ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 (17) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Christer Holmgren, tjg. ers. för Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s) Övriga deltagare Laila Bradling, socialchef Ewa Carlsson, förvaltningsekonom Ann-Charlotte Svensson, socialsekreterare 115 och 118 Majbritt Persson och Agneta Ling, områdeschefer 109 Utses att justera Sonja Kling Paragrafer Sekretess 108, Underskrifter Sekreterare Britt-Louise Blansch Ordförande Jan Andersson Justerande Sonja Kling ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämndens arbetsutskott Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Underskrift Socialkontoret, Skillingehus Britt-Louise Blansch Utdragsbestyrkande

2 Socialnämndens arbetsutskott Dnr 2007/005 Information från socialnämndens verksamhetsområde Arbetsutskottets beslut: Arbetsutskottet tar till sig informationen. Socialchefen informerar om följande: - Länsstyrelsen har gjort en tillsyn gällande nattillsynen vid äldreboendet Jupiter (dnr 2007/145). Länsstyrelsen påpekar enligt sitt beslut ( ) vikten av att nämnden säkerställer att - det vid varje tidpunkt finns en tillräcklig bemanning som motsvarar de boendes behov av omsorg och tillsyn. - personalen som arbetar på natten har den kompetens som krävs för att utföra arbetsuppgifterna och får kompetensutveckling. - det sker en kontinuerlig uppföljning av insatserna. - riskbedömningar görs när det finns personer som är i behov av särskild uppmärksamhet och tillsyn. - personalen har de kunskaper som krävs för anmälan om t ex Lex Sarah. Länsstyrelsen önskar senast den 31 oktober 2007 en skriftlig redogörelse av vilka åtgärder nämnden har vidtagit eller avser att vidta med anledning av Länsstyrelsen påpekanden. - Länsstyrelsen har beslutat att öppna tillsyn ( ) angående hanteringen av en Lex Sarah-anmälan och begär in yttrande från socialnämnden. Frågorna kommer att besvaras av förvaltningen. - Situationen inom individ- och familjeomsorgen: - Politikerrollen personalen vill ha feed-back och information i vad politikerna vill satsa på.

3 Socialnämndens arbetsutskott Dnr 2006/058 Diskussion med områdeschefer angående hemtjänst Arbetsutskottets beslut: Arbetsutskottet tar till sig informationen. Förvaltningsekonom Ewa Carlsson redovisar resultatet av den analys av antalet beviljade respektive utförda hemtjänsttimmar, som förvaltningen gjort. Dessutom redovisas hur det budgeterade antalet årsarbetstimmar används. Områdescheferna Majbritt Persson och Agneta Ling beskriver verksamheten i respektive ort.

4 Socialnämndens arbetsutskott Ekonomisk information Dnr 2007/007 Arbetsutskottet beslutar föreslå socialnämnden att besluta enligt framlagt yrkande - att stor återhållsamhet ska råda inom socialnämndens samtliga verksamhetsområden - att anställningsstopp införs. Eventuella behov av nyanställning/ ersättningsrekrytering ska beslutas av arbetsutskottet - att övertids- och mertidsstopp gäller Förvaltningsekonomen redogör för utfallet per augusti. Det ekonomiska utfallet pekar mot ett underskott för Yrkande Gunnel Elg (kd) yrkar på att socialnämnden beslutar - att stor återhållsamhet ska råda inom socialnämndens samtliga verksamhetsområden - att anställningsstopp införs. Eventuella behov av nyanställning/ ersättningsrekrytering ska beslutas av arbetsutskottet - att övertids- och mertidsstopp gäller Socialnämndens arbetsutskott önskar träffa förvaltningens biståndshandläggare för att diskutera om socialnämndens riktlinjer kan göras mer restriktiva.

