Vad har du för handicap?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vad har du för handicap?"

Transkript

1 Vad har du för handicap?

2 Golf är en fantastisk idrott. Den engagerar och berör. Den erbjuder gemenskap och nya sociala relationer. Den utmanar och ställer krav. För oss med en funktionsnedsättning är golfen också en fantastisk källa för att hämta kraft, inspiration och glädje. Den förgyller vardagen och gör livet enklare att leva. Enligt många är golfen också den bästa medicinen och rehabiliteringen vid sjukdom, skada och funktionsnedsättning. Vi vill berätta för dig hur jakten på lägre handicap kan stärka din kropp, din själ och ditt ego.

3 svenska golfförbundet 5 Golf en rörelse för kropp och själ Golf är en av världens mest populära idrotter. Man räknar med att 50 miljoner människor spelar golf världen över och det publika intresset för idrotten växer i alla delar av vår värld. "Jag får en kick av golf eftersom det är extra utmanade för mig, med en fysisk begränsning, att behärska det svåra spelet! Golf är den näst största idrotten i Sverige, efter fotbollen, och är en folksport i ordets rätta mening. Idag finns närmare 500 golfklubbar i Sverige med tillsammans cirka medlemmar. Golfbanan är den vackraste av alla idrottsanläggningar. Det öppna landskapet, friheten och närheten till naturen i kombination med utmaningen och spänningen i spelet, är oslagbar i jämförelse med andra sällskapsspel. Inom golfen har alla, oavsett ålder, kön, funktionsnedsättning, kunskap eller erfarenhet, lika stor behållning av den gemenskap och utmaning som erbjuds. Det rättvisa och unika systemet med handicap (HCP) gör att alla kan tävla mot alla, vilket i praktiken innebär att en nybörjare kan vinna över en etablerad och duktig spelare. Golf är på sitt sätt en okomplicerad och enkel sport även om det i grunden krävs att bli godkänd. Golfen har också precis som andra idrotter regler och etik som måste följas. Men i princip handlar det om att med hjälp av klubbor förflytta en golfboll från utslag till hål på minsta antal slag. Hur man gör det är mindre viktigt och det delas inte ut stilpoäng. Golfbanan är en arena där alla umgås på samma villkor. Alla är utövare och samtidigt betraktare. Alla är golfspelare och det enda som skiljer är handicapet och ibland även handikappet.

4 6 svenska golfförbundet "En idrott för alla oavsett idrottsintresse, kunskap eller erfarenhet, ålder, kön eller funktionshinder." År 1991 startade ett projekt med syfte att erbjuda funktionsnedsatta bättre möjligheter att välja golf som sin sport för rekreation och fritidssysselsättning. Sedan 1997 är golf för funktionsnedsatta (HandiGolf) integrerad i Svenska Golfförbundets ordinarie verksamhet och målsättningen med projektet har på många sätt införlivats. Tillgängligheten för funktionsnedsatta på golfbanor och i klubbhus har förbättrats, även om en hel del återstår. HandiGolfen är idag en naturlig del av Golfsverige, såväl som motionsidrott på alla våra klubbar, som ett nationellt som europeiskt tävlingsutbud för de allra duktigaste spelarna. År 2006 var ca 100 spelare registrerade inom HandiGolfen och målet är att varje år kraftigt öka det antalet. På elitnivå finns ett mycket meriterande landslag där några är så duktiga att de t o m tävlar mot vanliga golfare på professionell nivå. Men långt ifrån alla kan eller vill bli proffs. Den kanske största utmaningen och glädjen med golfen är att kunna utvecklas och prestera i egen takt. Därför vet vi att det finns många funktionsnedsatta som valt att endast vara medlemmar i sin hemmaklubb. Som funktionsnedsatt är golfen en fantastisk källa för att hämta kraft, inspiration och glädje. De spelare som idag deltar i vårt landslag är också våra största inspiratörer. De kan på ett påtagligt sätt visa hur golfen hjälpt dem tillbaka till ett friskare liv. HandiGolfen och klubbarna har välkomnat dem och visat möjligheterna. Golfen, träningen och spelet, har stärkt deras ego i kampen mot att leva med och övervinna sitt handikapp. Välkommen i gemenskapen du också. GOLFEN I SVERIGE Fantastiska anläggningar Natur och upplevelser golfspelare En folksport där alla kan delta Lika enkelt som utmanande Handigolf en naturlig del Hundratals handigolfare Välutvecklad organisation Golfen har stärkt mig både psykiskt och fysiskt. Den har hjälpt mig ur rullstolen och tillbaka till ett fullt normalt liv."

