Kollektivtrafiknämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kollektivtrafiknämnden"

Transkript

1 Kollektivtrafiknämnden Patrik Engfors Verksamhetsutvecklare BESLUTSFÖRSLAG Datum Dnr (7) Kollektivtrafiknämnden Nya biljetter och taxor i kollektivtrafiken Ordförandens förslag 1. Kollektivtrafiknämnden beslutar att bjuda in de skånska kommunerna till dialog om ny prismodell under september och oktober månad. Ärendet åter till nämndens möte den 31 oktober. Sammanfattning En ny Prismodell i kollektivtrafiken syftar till att underlätta och förenkla för kund. Modellen bygger på den teknikutveckling som sker i det av Region Skåne prioriterade projektet nya betalsystem i kollektivtrafiken. Personliga zoner ersätter dagens linjebaserade zonsystem och med grunden att gå mot att resans pris ska vara lika oberoende var man reser i Skåne. Prissättningen i nuvarande betalsystem Jojo och enkelpris justeras för att harmonisera med den nya Prismodellen. I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Nya priser nuvarande betalsystem Jojo och enkelpris Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget A. En ny prismodell för framtidens resa Det måste bli mycket enklare och mer lättförståeligt för kund att lösa biljett för sin resa. Med ny teknik som nu är under utveckling genom det av prioriterade utvecklingsprojektet skapas ny modern teknik för enkla och kundvänliga betallösningar. C:\pactdok\Kollektivtrafiknämnden\ \Nya biljetter och taxor i kollektivtrafiken\ KTN_Beslutsförslag.docx Postadress: Hässleholm Organisationsnummer: Besöksadress: Andra Avenyn 7, Hässleholm Telefon (växel): +46(0) Fax: +46(0) Internet:

2 Datum (7) Med den nya Prismodellen uppnås följande: Enklare biljettsortiment Kunden får personliga zoner anpassade efter sitt resbehov Raka rabatter utan undantag som gör att systemet blir lättare att förstå Tydliga affärsregler och förutsägbara kostnader för kund Kunden får fritt tillträde när det passar att betala resan inga köer vid biljettautomater eller hos återförsäljare genom ny biljettfunktion i mobilen Ett nytt verktyg skapas som gör det möjligt att arbeta enkelt och överskådligt med nya erbjudanden och bearbetning av kundgrupper. ärvde zonstrukturen i det nuvarande biljettsystemet från de två tidigare länen i Skåne. Den skillnad som då fanns i synen på zonstorlek gäller fortsatt även om det gjorts justeringar för att rätta till skillnader. Det gör att kundens pris för en lika lång resa kan skilja väldigt mycket i olika delar i Skåne. Prissättningen i dagens biljettsystem baseras också på körväg, vilket resulterar i inte logiska effekter exempelvis vid trafikomläggningar, då en resa mellan A och B kan bli dyrare på grund av en ny körväg som passerar fler zoner. Den äldre biljettmaskinstekniken har också inneburit att de olika rabatter och erbjudande som tillskapats för att stimulera resandet även haft att beakta de begränsningar som tekniken skapat. Detta har gjort det svåröverskådligt och inte alltid lätt att förstå som ny kund. - Ny Prismodell med enklare biljettsortiment Den nya prismodellen innehåller färre biljettyper, endast tre olika nivåer och därtill kopplade raka rabatter som gäller oaktat biljettslag. Det innebär att den som tillhör en rabattgrupp får samma rabatt på alla typer av biljetter ett sådant exempel är barn/ungdomar som i förslaget kan lösa periodkort med rabatt. Biljettsortimentet i den nya Prismodellen består av följande tre kategorier, Enkel Dygn 30 dagar Samtliga biljetter medger fritt resande, oberoende av riktning, i den personliga zonen under giltighetstiden. Giltighetstiden börjar räknas när biljetten aktiveras. Prissättningen av 1 dygn kommer att vara motsvarande två gånger 1 enkel. På detta sätt kan denna biljett motsvara en tur- och returbiljett.

3 Datum (7) Biljettyp Giltighetstid Kort Mellan Lång 1 enkel 1 timme 1 timme 2 timmar 1 dygn 24 timmar 30 dagar 30 kalenderdagar För att täcka in de flestas resbehov kan tillägg köpas. En del tillägg kan köpas till samtliga biljetter, medan något endast kan köpas för en enkel resa. Den nya prismodellen bygger på personliga zoner baserade på avstånd istället för dagens olika stora zoner. Grunden är att samma avstånd ska kosta lika mycket oavsett var i Skåne man reser. Det innebär att det blir möjligt att anpassa zonen efter det individuella resbehovet. Det finns stor efterfrågan på en tur- och returbiljetter. I den nya Prismodellen kommer 1 dygns-biljetten att prissättas som två enkelbiljetter och kommer därför att kunna användas som en tur- och returbiljett. Biljetterna i den nya Prismodellen är inte specificerade i riktning, utan endast tid. Detta innebär fritt åkande inom giltighetstiden på samma sätt som idag är möjligt endast i sista zonen. Den nya Prismodellen innehåller inte någon generell rabatt. Kollektivtrafiknämnden avser att under 2017 utreda vidare idéer kring sk lojalitetsprogram, som på sikt kan ersätta dagens Jojo Reskassa (10 procents rabatt). - Ny Prismodell med personliga zoner I den nya prismodellen ersätts dagens fasta zoner av personliga zoner, dvs. zoner vars placering bestäms av varje kund utifrån dennes aktuella resbehov. Samma zon gäller för hela biljettens giltighetstid. Den personliga zonen kan alltså inte flyttas under giltighetstiden. Det finns tre olika prisnivåer för resa; liten, mellan och stor. De personliga zonerna medger fritt resande i en cirkel, som placeras ut fritt i Skåne. Cirkeln har en diameter enligt nedan. Resans start och slut samt eventuella byten ska vara inom den personliga zonen. Avstånd Kort 8km eller 18 km* Mellan 35 km Lång Hela Skåne *) Den större diametern gäller för resor i vissa områden Kompensation för prisökning i östra och norra Skåne I delar av Skåne där det är stora zoner idag Östra och Norra Skåne, utökas den första Kort zonen till att gälla för18 km i stället för 8 km. Därigenom begränsas den prisökning som annars blivit fallet och kunderna kommer att få betala mer lika övriga men fortsatt till ett lägre pris än i övriga Skåne.

4 Datum (7) Kort resa inom stads zon En resa inom en stads zon är alltid att betrakta som en resa i en Kort zon. Det är alltså möjligt att en Kort zon är större än 8 km i en stads zon. Indelningen av stadszoner baseras på de stadszoner som finns i nuvarande system. Malmö 250, 255, 281, 274 Lund 240, 237 Helsingborg 170, 114, 106 Eslöv 179 Ystad 290 Hässleholm 350 Kristianstad 320 Ängelholm 380, 396 Landskrona 120 Trelleborg 215 Giltighet för fritt resande i stads zon kan köpas till för resor som går in i stads zon. Beräkning av storlek på resa Kort zon i vissa fall En Kort zon medger resa i ett större område (18 km) om centrumpunkten på den personliga zonen befinner sig inom ett område som utgörs av nedanstående. Områdena baserat på zoner i befintligt system Norra Skåne Sydöstra Skåne 121 Knutstorp 158 Önneköp 122 Kågeröd 287 Vollsjö 131 Röstånga 292 Beddingestrand 338 Glimminge 309 Gärsnäs 347 Hörja 310 Simrishamn 353 Tyringe 311 Lunnarp 354 Bjärnum 312 Tomelilla 356 Hästveda 313 Brösarp 357 Vittsjö 314 Kivik 358 Röka 315 Skåne-Tranås 360 Östanå 324 Yngsjö 370 Osby 325 Tollarp 371 Glimåkra 372 Lönsboda 373 Killeberg 385 Örkelljunga 386 Åsljunga 389 Eket 391 Ljungbyhed Fritt resande inom stads zon I de fall då en Kort eller Mellan zon går in i en eller flera stadszoner kan fritt resande ske inom dessa stadszoner mot pristillägg. Endast ett tillägg betalas oavsett hur många stadszoner som berörs. Tillägg erbjuds för enkelresa, 1 dygn eller för period om 30 dagar.

5 Datum (7) 1:a klass Tillägg för resa i 1:a klass kan köpas för enkelresa (upp till 2 timmar) samt 30 dagar. Cykel Tillägg för resa med cykel kan köpas endast för en enkel resa (upp till 2 timmar). Avgift för cykel består av ett fast tillägg oavsett resans längd. Förlängning av enkelresa En biljett kan förlängas för en enkel resa mot ett tillägg motsvarande mellanskillnaden av aktuell biljett och biljetten för den längre resan. - Priser och rabatter i nya Prismodellen 1. Priser i den nya modellen: Biljetter Reslängd Kort Mellan Lång 1 enkel dygn dagar Priser för tillägg: Enkelresa Cykel 20 kr 1:a klass 30 kr Inkludera stadszoner 10 kr Förlängning Mellanskillnad 1 dygn Inkludera stadszoner 20 kr 30 dagar Inkludera stadszoner 100 kr 1:a klass 430 kr Tillägg för cykel och 1:a klass omfattas inte av någon rabatt. 3. Rabatter i nya modellen I den nya Prismodellen tillämpas raka rabatter. Med detta menas att kunder som tillhör en rabattgrupp får samma rabatt på samtliga biljettyper och reslängder. Grupp Rabatt (%) Barn under 7 år 100 Barn 7-19 år 40 Student 25 Tillsammans 25 utöver eventuell rabatt ovan Barn under 7 år Resa för barn under 7 år är alltid kostnadsfri (100 % rabatt). Barn under 7 år behöver ingen biljett. Det finns inte längre någon begränsning i antal och barn under 7 behöver, för prissättningen, inte åtföljas av en vuxen.

6 Datum (7) Barn 7-19 år Rabatt utgår för barn/ungdom från den dag den fyller år till och med dagen innan de fyller 20 år. Student Rabatt utgår för studenter innehar och kan visa upp en studentlegitimation i form av Mecenat eller Studentkortet med studentresesymbol. Tillsammansrabatt För kunder som reser två eller fler på samma biljett (barn under 7 år får inte räknas med) utgår en grupprabatt i form av tillsammansrabatt. Denna rabatt utgår utöver rabatter ovan. Tillämpning Den nya Prismodellen gäller resor i den allmänna kollektivtrafiken inom Skåne (inklusive anropsstyrd trafik i form av närtrafik eller anropsstyrd linje). Samtliga biljettyper kan säljas inte aktiverade. Biljetter ska vara aktiverade innan resa påbörjas. I de fall valideringsutrustning finns ska biljett valideras i samband med ombordstigning. För att säkerställa att köpta biljetter kan utnyttjas kommer dessa att kunna flyttas över till annan mobil enhet vid förlust, stöld, skada eller liknande. Denna möjlighet kommer att ges för alla biljetter av typen 30 dagar, samt inte aktiverade biljetter av typen 1 enkel och 1 dygn. B. Nya priser i nuvarande biljettsystem Jojo och enkelpris. Det nuvarande betalsättet med Jojo-kort, och tillhörande enkelpriser enligt nuvarande zonindelning, kommer att finnas kvar. Kunden kommer att kunna välja betalsätt under en längre övergångsperiod. Det innebär bland annat att Jojo Reskassa kan användas som idag och därmed ge kund 10 procents rabatt på enkelpriset. För att likställa och därmed harmonisera det nuvarande betalsystemet med det nya sker följande prisförändringar: Enkelpris Skåne Nuvarande pris Nytt pris 1-2 zoner storstad 22 kr 24 kr 1 zon, ej storstad 20 kr 24 kr 2 zoner 22 kr 24 kr

7 Datum (7) Jojo Periodkort Nuvarande Nytt pris Skåne pris 1-2 zoner storstad 499 kr 500 kr 1-2 zoner ej storstad 399 kr 450 kr 3 zoner 639 kr 700 kr 6 zoner 829 kr 850 kr 9 zoner 1039 kr 1100 kr Hela Skåne 1249 kr 1250 kr Jojo Sommar 650 kr 675 kr Ekonomiska konsekvenser och finansiering Den nya Prismodellen syftar till att stimulera till ökat resande. Modellen är samtidigt helt ny i sin konstruktion vilket innebär att ny kunskap har fått inhämtas genom simuleringar och värderingar av kundernas val i det nuvarande betalsystemet och där zoner omvandlats till kilometer. Den sammantagna effekten av den nya Prismodellen i kombination med justerade priser i nuvarande Jojo och enkelpris beräknas ge ett ekonomiskt tillskott på ca 49 miljoner kronor för att bli en del i att balansera budget för Juridisk bedömning Samråd med regionjurist har inte bedömts nödvändigt Miljökonsekvenser Förslag till ny prismodell ska stimulera till att fler väljer kollektivtrafiken vilket är positivt för miljön Samverkan med berörda fackliga organisationer Ingen samverkan har bedömts nödvändig i ärendet. Uppföljning Uppföljning sker i den fortsatta beredningen. Stefan Svalö Ordförande Linus Eriksson Trafikdirektör

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Patrik Engfors Verksamhetsutvecklare 0451-288 631 Patrik.Engfors@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-31 Dnr 1602931 1 (8) Kollektivtrafiknämnden Nya biljetter och taxor

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Patrik Engfors Verksamhetsutvecklare 0451-288 631 Patrik.Engfors@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-02-06 Dnr 1602931 1 (5) Kollektivtrafiknämnden Biljetter och priser Skånetrafiken

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Patrik Engfors Verksamhetsutvecklare 0451-288 631 Patrik.Engfors@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-11-02 Dnr 1503283 1 (5) Kollektivtrafiknämnden Ändrade biljettpriser och

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-10-31 1 (2) 85 Nya biljetter och taxor i kollektivtrafiken Diarienummer 1602931 Kollektivtrafiknämndens beslut Kollektivtrafiknämnden föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Sydtaxa 2.0 för länsöverskridande resor i Sydlänen. Camilla Bunke & Patrik Engfors

Sydtaxa 2.0 för länsöverskridande resor i Sydlänen. Camilla Bunke & Patrik Engfors Sydtaxa 2.0 för länsöverskridande resor i Sydlänen Camilla Bunke & Patrik Engfors 2018-09-27 Sydtaxan samarbete Sydtaxa: Kombination av taxor Sydsverige och Öresund på en biljett Gränsavdrag Gemensamma

Läs mer

Sydtaxan - Samverkansavtal gällande kollektivtrafiken i södra Sverige. Sydtaxan. Samverkansavtal gällande kollektivtrafiken i södra Sverige

Sydtaxan - Samverkansavtal gällande kollektivtrafiken i södra Sverige. Sydtaxan. Samverkansavtal gällande kollektivtrafiken i södra Sverige Sydtaxan Samverkansavtal gällande kollektivtrafiken i södra Sverige Innehåll 1 Parterna... 3 2 Bakgrund... 3 3 Giltighet... 3 4 Biljettsortiment... 3 5 Tilläggsavgifter... 4 6 Rabatter gällande resenär...

Läs mer

Sydtaxa 2.0 för länsöverskridande resor i Sydlänen

Sydtaxa 2.0 för länsöverskridande resor i Sydlänen Sydtaxa 2.0 för länsöverskridande resor i Sydlänen 2018-06-07 Sydtaxan samarbete Sydtaxa: Kombination av taxor Sydsverige och Öresund på en biljett Gränsavdrag Gemensamma resevillkor Sydtaxa 2.0 Skåne

Läs mer

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Servicenämnden Stefan Eriksson Enhetschef 040-33 11 06 Stefan.Eriksson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-02-01 Dnr 1402924 1 (6) Servicenämnden Taxor och avgifter för parkering i Ordförandens förslag

Läs mer

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Sida 290 av 349 Tjänsteskrivelse 1(2) 2017-04-18 Dnr: KS 2017/114 Kommunstyrelsen Valkretsindelning Region Skåne Yttrande Förslag till beslut

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Johan Gomér Enhetschef 0451-29 89 79 johan.gomer@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-29 Dnr 1500318 1 (6) Kollektivtrafiknämnden Avsiktsförklaring Malmö med koppling Sverigeförhandlingen

Läs mer

Ärende 16. Nytt avtal om Sydtaxa 2.0

Ärende 16. Nytt avtal om Sydtaxa 2.0 Ärende 16 Nytt avtal om Sydtaxa 2.0 TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (3) Landstinget i Kalmar län Kalmar Länstrafik Datum 2018-11-01 Diarienummer 180933 Regionfullmäktige Nytt avtal om Sydtaxa 2.0 Förslag till

Läs mer

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Servicenämnden Stefan Eriksson Enhetschef 040-33 11 06 Stefan.Eriksson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-09 Dnr 1402924 1 (6) Servicenämnden Taxor och avgifter för parkering i Ordförandens förslag

Läs mer

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-25 Dnr 1601903 1 (5) Regionstyrelsen Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering Ordförandens

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Johan Gomér Planeringschef 0451-29 89 79 johan.gomer@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-10 Dnr 1500318 1 (5) Kollektivtrafiknämnden Malmöpendeln och avtal om Malmöringen

Läs mer

Datum Nya biljetter och taxor i kollektivtrafiken. Birgitta Södertun (KD) reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation.

Datum Nya biljetter och taxor i kollektivtrafiken. Birgitta Södertun (KD) reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation. Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-11-10 1 (3) 248 Nya biljetter och taxor i kollektivtrafiken Diarienummer 1602931 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Patrik Engfors Verksamhetsutvecklare 0451-288 631 Patrik.Engfors@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-10-20 Dnr 1300766 1 (6) Regionfullmäktige Prissänkning årskortet Jojo

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Regionservice Tobias Nilsson Servicechef 046-17 10 00, 0761-08 68 39 BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-11-14 Dnr 0901285 99190000-0060-1999-0012 / 82 C 1 (3) Regionfullmäktige Taxor

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2016-03-14 1 (7) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-14 09.30-16.00 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Anna Bothom Avd Försäljning anna.bothom@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2012-11-05 Dnr [Diarienummer] 1 (5) Kollektivtrafiknämnden Utökad omfattning av studeranderabatt i kollektivtrafiken

Läs mer

Förslag till nivå på priser och rabatter för Sörmlandstaxa inklusive skolkort

Förslag till nivå på priser och rabatter för Sörmlandstaxa inklusive skolkort Bilaga Förslag till nivå på priser och rabatter för Sörmlandstaxa inklusive skolkort Inom ramen för Sörmlands Kollektivtrafikmyndighets uppdrag att utveckla kollektivtrafiken i länet har översyn genomförts

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2018-02-09 1 (5) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-02-09 kl.09.30-16.00 Plats: Helsingborg C/RAUS/Marina

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 57 66 Datum 2018-10-25 1 (6) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2018-10-25, kl 09:30-11:20 Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken, Andra Avenyn 7, Hässleholm Beslutande Stefan

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Annika Bondesson Affärsutvecklare 0451-288605 Annika.Bondesson@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-27 Dnr 1501048 1 (8) Kollektivtrafiknämnden Återinförande av minst åtta

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 85 86 Datum 2017-11-07 1 (3) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2017-11-07 18.00-20.00 Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken, Andra Avenyn 7, Hässleholm

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2017-02-06 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-06 09.30 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken 1.

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 1 12 Datum 2018-02-09 1 (6) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2018-02-09 kl.09.30-15.00 Plats: Raus tågverkstad/marina Plaza i Helsingborg Beslutande Karl-Erik Olsson (S)

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-03 Dnr 1704240 1 (5) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Mickael Espling Affärschef Öresundståg 0451-28 85 76 Mikael.Espling@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-11-20 Dnr 1701720 1 (5) Kollektivtrafiknämnden Nytt avtal om operativt

Läs mer

Datum Dnr Avtal med leverantör om psykoterapi

Datum Dnr Avtal med leverantör om psykoterapi Hälso- och sjukvårdsnämndens beredningsutskott Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2019-01-11 Dnr 1802365 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämndens beredningsutskott

Läs mer

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1 2015

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1 2015 Uppdragstider prio 1 per kommun Q1 2015 Distrikt 1 Kommun antal uppdrag *1 *2 *3 *4 *5 *6 *7 *8 *9 Malmö 4201 02:40 00:42 03:22 06:31 09:53 20:15 08:48 25:06 01:01:22 Trelleborg 627 02:33 01:13 03:46 08:27

Läs mer

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q3 1/1-30/9 2015

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q3 1/1-30/9 2015 Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q3 1/1-30/9 2015 Distrikt 1 Kommun antal uppdrag *1 *2 *3 *4 *5 *6 *7 *8 *9 Malmö 13023 02:38 00:41 03:19 06:44 10:03 18:56 09:12 22:45 00:58:26 Trelleborg 1854 02:28

Läs mer

Sydtaxan 2.0 ett biljettsamarbete för länsöverskridande kollektivtrafikresor

Sydtaxan 2.0 ett biljettsamarbete för länsöverskridande kollektivtrafikresor TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-10-18 RS181018 Regionkontoret Regional samhällsplanering Arne Ingemansson Processledare kollektivtrafik Regionstyrelsen Sydtaxan 2.0 ett biljettsamarbete för länsöverskridande

Läs mer

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q2 2016

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q2 2016 Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q2 2016 Distrikt 1 Kommun antal uppdrag *1 *2 *3 *4 *5 *6 *7 *8 *9 Malmö 9476 02:50 00:22 03:12 07:16 10:28 20:04 09:28 23:58 01:00:09 Trelleborg 1288 02:43 01:04 03:47

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-05-29 Dnr 1801510 1 (6) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2018-11-23 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-11-30, kl. 09:30 Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken,

Läs mer

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Emelie Sundén Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 29 emelie.sunden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-02-20 Dnr 1500023 1 (5) Beredningen för psykiatri,

Läs mer

Utvärdering nytt biljettsystem och ny pris- och zonmodell KTN 18 sept. Camilla Bunke, Patrik Engfors & Johan Karlberg

Utvärdering nytt biljettsystem och ny pris- och zonmodell KTN 18 sept. Camilla Bunke, Patrik Engfors & Johan Karlberg Utvärdering nytt biljettsystem och ny pris- och zonmodell KTN 18 sept Camilla Bunke, Patrik Engfors & Johan Karlberg Innehåll Tillbakablick varför nytt biljettsystem? Marknadskommunikation & information

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-10-19 Dnr 1802111 1 (7) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård 7. Utskottet Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-23 Dnr 1703582 1 (6) Utskottet för primärvård,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-31 Dnr 1702206 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-03-27 Dnr 1800792 1 (8) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-12-06 1 (1) 32 Budget 2017 Diarienummer 1600970 Habiliterings- och hjälpmedelsnämndens beslut 1. Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne

Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne Elna Henriksson Sekreterare 044-309-30-60 elna.henriksson@skane.se Datum 2008-05-07 1 (5) Sammanställning av beredningens dialog kring framtidens kollektivtrafik

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-09-19 Dnr 1801982 1 (5) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2016-05-31 1 (7) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-05-31 09.00 Plats: Brösarp, Brösarps Gästgifveri

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2018-05-21 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-05-21 kl.09.30- Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken,

Läs mer

Företagarnas prioriteringslista över viktiga åtgärder som politikerna bör göra i Skåne

Företagarnas prioriteringslista över viktiga åtgärder som politikerna bör göra i Skåne Företagarnas prioriteringslista över viktiga åtgärder som politikerna bör göra i Skåne Vad bör göras i respektive kommun i Skåne? Företagsklimat Bjuv Bromölla Burlöv Båstad Eslöv Helsingborg Hässleholm

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-03-06 Dnr 1500318 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Avsiktsförklaring för Malmöpendeln

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Louise Roberts Ledningsstrateg 040-675 31 17 Louise.Roberts@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-05 Dnr 1701262 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Remiss. Samverkan vid utskrivning

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 43 56 Datum 2018-08-31 1 (8) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2018-08-31 09:30-11:55 Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken, Andra Avenyn 7, Hässleholm Beslutande Stefan

Läs mer

Minskning av antalet biljetter i sortimentet för att underlätta biljettvalet

Minskning av antalet biljetter i sortimentet för att underlätta biljettvalet 1(3) Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE Trafiknämnden 2016-11-29, punkt 13 Ärende Infosäkerhetsklass Minskning av antalet biljetter i sortimentet för att underlätta biljettvalet

Läs mer

Prislista. För resor inom Kalmar län. Gäller från och med 1 januari 2016. Prislista och information för resor inom Kalmar län.

Prislista. För resor inom Kalmar län. Gäller från och med 1 januari 2016. Prislista och information för resor inom Kalmar län. För resor inom Kalmar län Gäller från och med 1 januari 2016 och information för resor inom Kalmar län. En del av Landstinget i Kalmar län Allt du behöver är ett Resekort Alla våra produkter läggs på ett

Läs mer

Datum Dnr I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Bilaga fakta om nationella folkhälsoenkäten

Datum Dnr I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Bilaga fakta om nationella folkhälsoenkäten Regionstyrelsen Tommy Aspegren Strateg 044-309 35 25 Tommy.Aspegren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1600552 1 (5) Regionstyrelsen Folkhälsoenkät 2017/2018 Ordförandens förslag Ordförande föreslår

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-20 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Tillgänglighet Regionala kärnor

Tillgänglighet Regionala kärnor TemaBLAD: Tillgänglighet Regionala kärnor Strukturbild för Skåne TemaBLAD: Tillgänglighet Regionala kärnor December 2012 Analyser: DanielsonDosk Kartlayout: Johanna Hellsten Textbearbetning: Johanna Hellsten,

Läs mer

PÅGATÅG NORDOST 2009

PÅGATÅG NORDOST 2009 Älmhult Markaryd Vittsjö Osby Killeberg Bjärnum Hästveda Perstorp Tyringe Sösdala Vinslöv Önnestad Kristianstad Fjälkinge Bromölla Sölvesborg Tjörnarp Höör NIO KOMMUNER I SAMVERKAN BROMÖLLA HÄSSLEHOLM

Läs mer

Viktig information kring förslag på ny finansieringsmodell för beräkning av medlemsavgift för Kommunförbundet Skåne

Viktig information kring förslag på ny finansieringsmodell för beräkning av medlemsavgift för Kommunförbundet Skåne Skånes kommuner 2018-12-19 Viktig information kring förslag på ny finansieringsmodell för beräkning av medlemsavgift för Kommunförbundet Skåne Här nedan kommer viktig information kring ny finansieringsmodell

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-11-16 Dnr 1500318 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Överenskommelse om utbyggnad

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-26 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Planeringsverktyg och beslutsunderlag. Verktyg Förklarande skrift med exempel på användning och redovisning

Planeringsverktyg och beslutsunderlag. Verktyg Förklarande skrift med exempel på användning och redovisning Planeringsverktyg och beslutsunderlag Verktyg Förklarande skrift med exempel på användning och redovisning Svante Berglund Titti de Verdier WSP Analys & Strategi Syfte Uppfylla delmål 1 i miljömålet God

Läs mer

Hyllie Station/Malmö Arena

Hyllie Station/Malmö Arena Fastpris Person- och transport Fastpris Person- och transport Malmö Hyllie Station/Malmö Arena Arlöv 9 14 Rullande taxa 208 260 Bjärred/Borgeby/Flädie 24 22 460 690 435 544 *Bjärred/Borgeby/Flädie 19 25

Läs mer

Pris- och sortimentstrategi för Västtrafik - bakgrund och historik - pågående arbete steg 1 - fortsättning steg 2

Pris- och sortimentstrategi för Västtrafik - bakgrund och historik - pågående arbete steg 1 - fortsättning steg 2 Pris- och sortimentstrategi för Västtrafik - bakgrund och historik - pågående arbete steg 1 - fortsättning steg 2 Bakgrund Västtrafik påbörjade arbetet med en ny prisoch sortimentstrategi hösten 2009,

Läs mer

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete för biblioteken i Skåne 2014

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete för biblioteken i Skåne 2014 Kulturnämnden Kristina Elding Utvecklare media och bibliotek 040-675 37 39 Kristina.Elding@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-05-14 Dnr 1400765 1 (5) Kulturnämnden Regionalt mediesamarbete för biblioteken

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 45 47 Datum 2017-05-29 1 (4) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2017-05-29 09.30 10.40 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken Beslutande Stefan Svalö (S),

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-06-18 Dnr 1801085 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Inriktningsbeslut för vårdvalen 2019 Ordförandens förslag 1. Hälso- och sjukvårdsnämnden fastställer

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för regional utveckling

Koncernkontoret Avdelningen för regional utveckling Avdelningen för regional utveckling Christian Lindell Analytiker 040-675 34 12, 0768-87 04 31 christian.lindell@skane.se RAPPORT Datum 2017-04-12 1 (11) Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Utveckling

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Pia Edmund Divisionsekonom 040-6753685 Pia.Edmund@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-11-11 Dnr 1501787 1 (5) Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Budget 2016 Ordförandens

Läs mer

Företagsklimatet i Burlövs kommun 2018

Företagsklimatet i Burlövs kommun 2018 Företagsklimatet i s kommun 2018 Om undersökningen i s kommun Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2018 Lokalt företagsklimat 2018 Primär målgrupp: Företag

Läs mer

Företagsklimatet i Klippans kommun 2018

Företagsklimatet i Klippans kommun 2018 Företagsklimatet i s kommun 2018 Om undersökningen i s kommun Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2018 Lokalt företagsklimat 2018 Primär målgrupp: Företag

Läs mer

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Avdelningen för regional utveckling Christian Lindell Analytiker 040-675 34 12, 0768-87 04 31 christian.lindell@skane.se RAPPORT Datum 2017-08-17 1 (12) Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Utveckling

Läs mer

Presidium - Nämnd för Trafik, infrastruktur och mijö

Presidium - Nämnd för Trafik, infrastruktur och mijö PROTOKOLL UTDRAG Presidium - Nämnd för Trafik, infrastruktur och mijö Tid: 2016-05-18 08:30-10:50 Plats: Regionens hus, sal B 9 Justering av biljett priser Diarienummer: RJL 2016/1452 Beslut Presidet föreslår

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för regional utveckling. Konjunktur och arbetsmarknadsrapport

Koncernkontoret Avdelningen för regional utveckling. Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Avdelningen för regional utveckling Christian Lindell Analytiker 040-675 34 12, 0768-87 04 31 christian.lindell@skane.se RAPPORT Datum 2016-09-15 1 (12) Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Utveckling

Läs mer

Tågstrategi 2037. Miljoner tågresor/år i Skåne 1975-2006 med prognoser till år 2037 401. Låg 3%/år. Medel 6%/år. Hög 9%/år

Tågstrategi 2037. Miljoner tågresor/år i Skåne 1975-2006 med prognoser till år 2037 401. Låg 3%/år. Medel 6%/år. Hög 9%/år Tågstrategi 2037 400 Miljoner tågresor/år i Skåne 1975-2006 med prognoser till år 2037 401 350 Låg 3%/år 300 250 200 Medel 6%/år Hög 9%/år 180 150 100 78 50 0 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2007 2010 2015

Läs mer

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne Kulturnämnden Christina Gedeborg-Nilsson Utvecklare Kultur och hälsa 040-675 37 45 Christina.Gedeborg-Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-06-12 Dnr 1602317 1 (5) Kulturnämnden Regional biblioteksplan

Läs mer

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Avdelningen för regional utveckling Christian Lindell Analytiker 040-675 34 12, 0768-87 04 31 christian.lindell@skane.se RAPPORT Datum 2017-11-09 1 (12) Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Utveckling

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-19 Dnr 1500342 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Arbetsuppgiftsomflyttningar del

Läs mer

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Avdelningen för regional utveckling Christian Lindell Analytiker 040-675 34 12, 0768-87 04 31 christian.lindell@skane.se RAPPORT Datum 2016-01-15 1 (11) Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Utveckling

Läs mer

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Avdelningen för regional utveckling Christian Lindell Analytiker 040-675 34 12, 0768-87 04 31 christian.lindell@skane.se RAPPORT Datum 2017-11-29 1 (13) Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Utveckling

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund Sjukvårdsnämnd Sund Peter Sigsjö Enhetschef 040-675 36 91 Peter.Sigsjo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1601578 1 (2) Sjukvårdsnämnd Sund Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd

Läs mer

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Avdelningen för regional utveckling Christian Lindell Analytiker 040-675 34 12, 0768-87 04 31 christian.lindell@skane.se RAPPORT Datum 2016-08-15 1 (12) Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Utveckling

Läs mer

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Avdelningen för regional utveckling Christian Lindell Analytiker 040-675 34 12, 0768-87 04 31 christian.lindell@skane.se RAPPORT Datum 2016-11-16 1 (12) Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Utveckling

Läs mer

1. Kollektivtrafiknämnden

1. Kollektivtrafiknämnden 1. Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Kenny Nilsson Ledningsstrateg 0451-28 85 08 kenny.nilsson@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-11-24 Dnr 1400652 1 (5) Kollektivtrafiknämnden Verkstadsdepå

Läs mer

Datum Dnr Stöd till länsövergripande föreningar 2016

Datum Dnr Stöd till länsövergripande föreningar 2016 Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-11-27 Dnr 1502977 1 (5) Folkhälsoberedningen Stöd till länsövergripande föreningar

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Anna-Karin Ekman Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 Anna-Karin.Ekman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-14 Dnr 1702381 1 (7) Beredningen för

Läs mer

Bilaga 6 Bytespunkter och tillgänglighetsanpassning

Bilaga 6 Bytespunkter och tillgänglighetsanpassning Bilaga 6 Bytespunkter och tillgänglighetsanpassning Tillgänglighetsanpassning bytespunkter- buss Som bytespunkter för buss inräknas dels större och viktiga hållplatser med mycket resenärer men även hållplatser

Läs mer

Region Skåne. Cykel RVU2013. Slutrapport. Malmö

Region Skåne. Cykel RVU2013. Slutrapport. Malmö Region Skåne Slutrapport Malmö 2014-09-15 Datum 2014-09-15 Uppdragsnummer Utgåva/Status Slutrapport Johan Svensson Johanna Sandström Anna-Karin Ekman Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige

Läs mer

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Avdelningen för regional utveckling Christian Lindell Analytiker 040-675 34 12, 0768-87 04 31 christian.lindell@skane.se RAPPORT Datum 2015-03-09 1 (11) Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Utveckling

Läs mer

SAMMANFATTNING SKÅNES REGIONER

SAMMANFATTNING SKÅNES REGIONER APRIL 2013 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på april 2013 och det ackumulerade antalet gästnätter för januari-april 2013, samt en jämförelse över tid.

Läs mer

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Avdelningen för regional utveckling Christian Lindell Analytiker 040-675 34 12, 0768-87 04 31 christian.lindell@skane.se RAPPORT Datum 2016-05-31 1 (11) Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Utveckling

Läs mer

TAXOR OCH PRODUKTER LÄNSTRAFIKEN I JÄMTLANDS LÄN AB

TAXOR OCH PRODUKTER LÄNSTRAFIKEN I JÄMTLANDS LÄN AB TAXOR OCH PRODUKTER LÄNSTRAFIKEN I JÄMTLANDS LÄN AB Inledning Länstrafiken i Jämtlands läns (Länstrafiken) produkter har varit oförändrade i ca 15 år. Priserna har räknats upp årligen. Av tekniska skäl

Läs mer

Taxeförändring UL/SL-biljetter den 1 april 2014

Taxeförändring UL/SL-biljetter den 1 april 2014 1(3) Handläggare Ragna Forslund 08-686 1959 Trafiknämnden 2014-02-11, punkt 13 Taxeförändring UL/SL-biljetter den 1 april 2014 Ärendebeskrivning Förslag till beslut angående förändring av taxan för UL/SL-biljetter.

Läs mer

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport

Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Avdelningen för regional utveckling Christian Lindell Analytiker 040-675 34 12, 0768-87 04 31 christian.lindell@skane.se RAPPORT Datum 2015-10-26 1 (11) Konjunktur och arbetsmarknadsrapport Utveckling

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-17 Dnr 1301426 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Återrapportering:

Läs mer

Översyn av taxor och biljettsystem och andra aktuella frågor hos kollektivtrafiken i Stockholmsregionen

Översyn av taxor och biljettsystem och andra aktuella frågor hos kollektivtrafiken i Stockholmsregionen Översyn av taxor och biljettsystem och andra aktuella frågor hos kollektivtrafiken i Stockholmsregionen Svensk Kollektivtrafik Årskonferens 17-18 september 2015 Kristoffer Tamsons (M) Trafiklandstingsråd

Läs mer

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 Regionstyrelsen Charlotte Karbassi Stabschef ekonomi 040-675 36 41 Charlotte.Karbassi@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 1 (5) Regionstyrelsen Ekonomiskt läge och åtgärder Ordförandens

Läs mer

FEMKLÖVERN I REGION SKÅNE

FEMKLÖVERN I REGION SKÅNE FEMKLÖVERNS KOLLEKTIVTRAFIKSATSNINGAR Budgetförutsättningar inför 2012 Mats Persson 25 oktober 2011 Klimatsmarta transporter och jobbpolitik Attraktiv kollektivtrafik underlättar rörligheten att välja

Läs mer

Företagsamheten 2017 Skåne län

Företagsamheten 2017 Skåne län Företagsamheten 2017 Skåne län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och strategiskt

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-17 Dnr 1500318 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Avsiktsförklaring storstadsåtgärder

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för regional utveckling RAPPORT Konjunktur och arbetsmarknad i Skåne

Koncernkontoret Avdelningen för regional utveckling RAPPORT Konjunktur och arbetsmarknad i Skåne Avdelningen för regional utveckling Christian Lindell Analytiker 040-675 34 12, 0768-87 04 31 christian.lindell@skane.se RAPPORT Datum 2018-08-16 1 (14) Konjunktur och arbetsmarknad i Skåne Utveckling

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för regional utveckling. Konjunktur och arbetsmarknad i Skåne, januari 2018

Koncernkontoret Avdelningen för regional utveckling. Konjunktur och arbetsmarknad i Skåne, januari 2018 Avdelningen för regional utveckling Christian Lindell Analytiker 040-675 34 12, 0768-87 04 31 christian.lindell@skane.se RAPPORT Datum 2018-01-22 1 (13) Konjunktur och arbetsmarknad i Skåne, januari 2018

Läs mer