Förfrågningsunderlag upphandling av familjevård

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förfrågningsunderlag upphandling av familjevård"

Transkript

1 1(14) Förfrågningsunderlag upphandling av familjevård Familjevård är enligt kriminalvårdens definition en placeringsform där klienten bor i en familj och förutom sysselsättning och omsorg också får möjlighet att lära sig om samhällets normer, regler och övrig vardagskunskap (ADL). Familjehemmets trygga och sociala gemenskap ska ge förutsättningar till en positiv förändring i livet. 1 Allmänt Kriminalvården avser att teckna ramavtal med ett antal vårdgivare för familjevård av frivårdsklienter som dömts till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan (kontraktsvård) och intagna som vistas utanför anstalt på vårdvistelse enligt 11 kap 1 Fängelselagen (FäL). Med vårdgivare avses nedan vårdgivare av familjehemsvård. Om vårdgivare enligt Hälso- och sjukvårdslagen avses anges detta specifikt. Familjevården ska vara organiserad i en familjevårdsenhet och det är med denna som Kriminalvården tecknar avtal. Avtalen kommer att rangordnas inom respektive kategori efter lägsta pris och geografiskt läge. Detta innebär att kriminalvården i första hand, utifrån klientens behov och förutsättningar att tillgodogöra sig vård och behandling, placerar hos den först rankade vårdgivaren inom respektive familjevårdskategori. Kriminalvården äger dock rätt att vända sig till närmast följande vårdgivare i turordningen om den föregående vårdgivaren inte för tillfället kan erbjuda plats. Därutöver kan lägre rankade vårdgivare väljas om starka skäl som t.ex. klients behov av närhet till hemorten, barn eller eventuell utbildningsplats finns Inriktningen är att Kriminalvårdens enheter ska ha tillgång till ett varierat utbud av placeringsalternativ i hela landet. Placeringen ska i tillämpliga delar överensstämma med Kriminalvårdens vision och värdegrund som framgår av måldokumentet Bättre ut (se bilaga nr 4) Många av klienterna inom frivården och den slutna Kriminalvården har behandling med läkemedel i någon form. Inför varje placering av en dömd till kontraktsvård eller vid placering av en intagen genom vårdvistelse måste familjehemsorganisationen efterfråga vilken medicinering som är aktuell och verka för att säkerställa att behandlingen kan fortsätta efter placering. Om det rör sig om en placering hos en familjevårdsorganisation som inte har egna medicinska resurser (familjevård kategori 3) är det viktigt att placerande enhet får information om vilken vårdcentral eller beroendeklinik som är lämpligast att ta kontakt med utifrån familjehemmets geografiska placering. Anstalten

2 2(14) kan sedan skicka en remiss till eller ta kontakt med lämplig vårdgivare enligt hälso- och sjukvårdslagen. Frivården kan ta kontakt med aktuell vårdcentral/beroendeklinik på hemorten som kan skicka remiss till den nya sjukvårdsinrättningen. Denna fråga bör även uppmärksammas i rekryteringsarbetet av nya familjehem. När det gäller en familjevårdsorganisation som har egna medicinska resurser ska kriminalvårdens riktlinjer som framgår av Kriminalvårdsmedicin handbok och basläkemedel följas. Vårdgivaren ska intyga att gällande lagstiftning och föreskrifter för hälso- och sjukvården är väl kända och följs samt hur egenvårdsbegreppet hanteras. När den reguljära sjukvården anlitas för behandling av beroende och andra psykiatriska sjukdomstillstånd ska den aktuella vårdgivaren informeras om kriminalvårdens rekommendationer enligt ovanstående handbok. I anbudet ska anges vilka rutiner och resurser som finns för att säkerställa tillgången till sjukvård för placerade klienter. Kriminalvården ansvarar för placeringskostnad av kontraktsvårdsdömda fram till och med dag för den tänkta tidpunkten för frigivningen och för vårdvistelseplacerade fram till dag för villkorlig frigivning. Resterande del av placeringen måste i förekommande fall betalas av annan huvudman, normalt av socialtjänsten. Upphandlingen omfattar privat eller offentligt driven verksamhet. I den mån behandling av missbruk eller beroende sker ska den riktas mot en definierad målgrupp, vara avgränsad i tid och ha ett schemalagt innehåll som utgår från Socialstyrelsens riktlinjer för effektiv behandling. Uppskattade volymer 2012 dömdes ca personer till kontraktsvård varav 12 % var kvinnor och 88 % var män beviljades 500 personer utslussningsåtgärd från anstalt i form av vårdvistelse. Uppskattningsvis cirka 10 % av alla placeringar sker i familjevård. Under 2012 köpte Kriminalvården familjevård för totalt ca 25 miljoner kronor. OBS! Att detta endast är en indikation och att Kriminalvården inte kan garantera att en viss volym uppnås under avtalsperioden.

3 3(14) 2 Administrativa villkor Upphandlingsform Upphandlingen genomförs som en Förenklad upphandling enligt 15:e kapitlet i Lagen om Offentlig Upphandling. Anbud kan komma att antas utan föregående förhandling. Skriftligt anbud Anbud ska lämnas skriftligt på bifogad blankett Anbudsformulär familjevård i förslutet kuvert märkt ANBUD Familjevård dnr Anbud ska lämnas i ett (1) skriftligt original och en (1) skriftlig kopia samt en elektroniskt läsbar kopia (USB-minne) Om det finns olikheter mellan original och kopior gäller de uppgifter som finns i det skriftliga originalet OBS! Anbud per telefax eller e-post godkännes inte då myndigheten inte kan svara för anbudssekretessen. Separata anbud Separata anbud ska lämnas för varje familjevårdskategori Familjevård indelas i följande familjevårdskategorier: I. Familjevård - psykosocialt stöd II. Familjevård psykosocialt stöd inklusive samtalsbehandling och/eller behandlingsprogram III. Familjevård psykosocialt stöd inklusive samtalsbehandling och/eller behandlingsprogram med kapacitet för viss medicinsk utredning/behandling Anbudsinlämning Anbudet ska sändas till: Kriminalvården, Huvudkontoret Att: Registraturen, Norrköping Anbud kan också skickas med bud eller lämnas personligen i receptionen på Kriminalvården, Slottsgatan 78 i Norrköping. Öppettider: Receptionen är öppen på vardagar mellan klockan Det finns en brevlåda vid entrén som har en begränsad kapacitet att ta emot anbud. Kriminalvården ansvarar inte för att anbud får plats. OBS! Anbud per telefax eller e-post godkänns inte då myndigheten inte kan svara för anbudssekretessen.

4 4(14) Anbudstidens utgång Anbudet ska vara inkommet senast För sent inkommet anbud får inte tas upp till prövning. Anbudets giltighetstid Anbudet ska vara bindande till och med vilket skriftligen ska bekräftas i anbudsformuläret. Avtalsperiod Från avtals ingående till och med med möjlighet till förlängning med ytterligare högst två år om parterna skriftligen så överenskommer. Anbudsgivares begäran om sekretess Efter avslutad upphandling är såväl beslut som samtliga handlingar i upphandlingsärendet normalt offentliga. Offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) kan dock ge skydd åt enskild som ingått avtal med myndighet, 31 kap. 16. Denna sekretess gäller under förutsättning att det av särskild anledning kan befaras att ett offentliggörande kan medföra ekonomisk skada för anbudsgivaren. För att Kriminalvården ska kunna sekretessbelägga anbud eller del av anbud måste anbudsgivaren skriftligen: Begära att uppgift ska hållas hemlig Ange vilken/vilka uppgift/er som ska gälla som skyddsvärt (normalt hålls inte ett helt anbud hemligt) Ange vilken skada han skulle lida om uppgifterna röjs Begäran prövas av Kriminalvården om någon begär att få ta del av handlingarna efter att tilldelningsbeslut skickats ut. Sekretessprövningen kan inte göras i förväg. Prövning av sekretess sker först när någon begär att få ta del av uppgiften/erna. Om Kriminalvården gör en bedömning att sekretess föreligger kan beslutet överklagas och prövas i domstol. OBS! Garantier för att uppgifterna inte kommer att lämnas ut kan därför aldrig ges. De rättsliga möjligheterna att sekretessbelägga anbud och/eller andra handlingar är mycket begränsade när upphandlingen avslutats. Frågor angående upphandlingen För att alla anbudsgivare ska få samma information ska eventuella frågor gällande innehållet i förfrågningsunderlaget ställas skriftligen via registraturen på fax eller via e-post hk@kriminalvarden.se. Ange alltid ärendets diarienummer.

5 5(14) Frågor ska vara inkomna senast och kommer att besvaras skriftligt senast OBS! Att samtliga frågor och svar kommer senast finnas tillgängliga att hämta via under rubriken Här hittar du Aktuella Upphandlingar. All korrespondens i denna upphandling ska ske på svenska. Tillhandahållande av förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlaget med bilagor och eventuella kompletteringar, frågor och svar annonseras på och kan där hämtas i digital form utan kostnad. Länk till förfrågningsunderlaget finns på under rubriken Här hittar du Aktuella Upphandlingar. Det är varje anbudsgivares eget ansvar att via ovannämnda hemsida kontrollera/bevaka att han får kännedom om eventuella kompletteringar/frågor och svar. 3 Prövning av anbud Prövning av inkomna anbud kommer att ske i två steg: Kvalificeringsfas Utvärderingsfas Kvalificeringsfas Prövning av anbud föregås av kvalificering varvid uppfyllande av de krav på leverantör samt krav på tjänsten som angivits kommer att prövas. Enbart anbud som uppfyller samtliga ska krav gällande vårdgivare och tjänst går vidare till utvärderingsfasen. Utvärderingsfas Utvärderingen kommer att göras för varje familjevårdskategori (kategori I, II och III) var för sig där det eller de anbud som ger den ekonomiskt mest fördelaktiga lösningen kommer att antas. Utvärdering av anbud kommer att ske utifrån nedanstående utvärderingskriterier. Kriterierna är angivna i angelägenhetsgrad. 1. Dygnskostnad 2. Geografiskt läge Kriminalvården är beroende av en geografisk spridning över landet för klientens möjlighet till närhet till hemorten Meddelande om tilldelningsbeslut

6 6(14) Tilldelningsbeslut i detta upphandlingsärende kommer skriftligen att meddelas samtliga anbudsgivare innan avtal tecknas med antagen/na leverantör/er. 4 Ersättning/vårdavgift I anbudet ska vårdavgiften anges som dygnkostnad. Priset ska inkludera alla kostnader för placeringen enligt avtalsförslagets 7. 5 Klientkategorier Kriminalvården avser att upphandla placering i familjevård för följande huvudkategorier av dömda. Inriktningen är att kriminalvården ska ha tillgång till placering för samtliga nedanstående klientkategorier: Klienter med alkoholmissbruk/beroende Klienter med narkotika- och blandmissbruksproblematik/beroende Klienter med missbrukproblematik/beroende och psykisk störning (samsjuklighet) Klienter med psykisk problematik Klienter med våldsproblematik Klienter med kriminalitetsproblematik Klienter med generella inlärningssvårigheter Klienter dömda för sexualbrott Klienter dömda för relationsbrott Klienter med spelmissbruk/beroende Klienter med dopning- och läkemedelsmissbruk/beroende Unga vuxna (18 till 21 år) med kriminell livsstil Klienter med annan etnisk bakgrund med koppling till någon/några av ovanstående kategorier Klienter föremål för läkemedelsassisterad behandling 6 Vårdinnehåll Familjevård är enligt kriminalvårdens definition en placeringsform där klienten bor i en familj och förutom sysselsättning och omsorg också får möjlighet att lära sig om samhällets normer, regler och övrig vardagskunskap (ADL). Familjehemmets trygga och sociala gemenskap ska ge förutsättningar till en positiv förändring i livet. Följande familjevårdskategorier är aktuella: I. Familjevård - psykosocialt stöd Familjen har yttre och inre förutsättningar att tillhandahålla god omvårdnad. Familjevärdarna ska vara goda förebilder (modellinlärning) och ha tid och engagemang för uppdraget. (se kap 8)

7 7(14) II. Familjevård psykosocialt stöd inklusive samtalsbehandling och/eller behandlingsprogram Placeringen ska uppfylla krav för familjevård enligt kategori I kompletterat med behandlingsinsatser i form av samtalsterapi med legitimerad psykolog/psykoterapeut och/eller sådan tillståndspliktig öppenvård som avses i 7 kap 1 4 st. Socialtjänstlagen (SFS 2001:453).(se kap 8) III. Familjevård psykosocialt stöd inklusive samtalsbehandling och/eller behandlingsprogram med kapacitet för viss medicinsk utredning/behandling Placeringen ska uppfylla krav för familjevård enligt kategori I och II kompletterat med specialistkompetens för att utreda och ställa diagnoser och behandla psykiatriska sjukdomstillstånd (se kap 8) 7 Krav på vårdgivare För att säkerställa att anbudsgivare är lämplig som leverantör ska nedanstående krav vara uppfyllda. Familjevårdsorganisation Vårdgivaren ska vara en familjevårdsorganisation och det är med organisationen Kriminalvården tecknar ramavtal. Familjevårdsorganisationen ska vara registrerad i bolagsverket (tidigare registreringsverket PRV) och ha fler än en familj ansluten. Oavsett för vilken kategori anbudet lämnas ska familjehemsorganisationen säkerställa att det finns tillgång till allmänsjukvård för placerade klienter samt arbeta för att denna sjukvård följer de riktlinjer för medicinering av klienter som följer av Kriminalvårdsmedicin, Handbok och basläkemedel , Kriminalvården, Huvudkontoret, Förlaget, Norrköping. Beställningsnummer 4005, ISBN.n: Bevis som ska bifogas anbudet: a) Beskrivning av familjevårdsorganisationen b) Kopia på registreringsbevis c) Redovisning av hur klienternas behov av allmän sjukvård tillgodoses samt hur denna fråga ingår i rekryteringsarbetet inför placeringen av en ny klient. d) Bekräftelse av att familjevårdsföretaget är berett att verka för att all förmedlad sjukvård i förekommande fall följer riktlinjer i Kriminalvårdsmedicin, Handbok och basläkemedel i senast uppdaterad version. Ekonomisk stabilitet, fri från skatteskulder och med erforderliga tillstånd för verksamheten Vårdgivaren ska ha sådan ekonomisk stabilitet att man inte är registrerad för skulder hos kronofogdemyndigheten eller haft upprepade

8 8(14) betalningsanmärkningar under de senaste 3 åren och inte kan ange en godkänd förklaring varför dessa uppstått. (Sådan förklaring kan vara t ex för sent betalda fakturor från uppdragsgivare) Vårdgivaren ska vara fri från skulder för skatter och avgifter eller om så inte är fallet kunna bevisa att man har och följer en uppgjord avbetalningsplan. Inget bevis behöver bifogas anbudet. Kriminalvården kommer att kontrollera att kravet är uppfyllt. Vårdgivaren ska inneha gällande F-skattebevis. Inget bevis behöver bifogas anbudet. Kriminalvården kommer att kontrollera att kravet är uppfyllt. Vårdgivare med öppenvårdsverksamhet ska ha tillstånd från Socialstyrelsen jml. 7 kap 1 4 st. Socialtjänstlagen (SFS 2001:453) att bedriva verksamheten. Bevis som ska bifogas anbudet: a) Kopia av tillstånd Acceptans av ramavtal Vårdgivaren ska förbinda sig att följa de regler och uppfylla de villkor som framgår av bifogat förslag på ramavtal Bevis som ska bifogas anbudet: a) Underskrift av bifogat ramavtalsförslag. Kvalitetssäkring Vårdgivaren ska kortfattat (max 10 rader) övergripande beskriva sin verksamhet utifrån omfattning, innehåll, syfte och mål Vårdgivaren ska ha rutiner och metoder för att kvalitetssäkra beskriven verksamhet (internt kvalitetsarbete och kvalitetskontroll) Vårdgivaren ska ha en rutin för övergripande uppföljning av sina familjer och placeringar Vårdgivaren ska ha en rutin för uppföljning av utfallet av behandlingen Vårdgivaren ska dokumentera insatser och förvara handlingar enligt Socialstyrelsens gällande föreskrifter a) Redovisning av verksamheten utifrån omfattning, innehåll, syfte och mål b) Redovisning av hur beskriven verksamhet kvalitetssäkras - internt kvalitetsarbete och kvalitetskontroll c) Redovisning för uppföljning av anlitade familjer och utfallet av placeringar. d) Redovisning för hur man genomför uppföljning av utfallet av behandlingen på generell och individuell nivå. e) Redovisning för hur journaler förs och hur dessa förvaras. Rutin för regelbunden återkoppling/uppföljning och statistik

9 9(14) Vårdgivaren ska i direkt anslutning till placeringen upprätta en skriftlig genomförandeplan i samverkan med ansvarig tjänsteman från kriminalvården Genomförandeplanen ska revideras var tredje månad i samverkan med ansvarig tjänsteman från kriminalvården Vårdgivaren ska ha en rutin för regelbunden återkoppling/uppföljning gentemot placerande enheter/kontaktmän Vårdgivaren ska skriftligen varje månad till uppdragsgivaren lämna uppföljningsrapporter med bedömning av behandlingsutfallet Vårdgivaren ska minst 1 gång i halvåret skriftligen lämna en sammanställning av behandlingsresultat till kriminalvårdens kontaktman, där det framgår antal klienter som fullföljt respektive avbrutit behandlingen a) Redovisning av rutin för upprättande av genomförandeplan samt bifoga mall för genomförandeplanen b) Redovisning av rutin för revidering av genomförandeplan c) Redovisning av rutin för regelbunden återkoppling/uppföljning av behandlingen. d) Redovisning hur behandlingsutfallet till uppdragsgivaren sker. e) Redovisning av rutin för hur sammanställning av behandlingsresultat rapporteras till kriminalvårdens kontaktman. Personal Vårdgivaren ska ansvara för att ledning eller personal i ansvarig ställning inte varit dömd för brott eller verkställt kriminalvårdspåföljd under de senaste fem (5) åren. Det gäller domar till dagsböter, villkorlig dom, skyddstillsyn eller fängelse. I verkställd kriminalvårdspåföljd räknas övervakningstid, ej prövotid. Familjevärd betraktas i detta avseende som personal i ansvarig ställning. Vårdgivaren ska ha konsulenter anställda som svarar för handledning och stöd till familjerna, bedömning av klienter, behandlingsplanering, handledning och uppföljning av vården Vårdgivaren ska ha särskild utsedd personal för utredning av eventuellt blivande familjehem Vårdgivaren ska ha en alkohol- och drogpolicy för all personal inklusive familjevärd Beskrivning av hur detta uppfylls lämnas vid anbudsgivningen genom att: a) Undertecknad sanningsförsäkran bifogas anbudet. (bilaga nr 3) b) Förteckning på all personal med fullständigt namn och födelsedag c) Utdrag ur belastningsregistret för all personal i oöppnat kuvert från Rikspolisstyrelsen d) Redovisning av hur kontroll sker att Familjevärd inte har varit dömd för brott eller verkställt kriminalvårdspåföljd under de senaste fem (5) åren. e) Redovisning av personalens sammansättning

10 10(14) f) Alkohol- och drogpolicy för personal bifogas anbudet Kompetens personal Familjevårdskonsulenterna ska ha en utbildningsnivå motsvarande minst behandlingsassistent, kompletterat med handledarutbildning Familjehemsutredare ska vara socionom eller ha motsvarande akademisk utbildning En plan för kontinuerlig kompetensutveckling ska finnas för personal inklusive familjevärd Handledning av personal ska finnas och ska utföras av person med fullgjord och godkänd handledarutbildning och ska genomföras minst en gång per månad. Familjehemsorganisationer som tar emot klienter dömda för sexualbrott ska tillse att konsulenter och familjevärdar genomgår kriminalvårdens introduktionsutbildning i ROS (relations och sexualbrottsprogrammet) (3 dagar) Handledare för familjen ska genomgå samma utbildning. Familjehemsorganisationer som tar emot klienter dömda för relationsbrott ska tillse att konsulenter och familjevärdar genomgår kriminalvårdens introduktionsutbildning i IDAP (relationsvåldsprogrammet) (3 dagar). Handledare för familjen ska genomgå samma utbildning a) Redovisning av personalens utbildningsnivå. b) Redovisning av kompetensutvecklingsplan. c) Redovisning av personalens handledning. d) Bekräftelse på att konsulenter, familjevärdar och handledare kommer att genomgå kriminalvårdens utbildning. Personalbemanning Familjer och Kriminalvård ska alltid ha tillgång till en familjevårdkonsulent i jour/beredskap. En konsulent ska max ansvara för 10 familjer. Varje familj ska få besök av ansvarig konsulent minst en gång per vecka Familjevärd ska befinna sig i bostaden under de tider på dygnet placerad klient ska vistas där. Det ska finnas rutiner för tillsyn av klient om familjen är bortrest. Ersättare ska befinna sig i bostaden. a) Att bifoga jour och beredskapsschema. b) Redovisning av antalet anslutna familjer och familjernas geografiska spridning c) Redovisning av antalet konsulenter antal familjer per konsulent d) Redovisning av skriftlig instruktion till familjen och rutin för tillsyn om familjen

11 11(14) är bortrest Rekrytering och matchning Vårdgivare ska ha dokumenterade rutiner och metoder för rekrytering av blivande familjevärdar (familjehemsutredning). Familjehemsutredningen ska uppdateras minst en gång per år samt inför varje placering Vårdgivare ska ha en modell för matchning av klient och familj Vårdgivare ska ha ett informations- och utbildningsmaterial till sina anslutna familjer. Av materialet ska det framgå vad vårdgivaren anser det innebär att vara en värdfamilj och de specifika krav Kriminalvården ställer för sina placeringar a) Redovisning av mall för rutiner, metoder och frekvens för familjehemsutredning b) Redovisning av modell för matchning c) Redovisning av informations- och utbildningsmaterial Kontroll av drogfrihet hos placerade Vårdgivare som tar emot alkohol- och/eller drogmissbrukare ska ha metoder för kontroll av drogfrihet. Dessa metoder ska säkerställa att proverna lämnas utan möjlighet till manipulation För placerade med drogproblematik ska drogtester genomföras regelbundet minst 1 ggr/vecka och placerad Verifiering av positivt provresultat ska ske på externt laboratorium kopplat till sjukvård eller Rättsmedicinalverket a) Redovisning av hur kontrollen genomförs och hur ofta den sker. b) Redovisning av vilken metod som används. c) Redovisning av vilket laboratorium som verifierar positiva prov. 8 Krav på Familjevårdshem I. Familjevård - psykosocialt stöd Familjevårdshemmet ska inte ha mer än en placerad klient samtidigt oavsett varifrån placeringen är gjord ha yttre och inre förutsättningar att ge en god omvårdnad

12 12(14) bestå av minst två vuxna (över 25 år) med gemensamt hushåll ha en stabil ekonomi som inte är beroende av familjevårdsersättningen ha förutsättningar för en god modellinlärning kunna skapa förutsättningar för social färdighetsträning. ha boende där den placerade bor i huset/lägenheten i eget rum och där man äter sina måltider tillsammans samt umgås under fritid på kvällar och helger. ha måttliga alkoholvanor och får inte förvara alkohol så att den är lätt åtkomlig för placerad. Placerad får aldrig tillåtas förtära alkohol under sin placering. a) Redovisa familjevårdsorganisation b) Redovisa vårdgivarens kravspecifikation för godkännande av familjehem II. Familjevård psykosocialt stöd inklusive samtalsbehandling och/eller behandlingsprogram Placeringen ska uppfylla krav för familjevård enligt kategori I kompletterat med behandlingsinsatser i form av samtalsterapi med legitimerad psykolog/psykoterapeut och/eller sådan tillståndspliktig öppenvård som avses i 7 kap 1 4 st. Socialtjänstlagen (SFS 2001:453) Familjehemsorganisationen ska erbjuda behandling genom psykologsamtal/psykoterapi eller likvärdig terapeutisk behandling, psykosociala stödinsatser och/eller behandlingsprogram i öppenvård. Psykolog och psykoterapeut som bedriver enskild behandling ska vara legitimerad av Socialstyrelsen och övrig behandlingspersonal ska ha utbildning att bedriva den behandling som erbjuds. Återkoppling från behandlare till familjevårdskonsulent ska finnas. Denna återkoppling ska journalföras och redovisning ska kunna ske hur terapi och annan behandling integreras med övriga behandlingsinsatser i ärendet. En beskrivning som redovisar den teoretiska grunden för behandlingen ska finnas En beskrivning av hur uppföljning av behandlingen genomförs ska finnas a) Kopia av utbildningsbevis b) Redovisa den teoretiska grunden för behandlingen c) Redovisa hur uppföljning av behandlingen genomförs d) Kopia av tillstånd från Socialstyrelsen beträffande eventuell tillståndspliktig öppenvårdsverksamhet III. Familjevård psykosocialt stöd inklusive samtalsbehandling och/eller

13 13(14) behandlingsprogram med kapacitet för viss medicinsk utredning/behandling Placeringen ska uppfylla krav för familjevård enligt kategori I och II kompletterat med tillgång till specialistkompetens för att utreda och behandla psykiatriska sjukdomstillstånd. Tillgång till psykiatriker, legitimerad psykoterapeut/psykolog och sjuksköterska för att kunna genomföra nödvändiga behandlingsinsatser ska finnas. Detta ska ingå i vårdavgiften. Den sjukvård som genomförs i vårdgivarens regi ska följa gällande lagstiftning och föreskrifter för hälso- och sjukvården. Medicinering ska följa Kriminalvårdens riktlinjer: Kriminalvårdsmedicin Handbok och basläkemedel (bilaga nr 5) Acceptans och möjlighet till adekvat medicinering för ADHD ska redovisas särskilt. Denna behandling ska i förekommande fall ingå i vårdavgiften. För att behandlingen ska fortsätta på hemorten efter det att placeringen upphört ska rutinerna i Kriminalvårdsmedicin handbok och basläkemedel följas (remiss till rätt vårdinstans i god tid innan utskrivning (vårdgaranti 3 månader)) (bilaga 5) Acceptans och möjlighet att administrera medicinering för opiatmissbrukare med substitutionsläkemedel som regleras i SOSFS 2009:27ska redovisas särskilt. Om substitutionsbehandling för opiatmissbrukare genomförs ska denna ske på uppdrag av behandlingsansvarig beroendeklinik. Denna behandling med eventuella kringkostnader ska i förekommande fall ingå i vårdavgiften. Beskrivning av hur kravet på kapacitet för viss medicinsk utredning/behandling uppfylls lämnas vid anbudsgivningen genom: a) Redovisning av vilken specialistkompetens som finns samt bifoga utbildningsintyg som styrker kompetensen. b) Intygande om att gällande lagstiftning och föreskrifter för hälso- och sjukvården är väl kända och följs. c) Acceptans att följa Kriminalvårdens riktlinjer Kriminalvårdsmedicin Handbok och basläkemedel d) I förekommande fall ange om acceptans och möjlighet finns till adekvat ADHD medicinering och att denna ingår i vårdavgiften. e) I förekommande fall ange om acceptans och möjlighet finns för substitutionsbehandling för opiatmissbrukare f) Acceptans av kravet att substitutionsbehandlingen sker på uppdrag av behandlingsansvarig beroendeklinik och att denna inklusive eventuella kringkostnader ingår i vårdavgiften. Bilagor:

14 14(14) Bilaga nr 1 Bilaga nr 2 Bilaga nr 3 Bilaga nr 4 Bilaga nr 5 Anbudsformulär - Familjevård Ramavtalsförslag Sanningsförsäkran Kriminalvårdens vision och värdegrund Kriminalvårdsmedicin Handbok och basläkemedel

ANBUDSFÖRFRÅGAN UPPHANDLING AV BEHANDLING I ÖPPENVÅRD AV ANSTÄLLDAS MISSBRUK

ANBUDSFÖRFRÅGAN UPPHANDLING AV BEHANDLING I ÖPPENVÅRD AV ANSTÄLLDAS MISSBRUK 1(9) ANBUDSFÖRFRÅGAN UPPHANDLING AV BEHANDLING I ÖPPENVÅRD AV ANSTÄLLDAS MISSBRUK 1 Allmänt Kriminalvården avser att teckna ramavtal med en eller flera vårdgivare för behandling av anställda i Kriminalvården

Läs mer

Förfrågningsunderlag upphandling av arbetskooperativ

Förfrågningsunderlag upphandling av arbetskooperativ 1(10) Förfrågningsunderlag upphandling av arbetskooperativ Arbetskooperativ är enligt kriminalvårdens definition en verksamhet som under miljöterapeutiska former fokuserar på arbete och arbetsträning kombinerat

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN UPPHANDLING AV VÅRD VID BEHANDLINGSHEM FÖR ANNAN PROBLEMATIK ÄN MISSBRUK AV ALKOHOL ELLER DROGER.

ANBUDSFÖRFRÅGAN UPPHANDLING AV VÅRD VID BEHANDLINGSHEM FÖR ANNAN PROBLEMATIK ÄN MISSBRUK AV ALKOHOL ELLER DROGER. 1(10) 2012-10-03 29-2012-22064 ANBUDSFÖRFRÅGAN UPPHANDLING AV VÅRD VID BEHANDLINGSHEM FÖR ANNAN PROBLEMATIK ÄN MISSBRUK AV ALKOHOL ELLER DROGER. 1 Allmänt Kriminalvården avser att teckna ramavtal med ett

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN UPPHANDLING AV HALVVÄGSHUS

ANBUDSFÖRFRÅGAN UPPHANDLING AV HALVVÄGSHUS 1(12) ANBUDSFÖRFRÅGAN UPPHANDLING AV HALVVÄGSHUS 1 Allmänt Kriminalvården avser att teckna avtal med en leverantör för drivande av ett halvvägshus i Stockholm med 14 + 6 platser. I halvvägshuset får inga

Läs mer

Familjerådgivningstjänster

Familjerådgivningstjänster HERRLJUNGA KOMMUN ANBUDSINBJUDAN Handläggare, tfn Datum Referensnummer Jan Aronsson, 0513-17 137 2011-06-30 286-11 E-post: jan.aronsson@admin.herrljunga.se, Alingsås kommun och Vårgårda kommun inbjuder

Läs mer

Upphandling Psykolog. Anbudsinbjudan. Datum Anbudsinbjudan. Psykolog. Kriminalvården Region Öst

Upphandling Psykolog. Anbudsinbjudan. Datum Anbudsinbjudan. Psykolog. Kriminalvården Region Öst 1 (8) Kriminalvården Region Öst Anstalterna Skänninge, Västervik och Kalmar 2 (8) Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN... 3 2. BAKGRUND... 3 2.1 INLEDNING... 3 2.2

Läs mer

Upphandling Anbudsinbjudan Anbudsinbjudan Läkartjänster Psykiatriker Häktet Uppsala

Upphandling Anbudsinbjudan Anbudsinbjudan Läkartjänster Psykiatriker Häktet Uppsala 1 (9) Läkartjänster Psykiatriker Häktet Uppsala 2 (9) Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN... 3 2. BAKGRUND... 3 2.1 INLEDNING... 3 2.2 UPPHANDLINGSFORM... 3 2.3 UPPHANDLINGSTIDER...

Läs mer

Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst. Datum Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst

Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst. Datum Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst Kriminalvården Region Väst Postadress Besöksadress Telefon Fax E-post 403 17 Göteborg Lilla Badhusgatan 4 031-752 88 00 Region.vast@kriminalvarden.se 2(9) Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 3 1.1 Benämningar 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Avtalsform och antal leverantörer som tilldelas kontrakt 3 1.4 Upphandlingsförfarande 3 1.5 Förfrågningsunderlag 3 1.6 Tillhandahållande

Läs mer

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun.

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun. 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande --. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

Upphandling av gardiner och textilier

Upphandling av gardiner och textilier Diarienummer 09-10474 Datum 2009-10-19 Upphandling av gardiner och textilier Förfrågningsunderlag Diarienummer 09-10474 Författare Lina Schött Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678 55

Läs mer

Härmed inbjuds Ni att lämna anbud i enlighet med förutsättningarna i detta förfrågningsunderlag inklusive bilagor.

Härmed inbjuds Ni att lämna anbud i enlighet med förutsättningarna i detta förfrågningsunderlag inklusive bilagor. 2012-01-23 Dnr LiU-2010-01194 1(5) Förfrågningsunderlag Linköpings universitet genomför en förenklad upphandling avseende ett laminärflödestak, LAF tak, till ett nybyggt Translational Medicine Center forskningslaboratorium

Läs mer

HVO-tankstation i Eslövs kommun

HVO-tankstation i Eslövs kommun Europeiska regionala utvecklingsfonden Klimatsamverkan Skåne Fossilbränslefria kommuner i södra Skåne HVO-tankstation i Eslövs kommun Exempel på direktupphandling av HVOpumpstation för kommunala fordon

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter, UF

Upphandlingsföreskrifter, UF Dokument 00, UF GSM-R Terminalfilter TRV 2014/71742 Sida 1 (7) Innehåll UFA ALLMÄN ORIENTERING 3 UFA.1 Personuppgifter... 3 UFA.2 Orientering om sortiment... 3 UFB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 3 UFB.1 Former

Läs mer

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72 Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr 08-160/72 Innehåll Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling

Läs mer

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2011-11-28 Dnr 755/2011 1 (6) Förfrågningsunderlag, upphandling av elleverans till Konkurrensverkets lokaler på Torsgatan 11 i Stockholm 1. Inledning Härmed

Läs mer

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172 Upphandling av inkassotjänster Diarienr 07-12 172 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Upphandlingens syfte... 3 3 Krav på anbudsgivaren... 3 3.1 Inkassotillstånd... 3 3.2 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.2.1

Läs mer

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010:

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010: Storumans kommun Upphandling ANBUDSBEGÄRAN - FAMILJERÅDGIVNING Upphandlande enhet STORUMANS KOMMUN Omsorgsnämnden 923 81 Storuman Telefon: 0951-140 00 vx Telefax: 0951-140 09 Upphandlande enhets ombud

Läs mer

Umeå Kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Taxiresor -. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU).

Umeå Kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Taxiresor -. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande - -. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226 Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr: 08-1226 2(7) 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 3 3.1. Teknisk förmåga och kapacitet...

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2014-03-21 Upphandlande organisation Upphandling REGION GOTLAND Bostad med särskild service på Gotland för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Dag Hultemar 2014-18 Sista anbudsdag:

Läs mer

Upphandling av provningstjänster EMC

Upphandling av provningstjänster EMC ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1 (8) Dnr 16EV764 Upphandling av provningstjänster EMC Elsäkerhetsverket inbjuder er att lämna anbud på rubricerad upphandling i enlighet med detta dokument med bilagor. ELSÄK2000,

Läs mer

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Sidan 1 av 5 Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Lysekils kommun inbjuder er att lämna anbud på rubricerade upphandling i enlighet med detta dokument och bilagor. Förfrågningsunderlaget

Läs mer

2. Administrativa förutsättningar och krav

2. Administrativa förutsättningar och krav Förfrågningsunderlag 2016-04-18 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Upphandling Språk- och översättningstjänster Goran Alilovic 96-57-2015 Symbolförklaring: Sista anbudsdag:

Läs mer

Dnr SN13/25 RIKTLINJER. Riktlinjer för handläggning inom missbruks- och beroendevården. Antagen av socialnämnden 2013-11-07

Dnr SN13/25 RIKTLINJER. Riktlinjer för handläggning inom missbruks- och beroendevården. Antagen av socialnämnden 2013-11-07 Dnr SN13/25 RIKTLINJER för handläggning inom missbruks- och beroendevården socialnämnden 2013-11-07 Dnr SN13/25 2/6 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Mål och inriktning... 3 3 Utredning och handläggning...

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV 1(7) ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(7) Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingsförfarande

Läs mer

Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar

Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar 1(6) Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud om Neuropsykiatriska utredningar. Bifogat förfrågningsunderlag innehåller samtliga förutsättningar

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 1 (7) 1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 2015 2 (7) 1 Inledning Landstinget Västmanland införde från den 1 januari 2008 valfrihetssystem inom primärvården i enlighet med

Läs mer

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas.

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas. Inledning Anbudsgivaren svarar på ställda krav genom att fylla i efterfrågade uppgifter, redovisning direkt i formuläret eller som särskild bilaga där så efterfrågas. För hänvisningar se motsvarande avsnitt

Läs mer

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - Bemanning att utföra

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen Upphandling Södertörn inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande HVB samt boende med särskild service, enligt nedanstående instruktioner. Upphandling Södertörn

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon.

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Datum: 2012-11-30 Handläggare: Andreas Lövquist Diarienummer: 76/001. 170-12 Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Landskrona stad inbjuder till anbudsgivning gällande

Läs mer

2. Leverantörskvalificering

2. Leverantörskvalificering Förfrågningsunderlag 2016-02-01 Upphandlande organisation Upphandling Kommunförbundet Skåne Behandling i öppenvård för barn, unga och deras familjer samt vuxna. Skåne, Kronoberg och Halland 2016 - IFO

Läs mer

2. Leverantörskvalificering

2. Leverantörskvalificering Förfrågningsunderlag 2015-12-07 Upphandlande organisation Upphandling Kommunförbundet Skåne Behandling, utredning och omvårdnad vid HVB-hem för vuxna med missbruk/beroende. Skåne, Kronoberg och Halland

Läs mer

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977 Upphandling av grundläggande betaltjänster Diarienummer 07-10977 Innehåll 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 4 3.1 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.1.1 Underleverantörer...

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster Melleruds Kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster Diarie UH-2013-16 Ansvarig upphandlare Björn Lindquist Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Anbudsinbjudan. Psykiatritjänster för Kriminalvårdens region väst

Anbudsinbjudan. Psykiatritjänster för Kriminalvårdens region väst 1(9) Anbudsinbjudan Psykiatritjänster för Kriminalvårdens region väst Region Väst Regionkontoret Postadress Besöksadress Telefon Fax E-post Box 2562 403 17 GÖTEBORG Lilla Badhusgatan 4 031-752 88 00 031-752

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se.

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se. Upphandlingen omfattar en lärportal för kommunens förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Kontraktstid är fr.o.m. undertecknande

Läs mer

Vår referens Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t o m. Robert Eriksson, 08-797 64 76 Se U3.2 Se U3.3

Vår referens Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t o m. Robert Eriksson, 08-797 64 76 Se U3.2 Se U3.3 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 1 (6) Vår referens Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t o m Robert Eriksson, 08-797 64 76 Se U3.2 Se U3.3 STOCKHOLM - ARLANDA AIRPORT Konsultuppdrag Bussdepå

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala BRANDFÖRSVARET Handläggare Datum Dnr Lars Lidström 2015-05-07 RÄN-2015-349 0707-782404 ANBUDSINBJUDAN Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala Uppsala brandförsvar inbjuder er att lämna anbud i denna

Läs mer

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1 Boden-bolag 1 Ansvarig: Jörgen Eriksson INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRFRÅGAN SPECIALISTTJÄNST 3 1. BAKGRUND OCH ALLMÄN INFORMATION 3 2. SYFTE OCH TILLVÄGAGÅNGSSÄTT 3 3. UPPDRAGET 4 3.1 Uppdragsspecifikation

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190 Upphandling av teknisk konsult Diarienr 09-190 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

1. Generell del. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1.1 Allmän information Kommunförbundet Skåne

1. Generell del. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1.1 Allmän information Kommunförbundet Skåne Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-12-14 Upphandlande organisation Kommunförbundet Skåne Håkan Jönsson Upphandling Rollatorer Extern remiss Symbolförklaring: Texten ingår i annonsen Texten/frågan

Läs mer

Anbudsinbjudan avseende Leverans av kortämnen

Anbudsinbjudan avseende Leverans av kortämnen Sida 1 (6) avseende Leverans av kortämnen Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland inbjuder härmed till anbudsgivning avseende leverans av kortämnen enligt handlingarna i detta förfrågningsunderlag.

Läs mer

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV

Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV Förfrågningsunderlag Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV Bilagor: a) Avtal m avtalsbilagor 1-4 b) Blankett Ansökan om tillstånd att utföra servicetjänster c) Blankett Intyg d) Blankett

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Information om myndigheten Den upphandlande myndigheten: 212000-0555 Upphandlare: Andreas Holmer Telefon nr: 0370-377140 Upphandlingen inbjuder till anbudssökande gällande -

Läs mer

1 Avropsförfrågan, BI-system

1 Avropsförfrågan, BI-system 1/6 1 Avropsförfrågan, BI-system Specifika uppgifter för aktuell förfrågan Nr. 1 Beskrivning med uppgifter specifika för denna avropsförfrågan Avropets utskicksdatum 2 Myndighetens diarienummer för avropet

Läs mer

Förfrågningsunderlag: Valfrihet inom hemtjänsten i Krokoms kommun. Lag om valfrihet (LOV) gällande omvårdnad och/eller service

Förfrågningsunderlag: Valfrihet inom hemtjänsten i Krokoms kommun. Lag om valfrihet (LOV) gällande omvårdnad och/eller service Förfrågningsunderlag: Valfrihet inom hemtjänsten i Krokoms kommun Lag om valfrihet (LOV) gällande omvårdnad och/eller service Innehållsförteckning 1. Administrativa föreskrifter...3 1.1. Inledning... 3

Läs mer

1. Inbjudan. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 1.1. Allmän orientering 2014-04-29. Sista anbudsdag: 2014-06-02.

1. Inbjudan. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 1.1. Allmän orientering 2014-04-29. Sista anbudsdag: 2014-06-02. Förfrågningsunderlag 2014-04-29 Upphandlande organisation Skövde kommun Helena Sävefjärd Upphandling Psykologutredningar KS2014.0206 Sista anbudsdag: 2014-06-02 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller

Läs mer

Tilldelningsbeslut-Driften av Norrmalms grupp- och servicebostäder enligt LSS

Tilldelningsbeslut-Driften av Norrmalms grupp- och servicebostäder enligt LSS Norrmalms stadsdelsförvaltning Dnr 2017/166-2.2.2 Sida 1 (6) 2017-10-24 Handläggare: Christina Fagerström, Serviceförvaltningen: 08-508 11 846 Tilldelningsbeslut-Driften av Norrmalms grupp- och servicebostäder

Läs mer

Upphandling av administration av Telepriskollen

Upphandling av administration av Telepriskollen Diarienr 11-1283 Datum 2011-02-17 Upphandling av administration av Telepriskollen Förfrågningsunderlag Upphandling av administration av Telepriskollen Diarienummer 11-1283 Författare Anna-Karin Hellsten

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

1 Föreskrifter. 2 Denna förfrågan. 1.1 Information om enheten. 1.2 Upphandlingen. 1.3 Upphandlingens form. 1.4 Avtals typ. 1.

1 Föreskrifter. 2 Denna förfrågan. 1.1 Information om enheten. 1.2 Upphandlingen. 1.3 Upphandlingens form. 1.4 Avtals typ. 1. 1 Föreskrifter 1.1 Information om enheten Den upphandlande enheten: Box 224 90105 Umeå Energi är ett modernt energiföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och

Läs mer

1.0 Dagbehandling med skola för barn och unga inom Stockholms län

1.0 Dagbehandling med skola för barn och unga inom Stockholms län Huddinge kommun Utvärdering Lägsta pris Delat anbud Diarie UH-2015-019 Namn Öppenvård, Dagbehandling m skola och Dagverksamhet för unga Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska utvärderingsformulär.

Läs mer

Ytterligare information om Sjunde AP-fonden finns på www.ap7.se, där också Sjunde APfondens senaste årsredovisningar finns tillgängliga.

Ytterligare information om Sjunde AP-fonden finns på www.ap7.se, där också Sjunde APfondens senaste årsredovisningar finns tillgängliga. Bakgrund Sjunde AP-fonden har nöjet att bjuda in er att inkomma med anbud avseende hantering av fondens ekonomifunktion. Fonden efterfrågar en utkontrakterad ekonomitjänst där ni som leverantör ansvarar

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin från slutna behållare, tankar och fettavskiljare 1(9) Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin

Läs mer

Eskilstuna Energi och Miljö AB, inbjuder presumtiva anbudsgivare att lämna anbud på avtal för omhändertagande av deponiavfall.

Eskilstuna Energi och Miljö AB, inbjuder presumtiva anbudsgivare att lämna anbud på avtal för omhändertagande av deponiavfall. Eskilstuna Energi och Miljö AB, inbjuder presumtiva anbudsgivare att lämna anbud på avtal för omhändertagande av deponiavfall. Eskilstuna Energi och Miljö AB, benämns nedan som EEM. Lena Lindkvist Upphandlare

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för

Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för Dnr LiU-2008/00527 Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för Linköpings universitet INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER... 3 1.1 Inledning och syfte... 3 1.2 Upphandlande enhet... 3

Läs mer

Sista anbudsdag Upphandlingens namn Besiktningar - Tryckkärl, kokgrytor och säkerhetsventiler UH Inlämnat

Sista anbudsdag Upphandlingens namn Besiktningar - Tryckkärl, kokgrytor och säkerhetsventiler UH Inlämnat Inköpssamverkan Motala 1.0 Allmänna förutsättningar Krav 1.1 Förutsättningarna enligt dokumentet Förfrågningsunderlag accepteras/uppfylls. 2.0 Krav på leverantören Krav 2.1 Anbudsgivaren ska vara registrerad

Läs mer

Alingsås kommun. 1.0 Grundläggande krav. 2.0 Krav på tjänsten. Krav 1.1. Krav 1.2. Krav 1.3. Krav 1.4. Krav 2.1. Skakrav Familjerådgivning (2015.

Alingsås kommun. 1.0 Grundläggande krav. 2.0 Krav på tjänsten. Krav 1.1. Krav 1.2. Krav 1.3. Krav 1.4. Krav 2.1. Skakrav Familjerådgivning (2015. Alingsås kommun Skakrav Diarie 2015.302 Namn Familjerådgivning Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom att du

Läs mer

2. Krav på anbudssökande

2. Krav på anbudssökande Inbjudan 2015-12-17 Upphandlande organisation Härryda kommun Alexandra Dalle Vacche Upphandling Externt psykologstöd 2015KS519 Sista ansökansdag: 2016-01-18 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

Ett kontrakt för livet 2009 PARTER. (Institutionens namn och adress) Statens institutionsstyrelse (SiS)

Ett kontrakt för livet 2009 PARTER. (Institutionens namn och adress) Statens institutionsstyrelse (SiS) 1 Ett kontrakt för livet 2009 Överenskommelse mellan Statens institutionsstyrelse (SiS) och Kommunen beträffande den vård som ges med stöd av lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM) och bedrivs

Läs mer

Upphandling av tekniska konsulttjänster inom området telefoni. Diarienr 09-1376

Upphandling av tekniska konsulttjänster inom området telefoni. Diarienr 09-1376 Upphandling av tekniska konsulttjänster inom området telefoni Diarienr 09-1376 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll...

Läs mer

Informationsblad. Dnr:T2014-01327 Dnr:14V86 2014-08-26

Informationsblad. Dnr:T2014-01327 Dnr:14V86 2014-08-26 Informationsblad Ansökan för att bli godkänd entreprenör Stockholms stad avseende insamling av skrymmande hushållsavfall (grovavfall) inom Stockholms Stad 1(5) Upphandling tjänstekoncession avseende insamling

Läs mer

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-12-19 Upphandlande organisation Upphandling Västmanlands läns landsting Program för primärvården i Västmanland - LOV - 2017 Anette Öhrn DU-UPP16-0363 Symbolförklaring:

Läs mer

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER... Anbudsformulär 1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...3 2 KRAV PÅ ANBUDSGIVAREN...3 2.2 REGISTRERINGS-, SKATTE-

Läs mer

Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning.

Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning. Bilaga 1 - Upphandlingsrapport Sida 1 (7) Dnr 2.2-14/2016 2016-05-16 UPPHANDLINGSRAPPORT Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning. Inledning

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag 2012-06-11 Upphandlingsansvarig Gotlands kommun Upphandling Företagshälsovårdstjänster Carina Westergren Larsson SF 2012/23 Sista anbudsdag: 2012-07-09 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

1. Upphandling avseende Ledarskapsutbildning UGL - Utveckling av Grupp och Ledare

1. Upphandling avseende Ledarskapsutbildning UGL - Utveckling av Grupp och Ledare Förfrågningsunderlag 2015-11-19 Upphandlande organisation Skatteverket Upphandling UGL - Utveckling av Grupp och Ledare Maj Välimaa 131613036-15/21 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2015-12-16 23:59 Texten/frågan

Läs mer

1. Anbudsinbjudan. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 1.1 Allmänna föreskrifter Inledning Upphandlande myndighet

1. Anbudsinbjudan. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 1.1 Allmänna föreskrifter Inledning Upphandlande myndighet Förfrågningsunderlag 2015-06-02 Upphandlande organisation Kriminalvården Upphandling Chefscoachning Jill Hedström 2015-11177 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2015-06-30 Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR STEG 1

ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Polisens verksamhetsstöd Administration/Upphandling ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Bilaga 1 Diarienr (åberopas vid korrespondens) Ärendebeteckning 1 OMBUD MFL. Vårt ombud under anbudstiden är: Frågor med anledning

Läs mer

Anbudsinbjudan. Psykolog/psykoterapeut. Region Mitt verksamhetsområde Hinseberg. Upphandling Psykolog/psykoterapeut. Anbudsinbjudan.

Anbudsinbjudan. Psykolog/psykoterapeut. Region Mitt verksamhetsområde Hinseberg. Upphandling Psykolog/psykoterapeut. Anbudsinbjudan. Region Mitt verksamhetsområde Hinseberg Sidan 2 av 11 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN... 3 2. BAKGRUND... 3 2.1 INLEDNING... 3 2.2 UPPDRAGET... 3 2.3 UPPHANDLINGSFORM...

Läs mer

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Diarienummer 2015/136 RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Detta ramavtal, ( Ramavtalet ), har träffats mellan Tredje AP-fonden, ( AP3 ) och [firma leverantör] ( Juristbyrån ). 1. Bakgrund 1.1 AP3 har genomfört

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG AVTAL AVSEENDE JURIDISK KONSULT. Försvarsexportmyndigheten Fredrik Tellman Juridik +46 8 587 133 14 2012-10-16 FXM 2012/578:3

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG AVTAL AVSEENDE JURIDISK KONSULT. Försvarsexportmyndigheten Fredrik Tellman Juridik +46 8 587 133 14 2012-10-16 FXM 2012/578:3 1/9 Försvarsexportmyndigheten Fredrik Tellman Juridik +46 8 587 133 14 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Sista anbudsdag: 2012-10-29 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG AVTAL AVSEENDE JURIDISK KONSULT Försvarsexportmyndigheten Box

Läs mer

SOSFS 2009:27 (M) Föreskrifter och allmänna råd. Läkemedelsassisterad behandling vid opiatberoende. Socialstyrelsens författningssamling

SOSFS 2009:27 (M) Föreskrifter och allmänna råd. Läkemedelsassisterad behandling vid opiatberoende. Socialstyrelsens författningssamling SOSFS 2009:27 (M) Föreskrifter och allmänna råd Läkemedelsassisterad behandling vid opiatberoende Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens författningssamling (SOSFS) publiceras myndighetens

Läs mer

1. Upphandling av Jag-stärkande aktiviteter

1. Upphandling av Jag-stärkande aktiviteter Förfrågningsunderlag 2013-02-01 Upphandlingsansvarig Försäkringskassan Upphandling Jag-stärkande aktiviteter Annika Fridh 069608-2012 Sista anbudsdag: 2013-03-01 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller

Läs mer

Bilaga 3 Anbudsformulär

Bilaga 3 Anbudsformulär 1 / 5 Inledning Detta dokument används för anbudsgivning avseende ramavtal för BI-system och anger vilka uppgifter och redovisningar Anbudsgivaren ska lämna i anbudet. Samtliga, fullständiga, krav framgår

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar 1.0 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 INLEDNING Nacka kommun (Kommunen) gör Nacka till en attraktiv plats att leva, vistas och verka på. Kommunen är en av Sveriges mest expansiva kommuner. Inköp av varor

Läs mer

2. Leverantörskvalificering

2. Leverantörskvalificering Förfrågningsunderlag 2016-04-05 Upphandlande organisation Upphandling Kommunförbundet Skåne Social rehabilitering i arbetskooperativ eller motsvarande verksamheter för vuxna med missbruk/beroende (dygnsvård)

Läs mer

DATUM. UPPHANDLING Ekonomikonsulter för blandfinansierad verksamhet DATUM. Calona Ekonomikonsult AB

DATUM. UPPHANDLING Ekonomikonsulter för blandfinansierad verksamhet DATUM. Calona Ekonomikonsult AB DATUM HANDLÄGGARE, AVDELNING, TELEFON, E-POST Upphandlingsenheten Tfn: 08-678 56 94 catharina.oberg@pts.se 18 januari 2008 DIARIENUMMER 07-8521 Tilldelningsbeslut UPPHANDLING Ekonomikonsulter för blandfinansierad

Läs mer

Utvärderingsrapport för upphandling. DU-UPP Transport av avfall

Utvärderingsrapport för upphandling. DU-UPP Transport av avfall Utvärderingsrapport för upphandling DU-UPP13-163 Transport av avfall 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Upphandlingsobjekt 3 1.2 Upphandlande enhet 3 1.3 Ansvarig för upphandlingen 3 1.4 Projektgrupp 4 1.5 Typ

Läs mer

Upphandling av växtskötsel och fruktleverans

Upphandling av växtskötsel och fruktleverans Rapportnummer Datum 2009-03-09 Upphandling av växtskötsel och fruktleverans Upphandling av fruktleverans och växtskötsel Rapportnummer Diarienummer 09-629 ISSN 1650-9862 Författare Anna-Karin Hellsten

Läs mer

Rutin för samordnad individuell plan (SIP)

Rutin för samordnad individuell plan (SIP) Rutin för samordnad individuell plan (SIP) 1. Syfte och omfattning Enligt hälso- och sjukvårdslagen (HSL 16 kap 4 ) och Socialtjänstlagen (SoL 2 kap 7 ) ska region och kommun tillsammans ska upprätta en

Läs mer

Eskilstuna Energi och Miljö AB, benämns nedan som EEM. Lena Lindkvist. Upphandlare. Bilagor Anbuds- och prisformulär. Mall för upphandlingskontrakt

Eskilstuna Energi och Miljö AB, benämns nedan som EEM. Lena Lindkvist. Upphandlare. Bilagor Anbuds- och prisformulär. Mall för upphandlingskontrakt Eskilstuna Energi och Miljö AB, inbjuder presumtiva anbudsgivare att lämna anbud på leverans av en st. ny sopbil 3-fack enligt dessa administrativa föreskrifter och bilagor. Eskilstuna Energi och Miljö

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall Nacka kommun Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall Diarie TN 2014/175 Upphandlare Kenneth Lindrooth Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

9. Kravspecifikation kategori G Öppenvård 12-steg

9. Kravspecifikation kategori G Öppenvård 12-steg Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-02-29 Upphandlande organisation Sundbybergs kommun Ewa Johansson Upphandling Behandlingshem, boende och öppenvård till vuxna missbrukare SAN-0171/2015, Symbolförklaring:

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Upphandling av leverantörsinspektioner

ANBUDSINBJUDAN. Upphandling av leverantörsinspektioner BILAGA 4A TILL CIRKULÄR 09:86 1 (8) ANBUDSINBJUDAN Upphandling av leverantörsinspektioner 2 (8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄN INFORMATION... 3 1.1 Avtalsform...3 1.2 Avtalsperiod...3 1.3 Avropsordning...3

Läs mer

Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning

Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Kravspecifikation Uppdragsbeskrivning Tjänster Anordnare kan erbjuda tjänsten daglig sysselsättning

Läs mer

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är Ja, det är det vi menar.

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är Ja, det är det vi menar. FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2018-10-31 Ställ en fråga om upphandlingen här. Du kan se en lista med alla dina inskickade frågor här. Angående svaret avseende dokumentation: "Gällande

Läs mer

Administrativa villkor

Administrativa villkor Sida 1 (5) Administrativa villkor Datum 2010-01-20 Referenser Beskrivning Upphandlingsform Alingsås kommun upphandlar kostförsörjningen för grundskolan, gymnasiet, äldreomsorgens egna boenden samt barn-

Läs mer

Mobil: Anbud lämnas på del A (Floragården) Ja Nej. Anbud lämnas på del B (Hjortsberg) Ja Nej. Anbud lämnas på del C (Björkhaga) Ja Nej

Mobil: Anbud lämnas på del A (Floragården) Ja Nej. Anbud lämnas på del B (Hjortsberg) Ja Nej. Anbud lämnas på del C (Björkhaga) Ja Nej Entreprenad särskild boende mm sida 1 (8) Anbud särskilda boende mm Anbudsformulär Uppgifter om anbudsgivaren Anbudsgivare: Företagsform: Kontaktperson: E-post: Organisationsnummer: Behörig företrädare:

Läs mer

Upphandling av tjänster för avyttring av möbler och kontorsinredning

Upphandling av tjänster för avyttring av möbler och kontorsinredning Datum 2010-01-26 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Upphandling av tjänster för avyttring av möbler och kontorsinredning Upphandling av tjänster för avyttring av möbler och kontorsinredning Diarienummer 10-490/9.72

Läs mer

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan Vårdval Västernorrland Bilaga 1 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2017 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på Vårdgivare juridisk person

Läs mer