Policy Åsa IF ungdomsfotboll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Policy Åsa IF ungdomsfotboll"

Transkript

1 Mål och riktlinjer för Åsa IF Mål och riktlinjer för Åsa IF:s ungdomsverksamhet i fotboll Mot ännu en ny säsong Åsa IF har lagt en utvecklingsplan för hela sin stora ungdomsverksamhet. I detta dokument försöker vi att beskriva vilka mål och riktlinjer Åsa IF har i sin ungdomsverksamhet och med vilka styrmedel vi skall nå dessa. Syfte Syftet med denna policy är att skapa en gemensam värdegrund för föreningen. Policyn skall kunna användas av både ledare och föräldrar. Ledarna skall ha den som en vägledning och som hjälp för att försvara sitt agerande t.ex. i fråga om laguttagningar. Föräldrar skall kunna använda den för att påtala eventuella avsteg. Dokumentet skall delas ut till alla spelare och ledare som berörs. Eventuella förändringar publiceras på Åsa IF:s hemsida på Internet, Långsiktighet Policyn kan revideras vid behov. Relaterade dokument Utöver denna policy kommer ytterligare dokument att tas fram. Utbildningsplan Handbok för ledare Stiftelsen Dunross & Co Detta dokument beskriver vad man bör träna på i olika åldersklasser och vilka kunskapsnivåer man bör uppnå. Beskriver hur man bildar och driver ett lag inom Åsa IF. Praktiska råd om administration, närvarokort, föräldramöten, m.m. Åsa IF samarbetar och följer Stiftelsen Dunross & Co:s Värderingar & stödkriterier Stiftelsen Dunross & Co är en stiftelse vars huvudsakliga ändamål är att främja barns och ungdomars vård och fostran samt lämna bidrag för undervisning och utbildning av barn och ungdomar. Därutöver skall Stiftelsen bedriva hjälpverksamhet bland behövande. Mer information finns på stiftelsens hemsida, Sida 1 (13)

2 Innehåll 1. Inledning 2. Ungdomsverksamhetens mål 3. Ungdomsverksamhetens organisation 4. Ledare och tränare 5. Fotbollssäsongen 6. Turneringar, cuper och läger 7. Utbildning 8. Administration och information 9. Ekonomi 10. Föräldrar 11. Stiftelsen Dunross & Co 1) Inledning Nedan följer i punktform, det vi i Åsa IF anser vara viktigast, att lägga ner tid och resurser på inom föreningens ungdomsverksamhet. På följande sidor finns sedan en mer detaljerad beskrivning av mål och riktlinjer och vårt sätt att arbeta i föreningen. Ungdomsfotbollen i Åsa IF strävar mot att: fotbollsskolan skall vara vår rekryteringsbas, både avseende spelare och ledare. I fotbollsskolan skall fotbollsintresset och känslan för Åsa IF skapas för att sedan byggas på i äldre åldersgrupper. i de yngre åldersgrupperna skall alla få vara med och spela matcher, resultaten skall vara av underordnad betydelse. Det skall vara roligt att spela fotboll och så många som möjligt skall fortsätta att spela fotboll. från 15års ålder skall vi hävda oss väl i DM och i serier samt att få med spelare i distriktslag. arbeta långsiktigt med spelarutbildning för att få fram talanger till våra seniorlag. lägga stor vikt vid utbildning. Vi skall aktivt arbeta för att ledare och domare ges de utbildningar som behövs. Vi skall arbeta efter Åsa IF:s egen utbildningsplan för att få våra ungdomspelare så välutbildade som möjligt Sida 2 (13)

3 2) Ungdomsverksamhetens mål Målsättningen för ungdomsfotbollen i Åsa IF: att erbjuda fotbollsspel åt så många barn och ungdomar som möjligt i åldern 6 19 år. att varje ungdomsspelare upplever sitt fotbollsspelande som lustfyllt och att spontanitet, kreativitet och spelglädje uppmuntras. att bedriva en kvalitativt gedigen och genomtänkt fotbollsutbildning avseende både individuella färdigheter och lagspel. att bedriva fotboll i åldern 515 år som rolig och vettig fritidssysselsättning i avsikt att skapa och tillvarata fotbollsintresset. att bedriva tävlingsverksamhet i åldersgrupperna från 12 år och till och med 19 år (utan resultatinriktning för åldrarna 1215 år). att utveckla föreningens egna ungdomar så att de kvalificerar sig till spel i Åsa IF:s seniorlag. att ha en intern ledarrekrytering utbildningsplan utbildningsregister att bedriva en ledarverksamhet som skapar klubbkänsla och som utvecklar och stärker Åsa IF Sida 3 (13)

4 3) Ungdomsverksamhetens organisation Fotbollssektionen ansvarar för: Rekrytering och utbildning av ledare, spelare och domare Tävlingsverksamhet; seriespel, turneringar, cuper Träningsverksamhet Fotbollsskola Åsacupen Ungdomsträningen delas in i tre faser. De olika faserna går i varandra. Träningen övergår successivt från en fas till nästa. Utvecklingsfaser: 1. Nybörjarfasen 59 år 2. Inlärningsfasen 1015 år 3. Utvecklingsfasen 1519 år Nybörjarfasen 57 år (Fotbollsskola) Syftet med Nybörjarfasen är att göra barnen intresserade av fotboll och låta dem leka med bollen och spela fotboll i smålagsspel, med utgångspunkt från varje individs egna förutsättningar. Träning Organisation 6 tillfällen under vår och höst (60 minuter). I varje träningsgrupp på c:a 20 spelare finns det minst två ledare. Till fotbollsskolan inbjuds alla 6åringar i tätorten via ÅsaBladet och allmänna anslag. Nybörjarfasen 89 år Träning 12 tillfälle/vecka (60 min). Träningen inriktas på allmän rörelseerfarenhet och att utveckla olika grundfärdigheter. Den anpassas till barnens utveckling och består i huvudsak av lek och rörelse. Allt skall vara roligt. Fotbollsträningen består av lekar med och utan boll, teknikträning och smålagsspel med tre till fem spelare per lag. Matcher Organisation Från åtta års ålder bildar man lag. Matcher spelas i internserie eller mot närliggande lag. Matchen skall vara en fest. Det är viktigt att barnen får klä sig som fotbollspelare i Åsa IF:s dress och att alla spelare får spela lika mycket. Matchresultat och tabeller redovisas inte. Stor vikt skall läggas på spelarnas uppträdande på och bredvid planen. I varje åldersgrupp finns minst 3 ledare/tränare. Inlärningsfasen 1015 år Träning 2 dagar per vecka (90 minuter). Fotbollsträningen skall bestå av individuell teknik, vän med bollen, nicka, skjuta, bollmottagning, passningsspel, smålagsspel och träning av grundförutsättningarna i anfallsfotboll. Spelare får inte hindras att delta i andra idrotter. Matcher Organisation Matchen skall vara en fest och allvaret skall tonas ner. Stor vikt skall läggas på spelarnas uppträdande på och bredvid planen. Spelarna skall pröva på olika platser i laget. Det kan dock vara bra att lära sig en plats i taget. Alla spelare som tränar regelbundet, minst en gång i veckan, skall får spela match. I varje åldersgrupp finns det minst 3 tränare/ledare för respektive lag Sida 4 (13)

5 Utvecklingsfasen 1519 år Träning 2 dagar per vecka (90 minuter) plus ev. en extraträning. Det är viktigt att spelarna tränar kontinuerligt under året. Under säsongen prioriteras fotbollen före andra idrotter. Befästa tidigare inlärda tekniska färdigheter och samt fortsätta träna på anfallsspel men även träna på grundförutsättningar för försvarsspel och taktiskt spel. För de äldsta spelarna införs fysisk träning med kondition, styrketräning och rörlighetsträning, så mycket som möjligt med bollövningar. Syftet med den stegrade intensiteten och införandet av det taktiska spelet är att förbereda spelarna i god tid för steget in i seniorverksamheten. Träningsläger Trän.matcher Organisation Under marsapril kan genomförs träningsläger för 1316 årslagen i Åsa eller dess närhet. 37 matcher på försäsongen I varje åldersgrupp finns det minst 3 tränare/ledare för respektive lag. Matcher För åldern 1314 år gäller att det fortfarande är viktigt att alla får spela och känna att de tillhör laget. Det är dock viktigt att man har en stomme av stabila spelare att bygga laget runt. Det är också viktigt att spelarna får prova olika platser i laget. Stor vikt läggs på spelarnas uppträdande på och bredvid planen. Spelarna skall ges stora individuella friheter. Tränaren skall endast ge enkla taktiska direktiv. För åldern 1516 år gäller att matcherna skall leda till utveckling och spelarna skall läras att prestera i alla matcher. Stor vikt läggs på uppträdande på och utanför plan. Det är viktigt att spelarna får stora individuella friheter och att de börjar specialisera på en viss plats i laget. Tränaren skall också ge mer avancerade taktiska direktiv. Studiecirklar Efter avslutat seriespel genomförs studiecirkel enligt följande: 13åringar: Fair Play 14åringar: Introduktion för övergången från ungdomssektionen till Asektionen 15åringar: Domarkurs 16åringar: Grundkurs för tränare Fotbollsverksamheten Träningstider Fördelning av träningstider görs av Ustyrelsen i samråd med Lagansvariga varje vår och höst. Målvaktsträn. Sommar- fotbollsskola I åldern 710 år provar alla spelare på målvaktsspel under sin ordinarie träning. Under två veckor per år erbjuds barn i åldrarna 912 år träning på dagtid av kvalificerade instruktörer. Fotbollsskola Seriespel Träning för 5, 6 och 7åringar genomförs under 6 veckor på våren och 6 veckor på hösten Inriktningen på bollkul, skapa fotbollsintresse och god PR för Åsa IF. Detta är skyltfönstret för Åsa IF där vi presenterar vår verksamhet och rekryterar ledare och spelare. Anmälan till vårens seriespel sker av respektive Lagansvarig till Uröret senast den 31 januari Sida 5 (13)

6 Uppflyttning och lån av spelare Åsa IF följer i grunden SvF s Fotbollens Spela, Lek och lär gällande svensk barn och ungdomsfotbolls inriktning. UPPTRÄNING Uppträning tillämpas om barn eller ungdom behöver extra stimulans och lite mer utmaning än vad det egna laget gör för tillfället. Träning: Barnet tillåts uppträna med utnämnt lag vid vart annan träning. Dvs man tränar en träning med sitt egna lag och en träning med utnämnt lag. Krockar träningstillfällen prioriteras det egna laget. Match: Barnet tillåts spela match med utnämnt lag vid vart annan match. Dvs man spelar match med sitt egna lag och man spelar match med utnämnt lag. Krockar matchtillfällen prioriteras det egna laget. TILLFÄLLIGT LÅN AV SPELARE Spelare kan tillfälligt lånas mellan lagen om det saknas spelare för att bli komplett lag plus avbytare. Detta görs först efter dialog mellan tränare gjorts, därefter förs dialogen med respektive föräldrar. För att tillfälligt få låna spelare krävs det att detta görs från det lag som är i åldersgruppen under INTE över. Villkor: Genomförande godkänns av FS. Att tillåtas uppträna innebär INTE att man byter åldersgrupp, man tillhör fortfarande den åldersgrupp man är född i. Uppflyttningen är inte permanent utan gäller halvårsvis och beslutas av FS. Barnets föräldrar, samtliga tränare i bägge åldersgrupperna och FS SKALL vara överens i varje enskilt fall. Barnet som upptränas tas inte ut till match på bekostnad av barn i den övre åldersgruppen utan spelar lika mycket som alla andra barn i laget. Barnet spelar match och tränar samma antal gånger som om man vore kvar i sin egna årskull, dvs det blir INTE dubbelt antal matcher och/eller träningar. För att tillfälligt få låna spelare krävs det att detta görs från det lag som är i åldersgruppen under INTE över. 4) Ledare och tränare Ledaren har fått sitt uppdrag, främst för att han/hon lovat att ställa upp med sitt fotbollskunnande, sitt engagemang och sin tid. Vi ger ledaren ansvar för att arbeta mot samma mål som föreningen, att denne själv tycker det är kul att vara ledare och för att spelarna har förtroende för honom/henne. För detta ger vi ledarna: utbildning internt och/eller via Hallands FF, många härliga upplevelser och gott kamratskap lite utrustning som träningsoverall, jackor mm Olika utvecklingsfaser kräver olika ledare/tränare. Följande riktlinjer gäller vid matcher: att hälsa på motståndare och domare, samt att efter matchen tacka för god match. hjälpa domaren. att på ett positivt sätt uppmuntra och dirigera spelarna. att bära Åsa IF:s overall vid alla tillfällen då man representerar föreningen. hålla rent och lämna planer och omklädningsrum städat och fint efter laget Sida 6 (13)

7 I övrigt anmodas alla ungdomsledare att: deltaga i all internutbildning och på Usektionsmöten vara insatt i den fleråriga spelarutbildningsplanen göra en årsplan och månadsplaner för sitt lag föra aktivitetskort, licensunderlag samt ha kontroll på medlemskapet för sitt lags spelare anordna föräldramöte under våren och hösten uppträda med stil och värdighet i sann Åsa IFanda Nybörjarfas, 59 år Målet är att ha minst 3 tränare/ledare för varje lag. Ledarna på denna nivå kan vara engagerade och förnuftiga "föräldrar- tränare". Målet är att ledarna går en 1dags kurs för att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar Sv. FFs "Avspark Ledarskap, Barnet i centrum, Fotbollens spela, lek och lär". Inlärningsfas, 1015 år Målet är att ha minst 3 tränare/ledare för varje lag. Tränarna skall ha förmågan att skapa god stämning och vara fotbollsentusiaster. De skall också ha förmåga att visa tekniska övningar. Målet är att minst en tränare har gått Sv FFs Bas 1 Ledarskap 1, Spelförståelse 1, Teknik 1, Målvaktsspel 1, Träningslära 1 (fyra 1dagarskurser). Utvecklingsfas, 1519 år Målet är att ha minst 3 tränare/ledare för varje lag. Huvudtränaren skall vara erfaren och fotbollskunnig. Han/hon skall gärna ha erfarenhet från junior eller seniorträning. Målet är att minst en tränare har gått Sv FFs Bas 2 Ledarskap 2, Spelförståelse 2, Teknik 2, Målvaktsspel 2, Träningslära 2 (fyra 2dagarskurser), dessutom någon med skadeutbildning Sida 7 (13)

8 "Toppning" Vad är toppning egentligen? Toppning är ett mycket laddat ord. Något som är förbjudet. Inom Åsa If tolkar vi det så här. Det är när man tar ut lag, eller sköter byten av spelare, på så sätt att resultatet i matchen har högre betydelse än barnens fotbollsutveckling och kamratskap. Det betyder inte att det är förbjudet att ställa upp med bästa lag i en enstaka match, om bara syftet med detta är att matcha efter motstånd. En seger med 140, eller förlust med samma siffror, ger ingen som helst utveckling för laget eller spelarna. Detta bör undvikas. Det är viktigt att komma ihåg att det inte är för ledaren som matcherna spelas utan för spelarna. Exempel på hur man inte skall göra: 1. Att inte låta alla spelare spela lika många matcher.(716år). 2. Att inte låta alla spelare som deltar i en match spela lika mycket..(716år). 3. Att delta i en cup eller serie med fler än ett lag, där det ena laget är medvetet uttaget för att vara bättre..(7 16år). 4. Att ställa upp med ett bättre och ett sämre lag i vår egen Åsacup. 5. Att anmäla till cuper med olika spelare beroende på spelarkvalité, en cup där de lite mer utvecklade spelarna spelar och en cup där de lite mindre utvecklade spelarna spelar, alla i laget spelar samtliga cuper. 6. Att anmäla sitt lag till en äldre åldersklass än den man tillhör. Exempel på hur man kan göra: 1. Att vid enstaka tillfällen medvetet matcha inför två helt olika motstånd och ställa upp med olika starka lag. Syftet skall vara att ge samtliga spelare en möjlighet till utveckling efter förmåga. Resultat får inte vara syftet. 2. Att vid enstaka tillfällen mot slutet av en match placera om spelarna inom laget på så sätt att rätt syfte uppnås. Det kan vara att när man ligger under plocka upp de bästa spelarna i kedjan, eller när man leder med ett mål placera de bästa i backposition. Det betyder inte att de sämre spelarna inte får spela, men positionen på planen kan ändras. Undantag: DM (från 15 år) spelas med för dagen bästa lag. Sammanfattningsvis skall poängteras att vi bedriver en långsiktig fotbollsutbildning där bredd är viktigt. Det sunda förnuftet bör råda för att inte slå ut några ungdomar bara för att de inte håller måttet innevarande säsong. Vad händer nästa säsong i deras utveckling? Det gäller att få med sig så många spelare som möjligt upp i junioråldern. Då kommer också de bästa att utvecklas. Bredd ger topp. Ett lag har många roller och det skall vi stimulera. Individuell utveckling är det viktigaste. Varje spelare skall ges möjlighet att utvecklas efter sin förmåga. Det är viktigt att man för föräldrarna vid säsongsstart förmedlar denna policy och vad man beslutar för laget den kommande säsongen Sida 8 (13)

9 5) Fotbollssäsongen Fotbollssäsongen börjar 1/3 och slutar 30/9. Barn och ungdomar 89 år, en träning per vecka, frivillig träning. Vinterträning 1/1028/2. Frivillig träning, max en dag per vecka. Ingen träning under perioden 11/1231/1, deltagande i cuper under denna period är tillåtet. Barn och ungdomar 1015 år, max två träningar per vecka, frivillig träning. 1/1028/2 Frivillig träning, max två dagar per vecka. Ingen träning under perioden 11/1231/1, deltagande i cuper under denna period är tillåtet. 6) Turneringar, cuper och läger Cupspel får inte gå ut över träning. Träningsläger prioriteras före cupturneringar. En cup är ofta en rolig upplevelse och kan läggas in före seriestart och under sommaruppehållet. Cupspelande och resande ransoneras i lägre åldrar. När spelarna blir äldre ordnas attraktivare cuper och resor. Läger med övernattning utvecklar spelarna socialt. Resmål för läger och turneringar Inlärningsfasen, 1012 år Träningsläger är viktigt för att kunna träna teknik under bra förhållanden. Läger och cuper skall förläggas i Halland eller i närheten. Spelarna bör vänjas vid att bo under enklare former t.ex. en skolsal. Utvecklingsfasen, 1316 år För 1314åringar är det lämpligt med träningsläger på hemmaplan innan seriestart och ett läger/en turnering inför höstens seriespel. Läger och turneringar förläggs till södra Sverige eller i Danmark. För 1516åringar är begränsningen för sommarläger och sommarturneringar de nordiska länderna eller norra Europa. Det kan vara viktigt att söka bra och intressant motstånd för den här åldersgruppen. Ekonomi Kostnader står lagen själva för genom egenavgifter, lottförsäljning m.m Sida 9 (13)

10 7) Utbildning Ledare Åsa IF bekostar alla ledares/tränares utbildning. Ledaren/tränaren skall servas med kursutbud och uppmuntras till utbildning. Information om utbildningar sker via anslagstavla, post eller personlig kontakt. Åsa IF ordnar "Temakvällar" för alla ungdomsledare/tränare. Temats inriktning bestäms av ledarna. När möjlighet ges ordnar Åsa IF utbildningsresor och studiebesök. Det kan vara allsvenska matcher, landskamper eller andra intressanta matcher, besök hos klubbar som är föregångare m.m. Spelare Planering och genomförande av träning utgår från Åsa IF:s utbildningsplan. KGFS träning I åldern 1316 år erbjuds de mest talangfulla spelarna extra träningstillfällen, med tyngdpunkt på individuell färdighetsträning. Målvaktsträning Det ordnas speciell målvaktsträning för åldrarna 1016 år under utesäsongen. Breddläger Zonläger Vi uppmuntrar spelare att deltaga i Hallands FF:s breddläger för åldrarna 1416 år. Vi anmäler duktiga spelare till HFF:s zonläger (1516åringar) och stöttar dem i deras väg till landskapslaget. Domare Varje vårvinter arrangerar Åsa IF ungdomsdomarutbildning Sida 10 (13)

11 8) Administration och information Åsa IF kontrakterar tränare och ledare under oktober/november. Medlemskap I början av april skall lagledarna kontrollera så att all spelare är medlemmar. Ingen match innan medlems och träningsavgiften är betald. Licensiering Spelare som är 15 år och äldre skall licensieras hos Svenska Fotbollförbundet. Ledare för 15 och 16årslagen skall i början av året lämna in underlag för licensiering och spelarlegitimation till kansliet. Aktivitetskort Varje lagledare ansvarar för att aktivitetskort ifylls kontinuerligt. Dessa skall lämnas till Helen på kansliet som är föreningsansvarig. Datum för inlämning meddelas löpande. Domare Domare tillsätts av domaransvarig. Utses av Fotbollssektionen. Stormöten Ungdomssektionen har regelbundna möten. Här gås igenom aktuella frågeställningar. Bl.a. fastställs träningstider. Minst en ledare per lag deltar. Försäkring Alla spelare och ledare är försäkrade genom Folksam. Vid skada skall den skadade kontakta läkare, spara kvitton m.m. och kontakta Ustyrelsen för skadeanmälan Sida 11 (13)

12 9) Ekonomi Budget Fotbollssektionen lämnar budgetförslag till huvudstyrelsen. Sponsorverksamhet Åsa IF har en omfattande sponsorverksamhet och ett gott förhållande till företag och näringsidkare. Ungdomslagen får själva ordna sponsorer till sig, t.ex. till overaller och resor. Enda förbehållet är att Åsa IF:s ordinarie sponsorverksamhet inte störs. Samordning sker via sponsorgruppen i huvudstyrelsen. 10) Föräldrar Spelarnas förhållande till idrott beror mycket på föräldrarnas inflytande och påverkan. Därför krävs det ett samarbete mellan ledare och föräldrar för att nå ett bra resultat. Föräldrarna skall informeras om Åsa IF:s långsiktiga målsättning och vara insatta i hur Åsa IF är organiserat. Föräldrarna skall också involveras i verksamheten. Det finns många uppgifter som föräldrar kan hjälpa till med. Föräldrar skall på möten ges möjlighet att utvärdera och framföra synpunkter på planeringen. Föräldramöte bör hållas i början av säsongen. Riktlinjer och planering fastställs. Vi tycker att det är viktigt att föräldrar stöttar och uppmuntrar spelarna, men också accepterar att det är ledarna som är ansvarig när ungdomarna tränar eller spelar. Vi vill gärna ha föräldrarnas medverkan i olika arrangemang. Detta stärker klubbkänslan och är en del i föreningens verksamhet och sociala gemenskap. Föräldrar skall acceptera våra mål och riktlinjer och därmed också våra ledares sätt att sköta verksamheten. Nyrekrytering av ledare sker först och främst genom fotbollsskolan, där intresserade föräldrar knyts till verksamheten. Under utvecklingsfasen kan Sportansvarig och fotbollssektionen rekrytera kvalificerade tränare "utifrån" om så behövs Sida 12 (13)

13 11) Stiftelsen Dunross & Co VÄRDERINGAR OCH STÖD KRITERIER Vid beslut om stöd för idrottsföreningar lägger Stiftelsen vikt vid följande kriterier. Ingen form av så kallad toppning ska ske i knattelag samt lag upp till och med tolv år. Med toppning avses i detta fall att ge barn förtur till match och cupspel baserat på kompetens. Deltagande i matcher och cuper ska i denna ålder baseras på träningsflit och utifrån grundtanken att alla ska vara med. I äldre åldersklasser kan uttagning baserat på träning och kompetens ske förutsatt att alla bedöms utifrån samma grund och aldrig döms bort på förhand. Föreningen ska aktivt arbeta för att behandla alla individer lika och ge dem förutsättningar och möjlighet att utvecklas utifrån den egna kompetensen. Ledare i föreningen ska uppträda som föredöme och ge ungdomarna en positiv utbildning. Föräldrar med barn i föreningen ska uppträda som föredöme i samband med träning och match. Spelare i föreningen ska uppträda sportsmannamässigt på och vid sidan av planen. Föreningen ska motarbeta all form av mobbning, sexism och rasism. Föreningen ska vara ansluten till Riksidrottsförbundets regler mot sexuella övergrepp. Ingen form av användande av otillåtna prestationshöjande medel ska förekomma inom föreningens lag. Föreningen ska ha en barn och ungdomspolicy som årligen presenteras för föreningens ledare Sida 13 (13)

GBK satsar på ungdomsfotbollen

GBK satsar på ungdomsfotbollen GST Gerrdskens Bollll Kllubb FFrramttiidens FFottbolllls FFörreniing LLiightt verrsiionen GBK satsar på ungdomsfotbollen GBK satsar på ungdomsfotbollen. Gerdsken BK har lagt en policy för hela sin verksamhet

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

GBK satsar på ungdomsfotbollen

GBK satsar på ungdomsfotbollen GST Gerrdskens Bollll Kllubb FFrramttiidens FFottbolllls FFörreniing GBK satsar på ungdomsfotbollen GBK satsar på ungdomsfotbollen. Gerdsken BK har lagt en policy för hela sin verksamhet inom ungdomsfotboll.

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé Stafsinge IF:S Ungdomssektions Skall ligga till grund för målsättning, beslut och inriktning av verksamheten. Skall fungera som ett rättesnöre för ledare, tränare och föräldrar. Är framtagen av u-sektionens

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

STAFFANSTORPS GIF Ungdomspolicy

STAFFANSTORPS GIF Ungdomspolicy STAFFANSTORPS GIF Ungdomspolicy Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla tränare, ledare, spelare och föräldrar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN Reviderad 20070201 Det här vill vi i TFF:s ungdomssektion Att skapa vi-känsla inom Tingsryds FF. Att ge barnen en social och fysisk träning.

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Juni, Innehåll

Juni, Innehåll Innehåll Robro-mallen... 2 Bakgrund... 2 Målsättning... 2 Ledare... 3 Ledarutbildningar... 3 Spelare... 4 Spelarutveckling... 4 Landslagets fotbollsskola... 5 Föräldrar... 5 Sammanfattning... 6 Robro-mallen

Läs mer

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll Blåvita tråden Barn & ungdomsplan Överkalix IF Fotboll Målsättning med Överkalix IF: s fotbollsverksamhet: Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel. Att fostra spelarna till ansvarskännande

Läs mer

MATFORS IF: s. POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHET Reviderad 2013-10-12

MATFORS IF: s. POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHET Reviderad 2013-10-12 MATFORS IF: s POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHET Reviderad 2013-10-12 Innehåll Inledning 3 Kärnvärden 3 Målsättning 4 Riktlinjer 4 Metod 4 Rekrytering 5 Ledarrollen 5 Träning och match 6 Cuper och Träningsläger

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

Barn & ungdoms policy

Barn & ungdoms policy Barn & ungdoms policy 2010 Inledning Denna gemensamma policy är framtagen för att tydliggöra samarbetet mellan Grums IK FK och Slottsbrons IF, hädanefter kallade Grums/Slottsbron. Policyn visar föreningarnas

Läs mer

Åsa IF Stiftelsen Dunross

Åsa IF Stiftelsen Dunross Åsa IF Stiftelsen Dunross Åsa IF Stiftelsen Dunross Loggan(uppe till höger) finns på alla ungdomslags tröjor Dunross betalar inte Åsa IF för att sälja något, istället så ställer man krav att föreningen

Läs mer

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Policyplanen är en tydlig riktlinje gällande ungdomsfotbollen i Skurups AIF. Den ska fungera som ett stöd och förhållningssätt för alla som är delaktiga i verksamheten

Läs mer

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden Riktlinjer för Slöinge GoiF:s Ungdoms fotboll den Vita tråden INLEDNING Slöinge Gymnastik & Idrottsförenings ungdomsfotboll aktiverar pojkar o flickor i regelbunden fotbollsträning. Ungdomarna är uppdelade

Läs mer

Förslag till Spelarutbildningsplan för barn och ungdomar i Mockfjärds BK 2012 Utgåva 1

Förslag till Spelarutbildningsplan för barn och ungdomar i Mockfjärds BK 2012 Utgåva 1 Förslag till Spelarutbildningsplan för barn och ungdomar i Mockfjärds BK 2012 Utgåva 1 V.2010.04a Inledning Den övergripande målsättningen med våra spelarutbildningsplan är att den skall vara ett levande

Läs mer

TRÅDEN GRÖNA. Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF

TRÅDEN GRÖNA. Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF TRÅDEN GRÖNA Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF Reviderad 2012-02-15 Jerry Carlsson Utvecklingsansvarig Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten!

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Börje UFO Spelarutbildningsplan

Börje UFO Spelarutbildningsplan Börje UFO Spelarutbildningsplan Alla barn och ungdomar i Börje med omnejd ska ges chansen att spela fotboll. Fotbollen ska vara rolig och utvecklande, oavsett ålder och kunskapsnivå. Fotbollslek, 6 år

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Kullavik IF Rö d tra d

Kullavik IF Rö d tra d Rö d tra d Syftet med det här dokumentet är att alla som är intresserade av skall kunna läsa och förstå hur föreningen fungerar. Det innehåller grundläggande information som värdegrund, syfte och övergripande

Läs mer

7-manna. RIKTLINJER FÖR 7-manna FOTBOLL

7-manna. RIKTLINJER FÖR 7-manna FOTBOLL 7-manna RIKTLINJER FÖR 7-manna FOTBOLL Till ungdomsledaren Ytterby IS styrelse och medlemmar är glada att Du valt att bli ledare för några av ungdomarna i föreningen. Du kan se fram emot många år med en

Läs mer

IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden

IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden IS Halmia Ungdom Den röd-vita tråden Skapad hösten 2013 av IS Halmias ungdomssektion Ver 0.3 2014-01-07 1 Innehållsförteckning 3. Fakta IS Halmia 4. IS Halmias verksamhetsidé 5. Föreningens målbild 6.

Läs mer

Innehållsförteckning... 1 Inledning... 2 Vision, verksamhetsidé och värdegrund... 4 Organisation... 5

Innehållsförteckning... 1 Inledning... 2 Vision, verksamhetsidé och värdegrund... 4 Organisation... 5 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Inledning... 2 Vision, verksamhetsidé och värdegrund... 4 Organisation... 5 Styrelsen... 5 Ungdomsråd... 5 Kansliet... 5 Sportråd... 5 Värdegrundsråd... 5

Läs mer

BSK Verksamhetsidé. BSK:s Mål. Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd.

BSK Verksamhetsidé. BSK:s Mål. Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd. BSK Verksamhetsidé BSK:s Mål Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd. Vi vill skapa klubbkänsla där ledare, spelare och föräldrar är stolta för

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Mål och visioner IK Zenith är en förening för barn och ungdomar samt deras föräldrar. Föreningen är ideell och bygger helt på engagemang från dess föräldrar

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Glumslövs Fotbollsförening

Glumslövs Fotbollsförening Giltig till: Tillsvidare Sida 1 av 12 Innehåll: Målsättning med Glumslövs FF s (GFF) ungdomsverksamhet... 2 Till tränarna/ledarna... 2 Till föräldrar och ledare/tränare... 3 Föräldrarna erbjuder vi;...

Läs mer

9-manna. RIKTLINJER FÖR 9-manna FOTBOLL

9-manna. RIKTLINJER FÖR 9-manna FOTBOLL 9-manna RIKTLINJER FÖR 9-manna FOTBOLL Till ungdomsledaren Ytterby IS styrelse och medlemmar är glada att Du valt att bli ledare för några av ungdomarna i föreningen. Du kan se fram emot många år med en

Läs mer

Oskarshamns AIK UNGDOM VERKSAMHETSPLAN

Oskarshamns AIK UNGDOM VERKSAMHETSPLAN Oskarshamns AIK UNGDOM VERKSAMHETSPLAN FOTBOLLSKOLAN ---------------------- SENIORFOTBOLL 1 INLEDNING Den övergripande målsättningen med vår verksamhetsplan är att den skall vara ett levande dokument som

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

3-manna. RIKTLINJER FÖR 3-manna FOTBOLL

3-manna. RIKTLINJER FÖR 3-manna FOTBOLL 3-manna RIKTLINJER FÖR 3-manna FOTBOLL Till ungdomsledaren Ytterby IS styrelse och medlemmar är glada att Du valt att bli ledare för några av ungdomarna i föreningen. Du kan se fram emot många år med en

Läs mer

Välkommen till IK Arvika fotboll!

Välkommen till IK Arvika fotboll! Välkommen till IK Arvika fotboll! Detta dokument skall ligga till grund för IK Arvika Fotbolls utbildningsfilosofi och är en del av vår klubbpolicy. Vårt mål är att alla ledare, spelare och föräldrar skall

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Som fotbollsförening skall BFK verka för att våra ungdomar utvecklas till goda fotbollsspelare och

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Barn- och ungdomspolicy

Barn- och ungdomspolicy Östra Ljungby/Stidsvig den 4 jan 2015 Barn- och ungdomspolicy Stidsvigs IF/Östra Ljungby IF GLÄDJE OCH KAMRATSKAP Vi strävar efter att alla barn och ungdomar ska få vara med på sina egna villkor och ha

Läs mer

Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL

Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL Kansliet finner du på Fritzhemsgatan 92 där du under dagtid 8.00-16.00 träffar våra konsulenter. Tel: 063-128859, Fax: 063-128858 E-post: frosoif@frosoif.org, hemsida: www.frosoif.se

Läs mer

Mål för fotbollsverksamheten - ungdom.

Mål för fotbollsverksamheten - ungdom. Mål för fotbollsverksamheten - ungdom. De övergripande målen för verksamheten är: - att bereda fotbollsintresserade flickor och pojkar i Saltsjöbaden möjlighet att utveckla sitt fotbollskunnande på bästa

Läs mer

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i

UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i 2006 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Utbildningsstege för ledare Planering Åldersgrupp 6 8 år ( Poolspel ) Åldersgrupp 7 9 år ( Poolspel ) Åldersgrupp 10 11 år

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

5-manna. RIKTLINJER FÖR 5-manna FOTBOLL

5-manna. RIKTLINJER FÖR 5-manna FOTBOLL 5-manna RIKTLINJER FÖR 5-manna FOTBOLL Till ungdomsledaren Ytterby IS styrelse och medlemmar är glada att Du valt att bli ledare för några av ungdomarna i föreningen. Du kan se fram emot många år med en

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Utbildningsplan 2010 för barn och ungdomsfotbollen i

Utbildningsplan 2010 för barn och ungdomsfotbollen i Utbildningsplan 2010 för barn och ungdomsfotbollen i Syfte Denna utbildningsplan är en vägledning för ledare i klubben. Den finns tillgänglig för föräldrar och barn som är medlemmar i föreningen. I Rävåsens

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

Att leva våra värderingar.

Att leva våra värderingar. Att leva våra värderingar. Västerhaninge IF, föreningen där alla vill vara medlemmar. Hej! Vad kul att du hittade till vår förening! Här kommer du att trivas. Västerhaninge Idrottsförening vill finnas

Läs mer

ÖSTANSJÖ IF:s SPELARUTBILDNINGSPLAN/DEN GRÖN VITA TRÅDEN 2007

ÖSTANSJÖ IF:s SPELARUTBILDNINGSPLAN/DEN GRÖN VITA TRÅDEN 2007 1 ÖSTANSJÖ IF:s SPELARUTBILDNINGSPLAN/DEN GRÖN VITA TRÅDEN 2007 2 INLEDNING Den övergripande målsättningen med våra spelarutbildningsplan är att den skall vara ett levande dokument som regelbundet används

Läs mer

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK Verksamheten ska bedrivas på ett sådant sätt att.. VMA blir i stort sett självförsörjande på seniorspelare (herrar) VMA kan tävla med ett damlag också. VMA blir självförsörjande

Läs mer

SÅ HÄR BEDRIVER VI UNGDOMSVERKSAMHETEN I. en skrift som redovisar vilja och inriktning för ungdomsverksamheten i Stehags AIF. Ver1.

SÅ HÄR BEDRIVER VI UNGDOMSVERKSAMHETEN I. en skrift som redovisar vilja och inriktning för ungdomsverksamheten i Stehags AIF. Ver1. 2008 SÅ HÄR BEDRIVER VI UNGDOMSVERKSAMHETEN I en skrift som redovisar vilja och inriktning för ungdomsverksamheten i Stehags AIF Ver1.0-2008-01-15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 1. PRESENTATION... 3

Läs mer

Söderköpings IK Barn och Ungdomsfotboll. Verksamhet

Söderköpings IK Barn och Ungdomsfotboll. Verksamhet 1 Tanken är - Att skapa ett fotbollsintresse för dom yngsta - Att detta intresse ska hålla i så länge som möjligt Verksamhet Söderköpings IK vill genom detta - Skapa en grogrund för föreningens framtid,

Läs mer

IFK Viksjö en positiv och värdefull del av Viksjö

IFK Viksjö en positiv och värdefull del av Viksjö IFK Viksjö IFK Viksjö en positiv och värdefull del av Viksjö 2 IFK Viksjö Det här är IFK Viksjö IFK Viksjö är en ideell förening som bygger på alla medlemmars, arbetsinsatser och ekonomiska bidrag. All

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion 2011 DenBlåtråden AnnebergsIF:sUngdomssektion DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsif:sungdomssektionspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF:sUngdomssektion

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Arbetsmaterial. Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen

Arbetsmaterial. Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen Arbetsmaterial Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen i Syfte Denna utbildningsplan är tänkt att ha som vägledning för nya ledare i klubben. Den distribueras till föräldrar åt de barn som är

Läs mer

Föreningspolicy

Föreningspolicy Föreningspolicy 2010-2011 Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

Blå Tråden. Ungdomsfotbollen. Blå Tråden Ver 2.0

Blå Tråden. Ungdomsfotbollen. Blå Tråden Ver 2.0 Blå Tråden Ungdomsfotbollen Blå Tråden 2012. Ver 2.0 1 Barn- och ungdomsverksamheten inom Rengsjö Sportklubb är mycket viktig och att den sköts på rätt sätt är lika viktigt. Därför har klubben tagit fram

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning s.2 Verksamhetsidé s.3 Ledare och spelare s.4 Föräldramedverkan s.5 6-8 år s.6 9-10 år s.8 11-12 år s.10 13-14 år s.12 15-18

Läs mer

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK IFK Västervik har som målsättning att alla i föreningen ska känna glädje och samhörighet både på och utanför fotbollsplanen. För att vi som tillhör

Läs mer

Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt

Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt 1 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 STUVSTA IF:S VÄRDEGRUNDER... 4 VISION...

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN UNGDOM

UTBILDNINGSPLAN UNGDOM UTBILDNINGSPLAN UNGDOM - MER ÄN EN KLUBB värdegrunder Vi ska skapa förutsättningar för utveckling och glädje hos våra medlemmar Vi tar avstånd från all form av rasism, mobbning, våld och droger - MER ÄN

Läs mer

Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK

Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK För att nå våra målsättningar utvecklar vi och arbetar med en fotbollsfilosofi där viljan att spela underhållande fotboll, ha ett stort bollinnehav, ha ett bra passningsspel

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Femte utgåvan. 1 av 6

Femte utgåvan. 1 av 6 1 av 6 Röd-blåa spåret I Barkarö SK är alla fotbollskompisar Samtliga medlemmar i Barkarö SK skall i alla sammanhang bemöta kompisarna i fotbollsfamiljen - alla i vår förening, motståndare, funktionärer

Läs mer

Vi stödjer och följer de riktlinjer och mål som både Riksidrottsförbundet, Svenska fotbollsförbundet och Skånes fotbollsförbund lagt fram.

Vi stödjer och följer de riktlinjer och mål som både Riksidrottsförbundet, Svenska fotbollsförbundet och Skånes fotbollsförbund lagt fram. EBK:s röda tråd målsättning och riktlinjer Denna skrift innehåller målsättningar och riktlinjer med fotbollen inom föreningen. Dess syfte är att hjälpa och stödja alla aktiva barn, ungdomar och vuxna inom

Läs mer

Barn- och ungdomsriktlinjer och bestämmelser inom fotbollen på Åland

Barn- och ungdomsriktlinjer och bestämmelser inom fotbollen på Åland Barn- och ungdomsriktlinjer och bestämmelser inom fotbollen på Åland Vem är barn och ungdomsansvarig på förbundet? Catrin Häggblom- ÅFF:s styrelse Hur skall denna policy kommuniceras ut till medlemsföreningar,

Läs mer

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Skegrie BK ska vara det självklara valet av fotbollsklubb för byn med omnejds invånare. Fotbollen bygger på att våra barn och ungdomar ska

Läs mer

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy 1 Verksamhetsidé Lilla Torg FF är en fotbollsförening med bredden i fokus. Det känns därför naturligt för oss att formulera vår verksamhetsidé

Läs mer

Högaborgs Bollklubb. Den gröna tråden. Högaborgs Bollklubb

Högaborgs Bollklubb. Den gröna tråden. Högaborgs Bollklubb Högaborgs Bollklubb Den gröna tråden Högaborgs Bollklubb Historia & fakta om Högaborgs Bollklubb Föreningens bildande:. 4 Maj 1927 Medlemsantal:.. 1 058 Hemmaarena:... Harlyckans IP Klubbdräkt:... Grön

Läs mer

2. Fotbollsskolan 5 6 år Målsättning för flickor och pojkar 7 16 år

2. Fotbollsskolan 5 6 år Målsättning för flickor och pojkar 7 16 år 1 BK VÅNGENS Barn och Ungdomspolicy Fair Play Rent spel Fotboll för ALLA Små lirare Fotboll ska vara roligt Uppmuntra Beröm! Fotboll året runt Alla är fotbollskompisar Spelaren i centrum Spela på barnens

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER

KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER Den röda tråden inom breddverksamheten BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLEN BÖR I FÖRSTA HAND SE TILL ATT ALLA FÅR MÖJLIGHET ATT SPELA FOTBOLL I DEN UTSTRÄCKNING DE VILL, UPPLEVA GLÄDJE

Läs mer

Konkreta riktlinjer för olika åldrar

Konkreta riktlinjer för olika åldrar Konkreta riktlinjer för olika åldrar Inspirerade av Svenska Fotbollsförbundets policies och våra egna erfarenheter följer här Lerums IS riktlinjer för olika åldrar: 6 9 år (3- och 5-mannaspel) Efter fotbollsskolan

Läs mer

Råås Lilla Blå. Rikt linjer och löften. från R åå IF:s ungdomsverksamhet. Råås Lilla Blå 1

Råås Lilla Blå. Rikt linjer och löften. från R åå IF:s ungdomsverksamhet.  Råås Lilla Blå 1 Råås Lilla Blå Rikt linjer och löften från R åå IF:s ungdomsverksamhet www.raaif.se Råås Lilla Blå 1 Råås Lilla Blå Riktlinjer och löften från Råå IF:s ungdomsverksamhet Råå IF anno 1921 - en anrik förening

Läs mer

Träningslära. De första fotbollsstegen - för barn i åldrarna 5-16 år

Träningslära. De första fotbollsstegen - för barn i åldrarna 5-16 år De första fotbollsstegen - för barn i åldrarna 5-16 år Sätt leken i centrum! Att göra träningen rolig och lekbetonad är det viktigaste när det handlar om att träna barn och ungdomar eftersom lek i olika

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Barnfotboll Fotbollsglädje

Barnfotboll Fotbollsglädje Barnfotboll Fotbollsglädje Att vara Fotbollsförälder Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg 018-27 70 51 chasmine.wahlberg@upplandsff.c.se Bra att tänka på och viktigt att veta om barn: Barn lär

Läs mer

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen Mål och Riktlinjer för ungdomsverksamheten inom Timmernabbens IF är en sammanfattning av vad vi vill och hur vi vill arbeta

Läs mer