Projektet Hållbar Destinationsutveckling i Kiruna Swedish Lapland.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projektet Hållbar Destinationsutveckling i Kiruna Swedish Lapland."

Transkript

1 Förfrågningsunderlag Bifogas till förfrågningsunderlaget: Fördjupad projektbeskrivning Hållbar destinationsutveckling i Kiruna Swedish Lapland. 1.1 Uppgift/syfte Produktutveckling med inriktning exportmognad och säsongsförlängning med hållbarhet i fokus. Utbildningsinsatsen syftar till att hjälpa mikro- och småföretagare inom besöksnäringen att affärsutveckla mot den internationella marknaden, genom att öka kunskapen och förståelsen för den internationella målgruppens behov och drivkrafter. 1.2 Bakgrund Projektet Hållbar Destinationsutveckling i Kiruna Swedish Lapland. Kiruna Lappland Ekonomisk Förening (nedan kallad KLEF) är ägare av projektet. Sverige behöver fler hållbara destinationer som är internationellt konkurrentkraftiga. Regeringen har via Näringsdepartementet gett uppdraget till Tillväxtverket att genomföra insatser för att stärka och utveckla hållbara turistdestinationer samt stärka innovationsförmåga, kvalitet och konkurrenskraft. Kiruna är en av de fem utvalda destinationerna som regeringen anser har stor potential att växa på de internationella marknaderna. Kiruna har årligen kommersiella gästnätter varav 30 % kommer från utlandet, vilket visar på en internationell efterfrågan. De kärnvärden som identifierats hos destinationen är äkta, exotiskt och kontraster. Kiruna marknadsför sig under varumärket Kiruna in Swedish Lapland. Destinationens reseanledningar spänner från vildmarken/naturen, ICEHOTEL, norrsken, midnattssol och det samiska ursprunget till gruva och den världsunika utvecklingen av en rymddestination med rymdresor för privatpersoner. För att nå målet om fördubblad omsättning behöver destinationen skapa en grund för utveckling av fler produkter. Vi behöver stärka både kraven och incitamenten till att förnya och utveckla produkter anpassade till morgondagens gäst. Det krävs utveckling inom redan existerande turismföretag men också nyetableringar. Vi behöver skapa möjligheter för företagen att säsongsförlänga sin verksamhet och se affären i produktutveckling mot säsonger som i dagsläget inte är starka men har potential. I arbetet med tematisering inom t.ex. rymd, norrsken, Technical Visit och samiska aktiviteter m.fl. kan förutsättningar skapas för säsongsutjämning samt produktutveckling mot områden som enligt strategin för Sverigebilden är intressanta för morgondagens gäster. Vi behöver fler företag som blir ekonomiskt hållbara, kan växa, anställa personal, attrahera kompetens samt vara bokningsbara enligt researrangörernas krav. Vi behöver företag som kan lägga kraft på produktutveckling och diversifiering, marknadsföring och sälj.

2 1.3 Mål En av målsättningarna inom ramen för projektet Hållbar destinationsutveckling i Kiruna Swedish Lapland är att 60 nya produkter utvecklas inom destinationen och att 20 företag säsongsförlänger sin verksamhet. Målgrupp för utbildningsinsatsen: Destination Kiruna in Swedish Lapland: Mikro- och småföretag som idag 2013 inte arbetar systematiserat på den internationella marknaden och därmed inte valt primär/sekundär marknad. - Mikroföretag, som har färre än 10 anställda. - Småföretag, som har mellan 10 och 49 anställda. Definition av exportmogen: Att vara exportmogen handlar om att känna den internationella målgruppens behov och drivkrafter för att kunna anpassa den egna verksamheten och erbjuda produkter och tjänster som matchar deras efterfrågan. (Källa: VisitSweden) 1.4 Omfattning och arbetsform Uppdragets skall kännetecknas av hög kvalitet. Vi vill att konsulten lämnar in offert med beskrivning av genomförande med hänsyn till punkterna: 1. Företaget (inom). Beskriv hur ni avser att arbeta med företagens affärsidé och vision, SWOT-analys på företaget, produkten, exportstyrkor och framgångsfaktorer på befintliga marknader. 2. Företaget (inom). Beskriv hur ni avser att arbeta med företagens produktutbud, innehåll, anpassning till marknad/målgrupp, konkurrent fördel/nackdel, prissättning och tema/positionering. 3. Företaget (utanför). Beskriv hur ni avser att arbeta med företagens samarbetspartner/partnerskap och konkurrenter hemmavid. Vilken position i värdekedjan (ex transportör/hotell). 4. Företaget och marknaden. Beskriv hur ni avser att arbeta med företagens marknadsval, primär/sekundär marknad, marknadsundersökningar, konkurrensanalys internationellt, benchmarking och priskalkyl etc. 5. Företaget och kunden. Beskriv hur ni avser att arbeta med företag och kund. Vad vill kunden ha? Behov? Drivkrafter? Målgrupp? 6. Handlingsplan. Beskriv hur ni avser att arbeta med en handlingsplan. 7. Coachning/rådgivning. Beskriv hur ni avser att arbeta med coachning/rådgivning mellan och efter utbildningstillfällena.

3 Viktiga faktorer som ska känneteckna arbetet är: Att konsulten utför arbetet i nära samverkan med beställaren. Skapa förutsättningar för berörda aktörer att delta i en kreativ och kvalitativ affärsutvecklingsprocess mot internationell marknad med hänsyn till effektivitet och hållbarhet. Inför olika faser i arbetet presentera förslag på genomförandeplan och kontinuerligt förankra förslaget med beställaren. Nära och förtroendefullt samarbete mellan konsult och beställare som leder till ett effektivt kunskapsutbyte. Tydlig struktur för möten samt vilka beslut som fattas vid respektive mötestyp. Vid behov ge utrymme för utredning av alternativa förslag och lösningar. Aktiv styrning av uppdraget för att uppnå optimal funktion och ekonomi. Öppen och tydlig dialog och samverkan med berörda aktörer. Ta fram en tydlig och gemensam målbild. Uppdraget omfattar att svara för processledning, planering och genomförande. Uppdraget genomförs resurseffektivt. I uppdraget ingår att ta fram en projektplan med avstämningstillfällen och säkerställa processen med berörda aktörer. Konsulten ska tids- och resursmässigt redovisa en planering av uppdragets genomförande i en plan. Konsulten svarar för att löpande, vid behov uppdatera planen genom hela uppdraget. Vilka aktörer som ska medverka beslutas gemensamt av beställare och konsult. Vidare fattar beställare i samråd med konsulten beslut om hur, vem och när i tid kontakt med respektive extern aktör skall genomföras. Konsultens projektorganisation Konsulten ska ange sin planerade organisation med namngivna ansvariga. Eventuellt utbyte av angiven personal skall godkännas av beställaren. Beskriv vilket nätverk ni har tillgång till för att kunna säkerställa företagens individuella behov av rådgivning. Konsulten ska driva ovanstående uppdrag och tillkommande aktiviteter i nära samråd och samarbete med beställaren. Konsulten ansvarar för korrekthet i faktaredovisning, språk, verktyg samt i återgivning av t.ex. genomförda intervjuer/möten. Protokoll och minnesanteckningar tillställs beställaren via e-post senast en vecka efter genomfört möte eller på annat sätt beslutat av beställaren. Beställarens projektorganisation Beställarens projektledare är Dharma Johansson och Martina Rosenberg, trainee inom upplevelseproduktion. Det finns tillgång till en referensgrupp.

4 Beställaren ansvarar för: Att skriva under handlingar som ska lämnas för yttrande. Att skriva under utskick och kallelser till bland annat kommuner, myndigheter, föreningar, intressenter etc. Den formella dialogen och samråd. Kontakter med press och medier. Information om projektet gentemot media, allmänhet etc. Beställaren kan löpande inkomma med synpunkter på konsultens framtagna material bl.a. genom att ansvariga hos konsulten kontinuerligt kommunicerar med projektledare/projektstöd hos beställaren. Beställaren kommer, inför slutleverans men efter konsultens egenkontroll, att genomföra en översyn/granskning av konsultens dokumentation. Konsulten och beställaren ska tillsammans eftersträva att visionen Noll fel vid leverans av minnesanteckningar och rapporter uppnås. Denna vision förutsätter att samarbetet mellan organisationerna bygger på en gemensam syn på uppdragets genomförande och förståelse för respektive parts ansvar och åtagande. 1.5 Dokumentation Konsulten ska dokumentera och lämna en projektrapport som beskriver processen/måluppfyllelse, en deltagarutvärdering samt en rekommendation för framtida åtgärder. Utformningen av projektrapporten samt dokumentationskrav sker i uppstart och i diskussion med Kiruna Lappland Ekonomisk Förening. 1.6 Offert Offertförfrågan ska godkännas av Kiruna Lappland Ekonomisk Förenings styrelse. Offerten skall vara skriftligt undertecknad med behörig företrädare. Offerten märks på kuvertet eller i e-post med rubriken affärsutveckling mot internationell marknad. Offerten skall vara inkommen senast Offertsvar lämnas senast vecka 36 Offerten är giltig t o m Offert adresseras till: Kiruna Lappland Ekonomisk Förening Att: Dharma Johansson Lars Janssonsgatan Kiruna Offert inskickad via e-post adresseras till: dharma@kirunalapland.se Offerten skall grunda sig på de förutsättningar och villkor som anges i detta förfrågningsunderlag.

5 1.7 Pris Anbudet skall anges i pris per deltagare. Priset skall anges i svensk valuta och exklusive moms. Arbetstid, möten, inklusive reskostnader, kopiering, utbildningskostnader skall ingå i det offererade beloppet per deltagare. Timkostnader och funktioner skall anges för varje angiven person. Resekostnadsersättning per mil, där arbetstid ingår, skall anges. Om inte annat avtalas med beställaren, utgör offererat belopp det högsta ersättningsbelopp per deltagare som beställaren har betalningsansvar för. Ange pris för utbildning för: 1 5 deltagare 6 12 deltagare 1.8 Fakturering och betalning Betalning sker efter utfört och levererat uppdrag/deluppdrag. Fakturering skall vara KLEF tillhanda senast 15 dagar efter levererad beställning. Betalning sker 30 dagar netto efter mottagen och godkänd faktura. Eventuella fakturerings- och/eller expeditionsavgifter debiteras inte. Faktureringsunderlag skall medfölja fakturan och redovisas på sådant sätt att det är lätt kontrollerbar mot fakturan. Faktura skall innehålla uppgift om beställarens namn, telefonnummer, leveransdag och beställningsnummer. Fakturaadress är: Kiruna Lappland Ekonomisk Förening LUL10277 Box Östersund 1.9 Nyttjande- och ägande rätt Beställaren skall ha full nyttjande- och ägande rätt till samtliga handlingar som konsulten upprättat inom uppdraget Leveransvillkor Offertgivare skall vara beredd att påbörja uppdraget snarast efter erhållet uppdrag under september månad Första utbildningen skall slutföras senast mars 2014, och sammanställningen enligt överenskommet tillhanda KLEF vid samma tidpunkt, om ej annat avtalats med KLEF. KLEF kan komma avropa fler än ett utbildningstillfälle under projektets tid.

6 1.11 Kravspecifikation Den offererande konsulten skall lämna in en beskrivning på vilket sätt företaget arbetar ur ett hållbarhetsperspektiv. Presentation av företaget och projektorganisationen. Den offererade konsulten förutsätts kunna arbeta självständigt i nära samarbete och kommunikation med beställaren. I samband med kontrakt med den upphandlade konsulten fastställs datum för möten och löpande rapportering för att säkerställa leveransdatum. Den offererade konsulten skall kunna redovisa alla kostnader. Den offererade konsulten skall ha erfarenhet att arbeta inom offertförfrågans uppdrag. Tre referensuppdrag, med kontaktuppgifter, bifogas till offerten, vilka ej får vara äldre än 5 år. Referensuppdragen skall ha varit utförda av personer som är tänkta att arbeta i projektorganisationen. Leverantören ska i offertsvaret beskriva hur man avser resurssätta projektorganisationen, samt nätverket, för att i uppdraget uppnå effektivt genomförande med hög kvalitet utifrån redovisade frågeställningar och förutsättningar. CV över personal som är tilltänkt för uppdraget med personliga meritförteckningar. Där kraven är: Kunskap: Adekvat högskoleutbildning. God erfarenhet av produktutveckling och utbildning mot exportmognad. God kunskap om destinationsutveckling och insikt inom besöksnäringen och destination Kiruna Lappland. God erfarenhet av analys-, strategi- och metodutvecklingsarbete. God insikt, förståelse för implementering av den nationella strategin för Svensk Besöksnäring. Ledning: Verifierad förmåga att coacha och leda projekt/utbildningar. Uppvisa god förmåga och erfarenhet att coacha individer och företag. Offert kan lämnas av en organisation som innehar giltig F- eller FAskattsedel Prövning Prövning av offertgivare kommer att ske med avseende på punkterna: Pris, erfarenhet, kompetens, hållbarhet, resurser och referenser.

7 1.13 Upplysningar Frågor skall ställas skriftligen. De besvaras skriftligt och delges alla anbudslämnare. Frågor kan ställas till och med 10 dagar före sista dag för inlämnande av offert. Frågor ska ställas med e-post till samtliga två e-postadresser. Upplysningar angående förfrågningsunderlaget lämnas av: Dharma Johansson Martina Rosenberg 1.14 Beställarens rätt att uppsäga och häva avtalet Uppdragstagaren har rätt att häva upphandlingskontraktet med kontrakterad konsult om denna underlåter att i rätt tid fullgöra de åtagande som följer denna offert och uppdragsbeskrivning och rättelse ej sker utan dröjsmål efter skriftlig erinran. Underlåtenheten skall vara av väsentlig betydelse Överlåtelse Offertgivare får ej överlåta avtalet på annan fysisk eller juridisk person utan KLEFS skriftliga medgivande Vite Vite vid leveransförsening utgår till beställaren för varje påbörjad dag som förseningen varar. Vite utgår med 5 % per dag av beräknad total ersättning för denna leverans. Vite utgår under maximalt 10 dagar. Beställaren äger rätt att efter eget val tillgodogöra sig upplupet vite antingen genom att göra avdrag på priset eller genom att till anbudsgivaren framställa särskilt krav om betalning. Framställs sådant särskilt krav ska betalning erläggas inom 30 dagar från den dag kravet framställdes.

8

ANBUDSINBJUDAN HJÄRT OCH LUNGRÄDDNINGSKURS FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0

ANBUDSINBJUDAN HJÄRT OCH LUNGRÄDDNINGSKURS FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 ANBUDSINBJUDAN HJÄRT OCH LUNGRÄDDNINGSKURS FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 1. UPPDRAGSBESKRIVNING 1.1 Upphandlande organisation PÅ Limhamns Ekonomiska förening. Bakgrund På Limhamn är ett samarbete mellan Malmö

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN SEMINARIUM ATT LEDA OCH UTVECKLA EN IDEELL FÖRENING FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0

ANBUDSINBJUDAN SEMINARIUM ATT LEDA OCH UTVECKLA EN IDEELL FÖRENING FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 ANBUDSINBJUDAN SEMINARIUM ATT LEDA OCH UTVECKLA EN IDEELL FÖRENING FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 1. UPPDRAGSBESKRIVNING 1.1 Upphandlande organisation PÅ Limhamns Ekonomiska förening. Bakgrund På Limhamn är

Läs mer

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal)

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) 1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) Nedanstående avtal har tecknats mellan följande parter Kommunen Drottninggatan 32 651 84 Karlstad Org.nr 212000-1850 Leverantören Företagsnamn Adress

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN SEMINARIUM OCH KURSTILLFÄLLEN I AFFÄRSUTVECKLING FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0

ANBUDSINBJUDAN SEMINARIUM OCH KURSTILLFÄLLEN I AFFÄRSUTVECKLING FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 ANBUDSINBJUDAN SEMINARIUM OCH KURSTILLFÄLLEN I AFFÄRSUTVECKLING FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 1. UPPDRAGSBESKRIVNING 1.1 Upphandlande organisation PÅ Limhamns Ekonomiska förening. Bakgrund På Limhamn är ett

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN MARKNADSFÖRING I DIGITALA OCH SOCIALA KANALERFÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0

ANBUDSINBJUDAN MARKNADSFÖRING I DIGITALA OCH SOCIALA KANALERFÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 ANBUDSINBJUDAN MARKNADSFÖRING I DIGITALA OCH SOCIALA KANALERFÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 1. UPPDRAGSBESKRIVNING 1.1 Upphandlande organisation PÅ Limhamns Ekonomiska förening. Bakgrund På Limhamn är ett samarbete

Läs mer

Direktupphandling Projektledning Guldfesten

Direktupphandling Projektledning Guldfesten Handläggare Datum Linda Petersson 15 2015-03-25 Offertförfrågan till direktupphandling Direktupphandling Projektledning Guldfesten Allmänna föreskrifter Ni inbjuds inkomma med offert avseende projektledning

Läs mer

Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen

Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen OFFERTFÖRFRÅGAN 1(5) 2014-01-14 Dnr: 303-577-2014 Upphandling av Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen 1 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 Upphandlande myndighet Länsstyrelsen Dalarna, Näringslivsenheten

Läs mer

Förfrågningsunderlag. Förstudie Teknikindustrin. LULEÅ NÄRINGSLIV AB Kyrkogatan 13 972 32 Luleå. www.luleanaringsliv.se

Förfrågningsunderlag. Förstudie Teknikindustrin. LULEÅ NÄRINGSLIV AB Kyrkogatan 13 972 32 Luleå. www.luleanaringsliv.se Förfrågningsunderlag Förstudie Teknikindustrin LULEÅ NÄRINGSLIV AB Kyrkogatan 13 972 32 Luleå www.luleanaringsliv.se 1 Allmänt 1.1 Om Luleå Näringsliv AB Luleå Näringsliv AB är ett näringslivsbolag ägt

Läs mer

Offertförfrågan avseende utbildning i livsmedelshygien

Offertförfrågan avseende utbildning i livsmedelshygien OFFERTFÖRFRÅGAN 1(5) Kontaktperson Landsbygdsavdelningen Eva Rolander 010-224 16 08 eva.rolander@lansstyrelsen.se Offertförfrågan avseende utbildning i livsmedelshygien Landsbygdsavdelningen vid Länsstyrelsen

Läs mer

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande:

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Vår beteckning Dnr Ks 18/44 Anbudsförfrågan Verksamhetskonsulter Allmänt Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Utredning

Läs mer

Gruppdynamik och hur den påverkar attityder. Resultat hos den enskilde och gruppen kopplat till potentiell utvecklingsnivå hos medarbetarna

Gruppdynamik och hur den påverkar attityder. Resultat hos den enskilde och gruppen kopplat till potentiell utvecklingsnivå hos medarbetarna ANBUDSINBJUDAN ANGÅENDE Boosta ditt ledarskap 1.1 Upphandlande organisation På Limhamns ekonomiska förening. 1.2 Bakgrund På Limhamn är ett samarbete mellan Malmö stad, fastighetsägare, handel, näringsliv

Läs mer

11 januari 2017 Sista anbudsdag: Referens: SBF HÖ

11 januari 2017 Sista anbudsdag: Referens: SBF HÖ Direktupphandling 11 januari 2017 Sista anbudsdag: 2017-01-17 Referens: SBF HÖ 2016-11-30 Kartsystem - GIS tjänster Tingsryds kommun inbjuder Er att lämna anbud på rubricerad direktupphandling i enlighet

Läs mer

Förfrågningsunderlag Föredragshållare till Seminarium för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN

Förfrågningsunderlag Föredragshållare till Seminarium för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN Förfrågningsunderlag Föredragshållare till Seminarium för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN 1. UPPHANDLINGSFORMALIA 1.1 Upphandlande myndighet PÅ Limhamns Ekonomiska förening. 1.2 Upphandlingsform Förenklad

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Projektledare för projektet: Marknadsetablering Spel & Gamification Boost en förstärkning under 2017 för tydligare positionering FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Omfattningen av beställarens behov

Läs mer

Upphandling INDIGO coach

Upphandling INDIGO coach Karlstad 2018-12-14 Upphandling INDIGO coach Inbjudan att lämna anbud i upphandling för coachningstjänster inom Projekt INDIGO - Värmland, Örebro, Dalarna (INDIGO), IUC Wermland AB (IUC) Projektet INDIGO

Läs mer

Förfrågningsunderlag Kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN

Förfrågningsunderlag Kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN Förfrågningsunderlag Kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN 1. UPPHANDLINGSFORMALIA 1.1 Upphandlande myndighet PÅ Limhamns Ekonomiska förening. 1.2 Upphandlingsform

Läs mer

Förfrågningsunderlag Upphandling av översättare tyska för Swedish Lapland Visitors Board

Förfrågningsunderlag Upphandling av översättare tyska för Swedish Lapland Visitors Board Förfrågningsunderlag Upphandling av översättare tyska för Swedish Lapland Visitors Board 1. ALLMÄN ORIENTERING... 2 1.1 Upphandlingsförfarande... 2 1.2 Uppdraget... 2 1.3 Pris... 3 1.4 Syfte och målgrupp...

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2015 07-31 UPPHANDLING AV LEDNINGSVISNING FÖR UNNARYD FIBER EK. FÖRENINGS FIBERNÄT Unnaryd fiber, Ekonomisk förening Datum 2015-07-31 Syftet med detta dokument är att ge leverantörer

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Ni inbjuds inkomma med anbud på" Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun.

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Ni inbjuds inkomma med anbud på Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun. ÄNGELHOLMS ANBUDSFÖRFRÅGAN Ni inbjuds inkomma med anbud på" Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun." Köpare Ängelholms kommun, org.nr 212000-0977 Sista

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

Upphandling av Översättare engelska för Swedish Lapland

Upphandling av Översättare engelska för Swedish Lapland Förfrågningsunderlag Upphandling av Översättare engelska för Swedish Lapland 1. ALLMÄN ORIENTERING... 2 1.1 Upphandlingsförfarande... 2 1.2 Uppdraget... 2 1.3 Pris... 2 1.4 Projektets syfte och målgrupp...

Läs mer

Inbjudan att lämna anbud i upphandling för coachningstjänster inom Projekt INDIGO - Värmland, Örebro, Dalarna (INDIGO), IUC Wermland AB (IUC)

Inbjudan att lämna anbud i upphandling för coachningstjänster inom Projekt INDIGO - Värmland, Örebro, Dalarna (INDIGO), IUC Wermland AB (IUC) Karlstad 2017-10-16 Upphandling Inbjudan att lämna anbud i upphandling för coachningstjänster inom Projekt INDIGO - Värmland, Örebro, Dalarna (INDIGO), IUC Wermland AB (IUC) Projektet INDIGO IUC har beviljats

Läs mer

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter 1 (6) Handläggare Heléne Hill Samhällsbyggnadsdirektör 08-535 365 48 Helene.hill@huddinge.se Datum 2017-10-13 Avtalsparter I direktupphandling av Konsult för utredning av -Möjliga verktyg där äldre planers

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans)

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) 1 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) Tillämplighet 1 Dessa villkor skall tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Arbetstid

Läs mer

Inbjudan att lämna anbud i upphandling för ID-konsult inom EUprojekt STIVI, IUC / Stål & Verkstad

Inbjudan att lämna anbud i upphandling för ID-konsult inom EUprojekt STIVI, IUC / Stål & Verkstad Karlstad 2017-07-07 Upphandling Inbjudan att lämna anbud i upphandling för ID-konsult inom EUprojekt STIVI, IUC / Stål & Verkstad Projektet Steg för innovation i värmländsk industri (STIVI) IUC / Stål

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag 2011-02-16 Upphandlingsansvarig Upphandling Region Gotland Konsulttjänst - GoVeSa-projektet Carina Westergren Larsson 2010/622 Sista anbudsdag: 2011-03-28 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

Förfrågningsunderlag Upphandling av Grafisk designer för Swedish Lapland Visitors Board

Förfrågningsunderlag Upphandling av Grafisk designer för Swedish Lapland Visitors Board Förfrågningsunderlag Upphandling av Grafisk designer för Swedish Lapland Visitors Board 1. ALLMÄN ORIENTERING... 2 1.1 Upphandlingsförfarande... 2 1.2 Uppdraget... 2 1.3 Pris... 3 1.4 Projektets syfte

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Avtalsperiod: IDC West Sweden AB skall ha rätt att göra avrop från avtalet.

ANBUDSINBJUDAN. Avtalsperiod: IDC West Sweden AB skall ha rätt att göra avrop från avtalet. ANBUDSINBJUDAN Projektet KOMPETENSNAVET välkomnar föreläsare att lämna anbud för ramavtal gällande Best Practice som innebär en inspirationsföreläsning på 2 timmar. Bifogat förfrågningsunderlag innehåller

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag 2012-06-11 Upphandlingsansvarig Gotlands kommun Upphandling Företagshälsovårdstjänster Carina Westergren Larsson SF 2012/23 Sista anbudsdag: 2012-07-09 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

Förfrågningsunderlag Upphandling av Interaktionsdesigner för Swedish Lapland Visitors Board

Förfrågningsunderlag Upphandling av Interaktionsdesigner för Swedish Lapland Visitors Board Förfrågningsunderlag Upphandling av Interaktionsdesigner för Swedish Lapland Visitors Board 1. ALLMÄN ORIENTERING... 2 1.1 Upphandlingsförfarande... 2 1.2 Uppdraget... 2 1.3 Pris... 3 1.4 Syfte och målgrupp...

Läs mer

Instruktion till mallar för upphandling av konsult eller lärare

Instruktion till mallar för upphandling av konsult eller lärare 2005-10-05 Sida 1 av 6 Instruktion till mallar för upphandling av konsult eller lärare Kommersiella villkor De kommersiella villkoren reglerar mellanhavanden som inte reglerats i något annat dokument,

Läs mer

Förfrågningsunderlag Upphandling av Webbyrå för Swedish Lapland Visitors Board

Förfrågningsunderlag Upphandling av Webbyrå för Swedish Lapland Visitors Board Förfrågningsunderlag Upphandling av Webbyrå för Swedish Lapland Visitors Board 1. ALLMÄN ORIENTERING... 2 1.1 Upphandlingsförfarande... 2 1.2 Uppdraget... 2 1.3 Pris... 2 1.4 Syfte och målgrupp... 3 2.

Läs mer

INBJUDAN ATT LÄMNA ANBUD

INBJUDAN ATT LÄMNA ANBUD INBJUDAN ATT LÄMNA ANBUD Ni inbjuds härmed att lämna anbud vad gäller: Utvärderare i genomförandefasen För projektet Hållbar Industriell Utveckling som finansieras av Europeiska Regionala utvecklingsfonden,

Läs mer

3. Kvalificeringskrav på leverantör

3. Kvalificeringskrav på leverantör Förfrågningsunderlag 2016-01-28 Upphandlande organisation Kungsbacka kommun Upphandling Webbaserade psykometriska tester Jennifer Johansson 16/2 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2016-02-25 Texten/frågan

Läs mer

Upphandling av Creative Digital Director för Swedish Lapland

Upphandling av Creative Digital Director för Swedish Lapland Förfrågningsunderlag Upphandling av Creative Digital Director för Swedish Lapland 1. ALLMÄN ORIENTERING... 2 1.1 Upphandlingsförfarande... 2 1.2 Uppdraget... 2 1.3 Pris... 3 1.4 Projektets syfte och målgrupp...

Läs mer

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen Beskrivning av området Beskrivning av avropsprocessen 3

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen Beskrivning av området Beskrivning av avropsprocessen 3 Datum 2011-09-30 Kvalificering avseende kvalitativa undersökningar, bilaga 1d till förfrågningsunderlag för upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar och analyser Dnr 11-8652

Läs mer

Diarienummer Dokumenttyp Fastställd/upprättad Ansvarig

Diarienummer Dokumenttyp Fastställd/upprättad Ansvarig Bilaga 2 Kravspecifikation kompetensutvecklingstjänster Upphandling av Utbildningssamordning och kompetensutveckling ESF-projekt Gnesta Företagsutveckling Gnesta kommun Diarienummer Dokumenttyp Fastställd/upprättad

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS Tillämplighet 1 Dessa villkor ska tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Konsultföretag

Läs mer

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se Förfrågningsunderlag Perstorps kommun Konsulttjänster inom revisionsområdet 1 ALLMÄN INFORMATION För Perstorps kommun, dess nämnder och förvaltningar, nedan kallad kommunen, infordras anbud på Konsulttjänster

Läs mer

Juridiska risker under inköpsprocessen. Sveriges offentliga inköpare, Årskonferens 2016

Juridiska risker under inköpsprocessen. Sveriges offentliga inköpare, Årskonferens 2016 Juridiska risker under inköpsprocessen Sveriges offentliga inköpare, Årskonferens 2016 1 Risk de skadliga konsekvenserna av till tidpunkt och utsträckning eller utformning okända framtida händelser Identifiera

Läs mer

Fördjupad projektbeskrivning: Hållbar destinationsutveckling i Kiruna Swedish Lapland

Fördjupad projektbeskrivning: Hållbar destinationsutveckling i Kiruna Swedish Lapland Fördjupad projektbeskrivning: Hållbar destinationsutveckling i Kiruna Swedish Lapland Projektbeskrivning Hållbar destinationsutveckling i Kiruna... 3 1. Sammanfattning... 3 1.2 Syfte och Mål... 3 1.3 Delprojekt

Läs mer

Förfrågningsunderlag Upphandling av Fotograf/filmare för Swedish Lapland Visitors Board

Förfrågningsunderlag Upphandling av Fotograf/filmare för Swedish Lapland Visitors Board Förfrågningsunderlag Upphandling av Fotograf/filmare för Swedish Lapland Visitors Board 1. ALLMÄN ORIENTERING... 2 1.1 Upphandlingsförfarande... 2 1.2 Uppdraget... 2 1.3 Pris... 3 1.4 Syfte och målgrupp...

Läs mer

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid Avtal (förslag) Mellan Institutionen för systemteknik, Linköpings universitet, org 202100-3096 (nedan kallat ISY) och [namn på leverantör], org nr [leverantörens organsiationsnummer] (nedan kallad leverantören)

Läs mer

Avtal. Parter: Avtal - Skor 2012 Backlunds. 1. Avtalsvillkor. Arbetsskor 2012-Backlunds Referensnr: Dnr 2012/96. Avtalets namn:

Avtal. Parter: Avtal - Skor 2012 Backlunds. 1. Avtalsvillkor. Arbetsskor 2012-Backlunds Referensnr: Dnr 2012/96. Avtalets namn: Avtal Avtalets namn: Upphandling: Startdatum: Arbetsskor 2012-Backlunds Referensnr: Dnr 2012/96 Arbetsskor 2012 Upph. ref.nr: Dnr 2012/96 2013-01-01 Slutdatum: 2014-12-31 Typ av avtal: Ramavtal Förlängning:

Läs mer

Affärsutvecklingsprocess för besöksnäringen

Affärsutvecklingsprocess för besöksnäringen Affärsutvecklingsprocess för besöksnäringen i Västmanland Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) ansvarar för samordningen och utvecklingen av turismen i Västmanlands län. Syftet med Turismfunktionen

Läs mer

OFFERTFÖRFRÅGAN - DIREKTUPPHANDLING. Följeutvärdering av Mentorskapsprogram. Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF Malmö)

OFFERTFÖRFRÅGAN - DIREKTUPPHANDLING. Följeutvärdering av Mentorskapsprogram. Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF Malmö) OFFERTFÖRFRÅGAN - DIREKTUPPHANDLING Följeutvärdering av Mentorskapsprogram Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF Malmö) 1 ALLMÄN ORIENTERING Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF i Malmö)

Läs mer

4. Delområde B. Kravspecifikation Redovisning

4. Delområde B. Kravspecifikation Redovisning Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2014-04-17 Upphandlande organisation Upphandling Region Skåne, Koncerninköp Förvaltning och rekreationsverksamhet för Stiftelsen Skånska Landskap Sofie Arebom 1400496

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Uppsala universitet Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Diarie UH 2013-48 Upphandlare Jens Holmström Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall Nacka kommun Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall Diarie TN 2014/175 Upphandlare Kenneth Lindrooth Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Uppdrag att genomföra insatser för hållbara turistdestinationer samt stärka kvalitet och konkurrenskraft i små och medelstora turistoch upplevelseföretag eller HDU som de säger på VisitSweden Dennis Bederoff

Läs mer

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören 1(6) Bilaga 1. Förlaga till Avtal avseende Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan Kungl. biblioteket och Leverantören Kommentar: Avtalet utgör tillsammans med förfrågningsunderlaget och leverantörens

Läs mer

Förfrågningsunderlag, upphandling

Förfrågningsunderlag, upphandling Förfrågningsunderlag, upphandling Kartläggning gällande civilsamhället 1. Inledning Social Ekonomi Övre Norrland, som hädanefter benämns som SEÖN, inbjuder härmed till en upphandling av kartläggning gällande

Läs mer

Allmänna villkor för konsultuppdrag

Allmänna villkor för konsultuppdrag 14 FEBRUARI 2011 ALLMÄNNA VILLKOR Stockholm Strategic Advise AB 1(6) STRATVISE 11-0078 Allmänna villkor för konsultuppdrag Dessa bestämmelser gäller vid anlitande av konsulter vid kompetens- och resursuppdrag.

Läs mer

MA-Skåne Inköpare Jessica Hedin

MA-Skåne Inköpare Jessica Hedin MA-Skåne Inköpare Jessica Hedin Datum Tel 046-755 01 98 2007-10-12 1 (6) Jessica.a.hedin@skane.se Diarienr MA/070144 AVTAL Avtalsnr: MA/070144-02 (Operationshandskar) Leverantör: Cardinal Health AB Box

Läs mer

AVTALSVILLKOR, KEMIKALIER TILL VA-VERKSAMHETEN.

AVTALSVILLKOR, KEMIKALIER TILL VA-VERKSAMHETEN. Datum 2011-xx-xx Handläggare Telefonanknytning E-postadress Nils Nilsson 0xx/xx xx xx nils.nilsson@xx.se F4 AVTALSVILLKOR, KEMIKALIER TILL VA-VERKSAMHETEN. Anbudsgivaren ska acceptera de kommersiella villkoren

Läs mer

Avtal om förvaltningsersättning

Avtal om förvaltningsersättning Avtal om förvaltningsersättning Detta avtal reglerar förvaltningsersättning för all leverans av [varor/tjänster] enligt kontrakt om köp av bränslepellets, mellan [Leverantörens namn] och [UMs namn] av

Läs mer

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Länsstyrelsen Värmland Kontaktperson: Naturvård Margareta Åkerman Adress Telefon: 010-224 72 49 Våxnäsgatan 5 E-post: margareta.akerman@lansstyrelsen.se

Läs mer

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1 Boden-bolag 1 Ansvarig: Jörgen Eriksson INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRFRÅGAN SPECIALISTTJÄNST 3 1. BAKGRUND OCH ALLMÄN INFORMATION 3 2. SYFTE OCH TILLVÄGAGÅNGSSÄTT 3 3. UPPDRAGET 4 3.1 Uppdragsspecifikation

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ]ska utföra utbildningssamordning till kunden enligt detta avtal, förfrågningsunderlaget samt leverantörens anbud. Kunden garanterar inga angivna volymer under avtalsperioden.

Läs mer

11. Delområde I. Kravspecifikation Arbete på timbasis

11. Delområde I. Kravspecifikation Arbete på timbasis Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2014-04-17 Upphandlande organisation Upphandling Region Skåne, Koncerninköp Förvaltning och rekreationsverksamhet för Stiftelsen Skånska Landskap Sofie Arebom 1400496

Läs mer

Serviceavtal för Radioterminaler

Serviceavtal för Radioterminaler Sid. 1 (6) Serviceavtal för Radioterminaler BILAGA 4 - Avtalsförslag DNR: Sid. 2 (6) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Dokument i avtalet, tolkningsordning... 3 2 Parter... 3 3 Leveransens innehåll och omfattning...

Läs mer

Hållbar destinationsutveckling i fokus! 9 februari 2016

Hållbar destinationsutveckling i fokus! 9 februari 2016 SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Hållbar destinationsutveckling i fokus! 9 februari 2016 Välkommen! Anna Bünger, Tillväxtverket Thomas Brühl, VisitSweden Eva Lindström, statssekreterare,

Läs mer

De i upphandlingen angivna kvantiteterna är beställarens ungefärliga behov kan variera och således över- eller underskridas.

De i upphandlingen angivna kvantiteterna är beställarens ungefärliga behov kan variera och således över- eller underskridas. 1 Parter Mellan nedanstående parter, leverantör och beställare, har följande avtal träffats. Leverantör: Företagsnamn, Organisationsnummer Leverantörens kontaktperson Avtalsfrågor: Beställaren: Örnsköldsviks

Läs mer

Avropsförfrågan. Projektledare

Avropsförfrågan. Projektledare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Projektledare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav... 3 Information

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

Offertförfrågan avseende utvärdering av projektet Utsikt & Insikt

Offertförfrågan avseende utvärdering av projektet Utsikt & Insikt 2012-02-20 Dnr: 2011-3030028. Offertförfrågan avseende utvärdering av projektet Utsikt & Insikt Härmed inbjuds ni att inkomma med offert på uppföljning och lärande utvärdering av ESF-projektet Utsikt &

Läs mer

RAMAVTAL Hyra av mobila toaletter med service och tillbehör

RAMAVTAL Hyra av mobila toaletter med service och tillbehör FMV-2807-14 1(6) RAMAVTAL Hyra av mobila toaletter med service och tillbehör Denna dag har följande avtal ( avtalet ) träffats mellan A. Försvarets materielverk org. nr 202100-0340 115 80 Stockholm (lokalt

Läs mer

SUSTAINABLE ARCTIC. DESTINATION Certifiering av en hållbar destination

SUSTAINABLE ARCTIC. DESTINATION Certifiering av en hållbar destination SUSTAINABLE ARCTIC DESTINATION Certifiering av en hållbar destination 1 EN INVESTERING FÖR FRAMTIDEN Den växande besöksnäringen har stor betydelse för ekonomin och räknas numera som en basnäring i Sverige.

Läs mer

POSTEN FRIMÄRKEN. Avtal. Parter. Posten Meddelande AB. avseende uppdrag för. Organisationsnr. Organisationsnr 556711-5695.

POSTEN FRIMÄRKEN. Avtal. Parter. Posten Meddelande AB. avseende uppdrag för. Organisationsnr. Organisationsnr 556711-5695. Avtal avseende uppdrag för Diarienummer POSTEN FRIMÄRKEN Parter Posten Meddelande AB nedan kallad Posten Organisationsnr 556711-5695 nedan kallad Uppdragstagaren Organisationsnr Enhet Posten Frimärken

Läs mer

Kommunikationsbolag för Sverige som resmål

Kommunikationsbolag för Sverige som resmål VisitSweden Kommunikationsbolag för Sverige som resmål Internationell marknadsföring Nation Branding Photo : Nicho Södling Foto Miriam Preis/imagebank.sweden.se Foto : Nicho Södling/imagebank.sweden.se

Läs mer

De i upphandlingen angivna kvantiteterna är beställarens ungefärliga behov kan variera och således över- eller underskridas.

De i upphandlingen angivna kvantiteterna är beställarens ungefärliga behov kan variera och således över- eller underskridas. 1 Parter Upphandlande myndighet och enheter är i detta avtal kallad beställaren. Leverantör: Företagsnamn, Organisationsnummer Leverantörens kontaktperson Avtalsfrågor: Sakfrågor: Beställaren: Örnsköldsviks

Läs mer

Anbudsbegäran gällande byte av fönster

Anbudsbegäran gällande byte av fönster Anbudsbegäran gällande byte av fönster De Gamlas Hem, nedan kallat DGh begär härmed in anbud på byte av 39 fönster. Anbudsbegäran gäller hela arbetet, d.v.s. såväl borttagande av befintliga fönster, montering

Läs mer

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER... Anbudsformulär 1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...3 2 KRAV PÅ ANBUDSGIVAREN...3 2.2 REGISTRERINGS-, SKATTE-

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Inköp av följeforskning till projektutvärdering för projekt ESF Jämt processtöd jämställdhetsintegrering. (förutsatt att medel beviljas av ESF-rådet)

Inköp av följeforskning till projektutvärdering för projekt ESF Jämt processtöd jämställdhetsintegrering. (förutsatt att medel beviljas av ESF-rådet) 1 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Datum Dnr: 801-167-2011-23 2011-11-28 Inköp av följeforskning till projektutvärdering för projekt ESF Jämt processtöd jämställdhetsintegrering. (förutsatt att medel beviljas av ESF-rådet)

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

2. Uppgift om upphandlande enhet och beställare

2. Uppgift om upphandlande enhet och beställare ANBUDSFÖRFRÅGAN ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1. Recipientkontrollprogram för Lagans Vattenråd 1.1 Allmänt Lagans Vattenråd inbjuder er härmed att inkomma med anbud på avseende recipientkontrollundersökningar

Läs mer

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Steg 1 Om leverantören är ett standardformulär där uppgifter om anbudsgivaren enligt förfrågningsunderlagets

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal. Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning

Avtalsform Rangordnat avtal. Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning Ludvika kommun genom gemensam nämnd för upphandling Avtalsform Rangordnat avtal Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning Diarie UH-2013-630 Upphandlare Pia Sundell Detta dokument är en kopia på

Läs mer

MA-Skåne Datum 2008-04-16 1 (6) Diarienr MA/070287-10

MA-Skåne Datum 2008-04-16 1 (6) Diarienr MA/070287-10 MA-Skåne Datum 2008-04-16 1 (6) Diarienr MA/070287-10 Avtal: Konsulter inom Miljöområdet för Region Skånes verksamheter. Nr: MA/070287-10 1. Avtalsparter Leverantör: SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Läs mer

Inbjudan till presumtiva Transportörer att delta i upphandlingen transporter till och från Plastkretsens sorteringsanläggning i Motala

Inbjudan till presumtiva Transportörer att delta i upphandlingen transporter till och från Plastkretsens sorteringsanläggning i Motala Inbjudan till presumtiva Transportörer att delta i upphandlingen transporter till och från Plastkretsens sorteringsanläggning i Motala Bakgrund Plastkretsen är materialbolaget för de plastförpackningar

Läs mer

Hållbar Produktutveckling kan det vara något?

Hållbar Produktutveckling kan det vara något? Hållbar Produktutveckling kan det vara något? Vill ni få fler gäster? Vill ni tjäna mer pengar på besökarna? Vill ni få en större eller jämnare beläggning? Vill ni samarbeta för att öka områdets attraktion

Läs mer

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och,

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Sida 1 av 5 Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Föreningen S:t Lukas på Gotland (834001-0357) Söderväg 5 Företag Organisationsnummer Adress

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER

RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER Upphandling av ramavtal avseende juristtjänster 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan kallad PTS) och NN org nr (nedan kallad Konsultföretaget) har träffats RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER

Läs mer

T 4 MALL UPPHANDLINGSKONTRAKT Dentalteknisk service, Delområde 1 Akut service och underhållsservice

T 4 MALL UPPHANDLINGSKONTRAKT Dentalteknisk service, Delområde 1 Akut service och underhållsservice Tjänsteställe, handläggare Landstingsservice Inköp och 2014-05-07 14LS693 1(12) Sofia Viklund Distribution sofia.viklund@lvn.se T 4 MALL UPPHANDLINGSKONTRAKT Dentalteknisk service, Delområde 1 Akut service

Läs mer

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010:

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010: Storumans kommun Upphandling ANBUDSBEGÄRAN - FAMILJERÅDGIVNING Upphandlande enhet STORUMANS KOMMUN Omsorgsnämnden 923 81 Storuman Telefon: 0951-140 00 vx Telefax: 0951-140 09 Upphandlande enhets ombud

Läs mer

Ramavtal för konsulttjänster inom ledarskap, ledarskapsutveckling och projektledarskap

Ramavtal för konsulttjänster inom ledarskap, ledarskapsutveckling och projektledarskap MA-Skåne 1 (5) Diarienummer MA/060087-02 Ramavtal för konsulttjänster inom ledarskap, ledarskapsutveckling och projektledarskap Avtalsnummer: MA/060087-02 Leverantör: ProjektBolaget Ögren-Skoog AB,Ersmässgränd

Läs mer

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster 1 (6) Rikspolisstyrelsen Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Bo Stålhammar Entreprenadupphandlare Datum 2014-03-28 Diarienr (åberopas) A230.980/2013 Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Offertförfrågan Projektmedarbetare för arbetsområdet Arbetsmiljö ur ett partsperspektiv

Offertförfrågan Projektmedarbetare för arbetsområdet Arbetsmiljö ur ett partsperspektiv Dnr: S12-0026/2017 2017-05-02 Offertförfrågan Projektmedarbetare för arbetsområdet Arbetsmiljö ur ett partsperspektiv Partsrådet upphandlar nu en projektmedarbetare till arbetsområde Arbetsmiljö ur ett

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV 1(7) ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(7) Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingsförfarande

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning av Rekryteringstjänster 2013. Sida 1

Avropsstöd. Vägledning av Rekryteringstjänster 2013. Sida 1 Avropsstöd Vägledning av Rekryteringstjänster 2013 Sida 1 1 Innehåll 2 Inledning... 3 3 Omfattning... 3 3.1 Inriktningar... 3 3.2 Avgränsning... 4 4 Avrop på Ramavtalet... 4 4.1 Avropsförfrågans innehåll

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren.

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden XXXX-XX-XX till XXXX-XX-XX med möjlighet

Läs mer

Bilaga. Särskilda villkor för Konsulttjänst. Programvaror och tjänster Systemutveckling

Bilaga. Särskilda villkor för Konsulttjänst. Programvaror och tjänster Systemutveckling Sid 1 (5) 2014-11-07 Dnr 96-36-2014 Bilaga Särskilda villkor för Konsulttjänst Programvaror och tjänster 2014 Systemutveckling Sid 2 (5) Innehållsförteckning 1 Tillämplighet 2 2 Särskilda åtaganden 2 3

Läs mer