5 8 svenska golfförbundet svenska golfförbundet 9 Låt golfen bli en del av ditt nya liv! "De enda negativa som kan sägas om golfen, är att den kan bli ett opium för själen." Alla söker vi efter positiva glada ljuspunkter i livet. Saker vi själva vill prioritera framför annat för att berika vår fritid och vårt umgänge. Alla drömmer om ett friare, friskare och rikare liv. Men som alltid är det första viktiga steget att ta, också det svåraste. Man måste bestämma sig och fatta ett eget beslut. Golfen kan vara inkörsporten till ditt nya liv. Tillgängligheten på Sveriges banor och den generella positiva inställningen och hjälpsamheten hos landets golfklubbar, gör att vi varmt kan rekommendera dig som funktionsnedsatt att ta kontakt med den klubb som ligger närmast dig. Du kan också ta kontakt med den som är ansvarig för HandiGolfen i det distrikt/län som du bor i. En lista över våra kontaktpersoner hittar du på vår hemsida: handigolf.golf.se. Många kan vittna om den inneboende styrka som golfen erbjuder i form av gemenskap, glädje och utmaning. De enda negativa som kan sägas om golfen, är att den kan bli ett opium för själen. Golf rehabiliterar! Av många anses golfen som det bästa alternativet vid rehabilitering av trafikskadade personer. Sjukgymnaster och arbetsterapeuter brukar också införliva golfen som en del i rehabiliteringen. Golfens svingrörelse är skonsam och ger inga förslitningsskador. Tvärtom är golfen lämplig vid nästan alla typer av skador och funktionsnedsättningar. Förutom lätt fysisk träning och motion så är golf också bra för dig som behöver träna balans och koordination. Golf kräver också psykisk styrka; Att snabbt glömma ett dåligt slag och koncentrera sig på nästa! I egentlig mening finns inte någon skillnad mellan Golf och HandiGolf! Alla spelare, såväl helt friska som funktionsnedsatta, klassificeras efter sin golfförmåga. Därför kan också alla delta och tävla mot varandra på samma villkor. Vid genomförande av golftävlingar så sker dock oftast dessa i olika former och i olika grupperingar. Exempelvis finns särskilda damtävlingar och juniortävlingar precis som HandiGolf-tävlingar. Men lika ofta genomförs tävlingar där man istället indelar efter handicap, exempelvis det med lägst HCP i A-klass och övriga i B-klass. När klubbarna genomför sina klubbmästerskap, gör man det i olika klasser; ex herr, dam, juniorer och ibland även HandiGolfare. Alla tävlar sedan mot varandra i en s k scratch-tävling, utan handicap. Den som går runt på minst antal slag blir klubbmästare. "För sex år sen visste jag inte hur bra jag kunde bli, men nu vet jag att jag kan bli världsbäst."

6 "Som handikappidrott är golf unik. Till skillnad från andra sporter klassificeras handikappade golfspelare efter spelförmåga inte efter rörelseförmåga." banservice forskning och utveckling rådgivning

7 12 svenska golfförbundet svenska golfförbundet 13 "Om du fastnar för golf, vilket du troligtvis gör, finns många frågor och funderingar som kräver svar. Den vanligaste frågan är vad man behöver för att komma igång?" För dig som är rullstolsburen finns ett flertal varianter på specialbyggda transportmedel, exempelvis elbilar och trehjulingar. Det finns också buggies med vridbara säten för den som måste spela bollen i sittande ställning. Det finns dessutom mer avancerade specialbilar, exempelvis en bil för förlamade (Paragolfers) där sätet kan lyftas och ställas in för en stående mer golflik ställning. De flesta golfklubbar i Sverige har dock elbilar att hyra ut för dig som endast har behov av att transportera dig runt banan (Enl rekommendation från SGF till reducerat pris för funktionsnedsatta). Det viktigaste hjälpmedlet inom golfen är dock klubborna. Till att börja med kan man låna klubbor om det är möjligt. Här kan vi på HandiGolfen hjälpa till om inte golfklubbarna kan hjälpa dig. En bra start är att skaffa sig ett halvt set, en liten enkel bag med plats för 5-7 klubbor. I början är det mindre viktigt med rätt klubba men när du lärt dig grunderna bör du spela med klubbor som passar din längd och ditt sätt att slå. På alla klubbar finns också speciella övningsområden där du kan prova att slå och putta. Du får säkert låna en klubba och en hink bollar brukar kosta runt 20 kronor. Golf är en utomhussport och därför är bra kläder och skor viktiga. De behöver inte vara snygga eller av senaste snitt. Däremot ska du trivas i dem och de ska stå emot vind och regn. Riktiga golfskor är bra för att kunna stå och gå stadigt i det ofta lite fuktiga gräset. Men till att börja med fungerar det utmärkt med gymnastik- eller sportskor. Det viktiga är att du först och främst för prova på golfen, känna atmosfären och uppleva glädjen. Har du väl gjort det finns hur mycket kläder eller prylar som helst att köpa. FÖR NYBÖRJAREN 01 Några klubbor, ex ett halvset med en träklubba för utslag, några järnklubbor, en klubba för att slå i sand och en putter. 02 En praktisk stor väska eller en liten golfbag för halvt set. 03 Sköna och praktiska kläder som står emot vind och vatten. 04 Ordentliga sportskor 05 Några billiga bollar (Floridabollar) 06 Flera billiga eller nya golfbollar. 07 Lite tillbehör som peggar, vattenflaska och en handduk. När du ska prova på golf för första gången så finns det säkert någon du kan fråga om hjälp och råd. Perfekt är att låna av någon som spelar golf. Det säljs också mycket golfprylar på internet och köp/säljannonser. Vi kan också rekommendera dig att kontakta... Efter ett tag, när du bestämt dig för golf, då finns som sagt hur mycket som helst att köpa. Du kommer säkert att få råd och tips från dina spelkompisar. Du kan också alltid kontakta din kontaktperson på HandiGolfen i ditt distrikt om du har några speciella frågor och önskemål. FÖR DEN ETABLERADE 01 Ett helset med max 14 st klubbor som passar dig och din sving. 02 En stor bag för att bära eller för att transportera på vagn eller bil med plats för allt du behöver på banan. 03 En golfvagn, moped eller egen bil. 04 Praktiska och passande golfkläder tillverkade i behagliga material för sol, vind eller regn. 05 Riktiga vattentäta golfskor som passar dina fötter. 06 Flera billiga eller nya golfbollar. 07 Tillbehör som greenlagare, markör, keps och baghandduk. "En järnsjua och en rangeboll? Några tror att golf är en materialsport. Sanningen är att man bara behöver en boll, en klubba för att slå iväg bollen och sköna kläder som passar väder och vind."

