BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2013-11-22 Sida 1 (12)"

Transkript

1 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 13:00-15:00 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande 62-64, Lars-Anders Espert (SD) Carl-Olof Landgren (S), tjg ers Sven Sonesson (M), ordf 65, tjg ers 62-64, Rolf Hagmann (-), tjg ers Övriga närvarande Fredrik Jörgensen (C), adj Bo Lindquist (V), adj Åke Holm, Trafikverket, 62 Lars Wästberg, Gertrud Richter, planchef Linda Larsson, planarkitekt Johan Rönnborg, Fanny Jacobsson, 66-67, 71 Erik Karlsson, Eva Blosfeld, 71 Utses att justera Carl-Olof Landgren (S) Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens kansli Paragrafer Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerande Linda Larsson Katja Larsson, Sven Sonesson Carl-Olof Landgren ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Planutskott Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli Underskrift _ Malin Lövdahl

2 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 2 (12) 62 Informationsärende - Stambanan Åke Holm från Trafikverket informerar om planerings- och projekteringsprocessen, tilllåtlighetsprövning med mera för utvidgning av Stambanan till fyra spår.

3 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 3 (12) 63 Stambanan - Miljödepartementets remiss KS/2009:253 Miljödepartementet har i skrivelse daterad till Trafikverket bland annat ombett Trafikverket inkomma med en uppdaterad bullerutredning avseende trafikprognos för år Miljödepartementet påpekar också att Burlövs kommun ännu inte har tillstyrkt tillåtligheten. Trafikverket har remitterat Buller- och vibrationsutredning, , till Burlövs kommun för yttrande samt givit kommunen möjlighet att uttala om kommunen kan tillstyrka tillåtligheten. Burlövs kommun har redan i mars 2013 yttrat sig principiellt över ovan nämnda bullerutredning, vilken vid tillfället inte var den slutgiltiga versionen som nu remitterats. Burlövs kommun noterar att de flesta av kommunen då lämnade synpunkter inte har beaktats i utredningen. Planutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avge yttrande till Miljödepartementet, via Trafikverket, enligt kommunledningskontorets förslag.

4 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 4 (12) KS/2012: Förslag till beslut om antagande av VA-plan - utbyggnadsplan för kommunalt vatten och avlopp Kommunstyrelsens planutskott antog den 21 mars 2013 ( 16) en projektbeskrivning för att ta fram en VA-plan. Planen har tagits fram av en arbetsgrupp bestående av tjänstemän från Burlövs kommun och VA SYD. En styrgrupp med avdelningschefer från respektive organisation har under arbetets gång informerats om status m.m. och godkänt rapporten för politisk behandling. Svar på remiss har inkommit från VA SYD, , miljö- och byggnämnden, och tekniska nämnden, Svaren tolkas som tillstyrkande. Synpunkterna har endast föranlett förtydligande av området Vallhusen och mindre rättelser. Planutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta VA-plan för Burlövs kommun enligt i ärendet redovisat förslag, att gälla från och med

5 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 5 (12) KS/2012: Förslag till beslut om yttrande över: Granskningshandling - Detaljplan för del av Sjölunda 9 i Hamnen Malmö Burlövs kommun fick den 29 oktober 2013 rubricerat ärende av Malmö stad för yttrande. Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt att på en del av fastigheten Sjölunda 9 bygga en anläggning för framställning av biogas och biogödsel. Burlövs kommun har tidigare yttrat sig i tillståndsprövningen som avseende verksamheten. Kommunstyrelsens planutskott beslutar att avge yttrande till Malmö stad enligt upprättat förslag tillsammans med tidigare yttrande daterat Beslutet förklaras omedelbart justerat. Jäv Katja Larsson (s) deltar inte i beslutet på grund av jäv.

6 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 6 (12) 66 Samråd om Detaljplan för Almlunda gård, Kyrkheddinge, Staffanstorps kommun KS/2013:225 I Kyrkheddinge, Staffanstorps kommun, finns behov av ett utökat antal förskoleplatser. I takt med den planerade utbyggnaden av orten, såsom den föreslås i kommunens översiktsplan, kommer behovet att öka ytterligare. Syftet med planläggningen är att möjliggöra en ny förskola med sex avdelningar i östra delen av Kyrkheddinge, i nära anslutning till befintliga och planerade utbyggnadsområden. Den nya förskolan ska ersätta de befintliga förskolorna i Kyrkheddinge. Detaljplanen har tidigare varit ute på samråd Sedan det förra samrådet har planområdet utökats och en ny trafikutredning har tagits fram. Under det förra samrådet ansåg Burlövs kommun sig inte vara berörda av detaljplanen och avstod därför från att yttra sig. Förvaltningen föreslår att Burlövs kommuns planutskott lämnar yttrande i enlighet med redovisat förslag. Kommunstyrelsens planutskott beslutar att lämna yttrande till Staffanstorps kommun enligt av förvaltningen upprättat förslag. Beslutet förklaras omedelbart justerat.

7 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 7 (12) KS/2013: Remiss - Godstrafikprogram för Malmö Gatukontoret i Malmö stad har i samarbete med stadsbyggnadskontoret, fastighetskontoret och miljöförvaltningen tagit fram ett förslag till godstrafikprogram för Malmö. Som bilaga till programmet finns ett dokument som kallas för nulägesbeskrivning. Programmet syftar till att beskriva hur arbetet inom godstrafikområdet ska bedrivas inom Malmö stad under de kommande åren. Programmet tar sikte på tiden fram till år Programmet har fyra övergripande inriktningsmål. Godstrafiken i Malmö ska utvecklas så att den: 1. Fungerar väl på stadens villkor 2. Skapar tillväxt i Malmö och Öresundsregionen 3. Medför minimal miljöpåverkan lokalt, regionalt och globalt 4. Bidrar till en trygg och trafiksäker stad För att beskriva hur Malmö stad ska uppnå de olika inriktningsmålen och deras respektive effektmål har fem strategier med ett antal åtgärder kopplade till sig tagits fram. De fem strategierna är: 1. Samverka med externa aktörer för att utveckla godstrafiken i Malmö. 2. Arbeta för en effektiv och säker citylogistik som ger en attraktiv stadsmiljö. 3. Satsa på Norra hamnen och på sikt Glostorps vång som Malmös expansionsområde för logistikverksamheter för godsnoden Öresund. 4. Satsa på förnybara bränslen samt rena, tysta och energisnåla transporter i godstrafiksektorn. 5. Öka den interna kunskapsnivån i Malmö stads förvaltningar kring godstrafikfrågor. Efter att godstrafikprogrammet har antagits kommer en mer detaljerad handlingsplan att tas fram. Kommunstyrelsens planutskott beslutar att till Malmö stad lämna yttrande enligt av förvaltningen upprättat förslag.

8 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 8 (12) KS/2013: Detaljplan för Hjärup 8:16 m. fl - Åkerslundshusen, Staffanstorps kommun Staffanstorps kommun har utarbetat ett samrådsförslag till detaljplan för Hjärup 8:16 m.fl. Åkerslundshusen som översänts till Burlövs kommun för yttrande. Detaljplanen avser att möjliggöra för utbyggnad av 47 nya bostäder. Förvaltningen föreslår att Burlövs kommuns planutskott lämnar yttrande i enlighet med redovisat förslag. Kommunstyrelsens planutskott beslutar att till Staffanstorps kommun avge yttrande enligt i ärendet redovisat förslag. Beslutet förklaras omedelbart justerat.

