Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 13 september 2016 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 13 september 2016 kl"

Transkript

1 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 13 september 2016 kl Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen Inga Kerstin Eriksson (c) Kommunstyrelsen Mai Almén (s) Vård- och omsorgsnämnden Fredrik Ljunghill (m) Vård- och omsorgsnämnden Sven Englesson PRO Stig Andersson PRO Ann-Mari Storm SPF Inga-Britt Larsson SPF Gunnel Persson SKPF Ersättare Hanna Gunnarsson (v) Kommunstyrelsen Dan Backman (kd) Vård- och omsorgsnämnden Ingegerd Nilsson PRO Sten Lindskog PRO Britt Stenkil SPF Berne Jönsson SPF Övriga Gun-Marie Lindgren Vård- och omsorgsförvaltningen Adjungerad Margit Gunnarsson Lundabygdens RPG-förening Inbjudna Henrik Weimarsson Kommunkontoret Emma Carnhede Vård- och omsorgsförvaltningen Utses att justera Sten Lindskog Underskrifter Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerande

2 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid Dagordning Ordförande Ann-Margreth Olsson förklarar sammanträdet öppnat. Dagordningen fastställs och Sten Lindskog att justera protokollet. att utse Sten Lindskog att justera protokollet. 18 Cykling utan ålder Inga-Kerstin Eriksson inleder med att centerpartiet framförde iden till vård- och omsorgsnämnden om att starta projektet Cykling utan ålder. Idén kommer från den danska cykelkulturen där ingen oavsett ålder ska gå miste om friheten som cykeln skapar. De äldre ges rätt till vind i håret. Emma Carnhede, enhetschef informerar att våren 2015 fick förvaltningen i uppdrag att utreda Cykling utan ålder, dess koppling till volontärförmedlingen och volontärarbetet, samt att då också utreda ansvars- och säkerhetsfrågorna. Med stöd i erfarenhet från det danska projektet och Malmö stad bedömdes Lund ha goda möjligheter att genomföra projektet som en del i volontärförmedlingens verksamhet och inom befintlig budget med undantag av själva cyklarna som får finansieras på annat sätt. Projektet har kommit igång. Volontärer, frivilliga cyklister, kommer att erbjuda äldre i Lund att komma ut på cykelturer i anpassade lastcyklar, rickshaws, som är utformade för att skjutsa fullvuxna människor. Målgruppen för projektet är seniorer som kontaktar volontärförmedlingen, brukare inom hemvården eller särskilt boende. I dagsläget finns en lastcykel som kan hyras via markentreprenad, men volontärförmedlingen har beställt två egna cyklar som kommer att leasas under tre år. Dessa levereras inom kort. Ledamöterna diskuterar projektet och framför positiva kommentarer till att fler seniorer ges möjlighet till att få vind i håret. att lägga informationen till handlingarna.

3 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid Ekonomi- och verksamhetsplan (EVP) Henrik Weimarsson, ekonomidirektör inleder med att Lunds kommuns ekonomi är i ett besvärligt läge. År 2017 ser ut att kunna räddas, men åren därefter ser det riktigt dystert ut. Under sommaren har de ekonomiska förutsättningarna påverkats dels av förslaget till nya ersättningsnivåer för ensamkommande flyktingbarn, vilket innebär minskade stadsbidrag, dels av SKL:s skatteunderlagsprognos som visar på en minskad ökningstakt av skatteunderlaget. Om skatteunderlagsprognosen och förslaget till nya ersättningsnivåer blir verklighet innebär det att det krävs effektiviseringar på drygt 300 mnkr för 2018 respektive 540 mnkr för 2019 för att nå de finansiella målen. Alla kommunens nämnder har därför fått i uppdrag att börja fundera på vad som kan göras för att få ekonomin i balans Uppdraget är att ta fram konsekvenserna av tre olika scenarier lågt mellan, högt när det gäller storleken på effektiviseringsbehovet. Henrik Weimarsson avslutar informationen med att kommunfullmäktige ska fastställa kommunens budget för 2018 i juni Powerpoint presentationen bifogas protokollet. att lägga informationen till handlingarna. 20 Genomlysningen översyn av träffpunktsverksamheten för långsiktig effektivisering Emma Carnhede, enhetschef informerar att kommunfullmäktige har i EVP:n för 2016 gett vård- och omsorgsnämnden i uppdrag att utreda vad äldreomsorgens olika verksamheter i Lunds kommun kostar i förhållande till samma verksamheter i andra jämförbara kommuner. Om Lund har markant högre kostnader ska nämnden ta fram underlag med förslag till åtgärder eller beslut som kan vidtas för att jämna ut kostnadsskillnader. Översynen av träffpunktsverksamheten syftar till tydliggörande av målet med verksamheten och effektivisering, t.ex. genom optimering av lokalisering och storlek på mötesplatserna. Målet är att föreslå åtgärder som innebär sänkta kostnader med bibehållen kvalitet på de mötesplatser där det bedöms mest effektivt att bedriva träffpunktsverksamhet. Emma Carnhede presenterar tre alternativa förslag till hur träffpunktsverksamheten kan utvecklas.

4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 4 Ledamöterna diskuterar alternativen och framför synpunkter. Skrivelser från PRO och SPF biläggs protokollet. Ann-Margreth Olsson avslutar dialogen med att förvaltningen har fått i uppdrag att arbeta vidare med de tre alternativen och att organisationernas synpunkter kan lämnas direkt till Emma Carnhede. Emma Carnhede kommer att bjuda in KPR:s ledamöter (från organisationerna) till dialogträffar om hur verksamheten kan utvecklas av. att synpunkter på framtida träffpunktsverksamhet lämnas direkt till Emma Carnhede för beaktande vid fortsatt utredningsarbete. 21 Information om aktuella ärenden i a) Kommun styrelsen Inga Kerstin Eriksson informerar: Att igångsättningstillstånd för Körsbärets förskola med ett tillagningskök som också ska kunna användas som mottagningskök. Att bifalla Skryllerådets begäran att ge tekniska nämnden och kultur- och fritidsnämnden med uppmaning om att i samråd med relevanta aktörer ta fram en framtidsplan för Skryllegården senast januari Att föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna avtal om ansvarsfördelning och utveckling avseende hälso- och sjukvården i Skåne. Utvecklingen innebär bland annat ett arbetssätt med ökat läkarstöd i temaarbete med kommunens sjuksköterskor som gör det möjligt att undvika onödiga sjukhusinläggningar för de patienter det gagnar. Kommunfullmäktige beslutade i enlighet med kommunstyrelsen. På kommunstyrelsens sammanträde i augusti informerade VA SYD om Källbyverket. Hur ska vi ha det framöver? Två tänkbara alternativ presenterades nämligen att ha det kvar alternativt att lägga ned. Inga beslut fattades. Diskussioner pågår. Det handlar om många miljoner i investeringar oavsett lösning. Att anta kommunkontorets förslag till anvisningar och tidplan för strategi- och planeringsprocessen inför EVP Kommunen står inför stora ekonomiska utmaningar. Att samverka med Raoul Wallenberginstitutet i arbetet kring utvecklingen av ett systematiskt arbete med mänskliga rättigheter och utarbetandet av kriterier för en MR-stad med målsättningen att Lund ska bli en MR-stad samt att därefter pröva frågan om att utnämna sig till MR-stad. Att anslå medel för genomförande av insatser i samband med påvebesöket med 950 tkr samt att finansieringen sker genom kommunstyrelsens reserverade medel.

5 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 5 Att avslå en skrivelse om att arrangera en idetävling om Observatoriet i stadsparken. b) Vård- och omsorgsnämnden Mai Almén informerar att vid nämndens sammanträde imorgon kommer bland annat följande ärenden att behandlas: Att teckna samarbetsavtal och hyresavtal med LKF gällande om- och tillbyggnad av Solhem i Genarp, hemvård och träffpunkt med beräknad inflyttning oktober Att teckna samarbetsavtal och hyresavtal med LKF gällande tio servicelägenheter i kvarteret Dokumentet (Brunnsbo) med tillhörande gemensamhetslokal och personallokal med beräknad inflyttning hösten Att avge yttrande till kommunstyrelsen gällande uppföljning av arbetet med planen Delaktighet för alla. Uppföljningen visar att förvaltningen under samtliga områden där åtgärder finns, har genomfört ett antal aktiviteter för att uppnå intensionerna i planen. Att begära utökning av den ekonomiska ramen avseende kostnader till följd av Kommunals avtal för åren 2016 till att lägga informationen till handlingarna. 22 Information om aktuella ärenden i a) PRO b) SPF c) SKPF d) Lunds anhörigförening e) Lundabygdens RPG-förening Ordföranden föreslår att informationen hänförs till KPR:s nästa sammanträde. att informationen om aktuella ärenden i pensionärsorganisationerna hänförs till KPR:s nästa sammanträde. 23 Inkommen skrivelse daterad från Lundabygdens RPG-förening Ordföranden föreslår att vård- och omsorgsnämndens ledamöter besvarar skrivelsen vid KPR:s nästa sammanträde. att vård- och omsorgsnämndens ledamöter besvarar skrivelsen vid KPR:s nästa sammanträde.

6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid Planering av tema inför KPR:s sammanträden våren 2017 Ordföranden föreslår att rubricerat ärende hänförs till KPR:s nästa sammanträde. att rubricerat ärende hänförs till KPR:s nästa sammanträde. 25 Övrigt Gun-Marie Lindgren informerar att nuvarande avtal för färdtjänsten gäller t.o.m. september Utredningsarbetet inför upphandling har påbörjats. Efter dialog med Ronnie Kalén, kollektivtrafikchef framkom att en representant från SPF saknas i färdtjänstens brukarråd, ersättare efter Arne Harrysson, vilken bör utses snarast då inbjudan till nästa möte med brukarrådet är på gång. Besked lämnas direkt till Ronnie Kalén ronnie.kalen@lund.se Ronnie Kalén är inbjuden till nästa sammanträde med KPR för att informera om upphandlingsprocessen.

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl. 15.00 17.40 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 13 mars 2018 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 13 mars 2018 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Ledamöter Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 13 mars 2018 kl. 15.00 17.25 Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Onsdagen den 1 april 2015 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Onsdagen den 1 april 2015 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Onsdagen den 1 april 2015 kl. 15.00 17.15 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Onsdagen den 17 februari 2016 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Onsdagen den 17 februari 2016 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Onsdagen den 17 februari 2016 kl. 15.00 17.40 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Ribbingska, Karl XII gatan 3 i Lund Torsdagen den 19 november 2015 kl

Ribbingska, Karl XII gatan 3 i Lund Torsdagen den 19 november 2015 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Ribbingska, Karl XII gatan 3 i Lund Torsdagen den 19 november 2015 kl. 14.00 17.00 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen Inga

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 29 november 2016 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 29 november 2016 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 29 november 2016 kl. 15.00 17.40 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 7 mars 2017 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 7 mars 2017 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 7 mars 2017 kl. 15.00 17.15 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl. 15.00 17.45 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Kristallen, plan 7 Meteoriten, Brotorget 1 i Lund Tisdagen den 25 november 2014 kl. 14.00 18.00

Kristallen, plan 7 Meteoriten, Brotorget 1 i Lund Tisdagen den 25 november 2014 kl. 14.00 18.00 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Kristallen, plan 7 Meteoriten, Brotorget 1 i Lund Tisdagen den 25 november 2014 kl. 14.00 18.00 Ledamöter Lars Bergwall (c) Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 2012-09-18

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 2012-09-18 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Fäladstorget 1 i Lund Tisdagen den 18 september 2012 kl. 15.00 15.50 Ledamöter Lars Bergwall (c) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 15 september 2015 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 15 september 2015 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 15 september 2015 kl. 15.00 17.15 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 27 november 2018 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 27 november 2018 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Ledamöter Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 27 november 2018 kl. 15.00 17.50 Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 15 maj 2018 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 15 maj 2018 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Ledamöter Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 15 maj 2018 kl. 15.00 17.30 Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl. 18.00 21.00 Ledamöter Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Ann-Christine

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland PROTOKOLL 1 (10) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.05, Sammanträdesrummet, Café Finland Förtroendevalda Bo Silverbern (M), ordförande Marianne Eriksson (S) Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander,

Läs mer

Synskadades riksförbund (SRF), Tordönsvägen 4 I i Lund Tisdagen den 14 februari 2017 kl

Synskadades riksförbund (SRF), Tordönsvägen 4 I i Lund Tisdagen den 14 februari 2017 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Synskadades riksförbund (SRF), Tordönsvägen 4 I i Lund Tisdagen den 14 februari 2017 kl. 18.00 20.50 Ledamöter Ann-Christin Fast SRF

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 17 oktober 2017 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 17 oktober 2017 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 17 oktober 2017 kl. 18.00 21.05 Ledamöter Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Ann-Christine

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (17) Diarienummer VOO 2019/0015 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund, klockan 17.00 20.35 Ledamöter

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VOO 2016/0062 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.30

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (7) 2018-03-09 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-03-07 Närvarande: Ledamöter: Lars Erik Karlsson,

Läs mer

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s)

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) Tid och plats Torsdagen den 13 november 2008, kl 17.00 18.15 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 34-46 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Kommunstyrelsen Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand

Läs mer

119 Årlig justering av ersättning och bidrag inom äldre-och handikappomsorg, avseende 2019 Dnr VOO 2018/0601

119 Årlig justering av ersättning och bidrag inom äldre-och handikappomsorg, avseende 2019 Dnr VOO 2018/0601 Vård- och omsorgsnämnden Protokollsutdrag 1 (5) 119 Årlig justering av ersättning och bidrag inom äldre-och handikappomsorg, avseende 2019 Dnr VOO 2018/0601 Sammanfattning Ersättningar och bidrag ska enligt

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (13) Sammanträdesdatum Diarienummer 2017-04-11 VOO 2017/0213 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund,

Läs mer

Kristianstads ko m m u n

Kristianstads ko m m u n 7 Kristianstads ko m m u n SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsförvaltningen Kornmunala pensionärsrådet Närvarande ledamöter och ersättare Marianne Eriksson, ordförande omsorgsnämnden Greta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Skive, kl. 13.30 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Maj-Britt Eriksson

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Jan Nilsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Jan Nilsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Förvaltningshuset, Tallåsenrummet 13:15-14:45 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Ingegerd Pettersson, PRO Ingvar Pettersson,

Läs mer

34 Lokal för korttidsvistelse/tillsyn St. Lars väg byggnad 9

34 Lokal för korttidsvistelse/tillsyn St. Lars väg byggnad 9 Vård- och omsorgsnämnden Protokollsutdrag 1 (5) 34 Lokal för korttidsvistelse/tillsyn St. Lars väg byggnad 9 Dnr VOO 2019/0055 Sammanfattning Lunds kommun bedriver korttidstillsyn och korttidsvistelse

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 2012-02-28

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 2012-02-28 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Björkbacken, Pinnmöllevägen 200 i Dalby Tisdagen den 28 februari 2012 kl. 14.00 17.00 Ledamöter Lars Bergwall (c) Kommunstyrelsen Christina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland PROTOKOLL 1 (7) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 11.20, Sammanträdesrummet, Café Finland Förtroendevalda Bo Silverbern (ON), ordförande Marianne Eriksson (ON) Anders Björklund (KS) Pensionärsrådets

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00 Beslutande: Jan Skog Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman,

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Siv Nilsson PRO ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt Lindborg (MP) Pauli Petersson SPF Heinz Quednau

Läs mer

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl Pensionärsrådet 2008-03-04 Sidan 1 av 13 Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl. 13.30-16.10 Beslutande Icke tjänstg ersättare Övriga deltagare Lars Vesterlund, ordf Sture Haglund, vice ordf

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 juni 2018 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 juni 2018 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 juni 2018 kl. 18.00 21.00 Ledamöter Alexander Wallin (M) Byggnadsnämnden Ann-Christin

Läs mer

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40.

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40. 2018-10-26 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Östra huset rum 107 Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren, SPF Gun Söderstedt.

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 12 maj Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), Ulf Lundström (S) och Åke T Carlestam (MP)

Kommunalt pensionärsråd 12 maj Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), Ulf Lundström (S) och Åke T Carlestam (MP) 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), Ulf Lundström (S) och Åke T Carlestam (MP) Bengt

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, Fjällräven center - Fjärden, kl. 13:00-16:10 Ledamöter

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, Fjällräven center - Fjärden, kl. 13:00-16:10 Ledamöter Kommunala pensionärsrådet 2018-02-14 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, Fjällräven center - Fjärden, kl. 13:00-16:10 Ledamöter Ordförande Per Nylén (S), kommunstyrelsen, Gunnar Eklöf (V), omsorgsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson KD Lars-Inge Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 1 september 2009, kl 08:30-12:15 Beslutande Martina Axene KD Välfärdsberedningen Siv Ludén S Välfärdsberedningen Jan Arvidsson

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Siw Persson, Kullabygdens pensionärsförening

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 oktober 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl. 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), och Åke T Carlestam (MP) Bengt Edling SPF/KOM,

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Ol-27

Sammanträdesdatum Ol-27 Kristianstads kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Närvarande ledamöter och ersättare Marianne Eriksson, ordförande omsorgsnämnden Caroline Hedenström,

Läs mer

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-09:15 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017 Sammanträdesdatum 49 Plats och tid Rugstorps lantgård, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Birgit Andersson (SPF) Britt Holgert (PRO) Monika Petersson (PRO) Gunnbritt Häggebrink

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8)

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Café Finland Beslutande Bo Silverbern (M), ordförande Marianne Eriksson (S), vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Konferensrummet sportcenter, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesdatum Valberedningen

Sammanträdesdatum Valberedningen LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Ledamöter C-Rummet, Stadshallen, kl.13.00-14.00 Björn Abelson (S), ordförande Louise Rehn Winsborg (M), vice ordförande Ulf Nilsson (FP), ledamot Torsten

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Lars-Göran Wiberg (C) ordförande 1-6 Ledamöter Siv Nilsson PRO vice ordförande, ordförande 7-8 Solbritt Lindborg

Läs mer

Tid och plats Fredag den 29 mars kl 09:00-11:50 Resurscentrum Rosenbadsgatan 2C, Karlstad

Tid och plats Fredag den 29 mars kl 09:00-11:50 Resurscentrum Rosenbadsgatan 2C, Karlstad sid 1 (12) Tid och plats Fredag den 29 mars kl 09:00-11:50 Resurscentrum Rosenbadsgatan 2C, Karlstad Ledamöter Christian Holm Barenfeld (M), ordförande, kommunstyrelsen Bengt Finnmark (S), vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll Tid Måndag den 7 mars 2016 kl. 13.30-16.30 Plats Närvarande Ledamöter Kupolen, Rådhuset Marie Brorson, ordförande (S) Åsa Johansson, (FP) Johanna Reimfelt, (M) Anita Forsström, PRO Karin Sahli, PRO Britta

Läs mer

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö Beslutade Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik (PRO)

Läs mer

:30-15:30

:30-15:30 Pensionärsrådet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-05-17 13:30-15:30 Lokal Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup (SPF Seniorerna)

Läs mer

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18 Vård- och omsorgsförvaltningen Christina Hammarlund Administrativ handläggare Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 14 juni 2018 Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018

Läs mer

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(7) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.35 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2017-10-13 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2017-10-11 Närvarande: Lars Erik Karlsson, ordförande,

Läs mer

Torsdagen den 5 mars, kl i Dynamiken, Bollegården. Gun Bodén (pro) John Henriksson, omsorgschef Elisabeth Hulter, nämndsekreterare

Torsdagen den 5 mars, kl i Dynamiken, Bollegården. Gun Bodén (pro) John Henriksson, omsorgschef Elisabeth Hulter, nämndsekreterare Tid och plats Torsdagen den 5 mars, kl 17.00 19.20 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 1-13 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand (spf) Gun Bodén (pro) Hannu

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer 1-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer 1-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Toftaängen 2017-02-16, kl 13:30-15:30 Paragrafer 1-9 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson Utses

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR Reglemente Kommunala pensionärsrådet KPR Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (14) 2011-03-17 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 13.30-16.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 16 januari 2014 Tid 13.00-15.00 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland PROTOKOLL 1 (7) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 11.50, Sammanträdesrummet, Café Finland Förtroendevalda Bo Silverbern (ON), ordförande Marianne Eriksson (ON) Anders Björklund (KS) Pensionärsrådets

Läs mer

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö 2017-02-20 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Marie-Louise Gunnarsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Vård- och omsorgsnämnden Protokollsutdrag 1 (6) 34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Sammanfning I Ekonomi- och verksamhetsplan 2016-2018 beslutade kommunfullmäktige ge vård- och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-04-15, kl. 17:00-17:32 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Emma Köster (M) Gun Larsson (L) Rune

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Bergesta i Gnarp Måndag 7 oktober 2013 kl. 10:00 12:10

Bergesta i Gnarp Måndag 7 oktober 2013 kl. 10:00 12:10 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Bergesta i Gnarp Måndag 7 oktober 2013 kl. 10:00 12:10 Beslutande Åke Bertils (S) Elsy Hammar Nils von Elern AnnKristine

Läs mer

Anne-May Nilson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Anne-May Nilson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(11) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Folkets hus salen, Sommarlust

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Folkets hus salen, Sommarlust PROTOKOLL 1 (8) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Folkets hus salen, Sommarlust Förtroendevalda Bo Silverbern (M), ordförande Marianne Eriksson (S) Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2017/0257 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.45

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunledningskontoret Kerstin Ernerskog, 0709-318 131 kerstin.ernerskog@osby.se MÖTESANTECKNINGAR 2015-03-02 1(5) Kommunala pensionärsrådet Plats Samlingssalen i Lindhem, Osby Tid Måndagen den 2 mars

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen Lars-Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-07 1 (7) Plats och tid Österbo, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Marianne Lindberg, SKPF Ingrid Nyman,

Läs mer

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30 1 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, rum 111 08:30-09:30 Beslutande Sven-Gunnar Linné (S) Janita Bergkvist (S) Nils-Arne Bidsell (L) Franc Krizanec (M) Ann-Christin Persson (S) Kerstin Brangefors

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-21 Tid Kl 09.00 11.40 Plats Stadshuset, Kalmar Omfattning 27-35 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson vice ordf

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet REGLEMENTE FÖR Kommunala pensionärsrådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2019-02-11 37 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kansli- och kvalitetschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-12-03 1(1) Styrelse/Nämnd: Upphandlingsnämnden Dag, tid: 2018-12-03, kl. 13:30 Plats: Övrigt: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Vid förhinder att delta i sammanträdet ska ledamot

Läs mer

Samverkansavtal med Uppsala pensionärers samarbetsråd samt föreskrifter för Uppsala kommuns pensionärsråd

Samverkansavtal med Uppsala pensionärers samarbetsråd samt föreskrifter för Uppsala kommuns pensionärsråd KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per (KLK) Karlsson Daniel (ÄLF) Datum 2015-09-10 Diarienummer KSN-2015-1667 Kommunstyrelsen Uppsala Stadshus AB Samverkansavtal med Uppsala pensionärers samarbetsråd

Läs mer

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Hennanrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Tommy Olsson (C), ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson, PRO Kristina Olsson, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (13) Plats och tid Konferensrum 1 kommunalhuset, torsdagen den 4 juli 2019 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Nils Nilsson (C) /Sed Mikael Henrysson

Läs mer