelningarna under förutsättning, att det inte etableras någon störande industriverksamhet i området. att översända detta svar till planeringsavdelningen. att tillstyrka upphävandet av tomtindelningarna under förutsättning att det inte etableras någon störande industriverksamhet i området. att översända detta svar till planeringsavdelningen.

9 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 9 (15) 13 Nominering av ledamöter till styrelsen för FAH Kommunerna och miljön MBN/2014:01085 Sammanfattning FAH (Förbundet för Allmänt Hälsoskydd) önskar att medlemskommunerna nominerar kandidater till styrelsen. Nomineringarna ska vara valberedningen tillhanda senast den 13 februari Miljö- och byggutskottets förslag till beslut att inte nominera någon kandidat. att inte nominera någon kandidat.

10 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 10 (15) 14 Ansökan om bygglov för friggebod MBN/2014:01020 Ansökan om bygglov för friggebod på fastigheten Tågarp 20:24 inkom För fastigheten gäller detaljplan 5 från 21 januari Förslaget avviker från gällande detaljplan genom att friggeboden inte medges av granne som har sin tomt närmare än 4,5 meter från den. Därför blir den bygglovspliktig men kan inte medges för att byggnaderna på tomten hamnar närmare varandra än vad som är tillåtet, i det här fallet 7,6 meter. Förslag till beslut Bygglov avslås med stöd av 9 kap. 30 plan- och bygglagen, PBL. att i enlighet med tjänsteskrivelsen avslå bygglov med stöd av 9 kap. 30 plan- och bygglagen, PBL.

11 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 11 (15) 15 Samhällsbyggnadsförvaltningens arbetsmiljörapport för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2014 MBN/2014:00117 Sammanfattning Från samhällsbyggnadsförvaltningen föreligger en sammanfattning av de mest frekventa och signifikanta bristerna i arbetsmiljön på samhällsbyggnadsförvaltningen som kommit fram under undersökningarna av arbetsmiljön som genomförts under Förslag till beslut att lägga rapporten Samhällsbyggnadsförvaltningens arbetsmiljörapport för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2014 till handlingarna. att lägga rapporten Samhällsbyggnadsförvaltningens arbetsmiljörapport för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2014 till handlingarna.

12 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 12 (15) 16 Delegering av arbetsmiljöuppgifter MBN/2015:00054 Sammanfattning Varje nämnd ansvarar för arbetsmiljöfrågor inom sitt verksamhetsområde. Arbetsmiljöaspekterna behöver hanteras i den löpande verksamheten. Därför delegerar kommunstyrelsen arbetsmiljöuppgifter inom det systematiska arbetsmiljöarbetet inom kommunstyrelsens verksamhetsområden till kommundirektören. Denne kan sedan i sin tur delegera arbetsmiljöuppgifterna på motsvarande sätt till respektive förvaltningschef, samt inom kommunledningskontoret till respektive avdelningschef. För att så skall kunna ske måste först varje nämnd göra denna delegation till kommundirektören. Förslag till beslut att delegera arbetsmiljöuppgifter inom det systematiska arbetsmiljöarbetet inom miljöoch byggnämndens verksamhetsområden till kommundirektören enligt i ärendet redovisad bilaga, med rätt att vidaredelegera. att delegera arbetsmiljöuppgifter inom det systematiska arbetsmiljöarbetet inom miljöoch byggnämndens verksamhetsområden till kommundirektören enligt i ärendet redovisad bilaga, med rätt att vidaredelegera.

13 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 13 (15) 17 Kurser och konferenser Nämndens ledamöter påminns om att det den 20 mars hålls en informationsdag för politiker i Stora sessionssalen med Axel Danielsson.

14 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 14 (15) 18 Delgivningar A. MBN/2014: Reglemente och arbetsformer för miljö- och byggnämnden (KS/2014:315) B. MBN/2014: Fastställande av sammanträdesplan 2015 (KS/2014:236) C. 109 Personalpolitiskt program för Burlövs kommun (KS/2014:83) D. MBN/2015: Ordning för inkallande av ersättare (KS/2014:312) E. MBN/2015: Ersättares yttranderätt i nämnderna (KS/2014:324) F. MBN/2015: Val till miljö- och byggnämnden G. MBN/2014:916 Överklagande av miljö- och byggnadsnämndens beslut angående marklov, Länsstyrelsen H. Sammanträdesprotokoll Kommunala Pensionärsrådet KPP Nämnden lägger delgivningarna till handlingarna.