9 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 9 (12) KS/2013: Remiss bygglov för nybyggnad av mast med teknikbod, Tågarp 15:1 Miljö- och byggnämnden har översänt bygglovsförfrågan gällande ny mast och teknikbod på Tågarp 15:1 till kommunstyrelsens planutskott för yttrande. Ansökan om bygglov har inkommit från Trafikverket. Förvaltningen föreslår att Burlövs kommuns planutskott lämnar yttrande i enlighet med redovisat förslag. Kommunstyrelsens planutskott beslutar att till miljö- och byggnämnden avge yttrande enligt i ärendet redovisat förslag.

10 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 10 (12) 70 Förskola i Arlöv - framställan om utredningsuppdrag KS/2013:251 Barn- och utbildningsnämnden lämnade, , en framställan till kommunstyrelsen om att planeringsavdelningen skulle få i uppdrag att utreda placeringen av en ny förskola om minst 6 avdelningar i Arlöv. Kommunstyrelsen fattade, , beslut om att lämna uppdraget till kommunledningskontoret tog kommunstyrelsen 21 ett beslut om att upphäva uppdraget till kommunledningskontoret med hänvisning till att en ny förskola skulle placeras på Humlemadskolans område i samband med nybyggnation. Kommunfullmäktige har nu fattat beslut att inte gå vidare med planerna för Humlemadskolan. Därmed försvinner möjligheten att placera en ny förskola på skoltomten. Barn- och utbildningsnämnden, BUN , föreslår att planavdelningen får ett nytt uppdrag att skyndsamt utreda en lämplig placering av en ny förskola om minst 6 avdelningar i Arlöv. Kommunstyrelsens planutskott beslutar att ge kommunledningskontoret i uppdrag att göra en placeringsutredning för en ny förskola om minst 6 avdelningar i Arlöv, samt att skyndsamt meddela resultatet till barn- och utbildningsnämnden.

11 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 11 (12) 71 Informationsärenden Trafikplanen Landskapsarkitekt Fanny Jacobsson informerade om trafikplanen. Den ska gå på remiss till tekniska nämnden, miljö- och byggnämnden, trafikverket och grannkommunerna. En separat parkeringsstrategi ska sedan tas fram som ska innehålla parkeringspolicy och parkeringsnorm. Arkitettävling Kronetorp Projektledare exploatering Eva Blosfeld informerade om att tävlingsprogrammet, efter att delar av framtidsplanen inarbetats i det, antagits av Sveriges Arkitekter och tävlingsjuryn. Eva informerade även om tidplanen. Upphävande av riksintresse för kulturmiljö Planchef Gertrud Richter informerade om riksantikvarieämbetets svar på länsstyrelsens förslag till förändring av riksintresset för kulturmiljö inom kommunen. Efter diskussion föreslogs att kommunen bör bjuda in riksantikvarieämbetet, vilket planeringsavdelningen kommer att undersöka. Kabling av luftledning inom Kronetorpsområdet Planarkitekt Linda Larsson informerade om remiss från E.on avseende kabling av luftledningen som går igenom Kronetorpsområdet. Detaljplaner Planarkitekt Linda Larsson informerade om pågående detaljplanearbete i kommunen: Detaljplan för del av Kronetorp 1:1, Kronetorps gård har varit på samråd men länsstyrelsen har begärt förlängd svarstid till slutet av november. Detaljplan för del av Burlöv 13:1, Mimosavägen har varit på samråd och länsstyrelsen har påpekat att den berör allmänt intresse och därför bör behandlas enligt normalt planförfarande. Planeringsavdelningen kommer att utgå ifrån detta i det vidare planarbetet. Detaljplan för del av Åkarp 7:58 är utställd för andra gången fram till den 15 december.

