En vägvisare till ABB:s breda utbud av servicetjänster för styrsystem

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En vägvisare till ABB:s breda utbud av servicetjänster för styrsystem"

Transkript

1 En vägvisare till ABB:s breda utbud av servicetjänster för styrsystem Det var på 70-talet som de första försöken gjordes att med hjälp av datorer automatisera produktionen inom industrin. Sedan dess har utvecklingen gått snabbt. Nu finns avancerade styrsystem i de flesta processindustrier, oavsett bransch, och de styr inte längre bara produktionsprocessen. ABB:s System 800xA är automationsplattformen där produktionsledningssystem, affärssystem, underhållssystem och materialhanteringssystem idag knyts samman och integreras med processtyrningen i realtid. Från beställning till leverans automatiserar och effektiviserar System 800xA hela flödet i anläggningen. Genom att styrsystemet har fått en central roll så har underhåll och service av dess komponenter blivit helt avgörande för både produktivitet och tillgänglighet. En väl fungerande underhållsstrategi innebär inte bara rationellare och effektivare drift utan också att processen kontinuerligt kan utvecklas och optimeras. Innan styrsystemen gjorde entré inom industrin skapades en produktionsapparat av maskiner, material och människor. All information var skriftlig eller muntlig och processerna styrdes manuellt. Styrsystemens utveckling När den första datorbaserade styrningen av industriella processer gjorde entré var det ett stort steg inom både informationsteknikens och processteknikens områden. Det krävdes också den tidens spjutspetskompetens för att kunna skapa de första programmen och leverantören av ett styrsystem svarade vanligtvis för hela konceptet. Allt var specialtillverkat hårdvara, mjukvara och operatörsstationer. Dåvarande ASEA tog redan på 70-talet de första stegen mot sitt allra första automationssystem ASEA Master (idag benämnt ABB Master). I början av 90-talet kom ABB Advant, ett system som än idag är aktivt trots att det nu har gått många år sedan det introducerades. Fram till slutet av 1990-talet var det styrning av produktionsprocessen som var systemets huvuduppgift. Men det förändrades helt när ABB år 2004 lanserade automationsplattformen System 800xA. Den gör det exempelvis möjligt att knyta samman produktionsdata med information från affärssystem och underhållssystem. Under hela resan från beställning till färdig leverans kan processen automatiseras och effektiviseras. Idag är System 800xA därför en förutsättning för produktivitet och lönsamhet inom industrier och anläggningar över hela världen.

2 Underhållets utveckling När styrsystemen gjorde sitt intåg inom industrin så kom också underhållsverksamheten att förändras. Det krävdes nu specialistkunskaper även inom elektronik och programmering. De första styrsystemen var också komplicerade att programmera och endast ett fåtal specialister kunde åtgärda ett fel. Det var dock sällan felet uppstod i själva mjukvaran oftast var det en transistor, ett motstånd eller en lös kontakt som i begynnelsen var orsaken. Genom att automationsgraden inom industrin har ökat så har styrsystemet och dess applikationer blivit allt mer avancerade. Det är också i de kundspecifika applikationerna och i de ofta komplexa konfigurationerna som det idag kan uppstå komplikationer och där felsökningen kan vara mycket komplicerad. För att kunna underhålla ett styrsystem krävs därför ett brett kunnande om allt ifrån moderna operativsystem, PC-hårdvara och styrsystemföretagets mjukvara till controllers och nätverk. Det handlar om ett specialistkunnande inom många olika områden som kan vara svårt att upprätthålla inom det egna företaget. Därför är det idag allt mer vanligt att ABB:s service- och underhållsexperter anlitas genom avtal som säkrar tillgängligheten och samtidigt gör det möjligt höja automationsgraden i anläggningen. Förnyelse av ett styrsystem Ett styrsystem består både av hårdvara och av mjukvara. Det är viktigt att båda underhålls och uppdateras en enligt en tydlig och långsiktig underhållsplan. Hårdvara: All hårdvara är designad för en viss livslängd och istället för att underhålla så måste komponenterna uppdateras, främst på grund av teknikutvecklingen, med olika tidsintervall. Ett riktmärke är att PC-datorer byts efter 3-6 år, nätverkskomponenter, I/O-kort och instrument efter år och controllers efter år. Underhållsinsatserna består framförallt av rengöring, kontroll av matningsspänning och batterier samt visuell översyn. Mjukvara: Uppgraderingar av mjukvara bör göras med ett intervall på 2-4 år. Det effektivaste och mest ekonomiska sättet att uppgradera mjukvaran för System 800xA är en prenumeration på ABB:s Sentinelprogram. I de flesta anläggningar ersätter Sentinel en mängd olika separata mjukvarulicenser. Prenumeranter får dessutom fri tillgång till nya versioner av System 800xA. Underhållet av mjukvara är idag till stor del ett konfigureringsarbete. Operativsystemet, mjukvaran (ibland med egna lokala ingenjörstillägg) och nätverkskommunikationen måste över tiden kunna fungera tillsammans. Är allt inte rätt konfigurerat arbetar inte styrsystemet optimalt och kan i värsta fall helt sluta att fungera.

