Övergripande. Kan inte ladda ner och installera Sharpdesk Mobile på min enhet. Q1-1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Övergripande. Kan inte ladda ner och installera Sharpdesk Mobile på min enhet. Q1-1"

Transkript

1 Swedish OBS: Oavsett plattform, benämns en mobil enhet som stöds av denna applikation som "enhet". Modellnamn/operativsystemnamn används endast om frågan är patenterad för specifik den specifika enheten. Fråga Svar Övergripande Q1-1 Kan inte ladda ner och installera Sharpdesk Mobile på min enhet. Kontrollera om OS-versionen i din enhet stöds av Sharpdesk Mobile. Uppgradera enhetens OS till den version som stöds av Sharpdesk Mobile (se supportens webbsida) om det går. Q1-2 "Hitta skrivare/skannrar" tar mycket lång tid på Android-/Windowsenheter. Om många SNMP-enheter är anslutna till samma segment i nätverket, kommer den automatiska sökningen att lång tid (cirka 10 sekunder per enhet) Nätverksskrivare/skannrar stöder i regel SNMP Q1-3 Kan inte visa miniatyrer för vissa data i listan över skannade filer. Om det inte finns tillräckligt med ledigt minne (RAM), skapas ingen miniatyrbild. detta fall visas standardminiatyren. Om man skannar om dokumentet med lägre upplösning eller högre kompressionsgrad kan det hända att Sharpdesk Mobile kan skapa miniatyrbilden. Samtidigt fungerar åtgärder som Skriv ut, Bifoga E-postmeddelande, Skicka till en annan app eller Hantera filer korrekt med bilden. Denna applikation kan inte skapa miniatyrbilder/förhandsgranskning för vissa filer även om denna applikation stödjer hantering. Se Bilaga. Q1-4 På ios-enheter är miniatyrbilder (t.ex. bildens skuggning) korrupt för vissa av filerna i listan över skannade data. Vissa miniatyrbilder för PDF-filer som inte skapas via en skanner kan vara korrupta. Dock fungerar åtgärder som Skriv ut, Bifoga E-postmeddelande, Skicka till en annan app eller Hantera filer korrekt med bilden. Q1-5 Ett meddelande (Kan inte förhandsgranska en bild) visas när jag väljer filen som ska förhandsgranskas. Om det inte finns tillräckligt med ledigt minne (RAM), skapas ingen bild för förhandsgranskning. Att avsluta onödiga applikationer kan göra det möjligt för Sharpdesk Mobile att visa bilden som ska förhandsgranskas. Dock fungerar åtgärder som Skriv ut, Bifoga E- postmeddelande, Skicka till en annan app eller Hantera filer korrekt med bilden. Se svar i punkt Q1-3. Q1-6 På ios-enheter kan jag inte anpassa bilden för förhandsgranskning efter skärmen när jag krymper bilden så mycket det går. Det kan hända på ios 4.3. Att uppdatera ios från 5 till 7 kan lösa problemet, dock kommer åtgärder som skriv ut, bifoga e-postmeddelande, skicka till en annan app eller organisera att fungera korrekt med bilden även om du inte uppdaterar enhetens ios-version.

2 Q1-7 Skanna eller skriva ut kan inte utföras på iosenheter som uppdaterades till ios 6. Det bekräftas att anslutning till wifi-nätverket stängs av omedelbart efter anslutningen. detta fall är ett sätt att lösa problemet att ta bort wifi-inställningen och ansluta på nytt. Det andra sättet är att trycka på "nställningar">"allmänt">"återställ">"återställ nätverksinställningar". Tryck på "Återställ" i popupfönstret och utför sedan nätverksinställningarna på nytt. Bekräfta din enhets Sharpdesk Mobile-version och uppdatera till den senaste versionen vid behov. Q1-8 För Windows 8/RT-enheter, kan ytterligare en applikation fästas när denna applikation körs. Dock kan denna applikation inte användas om storleken för denna applikation är mindre än skärmen. Denna applikation kan inte användas som en fäst app. Dra delaren tills storlekarna kastas om. Q1-9 Hur kan information om versionen och hjälp visas på Windowsbaserade enheter? Svep den högra kanten av skärmen för att visa snabbknappen. Tryck sedan på "nställningar" i snabbknappen. Tryck på "Tillstånd" ("Om" på Windows 8.1/RT 8.1-enheter) för att visa information om versionen. Tryck på "Hjälp" för att visa hjälpinformation. Q1-10 Det förekommer att denna applikation låser sig eller blir instabil. Applikationsinställningar Om du skannar stora filer till denna applikation kan programmet använda enhetens hela lediga minne. Om detta händer kan dessa fenomen uppstå. Detta kommer att leda till skannings-, utskrifts- och applikationsfel. Q2-1 nga skrivare/skannrar visas när man pekar på "Hitta skrivare/skannrar" i "Skrivar- /skannerinställningar". Skrivare/skannrar måste vara anslutna till samma nätverkssegment som enheten i nätverket. Om de är anslutna till ett annat nätverkssegment med enheten, peka på "Lägg till manuellt" för att ange P-adress för skrivaren/skannern. Kontrollera om "Offentlig hämtar grupp" och "Ange gruppsträng(ar)" är korrekt konfigurerade i "nställningar"-"applikationsinställningar"-"snmpinställningar". Q2-2 Kan inte skriva ut med skrivare (skanna från skanner) vars P-adress angavs i "Lägg till manuellt". Kontrollera om HTTP och FTP (eller raw-utskrift) är aktiverade mellan nätverkssegmenten där enheten respektive skrivaren/skannern är anslutna. Autentisering för nätverksanslutning eller proxyinställning kan krävas för särskilda miljöer.

