OM MILJÖ OM KLIMAT/HäLSA OM LAndSKAp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "OM MILJÖ OM KLIMAT/HäLSA OM LAndSKAp"

Transkript

1 OM RUMSLIGHET Vancouver och Medeltid ser mest spännande ut! Annars gillar vi att man kan smita emellan husen och bor gärna högst upp med balkong och sol. Vi bor längst ner i en mörk bostad nu! Jag föreslår medeltiden fast med gårdar på taken! Jag gillar Vancouver - man behöver inte gå så långt för att kryssa. Svårt att föreställa sig höghusen dock. Kanske en modell? Stråk är roligare än kvarter. Man får liksom leta sig fram! Jag gillar Vancouver - verkar luftigare på marken. Gillar även stråket - fina stråk. Mina favoriter är Vancouver och Medeltiden. Jag gillar en blandning av små och stora hus och tycker det är fräckt när man åker in i Göteborg och möts av Gothia Towers. Den känslan skulle man kanske kunna ha här? Ett par högre hus kan jag tycka vore fräckt. Jag tycker också att skalorna ser väldigt kraftiga ut. Är det en ny ättestupa ner från Vancouverskraporna ni tänker eller? Hur förhåller ni er till det här nya in om stadsplaneringen med human skala? Inte i en monsterstad. Anpassa, humanisera. Medeltiden - Kul förslag! / Petra. med större lägenhet. Jag gillar Medeltiden bäst. Vill ha 4 våningar på den lägre och 8 våningar på den högre. Inte 14 våningar. och för mycket plats tas för byggnadens gårdar. En blandning mellan Vancouver och Stråk vore perfekt. TYP 3 Medeltiden! Ja men inte i exempel 3 & 4 som verkar plottriga och svåra att orientera sig i - utöver de mer orienterbara exemplen 1+2 De skissade förslagen visar ju ett huvudtorg i områdets norra hörne, och där har jag ingen invändning. Platsen kan bli ett torg i bästa läge, vänt åt syd och väst. Ett stadsdelstorg samt gata längs sydöstra kanten (med grässluttningen på andra sidan). Även gatan längs områdets sydöstra kant (dvs. ungefär där gång/cykelväg går idag) borde vara en nyckelgata med generöst med lokalyta. Den här stan är så konservativ. Allt ska byggas som det har sett ut förut. Välj alternativ Vancouver! Bygg något nyskapande och luftigt för en gång skull! Bra förslag speciellt ex. 2+3, lite nytänk. Alla förslag skulle i sin omfattning och höjd skapa en spökstad. Röstar på Medeltiden. Trevligt att man satsar på högt och lågt i alla förslagen. Viktigt att man behåller en stadsmässig relativt traditionell kvartersstruktur. Förslag nr. 2, Stråk ser trevligast ut. Och blanda öppna gårdar med spännande passager och valv (Kungsladugård) med lite medeltidsinspiration (Klippan). Bra om det byggs som typexempel 4. Ja men bara om det byggs som typexempel 4! Fler högre hus! Ja då. Men ta ut svängarna mer. Min fru tycker om Medeltidsstaden. Förslag Röd och Grön är inte så oroligt uppbyggda. Lättare att orientera sig. Typexempel 3 Medeltiden är bästa alternativet i mitt tycke.

2 Det finns ett behov av mindre bostäder, stad, första lägenheten. Förslagen \ kvarteret\ och \ medeltiden\ ser intressanta ut och kommer säkert fungera bra. Mer än sex våningar hoppas jag inte det blir, fjorton våningar hoppas jag är ett skämt. Innergårdar i lagom storlek med en lagom stor innergård. Typ Kvarteret eller Stråket. Typ Stråket eller Medeltiden. Ett gemensamt torg med butiker och servicefaciliteter är bra om det når en kritisk massa. Jfr Axel Dahlströms torg som är hyfsat gentemot Flatås torg som är för litet. Hälsningar KG Personligen tycker jag att det kan räcka med gårdstanken. Vi gillar Vancouvermodellen Gatunätet, framkomlighet och läsbarhet/orienterbarhet bör vara grundläggande för den nya bebyggelsen. Givetvis bra att det planeras för klassisk blandstad (övriga Majorna är en förebild), d.v.s ge utrymme för verksamheter i gatuplanet. Höghus á la 14 våningar skapar i mitt tycke en känsla av anonymitet och distansering. Förslaget \ Medeltiden\ är bra förutom den stora skillnaden i antalet våningar mellan byggnaderna. De lägre, om jag har förstått det rätt, kommer att ha 2-3 våningar och de höga 14 våningar. Tanken kanske är att skapa en dynamik men jag anser att det vore bättre med maximalt 4 6våningar. Detta återigen med tanke på trygghetskänslan när man rör sig i \ stadens rum\. Med vänliga hälsningar, Katarina Palm I gamla fabriken kan t ex vara förskola, saluhall, kontorshotell för unga entreprenörer etc. Hej! Jag föreslår att det i samband med bostadsbygget också ges utrymme till en saluhall förslagsvis någonstans på de tomma ytorna eller parkeringarna bredvid systembolaget. Angående arkitektförslaget: Jag tycker \ Kvarter\ ser trevligast ut. Men varför inte ta det bästa av båda? Kör kvarter men låt husen närmast torget få högre och friare utformning. Hoppas arbetet går bra för er. Jag tror det är ett guldläge där många skulle vilja bo. Det verkar som ni inte vill bygga ytterligare ett förortsmässigt bostadsområde efter norra älvstrandsmodell. Den typen av nyfunkis tror jag folk är hjärtligt trötta på. Gärna tät kvartersstad i varierande höjder, från riktigt högt till lägre. Jag ser fram emot att se vilka planer ni har för området, men snälla, inga höghus! Jag gillar \ stråket\. Att flytta in förortsarkitektur. OM TRAFIK Färre bilar - fler cyklar! Bil är ofta en nödvändighet. Många jobbar långt bort. Mycket mer trafik Inga bilar