12 Planutskott Sammanträdesdatum Sida 12 (12) 72 Delgivningsärenden Handlingarna har delgivits kommunstyrelsens planutskott via kallelsen: Framtidsplanen mötestillfällen Tävlingsprogram Kronetorp Domslut för Sydskånes Avfallsaktiebolag

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Plats och tid Stora Sessionssalen, kl. 9:00-11.00 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M) Carl-Olof Landgren

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, kl. 9:00-11.30 Beslutande Katja Larsson, ordförande Sven Sonesson (M), tjg. ers. Lars Johnson (M) Mats Lithner (FP)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Planutskott Sammanträdesdatum 2013-06-20 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 9:00-11:15 Beslutande Lars-Erik Wollmér (S), ordförande Carl-Olof Landgren (S) Lars Johnson (M) Sven Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-04-17 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-04-17 Sida 1 (11) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-04-17 Sida 1 (11) Plats och tid Stora Sessionssalen, kl. 9:00-10:55 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) 26-34 Lars Johnson (M) Carl-Olof Landgren

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 9:00 11:00 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-12-20 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-12-20 Sida 1 (8) Planutskott Sammanträdesdatum 2012-12-20 Sida 1 (8) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9.00 10.45 Katja Larsson (S) ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9) Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionsalen kl. 9:00-10:35 Katja Larsson (S), ordförande Lars Johnson (M), 1:e vice ordförande Bo Lindquist (V) Lars-Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2013-10-17 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2013-10-17 Sida 1 (12) Planutskott Sammanträdesdatum 2013-10-17 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:55 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars-Anders Espert

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6) Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9.00 10.20 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Planutskott Sammanträdesdatum 2012-09-27 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9.00 11.00 Katja Larsson (S) ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2012-10-18 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9.00 11.00 Katja Larsson (S) ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Sven Sonesson (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-02-23 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-02-23 Sida 1 (13) Planutskott Sammanträdesdatum 2015-02-23 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsalen, kl. 9:00-11:40 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande Lars Johnson (M), 1:e vice ordförande Kent Wollmér (S), tjg

Läs mer

Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (4) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30

Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (4) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30 Planutskott Sammanträdesdatum 2016-05-17 Sida 1 (4) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30 Katja Larsson, ordförande Sara Stanojevic

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-09-18 Sida 1 (12) Plats och tid Stora Sessionssalen, kl. 9:00-11:00 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande 48-52, 54-58 Lars Johnsson (M), tjg ordf. 53 Mats Lithner

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2013-04-18 Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2013-04-18 Sida 1 (9) Planutskott Sammanträdesdatum 2013-04-18 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset i Arlöv kl. 9:00-11:00 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-12-14 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-12-14 Sida 1 (11) Planutskott Sammanträdesdatum 2015-12-14 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00 11:15 Katja Larsson (S), ordförande Lars Johnson (M), vice ordf. Ove Johansson

Läs mer

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-02-10 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-02-16 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Planutskott Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (6) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:05

Planutskott Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (6) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:05 Planutskott Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:05 Katja Larsson (S), ordförande

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-05 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.15 18.45 Lars-Olle

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-12-12 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-12-20 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-02-05 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00-19.00 Gun-Britt Penderos (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

Ärende Beteckning Sida. 3. Program för arkitekttävling Kronetorp KS/2008:154 39 4. Ändrad kommungräns Burlöv - Malmö, Arlöv 22:40 och 22:191

Ärende Beteckning Sida. 3. Program för arkitekttävling Kronetorp KS/2008:154 39 4. Ändrad kommungräns Burlöv - Malmö, Arlöv 22:40 och 22:191 Planutskott 2013-04-12 Plats: Lilla sessionssalen, medborgarhuset, Arlöv Tid: 2013-04-18 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-09-20 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-09-27 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 17.00 19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Carl-Olof Landgren

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-11-12 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-11-15 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-03-22 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-03-22 Sida 1 (13) Planutskott Sammanträdesdatum 2012-03-22 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 09.00 12.10 Beslutande Katja Larsson (S), ordf, 14, 16-23 Carl-Olof Landgren (S), tj ers

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-16 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Lars-Olle Olsson

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(6) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.30 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-09-18 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Håkan

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.00 Katja Larsson (S), ordförande Carl-Olof Landgren

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.10 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers för

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Kay Stark och Andreas Jörgensen. Kommunhuset (omedelbar justering)

Kay Stark och Andreas Jörgensen. Kommunhuset (omedelbar justering) 1(6) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 13.00 13.20, 14.20 14.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justerare Justeringens plats och tid

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionsalen kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionsalen kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-03-07 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionsalen kl. 15.00 17.10 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke Mårtensson (S) Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved Bm Utskott Gislaved Sammanträdesdatum 2019-01-29 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 16.10-17.35 Beslutande Magnus Sjöberg (C) ordf Torbjörn Gustafsson (C) Patric Bergman (M) Björn Olsson (L) Nicklas

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott

Byggnadsnämndens arbetsutskott Byggnadsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (14) Diarienummer BN 2016/0213 Byggnadsnämndens arbetsutskott Plats och tid Ledamöter Övriga Porfyren 2, Plan 7, Kristallen, Brotorget 1, klockan 13.00 15.20

Läs mer

Linda Larsson Sekreterare. Ärende Beteckning Sida. 6. Informationsärenden 138

Linda Larsson Sekreterare. Ärende Beteckning Sida. 6. Informationsärenden 138 Planutskott 2013-06-13 Plats: Lilla sessionssalen, medborgarhuset, Arlöv Tid: 2013-06-20 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 18:10 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Linda Larsson Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Linda Larsson Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2013-10-10 Plats: Lilla sessionssalen, medborgarhuset, Arlöv Tid: 2013-10-17 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 9.00-10.15, 10.30-11.00 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP)

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-30 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30-11:35 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Byggnadsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Gnejsen, Plan 7, Kristallen, Brotorget 1, Lund, kl 09:00-10:40 Ordförande: Ledamöter: Christer Wallin (M) Mia Honeth (FP) Björn Abelson (S) Övriga närvarande: Barbro

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-01-22 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 Katja Larsson (S), ordf.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (7) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 16.00 17.05 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(13) Plats och tid Kansliets sammanträdesrum, kl. 9.00-9.30, 9.45-11.40 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-14 Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-14 Sida 1 (9) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-14 Sida 1 (9) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30-20.00 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Zita Petersson (S) Ove Johansson

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-28 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Philip

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Sekreterare. Val av justerande: Britt Sonesson och Lennart Glans. Ärende Beteckning Sida

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Sekreterare. Val av justerande: Britt Sonesson och Lennart Glans. Ärende Beteckning Sida Kungörelse Kommunfullmäktige 2013-02-06 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2013-02-18 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Sida 1 (15) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Sida 1 (15) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 20.20 Beslutande Carl-Olof Landgren (S) Philip Maughan (V) Håkan Dahlgren (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet Bildhuggaren, kl 08.15-09.45 Beslutande Claes Jägevall, (FP), ordf Ann-Britt Danielsson, (M) Stefan Larsson, (KD) Rolf Eriksson, (S), ordf 135 Anne-Marie Wahlström, (S)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2013-2015 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Byggnadsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Röda rummet, Bangatan 10 A, Lund, kl 08:00-09:15 Ordförande: Ledamöter: Wallin Christer (M) Bolin Staffan (FP) Abelson Björn (S) Ersättare: - Övriga närvarande: Yngveson

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 13:00. Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD)

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 13:00. Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-01-30, kl. 13:00 Beslutande: Ersättare: Adjungerade: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Ola Carlsson (M)

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Dan Zimmergren, miljöinspektör Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Dan Zimmergren, miljöinspektör Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:30 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Philip Maughan (V), ordf. Håkan Dahlgren (M) Zita Petersson (S) Lars-Göran

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-06-17 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 16.30 16.45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16:00 Beslutande Övriga deltagare (S) Magnus Nyström, ordförande (S) Leif Danielsson (S) Anna-Karin Lundström (S) Kjell Lidman (S) Tomas Eklund (S) Isabella

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA.

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA. Protokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-16, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Åsa Joelsson, bygglovshandläggare Mikael Granath, utredningssekreterare Tomas Isaksson, miljö- och Pontus Wätterbäck, miljö- och byggchef

Åsa Joelsson, bygglovshandläggare Mikael Granath, utredningssekreterare Tomas Isaksson, miljö- och Pontus Wätterbäck, miljö- och byggchef Vansbro Tid och plats Järnarummet, onsdagen den 18juni 2014 kl. 10.00-10.30 Beslutande Sven Blom, C, ordf. Pernilla Gomersson, C Renate Särnmo, S Tjg ersättare Martin Stornils, S Övriga deltagare Utses

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) klockan Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) klockan Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 2011-04-04 Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhuset, Särslöv, måndagen den 4 april 2011, klockan 08.30-11.20 Beslutande Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit

Läs mer

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida Kommunstyrelsen 2012-02-28 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-05 kl. 18:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

Protokoll. Byggnadsnämnden

Protokoll. Byggnadsnämnden Byggnadsnämnden 133-134 Byggnadsnämnden Sida 2 Byggnadsnämndens sammanträde 133 Delårsrapport per 2010-06-30 134 Remiss Ändring av reglementen, nya regler för strandskydd och prövning av vindkraft Byggnadsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved Bm Utskott Gislaved Sammanträdesdatum 2019-05-21 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 16.10-17.05 Beslutande Magnus Sjöberg (C) ordf Torbjörn Gustafsson (C) Patric Bergman (M) Björn Olsson (L) Nicklas

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(14) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.10 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Marlen Jensen (SD) ersättare Göran Granberg (SD) ersättare

Marlen Jensen (SD) ersättare Göran Granberg (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 19.10-19.20 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) 1:e vice ordförande Annette Linander (C) 2:e vice ordförande Fredrik

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-11-15 Innehållsförteckning Ärende 86 Begäran om hastighetsbegränsning på väg 1852, Brandstorp, Habo kommun... 163 87 Granskning av planförslag för detaljplan Fiskebäck 3:76 med

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Kommunstyrelsen KS 2017/

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Kommunstyrelsen KS 2017/ Protokoll 1 (5) Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanrädeslokal Bullaren i kommunhuset, Tanumshede, kl 08.30 08,45 Ledamöter Övriga närvarande Justeringens plats och tid Paragrafer 97 Se nästa sida. Ulf

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 20:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20. Ingvar Olsson (SD) Rolf Hagmann (SD)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20. Ingvar Olsson (SD) Rolf Hagmann (SD) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-01-19 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Hans-Åke Mårtensson (S), ordf Andréette

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2006-08-23 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Tommy Nilsson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-04-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-04-24 Sida 1 (5) Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-04-24 Sida 1 (5) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 18:00-18:30 Beslutande Gun-Britt Penderos (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Britt Sonesson (M) Sven-Åke Persson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16 2014-04-16 1(6) Plats och tid Ekströmska i kv Värjan klockan 09.00-12.25, 13.30-15.00 Beslutande Magnus Johansson (MP) Ann-Sofie Wågström (S) Eva Alström (S) Ingerth Haglund (S) Nicklas Karlsson (S) Birgitta

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-08 Sida 1 (9) Plats och tid Medborgarhuset i Arlöv, Konfer, kl. 18:00-19.00 Beslutande Övriga närvarande Inger Borgenberg, S, ordförande Bo Lindquist, V, 1e vice

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl 08.30 09.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Olof Röstin (M), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Annie Karlsson (S) Teddy

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: 1(6) Plats och tid Konferensrum 105, Ale Kulturrum, kl. 09:30-09:40 Beslutande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn (S), ordförande Dennis Ljunggren

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) 1(10) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.40 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16 1 (19) Paragrafer 1-16 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 1(14) Plats och tid Paragrafer 22-34 Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Inger Olsson-Blomberg, 1:e vice ordf (M) Lars-Gunnar

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-03-14 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-22 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer