ANBUDSTÄVLING OCH DETALJPLAN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANBUDSTÄVLING OCH DETALJPLAN"

Transkript

1 1 (7) Mellan Danderyds kommun, nedan kallad Kommunen, och JM AB (org.nr , nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.4 nedan träffats följande Avtal om exploatering med överlåtelse av mark för bostäder inom fastigheten Danderyd Postiljonen 9 i Danderyds kommun 1 ANBUDSTÄVLING OCH DETALJPLAN 1.1 Anbudstävling Kommunen är lagfaren ägare av fastigheten Danderyd Postiljonen 9 inom stadsdelen Danderyd, nedan kallad Fastigheten. Kommunledningskontoret har i tjänsteskrivelse dat föreslagit Bolaget till vinnare av anbudstävling om bostadsbebyggelse inom Fastigheten. Prospekt, anbud och protokoll från genomgång redovisas i Bilaga 1. Parterna har med anledning av detta träffat detta Avtal om exploatering med överlåtelse av mark, nedan kallat Avtalet. 1.2 Detaljplan och byggrätt För Fastigheten gäller Detaljplan för Mörby Centrum, D262, lagakraftvunnen Fastigheten är markerad med 1 på bilagd förrättningskarta, Bilaga 2. Inom detaljplan D 262 finns utmed Golfbanevägen en bostadsbyggrätt om m2 BTA. Byggrätten är belägen dels inom Fastigheten, dels inom den intilliggande fastigheten Postiljonen 6, ägd av Skandia Fastigheter AB (genom Skandia Köpcentrum AB). Kommunen och Skandia Fastigheter AB har i avtal 2013 överenskommit om att den medgivna totala byggrätten (e1= kvm bruttoarea ovan mark) ska fördelas med 73 % på Kommunens del (9 490 kvm) och med 27 % på Skandia Fastigheter AB:s del (3 510 kvm). Bolaget som köpare av Fastigheten, dvs Kommunens del, avstår med bindande verkan från att ansöka om bygglov i strid med denna överenskommelse.

2 2 (7) 2 MARKÖVERLÅTELSE 2.1 Överlåtelse Kommunen överlåter med äganderätt till Bolaget fastigheten Danderyd Postiljonen 9 (Fastigheten) inom Danderyds kommun, för en överenskommen köpeskilling om TVÅHUNDATJUGOMILJONERFYRAHUNDRATUSEN ( :-) kronor. I ovan nämnda köpeskilling ingår gatukostnadsersättning enligt Tillträde Bolaget tillträder Fastigheten senast inom tre arbetsdagar från det att beslutsprotokollet enligt 4.4 anslagits, nedan kallad Tillträdesdagen. 2.3 Betalning m m Betalning av köpeskillingen sker enligt följande: Vid Bolagets undertecknande av detta Avtal På Tillträdesdagen Summa köpeskilling kr kr kr När Bolaget har betalat hela köpeskillingen utfärdar Kommunen ett kvitterat köpebrev. Kommunen skall på Tillträdesdagen överlämna till Bolaget de handlingar rörande Fastigheten som är i Kommunens ägo och som bör tillkomma Bolaget i egenskap av ägare till Fastigheten. 2.4 Kostnader och intäkter Alla skatter, räntor och andra kostnader för Fastigheten som belöper på tiden före Tillträdet skall betalas av Kommunen och för tiden därefter av Bolaget. Motsvarande skall gälla för intäkterna av Fastigheten. 2.5 Inskrivningar Kommunen garanterar att Fastigheten på tillträdesdagen inte besväras av andra inskrivningar och avtal än de som anges i av Lantmäteriet upprättade förrättningshandlingar, Bilaga 2.

3 3 (7) 2.6 Fastighetens skick m m Bolaget, som har besiktigat Fastigheten, förklarar sig härmed godta Fastighetens skick och avstår med bindande verkan från alla anspråk mot Kommunen på grund av fel och brister i Fastigheten. Beträffande markföroreningar se 2.7. Bolaget är informerat om att mindre del av sydvästra delen av Fastigheten ligger inom skyddsområde för Käppalatunneln. 2.7 Markföroreningar Skulle inom Fastigheten finnas markföroreningar som behöver saneras/efterbehandlas för att genomföra byggnation ska Kommunen ersätta Bolaget för kostnader för detta överstigande kr. En förutsättning för att Bolaget ska erhålla ersättning är att Bolaget före arbeten som Bolaget vill ha ersättning för samråder med Kommunen om förslag till omfattning och genomförandet av saneringen/efterbehandlingen och att Kommunen skäligen kan godkänna Bolagets förslag till uppläggning. 2.8 Lagfartskostnader Bolaget skall ansöka om och bekosta erforderlig lagfart för förvärvet av Fastigheten. Lagfart får endast sökas efter det att köpebrev har utfärdats enligt 2.3 ovan. 2.9 Servitut och ledningsrätter Belysning, ledningar mm Bolaget medger Kommunen, eller den som Kommunen sätter i sitt ställe, att inom Fastigheten utan ersättning för all framtid anlägga, nyttja, underhålla och ombygga - belysning och skyltar för allmänna gator och vägar. Bolaget medger att ovan angivna rättigheter får inskrivas som servitut med bästa rätt i Fastigheten till förmån för av Kommunen ägd intilliggande gatufastighet, eller upplåtas med ledningsrätt utan krav på ersättning härför Gatukostnader och anläggningsavgifter Efter genomförande av detta avtal är Bolaget såsom ägare till Fastigheten befriat från gatukostnadsersättning enligt Detaljplanen. Detta gäller inte kostnader för framtida förbättringar av gator eller andra allmänna platser med därtill hörande anordningar. Bolaget svarar för alla övriga kostnader för Fastigheten så som kostnader för anslutning av vatten- och avlopp, el m. m.

4 4 (7) 3 GENOMFÖRANDE AV EXPLOATERING 3.1 Samordning och tidplan Bolaget förbinder sig att genomföra exploatering inom Fastigheten enligt en av Bolaget i samråd med Kommunen upprättad huvudtidplan. Särskilt viktigt är hur Bolagets utbyggnad av Fastigheten samordnas med Kommunens utbyggnad av nya parken öster om Fastigheten, eftersom kvartersmarken ska ansluta till parkmarken. Bolaget är skyldigt att samordna sina entreprenader med Kommunens olika entreprenörer, övriga exploatörer inom centrumområdet och med berörda ledningsägare. Bolaget skall vid inflyttningen helt ha färdigställt den yttre miljön, så att de boende får en avsedd kontakt med gator och parker. 3.2 Bostadsbebyggelse Bolaget ska inom Fastigheten uppföra ca 120 lägenheter. Bebyggelsen får inte omfatta mer än m2 BTA ovan mark, se även 1.2 ovan. 3.3 Lägenheter för kommunalt behov Kommunen ska ha möjlighet till förvärv av upp till sex lägenheter enligt 3.2 ovan för kommunalt behov. 3.4 Bygg- och anläggningskostnader Bolaget ansvarar för och bekostar projektering samt bygg- och anläggningsarbeten inom Fastigheten. Bolaget ansvarar för och bekostar därvid även projektering och genomförande av återställande- och anslutningsarbeten, som måste göras i allmän platsmark invid Fastigheten och som är en följd av bolagets bygg- och anläggningsarbeten inom Fastigheten. 3.5 Gemensamhetsanläggningar Bolaget förbinder sig att söka, bekosta samt medverka till genomförandet av erforderliga förrättningar enligt anläggningslagen. 3.6 Befintlig vegetation och park Park- och naturmark samt gatuplanteringar Bolaget ansvarar för att gatu-, park- och naturmarksträd samt annan vegetation på allmän platsmark intill Fastigheten inte skadas under den tid exploateringen genomförs. Bolaget skall skydda träd och vegetation på ett betryggande sätt genom att avgränsa