15 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 15 (15) 19 Övriga frågor Frågor väcktes om: eldande i eldstäder, skrotbilsupplag på villafastighet på Borggatan, lokaler möjliga att hyra för företagare i Åkarp, när samlaren, insamlingssystem för farligt avfall genom butikers försorg, kan väntas komma till Burlövs kommun, lär känna verksamheten-dag på miljö- och byggavdelningen då nämndens förtroendevalda får möjlighet att besöka förvaltningen och lära känna verksamheten.

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 17.00 19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Carl-Olof Landgren

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-16 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Lars-Olle Olsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sida 1 (12) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sessionsalen kl. 18.30 22.00 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Philip Maughan (V) Håkan Dahlgren (M) Zita

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-28 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Philip

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-05 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.15 18.45 Lars-Olle

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-14 Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-14 Sida 1 (9) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-14 Sida 1 (9) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30-20.00 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Zita Petersson (S) Ove Johansson

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset i Arlöv kl. 17:

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset i Arlöv kl. 17: Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-08 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset i Arlöv kl. 17:00-18.10 Carl-Olof Landgren (S), ordförande Philip Maughan

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-14 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-14 Sida 1 (7) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-14 Sida 1 (7) Plats och tid Betan/Skärfläckan, kl. 18.30 19.45 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Zita Petersson (S) Ove Johansson (MP) Pertti

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-18 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 20.40 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Göran Kihlstrand (C), tjg

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-05-12 Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-05-12 Sida 1 (17) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-05-12 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Philip Maughan (V) Håkan

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 9:00 11:00 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2014-05-13 Sida 1 (8) Plats och tid Betan/Skärfläckan, Medborgarhuset kl. 18.30 20.35 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Zita Petersson (S) Ove Johansson

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-09-18 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Håkan

Läs mer

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgahuset, Arlöv 18:00-19:25 1 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S) 10-15, 17-18 Anders Brännström (L), ordf. Rolf

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela Rima Rettegi, på eller snarast. Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Vid eventuellt förhinder var god meddela Rima Rettegi, på eller snarast. Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Socialnämnden 2015-01-21 Plats: Skärfläckan/Betan Tid: 2015-01-29 kl. 18:00 Kl.17.00 Gruppmöten i Skärfläckan respektive Betan Vid eventuellt förhinder var god meddela Rima Rettegi, på 040-625 63 50 eller

Läs mer

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Dan Zimmergren, miljöinspektör Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Dan Zimmergren, miljöinspektör Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:30 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Philip Maughan (V), ordf. Håkan Dahlgren (M) Zita Petersson (S) Lars-Göran

Läs mer

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L)

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-08 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:30 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anders Brännström (L),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Plats och tid Stora Sessionssalen, kl. 9:00-11.00 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M) Carl-Olof Landgren

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen kl. 18:

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen kl. 18: Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-04-19 Sida 1 (21) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19.10 Lars-Olle Olsson (S), ordförande Bo Lindquist (V) tjg. ers för Philip Maughan

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9) Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionsalen kl. 9:00-10:35 Katja Larsson (S), ordförande Lars Johnson (M), 1:e vice ordförande Bo Lindquist (V) Lars-Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 18:10 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Lilla Sessionssalen kl. 17:30-18:20

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Lilla Sessionssalen kl. 17:30-18:20 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-05-03 Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 17:30-18:20 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Philip

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

Datum Ann-Charlotte Lind, bygg- och miljöchef Anders Simonsson, sekreterare. Måndagen den 23 februari, klockan 8.

Datum Ann-Charlotte Lind, bygg- och miljöchef Anders Simonsson, sekreterare. Måndagen den 23 februari, klockan 8. 1(13) Plats och tid Måndagen den 16 februari, klockan 15.00-16.10 Ordförande ande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Jonas Ahlgren (S) Jonas Ahlgren (S) Niklas Isfeldt (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Ödeshög

Kommunkontoret, Ödeshög 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Carl August-rummet, måndagen den 11 maj 2015 kl 14:00-17:05 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen kl. 18:

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen kl. 18: Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-01-31 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19.10 Lars-Olle Olsson (S), ordförande

Läs mer

Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M)

Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 09.05 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Heinz Blahusch

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 1 (10) Paragrafer 104-110 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, kl. 9:00-11.30 Beslutande Katja Larsson, ordförande Sven Sonesson (M), tjg. ers. Lars Johnson (M) Mats Lithner (FP)

Läs mer

Göran Kihlstrand (C) Alit Kaja (L) Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare

Göran Kihlstrand (C) Alit Kaja (L) Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-12-11 Plats och tid Lilla Sess 18:00-18:45 1 Beslutande Lars-Olle Olsson (S), ordf. 116-120, 123-130 Philip Maughan (V) 116-128, 130, tjg ordf. 121 122 Håkan

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, torsdagen den 25 juni 2015 kl 9.00 10.25. Beslutande Anders Burman (S), ordförande Erik Grähs (V),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Margareta Dahlgren (KD) Paul Gustafsson (S)

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Margareta Dahlgren (KD) Paul Gustafsson (S) 1 (12) Paragrafer 110-117 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) 110-116 Torsten Johansson (C) (vice ordförande) 110-116 Jesper Hansen (M) (2:e vice

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2016-05-17 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.30 20.45 Carl-Olof

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-10 Sida 1 (14)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-10 Sida 1 (14) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-10 Sida 1 (14) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 21.45 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Zita Petersson (S) Ove Johansson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Planutskott Sammanträdesdatum 2013-06-20 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 9:00-11:15 Beslutande Lars-Erik Wollmér (S), ordförande Carl-Olof Landgren (S) Lars Johnson (M) Sven Sonesson

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:30 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske

Läs mer

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118 Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15-10.50 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Tobias Hellberg

Läs mer

Marie Brink (SD) Walter Christensen (M) 1-4, 6-9 Bo Andersson (C) Elena Kurenkova (SD)

Marie Brink (SD) Walter Christensen (M) 1-4, 6-9 Bo Andersson (C) Elena Kurenkova (SD) 1 (13) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Staffan Malm (M) Daniel Tukia (MP)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Staffan Malm (M) Daniel Tukia (MP) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-12-04 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14.10 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-12 Sida 1 (16) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 20.50 Beslutande Petra Ekström (S), tjg ers Zita Petersson (S), tjg ordf Ove

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-12-14 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-12-14 Sida 1 (11) Planutskott Sammanträdesdatum 2015-12-14 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00 11:15 Katja Larsson (S), ordförande Lars Johnson (M), vice ordf. Ove Johansson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (15) Paragrafer 46-57

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (15) Paragrafer 46-57 1 (15) Paragrafer 46-57 Plats och tid Sessionssalen kl. 13:00-14:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Christer Persson (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6) Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9.00 10.20 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M)

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9 1 (12) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-17:00 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) 1-2, 4-9 Christer Persson (M) (1:e vice ordförande) (ordförande 3) Ralf Scott (SD)

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Plats och tid Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Marika Bjerstedt

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30 1 (12) Paragrafer 59-67 Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2288-2291 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl. 14.00 15.00 Beslutande Hans Kristensson (fp), ordf. Karl-Erik Persson (ka), vice ordf. Benny Andersson (s)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-02-02 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 18.15 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Lilla Sess kl. 18:00-19:35. Petra Ekström (S) Anders Dahlberg (SD) Tore Nilsson (SD)

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Lilla Sess kl. 18:00-19:35. Petra Ekström (S) Anders Dahlberg (SD) Tore Nilsson (SD) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-12 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess kl. 18:00-19:35 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Håkan Dahlgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-10-22 08:00-09:00 216-220 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Peter Friberg (M)

Läs mer

Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (4) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30

Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (4) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30 Planutskott Sammanträdesdatum 2016-05-17 Sida 1 (4) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30 Katja Larsson, ordförande Sara Stanojevic

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2018-2019 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Tjänstemän m.fl. Per Kaarle, miljöchef Marita Gustafsson, sekreterare Anna Stjernholm, miljöinspektör, 1-2 Fredrik Berlin, miljöinspektör, 1-4

Tjänstemän m.fl. Per Kaarle, miljöchef Marita Gustafsson, sekreterare Anna Stjernholm, miljöinspektör, 1-2 Fredrik Berlin, miljöinspektör, 1-4 Sida 1(15) Plats och tid Mölndals stadshus rum 214, klockan 17.30 18.15. Beslutande Elpida Georgitsi (S) Kåre Widenqvist (S) Emil Forsberg (S) tjänstgör för Lars Möglebust (S) My Blomgren (MP), ordförande

Läs mer

Val av justerare samt tid och plats för justering. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar

Val av justerare samt tid och plats för justering. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, Örkelljunga klockan 15.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Martin Gustafsson (C) Henrik Nilsson (M) ej 92 Bjarne Daa (S) Henrik Johansen (M) Åke Sjörin (FP)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 68

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 68 68 Plats och tid Björnekullasalen, 2008-04-23, kl. 18.30 20.45 ande Sandberg, Ronny (s), ordf 64-72 Malm, Arne (c), vice ordf 64-72 Bresman, Lennart (m) 64-72 Wahlström Håkan (s) 64-72 Cronbring, Ulf (s)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-06-15 Sida 1 (11) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Marianne Pettersson

Läs mer

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Bernt Bergsten (C) ersättare Lars Isaksson (C) ledamot 16-23

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Bernt Bergsten (C) ersättare Lars Isaksson (C) ledamot 16-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.30-10.17 ande Lena Vilhelmsson (S) ordförande Christian Nålberg (S) v ordförande Heinz Blahusch (S) Ingvar Duán (S)

Läs mer

Rolf-Arne Söderlund. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadsnämndens förvaltning

Rolf-Arne Söderlund. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadsnämndens förvaltning 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Sunne, klockan 13.00 15.00 Paragrafer Beslutande Anders Folkesson (C) Arne Olsson (M), ordförande Thomas Waldenström (M), ersättare för Maria Widlund (M) Lennart Einarsson

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av Föreläggande om åtgärd på

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av Föreläggande om åtgärd på Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 12 Ärendeförteckning 22 Föreläggande om åtgärd på 23 Ansökan om förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus och garage på 24 Ansökan om bygglov för

Läs mer

... Markus Lund ANSLAG/BEVIS Partille Bygg- och miljönämnden

... Markus Lund ANSLAG/BEVIS Partille Bygg- och miljönämnden 1 KS-rummet, kommunhuset, kommunhuset, kl. 14:15 18:00 Plats och tid 2-11 Paragrafer Hadar Kronberg (M) Markus Lund (KD) Kerstin Nilsson (S) Ingemar Bengtsson (V) Arne Karyd (MP) Daniel Sernryd (SD) Björn

Läs mer

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Lars Björneld. Ulf Hanstål ANSLAGSBEVIS:

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Lars Björneld. Ulf Hanstål ANSLAGSBEVIS: 1 (10) Samhällsbyggnadsnämnd Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid: 2019-01-09 kl. 09.00-13.45 Lokal: Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Lars Björneld (L), ordf. Ulf Hanstål (M), vice ordf.

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum 1 (12) Paragrafer 55-63 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl. 15.00 16.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Planutskott Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (6) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:05

Planutskott Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (6) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:05 Planutskott Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:05 Katja Larsson (S), ordförande

Läs mer

Föredragningslista. Gruppmöten Miljö- och byggnämnden Plats: Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset i Arlöv Tid: kl.

Föredragningslista. Gruppmöten Miljö- och byggnämnden Plats: Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset i Arlöv Tid: kl. Miljö- och byggnämnden 2018-01-22 Plats: Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset i Arlöv Tid: 2018-01-30 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13)

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Plats och tid Tingshuset, tisdagen den 17 februari 2009, kl. 18.00-19.25 Beslutande Roland Parneving (m) ordförande Otto Andreasson (s) Bengt Claesson (m) Maja

Läs mer

Jn 13 Byggsanktionsavgift, Kungsgården Jn 14 Förslag till kalendarium Jn 15 Redovisning av delegationsärenden...

Jn 13 Byggsanktionsavgift, Kungsgården Jn 14 Förslag till kalendarium Jn 15 Redovisning av delegationsärenden... Jävsnämnden 2015-10-29 Jn 13 Byggsanktionsavgift, Kungsgården 1... 2 Jn 14 Förslag till kalendarium 2016... 3 Jn 15 Redovisning av delegationsärenden... 4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2015-10-29 1

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (11) Paragrafer 77-85 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 Beslutande Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Mats Waldemarsson Jesper Hansen André Sommén Claes Olsson Erdem

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 29 (40) Plats och tid Kommunhuset, Hjälmaren Vingåker, tisdag den 12 mars kl 17,10 18.10 Beslutande ledamöter Robert Davidsson (C), ordförande Roger Larsson (M), Vice ordförande Leif Skeppstedt (S) Pierre

Läs mer

Jävsnämnden 2014-12-16

Jävsnämnden 2014-12-16 Jävsnämnden 2014-12-16 Jn 23 Kalendarium 2015... 2 Jn 24 Information... 3 Jn 25 Redovisning av delegationsärenden... 4 Jn 26 Eken 3, Säter Uppsättning av skylt lov i efterhand... 5 Jn 27 Övriga ärenden...

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-30 Sida 1 (21) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Philip Maughan

Läs mer

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare 1(6) Plats och tid Carl August-rummet, onsdagen den 26 oktober 2016 kl 08:00-08:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD), vice ordförande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(7)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Beredningsrummet MSBN 2016-12-20, kl. 09:00-10:30 ande Ledamöter Övriga deltagande Tjänstemän Peder Wiklund (c), ordförande Gunilla Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 9.00-12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Hållinder Berglund (S) Åke Karlsson (S)) Mikael Swahn (S) Kjell Åke Nottemark

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn och utbildningsnämnden Plats och tid Vårboskolan, kl. 19:00 Sammanträdesdatum 2010-01-26 Sida 1 (14) Beslutande Övriga deltagande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) Lisbeth Lundgren(s)

Läs mer

Kommunhuset, Överrsten Måndagen den 9 mars 2015 kl 18:00 21:30

Kommunhuset, Överrsten Måndagen den 9 mars 2015 kl 18:00 21:30 2015-03-09 1 (14) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Överrsten Måndagen den 9 mars 2015 kl 18:00 21:30 Hanna Ershytt (C), ordförande Marianne Ragntoft (S), 1:e vice ordf Ingemar Kristensson

Läs mer

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP)

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP) 1(14) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 09.00-10.30 ande Ledamöter Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD), vice ordförande Kajsa Adolfsson (S) Bo Andersson (S) Carina Johansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8) Jävsnämnden 2012-05-08 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 10.15 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall (KD), ersättare

Läs mer

Peter Staland (C), ordförande Stig Lundqvist (M), vice ordförande Gert Berlin (S)

Peter Staland (C), ordförande Stig Lundqvist (M), vice ordförande Gert Berlin (S) Tid och plats 23 augusti 2018, kl. 13:00 30:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 13-19 Utses att justera Stig Lundkvist ande Ledamöter Peter Staland (C), ordförande Stig Lundqvist (M), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 13:30 14:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Ann-Charlotte Pihl-Larson Gunilla

Läs mer

Miljö- och bygglovsnämnden (13)

Miljö- och bygglovsnämnden (13) Miljö- och bygglovsnämnden 2019-03-20 1(13) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, onsdag den 20 mars 2019, kl 16.00-19.05 Paragrafer 28-37 Beslutande ledamöter M Grim Pedersen, ordf KD Madeleine Söderlund,

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, kl. 08.30 10.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Marcus Zadenius (FP) tjänstgörande ersättare för Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.05 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Övriga närvarande Sven Sonesson

Läs mer

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA Till miljö- och byggnämndens sammanträde Onsdagen den 3 december 2008, kl. 13.00 Grums kommunhus, sammanträdesrummet Bruket OBS TIDEN! Socialdemokratiska partigruppen har

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1(16) Sammanträdesprotokoll På grund av personuppgiftslagens bestämmelser är vissa uppgifter i detta protokoll XXX markerade. 6 sekretess Plats och tid Stadshuset, Drottninggatan 22, kl. 09:00-14:30

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, torsdagen den 27 augusti 2015 kl 9.00 9.20. Beslutande John Sundström (S), ordförande Sten-Åke Nilsson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Johan Bengtsson (MP) Ellinor Varady (M) Margareta Dahlgren (KD)

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Johan Bengtsson (MP) Ellinor Varady (M) Margareta Dahlgren (KD) 1 (15) Paragrafer 68-78 Plats och tid Vita huset kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Tid och plats kl 11.25 11.30 Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset Beslutande Ledamöter Peter Sövig (S), ordförande Lena Sundberg (S) Morgan Gutke (C) Kerstin Karlsson (L)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-02-05 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00-19.00 Gun-Britt Penderos (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C)

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C) 1(7) PROTOKOLL Datum 2019-01-31 Plats och tid Beslutande Fågelsjörummet kl. 13.00 Tommy Borg (S) John Nyman (C) Bengt Nyström (L) Per Olov Persson (M) Kurt Ljung (SD) Ersätter Fredik Röjd (LB) Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (12) Paragrafer 93-102 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Övriga närvarande Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Knut Gyllenstierna Mats Waldermarsson Jesper Hansen

Läs mer