8 14 svenska golfförbundet Så här kommer du igång med handigolfen HANDIGOLFEN Det finns 21 stycken golfdistriktsförbund i Sverige och de flesta har en distriktsansvarig för HandiGolf Golf för funktionsnedsatta. Ta kontakt med din kontaktperson, så hjälper han/hon dig vidare. Om det inte finns en kontaktperson i just ditt distrikt, så kan du vända dig direkt till HandiGolfens kansli, Helena Brobeck, på tel eller på e-post helena.brobeck@sgf.golf.se Varje år ordnar Golfförbundet en träff för distriktens ansvariga för att utbyta erfarenheter och öka kunskaperna för att utveckla HandiGolfen över hela Sverige. Aktuell lista över distriktens ansvariga hittar du på HandiGolfens hemsida Om du vill söka och kontakta en klubb som ligger nära där du bor, kan du gå in på Klicka på Golfguiden och lista klubbarna genom att välja distrikt. Det bästa rådet vi kan ge dig om du känner att du vill prova på golf, är att du kontaktar oss inom HandiGolfen. Då kan vi reda ut de största och viktigaste frågorna och på bästa sätt hjälpa dig vidare. Nedan till vänster finns alla uppgifter du behöver. De flesta av Sveriges klubbar arrangerar också årliga golfdagar och andra aktiviteter då man bjuder in folk för att prova på golf. Vid dessa träffar får man också reda på hur man blir medlem, när det genomförs kurser för nybörjare o s v. Denna första kontakt med en klubb är viktig och om du verkligen vill och känner för att börja med golfen. Lika viktigt är att du tar reda på allt som krävs för att du ska kunna delta på samma villkor som övriga medlemmar. Genom HandiGolfen kan du begära uppgifter om klubbar som ligger i din närhet. Du kan också söka på Golfförbundets hemsida (se spalt t v). På några ställen i Sverige finns också det som kallas Pay n Playbanor. Golfbanor som är öppna för alla, d v s även de som inte har erhållit ett handicap-kort och är medlemmar i någon golfklubb. handigolfen Det finns 21 stycken golfdistriktsförbund i Sverige och de flesta har en distriktsansvarig för HandiGolf Golf för funktionsnedsatta. Ta kontakt med din kontaktperson, så hjälper han/hon dig vidare. Om det inte finns en kontaktperson i just ditt distrikt, så kan du vända dig direkt till HandiGolfens kansli, Helena Brobeck, på tel eller på e-post helena.brobeck@sgf.golf.se Varje år ordnar Golfförbundet en träff för distriktens ansvariga för att utbyta erfarenheter och öka kunskaperna för att utveckla HandiGolfen över hela Sverige. Aktuell lista över distriktens ansvariga hittar du på HandiGolfens hemsida Om du vill söka och kontakta en klubb som ligger nära där du bor, kan du gå in på Klicka på Golfguiden och lista klubbarna genom att välja distrikt.

9 svenska golfförbundet 17 Alla är vi proffs på vår egen nivå! Har du kommit så här långt, har du säkert också redan bestämt dig för att ge golfen en chans. Det är bra för golfen kommer alldeles säkert att ge dig alla chanser. Det första viktiga steget mot en karriär på golfbanan är att klara provet för ett klubbhandicap (hcp 36+). När detta är klart är det bara att ringa kompisarna, boka tid och ge sig ut på sin hemmabana. Tanken med klubbhandicap är att nybörjare ska ta de första staplande stegen på hemmabanan. Man får spela på andra klubbar men många följer principen att man ska ha ett officiellt handicap (hcp 36) för att få tillåtelse att spela som gäst. Precis som i alla andra idrotter är träningen en viktig del i utvecklingen. Som handikappad är den extra viktig eftersom träningen då också kan vara en del av rehabiliteringen. Alla golfbanor har övningsområden där du kan ta lektioner, slå bollar och öva speciella slag. Idag finns också golfhallar och mindre lokaler runtom i Sverige där man kan sköta sin träning under vinterhalvåret. När du fått ditt officiella handicap får du spela och tävla var du vill. Du kan välja att spela på HandiTouren, som arrangerar ett antal tävlingar runt om i landet från maj till september. Du kan också välja någon av de singel- och lagtävlingar som arrangeras av distriktens HandiGolf-kommittéer. För att hålla dig a-jour med vad som händer inom HandiGolfen, hänvisar Vi, Marie, Kim, Jocke och alla andra golfare inom HandiGolfen, hälsar dig välkommen i gänget. Vi lovar att du komma att trivas och att golfen på många sätt kommer att berika din vardag. Vi kan inte lova att du direkt, eller någonsin, kommer med i landslaget, men du kommer absolut att kunna njuta av att se hur du kan utveckla ditt spel och anpassa det efter din egen förmåga. Vi kan också lova dig en social gemenskap och tillhörighet som överträffar det mesta. Golfare är ett speciellt släkte och såväl på din hemmabana som vid träffar och arrangemang inom HandiGolfen, kommer du att vara en i gänget. Du kommer snabbt att lära dig språket och att det viktigaste inom golfen är att vinna att vinna över sig själv! Vi ses! efter din förmåga.

10 Vi ses på golfbanan! svenska golfförbundet 19

11 Adress Box 84, Danderyd Besöksadress Kevingestrand 20 Telefon Fax E-post Internet grafisk form: DAVID KÄLLMAN, Madelaine Heneby TEXT: repro: DAVID KÄLLMAN :foto: stefan ek, David källman

Välkommen till golfen. SÅ KOMMER DU IGÅNG. 9bra saker. att veta. om spelet.

Välkommen till golfen. SÅ KOMMER DU IGÅNG. 9bra saker. att veta. om spelet. Välkommen till golfen. SÅ KOMMER DU IGÅNG 9bra saker att veta om spelet. 18 Green. Vattenhinder. Bunker. Fairway. Tee. 1. Golfbanan. En bana består oftast av 18 hål med olika längd: par 3 som är kortast,

Läs mer

Helena Brobeck, ansvarig barn- och ungdomsutbildningar SGF E-mail: helena.brobeck@sgf.golf.se

Helena Brobeck, ansvarig barn- och ungdomsutbildningar SGF E-mail: helena.brobeck@sgf.golf.se SVENSKA GOLFFÖRBUNDET OCH golfens hus v: a 3 h c o 2, 1 g e t Information om S R A D LE G NIN D IL B T U svenska golfförbundet 3 Välkommen till världens roligaste uppdrag! Grattis till möjligheten att