5 5 (7) Fastigheten med ett stabilt två meter högt staket. Bolaget ansvarar för att Bolaget, eller något företag som Bolaget anlitar, inte på något sätt nyttjar denna mark utan skriftligt tillstånd från Kommunen. Vid överträdelse skall Bolaget utge vite med kronor per skadat träd, (gäller när stammens diameter > 10 cm mätt 1 m ovan mark). Vid annan skada ansvarar Bolaget för att reparera skadan, eller för att bekosta Kommunens reparation av skadan. Om Bolaget nyttjar park- och naturmark samt gatuplanteringar intill Fastigheten utan tillstånd skall Bolaget utge vite i enlighet med 3.8 nedan. 3.7 Bygg- och informationsskyltar Bolaget förbinder sig att utan kostnad för Kommunen med skyltar på plats kontinuerligt informera allmänheten om projektet och byggnadsarbetena och därvid ange Kommunens medverkan i projektet. Text på byggskylten angående Kommunens medverkan i projektet ska utformas efter anvisningar från Kommunen. 3.8 Byggytor och byggetablering Bolaget skall tillse att Bolaget, eller av Bolaget anlitad entreprenör, i god tid före byggstart samråder med Kommunen om vilka ytor som behövs för byggetablering och under hur lång tid dessa behövs. Kommunen kan efter förslag från Bolaget medge att Bolaget under viss tid får nyttja delar av blivande parkområde öster om Fastigheten för etablering och/eller tillfällig uppläggning av massor. Kommunen är även öppen för att utan ersättning överta sådana upplagda massor för användning till anslutning av parkmarken till kvartersmarken under förutsättning att massorna ifråga är lämpliga för ändamålet. Upplåtelse av allmän plats för byggetablering kräver polistillstånd och debiteras enligt taxa fastställd av kommunfullmäktige. Ansvarig förvaltning för upplåtelse av allmän plats är för närvarande Tekniska kontoret. Bolaget skall tillse att Bolaget, eller av Bolaget anlitad entreprenör, håller sig inom Fastigheten och godkänd byggetableringsyta upplåten med polistillstånd enligt ordningslagen. Om så ej sker och detta har påpekats av Kommunen skall vite utgå med 200 kronor per påbörjad vecka och kvadratmeter mark som Bolaget eller dess entreprenörer nyttjar utanför Fastigheten och godkänd byggetableringsyta. Fastigheten och den godkända etableringsytan skall avgränsas med ett stabilt två meter högt stängsel. 3.9 Dagvatten I enlighet med Kommunens styrdokument för dagvatten (KF ) förbinder sig Bolaget, genom val av byggnadsmaterial, att inte förorena Fastighetens dagvatten med tungmetaller eller andra miljögifter.

6 6 (7) Allt dagvatten skall renas, fördröjas och infiltreras inom Fastigheten i största möjligaste mån. Dräneringsvatten samt dagvatten från nödvändig avvattning av grönytor får anslutas till kommunens förbindelsepunkt för dagvatten Inrapportering av geotekniska utredningar Bolaget skall sända in resultatet av alla geotekniska undersökningar som genomförs inom Fastigheten till Kommunens geoarkiv Avfallshantering För avfallshantering gäller Föreskrifter om avfallshantering för Danderyds kommun ÖVRIGA VILLKOR 4.1 Upplåtelse av bostäder Bolaget ska upplåta lägenheterna med hyresrätt eller bostadsrätt. Beträffande eventuella bostäder för kommunalt behov se 3.3 ovan. 4.2 Kvartersmark som inte får spärras av Öppningarna mellan huvudbyggnaderna får inte spärras med hinder i någon form. Området är primärt avsett för Fastighetens behov. Anläggningar inom området anläggs, ägs och förvaltas av Bolaget på samma sätt som övrig kvartersmark. Allmänheten får dock passera området till fots eller med ledande cykel. 4.3 Överlåtelse av Fastigheten eller Avtalet till annan Bolaget förbinder sig att vid överlåtelse av äganderätten till Fastigheten tillse att de nya ägarna övertar samtliga förpliktelser enligt denna överenskommelse genom att i respektive avtal angående överlåtelse införa följande bestämmelse: Köparen förbinder sig att i av Danderyds kommun påfordrade delar efterkomma mellan Danderyds kommun och JM AB träffat Avtal om exploatering med överlåtelse av mark inom fastigheten. daterat... Avtalet bifogas i avskrift. Köparen skall vid överlåtelse av äganderätten tillse att varje köpare som följer därefter binds vid överenskommelsen, vilket skall fullgöras genom att denna bestämmelse, med i sak oförändrad text intages i överlåtelsehandlingen, och att övertagande part bekräftar detta genom påskrift på Kommunens original av Avtalet.

7 7 (7) Om överlåtelse sker skall Bolaget snarast efter det att överlåtelsen skett till Kommunen översända en bestyrkt avskrift av överlåtelsehandlingen. Bolaget får ej överlåta Avtalet på annan utan att först inhämta Kommunens medgivande. Vid överlåtelse av Fastigheten och/eller Avtalet till annan kvarstår Bolaget som solidariskt ansvarig med övertagande part gentemot Kommunen för Avtalets rätta fullgörande. Detta gäller även vid överlåtelser i flera led. 4.4 Avtalets giltighet Detta Avtal är till alla delar förfallet utan ersättningsrätt för någondera om inte behörigt organ i Danderyds kommun senast godkänner överenskommelsen. För det fall Avtalet förfaller före Tillträdesdagen av skäl som ej beror på JM AB ska dock Kommunen omgående återbetala erlagd handpenning. * * * * * Detta avtal har upprättats i två likalydande exemplar av vilka parterna tagit var sitt. Danderyd den Danderyds kommun Solna den JM AB ( ) ( ) ( ) ( ) Bevittnas: ( ) ( ) ( ) ( ) BILAGOR 1. Prospekt, anbud och protokoll från genomgång Lantmäteriförrättningshandlingar med Fastigheten markerad.

8 Kommunledningskontoret Anbudstävling Dnr KS 2013/0163 1(6) Prospekt avseende förvärv av mark för uppförande av bostäder vid Golfbanevägen i Mörby Centrum, Danderyds kommun INBJUDAN Danderyds kommun inbjuder till anbudstävling för förvärv av mark för bostäder invid Golfbanevägen i Mörby Centrum, Danderyds kommun. Anbud ska vara Danderyds kommun tillhanda senast BILD 1: Ortofoto med aktuellt markområde (Fastigheten) med röd linje.

9 BAKGRUND 2(6) I Danderyds kommun pågår om- och tillbyggnad av Mörby Centrum. Centrumbyggnaderna ägs av Skandia Fastigheter AB genom dotterbolag (f.d. Diligentia, nedan Skandia). Nya detaljplanen, D 262, för centrumutbyggnaden medger även viss bostadsbebyggelse på mark utmed Golfbanevägen. Kommunen äger den obebyggda delen av bostadsmarken, del av fastigheten Danderyd 3:162, se BILD 1 och 2. Resterande del av marken för nya bostäder ägs av Skandia. Skandias del ingår i fastigheten Postiljonen 6 del II, som idag används för P-däck enligt tidigare detaljplan för Mörby C. I och med att kraftledningen på västra sidan av Golfbanevägen nu är tagen ur drift och ska rivas under hösten 2016 är Kommunen angelägen om att Kommunens del byggs med bostäder snarast. Skandia kan komma att bygga ut sin del senare för att kunna använda sitt P-däck under ombyggnadstiden för själva affärscentrum. FÖRUTSÄTTNINGAR Fastighet att förvärva Lantmäteriförrättning pågår för avstyckning av kommunens del av bostadsmarken utmed Golfbanevägen från kommunägda Danderyd 3:162. Avsikten är att den delen, nedan kallad Fastigheten, ska utgöra en egen fastighet vid tidpunkten för avslutet av denna anbudstävling. I förrättningen ingår inte bildande av någon gemensamhetsanläggning med Skandias del av bostadsmarken. Avstyckningslotten förutsätts kunna fungera självständigt. Efter förvärv av Kommunens del kan köpare som så vill ta upp diskussion med Skandia om gemensamma anordningar m m. Utkast till Avtal om exploatering med överlåtelse av mark för bostäder vid Golfbanevägen redovisas i Bilaga 2. Observera punkt 1.2 Detaljplan i avtalsutkastet om gällande överenskommelse mellan Skandia och Kommunen att bygglov får sökas för maximalt kvm BTA ovan mark inom Fastigheten, se även nedan under Detaljplan för Mörby Centrum. Detaljplan för Mörby Centrum och kompletterande kommentarer Nya detaljplanen för Mörby Centrum, D 262, vann laga kraft Bostadsbyggrätten utmed Golfbanevägen är inte uppdelad på Kommunens respektive Skandias del. Det beror på att när detaljplanen upprättades så var tanken att Skandia skulle förvärva Kommunens del. Det ändrades i ett nytt avtal med Skandia 2013 varvid överenskoms att den medgivna totala byggrätten m2 bruttoarea (BTA) ovan mark ska fördels med 73 % på Kommunens del (9 490 kvm) och 23 % på Skandia/Diligentias del (3 510 kvm), Se BILD 2.

10 3(6) BILD 2: Utdrag ur plankartan D 262 med rödmarkering av Fastigheten. Planbestämmelsen e 2 3 anger tre huvudbyggnader för bostadsområdet. För tävlingen gäller att två av dem ska placeras inom kommunens mark; den norra minst 9 meter från fastighetsgränsen med Postiljonen 6 del II. För bostadsområdet anges vidare I-X Lägsta respektive högsta antal våningar. Förskriften om lägst en våning gäller endast huvudbyggnaderna. På plankartan, i planbeskrivningen sid 9 och i gestaltningsprogrammet sidorna 4, 5 och 6 m. fl. finns bilder/illustrationer på bebyggelse inom Fastigheten. De är inte helt aktuella med den uppdelning av utbyggnaden som Kommunen och Skandia har kommit överens om efter det att detaljplanen antogs.

11 4(6) I planbestämmelserna avsnittet Utformning av bostadshusen vid Golfbanevägen anges att Bebyggelsen ska placeras så att minst tre stora öppningar in till parken skapas. Det ska tolkas som att 1. en öppning är den mellan två huvudbyggnader inom Kommunens del, 2. en andra öppning är den mellan norra huvudbyggnaden inom Kommunens del och gränsen till Postiljonen 6 samt 3. en tredje öppning är den mellan huvudbyggnad inom Skandias del och byggrätten för KULTUR vid TORGET. Öppningarna 1. och 2. ska således ligga inom Fastigheten att förvärva. Öppningarna ska vara tillgängliga (servitut) för allmän gångtrafik mellan Golfbanevägen och blivande nya Stadsparken. Beträffande Fastigheten och Stadsparken anges på plankartan att - Bebyggelsen ska ha god anslutning till stadsparken (sammanfattning gestaltningsprogram). - n 1: Markens höjd ska anpassas till omgivande kvartersmark (planbestämmelse för stadsparken) Stadsparken är inte höjdsatt på plankartan. Kommunen kommer att höja marknivån för delar av parken. Stadsparken ska ansluta höjdmässigt till de ovan beskrivna öppningarna 1. och 2. för allmän gångtrafik genom Fastigheten. Det innebär att om Fastigheten bebyggs med t ex garagevägg i östra fastighetsgränsen så ska den väggen kunna motfyllas till nivån för gångvägsöppningarna. Om t. ex. en garagevägg inte går ända fram till fastighetsgränsen ska erforderliga fyllnadsarbetena inom kvartersmarken samordnas med Kommunens arbeten inom Stadsparken. Den bullerutredning som är framtagen inom ramen för detaljplanearbetet är inte aktuell. Bullerutredning som styrker bullerskyddet skall tas fram av exploatören i samband med bygglovprövning. KRAV PÅ ANBUDSGIVARE Kommunen kommer endast att sälja Fastigheten till anbudsgivare som har dokumenterad förmåga (ekonomiskt, utformningsmässigt, byggtekniskt och administrativt) att genomföra byggprojektet. Kravet är att de senaste tre åren ha genomfört minst ett liknande projekt samt ha haft en omsättning för bostadsbyggande om minst 200 mkr/år. Anbudsgivare som vill åberopa annans kapacitet kan lämna anbud i form av konsortium med deltagande företag som tillsammans uppfyller kraven. Anbud ska i så fall undertecknas av alla åberopade/deltagande företag. Om presumtiv anbudsgivare är osäker på om den helt uppfyller kraven kan den begära förhandsbesked från kommunen i inledningen av tävlingen. Positivt förhandsbesked är bindande för kommunen under förutsättning att förhållandena inte förändrats fram till avgörandet av tävlingen.

12 5(6) PROGRAM Kommunen har inget program för utformning av tävlingsförslag annat än vad som följer av förutsättningarna redovisade ovan och med betoning på att planbestämmelser inklusive intentionerna i gestaltningsprogrammet ska följas. REDOVISNING OCH INLÄMNING AV ANBUD Anbud lämnas i neutralt omslag märkt ANBUD bostäder Golfbanevägen, adresserat: Danderyds kommun, Djursholms Slott, Box 66, DJURSHOLM. Anbud kan också lämnas i receptionen Djursholms Slott under receptionens öppettider. Anbud ska ha inkommit till kommunen senast och innehålla Erbjuden köpeskilling i enlighet med föreskrifter och villkor i det i tävlingsunderlaget ingående utkastet Avtal om exploatering med överlåtelse av mark. Bilaga 2. Kortfattat redovisning av anbudsgivarerens erfarenhet av och förmåga att genomföra och förvalta byggprojektet. Tidplan för utbyggnaden. ANBUDSTÄVLINGENS GENOMFÖRANDE Tävlingsunderlag Detta prospektet med förutsättningshandlingarna Bilagorna 1-8 enligt bilageförteckningen sist i prospektet. Samtliga handlingar finns på Danderyds kommuns hemsida, Frågor rörande tävlingen kan ställas via mail till kommunens kontaktperson, Jan Hessel, jan.hessel@danderyd.se. Frågor (anonymiserade) och svar kommer att redovisas på hemsidan. Utvärdering och beslut om marköverlåtelse Kommunen avser att till vinnare utse det förslag med högst anbudssumma av de som bedöms uppfylla i prospektet uppställda villkor.

13 6(6) BILAGEFÖRTECKNING över förutsättningshandlingar Samtliga förutsättningshandlingar går att hämta på Kommunens hemsida genom länk Bilaga 1 Bilaga 2 Bilaga 3 Detaljplan Mörby centrum, A: Plankarta med bestämmelser (OBS höjdsystem RH 00). B: Planbeskrivning C: Genomförandebeskrivning D: Miljökonsekvensbeskrivning E: Gestaltningsprogram Utkast till Avtal om exploatering med överlåtelse av mark inom del av Danderyd 3:162 (Fastigheten). Geoteknisk promemoria Mörby Centrum, Tyréns (OBS höjdsystem RH 00) Bilaga 4 PM trafik- detaljplan för Mörby Centrum, Tyréns Region Öst Bilaga 5 1 Utdrag ur primärkartan, pdf. (OBS höjdsystem RH 2000) 2 Utdrag ur primärkartan, dwg. (OBS höjdsystem RH 2000) Bilaga 6 Styrdokument för dagvatten (KF ). Bilaga 7 Föreskrifter för avfallshantering i Danderyds kommun.

14

15

16 Sida 1 av 3 Bostäder vid Golfbanevägen i Mörby Centrum, Danderyds kommun Protokoll från genomgång kl på Danderyds kommuns plan- och exploateringsavdelning Närvarande: För JM AB För Danderyds kommun Magnus Lindén Henrik Sundesten Jan Hessel, plan- och exploateringsavdelningen Karl Johan Sköld, konsult Anbudstävlingen om bostäder vid Golfbanevägen Danderyds kommun, nedan Kommunen, har för anbudstävlingen upprättat Prospekt avseende förvärv av mark för uppförande av bostäder vid Golfbanevägen i Mörby Centrum, Danderyds kommun daterat Anbudstiden gick ut JM AB, Bolaget, har lämnat anbud daterat Danderyds kommunledningskontor har förslagit Bolaget som vinnare av anbudstävlingen. Avtal om försäljning till Bolaget ska godkännas av Danderyds kommunstyrelse med beslut som vinner laga kraft för att vara giltigt. Förslaget behandlades av kommunstyrelsens arbetsutskott och fördes vidare till behandling i kommunstyrelsen. Uppdatering av utkastet till Avtalet Parterna har gemensamt uppdaterat det till prospektet hörande utkastet till Avtal om exploatering med överlåtelse av mark för bostäder inom Danderyd Postiljonen 9 i Danderyds kommun (Avtalet). Detta protokoll kommer att ingå som bilaga till Avtalet med innebörd att här givna uppgifter ingår som förutsättningar för Avtal och medför ingen ekonomisk eller annan reglering mellan parterna än vad som anges i Avtalet och protokollet. Fastighetsbildning Avstyckningen av fastigheten att förvärva är nu genomförd genom lantmäteriförrättning Fastigheten har getts beteckningen Danderyd Postiljonen 9. Registrering av fastigheten beräknas ske under v 46. Vid förrättningen har av tidsskäl inte frånskilts de belastningar som fanns registrerade för hela stamfastigheten Danderyd 3:162. Sålunda kommer i fastighetsregistret finns med belastningar i form

17 Sida 2 av 3 av servitut för kraftledningen som låg på andra sidan Golfbanevägen och nu har rivits samt vägservitut från 1930-talet innan kommunen tagit över gatunätet. Kommunen svarar gentemot Bolaget att de i förrättningsbeskrivningen upptagna servituten 01-IM4-20/29.1 kraftledning 01-IM4-47/196.1 kraftledning 01-IM4-35/78.1 väg 01-IM4-47/13132A kraftledning inte berör Fastigheten. Av Avtalets 4.2 framgår att öppningarna mellan de två nya huvudbyggnaderna inte får spärras med hinder i någon form. Kommunen och Bolaget är överens om att, så snart den slutliga utformningen av den nya bebyggelsen är fastställd, överenskomma om formerna och ansvar för drift och underhåll vid eventuell servitutsbildning för rätten till passage mellan byggnaderna. Noteringar Bullerutredning Den till antagandehandlingen hörande bullerutredningen hade för låg andel tung trafik (bussar) för Golfbanevägen. Kommunen har därför låtit ÅF/Ingemanssons göra en ny beräkning som Bolaget har tagit del av (preliminär komplettering bifogas detta protokoll). Telenor-ledning Vid sökning på Ledningskollen har framkommit en ledning tillhörande Telenor över Fastigheten. Kommunen har ännu inte klarat ut villkoren för att flytta eller ta bort den ledningen. Kommunen svarar gentemot Bolaget för eventuella ersättningar till Telenor. Bolaget förbinder sig att medverka till en för Kommunen kostnadseffektiv lösning, t ex kanalisation genom Fastigheten om så är lämpligt. Stadsparken Bolaget har i anbudet noterat att beslut som påverkar markhöjder för östra gränsen (stadsparkens anslutning till Fastigheten) ännu inte har fattats av kommunen. Parterna ska gemensamt överenskomma om lämpliga markhöjder med hänsyn till genomgående gångtrafik mm. Bolaget kommer att ta fram ett första diskussionsunderlag. Den grundmur/garagevägg som ska byggas i eller intill gränsen mot stadsparken ska dimensioneras att klara marktrycket från valda markhöjder för uppfyllnaden i stadsparken. Kompletterande handlingar Utöver de handlingar som tillhör prospektet och de som nämnts ovan har Bolaget tagit del av Kommunens två mappar med SAMLADE UTREDNINGAR MÖRBY CENTRUM Dp 262 ;

18 Sida 3 av 3 A. Luft och vindstudier B. Trafik- och bullerutredning C. Riskanalys D. MKB E. Solstudier F. Geoteknik G. Handelsutredning H. Elektromagnetiska fält I. Miljöteknisk markundersökning Bolaget har erhållit kopior av de handlingar som Bolaget bedömt kan ha betydelse för utbyggnaden av Fastigheten. Tider Bolaget ska underteckna Avtalet senast Handpenningen ska vara insatt på Kommunens konto senast Om Bolaget så önskar kan Kommunen upprätta särskilt kvitto på betald handpenning med återbetalningsklausul enligt Avtalets 4.4. Kommunens planering är att Kommunstyrelsen ska behandla ärendet Kommunen kommer att hålla Bolaget kontinuerligt informerad i beslutsärendet och direkt meddela utfallet när behörigt organ i Danderyds kommun fattat beslut om överenskommelsen. Det innebär att handlingar skickas ut Fastigheten kan tillträdas enligt föreskrifterna i Avtalet. Kommunen och Bolaget är överens om att gemensamt verka för att genomförandetidplanen för den nya exploateringen ska kunna följa den som redovisats i Bolagets anbud daterat Danderyd Danderyds kommun Kommunledningskontoret Plan- och exploateringsavdelningen Jan Hessel Protokollet godkännes: JM AB.. Bilaga: Kompletterande trafikbullerutredning, ÅF/Ingemansson, daterad

19 PM01 Author Lars Lindström Phone Mobile Date Project ID XXXXXX Mörby Centrum, Danderyds kommun Trafikbullerutredning Bakgrund Ny bebyggelse i form bostäder planeras i Mörby Centrum, Danderyds kommun. Området utsätts för buller från vägtrafik på främst Mörbyleden och Golfbanevägen. Detta PM redovisar förutsättningarna för ny bebyggelse med avseende på trafikbuller. Bild 1. Översiktlig bild av området samt numrering av byggnader. Sida 1 (6)

20 PM01 Bedömningsgrunder Planen påbörjades före den 2 januari I denna rapport kommenteras därför den föreslagna bostadsbebyggelsen utgående från möjligheterna att klara mål enligt: högst 55 dba utanför samtliga fasader högst 55 dba utanför minst hälften av bostadsrummen i varje lägenhet uteplats med högst 70 dba maximal ljudnivå trafikbullernivåer inomhus Förutsättningar Följande trafikuppgifter för framtida situation är erhållna från kommunen och ligger till grund för beräkningarna. Väg Fordon/ÅMD Andel tung trafik, % Skyltad hastighet, km/h Danderydsvägen/E Gamla Landsvägen Golfvägen Mörbygårdsvägen Ramp södergående från E Ramp norrgående till E Golfbanevägen Mörbyleden (väster om ramp) Mörbyleden (öster om ramp) Edsviksvägen (mellan G:a Landsv. och Golfbanev.) Edsviksvägen (väster om Golfbanevägen) Busstation Övriga vägar Beräkningar trafikbuller Trafikbullerberäkningarna är utförda enligt den Nordiska beräkningsmodellen för vägtrafik, Naturvårdsverkets rapport Mest utsatta fasader mot Golfbanevägen, får upp mot cirka 64 dba ekvivalent och cirka 81 dba maximal ljudnivå. Sida 2 (6)

21 PM01 Bild 1. Ekvivalent ljudnivå vid fasad, vy från sydväst Sida 3 (6)

22 PM01 Bild 2. Ekvivalent ljudnivå vid fasad, vy från sydöst Sida 4 (6)

23 PM01 Bild 3. Ekvivalent ljudnivå vid fasad, vy från nordöst Kommentarer Högst 55 dba vid samtliga bostadsfasader Cirka halva byggnad 2 får högst 55 dba ekvivalent ljudnivå vid fasad och riksdagens riktvärde klaras. Resterande del får dba och riktvärden överskrids. Byggnad 1 och 3 får under 55 dba vid knappt hälften av fasad mot öst och byggnad 4 får under 55 dba ekvivalent ljudnivå endast vid små delar av den södra fasaden. Resterande fasader får dba ekvivalent ljudnivå. Högst 55 dba vid hälften av bostadsrummen Med lämplig planlösning kan högst 55 dba ekvivalent ljudnivå vid fasad för minst hälften av bostadsrummen erhållas för merparten av lägenheterna i byggnad 2. Lokala bullerskydd så som delvis inglasade balkonger behövs enligt bild 1 nedan. Mål enligt Boverkets allmänna råd kan därmed innehållas. Ljudnivå på uteplats Tillgång till uteplatser med högst 55 dba ekvivalent och 70 dba maximal ljudnivå finns på gårdssidan. Delar av gården erhåller en ekvivalent ljudnivå som understiger 50 dba. Ljudnivå inomhus Med rätt val av yttervägg, uteluftdon och fönster kan gällande riktvärden inomhus innehållas. Sida 5 (6)

24 PM01 ÅF-Infrastructure AB Ljud & Vibrationer Stockholm Granskad av Lars Lindström Åsa Lindkvist Sida 6 (6)

25

26

27

28

29

30

31

Kommunledningskontoret Anbudstävling Dnr KS 2013/0163

Kommunledningskontoret Anbudstävling Dnr KS 2013/0163 Kommunledningskontoret Anbudstävling 2016-09-07 Dnr KS 2013/0163 1(6) Prospekt avseende förvärv av mark för uppförande av bostäder vid Golfbanevägen i Mörby Centrum, Danderyds kommun INBJUDAN Danderyds

Läs mer

Utkast till Avtal om exploatering med överlåtelse av mark för bostäder vid Golfbanevägen i Danderyds kommun

Utkast till Avtal om exploatering med överlåtelse av mark för bostäder vid Golfbanevägen i Danderyds kommun 1 (8) Bilaga 2 Anbudstävling 2016-09-07 Dnr KS 2013/0163 Bilaga 2 till Prospekt avseende förvärv av mark för uppförande av bostäder vid Golfbanevägen i Mörby Centrum, Danderyds kommun Utkast till Avtal

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av fastigheten Telefonen 1

Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av fastigheten Telefonen 1 Bilaga 2 1 (7) Mellan Danderyds kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och NYAB UNÄT Stocksunds Fastighetsutveckling AB (org.nr. 556990-9715), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av mark inom Dalen 16

Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av mark inom Dalen 16 1 (8) Mellan Danderyds kommun, nedan kallad Kommunen, och Strabag Projektutveckling AB (org.nr. 556812-8143), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.3 nedan träffats följande

Läs mer

Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192

Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192 1(5) Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192 Följande avtal om försäljning och byggande av bostäder inom fastigheten Gustavsberg 1:192 i Gustavsberg, Värmdö kommun har träffats mellan Kommunen och Bolaget:

Läs mer

2.1 Överenskommelse om fastighetsreglering Bolaget ansöker om erforderlig fastighetsbildning och svarar för kostnaden för denna.

2.1 Överenskommelse om fastighetsreglering Bolaget ansöker om erforderlig fastighetsbildning och svarar för kostnaden för denna. 1 (8) Mellan Stockholms kommun, genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och AB Stockholmshem (org.nr. 556035-9555), nedan kallad Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.4 nedan

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN 1 (11)

DANDERYDS KOMMUN 1 (11) 1 (11) Mellan Danderyds kommun (org. nr. 212000 0126), genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och Bostadsrättsföreningen Skeppsviken (org. nr. 769631-9404), nedan kallad Exploatören, samt Alm

Läs mer

Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1

Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1 1(5) Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1 Följande avtal om försäljning och byggande av bostäder inom del av fastigheten Hälsinggården 24:1 i Falun har träffats mellan Kommunen och Bolaget:

Läs mer

BILAGA A MARKANVISNING OCH DETALJPLAN

BILAGA A MARKANVISNING OCH DETALJPLAN 1 (10) BILAGA A Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Byggnads AB Abacus (org.nr. 556112-9528), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar som anges i

Läs mer

Överenskommelse om överlåtelse av mark och exploatering inom de blivande fastigheterna Eolshällsverket 1 och 2

Överenskommelse om överlåtelse av mark och exploatering inom de blivande fastigheterna Eolshällsverket 1 och 2 1(9) Mellan Stockholms kommun genom dess marknämnd, nedan kallad Staden, och SBC Mark AB (org.nr. 556313-4153), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.5 nedan träffats följande

Läs mer

MARKANVISNING OCH DETALJPLAN

MARKANVISNING OCH DETALJPLAN 1 (9) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och IKANO Bostaden AB (org.nr. 556593-8924), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.5 nedan

Läs mer

Avtal om exploatering med överlåtelse av mark inom Kv Ginnungagap, Djursholm, i Danderyds kommun

Avtal om exploatering med överlåtelse av mark inom Kv Ginnungagap, Djursholm, i Danderyds kommun 1 (11) Bilaga 2 Anbudstävling 2015-09-23 Dnr KS 2013/0163 Bilaga 2 till Prospekt avseende förvärv av mark för och uppförande av vård- och omsorgsboenden för äldre inom fastigheterna Danderyd Ginnungagap

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT 1 (6) Mellan Oskarshamns kommun genom dess kommunfullmäktige, nedan kallad Kommunen, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 9 nedan träffats

Läs mer

RAPPORT A. Granängstorget, Tyresö kommun. Döbelnsgatan Stockholm. Trafikbullerutredning. ÅF-Infrastructure AB. Ljud & Vibrationer.

RAPPORT A. Granängstorget, Tyresö kommun. Döbelnsgatan Stockholm. Trafikbullerutredning. ÅF-Infrastructure AB. Ljud & Vibrationer. A Handläggare Lars Lindström Tel 010 505 60 71 Datum 2017-06-28 Projekt-ID 735843 Mobil 070 184 57 71 Brickhouse Fastighetsutveckling AB E-post lars.e.lindstrom@afconsult.com Döbelnsgatan 54 113 52 Stockholm

Läs mer

Mellan Danderyds kommun, nedan kallad Kommunen, och Affärsverket svenska kraftnät, nedan kallad Svenska kraftnät, har träffats följande

Mellan Danderyds kommun, nedan kallad Kommunen, och Affärsverket svenska kraftnät, nedan kallad Svenska kraftnät, har träffats följande Mellan Danderyds kommun, nedan kallad Kommunen, och Affärsverket svenska kraftnät, nedan kallad Svenska kraftnät, har träffats följande Genomförandeavtal avseende genomförande av detaljplan för del av

Läs mer

2.1 Överenskommelse om fastighetsbildning Exploatören ansöker om erforderlig fastighetsbildning och svarar för kostnaden för denna.

2.1 Överenskommelse om fastighetsbildning Exploatören ansöker om erforderlig fastighetsbildning och svarar för kostnaden för denna. 1 (7) Mellan Stockholms kommun, genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Stena Fastigheter Västberga KB (org.nr. 969670-2753), nedan kallad Exploatören, har under de förutsättningar som

Läs mer

Avtal om försäljning av del av Gredelby 7:72 KS-2013/871

Avtal om försäljning av del av Gredelby 7:72 KS-2013/871 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2013/871 2014-02-28 Kommunstyrelsen Avtal om försäljning av del av Gredelby 7:72 KS-2013/871 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

M A R K A N V I S N I N G S A V T A L

M A R K A N V I S N I N G S A V T A L Dnr: 2015 KSM 0669 Mellan Tyresö kommun (org.nr. 212000-0092), ( Kommunen ), och Riksbyggen ekonomisk förening (org.nr.702001-7781), 106 18 Stockholm ( Bolaget ), har nedan träffats följande M A R K A

Läs mer

Avtal om försäljning, del av Gredelby 7:72

Avtal om försäljning, del av Gredelby 7:72 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Kommunstyrelsens ordförande Datum KS-2013/871 2013-08-13 Kommunstyrelsen Avtal om försäljning, del av Gredelby 7:72 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

RAPPORT B. Wättingebacken, Tyresö kommun. Trafikbullerutredning. ÅF-Infrastructure AB. Ljud & Vibrationer. Stockholm. Granskad av

RAPPORT B. Wättingebacken, Tyresö kommun. Trafikbullerutredning. ÅF-Infrastructure AB. Ljud & Vibrationer. Stockholm. Granskad av RAPPORT B Handläggare Tel 010 505 60 71 Mobil 070 184 57 71 E-post lars.e.lindstrom@afconsult.com Datum 2016-05-31 Projekt-ID 719084 Tyresö Kommun Marknadsgränd 2 135 81 Tyresö Wättingebacken, Tyresö kommun

Läs mer

Kopparlunden - Detaljplan Mitt, Västerås Stad

Kopparlunden - Detaljplan Mitt, Västerås Stad RAPPORT A, REV1 Handläggare Lars Lindström Tel 010 505 60 71 Datum 2019-04-10 Projekt-ID 739079 Mobil 070 184 57 71 Archus Development AB Salman Salman E-post lars.e.lindstrom@afconsult.com Kopparlunden

Läs mer

Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby

Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby Missiv 1(2) Kommunstyrelsens förvaltning Datum Diarienummer 2016-10-20 KS/2015:236 Handläggare Hanna Hammarlund Tfn 0142-851 34 Kommunstyrelsen Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby

Läs mer

KÖPEKONTRAKT. Mall köpekontrakt. 1. Parter och fast egendom

KÖPEKONTRAKT. Mall köpekontrakt. 1. Parter och fast egendom Mall köpekontrakt. KÖPEKONTRAKT 1. Parter och fast egendom Säljare: Täby Fastighets AB, 556007-4642, 183 80 TÄBY, nedan kallad TFAB Köpare: Namn, org.nr, adress, nedan kallad köparen Fast egendom: Täby

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika.

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika. Mellan Ludvika kommun, genom samhällsbyggnadsnämnden, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), ( Bolaget ), har nedan träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Nedan benämnt Markanvisningsavtalet

Läs mer

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Valsjöskogen. Inbjudan till anbudstävling

Valsjöskogen. Inbjudan till anbudstävling Valsjöskogen Inbjudan till anbudstävling Prospekt avseende försäljning av mark för uppförande av bostäder i Valsjöskogen i Åkersberga, Österåkers Kommun Innehåll INBJUDAN... 3 BAKGRUND... 3 ANBUDSOMRÅDET...

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Trygghetsboende vid Björkbacken

EXPLOATERINGSAVTAL. Trygghetsboende vid Björkbacken 1(6) EXPLOATERINGSAVTAL Trygghetsboende vid Björkbacken Följande avtal om exploatering av delar av fastigheterna Bollmora 2:588 och 2:1 i Tyresö kommun har träffats mellan kommunen och exploatören. Kommunen

Läs mer

Markanvisningsavtal Skväkran 1

Markanvisningsavtal Skväkran 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-11-23 1/4 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal Skväkran 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 KF 18:1 KF 18:2 KF 18:3 KF 18:4 KF 18:5 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-31 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund

Läs mer

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-31 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Stora Ursvik, Sundbybergs kommun

Stora Ursvik, Sundbybergs kommun RAPPORT C 1 (6) Handläggare Åsa Lindkvist Tel +46 (0)10 505 60 41 Mobil +46 (0)70 184 57 41 Fax +46 10 505 00 10 asa.lindkvist@afconsult.com Datum Strategisk arkitektur Jan Ytterborn Drottninggatan 25

Läs mer

Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick.

Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick. 1(11) KÖPEKONTRAKT 1 PARTER, OBJEKT OCH KÖPESKILLING Nacka kommun, genom dess kommunstyrelse, nedan kallad kommunen försäljer härmed till Hammersta Fastigheter AB, org.nr: 556493-7737, Box 307, 135 29

Läs mer

Datum Köpeavtal för exploatering, del av Valsätra 3:7, kv Bernadotte

Datum Köpeavtal för exploatering, del av Valsätra 3:7, kv Bernadotte KS 9 5 FEBRUARI 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Åström Susanna Datum 2013-12-19 Diarienummer KSN-2012-0125 Kommunstyrelsen Köpeavtal för exploatering, del av Valsätra 3:7, kv Bernadotte Förslag

Läs mer

Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44, 1:45 och Hällby 18:2

Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44, 1:45 och Hällby 18:2 Kommunstyrelsen 2018-10-30 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF/2018:416 Marcus Wahlström 016-710 78 36 1 (2) Kommunstyrelsen Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44, 1:45 och Hällby

Läs mer

TFAB överlåter och försäljer härmed till köparen Fastigheten, markerad med röd begränsningslinje i bilaga 1, för en köpeskilling om XXX kronor.

TFAB överlåter och försäljer härmed till köparen Fastigheten, markerad med röd begränsningslinje i bilaga 1, för en köpeskilling om XXX kronor. Mall köpekontrakt. Område 1, 2, 3 KÖPEKONTRAKT 1. Parter och fast egendom Säljare: Täby Fastighets AB, 556007-4642, 183 80 TÄBY, nedan kallad TFAB Köpare: Namn, org.nr, adress, nedan kallad köparen Fast

Läs mer

Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488

Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488 Kommunstyrelsens arbetsutskott 145 Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2015-09-07 Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488 Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

KÖPEKONTRAKT. Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick.

KÖPEKONTRAKT. Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick. 1(8) KÖPEKONTRAKT 1 PARTER, OBJEKT OCH KÖPESKILLING Nacka kommun, genom dess kommunstyrelse, nedan kallad kommunen försäljer härmed till, Tekno- Bygg i Stockholm AB, orgnr 556544-4113, Box 1139, 131 26

Läs mer

Upplands Väsby kommun Öresundskastellet Fastighets AB, EXPLOATERINGSAVTAL bilaga A Bakgrund och syfte bilaga B Bilagor

Upplands Väsby kommun Öresundskastellet Fastighets AB, EXPLOATERINGSAVTAL bilaga A Bakgrund och syfte bilaga B Bilagor Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Öresundskastellet Fastighets AB, org.nr 556978-8788, nedan kallad Fastighetsägaren, har träffats följande EXPLOATERINGSAVTAL

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten. 1(5) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och JM AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556045-2103 har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Bakgrund I januari 2015

Läs mer

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun.

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun. Mellan Gnesta kommun, org nr 212000-2965, Västra storgatan 15, 646 80 Gnesta, ( Kommunen ), och XXXXXXXXX, org nr: xxxxxxxxxx, med adress xxxxxxxxxxxxx, ( Bolaget ), har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Bakgrund EXPLOATERINGSAVTAL

Bakgrund EXPLOATERINGSAVTAL Bakgrund 1.(5) DSV i Sverige hade år 2007 en omsättning på ca 6,5 miljarder kronor inom sina tre divisioner Road, Air&Sea och Solutions. Bolaget önskar uppföra en ny anläggning i Landskrona för att ersätta

Läs mer

KÖPEAVTAL. I första hand skall reglering ske enligt nedanstående formel:

KÖPEAVTAL. I första hand skall reglering ske enligt nedanstående formel: 1 (5) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden och Drömfabriken i Bällsta AB, 556302-4412, nedan kallad Bolaget, har under förutsättning som nedan anges i 10, träffats

Läs mer

MARKANVISNING OCH DETALJPLAN

MARKANVISNING OCH DETALJPLAN NCC Boende AB (org.nr. 556726-4121), nedan kallad Exploatören, planerar att tillsammans med Folkhem Produktion AB (org.nr. 556324-4937), Einar Mattsson Projekt AB (org.nr. 556789-4877), Bo rätt i Stockholm

Läs mer

'l:: \:) ) l \. i..---"\,

'l:: \:) ) l \. i..---\, Kommunstyrelsens handling nr 12/2011 _1)-'".I'" "" ~.. IZatrineholms kommun " j) /.- /' /ll~j1 -j i 1 l t - r:j.: i,j 'l:: \:) ) l \. i..---"\, Sid 1(4) Mellan Katrineholms kommun, 212000-0340, 641 80

Läs mer

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5)

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Mellan Järfälla kommun (org. nr 212000-0043), nedan kallad Kommunen, och XXX (org. nr YYYYYY-yyyy), nedan kallad Exploatören, har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Markanvisningsavtal med Bolagsnamn avseende del av Edsberg 10:8, Edsberg, Sollentuna

Markanvisningsavtal med Bolagsnamn avseende del av Edsberg 10:8, Edsberg, Sollentuna 1 Parter Mellan Sollentuna kommun (org.nr 212000-0134), nedan kallad Kommunen, och Bolagsnamn (org.nr xxxxxx-xxxx), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 10 nedan träffats följande

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T K Ö P E K O N T R A K T Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81 Linköping Telefon växel: 013-20 60 00 nedan kallad säljaren Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T 1(5) K Ö P E K O N T R A K T KS0121/16 1. Säljare Falu kommun (212000-2221), genom dess kommunstyrelse, 791 83 Falun, nedan kallad kommunen, säljer till 2. Köpare Svärdsjö Tankställe AB (559079-5778),

Läs mer

Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415

Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415 M2 BESLUTSFÖRSLAG Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415 I samband med upprättandet av Detaljplan för Sjömarken, del av Räveskalla 1:25 m.fl. har ett köpeavtal upprättats mellan Borås

Läs mer

Kv Brännäset 9, Norrtälje Stad

Kv Brännäset 9, Norrtälje Stad PM01 1 (3) Handläggare Tel +46 (0)10 505 60 71 Mobil +46 (0)70 184 57 71 Fax +46 10 505 00 10 lars.e.lindstrom@afconsult.com Datum Magnus Fagerström Centrumfastigheter Kyrkogatan 11 761 30 Norrtälje Kv

Läs mer

Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230

Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2019/230 Exploateringschef 2019-04-02 Kommunstyrelsen Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar. Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress

Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar. Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress Köpekontrakt Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress Fastighet Fastigheten Kalmar Rustningen X-X, med adress Hjortvägen

Läs mer

Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee

Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee Inbjudan Strömstads kommun inbjuder till inlämnande av anbud avseende förvärv av kvartersmark, av del av fastigheten Hjältsgård 6:1 i Skee, för

Läs mer

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs.

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-10 Kommunstyrelsen Stefan Sköldén Mark-exploateringsingenjör Telefon 08 555 010 74 stefan.skolden@nykvarn.se kv. Kaffebryggaren KS/2017:458 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

[Eventuellt en skrivning om solidariskt ansvar hos moderbolag. Används då markanvisning ges till dotterbolag utan tillgångar inom koncern.

[Eventuellt en skrivning om solidariskt ansvar hos moderbolag. Används då markanvisning ges till dotterbolag utan tillgångar inom koncern. 1 (5) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 6 nedan träffats

Läs mer

Dp Bjurhovda 3:24 i Västerås

Dp Bjurhovda 3:24 i Västerås 748479 RAPPORT A Handläggare Kaj Erik Piippo Tel +46 10 505 60 69 Mobil +46 (0)73 027 70 49 Fax +46 10 505 11 83 kaj.piippo@afconsult.com Datum 2018-03-01 PEAB Bostad AB Emelie Segendorff Uppdragsnr 748479

Läs mer

Staden är markägare till bland andra fastigheterna Ulvsunda 1:1 och Ulvsunda 1:3.

Staden är markägare till bland andra fastigheterna Ulvsunda 1:1 och Ulvsunda 1:3. 1 (11) Mellan Stockholms kommun, genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Ulfsunda Slott AB (org.nr. 556238-4312), nedan kallad Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.4 nedan

Läs mer

Ärende 20. Godkännande av markanivsningsavtal med Ekeforshus AB samt Emrahus AB avseende Blossalyckan i Arild

Ärende 20. Godkännande av markanivsningsavtal med Ekeforshus AB samt Emrahus AB avseende Blossalyckan i Arild Ärende 20 Godkännande av markanivsningsavtal med Ekeforshus AB samt Emrahus AB avseende Blossalyckan i Arild 263 KALLELSE/PROTOKOLLSFÖRSLAG KOMMUNSTYRELSEN 2013-10-01 KS/2012/85 GODKÄNNANDE AV MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer: 2009.0253 Objektnummer: 507 159 Datum: 2018-10-26 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen för Apotekaren 24 UTSTÄLLNINGSHANDLING Inledning Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV MARK

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV MARK Mellan Nacka kommun genom kommunstyrelsen, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx xxxx]), ( Bolaget ), har under de förutsättningar som anges nedan träffats följande AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE

Läs mer

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun.

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun. 1 (5) Mellan Nacka kommun, org nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och Nisseshus nr 1 HB, org nr 916587-3424, helägt dotterbolag till Vasakronan AB, nedan kallad Bolaget har träffats följande RAMAVTAL

Läs mer

Upplands Väsby kommun RAMAVTAL bilaga A 1 Bakgrund och syfte bilaga B 2 Giltighet 3 Detaljplan

Upplands Väsby kommun RAMAVTAL bilaga A 1 Bakgrund och syfte bilaga B 2 Giltighet 3 Detaljplan Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Rörabhuset AB, org.nr 556478-5953, nedan kallad Bolaget, har träffats följande RAMAVTAL avseende detaljplaneändring inom ett

Läs mer

Försäljning av fastigheten Gredelby 7:80 till Wåhlin Fastigheter AB KS-2016/251

Försäljning av fastigheten Gredelby 7:80 till Wåhlin Fastigheter AB KS-2016/251 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2016/251 Exploateringschef 2016-06-17 Kommunstyrelsen Försäljning av fastigheten Gredelby 7:80 till Wåhlin Fastigheter AB

Läs mer

Kv Orren, Västerås stad

Kv Orren, Västerås stad RAPPORT 597849 A Author Phone +46 10 505 60 41 Mobile +46701845741 E-mail Asa.lindkvist@afconsult.com Date 2015-03-17 Project ID 597849 Report ID 597849 A Client Bostads AB Mimer Kv Orren, Västerås stad

Läs mer

Överlåtelse av fastigheten Kalmar Kungsljuset 4

Överlåtelse av fastigheten Kalmar Kungsljuset 4 Landstingsservice Bygg- och förvaltarenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2015-09-30 Landstingsstyrelsen Sida 1(2) Referens Diarienummer 120359 Överlåtelse av fastigheten Kalmar Kungsljuset 4 Förslag till beslut

Läs mer

Är köpeskillingen inte till fullo betald på tillträdesdagen utgår därefter dröjsmålsränta enligt räntelagen.

Är köpeskillingen inte till fullo betald på tillträdesdagen utgår därefter dröjsmålsränta enligt räntelagen. 1 (4) Mellan Ekerö kommun, org nr 212000-0050 (Kommunen) och AB Storstockholm Lokaltrafik, org nr 556013-0683, (SL) har med anledning av att behov föreligger om att flytta SLs bussdepå från Ekerö Centrum

Läs mer

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25 Parter Varbergs kommun, nedan kallad kommunen 212000-1249 432 80 Varberg AB, nedan kallad exploatören 1. Bakgrund, syfte och omfattning Avtalet

Läs mer

Svartå Strand, Mjölby kommun Trafikbullerutredning inför ny detaljplan

Svartå Strand, Mjölby kommun Trafikbullerutredning inför ny detaljplan 1 (5) Handläggare Datum Uppdragsnr 571462 2012-03-05 Tel 010-505 60 71 Bilagor: A01-A02 Mobil 070-184 57 71 Hanna Hammarlund Fax 010-505 11 83 Mjölby kommun lars.lindstrom@afconsult.com 595 80 Mjölby Uppdragsansvarig

Läs mer

Östra Sala backe etapp 2b - Årsta Torg, Uppsala

Östra Sala backe etapp 2b - Årsta Torg, Uppsala 713465 RAPPORT A Handläggare Samuel Tuvenlund Telefon +46 10 505 52 13 E-post samuel.tuvenlund@afconsult.com Datum 2016-01-12 Uppdragsnummer 713465 Rapport A Beställare Midroc Property Development AB Östra

Läs mer

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget KF 17:1 KF 17:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE Mark- och exploateringsenheten Handläggare Stina Norrbom 0152-293 59 Kommunfullmäktige Dnr KS/2016:738-254 2016-12-19 1/2 Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet

Läs mer

Bostäder utmed Oxledsvägen

Bostäder utmed Oxledsvägen 2008-03-18 rev. 2008-11-24 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 27 januari 2009 Laga kraft 19 juli 2010 Diarienummer KS/2003:315 Detaljplan för Bostäder utmed Oxledsvägen

Läs mer

Strigeln 36:1, Eskilstuna

Strigeln 36:1, Eskilstuna 737520 RAPPORT A Handläggare Tobias Gredenman Telefon 0703675627 tobias.gredenman@afconsult.com Datum 2017-06-09 Carl-Henrik Barnekow Planeringsarkitekt FPR/MSA Uppdragsnr 737520 Strigeln 36:1, Eskilstuna

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Tidplan för utbyggnad av bebyggelse och allmänna anläggningar.

EXPLOATERINGSAVTAL. Tidplan för utbyggnad av bebyggelse och allmänna anläggningar. Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Bo i Väsby AB, org.nr 556887-4399, nedan kallad Exploatören, har träffats följande EXPLOATERINGSAVTAL om genomförande av ett

Läs mer

Kommunstyrelsen. Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44 och 1:45 samt Hällby 18:2

Kommunstyrelsen. Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44 och 1:45 samt Hällby 18:2 Kommunstyrelsen 2018-05-07 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF/2018:235 Marcus Wahlström 016-710 78 36 1 (2) Kommunstyrelsen Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44 och 1:45 samt Hällby

Läs mer

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-08-31 Diarienummer 0651/05 Exploateringsavdelningen Emma Eliasson Telefon 031-368 10 70 E-post: emma.eliasson@fastighet.goteborg.se Genomförandeavtal och köpekontrakt

Läs mer

Trafikbullerberäkning för Detaljplan Melby 3:3 mfl, Finspångs kommun

Trafikbullerberäkning för Detaljplan Melby 3:3 mfl, Finspångs kommun Författare Johanna Åström Telefon 010-505 46 19 Mobil +46706615021 E-post johanna.astrom@afconsult.com Mottagare Marika Östemar Finspångs Kommun Datum 29/11/2016 Projekt ID 726969 Trafikbullerberäkning

Läs mer

Försäljning av fastigheten Gredelby 7:85, kvarteret Virkesladan KS-2017/265

Försäljning av fastigheten Gredelby 7:85, kvarteret Virkesladan KS-2017/265 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2017/265 Exploateringschef 2017-04-21 Kommunstyrelsen Försäljning av fastigheten Gredelby 7:85, kvarteret Virkesladan KS-2017/265

Läs mer

Markanvisning Norra Finninge med Birrk AB

Markanvisning Norra Finninge med Birrk AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-02-06 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Markanvisning Norra Finninge med Birrk AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Dp1824 Bäckby Centrum, Välljärnsgatan, Västerås

Dp1824 Bäckby Centrum, Välljärnsgatan, Västerås 743734 RAPPORT A Handläggare Kaj Erik Piippo Tel +46 10 505 60 69 Mobil +46 (0)73 027 70 49 Fax +46 10 505 11 83 kaj.piippo@afconsult.com Datum 2017-11-28 Västerås Stad Jimmy Heimersson Uppdragsnr 743734

Läs mer

Genomgång, med avseende på trafikbuller, av förutsättningarna för bostadsbebyggelse vid Kv. Älvkullen i Västerås.

Genomgång, med avseende på trafikbuller, av förutsättningarna för bostadsbebyggelse vid Kv. Älvkullen i Västerås. 734857 RAPPORT A Handläggare Nils Ståhl Tel +46 10 505 10 21 Mobil +46 (0)70 293 83 37 Fax +46(0)01 505 11 83 nils.stahl@afconsult.com Datum 2017-06-02 Kadesjös Projekt AB Håkan Kadesjö Uppdragsnr 734857

Läs mer

Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB

Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB 12:1 12:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE 12:3 Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-11-20 1/2 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Spiggen 4 m fl, vid Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Spiggen 4 m fl, vid Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 0-0- KS 0/0 0 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal för del av fastigheten Spiggen m fl, vid Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet Förslag till

Läs mer

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV FASTIGHET

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV FASTIGHET Mellan Nacka kommun genom kommunstyrelsen, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx xxxx]), ( Bolaget ), har under de förutsättningar som anges nedan träffats följande AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T Sida 1 av 4 K Ö P E K O N T R A K T Säljare Köpare Köpeobjekt Österåkers kommun 212000-2890), 184 86 Åkersberga, nedan kallad Säljaren Wallenstam nr 36 Bostadsrättsförening 769633-4957), c/o Wallenstam

Läs mer

MARKANVISNING OCH DETALJPLAN. 1.1 Markanvisning

MARKANVISNING OCH DETALJPLAN. 1.1 Markanvisning 1 (13) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Bro Linaberg 15 AB (org.nr. 556821-1931), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.4 nedan

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Irsta-Lista 5:6, Västerås

Irsta-Lista 5:6, Västerås RAPPORT A 2012-04-10 1 (4) Handläggare Tel 010-505 60 51 Mobil 073-028 49 95 per.lindkvist@afconsult.com Datum 2012-04-10 Uppdragsnr 570232 Irsta-Lista 5:6, Västerås Trafikbullerutredning Uppdragsansvarig

Läs mer

Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att sälja del av Slättna 1:61 till Preem AB enligt upprättat förslag till köpekontrakt.

Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att sälja del av Slättna 1:61 till Preem AB enligt upprättat förslag till köpekontrakt. 1/1 Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse Datum: 201-0-22 Förvaltning: Samhällsbyggnadsförvaltningen Handläggare: Jeanette Almroth Telefon: 023-61 31 42 E-post: jeanette.almroth@lysekil.se Försäljning del av

Läs mer

Detaljplanekarta bifogas, Bilaga 1. Det geografiska område som omfattas av Detaljplanen benämns nedan Planområdet.

Detaljplanekarta bifogas, Bilaga 1. Det geografiska område som omfattas av Detaljplanen benämns nedan Planområdet. 1 (10) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och.. (org.nr. ), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.4 nedan träffats följande Överenskommelse

Läs mer

11662 Strandängen Etapp 2-8, Jönköping Trafikbullerutredning

11662 Strandängen Etapp 2-8, Jönköping Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 66 Strandängen Etapp -8, Jönköping Rapport 66-090900.doc Antal sidor: 7 Bilagor: Uppdragsansvarig Jönköping 0-09-09 k:\lime easy\dokument\66\66-090900.doc

Läs mer

LSS-Boende, Sollentuna kommun Trafikbullerutredning

LSS-Boende, Sollentuna kommun Trafikbullerutredning RAPPORT A 1 (7) Handläggare Lars Lindström Tel +46 (0)10 505 60 71 Mobil +46 (0)70 184 57 71 lars.e.lindstrom@afconsult.com Datum 2014-05-23 Maxarkitekter Lotta Åberg Tyska brinken 19, 2 tr 111 27 Stockholm

Läs mer

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-04 1/3 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen Förslag till

Läs mer

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Tallhagen 2:13 m fl, Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Tallhagen 2:13 m fl, Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 0-0- KS 0/0 0 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal för del av fastigheten Tallhagen : m fl, Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet Förslag till

Läs mer

KS 17 10 SEPTEMBER 2014

KS 17 10 SEPTEMBER 2014 KS 17 10 SEPTEMBER 2014 KÖPEKONTRAKT Säljare: Köpare: Fastighet: Uppsala kommun, genom dess kommunstyrelse, org nr 212000-3005, nedan kallad Säljaren. Uppsala Kommun Skolfastigheter AB, org nr 556911-0751,

Läs mer

PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK

PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK 2011-03-08 PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK för grupphus/flerbostadshus i Lugnvik - Brittsbo och Torvalla - Ängsmon Östersunds kommun är inne i en expansiv fas. En ny arena ska byggas

Läs mer

Genomförandeavtal för östra delen av Eugeniavägen inom Hagastaden

Genomförandeavtal för östra delen av Eugeniavägen inom Hagastaden Bilaga 2 1(5) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, så som ägare till fastigheten Stockholm Vasastaden 1:45 och Stockholms läns landsting, nedan kallat Landstinget,

Läs mer

Bålsta 50:2, Håbo kommun

Bålsta 50:2, Håbo kommun 701300 RAPPORT B 1 (7) Handläggare Johanna Åström Tel +46 (0) 10 505 46 19 Mobil +46 (0)70 661 50 21 Fax +46 10 505 00 10 Johanna.astrom@afconsult.com Datum 2015-10-06 Håbo Kommun Domagoj Lovas Vår referens

Läs mer