Verksamhetsberättelse 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2015"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2015

2 Inledning Stockholms Handikappidrottsförbund (STHIF) är ett distrikt inom Svenska Handikappidrottsförbundet, som under 2015 bytte namn till Svenska Parasportförbundet. STHIFs verksamhetsområde sträcker sig över 22 av Stockholms läns 26 kommuner. Förbundets huvudsakliga uppgift är att vara ett stöd till föreningarna inom distriktet. Detta sker främst genom rekryteringsverksamheten. I följande verksamhetsberättelse redogör vi för vår verksamhet under år Föreningar Vid 2015 års utgång fanns 63 föreningar registrerade. Under 2015 har två föreningar tillkommit; Södermalms/Liljeholmens sportskytteklubb och IF Olympia Farsta. Styrelsen Styrelsen för STHIF har haft följande sammansättning under 2015: Ann Salomonsson, ordförande Mikael Ståhl, vice ordförande Denita Landegren, ledamot Ing-Marie Stenmark, ledamot Conny Tedborn, ledamot Tommy Walther, ledamot Maria Wikgren, ledamot Vid årsmötet 2015 beslutades också att adjungera två ersättare till styrelsen. Under 2015 har dessa varit Marika Rydell och Mats Temrin. Personalen har haft närvarorätt på styrelsens möten.

3 Möten 29 ombud, från 14 föreningar, deltog vid förbundets årsmöte som hölls på Beckis Idrottscenter den 26 mars. Ordförande vid årsmötet var Lotta Håkansson Harju, kommunalpolitiker i Järfälla. I maj hölls Svenska Handikappidrottsförbundets förbundsmöte i Malmö. Där beslutades bland annat att SHIF byter namn till Svenska Parasportförbundet. Ann Salomonsson, Marika Rydell, Conny Tedborn och Björn Erkus var ombud för STHIF. I juni höll STHIF också ett informationsmöte för föreningarna för att bland annat informera om förbundets ekonomiska situation och avsikter att träda ur samverkansavtalet med Idrottsförvaltningen i Stockholm Stad. Revisorer Irma Sundh, Revisor, och Kerstin Kruse, revisorsersättare, har av årsmötet varit utsedda att granska förbundets ekonomi och verksamhet. Valberedning Valberedningen har under 2015 bestått av följande tre ledamöter: Karin Wikander, sammankallande Gert Nilsson Barbro Sjöblom Kansli och personal Vid årsskiftet 2015/2016 upphörde det samverkansavtal som STHIF haft med Idrottsförvaltningen i Stockholm Stad. Därmed upphörde också det driftsansvar som STHIF haft på kvällar och helger I Beckomberga sim och idrottshall. Bland annat på grund av avvecklandet av driftsansvaret och samverkansavtalet har några av förbundets anställda slutat sina tjänster under året. Följande har varit anställda på STHIFs kansli under 2015:

4 Mårten Dahlberg, Kanslichef, entledigad 30 juni Nils Ander, Idrottskonsulent. Peter Melander, Idrottskonsulent, tjänstledig från 17 augusti Mikael Åkerberg, Idrottskonsulent Rodrigo Olivares, Idrottsassistent, uppsagd på egen begäran 30 juni Erwin Bennedich, Idrottsassistent, övergick i anställning hos Stockholm stad 31 december Süleyman Icten, Städare, övergick i anställning hos Stockholm Stad 31 december Helena Jacobsen, Gymansvarig, uppsagd pga. arbetsbrist 31 juli Ideellt arbete på kansliet och på Beckis har också utförts av styrelsemedlemmarna Ann Salomonsson, som bemannat kassan för allmänhetens bad två kvällar i veckan, samt Mikael Ståhl, som från 25 mars varit tillförordnad arbetsledare på 20 procent. Ekonomi Förbundet har under 2015 fortsatt haft en svag ekonomi. En ekonomiöversynsgrupp bestående av både styrelseledamöter och kanslipersonal föreslog under våren en del organisatoriska förändringar. Bland dessa ingick att gå ur samverkansavtalet med Idrottsförvaltningen i Stockholm Stad, som inleddes Detta på grund av att de intäkter förbundet fått genom detta avtal inte motsvarat de kostnader, de risker och det ansvar som avtalet inneburit. Bland förändringarna ingick också att inte återbesätta den lediga kanslichefstjänsten samt att minska antalet idrottskonsulenter från tre till två. Från och med mars 2015 har företaget Addetiv konsulter i ekonomi skött STHIFs löpande ekonomiadministration.

5 Sponsring Hela Sveriges Assistans har varit STHIFs guldsponsor fram till och med september 2015, då de tyvärr valde att inte förlänga kontraktet. Bronssponsorer har Järfälla Släpvagnsservice, Nords sport och motor samt Tjejerna i Vällingby varit. Rekrytering Förbundets målsättning med rekryteringsarbetet är att skapa olika forum där våra föreningar ska kunna rekrytera nya medlemmar. Några nyckelord när det gäller rekrytering är att kunna erbjuda en fortsättning i föreningsregi, att det ska finnas ett syfte med aktiviteten samt att det är viktigt att vi når föräldrarna. Vi har också medvetet låtit våra deltagare på aktiviteter ta med sina kompisar, föräldrar och syskon på aktiviteterna, för att skapa större grupper samt att de får prova på. Det är också ett bra sätt att knyta kontakter med föräldrarna samt att man kan hjälpa till att stimulera föreningarnas ledarrekrytering. Under året har vi erbjudit föreningarna som medverkat på rekryteringsträffarna att kunna få hjälp i samband med sina läger samt rekryteringsverksamheter. Simskola Vi har haft simskola tre dagar i veckan under Vi har haft ca 25 st. elever i vattnet/termin och en kö på ca 50 personer. Under våren 2015 fortsatte arbetet tillsammans med Stockholms Stad för att etablera deras skolsim. Denna verksamhet har etablerats och drivs nu helt av idrottsförvaltningen. Idrottsskola för barn med synnedsättning Idrottsskolan är fortsatt en viktig del i vårt arbete med rekrytering av barn och ungdomar med synnedsättning. Deltagarna får prova på olika idrotter och träffa andra i samma situation. För hoppningen är att väcka ett idrottsintresse och de skall hitta sin idrott. Vi i genomför aktiviteterna