Läs mer

SKÄL ATT BLI EN PARTNER TILL OSS

SKÄL ATT BLI EN PARTNER TILL OSS DET FINNS FLER ÄN SKÄL ATT BLI EN PARTNER TILL OSS GLÄDJE DET FINNS FLER ÄN HÄLSA SOCIALT RELATIONER FRIHET TÄVLING UPPMUNTRANDE EVENEMANG HULIGANFRITT NATUR ELIT OLYMPISK MORAL DROGFRITT GENERATIONER

Läs mer

Efter första bollträffen är du såld på golfen

Efter första bollträffen är du såld på golfen Efter första bollträffen är du såld på golfen Den dag du står på övningsbanan och träffar bollen helt rent, ser den lyfta mot skyn i en hög båge det är då du förstår. Förstår tjusningen med golfen. Förstår

Läs mer

Handigolf. Se möjligheter GER VÄRDEN FÖR LIVET. Funktionsnedsättning är inget hinder för att spela golf.

Handigolf. Se möjligheter GER VÄRDEN FÖR LIVET. Funktionsnedsättning är inget hinder för att spela golf. Handigolf. GER VÄRDEN FÖR LIVET Se möjligheter Funktionsnedsättning är inget hinder för att spela golf. Vi är alla golfare. Svenska Golfförbundet bedriver bredd- och elitverksamhet för handigolfare och

Läs mer

Redo för golf. EN REFLEKTIONSBOK ATT SPARA. Namn:

Redo för golf. EN REFLEKTIONSBOK ATT SPARA. Namn: Redo för golf. EN REFLEKTIONSBOK ATT SPARA Namn: Välkommen! Redo för golf är din väg in i spelet. Klubben och tränaren har utbildats för att du ska få uppleva golfens bästa delar. Tillsammans välkomnar

Läs mer

Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra.

Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra. Nybörjarkurser "Grönt Kort" 2014! Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra. FairWay Golf Ulriksdals golftränare under 2014 är Gustaf Ehrnrooth

Läs mer

Nyhetsbrev 7. Team-Handigolf. Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012

Nyhetsbrev 7. Team-Handigolf. Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012 Team-Handigolf Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7 Ansvarig utgivare Gunnar Lindberg. Redaktör Conny Dahlberg. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012 INNEHÅLL 1. Inledning. 2. Smålands

Läs mer

GOLF SOM SÄLLSKAPSSPEL

GOLF SOM SÄLLSKAPSSPEL GOLF SOM SÄLLSKAPSSPEL MARGARETA LINDELL DAGFOLKHÖGSKOLAN TROLLHÄTTAN HÖSTEN 1995 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 2 HISTORIA... 2 UTRUSTNING... 3 REGLER... 3 VAD KOSTAR DET?... 4 SÄLLSKAPSSPEL... 4

Läs mer

1$} i laaa 3. Verksamhetsplan juniorer WASA GK 2014

1$} i laaa 3. Verksamhetsplan juniorer WASA GK 2014 1$} i laaa 3 Verksamhetsplan juniorer WASA GK 2014 VERKSAMHETSIDÉ Wasa Golf erbjuder barn och ungdomar unik golfskola: en chans att lära sig golf, ta del av golfens positiva egenskaper inom bl.a. inom

Läs mer

Golf - Idrott, folkrörelse och friskvård!

Golf - Idrott, folkrörelse och friskvård! Golf - Idrott, folkrörelse och friskvård! Golfen i Sverige 450 golfklubbar 574 471 medlemmar Ökar med ca 25 000 aktiva per år Näst största idrotten totalt i Sverige Största individuella idrotten Bara England

Läs mer

Grönt kort på väg till hcp 36. Teoriutbildning - 2009

Grönt kort på väg till hcp 36. Teoriutbildning - 2009 Grönt kort på väg till hcp 36 Teoriutbildning - 2009 1 2009 Grundläggande golfutbildning Teori Cirka 8-10h Teoretiskt prov Praktik Cirka 8-10h Praktiska prov Åskådarrond Fadderrond 2 Grundläggande golfutbildning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb Inledning Hofgårds GK har runt 600 medlemmar. Medelåldern i klubben är 47 år och fördelning män 74 % och kvinnor 26%. Andelen juniorer upp till 20 år är 13% (83

Läs mer

Stegen. Träningsgrupper för Åkersberga. GK s ungdomar 2011

Stegen. Träningsgrupper för Åkersberga. GK s ungdomar 2011 Stegen Träningsgrupper för Åkersberga GK s ungdomar 2011 Putter Wedge Hybrid Rescue Spoon Driver Officiellt hcp + 36 Anki, Knatte,Fnatte,, Tjatte Knatteskoj Knatteskoj I den här knattegruppen finns det

Läs mer

Riktlinjer Golfens. välkommen till. utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01

Riktlinjer Golfens. välkommen till. utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01 Riktlinjer Golfens LEDAR välkommen till SVENSKA GOLFFÖRBUNDET OCH golfens hus UTBILDNING 2 utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01 Riktlinjer Golfens ledarutbildning 2 Syfte Säkert är att ungdomar framför allt

Läs mer

GRÖNT LJUS JUNIORVERKSAMHET SOM GER RESULTAT. Golfdistriktsförbunden. Golfklubb, styrelse, junior- och elitkommitté, ledare och tränare

GRÖNT LJUS JUNIORVERKSAMHET SOM GER RESULTAT. Golfdistriktsförbunden. Golfklubb, styrelse, junior- och elitkommitté, ledare och tränare Golfklubb, styrelse, junior- och elitkommitté, ledare och tränare GRÖNT LJUS juniorverksamhet som ger resultat. JUNIORVERKSAMHET SOM GER RESULTAT Golfdistriktsförbunden 2 svenska golfförbundet Fakta Grönt

Läs mer

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb September 2016

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb September 2016 Sammanfattande rapport Skellefteå Golfklubb September 2016 Information om undersökningen Antal svar 238 Svarsfrekvens 34% Insamlingsperioden September 2016 Ambassadörspoäng 59 Utveckling - Jämförelse 49

Läs mer

Golf för företagsamma

Golf för företagsamma Golf för företagsamma En dålig dag på golfbanan kan vara bättre än en bra dag på jobbet Golf är mer än bara en sport. Golf är en enastående social aktivitet, ett spel som skapar möten människor emellan,

Läs mer

Partille Golfklubb presenterar. Ett guldkantat samarbete

Partille Golfklubb presenterar. Ett guldkantat samarbete Partille Golfklubb presenterar Ett guldkantat samarbete Välkommen till Partille golfklubb Vi finns i gröna och sköna Öjersjö, granne med Delsjöreservatet och mindre än 10 minuter från Göteborgs centrum.

