För att bevara apparaten i detta skick och för säker användning måste du som användare följa instruktionerna i denna bruksanvisning!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "För att bevara apparaten i detta skick och för säker användning måste du som användare följa instruktionerna i denna bruksanvisning!"

Transkript

1 3-kanals radio-väderstation BAR % återvunnet papper, klorfri blekning Den här bruksanvisningen har publicerats av Conrad Electronic GmbH, Klaus-Conrad-Straße 1, Hirschau/ Tyskland. Ingen återgivning (inklusive översättning) är tillåten av bruksanvisningen utan tillverkarens skriftliga tillåtelse. Förbudet gäller hela dokumentet såväl som delar därav och inkluderar t.ex. kopiering, mikrofilmning och lagring i elektroniska medier. Bruksanvisningen återspeglar de tekniska specifikationer som var gällande vid tryckningen. Vi förbehåller oss rätten att ändra de tekniska och fysiska specifikationerna. Den här bruksanvisningen hör till produkten. Den innehåller viktig information om driftsättning och användning av apparaten. Vänligen ha detta i åtanke när du överlåter apparaten till tredje part. Spara därför bruksanvisningen för framtida bruk! Inledning Kära kund, Tack för att du har valt att köpa den här produkten. Produkten uppfyller kraven i de gällande europeiska och nationella riktlinjerna när det gäller elektromagnetisk kompatibilitet. Den har CE-märkning och dokumentation som styrker det finns tillgänglig hos tillverkaren. För att bevara apparaten i detta skick och för säker användning måste du som användare följa instruktionerna i denna bruksanvisning! Var vänlig och läs igenom hela bruksanvisningen innan produkten används för första gången och fäst stor vikt vid instruktionerna om användning och säkerhet! Alla företagsnamn och produktbeskrivningar som förekommer är respektive tillverkares varumärke. Alla rättigheter är förbehållna. Vid frågor kontakta och rådfråga vår tekniska serviceavdelning: Germany: Tel. 0180/ or / Fax / tkb@conrad.de mån. till fre Innehållsförteckning 1. Avsedd användning

2 2. Leveransens innehåll 3. Symbolförklaring 4. Säkerhetsföreskrifter 5. Instruktioner för batterihantering och miljöskydd 6. Systembeskrivning 7. Indikatorer och kontroller a) Bashenhetens framsida b) Basenhetens baksida c) Utesensorn 8. Driftsättning a) Att sätta i batterier i utesensorn b) Att sätta i batterier i basenheten c) Hur man använder bordsstativet och hur man hänger enheten på väggen 9. Användning a) Allmän information b) Att växla mellan tids/datumvisningen c) Att läsa av inomhustemperaturen och fuktigheten inomhus d) Visning/Radering av minimum- och maximumvärden e) Automatisk sökfunktion för utesensorerna f) Indikator för utomhustemperaturens tendens g) Att växla mellan C/ F-temperaturenheter h) Indikator för lufttryckets tendens i) Visning av väderprognos j) Mottagning av DCF-signaler k) Manuell tids/datuminställning l) Inställning av alarmtiden m) Att aktivera/avaktivera alarmet n) Att reagera på alarmet och att stänga av det 10. Räckvidd och radiostörningar 11. Drift 12. Underhåll och rengöring 13. Avfall a) Allmän information b) Att slänga batterier/uppladdningsbara batterier 14. Tekniska data a) Basenheten b) Utesensorn 15. Konformitetsdeklaration (DOC) 1. Avsedd användning 3-kanals-radio-väderstationen BAR 923 visar inomhustemperaturen och fuktigheten inomhus (sensorn är inbyggd i basenheten). Dessutom visar enheten temperaturen som överförs från en utesensor till basenheten (en utesensor medföljer, upp till tre sensorer kan användas). Enheten lagrar maximum/minimumvärden för inomhus/utomhus-temperaturen och värden för fuktigheten inomhus.

3 Väderstationen har en inbyggd DCF-mottagare och visar därmed exakt tid och datum (manuell inställning av tid och datum är också möjlig). En inbyggd termometer i väderstationen (lufttrycksmätare) förutspår väder, och visar det grafiskt i form av symboler. Enheten har också en inbyggd alarmklocka (som går att stänga av/sätta på). Att använda apparaten på annat sätt än det ovan beskrivna leder till skador på apparaten. Dessutom kan det innebära fara (t.ex. kortslutning eld etc.). Det är inte tillåtet att ändra på eller bygga om någon av apparatens delar. Följ alltid säkerhetsföreskrifterna som finns i denna bruksanvisning. 2. Leveransens innehåll 3. Symbolförklaring Väderstation med bordsstativ Utesensor med stöd Bruksanvisning En blixt med pilände i en triangel används för att göra dig uppmärksam på potentiell risk för personskador som till exempel elektrisk chock. Ett utropstecken i en triangel avser att göra användaren uppmärksam på information i bruksanvisningen som måste beaktas. Hand -symbolen ger dig goda råd och instruktioner som rör användningen av väderstationen. 4. Säkerhetsföreskrifter Skador som orsakats av att man underlåtit att iaktta föreskrifterna i bruksanvisningen gör att garantin inte gäller. Tillverkaren frånsäger sig ansvaret för följdskador! Vi har ingen skadeståndsskyldighet för personskador eller skador på egendom som orsakats av felaktig användning eller underlåtenhet att iaktta säkerhetsföreskrifterna! I dessa fall blir garantin ogiltig! 3-kanals-radio-termometern BAR 923 är endast avsedd för bruk i torra inomhuslokaler. Utsätt den aldrig för direkt solljus, extrem hetta, kyla, fukt eller väta. Den medföljande utesensorn kan däremot användas på en skyddad plats utomhus. Av tillstånds/säkerhetsskäl (CE) är det inte tillåtet att modifiera eller bygga om produkten! Låt inte emballaget ligga kvar efter uppackningen. Plastfolie, plastpåsar, polystyrenbitar etc. är farliga leksaker för barn.

4 Var rädd om produkten! Att tappa den även om det bara är från låg höjd ger skador på den. Var vänlig och läs igenom hela bruksanvisningen före användning och installation av enheten. 5. Instruktioner för batterihantering och miljöskydd Batterier/uppladdningsbara batterier måste förvaras utom räckhåll för barn. Sätt in batterierna/de uppladdningsbara batterierna vid rätt poler. Låt inte batterier/uppladdningsbara batterier ligga framme utan uppsikt. Barn och djur kan svälja dem. Om det skulle hända uppsök genast läkare. Läckande och skadade batterier/uppladdningsbara batterier kan ge frätskador på huden. Använd därför skyddshandskar när du byter dem. Se till att inte kortsluta batterierna/de uppladdningsbara batterierna och kasta dem inte i elden. Det medför explosionsrisk! Ta inte bort höljet på batterierna/ de uppladdningsbara batterierna. Återuppladda inte vanliga batterier p.g.a. explosionsrisk! Om inte produkten används under en längre tid (p.g.a. förvaring och liknande) avlägsna batterierna/de uppladdningsbara batterierna för att förebygga skador som kan uppkomma av läckage från batterierna/de uppladdingsbara batterierna. Var god observera: Basenheten och utesensorn kan också drivas med uppladdningsbara batterier. Men eftersom spänningen är lägre (uppladdningsbara batterier 1,2 V, batterier 1,5 V) blir räckvidden och drifttiden kortare. Dessutom kan problem uppstå vid mottagningen av DCF-tidssignaler på grund av den lägre spänningen. Om problem skulle uppstå vid användning av uppladdningsbara batterier (t.ex. kort räckvidd, kort drifttid, dålig DCF-mottagning etc.), avlägsna de uppladdningsbara batterierna och använd vanliga batterier istället. Vi rekommenderar användning av alkaliska batterier av hög kvalitet därför att deras livslängd är längre än vanliga zink-kol-batterier. 6. Systembeskrivning Basenheten har en stor LC-display som visar inomhustemperatur, fuktigheten inomhus, tid och datum och utomhustemperaturen som mäts och överförs av utesensorn. Basenheten kan ha upp till tre utesensorer (en medföljer). En inbyggd barometer (förändringar i lufttrycket används för att förutsäga vädret med relativt stor noggrannhet) möjliggör visning av väderprognoser i form av grafiska symboler ( Sol, Moln, Regn ). Du behöver inte installera några kablar eftersom radioöverföring sker från utesensorn till basenheten (433 MHz-teknik) vilket gör installationen enkel och flexibel. Du kan till exempel installera en utesensor i carporten, en annan i pannrummet och en tredje kan mäta och överföra temperaturen från ditt förråd.

5 Basenheten kan lagra maximum och minimumvärden för utomhus/inomhustemperaturen och fuktigheten inomhus som mäts upp av utesensorn och inomhussensorn. Dessutom finns det en inbyggd trendindikator i LC-displayen som visar temperaturen som mätts upp av utesensorn. Det finns också en komfortnivåindikator för fuktigheten inomhus (komforten visas i form av smileys ). Innevarande tid och datum synkroniseras automatiskt av DCF-radiosignaler, när basenheten befinner sig inom en radie av ungefär 1500 km från Frankfurt am Main i Tyskland (DCF77) varifrån signalerna utgår. Du kan också ställa in tid och datum manuellt om du befinner dig utanför DCF-sändarens räckvidd. Visningen av veckodagarna finns på 5 språk: engelska, tyska, spanska, franska och italienska. Basenheten har en alarmfunktion som går att sätta på/stänga av. Basenheten kan monteras på en vägg (det finns ett hål på baksidan av enheten för detta ändamål) eller placeras på ett plant underlag med hjälp av det medföljande bordsstativet. 7. Indikatorer och kontroller a) Basenhetens framsida A. LC-displayen Visar temperaturen som mätts upp av utesensorn, inomhustemperaturen och tid (eller datum). B. Visningsfönster för väderprognos (& batteriindikator för svaga batterier) Grafisk visning av väderprognos Indikator för lufttryckets tendens Symbol för svaga batterier (om basenhetens batterier är svaga) C. Visningsfönster för utesensorn Visning av aktuell temperatur som mätts upp av utesensorn (det går att växla mellan C/ F-enheter ) Visning av maximum/minimumvärden Indikator för temperaturtendensen Symbol för svaga batterier (om utesensorns batterier är svaga) Kanalindikator för utesensorn (kanal 1-3) D. Visningsfönster för basenheten Visning av aktuell inomhustemperatur (det går att växla mellan C/ F-enheter ) Visning av maximum/minimumvärden

6 E. Visningsfönster för fuktigheten inomhus Aktuell fuktighet inomhus Grafisk visning av komfortnivåindikatorn Visning av maximum/minimumvärden F. Visningfönster för tid/datum G. MODE -knapp Visning av innevarande tid och datum (dag, månad, år, veckodag) eller alarmtid Symbolerna AM/PM vid 12-timmars inställning Statusindikator för DCF-mottagningen Klocksymbol som visar att alarmet är aktiverat För att växla mellan inställningslägen eller för att bekräfta inställningar H. Channel -knapp För att alternera mellan utesensorer I. -knapp För att aktivera inställningstiden för alarmet J. MEM -knapp Display/Radering av lagrade maximum/minimum temperaturvärden b) Basenhetens baksida K. Reset-knapp För att återgå till den förinställda fabriksinställningen L. AL ON/OFF -knapp För att slå på och av alarmfunktionen M. Att alternera mellan C/ F-enheter Skjutknapp för att alternera mellan C/ F temperaturenheter N. och -knappar För att höja eller sänka värdet på inställningen O. Hål för upphängning på vägg

7 För att hänga upp basenheten på väggen P. Batterifack Batterifack för två (AA) LR6-batterier Q. Bordsstativ För placering av basenheten på plant underlag b) Utesensorn A. Lysdiod Blinkar kort vid överföring av data B. Hål för upphängning på vägg För att hänga upp utesensorn på väggen C. Reset-knapp För att återgå till den förinställda fabriksinställningen D. Skjutknapp för val av kanal Att ställa in en kanal hos utesensorn (kanal 1, 2, 3) E. Batterifack Batterifack för två (AAA) LR03-batterier F. Batterilock För att stänga batteriluckan, skruvas fast med tre skruvar G. Stöd För att kunna placera utesensorn på ett underlag 8. Driftsättning Var god observera: Om du vill använda mer än en utesensor, tilldela en egen kanal till varje sensor (kanal 1/2/3). Annars kommer inte någon av sensorerna att fungera! Sätt först i batterier i utesensorerna och därefter i basenheten.

8 När du installerar apparaten för första gången ska du placera basenheten nära utesensorn och sedan trycka in RESET -knappen på basenhetens baksida efter att du har satt i batterier i enheten. Räckvidden för överföring mellan utesensorn och basenheten är under normala förhållanden omkring 20 till 30 meter. Men värdet påverkas i hög grad av förhållandena kring enheten (t.ex. väggar, armerade betongtak etc). Mer information finns i kapitel 10 Räckvidd och radiostörningar på sidan i den här bruksanvisningen: Även om utesensorn är avsedd att installeras och användas utomhus, måste den installeras på ett skyddat ställe t.ex. under en carport. Dessutom kan direkt solljus, regn, snö o.s.v. påverka mätvärdenas noggrannhet negativt. Om du tänker hänga basenheten eller utesensorn på en vägg, borra ett hål i väggen och sätt i en lämplig väggplugg. När du borrar var försiktig så att du inte skadar någon elektrisk-, gas- eller vattenledning av misstag, eftersom det kan innebära livsfara! Skruva i en skruv i väggen. Lämna omkring 3 mm mellan den undre delen av skruven och väggen. Sedan kan du använda skruven till att hänga upp antingen basenheten eller utesensorn. a) Att sätta i batterier i utesensorn Avlägsna skruvarna från batterifackets lock genom att använda en lämplig skruvmejsel Välj önskat kanalnummer genom att använda CHANNEL -skjutknappen Var och en av utesensorerna måste ha ett eget kanalnummer! Var god observera: Sätt i två (AAA) LR03-batterier vid rätt poler. I batterifacket finns polaritetsmarkeringar som visar hur batterierna ska sitta. Se även bilden nedan. Sätt på locket till batterifacket på enheten och dra åt skruvarna ordentligt. För att enheten ska kunna känna av att man har bytt utesensorns kanalnummer måste man avlägsna batterierna eller trycka in utesensorns RESET knapp. b) Att sätta i batterier i basenheten Sätt först i batterierna i utesensorerna, om du inte har gjort det ännu. Annars är det möjligt att inte basenheten känner av utesensorerna korrekt. Öppna batteriluckans lock (se bilden nedan, skjut tappen 1 mot locket, i pilens riktning och avlägsna sedan locket).

9 Sätt i fyra (AA) LR6-batterier i batteriluckan med polerna åt rätt håll. I batterifacket finns polaritetsmarkeringar som visar hur batterierna ska sitta. Se också bilden nedan. Stäng batteriluckan. Börja med att föra in de två stiften 2 i hålen 3 och stäng sedan batterilocket. När utesensorns batterier håller på att ta slut visas symbolen för svaga batterier när man aktiverar respektive kanal ( Channel -knappen). Symbolen svaga batterier visas också när basenhetens batterier håller på att ta slut. c) Hur man använder bordsstativet och hur man hänger enheten på väggen Basenheten har ett flyttbart bordsstativ. Om du vill ställa basenheten på en plan yta, sätt på basenheten på bordsstativet och se till att det fästs ordentligt. Se bilden nedan. Det går bra att hänga basenheten på väggen. Använd hålet på enhetens baksida för att hänga upp den på en skruv. Utesensorn har ett metallstöd för att man ska kunna ställa den. Fäst stödet i hålen på enhetens baksida. Se bilden nedan. Det går också bra att hänga utesensorn på en vägg. Använd hålet på sensorns baksida för att hänga upp den på en skruv. 9. Drift a) Allmän information RESET -knappen på basenheten ska bara användas om enheten inte fungerar (om någon underlig ikon visas på LC-displayen). Detta händer t.ex. när man byter batterier. Tryck in RESET -knappen försiktigt i en eller två sekunder genom att använda ett spetsigt föremål (t.ex. en kulspetspenna). När man har satt i batterier i utesensorerna börjar de sända den uppmätta temperaturen med 30-sekundersintervall. Basenheten börjar söka efter signaler från utesenorerna ungefär en minut efter att batterierna har satts i. Om enheten tar emot signaler visas temperaturen på översta raden. Inomhustemperaturen (sensorn är inbyggd i basenheten) visas på den andra raden. Basenheten uppdaterar automatiskt temperaturvärdena var 30:e sekund. Om inte några signaler tas emot visas streck ( ) och mottagarikonen visar :.

10 Tryck ner MEM - och CHANNEL -knappen samtidigt för att påbörja en ny signalsökning. Denna funktion är mycket användbar för att synkronisera överföringen och mottagningen mellan utesensorerna och basenheten b) Att växla mellan tids/datumvisning Genom att trycka kort på MODE -knappen flera gånger kan man växla mellan tid, tid och veckodag och datum på den undre raden. c) Att läsa av inomhustemperaturen och fuktigheten inomhus Inomhustemperaturen och fuktigheten inomhus visas (sensorer finns inbyggda i basenheten) på tredje och fjärde raden på LC-displayen. En liten husikon med ordet IN visas till höger. Se bilden till höger. Luftfuktigheten visas i % (t.ex. 57 % ) och dessutom visas en så kallad komfortnivåindikator. Comfort Wet Dry Detta betyder: Comfort behaglig fuktighetsnivå Wet fuktigheten är för hög Dry fuktigheten är för låg För att kunna läsa av temperaturmätningarna hos respektive utesensor, tryck snabbt ner CHANNEL -knappen för att växla till nästa kanal. Kanal 1 > Kanal 2 > Kanal 3 > Kanal 1 När inga signaler mottas på mer än två minuter, visas streck för den kanalen tills en signal mottas på nytt (t.e.x. p.g.a. tillfälliga störningar). Om detta inträffar, vänta i några minuter och kontrollera därefter att utesensorn fungerar och att batterierna inte är slut. Du kan också försöka att söka efter signalen manuellt. Tryck snabbt ner MEM - och CHANNEL -knappen samtidigt för att göra detta. Om en kanal inte används (t.ex. om du bara använder en eller två utesensorer) visas alltid streck för den kanalen. d) Visning/Radering av maximum/minimum-värden

11 Maximum och minimum-värdena för inomhustemperaturen, fuktigheten inomhus och temperaturen som uppmätts av var och en av de tre utesensorerna lagras automatiskt. Om du vill att de ska visas, gör på följande sätt: 1. Om det finns ett behov eller en önskan av att se maximum/minimum-värdena för temperaturen, välj först den utesensor som du vill se genom att trycka ner CHANNEL - knappen. 2. Tryck kort på MEM -knappen. Maximum-värdena för den valda utesensorn visas nu på displayen tillsammans med inomhustemperaturen och fuktigheten inomhus. Samtidigt visas MAX på displayen. 3. Tryck ner MEM -knappen på nytt. Minimum-värdena för den valda utesensorn visas nu på displayen tillsammans med inomhustemperaturen och fuktigheten inomhus. Samtidigt visas MIN på displayen. 4. Genom att på nytt trycka på MEM -knappen visas de aktuella värdena på displayen. För att radera minnet, tryck ner MEM -knappen i två sekunder. En signal hörs som indikerar att maximum/minimum-värdena har raderats. Om du trycker ner MEM -knappen igen kommer värdet som visas motsvaras av det aktuella värdet tills olika värden har mätts upp av enheten. e) Automatisk sök-funktion för utesensorerna Temperaturvärdena för utesensorerna kan alterneras automatiskt (de alterneras var tredje sekund.) För att aktivera den här funktionen tryck ner och håll nere CHANNEL - knappen i tre sekunder, en kort signalton hörs. För att avaktivera den automatiska sökfunktionen, tryck kort på CHANNEL -knappen varpå en kort signal hörs. Nu går det att växla mellan de olika utesensorerna manuellt igen. f) Indikator för utomhustemperaturens tendens Indikatorn för utomhustemperaturens tendens ( den andra raden till höger på displayen) visar om temperaturen som uppmätts av utesensorn kommer att stiga, sjunka eller förbli konstant. Visning TEMP TEMP TEMP Tendens Stigande Konstant Sjunkande g) Att växla mellan C/ F-temperaturenheter

12 På baksidan av basenheten finns en liten skjutknapp med vilken den önskade temperaturenheten ( C eller F) kan ställas in. h) Indikator för lufttryckets tendens Tendensindikatorn som finns på den övre raden på displayen visar om det uppmätta lufttrycket kommer att stiga, minska eller förbli konstant. Visning TRYCK TRYCK TRYCK Tendens Stigande Konstant Sjunkande i) Visning av väderleksprognos En inbyggd sensor i väderstationen känner av förändringar i lufttrycket. Med hjälp av de lagrade värdena kan väderstationen förutsäga vädret för de kommande 12 till 24 timmarna. Den här väderprognosen gäller för ett område på 30 x 30 till 50 x 50 km. Visning Väderprognos Soligt Molnigt Grått Regnigt Var god observera: Prognosen baseras på förändringar i lufttrycket och noggrannheten är omkring %. Väderstationens prognos gäller för 12 upp till högst 24 timmar. Det är inte säkert att den överensstämmer med de aktuella väderförhållandena! När du planerar inför morgondagen (t.ex. för fritidsaktiviteter, klädsel etc.) förlita dig inte på väderstationens prognoser. Om symbolen för Soligt visas på natten, indikerar detta att natthimlen är klar. j) Mottagning av DCF-tidssignaler Basenheten synkroniserar automatiskt tid och datum, när den befinner sig inom DCF77 radiosignalens räckvidd (inom en radie av omkring 1500 km kring Frankfurt am Main). Vid normal användning söker enheten efter signaler vid varje hel timme och efter det ställs den

13 aktuella tiden och det aktuella datumet in. Signalstyrkan hos DCF77-radiosignalen visas på displayen, se nedan. När basenheten mottar en giltig DCF-signal, ersätts den manuella tids/datuminställningen av den automatiska inställningen. Ikonen som indikerar DCF-mottagning börjar blinka när basenheten tar emot en DCF77- signal. Normalt varar den mellan 2 och 10 minuter beroende på signalstyrkan tills radiosignalen helt har mottagits och tid/datum visas. För att avaktivera mottagningen av DCF-signaler (om manuell tids/datuminställning önskas) tryck ner MODE - och -knappen samtidigt tills ikonen för DCF-mottagning försvinner. För att aktivera mottagningen av DCF-signaler igen, tryck ner MODE - och -knappen samtidigt tills ikonen för DCF-mottagning visas igen. Basenheten börjar nu automatiskt att söka efter DCF-signalen. Som nämndes ovan, tar det omkring 2 till 10 minuter tills DCF-tiden visas. God Dålig Ingen mottagning Signal mottas Var god observera: Mottagningen av DCF-signaler kan påverkas av många olika faktorer. För att uppnå bästa mottagning, placera basenheten på avstånd från metallföremål (t.ex. element, metalldörrar) och elektriska apparater (t.ex. TV-apparater, datorer och köksapparater). k) Manuell tids/datum-inställning Om det uppstår problem med mottagningen, avaktivera först DCF-mottagningen innan den manuella inställningen görs och tryck sedan ner MODE - och -knappen samtidigt tills ikonen för DCF-mottagning försvinner. För att ställa in tid/datum manuellt, gör på följande sätt: Tryck ner och håll nere MODE -knappen i tre sekunder. Timsiffrorna på den undre raden på displayen börjar blinka. Ändra klockformat genom att trycka ner eller -knappen. Du kan välja mellan 24-timmarsformat och 12-timmarsformat. Om du inte vill ändra på en inställning tryck kort på MODE -knappen för att komma till en annan inställning. Om du inte trycker ner någon knapp på en minut kommer den sista inställningen att lagras och inställningsläget lämnas automatiskt.

14 Bekräfta inställningen genom att kort trycka på MODE -knappen. Språkindikatorn blinkar. Tryck ner eller -knappen för att ställa in önskat språk för visning av veckodag. Följande språk finns: E = engelska, D = tyska, F = franska, S = spanska, I = italienska Bekräfta inställningen genom att kort trycka på MODE -knappen. Timindikatorn blinkar. Tryck ner eller -knappen för att ställa in önskad timme. Inställningen går snabbare om man håller nere eller -knappen en längre stund. Bekräfta inställningen genom att kort trycka på MODE -knappen. Minutindikatorn blinkar. Tryck ner eller -knappen för att ställa in önskade minuter. Bekräfta inställningen genom att kort trycka på MODE -knappen. Årsindikatorn blinkar. Tryck ner eller -knappen för att ställa in önskat år. Bekräfta inställningen genom att kort trycka på MODE -knappen. Månadsindikatorn blinkar. Tryck ner eller -knappen för att ställa in önskad månad. Bekräfta inställningen genom att kort trycka på MODE -knappen. Datumsindikatorn blinkar. Tryck ner eller -knappen för att ställa in önskat datum. Bekräfta inställningen genom att kort trycka på MODE -knappen. Sedan kan du välja önskat format för datumvisning: ( DD MM ÅÅ eller ÅÅ MM DD ; DD = dag, MM = månad, ÅÅ = år). På displayen visas ett litet D för dag och ett litet M för månad vid sidan av siffrorna. Välj önskat format med eller -knappen. Genom att trycka ner MODE -knappen på nytt lämnar du inställningsläget. l) Inställning av alarmtiden Tryck kort på -knappen en gång för att alarmtiden ska visas. För att ställa in tiden för alarmet tryck ner och håll nere -knappen i ungefär 3 sekunder. Timsiffrorna för alarmet börjar blinka. Timsiffrorna kan ställas in med hjälp av eller -knappen. Det går snabbare att ställa in timsiffrorna om man håller nere eller -knappen en längre stund. Om du inte trycker ner någon knapp på en minut, lagras den senaste inställningen och inställningsläget för alarmtiden lämnas automatiskt. Tryck kort på - knappen. Alarmets minutsiffror börjar blinka. Genom att trycka ner eller -knappen kan minuterna ställas in. Tryck kort på -knappen. Den inställda alarmtiden lagras och enheten återgår till normal tidsvisning.

15 m) Att aktivera/avaktivera alarmet För att aktivera/avaktivera alarmet tryck ner ALARM ON/OFF -knappen på basenhetens baksida. Om alarmet är aktiverat visas en liten klock-symbol på den undre raden på displayen, se bilden till höger. När man har avaktiverat alarmet försvinner klock-symbolen. n) Att reagera på alarmet och att stänga av det Om alarmet ringer på den förinställda tiden blinkar en klocksymbol på displayen. I början är alarmljudet ganska dämpat. Ljudet blir högre om du inte reagerar på det. Om inte alarmet stängs av kommer det att ringa i två minuter. Du kan stänga av alarmet genom att trycka på vilken knapp som helst. Alarmet kommer att utlösas vid samma tid nästa dag. För att avaktivera av alarmet (t.ex. under helgen) tryck ner ALARM ON/OFF -knappen på basenhetens baksida och symbolen försvinner. 10. Räckvidd och radiostörningar Radioöverföringen från basenheten till utesensorn sker med frekvensen 433 MHz, vilket också används av andra apparater. Det kan påverka räckvidden och driften av stationen. Den angivna räckvidden på 30 m, är räckvidd utan hinder d.v.s. att siktlinje föreligger mellan utesensorn och basenheten. Men räckvidden påverkas och reduceras i praktiken av väggar och tak etc. mellan sändaren och mottagaren. Andra orsaker till reducerad räckvidd: All radiofrekvensstörning. Alla byggnader och all vegetation Ledande metalldelar som finns i närheten av enheterna eller inom eller i närheten av överföringssträckan t.ex. element, isolerglasfönster med metallist, armerade betongtak etc. Påverkan från antenners strålningsdiagram som orsakas av basenhetens och utesensorns närhet till ledande ytor och föremål (men också till människokroppar och till marken). Bredbandstörningar i stadsbebyggelse vilka reducerar signal-brus-förhållandet; signalen känns inte igen p.g.a. detta oljud. Störande strålning från otillräckligt skyddade elektroniska apparater t.ex. öppna datorer och liknande.

16 11. Drift Skydda basenheten från fukt, hetta och kyla, damm och direkt solljus (det är endast tillåtet att använda apparaten i torra inomhuslokaler). Även om utesensorn är avsedd för installation och användning utomhus, så måste den installeras på ett skyddat ställe, t.ex. under en carport. Skydda enheten från direkt kontakt med vatten och snö eftersom detta kan skada den. Dessutom kan direkt solljus, regn eller snö etc. påverka noggrannheten hos utesensorns mätningar! Sänk inte ner utesensorn i vatten eller andra vätskor. Kyla (t.e.x. vid användning vintertid) kan reducera batteriernas livsstid, vilket kan orsaka lägre räckvidd (detta gäller i synnerhet uppladdningsbara batterier). Vid utomhusdrift måste utesensorn hängas upp/monteras på ett ställe där den inte kan stjälas/avlägsnas. Produkten får aldrig tas isär. Överlåt reparationer åt en kvalificerad tekniker annars gäller inte enhetens godkännande och garanti. Tappa inte produkten ens från låg höjd eftersom det kan skada den. 12. Underhåll och rengöring Produkten behöver inget underhåll bortsett från byte av batterier. Rengör produkten med en mjuk, ren, torr och luddfri trasa. Om produkten är hårt smutsad använd en trasa lätt fuktad med ljummet vatten. Du kan rengöra basenhetens display med en ren, mjuk borste eller med en dammsugare för att undvika att repa den. Använd aldrig rengöringsmedel med lösningsmedel eftersom det kan skada plasthöljets utsida och text. 13. Avfall a) Allmän information Om produkten har blivit obrukbar släng den enligt gällande lagföreskrifter. b) Att slänga batterier/uppladdningsbara batterier Som slutanvändare är du skyldig att, enligt Naturvårdsverkets förordning (batteriförordningen), lämna in alla använda batterier. Att slänga använda batterier/uppladdningsbara batterier i hushållsavfallet är förbjudet! Batterier och uppladdningsbara batterier som innehåller gifter är märkta med följande symboler som indikerar att det är förbjudet att slänga dem i hushållsavfallet.

17 Beteckningen för tungmetaller är: Cd=kadmium, Hg = kvicksilver, Pb=bly (Beteckningen finns på batterierna/de uppladdningsbara batterierna t.ex. under symbolen med soptunnan. Se bild till vänster. Du kan lämna in använda batterier/uppladdningsbara batterier utan kostnad till miljöstationer, våra försäljningsställen eller till affärer som säljer batterier/uppladdningsbara batterier. På så vis handlar du enligt föreskrifterna i lagen och hjälper till att skydda miljön. 14. Tekniska data a) Basenheten Mätområde temperatur: Mätområde: -5,0 C till +50,0 C (23,0 F till 122,0 F) Upplösning: 0,1 C (0,2 F) Fuktigheten inomhus: Mätområde: 25 till 95 % relativ fuktighet vid 25 C (77 F) Upplösning: 1 % Antal utesensorer:.. upp till 3 Temperaturmätningscykel:.ca. 30 sekunder DCF-mottagning:... DCF77 från Frankfurt am Main Klockformat:..12 eller 24 timmars Tidsvisning: timmar/minuter/sekunder hh:mm:ss Datumvisning: dag/månad Valbara språk: veckodagarna visas på 5 språk (engelska, tyska, spanska, franska, italienska) Drivspänning: 4 st (AA) LR6-batterier, alkalinetyp rekommenderas Vikt: ca. 184 g. Mått:..165 mm x 85 mm x 56 mm (H x B x D) b) Utesensorn Mätområde:.. -20,0 C till +60,0 C (-4,0 F till 140,0 F) Upplösning: 0,1 C (0,2 F) Sändningsfrekvens:.433 MHz Räckvidd: max. 30 meter Temperaturmätningscykel:.ca. 30 sekunder Drivspänning:.2 st (AAA) LR03-batterier, alkalinetyp rekommenderas Vikt: ca 54 g. (utan batterier) Mått:...92 mm x 60 mm x 20 mm (H x B x D) Var god observera: Tillverkaren förbehåller sig rätten att utföra tekniska ändringar utan att meddela i förväg.

18 15. Konformitetsdeklaration (DOC) EC-KONFORMITETSDEKLARATION BAR899HG/BAR923/RMR233 Produkten innehåller den godkända sändningsmodulen TX01 och uppfyller villkoren i artikel 3 i R&TTE 1999/EC-direktivet, om den används på ett korrekt sätt och om följande standarder tillämpas: Effektivt bruk av radiofrekvensspektrum (Artikel 3.2 i R&TTE direktivet) tillämpad standard EN (2,3):1997 Elektromagnetisk kompatibilitet (Artikel 3.1b i R&TTE direktivet) tillämpad standard ETS :1997 Säkerhet gällande utrustning för informationsteknologi (Artikel 3.1a i R&TTE direktivet) tillämpad standard EN 60950:1997 Kompletterande uppgifter: Produkten uppfyller därför kraven i lågspänningsdirektivet 73/23/EC, direktivet för elektromagnetisk kompatibilitet 89/336/EC och R&TTE- direktivet (appendix II) och har respektive CE-märkning. VS-Villingen /Tyskland augusti 2001 Gerhard Preis Tillverkarens R&TTE-representant

Home STAR Reseväderstation Bruksanvisning Artikelnummer 646000

Home STAR Reseväderstation Bruksanvisning Artikelnummer 646000 Home STAR Reseväderstation Bruksanvisning Artikelnummer 646000 Avsedd användning Reseväderstationen visar tid, datum, temperatur, luftfuktighet, väderprognos och månfas. Den har också en integrerad larmfunktion.

Läs mer

Kikare med digitalkamera Bruksanvisning Version 02/08 Artikelnummer: 671439

Kikare med digitalkamera Bruksanvisning Version 02/08 Artikelnummer: 671439 Kikare med digitalkamera Bruksanvisning Version 02/08 Artikelnummer: 671439 Avsedd användning Produkten används som en vanlig kikare, t.ex. för att titta på djur och natur. Det går att överföra bilderna

Läs mer

Station med väderprognos och radiokontrollerad klocka Modell: BAR206 / BAR206A

Station med väderprognos och radiokontrollerad klocka Modell: BAR206 / BAR206A Station med väderprognos och radiokontrollerad klocka Modell: BAR206 / BAR206A INNEHÅLL BRUKSANVISNING Produktöversikt... 2 Vy Framsida... 2 Vy Baksida... 2 Fjärrsensor... 3 Att Komma Igång... 3 Sätt i

Läs mer

BRUKSANVISNING TRC-1490 Trådlös inomhus och utomhus väderstation

BRUKSANVISNING TRC-1490 Trådlös inomhus och utomhus väderstation BRUKSANVISNING TRC-1490 Trådlös inomhus och utomhus väderstation LOW BATTERY OUTDOOR SENSOR INDOOR TEMPERATURE / ( C/ F) SET / ALARM SNOOZE /CHANNEL / ALARM ON-OFF OUTDOOR TEMPERATURE WIRLESS TRANSMISSION

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning WS6158 Svensk Bruksanvisning Nordisk GeneralAgent är: Moon Radio AB 200508 AN WS 6158 Väder väggklocka Finesser. LCD1 Display LCD2 Display Upphängnings hål Funktionsknappar Batteri lucka Utfällbart stöd

Läs mer

Inomhus och utomhustermometer med radiokontrollerad klocka Modell: RMR202 / RMR202A

Inomhus och utomhustermometer med radiokontrollerad klocka Modell: RMR202 / RMR202A Inomhus och utomhustermometer med radiokontrollerad klocka Modell: RMR202 / RMR202A BRUKSANVISNING SWE INNEHÅLL Produktöversikt... 2 Vy Framsida... 2 Vy Baksida... 2 Trådlös sensor... 3 Att Komma Igång...

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR K0382 Trådlös termometerklocka med väderstation, för inom- och utomhusbruk

BRUKSANVISNING FÖR K0382 Trådlös termometerklocka med väderstation, för inom- och utomhusbruk BRUKSANVISNING FÖR K0382 Trådlös termometerklocka med väderstation, för inom- och utomhusbruk SNABBSTART 1. Öppna batterilocket på termometerklockans baksida genom att föra det i pilens riktning. 2. Sätt

Läs mer

Infraröd termometer IR-270H Bruksanvisning Artikelnr: 12 20 03

Infraröd termometer IR-270H Bruksanvisning Artikelnr: 12 20 03 Infraröd termometer IR-270H Bruksanvisning Artikelnr: 12 20 03 Version 05/06 CE Avsedd användning Produkten är batteridriven och används till beröringsfri temperaturmätning på föremål eller ytor. En inställbar

Läs mer

BRUKSANVISNING DENVER TRC-1480 MK2 Trådlös inomhus och utomhus termometer, klocka och väderstation

BRUKSANVISNING DENVER TRC-1480 MK2 Trådlös inomhus och utomhus termometer, klocka och väderstation Swedish BRUKSANVISNING DENVER TRC-1480 MK2 Trådlös inomhus och utomhus termometer, klocka och väderstation SNABBINSTALLATIONSGUIDE 1. Skjut upp batteriluckan på baksidan av din inomhusenhet. 2. Sätt i

Läs mer

WS-7049. Trådlös väderstation. Svensk bruksanvisning

WS-7049. Trådlös väderstation. Svensk bruksanvisning WS-7049 Trådlös väderstation Svensk bruksanvisning Moon Radio AB, 2005 Innehåll Utseende och knappar Väderstation och sändare...1 Installation Inkoppling av enheterna... 2 Batteribyte... 2 Knappar och

Läs mer

För att bevara apparaten i detta skick och för säker användning måste du som användare följa instruktionerna i denna bruksanvisning!

För att bevara apparaten i detta skick och för säker användning måste du som användare följa instruktionerna i denna bruksanvisning! Vecko-timer 100% återvunnet papper, klorfri blekning Den här bruksanvisningen har publicerats av Conrad Electronic GmbH, Klaus-Conrad-Straße 1, 92240 Hirschau/ Tyskland. Ingen återgivning (inklusive översättning)

Läs mer

Digital Ljudnivåmätare SL-50 Bruksanvisning www.voltcraft.de Artikelnummer: 10 06 77

Digital Ljudnivåmätare SL-50 Bruksanvisning www.voltcraft.de Artikelnummer: 10 06 77 Digital Ljudnivåmätare SL-50 Bruksanvisning www.voltcraft.de Artikelnummer: 10 06 77 Avsedd användning Ljudnivåmätaren är ett digitalt mätinstrument för mätning av ljudnivån i enheten decibel (db). Ljudnivåmätaren

Läs mer

GPS-mottagare med bluetooth Version 05/06 CE Bruksanvisning Artikelnr. 98 97 87

GPS-mottagare med bluetooth Version 05/06 CE Bruksanvisning Artikelnr. 98 97 87 GPS-mottagare med bluetooth Version 05/06 CE Bruksanvisning Artikelnr. 98 97 87 Föreskriven användning Produkten kan motta och tolka GPS-signalen. Via en trådlös bluetooth-anslutning blir denna data tillgänglig

Läs mer

JENKINSBIRD WEATHER MASTER 340658

JENKINSBIRD WEATHER MASTER 340658 JENKINSBIRD WEATHER MASTER 340658 SVENSK MANUAL Innehåll 1) Basstation 2) En WH2 fjärrsensor med monteringsanordning 3) Instruktionsmanual Funktioner 1) Trådlös utomhus- och inomhus luftfuktighet (%RH)

Läs mer

Solljusdriven husnummerslampa Version 06/05. Art.nr: 57 16 50. Avsedd användning

Solljusdriven husnummerslampa Version 06/05. Art.nr: 57 16 50. Avsedd användning ANVÄNDARMANUAL www.conrad.com Solljusdriven husnummerslampa Version 06/05 Avsedd användning Art.nr: 57 16 50 Säkerhetsföreskrifter Denna produkt är tänkt att användas för att lysa upp husnumret. Under

Läs mer

MANUAL TRÅDLÖS VÄDERSTATION med RADIOSTYRD KLOCKA och FJÄRRTERMOMETER JMR818WF

MANUAL TRÅDLÖS VÄDERSTATION med RADIOSTYRD KLOCKA och FJÄRRTERMOMETER JMR818WF MANUAL TRÅDLÖS VÄDERSTATION med RADIOSTYRD KLOCKA och FJÄRRTERMOMETER JMR818WF OBS! För alla illustrationer till texten hänvisar vi till den engelska originalmanualen. INLEDNING JMR818WF är en flerfunktioners

Läs mer

För att bevara instrumentet i detta skick och för säker användning måste du som användare alltid följa instruktionerna i denna bruksanvisning!

För att bevara instrumentet i detta skick och för säker användning måste du som användare alltid följa instruktionerna i denna bruksanvisning! Universalladdare P400-LCD 100% återvunnet papper, klorfri blekning Denna bruksanvisning har publicerats av Voltcraft, 92240 Hirschau/ Tyskland. Tel 0180/586 582 723 8 Copyright 2006 av Voltcraft Ingen

Läs mer

För att bevara produkten i detta skick och för säker användning måste du som användare följa bruksanvisningen!

För att bevara produkten i detta skick och för säker användning måste du som användare följa bruksanvisningen! Översatt från engelska av Elisabeth Gustavsson Universaltermostat UT 100 Bruksanvisning Artikelnummer 615910 Denna bruksanvisning hör till produkten. Den innehåller viktig information om driftsättning

Läs mer

SWE INNEHÅLLSFÖRTECKNING

SWE INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om denna manual... 2 Produktöversikt... 3 Att komma igång... 7 Batterier... 7 AC nätadapter... 7 Ändra inställningar... 7 Klocka... 8 Alarm... 10 Temperatur... 11 Bakgrundsbelysning...

Läs mer

Fickanemometer. Bruksanvisning

Fickanemometer. Bruksanvisning Fickanemometer Bruksanvisning Inledning: Vi gratulerar dig till köpet av anemometern i fickformat. Denna innovativa produkt ger dig viktig information för alla utomhusaktiviteter när det gäller vindhastigheten,

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning WS7018 Svensk Bruksanvisning Nordisk GeneralAgent är: Moon Radio AB 200508 AN WS 7018 Gratulerar till erat inköp av denna Väder Station med trådlös 433MHz överföring utav utomhus temperatur och luftfuktighet

Läs mer

MANUAL RADIOSTYRD KLOCKA med PROJEKTOR RM316P / RM316PU

MANUAL RADIOSTYRD KLOCKA med PROJEKTOR RM316P / RM316PU MANUAL RADIOSTYRD KLOCKA med PROJEKTOR RM316P / RM316PU OBS! För alla illustrationer till texten hänvisar vi till den engelska originalmanualen. INLEDNING RM316P är en radiostyrd klocka med flera funktioner.

Läs mer

Professionell digital höjdmätare/ Multifunktionell utomhusklocka II Bruksanvisning

Professionell digital höjdmätare/ Multifunktionell utomhusklocka II Bruksanvisning Professionell digital höjdmätare/ Multifunktionell utomhusklocka II Bruksanvisning Gör resan roligare Allt-i-ett: Höjdmätare Barometer Termometer Hygrometer Väderleksprognos Artikelnummer: 840924 Viktig

Läs mer

MANUAL BAROMETER KLOCKA TERMOMETER MODELL JMR838WF

MANUAL BAROMETER KLOCKA TERMOMETER MODELL JMR838WF 1 MANUAL BAROMETER KLOCKA TERMOMETER MODELL JMR838WF INLEDNING Gratulerar till Er nya BAROMETER KLOCKA TERMOMETER. JMR838WF är en flerfunktioners radiostyrd klocka. När den kommer inom räckhåll för radiosignalen

Läs mer

Flerkanals Väderprognos In-ut Termometer med Trådlös Sensor och Radiokontrollerad Klocka Modell: BAR888

Flerkanals Väderprognos In-ut Termometer med Trådlös Sensor och Radiokontrollerad Klocka Modell: BAR888 Flerkanals Väderprognos In-ut Termometer med Trådlös Sensor och Radiokontrollerad Klocka Modell: BAR888 INNEHÅLL Bruksanvisning Introduktion... 1 Huvudfunktioner: Huvudenhet... 2 Vy framsida... 2 Vy baksida...

Läs mer

Lättmonterad termometerplatta med isvarning Modell: EW102

Lättmonterad termometerplatta med isvarning Modell: EW102 Lättmonterad termometerplatta med isvarning Modell: EW102 BRUKSANVISNING INNEHÅLL Produktöversikt...2 Vy framsida...2 Vy baksida...2 Sensor...3 Att komma igång...3 Installation av huvudenhet...3 Installation

Läs mer

BATTERIINFORMATION (Fig 2) HUR MAN ANVÄNDER BAKGRUNDSLJUSET

BATTERIINFORMATION (Fig 2) HUR MAN ANVÄNDER BAKGRUNDSLJUSET 1 Manual Radiostyrd klocka RM912TH INLEDNING RM912TH är en flerfunktioners radiostyrd klocka med termometer. Den synkroniserar automatiskt aktuell tid och datum, så snart den befinner sig inom en radie

Läs mer

BA812 Bilder och originaltext på engelska medföljer produkten.

BA812 Bilder och originaltext på engelska medföljer produkten. BA812 Bilder och originaltext på engelska medföljer produkten. ELEKTRONISK VÄDERKLOCKA MED VÄDERPROGNOS OCH TERMOMETER. BRUKSANVISNING: INLEDNING: Tack för att Ni har köpt denna elektroniska väderklocka.

Läs mer

Bruksanvisning. Väderstation WS 9624-IT

Bruksanvisning. Väderstation WS 9624-IT Bruksanvisning Väderstation WS 9624-IT Innehållsförteckning Introduktion 1. Avsedd användning 2. Egenskaper 3. Produktspecifikationer 4. Säkerhetsinstruktioner 5. Batteriinstallation/Byta batterier 6.

Läs mer

Avancerad väderstation med radiokontrollerad klocka Modell: BAR208HG

Avancerad väderstation med radiokontrollerad klocka Modell: BAR208HG Avancerad väderstation med radiokontrollerad klocka Modell: BAR208HG INNEHÅLL BRUKSANVISNING Produktöversikt... 2 Vy Framsida... 2 Vy Baksida... 3 Fjärrsensor... 3 Att Komma Igång... 3 Sätt i batterier...

Läs mer

Introduktion. Temperatursändarens finesser

Introduktion. Temperatursändarens finesser Introduktion Gratulerar till köpet av denna fjärrstyrda temperaturstation med radio-kontrollerad tid. Att använda denna produkt är enkelt och okomplicerat, men var vänlig och läs denna bruksanvisning så

Läs mer

Manual Projektorklocka Modell RM318P

Manual Projektorklocka Modell RM318P 1 Manual Projektorklocka Modell RM318P Denna klocka är tillverkad med speciell tanke på design och att den skall vara enkel att använda. Den har elektroniska komponenter av mycket hög kvalitet och har

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING EXTRA TILLBEHÖR

INNEHÅLLSFÖRTECKNING EXTRA TILLBEHÖR INNEHÅLLSFÖRTECKNING Extra tillbehör... 1 Om denna manual... 2 Produktöversikt... 3 Att komma igång... 4 Inställning... 4 Att byta kanal... 5 Indikator för låg batterinivå... 6 Återställning av produkten...

Läs mer

Komplett Väderstation med Radiokontrollerad Klocka (Modell #: PS-M01 / PS-M01U) Användarmanual

Komplett Väderstation med Radiokontrollerad Klocka (Modell #: PS-M01 / PS-M01U) Användarmanual Komplett Väderstation med Radiokontrollerad Klocka (Modell #: PS-M01 / PS-M01U) Användarmanual PS M01 Swedish Cover r2 1 8/6/03, 11:11 AM INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om denna manual... 2 Produktöversikt... 3

Läs mer

Manual Radiostyrd klocka med månfaser RM912MP

Manual Radiostyrd klocka med månfaser RM912MP 1 Manual Radiostyrd klocka med månfaser RM912MP INLEDNING RM912MP är ingen vanlig klocka. Den kan automatiskt synkronisera aktuell tid och datum, när den kommer inom en radie av ca 1500 km från radiosignalen

Läs mer

SWE INNEHÅLLSFÖRTECKNING

SWE INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING Extra tillbehör... 1 Om denna manual... 2 Produktöversikt... 3 Att komma igång... 4 Inställning... 4 Att byta kanal... 6 Indikator för låg batterinivå... 6 Återställning av produkten...

Läs mer

Klimatkontroll Modell: RMR500 / RMR500A BRUKSANVISNING SWE INNEHÅLL. Om Oregon Scientific...8 EU-försäkran om Överensstämmelse...8

Klimatkontroll Modell: RMR500 / RMR500A BRUKSANVISNING SWE INNEHÅLL. Om Oregon Scientific...8 EU-försäkran om Överensstämmelse...8 Klimatkontroll Modell: RMR500 / RMR500A Om Oregon Scientific...8 EU-försäkran om Överensstämmelse...8 SWE BRUKSANVISNING INNEHÅLL Produktöversikt... Vy Framsida... LCD Display... Vy Baksida... Utomhusgivare

Läs mer

TERMO-HYGROSTATION Instruktionsmanual

TERMO-HYGROSTATION Instruktionsmanual TERMO-HYGROSTATION Instruktionsmanual INLEDNING: Gratulerar till köpet av denna högklassiga Trådlösa Termo-Hygrostation, som är ett exempel på innovativ design och kvalitet. Den erbjuder radiostyrd tid,

Läs mer

VÄDERLEKSSTATION Instruktionsmanual

VÄDERLEKSSTATION Instruktionsmanual VÄDERLEKSSTATION Instruktionsmanual INLEDNING: Gratulerar till köpet av denna högklassiga väderstation, som är ett exempel på innovativ design och kvalitet. Den erbjuder radiostyrd tid, kalender, väderprognos,

Läs mer

Trådlös Väderstation Modell: BAR816HG

Trådlös Väderstation Modell: BAR816HG Trådlös Väderstation Modell: BAR86HG BRUKSANVISNING INNEHÅLL Introduktion... Produktöversikt... 3 Vy Framsida... 3 Vy Baksida... 4 För vägg och bordsplacering... 5 Trådlös Fjärrenhet (RTGR38N)... 7 Att

Läs mer

Zodiac Me2You Privat Mobil Radio. Användarhandbok

Zodiac Me2You Privat Mobil Radio. Användarhandbok Zodiac Me2You Privat Mobil Radio Användarhandbok Introduktion Privat mobil radio(pmr) låter dig prata med så många människor du vill, så ofta du vill, utan licens eller samtalsavgifter. Den är väldigt

Läs mer

Regn och temperaturstation med regnhistorik Modell: RGR202

Regn och temperaturstation med regnhistorik Modell: RGR202 Regn och temperaturstation med regnhistorik Modell: RGR0 INNEHÅLL BRUKSANVISNING Produktöversikt... Vy Framsida... Vy Baksida... Fjärrsensor... Att Komma Igång... Sätta i batterier... Trådlös Fjärrenhet...

Läs mer

Bruksanvisning. Radio-väderstation 0334..

Bruksanvisning. Radio-väderstation 0334.. Bruksanvisning Radio-väderstation 0334.. Tips om batterier Batterier och knappcellsbatterier är inga leksaker. Kontakta omedelbart vårdcentral/läkare om någon har råkat svälja ett knappcellsbatteri. Batterier

Läs mer

Garantin upphör att gälla om skador har tillkommit som resultat av att bruksanvisningen inte har följts! Vi tar inget ansvar för följdskador!

Garantin upphör att gälla om skador har tillkommit som resultat av att bruksanvisningen inte har följts! Vi tar inget ansvar för följdskador! Bruksanvisning Djupmätare med ekolod Användning Djupmätaren med ekolod används för att mäta vattendjup från 0.8 m till 36 m. Vattnets djup eller föremål under vattnet kan bestämmas genom långtidsmätningar

Läs mer

Radiokontrollerad Projektionsklocka med Väderprognos i Färg Modell: BAR339P

Radiokontrollerad Projektionsklocka med Väderprognos i Färg Modell: BAR339P Radiokontrollerad Projektionsklocka med Väderprognos i Färg Modell: BAR339P INNEHÅLL BRUKSANVISNING Introduktion...2 Klocköversikt...2 Vy framsida...2 Vy baksida...2 Fjärrsensor...3 Att komma igång...3

Läs mer

Väderstation med flera zoner Modell: RAR501 / RAA501H

Väderstation med flera zoner Modell: RAR501 / RAA501H Väderstation med flera zoner Modell: RAR0 / RAA0H BRUKSANVISNING Specifikationer...7 Försiktighetsåtgärder...8 Om Oregon Scientific...9 EU-Försäkran om överensstämmelse... 9 INNEHÅLL Produktöversikt...

Läs mer

Bruksanvisning. Väderstation. Art

Bruksanvisning. Väderstation. Art Bruksanvisning Art. 9047517 Väderstation Trådlös väderstation Modell W145 Läs igenom hela bruksanvisningen grundligt innan produkten börjar att användas. Vi förbehåller oss rätten att ändra tekniska parametrar

Läs mer

RF Projektionsklocka Modell: RM622P / RM622PU Bruksanvisning

RF Projektionsklocka Modell: RM622P / RM622PU Bruksanvisning RF Projektionsklocka Modell: RM622P / RM622PU Bruksanvisning INNEHÅLL Innehåll... 1 Introduktion... 2 Produktöversikt... 3 Vy Framsida... 3 Vy Baksida... 4 LCD display... 5 Att Komma Igång... 5 Batterier...

Läs mer

HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska

HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska Funktioner: 1. Antenn 2. Display, visar aktuell kanal, och andra aktuella funktioner. 3. Pil upp, tryck för att justera ner ljudet, och byta kanal. 4. Pil

Läs mer

VÄDERSTATION Bruksanvisning

VÄDERSTATION Bruksanvisning VÄDERSTATION Bruksanvisning INTRODUKTION MeteoTronic START väderstation erbjuder dig en professionell väderprognos för innevarande dag och de följande tre dagarna. Väderprognosen framställs av meteorologer

Läs mer

RADIOSTYRD KLOCKA MED PROJEKTOR OCH DIGITAL TERMOMETER

RADIOSTYRD KLOCKA MED PROJEKTOR OCH DIGITAL TERMOMETER RADIOSTYRD KLOCKA MED PROJEKTOR OCH DIGITAL TERMOMETER MODEL : RM329P Användarmanual BESKRIVNING AV DELAR INLEDNING Lycka till med Er nya radiostyrda klocka med Projektor och digital termometer RM329P.

Läs mer

DIGITAL VÄDERSTATION MED HYGROMETER OCH RADIOSTYRD KLOCKA

DIGITAL VÄDERSTATION MED HYGROMETER OCH RADIOSTYRD KLOCKA 1 1 DIGITAL VÄDERSTATION MED HYGROMETER OCH RADIOSTYRD KLOCKA MODELL NO.: BAR122HG A EGENSKAPER: HUVUDENHET SV ANVÄNDARMANUAL MAX TEMP INLEDNING Lycka till med Er nya väderstation med trådlös fjärrenhet

Läs mer

Tack för att du valde denna produkt. Vänligen läs noga igenom instruktionerna för korrekt och säker användning.

Tack för att du valde denna produkt. Vänligen läs noga igenom instruktionerna för korrekt och säker användning. Tvåkanalig fjärrkontroll Innehåll Tack för att du valde denna produkt. Vänligen läs noga igenom instruktionerna för korrekt och säker användning. VARNING! DRA UT AC- ELLER DC-STRÖMMEN UNDER INSTALLATION!

Läs mer

Weather Station with Radio-Controlled Alarm Clock and Ice Alert Model: EW93

Weather Station with Radio-Controlled Alarm Clock and Ice Alert Model: EW93 C8313A(DCF MSF) Size: 148 x 105(mm) Weather Station with Radio-Controlled Alarm Clock and Ice Alert Model: EW93 USER MANUAL Trådlös inomhus- och utomhustermometer med alarmklocka och isvarning Modell:

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Läs mer

WS-9034. Projicerande väderstation. Svensk bruksanvisning

WS-9034. Projicerande väderstation. Svensk bruksanvisning WS-9034 Projicerande väderstation Svensk bruksanvisning Moon Radio AB, 2005 Innehåll Utseende och knappar Väderstationen... 1 Utomhussändaren... 1 Strömförsörjning och installation Sätta i och byta batterier

Läs mer

Radiokontrollerad projektorklocka Color-changing

Radiokontrollerad projektorklocka Color-changing Radiokontrollerad projektorklocka Color-changing Den här bruksanvisningen följer med produkten. Den innehåller viktig information om hur du ska montera och använda din produkt. Du bör använda dig av denna

Läs mer

RADIOSTYRD KLOCKA MED INOMHUSTERMOMETER

RADIOSTYRD KLOCKA MED INOMHUSTERMOMETER RADIOSTYRD KLOCKA MED INOMHUSTERMOMETER KONTROLLKNAPPAR SWE MODELL: RM962 / RM962U Användarmanual INLEDNING Lycka till med er nya Klocka med temperaturmätare, modell RM962/ RM962U. RM962 är en multifunktionell

Läs mer

GS 43. S Glasvåg. Bruksanvisning

GS 43. S Glasvåg. Bruksanvisning GS 43 S S Glasvåg Bruksanvisning Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel. +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de svenska Innehåll 1. Bör läsas...2

Läs mer

CYKELDATOR BRUKSANVISNING TRÅDLÖS MONTERING

CYKELDATOR BRUKSANVISNING TRÅDLÖS MONTERING Displayminne Spara värdena för TM, DST och AVS genom att trycka på den VÄNSTRA knappen. Dessa värden blinkar nu på displayen och kan avläsas vid ett senare tillfälle genom att trycka på den HÖGRA knappen.

Läs mer

Manual Radiostyrd klocka RM912TC

Manual Radiostyrd klocka RM912TC 1 Manual Radiostyrd klocka RM912TC EGENSKAPER 1. Radiostyrda egenskaper Automatisk synkronisering av klockan med radiosignal varje hel timme. Klockan visar datum och veckodag på ett av fyra språk (E/F/G/I).

Läs mer

Trådlös 433MHz Temperaturstation bruksanvisning. Introduktion

Trådlös 433MHz Temperaturstation bruksanvisning. Introduktion Trådlös 433MHz Temperaturstation bruksanvisning Introduktion Gratulerar till köpet av denna Temperatur Station med trådlös 433MHz sändning av utomhus temperatur och display av inomhus temperatur och luftfuktighet.

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning WS7394 Svensk Bruksanvisning Nordisk GeneralAgent Är: 200508 AN Lacrosse Väder Station 7394 Vi vill tacka och gratulera er till erat köp av denna state-of- the- art Väder Station, den är ett exempel på

Läs mer

BC06 BRUKSANVISNING MÄTINSTRUMENT FÖR LUFTFUKTIGHET / TEMPERATUR TRT-BA-BC06-TC-001-SV

BC06 BRUKSANVISNING MÄTINSTRUMENT FÖR LUFTFUKTIGHET / TEMPERATUR TRT-BA-BC06-TC-001-SV BC06 SV BRUKSANVISNING MÄTINSTRUMENT FÖR LUFTFUKTIGHET / TEMPERATUR TRT-BA-BC06-TC-001-SV Innehållsförteckning Information om bruksanvisningen... 1 Information om apparaten... 1 Tekniska data... 2 Säkerhet...

Läs mer

ENGLISH FRANÇAIS ESPAÑOL 日 本 語 中 文

ENGLISH FRANÇAIS ESPAÑOL 日 本 語 中 文 ENGLISH FRANÇAIS ESPAÑOL 日 本 語 中 文 deutsch ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA LCD 1 10 2 11 5 3 12 13 4 14 15 7 18 19 16 8 6 9 1. : Indikerar att förbrända kalorier visas 2. : Indikerar att pipton är Från 3.

Läs mer

Dual-Band RF Projektionsklocka med FM Radio Modell: RRM326P BRUKSANVISNING

Dual-Band RF Projektionsklocka med FM Radio Modell: RRM326P BRUKSANVISNING Dual-Band RF Projektionsklocka med FM Radio Modell: RRM326P BRUKSANVISNING INNEHÅLL Introduktion... 2 Produktöversikt... 2 VY Framsida... 2 VY Baksida... 3 LCD Display... 3 ATT Komma Igång... 4 Batterier...

Läs mer

Radiokontrollerad Dagprojektionsklocka med Utomhustemperatur Modell: DP200 / DP200A BRUKSANVISNING SWE INNEHÅLL

Radiokontrollerad Dagprojektionsklocka med Utomhustemperatur Modell: DP200 / DP200A BRUKSANVISNING SWE INNEHÅLL Radiokontrollerad Dagprojektionsklocka med Utomhustemperatur Modell: DP200 / DP200A Specifikationer...6 Om Oregon Scientific...7 EU-försäkran Om Överensstämmelse...7 BRUKSANVISNING INNEHÅLL Översikt...2

Läs mer

Temperatur- och fuktregulator Bruksanvisning version 02/06 Artikelnummer: 198571 FOX 301A

Temperatur- och fuktregulator Bruksanvisning version 02/06 Artikelnummer: 198571 FOX 301A Temperatur- och fuktregulator Bruksanvisning version 02/06 Artikelnummer: 198571 FOX 301A Avsedd användning Regulatorn används för att registrera och visa temperatur från -55 till + 99,9 C och det relativa

Läs mer

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020 Mobil Aircondition Svensk Bruksanvisning Best.nr. 5020 Innehållsförteckning Instruktion 1 Kontrollpanel - funktioner 2 Fjärrkontroll 4 Rengörning - förvaringsfack 5 Felsökningsguide 6 Installationsinstruktioner

Läs mer

Väderstation med flera zoner Modell: RAR503

Väderstation med flera zoner Modell: RAR503 Väderstation med flera zoner Modell: RAR0 BRUKSANVISNING Försiktighetsåtgärder...7 Om Oregon Scientific...8 EU-Försäkran om överensstämmelse... 8 SWE INNEHÅLL Produktöversikt... Vy framifrån... Vy bakifrån...

Läs mer

Bruksanvisning. Trådlöst kopplingsuttag FS20ST

Bruksanvisning. Trådlöst kopplingsuttag FS20ST Sidan 1 Bruksanvisning Trådlöst kopplingsuttag FS20ST Artikelnummer: 623004 Denna bruksanvisning avser denna produkt, och innehåller viktig information om driftsättning och handhavande. Spara därför denna

Läs mer

RF BildBarometer med fjärrstyrd Temperaturavkännare. Modell BAR 338P. Bruksanvisning

RF BildBarometer med fjärrstyrd Temperaturavkännare. Modell BAR 338P. Bruksanvisning RF BildBarometer med fjärrstyrd Temperaturavkännare Modell BAR 338P Bruksanvisning Gratulerar till ett bra köp! Ditt köp av BAR 338P Bildbarometer ger dig inte bara väderinformation. BAR 338P har många

Läs mer

LITIUMDUBBELLADDARE 1941-P-1368 LITIUMMINILADDARE 1941-P-1341

LITIUMDUBBELLADDARE 1941-P-1368 LITIUMMINILADDARE 1941-P-1341 LITIUMDUBBELLADDARE 1941-P-1368 LITIUMMINILADDARE 1941-P-1341 LÄS OCH FÖLJ DESSA INSTRUKTIONER NOGA Keelers litiumladdare och handtag Läs detta instruktionsavsnitt noga innan du använder din Keelerprodukt.

Läs mer

JENKINSBIRD WEATHER GIRL

JENKINSBIRD WEATHER GIRL JENKINSBIRD WEATHER GIRL 340657 SVENSK MANUAL Innehåll 1x Väderstation basenhet 1x Fjärrsensor med väggmonteringsanordning Monteringsskruvar Instruktionsmanual Funktioner 1) Inomhus luftfuktighet (%RH)

Läs mer

LMDT-810. NEXA LMDT-810 Rörelsevakt. Säkerhet. Tekniska data. KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare.

LMDT-810. NEXA LMDT-810 Rörelsevakt. Säkerhet. Tekniska data. KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. LMDT-810 NEXA LMDT-810 Rörelsevakt KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. FUNKTIONALITET Trådlös rörelsevakt för styrning av en eller flera mottagare. Men inbyggd

Läs mer

1. Övre lock 1 2. Display/Fönster 2 3. Nedre lock 3 4. Batterilock 4 5. Solenoid 5 6 6. Dränering 7 8 7. Ventilvred 9. 8.

1. Övre lock 1 2. Display/Fönster 2 3. Nedre lock 3 4. Batterilock 4 5. Solenoid 5 6 6. Dränering 7 8 7. Ventilvred 9. 8. Galcon 6051, 6054 1. Sprängskiss 1. Övre lock 1 2. Display/Fönster 2 3. Nedre lock 3 4. Batterilock 4 5. Solenoid 5 6 6. Dränering 7 8 7. Ventilvred 9 8. Bajonett 10 9. Pil vattenriktning 10. Ventilhus

Läs mer

Fisksökaren får inte användas för att navigera små eller stora båtar. Fisksökaren befriar dig inte från ditt ansvar som båtförare.

Fisksökaren får inte användas för att navigera små eller stora båtar. Fisksökaren befriar dig inte från ditt ansvar som båtförare. Sonarfisksökare 100% återvunnet papper, klorfri blekning Denna bruksanvisning har publicerats av Conrad Electronic GmbH, Klaus-Conrad-Straße 1, 92240 Hirschau/ Tyskland. Ingen återgivning (inklusive översättning)

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning WT535 Svensk Bruksanvisning Nordisk General agent för LaCrosse AN 200508 La crosse WT- 535 Introduktion Nu har ni köpt er Projektions klocka med DCF- 77 radio kontrollerad tid. För att använda produkten

Läs mer

MANUAL TRÅDLÖS VÄDERSTATION BAR928

MANUAL TRÅDLÖS VÄDERSTATION BAR928 MANUAL TRÅDLÖS VÄDERSTATION BAR928 OBS! För alla illustrationer till texten hänvisar vi till den engelska originalmanualen. INLEDNING BAR928 är en kombinerad klocka / väderstation. Den radiostyrda klockan

Läs mer

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II sv Monterings- och bruksanvisning 5-kanals fjärrkontroll Viktig information för: Montörer / Elektriker / Användare Denna anvisning ska finnas tillgänglig tillsammans med

Läs mer

INTRODUKTION INNEHÅLL. Trådlös Fjärrenhet Modell: THN122N BRUKSANVISNING P/N: 086-003693-016 SWE REV1 1/6 SWE

INTRODUKTION INNEHÅLL. Trådlös Fjärrenhet Modell: THN122N BRUKSANVISNING P/N: 086-003693-016 SWE REV1 1/6 SWE 1/6 INNEHÅLL Trådlös Fjärrenhet Modell: THN122N BRUKSANVISNING Introduktion.... 1 Produktöversikt... 2 Trådlös fjärrenhet (THN122N)... 2 Att Komma Igång... 3 Batterier... 3 Trådlös fjärrenhet (THN122N)...

Läs mer

SWE. Radiokontrollerad projektorklocka Modell: EW96 ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLL

SWE. Radiokontrollerad projektorklocka Modell: EW96 ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLL Radiokontrollerad projektorklocka Modell: EW96 INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL Snabb Introduktion...2 Översikt...2 Mottagare...2 LCD-display...4 Använda Temperaturstationen...4 Mottagning av Radiokontrollerad

Läs mer

Användarmanual. Scientific Slim Dual Band RF Reseklocka (RM928N) INNEHÅLLSFÖRTECKNING SWE

Användarmanual. Scientific Slim Dual Band RF Reseklocka (RM928N) INNEHÅLLSFÖRTECKNING SWE Scientific Slim Dual Band RF Reseklocka (RM928N) Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING Introduktion... 2 Nyckelfunktioner... 2 Framifrån... 2 Ovanifrån... 2 Bakifrån... 3 LCD display symboler... 3 Säkerhets

Läs mer

LBST-609. NEXA LBST-609 Skymningsrelä. Säkerhet. Tekniska data

LBST-609. NEXA LBST-609 Skymningsrelä. Säkerhet. Tekniska data LBST-609 NEXA LBST-609 Skymningsrelä KOMPATIBILITET Den här mottagaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. FUNKTIONALITET Skymningsrelä med timer för automatisk avstängning. För utomhusbruk

Läs mer

ALARMKLOCKRADIO PLL CR120

ALARMKLOCKRADIO PLL CR120 Bruksanvisning ALARMKLOCKRADIO PLL CR120 Läs instruktionerna noggrant innan du använder apparaten. POSITION OCH BESKRIVNING AV KONTROLLER 1. LED-display Svenska 2. Standby/stopp Radio på/av 3. sänk volym

Läs mer

Kalenderangivelse (veckodag, datum och månad) Alarm snooze funktion Tidzonsinställning Temperaturangivelse i grader Celsius LED bakgrundsljus

Kalenderangivelse (veckodag, datum och månad) Alarm snooze funktion Tidzonsinställning Temperaturangivelse i grader Celsius LED bakgrundsljus Radiostyrt projektorklocka med digital termometer Instruktion Introduktion Gratulerar till Ert val av projektorklocka med radiostyrd DCF-77 tidsangivelse. Produkten är enkel att använda. Läs anvisningen

Läs mer

Din manual NOKIA PT-3 http://sv.yourpdfguides.com/dref/824715

Din manual NOKIA PT-3 http://sv.yourpdfguides.com/dref/824715 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för NOKIA PT-3. Du hittar svar på alla dina frågor i NOKIA PT-3 instruktionsbok (information,

Läs mer

WUB5511 Elektrisk Värmefilt

WUB5511 Elektrisk Värmefilt WUB5511 Elektrisk Värmefilt Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar Sid 2 VIKTIGA anvisningar! Spara för framtida bruk! VARNING: EJ avsedd

Läs mer

Användarmanual. Oregon Scientific Radiostyrd Jumbo Klocka med Inomhustermometer (JM889N / JM889NU) INNEHÅLLSFÖRTECKNING SWE

Användarmanual. Oregon Scientific Radiostyrd Jumbo Klocka med Inomhustermometer (JM889N / JM889NU) INNEHÅLLSFÖRTECKNING SWE Oregon Scientific Radiostyrd Jumbo Klocka med Inomhustermometer (JM889N / JM889NU) Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 2 Huvuddelar... 2 Framsida... 2 Baksida... 3 LCD display symboler...

Läs mer

Så här används fjärrkontrollen

Så här används fjärrkontrollen Så här används fjärrkontrollen Så här används fjärrkontrollen Försiktighetsåtgärder vid användning av fjärrkontroll Var försiktig vid hantering av kontrollen, speciellt eftersom den är liten och lätt.

Läs mer

Bruksanvisning KERAMISK VÄRMEFLÄKT. PTC 04

Bruksanvisning KERAMISK VÄRMEFLÄKT.   PTC 04 Bruksanvisning KERAMISK VÄRMEFLÄKT PTC 04 www.gelia.se 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER 1. Läs igenom bruksanvisningen noga innan fläkten används. 2. Kontrollera att nätspänningen har samma värde som anges på typskylten

Läs mer

LBST-604. NEXA LBST-604 Skymningsrelä. Säkerhet. Tekniska data. Uppdaterad: 23 feb 2015 1 av 7

LBST-604. NEXA LBST-604 Skymningsrelä. Säkerhet. Tekniska data. Uppdaterad: 23 feb 2015 1 av 7 LBST-604 NEXA LBST-604 Skymningsrelä KOMPATIBILITET Den här mottagaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. FUNKTIONALITET Skymningsrelä med timer för automatisk avstängning. För utomhusbruk

Läs mer

Fjärrkontroll Telis 16 RTS

Fjärrkontroll Telis 16 RTS Fjärrkontroll Telis 16 RTS Bruksanvisning Telis 16 RTS Pure Art.nr.: 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr.: 1811021 Fjärrkontroll Telis 16 RTS 16-Kanalsfjärrkontroll Telis 16 RTS Pure Art.nr.: 1811020 Telis

Läs mer

RADIOKONTROLLERAD PROJEKTIONSKLOCKA

RADIOKONTROLLERAD PROJEKTIONSKLOCKA RADIOKONTROLLERAD PROJEKTIONSKLOCKA Modell: RM336SP Användarmanual INLEDNING Lycka till med Er nya RM336SP Radiokontrollerad Projektionsklocka.RM336SP är en enhet med många egenskaper och som automatiskt

Läs mer

Bruksanvisning Artikelnummer: 646343

Bruksanvisning Artikelnummer: 646343 Bruksanvisning Artikelnummer: 646343 2. Svensk utgåva Dokumentation 2008 eq-3 Ltd., Hong Kong. Alla rättigheter förbehålles. Ingen återgivning av bruksanvisningen är tillåten utan tillverkarens skriftliga

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A Bruksanvisning S RCR-22 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A. Bruksanvisning RCR-5

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A. Bruksanvisning RCR-5 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A Bruksanvisning S RCR-5 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Portabel UV Monitor Modell: EB612 / UV888

Portabel UV Monitor Modell: EB612 / UV888 INNEHÅLL Portabel UV Monitor Modell: EB612 / UV888 BRUKSANVISNING Innehåll... 1 Introduktion... 2 Produktöversikt... 2 Vy Framsida... 2 Vy Baksida... 2 LCD Display... 3 Att Komma Igång... 3 Rem... 3 Batterier...

Läs mer

Honeywell Rondostat Elektronisk radiatorreglerare

Honeywell Rondostat Elektronisk radiatorreglerare Honeywell Rondostat Elektronisk radiatorreglerare Klar att använda efter tre steg: 1. Sätt i batterierna 2. Ställ in datum och tid 3. Montera enheten Klar! Kontrollera vid uppackningen att: Förpackningen

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Svensk Bruksanvisning OBSERVERA!! Innan du använder denna apparat rekommenderar vi att du noggrant läser igenom denna bruksanvisning samt alla säkerhetsföreskrifter. Mycket nöje med denna apparat. VARNING:

Läs mer