5 Socialnämndens arbetsutskott Dnr 2007/008 Borttagande av anhörigvård inom äldreomsorgen - förslag Arbetsutskottet föreslår att socialnämnden ej tillstyrker förslaget om borttagande av anhörigbidrag. Anhörigbidrag kan utgå till den äldre som vårdas av anhörig över 65 år. Bidraget förutsätter att det finns ett vårdbehov, detta bedöms av biståndsbedömare. Bidraget utgår med 1 timma per dag. En person kan även ha hemtjänst och erhålla bidraget. Vaggeryds kommun har haft anhörigbidrag i denna form sedan början på 90-talet. Kommunerna är inte enligt lag skyldiga att ha denna form av bidrag och det är många kommuner som inte har detta bidrag. Anhörigbidraget är budgeterat till 326 tkr för Den ekonomiska prognosen pekar på att kontot överskrids med 145 tkr Socialnämnden har svårigheter att bedriva sin verksamhet inom tilldelad budgetram och detta innebär att all inte tvingande verksamhet måste ifrågasättas. Hemtjänsten måste prioriteras före ett stimulansbidrag och i rådande ekonomiska situation måste anhörigbidraget prioriteras bort. Bedömningen är att ett borttagande av bidraget i vissa fall kan innebära en utökning av behovet av hemtjänst, men att kommunen kortsiktigt kan destinera om pengar mot hemtjänsten. Antalet hemtjänsttimmar ökar om de äldre i stället anlitar hemtjänst. Kostnaden blir högre per timma. Stimulansbidraget till anhöriga gör att hemtjänstinsatser förskjuts. Vissa äldre väljer att försöka klara sig själva så länge som möjligt och upplever därigenom ett oberoende. En indragning innebär att 326 tkr kan omfördelas inom budgetförslag för 2008 och att föreslagen förstärkning på 150 tkr kan omfördelas på annat. Socialnämnden föreslås ta bort stimulansbidraget till äldre som vårdas av anhörig som är över 65 år. Beslutet föreslås gälla från 1 oktober Yrkande Gunnel Elg (kd) yrkar på att förslaget avslås och att arbetsutskottet föreslår socialnämnden att ej tillstyrka förslaget.

6 Socialnämndens arbetsutskott Dnr 2007/008 Avgiftshöjning inom äldreomsorgen - förslag Arbetsutskottet föreslår socialnämnden att inte tillstyrka förslaget om höjning av hyror och kostavgifter. Förvaltningen har på uppdrag av arbetsutskottet gjort en beräkning av en avgiftshöjning av kostpriset inom äldreomsorgen samt en höjning av bostadshyrorna inom särskilda boenden. Gällande maxtaxa inom äldreomsorgen tar hänsyn till förbehåll för mat samt faktisk boendekostnad. Detta innebär att i de fall pensionären i dag har ett utrymme att betala hemtjänstavgift minskas den avgiften i samma storlek som vi höjer matabonnemang och hyran. Enbart i de fall pensionären saknar avgiftsutrymme att betala hemtjänstavgift innebär det en direkt inkomstförstärkning för oss, frågan kan då istället uppstå om man har rätt till ekonomiskt bistånd. I dagsläget har dock ingen pensionär rätt till/ansökt om detta även om utrymmet att betala hemtjänstavgift är noll. Oavsett om avgiftsutrymme finns eller inte ska pensionärer betala kostavgift och fastställd hyra. Sammanfattning En höjning av avgiften för kost skulle innebära en inkomstförstärkning motsvarande 340 tkr/år, samt En hyreshöjning med 5 % för hyra inom särskilda boenden skulle innebära en inkomstförstärkning motsvarande 240 tkr/år. Förutsättningen för ovanstående beräkning är att situationen för pensionärerna i övrigt är densamma som idag. Yrkande Gunnel Elg (kd) yrkar på att förslaget avslås och att arbetsutskottet föreslår socialnämnden att inte tillstyrka förslaget.