3 Portnumret som har konfigurerats för skrivaren kan skilja sig från portnumret (standard är 21 eller 9100) som har angetts i "Lägg till manuellt" på enheten. Kontrollera portnumret som har konfigurerats för skrivaren via följande metod och modifiera enhetens konfigurering. Bläddra på skrivarens enhetswebbsida med din webbläsare, ta reda på portnumret som är konfigurerat i: [Applikationsinställningar]-[nställning för utskrift från datorn] (Om "Använd raw-utskrift i Applikationsinställningar" är inaktiverad (ej markerad)) [Nätverksinställningar]-[Portinställningar för utskrift]-[raw]-fliken (Om "Använd raw-utskrift" är aktiverad (markerad)). Q2-3 "Lägg till manuellt" kan lägga till P-adressen för samma skrivare/skanner som redan finns på listan. (Det finns mer än 2 skrivare/skannrar som har samma P-adress, men namnen skiljer sig från varandra). Scanna Det följer specifikationen för Sharpdesk Mobile. händelse av att skrivaren/skannern läggs till manuellt, är namnet på skrivaren/skannern Padressen. händelse av "Hitta skrivare/skannrar", gäller namnet som är konfigurerat i skrivaren/skannern. Samma namn kan inte läggas till, men olika namn kan läggas till. Scanna från din mobila enhet Denna funktion stöds inte från vald skrivare/skanner. Se denna webbplats för modeller med stöd. Uppgradering av fast programvara kan behövas. Skannerns kontrollpanel bör visa Startskärmen. Q3-1 Kan inte slutföra skanningsåtgärd från min mobila enhet. Om HTTP inte kan användas på skannern, kan den inte skicka skannade data till denna applikation. Leta på skannerns webbplats via din dators webbläsare. Kontrollera om [HTTP] är aktiverat i [Säkerhetsinställningar]-[Portkontroll]-[Serverport]. Om applikationens kommunikationsmodul (MX- AMX2) eller extern kontromodul (MX-AMX3) är installerad, kontrollera om [HTTP] i [Sharp OSA (Extended Platform)] även är aktiverad i [Säkerhetsinställningar]-[Portkontroll]-[Serverport]. Q3-2 När man trycker på knappen "Skanna från (skannerns namn)" för att ta emot skannade data, visas "Profilregistrering misslyckades" efter "Registrerar profil" och Sharpdesk Mobile övergår inte till vänteläge. V Skanna från skannerns kontrollpanel Denna funktion stöds inte för V1.2.3 för Windows. Se svar i punkt Q2-2. Om skannerns kontrollpanel visar listan över adressböcker, kommer profilregistreringen att misslyckas. Tryck på panelen så att adressbokens lista inte visas (t.ex. skärmarna Kopiera eller Hem) och skanna på nytt. Se svar i punkt Q3-1.

4 V Om HTTP inte kan användas på skannern, kan den inte skicka skannade data till denna applikation. Leta på skannerns webbplats via din dators webbläsare. Kontrollera om [HTTP] är aktiverat i [Säkerhetsinställningar]-[Portkontroll]-[Serverport]. Q3-3 När man trycker på knappen "Skanna från (skannerns namn)" för att ta emot skannade data, visas "Din profil är redan registrerad med vald MFP. Vill du skriva över den?" efter "Registerar profil". Namnet som överensstämmer med det "Visningsnamn" som har konfigurerats i Sharpdesk Mobile har redan registrerats i skannerns adressbok. Om användaren har använt Sharpdesk Mobile någon gång med "Automatisk borttagning av profil" inaktiverad, välj "Skriv över" för att fortsätta proceduren. Om detta namn har registrerats i skannerns adressbok innan användaren börjar använda Sharpdesk Mobile, kan det hända att ingångsdestinationen redan har konfigurerats till användarens dator eller e-postadress. detta fall, tryck på "Avbryt" för att avbryta processen, redigera "Visningsnamnet" som är inställt i Sharpdesk Mobile och skanna på nytt. Q3-4 nmatningen till min enhet registrerades i skannerns adressbok efter mottagande av skannade data. Tryck på "nställningar" i den övre menyn och tryck sedan på "Applikationsinställningar". Kontrollera om "Automatisk borttagning av profil" är inställd till "O(AV)". Om det är inställt till "(PÅ)", ändra inställningen till "O(AV)". Posten som lämnas kvar på skannern kan tas bort genom att bläddra [adressbok] på skannerns webbsida. Detta kan inträffa om adressboken visas på kontrollpanelen direkt efter att skannerns startknapp har tryckts ner. detta fall har skannade data tagits emot av enheten. Q3-5 "Profilregistrering misslyckades" visas efter mottagning av skannade data. Leta på skannerns webbplats via din dators webbläsare. Om kryssrutan [Systeminställningar]- [nställningar för skicka bild]- [Funktionsinställningar]-[Standardinställningar]-flik- [Behåll inställningar en stund efter att skanningen har slutförts] är markerad, avmarkera kryssrutan. Om ingen av ovanstående lösningar åtgärdade problemet, tryck på "nställningar"- "Applikationsinställningar" och ställ in "Automatisk borttagning av profil" till "O(AV)". Då kommer meddelandet inte att visas. Även om det inte innebär något problem att profilen lämnas kvar i skannern, kan användaren ta bort profilen från adressboken på skannerns webbsida. Q3-6 Eftersom enheten använder en statisk P-adress och jag alltid använder samma skanner, vill jag inte att posten i adressboken ska tas bort. Tryck på "nställningar" i den övre menyskärmen på enheten och tryck sedan på "Applikationsinställningar". Kontrollera om "Automatisk borttagning av profil" är inställd till "O(AV)". Om det är inställt till "(PÅ)", ändra inställningen till "O(AV)".

5 Q3-7 Q3-8 Q3-9 Q3-10 Filen som har tagits emot från skannern visas inte i listan i "Skriv ut" "Bifoga E-postmeddelande" "Skicka till applikation" eller "Hantera filer". För ios-enheter: min enhet befann sig i vänteläge och ett dokument skannades, men enheten tar inte emot skannade data eller så slutar applikationen att fungera oväntat. För Android-enheter: min enhet befann sig i vänteläge och ett dokument skannades, men enheten tar inte emot skannade data eller så är filnamnet tomt. För Windows-enheter: min enhet befann sig i vänteläge och ett dokument skannades, men enheten tar inte emot skannade data eller så är filnamnet tomt. Endast de sparade filen i "Skanna"-funktionen kan listas för dessa funktioner. Åtgärden "Spara" måste utföras vid förhandsgranskning av mottagna skannade data. Det kan hända om andra tecken än ascii används i filnamnet som har specificerats i skannerns Skickainställningar. Använd ascii-tecken när du specificerar filnamnet. Det kan hända om andra tecken än ascii används i filnamnet som har specificerats i skannerns Skickainställningar. Använd ascii-tecken när du specificerar filnamnet. Om ett Network Scanner Tool är installerat på din Windowsbaserade enhet, kan det hända att skannade data inte tas emot. Ändra portnumret i fliken [Systemalternativ] i ditt Network Scanner Tool. Det kan hända att Windows-brandväggen på din enhet blockerar den inkommande kommunikationen från skannern. Skapa en ny regel som tillåter TCP-kommunikation via port 4687 i Windows-brandväggen (du kan behöva hjälp från din nätverksadministratör). Q3-11 Det förekommer ett fall där skanningen misslyckas när man skannar ett dokument med många sidor. Skriva ut När din enhet övergår till viloläge under skanning av ett dokument, kan det hända att skanningen misslyckas. naktivera viloläget för din enhet. Kontrollera om skrivarens expansionspaket är installerat på skrivaren där du vill skriva ut filen. Kontrollera om FTP eller Raw-utskrift är tillåtet mellan nätverket där enheten respektive skrivaren är anslutna. Autentisering för nätverksanslutning eller proxyinställning kan krävas för särskilda miljöer. Q4-1 Kan inte skriva ut till skrivaren från Sharpdesk Mobile. Nätverksporten för FTP kan ändras i skrivaren efter "Hitta skrivare/skannrar". Kontrollera FTPportinställningen med samma metod som i Svar för Q2-2. V Om användarautentisering är inställd för skrivaren, tryck på "nställningar"-"användarinställningar" för att bekräfta om inloggningsnamnet och lösenordet är korrekt inställda. V Eftersom nätverksanslutningen kan vara instabil, kontrollera nätverksanslutningen och starta "Skriv ut" på nytt. Kontrollera om expansionspaketet PS3 är installerat på skrivaren där du vill skriva ut filen. Q4-2 Vid utskrift av en PDF-fil, skrevs en stor mängd okända tecken ut. sällsynta fall, kan detta inträffa när nätverksanslutningen blir instabil kort efter att utskriften påbörjades till skrivaren. ( detta fall anger "Arbetskö" "okänd" för jobbstatusen för skrivarens kontrollpanel.) så fall skriver du ut samma fil igen.

6 Detta kan inträffa när din enhet endast tar emot en svag wifi-signal. Undvik att använda din enhet på sådana platser och använd i stället på en plats där din enhet tar emot en starkare signal. Q4-3 Om man trycker på "Välj en fil", visas endast en lista över dokumenten som har tagits emot av Sharpdesk Mobile. Om du skriver ut en fil som lagras av en annan applikation, starta applikationen, öppna filen och skicka den till Sharpdesk Mobile. Då går det att skriva ut filen från Sharpdesk Mobile. Q4-4 Kan inte dra ihop/dra isär/rulla bilden när man väljer filen som ska skrivas ut och förhandsgranskning. Om du inte kan dra ihop eller dra isär bilden, kan det hända att den kan vara förstorad eller förminskad så mycket det går. Om du inte kan rulla bilden, kan den vara förstorad eller förminskad så att den är anpassad efter skärmen. Om du använder ios-enheter, använd dra ihop/dra isär/rulla så att du inte vidrör området över knappen "Skriv ut till (skrivarens namn)" (området på skärmen där fliken är på den högra kanten). Q4-5 På ios-enheter visas ett meddelande (Filen kunde inte läsas) när jag väljer en fil på skärmen "Bilder". Om du använder din ios-enhet med ios 4.3 till 5, kontrollera om [Positioneringstjänster] är inställt till [PÅ] i [nställningar]-[positioneringstjänster] på dina ios-enheter. Om du använder din ios-enhet med ios 6 eller 7, kontrollera om åtkomst till [Bilder] är tillåtet från denna applikation. [nställningar]-[säkerhet]-[bilder] för att visa applikationslistan och leta sedan upp "Sharpdesk Mobile" och ställ in till [PÅ]. Kontrollera att din enhet är ansluten till nätverket. Q4-6 E-postmeddelanden kan inte förhandsgranskas på ios/android-versioner av denna applikation. Kontrollera att e-postinställningarna för denna applikation är korrekt konfigurerade. Din e-postserver måste ha stöd för MAP4. Om din e-postserver och din skrivare/skanner är anslutna till olika nätverk, kan e-postmeddelanden inte förhandsgranskas när din enhet är ansluten till samma nätverk som din skrivare. Anslut din enhet till nätverket där din e-postserver är ansluten. E-postmeddelanden som har text- eller HTMLformat kan skrivas ut. Andra format (t.ex. RTF) kan inte skrivas ut. Q4-7 E-postmeddelanden kan inte skrivas ut på ios/android/windows-versioner av denna applikation. Om din e-postserver och din skrivare är anslutna till olika nätverk, kan e-postmeddelande inte skrivas ut när din enhet är ansluten till samma nätverk som din e-postserver. Efter att ha valt de e- postmeddelanden som ska skrivas ut, måste du ansluta din enhet till nätverket där din skrivare är ansluten. Q4-8 E-postmeddelanden kan inte skrivas ut från Windowsversion (V.2.0) för denna applikation. Delning av e-posttext från skrivbordsapplikation för e-post stöds inte. Använd e-postprogrammet (Windows Store app). Q4-9 Webbsidor kan inte utforskas/skrivas ut på Kontrollera att din enhet är ansluten till nätverket.

7 ios/android/windows-versioner av denna applikation. (obs!) Windowsversionen stöder inte utforskning av webbsidor. Om webbservern och din skrivare är anslutna till olika nätverk, har din enhet inte åtkomst till webbsidan när din enhet är ansluten till samma nätverk som din skrivare och tvärtom. Efter att ha valt webbsidorna som ska skrivas ut, måste du ansluta din enhet till nätverket där din skrivare är ansluten. Webbsidor som inte är i HTML-format kan inte utforskas. Webbsidor som denna applikation inte kan utforska kan inte heller skrivas ut. Dock kan webbsidor som är i HTML-format, trots att de inte har ändelsen.html (eller.htm) utforskas och skrivas ut. Q4-10 Webbsidor kan inte skrivas ut från Windowsversion (V.2.0) för denna applikation. Bifoga E-postmeddelande ("Dela" för Windowsversionen) Delning av en webbsida från en webbläsare på en skrivbordsapplikation stöds inte. Använd nternet Explorer från Windows Store app. Q5-1 När man trycker på knappen "Bifoga E- postmeddelande" efter att ha valt filen, anropas E- postapplikationen, men den bifogade bilden ser längre ut horisontellt (vertikalt). På grund av E-postapplikationens specifikation, kan den visa felaktigt sidförhållande för bildkällan för vissa bilder som har ett särskilt sidförhållande. Den bifogade bilden kommer att skickas med korrekt sidförhållande. Skicka till applikation ("Dela" för Windowsversionen) Q6-1 Applikationen som jag vill skicka denna fil till visas inte när jag valde filen och tryckte på "Skicka till applikation". Sharpdesk Mobile stöder endast JPEG, TFF, PDF (inklusive PDF med hög komprimering och krypterad PDF) och PNG (förutom V1.2.3 av Windowsversionen). Applikationerna som visas för "Skicka till applikation" är de till vilka Sharpdesk Mobile kan skicka dessa filformat. Rådfråga bruksanvisningen eller hjälpdokumentet för respektive applikation angående vilka filformat som applikationen kan hantera. Skriva ut från en annan applikation Om du använder din ios-enhet med ios 5 eller tidigare, visas endast upp till 9 applikationer. Om målapplikationen inte visas, avinstallera onödiga applikationer. Sharpdesk Mobile stöder endast JPEG, TFF, PDF (inklusive PDF med hög komprimering och krypterad PDF) och PNG (förutom V1.2.3 av Windowsversionen). Så länge som du skickar en fil i ett av dessa format, visas "Sharpdesk Mobile". Q7-1 Sharpdesk Mobile ("Sharpdesk M") visas inte när jag skickar en fil från en annan applikation. Om du använder din ios-enhet med ios 5 eller tidigare, visas endast upp till 9 applikationer. Om "Sharpdesk Mobile" inte visas, avinstallera onödiga applikationer. Om du använder Windows, delar vissa applikationer länken till den valda filen, istället för att dela själva filen. detta fall visas inte Sharpdesk Mobile i delningssnabbknappen, eftersom den inte kan hantera länken till filen. Organisera filer

8 Q8-1 Kan inte ta bort mappen på Windowsbaserade enheter. Om filerna som har ett format som inte stöds (t.ex. DOC eller TXT) existerar i den specificerade mappen, kan mappen inte tas bort (ett felmeddelande kommer att visas). Q8-2 Kan inte ta bort filer/mappar på Windowsbaserade enheter. Om filer/mapp med samma namn existerar i destinationsmappen, kan filerna/mapparna inte flyttas (ett felmeddelande kommer att visas). Bilaga: Format med stöd för förhandsgranskning och visning av miniatyrer Förklaring i kolumnen "Visning": Y: Filen kan förhandsgranskas och miniatyrbilden kan visas. R: Förhandsgranskningen kan inte roteras: Förhandsgranskningen eller miniatyrbilden kan inte visas om det inte finns tillräckligt med ledigt minne i din enhet. N: Filen kan inte förhandsgranskas och miniatyrbilden kan inte visas. Använd "Visa med en annan applikation" för att förhandsgranska filen. Normal PDF (ingen kryptering) Format Android (V2.0) ios (V2.0) Visa Windows (V1.2.3) Windows (V2.0) Visning N N N N PDF skannad med Sharpskanner Komprimerad PDF PDF med betonad blackletter N R N Y Andra Y Y Y(*1) Y Andra N R N N TFF Y Y Y Y JPEG Y Y Y Y PNG Y Y N Y (*1) N för Mono2 PDF Apple, iphone och ipad är varumärken som tillhör Apple nc. och är registrerade i USA och andra länder. Android och Google är varumärken som tillhör Google nc. Windows och nternet Explorer är varumärken som tillhör Microsoft Corporation och är registrerade i USA och andra länder. Sharpdesk är ett varumärke eller registrerat varumärke som tillhör Sharp Corporation i USA och andra länder. Alla andra företags namn, produkter, tjänster och logotyper som är använda i detta dokument är varumärken eller registrerade varumärken till respektive ägare.

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android )

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android ) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android ) Innehållsförteckning Innan du använder din Brother-maskin... Definitioner av anmärkningar... Varumärken... Introduktion... Hämta

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Version F SWE Definitioner av anmärkningar Nedanstående ikon används i den här bruksanvisningen: Obs-anmärkningarna ger dig information om

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Version I SWE Definitioner av anmärkningar Vi använder obs-anmärkningar på följande sätt i den här bruksanvisningen: anger krav på driftmiljön,

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios)

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios) Innan du använder din Brother-maskin Definitioner av anmärkningar Följande symboler och principer används i den här bruksanvisningen:

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios)

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios) Innehållsförteckning Innan du använder din Brother-maskin... Definitioner av anmärkningar... Varumärken... Introduktion... Hämta Brother

Läs mer

Anslut till fjärr-whiteboard

Anslut till fjärr-whiteboard Anslut till fjärr-whiteboard RICOH Interactive Whiteboard Client for ipad Introduktionsguide Läs den här guiden noggrant innan du använder produkten och förvara den nära till hands för att kunna återgå

Läs mer

Guide för konfigurering av Office 365 konton

Guide för konfigurering av Office 365 konton Guide för konfigurering av Office 365 konton Office 365 Kiosk konto Sid 1, Konfigurera Kiosk konto i Outlook 2007 Sid 2, Konfigurera Kiosk konto i Outlook 2010 Sid 3, Konfigurera kiosk/pop konto på Mac

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Apple Enheter)

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Apple Enheter) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Apple Enheter) Innehållsförteckning Innan du använder din Brother-maskin... Definitioner av anmärkningar... Varumärken... Introduktion...

Läs mer

Anslut till fjärr-whiteboard

Anslut till fjärr-whiteboard RICOH Interactive Whiteboard Client for Windows Introduktionsguide Läs den här guiden noggrant innan du använder produkten och förvara den nära till hands för att kunna återgå till den senare. HELA INNEHÅLLET

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android )

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android ) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android ) Innan du använder din Brother-maskin Definitioner av anmärkningar Följande symboler och principer används i den här bruksanvisningen:

Läs mer

Sharpdesk Mobile V2.1 användarhandbok För iphone

Sharpdesk Mobile V2.1 användarhandbok För iphone Sharpdesk Mobile V2.1 användarhandbok För iphone SHARP CORPORATION Copyright 2012-2015 SHARP CORPORATION Alla rättigheter förbehållna. 1 Innehållsförteckning 1 Översikt... 4 2 Att tänka på vid användning...

Läs mer

Sharpdesk Mobile V2.1 användarhandbok För Windows

Sharpdesk Mobile V2.1 användarhandbok För Windows Sharpdesk Mobile V2.1 användarhandbok För Windows SHARP CORPORATION Copyright 2013-2015 SHARP CORPORATION Alla rättigheter förbehållna. 1 Innehållsförteckning 1 Översikt... 4 2 Att tänka på vid användning...

Läs mer

Sharpdesk V3.3. Installationsguide Version 3.3.03

Sharpdesk V3.3. Installationsguide Version 3.3.03 Sharpdesk V3.3 Installationsguide Version 3.3.03 Upphovsrätt 2000-2009 av SHARP CORPORATION. Eftertryck förbjudet. Reproduktion, adaptation eller översättning utan föregående skriftligt tillstånd är förbjudet,

Läs mer

Guide för Google Cloud Print

Guide för Google Cloud Print Guide för Google Cloud Print Version A SWE Beskrivning av anmärkningar Följande anmärkning används i den här bruksanvisningen: Information om hur du agerar i en viss situation eller hur du använder en

Läs mer

Guide för Wi-Fi-inställningar

Guide för Wi-Fi-inställningar Guide för Wi-Fi-inställningar Wi-Fi-anslutningar till skrivaren Ansluta med en dator via en Wi-Fi-router Ansluta med en dator direkt Ansluta med en smartenhet via en Wi-Firouter Ansluta med en smartenhet

Läs mer

Snabbstart för Novell Vibe Mobile

Snabbstart för Novell Vibe Mobile Snabbstart för Novell Vibe Mobile Mars 2015 Komma igång Mobil tillgång till Novell Vibe-webbplatsen kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibemobilgränssnittet enligt beskrivningen

Läs mer

Guide för Google Cloud Print

Guide för Google Cloud Print Guide för Google Cloud Print Version B SWE Beskrivning av anmärkningar Följande anmärkning används i den här bruksanvisningen: Information om hur du agerar i en viss situation eller hur du använder en

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN Installationsguide för programvara HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Installationsguide för programvara Upphovsrätt och licens 2011 Hewlett-Packard Development

Läs mer

Wi-Fi Direct -guide. Version A SWE

Wi-Fi Direct -guide. Version A SWE Wi-Fi Direct -guide Version A SWE Gällande modeller Den här bruksanvisningen gäller följande modeller: HL-3140CW/3150CDW/3170CDW/3180CDW DCP-9015CDW/900CDW MFC-9130CW/9330CDW/9340CDW Beskrivning av anmärkningar

Läs mer

Sharpdesk Mobile V2.1 användarhandbok För Android

Sharpdesk Mobile V2.1 användarhandbok För Android Sharpdesk Mobile V2.1 användarhandbok För Android SHARP CORPORATION Copyright 2012-2015 SHARP CORPORATION Alla rättigheter förbehållna. 1 Innehållsförteckning 1 Översikt... 4 2 Att tänka på vid användning...

Läs mer

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5. Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Ladda Office 365 till egen dator...2 Tema...2 Outlook (e-post)... 2 E-post inställningar...2

Läs mer

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter orebro-byod Sida 2 av 21 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-byod... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel

Läs mer

Bruksanvisning Applikationsplats

Bruksanvisning Applikationsplats Läs handboken noggrant innan du använder maskinen och ha den nära tillhands för framtida bruk. Bruksanvisning Applikationsplats INNEHÅLL Hur handboken ska läsas...2 Symboler i handboken...2 Friskrivningsklausul...

Läs mer

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Lathund M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Lathund M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Lathund M570 Använd direkt USB-utskrift 1. Anslut USB-flashenheten till USB-porten på produktens framsida. 2. Menyn USB-minne öppnas. Bläddra genom alternativen med hjälp av

Läs mer

SHARP TWAIN AR/DM. Bruksanvisning

SHARP TWAIN AR/DM. Bruksanvisning SHARP TWAIN AR/DM Bruksanvisning Copyright 2001 av Sharp Corporation. Alla rättigheter förbehålls. Reproduktion, adaptering eller översättning utan tidigare erhållen skriftlig tillåtelse är förbjuden,

Läs mer

Sharpdesk Mobile V2.2 användarhandbok För iphone

Sharpdesk Mobile V2.2 användarhandbok För iphone Sharpdesk Mobile V2.2 användarhandbok För iphone SHARP CORPORATION Copyright 2012-2015 SHARP CORPORATION Alla rättigheter förbehållna. 1 Innehållsförteckning 1 Översikt... 4 2 Att tänka på vid användning...

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Windows Phone )

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Windows Phone ) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Windows Phone ) Innan du använder din Brother-maskin Definitioner av anmärkningar Följande symboler och principer används i den här bruksanvisningen:

Läs mer

Sharpdesk Mobile V2.2 användarhandbok För ipad

Sharpdesk Mobile V2.2 användarhandbok För ipad Sharpdesk Mobile V2.2 användarhandbok För ipad SHARP CORPORATION Copyright 2012-2015 SHARP CORPORATION Alla rättigheter förbehållna. 1 Innehållsförteckning 1 Översikt... 4 2 Att tänka på vid användning...

Läs mer

FIERY-PRINTCONTROLLER

FIERY-PRINTCONTROLLER FIERY-PRINTCONTROLLER MX-PEX MX-PEX2 Den här handboken beskriver inställningarna på maskinens manöverpanel som påverkas när Fiery-printcontroller installeras. Information om hur du använder Fiery-printcontroller,

Läs mer

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING Novell Filr är som Dropbox, men betydligt säkrare. Från och med nu kan alla anställda och studerande inom Ålands gymnasium arbeta med sina

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

Guide för AirPrint. Denna bruksanvisning gäller följande modeller:

Guide för AirPrint. Denna bruksanvisning gäller följande modeller: Guide för AirPrint Denna bruksanvisning gäller följande modeller: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Version A

Läs mer

Guide för AirPrint. Denna bruksanvisning gäller följande modeller:

Guide för AirPrint. Denna bruksanvisning gäller följande modeller: Guide för AirPrint Denna bruksanvisning gäller följande modeller: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT/ L9300CDW/L9300CDWT/L9300CDWTT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW

Läs mer

Sharpdesk V3.3. Installationsguide Version 3.3.08

Sharpdesk V3.3. Installationsguide Version 3.3.08 Sharpdesk V3.3 Installationsguide Version 3.3.08 Upphovsrätt 2000-2010 av SHARP CORPORATION. Eftertryck förbjudet. Reproduktion, adaptation eller översättning utan föregående skriftligt tillstånd är förbjudet,

Läs mer

Guide för Google Cloud Print

Guide för Google Cloud Print Guide för Google Cloud Print Version 0 SWE Definitioner av symboler Följande symboler används i hela bruksanvisningen: Det här indikerar att det finns en förklaring till hur du hanterar en viss situation

Läs mer

Compose Connect. Hosted Exchange

Compose Connect. Hosted Exchange Sida 1 av 15 Compose Connect Hosted Exchange Presentation av lösningen: Compose Hosted Exchange Följande möjligheter finns för hantering av e-post 1. Lokalinstallerad Outlook-klient För att kunna använda

Läs mer

Wi-Fi Direct -guide. Version 0 SWE

Wi-Fi Direct -guide. Version 0 SWE Wi-Fi Direct -guide Version 0 SWE Gällande modeller Denna bruksanvisning gäller följande modeller. HL-5470DW(T)/6180DW(T)/MFC-8710DW/8910DW/8950DW(T) Beskrivning av anmärkningar Följande ikoner används

Läs mer

Microsoft Windows 8 Grunder

Microsoft Windows 8 Grunder WINDOWS 8 GRUNDER Inledning Mål och förkunskaper...5 Pedagogiken...5 Hämta övningsfiler...6 Del 1 1 Introduktion till Windows Grundläggande om operativsystem...7 Starta och avsluta Windows 8...8 Välja

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Push - installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan

Läs mer

Komma igång med OneD. Allt på en plats

Komma igång med OneD. Allt på en plats Komma igång med OneD Allt på en plats I Windows 8.1 och Windows RT 8.1 kan du enkelt spara dina filer på OneDrive så att du kan nå dem från alla dina enheter, till exempel din dator, surfplatta eller telefon.

Läs mer

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB OBS! Utsätt inte Sweex Wireless 300N Adapter USB för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Sweex

Läs mer

Brother Image Viewerbruksanvisning

Brother Image Viewerbruksanvisning Brother Image Viewerbruksanvisning för Android Version 0 SWE Definitioner av anmärkningar Nedanstående ikon används i den här bruksanvisningen: OBS Obs-anmärkningarna ger dig information om hur du bör

Läs mer

Guide för AirPrint DCP-J562DW DCP-J785DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW MFC-J985DW

Guide för AirPrint DCP-J562DW DCP-J785DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW MFC-J985DW Guide för AirPrint DCP-J562DW DCP-J785DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW MFC-J985DW Innan du använder din Brother-maskin Definitioner av anmärkningar Varumärken Viktigt meddelande Definitioner av anmärkningar

Läs mer

Memeo Instant Backup Snabbguide. Steg 1: Skapa ett gratis Memeo-konto. Steg 2: Anslut din lagringsenhet till datorn

Memeo Instant Backup Snabbguide. Steg 1: Skapa ett gratis Memeo-konto. Steg 2: Anslut din lagringsenhet till datorn Inledning Memeo Instant Backup är en enkel lösning för säkerhetskopiering i en komplicerad digital värld. Dina värdefulla filer på din C-enhet säkerhetskopieras automatiskt och kontinuerligt av Memeo Instant

Läs mer

Version 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internettjänster

Version 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internettjänster Version 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Med ensamrätt. Opublicerade rättigheter förbehålls enligt upphovsrättslagstiftningen i USA. Innehållet i denna publikation får inte reproduceras i någon

Läs mer

Sharpdesk Mobile V2.2 användarhandbok För Windows

Sharpdesk Mobile V2.2 användarhandbok För Windows Sharpdesk Mobile V2.2 användarhandbok För Windows SHARP CORPORATION Copyright 2013-2015 SHARP CORPORATION Alla rättigheter förbehållna. 1 Innehållsförteckning 1 Översikt... 4 2 Att tänka på vid användning...

Läs mer

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet.

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet. Välj bort om du vill Om du är nöjd med att ha din e-post på nätet, kan du lugnt hoppa över detta avsnitt. Har du tid och tycker att det är roligt, kan du testa att använda e-postprogrammet Windows Live

Läs mer

Web Connect-guide. Version 0 SWE

Web Connect-guide. Version 0 SWE Web Connect-guide Version 0 SWE Tillämpliga modeller Den här bruksanvisningen gäller följande modeller: ADS-2500We och ADS-2600We. Definitioner av symboler Följande symboler används i hela bruksanvisningen:

Läs mer

Sharp Remote Device Manager Bruksanvisning

Sharp Remote Device Manager Bruksanvisning Sharp Remote Device Manager Bruksanvisning Den här handboken beskriver hur du använder Sharp Remote Device Manager (SRDM). INLEDNING... 2 SHARP REMOTE DEVICE MANAGER (SRDM)... 3 GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Installationshandbok för Bluetooth

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Installationshandbok för Bluetooth HP OfficeJet 200 Mobile Printer series Installationshandbok för Bluetooth Copyright-information Copyright 2017 HP Development Company, L.P Utgåva 1, 4/2017 Meddelanden från HP Informationen i detta dokument

Läs mer

Registrera lösenord, e-postadress och en kontakt

Registrera lösenord, e-postadress och en kontakt Introduktionsguide Läs den här guiden noggrant innan du använder produkten och förvara den nära till hands för att kunna återgå till den senare. HELA INNEHÅLLET ÄR TILLÅTET ENLIGT GÄLLANDE LAGSTIFTNING:

Läs mer

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Sida 2 av 19 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-utbildning... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel anslutning

Läs mer

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Qlik, QlikTech,

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Lathund M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Lathund M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Lathund M575 Skriva ut en lagrad utskrift Skriv ut ett jobb som har lagrats i produktens minne på följande sätt. 1. Bläddra till och tryck på Hämta från enhetsminne på

Läs mer

Novell Filr 1.1 mobilapp snabbstart

Novell Filr 1.1 mobilapp snabbstart Novell Filr 1.1 mobilapp snabbstart Juli 2014 Novell Snabbstart Med Novell Filr får du enkelt åtkomst till alla dina filer och mappar från skrivbordet, webbläsaren eller en mobil enhet. Dessutom är det

Läs mer

Forms and Favorites. Version 5.2. Administratörshandbok

Forms and Favorites. Version 5.2. Administratörshandbok Forms and Favorites Version 5.2 Administratörshandbok Augusti 2017 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Ändringshistorik...3 Översikt... 4 Konfigurera programmet... 5 Öppna den inbyggda webbservern...5

Läs mer

Guide för AirPrint. Den här bruksanvisningen gäller följande modeller:

Guide för AirPrint. Den här bruksanvisningen gäller följande modeller: Guide för AirPrint Den här bruksanvisningen gäller följande modeller: DCP-J3W/J5W/J7W/J55DW/J75DW, MFC-J85DW/ J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW Version 0 SWE Definitioner av anmärkningar Nedanstående

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE MFP. Lathund

LASERJET ENTERPRISE MFP. Lathund LASERJET ENTERPRISE MFP Lathund M725dn M725f M725z M725z+ Skriva ut en lagrad utskrift Skriv ut ett jobb som har lagrats i produktens minne på följande sätt. 1. Bläddra till och tryck på Hämta från enhetsminne

Läs mer

Så här hanterar du din OneDrive i Office 365

Så här hanterar du din OneDrive i Office 365 Så här hanterar du din OneDrive i Office 365 Flytta dina befintliga mappar och filer till Office365 och OneDrive for Business Först vill vi bara nämnda att det idag finns 2 varianter av OneDrive. Den ena

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan skriftligt

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

Introduktionsguide. for. Lösenord. Återställ lösenord. Hjälp (Help) Automatisk inloggning

Introduktionsguide. for. Lösenord. Återställ lösenord. Hjälp (Help) Automatisk inloggning for Introduktionsguide Läs den här guiden noggrant innan du använder produkten och förvara den nära till hands för att kunna återgå till den senare. HELA INNEHÅLLET ÄR TILLÅTET ENLIGT GÄLLANDE LAGSTIFTNING:

Läs mer

Användarmanual för Pagero Kryptering

Användarmanual för Pagero Kryptering för Pagero Kryptering Version 1.1-1 - Allmänt... 3 Kryptering av filer... 3 Dekryptering av filer... 3 Installation... 4 Inställningar... 5 Skapa nycklar... 6 Lägg till kataloger för övervakning... 6 Lägg

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Antivirus: Identifierar och inaktiverar proaktivt mer känd och till och med okänd skadlig kod än många andra säkerhetsprodukter.

Antivirus: Identifierar och inaktiverar proaktivt mer känd och till och med okänd skadlig kod än många andra säkerhetsprodukter. Snabbstartsguide ESET Cybersecurity ger ett avancerat skydd för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense genomsökningsmotor som först introducerades i det prisbelönta NOD32 antivirussystemet,

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Lathund M575

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Lathund M575 LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP Lathund M575 Skriva ut en lagrad utskrift Skriv ut ett jobb som har lagrats i produktens minne på följande sätt. 1. Bläddra till och tryck på Hämta från enhetsminne på

Läs mer

Nej, Latitude ON Flash är för närvarande endast tillgängligt på följande Dell datorer: Dell Latitude E4200 Dell Latitude E4300

Nej, Latitude ON Flash är för närvarande endast tillgängligt på följande Dell datorer: Dell Latitude E4200 Dell Latitude E4300 Dell Latitude ON Flash återkommande frågor 1. Stödjer alla Dell datorer Latitude ON Flash? Nej, Latitude ON Flash är för närvarande endast tillgängligt på följande Dell datorer: Dell Latitude E4200 Dell

Läs mer

Guide för Google Cloud Print

Guide för Google Cloud Print Guide för Google Cloud Print Version 0 SWE Beskrivning av anmärkningar Följande anmärkning används i den här bruksanvisningen: Information om hur du agerar i en viss situation eller hur du använder en

Läs mer

Använda Google Apps på din Android-telefon

Använda Google Apps på din Android-telefon Använda Google Apps på din Android-telefon Om du vill använda e-post, kontakter och kalender för Google Apps på din Android-enhet ska du och dina användare göra följande: 1. Öppna skärmen Konton och synkroniseringsinställningar

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Wireless Image Utility användarguide

Wireless Image Utility användarguide För Wireless Image Utility ver. 1,1 Androidapplikation för NEC-projektorer Wireless Image Utility användarguide NEC's Image Innehåll 1. Beskrivning av Wireless Image Utility... 2 1-1. Funktioner... 2 1-2.

Läs mer

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Innehållsförteckning 3 Innehåll Kapitel 1: Installation...5 Installation...6 Aktivering...7 Kapitel 2: Skyddar konfidentiell information...9 Börja

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Version H SWE Definitioner av anmärkningar Vi använder obs-anmärkningar på följande sätt i den här bruksanvisningen: Obs-anmärkningarna ger

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.1.2 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

1. Använd en webbläsare för att logga in på Unified Communication Systeminställningar.

1. Använd en webbläsare för att logga in på Unified Communication Systeminställningar. Introduktionsguide Läs den här guiden noggrant innan du använder produkten och förvara boken i närheten av maskinen för att snabbt kunna komma åt den. HELA INNEHÅLLET ÄR TILLÅTET ENLIGT GÄLLANDE LAGSTIFTNING:

Läs mer

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Appen

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Appen BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Appen BEYOND Touch -APPEN För att få den optimala spelupplevelsen i BEYOND: Two Souls rekommenderar vi att du använder den trådlösa handkontrollen DUALSHOCK 3. Ovana spelare

Läs mer

Sharpdesk Mobile V2.2 användarhandbok För Android

Sharpdesk Mobile V2.2 användarhandbok För Android Sharpdesk Mobile V2.2 användarhandbok För Android SHARP CORPORATION Copyright 2012-2015 SHARP CORPORATION Alla rättigheter förbehållna. 1 Innehållsförteckning 1 Översikt... 4 2 Att tänka på vid användning...

Läs mer

Felsökningsguide för Asgari-kameror

Felsökningsguide för Asgari-kameror Felsökningsguide för Asgari-kameror Välkommen till vår felsökningsguide! Här finner du lösningar på de vanligaste problemen som kan uppstå på vissa datorer och enheter. Om du fortfarande behöver mer hjälp

Läs mer

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok Molnplattform Version 1.0 Användarhandbok September 2017 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Ändringshistorik...3 Översikt... 4 Komma igång...5 Systemkrav... 5 Öppna molnplattformen...5 Öppna Print Management-webbportalen...

Läs mer

Guide för AirPrint. Version 0 SWE

Guide för AirPrint. Version 0 SWE Guide för AirPrint Version 0 SWE Definitioner av anmärkningar Nedanstående ikon används i den här bruksanvisningen: Obs I anmärkningarna får du information om hur du ska agera i olika situationer som kan

Läs mer

MimioMobile Bruksanvisning. mimio.com

MimioMobile Bruksanvisning. mimio.com MimioMobile Bruksanvisning mimio.com 2013 Mimio. Med ensamrätt. Reviderat 04.09.2013. Ingen del av detta dokument eller denna programvara får reproduceras eller överföras i någon form eller på något sätt,

Läs mer

DATA CIRKEL VÅREN 2014

DATA CIRKEL VÅREN 2014 DATA CIRKEL VÅREN 2014 Ledare: Birger Höglund och Sten Halvarsson Sida:1 av 6 Kursdag 22 januari 2014 Olika kablar: Sten berättade och visade upp olika möjligheter att ansluta kablar till dator och telefoner.

Läs mer

Handbok för WiFi-inställningar

Handbok för WiFi-inställningar Handbok för WiFi-inställningar uu Inledning Det finns två lägen för trådlöst nätverk: infrastrukturläget för att ansluta via en åtkomstpunkt och adhoc-läget för att upprätta en direktanslutning till en

Läs mer

Ephorus. Denna manual beskriver Ephorus som är Högskolan Dalarnas plagiatkontrollsystem.

Ephorus. Denna manual beskriver Ephorus som är Högskolan Dalarnas plagiatkontrollsystem. Ephorus Denna manual beskriver Ephorus som är s plagiatkontrollsystem. Innehållsförteckning Vad är plagiatkontroll?... 3 Vad kan ett plagieringsverktyg göra?... 3 Vilka filformat stöds av Ephorus?... 4

Läs mer

WINDOWS 8.1. Grunder

WINDOWS 8.1. Grunder WINDOWS 8.1 Grunder EXCEL 2013 Grunder INLEDNING Mål och förkunskaper...5 Pedagogiken...5 Hämta övningsfiler...6 1 INTRODUKTION TILL WINDOWS Grundläggande om operativsystem...7 Starta och avsluta Windows

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Uppdatering av läsplatta och mötesapp

Uppdatering av läsplatta och mötesapp 1 (18) Datum 2014-03-18 Systemförvaltning W3D3 och meetings Instruktion Uppdatering av läsplatta och mötesapp Den här instruktionen visar hur du gör för att uppdatera din läsplatta. Uppdateringen är viktig

Läs mer

Skapa mappar, spara och hämta dokument

Skapa mappar, spara och hämta dokument Skapa mappar, spara och hämta dokument Övningen görs på hårddisken i mappen Mina dokument 1a Starta programmet utforskaren 1 b Huvudgrupper i utforskaren 1c Expandera huvudgrupper, enheter och mappar Skapa

Läs mer

ICAP Karl Johansgatan 42 www.icap.nu. Individual Computer Applications AB 414 59 Göteborg 031-704 30 99 Sida 1

ICAP Karl Johansgatan 42 www.icap.nu. Individual Computer Applications AB 414 59 Göteborg 031-704 30 99 Sida 1 Snabbguide Duxbury Braille Translator Individual Computer Applications AB 414 59 Göteborg 031-704 30 99 Sida 1 Innehåll Installation... 3 Installera SWIFT mall för Word... 7 Anpassa DBT... 8 Registrera

Läs mer

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Läs det här dokumentet innan du installerar Mac OS X. Det innehåller viktig information om att installera Mac OS X. Systemkrav Om du ska uppgradera till

Läs mer

Office 365 Kompetens 2014 / MB

Office 365 Kompetens 2014 / MB Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Tema...2 E-post... 2 E-post inställningar (signatur)...2 E-posthistorik samt sökning...3

Läs mer

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare PRERELEASE 03/07/2011 Juridisk information Juridisk information Juridisk information finns på http://help.adobe.com/sv_se/legalnotices/index.html. iii

Läs mer

Web Connect-guide. Version 0 SWE

Web Connect-guide. Version 0 SWE Web Connect-guide Version 0 SWE Tillämpliga modeller Den här bruksanvisningen gäller följande modeller: ADS-2500W och ADS-2600W Definition av anmärkningar Följande ikon används i den här bruksanvisningen:

Läs mer

Web Connect-guide. Version A SWE

Web Connect-guide. Version A SWE Web Connect-guide Version A SWE Tillämpliga modeller Den här bruksanvisningen gäller följande modeller: MFC-J825DW, MFC-J835DW, DCP-J925DW Definition av anmärkningar Vi använder följande ikoner i den här

Läs mer

Capture Pro Software. Komma igång. A-61640_sv

Capture Pro Software. Komma igång. A-61640_sv Capture Pro Software Komma igång A-61640_sv Komma igång med Kodak Capture Pro Software och Capture Pro Limited Edition Installera programvaran: Kodak Capture Pro Software och Network Edition... 1 Installera

Läs mer