Läs mer

Golfäventyret. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att utvecklas med Golfäventyret!

Golfäventyret. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att utvecklas med Golfäventyret! Golfäventyret. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att utvecklas med Golfäventyret! Golfäventyret gör det enklare. Golfäventyret är barnens resa i golfen vägen från att vara ny till att

Läs mer

Välkommen som medlem!

Välkommen som medlem! Nyhet säsongen 2015 Fritt spel på Åkersberga Gk! Gäller vid medlemskap i Österåkers Gk. (Gäller ej Sexan, Vardag eller Hagby ) Österåkers Golf En 45-håls golfanläggning med tre banor och stor tillgänglighet.

Läs mer

TÄVLINGSLEDARMANUAL och SPELARINFORMATION HANDIGOLF TOUR 2008 GOLF FÖR FUNKTIONSHINDRADE

TÄVLINGSLEDARMANUAL och SPELARINFORMATION HANDIGOLF TOUR 2008 GOLF FÖR FUNKTIONSHINDRADE HandiGolf Tour 2008-03-31 1 (9) TÄVLINGSLEDARMANUAL och SPELARINFORMATION HANDIGOLF TOUR 2008 GOLF FÖR FUNKTIONSHINDRADE mars 2008 Bäste tävlingsledare, Inom Svenska Golfförbundet är samtliga tävlingar

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

Golftjej Sverige Hej!

Golftjej Sverige Hej! Golftjej Sverige 2015 Hej! här kan du läsa om vilka aktiviteter och tjejsatsningar som är på gång 2 GOLFTJEJ SVERIGE 2015 2015 GOLFTJEJ SVERIGE 3 Största tjejlägret Den 13 17 maj hålls landslagets största

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 575 Svarsfrekvens 40% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 53 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Gotska Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 224 Svarsfrekvens 42% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 13 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Skellefteå Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 405 Svarsfrekvens 30% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 32 Utveckling -27 Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

TILL DIG SOM ANSVARAR FÖR OCH UTBILDAR INOM GRÖNT KORT

TILL DIG SOM ANSVARAR FÖR OCH UTBILDAR INOM GRÖNT KORT TILL DIG SOM ANSVARAR FÖR OCH UTBILDAR INOM GRÖNT KORT Du kan vara klubbchef, ordförande, tränare, utbildare i golfvett, fadder, SISU-konsulent - Hur får vi nya spelare att trivas i golfen? - Hur får vi

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 372 Svarsfrekvens 35% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 55 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 206 Svarsfrekvens 44% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 87 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport. Hammarö Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Hammarö Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Hammarö Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 352 Svarsfrekvens 39% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 66 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Visioner och mål för juniorverksamheten 2015-17 framtagen jan - april 2014

Visioner och mål för juniorverksamheten 2015-17 framtagen jan - april 2014 Visioner och mål för juniorverksamheten 2015-17 framtagen jan - april 2014 Vision Brevikens golfklubb skall vara en attraktiv, naturlig och familjär mötesplats för golfintresserade ungdomar. Värdegrund

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Juniorkommittén, kontaktuppgifter

Juniorkommittén, kontaktuppgifter Välkommen Vi skall inspirera juniorer att söka sig till tävlingsverksamheten som vänder sig till alla kunskapsnivåer och är en del av gemenskapen. Utöver detta skall det ges möjlighet till utveckling och

Läs mer

KRITERIER OCH IDÉBANK FÖR JUNIORVÄNLIG GOLFANLÄGGNING

KRITERIER OCH IDÉBANK FÖR JUNIORVÄNLIG GOLFANLÄGGNING KRITERIER OCH IDÉBANK FÖR JUNIORVÄNLIG GOLFANLÄGGNING KRITERIER OCH IDÉBANK FÖR JUNIORVÄNLIG GOLFANLÄGGNING JUST NU: EN MÖJLIGHET FÖR KLUBBEN Kriterier och idébank för juniorvänlig golfanläggning är ett

Läs mer

ADRESS BOX 84, 182 11 DANDERYD BESÖKSADRESS KEVINGESTRAND 20 TELEFON 08-622 15 00 FAX 08-755 84 39 E-POST INFO@SGF.GOLF.SE INTERNET WWW.GOLF.

ADRESS BOX 84, 182 11 DANDERYD BESÖKSADRESS KEVINGESTRAND 20 TELEFON 08-622 15 00 FAX 08-755 84 39 E-POST INFO@SGF.GOLF.SE INTERNET WWW.GOLF. ADRESS BOX 84, 182 11 DANDERYD BESÖKSADRESS KEVINGESTRAND 20 TELEFON 08-622 15 00 FAX 08-755 84 39 E-POST INFO@SGF.GOLF.SE INTERNET WWW.GOLF.SE GRAFISK FORM: MADELAINE HENEBY FOTO: STEFAN EK REPRO: TYPOGRAFEN

Läs mer

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb Sammanfattande rapport Karlshamns Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 501 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 72 Utveckling - Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Juli 2018 Information om undersökningen Antal svar 94 Svarsfrekvens 47% Insamlingsperioden Juli 2018 Ambassadörspoäng 55 Utveckling -7 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

3V BLADET IDROTT FÖR ALLA

3V BLADET IDROTT FÖR ALLA 3V BLADET IDROTT FÖR ALLA Hösten 2009 - Våren 2010 Göteborg VÄLKOMMEN TILL 3V HIF DU HÅLLER I DIN HAND VÅRT PROGRAM OM IDROTTSAKTIVITETER FÖR HÖSTTERMINEN 2009 TILL VÅRTERMINENS SLUT 2010 Som medlem i

Läs mer

Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom

Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom Alvesta 2016-02-10 Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom 2016-2020 1. Inledning, bakgrund och riktlinjer RiksidrottsFörbundet.1-3 2. Alvesta GK syn på Barn och ungdomsverksamheten 4-6 3. Vision.. 7

Läs mer

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 PRESENTATION, PROGRAM OCHINLEDNING PRESENTATION Pierre Oksanen, Tävlingskommittén Hasse Pettersson, Juniorkommittén PROGRAM 09.00 Inledning 09.15 Återblick från säsongen/statistik

Läs mer

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb Sammanfattande rapport Kungsbacka Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 749 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 63 Utveckling -4 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 328 Svarsfrekvens 33% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 40 Utveckling -15 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 67 Svarsfrekvens 37% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 62 Utveckling - Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Förslag till seriespel för ungdomar 2015

Förslag till seriespel för ungdomar 2015 Förslag till seriespel för ungdomar 2015 Vad gör 10 13 åringarna helst på sin fritid? Ø A" träffa kompisar är mest populäraste fri3dssysselsä"ningen Ø Fotboll är den största sporten både bland tjejer och

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 427 Svarsfrekvens 31% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 54 Utveckling +1 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 53 Svarsfrekvens 34% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 90 Utveckling +1 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

Damkommittén. Vår målsättning med årets golf Enkelt Roligt Socialt

Damkommittén. Vår målsättning med årets golf Enkelt Roligt Socialt Damkommittén Ulrika Bjurner Ordförande Marianne Hesslow Kassör Kristina Wikander Information, webb Susan Breitholtz - Tävlingar Anette Forsberg - Måndagsgolfen Louise Ivstam - Tävlingar Vår målsättning

Läs mer

Checklista för ledare.

Checklista för ledare. Checklista för ledare. SÅ COACHAR DU BARN PÅ TÄVLINGAR Samarbete! Tränare, ledare och föräldrar tillsammans. 2 SVENSKA GOLFFÖRBUNDET Så gör du tävlingar för barn. Tips! Ha med dig checklistan i bakfickan

Läs mer

Ge dina barn en aktiv sommar i Båstad.

Ge dina barn en aktiv sommar i Båstad. Ge dina barn en aktiv sommar i Båstad. Vi vill försöka skapa en vinnare av varje barn som investerar sin fritid hos oss. Sport & Äventyr Camp Båstad SPORT & ÄVENTYR CAMP BÅSTAD är en verksamhet som erbjuder

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

Rockatorp Golfklubb styrdokumet

Rockatorp Golfklubb styrdokumet Rockatorp Golfklubb styrdokumet 2004-10-12 1. Syfte GK har som ändamål att verka för att medlemmar kan utöva golfspel i enlighet med idrottens verksamhetsidé. 1.1 Idrottens verksamhetsidé Idrott är fysisk

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

Handigolf på Storsjöbygden

Handigolf på Storsjöbygden Handigolf på Storsjöbygden Golf för funktionsnedsatta, Handigolf, är integrerat i Svenska Golfförbundets ordinarie verksamhet. Handigolfgruppen har i uppdrag från Svenska Golfförbundets styrelse att utveckla

Läs mer

Allmän information Gripsholms Golfklubb

Allmän information Gripsholms Golfklubb 2006-01-24 Allmän information Gripsholms Golfklubb Medlemskap i Golfklubben Medlemskap i Gripsholms Golfklubb erhålls genom ansökan ställd till och efter godkännande av Golfklubbens styrelse. Spelrätt

Läs mer

utgåva 3. uppdaterad 2013 02 12 välkommen till

utgåva 3. uppdaterad 2013 02 12 välkommen till R A D LE 1 G NIN D IL B T U s n e lf o G r je n li Rikt utgåva 3. uppdaterad 2013 02 12 välkommen till SVENSKA GOLFFÖRBUNDET OCH golfens hus Riktlinjer Golfens ledarutbildning 1 SYFTE Säkert är att barn

Läs mer

GOLFENS KLUBBCHEFS UTBILDNING

GOLFENS KLUBBCHEFS UTBILDNING G O L F - Y O U R G A M E - O U R P A S S I O N Väx genom golfen! HAR DU AMBITIONEN att bli klubbchef? Är du redan klubbchef och vill utvecklas? Finns du inom annan verksamhet och attraheras av golfanläggningen

Läs mer

Excellence BY SWEDEN

Excellence BY SWEDEN 2019 Innehåll s. 3 Varför EXCELLENCE by Sweden? s. 4 Klubbor anpassade till just dig s. 5 Dam s. 9 Herr s. 13 Dam och herr putters s. 14 Golfbag och vagn s. 16 Årshyr med hyrköpsmöjlighet - vår unika lösning

Läs mer

Företagspaket Guld, Silver eller Brons

Företagspaket Guld, Silver eller Brons Företagspaket Guld, Silver eller Brons Välkommen till ett ännu vassare 2013! Vi har haft ett fantastiskt fint golfår! Vår golfbana har aldrig varit i bättre kondition och därför rankats vi som en av de

Läs mer

Allt börjar med ett hej J GLÄDJE LYHÖRDHET RESPEKT VÄLKOMNANDE PÅLITLIGHET

Allt börjar med ett hej J GLÄDJE LYHÖRDHET RESPEKT VÄLKOMNANDE PÅLITLIGHET Allt börjar med ett hej J GLÄDJE LYHÖRDHET RESPEKT VÄLKOMNANDE PÅLITLIGHET Verksamhetsplan Kungl. Drottningholms GK Framtidslaget och Elit 2019 Antal i träning 2019 Team Elit 9 st Framtidslaget 16 st.

Läs mer

Helsingborg Open 2015 - FAQ s

Helsingborg Open 2015 - FAQ s Helsingborg Open 2015 - FAQ s Följande frågor och svar är sammanställda för att informera både medlemmar i Vasatorps Golfklubb och övriga funktionärer under Helsingborg Open. När spelas Helsingborg Open?

Läs mer

Ta din företagsgolf till en ny nivå!

Ta din företagsgolf till en ny nivå! Ta din företagsgolf till en ny nivå! På Vasatorps Golfklubb erbjuder vi professionella företagsarrangemang där vi tar hand om alla förberedelser och hela er dag så att ni kan fokusera på det viktigaste

Läs mer

Damträning i Marbella

Damträning i Marbella Damträning i Marbella Detta är en inbjudan till dig som vill träna golf tillsammans med andra skandinaviska kvinnor. Vare sig du är en inbiten golfare, spelar ibland eller är nybörjare så är du väldigt

Läs mer

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener.

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener. Banan har 18-HÅL Med Norrlands bästa greener. PAY N PLAY Där alla oavsett golfbakgrund är välkomna! EN KROG Med dagens lunch och fullständiga rättigheter. WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU Kort

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1 TALANG TILL TOPP Tips från coachen tankar från dig 1 Innehåll Förord 3 Du är en del av svensk ridsport 4 En idrott med hästen i centrum 6 Tillsammans 8 Vad är talang? 10 Vad motiverar dig? 12 Sätta mål!

Läs mer

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf Vi älskar golf! Välkommen att dela vår passion för världens roligaste spel. Elitspelare, nybörjare, barnfamilj, pensionär kom precis som du är. För oss är det viktigt

Läs mer

Grupp Inriktning Avgifter Golfkul 5-7 år Första kontakten med golf 500 kr (ink medlemskap)

Grupp Inriktning Avgifter Golfkul 5-7 år Första kontakten med golf 500 kr (ink medlemskap) Juniorgolf 2018 Hammarö GK Golf ska vara kul för alla. Det finns de som vill spela golf bara för att det är så himla kul och det finns de som drömmer om att bli lika bra som Jonas Blixt eller Anna Nordqvist.

Läs mer

TÄBY GOLFCENTER GRÖNTKORT

TÄBY GOLFCENTER GRÖNTKORT TÄBY GOLFCENTER GRÖNTKORT Välkommen till Gröntkort på Täby Golfcenter (TGC) och Jarlabanke Gk Vår gröntkort utbildning kan ske både privat eller i grupp. Den vanligaste formen är att gå i grupp, och där

Läs mer

[Företagets namn] [Dokumenttitel] [Dokumentets underrubrik] Susanne Persson (Golf) [Datum]

[Företagets namn] [Dokumenttitel] [Dokumentets underrubrik] Susanne Persson (Golf) [Datum] [Företagets namn] [Dokumenttitel] [Dokumentets underrubrik] Susanne Persson (Golf) [Datum] Första träffen välkommen till golfen Beskrivning Under den första träningen är spelet och fördelarna med golf

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

ROAD MAP VARBERGS GK 2017-

ROAD MAP VARBERGS GK 2017- ROAD MAP VARBERGS GK 2017- Agenda 1 2 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE MÅL UNIKITET, VISION o MISSION 5 HUR VILL VI UPPFATTAS & VAD ÄR VÅRT ERBJUDANDE? Agenda 1 2 3 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Partille Golfklubb presenterar:

Partille Golfklubb presenterar: Partille Golfklubb presenterar: Göteborgs närmaste golfbana T io minuter från centrala Göteborg ligger Partille Golfklubb en omväxlande skogsbana med mycket vacker layout. Banan invigdes 1988 och 2008

Läs mer

Lättläst. Detta är Frösunda. Vi ger dig stöd till ett bättre liv

Lättläst. Detta är Frösunda. Vi ger dig stöd till ett bättre liv Lättläst Detta är Frösunda Vi ger dig stöd till ett bättre liv Detta är viktigt för Frösunda Alla människor har samma värde. Alla människor kan utveckla sig. Det ska vara roligt att träffa andra människor.

Läs mer

Utifrån hypoteser kring golfarnas relation till golfen har fyra profiler tagits fram bland SGF:s medlemmar.

Utifrån hypoteser kring golfarnas relation till golfen har fyra profiler tagits fram bland SGF:s medlemmar. Svenska golfare Utifrån hypoteser kring golfarnas relation till golfen har fyra profiler tagits fram bland SGF:s medlemmar. - Sociale Sebastian - Sportige Stefan - Aktive Anders - Klubb Karl Profilerna

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

Distrikt 2015. DELTAGARE Riktar sig till dig som är mellan 13-21 år och som har ambitionen att ta sig vidare till Skandia Tour Regional och högre.

Distrikt 2015. DELTAGARE Riktar sig till dig som är mellan 13-21 år och som har ambitionen att ta sig vidare till Skandia Tour Regional och högre. Distrikt 2015 SKANDIA TOUR Skandia Tour är ett toursystem där juniorer upp till och med 21 år kan tävla i golf på olika nivåer. Skandia Tour genomförs som individuella tävlingar på fyra nivåer, Elit, Riks,

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Vision 50/50. PÅ VÄG MOT ETT JÄMSTÄLLT GOLFSVERIGE. Vi utmanar normerna för en attraktiv och inkluderande golf!

Vision 50/50. PÅ VÄG MOT ETT JÄMSTÄLLT GOLFSVERIGE. Vi utmanar normerna för en attraktiv och inkluderande golf! Vision 50/50. PÅ VÄG MOT ETT JÄMSTÄLLT GOLFSVERIGE Vi utmanar normerna för en attraktiv och inkluderande golf! Vi siktar mot ett jämställt Golfsverige. Att göra golfen mer jämställd och inkluderande är

Läs mer

KURSPROGRAM PÅ RIKSTEN 2016 GOLF

KURSPROGRAM PÅ RIKSTEN 2016 GOLF BLI-KLAR-KURS MAX ANTAL DELTAGARE: 9 Mycket populär kurs och ett utmärkt tillfälle att verkligen komma igång med din golf! Kursen är öppen för dig som har gått en nybörjarkurs eller har ett hcp mellan

Läs mer

Checklista för ledare.

Checklista för ledare. Checklista för ledare. SÅ STÖTTAR DU BARN PÅ TÄVLINGAR Samarbete! Tränare, ledare och föräldrar tillsammans. 2 SVENSKA GOLFFÖRBUNDET Så stöttar du barn på tävlingar. Tips! Ha med dig checklistan i bakfickan

Läs mer

GOLFVETTPROV NR 1 TILL NYA GRÖNT KORT

GOLFVETTPROV NR 1 TILL NYA GRÖNT KORT GOLFVETTPROV NR 1 TILL NYA GRÖNT KORT Namn: Fråga 1-15 ger en poäng vardera. Fråga 16-20 kan ge max två poäng vardera. Du kan få maximalt 25 poäng. Du är godkänd om du får 20 poäng. 1. Vem har alltid företräde

Läs mer

Verksamhetsplan för 2013

Verksamhetsplan för 2013 1 (11) ksamhetsplan för 2 (11) ksamhetsplan för Ändringshistorik Ansvarig Kommentar 2012-10-08 Jonny Siikavaara Skapar 2012-10-12 Jonny Siikavaara Justerar 2012-10-20 Jonny Siikavaara Justerar med tanke

Läs mer

Idrottsprogram för Dalsjö GK

Idrottsprogram för Dalsjö GK DALSJÖ GOLFKLUBB Idrottsprogram för Dalsjö GK 2015-2019 Ett handlingsprogram för hela klubben Styrelsen 2015-03-05 Inledning, inriktning, vision, övergripande mål, delmål, långsiktiga mål, aktiviter, utbildning,

Läs mer

VERKSAMHETSSEMINARIER

VERKSAMHETSSEMINARIER INBJUDAN Rekonrgda må orter! VERKSAMHETSSEMINARIER 2015 Fokus på verksamhetsutveckling MISSA INTE:»SPANARNA«OM TRENDER OCH AKTUELLA ÄMNEN Hej! VÄLKOMMEN TILL VERKSAMHETSSEMINARIERNA 2015! VERKSAMHETSSEMINARIERNA

Läs mer

Juniorverksamhet 2016

Juniorverksamhet 2016 Juniorverksamhet 2016 Målet med vår juniorverksamhet är att det ska vara roligt, lekfullt, träffa kompisar och lära sig golf. Vi har många olika aktiviteter för ungdomarna att vara med på. Vi vill att

Läs mer

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdoms och juniorverksamhet 1. Vision PITEÅ GOLFKLUBB SKA ERBJUDA DEN BÄSTA BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHETEN I KOMMUNEN, ALLA KATEGORIER

Läs mer

Upplands Golfförbunds vårårsmöte

Upplands Golfförbunds vårårsmöte Upplands Golfförbunds vårårsmöte Säker Golf och friskvårdsbidraget Thomas Bergman Svenska Golfförbundet 22 mars 2018 SÄKER GOLF - MÅLSÄTTNINGEN Att medlemmar och gäster får möjlighet att spela snabbt och

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Sida 1 (9) NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planerinskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande för distriktets klubbar

Läs mer

STORT TACK FÖR ATT DU LIRAR BEACHVOLLEY MED OSS

STORT TACK FÖR ATT DU LIRAR BEACHVOLLEY MED OSS STORT TACK FÖR ATT DU LIRAR BEACHVOLLEY MED OSS Vi startade The Beach 2006 och har sedan dess jobbat full fart framåt för att utveckla förutsättningarna för att lira beachvolley. Vi drivs av passion och

Läs mer

Nytt regelverk för Grönt Kort och handicap 54

Nytt regelverk för Grönt Kort och handicap 54 Förbundsmötet 2019 Proposition 1 (version 2019-01-31) Vägar in i golfen Nytt regelverk för Grönt Kort och handicap 54 Sammanfattning av förslaget Förbundsstyrelsen föreslår att förbundsmötet ska besluta

Läs mer

Idrottsprogram Torreby GK 2005

Idrottsprogram Torreby GK 2005 Idrottsprogram Torreby GK 2005 Inledning... 2 Barn- och ungdomsverksamheten på Torreby GK... 3 Vår värdegrund... 3 Vision, inriktning, mål och riktlinjer... 4 A) Torreby Junior klubb...5 B) Introduktion

Läs mer

TÄVLINGSLEDARMANUAL OCH SPELARINFORMATION HANDIGOLF TOUR 2006 GOLF FÖR FUNKTIONSHINDRADE

TÄVLINGSLEDARMANUAL OCH SPELARINFORMATION HANDIGOLF TOUR 2006 GOLF FÖR FUNKTIONSHINDRADE HandiGolf Tour 2006-03-30 1 (10) TÄVLINGSLEDARMANUAL OCH SPELARINFORMATION HANDIGOLF TOUR 2006 GOLF FÖR FUNKTIONSHINDRADE SGF GDF GK mars 2006 Denna manual finns att hämta på sgf.golf.se -- Idrott -- Tävling

Läs mer

Så utvecklar du juniorverksamheten. Bengt Sylvan och Petra Lindström

Så utvecklar du juniorverksamheten. Bengt Sylvan och Petra Lindström Så utvecklar du juniorverksamheten Bengt Sylvan och Petra Lindström Önskat nyläge. Om du tänker helt fritt, hur ser den optimala juniorverksamheten och miljön ut på din golfklubb? Skriv ner några nyckelord

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd Värdegrund Våra

Läs mer

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat.

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat. JUNIORTRÄNING 2018 Nu startar äntligen juniorträningen igen! Juniorträning är för barn från 4 år och uppåt. Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje

Läs mer