6 i idrottsskolan tillsammans med föreningarna i möjligaste mån, detta för att skapa en naturlig övergång till deras verksamheter. Under 2015 har idrottsskolan haft 9 deltagare. Samarbete med Habiliteringarna Under året har vi fortsatt det samarbete som påbörjades under 2014 med habiliteringarna i Stockholm. Habiliteringarna kan komma och träna i stora och lilla bassängen på Beckis en dag i veckan. Syftet med samarbete är att fler ska hitta till Beckis, Öka kontakten med habiliteringarna samt kunna möta de som kommer hit för vägledning m.m. Sommarverksamhet SRF Stockholm och Gotland besökte Beckis under en dag med sitt sommarläger och provade på olika idrotter med ett 20-tal deltagare. Vi har också medverkat vid IFAHs och Nackas läger på Åland. Forumveckor Syftet med forumveckorna är att skapa en årligen återkommande aktivitet då vi lägger fokus på våra målgrupper. Detta är för att det ska vara lättare för alla att veta om när den är för t ex föreningar, habiliteringar m.m. Däremot så förändras innehållet hela tiden. Aktiviteter som erbjöds riktade sig till föräldrar, skolpersonal, syskon, ledare, blivande aktiva, medlemmar i våra föreningar dvs. alla ska kunna hitta något. Tyvärr genomfördes inte veckan för personer med utvecklingsstörning under Orsaken var framförallt organisatoriska problem inom förbundet. När det gäller Forumveckan för personer med rörelsenedsättning planerades den som tidigare tillsammans med flera andra organisationer som RBU, Unga Rörelsehindrade, Dysmeliföreningen, RG och Stockholms Stad. Det bjöds in till aktiviteter som framtidens förening, Träna rätt, Föräldrakväll och Prova på dag. Tyvärr ställdes veckan in på grund av för få anmälningar i år. Forumveckan med fokus på personer med synnedsättning genomfördes som vanligt under V 41. I år genomfördes två av aktiviteterna i

7 samarbete med Stockholms Syncentral. Flera av våra föreningar har också varit delaktiga i genomförandet av forumveckan. Veckan innehöll Ledarkväll, Föräldrakväll, aktivitet för skolpersonal och en prova på dag. Totalt lockade veckan 61 deltagare. Vinterkul Vinterkul är en vinterprova på dag som genomförs tillsammans med RBU Stockholm. RG Aktiv rehabilitering, Unga rörelsehindrade Stockholm, Stockholms stad, Flottsbro samt Svenska skidförbundet. Kontaktnät och uppsökande verksamhet Syftet med vår uppsökande verksamhet och kontaktnät är att skapa bra förutsättningar för samarbeten och att sätta oss på kartan så fler känner till vår verksamhet. Dessa två faktorer skapar bättre förutsättningar att skapa rekrytering. Vi har haft en kontaktpersonsträff för habiliteringarna under Vi har även fortsatt samarbetet med Rekryteringsgruppen, RBU Stockholm, Stockholms syncentraler, Träffstugan, Synskadades Riksförbund Stockholm och Gotland, FUB Stockholm, Unga synskadade Stockholm och Unga Rörelsehindrade. Det har genomförts två rekryteringsträffar per målgrupp(rh, U och S) under året. Vi har även medverkat på Gymnastik och idrottshögskolans temadagar om idrott för personer med synnedsättning. I år har vi utvecklat detta genom att utöka till två dagar med fler aktiviteter. Syftet med denna medverkan är att få en inblick i handikappidrotten och dess betydelse för individen samt inspirera till inkludering i skolidrotten. Projektmedverkan STHIF ingår i styrgruppen för projekt Axelsberg, i referensgruppen för arvsfondsprojektet Fäktning för synskadade samt i referensgruppen Synskadades Riksförbunds projekt om Idrott, fysiskaktivitet och hälsa. Föräldramöten/föreläsningar Vi har medverkat på flera olika föräldramöten under året. Föräldramöten är ett bra sätt att komma i direktkontakt med föräldrarna, vilket medför bättre chans till rekrytering av nya idrottare.

8 Skolor/Friluftsdagar Under året har vi gjort besök på flera olika skolor samt genomfört friluftsdagar för skolor med inriktning för personer med funktionsnedsättning. Friluftsdagarna har följts upp med föräldramöten på respektive skola. Tävlingar Stockholm Paragames Tävlingen genomfördes tillsammans med arrangörsföreningarna i idrotterna Bordtennis, Goalball, Rullstolsrugby, Innebandy och Simning. Internationellt deltagande var det i Goalball, innebandy, Rullstolsrugby och i Simning. Tävlingarna genomfördes i samarbete med Upplands-Bro kommun, Solna stad och Stockholms Stad. Arrangerande förening och lokal för respektive gren var: Bordtennis, Solnahallen - IFAH Goalball, Brännkyrkahallen - Aktiva Synskadade Innebandy, Kungsängens sporthall/ekhammarhallen - Kungsängens IF Rullstolsrugby, Solnahallen Nacka HI Simning, Eriksdalsbadet - Nacka HI och Spårvägen Sim För att stärka tävlingens profil har vi registrerat en egen webbadress, och vi tog fram affischer, beachflaggor och vepor med logga och webbadress. Affischerna placerades i publika miljöer innan tävlingen och i arenorna under tävlingen placerades även beachflaggorna och veporna. Distriktsmästerskap Det har genomförts DM i boccia ute och inne såväl individuellt som i lag samt DM i mattcurling. Distriktsmästarna redovisas i bilaga.

