Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Onsdagen den 1 april 2015 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Onsdagen den 1 april 2015 kl"

Transkript

1 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Onsdagen den 1 april 2015 kl Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen Inga-Kerstin Eriksson (c) Kommunstyrelsen Mai Almén (s) Vård- och omsorgsnämnden Lars Johansson (m) Vård- och omsorgsnämnden Sven Englesson PRO Stig Andersson PRO Ann-Mari Storm SPF Arne Harrysson SPF Gunnel Persson SKPF Ersättare Hanna Gunnarsson (v) Kommunstyrelsen Mia Honeth (fp) Kommunstyrelsen Christina Sjöström (mp) Vård- och omsorgsnämnden Dan Backman (kd) Vård- och omsorgsnämnden Ingegerd Nilsson PRO Sten Lindskog PRO Inga-Britt Larsson SPF Brigitte Särnstrand SPF Övriga Gun-Marie Lindgren Vård- och omsorgsförvaltningen Adjungerad Katarina Nyman Lunds anhörigförening Margit Gunnarsson Lundabygdens RPG-förening Riksförbundet Pensionärs Gemenskap Utses att justera Arne Harrysson Underskrifter Paragrafer Sekreterare 1-10 Ordförande Justerande

2 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 2 1 Dagordning Ordförande Ann-Margreth Olsson hälsar alla välkomna och förklarar sammanträdet öppnat. Arne Harrysson utses att justera protokollet. att godkänna dagordningen, att utse Arne Harrysson att justera protokollet. 2 Regler för kommunala pensionärsrådet Ordföranden informerar enligt bilaga om nuvarande regler för kommunalt pensionärsråd. Sekreteraren kompletterar med uppgift om att ledamot och ersättare från Sveriges Pensionärers Riksförbund inte varit representerad sedan 2004, föreningen har varit vilande sedan dess. I dagsläget finns inte heller representation från Visions (SKTF:s) pensionärssektion i KPR. Diskussioner pågår om dess framtid (ingen styrelse?). KPR:s representation och arbetsformer diskuteras. Ann-Margreth Olsson informerar om förslag till skrivelse till kommunstyrelsen med begäran om översyn av kommunala pensionärsrådets reglemente, daterad , vilken överlämnas till ledamöterna. att lägga nuvarande regler för kommunalt pensionärsråd till handlingarna, att Ann-Margreth Olssons förslag till skrivelse med begäran om översyn av rådets reglemente ska behandlas vid nästa sammanträde. 3 Val av vice ordförande i kommunala pensionärsrådet Till vice ordförande föreslås Sven Englesson, PRO. att utse Sven Englesson till vice ordförande i kommunala pensionärsrådet. 4 Adjungering av ledamot från Lunds anhörigförening och från Lundabygdens RPG-förening, Riksförbundet Pensionärs Gemenskap Sekreteraren informerar att Lunds anhörigförening haft en stående adjungering till KPR:s sammanträden sedan år 2000 och RPG- föreningen sedan år Enligt regler för KPR äger rådet själv rätt att adjungera ledamöter till rådet. Ordföranden föreslår att det nya rådet beslutar att en ledamot från Lunds anhörigförening och en ledamot från RPG-föreningen ska adjungeras till KPR:s sammanträden under mandatperioden eller fram tills att reglerna för KPR ändras.

3 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 3 att adjungera en ledamot från Lunds anhörigförening och en ledamot från RPGföreningen till KPR:s sammanträden under mandatperioden eller fram tills att reglerna för KPR ändras, att inkommen skrivelse från Lundabygdens RPG-förening Uppgift om representation till Lunds kommunala pensionärsråd, daterad härmed anses besvarad. 5 Förslag till datum för sammanträden 2015 Ordförande lämnar förslag till datum för sammanträden att sammanträden ska hållas torsdagen den 28 maj, tisdagen den 15 september och torsdagen den 19 november 2015 kl Plats meddelas i kallelsen. 6 Förslag till nya och reviderade bidragsformer till föreningar och andra aktörer, remiss från kultur- och fritidsnämnden Kommunala pensionärsrådet bereds möjlighet att lämna synpunkter på förslag till nya och reviderade bidragsformer till föreningar och andra aktörer. Eventuella yttranden ska vara Kultur- och fritidsförvaltningen, Box Lund, tillhanda senast den 26 mars att överlämna till respektive pensionärsorganisation att avge yttrande. 7 Förslag till värdighetsgarantier Elisabeth Fagerström, kvalitetsstrateg informerar att Lunds kommun var tidigt ute med att formulera värdighetsgarantier för vård och omsorg. Nämnden antog garantierna En uppföljning av värdighetsgarantierna 2014 visade på ett behov av att revidera och uppdatera dem. Dels utifrån socialstyrelsens anvisningar för värdighetsgarantier, dels utifrån att det skett förändringar i lagstiftning och förvaltningens arbetssätt. Elisabeth Fagerström presenterar ett förslag till nya värdighetsgarantier, bilaga 1. Eventuella synpunkter på förslaget kan mailas till elisabeth.fagerstrom@lund.se Synpunkterna ska ha lämnats för KPR:s nästa sammanträde. att lägga informationen till handlingarna.

4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 4 8 Information om kommunens betalningsansvar till region Skåne Artiklar i dagspressen (vecka 10/11) beskrev en mörk bild av platssituationen på Lunds lasarett, varför Ann-Mari Storm bett att få information om kommunens betalningsansvar till region Skåne. Anne Sögaard, enhetschef på myndighetsfunktionen informerar om kommunens betalningsansvar till region Skåne, syftet med lagstiftningen, hur samordnad vårdplanering går till och hur kostnadsansvaret för Lunds kommun till region Skåne såg ut 2014, bilaga 2. Vidare informerar Anne Sögaard att väntetiden till särskilt boende i Lund är förhållandevis kort i jämförelse med andra kommuner. Från ansökan om plats till erbjudet inflyttningsdatum till särskilt boende tog det i genomsnitt 32 dagar år 2014 (53 dagar i genomsnittskommunen). Dagens platssituation redovisas. Anne Sögaard informerar också om biståndshandläggarens roll i särskilt boende (se frågor från PRO, ). att lägga informationen till handlingarna. 9 Information om aktuella ärenden i a) Kommunstyrelsen Inga-Kerstin Eriksson informerar att kommunkontoret genomför, på uppdrag av kommunstyrelsen, dialogprojektet Fokus Veberöd under tiden augusti 2013 till december Projektets syfte är att i ett tidigt skede involvera boende och verksamma i planeringen. Kommunstyrelsen har beviljat tilläggsanslag för 2015 med 660 tkr för projektet. Kommunstyrelsen har beviljat Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Lund 365 tkr för tillgänglighetsåtgärder i Skrylle. Kommunkontoret har tagit fram ett förslag till en ny process för investeringar i lokaler. Processen avser ny- och ombyggnation av lokaler, inklusive extern inhyrning. Det innebär att övriga investeringar, exempelvis i infrastruktur, inte omfattas direkt av denna processbeskrivning. Projektet har benämnts Lokalinvesteringsprocessen. Kommunstyrelsen har beslutat föreslå kommunfullmäktige att uppdra åt kommunstyrelsen att införa, förvalta och utveckla en ny lokalinvesteringsprocess i enlighet med förslaget. Kommunstyrelsen har vidare beslutat om ett antal detaljplaner bland annat i Stångby, Genarp och i Södra Sandby.

5 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 5 Kommunstyrelsen har behandlat ett medborgarförslag avseende införskaffande av bildskärm på Stortorget för att marknadsföra kulturarrangemang och annan samhällsinformation. Kommunstyrelsen, kultur- och fritidsnämnden och byggnadsnämnden har fått i uppdrag att inkomma med ett konkret förslag på skyltlösning, hur den skulle kunna se ut och fungera samt att beräkna kostnaderna. Kommunfullmäktige har beslutat att uppdra till tekniska nämnden att snarast fatta beslut om att från och med år 2015 införa gratis resor i den allmänna kollektivtrafiken inom Skåne för personer med färdtjänsttillstånd. Tekniska förvaltningen har tecknat en överenskommelse med Skånetrafiken och bedömer att de avgiftsfria resorna ska komma igång den 1 maj Inga-Kerstin Eriksson informerade också om projektarbeten i Lunds Centrum och i Stationsområdet. Alliansen i Lund samt FörNyaLund har inkommit med en skrivelse till kommunstyrelsen med förslag om genomförande av en utredning som ska innehålla underlag och rekommendationer till beslut avseende den framtida kollektivtrafiken i hela Lunds kommun. Kommunstyrelsen har beslutat utse en politisk styrgrupp med totalt 11 ledamöter med representation från samtliga partier i Lunds kommunfullmäktige för utredningsuppdraget. Vidare informerar Inga-Kerstin Eriksson att kommunstyrelsen beslutat delegera åt kommunstyrelsens arbetsutskott att under 2015 bevilja ekonomiska bidrag till föreningar för diverse arrangemang inom en totalram om 150 tkr. b) Vård- och omsorgsnämnden Ann-Margreth Olsson informerar att nämnden samtyckt till förvaltningens planer för utvecklingen av äldreomsorgen i Genarp. I vård- och omsorgsnämndens plan för stöd, service och omvårdnad redovisas behov av nya funktionella särskilda boende. Vård- och omsorgsförvaltningen har planerat med Lunds kommuns fastighetsbolag AB (LKF) att uppföra två särskilda boende för äldre i kv. Arkivet 5 i Mårtenslundsparken. LKF har lämnat ett förslag till samarbetsavtal som avser nybyggnation av två särskilda boende med färdigställande år Nämnden har beslutat att ge förvaltningschefen i uppdrag att teckna samarbetsavtal och hyresavtal med LKF. LKF planerar för nybyggnation i kvarteret Arkivet. 135 lägenheter skall uppföras i bostadsprojektet Brunnsbo. De nya husen skall bland annat rymma seniorlägenheter. Byggstart planeras till hösten 2016 och inflyttning I ett av husens entréplan erbjuds möjlighet att skapa en ny träffpunkt för seniorer. Lokalen är placerad i korsningen Arkivgatan-Brunnsgatan och utmed Brunnsgatan. Med bakgrunden att ett Seniorernas hus tidigare diskuterats vill vård och omsorgsförvaltningen öppna upp för ny dialog kring utformningen av en ny träffpunkt med pensionärsorganisationerna.

6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 6 Nämnden har beslutat att ge förvaltningschefen i uppdrag att teckna samarbetsavtal om lokal för träffpunkt i bostadsprojekt Brunnsbo med LKF. Nämnden har fått en rapport om utvecklingen inom hemvården och beslutat tillsätta en politisk styrgrupp för översyn av hemvårdsverksamheten. Vidare informerar Ann-Margreth Olsson att nämnden beslutat fastställa Internbudget och verksamhetsplan för att lägga informationen till handlingarna. 10 Övrigt Sven Englesson överlämnar PRO-föreningarnas förslag till frågor som kan tas upp vid kommande sammanträden: Äldreplan Alternativa boenden för äldre Biståndshandläggarens roll i särskilt boende (har tagits upp idag) Lokaler till pensionärsorganisationerna att PRO-föreningarnas frågor ska behandlas vid nästa sammanträde.

Ribbingska, Karl XII gatan 3 i Lund Torsdagen den 19 november 2015 kl

Ribbingska, Karl XII gatan 3 i Lund Torsdagen den 19 november 2015 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Ribbingska, Karl XII gatan 3 i Lund Torsdagen den 19 november 2015 kl. 14.00 17.00 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen Inga

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 13 september 2016 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 13 september 2016 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 13 september 2016 kl. 15.00 17.25 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 13 mars 2018 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 13 mars 2018 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Ledamöter Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 13 mars 2018 kl. 15.00 17.25 Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Onsdagen den 17 februari 2016 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Onsdagen den 17 februari 2016 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Onsdagen den 17 februari 2016 kl. 15.00 17.40 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 15 september 2015 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 15 september 2015 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 15 september 2015 kl. 15.00 17.15 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl. 15.00 17.40 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 7 mars 2017 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 7 mars 2017 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 7 mars 2017 kl. 15.00 17.15 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Kristallen, plan 7 Meteoriten, Brotorget 1 i Lund Tisdagen den 25 november 2014 kl. 14.00 18.00

Kristallen, plan 7 Meteoriten, Brotorget 1 i Lund Tisdagen den 25 november 2014 kl. 14.00 18.00 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Kristallen, plan 7 Meteoriten, Brotorget 1 i Lund Tisdagen den 25 november 2014 kl. 14.00 18.00 Ledamöter Lars Bergwall (c) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl. 15.00 17.45 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 29 november 2016 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 29 november 2016 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 29 november 2016 kl. 15.00 17.40 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 15 maj 2018 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 15 maj 2018 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Ledamöter Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 15 maj 2018 kl. 15.00 17.30 Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

onsdagen den 4 mars 2015 kl. 15:00 i Stadshusests sessionssal.

onsdagen den 4 mars 2015 kl. 15:00 i Stadshusests sessionssal. 1 (5) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen onsdagen den 4 mars 2015 kl. 15:00 i Stadshusests sessionssal. Ordförande Sekreterare Anders Almgren Gunnar Jönsson tel 046-35 59 22, e-post:

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 27 november 2018 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 27 november 2018 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Ledamöter Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 27 november 2018 kl. 15.00 17.50 Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 2012-09-18

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 2012-09-18 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Fäladstorget 1 i Lund Tisdagen den 18 september 2012 kl. 15.00 15.50 Ledamöter Lars Bergwall (c) Kommunstyrelsen

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl. 18.00 21.00 Ledamöter Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Ann-Christine

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet REGLEMENTE FÖR Kommunala pensionärsrådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2019-02-11 37 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kansli- och kvalitetschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer

Läs mer

Synskadades riksförbund (SRF), Tordönsvägen 4 I i Lund Tisdagen den 14 februari 2017 kl

Synskadades riksförbund (SRF), Tordönsvägen 4 I i Lund Tisdagen den 14 februari 2017 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Synskadades riksförbund (SRF), Tordönsvägen 4 I i Lund Tisdagen den 14 februari 2017 kl. 18.00 20.50 Ledamöter Ann-Christin Fast SRF

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 1 september 2009, kl 08:30-12:15 Beslutande Martina Axene KD Välfärdsberedningen Siv Ludén S Välfärdsberedningen Jan Arvidsson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (17) Diarienummer VOO 2019/0015 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund, klockan 17.00 20.35 Ledamöter

Läs mer

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Vård- och omsorgsnämnden Protokollsutdrag 1 (6) 34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Sammanfning I Ekonomi- och verksamhetsplan 2016-2018 beslutade kommunfullmäktige ge vård- och

Läs mer

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl Pensionärsrådet 2008-03-04 Sidan 1 av 13 Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl. 13.30-16.10 Beslutande Icke tjänstg ersättare Övriga deltagare Lars Vesterlund, ordf Sture Haglund, vice ordf

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016 1 (7) Plats och tid Bällstarummet, Vallentuna. Kl 14.00-17.15 ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Sven-Olof Ekström MSN (S), Margareta Svanström FN (M) 12-30, Eleanor Rydén ÖN (KD), Margareta

Läs mer

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR Reglemente Kommunala pensionärsrådet KPR Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VOO 2016/0062 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.30

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2017/0257 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.45

Läs mer

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Lars-Göran Wiberg (C) ordförande 1-6 Ledamöter Siv Nilsson PRO vice ordförande, ordförande 7-8 Solbritt Lindborg

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Skive, kl. 13.30 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Maj-Britt Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00 11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Anne-Charlotte Mattsson (FP) Larry

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s)

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) Tid och plats Torsdagen den 13 november 2008, kl 17.00 18.15 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 34-46 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Kommunstyrelsen Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand

Läs mer

onsdagen den 11 januari 2012 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal.

onsdagen den 11 januari 2012 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen onsdagen den 11 januari 2012 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. Ordförande Sekreterare Helmfrid Mats Gunnar Jönsson, tel 046-35 59 22, e-post:

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Västerkyrkan, Vävaregatan 13, Lund, kl 17:00-22:05 Ordförande: Ann-Margreth Olsson (S) Vice ordförande: Lars A Ohlsson (V) 2:e vice ordförande: Lars Johansson (M)

Läs mer

Samverkansavtal med Uppsala pensionärers samarbetsråd samt föreskrifter för Uppsala kommuns pensionärsråd

Samverkansavtal med Uppsala pensionärers samarbetsråd samt föreskrifter för Uppsala kommuns pensionärsråd KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per (KLK) Karlsson Daniel (ÄLF) Datum 2015-09-10 Diarienummer KSN-2015-1667 Kommunstyrelsen Uppsala Stadshus AB Samverkansavtal med Uppsala pensionärers samarbetsråd

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barbro Nilsson Plats och tid Stadshuset Ann-Christin Olsson. Lena Blomgren. Barbro Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Barbro Nilsson Plats och tid Stadshuset Ann-Christin Olsson. Lena Blomgren. Barbro Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PENSIONÄRSRÅDET 2018-09-19 Sida 1 (8) Plats och tid Nicolairummet kl. 13.30-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne

Läs mer

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2 Plats och tid Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala 2019-01-17, kl 13:30-14:15 Paragrafer 1-8 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svedala kommun, sammanträdesrum, Torup, kl 13:30-15:30 Beslutande Övriga deltagare Björn Jönsson, PRO, ordförande Britt Andersson, PRO Tommy Rosenberg,

Läs mer

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17:

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17: Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, 2015-03-05, kl. 17:00-18.20 ande: Ersättare: Susanne Jönsson, ordförande Elisabeth Sandberg Kullenberg Anders Bengtsson BrittMarie Hansson Conny Jansson

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 oktober 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (7) 2018-03-09 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-03-07 Närvarande: Ledamöter: Lars Erik Karlsson,

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 10.30 12.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Anne-Marie Hammar, SKPF Jonny

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet,

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet, Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från, Tid:, kl. 13.30 Plats: Cafeterian, Kommunhuset, Södergatan 16 A Justerare Marita Sunnerdahl Datum och ort för justering 2019-06-18, Vänersborg Paragrafer

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2018-03-05, kl. 15:00-17 Beslutande: Susanne Jönsson (KS) ordförande Elisabeth Kullenberg (KS) Hans Bengtsson (SPF) Greta Lemminge (PRO) Lars Stenberg (PRO)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (14) 2011-03-17 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 13.30-16.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 2012-02-28

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 2012-02-28 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Björkbacken, Pinnmöllevägen 200 i Dalby Tisdagen den 28 februari 2012 kl. 14.00 17.00 Ledamöter Lars Bergwall (c) Kommunstyrelsen Christina

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40.

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40. 2018-10-26 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Östra huset rum 107 Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren, SPF Gun Söderstedt.

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober 2017 Tid: 13.00 14.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 8.00 Paragrafer: 23-28 Utses att justera: Dick Bergström

Läs mer

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö Beslutade Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik (PRO)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE

Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2014-08-25, 113 Dnr: KS 2013/566 Revideras vid varje mandatperiod Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2017-10-13 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2017-10-11 Närvarande: Lars Erik Karlsson, ordförande,

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG PENSIONÄRSRÅDET 2017-11-22 Sida 1 (5) Plats och tid Rudenschöldsrummet, kl. 13:30-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne Apelqvist

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl. 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), och Åke T Carlestam (MP) Bengt Edling SPF/KOM,

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 juni 2018 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 juni 2018 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 juni 2018 kl. 18.00 21.00 Ledamöter Alexander Wallin (M) Byggnadsnämnden Ann-Christin

Läs mer

Reglemente för kommunala pensionärsrådet

Reglemente för kommunala pensionärsrådet Reglemente för kommunala pensionärsrådet Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2010-11-29 av Kommunfullmäktige 19 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Pensionärsrådet Giltighetstid Tills

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Nr 3 Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 mars 2005, klockan 08.30-12.05 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Gunnar Karlsson (c) Stig Larsson

Läs mer

Kristianstads ko m m u n

Kristianstads ko m m u n 7 Kristianstads ko m m u n SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsförvaltningen Kornmunala pensionärsrådet Närvarande ledamöter och ersättare Marianne Eriksson, ordförande omsorgsnämnden Greta

Läs mer

~~,,./~u.t~ H :HHHHHe""":"1 _ 15. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14 :00-16: 15

~~,,./~u.t~ H :HHHHHe:1 _ 15. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14 :00-16: 15 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14 :00-16: 15 Beslutande Ledamöter Ewa F Thorstensson M), ordfärande Jarl Graf SPF) Gunnar Westman SPF) Kent Svanström PRO) Doris Lehtipalo PRO)

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF Plats och tid Kvarnberget, "Kontakten", Kungshamn, kl 14.00-16.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Verena

Läs mer

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Meddelande om avliden 3 Ann-Carine Liljegren, sysselsättningshandledare 4 på särskilt boende Föregående protokoll 5 Information

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla.

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. 1 Plats och tid Borgmästaren 09:00-11:30 ande ledamöter Övriga närvarande ersättare tjänstemän Utses att justera Maritza Villanueva Contreras (V) Lars Kempe (S) Gunilla Nilsson (S) Alf Söderlund (S) ersätter

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl 2011-02-08 1 (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl. 13.00-16.00 ande Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Pauli Petersson, SPF Ulla Eberhardt, SPF Kjell-Göran

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen Lars-Anders

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 1 (12) Paragrafer 25-31 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Svensson (S) (ordförande) Mats Waldemarsson (S) Ingegerd

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17:00

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17:00 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2016-09-05, kl. 15:00-17:00 Beslutande: Susanne Jönsson (KS), ordförande Elisabeth Kullenberg (KS) Hans Bengtsson (SPF) Greta Lemminge (PRO) Sven-Erik Jägerman

Läs mer

Maj Ader (KD) istället för Jan Larsson (C)

Maj Ader (KD) istället för Jan Larsson (C) PENSIONÄRSRÅDET 2018-05-16 Sida 1 (5) Plats och tid Nicolairummet kl. 13.30-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne

Läs mer

119 Årlig justering av ersättning och bidrag inom äldre-och handikappomsorg, avseende 2019 Dnr VOO 2018/0601

119 Årlig justering av ersättning och bidrag inom äldre-och handikappomsorg, avseende 2019 Dnr VOO 2018/0601 Vård- och omsorgsnämnden Protokollsutdrag 1 (5) 119 Årlig justering av ersättning och bidrag inom äldre-och handikappomsorg, avseende 2019 Dnr VOO 2018/0601 Sammanfattning Ersättningar och bidrag ska enligt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet

Kommunstyrelsens arbetsutskott Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-05-09 60 Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet (KS 2019.025) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Välfärdsberedningen (10)

Välfärdsberedningen (10) Välfärdsberedningen 2012-01-18 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 13.00 16.00 Beslutande Inger Bergman (M), ordförande Rolf Berger (S) Tord Rosenqvist (S) Birgitta Roskvist (S) Ylva

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 17 oktober 2017 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 17 oktober 2017 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 17 oktober 2017 kl. 18.00 21.05 Ledamöter Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Ann-Christine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 11:00-12:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 11:00-12:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Torup 2016-09-19, kl 11:00-12:30 Paragrafer 25-26 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Christer

Läs mer

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll Tid Måndag den 7 mars 2016 kl. 13.30-16.30 Plats Närvarande Ledamöter Kupolen, Rådhuset Marie Brorson, ordförande (S) Åsa Johansson, (FP) Johanna Reimfelt, (M) Anita Forsström, PRO Karin Sahli, PRO Britta

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 13.00 15.00 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-02-16 Plats och tid C-salen, kl 13:30-16:30 Beslutande Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Konferensrummet sportcenter, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 1 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-18.50 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Lars Kyrkeryd (m) och Linda Danielsson

Läs mer

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken 1(22) Plats och tid Sessionssalen, onsdagen den 7 februari 2018 kl 09:00-11:40 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren (S), Ordförande Mats Jakobsson (S), 1:e vice ordförande Monica Georgsson (S) Sören Åhlström

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

27 Lägesbeskrivning omsorgsförvaltningen. 28 Kommunala pensionärsrådets reglemente. 29 Förslag till ny organisation, omsorgsförvaltningen

27 Lägesbeskrivning omsorgsförvaltningen. 28 Kommunala pensionärsrådets reglemente. 29 Förslag till ny organisation, omsorgsförvaltningen Tid och plats Torsdagen den 18 januari 2007, kl 17.00-18.45, i Dynamiken, Bollegården Ärenden 26-33 Ordförande Hannu Sutinen Beslutande Pensionärsorg. Lars Engstrand, SPF, till och med 28 Alf Krafve, PRO

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2013-01-15

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2013-01-15 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: s sammanträdessal, Fäladstorget 1, Lund, kl 08:30-09:10 Ordförande: Johansson Lars (M) Ledamöter: Arnesen Lena (M) Dowler Mathias (C) Adolfsson Maj (KD) Almén Mai

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 17-1 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum Isaberg 1 Gislaved, kl. 08.30-1 1.50 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson, ordförande Kjell Thelin, förste vice ordförande

Läs mer

Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl. 13:00-14:20. Forts. deltagarförteckning. Kommunkontoret i Bergsjö

Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl. 13:00-14:20. Forts. deltagarförteckning. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN Gemensamt sammanträde med kommunala pensionärsrådet och handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Plats och tid Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl.

Läs mer