VI HJÄLPER FAMILJER I KRIS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VI HJÄLPER FAMILJER I KRIS"

Transkript

1 ÖPPENVÅRD

2

3 VI HJÄLPER FAMILJER I KRIS Familjestödsgruppen arbetar utifrån socialtjänstens uppdrag med mål, delmål och fokus på lösningar enligt BBIC och Signs of safety. I samråd med socialtjänsten skräddarsyr vi lösningar efter barnets/ungdomens individuella behov.

4 Våra kontaktpersoner

5 Våra familjebehandlare

6

7 Vägen till förändring behöver inte vara spikrak Oavsett vilken metod vi använder när vi arbetar med familjer i kris sker allt vi gör utifrån tron att alla människor är kapabla att vara delaktiga i en positiv förändring. Vi erbjuder följande insatser inom öppenvården: Kvalificerade kontaktpersoner Familjepedagoger i hemmiljö Familjebehandling Familjeterapi/familjerådgivning ART-instruktörer (Aggression Replacement Training) Parallella insatser behandlingsinsatser enligt ovan kopplat till placering utanför hemmet Umgängesstöd Utredningsuppdrag

8 Så länge det leder till bästa tänkbara lösning närmar vi oss barnet eller ungdomen och dess nätverk för att skapa säkerhet och trygghet i dess närhet. Av erfarenhet vet vi att det är mer effektivt att utveckla och s tärka friskfaktorer än att fokusera på riskfaktorer. Naturligt vis utan att förbise eventuella miss förhållanden eller övergrepp som skett eller sker. Vi arbetar utifrån en systemteoretisk grundsyn och lägger stor tonvikt vid relationerna inom familjen. Detta för att hjälpa familjemedlemmarna att se strukturer och inbördes roller.

9 Lika viktigt som att lösa konflikter är att ge familjen redskap för att i framtiden själv kunna ta itu med sina problem och föra konstruktiva samtal. Vår målsättning är att stötta, engagera och motivera det ursprungliga nätverket så att vi successivt kan dra oss tillbaka.

10 Våra handläggare

11 Tobias Fall Tobias är socionom och har tidigare arbetat som samordnare inom dagverksamheten på Magelungen och i deras MTFC-team under tre år. Han har också arbetat på ett dygnetruntboende i Farsta och som kontaktperson för flera kommuner och organisationer under ett flertal år. Tobias har ett stort fotbollsintresse och tar gärna en svängom på dansgolvet. Mail: tobias.fall@familjestodsgruppen.se Tel:

12 Eva Murtosaari Eva är socionom och har flerårig erfarenhet av socialt arbete. Hon har tidigare arbetat som utredande socialsekreterare med barn, ungdomar och ensamkommande flyktingbarn. Hon har innan dess arbetat som bland annat kriminalvårdare och pedagogisk assistent. Eva har utbildning inom kriminologi, samtal med barn och motiverande samtal. Evas sejour som stewardess på ett kryssningsfartyg har gett henne ett stort reseintresse. Mail: Tel:

13 Björn Hellström Björn är socionom och utbildad ART-instruktör. Han har arbetat inom socialtjänsten i fem år med ungdomar. Innan dess arbetade han med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar och på Stadsmissionens trappstegsboende. Björn ägnar en stor del av sin fritid åt klättring och resor. Mail: bjorn.hellstrom@familjestodsgruppen.se Tel:

14 Våra familjebehandlare

15 Bodil Gram Bodil är socionom, steg 1-utbildad och har arbetat som kontaktperson och med familjebehandling. Hon har tidigare varit chef för ett äldreboende samt arbetat som kurator på ungdomsmottagning. Bodil har ett stort intresse för träning.

16 Camilla Rick Camilla har mångårig erfarenhet av familjebehandling och individualterapier. Camilla är steg 1-utbildad familjeterapeut samt undersköterska och teolog. Hon har även utbildning inom trauma och övergrepp på barn. Camilla är estetiskt lagd och är intresserad av konst och foto. Hon har även arbetat med bildterapi för barn.

17 Pierre Riesbeck Pierre är steg 1-utbildad familjeterapeut och har en långvarig erfarenhet av möten med människor och familjer i olika sammanhang. Han har tidigare jobbat på Barnoch ungdomsgruppen som kontaktperson samt som rekryteringskonsult. Förutom att vara familjebehandlare arbetar Pierre med stresshantering och som jourperson på BRIS. Pierre har tidigare spelat fotboll på elitnivå.

18 Nita Gyllander Nita arbetar sedan flera år tillbaka som psykoterapeut och familjebehandlare på Familjestödsgruppen. Nita är utöver sitt arbete som familjebehandlare dansterapeut samt lärare och hand ledare på Danshögskolan. Nita har ett passionerat musik- och dansintresse.

19 Björn Neubeck Björn är beteendevetare, familjeterapeut och legitimerad psykoterapeut. Han har lång erfarenhet av att arbeta med familjebehandling, missbruksprevention och missbruksproblematik. Björn har även arbetat länge inom vuxenpsykiatrin.

20 Azita Ghaderi Azita är socionom och steg 1-utbildad familjeterapeut. Hon har en bred språkkompetens och talar bland annat dhari, persiska och kurdiska. Azita har vidareutbildat sig inom adhd och asperger samt inom ätstörningsproblematik. Hon har tidigare arbetat som konsult och genomfört barnavårdsutredningar samt arbetat med ensamkommande flyktingungdomar. Azita har ett starkt fotbolls intresse och reser ofta utomlands för att se matcher.

21 Annika Lindberg-Alm Annika är socionom och steg 1-utbildad familjeterapeut. Hon har tidigare arbetat som kurator med psykiatriskt bedömnings- och behandlingsarbete samt som socialsekreterare med barn- och ungdomsärenden. Hon har dessförinnan arbetat som fotograf. På fritiden sjunger Annika i ett coverband.

22 Annika Turesson Annika är socionom och psykoterapeut. Hon arbetar inom barn- och ungdomspsykiatrin sedan många år tillbaka. Hon har tidigare arbetat som socialsekreterare och familjebehandlare. Annika är även litteraturvetare och förtjust i löpning och skidåkning.