9 Övriga tävlingar Förbundet har medverkat i planeringen för Stockholmsserierna i boccia och fotboll. I samarbete med Södermanlands och Västmanlands Handikappidrottsförbund har vi arrangerat Mälarserier i innebandy, friidrott och simning. Deltagarna har varit medlemmar från distriktens föreningar. Idrottsmöten Förbundet har medverkat vid de träffar som genomförts för de föreningar som bedriver innebandy och fotboll, för att gemensamt planera verksamhet. Information och kommunikation Information om förbundets verksamhet har bland annat spridits genom vår hemsida Även på hemsidan för vår simskola och Stockholm Paragames hemsida finns information om förbundets verksamhet. Dessutom finns vi på facebook. Övriga informationskanaler har varit en folder som berättar om förbundet och vår verksamhet och nättidningen 08 Parasport som bevakar handikappidrott i Stockholmsområdet. STHIF är stolta över att vara ansvarig utgivare av 08 Parasport, som förutom att vara Stockholms ända nättidning för parasporten också ger viss sysselsättning och arbetserfarenhet till ungdomar med funktionsnedsättningar. Idrottspolitisk påverkan STHIF har som tidigare år haft en adjungerad ledamot i Stockholms Stads idrottsförvaltnings och Stockholm Globe Arenas funktionshinderråd. STHIF representant där har varit Mikael Ståhl från styrelsen, som också deltog på den bussrundtur som politikerna i idrottsnämnden i Stockholm Stad genomförde i oktober. Då besöktes Beckomberga sim och idrottshall och Vällingby simhall.

10 Beckis gym Beckis gym är ett anpassat gym för personer med funktionsnedsättning. Under 2015 har 120 personer haft träningskort i gymmet. Målet med Beckis gym har varit att alla som kommer till gymmet för att börja träna ska få ett individanpassat träningsprogram som är skapat utifrån varje persons funktionsnedsättningar och förutsättningar. Målet har också varit att alla människor med någon typ av funktionsnedsättning eller behov av särskilt stöd ska känna sig välkomna till Beckis gym. I och med att samverkansavtalet med Stockholm Stad upphör vid årsskiftet 2015/2016 övergår Beckis gym i Idrottsförvaltningens regi. Slutord Styrelsen lägger nu 2015 till handlingarna. Ännu ett händelserikt och lärorikt år har passerat. Det har varit ett år där styrelsen och kansliet har behövt fokusera på en del ekonomiska och organisatoriska frågor. Vi vill passa på tillfället att tacka all personal på kansliet. Vi vill också tacka Stockholms Stads Idrottsförvaltning och vi hoppas på ett gott samarbete även efter att vårt samverkansavtal har upphört. Inte minst vill vi också tacka alla föreningsmedlemmar som bidragit under året. Glädjande nog har antalet medlemsföreningar ökat i år igen och vi hälsar alla nya föreningar välkomna till förbundet! Vi ser nu fram emot ett 2016 där vi kan fokusera på idrotten och att utveckla vår verksamhet.

11 Styrelsen för Stockholms Handikappidrottsförbund Bromma Ann Salomonsson Denita Landegren Ing-Mari Stenmark Mikael Ståhl Conny Tedborn Tommy Walther Maria Wikgren

12 Bilaga till Stockholms handikappidrottsförbunds verksamhetsberättelse 2015 Distriktsmästare 2015 DM Mästare Boccia inomhus individuellt Klass 2 Peter Hüglow, Tranan HIK Klass 3 Björn Olsson, Tranan HIK Klass 4 Hans Mjöberg, Nacka HI DM Mästare Boccia inomhus lag Klass 3 Tranan HIK Klass 4 Tranan HIK I DM Mästare Boccia utomhus individuellt Klass 2 Peter Hüglow, Tranan Klass 3 Sivar Majid, Tranan Klass 4 Bengt Gösta Gösen Johansson, Nacka HI DM Mästare Boccia utomhus lag Klass 3 BHHI Klass 4 VHIK DM Mästare Curling individuellt Klass Öppen Göran Hultman, BHHI DM Mästare Curling Lag Klass Öppen Tranan HIK

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 1 Innehåll FÖRENINGAR... 4 STYRELSEN... 4 Sammansättning... 4 Möten... 4 Extra Förbundsmöte 2014... 4 Revisorer... 4 Valberedning... 5 Kansli... 5 Ekonomi... 5 Sponsring... 5

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Inledning Stockholms Parasportförbund är ett distrikt inom Svenska Parasportförbundet. Parasport Stockholms verksamhetsområde sträcker sig över 22 av Region Stockholms 26 kommuner.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 1 Innehåll FÖRENINGAR... 4 STYRELSEN... 4 Sammansättning... 4 Möten... 4 Revisorer... 4 Valberedning... 4 Kansli... 4 Ekonomi... 5 Beckis (Beckomberga sim- och idrottshall)...

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 FÖRENINGAR... 3 STYRELSEN... 3 Sammansättning... 3 Möten... 3 Revisorer... 4 Valberedning... 4 Kansli... 4 Ekonomi och Avtal... 4 Beckis (Beckomberga sim- och idrottshall)...

Läs mer

Verksamhetsplanen för 2019 är framtagen utifrån Svenska Parasportförbundet framtidsdokument Strategi 2020 och idrottens Strategi 2025.

Verksamhetsplanen för 2019 är framtagen utifrån Svenska Parasportförbundet framtidsdokument Strategi 2020 och idrottens Strategi 2025. Verksamhetsplan 2019 Inledning Verksamhetsplanen för 2019 är framtagen utifrån Svenska Parasportförbundet framtidsdokument Strategi 2020 och idrottens Strategi 2025. På förbundsmötet 2019 kommer Parasportförbundet

Läs mer

Fyra distrikt en verksamhetsplan

Fyra distrikt en verksamhetsplan 2016 Fyra distrikt en verksamhetsplan Parasportförbundets distrikt runt Mälaren genomför 2016 ett ökat antal verksamheter gemensamt. Det gör vi för att på ett bättre sätt kunna ta ansvar för det som vi

Läs mer

Parasportförbundets distrikt har som grundläggande uppgift; Rekrytering idrottsutveckling och individuellt stöd

Parasportförbundets distrikt har som grundläggande uppgift; Rekrytering idrottsutveckling och individuellt stöd Verksamhetsplan 2017 Parasportförbundets distrikt har som grundläggande uppgift; att med idrott som medel stödja fostran, utveckling, utbildning och re- /habilitering av barn och ungdomar med funktionsnedsättning

Läs mer

Värdegrund bygger på oss

Värdegrund bygger på oss VERKSAMHETSPLAN 2013 Vision: I StHIF står idrotten i centrum och är ett medel för delaktighet och utveckling. Strategiska mål StHIF erbjuder utveckling och utbildning på ett professionellt plan Beckis

Läs mer

MÅLSÄTTNING / VERKSAMHET

MÅLSÄTTNING / VERKSAMHET 2015 / VERKSAMHET HALLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND:s ORGANISATIONSPLAN Styrelsen AU Kansli Intern kommunikation Arrangemang och idrott Valberedning Rekrytering Utbildning Marknadsföring och information

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE Styrelsens sammansättning Gert Nilsson Anders Carlsson Irma Sundh Ann Salomonsson Olle Lundgren Daniel Pollak Sven Jansson Staffan

Läs mer

STOCKHOLMS IDROTTSNÄMNDS och PROTOKOLL NR 6/2017 STOCKHOLM GLOBE ARENA FASTIGHETER AB RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR

STOCKHOLMS IDROTTSNÄMNDS och PROTOKOLL NR 6/2017 STOCKHOLM GLOBE ARENA FASTIGHETER AB RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR STOCKHOLMS IDROTTSNÄMNDS och PROTOKOLL NR 6/2017 STOCKHOLM GLOBE ARENA FASTIGHETER AB RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Tid: onsdag 14 juni 2017 kl. 14.00 16.00 Plats: Idrottsförvaltningens lokaler, Älvsjö

Läs mer

Fyra distrikt en verksamhetsplan

Fyra distrikt en verksamhetsplan 2016 Fyra distrikt en verksamhetsplan Parasportförbundets distrikt runt Mälaren genomför 2016 ett ökat antal verksamheter gemensamt. Det gör vi för att på ett bättre sätt kunna ta ansvar för det som vi

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Verksamhetsberättelse 2010 för Bohuslän-Dals Handikappidrottsförbund Verksamhetsidé och Visioner Bohuslän-Dals Handikappidrottsförbunds styrelse har under år 2010 skaffat sig

Läs mer

Fyra distrikt en plan för verksamheterna

Fyra distrikt en plan för verksamheterna 2016 Fyra distrikt en plan för verksamheterna Parasportförbundets distrikt runt Mälaren genomför 2016 ett ökat antal verksamheter gemensamt. Det ger oss bättre möjligheter att ta ansvar för det som vi

Läs mer

Parasportförbundets distrikt har som grundläggande uppgift;

Parasportförbundets distrikt har som grundläggande uppgift; Verksamhetsplan 2018 Parasportförbundets distrikt har som grundläggande uppgift; att med idrott som medel stödja fostran, utveckling, utbildning och re-/habilitering av barn och ungdomar med funktionsnedsättning

Läs mer

IFAH:s verksamhetsberättelse

IFAH:s verksamhetsberättelse IFAH:s verksamhetsberättelse 2011 Styrelsens sammansättning: Gert Nilsson Olle Lundgren Irma Sundh Ann Salomonsson Hasse Liljedahl Eva Nyberg-Ag Johanna Lindgren Staffan Johansson ordförande vice ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Styrelsens sammansättning: Gert Nilsson Olle Lundgren Irma Sundh Ann Salomonsson Ing-Marie Stenmark Leif Nyberg Mikael Jonson Staffan Johansson ordförande vice ordförande

Läs mer

HALLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND ORGANISATIONSPLAN

HALLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND ORGANISATIONSPLAN HALLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND ORGANISATIONSPLAN STYRELSE ARBETSUTSKOTTET KANSLI REKRYTERING ORGANISATIONSUTVECKLING TILLGÄNGLIHET UTBILDNING/UTVECKLING MARKNAD/EKONOMI FÖRBUNDSTIDNINGEN FÖRKORTNINGAR

Läs mer

Hallands Handikappidrottsförbund

Hallands Handikappidrottsförbund Hallands Handikappidrottsförbund H A L L A N D S H A N D I K A P P I D R O T T S F Ö R B U N Ds V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E 2 0 1 5. 0 1. 0 1 2 0 1 5. 1 2. 3 1 S T Y R E L S E N Styrelsen

Läs mer

Förbundsmöte 9-10 maj Beslutsunderlag från påverkanstorget

Förbundsmöte 9-10 maj Beslutsunderlag från påverkanstorget Förbundsmöte 9-10 maj 2015 Beslutsunderlag från påverkanstorget 1 2 8. Behandling av verksamhetsberättelse och årsbokslut för perioden 2013-14 Se dokument 12. SHIF/SPKs verksamhetsberättelse 2013-2014.