3 I takt med att styrsystemet har utvecklats så har ABB:s serviceorganisation också breddat sitt utbud av professionella underhållstjänster som värdesäkrar investeringen i en rationellare och effektivare drift. Underhåll och service av styrsystemets finfördelade och ofta komplicerade nätverk av ingående komponenter är därför mer avgörande än någonsin tidigare. Minskade underhållskostnader I många anläggningar kan underhållsbudgeten uppgå till 2/3-delar av den årliga vinsten. Genom att underhåll idag är den största kontrollerbara kostnaden i en anläggning är ett effektivare underhåll en investering i både ökad driftsäkerhet och lönsamhet. ABB:s servicetjänster är därför viktiga verktyg i utvecklingen av underhållet. Vårt kunnande inom tillståndsbaserat underhåll i kombination med funktionen Asset Optimization i System 800xA är exempel på det. Nu är det möjligt att basera en mycket stor del av underhållsinsatserna på verkliga behov genom att styrsystemet med hjälp av Asset Optimization själv kan tala om när det är dags för underhåll av en komponent. Här nedan följer fler exempel på dina nya möjligheter att underhålla och utveckla ditt styrsystem. Våra tjänster för underhåll och utveckling av styrsystem: Underhåll och fältservice Inom det här området arbetar vi både med avhjälpande och förebyggande underhåll. Är du intresserad att gå över till ett tillståndsbaserat underhåll så har vi även stor kunskap inom detta område. Ett av verktygen är Asset Optimization en funktion i System 800xA som i rätt tid signalerar var ett problem finns innan det påverkar produktion. Projekt nybyggnad, ombyggnad och tillbyggnad När det handlar om nybyggnad eller ombyggnad och tillbyggnad av din anläggning så har vi specialistkunskaperna både om System 800xA och om din process. ABB:s serviceorganisation erbjuder en helhetslösning vid nyinstallation av styrsystemslösningar allt ifrån projektledning till programmering och idrifttagning. Support och beredskap Denna funktion täcker ett mycket brett utbud av supporttjänster. Som avtalskund har du exempelvis tillgång till vår telefonsupport dygnet runt. Du kan dessutom teckna avtal som säkrar att vår servicepersonal snabbt finns på plats när något oförutsett inträffar. I våra supporttjänster ingår också Remote Diagnostic Services där all produktionskritisk utrustning i din anläggning kontinuerligt fjärrövervakas.

4 Enklare uppgradering av mjukvara med Sentinel Vid uppgradering av mjukvara för System 800xA är en prenumeration på ABB:s Sentinelprgram den effektivaste och mest ekonomiska lösningen. I de flesta anläggningar ersätter Sentinel en mängd separata mjukvarulicenser genom ett enda avtal. Prenumeranter får dessutom tillgång till nya versioner av System 800xA utan extra kostnad. Uppgradering av Advantsystem Med ditt Advantsystem som grund kan du steg för steg lägga till all den nya funktionalitet som finns i System 800xA samtidigt som du bevarar den befintliga infrastrukturen och värdesäkrar det ingenjörsarbete som är nedlagt. Uppgradera MasterPiece 200/1 till Advant Controller AC 450 Det finns även möjlighet att uppgradera MasterPiece 200/1 till Advant Controller AC 450 samtidigt som du behåller hela den gjorda investeringen i applikationsprogram, I/O och kabeldragning. Supporten av Advant Controller AC 450 är, enligt vår livscykelpolicy, säkrad fram till och med år Uppgradering av System 800xA ABB:s serviceorganisation är specialister på uppgraderingar av System 800xA. Vi gör det möjligt dra nytta av ny funktionalitet och ser till att även specialanpassade lösningar tas om hand och överförs på ett kontrollerat och tryggt sätt. Vi rekommenderar en förberedande analys genom System 800xA Health Check för rätt stöd innan beslut om uppgraderingar. System 800xA Health Check System 800xA Health Check är en metodisk och systematisk genomgång av ett hundratal kontrollpunkter hos System 800xA. En översyn som ser till att styrsystemets funktionalitet optimeras. Säker support av PROFIBUS-nätverk Kommunikation via PROFIBUS ger automationslösningar helt nya möjligheter att kontrollera och övervaka en process. ABB:s serviceorganisation har hög kunskap om digital kommunikationsteknik och hjälper dig att dra nytta av fördelarna. Genom vår långa erfarenhet av kombinationen System 800xA/PROFIBUS ser vi till att allt från styrsystem till instrument blir rätt integrerade och att installationen sker på ett korrekt sätt. Field Alert Management bevakar behovet av uppgraderingar Field Alert Management är en skräddarsydd tjänst där vi kontinuerligt övervakar all information om exempelvis uppdateringar och nya utgåvor av mjukvara för ditt styrsystem. Field Alert Management ger dig en fullständig kontroll över behovet av uppgraderingar och innebär att du i god tid kan genomföra de åtgärder som föreslås.

5 Alarm Management ta kontroll över ditt larmsystem Många operatörer översköljs idag av larm som beror på felaktigt inställda nivåer, dåligt fungerande givare eller helt enkelt har fått en felaktig benämning larm som inte är larm. Dessa onödiga larm är både ett säkerhets- och arbetsmiljöproblem. Genom vår tjänst Alarm Management gör vi det möjligt att återskapa larmfunktionens ursprungliga uppgift att varna för oförutsedda händelser som kräver ett ingripande. Minska dina underhållskostnader med Asset Optimization Asset Optimization är en funktion i System 800xA som i rätt tid signalerar var ett problem finns innan det påverkar produktionen. Du behöver inte längre kontrollera att en komponent fungerar optimalt Asset Optimization talar om när den inte gör det. Asset Optimization är därför ett effektivt verktyg för en övergång till ett tillståndsbaserat underhåll. Rätt inställning med cpmplus Loop Performance Manager Rätt inställda reglerloopar innebär jämnare kvalitet, färre kassationer och minskad energiförbrukning. cpmplus Loop Performance Manager hjälper dig att finjustera en reglerkrets och kan därefter konfigureras så att den kontinuerligt kontrollerar statusen och larmar om loopens reglerförmåga försämras. Remote Diagnostic Services kontinuerlig övervakning i realtid Med ABB:s Remote Diagnostic Services (RDS) så kan all produktionskritisk utrustning i din anläggning få en kontinuerlig övervakning i realtid. RDS-tjänsterna ger dig tillgång till ABB:s experter på just din anläggning vilket innebär snabbare åtgärder och lägre kostnader. Genom att assistansen är Internetbaserad så innebär det att väntetiderna reduceras samtidigt som miljöpåverkan minskar genom att resorna för vår underhållspersonal kan minimeras. Security Audit säkrar ditt produktionssystem Vilka har tillgång till de lokaler där dina säkerhetskritiska system finns? Hur många känner till lösenord eller andra inloggningsuppgifter? Security Audit ger dig full kontroll av säkerhetsnivån i hårdvara och mjukvara samt i den fysiska miljön runt produktionssystemet. Det innebär att du i tid kan förebygga risker och åtgärda eventuella problem. Tjänsten baserar sig på dokumenterad metodik enligt ISO och ISA-99. Livscykelanalys en skapare bild av anläggningens status En produkts livscykel delas in i fyra faser: Active, Classic, Limited och Obsolete. Med ABB:s livscykelanalys får du en stabilare grund för ett välplanerat moderniseringsarbete i din anläggning. Analysen presenteras i en lättöverskådlig livscykelplan och innebär att du i god tid kan planera för uppgraderingar och nyinvesteringar.

6 Säkra din anläggning Ofta är en kombination av olika servicetjänster det bästa sättet att säkra tillgängligheten i din process. Det kan ske genom att exempelvis komplettera System 800xA Health Check med vår uppgraderingstjänst Field Alert Management samt ett supportavtal. Men möjligheterna är många och det är givetvis alltid dina behov som avgör hur våra tjänster bäst kan kombineras. Kontakta ABB:s Serviceorganisation Vi har ett mycket stort kunnande om industrins processer och är certifierade specialister på System 800xA. Vårt breda utbud av servicetjänster ser till att skapa en trygg och säker drift och bidrar samtidigt med ny funktionalitet, kapacitet och konkurrenskraft. Tillsammans med ABB:s serviceorganisation får du optimerade underhållslösningar för just ditt styrsystem. Välkommen att kontakta oss för mer information. Vi har en rikstäckande organisation och finns från Malmö i söder till Kiruna i norr. 5FAA001860

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet Atlas Copco Eftermarknadstjänster Trygga servicelösningar för din verksamhet Air-tjänster för optimal energibesparing Våra energibesparande Air-tjänster kan radikalt minska livscykelkostnaden för din tryckluftanläggning.

Läs mer

Effektivisering av det förebyggande underhållet

Effektivisering av det förebyggande underhållet Effektivisering av det förebyggande underhållet Vi har härmed nöjet att presentera följande beskrivning av utbildningsinsatser i Effektivisering av det förebyggande underhållet. Bakgrund Utbildningen är

Läs mer

Modernt Underhåll för ledare

Modernt Underhåll för ledare Modernt Underhåll för ledare Mot målet EFNMS Certifierad Underhållsexpert: European Expert in Maintenance Management Modernt Underhåll för ledare Åtta lärarledda utbildningsdagar med tillhörande webbaserade

Läs mer

Optimal prestation. Scanvaegt Service FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL HÖG DRIFTSÄKERHET ÖKAD KONKURRENS- KRAFT

Optimal prestation. Scanvaegt Service FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL HÖG DRIFTSÄKERHET ÖKAD KONKURRENS- KRAFT Scanvaegt Service Optimal prestation FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL HÖG DRIFTSÄKERHET ÖKAD KONKURRENS- KRAFT Scanvaegt Systems är en stark servicepartner som erbjuder förebyggande underhåll - det förhindrar produktionsstopp

Läs mer

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast fantasin sätter gränser Din verksamhet är unik. Det borde din lösning för Print & Apply också vara. Print & Apply lösningar för

Läs mer

AP&T CUSTOMER SERVICE. Utbildning som ger utdelning

AP&T CUSTOMER SERVICE. Utbildning som ger utdelning AP&T CUSTOMER SERVICE Utbildning som ger utdelning Möt framtiden med rätt kompetens Att satsa på kompetensutveckling för dina medarbetare är förmodligen den bästa investering du kan göra. Med aktuella

Läs mer

Tjänsten baseras på realtidsövervakning av era utskriftsenheter samt tydliga rutiner för problemlösning och effektivisering.