23 Andreas Knudsen Andreas är steg 1-utbildad terapeut och har lång erfaren het av att arbeta med människor. Han har tidigare arbetat som kontaktperson och massör. Andreas är utöver arbetet som familjebehandlare legitimerad naprapat och har en egen klinik där han regelbundet ger behandling. Andreas är en stor djurvän, har flera hundar samt ett stort seglingsintresse.

24 Maryam Karim Khani Maryam är beteendevetare och steg 1-utbildad familjeterapeut. Hon har arbetat på boende för flyktingungdomar samt på behandlingshem och har en lång erfarenhet inom äldrevården. Maryam talar flytande persiska och ryska. Utöver sina uppdrag som familjebehandlare spelar hon tennis, målar och tillverkar smycken.

25 Kicki Berg Eidebo Kicki är förskollärare och specialpedagog. Hon har arbetat inom skolan och i Tyresö kommun med unga mammor och deras barn, med fokus på social träning. Kickis hem har varit jour- och familjehem i 15 år och Kicki har lång erfarenhet av att arbeta med unga mammor och barn i utsatta situationer. Kicki sjunger bland annat i kör på fritiden.

26 Susanne Angantyr Krigsman Sussie är barnskötare med lång erfarenhet av arbete med barn och föräldrar inom förskolan, bland annat som resurspedagog. Sussie och hennes familj har i flera år varit kontaktfamilj för barn med olika typer av sociala svårigheter. Sussie har också utbildning och yrkesbakgrund som it- och ekonomiassistent, och har själv drivit flera företag. Sussie sjunger även i kör.

27 Hos oss finns alltid en dörr öppen I en krissituation är stabila och trygga kontakter viktigare än någonsin. På Familjestödsgruppen följer samma handläggare barnet/den unge under hela insatsperioden.

28 Våra kontaktpersoner

29 Renato D Amore Renato har lång erfarenhet av att arbeta med utåtagerande ungdomar med destruktiva beteenden och har flertalet kontakt personsuppdrag genom Familjestödsgruppen. Han är även delägare i ett gym och har ett stort idrottsintresse.

30 Katarina Eriksson Katarina är utbildad till socionom. Hon arbetar som kvalificerad kontakt person sedan 2010 och kombinerar numera detta med att vara boendestödjare i Familjestödsgruppens tränings lägenheter. Katarina har främst arbetat med ungdomar, men har också erfarenhet av arbete med umgängesstöd till föräldrar och deras barn.

31 Robeson Jackson Robeson har god erfarenhet av att arbeta med ung domar med olika typer av problematik och har flertalet uppdrag som kontaktperson genom Familjestöds gruppen. Robeson har länge arbetat på ungdomsgård och med umgängesstöd. Han har bott och arbetat i USA under flera år. Robeson är utbildad ART-instruktör och har lätt för att få kontakt med ungdomar.

32 Anders Knapp Anders har arbetat som kontaktperson sedan Han är utbildad ART-instruktör. Utöver arbete hos oss driver han sedan tio år tillbaka ett vaktbolag. I Anders breda register ingår dessutom en civilekonomexamen. Fritiden ägnar han gärna åt att spela badminton.

33 Denise Lääveri Denise studerar till socionom och arbetar som volontär på Stockholms tjejjour för att både utveckla sina kunskaper och få använda sitt engagemang i sociala frågor. Denise har också värdefull språkkompetens eftersom hon pratar flytande thai. När hon inte jobbar älskar hon att resa.

34 Kenneth Sandberg Kenneth har under flera år arbetat som jour- och familje - hem åt Familjestödsgruppen. Kenneth har ett brinnande engagemang för ungdomar och har haft fler talet uppdrag som umgängesstöd för Familjestödsgruppen. Kenneth arbetar även som konstnär.

35 Anders Wijk Anders är socionom och har tidigare under flera år arbetat på Magelungens dagverksamhet och som kontakt person. Han har även arbetat med umgängesstöd. Anders har spelat fotboll på elitnivå.

36 Lina Hedquist Lina är socionom och utbildad förskollärare. Lina har haft flera uppdrag som umgängesstöd för Familjestödsgruppen. Lina tycker om att läsa böcker på fritiden.

37 Filip Garcia Filip är socionom och arbetar bland annat som kontaktperson åt Familjestödsgruppen. Filip arbetar utöver sina uppdrag som kontaktperson som sexualupplysare på RFSU. Han har även arbetat som kurator på ungdomsmottagning. Filip talar spanska och portugisiska.

38 Hawbir Hussein Hawbir arbetar på ett transitboende för ensamkommande flyktingbarn samt på jourhem. Han har haft flertalet uppdrag som kontaktperson åt Familjestödsgruppen. Hawbir talar flytande arabiska och har tidigare drivit en restaurang.

39 Malin Fredriksson Malin är socionom. Hon har praktiserat som kurator och arbetat som boendestödjare för Familjestödsgruppen samt inom socialpsykiatrin. Malin rider och tränar på sin fritid.

40 Fredric Enequist Fredric är verksamhetschef för Familjestödsgruppens öppenvård. Han är socialpedagog, legitimerad psykoterapeut och utbildad handledare. Verksamhetschef Mail: Tel:

41

42 Läs mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa just dig på Familjestödsgruppen AB Stora Gungans Väg Enskede Tel:

Familjestödsgruppen hjälper. social tjänsten med att hitta. lämpliga boenden för barn och. ungdomar. Vi erbjuder även

Familjestödsgruppen hjälper. social tjänsten med att hitta. lämpliga boenden för barn och. ungdomar. Vi erbjuder även Familjestödsgruppen hjälper social tjänsten med att hitta lämpliga boenden för barn och ungdomar. Vi erbjuder även familje behandling och kvalificerat kontaktmannaskap. EN TRYGG TILLVARO Alla människor

Läs mer

Jakobsdal HVB, Credere.

Jakobsdal HVB, Credere. Vård & Omsorg Jakobsdal HVB, Credere. i Stenungsunds kommun. Behandlingsverksamheten riktar sig till flickor och pojkar mellan 12-18 år. Upptagningsområde: Hela landet SoL och LVU Foto: Ted Olsson Jakobsdal

Läs mer

Socialtjänstens arbete brukar delas upp i

Socialtjänstens arbete brukar delas upp i Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Samverkansrutin Barn- och ungdomsenheten Hagfors och VISIT, Landstinget i Värmland 1.0 5 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Barn-

Läs mer

Därför behövs familjehem

Därför behövs familjehem Familjehem Därför behövs familjehem Socialtjänsten har flera olika insatser för barn och ungdomar som är i behov av stöd eller skydd. I första hand ges familjen stöd i hemmet för att undvika separation

Läs mer

Fastställd av socialnämnden 2012-08-15, SN 193

Fastställd av socialnämnden 2012-08-15, SN 193 Fastställd av socialnämnden 2012-08-15, SN 193 Verksamhetsberättelse för Socialförvaltningens Barn- och familjeenhet år 2011 Viktiga händelser De två enheterna barn- och familjeenheten och socialförvaltningens

Läs mer

Vad gör en. egentligen?

Vad gör en. egentligen? Vad gör en egentligen? Det finns ett antal statliga myndigheter inom vilka socionomer kan jobba. Arbetsuppgifterna skiljer sig men socionomer efterfrågas på grund av sin kompetens inom områden såsom juridik,

Läs mer

HELHETSSYN OCH SAMVERKAN FÖR BARNETS BÄSTA

HELHETSSYN OCH SAMVERKAN FÖR BARNETS BÄSTA HELHETSSYN OCH SAMVERKAN FÖR BARNETS BÄSTA Maria Wadman aukt. socionom, leg. psykoterapeut Nadja Barenthin Lindblad leg. sjuksköterska Flyktingbarnteamet Gamlestaden Barn- och ungdomspsykiatri Barn- och

Läs mer

att jobba på socialförvaltningen

att jobba på socialförvaltningen att jobba på socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Socialförvaltningen

Läs mer

UTBILDNINGAR & ÖPPNA SEMINARIER

UTBILDNINGAR & ÖPPNA SEMINARIER UTBILDNINGAR & ÖPPNA SEMINARIER Magelungen Utveckling AB Bondegatan 35 116 33 Stockholm 08-556 93 190 Samtal med barn - en processorienterad utbildning i genomförande av samtal med barn och ungdomar i

Läs mer

Välkommen *ll Skeppet

Välkommen *ll Skeppet Välkommen *ll Skeppet Vi har å(a års erfarenhet av arbete med ensamkommande flyk6ngbarn och ungdomar Vi har sammanlagt nio platser och tar emot pojkar och flickor i åldrarna 14 år och fram 6ll ungdomen

Läs mer

Vad gör en SOCIONOM. egentligen?

Vad gör en SOCIONOM. egentligen? Vad gör en SOCIONOM egentligen? Framtagen av Socionomsektionens styrelse 15/16 Uppdaterad HT2017 av styrelsen 17/18 www.socionomsektionenliu.se styrelsen@socionomsektionenliu.se Statligt arbete Det finns

Läs mer

Kontaktfamilj. - ett komplement till barnets egen familj. Information från socialförvaltningen i Örebro

Kontaktfamilj. - ett komplement till barnets egen familj. Information från socialförvaltningen i Örebro Kontaktfamilj - ett komplement till barnets egen familj Information från socialförvaltningen i Örebro Ibland är det skönt med en extrafamilj En kontaktfamilj stöder en familj som av olika anledningar lever

Läs mer

UTBILDNINGAR. ART-Instruktörsutbildning UPPSALA. Familjehemskonsulentutbildning GÖTEBORG & STOCKHOLM

UTBILDNINGAR. ART-Instruktörsutbildning UPPSALA. Familjehemskonsulentutbildning GÖTEBORG & STOCKHOLM UTBILDNINGAR ART-Instruktörsutbildning UPPSALA Familjehemskonsulentutbildning GÖTEBORG & STOCKHOLM Vt 2017 Familjehemskonsulentutbildning 1. STOCKHOLM 16-18 januari 2017 2. GÖTEBORG 6-8 februari 2017 3.

Läs mer

Till alla barn och ungdomar

Till alla barn och ungdomar VÅRD OCH OMSORG Till alla barn och ungdomar som träffar socialsekreterare i Sala Hej, Vi som jobbar som socialsekreterare här i Sala tycker att det viktigaste med vårt arbete är att se till att alla barn

Läs mer

HELHETSSYN OCH SAMVERKAN FÖR BARNETS BÄSTA

HELHETSSYN OCH SAMVERKAN FÖR BARNETS BÄSTA HELHETSSYN OCH SAMVERKAN FÖR BARNETS BÄSTA Maria Wadman aukt. socionom, leg. psykoterapeut Caroline Nilsson leg. psykolog Flyktingbarnteamet Gamlestaden FLYKTINGBARNTEAMET GAMLESTADEN Uppdrag: 1. Barnmedicinska

Läs mer

Strandgården är ett privat HVB-hem för föräldrar och barn i natursköna Strand i hjärtat av Dalarna.

Strandgården är ett privat HVB-hem för föräldrar och barn i natursköna Strand i hjärtat av Dalarna. Strandgården Strandgården är ett privat HVB-hem för föräldrar och barn i natursköna Strand i hjärtat av Dalarna. Strandgården omfattar: Utredning 8 veckor. Säkerhetsplanering. Behandling. Vision Strandgårdens

Läs mer

BOGRUPPEN KLINISKT TEAM

BOGRUPPEN KLINISKT TEAM BOGRUPPEN KLINISKT TEAM Stärker den kliniska verksamheten och tryggar upp vårdkvalitén Det kliniska teamet arbetar idag som ett självständigt team inom Bogruppen och handleder/utbildar personal med traumaperspektiv

Läs mer

Till dig som vårdnadshavare som är en del av en utredning inom socialtjänstens

Till dig som vårdnadshavare som är en del av en utredning inom socialtjänstens Till dig som vårdnadshavare som är en del av en utredning inom socialtjänstens barn- och ungdomsenhet Informationsmaterial från socialtjänstens barn- och ungdomsenhet På barn- och ungdomsenheten inom Socialförvaltningen

Läs mer

Kontaktperson, ledsagare och avlösare i hemmet

Kontaktperson, ledsagare och avlösare i hemmet Kontaktperson, ledsagare och avlösare i hemmet Du kan hjälpa och stödja Som kontaktperson, ledsagare och avlösare i hemmet kan du hjälpa och stödja personer med funktionsnedsättningar så att de kan leva

Läs mer

Riktlinjer för bistånd till ensamkommande barn

Riktlinjer för bistånd till ensamkommande barn RIKTLINJE Riktlinjer för bistånd till ensamkommande barn Dokumentets syfte Syftet med riktlinjerna är att säkerställa att ensamkommande barn som placerats i Nacka kommun får en rättssäker handläggning.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen VERKSAMHETSPLAN Familjecentralen Verksamhetsåret 2018 1 Innehållsförteckning: 1. Inledning sid. 3 2. Systematiskt kvalitetsarbete sid. 3 2.1 Vision sid. 3 2.2 Familjecentralernas mål enligt samverkansavtalet

Läs mer

Riktlinjer för bistånd inom barn- och ungdomsenheten IFO

Riktlinjer för bistånd inom barn- och ungdomsenheten IFO inom barn- och ungdomsenheten IFO 2013-05-20 Marie Lundqvist SÄN 2013/133-012 Antagen av social- och äldrenämnden 2013-06-11 Innehållsförteckning 1 Särskilda förutsättningar... 5 1.1 BBIC... 5 2 Jourhem...

Läs mer

Trygg i Norrtälje kommun. Förebyggande arbete för barn, ungdomar och vuxna

Trygg i Norrtälje kommun. Förebyggande arbete för barn, ungdomar och vuxna Trygg i Norrtälje kommun Förebyggande arbete för barn, ungdomar och vuxna Trygg i Norrtälje kommun Trygg i Norrtälje kommun är ett samarbete mellan Norrtälje kommun, polisen, föreningar, företag, kyrkan

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Nämnden godkänner förvaltningens redovisning

Förvaltningens förslag till beslut Nämnden godkänner förvaltningens redovisning Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Individ- och familjeomsorgen Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-675/2013 Sida 1 (5) 2013-11-04 Redovisning av öppenvården inom IoFavdelningen barn- och ungdom Förvaltningens

Läs mer

Utredningshem för familjer i hjärtat av Dalarna

Utredningshem för familjer i hjärtat av Dalarna Utredningshem för familjer i hjärtat av Dalarna Strandgården i natursköna Strand är ett utredningshem där familjer kan hitta lösningar på det som behöver bli annorlunda i deras vardag för att barnen ska

Läs mer

Konsulentstödd Familjehemsvård. Till dig som arbetar med familjehemsvård

Konsulentstödd Familjehemsvård. Till dig som arbetar med familjehemsvård Konsulentstödd Familjehemsvård Till dig som arbetar med familjehemsvård OM VERKSAMHETEN UngArt Träning för förändring är ett Malmöbaserat företag som driver öppenvård, utbildning, konsulentstödd familjehemsvård,

Läs mer

Anmälan av Länsstyrelsens i Stockholms län tillsyn av Stockholm HVB Barn & Ungdoms institutioner, Linggården, Giovannis och skyddade boendet Kruton

Anmälan av Länsstyrelsens i Stockholms län tillsyn av Stockholm HVB Barn & Ungdoms institutioner, Linggården, Giovannis och skyddade boendet Kruton SOCIALTJÄNSTNÄMNDEN KUNDORIENTERADE VERKSAMHETER SID 1 (5) 2007-08-16 Handläggare: Anders Fall Telefon: 08-508 25 608 Till Socialtjänstnämnden Anmälan av Länsstyrelsens i Stockholms län tillsyn av Stockholm

Läs mer

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken Faktaruta Personal: 60 tjänster. Läkare, psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, skötare, förskolekonsulent, bildterapeut, behandlingsassistent, läkarsekreterare.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i socialtjänstlagen (2001:453); SFS 2012:776 Utkom från trycket den 7 december 2012 utfärdad den 29 november 2012. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

INFORMATION TILL DIG SOM VILL BLI KONTAKTPERSON ELLER KONTAKTFAMILJ

INFORMATION TILL DIG SOM VILL BLI KONTAKTPERSON ELLER KONTAKTFAMILJ INFORMATION TILL DIG SOM VILL BLI KONTAKTPERSON ELLER KONTAKTFAMILJ Vad är en kontakfamilj och kontaktperson? En kontaktfamilj tar emot ett eller flera barn i sitt hem, vanligtvis under ett bestämt antal

Läs mer

Informationsmaterial 2009-03-09

Informationsmaterial 2009-03-09 Informationsmaterial 2009-03-09 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Verksamhetsidé.sid 1 Metod... sid 1 Målgrupp.....sid 2 Kunder. sid 2 Vår institution.....sid 2 Verksamhets och utredningssmodell.....sid 2 Vardagen

Läs mer

Stöd och service enligt LSS

Stöd och service enligt LSS Stöd och service enligt LSS Det finns en lag som säger att personer med funktionsnedsättning kan få särskilt stöd och service. Lagen heter LSS, som är ett kortare namn för Lagen om stöd och service till

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Familjestödsgruppen i Uppsala kommun Kontaktuppgifter: Besöksadress: Von Bahrs väg 3 A Verksamhetschef: Majlis Andersson, 018-727 55 04 E-post: majlis.andersson@uppsala.se Fax: 018-727

Läs mer

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Det sker mycket brottsförebyggande arbete runtom i landet, både som projekt och i den löpande verksamheten. Några av dessa insatser

Läs mer

MED FAMILJEHEM I HELA SÖDRA SVERIGE. Att bo i Familjehem som BARN UNGDOM VUXEN. Våra Familjehem finns i hela södra Sverige. Vuxna

MED FAMILJEHEM I HELA SÖDRA SVERIGE. Att bo i Familjehem som BARN UNGDOM VUXEN. Våra Familjehem finns i hela södra Sverige. Vuxna Att bo i Familjehem som BARN UNGDOM VUXEN Våra Familjehem finns i hela södra Sverige. Barn Ungdomar Vuxna ADT digitaltryck, Borgholm FAMILJEHEM FÖR UTSLUSSBOENDE BOENDE I EGEN STUGA MED STÖD Utslussning

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17

MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17 MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17 på Kvarnsvedens vårdcentral Närv: Per-Olof Rosendahl, socialpsykiatrin, Claudia Engman, BVC-psykolog Domnarvets vc, Gerd Edström, socialtjänsten,

Läs mer

Familjeenheten. - en del av Individ- och familjeomsorgen i Hofors kommun

Familjeenheten. - en del av Individ- och familjeomsorgen i Hofors kommun Familjeenheten - en del av Individ- och familjeomsorgen i Hofors kommun Hofors kommun 2009 Vad är familjenheten? Familjenheten är en enhet inom individ- och familjeomsorgen som arbetar med stödinsatser

Läs mer

Riktlinjer för bistånd till ensamkommande barn. 1 Inledning... 3

Riktlinjer för bistånd till ensamkommande barn. 1 Inledning... 3 RIKTLINJE Riktlinjer för bistånd till ensamkommande barn Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Särskilda förutsättningar... 3 2.1 Barns behov i centrum - BBIC... 3 2.2 Evidensbaserad praktik... 3 3 Jourhem...

Läs mer

BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET

BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET Leder till jobb inom ett socialt arbete Vi älskar att arbeta med människor BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET Vill du jobba med människor? Kanske som väktare, personlig assistent, stöd i boende, daglig verksamhet

Läs mer

Samarbetsrutin vid placering av barn och unga i annan kommun

Samarbetsrutin vid placering av barn och unga i annan kommun Samarbetsrutin vid placering av barn och unga i annan kommun Placeringskommunens ansvar vid förskoleverksamhet, förskoleklass, skolbarnsomsorg och skola 1 Barn- och ungdomsförvaltningen Gymnasieförvaltningen

Läs mer

Team TJÖRN. Presentation för projekt Pinocchio II, MIR-Seminarium Göteborg 09 04 16

Team TJÖRN. Presentation för projekt Pinocchio II, MIR-Seminarium Göteborg 09 04 16 Team TJÖRN Presentation för projekt Pinocchio II, MIR-Seminarium Göteborg 09 04 16 Deltagare Katja Nikula fritidsassistent Kultur & Fritid Cecilia Forsberg familjepedagog IFO Helena Broberg socialsekreterare

Läs mer

Ledarskap Nya BF är en bred utbildning som både kan leda till jobb direkt efter gymnasiet och göra dig rustad för högskola och universitet.

Ledarskap Nya BF är en bred utbildning som både kan leda till jobb direkt efter gymnasiet och göra dig rustad för högskola och universitet. LEDARSKAP NYA BF Ledarskap Nya BF är programmet för dig som vill arbeta med människor i alla åldrar. Programmet ger dig möjlighet att ta yrkesexamen, vilket innebär att du har de kunskaper som behövs för

Läs mer

Hot, våld och missbruk för dig inom socialtjänsten

Hot, våld och missbruk för dig inom socialtjänsten Gå 4 betala för 3! Hot, våld och missbruk för dig inom socialtjänsten Våldets mekanismer vad utlöser ett våldsbeteende? Hedersrelaterat våld vart går gränsen för våld i olika kulturer? Missbruksproblematik

Läs mer

Studiens upprinnelse och inriktning

Studiens upprinnelse och inriktning 1 Studiens upprinnelse och inriktning Det fanns ingen helhetsbild av i vilken utsträckning och hur barn och föräldrar som varit aktuella på barnahus Gävleborg får stöd och behandling utifrån sina behov

Läs mer

inom Familjebehandling Kundval

inom Familjebehandling Kundval inom Familjebehandling Kundval Kundval inom familjebehandling Nacka kommun har från och med 2007 infört kundval inom familjebehandling. Syftet är att detta ska bidra till en förbättrad kvalitet genom

Läs mer

Social barnavård i Stockholm utredningar och insatser, hjälp och brukarperspektiv

Social barnavård i Stockholm utredningar och insatser, hjälp och brukarperspektiv Social barnavård i Stockholm utredningar och insatser, hjälp och brukarperspektiv Socialtjänstens mål i Stockholm Socialtjänstens roll är att möjliggöra för stockholmare att utvecklas utifrån sina förutsättningar

Läs mer

Ej vinstdrivande familjehemsvård med konsulentstöd sedan 1986

Ej vinstdrivande familjehemsvård med konsulentstöd sedan 1986 Ej vinstdrivande familjehemsvård med konsulentstöd sedan 1986 F ö r s t ä r k t F a m i l j e h e m s v å r d f ö r u n g d o m a r o c h v u x n a Konsulentstödd familjehemsvård för vuxna Stiftelsen Bergslagsgårdar

Läs mer

Karin 30 år. Vuxna. Behövs en samordning kring Karin? Om ni anser det vem borde kalla vilka till ett samordningsmöte?

Karin 30 år. Vuxna. Behövs en samordning kring Karin? Om ni anser det vem borde kalla vilka till ett samordningsmöte? Karin 30 år Karin lever med sin sambo och tre barn (åtta, nio och elva år). Hon är sjukskriven på halvtid och har en praktikplats på deltid. Karin riskerar att utförsäkras då hennes sjukskrivningsdagar

Läs mer

Bogruppen stödboende Eget boende med tillgång till personal dygnet runt

Bogruppen stödboende Eget boende med tillgång till personal dygnet runt Bogruppen stödboende Eget boende med tillgång till personal dygnet runt Bogruppen det hållbara alternativet Vi på Bogruppen utgår från ett relations- och kunskapsorienterat arbetssätt tillsammans med individen.

Läs mer

Familjehem i Fokus. Konsulentstödd familjehemsvård

Familjehem i Fokus. Konsulentstödd familjehemsvård Familjehem i Fokus Konsulentstödd familjehemsvård Bakgrund Familjehem i Fokus, fif, är en konsulentstödd familjehemsorganisation för barn och ungdomar i åldern 0-18 år. Fif är en del av Fostering First

Läs mer

BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET

BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET Leder till jobb inom ett socialt arbete Vi älskar att arbeta med människor. BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET Vill du jobba med människor? Kanske som väktare, personlig assistent, stöd i boende, daglig verksamhet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen VERKSAMHETSPLAN Familjecentralen Verksamhetsåret 2017 1 Innehållsförteckning: 1. Inledning sid. 3 2. Systematiskt kvalitetsarbete sid. 3 2.1 Vision sid. 3 2.2 Familjecentralernas mål enligt samverkansavtalet

Läs mer

Utförare av hemtjänst i Strängnäs kommun

Utförare av hemtjänst i Strängnäs kommun Juni 2016 Utförare av hemtjänst i Strängnäs kommun Det du håller i din hand är ett häfte med presentationer av utförare av hemtjänst i Strängnäs kommun. Du är fri att välja den utförare du vill ha. Och

Läs mer

Det tredelade föräldrasystemet SOCIALFÖRVALTNINGEN

Det tredelade föräldrasystemet SOCIALFÖRVALTNINGEN YTTERSTA ANSVARET Det tredelade föräldrasystemet PRAKTISKA EMOTIONELLA VÅRDEN Familjehem/ Institution SOCIALFÖRVALTNINGEN 1 VÅRDNAD EMOTIONELL RELATIONEN 2 Forskningsområdet Det tredelade föräldraskapet

Läs mer

Kartläggning av arbetet med barn och unga i samhällsvård i Stockholms län 2012 Cecilia Löfgren

Kartläggning av arbetet med barn och unga i samhällsvård i Stockholms län 2012 Cecilia Löfgren Rapport 2013 Kartläggning av arbetet med barn och unga i samhällsvård i Stockholms län 2012 Cecilia Löfgren rapport 2013-04-10 2(13) Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 4 2. Metod... 4 3. Sammanfattning...

Läs mer

Jag misstänker att ett barn far illa i hemmet, men jag är osäker på om jag skall anmäla. Tänk om jag har fel? Hur skall jag göra?

Jag misstänker att ett barn far illa i hemmet, men jag är osäker på om jag skall anmäla. Tänk om jag har fel? Hur skall jag göra? Anmälan Jag misstänker att ett barn far illa i hemmet, men jag är osäker på om jag skall anmäla. Tänk om jag har fel? Hur skall jag göra? Att anmäla en misstanke om t ex barnmisshandel, föräldrars missbruk

Läs mer

Till dig som bor i familjehem

Till dig som bor i familjehem Till dig som bor i familjehem Till dig som bor i familjehem Din socialsekreterare heter... och har telefonnummer... E-postadressen är... Gruppledaren för din socialsekreterare heter... och har telefonnummer...

Läs mer

FÖRENINGEN SOCIONOMER INOM FAMILJEHEMSVÅRDEN

FÖRENINGEN SOCIONOMER INOM FAMILJEHEMSVÅRDEN FÖRENINGEN SOCIONOMER INOM FAMILJEHEMSVÅRDEN Intervjuer om familjehemsvård En vägledning för dig som rekryterar och utbildar blivande familjehem eller möter familjehem i handledningsgrupper. Filmen kan

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (8)

Tjänsteskrivelse 1 (8) Tjänsteskrivelse 1 (8) 2011-03-07 Dnr SÄN 2011/36-750 Social- och äldrenämnden Verksamhetsuppföljning 2010 inom Individ och Familjeomsorgen (IFO) Förslag till beslut Social- och äldrenämnden noterar informationen

Läs mer

Första linjen unga, Karlstadsområdet

Första linjen unga, Karlstadsområdet Första linjen unga, Karlstadsområdet Forshaga kommun, Grums kommun, Hammarö kommun, Karlstads kommun, Kils kommun, Landstinget i Värmland För barn och unga 6-20 år Vad är första linjen för barn och unga

Läs mer

En väg in - en omorganisation för effektivare samarbete. Ingegerd Svanberg, Teamchef vid Team Individ, IFO Bodens kommun

En väg in - en omorganisation för effektivare samarbete. Ingegerd Svanberg, Teamchef vid Team Individ, IFO Bodens kommun En väg in - en omorganisation för effektivare samarbete. Ingegerd Svanberg, Teamchef vid Team Individ, IFO Bodens kommun En väg in- en omorganisation för effektivare arbete Från specialisering till multikompetenta

Läs mer

AC omsorg växer! Nu söker vi fler familjehem i Norrbotten & Västerbotten. Mer info: www.ac-omsorg.se

AC omsorg växer! Nu söker vi fler familjehem i Norrbotten & Västerbotten. Mer info: www.ac-omsorg.se AC omsorg växer! Nu söker vi fler familjehem i Norrbotten & Västerbotten Mer info: www.ac-omsorg.se AC omsorg växer! Nu söker vi fler familjehem i Norrbotten Inom AC omsorg arbetar vi med barn i alla åldrar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen VERKSAMHETSPLAN Familjecentralen Verksamhetsåret 2019 1 Innehållsförteckning: 1. Inledning sid. 3 2. Uppdraget sid. 3 3. Systematiskt kvalitetsarbete sid. 3 3.1 Vision sid. 3 3.2 Familjecentralernas mål

Läs mer

Rutiner vid jour- och familjehemsplacering

Rutiner vid jour- och familjehemsplacering FALKENBERGS KOMMUN Datum Socialförvaltningen 081029 Utredningssektionen 1 Rutiner vid jour- och familjehemsplacering Jourplacering Placering i nätverket I 6 kap. 5 SoL framgår att placering i första hand

Läs mer

Integrationsfamiljer, behandlingsfamiljer, jourplaceringar, mobila insatser i form av utredning och/eller behandling.

Integrationsfamiljer, behandlingsfamiljer, jourplaceringar, mobila insatser i form av utredning och/eller behandling. Alternatus Individ och familjeomsorg erbjuder HVB placeringar för ungdomar och vuxna, HVB för vuxna kvinnor med missbruk, olika former av stödboende och individanpassad utsluss samt en omfattande familjehemsverksamhet

Läs mer

1.0 Dagbehandling med skola för barn och unga inom Stockholms län

1.0 Dagbehandling med skola för barn och unga inom Stockholms län Huddinge kommun Utvärdering Lägsta pris Delat anbud Diarie UH-2015-019 Namn Öppenvård, Dagbehandling m skola och Dagverksamhet för unga Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska utvärderingsformulär.

Läs mer

Utredningar och insatser för barn och unga i socialtjänsten

Utredningar och insatser för barn och unga i socialtjänsten Utredningar och insatser för barn och unga i socialtjänsten www.upplands-bro.se Foto: Emese/Shutterstock.com Vad gör socialtjänsten? Socialtjänstens barn- och ungdomsenhet arbetar för att se till att barn

Läs mer

Förslag till beslut Individ- och familjenämnden godkänner rapporten

Förslag till beslut Individ- och familjenämnden godkänner rapporten TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-08-04 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2017/00419-1.4.2 Sociala nämndernas förvaltning Stefan Lundin Epost: stefan.lundin@vasteras.se Kopia till Krisstöd, vård och omsorg Individ- och

Läs mer

Diabetescoach. Erfarenheter och resultat från ett projekt för föräldrar till barn med typ 1-diabetes

Diabetescoach. Erfarenheter och resultat från ett projekt för föräldrar till barn med typ 1-diabetes Diabetescoach Erfarenheter och resultat från ett projekt för föräldrar till barn med typ 1-diabetes Diabetescoach ett nätverk där föräldrar hjälper andra föräldrar Diabetescoach från förälder till förälder

Läs mer

Qrut. Ansökan om tidsbegränsat bidrag från föreningen Qrut

Qrut. Ansökan om tidsbegränsat bidrag från föreningen Qrut Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Sida 1 (7) 2017-10-04 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2017-10-17 Qrut Ansökan om tidsbegränsat

Läs mer

Utredningshem för ungdomar och deras nätverk i Dalarna

Utredningshem för ungdomar och deras nätverk i Dalarna Utredningshem för ungdomar och deras nätverk i Dalarna Sjögården är ett utredningshem för ungdomar i natursköna Svärdsjö utanför Falun. Familjen och nätverket inkluderas i utredningsarbetet så att vi tillsammans

Läs mer

Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling. Ungdomsbehandlaren

Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling. Ungdomsbehandlaren Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling Ungdomsbehandlaren Planering för dagen 9-12 Vi pratar och diskuterar kring ungdomsbehandlarrollen 12-13 Lunch på egen hand 13-15.15 Vi jobbar vidare med ungdomsbehandling

Läs mer

Familje- och nätverksteam

Familje- och nätverksteam Familje- och nätverksteam Landa Familje- och nätverksteams familjebehandling Arbetet på Landa Familje- och nätverksteam utgår från Signs of Safety. Teamets uppgift är att med utgångpunkt från socialtjänstens

Läs mer

Integrerade arbetssätt inom området psykisk ohälsa och missbruk/beroende

Integrerade arbetssätt inom området psykisk ohälsa och missbruk/beroende Länsgemensam konferens 20181001 Integrerade arbetssätt inom området psykisk ohälsa och missbruk/beroende Göteborg Hur bra en SIP kan vara när det fungerar! och Samordnad individuell planering SIP i praktiken

Läs mer

Bilaga 1: Dokumentationsstöd. Informationsspecifikation för BBIC Barns behov i centrum Version 1.0

Bilaga 1: Dokumentationsstöd. Informationsspecifikation för BBIC Barns behov i centrum Version 1.0 Bilaga 1: Dokumentationsstöd Informationsspecifikation för BBIC Barns behov i centrum Version 1.0 Denna publikation skyddas av upphovsrättslagen. Vid citat ska källan uppges. För att återge bilder, fotografier

Läs mer

Diabetescoach. Erfarenheter och resultat från ett projekt för föräldrar till barn med typ 1-diabetes

Diabetescoach. Erfarenheter och resultat från ett projekt för föräldrar till barn med typ 1-diabetes Erfarenheter och resultat från ett projekt för föräldrar till barn med typ 1-diabetes ett nätverk där föräldrar hjälper andra föräldrar INITIALT ERBJUDANDE OM STÖD UPPREPAT ERBJUDANDE OM STÖD från förälder

Läs mer

Missbrukande kvinnor

Missbrukande kvinnor Grupprabatt! Gå fyra betala för tre! Missbrukande kvinnor Nya riskgrupper, verksamma insatser och ett förbättrat bemötande Ändrade drogvanor och nya riskgrupper ta del av senaste nytt! Lär dig mer om missbruk

Läs mer

Rutiner och checklista vid rekrytering av familjehem

Rutiner och checklista vid rekrytering av familjehem Rutiner och checklista vid rekrytering av familjehem Rutinerna följer Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd SOSFS 2012:11 (S), Checklistan förvaras, efter att den fyllts i och undertecknats, i

Läs mer

Policy. för barn- och elevhälsa MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ

Policy. för barn- och elevhälsa MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ Policy för barn- och elevhälsa MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ Detta dokument har tagits fram för att beskriva arbetet med att stödja alla barn och elever i Härryda kommun i deras

Läs mer

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson.

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Vi behöver dig som kan finnas där när det blir jobbigt,

Läs mer

Utbildningspaket 2014

Utbildningspaket 2014 Utbildningspaket 2014 Utbildningarna vänder sig till yrkesverksamma inom kommun och landsting som i sin yrkesroll träffar föräldrar med kognitiva svårigheter eller deras barn. Det kan vara yrkesverksamma

Läs mer

Psykoterapeuter inom vårdval psykoterapi

Psykoterapeuter inom vårdval psykoterapi Psykoterapeuter inom vårdval psykoterapi Detta informationsblad innehåller en presentation av de psykoterapeuter som har avtal med Region Örebro län utifrån lagen om valfrihetssystem, LOV. Samtliga terapeuter

Läs mer

För dig som har en psykisk funktionsnedsättning. Socialpsykiatri. Enköpings kommun

För dig som har en psykisk funktionsnedsättning. Socialpsykiatri. Enköpings kommun För dig som har en psykisk funktionsnedsättning Socialpsykiatri Enköpings kommun Vad är egentligen socialpsykiatri? Socialpsykiatrin drivs av kommunen. Den riktar sig till dig som har en varaktig psykisk

Läs mer

Familjehemsplaceringar

Familjehemsplaceringar Familjehemsplaceringar Rekrytering, utredning och handledning av familjehem för trygga, säkra och hållbara placeringar UR KURSENS INNEHÅLL: Rekrytering av familjehem evidensbaserad metod för lyckad rekrytering

Läs mer

Bilaga 1: Enkät Webbkollen Barn och Unga

Bilaga 1: Enkät Webbkollen Barn och Unga Bilaga 1: Enkät Webbkollen Barn och Unga 1. Kom ihåg att du måste fullfölja registreringen och komma till sista sidan för att dina svar ska sparas. Så länge du har uppe samma webbläsare så ligger dina

Läs mer

Ta oron på allvar! EN VÄGLEDNING FÖR VUXNA INOM BARN- OCH UNGDOMSIDROTTEN

Ta oron på allvar! EN VÄGLEDNING FÖR VUXNA INOM BARN- OCH UNGDOMSIDROTTEN Ta oron på allvar! EN VÄGLEDNING FÖR VUXNA INOM BARN- OCH UNGDOMSIDROTTEN Jag misstänker att någon i min närhet far illa vad kan jag göra? För barn som befinner sig i en utsatt situation är trygga sammanhang

Läs mer

Kort om act2lead. Pernilla Svantesson

Kort om act2lead. Pernilla Svantesson Kort om act2lead Act2lead är ett samarbets-nätverk av konsulter i regionen. Vi vill med vår breda kompetens bidra till långsiktig hållbarhet hos organisationer, grupper och individer. Kort om Pernilla

Läs mer

Ej vinstdrivande familjehemsvård med konsulentstöd sedan 1986. Konsulentstödd familjehemsvård för barn, unga och vuxna. www.bergslagsgardar.

Ej vinstdrivande familjehemsvård med konsulentstöd sedan 1986. Konsulentstödd familjehemsvård för barn, unga och vuxna. www.bergslagsgardar. Ej vinstdrivande familjehemsvård med konsulentstöd sedan 1986 Konsulentstödd familjehemsvård för barn, unga och vuxna www.bergslagsgardar.se Stiftelsen Bergslagsgårdar Stiftelsen Bergslagsgårdar drivs

Läs mer

BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF

BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF Version 3, 2015:01 Det enskilda barnets bästa riskerar ofta att hamna i skymundan. Barn med föräldrar i vårdnadstvister Enligt FN:s konvention om barnets rättigheter har varje

Läs mer

Tidiga insatser för barn i förskolan

Tidiga insatser för barn i förskolan Tidiga insatser för barn i förskolan Övergripande mål Vara kommuns invånare trivs att bo och leva i kommunen Vara för barn och ungdomar 16.000 invånare år 2015 Grundläggande värden Kund/brukarorientering

Läs mer

Lönestatistik,Stockholms stad, intranätet med anställda med en månadslön större än 10 000 kr. Månad

Lönestatistik,Stockholms stad, intranätet med anställda med en månadslön större än 10 000 kr. Månad Kvinnor 79 13 500 27 899 22 2 600 27 00 31 800 7 200 26.28 Män 103 18 700 27 279 7 800 21 500 27 500 31 688 10 188 37.05 Administratör, annan 152090 Totalt 582 13 500 27 789 7 800 2 000 27 00 31 700 7

Läs mer

Analys och kommentarer till Öppna jämförelser social barn- och ungdomsvård 2015

Analys och kommentarer till Öppna jämförelser social barn- och ungdomsvård 2015 Tjänsteskrivelse 2015-06-08 Socialnämnden Analys och kommentarer till Öppna jämförelser social barn- och ungdomsvård 2015 Bakgrund och ärendebeskrivning SKL och Socialstyrelsen genomför varje år olika

Läs mer

Verksamhetsplan. Solfjäderns specialförskola 2012/2013

Verksamhetsplan. Solfjäderns specialförskola 2012/2013 Verksamhetsplan Solfjäderns specialförskola 2012/2013 1 Innehåll Inriktning / Verksamhetsidé Organisation Styrdokument Normer och värden Utveckling och lärande Barn inflytande Förskola och hem Samverkan

Läs mer

0805inkr anmälan fr mormor ang. misstanke om pappas sex. övergrepp mot V s bror

0805inkr anmälan fr mormor ang. misstanke om pappas sex. övergrepp mot V s bror Kartläggningen Utredningarna var ej parallella, pausades. Marginellt samarbete. Barnet träffade flera olika handläggare. Ingen återkoppling till barnet. Saknades insatser och stöd. Föräldrarnas konflikt

Läs mer

Zarok Homes Nordica AB. Förstärkt HVB. Mål och vision

Zarok Homes Nordica AB. Förstärkt HVB. Mål och vision Sjuhärad Gård Ett av Marks Kommuns byggnadsminnen förläggaregården Sanden med anor från 1840 har renoverats varsamt i omgångar genom åren för anpassning till nya verksamheter och ändamål. Gården som ligger

Läs mer

Stödboende ny placeringsform

Stödboende ny placeringsform Stödboende ny placeringsform Med ett stödboende bör avses en verksamhet som tar emot enskilda i åldern 16 20 i ett eget boende med individanpassat stöd. Komplement till HVB och familjehem Med stödboende

Läs mer

Psykoterapeuter inom vårdval psykoterapi

Psykoterapeuter inom vårdval psykoterapi Psykoterapeuter inom vårdval psykoterapi Detta informationsblad innehåller en presentation av de psykoterapeuter som har avtal med Region Örebro län utifrån lagen om valfrihetssystem, LOV. Samtliga terapeuter

Läs mer

Familjehemsvård i Sollentuna kommun

Familjehemsvård i Sollentuna kommun Familjehemsvård i Sollentuna kommun BIF - projektet Startade 2004 BIF-projektet (Barn i fokus i familjehemsvård) Tre socialsekreterare skulle under två år enbart arbeta med de familjehemsplacerade barnen.

Läs mer

Uppvidinge kommun, handlingsplan PRIO 2018

Uppvidinge kommun, handlingsplan PRIO 2018 Fokusområde 1: Förebyggande och främjande arbete Fokusområde 2: Tillgängliga tidiga insatser Fokusområde 3: Enskildas delaktighet och rättigheter Fokusområde 4: Utsatta grupper Fokusområde 5: Ledning,

Läs mer

MÅLGRUPPSINVENTERING

MÅLGRUPPSINVENTERING Barn och Unga, Individ och familjeomsorgen 2014 2015-11-15, Beatrice Jacobsson, Sofie Stener ENS SYFTE OCH MÅL Syftet med målgruppsinventeringen är att få en bild av de - och unga som är aktuella på socialtjänstens

Läs mer