Läs mer

MÅLSÄTTNING VERKSAMHET BUDGET

MÅLSÄTTNING VERKSAMHET BUDGET 2018 SÄTTNING BUDGET INNEHÅLL 1. Hallands Parasportförbunds organisation...2 2. Inledning...3 3. Rekrytering..4 4. Organisationsutveckling...4 5. Tillgänglighet..5 6. Marknad/Ekonomi.5 7. Utbildning/Utveckling.6

Läs mer

VÄSTMANLANDS HIF:s VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015

VÄSTMANLANDS HIF:s VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Verksamhetsberättelse 2015 1 Innehåll VÄSTMANLANDS HIF:s VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 3 MÅL 2015 3 Styrelsen 3 Medlemsföreningar 3 Kansliet 4 Årsmötet 4 Representation 4 REKRYTERING 4 Utbildningar...

Läs mer

Idrottsaktiviteter för funktionshindrade i Jämtland-Härjedalen

Idrottsaktiviteter för funktionshindrade i Jämtland-Härjedalen Idrottsaktiviteter för funktionshindrade i Jämtland-Härjedalen Denna folder och ytterligare information finns på vår hemsida: www.handikappidrott.se/jamtland-harjedalen Vid frågor ring Jämtland-Härjedalens

Läs mer

fskf Nätverket för funktionshindersfrågor Tid: Onsdagen 30 augusti kl Vision, Kungsgatan 28 A, Stockholm

fskf Nätverket för funktionshindersfrågor Tid: Onsdagen 30 augusti kl Vision, Kungsgatan 28 A, Stockholm Nätverket för funktionshindersfrågor Tid: Onsdagen 30 augusti kl 9.00-12.00 Plats: Vision, Kungsgatan 28 A, Stockholm Lokal: Gröna rummet Ordförande: Gunilla Smith, Ekerö kommun Sekreterare: Salems kommun

Läs mer

Verksamhetsplan. Södermanlands Handikappidrottsförbund 2014. Foto; Leif Thorstenson 2013 arrangerade BK Sport SM och Nationella spel i fotboll

Verksamhetsplan. Södermanlands Handikappidrottsförbund 2014. Foto; Leif Thorstenson 2013 arrangerade BK Sport SM och Nationella spel i fotboll Verksamhetsplan Södermanlands Handikappidrottsförbund 2014 Foto; Leif Thorstenson 2013 arrangerade BK Sport SM och Nationella spel i fotboll Södermanlands Handikappidrottsförbund är Svenska Handikappidrottsförbundets

Läs mer

Stockholms Handikappidrottsförbund ÅRSREDOVISNING

Stockholms Handikappidrottsförbund ÅRSREDOVISNING Stockholms Handikappidrottsförbund sid 1 (7) Stockholms Handikappidrottsförbund Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2013-01-01 -- 2013-12-31 Stockholms Handikappidrottsförbund sid 2 (7) Styrelsen

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Boccia Träningsverksamhet: Tisdagar: Skärholmshallen Tävlingsverksamhet: Upplandsserien DM Deltagande i Göteborg Open Klass 1 tävling i Stockholm (ev. DM i klass 1) Boccia i Stockholm

Läs mer

Västmanlands Parasportförbund Janne Edbom Stefan Andersson

Västmanlands Parasportförbund Janne Edbom Stefan Andersson Västmanlands Parasportförbund Janne Edbom Stefan Andersson Vilka är vi? Målgrupper? Har idrottsverksamhet för personer med: Rörelsenedsättning Synnedsättning Intellektuell funktionsnedsättning. Neuropsykiatriska

Läs mer

1. Hallands Parasportförbunds organisation Inledning Rekrytering Organisationsutveckling Tillgänglighet.

1. Hallands Parasportförbunds organisation Inledning Rekrytering Organisationsutveckling Tillgänglighet. INNEHÅL 1. Hallands Parasportförbunds organisation...2 2. Inledning...3 3. Rekrytering.4 4. Organisationsutveckling...4 5. Tillgänglighet.5 6. Marknad/Ekonomi..5 7. Utbildning/Utveckling.6 8. Samverkan...6

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer

Nacka HI 1(5) Nacka HI årsmötesprotokoll Lokal: Konferenssalen Griffelvägen 11 NACKA SPORTCENTER. Antal mötesdeltagare: 33

Nacka HI 1(5) Nacka HI årsmötesprotokoll Lokal: Konferenssalen Griffelvägen 11 NACKA SPORTCENTER. Antal mötesdeltagare: 33 1(5) Nacka HI årsmötesprotokoll 2016-02-17 Lokal: Konferenssalen Griffelvägen 11 NACKA SPORTCENTER. Antal mötesdeltagare: 33 1. Mötets öppnande: Ordförande Mats Almgren hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2011 2(10) Verksamhetsberättelse 2011 för Bohuslän-Dals Handikappidrottsförbund VERKSAMHETSIDÉ OCH VISION Bohuslän-Dals Handikappidrottsförbund (BDHIF) har fortsatt arbetet under

Läs mer

Mål- och verksamhetsplan

Mål- och verksamhetsplan Mål- och verksamhetsplan 2013-2014 2 (6) Mål- och Verksamhetsplan 2013-2014 Bohuslän-Dals Handikappidrottsförbund Bohuslän-Dals Handikappidrottsförbund (BDHIF) bildades 1992 och är ett av 21 specialidrotts-distrikts-förbund

Läs mer

Stockholm Unga Rörelsehindrade

Stockholm Unga Rörelsehindrade 1 Stockholm Unga Rörelsehindrade (Unga Rörelsehindrade Stockholm är en region i det rikstäckande Förbundet Unga Rörelsehindrade) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2015 Inledning Unga rörelsehindrade Stockholm

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Idrottsaktiviteter för funktionsnedsatta i Jämtland/Härjedalen

