SJÖBO KOMMUN Kommunalt Pensionärsråd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SJÖBO KOMMUN Kommunalt Pensionärsråd 2013-12-03"

Transkript

1 Plats och tid Kommunhuset, Sjöbo, onsdagen kl Beslutande Berit Lundström Vård- och Omsorgsnämnden Bertil Schönbeck SPF samorganisation Stig Petersson Klubb 69 Sjöbo Gun Schakt Ö Färs Pensionärsförening Claes Silveby SPF Storken, tjg ers Henning Andersson PRO Sjöbo Kjell Petersson PRO Blentarp Gösta Arvidsson PRO samorganisation Ingegerd Olsson PRO Lövestad Maria Andersson SKPF Sjöbosektionen, tjg. ers. Ann-Christine Kullgren Vård- och omsorgsnämnden, ers Börje Olsson SPF samorganisation, ers. Evy Avenberg Klubb 69 Sjöboers. Knud Jensen SPF Storken, ers. Sten Lundberg PRO Sjöbo, ers. Jan-Erik Hansson PRO Blentarp, ers. Ann-Britt Nilsson PRO samorganisation, ers Helen Odéen Kanslichef Magnus Ekblad Konsumentrådgivare Cecilia Perry Medicinskt ansvarig sjuksköterska Kjell-Åke Nilsson Förvaltningschef Vård- och omsorg Kerstin Andersson Sekreterare Berit Lundström ordförande Kerstin Andersson sekreterare

2 Information om aktuellt inom kommunen Helén Odéen, kanslichef, informerar. Helén arbetar i den politiska organisationen. Kvarteret Viljan, detaljplan är klar. Ingen har hittills varit intresserad av att bygga på tomten. Kommunen är villig att hyra en del av en fastighet. Sjöbohem har varit tillfrågade men kan ej åta sig att projektet de närmaste åren. Förhandling fortsätter med Sjöbohem. Nytt Badhus skall byggas vid Färsingahallen som separat byggnad bredvid den befintliga. Positivt både för simklubben och ur folkhälsosynpunkt. Det blir en 8-banors; 25 m bassäng + rehab bassäng med höj/sänkbar botten samt barnbassäng. Bygget projekteras för tillfället. Lövestad skola är i stort behov av upprustning. Till våren beslutas om det går att påbörjas HT Det finns frågetecken om gymnastikhallen, om man skall bygga hallen bredvid behövs det ny mark. År 2012 skrevs en ny Lokalförsörjningsplan. I första hand skall kommunen använda sina egna lokaler, ej hyra externt. Sjöbohem, som äger f.d. Eiserlokalerna skall användas av en del av de föreningar som idag har sin verksamhet i hyrda lokaler i f.d. Johanssons Möbler. Flyttning väntas ske februarimars Fritidsgården, som också hyrde i Johanssons Möblers lokaler, flyttas till Sandbäcksskolan. Ungdoms/kulturhuset heter Navet och skall ha invigning i börjas på På Sandbäcksskolan finns numera F-åk. 3. Boende för ensamkommande barn startar verksamhet vid årsskiftet i paviljonger vid Ängsgården. Personlig assistans övergår i privat regi på entreprenad i februari IT-driften är planerad att övergå i privat regi framöver. Det är tänkt att de resurserna som finns idag skall användas på bästa sätt. Det är ej klart med någon leverantör, ej heller klart hur det skulle kunna se ut. Fr.o.m är Sjöbo egen Gymnasiekommun, göra om till produktionskommun. Numera får man söka gymnasieskola fritt. Varje kommun har ansvar för sina ungdomar. Kommunen tar över Malenagymnasiet; bygg/transport. Har även möjlighet för hotell/restaurang om det finns behov. Kommunen tar över personal och lokaler. Från årsskiftet samlas Föreningsbidragen hos kultur/turistavdelningen.

3 2014 är ett Valår. Det är både Eu-val och politiskt val. Det förväntas bli en lagändring. Framöver behövs det ändras från 49 till 31 ledamöter. Detta måste bestämmas senast Nämndsorganisationerna i övrigt ses över och förväntas bli klart före sommaren. Den nya organisationen skall starta redan , tidigare var det 1/11 som gällde. Räddningstjänsten; Sotningen tas över av Räddningstjänsten. Hans Lundqvist, Trelleborg har fått nytt avtal. Många ansöker om egen sotning. Förbundet har beslutat att själv ta över sotningen och avtalet har därför strukits. Eventuellt kommer Räddningstjänst sydväst att bildas framöver. Frågor: Finns det andra planer för Eiser-huset? Det är ej aktuellt med bowling för tillfället, det är dyrt i drift. Tips: Att påtala till politiker att många har intresse av bowling, åker idag till grannkommuner. Hur skall nuvarande lokaler i simhallen användas? Eventuellt skulle man kunna göra golv över och kan då användas till annan verksamhet. Ambulans ingår ej i Räddningstjänsten, är i Region Skånes regi. Stig Petersson påtalar att det är viktigt att bygga bostader i kv. Viljan då det pratas om bostadsbrist i Sjöbo. Stöd till föreningar? Magdalena Unosson är inbjuden till nästa möte för att informera. Informationsmöte; föreningar är inbjudna till Flora kl

4 Information om konsumentfrågor Konsumentrådgivare Magnus Ekblad informerar. Magnus har sin bas i Simrishamn men servar även Sjöbo kommun. Tel E-post: magnus.ekblad@simrishamn.se Konsumentinköpslagen; innefattar både lös egendom och husdjur. Kunden har enligt lagen rätt att reklamera vara upp till 3 år. En brytpunkt efter 6 månader då det är upp till säljaren att bevisa ursprungligt fel. Efter 6 månader är det konsumenten som får bevisa eventuella fel. Man får spara på kvitto för att bevisa reklamation upp till 3 år. Garanti; är frivilligt för säljaren. Det är frivilligt vad som står i garantin, det får dock ej vara sämre än konsumentlagen. Bytesrätt/öppet köp är frivilligt för säljaren. Konsumenten får be att få skrivit de villkoren på kvittot. Bruksanvisning skall finnas på svenska och skall följa med varan. Presentkort/tillgodokvitto är ogiltigt vid konkurs eller försäljning. Om giltighetstid inte är skrivit varar kortet 10 år. När man vill teckna extra försäkring bör man först kolla vad hemförsäkringen täcker. När det är fel skyltat eller fel i annonsblad kan inte kunden kräva ändring av priset. Vid rea skall det vara varor som ingår i det vanliga sortimentet, det är lag på att reapriserna skall vara tidsbegränsat i 2 månader. Kortbetalning; avgifter får inte tagas ut. Säljaren kan dock vägra kortbetalning under ett visst belopp. Vid inköp av begagnat gäller samma regler som när man köper nytt, dock får man ta hänsyn till varans ålder. Om man handlar med privatpersoner kan man inte hänvisa till konsumentlagen. Vid tvist får man gå till Tingsrätten. Det är alltid viktigt att få skriftligt på köpet. Vid köp på marknad gäller samma regler som vid andra köp. Distans/hemförsäljning; Ångerrätt 14 dagar. Man får dock själv stå för returfrakt. Säljaren sär skyldig att informera om ångerrätten. Om inte säljaren informerar är ångerrätten 1 år.

5 Om man blir uppringd av telefonförsäljare är det ofta svårt att komma ur ett abonnemang. Rekommenderas att ej tacka ja till gratisprov, då är det oftast svårt att komma ur. Det är alltid bra att få skriftligt och fast pris vid reparationer och renovering. Vid ungefärligt pris får säljaren lägga på högst 15% på priset. I annat fall måste säljaren alltid informera kunden. Säljaren bör avråda kunden om det blir för dyrt att utföra tjänsten. Vid struliga hantverkare är det alltid bra att få skriftligt på datum och pris. Kunden kan ta in annan hantverkare som färdigställer till den ursprungliga kostnaden. Vad gäller om man bryter förpackning? Endast vid köp på distans/internet går det att byta varan.

6 Information om läkemedelsuppföljningar på särskilda boenden Medicinskt Ansvarig Sjuksköterska Cecilia Perry informerar kom en lag att kommunerna måste ha uppföljningar på läkemedel. Sjöbo kommun har sedan ca 10 år tillbaka arbetat med uppföljningar tillsammans med Region Skåne och apoteket. Sjuksköterskorna på särskilda boende har ett formulär som man kryssar i. Läkemedelslista och formulär lämnas till apoteket. Apotekaren kontaktar läkare som då vid behov kan göra ändringar. Det brukar inte vara så mycket ändringar. Region Skåne bestämmer vilka apotek som får användas. Om en person bor i ordinärt boende får han/hon vända sig till sin ordinarie läkare. Apoteket hjälper också till med läkemedelsgenomgångar. Det är alltid läkaren som fattar beslut om ändringar. Under 2014 är det planerat att bli en nationell patientöversikt. Det finns då möjlighet att gå över landsgränserna för att läsa information.

7 Aktuell information inom vård- och omsorg Kjell-Åke Nilsson informerar. Sedan 2001 arbetar kommunen efter mottot Ett gott liv varje dag. Kommunen anställde då omsorgshandledare. Tillsammans med Enhetschefer/verksamhetschefer arbetar de hela tiden med förbättring och utveckling. I framtiden förväntas det att bli mycket ny teknik som t.ex. telefonen som påminner om läkemedel. Flexibilitet för att räkna ut tid, annan digital teknik, ev. robotar. All teknik måste provas noga. Idag används nyckelgömmor, som fungerar bra. Staten kräver ledningssystem, jämförelser och uppföljningar. Det tar mycket arbetstid. Verksamhetscheftjänsten för LSS är fortfarande ej tillsatt, avvaktar tills man vet ut den skall utformas. Måltidsverksamheten; det är viktigt att kvaliteten behålls och hela tiden förbättras. Heltidstjänster i vården; jobba för att få det att fungera bättre med t.ex. schemaläggningsprogram. Boendeformer; framtida behov av trygghetsboende, demensplatser, LSS-boende. Ett nytt LSS-boende byggs 2014 vid Björkbacken. Ev. utforma en enkät med förfrågan om vad kommuninvånarna vill ha för boende framöver. Daglig verksamhet, LSS och social psykiatri; behöver utvecklas framöver. LOV; kommunen har en del företag aktiva, skall titta på HSL under Rut-avdrag används ofta. Hemtjänst; eventuellt schabloninsatser, beslut i timmar utreds. Många kommunen har beslut i schabloner. Det är stora pensionsavgångar de närmaste åren. Det är viktigt att rekrytera rätt personer. Mer behov av hemtjänst och LSS-insatser kommer att behövas som är kostsamt. Kontinuerligt utbilda personal, till intern utbildning kan kommunen få statliga medel. Det finns behov att utbilda fler till Silviasystrar. Stig Petersson påtalar behov av större lokaler till gymnastik. Lokalerna på Kärnan räcker inte till. Det är viktigt med gymnastik även i rehabsyfte. Kjell-Åke Nilsson tar med sig synpunkterna och ser om det finns lösningar framöver.

8 Jan-Erik Hansson tar upp frågan om behov av lokal för pensionärsföreningen i Blentarp. Diskuteras om skolan kan användas. Ann-Christine Kullgren tror att det finns lokaler där som kan användas. Hon tipsar även om Biblioteket.

9 Övriga frågor Nästa möte blir tisdagen 4 mars Förberedande möte tisdagen 18 februari Berit Lundström tackar för det gångna året och önskar alla God Jul och Gott Nytt År.

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Pensionärsråd 2016-03-02

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Pensionärsråd 2016-03-02 Plats och tid Kommunhuset, Sjöbo, 2016-03-02 kl. 09.30-12.00 Beslutande Berit Lundström Vård- och Omsorgsnämnden (M) Margareta Olsson SPF Samorganisation Stig Petersson Klubb 69 Sjöbo Irene Erlandsson

Läs mer

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Pensionärsråd 2011-12-06

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Pensionärsråd 2011-12-06 Plats och tid Kommunhuset, Sjöbo, tisdagen 2011-12-06 kl. 09.30-11.30 Beslutande Berit Lundström Vård- och Omsorgsnämnden Bertil Schönbeck SPF samorganisation Stig Petersson Klubb 69 Sjöbo Birgit Andersson

Läs mer

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Pensionärsråd 2015-09-02

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Pensionärsråd 2015-09-02 Plats och tid Kommunhuset, Sjöbo, 2015-09-02 kl. 09.30 Beslutande Berit Lundström Vård- och Omsorgsnämnden (M) Stig Petersson Klugg 69 Sjöbo Claes Silveby SPF Storken Hans Carlsson PRO Sjöbo Kjell Petersson

Läs mer

KONSUMENTVÄGLEDNING. Konsumentvägledning finns i de flesta kommuner och vägledningen är gratis.

KONSUMENTVÄGLEDNING. Konsumentvägledning finns i de flesta kommuner och vägledningen är gratis. KONSUMENTVÄGLEDNING Konsumentvägledaren hjälper till med information om bl.a. konsumenträtt och vänder sig till både konsument och näringsidkare i Ger råd och tips om tester innan köp. om du har hamnat

Läs mer

De varor och tjänster vi behöver betalar vi med våra tillgångar, pengar.

De varor och tjänster vi behöver betalar vi med våra tillgångar, pengar. Konsumentkunskap Ordet konsumtion betyder förbrukning. Alla vi som använder saker och tjänster är konsumenter för vi förbrukar. De varor och tjänster vi behöver betalar vi med våra tillgångar, pengar.

Läs mer

Bilaga Von 49 Attestförteckning från 2012-05-01 inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde

Bilaga Von 49 Attestförteckning från 2012-05-01 inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde 12000 51-53, Förvaltningschef Administrativ chef 54, 61 12010 5208 4, Medicinskt ansvarig sjuksköterska Förvaltningschef 12020 10*, Administrativ chef Förvaltningschef 54, 61 10* Avseende ledamot i nämndens

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Vård- och omsorgsnämnden 2012-08-30 92

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Vård- och omsorgsnämnden 2012-08-30 92 Plats och tid Kommunhuset, Sessionsalen, kl. 18.30-20.10 Beslutande Berit Lundström (M) Lena Blennow-Andersson (M) Irene Norrman (M) Bodil Czernyson (C) Ethel Thulin (SJP) Yvonne Roos (S) Liz-Beth Persson

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 41 Kommunfullmäktige 2011-05-25

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 41 Kommunfullmäktige 2011-05-25 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo, onsdagen den 25 maj 2011 kl. 19.00-19.40, ajournering kl. 19.10-19.25 för utdelning av utmärkelsen Årets ambassadör. Beslutande Thomas Quist, ordförande Roger Karlsson

Läs mer

Leif Holmström konsumentvägledare Kalmar och Nybro kommun 2018-03-27 Vad har hänt sedan senast? Besökt nästan alla lokala pensionärsföreningar, stort gensvar Besökt flera träffpunkter Varit några gånger

Läs mer

Stöd till god man/sfvh inför ensamkommande barns 18-årsdag. Konsument Halmstad, budget- och skuldrådgivning

Stöd till god man/sfvh inför ensamkommande barns 18-årsdag. Konsument Halmstad, budget- och skuldrådgivning Stöd till god man/sfvh inför ensamkommande barns 18-årsdag Konsument Halmstad, budget- och skuldrådgivning Informationsmaterial för gode män/särskilt förordnade vårdnadshavare till ensamkommande barn I

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (14) 2011-03-17 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 13.30-16.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

Dagens Konsumtion. Som konsument ställs man inför en rad olika val. Det finns en rad olika aktörer som försöker påverka dessa val, t.ex. genom reklam.

Dagens Konsumtion. Som konsument ställs man inför en rad olika val. Det finns en rad olika aktörer som försöker påverka dessa val, t.ex. genom reklam. Dagens Konsumtion Som konsument ställs man inför en rad olika val. Det finns en rad olika aktörer som försöker påverka dessa val, t.ex. genom reklam. Tänk alltid igenom dina val en extra gång innan du

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2014-11-18 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2014-11-18, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Sylvia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-12-10 Blad 1 (16) Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 9.00-12.30 Beslutande Nils-Bengt Nilsson (C) Bernth Nygren (PRO) Christine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Arne Andersson, PRO Curt Henriksson, PRO Gunnar

Läs mer

Sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd Tid Onsdagen den 18 november 2009, kl. 13.30 15.30. Andréa Hellsberg, sekreterare

Sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd Tid Onsdagen den 18 november 2009, kl. 13.30 15.30. Andréa Hellsberg, sekreterare 1 (5) TINGSRYDS KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2009-11-18 Plats Sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd Tid Onsdagen den 18 november 2009, kl. 13.30 15.30. Närvarande Göran Andersson,

Läs mer

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö 2016-01-13 Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.14.00-15.50 Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens vice ordförande

Läs mer

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2015-09-02. Plats och tid Björkbacken Sjöbo, 2015-09-02, kl. 18.00

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2015-09-02. Plats och tid Björkbacken Sjöbo, 2015-09-02, kl. 18.00 Plats och tid Björkbacken Sjöbo, 2015-09-02, kl. 18.00 Ledamöter: Berit Lundström, Vård- och omsorgsnämnden Agneta Sifverson, RMR, Reumatikerföreningen Owe Alenheim, HRF, Hörselskadades Riksförbund Monica

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-16:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Ingegerd Torhall (L), Ann-Marie Alfredsson (PRO Rydöbruk), Christer

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Folkets hus salen, Sommarlust

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Folkets hus salen, Sommarlust PROTOKOLL 1 (8) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Folkets hus salen, Sommarlust Förtroendevalda Bo Silverbern (M), ordförande Marianne Eriksson (S) Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander,

Läs mer

Tommy Nilsson (S) ordförande kl 10.30-11.15, Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson, PRO

Tommy Nilsson (S) ordförande kl 10.30-11.15, Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson, PRO SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 Beslutande Lars-Göran Wiberg (C) ordförande kl 09.00-10.30 Ledamöter Ingegärd Jönsson PRO Pauli Petersson SPF Ulla

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Pensionärsrådet. ANSLAG/BEVIS Pensionärsrådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2014-03-12. Sida 1 av 13

Pensionärsrådet. ANSLAG/BEVIS Pensionärsrådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2014-03-12. Sida 1 av 13 1 av 13 Plats och tid Kommunhuset, Skurup kl. 13.30-16.00 Beslutande Ordförande Kerstin Löfström (PRO) Lilli-Ann Qvillberg (PRO) Ulla Olsson (PRO) Maj-Britt Hansson (PRO) Eva Sandberg (PRO) Gerd Ohlsson

Läs mer

Kristallen, plan 7 Meteoriten, Brotorget 1 i Lund Tisdagen den 25 november 2014 kl. 14.00 18.00

Kristallen, plan 7 Meteoriten, Brotorget 1 i Lund Tisdagen den 25 november 2014 kl. 14.00 18.00 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Kristallen, plan 7 Meteoriten, Brotorget 1 i Lund Tisdagen den 25 november 2014 kl. 14.00 18.00 Ledamöter Lars Bergwall (c) Kommunstyrelsen

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2007-08-23

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2007-08-23 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista Pensionärsrådet Beslutande Namn Knut Magnusson, ordförande (SPF) John Wallén (SPF) Karl-Axel Persson, (SPF) Herman Henriksson (PRO) Ragnar Olsson (PRO)

Läs mer

1. En konsument är en person som förbrukar varor och tjänster. 2. Ordet ekonomi betyder hushållning dvs att man hushåller med sina resurser.

1. En konsument är en person som förbrukar varor och tjänster. 2. Ordet ekonomi betyder hushållning dvs att man hushåller med sina resurser. 1. En konsument är en person som förbrukar varor och tjänster. 2. Ordet ekonomi betyder hushållning dvs att man hushåller med sina resurser. 3. Budget är en plan över inkomster och utgifter. Det kan t.ex

Läs mer

En presentation om dina rättigheter som konsument

En presentation om dina rättigheter som konsument En presentation om dina rättigheter som konsument Har du koll på vad som gäller om du har fastnat i en prenumeration av ringsignaler till din mobil? om du inte är nöjd med cykeln du köpte på Blocket? om

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2012-05-22 4 (8) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 22 maj 2012, klockan 10.00 11.35 Beslutande Anneli Bengtsson, ordf socialnämnden Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise Thyberg,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff,

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

AVSNITT 2. Avtal. Avtal. Koll på cashen 1

AVSNITT 2. Avtal. Avtal. Koll på cashen 1 AVSNITT 2 Koll på cashen 1 Ordlista 24-månadersavtal ett avtal där du binder dig att betala en viss kostnad i 24 månader, för till exempel en mobiltelefon. Abonnemang ett löpande avtal som ger dig tillgång

Läs mer

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Lars-Göran Wiberg (C) ordförande 1-6 Ledamöter Siv Nilsson PRO vice ordförande, ordförande 7-8 Solbritt Lindborg

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd Torhall (L),

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00 15.15 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, Reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Jonny Molander,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2009-11-12 18

Kommunala pensionärsrådet 2009-11-12 18 Kommunala pensionärsrådet 2009-11-12 18 Plats och tid Hjernet, 2009-11-12 kl: 09.00-10.50 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Siv Eriksson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Anne-Marie Mårtensson Kommunalpensionärerna, ersättare. Onslunda Pensionärsförening, ersättare. Brösarps pensionärsförening

Anne-Marie Mårtensson Kommunalpensionärerna, ersättare. Onslunda Pensionärsförening, ersättare. Brösarps pensionärsförening Rådsprotokoll 1 Närvarande: Åke Ranteg Ulf Persson Kjell Fröjd Gun Hedar Ordförande (m) Ledamot (c) Brösarps pensionärsförening Tranås pensionärsförening Tage Andersson SPF Klubb 67 Agne Persson Kommunalpensionärerna

Läs mer

Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) John Henriksson, omsorgschef Elisabeth Hulter, vik. nämndsekreterare

Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) John Henriksson, omsorgschef Elisabeth Hulter, vik. nämndsekreterare Tid och plats Måndagen den 17 mars 2007, kl 17.00-19.00 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 1-11 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand (spf) Gun Bodén (pro) Omsorgsnämnden

Läs mer

Hur kan kommunen påverkar situationen på Kävlinge vårdcentral

Hur kan kommunen påverkar situationen på Kävlinge vårdcentral Protokoll Kommunala pensionärsrådet Datum 2017-05-23 Närvarande Pia Almström (Ks ordförande), Catrin Tufvesson (Ks 3:e vice ordförande) Annsofie Thuresson (Sn ordförande) Christin Johansson (socialchef)

Läs mer

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2013-09-03. Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2013-09-03. Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00 Plats och tid Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00 Ledamöter Berit Lundström, Vård- och omsorgsnämnden Agneta Sifverson, RMR, Reumatikerföreningen Sven Göthe, DHR, De handikappades Riksförbund Owe

Läs mer

Enklare vardag för alla i en hållbar och öppen stad

Enklare vardag för alla i en hållbar och öppen stad Enklare vardag för alla i en hållbar och öppen stad www.goteborg.se Att vara vuxen innebär ett större ansvar för det som rör dina pengar och din konsumtion. Här får du lite värdefull kunskap på vägen in

Läs mer

Kristianstads ko m m u n

Kristianstads ko m m u n 7 Kristianstads ko m m u n SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsförvaltningen Kornmunala pensionärsrådet Närvarande ledamöter och ersättare Marianne Eriksson, ordförande omsorgsnämnden Greta

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Ljusdalssalen, 10:00-12:00 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Anna-Maria Winblad, PRO Sören Larsson, PRO Göte Burefjord,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-16:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd Torhall (L),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum Glan kl 09 00-12 00 Beslutande Övriga deltagande Stefan Carlsson, ordförande Börje Wåhleman Pentti Rantala, FFF Margareta Joge, SPF Gruvan Maivor Talsi, SPF

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (5) 2012-03-26 6-11 PENSIONÄRSRÅD

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (5) 2012-03-26 6-11 PENSIONÄRSRÅD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (5) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm, kl 09.00 13.00 Beslutande Lisbeth Lennartsson, kommunstyrelsen Torgny Johansson, SPF, BE Inga-Britt Goderlöv, SPF, NÖ Ingegerd Alderblom-Lindström,

Läs mer

Länspensionärsrådet 46 56

Länspensionärsrådet 46 56 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-12-10 Länspensionärsrådet 46 56 Tid: Fredag den 10 december 2010, kl. 09:30 12:10 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingskontoret, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-12-10 45 Plats och tid Rackstadmuseet kl 13.30-15.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Maj-Britt Ericson SKPF Rolf Nyhrén PRO Ulf Nilsson

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 (10) Datum Tid Kl. 13:00 16:10 Plats Beslutande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Jerry Mähler, verksamhetschef äldreomsorgen 15 närvarande Catrin Holm, verksamhetschef

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING Dagordning... 2 Information om föregående sammanträde... 3 Information socialnämnden... 4 Information från fritid- och kulturnämnden... 5 Information från byggnadsnämnden... 6 Besök

Läs mer

1 Uppgifter i reklam är i allmänhet inte bindande för annonsören. Priset bestäms först när kunden och säljaren möts och ingår avtal. Du kan därför inte kräva att få köpa en vara eller tjänst, till det

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.00-15.50 Beslutande Anders Svärd (S), ordf. Ida Andersson (C), tjg. ers. för Eva Olofsson (C), vice ordf. Ann Pettersson (M) Ingrid Ekström (SD) Krister Olsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 23-30 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande Curt B Gustavsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6 Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6 Plats och tid Hjernet, 2011-05-19 kl 09.00-11.30 Beslutande Mona Forsberg tj ersättare för Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Rättsutredning angående distansavtal och telefonförsäljning

Rättsutredning angående distansavtal och telefonförsäljning Riksförbundet för frivilliga samhällsarbetare 1 Rättsutredning angående distansavtal och telefonförsäljning Många gode män upplever ett ganska stort problem med telefonförsäljning och försäljning på stan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-05-31 1 (10) Plats och tid Munkberga, kl 13:00-16:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Ingrid

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-05-25 kl. 15.00-17.00. Protokollet skickas med post för justering. Sekreterare..

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-05-25 kl. 15.00-17.00. Protokollet skickas med post för justering. Sekreterare.. 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön kl. 15.00-17.00 Beslutande KPR Clas Nordevik, Stala PRO Jan Hansson, Morlanda PRO L-O Hermansson, Henån PRO Kenneth Ericsson, Orustp Florence W Göthe, SPF

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Siv Nilsson PRO ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt Lindborg (MP) Pauli Petersson SPF Heinz Quednau

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 Kommunfullmäktige

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 Kommunfullmäktige Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo, onsdagen den 23 februari 2011 kl. 19.00-19.45. Beslutande Thomas Quist, ordförande Yvonne Roos Ann-Christine Kullgren Stefan Lundgren Gunilla Quist Lundin Sven-Erik Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/10. Pensionärsrådet För Rådet för funktionshinderfrågor

Sammanträdesprotokoll 1/10. Pensionärsrådet För Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdesprotokoll 1/10 Tid och plats 2019-03-21, kl. 8.30 11.20 Borgmästaren stadshuset, Lysekil Ledamöter Pensionärsrådet Christer Höglind, PRO Lysekil Eva Leandersson, PRO Brastad Lena Rydenstam,

Läs mer

Lokala Diarienummer: Datum:

Lokala Diarienummer: Datum: Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Öster Protokoll 201 s-09-22 Tid Tisdag den 22 september 2015 kl. 10.00-12.00 ÖREBRO Plats Dojan, Ringgatan 32 Ledamöter och ersättare Ordi11a1ie Urban Boström,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 Tjustsalen, kl. 09.00-11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Mariann Båtman

Läs mer

Rätt försäkring för tv:n

Rätt försäkring för tv:n RAPPORT 23 december 2008 FI DNR 08-10495-000 KOV DNR 2008/1179 2008:21 Rätt försäkring för tv:n EN GRANSKNING AV ELEKTRONIKBRANSCHENS PRODUKTFÖRSÄKRINGAR OCH KONSUMENTVERKET Sammanfattning Konsumenter

Läs mer

Kristianstads. kommun. ll~.p.,ä. :lz,x.d.,cda.

Kristianstads. kommun. ll~.p.,ä. :lz,x.d.,cda. 2019-06-14 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, östra huset rum 107 Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gun Söderstedt. SPF Ann-Kristin Strömblad.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2016-08-11 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Helena Magnussons rum, kl 09:30 11:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO Elsy-Britt Fjällström, SPF JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Pejl på pengarna. Bra att veta för dig som blivit myndig. Tips om privatekonomi & konsumentfrågor

Pejl på pengarna. Bra att veta för dig som blivit myndig. Tips om privatekonomi & konsumentfrågor Pejl på pengarna Bra att veta för dig som blivit myndig Tips om privatekonomi & konsumentfrågor Budget- & skuldrådgivningen och konsumentvägledningen i Botkyrka kommun MÅNGA BÄCKAR SMÅ Många små kostnader

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-11-28 1 (11) Plats och tid Mogårdens samlingssal, torsdag 28 november 2013, kl 12:00 15:40 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE. Bo Brantmark, socialnämnden

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE. Bo Brantmark, socialnämnden Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ledamöter Ej tjänstgörande ledamöter Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf Molin,

Läs mer

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Plats Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (16) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 november 2016 kl 13:00-15.15 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 18 april 2011, kl. 13.30-15.30 Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl. 15.00 17.45 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg 1 (9) Datum Tid Kl. 08.30 11.50 Plats Beslutande Övriga närvarande Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Jerry Mähler, verksamhetschef äldreomsorg, ÄO Sofia Lindahl,

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

Konsumentköplagen. Oavsett var och hur man handlar. Tvingande Villkoren får inte vara sämre än lagens regler

Konsumentköplagen. Oavsett var och hur man handlar. Tvingande Villkoren får inte vara sämre än lagens regler Konsumentköplagen Konsumentköplagen Konsumentköplagen Oavsett var och hur man handlar. Tvingande Villkoren får inte vara sämre än lagens regler När gäller lagen? När en konsument köper lösa saker av en

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunfullmäktige

TOMELILLA KOMMUN Kommunfullmäktige : Plats och tid Folkets park i Tomelilla, den, kl. 18.00-19.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Stefan Larsson Kanslichef Christian Björkqvist Utses att justera Per-Martin Svensson (M)

Läs mer

Tid: 2009-11-26 Plats: Kommunhuset, Kolabacken

Tid: 2009-11-26 Plats: Kommunhuset, Kolabacken 1(5) M-nämnden M-förvaltningen Pensionärsrådet Tid: Plats: Kommunhuset, Kolabacken Närvarande: Carina Larsson, ordförande Birgitta Ericson Erch, vice ordförande Nils-Ola Roth, kommunstyrelsen Willy Olsson,

Läs mer

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö Beslutade Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik (PRO)

Läs mer

SJÖBO KOMMUN Vård- och omsorgsnämnden

SJÖBO KOMMUN Vård- och omsorgsnämnden SJÖBO KOMMUN Vård- och omsorgsnämnden KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Tid och plats: tisdagen den 28 april 2015 kl. 18:30 Sessionsalen Berit Lundström Ordförande Sekreterare Ärenden Enligt bifogad ärendeförteckning

Läs mer

FALKÖPINGS KOMMUN Biståndsenheten. Lättläst Information om äldre- och handikappomsorgen. Socialförvaltningen. Socialförvaltningen 2004-04-15

FALKÖPINGS KOMMUN Biståndsenheten. Lättläst Information om äldre- och handikappomsorgen. Socialförvaltningen. Socialförvaltningen 2004-04-15 FALKÖPINGS KOMMUN Biståndsenheten 1 Lättläst Information om äldre- och handikappomsorgen Socialförvaltningen Socialförvaltningen 2004-04-15 2 Innehållsförteckning sidan Kommunens vision för hemvård...4

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

KLOKA FRÅGOR KLOKA FRÅGOR. Om äldres läkemedelsbehandling att ställa i sjukvården

KLOKA FRÅGOR KLOKA FRÅGOR. Om äldres läkemedelsbehandling att ställa i sjukvården KLOKA Om äldres läkemedelsbehandling att ställa i sjukvården 1 KLOKA Kloka frågor vänder sig till dig som är äldre och som använder läkemedel. Med stigande ålder blir det vanligare att man behöver läkemedel.

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

LATHUND - ÖVERSIKT KONSUMENTLAGARNA

LATHUND - ÖVERSIKT KONSUMENTLAGARNA TP #4 Foto: Per Larsson/TT LATHUND - ÖVERSIKT KONSUMENTLAGARNA Konsumenter är extra skyddade i affärsrelationer med dig som näringsidkare. Det finns en hel del konumenträttigheter och skyldigheter för

Läs mer

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll Tid Måndag den 7 mars 2016 kl. 13.30-16.30 Plats Närvarande Ledamöter Kupolen, Rådhuset Marie Brorson, ordförande (S) Åsa Johansson, (FP) Johanna Reimfelt, (M) Anita Forsström, PRO Karin Sahli, PRO Britta

Läs mer

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved kl. 08.30 11.40 Bengt Petersson, ordförande Lena Åsberg, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Ulla Petersson, SKPF Pentti Kuhna, Finska

Läs mer

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20 sid 1 av 22 Plats och tid: Rådhussalen, klockan 13:30 16:00 Beslutande: Leif Håkansson Ordförande (S) Iréne Ahlstrand-Mårlind Ledamot (M) Berith Gustavsson (jäv 64) Vice ordförande (S) Tommy Alm (tom 66)

Läs mer

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Styrelsen i vår förening består av tre ledamöter, Patrik Ekström, Lena Nilsson och

Läs mer

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 15 februari 2018, kl 13.00-14.30. Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland PROTOKOLL 1 (7) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 11.50, Sammanträdesrummet, Café Finland Förtroendevalda Bo Silverbern (ON), ordförande Marianne Eriksson (ON) Anders Björklund (KS) Pensionärsrådets

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sessionsalen tisdagen den 28 april 2015kl. 18:30-20.00. 41-52 Kerstin Andersson. Jörgen Göransson (C) och Bengt Ohlsson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sessionsalen tisdagen den 28 april 2015kl. 18:30-20.00. 41-52 Kerstin Andersson. Jörgen Göransson (C) och Bengt Ohlsson (S) SJÖBO KOMMUN Vård- och omsorgsnämnden 2015-04-28 Plats och tid Sessionsalen tisdagen den 28 april 2015kl. 18:30-20.00 Beslutande Berit Lundström (M) Lena Blennow-Andersson (M) Jörgen Göransson (C) Katarina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.35 Bengt Petersson, ordförande 16-18 Kjell Thelin, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Magdalena Forsbäck, socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer