Fastigheten möter inte dagens och framtidens studentbehov:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fastigheten möter inte dagens och framtidens studentbehov:"

Transkript

1 Inledning Denna förstudie bygger dels på resultatet ur TRUPP-projektets behovsanalys, dels på input från möten med studenter och referensgrupper. Förstudiens syfte är att presentera de önskemål och krav som ett framtida kårhus på campus Norrköping ställer på lokalerna. Gränsdragningen är i det här tidiga skedet fortfarande flytande och kommer att justeras vartefter olika lokalalternativ utkristalliserar sig. I projektets nästa fas kommer de färdiga förslagen att kompletteras med en skuggbudget för att ge projektgruppen en tydligare bild av de faktiska ekonomiska förutsättningarna Kort historik och nuläge Trappan byggdes utifrån förutsättningarna att campus Norrköpings studenter inom en nära framtid skulle öka till mellan studenter. Man antog därutöver att studentantalet skulle öka upp till studenter på sikt. I realiteten har studentantalet legat tämligen konstant runt 5 000, varav ca är boende i Norrköping och därmed kan antas utgöra kårhusets kärnkundgrupp. Efter att ha drivit Trappan i nuvarande lokaler under en period av sex år - en tid präglad av anpassningar, förbättringar, besparingar, investeringar och satsningar - står det nu klart att det inte är görligt att i nuvarande fastighet att driva en tillräckligt bra och ekonomisk försvarbar verksamhet under rådande och framtida förutsättningar. Behovet av förändring grundar sig i följande problem: Ekonomi: Fastigheten är volymmässigt anpassad för ett mycket större studentunderlag vilket bl.a. innebär höga hyres- och personalkostnader för att rodda runt de väl tilltagna lokalerna. Fastigheten möter inte dagens och framtidens studentbehov: Lokalerna är inte anpassade efter den verksamhet som studenterna efterfrågar. (Fel logistik. För stora, för små lokaler och för få lokaler). Lokalerna är stora, kala, fyrkantiga och industridesignen av huset upplevs inte som inbjudande och mysig. Lokalerna lämpar sig inte för sektioner och föreningar att bedriva daglig verksamhet i. Fel placering av kårhuset: Ligger inte där studenterna rör sig under dagarna.

2 Verksamhet idag Öppethållande Café, måndag till fredag, Pub med öppet kök, onsdag , torsdag och fredag Nattklubb, lördag Läsplatser, måndag till fredag Festverksamhet Till festverksamhet räknas i dagsläget all verksamhet som handlar om servering av mat och dryck. Delverksamheter är nattklubbsverksamhet, bar, pub och restaurang i någon form. En viktig del är sittningsverksamhet, d.v.s. arrangerade av middagar för ett större antal gäster. Genomförandet kan i sin tur kategoriseras i tre former: Bokningar/beställningar där man säljer till eller serverar en kund som arrangerar tillställningen Event som genomförs i samarbete med en extern part Arrangemang i egen regi som vänder sig direkt till gäster. Till skillnad från servicebranschen i övrigt är det i studentvärlden vanligt att samtliga tre former används flitigt vid de olika delverksamheterna. Festverksamheten som vänder sig till studenter bemannas huvudsakligen av ideellt engagerade studenter. Vid externa event används ofta samma personer, då med högre ersättning. Konferensverksamhet Konferensverksamheten består idag dels av konferenser men även av mässor, arbetsmarknadsdagar med mera. Eventen är huvudsakligen studentrelaterade men även externa bokningar från näringslivet, universitetet och kommunen förekommer. Övrig verksamhet Förutom ovan nämnda funktioner, som upptar huvuddelen av kårhusets resurser, finns idag även lättare lunchverksamhet i caféet, läsplatser, bokningsbara mötesrum, föreläsningar och diverse jippon och sammankomster.

3 Grundvolym idag Besökare/gäster Nattklubben kan ta emot gäster. Toppnoteringarna ligger på samtida besökare som mest, och uppnås någon eller några gånger per år. Snittet för festverksamheten ligger runt 500 personer på studentfester, samt på externa klubbar. För puben varierar besökarantalet kraftigt, mellan besökare. Fler än 50 besökare är ovanligt och förutsätter ett speciellt arrangemang i puben eller anslutande lokaler. Antal sålda luncher snittar på runt 2-10 per dag. Sittningar varierar i storlek mellan sittande. Vid ett fåtal tillfällen överskrids kapaciteten på kundens begäran. Även här finns hög- och lågsäsong. Snittet över terminerna är ungefär 1,5-2 sittningar i veckan. Yta Kårservices del av kårhus Trappan uppgår idag till kvm. Kårhuset totalt, inklusive de av LiU förhyrda ytorna, uppgår till kvm fördelat på 6 våningar. Omvärldsanalys Samverkan skapar möten Samverka med olika aktörer skapar möjlighet för ett kårhus med flera funktioner än vad kärnverksamheten själv kan driva. Det i sin tur ger möjlighet att möta fler av studenternas behov och skapar fler anledningar för skilda studentgrupper att besöka kårhuset. Ett levande kårhus blir navet på campus, där olika studenter, föreningar och verksamheter möts och öppnar för nya samarbeten och ett aktivare mer levande studentliv. Idéer om samverkan med andra verksamheter Ett väl utformat kårhus möjliggör sammanförande av flera studentrelaterade verksamheter under samma tak. Särskilt önskvärt är att få in studentdrivna affärsrörelser som fyller de behov som kårhuset har i uppgift att tillgodose. Den här typen av samarbeten bidrar dels till ett positivt studentengagemang, dels sprider de riskerna ut från den egna verksamheten. Verksamhetsanalys Mål Målet med en nyetablering av kårhus på campus Norrköping är att samla alla viktiga aspekter ur studentlivet på en plats - navet i studentlivet. Kårhusts festverksamhet ska vidare sträva efter att vara självfinansierande och proportionerlig mot studentunderlaget.

4 Organisation Kårhuset ska drivas av ledning bestående av fast anställd personal med god kännedom av studentlivet, och en drift som till lejonparten består av ideell arvoderade studenter. Den ideella anknytningen är oerhörd viktig för studentlivet och ska värnas och uppmuntras så mycket som möjligt. Arbetssätt Kårhusets funktion ska vara att möjliggöra för studentföreningar att driva Norrköpings studentliv genom att erbjuda dels lämpliga lokaler, dels stöd, service och backup. Sektions- och föreningsdrivna fester och studentfik är ledstjärnor inom verksamheten. Allmänheten och näringslivet ska välkomnas in i lokalerna genom arbetsmarknadsmässor och liknande aktiviteter som utgör ett mervärde för studenterna. Lokalbehovsanalys Kårhusets lokaler måste vara anpassade för de sex prioriterade grundfunktionerna Pub/Nattklubb med utrymme för kravall Sittningsverksamhet (inkl. mindre tillredningskök) Café Kontor Föreningsutrymmen Studieplatser Funktionerna är prioriterade utifrån uppskattningen om vilka verksamheter som utgör ett kårhus kärna, och därmed har bäst förutsättningar för att göra kårhuset i Norrköping till navet i Norrköpings studentliv. Nattklubbs- och sittningsverksamheten utgör den kostnadsbärande grundstommen i verksamheten och kompletteras med café, studieplatser m.m. för att utnyttja alla ytor maximalt även under dagtid. Flexibla och sömlösa Lokalutformningen ska ge maximala möjligheter till samnyttjande av resurser med olika verksamheter. Stora delar av huset ska kunna vara öppet och tillgängligt med liten bemanning. Kårhuset måste ha en hög flexibilitet som kan svara på framtida, idag okända, behov och önskemål. Flera aktiviteter ska kunna pågå samtidigt och lokalerna bör kunna ändras över tid. En förutsättning är en inredning som ger möjlighet att nyttja rummen till skiftande funktioner samt att skapa rum i rummet. Olika zoner med såväl tysta som mer livfulla miljöer bör kunna erbjudas.

5 Ventilation och ljussättning bör kunna anpassas efter behov och det antal personer som nyttjar rummet. Tillgängliga Avgörande för kårhusets framgång är att lokalerna finns i campus kärna, där studenterna rör sig naturligt (geografisk tillgänglighet). Festverksamheten kommer begränsa det allmänna tillträdet till vissa lokaler fr.a. på kvällstid två till tre dagar i veckan. Öppettiderna i övrigt ska därför vara generösa för att möjliggöra användning studieplatser efter att föreläsningarna avslutats för dagen (tidsmässig tillgänglighet). Schyssta Kårhusets lokaler ska ha en tydlig identitet som tillgängliga och neutrala mötesplatser som upplevs välkomnande av alla oavsett etnicitet, trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller social bakgrund. Tåliga Flexibiliteten i rummen för med sig att inredning flyttas ofta, vilket sliter på ytskikten. Festverksamhet innebär både slitage på lokalerna och risk för skadegörelse, medan ideell arbetskraft inte kan förväntas besitta den sakkunskap som krävs för att alltid ta hand om lokalerna på ett professionellt sätt. För att stå pall för det höga slitage som kårhus är föremål för behöver ytskikten vara tåliga liksom enkla och kostnadseffektiva att underhålla. Mysiga Studenter tillbringar allt mer av sin tid på campus. Med sina många funktioner blir kårhuset deras vardagsrum; en plats där man kan fika, plugga och ta en öl med sina vänner. Därför är det viktigt att kårhuset utstrålar en hemtrevlig och ombonad atmosfär. Trygga och säkra Lokalerna ska kännas säkra att vistas i även utanför ordinarie arbetstid för de studenters som vistas där. Vidare ska kårhuset och dess omedelbara omgivning vara säkert att vistas i för festverksamhetens gäster. Närhet Det är önskvärt att kårhuset ligger i så nära anslutning till resten av universitetet som möjligt. Samtidigt behöver man ta hänsyn till det störningsmoment som fester och pubar kan utgöra för omkringliggande verksamhet. Om målet med kompakta, samutnyttjade lokaler uppnås, kommer kårhuset svårligen kunna inrymma externa verksamheter. Driftsekonomiska Lokalerna måste utformas så att driftskostnaderna kan hållas nere. En hög grad av självbetjäning, överskådlighet och samnyttjande av lokaler kan bidra till detta.

6 Modernt Fastigheten måste möta det digitala samhälle som idag är verklighet. Detta kan innebära elektroniska reklamtavlor, projektorer i mötesrum. Tillgång till LiUs trådlösa nätverk kan ses som en självklarhet men det ska även finnas möjlighet till trådburet nät vid fasta arbetsplatser. På studenternas villkor Kårhuset och dess funktioner ska utformas utifrån studenters behov och önskemål. En del av TRUPPs uppdrag blir därför att tolka studenternas idéer och förslag, hitta det bakomliggande behovet och implementera det i verksamheten på ett ekonomiskt hållbart sätt. Samma princip ska finnas i drivandet av kårhuset: den professionalism som Kårservice kan tillföra ska användas för att möjliggöra för studenter och studentföreningar att utveckla studentlivet. Funktioner och utrymmen Ett starkt önskemål är att erbjuda olika zoner i kårhuset. Efterfrågan på tysta platser är stor. Samtidigt ska mer aktiva och högljudda aktiviteter kunna pågå utan att störa. Kårhuset skapar sociala mönster där kontakt och möten är centrala inslag. Det ska därför finnas öppna ytor för spontana möten och samtal eller möjlighet att vara ensam tillsammans med andra. Festverksamhet För att få ut maximal nyttjandegrad ur kårhuset ska lokalerna kvällstid kunna nyttjas som pub med ordinarie möblering, för sittningar med sittningsmöblering eller helt tömd som dansgolv för nattklubbar. Dagtid ska samma lokaler fungera som café, mat- och studieplatser. Dimensionerna för festverksamheten redovisas under not 1 i tabell nedan. Lokalen bör vara utrustad med minst en bar på ca 2-3 meter och ha utrymme för uppställande av ytterligare en till två portabla barer. Den fasta baren ska ha utrymme för keg. Salen bör vara anpassad för effektrök och nattklubbsdelen bör ha utrymme för en antingen permanent eller portabel scen. En översyn av akustiken är nödvändig för att ljudbilden ska bli funktionell för festverksamheten samtidigt som bar- och arbetsområdena någorlunda skyddas från ljud. Café-möblerna måste vara av en form och kvalitet som fungerar både för studier och pubar. Vidare ska de vara stapelbara för att förenkla förvaring under festkvällar. Lokalen Baljan i kårhuset Kårallen på campus Valla är en förebild där samtliga dessa funktioner samsas på motsvarande yta. Kök Serveringstillståndet ställer krav på att en varierad meny med varm och kall mat som behövs kunna tillredas i lokalerna. För detta krävs uppskattningsvis 1-2 ugnar, spis, stekbord, fritös, samt 2-3 beredningsytor, givet målet att kunna köra ut upp emot 100 portioner samtidigt inom sittningsverksamheten. Köket behöver vidare vara utrustat med industridiskmaskin, frys, kyl, ett torrförråd, två till tre bänkkylar. Därtill behövs en servicebänk/-lucka för utlämning av mat. Uppskattad area för köket är ca 60kvm.

7 Café Caféets funktion ska vara att samla studenter under dagtid, både för en kort fika och för långa dagar med studier som kräver tillgång till billigt kaffe och studiesällskap. Lokalerna ska ha mjuk möblering, dels för att vara sköna att vistas i länge och dels för att dämpa ljud. För att inte ta kårhusets personalresurser i anspråk bör caféet drivas externt, gärna i studentregi. I andra hand kan caféet drivas av kårhuset med hjälp av ideellt arvoderade studenter. Studiemiljö Det behövs olika studieplatser och ev. grupprum i olika storlekar för att kårhuset ska locka till sig studenter. Studieplatserna ska dela utrymme med café- eller festlokalen för att öka ytanvändningsgraden. Arbetsutrymmen Utformningen av arbetsplatserna för både verksamheten och kårerna växlar beroende på arbetsuppgifternas art. Därför bör det finnas både större och mindre rum, gärna med en flexibel planlösning och möblering. Arbetsgrupper kan behöva sitta tillsammans i ett lite större mötesrum. Arbetsrummen bör finnas nära de offentliga ytorna. Särskild omsorg krävs vid utformningen så att man skapar en öppenhet samtidigt som man värnar om personalens och de kåraktivas integritet. Totalt är det önskvärt med sex arbetsplatser, antingen i form av fysiskt avskilda rum eller i öppna kontorslandskap. Uppskattad yta för arbetsplatserna är ca 30kvm. Mötesrummet kan delas med föreningarna och bör uppgå till ca 20kvm. Vaktmästeriet ska ha en verkstad om ca 10kvm för enklare reparationer. Varumottagning En mängd olika transporter och varor passerar kårhuset varje dag. Lastintaget ska vara avpassat för att ta emot såväl mat- och dryckleveranser som den utrustning artister har med sig inför spelningar på kravaller. Säkerhetsutrymmen Förvaringsutrymme för material som kräver brand- och stöldskydd såsom kassaskåp, servrar etc om totalt max 10kvm. Soputrymmen Soputrymmet ska utformas så att det stödjer källsortering. Fraktioner som ska finnas är: Matavfall Brännbart Wellpapp Returglas (vitt/färgat)

8 Kontorspapper Metall Fettavskiljare/fettuppsamling Förvaringsutrymmen Lämpliga förråd och möjligheter för grov- och lättförvaring behövs såväl för Kårservice som för föreningarna som har lokaler i huset. Viktigt att dessa är tillräckliga i antal, till yta och att de logistiskt är anpassade för verksamheten. Studentföreningar som är för små för att hyra föreningsrum bör kunna erbjudas ett litet förråd eller skåp för förvaring av bokföring m.m. så att de enkelt kan förlägga sina möten till kårhuset ändå. Sanitetsutrymmen Beredningskök kräver att omklädningsrum för personal, liksom dedicerade personaltoaletter finns tillgängliga. Duschutrymmen är inte nödvändiga och bör undvikas av kostnadsskäl. För festverksamheten behövs ca 40kvm hygienrum. Om nya hygienutrymmen byggs är det önskvärt med bås och separata rum för män och kvinnor. Huvudsakliga ytor, en sammanställning Sammanställningen nedan är tänkt att ge en grov bild av lokalbehovet. Användning Ungefärligt behov i kvm Not Studiesociala ytor Varav Nattklubb: ca kvm Sittning: ca kvm Pub: ca kvm Baryta: ca 20kvm Dessa funktioner delar utrymme med studieplatser och café. Beroende på hur fastigheten ser ut kan de grupperas inom en eller flera lokaler. Den totala ytan för dessa fem funktioner bör inte överstiga 250kvm. Arbetsplatser 50 Beroende på hur fastigheten ser ut kan de grupperas inom en eller flera lokaler. Mötesrum 20 Enskild lokal Garderob 20 Delar utrymme med mötesrum el. dyl. Vaktmästeri 10 Enskild lokal Förvaringsutrymmen 100 Förvaringsutrymmen sektioner 20 Dessa funktioner kan dela utrymme. Den totala ytan för dessa två funktioner bör inte överstiga 120kvm.

9 Kök 60 Enskild lokal Säkerhetsutrymmen 10 Enskild lokal Hygienrum 30 Enskild lokal Sanitetsutrymmen 30 Enskild lokal Soputrymmen 20 Enskild lokal Givet att de nya lokalerna har marknadsmässiga hyror, bör den total förhyrda ytan inte överstiga 800kvm. Installationer, inredning, utrustning Kårhuset ska vara en mötesplats med funktioner som spänner från tysta studieplatser till imponerande scenframträdanden. Det ställer stora krav på planeringen för installationer, inredning och utrustning. Samtidigt är det i stort sett omöjligt att förutse hur lokalerna kommer användas på några års sikt. Belysning Lokalerna ska vara utrustade med fullgod allmänbelysning och, i lämpliga fall, arbetsplatsbelysning. Festlokaler utrustas med spotlights och motsv. på flyttbara råer utefter behov. Ljud Viss mindre ljudutrustning i café och lounge bör vara fast, medan den större ljudutrustningen är flyttbar och därför inte ställer några särskilda krav på lokalerna. Eluttag ska finnas i tillräcklig utsträckning för att koppla in utrustningen kring barer och vid scenen. Ljudnivåer på mellan db kommer förekomma inom ramarna för festverksamheten. Ventilation Luftflödena i huset behöver kunna hantera att verksamhet bedrivs där alla dagar i veckan, i princip dygnet runt. För lokaler som används mer sällan är forcerad ventilation ett alternativ men om en hög grad av samutnyttjande uppnås för de största ytorna kommer dessa behöva en stadig lufttillgång på mer varierade tider än traditionella kontors- och undervisningslokaler. Hiss Hissar (och dörrar) ska klara lastpallars storlek och tyngd (cirka kilo). Elkontakter Redan idag innebär den ökande användningen av bärbara datorer att bristen på elkontakter är besvärande. Placeringen av elkontakterna måste också anpassas till behoven så till vida att det vid sittplatser, informationspunkter, laddningstationer etc. finns tillgång till ett flertal eluttag, alltså där det kan antas att studenter kommer att vilja plugga in sin dator, läsplatta eller dylikt.

10 Trefas eluttag Eluttag för trefas ska finnas i köket för inkoppling av diskmaskin och köksutrustning, samt i den huvudsakliga festlokalen för anslutning av ljud och ljus till större fester. Larm Samma skalskydd som i övriga universitetslokaler är önskvärt. Utrymmen där särskilt skyddsvärd egendom förvaras bör förses med kontaktlarm på dörrar och fönster. Vatten och avlopp Golvbrunnar bör finnas på alla toaletter för att minska konsekvenserna vid översvämningar på grund av stopp i tvättställ. Golv Kårhusgolv utsätts för enorma påfrestningar. De måste därför klara både högt slitage och periodvis semiprofessionell lokalvård. Drift Drift och större underhåll bör i största möjliga mån ligga på hyresvärden. Den huvudsakligen ideella verksamheten på campus Norrköping har inte kompetens att ansvara för dessa områden själva. Särskilt viktigt är detta för områden som brand- och skalskydd. Personal och "yrkeskategorier" Drift Platschef Driftschef Kock Vaktmästare (halvtid) Ideellt engagerade studenter bestående av Driftgrupp DA Bartendrar Servitörer Kökspersonal Värdar

11 DJs, tekniker Riskanalys Känslig ekonomi Kårservice har i dagsläget ett visst bidragsberoende för några resultatområden, vilket i synnerhet gäller Norrköpingsverksamheten på grund av dagens kostnader och studentunderlag. Tillgången på likvida medel inom koncernen är för närvarande god. För att säkerställa koncernens fortlevnad behöver de likvida medlen avsättas till en kapitalfond, varför möjligheten att bekosta större förändringar av nya kårhuslokaler inte är möjlig med egna medel. Hänsyn behöver även tas till studentföreningarnas osäkra ekonomi. Planeras sektions-/föreningsrum i huset behövs en finansiell backup för de föreningar som inte har råd med hyran. En möjlig modell för detta är en hyresreduktion i likhet med den som idag ges till föreningarna som hyr rum i kårhuset Kårallen. Höga investerings- och lokalomkostnader Projektet måste backas upp med ekonomisk kalkyl över vad en flytt med nyetablering kommer att kosta verksamheten, ett ställningstagande av hur detta ska finansieras och en beskrivning av vilka ekonomiska konsekvenser flytten får. Lokalomkostnaderna i de nya lokalerna ska understiga dagens för att en flytt ska vara ekonomiskt försvarbar. Ont om tid LiU befinner sig redan nu långt in i planeringen av flytt till nya lokaler. För att Kårservice ska kunna dra fördel av LiUs förtätning av campus Norrköping behöver kårhusverksamheten kunna flytta med tämligen kort varsel. Här finns risk för att beslut stressas fram utan att de ekonomiska konsekvenserna har utretts i tillräcklig grad. En framskyndad flytt kan även innebära högre flyttoch personalkostnader. Lågt studentunderlag Antal studenter som studerar vid campus Norrköping och bor på orten är mycket begränsat (ca av drygt inskrivna studenter) och prognoser för framtiden tyder inte på att man kan förvänta sig en ökning. Detta innebär att kårhuset måste bedriva en slimmad och mycket effektiv verksamhet med så låga kostnader som möjligt. Begränsat utbud av lokaler Kårhusets funktioner ställer krav på typen av lokal som verksamheten kan bedrivas i. Vidare är det avgörande att kårhuset kan ligga så centralt på campus som möjligt. Båda dessa faktorer begränsar antalet lämpliga lokalmöjligheter.

12 Begränsad tillgång till ideell arbetskraft Kårservice är mycket beroende av ideell arbetskraft (över 500 personer per år arbetar ideellt inom verksamheten totalt sett). Norrköpingsverksamheten är särskilt känslig eftersom studentunderlaget är så pass begränsat. Möjligheterna att rekrytera ideell arbetskraft reduceras pga. det låga studentantalet. Att anställa personal är inte ett alternativ eftersom köpkraften redan är svag i och med kundgruppens ekonomi.

Reserapport från studiebesök Örebro läkarutbildning 3 mars 2014

Reserapport från studiebesök Örebro läkarutbildning 3 mars 2014 Reserapport från studiebesök Örebro läkarutbildning 3 mars 2014 från Anita Wisén I Örebro har man byggt ett separat 3-vånings hus för läkarutbildningen (primärt att fn användas från termin 4 och framåt).

Läs mer

Rumstyp Funktion/aktivitet Inredning Teknik InTibro

Rumstyp Funktion/aktivitet Inredning Teknik InTibro InTibro Mottagande av besökare Yta för försäljning Receptionsdisk, öppen miljö, ergonomiskt utformad arbetsplats. Konstnärlig utsmyckning och växter som stämmer överens med övrig inredning. Besöksstolar,

Läs mer

UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS

UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS FESTLOKAL DRIFTCHEF: DC@ORAT.NU 0733 45 59 31 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Kontrakt 1:1:4 Avbokning 1:2 Incheckning

Läs mer

Ditt nästa kontor? Jörgen Kocksgatan 9

Ditt nästa kontor? Jörgen Kocksgatan 9 Ditt nästa kontor? Jörgen Kocksgatan 9 387 1230 kvm, Inre Hamnen Jörgen Kocksgatan 9 Inre Hamnen Ledig yta: 387 1230 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 20 70 Tillträde: Enligt överenskommelse Konferens

Läs mer

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Avbokning 1:2 Incheckning 1:3 Ljud/Ljus 1.3.1 Porslin 2 Under festen 2:1 Lokal 2:1:1 YtterÖrat

Läs mer

Ditt nästa kontor? Jörgen Kocksgatan 9

Ditt nästa kontor? Jörgen Kocksgatan 9 Ditt nästa kontor? Jörgen Kocksgatan 9 843 kvm, Inre Hamnen Jörgen Kocksgatan 9 Inre Hamnen Ledig yta: 843 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 25 45 Tillträde: Enligt överenskommelse Konferens Garage

Läs mer

Stora Maräng Stora Maräng

Stora Maräng Stora Maräng Vy från järnvägsbron Vy från gårdsplan mot Storgatan 41.0 36.9 39.0 FUTURUM 38.2 1 44.4 Futurum 43 Folkets hus 3 41 39.8 43.5 43.5 44.0 43.5 36.2 36.3 42 43.3 36.3 36.3 36 STORA MARÄNG NY IN OCH UTFART

Läs mer

Ditt nästa kontor? Mobilvägen kvm, Brunnshög

Ditt nästa kontor? Mobilvägen kvm, Brunnshög Ditt nästa kontor? Mobilvägen 8 10 600 5 000 kvm, Brunnshög Mobilvägen 8 10 Brunnshög Ledig yta: 600 5 000 m 2 Typ: Kontor Miljömärkning: LEED Guld Tillträde: Enligt överenskommelse Restaurang Yteffektivitet

Läs mer

Grev Turegatan 30, Östermalm

Grev Turegatan 30, Östermalm Grev Turegatan 30, Östermalm Stockholm GT30 på Grev Turegatan i Stockholm är mer än bara fina kontor i bästa läge. Mycket mer. Du får en servicenivå som går utanpå det mesta. Fakta Typ av ledig lokal Kontor

Läs mer

Standardmodeller för administrativa lokaler

Standardmodeller för administrativa lokaler Standardmodeller för administrativa lokaler UPPRÄTTAT AV FASTIGHET Innehåll Sida Inledning - Adminstrativa lokaler vid VLL - Adminstrativa lokaler sett ur ett förvaltningsperspektiv - Allmänt om kontorslokaler

Läs mer

Informationsdokument och förhållningsregler för BRF Eksgårdens medlemmar gentemot driftsbolaget vid Eksgården Krog & Rum.

Informationsdokument och förhållningsregler för BRF Eksgårdens medlemmar gentemot driftsbolaget vid Eksgården Krog & Rum. Informationsdokument och förhållningsregler för BRF Eksgårdens medlemmar gentemot driftsbolaget vid Eksgården Krog & Rum. Vi i driftsbolaget vill samarbeta nära er som bostadsrättsinnehavare för att tillsammans

Läs mer

Motion: klubblokal/boulderhall

Motion: klubblokal/boulderhall Motion: klubblokal/boulderhall Göteborgs klätterklubb saknar i dagsläget en klubblokal och därmed en mötesplats för klubbens medlemmar. Majoriteten av landets klubbar har i dagsläget en egen lokal, fördelarna

Läs mer

Ny lokal - nya möjligheter! SIGTUNA CEDERSTRÖMS SLINGA 732 KVM. www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 12

Ny lokal - nya möjligheter! SIGTUNA CEDERSTRÖMS SLINGA 732 KVM. www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 12 Ny lokal - nya möjligheter! SIGTUNA CEDERSTRÖMS SLINGA 732 KVM www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 12 BESKRIVNING Cederströms Slinga, 732 kvm Stor rumsindelad lokal med mycket fönster

Läs mer

KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM

KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM nya N y lo ka möjl l ighe ter! KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM Sida 1 av 19 BESKRIVNING Pontonjärgatan 37, 432 kvm Spännande arkitektdesignat kontor med maximalt utnyttjad yta. Högt i tak och stora

Läs mer

THE CASTLE SLOTTSBACKEN 8 LETAR DU EFTER EN UNIK LOKAL FÖR ATT ARRANGERA EVENEMANG ELLER KONFERENSER? HYR ETT SLOTT I GAMLA STAN!

THE CASTLE SLOTTSBACKEN 8 LETAR DU EFTER EN UNIK LOKAL FÖR ATT ARRANGERA EVENEMANG ELLER KONFERENSER? HYR ETT SLOTT I GAMLA STAN! THE CASTLE SLOTTSBACKEN 8 LETAR DU EFTER EN UNIK LOKAL FÖR ATT ARRANGERA EVENEMANG ELLER KONFERENSER? HYR ETT SLOTT I GAMLA STAN! Välkommen till The Castle Slottet på Slottsbacken 8 i Gamla Stan. Här ligger

Läs mer

Cinderellas evenemangsdäck. Tänk i nya banor och upptäck en mötesplats utöver det vanliga

Cinderellas evenemangsdäck. Tänk i nya banor och upptäck en mötesplats utöver det vanliga Cinderellas evenemangsdäck Tänk i nya banor och upptäck en mötesplats utöver det vanliga www.vikingline.se Se möjligheterna! I en tid när efterfrågan på rymliga mötesplatser ökar kan vi presentera ett

Läs mer

VASASTAN LUNTMAKARGATAN 34 397 KVM

VASASTAN LUNTMAKARGATAN 34 397 KVM nya N y lo ka möjl l ighe ter! VASASTAN LUNTMAKARGATAN 34 397 KVM Sida 1 av 20 BESKRIVNING Luntmakargatan 34, 397 kvm Modernt kontor med edge högst upp med stor terrass och garage. Kontoret ligger i välskött

Läs mer

Ditt nästa kontor? Solna Strandväg 96

Ditt nästa kontor? Solna Strandväg 96 Ditt nästa kontor? Solna Strandväg 96 1 708 kvm, Solna Solna Strandväg 96 Solna Ledig yta: 1708 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 90 200 Miljömärkning: LEED Guld (2014) Tillträde: Omgående Restaurang

Läs mer

Lokalerna är perfekta för vår bolagsstämma och servicen är utmärkt, vi har ett mycket gott samarbete. Ove Köhler

Lokalerna är perfekta för vår bolagsstämma och servicen är utmärkt, vi har ett mycket gott samarbete. Ove Köhler Lokalerna är perfekta för vår bolagsstämma och servicen är utmärkt, vi har ett mycket gott samarbete. Alla skapa Dina personliga Kreativa Ove Köhler LKAB möten När människor möts händer något. Nya idéer

Läs mer

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Avbokning 1:2 Incheckning 1:3 Ljud/Ljus 1.3.1 Porslin 2 Under festen 2:1 Lokal 2:1:1 YtterÖrat

Läs mer

Planerad verksamhet för fritidsgården i Ängskolan

Planerad verksamhet för fritidsgården i Ängskolan 2014-02-20 1 (6) DNR KFN-0034/2014-2 Planerad verksamhet för fritidsgården i Ängskolan Fritidsgårdens verksamhet föreslås ligga i den mittre delen av Ängskolan. Denna del består av huvudentrén till skolan,

Läs mer

I-Forum 1 2015-02-26

I-Forum 1 2015-02-26 I-Forum 1 2015-02-26 Sammanställning Ledord för dagen Visionärt Personligt Öppenhet Diskussionsfrågor 1. Hur ska sektionen skapa medlemsnytta? Vad vill du att sektionen ska göra? Hur ska vi spendera/investera

Läs mer

kontor av högsta klass

kontor av högsta klass kontor av högsta klass Alla förtjänar ett riktigt bra kontor Flyttbara lokaler från Cramo erbjuder kontor av högsta klass. Vare sig behovet är tidsbegränsat eller tills vidare, blir ditt företags nya kontor

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Information och villkor vid förhyrning av Trippelrummet i Navet

Information och villkor vid förhyrning av Trippelrummet i Navet Information och villkor vid förhyrning av Trippelrummet i Navet Trippelrummet i Navet består av tre rum med skiljevägg som kan öppnas upp till helsal. Rummen bokas via lokalbokning@scilifelab.uu.se. Utrustning

Läs mer

ETT LYCKAT MÖTE VÄLKOMMEN TILL NYBYGGDA STUDIO MEETINGPOINT. Förbättra ditt innehåll. Processledning. Hotell och mat.

ETT LYCKAT MÖTE VÄLKOMMEN TILL NYBYGGDA STUDIO MEETINGPOINT. Förbättra ditt innehåll. Processledning. Hotell och mat. Möten. Med mera. VÄLKOMMEN TILL NYBYGGDA STUDIO MEETINGPOINT Malmös mest genomtänkta möteslokaler, ett stenkast från Centralstationen! STUDIO är ett hus byggt för möten. En arbetsplats med inbyggt innovationsstöd.

Läs mer

VI HAR MÖTES PLATSEN FÖR DIG!

VI HAR MÖTES PLATSEN FÖR DIG! VI HAR MÖTES PLATSEN FÖR DIG! För er som letar efter funktionella lokaler mitt i city! KFUK-KFUM Centrals café är ett alldeles nyrenoverat och arkitektritat café på 170 km2 och har ett femtital sittplatser

Läs mer

Servicehuset Hemmet Stiftelsen Hemmet i Åbo

Servicehuset Hemmet Stiftelsen Hemmet i Åbo t Servicehuset Hemmet Stiftelsen Hemmet i Åbo Hemmets historik...2 Hemmets verksamhetsidé...3 Utrymmena...4 Service...5 Måltider...6 Aktiviteter...7 Rosenhemmet...8 2 V ÄLKOMMEN TILL HEMMET Stiftelsen

Läs mer

Beställning av förstudie för ombyggnad av Stuvstatorget 2 till dagverksamhet inom äldreomsorgen

Beställning av förstudie för ombyggnad av Stuvstatorget 2 till dagverksamhet inom äldreomsorgen SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2015-03-31 AN-2015/146.730 1 (4) HANDLÄGGARE Elisabeth Bern 08-535 378 70 Elisabeth.Bern@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Beställning av förstudie för ombyggnad av

Läs mer

Välkomna till Samhällsvetar sektionen! En guide till Göta studentkår Samhällsvetarsektionen och Samhällsvetenskapliga fakulteten

Välkomna till Samhällsvetar sektionen! En guide till Göta studentkår Samhällsvetarsektionen och Samhällsvetenskapliga fakulteten Välkomna till Samhällsvetar sektionen! En guide till Göta studentkår Samhällsvetarsektionen och Samhällsvetenskapliga fakulteten Innehåll Samhällsvetarsektionen vid Göta studentkår...4 Hitta till oss...9

Läs mer

Ditt nästa kontor? Davidshallsgatan 14

Ditt nästa kontor? Davidshallsgatan 14 Ditt nästa kontor? Davidshallsgatan 14 Vån 4, 256 kvm, Centrum Davidshallsgatan 14 Centrum Ledig yta: 256 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 16 18 Miljömärkning: LEED Guld (2015) Tillträde: Enligt överenskommelse

Läs mer

KONGLIGA KEMISEKTIONEN KTH. Produktportfölj. Kemisektionensnäringslivsutskott KNUT

KONGLIGA KEMISEKTIONEN KTH. Produktportfölj. Kemisektionensnäringslivsutskott KNUT KONGLIGA KEMISEKTIONEN Produktportfölj KTH Kemisektionensnäringslivsutskott KNUT KNUT 2016/2017 Innehåll Produktportföljens innehåll... 2 Evenemang... 2 Allmänt... 2 Lunchföreläsning... 2 Studiebesök...

Läs mer

Ditt nästa kontor? Solna-Sundbyberg

Ditt nästa kontor? Solna-Sundbyberg Ditt nästa kontor? Solna-Sundbyberg Solna strandväg 96, 1 680 kvm Solna strandväg 96, Solna-Sundbyberg Ledig yta Typ: kontor 1680 m 2 Antal arbetsplatser: 95-130 Tillträde: 2015-07- 01 Restaurang Garage

Läs mer

För små och jättestora konferenser. Och allt där emellan.

För små och jättestora konferenser. Och allt där emellan. För små och jättestora konferenser. Och allt där emellan. K U LT U R KO N FE R E N S M ÖT E N S P O RT Alla vägar (och tågspår) bär till Alingsås. Oavsett om du tar bilen eller tåget har du inte långt

Läs mer

För små och jättestora konferenser. Och allt där emellan.

För små och jättestora konferenser. Och allt där emellan. För små och jättestora konferenser. Och allt där emellan. K U LT U R KO N FE R E N S M ÖT E N S P O RT Alla vägar (och tågspår) bär till Alingsås. Oavsett om du tar bilen eller tåget har du inte långt

Läs mer

plan 100 A3: SKALA 1:200

plan 100 A3: SKALA 1:200 INPLACERINGSTEST - 6 parallellig skola 7-9 med idrott Transporter till skola och kök separeras från eleverna transporthiss Med caféköket strategiskt placerat kan caféet/fritidsklubben växa in i matsalen

Läs mer

Ditt nästa kontor? Uppsala Science Park

Ditt nästa kontor? Uppsala Science Park Ditt nästa kontor? Uppsala Science Park Dag Hammarskjölds väg 30, 200 kvm Dag Hammarskjölds väg 30, Uppsala Science Park Ledig yta Typ: Kontor 200 m 2 Byggt/ombyggt: 1910/1997 Ledigt fr.o.m: Omgående Restaurang

Läs mer

Ditt nästa kontor? Neptuniplan 7 9

Ditt nästa kontor? Neptuniplan 7 9 Ditt nästa kontor? Neptuniplan 7 9 327 kvm, Universitetsholmen Neptuniplan 7 9 Universitetsholmen Ledig yta: 327 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 20 25 Miljömärkning: LEED Platinum Tillträde: Enligt

Läs mer

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst.

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst. Välkommen! Hej och välkommen till TBi-sektionens samarbetsfolder! Vi är en glad sektion på Linköpings Tekniska Högskola vars studenter utbildar sig till civilingenjörer och naturvetare inom kemi och bioteknik.

Läs mer

Ditt nästa kontor? Östra Hamngatan 52

Ditt nästa kontor? Östra Hamngatan 52 Ditt nästa kontor? Östra Hamngatan 52 Vån 4, 173 kvm, Centrum Östra Hamngatan 52, vån 4 Centrum Ledig yta: 173 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 8 14 Tillträde: Omgående Utsikt Historia Buss 20 m Nyrenoverad

Läs mer

Ditt nästa kontor? Norra Hamngatan 18

Ditt nästa kontor? Norra Hamngatan 18 Ditt nästa kontor? Norra Hamngatan 18 Vån 2, 306 kvm, Centrum Norra Hamngatan 18, vån 2 Centrum Hemtrevliga ytor Ledig yta: 306 m 2 Typ: Antal arbetsplatser: 15 20 Tillträde: Omgående Cykelmöjligheter

Läs mer

Esplanaden 3C. Sundbyberg

Esplanaden 3C. Sundbyberg Esplanaden 3C Sundbyberg 35 000 människor arbetar i kontor där vi står för värdskapet 1 300 000 unika kunder besöker de köpcentrum vi driver. 6 000 personer arbetar dessutom där. 20 000 människor bor i

Läs mer

Ditt nästa kontor? Torggatan 4

Ditt nästa kontor? Torggatan 4 Ditt nästa kontor? Torggatan 4 340 kvm, Centrum Torggatan 4 Centrum Ledig yta: 340 m 2 Typ: Kontor Miljömärkning: LEED Guld (2014) Tillträde: Enligt överenskommelse Utsikt Garage Miljöcertifierad byggnad

Läs mer

POPULÄR BOWLINGHALL MED RESTAURANG, BAR OCH NATTKLUBB.

POPULÄR BOWLINGHALL MED RESTAURANG, BAR OCH NATTKLUBB. OBJEKTBESKRIVNING POPULÄR BOWLINGHALL MED RESTAURANG, BAR OCH NATTKLUBB. Ett stenkast från både Kyrkvikens strand och Arvika centrum ligger Rajjens bowling. Här får du en unik chans att överta en populär

Läs mer

Ditt nästa kontor? Uppsala Science Park

Ditt nästa kontor? Uppsala Science Park Ditt nästa kontor? Uppsala Science Park Dag Hammarskjölds väg 54, 200 428 kvm Dag Hammarskjölds väg 54, Uppsala Science Park Ledig yta 200 428 m 2 Typ: kontor/labb Antal arbetsplatser: 18 Tillträde: omgående

Läs mer

Lokalregler för Linnéuniversitetet

Lokalregler för Linnéuniversitetet Diarie nr: 2017/2474 1.1 Regeldokument Lokalregler för Linnéuniversitetet Beslutat av Universitetsdirektör Per Brolin Gäller från 2017-05-01 Beslutat av: Universitetsdirektör Beslutsdatum: 2017-05-01 Dnr:

Läs mer

Hyreskostnad: 1300:- Avdrag ges på hyreskostnad motsvarande 1/6 av kvällens omsättning 3, detta återfås efter arrangemang.

Hyreskostnad: 1300:- Avdrag ges på hyreskostnad motsvarande 1/6 av kvällens omsättning 3, detta återfås efter arrangemang. Sida 1/5 Avsändare: Pub & Eventkommittén vid Göta studentkår Datum: 2016-08-13 Bokningsvillkor för Kårkällar n Göta studentkårs kårföreningar och studentgrupper Hyreskostnad: 700 kr, 1/6 av kvällens omsättning

Läs mer

Lokaler KONSERT & KONGRESS I LINKÖPING

Lokaler KONSERT & KONGRESS I LINKÖPING Lokaler KONSERT & KONGRESS I LINKÖPING AB Box 1397 Konferens och lokalbokning: Fax: 013-190 00 90 E-post: www.arenabolaget.se Crusellhallen Stor och ståtlig med härlig akustik och karaktär. Upplev känslan

Läs mer

Förstudie inför Signalistens förnyelse av låghusen i Bagartorp Sammanställning av resultat. Modexa AB

Förstudie inför Signalistens förnyelse av låghusen i Bagartorp Sammanställning av resultat. Modexa AB Förstudie inför Signalistens förnyelse av låghusen i Bagartorp Sammanställning av resultat Modexa AB FÖRSTUDIE - SAMMANSTÄLLNING AV RESULTAT 1. Kvantitativ hyresgästundersökning enkät 2. Kvalitativ hyresgästundersökning

Läs mer

Ditt nästa kontor? Sveavägen 17

Ditt nästa kontor? Sveavägen 17 Ditt nästa kontor? Sveavägen 17 1 2 tr, 732 kvm, City Sveavägen 17, 1 2 tr City Unik lokal i flera halvplan Ledig yta: 732 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 35 61 Tillträde: Omgående Buss Tåg Tunnelbana

Läs mer

Kistas Hjärta Tre fantastiska fastigheter mitt i Kista med rum för möjligheter

Kistas Hjärta Tre fantastiska fastigheter mitt i Kista med rum för möjligheter Kistas Hjärta Tre fantastiska fastigheter mitt i Kista med rum för möjligheter Pulserar av liv. Kista växer så det knakar, pulserar av liv och allt fler företag upptäcker fördelarna med att etablera sig

Läs mer

Naturvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Johan Bures väg 14. Anläggninsnummer: J0008002. Byggår: 1966. Arkitekt: Hans Brunnberg.

Naturvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Johan Bures väg 14. Anläggninsnummer: J0008002. Byggår: 1966. Arkitekt: Hans Brunnberg. Naturvetarhuset Kortfakta Adress: Johan Bures väg 14 Anläggninsnummer: J0008002 Byggår: 1966 Arkitekt: Hans Brunnberg Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Naturvetarhuset heter Peter Lundvall.

Läs mer

Informationsmöte Campus LiU. 26 januari 2017

Informationsmöte Campus LiU. 26 januari 2017 Informationsmöte Campus LiU 26 januari 2017 Kent Waltersson 2017-01-26 3 Värderingar och förhållningssätt Vi är alla värdar på arbetsplatsen och står för ett professionellt bemötande Vi tar ansvar för

Läs mer

Sturebyskolan. Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad.

Sturebyskolan. Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad. Sturebyskolan Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad. Ersätta befintlig tillfällig Paviljong Vitan med permanent byggnad. Att bygga nytt kostar pengar och tar tid det kan vi alla vara

Läs mer

Riktlinjer för kommunens administrativa förvaltningslokaler

Riktlinjer för kommunens administrativa förvaltningslokaler Riktlinjer för kommunens administrativa Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kommunstyrelsen Status: Beslutad 2018-11-27 Giltighetstid: Tillsvidare Linköpings kommun linkoping.se Diarienummer: KS 2018-652

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

Ditt nästa kontor? Telefonvägen 30

Ditt nästa kontor? Telefonvägen 30 Ditt nästa kontor? Telefonvägen 30 Plan 2, 1 300 2 600 kvm, Telefonplan Telefonvägen 30 Telefonplan Ledig yta: 1 300 2 600 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 100 228 Miljömärkning: LEED Guld (2015) Tillträde:

Läs mer

Ditt nästa kontor? Fjärde Bassängvägen 15

Ditt nästa kontor? Fjärde Bassängvägen 15 Ditt nästa kontor? Fjärde Bassängvägen 15 Plan 3, 950 3 575 kvm, Gärdet Värtan Fjärde Bassängvägen 15, plan 3 Gärdet Värtan Ledig yta: 950 3 575 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 105 300 Miljömärkning:

Läs mer

UNIKA LOKALER MODERN UTRUSTNING GOD MAT TRIVSEL FLEXIBILITET NÖJDA KUNDER MÖTEN KONFERENS

UNIKA LOKALER MODERN UTRUSTNING GOD MAT TRIVSEL FLEXIBILITET NÖJDA KUNDER MÖTEN KONFERENS UNIKA LOKALER MODERN UTRUSTNING GOD MAT TRIVSEL FLEXIBILITET NÖJDA KUNDER MÖTEN KONFERENS ALLT FÖR ETT BRA MÖTE VÄLJ TRÄCENTRUM Många företag och organisationer väljer Träcentrum som mötesplats. Träcentrum

Läs mer

Verksamhets- och funktionsbeskrivning. Migrationsverket Lokalprogram Korridorboende utan kost 2013-06-10. Rev 2015-04-27

Verksamhets- och funktionsbeskrivning. Migrationsverket Lokalprogram Korridorboende utan kost 2013-06-10. Rev 2015-04-27 Verksamhets- och funktionsbeskrivning Migrationsverket Lokalprogram Korridorboende utan kost 2013-06-10 Rev 2015-04-27 Innehåll 1 GRUNDLÄGGANDE FÖRUTSÄTTNINGAR 3 2 NYTTJANDE OCH UPPBYGGNAD 3 2.1 Kortfattad

Läs mer

ETT KONTOR UTÖVER DET VANLIGA HagaBlue är en oslagbar kontorsfastighet på Råsundavägen i Haga Norra, Solna. Här erbjuds ljusa och rymliga lokaler med

ETT KONTOR UTÖVER DET VANLIGA HagaBlue är en oslagbar kontorsfastighet på Råsundavägen i Haga Norra, Solna. Här erbjuds ljusa och rymliga lokaler med ETT KONTOR UTÖVER DET VANLIGA HagaBlue är en oslagbar kontorsfastighet på Råsundavägen i Haga Norra, Solna. Här erbjuds ljusa och rymliga lokaler med unik takhöjd, i flera fall med fantastiska takterrasser

Läs mer

KONTORSLOKAL MED DET LILLA EXTRA KVM BARNARPSGATAN 13, JÖNKÖPING

KONTORSLOKAL MED DET LILLA EXTRA KVM BARNARPSGATAN 13, JÖNKÖPING KONTORSLOKAL MED DET LILLA EXTRA - 787 KVM BARNARPSGATAN 13, JÖNKÖPING UNIKT KONTOR MED ABSOLUTA TOPPENLÄGE Untikt tillfälle att överta denna fantastika lokal belägen mitt på pulserande Barnarpsgatan med

Läs mer

MÖTEN OCH KONFERENSER

MÖTEN OCH KONFERENSER MÖTEN OCH KONFERENSER EATERY FÖR ALLA TYPER AV MÖTEN OCH FESTER Mötesrum för 2 60 personer Fest- och mingelarrangemang för upp till 300 personer Fullservice med mat och servering Grupprum och projektkontor

Läs mer

Stilrena lokaler för stora och små möten centralt beläget på Kungsholmen.

Stilrena lokaler för stora och små möten centralt beläget på Kungsholmen. Stilrena lokaler för stora och små möten centralt beläget på Kungsholmen. Vi förverkligar din idé om det perfekta mötet Vi har länge känt att det saknas en självklar mötesplats på Kungsholmen. Därför öppnade

Läs mer

Cirkus scener ETT CIRKUS. TVÅ SCENER. TUSEN MÖJLIGHETER!

Cirkus scener ETT CIRKUS. TVÅ SCENER. TUSEN MÖJLIGHETER! Cirkus scener ETT CIRKUS. TVÅ SCENER. TUSEN MÖJLIGHETER! Cirkus på kungliga Djurgården är en klassisk mötesplats. Mängder av människor har träffats på shower, föreställningar, mässor, konserter och konferenser.

Läs mer

FIN KONTORSLOKAL MED GENOMTÄNKT PLANLÖSNING - 92 KVM BARNARPSGATAN 7, JÖNKÖPING

FIN KONTORSLOKAL MED GENOMTÄNKT PLANLÖSNING - 92 KVM BARNARPSGATAN 7, JÖNKÖPING FIN KONTORSLOKAL MED GENOMTÄNKT PLANLÖSNING - 92 KVM BARNARPSGATAN 7, JÖNKÖPING FRÄSCHT OCH FINT KONTOR MED NÄRHET TILL ALLT Där Barnarpsgatan korsar Västra Storgatan återfinns denna fina lokal. Ljusa

Läs mer

Norra Station. Norra Sveriges nya samlingsplats för kreativitet, samverkan och inspiration!

Norra Station. Norra Sveriges nya samlingsplats för kreativitet, samverkan och inspiration! Norra Station Norra Sveriges nya samlingsplats för kreativitet, samverkan och inspiration! café//coworking// galleri//kommunikation orangeri//kafferosteri Norra Station är en kreativ plats för arbete,

Läs mer

Frågor och svar. Södertäljes nya stadshus

Frågor och svar. Södertäljes nya stadshus Frågor och svar Frågor och svar Här redovisas svar på de frågor och synpunkter som lämnades i samband med att systemhandlingar för vårt nya stadshus skickades ut till samtliga kontor. Sedan ni lämnade

Läs mer

Produktportfölj Uniaden

Produktportfölj Uniaden Umeå arbetsmarknadsdag Sid 2 Produktportfölj Uniaden Uniaden arbetar för att ge studenter de bästa möjliga förutsättningarna att nå dit dom vill. Detta gör vi genom att erbjuda en plattform fylld av mötesplatser

Läs mer

Centrum. Södergatan 14, våning 2, 628 kvm. Ditt nästa kontor?

Centrum. Södergatan 14, våning 2, 628 kvm. Ditt nästa kontor? Centrum Södergatan 14, våning 2, 628 kvm Ditt nästa kontor? Södergatan 14, våning 2, Centrum Ledig yta Typ: kontor 628 m 2 Antal arbetsplatser: 30 55 Tillträde: enligt överenskommelse Restaurang Yteffektivt

Läs mer

Krav på livsmedelslokaler

Krav på livsmedelslokaler Krav på livsmedelslokaler Denna information vänder sig till dig som ska starta eller ta över en livsmedelsverksamhet till exempel en butik, en restaurang eller ett kafé. Här får du hjälp med att planera

Läs mer

CENTRUM 420 KVM GÖTGATAN 16

CENTRUM 420 KVM GÖTGATAN 16 CENTRUM 420 KVM GÖTGATAN 16 MODERNT KONTOR I BÄSTA LÄGE Välkommen till ett yteffektivt och modernt kontor med bästa läge i Nordstan. Lokalen är belägen på vån 3 och har genomgående fräscha och fina ytskikt.

Läs mer

Kanalgården. Sandviken. Trygghetsboende mitt i stadens centrum. Version 2015:1

Kanalgården. Sandviken. Trygghetsboende mitt i stadens centrum. Version 2015:1 Kanalgården Sandviken Trygghetsboende mitt i stadens centrum Version 2015:1 En unik anläggning Kanalgården erbjuder så mycket mer än bara en vanlig bostad. Den är till för dig som fyllt 70 år och vill

Läs mer

Möten, fest & konferens

Möten, fest & konferens Möten, fest & konferens Möten i fokus Unika sätt att mötas Elite Stadshotellet i Eskilstuna erbjuder unika konferensmöjligheter med 19 möteslokaler. Vi har allt från små grupprum till stora härliga lokaler

Läs mer

LIGNUM, GÖTENEHUS SABOS KOMBOHUS SMÅHUS

LIGNUM, GÖTENEHUS SABOS KOMBOHUS SMÅHUS 6 SABO SABOS KOMBOHUS SMÅHUS TEKNISK BESKRIVNING BYGGNAD Fasad Träpanel, Ljusgrå Yttertak Plåttak, Silvergrå Entredörr Nordan, u-värde 1,1 Fönster Elitfönster, trä/al, u-värde 0,9 Fönsterdörrar Elitfönster,

Läs mer

CENTRUM 215 KVM KUNGSGATAN 18

CENTRUM 215 KVM KUNGSGATAN 18 CENTRUM 215 KVM KUNGSGATAN 18 UTSIKT ÖVER KASERNTORGET Vid Kaserntorget ligger denna lokal på 215 kvm, med en stor ljus välkomstyta för att ta emot alla besökare. Lokalen har ljusa, fina ytskikt och parkettgolv.

Läs mer

Krav på livsmedelslokaler

Krav på livsmedelslokaler Krav på livsmedelslokaler En livsmedelslokal ska vara utformad och anpassad efter den verksamhet som bedrivs. Regler om livsmedelslokaler finns i förordning (EG) nr 852/2004 om livsmedels-hygien. I bilaga

Läs mer

THS BUDGET 13/14 - KF 5 12/13

THS BUDGET 13/14 - KF 5 12/13 THS BUDGET 13/14 - KF 5 12/13 ställe med exempel på intäkter och (utan indirekta ) Budget 2013/2014 Fullkostn. mässigt Kommentarer (utan indirekta ) Utfallsprognos 2012/2013 (utan indirekta ) budget KF2

Läs mer

Produktkatalog. Luleå Studentkår Luleå tekniska universitet

Produktkatalog. Luleå Studentkår Luleå tekniska universitet Produktkatalog Luleå Studentkår Luleå tekniska universitet LULEÅ STUDENTKÅR 1 kår 6 sektioner Luleå Studentkår är en intresseorganisation som verkar för studenter på Luleå tekniska universitet. Vårt ansvarsområde

Läs mer

Ditt nästa kontor? Kista Entré

Ditt nästa kontor? Kista Entré Ditt nästa kontor? Kista Entré Knarranäsgatan 7 Kista Entré Knarranäsgatan 7 Ljust och modernt Kista Entré är en modern fastighet med yteffektiva lokaler. Atriumgårdar och en väl tilltagen takhöjd skapar

Läs mer

Såväl Östermalmssalen som Gibraltarsalen kan lätt omvandlas till kontorslandskap, butiksyta eller tillverkningslokal.

Såväl Östermalmssalen som Gibraltarsalen kan lätt omvandlas till kontorslandskap, butiksyta eller tillverkningslokal. OBJEKTSBESKRIVNING På ett centralt läge i Tingsryd ligger det Berggrenska gjuteriet, denna smakfullt och genomgående renoverade byggnad. En gång i tiden var det en smutsig och mörk industribyggnad där

Läs mer

Investeringsbeslut Heden 24:12

Investeringsbeslut Heden 24:12 STYRELSEHANDLING nr 12 Investeringsbeslut Heden 24:12 Beslut Denna handling kan innehålla sekretessbelagd information. Den kan lämnas ut på begäran efter sekretessprövning. Begäran om investeringsram om-

Läs mer

Mål- och visionsdokument

Mål- och visionsdokument Mål- och visionsdokument Antaget av LinTeks fullmäktige 2013-02-19 Reviderad av kårfullmäktige 2014-05-06 samt 2016-04-19 Inledning LinTeks måldokument beskriver LinTeks vision samt de långsiktiga mål

Läs mer

Verksamhetsplan - Diskussionsunderlag

Verksamhetsplan - Diskussionsunderlag Verksamhetsplan - Diskussionsunderlag Linköping 150225 Utifrån diskussioner med styrelsen och FUM så har styrelsen nu skrivit ett utkast till verksamhetsplan för verksamhetsåret 15/16. De strukturella

Läs mer

Ditt nästa kontor? Gustavslundsvägen 143

Ditt nästa kontor? Gustavslundsvägen 143 Ditt nästa kontor? Gustavslundsvägen 143 610 kvm, Alviks Strand Gustavslundsvägen 143 Alviks Strand Ledig yta: 610 m 2 Typ: Kontor Tillträde: Enligt överenskommelse Gym Tåg 150 m Tunnelbana 500 m Unikt

Läs mer

STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I

STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I MEDICINSKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM 1 (5) STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I KÅRHUSET Fastställda av Förvaltningsutskottet 2005-01-12. Generella föreskrifter: MF tillhandahåller sopborstar, sopskyfflar,

Läs mer

Ny lokal - nya möjligheter! SIGTUNA CEDERSTRÖMS SLINGA 196 KVM. www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 11

Ny lokal - nya möjligheter! SIGTUNA CEDERSTRÖMS SLINGA 196 KVM. www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 11 Ny lokal - nya möjligheter! SIGTUNA CEDERSTRÖMS SLINGA 196 KVM www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 11 BESKRIVNING Cederströms Slinga, 196 kvm Modern och rymlig lokal med högt i tak

Läs mer

Ditt nästa kontor? Gårdatorget 2

Ditt nästa kontor? Gårdatorget 2 Ditt nästa kontor? Gårdatorget 2 420 kvm, Centrum Gårdatorget 2 Centrum Ledig yta: 420 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 21 26 Miljömärkning: LEED Guld Tillträde: Omgående Cykelmöjligheter Garage Miljöcertifierad

Läs mer

Till hyresvärdar och övriga samarbetspartners i Malmö

Till hyresvärdar och övriga samarbetspartners i Malmö Till hyresvärdar och övriga samarbetspartners i Malmö Malmö stad växer vilket innebär att vi har stora behov av lokaler för olika sorters verksamheter, allt från lagerlokaler, kontor till förskolor och

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning och översiktlig beskrivning av Handelshögskolans lokalbehov vid en ombyggnation av hörnet Vasagatan och Haga kyrkogata

Verksamhetsbeskrivning och översiktlig beskrivning av Handelshögskolans lokalbehov vid en ombyggnation av hörnet Vasagatan och Haga kyrkogata Per Cramér, dekanus Anders Grund, campuschef Catharina Tillman, kanslichef 2013-11-26 kompletterad 2014-05-28 1 / 5 Verksamhetsbeskrivning och översiktlig beskrivning av Handelshögskolans lokalbehov vid

Läs mer

Information och villkor vid förhyrning av Trippelrummet i Navet

Information och villkor vid förhyrning av Trippelrummet i Navet Information och villkor vid förhyrning av Trippelrummet i Navet Trippelrummet i Navet består av tre rum med skiljevägg som kan öppnas upp till helsal. Rummen bokas via lokalbokning@scilifelab.uu.se. Utrustning

Läs mer

GRANNE MED RÖRSJÖPARKEN SMARTAKONTOR.NU

GRANNE MED RÖRSJÖPARKEN SMARTAKONTOR.NU Malmö C Caroli City Drottningtorget Göteborg/ Stockholm Entré Lilla torg Stortorget Rörsjöparken Värnhemstorget Köpenhamn Gustav Adolfs torg St Pauli kyrka St Pauli kyrkogård Triangeln 954 GRANNE MED RÖRSJÖPARKEN

Läs mer

Överenskommelse mellan den idéburna sektorn och Linköpings kommun

Överenskommelse mellan den idéburna sektorn och Linköpings kommun Överenskommelse mellan den idéburna sektorn och Linköpings kommun Godkänd av kommunfullmäktige 2012-06-12 Värdegrund Ett samhälle där människors ideella och idéburna engagemang och samverkan tillvaratas

Läs mer

Öppettider. Kontaktpersoner. Kontakt och öppettider. Vardagar Centrumets entréer 07-21 Livsmedel 08-20 Butiker 10-20

Öppettider. Kontaktpersoner. Kontakt och öppettider. Vardagar Centrumets entréer 07-21 Livsmedel 08-20 Butiker 10-20 Kontaktpersoner Väktare Securitas Tel. 070-988 58 33 Avfall och sopor Logistikbolaget Stefan Rickmer 070-756 06 74 Brand Events Manager Nordic Linda Jensen 076-525 57 43 Linda.jensen@unibail-rodamco.com

Läs mer

Ditt nästa kontor? Centrum

Ditt nästa kontor? Centrum Ditt nästa kontor? Centrum Södra Förstadsgatan 47, våning 3-4, 1 252 2 402 kvm Södra Förstadsgatan 47, våning 3 4, Centrum Ledig yta 1 252 2 402 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 40 150 Tillträde: enligt

Läs mer

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik 1 (8) 8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik Sammanfattning av förslaget om att bygga ett nytt kulturhus 2 (8) Den här rapporten är ett förslag på hur ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik kan se ut. Det ska vara Sveriges

Läs mer

För små och jättestora konferenser. Och allt där emellan.

För små och jättestora konferenser. Och allt där emellan. För små och jättestora konferenser. Och allt där emellan. K U LT U R KO N FE R E N S M ÖT E N S P O RT Om ni är tre eller tretusen spelar ingen roll. Alla är lika välkomna. Estrad Alingsås är den nya samlingsplatsen

Läs mer

FLEXIBLA MODUL LÖSNINGAR. WORLDWIDE.

FLEXIBLA MODUL LÖSNINGAR. WORLDWIDE. FLEXIBLA MODUL LÖSNINGAR. WORLDWIDE. KONTOR OCH OFFENTLIG SEKTOR Daghem FRITIDSHEM OCH SKOLOR BYGG OCH INDUSTRI VÅRDCENTRALER OCH SERVICEHEM EVENT, MÄSSOR OCH UTSTÄLLNINGAR ON- OCH OFFSHORE SERVICELOKALER

Läs mer

Fastighetsskötsel & trivselfrågor

Fastighetsskötsel & trivselfrågor Fastighetsskötsel & trivselfrågor 1. Hiss Om någon fastnat i hissen tillkalla alltid akut hjälp genom att ringa till hissjouren. Vid annat fel ringer Du också hissjouren. Ringer Du före kl 14.00 så åtgärdas

Läs mer

Arena Skövde - Mötesplatsen mitt i Skaraborg

Arena Skövde - Mötesplatsen mitt i Skaraborg 0500-49 87 50 arenaskovde@skovde.se www.arenaskovde.se www.facebook.com/arenaskovde Egnells Väg 1, Skövde Koordinater: 58.393858 N 13.839017 E Varför Arena Skövde? Närhet Placeringen centralt i Skövde

Läs mer