Idrottsaktiviteter för funktionsnedsatta i Jämtland/Härjedalen Idrottsaktiviteter för funktionsnedsatta i Jämtland/Härjedalen V ill du börja röra på dig, kanske tävlingsidrotta eller bara träffa nya människor i en aktiv och rolig miljö? Då är parasporten något för

Läs mer

Parasport Skåne Nutid och Framtid

Parasport Skåne Nutid och Framtid Parasport Skåne Nutid och Framtid 2016-2020 Raimo Dubbelman processledare SISU 40 års styrelsearbete i förbund och föreningar Baskettränare sedan 1972 Från elit till mikrobasket Elittränare Steg 4 INOM

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson Rita Carlsson Elin Vesterlund Mikael Svedberg Carina Burman Britt-Inger

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 1 Inledning Funktionsrätt Norrbotten består av 41 länstäckande medlemsföreningar. Det är partipolitiskt och religiöst obundet. Genom Funktionsrätt arbetar medlemsförbunden tillsammans

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2012 2013 Våra guldmedaljörer vid Paralympiska Spelen i London 2012 Anna-Carin Ahlqvist Bordtennis Maja Reichard Simning Jonas Jacobsson Skytte Peter Wikström & Stefan Olsson Rullstols

Läs mer

Idrott och fritid med GLÄDJE för alla

Idrott och fritid med GLÄDJE för alla Mål- och verksamhetsplan 2016 Idrott och fritid med GLÄDJE för alla Bild saknas Boccia Bordtennis Bänkpress Elhockey Floorhockey Fotboll Friidrott löpning Friidrott rullstol Goalball Innebandy Judo Kälkhockey

Läs mer

Protokoll nr 9/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på hotell Quality Hotel Winn, Haninge

Protokoll nr 9/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på hotell Quality Hotel Winn, Haninge Protokoll nr 9/2017 97-109, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2017-08-26 på hotell Quality Hotel Winn, Haninge Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Putte Eby Sussan Eriksson Lena-Marie

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse !! Verksamhetsberättelse 2016 2017 Styrelse Petter Edström Ordförande Tore Nilsson Jonas Andersson Bengt Olofsson John Friesland Kerstin Wiksén Nisse Lindahl Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ledamot

Läs mer

Södermanlands Parasportförbund tillsammans med föreningar Friidrotten 7 oktober Rullstolsinnebandy oktober El-hockey 6 oktober

Södermanlands Parasportförbund tillsammans med föreningar Friidrotten 7 oktober Rullstolsinnebandy oktober El-hockey 6 oktober Södermanlands Parasportförbund tillsammans med föreningar arrangerar Tunaspelen för paraidrottare den 6 7 och 13 14 oktober Eskilstuna. Det här är en tävling som lockar många deltagare ifrån stor del av

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2014

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2014 2014 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande - studieorganisatör Vice ordförande - pressombud Kassör Sekreterare - IT / webbansvarig Styrelseledamot

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2014 2015 Styrelse Tore Nilsson Ordförande Kerstin Wiksén Gert Nilsson Bengt Olofsson Jonas Andersson Annika Hultqvist Börje Johansson Vice Ordförande (Suppleant) Kassör Sekreterare

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

Södertörn HandikappInneBandy förening

Södertörn HandikappInneBandy förening Södertörn HandikappInneBandy förening BOTKYRKA SM GULD 2006 SM GULD 2007 SM GULD 2012 Ingen älskar en fegis Verksamhetsrapport 2011 Södertörn Handikapp InneBandyförenings verksamhetsrapport 2011. Organisation

Läs mer

Pressmeddelande Från Rättighetskommitténs kansli :00

Pressmeddelande Från Rättighetskommitténs kansli :00 Pressmeddelande Från Rättighetskommitténs kansli 2013-10-21 09:00 Handikappidrottare delar på 150 000 kronor (Uppdaterad med rätt summor!) 2013 års handikappidrottsstipendium delas av sju mottagare; fyra

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Styrelsesammanträde 6 2010/11 SISU Hälsingland 2010 06 20

Styrelsesammanträde 6 2010/11 SISU Hälsingland 2010 06 20 Styrelsesammanträde 6 2010/11 SISU Hälsingland 2010 06 20 Närvarande Anna-Karin Mohlin, Monica Lindblom, Ulla Fernlund, Sven-Gunnar Karlsson, Esbjörn Lindgren, Leif-Göran Mosell, Gudrun Ekblom adjungerad

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med SO-rådet 2009-10-06

Anteckningar förda vid möte med SO-rådet 2009-10-06 Anteckningar förda vid möte med SO-rådet 2009-10-06 Mötet genomfördes på Idrottens Hus i Stockholm, lokal Rosen. Mötesdeltagare: Annica Landström Walther (ordförande) Bo Andersson Leif Söderling Hans Wirén

Läs mer

Protokoll fört vid Stockholms Simförbunds årsmöte 2008-03-05 Plats: Stockholmsidrottens hus, Smidesvägen 5, Solna

Protokoll fört vid Stockholms Simförbunds årsmöte 2008-03-05 Plats: Stockholmsidrottens hus, Smidesvägen 5, Solna Protokoll fört vid Stockholms Simförbunds årsmöte 2008-03-05 Plats: Stockholmsidrottens hus, Smidesvägen 5, Solna 1 Årsmötets öppnande Förbundets ordförande, Börje Jacobsson, hälsade alla välkomna och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommittés Förbundsmöte 9-10 maj 2015, Scandic Triangeln Malmö

Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommittés Förbundsmöte 9-10 maj 2015, Scandic Triangeln Malmö 7. FÖRBUNDSSTYRELSENS FÖRSLAG 10.1 Behandling av förbundsstyrelsens förslag till Strategi2020, verksamhetsoch ekonomisk plan. (se punkt 5 i FM-dokumentationen) 10.2 Fastställande av föreningarnas medlemsavgift

Läs mer

Önskar vi er alla, spelare, ledare, föräldrar, styrelser & sponsorer!

Önskar vi er alla, spelare, ledare, föräldrar, styrelser & sponsorer! Nr 9 dec-15 Önskar vi er alla, spelare, ledare, föräldrar, styrelser & sponsorer! Tillsammans kan vi komma långt, det viktigaste är att ALLA spelar på sina villkor och har roligt! PINGIS i Nordvästra Götaland

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för verksamhetsåret till

Verksamhetsberättelse. för verksamhetsåret till Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2017-01-01 till 2017-12-31 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Organisation och styrelsen 2 Styrelsen 2 Övriga förtroendevalda 3 Deltagande i möten och

Läs mer

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivningen är tänkt som ett komplement till återrapporten i IdrottOnline för att ge en inblick i projektet utöver de siffror som redovisas i återrapporten.

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1(5) FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson Ann-Britt Sundström Kickan Brandström Jan-Erik Nordlund

Läs mer

Dalarnas Handikappidrottsförbund

Dalarnas Handikappidrottsförbund Dalarnas Handikappidrottsförbund VERKSAMHETSPLAN 2016 DHIF har genomfört idrottsmöten med flertalet av våra anslutna föreningar, där vi har besökt föreningarna på deras hemmaplan och tagit del av deras

Läs mer

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen får härmed avge följande redovisning för förvaltningen under räkenskapsåret 2007-09-01 - - 2008-08-31 KANSLI Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se,

Läs mer

V E R K S A H E T S B E R Ä T T E L S E

V E R K S A H E T S B E R Ä T T E L S E V E R K S A H E T S B E R Ä T T E L S E Innehåll verksamheter Paraidrott i 40 västmanländska föreningar... 3 Parasporter i Västmanland 3 Framtida överlämnande av idrotter.... 5 Föreningsutveckling 5 Parasport

Läs mer

FUB SKÅNE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2006

FUB SKÅNE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2006 FUB SKÅNE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2006 Styrelsen för FUB SKÅNE (föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna) avger härmed följande verksamhetsberättelse för tiden 1/1 31/12 2006. Föreningens

Läs mer

Fritid för alla Fritid för barn och unga med funktionsnedsättning

Fritid för alla Fritid för barn och unga med funktionsnedsättning Fritid för alla Fritid för barn och unga med funktionsnedsättning Karin Olsson Sandberg, Samordnare Fritid för alla Fritid för alla barn och unga med funktionsnedsättning 7-25 år Kommunfullmäktigebeslut

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Byalaget Södra Mellby Kyrkby. Närvarande: Anders Alvarsson. Anna-Greta och Arvid Andersson.

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Byalaget Södra Mellby Kyrkby. Närvarande: Anders Alvarsson. Anna-Greta och Arvid Andersson. PROTOKOLL 2002-03-27 fört vid årsmöte med Byalaget Södra Mellby Kyrkby Närvarande: Anders Alvarsson Anna-Greta och Arvid Andersson Johan Andersson Margareta och Per-Anders Andersson Gunilla Arvidsson Lisa

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Ungdomssektionens 4:e verksamhetsår Verksamhet 2011-01-01--2011-12-31 Ungdomssektionen Svenska Skyttesportförbundet Postadress: Idrottens Hus, 114 73 STOCKHOLM Besöksadress:

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2016

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2016 Förslag till dagordning för Årsmöte 2016 1. Årsmötets öppnande 2. Frågan om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val

Läs mer

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Föredragningslista Västerås Idrottsallians årsmöte 2014-03-18 1. Mötets öppnande 2. Upprop av ombud och godkännande av fullmakter 3. Fastställande av föredragningslista

Läs mer

Stadgar för LR Malmö stads distrikt -Kommunförening och distrikt

Stadgar för LR Malmö stads distrikt -Kommunförening och distrikt Stadgar för LR Malmö stads distrikt -Kommunförening och distrikt Antagna vid årsmöte 110427 samt 110526 Godkända av förbundsstyrelsen 110831 Innehållsförteckning: 1 LR Malmö stads distrikt 2. LR Malmö

Läs mer

Västergötlands Handikappidrottsförbund MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN

Västergötlands Handikappidrottsförbund MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN Västergötlands Handikappidrottsförbund MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN 2017-2020 SISU IDROTTSUTBILDARNA - VI ÄR DÄR NÄR IDROTTEN LÄR SISU Idrottsutbildarna är idrottens studie- och utbildningsorganisation och

Läs mer

Idrott och fritid med GLÄDJE för alla

Idrott och fritid med GLÄDJE för alla Idrott och fritid med GLÄDJE för alla Reviderad Mål- och verksamhetsplan för år 2014 Bildkollage på framsidan: Överst: Prova-på klättring med Bohusläns Klätterklubb och prova-på elektronskytte med Team

Läs mer

Strategi Samarbete med funktionshinderrörelsen. 1. Habiliteringar 2. Syncentraler 3. Särskolor

Strategi Samarbete med funktionshinderrörelsen. 1. Habiliteringar 2. Syncentraler 3. Särskolor Stefan Jansson Strategi 2020 1. Rekrytering med specialidrottsförbund (SF) 2. Integration av personer med funktionsnedsättning i idrottsklubbar 3. Spontanidrott som rekrytering 4. Samarbete med: 1. Habiliteringar

Läs mer

IFAH:s verksamhetsberättelse

IFAH:s verksamhetsberättelse IFAH:s verksamhetsberättelse 2012 Styrelsens sammansättning: Gert Nilsson Olle Lundgren Irma Sundh Ann Salomonsson Vidar Steen Eva Nyberg-Ag Emelie Endre Staffan Johansson ordförande vice ordförande kassör

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

Stadgar för. Stockholms Parasportförbund

Stadgar för. Stockholms Parasportförbund Stadgar för Stockholms Parasportförbund 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KAP. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift/Ändamål 2 Sammansättning 3 Verksamhetsområde 4 Stadgar 5 Beslutande organ 6 Verksamhets- och räkenskapsår

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Hallands Läns Distrikt 1 DHR Hallands länsdistrikt Dagordning vid DHR Hallands länsdistrikts

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

STADGAR. Fastställda av förbundsmötet 9 april Västerbottens Handikappidrottsförbund

STADGAR. Fastställda av förbundsmötet 9 april Västerbottens Handikappidrottsförbund STADGAR Fastställda av förbundsmötet 9 april 2008 Västerbottens Handikappidrottsförbund INNEHÅLLSFÖRTECKNING STADGAR FÖR VÄSTERBOTTENS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND 1 KAP. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 3 1 Uppgift/Ändamål

Läs mer

V E R K S A H E T S B E R Ä T T E L S E

V E R K S A H E T S B E R Ä T T E L S E V E R K S A H E T S B E R Ä T T E L S E Innehåll verksamheter Bild framsida Anders Sundkvist Paraidrott i västmanländska föreningar... 3 Parasporter i Västmanland 3 Framtida överlämnande av idrotter....

Läs mer

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män.

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Original 27 27 Styrelsens sammansättning Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Styrelsen utser inom sig vice ordförande

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 2012 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

HAL L A N D S H A N D I K A P P I D R O T T S F Ö R B U N D V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E 2 0 1 4. 0 1. 0 1 2 0 1 4. 1 2.

HAL L A N D S H A N D I K A P P I D R O T T S F Ö R B U N D V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E 2 0 1 4. 0 1. 0 1 2 0 1 4. 1 2. HAL L A N D S H A N D I K A P P I D R O T T S F Ö R B U N D V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E 2 0 1 4. 0 1. 0 1 2 0 1 4. 1 2. 3 1 S T Y R E L S E N Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

Välkommen till Tingströms läktare!

Välkommen till Tingströms läktare! Välkommen till Tingströms läktare! Säsongen 2014 satsar Hammarby Fotboll vidare på att utöka supporterservicen till alla supportrar på våra hemmamatcher. En del i satsningen är Tingströms Läktare, ett

Läs mer

Protokoll nr 3/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på Steam Hotel, Västerås

Protokoll nr 3/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på Steam Hotel, Västerås Protokoll nr 3/2019 22-33, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2019-03-29 30 på Steam Hotel, Västerås Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Putte Eby Sussan Eriksson Åsa Llinares Norlin,

Läs mer

Verksamhetsberättelse och ekonomisk rapport

Verksamhetsberättelse och ekonomisk rapport Verksamhetsberättelse och ekonomisk rapport 2009-01-01 2010-12-31 Idédag i Tällberg söndagen den 29 mars 2009. Civilförsvarsförbundet Gävleborg Civilförsvarsförbundet Gävleborg har verksamhet i hela länet

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013- Innehåll 1 Formalia... 2 1.1 Organisation... 2 1.1.1 Medlemmar... 2 1.1.2 Förbundsstyrelsen... 2 1.1.3 Möten... 2 1.1.4 Revisorer... 3 1.1.5 Valberedning... 3 1.1.6 Arbetsgrupper...

Läs mer

Marias inrapportering till styrelsen från kommittéerna:

Marias inrapportering till styrelsen från kommittéerna: 1 Alla kommittéer. Planera Din verksamhet i nödvändig samordning med andra berörda och upprätta en verksamhetsplan. Budgetera enligt verksamhetsplan. Rapportera utfallet av verksamhetsplan och budget skriftligen

Läs mer

ÅRSMÖTE. Gotlands Islandshästförbund

ÅRSMÖTE. Gotlands Islandshästförbund ÅRSMÖTE Gotlands Islandshästförbund 16 februari 2019 Sida 1 av 5 Årsmöte Gotlands Islandshästförbund 16 februari 2018 i Bro Bygdegård mötet hålls direkt efter Austurs avslutade årsmöte Förslag till dagordning

Läs mer

Årsmötet beslutade att godkänna den ekonomiska redogörelsen och lägga denna till handlingarna.

Årsmötet beslutade att godkänna den ekonomiska redogörelsen och lägga denna till handlingarna. Årsmöte Lindesbergs Curlingklubb Tid och plats 2016.09.23 i klubblokalen Närvarande Sören Edelton, Kjell Guldbrand, Sören Eriksson, Lars-Uno Karlsson, Patrick wiiand, Patrik Klockare, Kenneth Carlsson,

Läs mer

Satsningar på ökad fysisk aktivitet för ungdomar i Järvaområdet

Satsningar på ökad fysisk aktivitet för ungdomar i Järvaområdet Idrottsförvaltningen Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning IDF Dnr 03.01/199/2015 R-K SDF Dnr 5.-104-2015 S-T SDF Dnr 1.2.5-104/2015 Sida 1 (6) 2015-02-26 Handläggare IDF

Läs mer

Information till ledare i Sundbybergs IK

Information till ledare i Sundbybergs IK Information till ledare i Sundbybergs IK Innehåll: Om handslaget 1 Skola-föreningsliv 1 Föreningsaktiviteter 2 Kontaktpersoner SF 3 Verksamhetsbidrag 4 Aktivitetsbidrag 4 Vår medlemstidning SIKAREN 4 Bingo

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte Justerat

Protokoll fört vid Årsmöte Justerat 1 (5) Protokoll fört vid Årsmöte 2015-05-11 Justerat 2015-06-08 1 Mötets öppnande Ordförande Lena Ringstedt hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Fråga om kallelsen skett i behörig ordning

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer