Atlas Copco. Adsorptionstorkar för suverän produktivitet CD + -serien ( l/s) / BD + -serien ( l/s)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Atlas Copco. Adsorptionstorkar för suverän produktivitet CD + -serien (25 1400 l/s) / BD + -serien (100 3000 l/s)"

Transkript

1 Atlas Copco Adsorptionstorkar för suverän produktivitet CD + -serien ( l/s) / BD + -serien ( l/s)

2 Välja rätt adsorptionstork beroende på användningsområde Ett system för torr tryckluft är av största vikt för att bibehålla produktionsprocessernas tillförlitlighet och slutprodukternas kvalitet. Obehandlad luft kan orsaka att ledningar korroderas, att pneumatisk utrustning går sönder i förtid och att produkterna skadas. Varför välja adsorptionstorkar? Adsorptionstorkar eller dubbeltornstorkar består av två torn fyllda med torkmedel, såsom aktiverad aluminiumoxid eller silikagel. Medan ett torn torkar tryckluft regenereras det andra. Adsorptionstorkar kan nå daggpunkter ner till -40 C/-40 F och -70 C/-100 F. Tre typer av adsorptionstorkar används ofta i industrin: kallregenererade, varmregenererade och fläktregenererade. Kallregenererade torkar använder en liten del av den torkade tryckluften för regenerering. Varmregenererade torkar använder en liten och uppvärmd del av den torkade tryckluften för regenerering. Fläktregenererade torkar använder uppvärmd omgivande luft för regenerering. Livscykelkostnad Hur du väljer adsorptionstork bör baseras på daggpunkten som krävs och energikostnaderna för att driva torken, och inte bara pga. de initiala kapitalkostnaderna. Energikostnaderna är starkt beroende av hur torkmedlet regenereras. I bilden jämförs livscykelkostnaden för tre typer av adsorptionstorkar som är dimensionerade för att torka ett flöde på 550 l/s. 10 års livscykelkostnad Underhåll Energi Investering Kallregenererade Varmregenererade Fläktregenererade Den kallregenererade adsorptionstorken är den dyraste att använda på grund av den stora mängd tryckluft som förbrukas för avluftning under regenereringscykeln. Normalt förbrukas 15 % av den nominella flödeskapaciteten hos en kallregenererad tork för avluftning. Även om kostnaderna för att driva denna typ av tork är höga, väljs ofta kallregenererade torkar tack vare deras enkelhet och pålitlighet. Platsförhållanden Valet av adsorptionstork bestäms också av förhållandena på platsen där den ska användas. Adsorptionstorkar är särskilt viktiga i avlägsna områden eller på farliga platser där luften kan innehålla explosiva gaser och partiklar, samt för användningsområden där inloppsluftens temperatur är hög. I sådana extrema miljöer är kallregenererade adsorptionstorkar att föredra på grund av deras enkla konstruktion.

3 Hur fungerar en adsorptionstork? Våt luft passerar direkt genom torkmedlet, som adsorberar fukten. Torkmedlet har begränsad kapacitet att adsorbera fukt innan det måste torkas ut eller regenereras. För detta sänks trycket i det torn som innehåller mättat torkmedel, så att det ackumulerade vattnet extraheras. Hur det sker beror på typen av adsorptionstork: Kallregenererade torkar använder bara tryckluft för avluftning. Fläktgenererade torkar använder en kombination av luft från en extern fläkt, värme och minimalt med tryckluft. Torkförloppet Våt tryckluft strömmar uppåt genom torkmedlet som adsorberar fukten, nedifrån och upp (1). Regenereringsprocessen Kallregenererade adsorptionstorkar: 4 Torr luft från torktornets utlopp utvidgas till atmosfärstryck och skickas via det mättade torkmedlet, så att den adsorberade fukten tvingas ut (2) (4). Torr luft Efter desorptionen stängs avblåsningsventilen och behållaren trycksätts på nytt. 1 2 Våt luft 3 Fläktregenererade adsorptionstorkar (med och utan luftkylning): Torr luft Fläkten (5) tar omgivande luft och blåser över det yttre värmeaggregatet (6). Den uppvärmda luften skickas sedan genom det mättade torkmedlet (2), vilket tvingar ut den adsorberade fukten nedifrån och upp. Kylning Noll avluftning: Efter uppvärmningen kyls det varma tornets torkmedel. Kylning sker genom att luft passerar från den varma behållaren över en kylare och tillbaka till det varma tornet, nedifrån och upp. Avluftning: Efter uppvärmningen kyls det varma tornets torkmedel. Kylning sker genom att torr tryckluft expanderas från den adsorberande behållarens utlopp över det varma återaktiverade tornet, uppifrån och ned Våt luft Tornskifte Efter regenereringen växlar funktionerna hos de båda tornen (3).

4 Fullständigt tryggt och energieffektivt för varje användningsområde Torr och ren tryckluft är en förutsättning för ett brett spektrum av industriella tillämpningar. Den måste tas fram på ett tillförlitligt, energieffektivt och kostnadseffektivt sätt. Atlas Copcos adsorptionstorkar skyddar era system och processer. Deras robusta konstruktion garanterar att de fungerar med maximal tillförlitlighet och levererar en konstant, stabil daggpunkt med full belastning (och även vid tillfällig överbelastning). Elektronik Exceptionell tillförlitlighet för kritiska processer Livsmedel Pålitlig tillförsel av torr luft Torr luft används för att avlägsna mikroskopiska partiklar från ytan av datorchips och kretskort. Fukt kan orsaka stora skador på känsliga processer och orsaka oxidation av mikrokontaktremsor, vilket resulterar i defekta produkter. Elektronikindustrin behöver adsorptionstorkar med en daggpunkt så låg som -70 C/-100 F, med kontinuerlig drift och optimal driftstid. Närvaro av fukt under beredning av livsmedel och drycker kan orsaka förorening av slutprodukterna. Maskiner kan också påverkas av fukt, vilket stör deras funktion och hindrar friktionsfri förflyttning av ingredienser och livsmedelsartiklar. Olja och gas 100 % tillgänglighet i en krävande miljö Läkemedel Full kvalitetskontroll Fuktig luft är oacceptabel för olje- och gasindustrin, i synnerhet på offshore-anläggningar. Den orsakar rost och flagning på ledningar som kan täppa till öppningar, skada sändare och annan känslig sensorutrustning samt ge felaktiga instrumentavläsningar. Om verktyg blir rostiga eller korroderade blir de snart oanvändbara, och byten är dyra. Olje- och gasanläggningar behöver kontinuerlig tillgång till torr tryckluft med låg daggpunkt. Strikt fuktkontroll är en avgörande faktor vid framställning av de flesta läkemedel och mediciner. Många material som används för att framställa läkemedel har en förmåga att absorbera fukt, vilket kan orsaka ansamling av pulveriserat material. Andra pulverpartiklar som formas till tabletter under högt tryck fäster bara i torrt tillstånd. Fuktighet kan göra att tabletter smulas sönder eller att läkemedel bryts ned och förlorar sitt terapeutiska värde. För att en genomgående hög läkemedelskvalitet ska garanteras är det därför mycket viktigt med torr luft vid bearbetning och i maskiner.

5 Skydda ditt rykte och din produktion Tryckluft som kommer in i luftnätet är alltid till 100 % mättad. Vid nedkylning kondenseras fukten och orsakar skador på både tryckluftssystemet och de färdiga produkterna. Med hjälp av Atlas Copcos adsorptionstorkar befriar du tryckluften från fukt ner till en daggpunkt på -70 C/-100 F, vilket eliminerar systemfel, produktionsavbrott och dyra reparationer. Vi håller din produktion igång Huvudfunktionerna i Atlas Copcos adsorptionstorkar garanterar optimal driftstid i produktionsprocesserna: En konstant tryckdaggpunkt (PDP) ner till -70 C/-100 F vid 100 % full last är resultatet av stora rör och behållare samt effektiv regenerering. Den beprövade och tåliga konstruktionen av kopplingsventilerna, de viktigaste rörliga delarna i torken, ger en klar förbättring av torkens livslängd. Ett avancerad styr- och övervakningssystem driver kontinuerligt torken, och garanterar därmed produktionseffektivitet. Atlas Copcos adsorptionstorkar uppfyller eller överträffar internationell standard för tryckluftsrenhet, och är testade enligt ISO 7183:2007. Naturligtvis är alla våra torkar IP54-kompatibla, vilket ger fullt skydd för elektriska komponenter, kontrollenheter och monitor. Få ner energikostnaderna Atlas Copcos adsorptionstorkar har en rad energisparande funktioner som kommer att minska er klimatpåverkan. Ett lågt tryckfall under 0,2 bar/2,9 psi sänker energikostnaderna. Daggpunktsavkänning och -styrning anpassar energiförbrukningen till torkens verkliga belastning. Tack vare det justerbara inställningsvärdet för tryckdaggpunkt kan ni anpassa torken till era faktiska behov. En version utan läckluft med sluten kylning ger ytterligare besparingar genom att helt eliminera förbrukningen av tryckluft. Enkel installation och långa underhållsintervaller Torkarna tar lite plats tack vare en innovativ allt-i-ett-design. De levereras driftklara, och installationen är enkel, vilket minimerar dyra driftstopp. Alla inre komponenter är lätta att nå, vilket gör underhållet enklare. Torkmedel med hög kvalitet och robusta ventiler gör att underhållsintervallen kan sträcka sig längre än de sedvanliga tre åren. Du kan känna dig trygg Genom att ständigt investera i vår kompetenta, engagerade och effektiva serviceorganisation kan vi garantera ett överlägset kundvärde genom att maximera din produktivitet. Vi finns i mer än 170 länder och tillhandahåller professionell service i tid genom samverkan och engagemang. Våra hängivna tekniker och vår tillgänglighet dygnet runt säkerställer att du alltid får optimal driftstid.

6 CD : Pålitlig och kompakt 1 Överfyllda och fjäderbelastade torkmedelspatroner med hög prestanda Tryckdaggpunkt på -40 C/-40 F som standard (-70 C/-100 F som tillval). Filtermattan ökar ljuddämparens livslängd genom att förhindra att damm kommer ut under regenerering. Överfyllda patroner förebygger att torkmedlet åldras och att det skapas överströmningstoppar. Möjlighet till horisontell drift. 2 Överdimensionerade ljuddämpare med integrerade säkerhetsventiler Avancerad ljuddämpare gör att mottryck undviks, ökar läckluftseffektiviteten, ger skydd vid igensättning via den inbyggda säkerhetsventilen och minskar ljudnivån under avblåsning. 3 Högkvalitativa ventilblock med få rörliga delar Konstruerad för att minimera tryckfall och öka tillförlitligheten.

7 4 Korrosionsskyddad utformning Sockel, huvuden, paneler, ventiler och extruderade profiler är korrosionsskyddade, vilket ökar torkens livslängd. 5 Filter Förfilter skyddar torkmedlet mot oljeföroreningar, vilket ökar torkmedlets livstid. Efterfilter skyddar ledningsnät mot torkmedelsdamm, vilket gör att föroreningar kan undvikas. Kan monteras direkt på torkens in- och utlopp för att minska tryckfallet. Lätt att montera och underhålla eftersom inga extra ledningar eller filterkopplingar krävs. 6 Avancerat system för styrning och övervakning Timerstyrningscykler definierade för att nå önskad tryckdaggpunkt även vid full belastning. Automatisk återstart efter strömavbrott med aktuell cykelfas i minnet. Komplett statusinformation på lysdioder, skärm och tryckmätare. Fjärrlarm och fjärrstyrning. Purge saver contact: Torken kan pausa läckluftscykeln vid signal för avlast/stopp. Alla reglage skyddas mot vatten och damm tack vare IP54-elskåp. 7 Daggpunktsstyrning (tillval) Tryckdaggpunktsövervakning i realtid (hygrometer). Tryckdaggpunkten visas på styrenheten (och vid larm). Torken växlar inte till nästa torn förrän torkmedlet är mättat (baserat på inmatad tryckdaggpunkt). Under denna period sker inga läckluftsförluster.

8 CD : Enastående tillförlitlighet och tillgänglighet 1 Torkmedel av hög kvalitet Tryckdaggpunkt på -40 C/-40 F som standard (-70 C/-100 F som tillval). Upp till 30 % extra torkmedelsöverfyllning ger enhetligt bearbetningsresultat även under svåra förhållanden, till exempel vid höga temperaturer och tillfällig överbelastning. 2 Ventiler i rostfritt stål Spjällventiler helt i rostfritt stål med hög prestanda och med ställdon garanterar lång livslängd. 3 Överdimensionerade ljuddämpare med integrerade säkerhetsventiler Avancerad ljuddämpare gör att mottryck undviks, ökar läckluftseffektiviteten, ger skydd vid igensättning via den inbyggda säkerhetsventilen och minskar ljudnivån under avblåsning. 4 Galvaniserade rörledningar med flänsade anslutningar Flänsförsedda rör förenklar underhållsarbetet och minimerar risken för läckage. Rörens storlek är optimerade för lågt tryckfall vilket spar energi.

9 5 Filter Förfilter skyddar torkmedlet mot oljeföroreningar, vilket ökar torkmedlets livstid. Efterfilter skyddar ledningsnät mot torkmedelsdamm, vilket gör att föroreningar kan undvikas. Kan monteras direkt på torkens in- och utlopp för att minska tryckfallet. Lätt att montera och underhålla eftersom inga extra ledningar eller filterkopplingar krävs. 6 Avancerat system för styrning och övervakning Monterat i ett riktigt IP54-elskåp för att förenkla kabeldragning och öka säkerheten. Övervakning av alla parametrar för att garantera maximal tillförlitlighet vid installation. 7 Daggpunktsstyrning Tryckdaggpunktsövervakning i realtid (hygrometer). Tryckdaggpunkten visas på styrenheten (och vid larm). Torken växlar inte till nästa torn förrän torkmedlet är mättat (baserat på inmatad tryckdaggpunkt). Under denna period sker inga läckluftsförluster. 8 Robust och kompakt design Standardram, inklusive gaffeltrucksuttag och lyftöglor för enkel hantering. Breda behållare ger låg lufthastighet och längre kontakttid. Flänsar anslutna till behållare är monterade i topp- och bottenhöljen, vilket sänker enhetens totala höjd.

10 BD : Suverän tillförlitlighet och kostnadseffektivitet 1 Torkmedel av silikagel med lång livslängd Silikagel som har hög adsorptionsförmåga kräver mindre reaktiveringsenergi än andra torkmedel. Torkmedelsbädd i två lager det vattentäta bottenlagret skyddar det övre lagret. Tryckdaggpunkt på -40 C/-40 F som standard (-70 C/-100 F som tillval). Upp till 30 % extra torkmedelsöverfyllning ger enhetligt bearbetningsresultat även under svåra förhållanden, till exempel vid höga temperaturer och tillfällig överbelastning. 2 Ventiler i rostfritt stål Spjällventiler helt i rostfritt stål med hög prestanda och med ställdon garanterar lång livslängd. 3 Värmeaggregat med liten strömförbrukning Konstruktion i rostfritt stål ger lång livslängd. Förnicklad värmeaggregatsledning skyddar mot korrosion. Värmeaggregatet har monterats i ett isolerat rör för maximal energieffektivitet. Som tillval finns isolerade behållare för att ytterligare minska värmeförlusterna och öka den totala effektiviteten (standard på versionen med -70 C/-100 F daggpunkt). 4 Galvaniserade rörledningar med flänsade anslutningar Flänsförsedda rör förenklar underhållsarbetet och minimerar risken för läckage. Rörens storlek är optimerade för lågt tryckfall vilket spar energi.

11 5 Filter Förfilter skyddar torkmedlet mot oljeföroreningar, vilket ökar torkmedlets livstid. Efterfilter skyddar ledningsnät mot torkmedelsdamm, vilket gör att föroreningar kan undvikas. Kan monteras direkt på torkens in- och utlopp för att minska tryckfallet. Lätt att montera och underhålla eftersom inga extra ledningar eller filterkopplingar krävs. 6 Avancerat system för styrning och övervakning Monterat i ett riktigt IP54-elskåp för att förenkla kabeldragning och öka säkerheten. Övervakning av alla parametrar för att garantera maximal tillförlitlighet vid installation. 7 Daggpunktsstyrning Tryckdaggpunktsövervakning i realtid (hygrometer). Tryckdaggpunkten visas på styrenheten (och vid larm). Torken växlar inte till nästa torn förrän torkmedlet är mättat (baserat på inmatad tryckdaggpunkt). Under denna period förbrukar torken ingen energi. 8 Robust och kompakt design Standardram, inklusive gaffeltrucksuttag och lyftöglor för enkel hantering. Breda behållare ger låg lufthastighet och längre kontakttid. Flänsar anslutna till behållare är monterade i topp- och bottenhöljen, vilket sänker enhetens totala höjd.

12 Överlägsen energieffektivitet En torks energiförbrukning används i huvudsak för interna tryckfall och regenereringsprocesser. Det viktigaste ändamålet vid konstruktion av adsorptionstorkar är därför att hålla tryckfallet så lågt som möjligt och att utveckla teknik som möjliggör så effektiv regenerering som möjligt. Atlas Copcos torkar är konstruerade för att ha ett mycket lågt inre tryckfall, under 0,2 bar, och skapa den mest effektiva regenereringsprocessen. Lågt tryckfall sparar energi och minskar driftskostnaderna Om en adsorptionstork får högt internt tryckfall måste kompressorns utloppstryck sättas till ett högre värde än vad som egentligen krävs, vilket leder till energislöseri och ökar driftkostnaderna. I till exempel en airnet-ledning för 7 bar kan varje bar i minskat tryck potentiellt ge 7 % lägre energiförbrukning och 25 % minskning av förluster genom luftläckage. Atlas Copco har därför gjort stora satsningar för att minimera tryckfallet i sina torkar. Resultatet är att de flesta CD + - och BD + -torkar har ett tryckfall under 0,2 bar. Årlig energikostnad 0 1 bar Tryckfall Effektiv regenerering tack vare daggpunktsstyrning Atlas Copcos adsorptionstorkar i serien CD + och BD + har ett avancerat system för energihushållning med inbyggd daggpunktsstyrning. Det gör torkarna effektivare, vilket leder till energibesparingar på upp till 90 %, beroende på installation och användning. Principen är enkel. Även om regenereringstiden är konstant, styrs fördröjningen före byte från det ena tornet till det andra via PDP-givaren. Den är ansluten till en hygrometer som exakt mäter resterande fukt i utloppets tryckluft. Så snart önskad tryckdaggpunkt nås, återupptas den pausade torkcykeln genom byte till det torra tornet. Att fördröja cykler på detta sätt ger stora energibesparingar. Det sker när driftsförhållandena underskrider satta referensparametrar, eller när flödet varierar under den maximala nominella belastningen. Vanlig tork Atlas Copco-tork Energiförbrukning Tryckfall (i genomsnitt 10 %) Regenerering (i genomsnitt 90 %) Minskat tryckfall under 0,2 bar Daggpunktsstyrning för energibesparing på upp till 90 %

13 Steget före inom kontroll och övervakning Atlas Copcos Elektronikon -system för styrning och övervakning sköter fortlöpande CD + - eller BD + -torken så att optimal produktivitet och effektivitet säkerställs varhelst enheten är installerad. Användarvänligt gränssnitt Den grafiska och högupplösta 3,5-tumsfärgskärmen med ikoner och lysdiodsindikatorer för viktiga händelser är lätt att använda och stöder 32 språk. Tangentbordet är tåligt för att klara tuff behandling i krävande miljöer. Heltäckande information om service Viktig information visas, inklusive serviceplanindikatorn och meddelanden för förebyggande underhåll. Styrning och övervakning Internetbaserad visualisering Elektronikon -systemet övervakar och visar viktiga parametrar såsom daggpunkt, behållartryck och inloppstemperatur, och har en energibesparingsindikator. Internetbaserad visualisering av din tork är möjlig med hjälp av en enkel Ethernet-anslutning. AIRConnect AIRConnect är ett avancerat paket för fjärrövervakning som ger fullständig analys och noggrann styrning. Det kan anpassas för att tillgodose specifika kundbehov, från enkla larmmeddelanden via e-post eller SMS till visualisering via fältbuss, LAN eller Internet, inklusive avancerade rapporteringstjänster.

14 Optimera ditt system Leveransomfattning Luftkrets Spjällventiler i rostfritt stål* Galvaniserade in- och utloppsledningar* Flänsar för luftinlopp och luftutlopp Isolerade värmeaggregatsrör och anslutningsrör till behållare (bara på BD + ) Anslutningar DIN-flänsar ANSI-flänsar Elektriska komponenter Förmonterat elskåp Elektronikon -system för styrning och övervakning** Skyddsklass IP54 Spänningsfria kontakter för fjärrlarm och varningssignaler Tryckdaggpunktsgivare och -styrning*** Ramkonstruktion Basram med gaffeltrucksurtag Lyfthål* Typgodkännande PED-godkännande ASME-godkännande CRN-godkännande ML-godkännande * Inte på CD ** och CD med timerstyrning *** Inte på CD med timerstyrning Extra funktioner och tillval Tillval CD CD CD BD BD Maximalt arbetstryck 14,5 bar(e) 2:a nivån PDP-avläsning Tryckdaggpunkt -70 C/-100 F För- och efterfilterpaket för GA oljeinsprutad kompressor* För- och efterfilterpaket för Z oljefri kompressor Säkerhetsventiler (ej på CD + 50 Hz-versionerna) Sonic-munstycke Minimitryckventil GSM Connect Version med hög inloppstemperatur Version med hög omgivningstemperatur Torktornsisolering Optimerat läckluftsmunstycke (4 5,5 8,5 10 bar(e)) Fläktens inloppsfilter Extern styrluftsanslutning för inlopp med lågt tryck IP65-skåp NEMA 4-skåp NEMA 4X-skåp Omvända in- och utloppsledningar Pneumatisk styrning Väggmonteringssats Dp-strömställare på filter Läckluft Läckluft Ingen läckluft / - / Standard Tillval - Ej tillgängligt * Med elektronisk tryckfallsövervakning Sortiment av adsorptionstorkar Livscykelkostnad 52 CD kubikfot/min CD BD BD * * med kylning utan läckluft l/s

15 Tekniska specifikationer Kallregenererade adsorptionstorkar TORKTYP Inloppsflöde FAD 7 bar(e)/100 psig l/s m³/h Tryckfall (utan filter) bar psi Inlopps-/ utloppsanslutningar 50 Hz: G/PN16 60 Hz: NPT/DN Filterstorlekar (rekommenderade) Dimensioner Förfilter Efterfilter mm tum 1 µm 0,1 ppm 0,01 µm 0,01 ppm Vikt 1 µm L B H L B H kg lbs CD ,06 0,87 ½" DD32 PD32 DDp ,7 7,9 48, CD ,09 1,23 ½" DD32 PD32 DDp ,7 7,9 48, CD ,10 1,38 ½" DD32 PD32 DDp ,7 7,9 58, CD , " DD60 PD60 DDp ,7 7,9 72, CD ,12 1,74 1" DD60 PD60 DDp ,7 14,3 48, CD ,16 2,32 1" DD60 PD60 DDp ,7 14,3 58, CD ,33 4,79 1½" DD120 PD120 DDp ,7 14,3 72, CD ,35 5,08 1½" DD120 PD120 DDp ,7 14,3 72, CD ,43 6,24 1½" DD150 PD150 DDp ,7 20,7 72, CD ,12 1,74 1½" DD120 PD120 DDp ,4 28,7 66, CD ,16 2,32 1½" DD150 PD150 DDp ,9 33,4 68, CD ,20 2,90 1½" DD175 PD175 DDp ,9 33,4 68, CD ,14 2,03 2" DD280 PD280 DDp ,5 37,8 71, CD ,19 2,76 2" DD280 PD280 DDp ,2 43,9 73, CD ,10 1,45 DN80 DD390 PD390 DDp , CD ,10 1,45 DN80 DD390 PD390 DDp , CD ,10 1,45 DN80 DD520 PD520 DDp CD ,10 1,45 DN100 DD780 PD780 DDp CD ,10 1,45 DN100 DD1050 PD1050 DDp CD ,11 1,60 DN125 DD1400 PD1400 DDp Varmregenererade adsorptionstorkar TORKTYP Inloppsflöde FAD 7 bar(e)/100 psig l/s m³/h kubikfot/min kubikfot/min Genomsnittlig energiförbrukning Tryckfall (utan filter) kw hk bar psi Inlopps-/ utloppsanslutningar 50 Hz: G/PN16 60 Hz: NPT/DN Filterstorlekar (rekommenderade) Dimensioner Förfilter Efterfilter mm tum 1 µm 0,1 ppm 0,01 µm 0,01 ppm Vikt 1 µm L B H L B H kg lbs Kylning med läckluft BD ,1 0,20 2,90 1 1/2" DD120 PD120 DDp BD ,1 0,20 2,90 1 1/2" DD150 PD150 DDp BD ,8 0,20 2,90 1 1/2" DD175 PD175 DDp BD ,4 0,20 2,90 2" DD280 PD280 DDp BD ,4 0,20 2,90 2" DD280 PD280 DDp BD ,6 0,12 1,74 80 DD390 PD390 DDp BD ,2 13,8 0,12 1,74 80 DD390 PD390 DDp BD ,0 16,2 0,12 1,74 80 DD520 PD520 DDp BD ,1 0,12 1, DD780 PD780 DDp BD ,7 0,12 1, DD1050 PD1050 DDp BD ,6 0,10 1, DD1400 PD1400 DDp BD ,7 0,16 2, DD1800 PD1800 DDp BD ,3 0,22 3, DD2100 PD2100 DDp BD ,2 0,18 2, DD3150 PD3150 DDp Kylning utan läckluft BD ,6 0,12 1,74 80 DD390 PD390 DDp BD ,7 14,4 0,12 1,74 80 DD390 PD390 DDp BD ,2 17,8 0,12 1,74 80 DD520 PD520 DDp BD ,4 31,6 0,12 1, DD780 PD780 DDp BD ,4 43,7 0,12 1, DD1050 PD1050 DDp BD ,0 0,10 1, DD1400 PD1400 DDp BD ,8 0,16 2, DD1800 PD1800 DDp BD ,7 0,22 3, DD2100 PD2100 DDp BD ,7 0,18 2, DD3150 PD3150 DDp Referensförhållanden: Prestanda enligt ISO 7183:2007 Luftinloppstemperatur: 35 C/100 F Relativ luftfuktighet: 100 % Torkens inloppstryck för 11-bar-versionerna, efter inloppsfiltrering L B H

16 Med innovation som drivkraft Med mer än 130 år av innovation och erfarenhet levererar Atlas Copco produkter och tjänster för att hjälpa ditt företag att maximera effektivitet och produktivitet. Som marknadsledare arbetar vi för att erbjuda hög luftkvalitet till lägsta möjliga ägandekostnad. Genom kontinuerlig innovation strävar vi efter att säkra ditt luftbehov utan bekymmer. Bygger på samarbete Som en del i vår långsiktiga relation med våra kunder har vi byggt upp en omfattande kunskap om många skiftande processer, behov och mål. Detta ger oss flexibiliteten att effektivt producera anpassade tryckluftslösningar som uppfyller och överträffar dina förväntningar. En engagerad affärspartner Med närvaro i över 170 länder levererar vi kundservice av högsta kvalitet när som helst, var som helst. Våra skickliga tekniker är tillgängliga dygnet runt och stöds av en effektiv logistikorganisation, vilket garanterar snabb leverans av originalreservdelar när du behöver dem. Vi strävar efter att tillhandahålla den bästa kunskapen och tekniken för att hjälpa ditt företag att producera, växa och lyckas. Du kan vara säker på att din överlägsna produktivitet är Atlas Copcos viktigaste mål! Tryckt i Belgien Kan ändras utan förgående meddelande. Andas aldrig in tryckluft som inte renats i enlighet med gällande lagstiftning och standarder.

Atlas Copco Varmregenererade adsorptionstorkar. BD 100-3000 100-3000 l/s

Atlas Copco Varmregenererade adsorptionstorkar. BD 100-3000 100-3000 l/s Atlas Copco Varmregenererade adsorptionstorkar BD 100-3000 100-3000 l/s Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet så att du som kund får ut maximalt av kärnverksamheten.

Läs mer

Atlas Copco. Rening av medicinsk luft MED-serien (7-145 l/s / 15-307 cfm)

Atlas Copco. Rening av medicinsk luft MED-serien (7-145 l/s / 15-307 cfm) Atlas Copco MED-serien (7-145 l/s / 15-307 cfm) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs att ren medicinsk luft levereras till operationssalar

Läs mer

ADSORPTIONS- TORKAR FÖR ÖVERLÄGSEN PRODUKTIVITET

ADSORPTIONS- TORKAR FÖR ÖVERLÄGSEN PRODUKTIVITET ADSORPTIONS- TORKAR FÖR ÖVERLÄGSEN PRODUKTIVITET CD + -serien (25-1400 l/s, 5-2968 kubikfot/min) BD + -serien (100-000 l/s, 212-660 kubikfot/min) XD + -serien (550-600 l/s, 1165-7628 kubikfot/min) KOMPLETT

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Din vakuumspecialist På Atlas Copco har vi utvecklat högtekniska vakuumpumpar i många

Läs mer

Atlas Copco. Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk)

Atlas Copco. Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk) Atlas Copco Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk) AH-serien med direktdrift: små, praktiska och oljefria AH-seriens oljefria kompressorer är konstruerade för en mängd tillämpningar. Utan

Läs mer

Atlas Copco Lösningar för kvalitetsluft. SD-membrantorkar

Atlas Copco Lösningar för kvalitetsluft. SD-membrantorkar Atlas Copco Lösningar för kvalitetsluft SD-membrantorkar Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet för att kunden skall få ut maximalt av sin kärnverksamhet. Du väljer

Läs mer

Roterande kompressionsvärmeregenererade. trumtorkar

Roterande kompressionsvärmeregenererade. trumtorkar Roterande kompressionsvärmeregenererade trumtorkar MDserien (000 l/s, 448480 cfm) NDserien (3000 l/s, 6368480 cfm) MDGserien (450 l/s, 954 cfm) Kostnadseffektiv torr luft för din applikation Ren och torr

Läs mer

Atlas Copco Kallregenererade adsorptionstorkar för tryckluft. CD-serien CD 2-17 / CD 25-100 / CD 110-300 / CD 390-1050

Atlas Copco Kallregenererade adsorptionstorkar för tryckluft. CD-serien CD 2-17 / CD 25-100 / CD 110-300 / CD 390-1050 Atlas Copco Kallregenererade adsorptionstorkar för tryckluft CD-serien CD -7 / CD -00 / CD 0-00 / CD 90-00 Total förmåga, totalt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet så att du som

Läs mer

Atlas Copco. Efterkylare, vattenavskiljare och kondensavledare. HD 4-96 och TD 8-650, WSD och WD 80/EWD

Atlas Copco. Efterkylare, vattenavskiljare och kondensavledare. HD 4-96 och TD 8-650, WSD och WD 80/EWD Atlas Copco Efterkylare, vattenavskiljare och kondensavledare HD -96 och TD 8-650, WSD 25-750 och WD 80/EWD 50-1500 Ett sortiment bestående av effektiva efterkylare och vattenavskiljare som passar till

Läs mer

Atlas Copco Adsorptionstorkar. MD l/s

Atlas Copco Adsorptionstorkar. MD l/s Atlas Copco Adsorptionstorkar MD 5-25 88-25 l/s Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet så att du som kund får ut maximalt av kärnverksamheten. Du väljer ur vårt

Läs mer

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer Drift med variabelt varvtal + (7-37 kw/10-50 hk)

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer Drift med variabelt varvtal + (7-37 kw/10-50 hk) Atlas Copco Oljeinsprutade skruvkompressorer Drift med variabelt varvtal + (7-37 kw/10-50 hk) Exceptionella besparingar Ingen tomgångstid Tyst drift Tar liten plats Den nya revolutionerande kompressorn

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

D-FILTER FÖR REN TRYCKLUFT

D-FILTER FÖR REN TRYCKLUFT FILTER D DFILTER FÖR REN TRYCKLUFT Tryckluftskvalitet är direkt relaterat till din kompressors driftsförhållanden. De flesta kompressorintagsfilter avlägsnar partiklar större än 2 µm. Mindre partiklar

Läs mer

Atlas Copco. Lösningar för kvalitetsluft. Tryckluftsfilter

Atlas Copco. Lösningar för kvalitetsluft. Tryckluftsfilter Atlas Copco Lösningar för kvalitetsluft Tryckluftsfilter Fullt ansvar för miljön Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet så att du som kund får ut maximalt av kärnverksamheten. Du väljer i vårt

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

LZ OLJEFRI KOMPRESSOR. En oljefri lösning utan kompromisser

LZ OLJEFRI KOMPRESSOR. En oljefri lösning utan kompromisser Z OJEFRI KOMPRESSOR En oljefri lösning utan kompromisser ÖGSTA PRESTANDA Kolvkompressorer har alltid varit ett attraktivt alternativ: robusta, med låga underhållskrav och energieffektiva. Men denna höga

Läs mer

Atlas Copco trycklufttorkar. Kyltorkar FX-serie 50Hz INDUSTRIPRESTANDA ENKEL TILLFÖRLITLIGHET

Atlas Copco trycklufttorkar. Kyltorkar FX-serie 50Hz INDUSTRIPRESTANDA ENKEL TILLFÖRLITLIGHET Atlas Copco trycklufttorkar Kyltorkar FX-serie 50Hz INDUSTRIPRESTANDA ENKEL TILLFÖRLITLIGHET Luftförbättring en klok investering Den dolda faran med obehandlad luft När den omgivande luften komprimeras

Läs mer

OLJEINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. GA 7-37 VSD+ (7-37 kw/10-50 hk)

OLJEINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. GA 7-37 VSD+ (7-37 kw/10-50 hk) OLJEINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER GA 7-37 VSD+ (7-37 kw/10-50 hk) DEN NYA REVOLUTIONERANDE KOMPRESSORN FRÅN ATLAS COPCO Med sin innovativa vertikala konstruktion är Atlas Copcos GA 7-37 VSD+ revolutionerande

Läs mer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Atlas Copco Transportabla luftkompressorer XA(T,H)S 106-136 101-135 l/s, 6,1-8,1 m 3 /min vid 7-12 bar(e), 102-175 psig Vi bryr oss om dina tryckluftsbehov XA(S) 106 till 136 Dd är specialkonstruerade

Läs mer

Energiförbrukning Tryckluftsproduktion. Spara energi i din tryckluftsanläggning. Livscykelkostnad för tryckluftsanläggningen. Genomsnittliga förluster

Energiförbrukning Tryckluftsproduktion. Spara energi i din tryckluftsanläggning. Livscykelkostnad för tryckluftsanläggningen. Genomsnittliga förluster Spara energi i din tryckluftsanläggning Energiförbrukning Tryckluftsproduktion Svensk industri använder 3% = 1,7 TWh av den totala elenergin till tryckluftsproduktion. 8% = 0,6 TWh av verkstadsindustrins

Läs mer

HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar

HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar VISSTE NI ATT? Energikostnaden är ca 70% av livscykelkostnaden för en typisk tryckluftsanläggning. Vet ni var er anläggning befinner sig i detta genomsnitt?

Läs mer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Atlas Copco Transportabla luftkompressorer XA(T,H)S 37-97 32-89 l/s, 1,9-5,3 m 3 /min, vid 7-12 bar(e), 102-175 psig Serie 7 Ett fullständigt sortiment utformat för att ge så nöjda kunder som möjligt Kompressorerna

Läs mer

Skruvkompressor CSM N 2 5,5 10 HK

Skruvkompressor CSM N 2 5,5 10 HK Skruvkompressor CSM N 2 5,5 10 HK Med dubbelt utlopp för luft/kväve T E K N I K A T T L I T A P Å En komplett enhet med liten uppställningsyta Tillgång till kvävgas VAR, HUR och NÄR DU BEHÖVER DET med

Läs mer

Aktivkoladsorberare. Serien ACT I kontinuerlig drift för högsta möjliga tryckluftskvalitet Flöde 1,17 till 154,53 m³/min, tryck 4 till 48 bar

Aktivkoladsorberare. Serien ACT I kontinuerlig drift för högsta möjliga tryckluftskvalitet Flöde 1,17 till 154,53 m³/min, tryck 4 till 48 bar KOMPRESSORER Aktivkoladsorberare Serien ACT I kontinuerlig drift för högsta möjliga tryckluftskvalitet Flöde 1,17 till 154,53 m³/min, tryck 4 till 48 bar www.kaeser.com Serien ACT I kontinuerlig drift

Läs mer

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet Atlas Copco Eftermarknadstjänster Trygga servicelösningar för din verksamhet Air-tjänster för optimal energibesparing Våra energibesparande Air-tjänster kan radikalt minska livscykelkostnaden för din tryckluftanläggning.

Läs mer

GX 2-11. Tyst och kraftfull med total tillförlitlighet. 2,2-11 kw/3,0-15 hk. Oljeinsprutade skruvkompressorer

GX 2-11. Tyst och kraftfull med total tillförlitlighet. 2,2-11 kw/3,0-15 hk. Oljeinsprutade skruvkompressorer GX 2-11 2,2-11 kw/3,0-15 hk Oljeinsprutade skruvkompressorer Tyst och kraftfull med total tillförlitlighet GX 2-11: Industriteknik för verkstaden. Atlas Copcos skruvkompressorer har alltid varit normgivande

Läs mer

Kyltorkar. FD-serien ( l/s, kubikfot/min)

Kyltorkar. FD-serien ( l/s, kubikfot/min) Kyltorkar FDserien (6 4 000 l/s, 13 8 480 kubikfot/min) Varför ska man använda torr tryckluft? Tryckluft används i en mängd olika tillämpningar inom industrin. Oavsett var tryckluften används måste den

Läs mer

Skruvkompressorer upp till 37kW. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer upp till 37kW. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer upp till 37kW Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov, så gör Om du väljer vårt omfattande erbjudande med oljeinsprutade skruvkompressorer under

Läs mer

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 30 + -90/GA 37-90 VSD (30-90 kw/40-125 hk)

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 30 + -90/GA 37-90 VSD (30-90 kw/40-125 hk) Atlas Copco Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 30 + -90/GA 37-90 VSD (30-90 kw/40-125 hk) Den ultimata, intelligenta och effektiva lösningen Atlas Copcos GA 30 + -90-kompressorer ger dig enastående hållbarhet,

Läs mer

Skruvkompressorer under 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer under 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer under 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så gör vårt Om du väljer vårt omfattande erbjudande med oljeinsprutade skruvkompressorer

Läs mer

Atlas Copco Stationära luftkompressorer. L-serien Oljesmorda och oljefria kolvkompressorer 0,75 20 hk/0,55 15 kw LÅNG LIVSLÄNGD LITET UNDERHÅLL

Atlas Copco Stationära luftkompressorer. L-serien Oljesmorda och oljefria kolvkompressorer 0,75 20 hk/0,55 15 kw LÅNG LIVSLÄNGD LITET UNDERHÅLL Atlas Copco Stationära luftkompressorer Lserien Oljesmorda och oljefria kolvkompressorer 0,75 hk/0,55 kw LÅNG LIVSLÄNGD LITET UNDERHÅLL Atlas Copcos Lserie, oljefria och oljesmorda kolvkompressorer med

Läs mer

Oljefria kolvkompressorer Serie DENTAL

Oljefria kolvkompressorer Serie DENTAL www.kaeser.com Oljefria kolvkompressorer Serie DENTA kapacitet 65 till 950 l/min Tryck 10 bar Skäl till att välja KAESER dentalkompressorer Som användare förväntar du dig framför allt säker tryckluftsförsörjning

Läs mer

KYLTORKARDW DW 2-420

KYLTORKARDW DW 2-420 KYLTORKAR DW DW 2-420 VATTEN I TRYCKLUFT Atmosfärsluft innehåller vatten i form av ånga i olika volymer i förhållande till rådande omgivning. Vid komprimering dras detta vatten in med luften. Efter komprimeringen

Läs mer

OLJEFRIA, VATTENINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. AQ 15-55 VSD/AQ 30-55 (15-55 kw/20-75 hk)

OLJEFRIA, VATTENINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. AQ 15-55 VSD/AQ 30-55 (15-55 kw/20-75 hk) OLJEFRIA, VATTENINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER AQ 15-55 VSD/AQ 30-55 (15-55 kw/20-75 hk) KRAFTFULL OLJEFRI LUFT När det handlar om ren, oljefri tryckluft så har du inte råd att kompromissa med kvaliteten.

Läs mer

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW är en ny generation luft/vattenvärmepumpar. Här förenar vi mer än 35 års erfarenhet av värmepumpteknik med den senaste utvecklingen. Resultatet blir en värmepump

Läs mer

Kompressorer till Bil & Verkstad. Människor. Passion. Prestanda.

Kompressorer till Bil & Verkstad. Människor. Passion. Prestanda. Kompressorer till Bil & Verkstad Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Vårt fokus på fordonsindustrin I decennier har Chicago Pneumatics hjärta vurmat lite extra för fordonsverkstadsindustrin.

Läs mer

Atlas Copco Oljefri luft för tandläkar- och medicinska tillämpningar

Atlas Copco Oljefri luft för tandläkar- och medicinska tillämpningar Atlas Copco Oljefri luft för tandläkar- och medicinska tillämpningar Högklassig operationsluft Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet för att kunden ska få ut maximalt

Läs mer

rar reglering av kompressor. Systemet är förberett för att kunna styra och kontrollera ett nätverk med upp till sex anslutna kompressorer.

rar reglering av kompressor. Systemet är förberett för att kunna styra och kontrollera ett nätverk med upp till sex anslutna kompressorer. NEWTON HÖGSTA PRESTANDA FÖR DE MEST KRÄVANDE LÖSNINGARNA NEWTON-serien är direktdrivna kompressorer för optimering av energiförbrukning. Låga varvtal och låg arbetstemperatur ger bästa prestanda och förlänger

Läs mer

ren luft för din dentala klinik

ren luft för din dentala klinik ren och tyst dental ren luft för din dentala klinik JUN-AIR presenterade den första kompressorn för nästan 50 år sedan och har sedan dess utvecklat teknik och design, vilket gjort JUN-AIR kompressorer

Läs mer

Luftfiltrering. Innovation Tillförlitlighet Effektivitet

Luftfiltrering. Innovation Tillförlitlighet Effektivitet Luftfiltrering Innovation Tillförlitlighet Effektivitet Ni, Ert Företag och Vår Miljö Ingersoll Rand Ingersoll Rands nästa generation tryckluftsfilter presenteras med vår nya mätare som visar när det är

Läs mer

Rost, korrosion och läckage hotar även det bästa distributionsnät. Endast kvalitetslösningar håller din lufttrycksdistribution i optimal form

Rost, korrosion och läckage hotar även det bästa distributionsnät. Endast kvalitetslösningar håller din lufttrycksdistribution i optimal form Rost, korrosion och läckage hotar även det bästa distributionsnät Endast kvalitetslösningar håller din lufttrycksdistribution i optimal form Förbättrar produktiviteten, kvaliteten och effektiviteten i

Läs mer

Lamellkompressor HV 01 04

Lamellkompressor HV 01 04 HV 01 04 Lamellkompressorn är baserat på en mycket välbeprövad teknologi som har utvecklats under 50 år. IP55 klass F motorn driver kompressorenheten direkt med låga varvtal. Ingen växellåda, inga remmar

Läs mer

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien PARKETTAPPLICERING Mixons systemlösning för parkettapplicering används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det horisontella fältet på träets ovansida.

Läs mer

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem DAIKIN BERGVÄRME Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump RÄTT VÄRMEPUMP FÖR ALLA FÖRHÅLLANDEN Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Rost, korrosion och läckage hotar även det bästa distributionsnätet. Endast kvalitetslösningar håller din lufttrycksdistribution i optimal form

Rost, korrosion och läckage hotar även det bästa distributionsnätet. Endast kvalitetslösningar håller din lufttrycksdistribution i optimal form Rost, korrosion och läckage hotar även det bästa distributionsnätet Endast kvalitetslösningar håller din lufttrycksdistribution i optimal form Förbättra produktiviteten, kvaliteten och effektiviteten i

Läs mer

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin bergvärme Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump Rätt värmepump för alla förhållanden Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Komprimerad luft inom livsmedelsindustrin. Riktlinjer och lösningar för produktion, torkning och filtrering av tryckluft.

Komprimerad luft inom livsmedelsindustrin. Riktlinjer och lösningar för produktion, torkning och filtrering av tryckluft. Komprimerad luft inom livsmedelsindustrin Riktlinjer och lösningar för produktion, torkning och filtrering av tryckluft. Tryckluft i livsmedelsprocessen en källa till kontaminering? I de allra flesta företag

Läs mer

ADSORPTIONSTORKNING: VARFÖR?

ADSORPTIONSTORKNING: VARFÖR? ADSORPTIONSTORK DB ADSORPTIONSTORKNING: VARFÖR? Moderna industrier kräver tryckluft med ständigt förbättrad filtrering samt låg daggpunkt och liten vattenmängd. Dagens utrustning är mer avancerad eftersom

Läs mer

eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning

eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning Två av de viktigaste faktorerna som påverkar inomhusluft är lufttemperaturen och luftfuktigheten, men att

Läs mer

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER Mixons system för separat limning av bärande konstruktioner används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det

Läs mer

KSV. Frekvensstyrda Skruvkompressorer 11-22 Kw

KSV. Frekvensstyrda Skruvkompressorer 11-22 Kw Frekvensstyrda Skruvkompressorer 11-22 Kw Resultatet är en extremt tyst och användarvänlig kompressor med reducerad elförbrukning och återvinningsbara komponenter. = Energibesparingar och lägre CO2 utsläpp

Läs mer

!" # $ %&%%'% &%&(%%

! # $ %&%%'% &%&(%% !"#$%&%%'% &%&(%% &)*+,-+./-010/*+223 *+223... 3 ()21442... 3 2.1 ANSLUTNINGAR:... 3 2.2 RÖRLEDNINGAR:... 3 2.3 UPPACKNING:... 3 2.4 INSTALLATIONSPLATS:... 3 2.5 FYLLNING OCH START AV UTRUSTNINGEN... 4

Läs mer

Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet!

Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet! Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet! Minimum Size Maximum Power Varför investera i kostsamma högtryckspumpar, när ni kan få högtryckshydraulik med ert redan befintliga låga hydraultryck

Läs mer

E6 Belysning för parkeringshus och tekniska utrymmen

E6 Belysning för parkeringshus och tekniska utrymmen ETAP 2 Belysning för parkeringshus och tekniska utrymmen E6-serien har inte bara utformats särskilt för allmänbelysning i parkeringshus, tekniska utrymmen och källare, utan också för lätt industri och

Läs mer

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,36 m 3 /min acfm

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,36 m 3 /min acfm www.almig.se SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,36 m 3 /min 7 124 acfm 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH Namnet garanterar toppteknologi inom tryckluftsbranschen. ALMiG har

Läs mer

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,34 m 3 /min acfm

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,34 m 3 /min acfm www.almig.se SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,34 m 3 /min 7 124 acfm 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH ett namn som är en garanti för spetsteknikkompetens inom tryckluftsområdet.

Läs mer

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 5-11/GA 5-15 VSD

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 5-11/GA 5-15 VSD Atlas Copco Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 5-11/GA 5-15 VSD Den ultimata lösningen som passar överallt Atlas Copcos GA-kompressorer ger enastående prestanda, flexibel drift och hög produktivitet,

Läs mer

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten WASTE WATER Solutions Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten Återvinning av termisk energi från kommunalt och industriellt avloppsvatten Uc Ud Ub Ua a kanal b avloppstrumma med sil från HUBER och

Läs mer

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz)

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz) Elektriska dränkbara länspumpar Medelstora och stora WEDA-pumpar (5 Hz) WEDA länspumpar Pumpar i WEDA-serien och deras tillbehör är konstruerade för en mängd olika applikationer för avvattning. De ger

Läs mer

Pneumatiska skaktransportörer har länge använts inom industrin. Nu finns Elektriska. Varför byta? Våra argument är:

Pneumatiska skaktransportörer har länge använts inom industrin. Nu finns Elektriska. Varför byta? Våra argument är: Pneumatiska skaktransportörer har länge använts inom industrin. Nu finns Elektriska. Varför byta? Våra argument är: Arbetsmiljö Energiåtgång Tillförlitlighet Totalekonomi Arbetsmiljöverket varnar för skadlig

Läs mer

Kärnan i ett noggrannt konstruerat system för värmeväxling med ånga...

Kärnan i ett noggrannt konstruerat system för värmeväxling med ånga... Kärnan i ett noggrannt konstruerat system för värmeväxling med ånga... Exakt matchande ångreglering. Plattvärmeväxlare med hög effekt och snabb respons. Minimal risk för beläggningar. Riggen kan kompletteras

Läs mer

TRYCKLUFT. Slang- och kabelupprullare. Suverän prestanda, robust konstruktion och användarvänlig

TRYCKLUFT. Slang- och kabelupprullare. Suverän prestanda, robust konstruktion och användarvänlig TRYCKLUFT Slang- och kabelupprullare Suverän prestanda, robust konstruktion och användarvänlig 2 För yrkesmässigt användande i industrimiljö. Tillfredställer de behov som finns i professionella arbetsmiljöer

Läs mer

KA - KA PLUS. SKRUVKOMPRESSORER 2,2-7,5 Kw

KA - KA PLUS. SKRUVKOMPRESSORER 2,2-7,5 Kw KA - KA PLUS SKRUVKOMPRESSORER 2,2-7,5 Kw KA - KA PLUS en ny serie teknologiskt avancerade kompressorer är resultatet av en utförlig forsknings- och utvecklingsprocess. Resultatet är en extremt tyst och

Läs mer

COS luftkylda kylaggregat

COS luftkylda kylaggregat 1.1401.13 COS luftkylda kylaggregat Nu även med Bitzer Allmänt COS tillverkar kylaggregat för industriella och kommersiella installationer. Aggregaten är avsedda för utomhusplacering och är korrosionsskyddade

Läs mer

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja.

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat

Läs mer

www.almig.se Varvtalsreglerade skruvkompressorer Luftflöde: 0,16 4,27 m 3 /min 6 145 acfm

www.almig.se Varvtalsreglerade skruvkompressorer Luftflöde: 0,16 4,27 m 3 /min 6 145 acfm www.almig.se Varvtalsreglerade skruvkompressorer Luftflöde: 0,16 4,27 m 3 /min 6 145 acfm 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH Namnet garanterar toppteknologi inom tryckluftsbranschen.

Läs mer

www.almig.se VARVTALSREGLERADE SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 0,18 4,12 m 3 /min 6 145 acfm

www.almig.se VARVTALSREGLERADE SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 0,18 4,12 m 3 /min 6 145 acfm www.almig.se VARVTALSREGLERADE SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 0,18 4,12 m 3 /min 6 145 acfm 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH Ett namn som är en garanti för spetsteknikkompetens

Läs mer

Effektiva och säkra fläktar, kompressorer och blåsmaskiner

Effektiva och säkra fläktar, kompressorer och blåsmaskiner Effektiva och säkra fläktar, kompressorer och blåsmaskiner Tillförlitlig drift sk yddar din process Tillförlitlig drift Energibesparing Låg driftkostnad Ökad livslängd på utrustningen Vill du skydda din

Läs mer

Slangreparation och underhåll

Slangreparation och underhåll Slangreparation och underhåll Stort sortiment från en enda leverantör Unika hållbara konstruktioner Snabba och tillförlitliga prestanda Typ Antal modeller Sida Provtryckningspumpar 2 9.2 Rörfrysar 2 9.3

Läs mer

FLÄKTKONVEKTOR 42N DEN NYA GENERATIONEN ELEGANS, PRESTANDA, KOMFORT

FLÄKTKONVEKTOR 42N DEN NYA GENERATIONEN ELEGANS, PRESTANDA, KOMFORT FLÄKTKONVEKTOR 42N DEN NYA GENERATIONEN ELEGANS, PRESTANDA, KOMFORT ENERGIEFFEKTIVITET EN SJÄLVKLAR SUCCE Den nya IDROFAN passar väl med de nya normerna för energisnåla byggnader. Den erbjuder ökade energibesparingar

Läs mer

Upptäck Mono EZstrip Family

Upptäck Mono EZstrip Family Upptäck Mono EZstrip Family Unik (MIP) Maintenance In Place teknik! Titta på demonstrationer på smartphone: Fördelar med produktfamiljen EZstrip Maintenance In Place Snabbt och enkelt byte av förbrukningsdelar,

Läs mer

Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow. När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser.

Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow. När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser. Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser. Med hundra års erfarenhet Tack vare vår mångåriga erfarenhet av installerade system med vakuumpumpar

Läs mer

Flöde Möjliga filtreringsgrader Anslutningar Minsta drifttryck. Automatiskt filter anpassat för höga smustlaster och krävande miljöer.

Flöde Möjliga filtreringsgrader Anslutningar Minsta drifttryck. Automatiskt filter anpassat för höga smustlaster och krävande miljöer. MAP Flöde Möjliga filtreringsgrader Anslutningar Minsta drifttryck Upp till 4500 m³/h 5000-200 mikron Upp till EN800 (32 ) 1 bar Automatiskt filter anpassat för höga smustlaster och krävande miljöer. Driftsäkert

Läs mer

Filter. Alfa Port-filter ALF 13:2. Läs mer på sidan 13:7. Läs mer på sidan 13:3

Filter. Alfa Port-filter ALF 13:2. Läs mer på sidan 13:7. Läs mer på sidan 13:3 Kapitel 13 1 Alfa Laval Group 2 Värme- och kylapplikationer från Alfa Laval 3 Användningsområden 4 Teorin bakom värmeöverföring 5 Produktsortiment 6 Packningsförsedda plattvärmeväxlare 7 Lödda plattvärmeväxlare

Läs mer

Automag. Självrensande och helautomatisk magnetfilter

Automag. Självrensande och helautomatisk magnetfilter Automag Självrensande och helautomatisk magnetfilter Självrensande magnetf Magnetfilter Automag av Eclipse Magnetics tillverkas med användning av kraftfull sällsynt substans av jordartsmetall - magnetiskt

Läs mer

Dränkbara slitstarka pumpar för uthyrning, bygg och anläggning, tunnelarbeten, gruvor och andra krävande användningsområden

Dränkbara slitstarka pumpar för uthyrning, bygg och anläggning, tunnelarbeten, gruvor och andra krävande användningsområden Dränkbara slitstarka pumpar för uthyrning, bygg och anläggning, tunnelarbeten, gruvor och andra krävande användningsområden Länspumpar: Minex Minette Minor Major Master Matador Master S Maxi Magnum Slampumpar:

Läs mer

Serverrack med kyla. Kyld korridor, EHDC Open Loop, EHDC Closed Loop. Kapsling av kall korridor

Serverrack med kyla. Kyld korridor, EHDC Open Loop, EHDC Closed Loop. Kapsling av kall korridor Serverrack med kyla Kyld korridor, EHDC Open Loop, EHDC Closed Loop Racktech har ett heltäckande utbud för bästa möjliga kylning av serverrack med hjälp av kall korridor, EHDC Open Loop samt EHDC Closed

Läs mer

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR Always with you 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 ENKELT & EFFEKTIVT Med sin tilltalande och moderna design, enkla drift och utmärkta desinfektionsprestanda spelar

Läs mer

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Anslut energisparprodukter för vattenburen värme maximalt för pengarna! Om din bostad har vattenburen värme kan du reducera dina uppvärmningskostnader

Läs mer

VMS vertikala flerstegspumpar

VMS vertikala flerstegspumpar vertikala flerstegspumpar Vanliga användningsområden Våra högeffektiva vertikala flerstegspumpar är lämpliga för många användningsområden inom hantering av rent vatten och andra vätskor. Ej avloppsmiljöer.

Läs mer

Vattenresistant och robust

Vattenresistant och robust KB Vattenresistant och robust KB är en damm- och vattenresistant (IP68) nödljusarmatur med ett robust armaturhus. Den är utvecklad speciellt för den tunga industrin. De hårda tillverkningsmaterialen som

Läs mer

www.almig.se OlJefrIA, VAttenInsprUtAde skruvkompressorer Luftflöde: 0,86 12,46 m 3 /min 36 440 acfm

www.almig.se OlJefrIA, VAttenInsprUtAde skruvkompressorer Luftflöde: 0,86 12,46 m 3 /min 36 440 acfm www.almig.se OlJefrIA, VAttenInsprUtAde skruvkompressorer Luftflöde: 0,86 12,46 m 3 /min 36 440 acfm 2 IntellIgente druckluft MAde In germany AlMig kompressoren gmbh Ett namn som är en garanti för spetsteknikkompetens

Läs mer

Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat oss på filtrering,

Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat oss på filtrering, Marin FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat oss på filtrering, industriell ventilation och renrumsteknik. Vårt koncept är att erbjuda designade och skräddarsydda

Läs mer

Atlas Copco Direktdrivna centrifugalkompressorer med variabelt varvtal. ZB 100-160 VSD 100-160 kw

Atlas Copco Direktdrivna centrifugalkompressorer med variabelt varvtal. ZB 100-160 VSD 100-160 kw Atlas Copco Direktdrivna centrifugalkompressorer med variabelt varvtal ZB 100-160 VSD 100-160 kw Total förmåga, totalt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet så att du som kund får ut

Läs mer

Oljeinsprutade skruvkompressorer. GA ( kw/ hk)

Oljeinsprutade skruvkompressorer. GA ( kw/ hk) Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 355- (355- kw/-700 hk) Enastående prestanda GA 355--kompressorer ger tryckluft av hög kvalitet under de tuffaste förhållanden. De är utrustade med Atlas Copcos och ger

Läs mer

Möt miljökraven med tryckluft. Energiåtervinning är vinnarens val

Möt miljökraven med tryckluft. Energiåtervinning är vinnarens val Möt miljökraven med tryckluft Energiåtervinning är vinnarens val Saint-Gobain Isover Billesholm Typ av kompressorer: Z och Z VSD Installerad kompressoreffekt: ca 1 900 kw Återvinningsbar effekt vid full

Läs mer

Innovation för system integration

Innovation för system integration Innovation för system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR-bakplan En användarvänlig och tillförlitlig montagelösning mellan DCS/PLC/SIS systemet och isolatorer/i.s. gränssnitten TEMPERATUR EX GRÄNSSNITT

Läs mer

GHH CS1200. Saleby Bulk & Tank AB. Kompressorinstallation direktdriven. RTI Transport Installaties B.V.

GHH CS1200. Saleby Bulk & Tank AB. Kompressorinstallation direktdriven. RTI Transport Installaties B.V. GHH CS1200 Kompressorinstallation direktdriven RTI Transport Installaties B.V. Saleby Bulk & Tank AB Kylning RTI Transport Installaties B.V. har utvecklat flera kylalternativ. Låt våra specialister på

Läs mer

Metal Work arbetar för miljön

Metal Work arbetar för miljön Miljö och energibesparing Metal Work arbetar för miljön Metal Work SpA har alltid lagt ner mycket energi på miljöfrågor, och nu - genom att följa miljöledningssystemet och efter att ha blivit certifierade

Läs mer

Det enda du inte kan mäta är potentialen

Det enda du inte kan mäta är potentialen lindab vi förenklar byggandet Det enda du inte kan mäta är potentialen Uppdaterad teknologi Lindab Revolutionerande teknologi för exakt mätning och reglering av luftflöde utan ökat tryckfall i ventilationssystem

Läs mer

MSD SERIEN. Membrantorkar för tryckluft i modulutförande CORPORATION

MSD SERIEN. Membrantorkar för tryckluft i modulutförande CORPORATION MSD SRIN Membrantorkar för tryckluft i modulutförande CORPORATION INNOVATIV KOMPAKT TRYCKLUFTTORK AV MMBRANTYP Wilkerson MSD membrantorkar har ett avancerat molekylärmembran som kan skapa en atmosfärisk

Läs mer

Mjuka starter smarta stopp. Emotron MSF 2.0 mjukstartare

Mjuka starter smarta stopp. Emotron MSF 2.0 mjukstartare Mjuka starter smarta stopp Emotron MSF 2.0 mjukstartare Mycket mer än mjuka starter Att starta en elektrisk motor medför en mängd utmaningar, såsom hög startström och mekanisk påfrestning på utrustningen.

Läs mer

LAF 50 / 100 / 150. Kondensavfuktare för proffsbruk LAF. Utförande. Elvärme, tilläggsbeteckning -E,-ES och -E2S. Anslutning.

LAF 50 / 100 / 150. Kondensavfuktare för proffsbruk LAF. Utförande. Elvärme, tilläggsbeteckning -E,-ES och -E2S. Anslutning. Avfuktare 50 / 100 / 150 Kondensavfuktare för proffsbruk VEAB kondensavfuktare är konstruerade för professionellt bruk i applikationer där man ställer höga krav på kapacitet. är därför lämplig i byggen

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

ELEKTRONISKT TRYCKHÅLLNINGSSYSTEM

ELEKTRONISKT TRYCKHÅLLNINGSSYSTEM ELEKTRONISKT TRYCKHÅLLNINGSSYSTEM DAB e.sybox tillkom efter en idé om ergonomisk teknik* och är utvecklad genom 37 års erfarenhet och kunskap inom mekanik och elektronik för pumpar. Det här är en ny PATENTERAD

Läs mer

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem DAIKIN BERGVÄRME Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump RÄTT VÄRMEPUMP FÖR ALLA FÖRHÅLLANDEN Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

442C DELAD MEKANISK PATRONTÄTNING FÖRBÄTTRAD KONSTRUKTION GER ENKLARE INSTALLATION OCH TILLFÖRLITLIGARE TÄTNING

442C DELAD MEKANISK PATRONTÄTNING FÖRBÄTTRAD KONSTRUKTION GER ENKLARE INSTALLATION OCH TILLFÖRLITLIGARE TÄTNING 442C DELAD MEKANISK PATRONTÄTNING FÖRBÄTTRAD KONSTRUKTION GER ENKLARE INSTALLATION OCH TILLFÖRLITLIGARE TÄTNING Enkel Varför använda Chestertons delade tätningar? Patronkonstruktionen ger enklare installation

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja.

Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat

Läs mer