3 OM MILJÖ Tänk på grön energi från början innan man sätter käppar i hjulen för sig! Klippan är oerhört smutsigt och dekadent. I Vancouver finns hel-ekologiska varuhus. De liknar en saluhall med många näringsidkare som hyr in sig. Det finns allt från ekologiska kläder till mat Hur har ni tänkt kring det här med ekologi och stadsodling. Att bruka marken och reproducera sig är ju mer grundläggande i ett samhälle än hur bebyggelsen utformas. Jag är förvånad att hela fixbyggnaderna är borta i era skisser. Ska man ha kontinuitet och hållbarhet i miljön måste man även bevara! OM Klimat/Hälsa Vi oroar oss dock för klimatet på marken, att det blir blåsigt med de höga husen. Vi har erfarenhet av det. Blir det inte mörkt när ni bygger så högt? Varuhusen omges av fönster så det känns inte instängt. Hur beaktas solighet (in i lägenhet + på uteplatser), vindkänslighet, insynsutblickar motionärer Bör få mesta möjliga sol och troligen också relativt läigt till skillnad kanske från andra delar av området. Gräv ner vagnhallen. Tycker synd om de boende där! Mycket bullerproblem i området, viktigt att ha sluten husstruktur åtminstone mot leden. om Landskap Använd befintlig yta, gångvägar mm... Vi behöver ej ny trappa. och verksamheter + stråk. Förstörande av ett mycket vackert stadsrum - det öppna rummet som binder ihop Sandarna - Klippan Älven. Grönytor! Ja! Grön. Fler glada gröna torg med bord och bänkar. Jodå, verkar bli ett omväxlande kvarter med många möjligheter att strosa omkring. Bra, bara ni inte rör Sannaparken. Inga hus i parken tack!

4 med lekplats och utomhusgrill Ett stråk, som binder ihop Mariaplan samt Västra Kyrkogården med Klippan via området är naturligtvis mycket positivt för flanörer OM DET SociaLA Vi skulle gärna vilja flytta tillbaks till Majorna. Kvarter ser också instängt ut! Stängda gårdar = borgar. Det ser ut som borgar som överklassen kommer stänga in sig i. Ej förenligt med en öppen stad! Många äldre kan inte bo kvar i Majorna trots att de vill. Äldrekollektiv! Vi känner att vi måste flytta från Majorna då det är små lägenheter och vi inte har innergård. Vi har gård på taket, men den använder ingen. Den är även otillgänglig för vänner. Man vill träffas mer spontant. Jag gillar Kvarter då vi har barn och vill kunna släppa ut dem på en sluten gård och bara ha ett öga på dem. I ett stadsområde bör man kunna leva hela livet och i olika stadier av det. Därför är kvarter bra! Tack men nej tack till lägenhet i Majorna. Många knarkare, otryggt. Dags att rensa och skapa ordning i området hoppas jag. Tack Amad. Gårdarna ser lite instängda ut. Positivt med mer folk. Bra med förtätning. Området kan ju bara bli bättre. och man storhandlar inte utan detta är en mötesplats för småhandel och bekantskaper, man kanske fikar när man ändå är där. Jag bor i Masthugget och våra gårdar är tillgängliga genom valv för alla. Det bjuder in och tillgängliggör dem till andra. Jag föredrar detta! Om man bygger Medeltiden är det viktigt med balkonger och bänkar så man bara kan gå ut med sin kopp te och inte ta sig hela vägen till Sannaparken. Spontana mötesplatser utanför dörrn! Bra med fler bostäder! Ja, positivt. Majorna och Klippan har de perfekta förutsättningrna att bli en nöjesplats. Efterlikna Haga! Med café och kultur! Förslaget kvarter känns lite instängt Bra med nya hus för bostäder mm. Det kommer bli större klasskillnader i området pga. HSB. Mer stängt, bostadsrätt, community! Gärna om de har en human syn på boende. men alla ska få plats & vara med & få bo. Mera bostäder till hemlösa + ett asylboende TACK! Öppenhet viktig. Inte helt slutna gårdar som i idé nr.1 Positivt med högre befolkningstäthet Ja, kvar i Majorna Ja, fast nu är jag redan hemmahörande i Majorna. Ge liv åt en del av stadsdelen som inte är något alls idag. Viktigt att värna om öppenhet, liv och blandning av människor. Vi behöver fler bostäder (hyresrätter) Trevligt med nya bostäder istället för död industrimark, ex. på kvällar. Bor redan i Sandarna! i rätt pris till vanligt folk. Bra miljö för att förtäta stadsbebyggelse! Jag tror mig tyvärr inte ha råd att bo varken i bostadsrätt eller hyresrätt.

5 Ännu mer levande. Blandat levande område. Stor vikt vid integration. Jag tror att detta kommer påverka inte bara Majorna utan hela Göteborg. Mer liv i Majorna. Och kommer vara glatt och livfullt. Positivt. Levande Stadsdel. Ja! Trevligt läge i Majorna. Jag bor och här redan (i Klippan) och vill mycket gärna se en förtätning. Mycket människor. Man måste bygga upp arbetsplatser samtidigt, annars blir det ohanterligt. Skall tätorterna bli större och större och enligt mottot Hela Sverige skall leva Så måste människor flytta ut och inte ihop. Dags att inse detta! / Kjell Mott ordförande HGF Brännö-Sandarna. Positivt mer levande. Verkar bli levande torg! Öppenhet när man passerar. Typexempel 1 är ett fängelse! Till det positiva. Fler människor med nya hus. Positivt, mer liv runt Karl Johansgatans slut. Bostäder och jobb behövs. Hundcafé! Mycket positivt förutsatt att man får en levande funktionsblandning. Ja, det har potential. Men nästan alla nya områden tenderar att bli själlösa i nått halvsekel. Hur undvika detta? Annars kommer det spontana stadslivet att uppstå och frodas på gatorna. Ja, Majorna är toppen! Bra med blandning för alla generationer! Om Majornas atmosfär återspeglas i bebyggelsen Tyckte först att det lät jättebra att bebygga området som är tråkigt och mörkt för samvaro mellan olika generationer. Min bostadsrättsförening Skörden vid Kapplandsgatan fungerar väldigt bra i alla åldrar. Vi har redan så många slutna gårdar. Bra också med ambitionen om hög befolkningstäthet. Detta för att ge området så offentlig karaktär som möjligt och undvika karaktär av inåtvänt bostadsområde. Trygghetskänslan är viktig när man rör sig i \ stadens rum\. Det finns ju en orsak till att folk vill bo i t.ex. landshövdingehus som av många upplevs bidra till att skapa en känsla av gemenskap där man har det gemensamma uterummet som är kontaktskapande. Skulle kunna bli billigare lokaler till små kontor, ateljéer och andra verksamheter. Dels för att bevara kulturarv och dels för att motverka risken att skapa en livlös sovstad då allt blir nybyggt och hyrorna pressas upp så alla alternativa, spännande verksamheter får ge vika för mer kapitalstarka företag. och en profil för oss i Majorna. Jämför med hur man gjorde med Juvelfabriken på Hisingen. När man bygger stadsmässigt vid gator så tycker jag det är viktigt att fasaderna inte är avvisande slutna. Helst bör det finnas butiker men även gemensamhetslokaler, typ tvättrum och husentreer, kan utföras med uppglasningar så att gatan känns mer levande. Glöm inte verksamhetslokaler i bottenplan för en levande stadsdel. Jag jobbar med dans, rörelse och koreografi och brukar åka förbi där/här och drömma att jag hade en dansstudio. Hoppas det finns möjlighet till det! Hälsar Minna

6 OM GRANNSKAPET Vi bor på Gråberget och är lite oroliga över den vackra utsikten över inloppet. Höga punkthus i slänten mot Sandarna vore grymt mot människorna på Öckerögatan. Det känns redan instängt. Positivt, binder ihop Sandarna & Klippan med Majorna. Ta tillvara på det södra hörnet i området! Dvs. platsen närmast Sandarna. Skapa ett gent stråk därifrån mot norr-klippan. Det södra hörnet borde vara en nyckelplats i området, så att det inte bara blir en återvändsplats. Viktigt med koppling till Sandarna. Med två huvudnoder dvs. ett nordligt och ett sydligt torg samt en gen förbindelse dem emellan (t ex en nord-sydlig diagonal), borde göra mycket för att få området integrerat i omkringliggande områden. Typexempel 3 smälter bäst in i miljön, samma upplägg som Klippan. Typexempel 4 är allt för storstadsmässigt. Livsmedelsaffär typ större. Större matbutik! Till förstaden är ett i grunden helt fel grepp (Majornas/Kungsladugårds/Sannas karaktär elimineras). Det bästa med Sanna försvinner nu. Bygg de högsta husen i mitten eller mot vagnhallen. Hänsyn mot de som bor där nu! Gärna en stor matvaruaffär. Nu blir det ju ett underlag för det! Positivt. Främjad stadsdel. Viktigt beakta behovet av dagligvaruhandel. Större Coop butik önskas. Ja. Om man tar hänsyn till befintlig kvartersstruktur och traditionell bebyggelse kan det bli bra. Ja, gärna. Fantastiskt läge. Det förtätas ju på gott och ont beroende på hur. Möjligheten finns ju att binda samman Kungsladugård/Sandarna/Klippan kommunikationsmässigt Tillgång till både Älven/Klippan och Mariaplan och Sannaparken Bor nu på Karl Johansgatan men jag kommer närmare skog och mark vid Fix. Bor själv på Orustgatan och är uppvuxen i Sandarna så lite nytt är på tiden. men gärna några skyskrapor som syns till Vinga också. Håller helt med om grundidéerna att etablera stråk mellan främst Sandarna Klippan. Viktigt när det gäller Fixfabriken är att ta hänsyn till omkringliggande bebyggelse. Sedan är höga punkthus ett hinder för Kladugårds och Sandarnas kontakt med älvrummet. Härligt att se Stena glida ut under Älvsborgsbron! Tjings, Paul Detta hade varit bra för hela stadsdelen då närmsta saluhall finns vid grönsakstorget och majborna är både hemmakära och glada i maten. Även \ Vancouver\ ser spännande ut, fast den varianten tror jag hade passat bättre i innerstadsläge. Hejsan! Jag bor i Kungsladugård och hoppas även bo kvar där i många år till. Jag skulle personligen gärna se att den stilen av landshövdingshus som redan finns i stora delar av Majorna och Kungsladugård behålls. Jag undrar också om det är tänkt att uppdatera förbindelserna till Sannaskolan från det hållet? Det känns definitivt som det skulle behövas, eftersom i dagsläget får man

7 gå ner för en lerig backe som lätt blir isig på vintern. Det blev så illa att eleverna inte längre samlas på fotbollsplanen där när det är brandutrymning. Hej, jag vill veta om ni planerar att bygga på berget upp mot Öckerögatan som förslaget i gp visade för ett tag sedan. och gårdar är ju Majornas signum, så det tycker jag vi ska ha. (smuts) Novotel ligger här, tänk vad vi visar upp för sida till våra turister! (blandning små och stora hus) och tycker det är fräckt när man åker in i Göteborg och möts av Gothia Towers. Den känslan skulle man kanske kunna ha här? Jag gillar mest kvarter och stråk för de knyter an till Kungsladugård. OM Processen Vad bra att det kommit igång något för fixtomten. Utmärkt utställning som ni visade på biblioteket. OM Upplåtelseform Allmännyttans fastigheter, bostäder behövs hyresrätter. Viktigt att det blir hyresrätter Bra bostäder till bra pris till vanligt folk. Lagom standard. Men priset??? Fler hyresrätter måste byggas!! Från lokala Hyresgästföreningen. Synpunkt: Vi har här att göra med nybyggnad och förtätning. Den övergripande frågan är om det blir bostäder som kan avhjälpa den akuta bostadsbristen? Sanda bostäder till rimliga hyror? Portalparagraf för HGF. Helst blandning bostadsrätt/hyresrätt. och både hyres- och bostadsrätter. Bra med valmöjlighet till standard i lägenheterna! Synd att det inte är några hyresrätter inplanerade! Men tråkigt att det inte är några hyresrätter inplanerade, DET är vad som behövs, oavsett hur spännande arkitekturen är. Lycka till! Mvh Andreas och att det ska finnas olika typer av boenden i samma område för att minska segregeringen! PUSS!! Ytterligare åtminstone fem personer som uttryckte önskan om billiga hyresrätter verbalt.

8 OM Estetik Trevligt med riktiga sadeltak! Håller vattnet borta rent byggnadstekniskt! Helst vill man att fasaderna ska likna Kungsladugård med! Variation på material och fasader tack! Ej samma överallt och sterilt! Fasadernas utseende/skönhet är viktigare än huskroppens höjd, läge, vridning osv. Vi tycker nästan att det är ointressant vilken variant det blir. Det viktiga är fasaderna! Att det finns en hög detaljeringsgrad och sekvenser av olika intryck. Moderna fasader är så avskalade och tråkiga. Detta är det väsentliga att se till, inte typologin i fråga. Om ett hus knäcker i en vinkel och ett annat i en annan känns inte som det relevanta. Torget ser väldigt fint ut - medelhavskänsla och luftigt. Förfulningen får fortsätta Jag tror det blir bra att göra iordning området. Ja, känns modernt, fräscht och fint. Ja, älskar Majorna och Klippan och havet. Gammal och vacker stadsdel! Nej, jag bor bra och tycker om gamla hus. Rusta upp det befintliga. Placera förslagen på landet som förort. (det befintliga stadsrummet) med dess speciella karaktär historiskt och estetiskt. Jag skulle kunna tänka mig att bo i detta område för att det är modernt Figur 1 Fixskylten i bakgrunden, bra idé! Behåll den synlig! Gärna tegel/trä/puts blandat. och visuellt. Det tråkiga med nybyggnation är ofta avsaknad av verksamheter och för likartade hus. Blandstad! Ja, kan bli ett fint område till skillnad från idag. Kul att detta fula område byggs bort! Använd gärna material som inte är så moderna så att de är omoderna om tjugo år... så att man inte skäms som när man tittar på Avenyn. Lycka till! Behåll den fina fabriksdelen i hörnet Bruksgatan/Lantvärnsgatan. Dessutom blir det en mer spännande mix av nytt och gammalt. Bevara tegelbyggnaderna som fin funkis då jag finner den mycket snyggare än funkisstilen som finns i delar av Sandarna. (Höghus) Dom är så fula! Hej! Det här området är min favorit i hela Göteborg! Blev glad, nyfiken och undrande. Såg kaninerna och fixskylten först och sen väggmålningen med Mina i Mol. Det blev som en rebus för mig. Ni kommer bara att bygga nåt fult, det gör ni alltid. Hej! Lycka till och kämpa för att det ska bli fint (behålla befintliga stråk) fixa Fixskylten igen.

KOMMERSENS VÄRDEN. integrationsskapande mötesplats. ett konstverk som skapar livfullhet. en inkubator för nya företagare. med flera...

KOMMERSENS VÄRDEN. integrationsskapande mötesplats. ett konstverk som skapar livfullhet. en inkubator för nya företagare. med flera... KOMMERSENS VÄRDEN ett minne av trävaruindustri och blandstad en inkubator för nya företagare integrationsskapande mötesplats ett konstverk som skapar livfullhet ekologisk resursanvändning gratis integration

Läs mer

Vet du vad som planeras i Karlslund?

Vet du vad som planeras i Karlslund? Vet du vad som planeras i Karlslund? Det här är en illustration och visar endast exempel på hur området skulle kunna se ut. KOMPLETTERING AV VÅRD- OCH OMSORGSBOENDET SAMT NYA TRYGGHETSBOENDEN Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Arbetar i Fagersjö Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Otrygga sluttningar Brist på besöksparkering Ungdomar tycker om Lidl Positiva och negativa platser Positivt

Läs mer

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl 16-18 Deltagare: 16 personer, varav 9 killar, 7 tjejer Ålder: 15-19 år Workshopledare: Karin Andersson & Johanna Bratel, Disorder Deltagare

Läs mer

Dialogmöte Exercisheden

Dialogmöte Exercisheden Dialogmöte Exercisheden Anteckningar från möte #1 med allmänheten (21 januari 2017) Varför är vi här? Stadsbyggnadskontoret har bjudit in till ett antal dialoger kring utvecklingen av Heden på temat Vad

Läs mer

Våra drömmars Stockholm

Våra drömmars Stockholm STADSBYGGNADSKONTORET SIDAN 1 Våra drömmars Stockholm En utställning inom ramen för samrådet Arkitektur Stockholm Summering av åsikter och resultat fram till sista juli Kort fakta om utställningen Våra

Läs mer

Köpings fysiska miljö

Köpings fysiska miljö Köpings fysiska miljö Vi frågade vad ni tycker om Köping, här är era svar. 5 frågor och 300 svar Vi ställde fem frågor i en enkät om den fysiska miljön i Köpings tätort. Fortsätt scrolla nedåt så presenteras

Läs mer

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop ca 35 personer deltog i workshopen foto: Botkyrka kommun/tobias Fischer Hur ska framtida Tullinge se ut? Hur tätt ska det vara? Hur högt ska det vara? Hur grönt ska det vara? osv. Som utgångspunkt för

Läs mer

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Vuxna med barn under 15 Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Lidl är bra, men parkeringen är inte för stor Jag har fått nya vänner i och med asylboendet Vitsippor och

Läs mer

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop ca 50 personer deltog i workshopen Hur ska framtida Tullinge se ut? Hur tätt ska det vara? Hur högt ska det vara? Hur grönt ska det vara? osv. Som utgångspunkt för dialogen under Idévecka 2 fanns tre olika

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Utvärdering av Tölö ängar. Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg

Utvärdering av Tölö ängar. Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg Utvärdering av Tölö ängar Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg Upplägg av presentation 1. Kort om utvärderingen 2. Fakta om området 3. Utformningen av området och de boendes attityder 4. Sammanfattning

Läs mer

3 HUVUDSAKLIGA SIDOR BRF NYA MASTHUGGET QPG. 1 Gårdssidan. 2 Älvsidan. 3 Fjällgatssidan. Analys

3 HUVUDSAKLIGA SIDOR BRF NYA MASTHUGGET QPG. 1 Gårdssidan. 2 Älvsidan. 3 Fjällgatssidan. Analys 3 HUVUDSAKLIGA SIDOR En stadsdel i stadsdelen Nya Masthugget har en tydlig egen karaktär. Typiskt för sin tid, och fint utvecklad under åren. En karaktär värd att bevara. Trappande gröna gårdar Gårdar

Läs mer

Konsekvensanalyser. Expansion Allum/Kyrktorget. Blandstad Stråk Kyrktorget

Konsekvensanalyser. Expansion Allum/Kyrktorget. Blandstad Stråk Kyrktorget Konsekvensanalyser Expansion Allum/Kyrktorget Blandstad Stråk Kyrktorget Blandstad Stråk Kyrktorget Blandstad Blandstad STADSSTRUKTUR Centrala Partille har många större byggnader och fastigheter, men få

Läs mer

Synpunkter och förslag. till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen

Synpunkter och förslag. till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen Synpunkter och förslag till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen Från öppet hus 24 september 2015 Så här tycker boende i Eriksberg om utvecklingen av området sammanfattning från öppet hus 24 september

Läs mer

H-125. Skapad av: valleymountain. Ålder: 25. Stadsdel: Rosengård. Kategori: nybygge. Adress: von Rosens väg. Sida skapad: 18 december, 2011

H-125. Skapad av: valleymountain. Ålder: 25. Stadsdel: Rosengård. Kategori: nybygge. Adress: von Rosens väg. Sida skapad: 18 december, 2011 1 H-125 Skapad av: valleymountain Ålder: 25 Stadsdel: Rosengård Kategori: nybygge Adress: von Rosens väg Sida skapad: 18 december, 2011 Beskrivning: För mig handlar ett boende för unga inte bara om ETT

Läs mer

Bygg ett grönare Hägersten-Älvsjö! - Däcka över E4:an

Bygg ett grönare Hägersten-Älvsjö! - Däcka över E4:an Bygg ett grönare Hägersten-Älvsjö! - Däcka över E4:an Arkitekter, författare och kontakt Arkitektförslaget är gjort av Tanja Van De Meulebrouk & Valný Aðalsteinsdóttir på uppdrag av Vänsterpartiet Älvsjö-Hägersten.

Läs mer

Staden Ystad 2030. dokumentation från workshop den 23 april 2013

Staden Ystad 2030. dokumentation från workshop den 23 april 2013 Staden Ystad 2030 dokumentation från workshop den 23 april 2013 Workshopen är en del av den tidiga dialogen för fördjupningen av översiktsplanen för staden Ystad. Temat för workshopen var förtätning, fokus

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg

Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg 198 personliga intervjuer har genomförts på Wieselgrensplatsen med personer som åker spårvagn till och från Wieselgrensplatsen minst 1 gång i veckan.

Läs mer

Klarastaden. Perspektiv från Kungsholms strand

Klarastaden. Perspektiv från Kungsholms strand Klarastaden Perspektiv från Kungsholms strand Nytt förslag Klarastaden Stockholm växer och för att tillmötesgå befolkningstillväxten måste det byggas fler bostäder. Det mest hållbara sättet att göra detta

Läs mer

Omvandlingen av busstorget Skellefteås nya stadskvarter

Omvandlingen av busstorget Skellefteås nya stadskvarter 2012-01-25 Omvandlingen av busstorget Skellefteås nya stadskvarter Är det dags för Hallmans monumentalbyggnad från 1905 eller inte? Carl-Henrik Barnekow Utredning för omvandling av busstorget Bilden på

Läs mer

Ungdomar. Sammanställning Workshop Bygg ditt Fagersjö

Ungdomar. Sammanställning Workshop Bygg ditt Fagersjö Ungdomar Sammanställning Workshop Bygg ditt Fagersjö Beskriv Fagersjö med 3 ord Naturnära, lugna vyer, krångligt Lugnt, hemma, vänskapligt Gemenskap, hemma, säkerhet Fotboll, roligt, tryggt Känns tryggt

Läs mer

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04 Detta var bra 1 Precis allting! Det har verkligen varit två perfekta dagar 2 Bra övningar. Trevliga och berikande diskussioner. 4 Allting. Bra med möte ungdomar och vuxna. 5 Både föreläsningarna och de

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Farten med min vackra bräda Är obeskrivlig Men ändå så är det synen Som fångade mina ögon. Jag kollar på de andra. Så ser vilken fart de åker med. Men ändå

Läs mer

Ungas bild av sina stadsdelar

Ungas bild av sina stadsdelar Ungas bild av sina stadsdelar Dragonskolan Naturvetenskapsprogrammet åk 3 Hållbart samhällsbyggande Stadsdelar Umeås stadsdelar Bakgrund och kartläggning UMEDALEN VÄSTERSLÄTT MARIE- OMRÅDET BACKEN/GRUBBE

Läs mer

Medborgardialog den 28 september 2019, kl

Medborgardialog den 28 september 2019, kl ANTECKNINGAR 1(6) SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET 2019-10-08 Handläggare, titel, telefon Jackie Leiby, planarkitekt 011-15 13 53 Detaljplan för fastigheterna Mjölnaren 14 och 15 samt Bergsbron 7 Medborgardialog

Läs mer

Vad vill du att kvarteret Ärlan ska användas till?

Vad vill du att kvarteret Ärlan ska användas till? Totalt har 72 personer lämnat synpunkter via Netigate 40 Vad vill du att kvarteret Ärlan ska användas till? 35 34 30 31 29 29 27 25 20 15 17 12 13 18 17 17 15 Antal krysssvar Antal personer som kommenterat

Läs mer

RAPPORT STOCKHOLMARNA OM STATION STOCKHOLM CITY. Kund: Jernhusen Kontakt: Eva Eliasson Datum: 20 december, 2011

RAPPORT STOCKHOLMARNA OM STATION STOCKHOLM CITY. Kund: Jernhusen Kontakt: Eva Eliasson Datum: 20 december, 2011 RAPPORT STOCKHOLMARNA OM STATION STOCKHOLM CITY Kund: Jernhusen Kontakt: Eva Eliasson Datum: 20 december, 2011 Peter Blid Tel: 0739 403922 Peter.blid@novusgroup.se Annelie Önnerud Åström Tel: 0739 403761

Läs mer

Visa vad ni kan! Och var med i utställningen Trä äger!

Visa vad ni kan! Och var med i utställningen Trä äger! Visa vad ni kan! Och var med i utställningen Trä äger! Handbok för lärare och elever som vill lära mer om trä, trähus och hållbart byggande. - ett samarbete mellan Västarvet och Kultur i Väst Tycker du

Läs mer

Idéer och värden. Dokumentation från visionsworkshopar. februari/ mars 2015.

Idéer och värden. Dokumentation från visionsworkshopar. februari/ mars 2015. Idéer och värden Dokumentation från visionsworkshopar om Älvsjö Örby februari/ mars 2015. Bakgrund Stockholm växer. Ett politiskt löfte finns om att bygga 140 000 nya bostäder till år 2030. Älvsjö är

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande Blanketter för publikundersökning fanns att hämta på Bella Gästis och att ladda ned från hemsidan. 138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande (under perioden 9 juli 30 september hämtades ca. 4600

Läs mer

Program till Vision Luleå 2050

Program till Vision Luleå 2050 Program till Vision Luleå 2050 Alla ungas medskapande Start och uppväxt för alla Allas röst Entreprenörskap Smarta resor och transporter Vilja uppleva infrastruktur Bredd och spets God livsmiljö Klara

Läs mer

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal nya möten på historisk mark 1 STIFTELSEN STOR A SKÖNDAL VISION FÖR STADSBYGGANDE I STOR A SKÖNDAL GULLMARSPLAN GLOBEN Ett nytt område med nya möjligheter Innehåll

Läs mer

DIALOG SKÄGGETORP. Sammanfattning av workshop Stordialog

DIALOG SKÄGGETORP. Sammanfattning av workshop Stordialog DIALOG SKÄGGETORP Sammanfattning av workshop Workshop STORDIALOG SKÄGGETORP - GRUPPDISKUSSION 1. VAD TYCKER NI ÄR BRA OCH DÅLIGT I DE OLIKA ALTERNATIVEN? MER? MINDRE? HÖGT? GRÖNARE? LÅGT? BRA! DÅLIGT!

Läs mer

Vånings- och skuggstudie, vårdagjämning kl , skala 1:5000

Vånings- och skuggstudie, vårdagjämning kl , skala 1:5000 vatten vs stad - ett bebyggelseförslag till Norra Munksjön, Jönköping 1-2 våningar 3 våningar 4 våningar 5 våningar 6 våningar 7- våningar Sol- och skuggstudie Den nya bebyggelsen har ett våningstal mellan

Läs mer

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön juni 2011 Beredningen för infrastruktur och boende Innehåll 1 Uppdrag 5 1.1 Bakgrund, syfte...5 1.2 Metod och genomförande...5 1.3 Resultat...5

Läs mer

Känn dig som. hemma. på Östra Lugnet

Känn dig som. hemma. på Östra Lugnet Känn dig som hemma på Östra Lugnet Välplanerade bostäder och Gott om gång- och cykelstråk genom området. lummig småstadskänsla Härliga lek- och mötesplatser för hela familjen. Nu finns drömboendet inom

Läs mer

Pluggvar familjens bästa vän!

Pluggvar familjens bästa vän! Pluggvar familjens bästa vän! Välkommen till min skog och Pluggvars vänner! Historien om Pluggvar och det perfekta kastet Långt inne i den djupa skogen bor en lustig figur vars namn är Pluggvar. Pluggvar

Läs mer

De nya kvarteren i Råsunda

De nya kvarteren i Råsunda De nya kvarteren i Råsunda Här är Råsundasom allra mest Råsunda Mitt i hjärtat av Solna Historia Tidigare fotbollsstadion invigd 1937. I oktober 2012 flyttade Svenska Fotbollsförbundet och AIK till en

Läs mer

imagine tomorrow create for the future

imagine tomorrow create for the future Question today imagine tomorrow create for the future Sandåkern analyser och rekommendationer Social hållbarhet idag och imorgon WSP har tillsammans med Umeå kommun utvecklat ett analysverktyg för social

Läs mer

GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng

GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng PLATSEN Ett torg på vattnet Det som är unikt för Kristinehamns torg är att det är ett torg runt ett vattendrag. Varnan

Läs mer

efem arkitektkontor ab

efem arkitektkontor ab HERRGÅRDSBACKEN FLODA Sävespången Det sägs att man förr var tvungen att ta av mössan vid Floda Portar. På ett likande sätt skall de nya byggnaderna trappa ner och huka sig hövligt, för att inte störa viktiga

Läs mer

Södra Änggårdens centrum

Södra Änggårdens centrum Södra Änggårdens centrum Koncept Stadsplan i befintlig bebyggelse 1:8000 Typologier Mot Linnéplatsen och centrala Göteborg Denna stadsplan föreslår bostäder kring ett centrum kombinerat med verksamheter,

Läs mer

VY TVÄRBANETORGET MOT ENTRÉN TILL OMRÅDET OCH SALUHALLEN

VY TVÄRBANETORGET MOT ENTRÉN TILL OMRÅDET OCH SALUHALLEN VY TVÄRBANETORGET MOT ENTRÉN TILL OMRÅDET OCH SALUHALLEN 21 växtlighet och planteringar Längs de stora omgivande vägarna och järnvägen planteras rikligt med naturliga planteringar. Längs E4 kan befintliga

Läs mer

Tema: Arbete & Bostad

Tema: Arbete & Bostad - BLADET NR 67 Maj 2013 Tema: Arbete & Bostad 2 - B L A D E T - BLADET NR 67 Maj 2013 Många unga utan bostad Tema: Arbete & Bostad 189 000 nya bostäder skulle behövas i Sverige bara för att ge de ungdomar

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

TRO. Paula Rehn-Sirén. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet.

TRO. Paula Rehn-Sirén. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet. TRO Paula Rehn-Sirén Personer: Tove Robert Olivia DEL 1 (Vi befinner oss i ett trevåningshus.

Läs mer

Ungdomarnas Årstafält

Ungdomarnas Årstafält Trafikpedagog Åsa Lindgren asa.lindgren@tk.stockholm.se 08-50826542, 0761-226542 Ungdomarnas Årstafält Sammanfattning För att fånga ungdomarnas perspektiv på framtidens Årstafält togs kontakt med ungdomsgårdarna

Läs mer

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Yttrande över förslag till detaljplan för Östra Kvillebäcken

Yttrande över förslag till detaljplan för Östra Kvillebäcken Yttrande över förslag till detaljplan för Östra Kvillebäcken YimbyGBG YimbyGBG är ett nystartat tvärpolitiskt nätverk av medborgare som vill se mer tät, levande blandstad i Göteborg. Trots att kommunens

Läs mer

Yttrande över förslag till detaljplan för Sannegården Centrum

Yttrande över förslag till detaljplan för Sannegården Centrum Yttrande över förslag till detaljplan för Sannegården Centrum YimbyGBG YimbyGBG är ett politiskt obundet nätverk av medborgare som vill se mer tät, levande blandstad i Göteborg. Vi vill genom positiv,

Läs mer

Dokumentet är framtaget i syftet att ligga som underlag för utformning av bebyggelse och gaturum för Kärnekulla.

Dokumentet är framtaget i syftet att ligga som underlag för utformning av bebyggelse och gaturum för Kärnekulla. Dokumentet är framtaget i syftet att ligga som underlag för utformning av bebyggelse och gaturum för Kärnekulla. De öppna ytorna söder om Bränningeleden omvandlas till en helt ny stadsdel i Habo. Visionen

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2. Grupparbete workshop 2 BILDPROTOKOLL. Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2 2015-03-05

Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2. Grupparbete workshop 2 BILDPROTOKOLL. Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2 2015-03-05 Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2 Syftet med grupparbetet var att utifrån två framtidsbilder utveckla ett förslag. Framtidsbilderna visade två olika sätt att sammanfatta kunskap och idéer

Läs mer

Yttrande över program för stadsutveckling i Hammarkullen

Yttrande över program för stadsutveckling i Hammarkullen Yttrande över program för stadsutveckling i Hammarkullen YimbyGBG YimbyGBG är ett politiskt obundet nätverk av medborgare som vill se mer tät, levande blandstad i Göteborg. Vi vill genom positiv, konstruktiv

Läs mer

Förslag nytt bo i Od/Alboga

Förslag nytt bo i Od/Alboga 15-05-28 Förslag nytt bo i Od/Alboga Framtaget utifrån resultat av idéträffar FÖRSLAG TILL NYTT BO I OD / ALBOGA Träffar - Förslag - Fortsättning 2 x idéträffar Under april och maj har två idéträffar

Läs mer

LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE. funktion, konstruktion och estetik

LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE. funktion, konstruktion och estetik LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE funktion, konstruktion och estetik Bord 1 Skydd mot vind, fukt och kyla Vi som bor långt norrut på jordklotet har alltid behövt skydda oss mot kyla. För länge

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret Göteborg. Stadsbyggnadskontoret Göteborg

Stadsbyggnadskontoret Göteborg. Stadsbyggnadskontoret Göteborg Välkommen hem Äppelträdgården är inget vanligt bostadsområde, hastigt hoprafsat för att tjäna snabba pengar. Så vill vi inte jobba. Därför började vi med att verkligen tänka efter: hur ser ett optimalt

Läs mer

Ulls hus Campus Ultuna

Ulls hus Campus Ultuna Ulls hus Campus Ultuna Välkommen till Ulls hus på Campus Ultuna Den generösa innergården blir en grön oas mitt i den nya campusbyggnaden. Vackert beläget vid Almas allé, i anslutning till Undervisningshuset

Läs mer

Swedish 2014 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding

Swedish 2014 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding 2014 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript 2014 Board of Studies, Teaching and Educational Standards NSW Section 1, Part A Text 1 Angelica, om vi vill

Läs mer

Ombyggnad av Swedbanks fastighet vid Brunkebergstorg till bostäder i hyresrätt Motion (2010:10) av Teres Lindberg (S)

Ombyggnad av Swedbanks fastighet vid Brunkebergstorg till bostäder i hyresrätt Motion (2010:10) av Teres Lindberg (S) Utlåtande 2011:18 RV (Dnr 316-1080/2010) Ombyggnad av Swedbanks fastighet vid Brunkebergstorg till bostäder i hyresrätt Motion (2010:10) av Teres Lindberg (S) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Dialog med fokusgrupper

Dialog med fokusgrupper Dialog med fokusgrupper Vår 2016 Dialog med fokusgrupper Kopplat till arbetet med planprogram för Gottsundaområdet genomfördes våren 2016 ett antal dialoger med fokusgrupper. Fokusgrupperna valdes ut för

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Hur få Stockholm växa vackert? Hur bygga stadskvalitet för fler?

Hur få Stockholm växa vackert? Hur bygga stadskvalitet för fler? Hur få Stockholm växa vackert? Hur bygga stadskvalitet för fler? Vägar till stimulerande trivsam stad och mycket kundvärde för pengarna ulf.johannisson@telia.com 1 Stockholm skärgårdsstaden ulf.johannisson@telia.com

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Digitalt nyhetsbrev ska inspirera boende

Digitalt nyhetsbrev ska inspirera boende Hemsida Skicka vidare Prenumerera Avprenumerera Digitalt nyhetsbrev ska inspirera boende Nu kan du som är boende på Centrala Hisingen få ännu bättre information om vad som är på gång i ditt område. Pernilla

Läs mer

GULDMYNTSGATAN - WOODEN IT BE NICE. Smart Housing för unga - en temadag om framtidens boende

GULDMYNTSGATAN - WOODEN IT BE NICE. Smart Housing för unga - en temadag om framtidens boende GULDMYNTSGATAN - WOODEN IT BE NICE Smart Housing för unga - en temadag om framtidens boende Smart Housing för unga - en temadag om framtidens boende ALTERNATIV PUNKTHUS ALTERNATIV LAMELLHUS DETALJPLAN

Läs mer

Dialogforum i Grödinge- om Vårsta centrum och Bremora

Dialogforum i Grödinge- om Vårsta centrum och Bremora MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Referens: Josefin Adolfsson Dialogforum i Grödinge- om Vårsta centrum och Bremora Dag och tid Måndag 19 mars kl. 19-21 Plats Malmsjö skola Närvarande Ledamöter i dialogforum Boende

Läs mer

KVARTERET PARADISET ADAM & EVA JOHAN & THOMAS PROJEKTGRUPP 15

KVARTERET PARADISET ADAM & EVA JOHAN & THOMAS PROJEKTGRUPP 15 KVARTERET PARADISET ADAM & EVA JOHAN & THOMAS KVARTERET PARADISET Platsen Närheten till havet är det mest attraktiva med tomten på Eriksberg. Den har dockan, en framtida småbåtshamn på sin västra sida

Läs mer

ÄLVSJÖ STADEN. En stadsdel i förvandling. 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker

ÄLVSJÖ STADEN. En stadsdel i förvandling. 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker ÄLVSJÖ STADEN En stadsdel i förvandling 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker STADEN FLYTTAR TILL ÄLVSJÖ Med Öster om Älvsjövägen, söder om Solbergaskogen och strax nordväst om Älvsjö

Läs mer

Trygg stadsplanering enligt Hyresgästföreningen LITA

Trygg stadsplanering enligt Hyresgästföreningen LITA En sammanfattning 2 (12) Januari 2019. Kortversion av rapporten Trygg stadsplanering enligt Hyresgästföreningen LITA. Författare: Kenneth Berglund, utredare Stadsutveckling, Hyresgästföreningen, kenneth.berglund@hyresgastforeningen.se

Läs mer

Frihamnen Den nya hållbara och spännande stadsdelen i Göteborg nära vattnet, mitt i stan.

Frihamnen Den nya hållbara och spännande stadsdelen i Göteborg nära vattnet, mitt i stan. Frihamnen Den nya hållbara och spännande stadsdelen i Göteborg nära vattnet, mitt i stan. Välkommen till Frihamnen! Frihamnen är den nya hållbara och spännande stadsdelen i Göteborgs innerstad. Här har

Läs mer

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Innehåll Spår på CDn Titel Sidnummer 01 Alla är så ensamma här 2 02 Vi har letat 2 03 Rymdramsa 3 04 Raketbyggarna 4 05 Vi är på väg till rymden 5 06 Rymdvals

Läs mer

Maria. Trädgårdsstad BOSTAD HELSINGBORG

Maria. Trädgårdsstad BOSTAD HELSINGBORG BOSTAD HELSINGBORG Jurymotivering: Mariastaden i Helsingborg fortsätter att växa. Under året har NCC färdigställt ett 100-tal bostäder i en attraktiv mix av villor, radhus och kedjehus. Allt med den engelska

Läs mer

Förslag till beslut i stadsdelsnämnden Majorna-Linné

Förslag till beslut i stadsdelsnämnden Majorna-Linné Tjänsteutlåtande Utfärdat 2011-03-31 Diarienummer N135-0054/11 Utvecklingsavdelningen Ilona Stehn Telefon 365 80 00 (vxl) E-post: fornamn.efternamn@majornalinne.goteborg.se Yttrande angående program för

Läs mer

GLÄNTA. En öppning i den täta staden där historien möter vardagen

GLÄNTA. En öppning i den täta staden där historien möter vardagen GLÄNTA En öppning i den täta staden där historien möter vardagen Taklandskap Tak liknande omkringliggande byggnader Takterrasser för boende Biotoptak, fördröjning av regnvatten Koncept & innehåll Förklarande

Läs mer

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st 252st patientenkäter Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st Vi ber dig att fylla i följande sidor, dina synpunkter är viktiga. Dessa gör att vi hela tiden ska kunna

Läs mer

Vårt Sollentuna 2040 "Framtidsparken"

Vårt Sollentuna 2040 Framtidsparken Vårt Sollentuna 2040 "Framtidsparken" Av Max, Theo, Lina, Ronja. 8 an i Sollentuna Musikklasser Sr INTERVJU frågor och resultat Var ska Parken vara? - Viby, Ekbacken (nära busshållplats)? Norrviken, bakom

Läs mer

Medborgardialog Rådhustorget

Medborgardialog Rådhustorget Medborgardialog Rådhustorget Dialogen har genomförts i form av en webenkät och en synpunktskarta. Totalt har det kommit 106 svar. Sammanställning av enkätsvar Enkäten har funnits tillgänglig på Umeå kommuns

Läs mer

lidingö Lokalfakta Dalénums kontorshotell

lidingö Lokalfakta Dalénums kontorshotell lidingö Lokalfakta Dalénums kontorshotell Fastighetsbeteckning: Aga 1 Agavägen, Lidingö Byggnadsår: 1934 Lediga lokaler: från ca 12 m 2 Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse Kontakt: JM AB, Fastighetsutveckling

Läs mer

Analys av placering inför eventuell tillbyggnad på Södertorpsgården.

Analys av placering inför eventuell tillbyggnad på Södertorpsgården. Analys av placering inför eventuell tillbyggnad på Södertorpsgården. Södertorpsgården är ett seniorboende i nördöstra Hyllie. Inför en eventuell utökning med trygghetsboende studeras olika placeringar

Läs mer

Max Märkel Arkitektur Lunds Universitet URBAN COMPACT LIVING. Radhus på Höjden

Max Märkel Arkitektur Lunds Universitet URBAN COMPACT LIVING. Radhus på Höjden Max Märkel Arkitektur Lunds Universitet URBAN COMPACT LIVING A11 Ateljé Y Radhus på Höjden URBAN COMPACT LIVING Radhus på Höjden Max Märkel 2012 Arkitektur Lunds Universitet A11 Ateljé Y kvarteret kråkelyckan

Läs mer

Medborgarmöte för Centralskolans tomt, kv Neptunue, Svedala tätort, Svedala kommun

Medborgarmöte för Centralskolans tomt, kv Neptunue, Svedala tätort, Svedala kommun 2012-11-29 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte för Centralskolans tomt, kv Neptunue, Svedala tätort, Svedala kommun Plats och tid: Naverlönnsalen, Kommunhuset, Svedala kl.19:00-21:00 Närvarande: Åhörare:

Läs mer

PM Integrerad barnkonsekvensanalys för Stockholmshems huvudkontor. Del av kv Måsholmen 21 steg 2

PM Integrerad barnkonsekvensanalys för Stockholmshems huvudkontor. Del av kv Måsholmen 21 steg 2 Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se PM Integrerad barnkonsekvensanalys för Stockholmshems huvudkontor. Del av kv Måsholmen 21 Beställare: Stockholmshem,

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET. Program för Aspudden och Midsommarkransen Sammanställning från tidigt dialogmöte på Konstfack 2012-04-16

STADSBYGGNADSKONTORET. Program för Aspudden och Midsommarkransen Sammanställning från tidigt dialogmöte på Konstfack 2012-04-16 STADSBYGGNADSKONTORET Program för Aspudden och Midsommarkransen Sammanställning från tidigt dialogmöte på Konstfack 2012-04-16 Bildcollage från kvällen Kvällen, som hade temat Du får snart fler grannar,

Läs mer

Fint eller fult Trivsamt eller tråkigt. Arkitektur och stadsstruktur Värden

Fint eller fult Trivsamt eller tråkigt. Arkitektur och stadsstruktur Värden Fint eller fult Trivsamt eller tråkigt Arkitektur och stadsstruktur Värden Undersökning: Ett nytt hus ska byggas nära din bostad Vilket hus föredrar du? Över 1000 svarande 2009, UK ulf.johannisson@telia.com

Läs mer

Västra Varvsgatan 19. Malmö 545 kvm

Västra Varvsgatan 19. Malmö 545 kvm Västra Varvsgatan 19 Malmö 545 kvm Diligentia: Fastigheter som gör skillnad. Diligentia är en av Sveriges största fastighetsägare. Beståndet utgörs av ett balanserat innehav av kontorsfastigheter, köpcentrum,

Läs mer

FlYGVY över NYA ERIKSBERG

FlYGVY över NYA ERIKSBERG FlYGVY över NYA ERIKSBERG individuellt utformade tjänster. 2030 är det en självklarhet att inte behöva äga en bil. 8/ En stadsdel med mänsklig skala Nya Eriksberg planeras utifrån människans perspektiv

Läs mer

MAXA STADEN Jenny Ackemar // Saara Franzelius Chalmers Tekniska Högskola

MAXA STADEN Jenny Ackemar // Saara Franzelius Chalmers Tekniska Högskola Jenny Ackemar // Saara Franzelius Chalmers Tekniska Högskola TEATER // KONSERT Barn Barn Aktör Sport Barn Aktör Sport Barn Aktör Sport Arbete Barn Aktör Sport Arbete Odling ARENA PARKERING BUFFERGRÖNT

Läs mer

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd Brf lomma läge Bofakta 6,2 takhöjd Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Återbruk av pappersbruk. En ny stadsdel på 24 hektar skall utvecklas ur ett äldre industriområde!

Återbruk av pappersbruk. En ny stadsdel på 24 hektar skall utvecklas ur ett äldre industriområde! Vision 2.1 Denna Vision är ett levande dokument och ett arbetsredskap för att utveckla en ny attraktiv stadsdel. Det innebär att Visionen kommer uppdateras allt eftersom utvecklingsprocessen fortsätter.

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Utvärdering. Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen. Tilldelning, motivering och bedömning

Utvärdering. Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen. Tilldelning, motivering och bedömning Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen Utvärdering Tilldelning, motivering och bedömning 1(6) Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen Utvärdering Bakgrund Helsingborg stad bjöd genom enheten för mark

Läs mer