Förslag till beslut Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet. De sociala journalerna håller en högre standard än förra året.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag till beslut Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet. De sociala journalerna håller en högre standard än förra året."

Transkript

1 Tjänsteskrivelse Dnr SÄN 2008/22 1 (8) Verksamhetsuppföljning 2008 äldreomsorg Särskilt boende, dagverksamhet och hemtjänst Förslag till beslut Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet. Sammanfattning Uppföljningen omfattar 11 särskilda boenden för äldre där Nacka köper platser, dagverksamhet och 53 auktoriserade hemtjänstföretag. Kommunala och privata äldreboenden liksom dagverksamheten och hemtjänsten håller generellt en god standard med bra kvalitet. Detta visar sig också i socialtjänstens brukarundersökning. De sociala journalerna håller en högre standard än förra året. Läkemedelshanteringen är på det hela taget trygg och säker. Däremot redovisas att boende har trycksår. Det kommer att följas upp. Antalet höftfrakturer är fortsatt högt. Riktlinjer för fallprevention kommer därför att introduceras under våren Läkarinsatserna fungerar bra efter nya Vårdvalet. Hygienrutinerna är klart förbättrade. Ett projekt som omfattar fortbildning i palliativ vård till vårdpersonalen har genomförts under året. Brukarna är fortsatt nöjda med hemtjänsten. Under 2008 tillkom tolv nya hemtjänstanordnare och tio avauktoriserades av olika anledningar. Ärendet Social och Äldrenämnden följer årligen upp privata och kommunala verksamheter inom nämndens ansvarsområde med utgångspunkt från auktorisationsbestämmelser, lagar och föreskrifter. Särskilt boende för äldre Underlag Uppföljningen baserar sig på följande insamlade uppgifter: Webbenkät till alla privata respektive kommunala boenden Anordnarnas rapporterade avvikelser och klagomålshantering Dialog med biståndshandläggarna Socialtjänstens brukarundersökning Besök av MAS/MAR på äldreboendena Anordnare Särskilt boende för äldre omfattar i Nacka 11 boenden, 6 privata och 5 kommunala anordnare. Bikupans äldreboende avvecklades i september I de särskilda boendena för äldre finns 599 permanenta boendeplatser och av dem är 192 platser demensvårdplatser. Det finns 86 korttidsplatser för bland annat avlastning och växelvård. Medelåldern för de boende var den 1 okt. 2007, 86 år och 34 % av de boende var 90 år eller äldre. Den genomsnittliga boendetiden på äldreboende är 2 år och 3 månader. (enl. Prognos över äldreboende i Nacka kommun ).

2 2 (8) Ledningssystem för kvalitet Resultat av årlig uppföljning När vi har följt upp svar som har sett konstiga ut på en del frågor har vi kunnat konstatera att vi behöver definiera några av termerna vi använder i enkäten för att få mer korrekta svar nästa år. Social journal med anteckningar som förs i kronologisk ordning finns i stor utsträckning och håller en högre standard än förra året. Mätningen visar också att nödvändiga uppgifter som ska vara med i en genomförandeplan nu finns med till %. Det rör sig alltså om vilka insatserna är, vilket mål man ska nå med insatserna, hur insatserna ska genomföras och uppgift på ansvariga personer med mera. Detta gäller permanentboende personer. Synpunkter, klagomål, fel och brister Samtliga anordnare har rutiner för att samla in synpunkter och klagomål. Antalet klagomål är lågt. De vanligaste klagomålen rör tvätthantering, mat och städning men även bemötande. Det finns också rutiner för hur fel och brister identifieras, dokumenteras, åtgärdas och följs upp. Vi kommer under våren att följa upp att samtliga boenden har skriftliga rutiner för anmälan om allvarliga missförhållanden. Vi vill försäkra oss om att informationen ges både vid introduktion av nyanställd personal men också minst en gång per år, enligt Länsstyrelsens rekommendation. Tre lex Sarahrapporter har gjorts under Händelserna är utredda, åtgärdade och avslutade. Personal Personalomsättningen har även detta år varit låg. Fem av anordnarna uppger att personalomsättningen varit under 5%. Fyra anordnare anger 10-20% och två har 22%. I ett fall beror personalomsättningen på pensionsavgångar och i ett annat fall har två personer av elva slutat sin anställning vilket ger en personalomsättning på 18%. Utbildningsnivå På flera äldreboenden har mer än 90 % av den fast anställda omvårdnadspersonalen vård- och omsorgsutbildning. Variationen är dock stor mellan äldreboendena. Samverkansprojekt Under året har Nacka kommun haft ett samverkansprojekt med Landstinget. Projektet har gällt den palliativa vården, dvs. vård i livets slutskede. ASIH (Avancerad sjukvård i hemmet) har kommit till äldreboendena och undervisat vårdpersonalen. Även kommunens sjuksköterskor och läkare har tagits med i projektet. Alla enheter (kommunala och privata) har deltagit och projektet har blivit mycket uppskattat. Stimulansmedel söks nu för en fortsättning. Kompetensstegen Kompetensstegen avslutades vid årsskiftet. Runt 50 personer från privat och kommunal verksamhet inom äldreomsorgen avslutade steg 3 av kompetensstegen under Dessutom får nu drygt 100 personer tillgång till en webbaserad utbildning om professionellt förhållningssätt.

3 3 (8) En utvärdering och slutrapport av hela kompetensstegen finns nu färdigställd av företaget ApeL. Rapporten är mycket läsvärd och redovisar resultat och långsiktiga effekter av satsningen. Brukarinflytande De flesta anordnare uppger att de boende har möjlighet att delta i gruppaktiviteter 4-6 dagar i veckan. Gymnastik, sång, frågesport och tidningsläsning är de aktiviteter som flest anordnare erbjuder. Sju anordnare uppger att de boende, som så önskar, med personalens hjälp kan komma ut dagligen medan tre anordnare svarar 4-6 dagar i veckan och en 1-3 dagar i veckan. Här är skillnaden mellan möjligheterna att komma ut till mycket stor del beroende på var äldreboendena finns, rent fysiskt. Har man ett hus i markplan är det lättare att hjälpa någon ut än om man befinner sig högt upp i ett hus. En trädgård med ordentligt staket gör det också möjligt för de boende att vara ute och promenera på egen hand, även om de börjar bli glömska och har svårt att hitta, vilket kan ge ökad livskvalitet. Mer än hälften av anordnarna har under året genomfört egna enkäter för att ta del av de boendes synpunkter och på fyra boenden har man regelbundna protokollförda gruppmöten med de boende. Mer än hälften har regelbundna samrådsträffar med anhöriga/närstående. Detta är ett område som har förbättras sedan förra året. Förändringar och utveckling Nacka Seniorcenter Talliden öppnade sex nya korttidsplatser i september Nacka Seniorcenter Ektorp har flyttat tillbaka till sina nyrenoverade lokaler. Nacka Seniorcenter Sjötäppan har fått sex nya boendeplatser under Danvikshem har under året påbörjat en ombyggnad av sina lokaler. De boende har under ombyggnaden flyttat till Dalens sjukhus. Rosanum Hemvård AB har startat dagverksamhet, Villa Rosanum, med social inriktning under Saltsjöbadens sjukhus beslutade 2008 att tills vidare inte starta dagverksamhet. 1 april 2009 kommer Carema Äldreomsorg AB att starta ett äldreboende i Lillängen. Nacka kommun kommer att få ett antal (21) av de 45 platserna. Brukarundersökning Socialtjänsten har under 2008 genomfört en brukarundersökning riktad till alla som bor på särskilt boende för äldre i Nacka. Svarsfrekvensen är generellt hög, 73 %, men har sjunkit från förra årets 80 %. De boende är nöjda med sina äldreboenden (4,4) och man upplever en stor trygghet i sitt boende 4,6 på en 5 gradig skala vilket är oförändrat sedan förra året. De områden som de boende genomgående är minst nöjda med är utbudet av aktiviteter, möjligheten att komma ut när man vill samt möjligheten att själv bestämma när man vill göra saker. Dessa tre områden har lägst betyg hos samtliga anordnare. Variationerna mellan boendena är emellertid stora, från 3,0 till 4,5. Korttidsboende Socialtjänsten har avtal och överenskommelse om korttidsplatser med fem särskilda boenden i Nacka, fyra privata och ett kommunalt. 1 oktober 2008 användes 45 korttidsplatser.

4 4 (8) Vid granskning av korttidsplatserna framkom följande: På ett mindre antal korttidsplatser delar de boende fortfarande hygienutrymmen. Få klagomål har kommit till MAS/MAR kännedom Inga missförhållanden har rapporterats Boende och anhöriga är oftast nöjda med korttidsboendet Ett korttidsboende behöver förbättra sin dokumentation och genomförandeplaner. Dagverksamhet Det finns sju dagverksamheter fördelade på fyra platser i Nacka. Tre av anordnarna är kommunala och en är privat, Villa Rosanum. Anledningen till att man har tre dagverksamheter på Nacka Seniorcenter Sofiero är att man har tre inriktningar: en social, en för lätt dementa och en för personer med mer långt gången demens. Nacka Seniorcenter Sjötäppan har två dagverksamheter, en med social inriktning och en för dementa. Villa Rosanum och Nacka Seniorcenter Ektorp har enbart dagverksamhet med social inriktning. De kommunala verksamheterna har öppet fem dagar i veckan medan Villa Rosanum har öppet två dagar i veckan och planerar att ha öppet flera dagar i veckan så snart de får flera daggäster. Den 31 oktober var 148 personer inskrivna i dagverksamheterna. De flesta daggäster går på dagverksamhet 2-3 gånger i veckan. Öppettiderna är mellan nio och tre på de flesta ställena. Aktiviteterna under dagen kan variera beroende på vad gästerna vill men det kan handla om gymnastik, allsång, frågesport, högläsning och spel. Genomförandeplaner finns för de flesta daggästerna medan den löpande sociala journalföringen behöver förbättras. Hälso- och sjukvård Allmänt Hälso- och sjukvårdsinsatserna har följts upp på 11 särskilda boenden, där Nacka kommun köper platser. Alla boenden finns i kundvalskatalogen. Anordnarna fick dels bevara en webbenkät och sen har alla boenden besökts. Vid besöken granskades medicinhanteringen och rutinerna för denna. Dessutom kontrollerades hygienrutinerna och även delegeringsförfaranden. Personalens möjlighet, att vid akut sjukdom hos boende, få tag i sjuksköterska kontrollerades också. Tillsynsbesök Tillsynsbesöken visade på det hela taget att läkemedelshanteringen är trygg och säker. Man följer de föreskrifter som finns. Larmning till sjuksköterska/läkare finns det också säkra rutiner för. Det är mycket tydligt att den hygieniska standarden har förbättrats hos vårdpersonalen. Man byter arbetsdräkt, oftast dagligen, använder handsprit och plastförkläden där så är lämpligt. Webbenkät Svaren på webbenkäten visade att verksamhetsansvaret på respektive enhet är tydligt reglerat. 73 % av anordnarna rapporterar att de boende får en vårdplanering inom 2 veckor från inflyttningsdagen. 91 % av enheterna uppger också att kontaktmannaskap finns för alla boende. På frågor om boendes nutrition rapporterar 82 % att den boende

5 5 (8) vägs/frågas om sin vikt i samband med inflyttningen. Man anser inte heller att boende i någon större utsträckning har nutritionsproblem. Däremot visar svaren att det finns boende som har trycksår. 36 % (4 av 11 boendeenheter) uppger att 1-3 personer på äldreboendet har trycksår. 27 % (3 enheter) anger att det finns fler än 4 boende som har trycksår. Trycksåren har i några fall uppkommit under personernas boendetid på enheten. Detta är inte bra, men då måste man också ta i beaktande att medelåldern för de boende är mycket hög och att de också ofta lider av flera svårbehandlade eller kroniska sjukdomar. MAS kommer att kontakta aktuella enheter för att få besked om vilka omvårdnadsåtgärder man kommer att använda för att komma tillrätta med problemet. Tandvård I uppföljningen ingår även tandhälsovården. Uppföljningen visar att de boende får möjlighet till tandvårdsstödsintyg, med hänsyn taget till om de omfattas av förmånen. De boende får även möjlighet till s.k. munvårdsbedömning (100 %) och personalen får handledning och råd om skötsel av de boendes tänder till (82 %). Avvikelser Anordnarna är noggrannare med att rapportera avvikelser. Alla enheter uppger att man går igenom sina avvikelser på arbetsplatsträffarna. Antalet personer som på grund av fallolycka kommer till sjukhus eller får läkarbehandling har minskat med 30 %. Tyvärr ligger antalet höftfrakturer på en något ökad nivå, från föregående år. Det rör sig om ett trettiotal höftledsfrakturer och dessa har inträffat med en ganska jämn spridning över alla boendeenheter. MAS/MAR kommer att under våren introducera nya riktlinjer för fall och fallprevention. Erfarenheterna från Fallskadeprojektet, som gäller personer i eget boende, kommer att tas tillvara och utvecklas. Landstinget har tagit fram ett vårdprogram för fallprevention som även kommunen bör anpassa sig till. Detta i syfte att få ner antalet höftfrakturer. Den höga medelåldern hos dem som flyttar in på våra äldreboenden är en av faktorerna som bidrar till en ökad risk för höftledsfrakturer. Vi kan också notera att antalet olyckor med tekniska hjälpmedel har ökat från föregående år. Det rör sig nästan alltid om handhavandefel. Om man på äldreboendena använder sig av mycket timanställd extrapersonal är det viktigt att även dessa får utbildning i hur de tekniska hjälpmedlen ska hanteras. Detta är mycket viktigt. Vi har haft en lex Maria som gällde en olycka med en taklyft. I detta fall var dock orsaken ett konstruktionsfel på lyften. Händelsen är färdigutredd av MAR och rapporterad till Socialstyrelsen som ännu inte har lämnat sitt yttrande. Läkarinsatser Efter mindre än ett år med Vårdval Stockholm och de nya läkarorganisationerna kan vi konstatera att de flesta anordnarna är nöjda med den förändringen. På frågan om läkarinsatserna fungerat tillfredsställande svarar 82% (9 av 11 enheter) ja och de övriga 2 enheterna svarar delvis bra.

6 6 (8) Hemtjänst, ledsagning och avlösning Underlag Uppföljningen baserar sig på följande insamlade uppgifter: Årlig uppföljning i form av webbenkät till alla privata och kommunala anordnare av hemtjänst, ledsagning och avlösning Socialtjänstens brukarundersökning En sammanställning/sammanfattning över årets inkomna synpunkter och klagomål Redovisning av allvarliga missförhållanden (lex Sarah) Auktoriserade anordnare I Nacka kommun fanns vid årsskiftet 53 auktoriserade anordnare, (två av dessa i kommunal regi) Två anordnare är endast auktoriserade för ledsagning/avlösning. 12 av de auktoriserade anordnarna hade vid årsskiftet 2008/2009 inga kunder och därför behövde de inte besvara enkäten. Dessa 12 anordnare kommer därför att bortses ifrån i denna tjänsteskrivelse. Två anordnare som vid mättillfället hade kunder har inte besvarat enkäten (Värdig assistans och Omsorgshuset). Sammanställningen omfattar därför 41 utförare. De största företagen som inkommit med uppgifter är; Rosanum (139 kunder) och Orren (128 kunder). Den totala siffran kunder över och under 65 år uppgår till (Värdig assistans inräknad) i december stycken. (Den totala siffran 1533 bygger på inkomna fakturor december 2008, en person kan förekomma fler än en gång). Tabell 1. Beskrivning av hemtjänstföretagens storlekar i Nacka kommun mätt i antalet kunder under december Antal kunder i intervallet Antal företag i intervallet 100 eller fler 2 50 till till till till till till Tabellen tydliggör att många av företagen har få kunder i Nacka kommun. Av alla företagen har 43 % mellan noll och fem kunder. Ledningssystem för kvalitet Resultat årlig uppföljning Uppföljningen för 2008 visar att fler kunder har genomförandeplaner i jämförelse med Upprättandet av genomförandeplaner är viktig del av dokumentationen som visar framstegen, om när och hur en insats skall förändras. Tillfälliga förändringar ska noteras i den löpande sociala journalen men många brukare saknar fortfarande en social journal. Av 41 anordnare är det 16 som har sociala journaler till alla kunder och tre anordnare uppger att de inte för några som helst sociala journaler.

7 7 (8) Enligt auktorisationskravens tillämpningsregler skall varje kund ha en genomförandeplan med biståndsbeslutet som grund. Genomförandeplanen skall vara påskriven av kunden och skickas till biståndshandläggaren senast två veckor efter det att anordnaren mottagit biståndsbeslutet. Detta krav är inte alltid uppfyllt. Genomförandeplaner och sociala journaler är fortfarande viktiga förbättringsområden. Åtgärdsplan planeras att tas fram i samråd med äldreenheten under året. Drygt 33 procent av antal arbetade timmar utfördes av timanställd personal under mätmånaden oktober Det är endast sju av anordnarna som uppger att de inte genomfört någon strukturerad brukaruppföljning under Detta är en stor förbättring i jämförelse med 2007 då 19 av utförarna svarade att de inte genomfört någon strukturerad brukaruppföljning under De övriga 34 anordnarna uppger att de på olika sätt följer upp kvalitén. Resultat socialtjänstens brukarundersökning Svarsfrekvensen för personer över 65 år 2008 är 71 %, samma som För personer under 65 år, år 2008 är svarsfrekvensen 66 % vilket är en klar förbättring i jämförelse med 2007 då svarsfrekvensen var 45 %. På påståendet Jag är nöjd med hemtjänsten ger samtliga brukare svar 4,6 på en skala mellan 1 och 5, där 5 är mycket nöjd. Det som kan sägas vara anmärkningsvärt är att många brukare uppger att de inte sett IDkort eller tjänstekort hos personal som utför hjälpen, vilket återigen alla anordnare kommer att uppmärksammas om. Resultatet i kommunens brukarenkät tyder på att brukarna är nöjda med sin hemtjänst. Synpunkter och klagomål, fel och brister, allvarliga missförhållanden Av de 41 anordnare som besvarade enkäten uppger alla att de har rutiner för att samla in synpunkter och klagomål. Endast två utförare har skriftligen inkommit med en sammanställning av årets inkomna synpunkter och klagomål. De få anordnare som redovisat sina synpunkter och klagomål har haft ett litet antal klagomål. Alla anordnare har skriftliga rutiner för anmälan om allvarliga missförhållanden enligt 14 kap 2 SoL (lex Sarah) eller LSS 24 a. Under året inkom en lex Sarah anmälan i företaget HomeMaid/Fixelina gällande bristande rutiner i introduktion till nyanställd personal. Missförhållandet åtgärdades och rapporterades till social- och äldrenämnden. Personal Personalomsättningen har varit låg under % har en lägre personalomsättning än 5 %. 32 % av utförarna uppger att de har en skriftlig kompetensutvecklingsplan för hela personalgruppen vilket är en försämring i jämförelse med 2007 (38 %) och 41 % av utförarna uppger att de har en skriftlig individuell kompetensutvecklingsplan vilket är en förbättring i jämförelse med 2007 (33 %). De riktigt små företagen uppger att de har svårt att erbjuda kompetensutveckling i den utsträckning som de skulle önska. De har ofta också timanställd personal.

8 8 (8) Utbildningsnivå Tre anordnare uppger att procent av personalen har formell undersköterskekompetens enligt socialstyrelsens definition. Hos 23 av anordnarna har mindre än hälften motsvarande kompetens. (Socialstyrelsens definition: vårdlinje, social servicelinje eller omvårdnadsprogram i gymnasieskolan eller minst 900 poäng i karaktärsämnen inom KOMVUX) Sju av de 41 anordnarna redovisar att fler än 50 procent av personalen har minst två års eftergymnasial vård- och omsorgsutbildning. Förändring och utveckling Under 2008 tillkom 12 stycken nya hemtjänstanordnare och 10 stycken anordnare avauktoriserades av olika orsaker: 2 stycken för brister, 1 för att blivit uppköpt, 4 stycken för att de inte haft några kunder under 1 år, 3 stycken på egen begäran. Under 2008 genomfördes två fördjupade granskningar. De anordnare som granskades var; Nacka Saltsjö Hemtjänst AB och Jabis Senior Service AB. De fördjupade granskningarna ledde till att de två anordnarna avauktoriserades på grund av brister i verksamheten. Yvonne Holmström Gunilla Ottosson Lotta Österlund Medicinskt ansvarig Medicinskt ansvarig Planerare/utvecklare rehabilitering sjuksköterska

Förslag till beslut Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet.

Förslag till beslut Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet. Tjänsteskrivelse 2010-03-04 Dnr SÄN 2010/40 1 Verksamhetsuppföljning 2009 äldreomsorg Särskilt boende, dagverksamhet och hemtjänst Förslag till beslut Social- och äldrenämnden noterar informationen till

Läs mer

Kvalitetsrapport av särskilt boende för äldre 2011, hälsooch sjukvård och socialtjänst

Kvalitetsrapport av särskilt boende för äldre 2011, hälsooch sjukvård och socialtjänst 2011-11-30 1 (6) Social- och äldrenämnden Kvalitetsrapport av särskilt boende för äldre 2011, hälsooch sjukvård och socialtjänst Sammanfattning Nackas särskilda boenden för äldre, som ingår i kundvalet,

Läs mer

Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet.

Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet. 2011-03-04 1 (16) TJÄNSTESKRIVELSE SÄN 2011/42-739 Verksamhetsuppföljning äldreomsorg 2010 Hemtjänst, särskilt boende och dagverksamhet Förslag till beslut Social- och äldrenämnden noterar informationen

Läs mer

Uppföljningsplan 2017 för uppföljning av utförare inom hemtjänst, ledsagning och avlösning samt dagverksamhet för äldre

Uppföljningsplan 2017 för uppföljning av utförare inom hemtjänst, ledsagning och avlösning samt dagverksamhet för äldre 1 (3) ÄLN 2017/70 2017-04-12 Uppföljningsplan 2017 för uppföljning av utförare inom hemtjänst, ledsagning och avlösning samt dagverksamhet för äldre Planen upprättad av Sofia Rooth Andersson i samråd med

Läs mer

Verksamhetsuppföljning äldreomsorg 2011 Hemtjänst, särskilt boende och dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning äldreomsorg 2011 Hemtjänst, särskilt boende och dagverksamhet 2012-03-08 1 (25) TJÄNSTESKRIVELSE SÄN 2012/55-739 Verksamhetsuppföljning äldreomsorg 2011 Hemtjänst, särskilt boende och dagverksamhet Förslag till beslut Social- och äldrenämnden noterar informationen

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Verksamhetsuppföljning äldreomsorg Hemtjänst, särskilt boende och dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning äldreomsorg Hemtjänst, särskilt boende och dagverksamhet 2013-03-04 1 (21) TJÄNSTESKRIVELSE SÄN 2013/74-739 Social- och äldrenämnden Verksamhetsuppföljning äldreomsorg 2012 - Hemtjänst, särskilt boende och dagverksamhet Förslag till beslut Social- och äldrenämnden

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-18 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-06-11

Läs mer

System för uppföljning och granskning av upphandlad och kundvalsstyrd verksamhet Socialtjänsten i Nacka

System för uppföljning och granskning av upphandlad och kundvalsstyrd verksamhet Socialtjänsten i Nacka 2006-11-28 System för uppföljning och granskning av upphandlad och kundvalsstyrd verksamhet Socialtjänsten i Nacka Innehåll SYSTEM FÖR UPPFÖLJNING OCH GRANSKNING... 1 VARFÖR ETT SYSTEM FÖR UPPFÖLJNING

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Big Care AB Adress: Friherregatan 50 Verksamhetschef/enhetschef: Pramod Singh

Läs mer

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd 2015-05-17 1 (6) PM Anna Spångmark och Susanna Dennerlöv Sociala kvalitetsenheten Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd Uppföljning genomförd genom: Besök 2015-03-23 Intervju med arbetsledare

Läs mer

System för uppföljning och granskning av upphandlad och kundvalsstyrd verksamhet Socialtjänsten i Nacka

System för uppföljning och granskning av upphandlad och kundvalsstyrd verksamhet Socialtjänsten i Nacka Rev. 2010-12-08 Antaget av ledningsgruppen System för uppföljning och granskning av upphandlad och kundvalsstyrd verksamhet Socialtjänsten i Nacka Innehåll SYSTEM FÖR UPPFÖLJNING OCH GRANSKNING... 1 VARFÖR

Läs mer

Granskning av hur man förebygger och behandlar trycksår hos personer på särskilt boende för äldre

Granskning av hur man förebygger och behandlar trycksår hos personer på särskilt boende för äldre 2011-11-24 1 (6) Rapport Granskning av hur man förebygger och behandlar trycksår hos personer på särskilt boende för äldre Bakgrund MAS och MAR genomför varje år uppföljningsbesök på de 13 särskilda boenden

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Homemaild Hemservice AB Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Maria Bangata 6

Läs mer

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen.

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen. Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef: Minna Allerbrand Adress: Hägerstensvägen

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Mall för Uppföljning av utförare inom socialpsykiatrin

Mall för Uppföljning av utförare inom socialpsykiatrin Mall för Uppföljning av utförare inom socialpsykiatrin A Basuppgifter Utförare och enhet Verksamhetens regiform Tillstånd från Länsstyrelsen/Socialstyrelsen Kommunal regi Privat regi Entreprenad Datum

Läs mer

Auktorisationsbestämmelser och tillämpningsföreskrifter inom kundvalssystemet för hemtjänst, ledsagning och avlösning

Auktorisationsbestämmelser och tillämpningsföreskrifter inom kundvalssystemet för hemtjänst, ledsagning och avlösning Antagna av Äldrenämnden 2006-11-29 Bestämmelserna träder i kraft 2007-01-01 1 (5) Auktorisationsbestämmelser och tillämpningsföreskrifter inom kundvalssystemet för hemtjänst, ledsagning och avlösning Kundvalssystemet

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar, avseende hemtjänst, på uppdrag av äldrenämnden

Verksamhetsuppföljningar, avseende hemtjänst, på uppdrag av äldrenämnden SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN, UNGA OCH FRITI D ANMÄLNINGSÄRENDE DNR. 1.2.1/010-2012 SID 1 (8) Handläggare: Daniel Björkegren Telefon: 08-508 24 024 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsuppföljningar,

Läs mer

Inför verksamhetsuppföljning i dagverksamhet

Inför verksamhetsuppföljning i dagverksamhet Äldreförvaltningen Utvecklingsavdelningen Sida 1 (6) 2019-01-02 Inför verksamhetsuppföljning i dagverksamhet Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade år 2017 om ett nytt inriktningsbeslut gällande stadens

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Atlas & Bore AB Adress: Stockby Hantverksby 16 181 75 Lidingö Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst

Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst Äldreförvaltningen Utvecklingsavdelningen Sida 1 (5) 2019-01-02 Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade år 2017 om ett nytt inriktningsbeslut gällande stadens uppföljningsmodell

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

2013 års brukarundersökningar. Social- och äldrenämnden 2013

2013 års brukarundersökningar. Social- och äldrenämnden 2013 2013 års brukarundersökningar Social- och äldrenämnden 2013 2 Tillvägagångssätt och svarsfrekvens Syftet med undersökningarna att ge en övergripande bild av brukarnas upplevelse av kontakten med Nacka

Läs mer

Samverkan och samarbete 4 kap 1 KRAV GÄLLANDE RUTINER/PROCESSER UPPFÖLJNING/METOD ANSVAR

Samverkan och samarbete 4 kap 1 KRAV GÄLLANDE RUTINER/PROCESSER UPPFÖLJNING/METOD ANSVAR Samverkan och samarbete 4 kap 1 Ledningssystemet ska säkerställa att det finns rutiner som tydliggör 1. ansvaret för samarbete internt och externt som gäller den enskildes behov av insatser t.ex. överföring

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Kvalitetsuppföljningsplan 2015

Kvalitetsuppföljningsplan 2015 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (8) 2014-11-04 Kvalitets- och utvärderingskontoret Dnr Än 2014-480 Mattias Bly Äldrenämnden Kvalitetsuppföljningsplan 2015 OMSORG- OCH ÄLDREFÖRVALTNINGENS FÖRSLAG TILL BESLUT 1. Äldrenämnden

Läs mer

Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS

Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS Ansvarig för uppföljningen: Uppföljningen genomförd den: Föregående uppföljning den: Nästa uppföljning den: Verksamhetens namn Verksamhetens platsantal

Läs mer

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef: Minna Allerbrand Adress: Baltzar von Platens

Läs mer

Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst

Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2009-11-13 Socialförvaltningen Maria Johansson, kvalitetsinspektör 1 (6) Diarienummer 095/09-739 Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen

Läs mer

Auktorisationsbestämmelser och tillämpningsföreskrifter inom kundvalssystemet för dagverksamhet för personer över 65 år

Auktorisationsbestämmelser och tillämpningsföreskrifter inom kundvalssystemet för dagverksamhet för personer över 65 år Gäller fr.o.m. 2007-01-01 1 (5) Auktorisationsbestämmelser och tillämpningsföreskrifter inom kundvalssystemet för dagverksamhet för personer över 65 år Dagverksamheten vänder sig till personer med stora

Läs mer

2010-02-23 SIDAN 1. Kundval-/ valfrihetssystem - upphandling och uppföljning inom äldreomsorgen

2010-02-23 SIDAN 1. Kundval-/ valfrihetssystem - upphandling och uppföljning inom äldreomsorgen SIDAN 1 Kundval-/ valfrihetssystem - upphandling och uppföljning inom äldreomsorgen Kundval- /valfrihetssystem Hemtjänst 1 januari 2002 Ledsagning och avlösning 1 januari 2002 Vård- och omsorgsboende 1

Läs mer

Äldre och handikappnämndens plan för uppföljning av verksamhet

Äldre och handikappnämndens plan för uppföljning av verksamhet Äldre och handikappnämndens plan för uppföljning av verksamhet Inledning Arbetet med uppföljning ska identifiera områden för uppföljning och säkerställa att nämnden erhåller det resultat som förväntas

Läs mer

Kommunens ansvar för hälso- och sjukvård

Kommunens ansvar för hälso- och sjukvård SOCIALFÖRVALTNINGEN Annika Nilsson, 0554-191 56 annika.nilsson@kil.se 2013-12-06 Kommunens ansvar för hälso- och sjukvård HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSANSVAR Enligt hälso- och sjukvårdslagen (SFS 1982:763) och

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Verksamhetens regiform: Avtalspart/Nämnd: Adress: Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Kvalitetsdokument Socialförvaltningen D.nr. eller dokumenttyp: Sid. 1 (12)

Kvalitetsdokument Socialförvaltningen D.nr. eller dokumenttyp: Sid. 1 (12) Sid. 1 (12) Programområde eller övergripande: Omsorg om funktionshindrade, Socialpsykiatri Framtagen av: Ingrid Fagerström Utbildnings- och kvalitetssamordnare Gäller from: Verksamhet: Särskilt boende

Läs mer

Uppföljning av hälso- och sjukvårdsinsatser/ kvalitetsindikatorer i särskilda boendeformer för äldre

Uppföljning av hälso- och sjukvårdsinsatser/ kvalitetsindikatorer i särskilda boendeformer för äldre HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATION Handläggare: Eeva Eriksson/ Agneta Blomkvist Telefon: 08-508 23 504/08-508 22 044 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd DNR 162-08-600 SID

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Olivia Hemtjänst AB - First Class. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm

Namn på enheten (går inte att redigera): Olivia Hemtjänst AB - First Class. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Namn på enheten (går inte att redigera): Olivia Hemtjänst AB - First Class Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef:

Läs mer

Namn på enheten:legevisitten Hemtjänst AB - Hägersten. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef:

Namn på enheten:legevisitten Hemtjänst AB - Hägersten. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Namn på enheten:legevisitten Hemtjänst AB - Hägersten Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef: Jeanette Månsson Adress: Selmedalsvägen 42,

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2014 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2014 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 8 Verksamhetsuppföljning 2014 Lillsjönäs dagverksamhet Utförande enhet: Lilljönäs Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Bromma stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120614 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar, avseende vårdoch omsorgsboenden, på uppdrag av äldrenämnden

Verksamhetsuppföljningar, avseende vårdoch omsorgsboenden, på uppdrag av äldrenämnden SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN, UNGA OCH FRITI D ANMÄLNINGSÄRENDE DNR. 1.2.1/008-2012 SID 1 (6) Handläggare: Daniel Björkegren, Kristina Ström Telefon: 08-508 24 024, 08-508 24 017 Till Skärholmens

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Enklare Vardag i Sverige AB bifirma till till Nursing Pool Solna AB Adress:

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Kastanjens korttidsboende den 9 april 2015.

Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Kastanjens korttidsboende den 9 april 2015. 2015-06-24 1 Dnr 2015/212 Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Kastanjens korttidsboende den 9 april 2015. Närvarande: Cecilia Bengtsson, verksamhetschef, Inger Brandell, utredare,

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2012 socialpsykiatri

Verksamhetsuppföljning 2012 socialpsykiatri 2013-02-21 1 (8) TJÄNSTESKRIVELSE SÄN 2013/59-739 Social- och äldrenämnden Verksamhetsuppföljning 2012 socialpsykiatri Förslag till beslut Social- och äldrenämnden noterar informationen till protokollet.

Läs mer

Ramavtalsuppföljning Kategori A, Silverkatten HB, Dnr

Ramavtalsuppföljning Kategori A, Silverkatten HB, Dnr Page 1 of 8 Ramavtalsuppföljning Kategori A, Silverkatten HB, Dnr 2010-886-1.2.1. Namn på enheten (går inte att redigera): SilverKatten Handelsbolag Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera):

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare: Aleris äldreomsorg AB, Tessingården Adress: Banergatan 73, 115 53 Stockholm Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Rapport om hälso- och sjukvårdsindikatorer på Solberga vårdoch omsorgsboende, Kristallgården och Älvsjö servicehus

Rapport om hälso- och sjukvårdsindikatorer på Solberga vårdoch omsorgsboende, Kristallgården och Älvsjö servicehus Tjänsteutlåtande Dnr:1.2.1.18 2014 Sida 1 (11) 2014-01-10 Handläggare Kristina Ström Telefon: 08-508 23 504 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Den 6 februari 2014 Rapport om hälso- och sjukvårdsindikatorer på

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare: Farsta Södra hemtjänst Adress: Nordmarksvägen 82, 123 71 Farsta Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Granskning av Krusmyntans äldreboende

Granskning av Krusmyntans äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun Datum 2012-01-16 Socialförvaltningen 1 (6) Diarienummer 0206/11-013 Granskning av Krusmyntans äldreboende Beslut Tillsynen avslutas Ingrid Boheman Risto Förvaltningschef

Läs mer

Kvalitetsuppföljning av hemtjänstinsatser

Kvalitetsuppföljning av hemtjänstinsatser Styrdokument, rutiner Social- och äldreförvaltningen 2007-08-14/rev. 070821 Elisa-Beth Widman 08-590 971 50 Dnr Fax 08-590 733 41 SOU/2006:373 Elisa-Beth.Widman@upplandsvasby.se Kvalitetsuppföljning av

Läs mer

Granskning av Trollängens äldreboende

Granskning av Trollängens äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-01-16 Socialförvaltningen 1 (6) Diarienr. 0205/11-013 Granskning av Trollängens äldreboende Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen Ingrid Boheman Risto Förvaltningschef

Läs mer

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-04-23 Handläggare: Monika Lind Telefon: 08-508 18 122 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-05-23 Avvikelsehantering inom äldreomsorgen

Läs mer

Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen

Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2014-05-08 AN-2014/162.732 1 (6) HANDLÄGGARE Natalie Vaneker 08-535 316 74 natalie.vaneker@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen

Läs mer

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Dnr 417-15-1.2.1 Sida 1 (5) SDN 2015-11-17 2015-10-29 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd vårdoch

Läs mer

Medicinsk ansvarig sjuksköterskas (MAS) redovisning av avvikelser inom Vård och Omsorg i Knivsta kommun för period 2, maj aug 2012 SN-2012/321

Medicinsk ansvarig sjuksköterskas (MAS) redovisning av avvikelser inom Vård och Omsorg i Knivsta kommun för period 2, maj aug 2012 SN-2012/321 Rolf Samuelsson Ordförandeförslag Diarienummer Socialnämndens ordförande 2012-10-02 SN-2012/321 Socialnämnden Medicinsk ansvarig sjuksköterskas (MAS) redovisning av avvikelser inom Vård och Omsorg i Knivsta

Läs mer

Verksamhetsbesök på Arbetscentrum

Verksamhetsbesök på Arbetscentrum 2015-03-04 1 (5) Verksamhetsbesöket är genomfört av: Emelie Berglund och Susanna Dennerlöv Verksamhetsbesök på Arbetscentrum Intervjuade: enhetschef Sepideh Erfani före detta enhetschef Elisabeth Axelsson

Läs mer

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg År 2012 2013-02-25 Maria Ottosson Lundström Dnr: 2013-80 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar... 4 Struktur

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2014 Hemtjänst, dagverksamhet och särskilt boende för äldre

Verksamhetsuppföljning 2014 Hemtjänst, dagverksamhet och särskilt boende för äldre 2014 Hemtjänst, dagverksamhet och särskilt boende för äldre 2015-01-27 Agneta Kling, Sofia Rooth Andersson, Yvonne Holmström ÄLN 2015/38-739 Sammanfattning Socialtjänstens årliga uppföljning av äldreomsorgen

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV 1(8) KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(8) Innehållsförteckning Sid nr 1 UPPDRAGSBESKRIVNING 3 1.1 Målgrupp 3 1.2 Syfte 3 1.3 Mål för sysselsättningen

Läs mer

Mall för uppföljning av personlig assistans inklusive ledsagar- och avlösarservice

Mall för uppföljning av personlig assistans inklusive ledsagar- och avlösarservice OSN/2018:173 Mall för uppföljning av personlig assistans inklusive ledsagar- och avlösarservice Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig: Telefon:

Läs mer

Allmän information. Personal. Bemanning. Utbildning/fortbildning. 1. Enhetens namn. 2. Antal kunder fördelat på kvinnor och män. Kvinnor.

Allmän information. Personal. Bemanning. Utbildning/fortbildning. 1. Enhetens namn. 2. Antal kunder fördelat på kvinnor och män. Kvinnor. Allmän information 1. Enhetens namn 2. Antal kunder fördelat på kvinnor och män. Kvinnor Män Personal Bemanning 3. Motsvarar bemanningen av medarbetare den mängd som behövs för att kunden ska få sina insatser

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2016

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2016 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-349/16 Sida 1 (7) 2016-09-30 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Information vård och omsorg

Information vård och omsorg Information vård och omsorg Uppdrag ge äldre och andra i behov av stöd, vård och omsorg, en god omvårdnad och hälso- och sjukvård. förebyggande verksamhet och stöd till anhöriga. varje människa ska få

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby

Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby Avtalspart/Nämnd: Socialförvaltningen Verksamhetschef: Leyla

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Blomsterfonden Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Ringvägen 107 118 60 Stockholm

Läs mer

Granskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Domicare AB

Granskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Domicare AB 2016-10-03 1 (5) PM Granskningen är utförd av Susanna Dennerlöv och Sofia Rooth-Andersson på sociala kvalitetsenheten Granskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Domicare

Läs mer

Namn på enheten:södermalms Hemtjänst AB - Tanto/Högalid. Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress:

Namn på enheten:södermalms Hemtjänst AB - Tanto/Högalid. Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Namn på enheten:södermalms Hemtjänst AB - Tanto/Högalid Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef: Sonja Gaugl Adress: Rosenlundsgatan 44 118 63 Stockholm

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB)

Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB) Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB) Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: Attendo LSS

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2015 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2015 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 10 Verksamhetsuppföljning 2015 Lillsjönäs dagverksamhet Dagverksamhet: Lilljönäs dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Bromma stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Enklare Vardag Sverige AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm

Namn på enheten (går inte att redigera): Enklare Vardag Sverige AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Namn på enheten (går inte att redigera): Enklare Vardag Sverige AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef:

Läs mer

Avvikelser inom socialnämnden, andra tertialen 2018

Avvikelser inom socialnämnden, andra tertialen 2018 TJÄNSTEUTLÅTANDE Socialkontoret Dnr SN/2018:281-012 Planering och administration 2018-09-04 1/2 Handläggare Barbro Ernald 0152-296 07 Avvikelser inom socialnämnden, andra tertialen 2018 Förslag till beslut

Läs mer

HKF 7531 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

HKF 7531 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (8) Antaget av äldreomsorgsnämnden 2016-10-25, 4, med ändring i vård- och omsorgsnämnden 2019-04-08, 9 Riktlinjer för ledning, utförande och uppföljning av verksamhet enligt socialtjänstlagen (SoL) och

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS sida 1 (9) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt

Läs mer

Kvalitet inom äldreomsorgen

Kvalitet inom äldreomsorgen Revisionsrapport* Kvalitet inom äldreomsorgen Mora kommun Februari 2009 Inger Kullberg Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning och bakgrund...4 2.1 Revisionsfråga...5 2.2 Revisionsmetod...5

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott KALLELSE Datum 2018-11-01 1(1) Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Tid: Torsdagen den 8 november 2018, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Osby, kommunhuset i Osby Ärende 1 Upprop och protokollets

Läs mer

Namn på enheten:akta Assistans AB - Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef:

Namn på enheten:akta Assistans AB - Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Namn på enheten:akta Assistans AB - Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef: Niklas Evaldsson Adress:

Läs mer

Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm 2009 rapport

Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm 2009 rapport NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PERSONALAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-01-07 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm

Läs mer

Kvalitetsuppföljning Falkenbergs Fontänhuset. Ekonomisk sammanställning av sysselsättning för personer med psykiska funktionshinder enligt LOV

Kvalitetsuppföljning Falkenbergs Fontänhuset. Ekonomisk sammanställning av sysselsättning för personer med psykiska funktionshinder enligt LOV sida 1 (6) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Kvalitetsuppföljning Falkenbergs Fontänhuset Ekonomisk sammanställning av sysselsättning för personer

Läs mer

Uppföljning av socialförvaltningens kvalitetsgarantier 2009

Uppföljning av socialförvaltningens kvalitetsgarantier 2009 Uppföljning av socialförvaltningens kvalitetsgarantier 2009 Uppföljning av kvalitetsgarantier inom socialförvaltningen 2009 Bakgrund Socialnämnden införde kvalitetsgarantier inom äldreomsorgen, individ-

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Alerta Omsorg AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Rinkeby- Kista.

Namn på enheten (går inte att redigera): Alerta Omsorg AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Rinkeby- Kista. Namn på enheten (går inte att redigera): Alerta Omsorg AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Rinkeby- Kista Avtalspart/Nämnd: Socialtjänst- och arbetsmarknadsförvaltningen Verksamhetschef:

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef:

Läs mer

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140328 Macorena AB Granskare: Metod: Webbenkät, verksamhetsbesök, intervju med VC, granskning av rutiner, genomförandeplaner och dokumentation. Företagets

Läs mer

Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck Verksamhetschef/enhetschef: Linda Linnerheim Adress: Gamla Tyresövägen 349 121 34 Enskededalen Telefon: 0701610573

Läs mer

Servicehus: Fristad servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform:

Servicehus: Fristad servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform: Servicehus: Fristad servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Verksamhetschef/enhetschef: Trine Rydheim Adress: Cervins väg 13 163 42 Spånga Telefon: 08-50803511 Verksamhetens regiform:

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare: Attendo Care AB Kundval Nacka, Skarpnäck och Farsta Adress: Finntorpsvägen 2, 131 36

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen. sida 1 (11) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning av dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2011

Anmälan av verksamhetsuppföljning av dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2011 SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDS ATTA OCH KULTUR TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR.1.2.1.-651/11 SID 1 (7) 2011-12-09 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08-508 15 047 Kerstin Medin

Läs mer

REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD I SÄRSKILT BOENDE OCH DAGLIG VERKSAMHET ENLIGT LSS. VÅRDPLANERING

REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD I SÄRSKILT BOENDE OCH DAGLIG VERKSAMHET ENLIGT LSS. VÅRDPLANERING Region Stockholm Innerstad Sida 1 (5) 2014-05-16 Sjuksköterskor REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD I SÄRSKILT BOENDE OCH DAGLIG VERKSAMHET ENLIGT LSS. VÅRDPLANERING Sida 2 (5) INNEHÅLLSFÖRTECKNING REGEL FÖR

Läs mer

Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Nacka hemservice AB

Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Nacka hemservice AB 2016-11-24 1 (5) PM Granskningen är genomförd av Susanna Dennerlöv och Sofia Rooth Andersson på sociala kvalitetsenheten Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning,

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Namn på enheten (går inte att redigera): CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: CJ?s ledsagarservice Verksamhetschef: Cecilia Johansson

Läs mer

Rapport Avtalsuppföljning hemtjänst LOV 2017 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp

Rapport Avtalsuppföljning hemtjänst LOV 2017 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp www.ljungby.se Rapport Avtalsuppföljning hemtjänst LOV 2017 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Metod... 3 Resultat, kommentarer

Läs mer

Namn på enheten:föreningen Blomsterfonden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:föreningen Blomsterfonden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:föreningen Blomsterfonden Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef: Madeleine Salvi Adress: Ringvägen 107 118 60 Stockholm Telefon: 08 555

Läs mer

Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalm stadsdelsnämnd Verksamhetschef: Ulla-Maja Nordström, socionom Adress: Starrängsringen 63

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013 Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Anmälningsärende Sida 1 (6) 2014-01-20 Handläggare Rana Saegh Telefon: 08-508 24 511 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen Anmälan av verksamhetsuppföljning

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Reha Personlig Assistans AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Norrmalm

Namn på enheten (går inte att redigera): Reha Personlig Assistans AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Norrmalm Namn på enheten (går inte att redigera): Reha Personlig Assistans AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Norrmalm Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Hewa Ahmad Hemsida: www.reha.se

Läs mer