7 Socialnämndens arbetsutskott Dnr 2007/008 Budget 2008 Arbetsutskottets beslut: Arbetsutskottet föreslår socialnämnden att anta förvaltningens förslag till budget för Laila Bradling redogör över förändrad prognos när det gäller LSS utjämningsbidrag som för socialnämnden innebär en utökad budgetram på ca tkr. Förvaltningen har tagit fram ett förslag till disposition av de nya budgetmedlen samt en omfördelning av de 427 tkr som sedan tidigare fanns i budgetförslaget till socialnämnden för oförutsedda utgifter. Förslaget innebär att tkr avsätts till särskilda boenden/gruppboende (500 tkr), Psykiatrin (200 tkr) samt Ekonomiskt bistånd (300 tkr). Vidare föreslås att de resterande tkr inte öronmärks i socialnämndens budget utan fördelas verksamhetsmässigt som en buffert under Yrkande Christer Holmgren yrkar bifall till förvaltningens förslag. Sören Ståhlgren yrkar bifall till socialdemokraternas ursprungliga budgetförslag som innebär att socialnämnden tillförs en utökad budgetram på tkr. Arbetsutskottet beslutar föreslå socialnämnden att anta förvaltningens förslag till budget för Votering begärs. Ordföranden ställer proposition. De som bifaller förvaltningens förslag röstar Ja och de som bifaller oppositionens förslag röstar Nej. Ja röstar Jan Andersson (c), Gunnel Elg (kd) och Christer Holmgren (m). Nej röstar Sören Ståhlgren (s) och Sonja Kling (s). Ordföranden finner att majoriteten bifaller förvaltningens förslag. Socialdemokraterna reserverar sig med hänvisning till eget budgetförslag, enligt nedan.

8 Socialnämndens arbetsutskott Text ur socialdemokraternas budgetförslag för socialnämnden: Vi socialdemokrater oroas av de nedskärningar som gjorts inom äldreboendet, dessa nedskärningar har inte trots påstående om det omvända, mötts av ökade resurser till hemtjänsten. Verkligheten är snarare den att resurserna i hemtjänst förblivit oförändrade och har därmed marginellt ökat i förhållande till äldreboendet. För oss är det självklart att alla ska erbjudas rätten att så länge de själva vill ges möjlighet att bo kvar hemma. Lika viktigt är det att när krafterna tryter, ångesten tränger på och den enskilde känner behovet av ett tryggare boende måste tröskeln/behovsprövning vara mycket generösare än idag, tillgängligheten ska ökas. Den nya alliansregeringen har i propoposition lagt förslag om subventionerade servicetjänster, dessa subventionerade tjänster ska även kunna köpas av personer i äldre- och handikappomsorg, under förutsättning att den aktuella tjänsten inte redan är subventionerad. Förslaget riskerar enligt oss att bryta vårdkedjor, öka antalet personal kring individen på ett sätt som motverkar trygghet, integritet och helhetssyn. Idag utförs en rad servicetjänster av vår personal på ett naturligt sätt i mötet mellan vårdtagaren och personalen, dessa tjänster kan motsvara en arbetsvolym på upp till 20%. Med stor rädsla ser vi att vår personal sjukvårdsbiträden/undersköterskor kommer att bytas ut mot de nya entreprenörerna. Vi socialdemokrater vill slå vakt om omsorgen och utveckla den, detta görs inte genom lägga ut delar av den viktiga helheten på entreprenad. Vi tycker det är viktigt att tidigt från kommunens sida erbjuda äldre personer, över 75 år servicetjänster som gräsklippning, snöskottning och städning med mera, till subventionerat pris och utan särskild prövning/behovsbedömning. På motsvarande sätt skall subventionerade servicetjänster också ges i äldreboende. Socialnämnden tillförs 5 mkr i huvudsak för att öka tillgängligheten samt att återta/öka antalet boendeplatser i äldreboendet. Vidare uppdras att till nämnden snarast utreda och komma med förslag på hur ett system med subventionerade tjänster skall kunna utformas.

9 Socialnämndens arbetsutskott Dnr 2007/008 Rehabiliteringsinsatser som bistånd enligt 4 kap 1 i form av personligt stöd i samband med anställning Arbetsutskottet ställer sig positiv till verksamheten, men anser att detta är något som kan handhas av kommunens Arbetsmarknadsenhet och beslutar därför att föreslå socialnämnden att överlämna ärendet till kommunstyrelsen. Lasse Olsson, ägare av Smålands Outsourcing i Vaggeryd, har föreslagit en modell för att hjälpa ungdomar som har svårigheter att etablera sig på den ordinarie arbetsmarknaden. Förslaget är att han anställer de aktuella personerna i sitt företag med hjälp av lönebidrag. Utöver detta ska de anställda få personligt utformat stöd som syftar till att de ska fungera på en arbetsplats med allt vad det innebär samt att de ska få hjälp att ordna upp sitt liv i övrigt; gällande ekonomi, myndighetskontakter, fysisk och psykisk hälsa etc. För varje person ska finnas en individuell plan för hur mycket tid som ska ges för sådant som ligger utanför det rent produktiva arbetet och vilka insatser som är behövliga. Insatserna ska genomföras under arbetstid och med stöd av Lasse eller anställd arbetsledare. Lasse har i kontakter med individ- och familjeomsorgens chef Annika Åberg under våren 2007 redovisat sina planer och efterhört socialtjänstens intresse av att planerna förverkligas. För socialtjänstens del handlar det om att bekosta delar gällande de individuella insatserna. Svaret han fått är att socialtjänsten är intresserad av att medverka då erfarenheterna har visat att de med tidigare försörjningsproblem, som får arbete när det är högkonjunktur, har haft svårigheter att behålla arbetet. Smålands Outsourcing har satt ett pris på 200 kr/dag och individ för de individuella sociala insatserna. Vilket blir mellan kr kr per månad och individ.deltagarna har anställning och avtalsenlig lön och är därigenom självförsörjande. Ett krav som följer med anställningen är att de ska bli medlemmar i arbetslöshetskassa. De ungdomar som nu anställts har under perioder - långa eller korta - varit beroende av ekonomiskt bistånd för sin försörjning, en del varvat med ersättning från a-kassa eller Alfa-kassa. Kostnaden för fyra individer skulle för socialnämnden bli kr/mån att jämföra med att samma personer om de blir beroende av ekonomiskt bistånd skulle kosta uppskattningsvis mellan tkr per månad.

10 Socialnämndens arbetsutskott Varje individ måste göra en ansökan om bistånd i form av rehabiliteringsinsatser på Smålands Outsourcing. I varje ärende ska finnas en social utredning som visar på att den enskildes behov kan tillgodoses av Smålands outsourcing. Om utredning visar att ungdomarna som Lasse anställt eller anställer är i behov av rehabiliteringsinsatsen ska de beviljas bistånd enl. 4 kap. 1 som personligt stöd vilket ges i form av stöd på arbetsplatsen på Smålands outsourcing. Kostnaden för biståndsinsatsen 200 kr per arbetsdag/individ belastar kontot för socialbidrag. Insatsen för varje individ föreslås pågå under 6 månader med regelbundna uppföljningar. Den enskilde uppbär avtalsenlig lön och är på så sätt självförsörjande. Arbetsutskottet får bedöma om varje ärende ska vara föremål för politiskt beslut eller om det kan beslutas på socialsekreterarenivå.

11 Socialnämndens arbetsutskott Dnr 2007/125 Ansökan om utvecklingsmedel för gemensamt kvinnofridsprojekt i GGVV-kommunerna Socialnämnden föreslås besluta att Vaggeryds kommun tillsammans med Värnamo, Gislaveds och Gnosjö kommuner ansöker om utvecklingsmedel för ett gemensamt kvinnofridsprojekt. Denna ansökan gäller ett förslag om att inrätta en gemensam kvinnofridmottagning för GGVV-kommunerna. Målgrupp för mottagningen är kvinnor som utsätts för hot och våld i nära relationer, deras barn samt männen som gjort sig skyldiga till våldet. För Vaggeryds kommun finns redan en ansökan om fortsättning på projekt Familjefrid ytterligare ett år. Målgrupperna för ovannämnda projekt och det lokala projektet är samma. Skillnaden är att det gemensamma projektet är övergripande för alla fyra kommunerna medan det lokala projektet är inriktat på att utveckla arbetet inom socialtjänsten i Vaggeryd och samarbetet inom kommunen. Tankarna om det gemensamma projektet har sin upprinnelse i att det är ogörligt att täcka upp alla behov lokalt. Dels finns det kvinnor och män som av olika skäl inte vill ha kontakt med den lokala socialtjänsten. Dels är varje kommun i sig inte tillräckligt stor för att kunna erbjuda exempelvis gruppverksamheter för kvinnor och barn och definitivt inte för männen då de är den grupp som är svårast att nå. I det gemensamma projektet ska man också arbeta för att ta fram samarbetsformer med sjukvården och polisen. Förutsättningar för ett bra samarbete med dessa organisationer är större om det finns gemensamt överenskomna riktlinjer för samarbete än om varje kommun ska ta fram egna. Planen är att det lokala projektet Familjefrid ska fortsätta arbeta utifrån den planering som finns. Samtidigt är det viktigt för Vaggeryds kommun att haka på när möjligheten finns för att starta en gemensam mottagning för de fyra kommunerna, då vi vet att vi inte når alla genom det lokala arbetet. Tidigare satsningar på utvecklingsmedel har förutsatt att kommunerna delfinansierar projektet. Några sådana krav finns inte i denna satsning varför ansökan gäller bidrag till hela kostnaden för projektet.

12 Socialnämndens arbetsutskott Dnr 2006/033 Delrapport för projekt Familjefrid samt ansökan om utvecklingsmedel för projektår 2 - Socialnämnden föreslås godkänna rapporten - med önskat tillägg - för överlämning till Länsstyrelsen, samt - Hos Länsstyrelsen ansöka om utvecklingsmedel för projekt Familjefrids andra år, med kronor. Socialnämnden i Vaggeryds kommun har av länsstyrelsen i Jönköpings län beviljats utvecklingsmedel för att genomföra projekt Familjefrid. Socialnämnden beviljades 341 tkr avsedda att täcka hälften av kostnaderna under första projektåret. Projektet startade och planeringen är att projektet ska pågå under två år. Socialsekreterare Ann-Charlotte Svensson, projektansvarig, redovisar rapporten om vad som hänt under projektetes första halvår. Rapporten är också en ansökan om utvecklingsmedel för projektets andra år. Gunnel Elg (kd) vill att det under Målsättning kompletteras med att öka politikernas kunskaper.

13 Socialnämndens arbetsutskott Dnr 2007/158 Sammanträdestider socialnämnden Socialnämnden föreslås fastställa föreslagen sammanträdesordning. För upprättande av en gemensam sammanträdesplan för 2008 har uppgifter begärts om socialnämndens sammanträden under nästa år. Följande sammanträdesdagar föreslås: Arbetsutskottet Socialnämnden Januari Februari 7 21 Mars April Maj 8 22 Juni Juli 3 - Augusti 7 21 September Oktober 9 23 November 6 20 December 4 18 Extra sammanträde med arbetsutskottet kan förekomma. Såväl socialnämnd som arbetsutskott sammanträder kl

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-04-12 1(21) Plats och tid Sessionssalen Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s) Övriga deltagare Laila Bradling,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-08-09 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00-16.20 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Christer Holmgren, tjg. ers. för Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2006-04-27 1(11) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2006-04-27 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2006-08-10 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 13.00-16.00 (utökat sammanträde kl 13.00-14.15) Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Olsson (fp) Kurt Enell, tjg. ers. (kd) Sören Ståhlgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Socialnämndens arbetsutskott 2008-03-13 1(12) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus kl 14.00-16.30 Beslutande Övriga närvarande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Christer Holmgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2005-10-27 1(10) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00 16.05 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel Elg (kd) Elisabeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag VAGGERYDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämndens arbetsutskott 2004-04-15 1 (26) Plats och tid Nämndrummet Skilingehus 2004-04-15 kl. 14.00 16.45 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Socialnämndens arbetsutskott 2008-05-08 1(14) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus kl 13.30-16.45 Beslutande Övriga närvarande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Christer Holmgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2005-05-12 1(23) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2005-05-12 Kl. 14-16,35 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Kurt Enell (kd) Sören Ståhlgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-12 1(26) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00 17.30 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Anita Bergman (m) Gullvi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Socialnämnden 2007-11-22 1(14) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus kl 14.00-16.30 Beslutande Övriga närvarande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sören Ståhlgren (s) Björn Fejde

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2007-05-24 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson, ordf. (c) Gunnel Elg (kd) Sören Ståhlgren (s) Britt Johansson, tjg. ers (m) Christer Holmgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Socialnämndens arbetsutskott 2008-01-10 1(9) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus kl 13.00-16.15 (Gemensam information med KS au gällande vårdtyngdsmätning från kl 13.00) Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Socialnämnden 2008-08-21 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus kl 14.00-16.20 Beslutande Övriga närvarande Jan Andersson (c), ordförande Gunnel Elg (kd) Sören Ståhlgren

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-23 1(13)

Socialnämnden 2007-08-23 1(13) Socialnämnden 2007-08-23 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00-16.20 Beslutande Jan Andersson, ordf. (c) Gunnel Elg (kd) Sören Ståhlgren (s) Björn Fejde, tjg. ers. för Sofie Larsson (m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Socialnämndens arbetsutskott 2007-11-08 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus kl 14.00-17.20 Beslutande Övriga närvarande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Christer Holmgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2005-09-08 1(21) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson (c) Thore Ohlsson (fp) Anita Bergman (m) Sören Ståhlgren (s) Gullvi Alkemark

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida Allmänna ärenden 27 mars 2012 (1)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida Allmänna ärenden 27 mars 2012 (1) KROKOMS KOMMUN Allmänna ärenden 27 mars 2012 (1) Plats: Almdalen, Krokom Datum och tid: Tisdagen den 27 mars 2012, kl 08.15 17.00 Beslutande: Cristine Persson (C) ordförande Elisabeth Svensson (M) Christer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-06-30 Sid 1(7) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Sammanträdesrummet, IFO kl 13.30 17.30 ande Övriga närvarande: Agnetha Landberg ande (C) ordf. Renée Solstad (S) Birgitta Pettersson (C) tjg ers 23-30 Håkan Sjöborg (C) tjg ers Inga Jonsson

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-01-10 Plats och tid Kommunhuset, kl 08.00-10.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Plats och tid Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Inga Magnusson (s) tjänstg ersättare för Marika Bjerstedt

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl

Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl.14.00 16.00 Jessica Danielsson, V Ordförande (L) Maj-Britt Hedefur (KD) Susanne Johansson (S) Esbjörn Andersson (C) Rolf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-03-26 19 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Willy Gollwitzer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-03-31 Sid 1 (13) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (M) ordförande Björn Jonasson (KD) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2005-03-10 1(19) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus 2005-03-10 Kl 14.00-16.30 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Anita Bergman (m) Sören Ståhlgren (s) Gullvi Alkemark

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c) 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Övriga deltagande: Agneta Nygren, (s), ersättare Pirjo

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Socialnämndens utskott - delegering 2008-01-29 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-15.30. Beslutande Henning Åhman (s), ordförande

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN Protokoll

SOCIALNÄMNDEN Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-11.35 Beslutande Utses att justera Åsa Johansson (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund (V) Dennis Byberg (M) Lena

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2002-08-28 kl 14.00-17.30 Beslutande Bengt Nilsson, s Åke Nilsson, kd Arne Jonsson, s Lars Eriksson, kd Mattias Wärnsberg,

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 27 september 2011 kl 08.00 12.00 Beslutande Rolf Emanuelsson, ordf FP Annika Holmstrand C Lotta Wignell C Margareta

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

Plats och tid Röda rummet, Kommunens hus, 2012-08-15, kl 08:30 15.00. Närvaro/Frånvaro

Plats och tid Röda rummet, Kommunens hus, 2012-08-15, kl 08:30 15.00. Närvaro/Frånvaro Sociala utskottet 2012-08-15 Sidan 1 av 14 Plats och tid Röda rummet, Kommunens hus, 2012-08-15, kl 08:30 15.00 Niclas Andrén (M) ordförande Tobias Svensson (S) Monia Persson (M) Kent Hansson (M) Eva Tengeland

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.35 Beslutande ordförande Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Ewa Svensson (s) tjg ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2016.03.23 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-15.22 ande Övriga deltagande Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mohamad Rezkar (S) tjg ers Gert Andersson

Läs mer

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf 1 (15) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.30-14.00 Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Krister Lundström

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15

Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15 2015-12-15 1 (23) Plats och tid ande Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Camilla Hindersson (S) Adele Olander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Frida Kvinnojour, Hässleholm kl. 14.00 17.35

Frida Kvinnojour, Hässleholm kl. 14.00 17.35 1 (14) Plats och tid Frida Kvinnojour, Hässleholm kl. 14.00 17.35 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Marianne Zackrisson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1995-09-07 Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.30-15.30 Beslutande Bertil Carlsson (S), ordförande Janet Kling (S) vice ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl Ä Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.10 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Angelica Arthur (V) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Magnus Andersson Socialförvaltningen 2009-06-17. Socialnämnden 2009-06-24

ANSLAG/BEVIS. Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Magnus Andersson Socialförvaltningen 2009-06-17. Socialnämnden 2009-06-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2009-06-11 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 14.30-16.00 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Lars Bohman (s) Magnus Andersson (s) Roland Johansson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13)

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-11-10 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 9:50-10:30 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-9.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (FP), vice ordförande Conny Bäck (S),

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2016-08-24 1 Innehållsförteckning Ärende 81 Information om projekt arbetsglädje ger bra arbetsmiljö... 3 82 Månadsuppföljning juli... 4 83 Avgifter... 5 84 Budget 2017... 6 85 Informationsärenden... 8

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136 136 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00 19.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Iona, Cimpoeru (s) Lucy, Glinka (s) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s) Hassel,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-02-24 Sid 1 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 20.30 Beslutande Bertil Nilsson (M), ordförande Björn Jonasson (KD) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 47 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 48 Ansökan om förenings-/verksamhetsbidrag 2018/8003 5-6 för år 2018 49 Begäran om dispens från inköpsstopp

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (12) Socialnämnden. Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Socialnämnden. Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl 1(12) Tid och plats ande Övriga deltagande Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl. 8.00-12.30 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M) Anneli Ahlqvist (C) Ulf Bergner

Läs mer

Socialkontoret, kl.15.00-16.30

Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2015-01-02 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringen sker Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-04-17, klockan 13.30 16.05 Annika Jönsson (M), ordförande

Läs mer

Socialnämnden (11) Plats och tid: Miljökontoret,Orsa onsdagen den 21 november 2012, kl

Socialnämnden (11) Plats och tid: Miljökontoret,Orsa onsdagen den 21 november 2012, kl Socialnämnden 2012-11-21 1 (11) Plats och tid: Miljökontoret,Orsa onsdagen den 21 november 2012, kl 09.00 11.20 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Ingrid K Karlsson (s) 202-218 Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson. Viktor Thorell (fp) Omid Hassib (v) 1(11) Sammanträdesprotokoll 2008-11-04

Ingrid K Karlsson (s) 202-218 Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson. Viktor Thorell (fp) Omid Hassib (v) 1(11) Sammanträdesprotokoll 2008-11-04 Sammanträdesprotokoll 1(11) 2008-11-04 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) 202-218 Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 15 februari 2010 kl 8.00 12.00 Beslutande Rolf Emanuelsson, ordf (FP) Annika Holmstrand (C) Lotta Wignell (C) Margareta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-12-15 Sid 1(10) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande

Läs mer

Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20

Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20 2017-05-18 1 (19) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20 Anders Magnhagen (S), ordförande Lars-Håkan Persson (M), 1:e vice ordf Linda Andersson

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

Bokslut investeringar 2007 3. Budget 2009, plan 2010-2011 5. Utvärdering av socialpsykiatriska teamet 6

Bokslut investeringar 2007 3. Budget 2009, plan 2010-2011 5. Utvärdering av socialpsykiatriska teamet 6 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehåll Sida Bokslut investeringar 2007 3 Bokslut 2007 4 Budget 2009, plan 2010-2011 5 Utvärdering av socialpsykiatriska teamet 6 Val av ledamot till socialnämndens arbetsutskott

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-08-26 Sid 66 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Björn Jonasson (KD) ordförande Birgitta Olsson-Johansson (S), 2:e vice

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-12.00. Ingrid Holmgren (c)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-12.00. Ingrid Holmgren (c) 1(21) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-12.00 Beslutande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Övriga deltagande: Agneta Nygren, (s), ersättare Jill

Läs mer