Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-8 Yvonne Andersson Gran. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-8 Yvonne Andersson Gran. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag."

Transkript

1 1(10) Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Plats och tid KS-salen, Eda kommunkontor Charlottenberg Beslutande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista), ordförande Sofia Andersson (S), ersättare för Tommy Glader (S) Johanna Söderberg (C) Tordis Torseth (REUM) Inger Jonsson (SRF) Erik Sjöberg (DHR), ersättare för Sigbritt Fredriksson (DHR) Martha Lindqvist (SPF), ersättare för Anita Sandstöm (SPF) Ulla Johansson (PRO) Gun-Britt Uddenänger (PRO) Ulla Johansson (PRO) Harry Mattsson (PRO) Inger Antonsson (PRO), ersättare för Astrid Lillevold (PRO) Övriga närvarande Catarina Jansson, områdeschef vård och omsorg, 2 Anna-Lena Bryntesson, medicinskt ansvarig sjuksköterska, 2-3 Yvonne Andersson Gran, administratör vård och stöd, sekreterare Justerare Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-8 Yvonne Andersson Gran Ordförande Bertil Börjesson Justerare Tordis Torseth ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Datum då anslaget sätts upp Förvaringsplats för protokollet Datum då anslaget tas ned Eda kommunkontor, Vård och stöd verksamheten Underskrift Yvonne Andersson Gran

2 2(10) Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Innehållsförteckning 1 Genomgång av föregående protokoll Information om hemtjänst Information om pågående projekt inom vård och stöd Aktivitetsledare inom äldreomsorgen Information/frågor från pensionärsorganisationer Information/frågor från funktionshindersorganisationer Information/aktuellt i kommunstyrelsen Övriga frågor...10

3 3(10) 1 Genomgång av föregående protokoll Genomgång av aktuellt status på punkter under nedanstående paragrafer. 33 i föregående protokoll Bertil Börjesson informerar om att landstingsrådet Gert Olsson gärna kommer till pensionärs- och tillgänglighetsrådet i maj för att informera om Landstinget i Värmlands utvecklingsplan Omställningsnivå Eda är där klassad som vårdnivå 1 vilket innebär att Eda i framtiden kan komma att bli utan läkare, endast distriktssköterska och sjukgymnast. 35 i föregående protokoll Medborgarförslaget från Anita Sandström (SPF) om dagverksamhet för demenssjuka är nu behandlat i vårdutskottet som föreslår kommunstyrelsen följande svar: Vårdutskottet har gett vård och stöd verksamheten i uppdrag att göra en översyn av hela demensvården i Eda kommun. Dagvård för demenssjuka ingår i översynen som görs under senare delen av år i föregående protokoll Bertil Börjesson och Johanna Söderberg var i går på ett möte med landshövdingen där det diskuterades flyktingsituationen i länet. Eda kommun kan under år 2016 ta emot 74 st ensamkommande pojkar i ålder år. Det finns nu tre boenden i kommunen. Varje månad redovisas placeringar. Vårdcentralen i Åmotfors är under ombyggnad till lägenheter för ensamkommande barn. Ombyggnaden utförs enligt normer så att lägenheterna i framtiden eventuellt kan användas till äldreboende.

4 4(10) 2 Information om hemtjänst Områdeschef Catarina Jansson informerar om hemtjänsten i Eda kommun. Det finns tre hemtjänstgrupper, Charlottenberg, Koppom och Åmotfors. En god vård ges och i brukarundersökning uppger 91 % att de är nöjda. Hemtjänsten ökar då många önskar/väljer att vara kvar hemma trots omfattande behov av vård. Den kvalificerade vården ökar och genererar många timmar. 25 st har omfattande hjälp överstigande timmar per vecka, många med hög ålder. Flest behöver hjälp morgon och kväll vilket gör att det behövs fler anställda på deltid än heltid. Extra personal måste tas in för att klara behovet av vård. Flera har 5-6 besök/dag med dubbelbemanning vilket ger en dålig personalkontinuitet. Det är svårigheter att rekrytera personal med rätt kompetens, undersköterskor. Det går att få beviljat social aktivering inom hemtjänst. Har någon personlig assistans enligt LSS innan de fyller 65 år så får de behålla detta så länge de bor i ordinärt boende. År 2015 fanns en period 5 st lediga lägenheter i särskilt boende, nu är det en kö på 8 personer (4 till demensboende och 4 till somatiskt boende). Det är flera som inte har så omfattande behov men känner att de behöver trygghet, säkerhet och vill påverka detta själva genom att flytta. Diskussioner förs om att det behövs omflyttning av ekonomiska resurser till vård och stöd verksamheten p.g.a. ökning av åldrad befolkning och avancerad hälso- och sjukvård. Diskussion om var ett trygghetsboende i kommunen skulle finnas. Hus med lägenheter och gemensamhetsutrymmen ska ligga i Charlottenberg på en fin plats med närhet till service. Det är på förslag att Eda Bostads AB i nästa etapp ska bygga nytt i närheten av köpcentret vid Vrångsälven. Rådets ledamöter från organisationer anser att detta vore en bra plats för ett trygghetsboende. En viktig aspekt är hyran då de som flyttar in tidigare kanske bott i ett eget betalat hus. Hyran i ett nybygge blir cirka kr för 2-3 rum och kök.

5 5(10) 3 Information om pågående projekt inom vård och stöd MAS, Anna-Lena Bryntesson informerar om följande: Digital dokumentation för baspersonal Införandet av digital dokumentation för baspersonal pågår, en projektledare är anställd för att genomföra detta. Projektet inom äldreomsorg och LSS verksamheten i kommunen kommer förhoppningsvis att ge baspersonalen en högre status och en bättre arbetsmiljö. Digital dokumentation kommer att effektivisera och ge bättre kvalitet genom gemensamma frastexter. Sjuksköterskorna och baspersonalen kommer att kunna se varandras information digitalt. För baspersonal som saknade datakunskap genomfördes en grundutbildning i januari. Utbildningen i digital dokumentation påbörjades för baspersonalen i Koppom under vecka 7 och den 7/3 var de klara. Innan semester ska all personal inom äldreomsorgen vara utbildade. LSS-verksamheten ska vara klara i oktober. Personalpool En personalpool är under uppstart inom vård och stöd verksamheten. Genom att centralisera bemanningen av korttidsfrånvaro upp till 14 dagar ska vikariehanteringen effektiviseras. Arbetsmiljön för vikarier blir bättre, kontinuiteten förbättras, tillgången av vikarier ökar och det ger en bättre överblick över vikariehanteringen. Ett antal undersköterskor kommer att tillsvidareanställas i poolen. Tillsvidareanställd personal inom vård och stöd som önskar högre sysselsättningsgrad kan göra sig tillgängliga vissa dagar för arbete i poolen. All timanställd personal kommer att administreras via poolen.

6 6(10) 4 Aktivitetsledare inom äldreomsorgen Projektanställd aktivitetsledare inom äldreomsorgen, Maria Johansson, informerar om sitt arbete i Eda kommun och vad hon tidigare arbetat med. Hon är undersköterska och har arbetat 30 år inom hemtjänsten i Arvika. Utbildar sig på distans (halvfart) till Silvia-syster inom demensvård. I Eda har hon startat ett demenscafé varannan onsdag, syftet är att nå de som inte tidigare har någon kontakt med vård och stöd verksamheten. Alla äldre i särskilt boende har fått besvara en enkät om vad de önskar för typ av aktiviteter. De flesta önskade utevistelse och rörelseaktivitet (sittgympa). Ordinarie personal ska involveras i aktiviteterna.

7 7(10) 5 Information/frågor från pensionärsorganisationer Pensionärsorganisationerna tar upp följande konstateranden/frågor. För lång väntan när man ringer vårdcentralen Enhetschef för Eda Vårdcentral, Janne Jansson, har ingen möjlighet att närvara vid dagens sammanträde men har lämnat svar via e-post. Svaret på konstaterandet/påståendet om lång väntetid i telefonen: Måndagar fram till kl är det längst väntetid, torsdagar är det kortast. Allt detta mäts dagligen och statistik på telefontillgängligheten redovisas varje månad. Eda Vårdcentral ligger väldigt bra till vad gäller tillgänglighet i Värmland, så har det sett ut senaste året. Inte sagt att det är bra nog, men betydligt bättre än snittet i Värmland. Sedan är det så att Edaborna är de som ringer absolut mest till sin vårdcentral, en del frågor är helt relevanta och andra inte. Janne kommer gärna till oss på ett möte för att redovisa telefontillgängligheten och tipsa om möjligheten att via dator komma i kontakt med vårdcentralen, samt till och med boka läkartid utan att prata med rådgivningen. I april införs den nya tjänsten som ger möjlighet till bokning av läkartid via webben. Tips lämnas om att det på Bygga i Koppom och Spinnhjulet i Skillingmark finns så kallade servicepunkter där medborgare kan få hjälp med att via dator boka tider på vårdcentral, sjukhus och andra vårdaktören (kräver e- legitimation). Kall servicebuss PRO tar upp frågan om en kall och igenisad buss på servicelinjen vid en sjukresa i januari. Det var 20 minusgrader ute och flera passagerare som skulle till sjukhus var lättklädda. Resan upplevdes som hemsk. Tips lämnas om att den drabbade kan fylla i en klagomålsblankett som finns på Värmlandstrafik AB:s hemsida. Viktigt att fylla i datum för händelsen så de kan undersöka orsaken och sedan lämna återkoppling till den klagande. Trygghetsboende PRO anser att det ska finnas ett trygghetsboende i kommunen där alla äldre som vill ska få bo. Kommunstyrelsen beslutade i början av februari om att en utökad och övergripande boendeutredning ska genomföras. Styrelsen i Eda Bostads AB har fått frågan om att utföra utredningen. Utredningen ska då avse de nuvarande och framtida behov av boenden som finns i kommunen, inklusive inom vård och stöds verksamheter.

8 8(10) 6 Information/frågor från funktionshindersorganisationer Landstingets handikappråd Tordis Torseth är representant i Landstinget Värmlands handikappråd och informerar från deras senast sammanträde den 17/2. En remiss avseende handlingsplan för reumatikervården har inkommit, den har sin utgångspunkt i uppföljningen av rekommendationerna i Socialstyrelsens Nationella riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar. Hälso- och sjukvårdschef Tobias Kjellberg och landstingsdirektör Gunilla Andersson informerade om åtgärder i landstingets budget och ny organisation.

9 9(10) 7 Information/aktuellt i kommunstyrelsen Personalrotation Det är för närvarande en stor personalrotation i kommunen. Kommunchef Birgitta Jansson slutar sin tjänst den 26/2 och Eric Hietala har anställts som tillförordnad kommunchef under rekryteringstiden. Verksamhetschef Cecilia Hane slutar sin tjänst den 17/3 och May Hansson har anställts som tillförordnad verksamhetschef i 4 månader under rekryteringstiden. Områdeschef inom IFO/Myndighetsenheten, Inger Höglund, slutar sin tjänst i slutet av februari och Kjell Handfast har anställts som tillförordnad områdeschef i 4 månader under rekryteringstiden. Områdeschef inom vård och omsorg i Charlottenberg, Catarina Jansson, slutar sin tjänst i slutet av april. Rekrytering pågår. Det finns flera vakanta tjänster som socialsekreterare och det behövs en utökning p.g.a. fler ensamkommande barn. Socialsekreterare är en svårrekryterad grupp i hela Sverige. Det undersöks om situationen går att lösa genom konsulter, omfördelning av arbetsuppgifter m.m. Årsredovisning 2015 Arbetet med kommunens årsredovisning för år 2015 pågår. Det är bokslutsberedning i kommunstyrelsens arbetsutskott den 7-8 mars. Vård och stöd samt Bildnings verksamheten kommer att redovisa underskott.

10 10(10) 8 Övriga frågor Inga övriga frågor behandlas vid dagens sammanträde.

KS-salen, Eda kommunkontor i Charlottenberg

KS-salen, Eda kommunkontor i Charlottenberg 1(10) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande KS-salen, Eda kommunkontor i Charlottenberg Bertil Börjesson (Hela Edas Lista), ordförande Tommy Glader (S) Johanna Söderberg (C) Gunnel Knutsson (SPF)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-10 Yvonne Andersson Gran. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-10 Yvonne Andersson Gran. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(12) Plats och tid Beslutande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista), ordförande Johanna Söderberg (C) Sofia Andersson (S), ersättare för Tommy Glader (S) Tordis Torseth (REUM) Inger Jonsson (SRF) Trond R

Läs mer

B-salen, Folkets Hus Charlottenberg

B-salen, Folkets Hus Charlottenberg 1(10) Plats och tid Beslutande B-salen, Folkets Hus Charlottenberg Bertil Börjesson (Hela Edas Lista), ordförande Johanna Söderberg (C) Tommy Glader (S) Anita Sandstöm (SPF) Bo Gulbrandsson (PRO) Ulla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Vårdutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Vårdutskottet 1(31) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-13.00 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Birgitta Eklund

Läs mer

Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Nicklas Backelin (V) Tommy Glader (S) Lars -Eric Andersson (C) Sofia Andersson (S)

Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Nicklas Backelin (V) Tommy Glader (S) Lars -Eric Andersson (C) Sofia Andersson (S) 1(13) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Nicklas Backelin (V) Tommy Glader (S) Lars -Eric Andersson (C) Sofia

Läs mer

Övriga närvarande Elin Fredriksson, samhällsplanerare, 2 Gunnel Knutsson (SPF) Yvonne Andersson Gran, administratör vård och stöd, sekreterare

Övriga närvarande Elin Fredriksson, samhällsplanerare, 2 Gunnel Knutsson (SPF) Yvonne Andersson Gran, administratör vård och stöd, sekreterare 1(11) Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Plats och tid KS-salen, Eda kommunkontor Charlottenberg 13.00-15.00 Beslutande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista), ordförande Margaretha Persson (Hela Edas Lista),

Läs mer

Lena Glenberg, kostchef, 24 Yvonne Andersson Gran, administratör vård och stöd, sekreterare

Lena Glenberg, kostchef, 24 Yvonne Andersson Gran, administratör vård och stöd, sekreterare 1(12) Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Plats och tid KS-salen, Eda kommunkontor Charlottenberg 14.00-16.00 Beslutande Tommy Glader (S), ordförande Kristina Wang (Hela Edas Lista), ersättare för Bertil

Läs mer

KS-salen, Eda kommunkontor i Charlottenberg

KS-salen, Eda kommunkontor i Charlottenberg 1(9) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande KS-salen, Eda kommunkontor i Charlottenberg Bertil Börjesson (Hela Edas Lista), ordförande Tommy Glader (S) Johanna Söderberg (C) Gunnel Knutsson (SPF) Ulla

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.30 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Johanna Söderberg

Läs mer

Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2014-05-27 1

Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2014-05-27 1 Pensionärsrådet 2014-05-27 1 Plats och tid KS-salen, Eda kommunkontor i Charlottenberg, kl 14 00 16 00 Beslutande Catarina Jansson (KD), ordförande Birgitta Eklund (S) Gun-Britt Uddenänger (PRO) Ulla Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2013-09-17 1

Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2013-09-17 1 Pensionärsrådet 2013-09-17 1 Plats och tid KS-salen, Eda kommunkontor i Charlottenberg, kl 14 00 16 00 Beslutande Catarina Jansson (KD), ordförande, 22-28 Birgitta Eklund (S), ordförande 29-33 Åsa Kutt

Läs mer

Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2014-11-25 1

Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2014-11-25 1 Pensionärsrådet 2014-11-25 1 Plats och tid KS-salen, Eda kommunkontor i Charlottenberg, kl 14 00 16 00 Beslutande Catarina Jansson (KD), ordförande Birgitta Eklund (S) Gun-Britt Uddenänger (PRO) Ulla Johansson

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.30 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S)

Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S) 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.30 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Tommy Glader

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

Kommunala Pensionärs- och handikapprådet

Kommunala Pensionärs- och handikapprådet Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, måndagen den 3 december 2018, kl. 09:30 12:00 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Karin Sjöberg (S) Gunnel Engemoen, HLF Lars Forsberg, PRO Dala-

Läs mer

Janne Jansson, enhetschef Eda vårdcentral, 33 Mattias Persson, fastighetschef, 34 Yvonne Andersson Gran, administratör vård och stöd, sekreterare

Janne Jansson, enhetschef Eda vårdcentral, 33 Mattias Persson, fastighetschef, 34 Yvonne Andersson Gran, administratör vård och stöd, sekreterare 1(12) Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Plats och tid KS-salen, Eda kommunkontor Charlottenberg 14.00-16.30 Beslutande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista), ordförande Tommy Glader (S) Johanna Söderberg

Läs mer

Utskottskansliet, direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Elmqvist

Utskottskansliet, direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Elmqvist 1(40) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.10 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Birgitta Eklund

Läs mer

Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2013-11-26 1

Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2013-11-26 1 Pensionärsrådet 2013-11-26 1 Plats och tid KS-salen, Eda kommunkontor i Charlottenberg, kl 14 00 16 00 Beslutande Catarina Jansson (KD), ordförande, 34-43 Birgitta Eklund (S), ordförande 44-45 Åsa Kutt

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

Lars-Magnus Pålsson (M), ordförande Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) Hans-Peter Jessen (S) Boo Sandström (Hela Edas Lista)

Lars-Magnus Pålsson (M), ordförande Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) Hans-Peter Jessen (S) Boo Sandström (Hela Edas Lista) 1(20) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.20, 13.20-15.00 Beslutande Lars-Magnus Pålsson (M), ordförande Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) Hans-Peter Jessen

Läs mer

Stöd o omsorgschef May Hansson Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Områdeschef Gunilla Dahlin, HVB-hemmet

Stöd o omsorgschef May Hansson Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Områdeschef Gunilla Dahlin, HVB-hemmet 1(7) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, Årjäng, den 14 november kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Janson, ordf Elsie Olsson, SPF, PRO Lisbeth Larsson, SPF Stina Hesselborn-Ek, PRO Staffan Nilsson,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 9-15 Yvonne Andersson Gran. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 9-15 Yvonne Andersson Gran. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(11) Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Plats och tid KS-salen, Eda kommunkontor Charlottenberg 14.00-16.00 Beslutande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista), ordförande Tommy Glader (S) Johanna Söderberg

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 8-15 Yvonne Andersson Gran. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 8-15 Yvonne Andersson Gran. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(11) Pensionärs- och tillgänglighetsrådet Plats och tid KS-salen, Eda kommunkontor Charlottenberg 14.00-16.00 Beslutande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista), ordförande Tommy Glader (S), 8-11 Patric Carlsson

Läs mer

Lars-Magnus Pålsson (M) ordf. Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) 190-207 Hans-Peter Jessen (S) Boo Sandström (Hela Edas Lista)

Lars-Magnus Pålsson (M) ordf. Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) 190-207 Hans-Peter Jessen (S) Boo Sandström (Hela Edas Lista) Kommunstyrelsens vårdutskott 2013-10-23 1 Plats och tid Ks-salen kommunhuset Charlottenberg kl 09.00-12.00-13.00-14.30 Beslutande Övriga deltagare Lars-Magnus Pålsson (M) ordf. Lars-Erik Andersson (C)

Läs mer

Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S)

Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S) 1(17) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00 12.10, 13.00-14.30 Beslutande Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Tommy Glader (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-11.40 Beslutande Lars-Magnus Pålsson (M) ordförande Lars-Eric Andersson (C) Kathy Överby Nilsson (S) ersättare för Birgitta

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(10) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG PENSIONÄRSRÅDET 2017-11-22 Sida 1 (5) Plats och tid Rudenschöldsrummet, kl. 13:30-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne Apelqvist

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(20) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 12.30-16.50 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Tommy Glader

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12,00 13.00-15.50 Beslutande Lars-Magnus Pålsson (M), ordförande Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) Hans-Peter Jessen

Läs mer

May Hansson, verksamhetschef Malin Persson Lintula, sekreterare Kjell Handfast, TF områdeschef IFO Kl Utskottskansliet

May Hansson, verksamhetschef Malin Persson Lintula, sekreterare Kjell Handfast, TF områdeschef IFO Kl Utskottskansliet 1(31) Vårdutskottet Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Kristina Wang (Hela Edas lista) Lars -Eric Andersson

Läs mer

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M)

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M) Socialnämnden 2018-02-12 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-17:15 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S), ordförande Daniel Bergman (S) Patrik Andersson (KOSA) Marie Karlsson (L) Tjänstgörande

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Kristina Wang (Hela Edas lista) Tommy Glader (S) Lars-Eric Andersson (C) Sofia Andersson (S)

Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Kristina Wang (Hela Edas lista) Tommy Glader (S) Lars-Eric Andersson (C) Sofia Andersson (S) 1(13) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00, 13.00-13.45 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Kristina Wang (Hela Edas lista) Tommy Glader (S)

Läs mer

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-14.20 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vårdutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(29) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl. 09.00 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Tommy

Läs mer

Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) ersättare för Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S)

Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) ersättare för Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S) 1(17) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00 12.15 Beslutande Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S)

Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S) 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00 12.20 Beslutande Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Andersson

Läs mer

Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S)

Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S) 1(30) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.20, 13.15-14.15 Beslutande Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Tommy Glader (S)

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO Viola Ekavall, SPF Britt

Läs mer

Tomas Vedestig. Mikael Kerttu ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden

Tomas Vedestig. Mikael Kerttu ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdag 10 april 2019, kl 09:00-11:40 ande Övriga deltagande Tomas Vedestig (SJVP) Urve Kirt (C) Ingemar Keisu (C) Margareta Törelid Haapaniemi (KD) Birgitta

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Majvor Lundberg, Hjärt- o Lungföreningen Jan-Ove Olsson, HRF Lilian

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-14.30 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista) ersättare för Björn Källman

Läs mer

Anslag/Bevis. Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2 Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan 5 2017-04-20, kl 13:30-15:30 Paragrafer 10-21 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. kl. 09:00 12:30 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Britt-Marie

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Birgit P-Hedman, Hjärt o Lung Majvor Hellström, SKPF Ulla-Britt Lindbäck,

Läs mer

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 47 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 48 Ansökan om förenings-/verksamhetsbidrag 2018/8003 5-6 för år 2018 49 Begäran om dispens från inköpsstopp

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.00 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 9

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 9 Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 9 Ärendeförteckning 14 Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens arbete med våld i nära relationer 15 Kvalitetsberättelse 2016 Hälsa och Omsorg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL 2018-08-13 KALLELSE 1(1) Kommunala Pensionärsrådet Lisa Hedin Datum 2018-07-11 Kommunala Pensionärsrådet kallas härmed till sammanträde måndag den 13 augusti 2018 kl.

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2018-06-11 1(5) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.20 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Sylvia Jonasson

Läs mer

Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Skönnbrink (S)

Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Skönnbrink (S) 1(18) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.45, 13.00-14.15 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C)

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson, C Susanne Johansson, S

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson, C Susanne Johansson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 10 mars kl 14.00-14.50 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 41-45 Utses att justera Justeringens plats och tid Anette Pettersson Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Biblioteket Charlottenberg. Bengt Hansson (S) Anders Gustafsson (KD) Margaretha Persson (HEL) Christina Säihke (S) Lars-Erik Andersson (C)

Biblioteket Charlottenberg. Bengt Hansson (S) Anders Gustafsson (KD) Margaretha Persson (HEL) Christina Säihke (S) Lars-Erik Andersson (C) 1(9) Plats och tid Beslutande Biblioteket Charlottenberg Bengt Hansson (S) Anders Gustafsson (KD) Margaretha Persson (HEL) Christina Säihke (S) Lars-Erik Andersson (C) Övriga närvarande Elisabet Björklund

Läs mer

Datum Bengt-Olof Bengtsson (SD) Pia Raae (PRO Bromölla) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-5 Gitana Grikainiene

Datum Bengt-Olof Bengtsson (SD) Pia Raae (PRO Bromölla) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-5 Gitana Grikainiene 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 14.00 16.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF Seniorerna Bromölla-Näsum)

Läs mer

Anneli Karlsson. Lena Kandergård

Anneli Karlsson. Lena Kandergård Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Maria Rönnehäll (S) Bertil Nilsson (HSO) Agneta Wiss Carlsson (HSO)

Läs mer

Bertil Börjeson, ordförande (Hela Edas Lista) Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S)

Bertil Börjeson, ordförande (Hela Edas Lista) Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S) 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00 Beslutande Bertil Börjeson, ordförande (Hela Edas Lista) Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Tommy Glader

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman 1(6) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 29 november kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Birgitta Åseby, SPF Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Stina Hesselborn-Ek, PRO Staffan

Läs mer

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Elving Claesson

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Elving Claesson 01-12 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 13.00 17.00. Beslutande Elving Claesson (S), ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin, 01-08 Stefan Jurcic Gert Larsson Ulla Turemark Gunilla

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-09-05 1 (11) Plats och tid Österliden, Holsbybrunn kl. 13.00-14.55 Beslutande T Bohman (S), ordf., E Johansson (L) SPF Britta Johansson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO Iron Henriksson, Paul

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(8) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg 15.00-16.00 Beslutande Margaretha Persson (Hela Edas Lista) ordförande Björn Olsson (C) Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Tina Brink

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare 1 (14) Plats och tid Solgårdens äldreboende, Töcksfors, 14 juni kl. 14.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Birger Pettersson Wiik, Ordförande (S) Jessica Danielsson, V Ordförande (L) Kerstin Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2013-02-26 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2013-02-26 1 (6) Vård- och omsorgsutskottet 2013-02-26 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Monika

Läs mer

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista)

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) 1(9) Plats och tid Gymnasieskolan expedition Åmotfors kl 13.00 16.40 Beslutande Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl :00

PROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl :00 1(7) Plats och tid: C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl. 14.00 16:00 Beslutande: Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Biblioteket Charlottenberg. Anders Gustafsson (KD) Margaretha Persson (HEL) Christina Säihke (S) Lars-Erik Andersson (C) Marianne Torstensdotter

Biblioteket Charlottenberg. Anders Gustafsson (KD) Margaretha Persson (HEL) Christina Säihke (S) Lars-Erik Andersson (C) Marianne Torstensdotter Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Beslutande Ersättare Biblioteket Charlottenberg Anders Gustafsson (KD) Margaretha Persson (HEL) Christina Säihke (S) Lars-Erik Andersson (C) Marianne

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M) o Malung-Sälens kommun Sammanträdesprotokoli 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.15-13.00 Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos,

Läs mer

Caroline Engström. Sten Fransson. Per-Olov Ålander

Caroline Engström. Sten Fransson. Per-Olov Ålander Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Scandic Hotell, kl. 13.00 17.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander (C),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Lennart Fernström verksamhetschef Anna Elmqvist, sekreterare Agneta Greek, förskolechef 23 Martin Bollner, ekonom 24-25

Lennart Fernström verksamhetschef Anna Elmqvist, sekreterare Agneta Greek, förskolechef 23 Martin Bollner, ekonom 24-25 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sadelmakaren, ANC, kl. 09.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund,

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Meddelande om avliden 3 Ann-Carine Liljegren, sysselsättningshandledare 4 på särskilt boende Föregående protokoll 5 Information

Läs mer

Birgitta Eklund (S) ordförande Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista)

Birgitta Eklund (S) ordförande Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista) 1(9) Plats och tid Överförmyndarkansliet ANC Arvika kl 09.30-12.30 Beslutande Birgitta Eklund (S) ordförande Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista) Övriga närvarande Anna Bryntesson, kommunsekreterare

Läs mer

Jessica Bergman, Socialchef Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Karin Vik, SAS

Jessica Bergman, Socialchef Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Karin Vik, SAS 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 6 april kl. 14.00 15.00 Beslutande Övriga närvarande Birger Pettersson Wiik, Ordförande (S) Kerstin Andersson (KD) Maj-Britt Hedefur (KD) Margareta Nilsson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2016-02-26 Plats och tid Mogården, fredagen den 26 februari 2016 kl 09.00-11.15 Närvarande Marcus Schön, ordförande Hans Birgersgård Bror

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2015-06-11 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2015-06-11, kl 13 30 15 00 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Stig Danielsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08:30-12:00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2011-10-20 70 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Gunnern, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S) Lars-Åke Wickman (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 8. 8 Maxtaxa äldreomsorgen 2017

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 8. 8 Maxtaxa äldreomsorgen 2017 Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 8 Ärendeförteckning 8 Maxtaxa äldreomsorgen 2017 9 Patientsäkerhets- och kvalitetsberättelse för Elevhälsans medicinska insats 2016 10 Patientsäkerhetsberättelse

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 11-21 Yvonne Andersson Gran. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 11-21 Yvonne Andersson Gran. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista), ordförande Johanna Söderberg (C) Sofia Andersson (S), ersättare för Tommy Glader (S) Tordis Torseth (REUM) Inger Jonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tid Plats 13:00-16:00 Hörnet, kommunhuset Hallsberg Beslutande ledamöter Veronica Wallgren (S) (ordförande) Inga-Britt Ritzman (S) (vice ordförande) Ulrika Björklund (M) (2:e vice ordförande) Birgitta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 25 november 2011 kl 10.00-12.00 Beslutande Knut Jansson, ordf SN Stina Hesselborn-Ek Staffan Nilsson Britt Bast Elsie Olsson

Läs mer