Tjänsten baseras på realtidsövervakning av era utskriftsenheter samt tydliga rutiner för problemlösning och effektivisering. Utskrift som tjänst Innehåll Allmänt om tjänsten 3 I Utskrift som tjänst ingår följande funktioner 3 Införande av tjänst 3 Administration och logistikhantering av definierad utrustning 3 Livscykelhantering

Läs mer

10 års. garanti. välj service efter behov. Vi servar alla typer och fabrikat av telfrar, traverser, portar, etc

10 års. garanti. välj service efter behov. Vi servar alla typer och fabrikat av telfrar, traverser, portar, etc upplyftande Dematek är idag den största organisationen inom lyftteknik i Sverige. I slutet av 2005 övertog vi verksamheten från ABB lyftteknik och välkomnade dess personal in i vår organisation. Vi finns

Läs mer

Fredrik Nordin, ABB Service Reglerkretsar En underutnyttjad resurs i jakten på ökad produktivitet. ABB April 8, 2016 Slide 1

Fredrik Nordin, ABB Service Reglerkretsar En underutnyttjad resurs i jakten på ökad produktivitet. ABB April 8, 2016 Slide 1 Fredrik Nordin, ABB Service Reglerkretsar En underutnyttjad resurs i jakten på ökad produktivitet April 8, 2016 Slide 1 Reglerkretsar en underutnyttjad resurs Presentation Styrsystem (800xA) Fältservice

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

El, Automation & Process

El, Automation & Process El, Automation & Process El, Automation & Process Genom åren har vi byggt upp en mycket bra erfarenhet där vi idag åtar oss uppdrag inom projektering, dimensionering, konstruktion, dokumentation och programmering

Läs mer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer En enkel enhet för övervakning och styrning Det finns många sätt att göra avloppsnät effektivare och mer tillförlitliga

Läs mer

4 SERVICE + SUPPORT. Lokal expertis

4 SERVICE + SUPPORT. Lokal expertis SERVICE + SUPPORT 4 SERVICE + SUPPORT Lokal expertis Bystronic har representanter på plats över hela världen och talar ditt språk. Vi förstår ditt företags behov och tar fram de lösningar som passar

Läs mer

Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn

Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn KONSULTATION 2011 2012 2013 2014 2015 Från dröm till verklighet Med läget under kontroll får du en säker och effektiv produktion. Då kan du

Läs mer

Innovation för system integration

Innovation för system integration Innovation för system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR-bakplan En användarvänlig och tillförlitlig montagelösning mellan DCS/PLC/SIS systemet och isolatorer/i.s. gränssnitten TEMPERATUR EX GRÄNSSNITT

Läs mer

TIAP-metoden för statusbestäming

TIAP-metoden för statusbestäming TIAP-metoden för statusbestäming Höjer lönsamheten på din anläggning Anna Pernestål, anna.pernestal@tiap.se, Life Cycle Profit och TIAP-metoden TIAP-metoden bygger på helhetssyn av drift och underhåll

Läs mer

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat.

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. AP&T CUSTOMER SERVICE Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. Börjar din gamla press eller produktionslinje att tappa stinget, kan det vara dags att fundera på en

Läs mer

Hissar & rulltrappor för alla miljöer.

Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Bostäder. Kontor. Butiker. Lager. Industrier. Skolor. Sjukhus. www.alt.se 0472-390 700 Svenskproducerade hissar från Småland Energiklass A på alla våra hissar Tillgänglighetsanpassat

Läs mer

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig.

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Kärcher Fleet Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Ökat perspektiv för större framgång. Från den globala marknadsledaren inom rengöringsteknik kommer Kärcher Fleet - det innovativa

Läs mer

Serviceavtal avtalad trygghet! Själva grundidén med ett säkerhetssystem är att skapa trygghet för brukaren. Därför bör det också vara självklart att

Serviceavtal avtalad trygghet! Själva grundidén med ett säkerhetssystem är att skapa trygghet för brukaren. Därför bör det också vara självklart att Serviceavtal avtalad trygghet! Själva grundidén med ett säkerhetssystem är att skapa trygghet för brukaren. Därför bör det också vara självklart att en utbildad larmtekniker regelbundet provar, kontrollerar

Läs mer

Framtidens produktion

Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens Framtidens produktion Siemens är en pionjär inom Future of Manufacturing. Vi hjälper Sveriges industrier att ta klivet upp till

Läs mer

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Hi-O Intelligent teknologi för dörrmiljöer ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Vad är Hi-O? Innehåll Hi-O, Highly intelligent opening, är en standardiserad teknologi som gör att

Läs mer

BROSCHYR. Datacenter för alla behov

BROSCHYR. Datacenter för alla behov BROSCHYR Datacenter för alla behov Tillgången till data är en avgörande faktor Idag är tillgången till data en avgörande faktor i alla delar av livet, för alla företag, myndigheter och samhällstjänster.

Läs mer

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt FunktionsIT FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt Vad är FunktionsIT? FunktionsIT är vårt koncept för att paketera IT som tjänst. Det ger dig som kund en centraliserad och automatiserad hantering av

Läs mer

Från styrpulpet till läsplatta

Från styrpulpet till läsplatta Från styrpulpet till läsplatta Process-IT hos Umeå Energi affärsområde Energilösningar Dirk Mottmann Elhandel Koncernen ägs av Umeå kommun och har fem affärsområden ca 350 medarbetare Elnät UmeNet Energilösningar

Läs mer

Fastighetsautomation. Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi

Fastighetsautomation. Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi Fastighetsautomation Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi optimera inneklimatet och minimera energianvändningen med ett öppet, integrerat system Automatisera dina fastigheter Det finns

Läs mer

Leverans och installation

Leverans och installation Leverans och installation Övergripande beskrivning Partner54 erbjudande benämns PSS (Partner Service Solution). Med PSS kombinerar Partner54 tjänster, hårdvaru- och mjukvaruimplementering, arbetsflödes-hantering

Läs mer

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Ger ett enkelt, centralstyrt underhåll av skrivare och multifunktionssystem HANTERING AV ARBETSFLÖDET ETT ENKELT SÄTT ATT UNDERHÅLLA

Läs mer

Inbjudan till dialog avseende drift och kundstöd

Inbjudan till dialog avseende drift och kundstöd samhällsskydd och beredskap 1 (5) Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 651 81 KARLSTAD Telefonväxel: 0771-240 240 E-post: registrator@msb.se Inbjudan till dialog avseende drift och kundstöd Inledning

Läs mer

Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem

Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem Lösningar för övervakning och underhåll kontroll l produktivitet I styrning Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem Det enkla sättet att hantera arbetsflöden Fakta: Att skrivare

Läs mer

Produktpresentation. Service, Support och Underhåll

Produktpresentation. Service, Support och Underhåll Produktpresentation Service, Support och Underhåll 2 Snabb och säker hjälp Sveba-Dahlen erbjuder dig ett serviceutbud som inkluderar allt från telefonsupport till underhåll, service och reparationer vid

Läs mer

AUTOMATION. TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad

AUTOMATION. TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad AUTOMATION TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad Om TEK Med lokal förankring erbjuder vi dig kostnadseffektiv utbildning

Läs mer

Underhållssystem. Lättanvänt Kraftfullt Flexibelt

Underhållssystem. Lättanvänt Kraftfullt Flexibelt Underhållssystem Så hjälper Rejus Maintenance er till ett bättre underhåll Från avhjälpande till förebyggande underhåll på kortast tid Att säkerställa maximal tillgänglighet och driftsäkerhet på era maskiner

Läs mer

Optimal prestation. Med ett starkt service- och supportteam. Servicetjänster:

Optimal prestation. Med ett starkt service- och supportteam. Servicetjänster: Optimal prestation Med ett starkt service- och supportteam Servicetjänster: Förebyggande underhåll Driftsoptimering Remote Online Support Reparationer på plats Utbildning och instruktion Kalibrering och

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

Tillförlitlighet. Tillgänglighet. Expertis. Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning

Tillförlitlighet. Tillgänglighet. Expertis. Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning Tillförlitlighet Tillgänglighet Expertis Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning Avgörande faktorer för ditt klimatsystem Optimerad drift av utrustningen Konstant prestanda

Läs mer

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation Vi bryter branschens mönster varje dag Under ett och samma tak levererar vi pneumatik, industriventiler, linjärteknik och profiler En unik mix av produktprogram Öbergs - en oberoende

Läs mer

VÄRDET AV EN VÄL FUNGERANDE VERKSAMHET

VÄRDET AV EN VÄL FUNGERANDE VERKSAMHET VÄRDET AV EN VÄL FUNGERANDE VERKSAMHET VI FÖREBYGGER OCH LÖSER PROBLEM Trenden är att utvecklingstiden för nya produkter och en produkts livscykel blir allt kortare. Det gäller att ligga i framkanten på

Läs mer

full grund service service

full grund service service upplyftande service grund service full service Grundservice är förebyggande underhåll. Slitdelar samt arbetskostnaden för utbyte av dessa debiteras separat. I det avtalade totalpriset ingår förebyggande

Läs mer

När samverkan mellan affärssystemen är en besvärlig väg med många hinder

När samverkan mellan affärssystemen är en besvärlig väg med många hinder När samverkan mellan affärssystemen är en besvärlig väg med många hinder ITWorks Group System Integration Specialists Tel: 08 625 46 40 E-post: filexfilexpress ... gör vi vägen både rakare, snabbare och

Läs mer

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k 4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k SÄKERHETSSYSTEM LEDANDE I BRANSCHEN ALLT PÅ ETT STÄLLE LÄNS ALARM LEVERERAR ALLTID EN SÄKER LÖSNING SECURITAS DIRECT REFERENSER PARTNERS & KUNDER LEDANDE I BRANSCHEN Läns Alarm AB

Läs mer

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI Vad är Merivaara INTEGRA? Servicekoncept för att skapa funktionella arbetsplatser tillsammans Integrerar utrustning och system Förbättrar arbetsflödet, ökar

Läs mer

CLAAS TELEMATICS. Full koll på dina maskiner. Hela tiden.

CLAAS TELEMATICS. Full koll på dina maskiner. Hela tiden. CLAAS TELEMATICS Full koll på dina maskiner. Hela tiden. EASY. Enkelt merutbyte. Go on. Go easy. EASY, konceptet med fyra delar specialister var för sig, ett starkt team tillsammans. on board styrning

Läs mer

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Vi skapar framtidens kommunikationsnätverk Dagens kommunikation kräver snabb och stabil nätverksuppkoppling. Att utöka bredbandsnätet och uppgradera

Läs mer

Bilaga 9 Säkerhet Dnr: /2015 Förfrågningsunderlag

Bilaga 9 Säkerhet Dnr: /2015 Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag stockholm.se Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Hantverkargatan 2F 104 22 Stockholm Växel 08-508 33 000 www.stockholm.se Innehåll 1 Inledning 3 2 Krav

Läs mer

Är din plattform redo för High Performance?

Är din plattform redo för High Performance? Är din plattform redo för High Performance? Få optimal utdelning av din investering i Dynamics eller nu och i framtiden. Delta på Dynamics-dagen och se branschmoduler, tilläggslösningar och tjänster som

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

Service för dig som som vill vara säker

Service för dig som som vill vara säker Service för dig som som vill vara säker VD:n har ordet Service har alltid varit en viktig del i pappersindustrin. Med ökande krav på kostnadseffektivitet stärks betydelsen av underhåll än mer. Metsos verksamhet

Läs mer

BROSCHYR. Coromatic Operations Vi hanterar driften av era verksamhetskritiska anläggningar

BROSCHYR. Coromatic Operations Vi hanterar driften av era verksamhetskritiska anläggningar BROSCHYR Coromatic Operations Vi hanterar driften av era verksamhetskritiska anläggningar Sjukhus Huvudkontor Fullständig tillgänglighet och kompetens 24/7 Kundtjänst 24/7 med incidenthanteringsteam Lokal

Läs mer

System 800xA Smart Client

System 800xA Smart Client System 800xA Smart Client Med Smart Client kan du ägna dig åt att analysera data istället för spendera tid på att samla in den Visst skulle fler inom ditt företag ha nytta av den produktions- och processinformation

Läs mer

Field Services. Elkraftservice. Service och modernisering

Field Services. Elkraftservice. Service och modernisering Field Services Elkraftservice Service och modernisering Vi är experter på service och modern i seringar av ställverk och elkraftsutrustning. Modernisering En modernisering av befintlig anläggning ökar

Läs mer

Förebyggande Underhåll

Förebyggande Underhåll Förebyggande Underhåll Inverkan av dålig anläggningseffektivitet 100% 26% Förluster 74% Tidstillgänglighet Anläggningsutnyttjande Kvalitetsutbyte 94% 85% 93% Anläggningens kapacitet Anläggningens produktion

Läs mer

MUR MaskinUppföljning Realtid

MUR MaskinUppföljning Realtid Produktionseffektivisering med MUR-Systemet ger produktions och organisationsförbättringar. Företagsutveckling Ta extern hjälp för att snabbt få igång ert förbättringsarbete. Hur går din maskin egentligen?

Läs mer

Tusen installationer borgar för kvalitet

Tusen installationer borgar för kvalitet Tusen installationer borgar för kvalitet 1 Karlebo_F-pres 120920.indd 1 2012-09-21 14.39 Lösningar som optimerar din produktion. Karlebo är ett företag med lång tradition av att leverera nytänkande lösningar

Läs mer

Globus Direkt. Kvalitetsservice när du behöver det.

Globus Direkt. Kvalitetsservice när du behöver det. Globus Direkt www.globustt.se Kvalitetsservice när du behöver det. Globus Direkt Kvalitetsservice när du behöver det Allt från enstaka punktinsatser till kompletta serviceprogram med serviceavtal När du

Läs mer

Molntjänster -- vad är molnet?

Molntjänster -- vad är molnet? En e-bok från Visma Spcs Molntjänster -- vad är molnet? Vad du bör tänka på för att göra rätt val till ditt företag Molntjänster -- vad är molnet? En guide till att förstå molntjänster Innehåll Hänger

Läs mer

Metric Power. Sveriges ledande kunskaps- och produktleverantör av kraftsystem. Mycket kunskap Samlad kraft

Metric Power. Sveriges ledande kunskaps- och produktleverantör av kraftsystem. Mycket kunskap Samlad kraft Metric Power Sveriges ledande kunskaps- och produktleverantör av kraftsystem Mycket kunskap Samlad kraft Version 1.0 2013 MYCKET KUNSKAP SAMLAD KRAFT Metric Power Systems AB är Sveriges ledande leverantör

Läs mer

Gör. gemensam. sak med oss. Öka värdet på din fastighet.

Gör. gemensam. sak med oss. Öka värdet på din fastighet. Gör gemensam sak med oss. Öka värdet på din fastighet. Hur ofta ställer du kostnaden av ett problem mot värdet av en helhetslösning? Alla kan drabbas av det oförutsedda. Frågan är bara hur du tacklar risken.

Läs mer

SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG. Protection Service for Business

SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG. Protection Service for Business SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG Protection Service for Business DET ÄR EN MOBIL VÄRLD Wifi Fotgängare Idag använder vi fler enheter med fler anslutningar än någonsin tidigare. Att då kunna välja var

Läs mer

Industritjänster till rätt grad

Industritjänster till rätt grad Industritjänster till rätt grad Industritjänster till rätt grad Inom den industriella sektorn är rätt temperatur viktig. Avvikelser får inte vara för stora. Dessutom har noggrannhet, driftsäkerhet och

Läs mer

ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning

ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning 1 Detta är ljusservice Regelbundet underhåll är viktigt för att säkerställa en optimalt fungerande butiksbelysning. Ljusservice erbjuder den

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

Söker du rätt information för att effektivisera truckdriften?

Söker du rätt information för att effektivisera truckdriften? Söker du rätt information för att effektivisera truckdriften? Vi erbjuder ISM Online. Informationssystemet för truckhantering. 1 2 ISM Online hjälper dig att styra, analysera och optimera truckflottan

Läs mer

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet Enkel hantering även för en ovan användare maximal produktivitet spar tid och kostnader professionell, utför försändelser av högsta kvalitet kostnadsbesparande i dag och i framtiden God åtkomlighet - ergonomisk

Läs mer

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet El- och energiprogrammet EE El- och energiprogrammet ger dig en av gymnasieskolans bredaste utbildningar. Du hamnar inom en bransch som ständigt är i starkt framåtskridande. På EE blandas teori och praktik.

Läs mer

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post:

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post: Greyhound i kyrkan- vad är Greyhound? Botech har kunskap och erfarenhet av att styra och övervaka uppvärmning, luftfuktighet och luftkvalitet i kyrkor. Greyhound är Botechs egenutvecklade övervakningssystem

Läs mer

Se skärvätskan som ett flytande verktyg. Skäroljor / slipoljor

Se skärvätskan som ett flytande verktyg. Skäroljor / slipoljor Se skärvätskan som ett flytande verktyg. Skäroljor / slipoljor Dina spånskärande operationer Borrning Bästa bearbetningsexpert, Som användare av icke vattenblandbara skärvätskor vet du själv bäst vad din

Läs mer

TMP Consulting - tjänster för företag

TMP Consulting - tjänster för företag TMP Consulting - tjänster för företag Adress: http://tmpc.se Kontakta: info@tmpc.se TMP Consulting är ett bolag som utvecklar tekniska lösningar och arbetar med effektivisering och problemslösning i organisationer.

Läs mer

Funktionslösningar. Pro ID har lösningar genom hela kedjan och följer de standarder som branscherna har uppsatta.

Funktionslösningar. Pro ID har lösningar genom hela kedjan och följer de standarder som branscherna har uppsatta. Funktionslösningar Pro ID har lång erfarenhet av funktionslösningar, där vi effektiviserar funktioner på företag med hjälp av streckkoder. Det kan gälla märkningskrav från kunder eller myndigheter, effektivare

Läs mer

PACOM UNISON SECURITY MANAGEMENT MADE EASY

PACOM UNISON SECURITY MANAGEMENT MADE EASY PACOM UNISON SECURITY MANAGEMENT MADE EASY Sjukhus Den öppna och integrerade säkerhetsplattformen. PACOM Unison är en öppen och integrerad säkerhetslösning som gör det möjligt för dig att hantera passer-,

Läs mer

Välj rätt affärssystem för att din. organisation ska blomstra!

Välj rätt affärssystem för att din. organisation ska blomstra! Välj rätt affärssystem för att din organisation ska blomstra! - En guide till dig som funderar på att byta eller investera i ett ERP system. Innehåll Därför är ett affärssystem viktigt för tillväxten...

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

Så får Atlas Copco ut maximalt värde och säkrad drift av sina affärskritiska applikationer

Så får Atlas Copco ut maximalt värde och säkrad drift av sina affärskritiska applikationer REFERENS Så får Atlas Copco ut maximalt värde och säkrad drift av sina affärskritiska applikationer Om Atlas Copco Atlas Copco är en världsledande leverantör av lösningar för industriell produktivitet.

Läs mer

Service och underhåll

Service och underhåll > > Förebyggande och periodiskt underhåll > > Diagnos > > Reparation > > Telefonsupport > > Garanterad inställelsetid > > Serviceavtal Våra tjänster inom service och underhåll hjälper dig att reducera

Läs mer

Valmatics 4.0. Marknadens enda styrsystem med integrerade simulatorer för alla torkmodeller.

Valmatics 4.0. Marknadens enda styrsystem med integrerade simulatorer för alla torkmodeller. Valmatics 4.0 Marknadens enda styrsystem med integrerade simulatorer för alla torkmodeller. Det finns många förklaringar till Valutecs framgångar på marknaden. Det skulle vara enkelt att peka på faktorer

Läs mer

MarkVision skrivarhanteringsprogram

MarkVision skrivarhanteringsprogram Skrivarprogramvara och hjälpprogram 1 MarkVision skrivarhanteringsprogram MarkVision för Windows 95/98/2000, Windows NT 4.0 och Macintosh levereras med skrivaren på CD-skivan Drivrutiner, MarkVision och

Läs mer

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager u n i F L O W uniflow Output Manager Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager Ta kontroll över dina kopior och utskrifter och öka effektiviteten Med uniflow Output Manager får

Läs mer

Från rulle till paket med samma leverantör

Från rulle till paket med samma leverantör Värmeväxlarplattor Från rulle till paket med samma leverantör Oavsett vilken typ av värmeväxlarplattor du tillverkar behövs rätt utrustning som är anpassad för din produktion. AP&T har utvecklat och levererat

Läs mer

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management EMPOWERING YOUR BUSINESS TOYOTA I_SITE Mer än fleet management www.toyota-forklifts.se TOYOTA I_SITE Mer än fleet management Toyota I_Site är ett kontinuerligt partnerskap för effektiv materialhantering.

Läs mer

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar För ett enkelt, centralstyrt underhåll av skrivare och multifunktionsenheter HANTERA ARBETSFLÖDET ETT ENKELT SÄTT ATT UNDERHÅLLA DINA

Läs mer

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien PARKETTAPPLICERING Mixons systemlösning för parkettapplicering används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det horisontella fältet på träets ovansida.

Läs mer

TotalCare service ETT HELTÄCKANDE TJÄNSTEUTBUD FÖR ÖKAD DRIFTSSÄKERHET

TotalCare service ETT HELTÄCKANDE TJÄNSTEUTBUD FÖR ÖKAD DRIFTSSÄKERHET TotalCare service ETT HELTÄCKANDE TJÄNSTEUTBUD FÖR ÖKAD DRIFTSSÄKERHET När du tar Xylem TotalCare till hjälp får du säker och optimal drift, och kontroll på dina vatten- och avloppsapplikationer. Om Xylem

Läs mer

UNDERHÅLL FÖR BÄTTRE SNURR I PRODUKTIONEN

UNDERHÅLL FÖR BÄTTRE SNURR I PRODUKTIONEN UNDERHÅLL FÖR BÄTTRE SNURR I PRODUKTIONEN FÅ UT MER FÖR MINDRE Behöver du hjälp att utföra och förbättra ditt underhåll? Kanske saknar du tillräckliga resurser? Kanske saknar du den kompetens som behövs?

Läs mer

Lönsamhet genom rätt underhåll. Senior Vice President, Business Area Manager Industrial Systems

Lönsamhet genom rätt underhåll. Senior Vice President, Business Area Manager Industrial Systems Lönsamhet genom rätt underhåll Christer Ramebäck Senior Vice President, Business Area Manager Industrial Systems 1 Abstract Den svenska industrin utsätts ständigt för en ökad konkurrens inte minst från

Läs mer

W HIT E PA P ER. Vanliga frågor om Hybrid datacenter som tjänst. Hur kan jag veta att investeringen blir lönsam? t e xt : Johan Bentzel

W HIT E PA P ER. Vanliga frågor om Hybrid datacenter som tjänst. Hur kan jag veta att investeringen blir lönsam? t e xt : Johan Bentzel W HIT E PA P ER Vanliga frågor om Hybrid datacenter som tjänst Hur kan jag veta att investeringen blir lönsam? t e xt : Johan Bentzel p u b li c e r a d : September 2018 WHITE PAPER Vanliga frågor om Hybrid

Läs mer

Teknisk support Ralf Folke

Teknisk support Ralf Folke Automation Automation & s Rätt stöd i alla lägen Teknisk support Ralf Folke - Kontakt - rätt svar, var i världen du än befinner dig Automation Automation & s Specialisterna på svarar på dina tekniska frågor

Läs mer

seminarier& våren 2008 utbildningar

seminarier& våren 2008 utbildningar seminarier& våren 2008 utbildningar Zitac Consulting Zitac Consulting är ett teknikintensivt IT-företag som erbjuder produkter och tjänster inom huvudsakligen tre kompetensområden: teknik, webb samt grafisk

Läs mer

Lars Åke Brännström, SwedPaper AB

Lars Åke Brännström, SwedPaper AB SwedPaper valde mobil underhållslösning via molnet och implementerade på rekord

Läs mer

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra kunder med hjälp av innovativa lösningar Vi tror på ett Partnerskap

Läs mer

Logistik som du vill ha den

Logistik som du vill ha den Logistik som du vill ha den Kundanpassade lösningar regionalt, nationellt och internationellt AkkaFrakt Bas: Malmö Antal delägare: 260 Antal enheter: 650 Centralen Bas: Trollhättan (Trestadsområdet) Antal

Läs mer

VI SERVAR MÄNNISKOR OCH DERAS MASKINER

VI SERVAR MÄNNISKOR OCH DERAS MASKINER VI SERVAR MÄNNISKOR OCH DERAS MASKINER MED SERVICEAVTAL HAR DU ALLTID DESSA FÖRMÅNER: RABATT PÅ TIMDEBITERINGEN VID FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL RABATT PÅ RESERVDELAR SOM FÖRBRUKAS VID FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL

Läs mer

VERVA. Fujitsu Services Kenneth Landérus F

VERVA. Fujitsu Services Kenneth Landérus F VERVA Fujitsu Services Kenneth Landérus F Fujitsu Services 2008 Fujitsus erbjudande produkter Volymlicensiering på 40 programtillverkares produkter 2 Fujitsu Services 2008 2008-01-28 Verva Programvaror

Läs mer

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET Makes IT happen Idnet grundades 1991 och har på den tiden gått från att vara en teknikleverantör till att bli en expert på IT-logistiklösningar för varuflöden i både butik-, lager- och transportsektorn.

Läs mer

NYCKELTAL FÖR EFFEKTIVARE UNDERHÅLL

NYCKELTAL FÖR EFFEKTIVARE UNDERHÅLL inbjudan till konferens i Stockholm den 2-3 februari 2011 TALARE FRÅN Sapa Heat Transfer AB Thomas Strid Maintenance Manager Volvo CE Marcus Bengtsson Underhållstekniker Tekn.dr Maintenance Management

Läs mer

STYR FÖRETAGET FRÅN RATTEN Mobilt GPS-system för minskad administration och snabbare fakturering

STYR FÖRETAGET FRÅN RATTEN Mobilt GPS-system för minskad administration och snabbare fakturering STYR FÖRETAGET FRÅN RATTEN Mobilt GPS-system för minskad administration och snabbare fakturering UTNYTTJA ARBETSDAGEN MAXIMALT Med ett bra och enkelt system är administrationen redan klar när du parkerar

Läs mer

Välkommen till Dematek AB!

Välkommen till Dematek AB! 2 Välkommen till Dematek AB! Din samarbetspartner inom materialhantering Vi på Dematek utvecklar, säljer och installerar produkter och lösningar för att lyfta och hantera såväl stora som små laster. Våra

Läs mer

Krav på kontrollsystem för labb: Har du funderat på vilken typ av temperaturloggning du behöver i din verksamhet?

Krav på kontrollsystem för labb: Har du funderat på vilken typ av temperaturloggning du behöver i din verksamhet? Krav på kontrollsystem för labb: Har du funderat på vilken typ av temperaturloggning du behöver i din verksamhet? Olika verksamheter olika lösningar Olika verksamheter ställer olika krav på vilken typ

Läs mer

ProMark workforce management ProJob

ProMark workforce management ProJob ProMark workforce management är lösningen för att optimera företagets produktionsprocesser och relaterade kostnader genom visibilitet, insamling av kritisk produktionsdata, effektiv rapportering och integration

Läs mer

Få total överblick över ditt larmsystem.

Få total överblick över ditt larmsystem. ALARM COMMUNICATION SERVICES EagleEye Få total överblick över ditt larmsystem. Tjänsten EagleEye innebär att du via vår larmservicecentral får total kontroll över din säkerhetsinstallation. Via en app

Läs mer