Vårt Sollentuna 2040 "Framtidsparken"

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vårt Sollentuna 2040 "Framtidsparken""

Transkript

1

2

3 Vårt Sollentuna 2040 "Framtidsparken" Av Max, Theo, Lina, Ronja. 8 an i Sollentuna Musikklasser Sr

4

5 INTERVJU frågor och resultat

6 Var ska Parken vara? - Viby, Ekbacken (nära busshållplats)? Norrviken, bakom Sankt LarsGården (nära busshållplats)? Resultat: Vi fick flest röster på Viby, men den största delen som svarade på enkäten kommer också från Viby.

7 Varför ska parken vara där? Resultat: -"eftersom jag bor i viby och det är nära" Vi kände att det inte är en riktig anledning eftersom nog alla vill ha en park nära där man bor. - "viby är för instängt" eller "det är krångligt att ta sig till viby" eller "man kan ta sig till Sollentuna kyrka på fler sätt än viby" De som svarade detta bor på andra ställen än Viby. Vi tyckte det var en mer rimlig anledning till varför man ville ha parken där man ville och därför valde vi att ha våran park i Norrviken.

8 Hur gammal är du? Resultatet: Människor i alla åldrar mellan år svarade på enkäten. Detta var jättebra för oss eftersom vi vill bygga en park för just alla åldrar. Vi var glada för att få svar från alla åldrar då man får så många och olika perspektiv och vi förstår bättre vad alla olika åldrar vill ha i en park.

9 Var bo du? Detta var en hjälpsam fråga för oss eftersom att vi då fick reda på att varför Viby hade flest röster grundade sig i att majoriteten som svarade bodde just där. Och de som inte bodde i Viby hade en rimligare anledning till varför de inte ville ha parken där.

10 Fråga 5 Vad tycker du ska finnas i en park? (vi hade många alternativ) Resultat: De flesta procenten av svaren hamnade på dessa alternativ: Motion, utegym Stolar med värme Grillplats Gräsplätt Vacker miljö Parkbänkar med bord Fotbollsplan Lekplats Hinderbana

11 Vad vill du inte ska finnasjjen^arm Resultat: För oss är det viktigt att alla parkbesökare är nöjda och vilja komma tillbaka. Vi vill inte att folk ska känna sig avskräckta. De som svarade ville inte ha: - skräp - bli störda av högljudda barn - rökare eller kriminalitet Vi har redan tagit ett beslut om att förbjuda rökning i våran park.

12 Motion, utegym -78 (57,8 %) enkät Grillplats Kiosk Fotbollsplan Basketplan Lekplats "Fågelbos"gunga/"kina"... Nära till badplats Hinderbana Solstolar Isbana Nära till hundrastgård Gräsplätt Tennis/badmintonbana Vacker miljö Trampolin Parkbänkar med bord Inomhushall (konstgräs) Kinagungor h-47 (34,8 %) 43 (31,9 %) 33 (24,4 %) 31 (23 %) -43 (31,9 %) 1-51 (37,8 %) -30 (22,2 %) -33 (24,4 %) 36 (26,7 %) 20 (14,8 %) 26 (19,3 %) 1-17 (12,6 %) -7 (5,2 %) h-1 (0,7 %) h-1 (0,7 %) Allt 1-1 (0,7 %) 1-1 (0,7 %) Opera! -l (0,7 %) Cafe 1-1 (0,7 %) Viby 1-1 (0,7 %) Mycket soptunnor 1-1 (0,7 %) 1-1 (0,7 %) Belysning och konstverk 1-1 (0,7 %) 1-1 (0,7 %) Soptunnor!!! Superviktigt!! 1-1 (0,7 %) 1-1 (0,7 %) 71 (52,6 %) 83 (61,5 %) F-99 (73,3 %) 95 (70,4 %) (76,3 %)

13 I'

14 Den första delen, så kallade "chili delen", finns varken lekplatser eller är anpassat för sportaktiviteter. Det var många som ville ha fin miljö, grillplats, parkbänkar med bord, gräsplätt och stolar med värme. I denna del av parken ska det finnas en stor gräsplätt där man en fin dag kan ta med sig sin picknickfilt och ha picknick och njuta, eller vad man tänker sig vilja göra. Vi vill också att det ska finnas flera grillplatser med bänkar runt om där man kan grilla sin mat. Parkbänkar med bord där man ska kunna sitta och äta, prata eller spela kort etc. ska det finnas gott om. Många ville ha stolar med värme (till de kalla delarna av året) så vi löser det med värmepaneler under bänkarna styrda av solceller. Såklart ska allt detta inte vara gjort utav någon stål eller plast, utan trä.

15 forts. Del 1 För alla som besöker parken under sommaren vore det lite kul att erbjuda tillgång till en kiosk där man köpa glass eller liknande. Men för att vi ska hålla kvar i hållbarhet i parken så ska det inte säljas plastartiklar eller kött i denna kiosk. Även parasoller kommer vara tillgängliga att låna i kiosken. Många vill ha en vacker miljö i parken vilket kan betyda att det är rent och det är fint med växter och liknande. Vi hade tänkt oss att ha körsbärsträd i denna delen för den vackra miljön. När det är mörkt tänds vackra ljusslingor i träden. Ljusslingorna vill vi ska vara drivna av solceller. Vi hade tänkt ha många soptunnor och sopsortering i denna del eftersom det är troligen här det kommer finnas mest skräp och saker som behövs sorteras. Det speciella med dessa soptunnor är att man öppnar dom själv antingen med foten eller med en lucka så att fåglar inte kan komma in. Sedan uppe på dessa soptunnor ska det finnas solceller som fångar upp solenergi. Med detta håller vi det fint i parken och tänker på det ekologiska.

16 För att skilja på barn och ungdomar/vuxna hade vi tänkt att ha en del för lekplats och en del för sport och liknande. Dels för att yngre barn inte ska behöva skada sig och för att andra inte ska behöva störas av barn som springer runt och leker. För alla barn hade det varit spännande och roligt med en stor, unik och rolig lekplats. Med många färger och olika platser att vara på. Så vi hade tänkt först att ha en jättestor lekställning med olika små torn uppe i ställningen och massor av rutschkanor. Några rutschkanor ska ha tak över sig så att man kan åka hela året utan att det är blött eller is där man åker. Ställningen ska vara byggd av trä med undantag av delar som måste vara av återvunnen plast, som t.ex rutschkanor. Rutschkanorna ska helst inte vara i plåt eftersom att det blir väldigt stekande varmt om solen ligger på. Sedan ska det finnas gungor av trä och återvunnen plast. På kartan ser ni flera saker som vi vill ha med. Underlaget under hela lekplatsen ska vara av återvunna gummiplattor som finns att köpa.

17 De yngre barnen har ju med sina föräldrar till parken. Dessa föräldrar måste kunna ha något att sitta på. Därför har vi tänkt oss enkla parkbänkar av trä som står runt om lekplatsen så att föräldrar kan hålla koll på sina barn. Med fina träd vid bänkarna så skapar vi en vacker miljö. Över vissa bänkar runt lekplatsen hade vi tänkt att det skulle kunna finnas ett skuggtak över ifall det är någon som inte vill sitta i solen. Till detta kan vi utnyttja solceller. Vi sätter solcellerna på skuggtaken för att få el till belysningen i lekpark-delen. I denna del vill vi också ha många soptunnor som är smidigt gjorda för att inte fåglar ska komma in i soptunnorna. Med många soptunnor kan vi hålla det rent i parken! Vi hade tänkt ha vattensputare i lekparken för alla barn, men kände att det blev onödigt att behöva riva upp marken och fixa med rör, dessutom är det onödigt att slösa på vårat vatten.

18 Del 3 I denna del av parken vill vi kunna få med alla åldrar som vill röra på sig. Vi vill ha en fotbollsplan och undvika konstgräs som både är dåligt för miljön och väldigt dyrt. Vi vill även placera ut en basketplan med miljövänlig yta och ett nät för tennis och ett för badminton/volleyboll. Ett utegym ska vara på plats. Det är byggt av stål eftersom stål kan återanvändas oändligt många gånger även fast det behövs mycket till att tillverka/forma det, vilket funkar då gymmet är en liten del av parken. I våran sportdel skulle vi även vilja ha en hinderbana. Här vill vi ha en hinderbana som är ansträngande och rolig för både unga och vuxna. Man kan ha olika nivåer på hinder, olika klätterväggar, balanshinder etc. Detta är kul för både träning och motivation. Hinderbanan hade vi tänkt ska vara byggt av trä. För att lägga ett underlag under hela sportdelen som är miljövänligt tänkte vi lägga samma återvunna gummiplattor som i lek-delen fast i svart. Underlaget vill vi lägga på hela ytan i sportdelen förutom på fotbollsplanen.

19 forts. Del 3 I denna del hade vi såklart också tänkt placera ut många smidiga soptunnor med solceller ovanpå. För att inte använda upp så mycket el hade vi också tänkt placera ut några få "strålkastare" över hela sportdelen så de lyses upp på kvällarna. Dessa ska även styras av solceller.

20 s * Of UJ Q: LL «<

21 Syftet med vår park Alla olika personer i olika åldrar ska kunna komma till vår park och göra det man tycker är kul och kunna känna sig trygg i miljön. En ny park i Sollentuna som inte bara är för nöjes skull utan för hållbarhetens skull. Att många ska vilja komma till parken Man ska samtidigt kunna ha kul och göra rent efter sig Visa att man kan göra en park utan att den ska vara dålig för miljön, ha något att vara stolt över och kunna visa att vi kan faktiskt ändra på vårt levnadssätt för att inte förstöra jorden.

22

23 Social Hållbarhet Baserat på enkäten har vi bestämt platsen för parken Baserat på enkäten har vi delat upp parken i tre delar som är anpassat för allas önskemål Parken är nära en busshållplats Man kan lätt ta sig till parken från stationerna Rotebro, Norrviken och Häggvik

24 Ekologisk Hållbarhet Hela parkens el styrs av solceller Inget nytt plast, asfalt eller konstgräs Återvunnen plast och återvunnen gummiplattor används Vi river ingenting, (inga träd eller något annat som behövs rivas) Finns redan fina gräsplättar utan något på (djur, skog), så vi förstör inget ekosystemet Vi ska ha många soptunnor och sopsortering Vi säljer inget kött eller plast i kiosken Enda delen som behöver vatten om det blir torka är picknick-delen eftersom de andra delar är med gummiplattor Vi ska dessutom plantera träd

25 Ekonomisk Hållbarhet Ingen asfalt eller konstgräs, för det är jättedyrt Planterar inget nytt gräs för det är redan klara gräsplättar River inte upp något Inga rör nere i marken som ska placeras Inget onödigt som ska byggas Långsiktigt sparar vi pengar på el genom att vi använder solceller

26 Den hållbara parken Massor av soptunnor och sortering - ingen skräpar ner. Vi skulle kunna ha personer som städar varje morgon. Solceller som ger energi En park för allas önskemål Lätt att ta sig till Vacker miljö som man gärna vill komma tillbaka till

27

28

Möts och umgås. Äter och fikar

Möts och umgås. Äter och fikar Bilaga 3 Sammanställning av webbenkätens fritext (6 oktober - 1 november). Tolka sammanställningen: De olika färgerna representerar kategorier som innehåller olika aktiviteter. Varje aktivitet beskrivs

Läs mer

Planering i Häggvik Joakim, Melker, Marcus, Jesper och William

Planering i Häggvik Joakim, Melker, Marcus, Jesper och William Vad ska vi göra? Planering i Häggvik Joakim, Melker, Marcus, Jesper och William Det vi ska göra är att bygga en park vid Häggviks station som ska innefatta ett utegym, en vattenfontän, basketplan samt

Läs mer

Plats: torparängen/ sollentunaholm Norrviken

Plats: torparängen/ sollentunaholm Norrviken Elsa Palmheden och Emelie Adamek Plats: torparängen/ sollentunaholm Norrviken Beskrivning: I kursen hållbart samhälle ska vi utveckla en plats i Sollentuna. Vi har valt torparängen och sollentunaholm i

Läs mer

Arbete K Fotografier från elevutställningen

Arbete K Fotografier från elevutställningen Arbete K Fotografier från elevutställningen K Vårt Sollentuna 2040 Häggviksparken Lovisa, Hannes, Salman, Lisa, Zaynab Geografi 1, Rudbeck Sollentuna 2019-05-13 L Utformning Fontän som man kan leka i

Läs mer

Sammanställning: Medborgardialog Linehedsparken 16/5, 19/5

Sammanställning: Medborgardialog Linehedsparken 16/5, 19/5 Antal formulär: 78 st. (44 st. torsdag, 34 st. söndag), plus 22 st. teckningar med önskemål från åk 0-1, Linehedsskolan Svarande:

Läs mer

William, Timmy, Emanuel ochnicholas. Vi tycker att man ska börja återvinna ännu mer för att vi ska spara på jordens resurser.

William, Timmy, Emanuel ochnicholas. Vi tycker att man ska börja återvinna ännu mer för att vi ska spara på jordens resurser. Vi tycker att man ska börja återvinna ännu mer för att vi ska spara på jordens resurser. Vi tycker att om man har max 3 km till jobbet ska man gå eller cykla för att bilar släpper ut mycket avgaser. Vi

Läs mer

NÄRIDROTTSPLATS PÅ HULTA

NÄRIDROTTSPLATS PÅ HULTA 2010-03-08 NÄRIDROTTSPLATS PÅ HULTA Enkätundersökning Sammanställning Enkätundersökningen är föredragen och sammanställd av Mikael Andersson, Trygghetssamordnare Kommundel Trandared Sedan det beslutades

Läs mer

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 1(5) PM Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 2013-09-10 2(5) Dialog om Ursviks västra delar NAI Svefa och Sundbybergs kommun träffade elevråden och pratade om Ursvik idag

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING DIALOG

SAMMANSTÄLLNING DIALOG SAMMANSTÄLLNING DIALOG De kommentarer som återfinns under respektive plats kommer från gångturernas diskussioner, samtal med besökare på planeringsverkstaden, samt Önskelistan - där besökare kunde skriva

Läs mer

Ungdomar. Sammanställning Workshop Bygg ditt Fagersjö

Ungdomar. Sammanställning Workshop Bygg ditt Fagersjö Ungdomar Sammanställning Workshop Bygg ditt Fagersjö Beskriv Fagersjö med 3 ord Naturnära, lugna vyer, krångligt Lugnt, hemma, vänskapligt Gemenskap, hemma, säkerhet Fotboll, roligt, tryggt Känns tryggt

Läs mer

SPÅRVÄGSPARKEN. Program för förnyad lekplats i Fredhäll. S eptember 2015

SPÅRVÄGSPARKEN. Program för förnyad lekplats i Fredhäll. S eptember 2015 SPÅRVÄGSPARKEN Program för förnyad lekplats i Fredhäll S eptember 2015 Förnyelse och vision En förnyelse av Spårvägsparken görs för att möta det ökande behovet av tillgängliga, trygga, spännande och hållbara

Läs mer

Synpunkter och förslag

Synpunkter och förslag Synpunkter och förslag till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen Från Hågadalsskolan och Eriksbergsskolan Så här tycker Eriksbergsskolan sammanfattning från möte med elevrådet 2 december 2015 Bakgrund

Läs mer

DUVNÄS UTSKOGS AKTIVITETSPARK

DUVNÄS UTSKOGS AKTIVITETSPARK N GE Ä V JÖ S UD R 1 FOTBOLLSPLAN 2 CIRKUS- 3 CYKEL- LEKPLATS UTSKOGSVÄGEN BANA 4 ÖPPET PARKRUM OUTNYTTJAD 6 YTA PARKRUM MED BUSKAR OCH TRÄD 10 12 11 OUTNYTTJAD YTA 9 BASKETPLAN TENNISPLAN DUVNÄS UTSKOGS

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PLATS I ORGANISATION EN SID 1 (11) Parkleken 2018 Är du pojke eller flicka? Pojke 180 42,8 Flicka 241 57,2 För vilken parklek svarar du på frågorna? Björns trädgård 92 21,9

Läs mer

Vattnet finns överallt även inuti varje människa.

Vattnet finns överallt även inuti varje människa. Bygg en karusell tillsammans. Ställ er i en ring och kroka fast i varandras armar. När karusellen inte får energi står den still. En av er låtsas sätta i kontakten. Karusellen börjar snurra. Dra ut kontakten.

Läs mer

URBAN X BARN OCH UNGA I STADSPLANERINGEN

URBAN X BARN OCH UNGA I STADSPLANERINGEN URBAN X BARN OCH UNGA I STADSPLANERINGEN 1 Det bästa är att få ha egna idéer och att få säga vad vi tycker och vill. 2 Innehållsförteckning Vad är Urban X? Projektarbete med elever på Kirsebergsskolan

Läs mer

Vår skala är 1:1000 Vi har många bostadshus nära till affär, skola och dagis. Husen är flerfamiljshus som flera familjer kan bo i. Våra höghus har trädgårdar på taket där man kan odla, vilket främjar jordbruk

Läs mer

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt.

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. TORGET, RINKEBY DRÖMHUSET Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. Traktorerna i området är fortfarande det mest intressanta för barnen. För att utöka

Läs mer

MALMVÄGEN SOLLENTUNA 2030

MALMVÄGEN SOLLENTUNA 2030 RUDBECKSKOLAN MIRIAM CARLBERGER LINNEA OLOVSSON ALVA BROMAN MALMVÄGEN SOLLENTUNA 2030 Varför vi valde malmvägen? Vi valde våran plats eftersom att det är ett problemområde. Där finns det mycket utanförskap

Läs mer

Möts och umgås. Äter och fikar

Möts och umgås. Äter och fikar Bilaga 1 Sammanställning av kommentarer från dialogen i parken 18, 19 och 23 oktober. Tolka sammanställningen: De olika färgerna representerar kategorier som innehåller olika aktiviteter. Varje aktivitet

Läs mer

Duvboparkens lekplats - Bland kottdjur, stenvättar och lav FÖRSLAGSHANDLING SUNDBYBERGS STAD

Duvboparkens lekplats - Bland kottdjur, stenvättar och lav FÖRSLAGSHANDLING SUNDBYBERGS STAD Duvboparkens lekplats - Bland kottdjur, stenvättar och lav FÖRSLAGSHANDLING Duvboparkens lekplats BAKGRUND Duvboparkens lekplats ligger högt belägen i villaområdet Duvbo. Lekplatsen ligger omgiven av naturmark

Läs mer

Köpings fysiska miljö

Köpings fysiska miljö Köpings fysiska miljö Vi frågade vad ni tycker om Köping, här är era svar. 5 frågor och 300 svar Vi ställde fem frågor i en enkät om den fysiska miljön i Köpings tätort. Fortsätt scrolla nedåt så presenteras

Läs mer

SPÅRVÄGSPARKEN. Program för förnyad lekplats i Fredhäll. December 2015

SPÅRVÄGSPARKEN. Program för förnyad lekplats i Fredhäll. December 2015 SPÅRVÄGSPARKEN Program för förnyad lekplats i Fredhäll December 2015 Förnyelse och vision En förnyelse av Spårvägsparken görs för att möta det ökande behovet av tillgängliga, trygga, spännande och hållbara

Läs mer

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan.

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Brandbergen tar klivet in i framtiden En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Undersökningen gjordes i november 2014 av Arvsfondsprojektet Speak app.

Läs mer

Möts och umgås. Äter och fikar. Titta på människor. Solar och kopplar av

Möts och umgås. Äter och fikar. Titta på människor. Solar och kopplar av Bilaga 2 Sammaställningen av dialogen med Böleängsskolans personal och elever 13, 14 och 20 oktober 2016. Tolka sammanställningen: De olika färgerna representerar kategorier som innehåller olika aktiviteter.

Läs mer

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna 1. Statistik 1.1 Statistik över förslagslämnare Figur 1. Åldersfördelning av total andel förslag (196 st) Figur 2. Fördelningen på bostadsområde

Läs mer

Ungdomarnas Årstafält

Ungdomarnas Årstafält Trafikpedagog Åsa Lindgren asa.lindgren@tk.stockholm.se 08-50826542, 0761-226542 Ungdomarnas Årstafält Sammanfattning För att fånga ungdomarnas perspektiv på framtidens Årstafält togs kontakt med ungdomsgårdarna

Läs mer

Sporthallen i Malmberget

Sporthallen i Malmberget Sporthallen i Malmberget Maria Holmström 1 Innehållsförteckningen Inledning. Syfte. Bakgrund. Mål. Min vision. Bilder på Sporthallen. Sid:3 Sid:3 Sid:4 Sid:5-6 Sid:7 Sid:8-9 2 Indelning Den här rapporten

Läs mer

Enkätsvar. Barnkonsekvensanalys Utsäljeskolan. Atkins

Enkätsvar. Barnkonsekvensanalys Utsäljeskolan. Atkins Enkätsvar Barnkonsekvensanalys Utsäljeskolan Atkins 2017-03-28 Platser på skolgården som ni har berättat om Fotbollsplanen Pulkabacken Klätterställning Utanför fritidsgården Centrala delen av skolgården

Läs mer

Dokumentation från elevforum 9 februari 2018

Dokumentation från elevforum 9 februari 2018 Dokumentation från elevforum 9 februari 2018 Vi jobbade med Noras platsvarumärke. Först Nora tio i topp, prio 1 i varje grupp: Föreningslivet Tryggt Sjön Noramarken Ön Sportaktiviteter Sommarstad Natur

Läs mer

Lekplatsutredning. Bakgrund. Tidplan/utredningens upplägg. Förslag. Beskrivning till lekplatsförslag 2012-12-19. Förslag december 2012

Lekplatsutredning. Bakgrund. Tidplan/utredningens upplägg. Förslag. Beskrivning till lekplatsförslag 2012-12-19. Förslag december 2012 Lekplatsutredning Förslag december 2012 Bakgrund I mars 2012 fick byggservicekontoret i uppdrag från kommunfullmäktige att utreda placering och utformning för nya lekplatser i Hofors kommun. En budget

Läs mer

PASS. Jag är världsmedborgare! Alla barn som värms av solen har samma rättigheter. Lek dig till en bättre värld med

PASS. Jag är världsmedborgare! Alla barn som värms av solen har samma rättigheter. Lek dig till en bättre värld med PASS Jag är världsmedborgare! Alla barn som värms av solen har samma rättigheter. Lek dig till en bättre värld med 2 3 Hej! Det är jag som är Retoyträdet! Rita en bild på dig själv här. Hur ser jag ut

Läs mer

Säbytown. Skala:1:500

Säbytown. Skala:1:500 Säbytown Skala:1:500 I vår stad använder vi oss bara av förnybar energi från sol, vind och vatten. Vi ska utnyttja denna energi effektivare genom att bygga ut nätverket. Med ett nytt slags elnät blir det

Läs mer

Tranbärets månadsbrev maj 2015

Tranbärets månadsbrev maj 2015 Tranbärets månadsbrev maj 2015 Maj månad försvann med en hiskelig fart och även om vi haft en del dagar med sol och värme, så har den ändå varit ganska kall. Vi får trösta oss med att vårblommorna har

Läs mer

Fittja dialogforum - Hur vill du ha din nya park i Fittja?

Fittja dialogforum - Hur vill du ha din nya park i Fittja? 1 [6] Referens Charlotte Rydberg Fittja dialogforum - Hur vill du ha din nya park i Fittja? Dag och tid Tisdag 21 februari kl.18-20 Plats Närvarande Fittjaskolans matsal Politiker Adnan Issa (S), vice

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

DIALOGFORUM. Friidrottens hus oktober om utveckling av Slottsskogsvallområdet. På kvällarna känns det farligt med bilarna som kör.

DIALOGFORUM. Friidrottens hus oktober om utveckling av Slottsskogsvallområdet. På kvällarna känns det farligt med bilarna som kör. Friidrottens hus 16-17 oktober 2013 DIALOGFORUM om utveckling av Slottsskogsvallområdet På kvällarna känns det farligt med bilarna som kör Café Trevligare utomhusmiljö HUR GJORDE VI? Dialogforum arrangerades

Läs mer

REKREATIONSOMRÅDET RINNA - RESULTAT FRÅN MEDBORGARUNDERSÖKNING

REKREATIONSOMRÅDET RINNA - RESULTAT FRÅN MEDBORGARUNDERSÖKNING REKREATIONSOMRÅDET RINNA - RESULTAT FRÅN MEDBORGARUNDERSÖKNING 2017-10-09 Bakgrund Samhällsbyggnadsnämnden fick 2015-08-31 125 i uppdrag av Kommunstyrelsen detaljplanelägga Rinna 1:4 m.fl,. med syfte att

Läs mer

Öppet möte om parken vid parkleken Nybygget i Gubbängen

Öppet möte om parken vid parkleken Nybygget i Gubbängen Öppet möte om parken vid parkleken Nybygget i Gubbängen Ett öppet möte om upprustningen av parkleken Nybygget i Gubbängen hölls den 28 maj 2015 klockan 18-19.30. 30-40 personer, alla vuxna, närvarade på

Läs mer

Våra drömmars Stockholm

Våra drömmars Stockholm STADSBYGGNADSKONTORET SIDAN 1 Våra drömmars Stockholm En utställning inom ramen för samrådet Arkitektur Stockholm Summering av åsikter och resultat fram till sista juli Kort fakta om utställningen Våra

Läs mer

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige?

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige? Känner du dig hemma i naturen? Finns det allemansrätt i landet du kommer från? Vad vill du göra på stranden? Vilken plats är din favoritplats? Varför? Är du rädd för djur i skogen? Är du rädd för djur

Läs mer

Vanadislundens nedre lekplats

Vanadislundens nedre lekplats Vanadislundens nedre lekplats Sammanställning av tidig dialog med allmänheten kring lekplatsens kommande förnyelse April 2013 Vad tyckte du om Vanadislundens nedre lekplats? Vid korsningen Frejgatan/Sveavägen

Läs mer

Det här vill Uppsalas femmor ändra på

Det här vill Uppsalas femmor ändra på Barnombudet i Uppsala län Drottninggatan 8 753 10 Uppsala www.boiu.se boiu@boiu.se 018 69 44 99 Uppsala, oktober 2017 Det här vill Uppsalas femmor ändra på Under tre veckor i början av höstterminen 2017

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Lekplatser i Dalby. Till politiker och kommunala tjänstemän med lekplatsansvar.

Lekplatser i Dalby. Till politiker och kommunala tjänstemän med lekplatsansvar. Lekplatser i Dalby Till politiker och kommunala tjänstemän med lekplatsansvar. Föräldralediga dalbypappor träffas måndagar 9:30 på allaktivitetshuset med sina barn och umgås. Det har diskuterats allmänt

Läs mer

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten.

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten. Elevråd 2016-12-13 Närvarande: Saga 1a, Agnes 1b, Isak 2a, Emelie 2b,Thea 3a, Therese 3b, Tyra 4a, Lowe 4b, Isabella 5a, Max 5b, Hampus 6, Alva 6, Cecilia Jones, Sofia Sundström. Vi börjar med att gå en

Läs mer

På alla tak i staden finns det även solceller. Konsumenterna omvandlar själva solenergin till elektricitet.

På alla tak i staden finns det även solceller. Konsumenterna omvandlar själva solenergin till elektricitet. Solstaden Vår stad heter solstaden för att den är uppbyggd på ett sätt som vi kallar solsystem. Det innebär att parken är som solens kärna och vägarna i staden utgår från parken som strålar så det ser

Läs mer

Medborgarunderlag. Gåtur. Stadshagen. Oktober stockholm.se/stadshagen

Medborgarunderlag. Gåtur. Stadshagen. Oktober stockholm.se/stadshagen Stadshagen Medborgarunderlag Godkänt dokument - Oskar Bergröm, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, 2016-01-12, Dnr 2013-08100 Gåtur Oktober 2015 ockholm.se/adshagen Godkänt dokument - Oskar Bergröm, Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

Tvättstugor och källargångar

Tvättstugor och källargångar 1 Tvättstugor och källargångar Tvättstugorna är viktiga, men känns eftersatta och otrygga. De upplevs ofta som trånga, smutsiga och osäkra. Öppna upp ytorna i tvättstugorna, ta bort onödiga väggar och

Läs mer

Synpunkter Nyfiken Park Åbyparken

Synpunkter Nyfiken Park Åbyparken Synpunkter Nyfiken Park Åbyparken Här presenteras en sammanfattning av inkomna synpunkter under Nyfiken Park Åbyparken 2015. För en lättare överblick är synpunkterna är sorterade under olika rubriker och

Läs mer

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3 Läskort 1 Simon är 12 år. Han tycker mycket om att resa. Han har varit i många länder. Han tyckte mest om Italien, Spanien och USA för att maten är godast där. Nästa gång vill han resa till Sydafrika.

Läs mer

Projektbeskrivning Sollentuna Kornelija & Aida. Skriv en sammanfattning av ert projekt som ska innehålla följande delar:

Projektbeskrivning Sollentuna Kornelija & Aida. Skriv en sammanfattning av ert projekt som ska innehålla följande delar: Projektbeskrivning Sollentuna 2030 - Kornelija & Aida Skriv en sammanfattning av ert projekt som ska innehålla följande delar: Vilken plats ni valt och varför. En karta över området och eventuellt en skiss

Läs mer

Sammanfattning av workshop med boende kring Slättevallen 2015-04-14

Sammanfattning av workshop med boende kring Slättevallen 2015-04-14 Sammanfattning av workshop med boende kring Slättevallen 2015-04-14 Workshop om Slättevallens framtid Den 14 april 2015 hölls en workshop på Lysekils kommunhus med boende kring Slättevallen. Temat för

Läs mer

Förskolan Sagans informationsbrev maj 2013 Hej!

Förskolan Sagans informationsbrev maj 2013 Hej! Förskolan Sagans informationsbrev maj 2013 Hej! Nu är våren här, med besked! Det är varmt och skönt ute och allt fler kläder åker av och vi är utomhus så mycket vi bara kan. Nu behöver barnen ha solskyddskräm,

Läs mer

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl 16-18 Deltagare: 16 personer, varav 9 killar, 7 tjejer Ålder: 15-19 år Workshopledare: Karin Andersson & Johanna Bratel, Disorder Deltagare

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Barnens Kumla. Lek, lär och ha skoj! Här finns något att upptäcka för både små och stora barn. visitkumla.se/barnenskumla

Barnens Kumla. Lek, lär och ha skoj! Här finns något att upptäcka för både små och stora barn. visitkumla.se/barnenskumla Barnens Kumla Lek, lär och ha skoj! Här finns något att upptäcka för både små och stora barn. visitkumla.se/barnenskumla Välkommen till Kumla stadspark! Djupadalsbadet bad och camping Hej! Kom och träffa

Läs mer

1. Gillar du att vara på fritidshemmet? JA 167 NEJ 1 IBLAND 25 VET EJ 3

1. Gillar du att vara på fritidshemmet? JA 167 NEJ 1 IBLAND 25 VET EJ 3 Hej barn, Nu har vi några frågor till dig som är mellan 5-12 år för att se vad du tycker om fritidshemmet på Sandaredskolan (Rydet & Viken). Om du svarar hjälper du oss på fritidshemmet att bli ännu bättre

Läs mer

Stocksundsskolans Fyror!

Stocksundsskolans Fyror! Stocksundsskolans Fyror! På Stocksundsskolan i Danderyd har vi under några veckor arbetat med Energijakten. Vi har pratat om hur viktigt det är att försöka dra ner på vår energianvändning både hemma och

Läs mer

SÖDRA RYDS TORG WORKSHOP

SÖDRA RYDS TORG WORKSHOP SÖDRA RYDS TORG WORKSHOP 2017-03-20 SAMMANSTÄLLNING WORKSHOPEN HÖLLS PÅ BIBLIOTEKET I SÖDRA RYD. DELTAGARE VAR 15 INVÅNARE FRÅN SÖDRA RYD. Workshopen leddes av Tom Billingham och Ulrika Billingham från

Läs mer

ROSENLUNDSPARKEN ÖPPEN ENKÄT 2012 OM UNDERSÖKNINGEN

ROSENLUNDSPARKEN ÖPPEN ENKÄT 2012 OM UNDERSÖKNINGEN 1 Innehåll sid Om undersökningen 3 Resultatredovisning 4 Om de som har svarat 6 Besöker parkens delområden 9 Vistelsetid 11 Så utnyttjas parkens delområden 13 Områden i parken som man undviker 15 Områden

Läs mer

Urbana Samtal Barn i innerstaden

Urbana Samtal Barn i innerstaden Urbana Samtal Barn i innerstaden 2016-09-14 Minnesanteckningar skrivna av Therese Karlsson, Tekniksprånget-praktikant på tekniska kontoret Medverkande: Barn från Djäknebergets förskola. Ulla Brobäck, Svenska

Läs mer

Min bok om hållbar utveckling

Min bok om hållbar utveckling Min bok om hållbar utveckling När jag såg filmen tänkte jag på hur dåligt vi tar hand om vår jord och att vi måste göra något åt det. Energi är ström,bensin och vad vi släpper ut och det är viktigt att

Läs mer

Min bok om hållbar utveckling

Min bok om hållbar utveckling Min bok om hållbar utveckling av: Emilia Nordstrand från Jäderforsskola Energianvändning När jag såg filmen så tänkte jag på hur mycket energi vi egentligen använder. Energi är det som gör att te.x. lamporna

Läs mer

Projekt Lekpark. Projektet syftar till att skapa en plats där små och större barn kan mötas.

Projekt Lekpark. Projektet syftar till att skapa en plats där små och större barn kan mötas. Projekt Lekpark Projektet syftar till att skapa en plats där små och större barn kan mötas. Lekplatsen ska stimulera barnens fantasi och bilda ett eget engagemang att leka skälv och med andra. Den ska

Läs mer

Vem skulle vilja äga en el-bil om dom kommer till Sverige?

Vem skulle vilja äga en el-bil om dom kommer till Sverige? Vem skulle vilja äga en el-bil om dom kommer till Sverige? My Nörrelökke 9c, 19/5 2010 Innehållsförteckning Inledning: s.2 Bakgrund: s.2 Syfte: s.2 Metod: s.2 Resultat: s.2 Slutsats: s.5 Felkällor: s.

Läs mer

Vision Tidö-Lindö. Möte den 15 mars En natur, som kan smälta vilket hjärta som helst, står till buds VLT den 1 augusti 1959

Vision Tidö-Lindö. Möte den 15 mars En natur, som kan smälta vilket hjärta som helst, står till buds VLT den 1 augusti 1959 Vision Tidö-Lindö Möte den 15 mars 2017 En natur, som kan smälta vilket hjärta som helst, står till buds VLT den 1 augusti 1959 Projektgrupp Vision Tidö-Lindö Arbetat och arbetar på uppdrag av Styrelsen

Läs mer

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Kapitel 1 - skeppet Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Jag och min bästa kompis skulle åka flygplan till Madagaskar, men de flygplanet hade kraschat. Så vi var tvungna att åka med ett skepp, så

Läs mer

Den framtida konsumentpolitiken

Den framtida konsumentpolitiken Ds 2004/05:51 Den framtida konsumentpolitiken - Ett underlag till en ny konsumentpolitisk strategi 2006 LÄTTLÄST Jordbruksdepartementet Regeringens nya konsumentpolitik...3 Detta vill regeringen med konsumentpolitiken...4

Läs mer

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012 Hjälp! Jag Linn gjorde illa hjälp! jag gjorde illa linn Text: Jo Salmson 2012 Bild: Veronica Isaksson 2012 Formgivare: Sandra Bergström Redaktör: Stina Zethraeus Repro: Allmedia Öresund AB, Malmö Typsnitt:

Läs mer

LEKOLOGI VT 2015 ÅTERVINNING TILLSAMMANS HUR & NÄR

LEKOLOGI VT 2015 ÅTERVINNING TILLSAMMANS HUR & NÄR ÅTERVINNING LEKOLOGI VT 2015 Temat för våren 2015 är återvinning. Tanken är att barnen på så många sätt som möjligt skall få se hur det går att återanvända allt vi använder och varför det är viktigt att

Läs mer

BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke

BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke I huvudet på Linda Hej igen, Det är med stor förundran jag inser att det redan nalkas sommar och terminsavslut. Ett tydligt tecken är att det snart

Läs mer

En hållbarhetsredovisning

En hållbarhetsredovisning En redovisning för kommande generationer En hållbarhetsredovisning Hållbarhetsredovisning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vårt löfte 3 Introduktion Gavlia 4-5 Förmånscyklar 6-7 Fordon 8-9 Solcellsparkering 10-11

Läs mer

LUPP Åk 7-9. Dnr KS/2017:43/60

LUPP Åk 7-9. Dnr KS/2017:43/60 LUPP 16 Åk 7-9 Dnr KS/17:43/ PRIVAT I vilken grad är du orolig för dina föräldrars ekonomi? Under de senaste sex månaderna, har det hänt att du inte kunnat göra något eller inte kunnat köpa något som många

Läs mer

Grönare Stockholm - Förslag på projekt EÅV-SDN Bilaga 05

Grönare Stockholm - Förslag på projekt EÅV-SDN Bilaga 05 are Stockholm - Förslag på projekt EÅV-SDN Bilaga 05 Stadsdel Projekt Beskrivning Bandhagen Bandängen Upprustning av parken genom att b.la. byta till enhetlig möblering, förbättra belysning, laga damm,

Läs mer

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Fotbollsförening,

Läs mer

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson Magiska dörren Av Vilgot Eriksson Kapitel 1 Hej Hej jag heter Valter och min skola heter Nyland. Jag är 9 år och min bästa vän heter Olle han är jättesnäll sa Valter. Jag är också rädd för mattanten hon

Läs mer

Vika Förskola Spring önskelista 20100209

Vika Förskola Spring önskelista 20100209 Vika Förskola Spring önskelista 20100209 Då vi har en gård som är mycket exponerad för solen känns solskydd extra viktigt. Backen upp mot rutschkanan där det kan vara mycket sol vill vi ha som den är eftersom

Läs mer

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera)

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera) Eva Bernhardtson Louise Tarras Min mening Bildfrågor (diskutera) Folkuniversitetets förlag Box 2116 SE-220 02 Lund tel. 046-14 87 20 www.folkuniversitetetsforlag.se info@folkuniversitetetsforlag.se Information

Läs mer

Rapport enkät om Krausparken

Rapport enkät om Krausparken Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för samhällsplanering Rapport Sida 1 (6) 2018-04-03 Rapport enkät om Krausparken Resultat från enkät till besökare i Krausparken, Mälarhöjden, inför

Läs mer

Tegel och trä kombinerat ser väldigt tilltalande ut. Rent utseende mässigt.

Tegel och trä kombinerat ser väldigt tilltalande ut. Rent utseende mässigt. Projektplan I vår stadsdel anser vi att mångfald är det bästa alternativet, vi tycker att ingen ska bli utlämnad från ett samhälle med ett bra miljötänk. Variation berikar samhället på många sätt genom

Läs mer

Rymdresan. Äventyret börjar.

Rymdresan. Äventyret börjar. 1 Rymdresan Äventyret börjar. Isac är en helt vanlig kille på 15 år och är trött på morgonen och han älskar äpplen. Han har en katt som heter Snawboll 2. Han har ett kompisgäng också. I kompisgänget så

Läs mer

Resultat från webbenkät LINA

Resultat från webbenkät LINA Resultat från webbenkät LINA DELTAGARE RÖRELSE &VANOR UPPLEVELSER FÖRSLAG VAR BOR DU? Antal respondenter, totalt: 88 Jag är: Annat Man Kvinna 0 10 20 30 40 50 60 70 Vad är din ålder: 68-51-67 36-50 20-35

Läs mer

Vår stad heter Pelo Veluso! Gjord i skala 1:250

Vår stad heter Pelo Veluso! Gjord i skala 1:250 Vår stad heter Pelo Veluso! Gjord i skala 1:250 Vi har valt att kalla vår stad för Pelo Veluso. Pelo betyder hjärta på Sesotho och vi ser navet som hjärtat i vår stad. Veluso är en egen tolkning av ordet

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever

RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever 2014-04-11 1 ARBETSMILJÖ (FYSISK OCH SOCIAL) Fräscha och fina toaletter. Fräschare och vackrare toaletter Renare toaletter Renovera toaletterna

Läs mer

Notera våra noder. Josefin Wernestad

Notera våra noder. Josefin Wernestad Notera våra noder Josefin Wernestad -Låt hållplatsen växa! KONCEPT PROGRAM En kollektivtrafiknod är en del av ett nätverk det är en länk som binder samman och transporterar människor till rätt plats på

Läs mer

Några frågor om dig själv

Några frågor om dig själv Några frågor om dig själv B Vi ber dig besvara frågorna om din hemkommun, KOMMUN. Har du flyttat till en annan kommun efter den DATUM vill vi att du besvarar frågorna rörande din tidigare hemkommun. Fråga

Läs mer

Nivåplaceringsprov. 6. a) Han arbetar Stockholm. b) Han arbetar in Stockholm. c) Han arbetar av Stockholm. d) Han arbetar i Stockholm.

Nivåplaceringsprov. 6. a) Han arbetar Stockholm. b) Han arbetar in Stockholm. c) Han arbetar av Stockholm. d) Han arbetar i Stockholm. Nivåplaceringsprov Namn: Provet består av: A Grammatik B Ordförråd C Skrivuppgift A. Grammatik 1. a) Han läser den bok. b) Han läser boken. c) Han läser boket. d) Han läser bok. 2. a) Hon köpte två tröjor.

Läs mer

Uppgift: 1 På spaning i hemmet.

Uppgift: 1 På spaning i hemmet. Julias Energibok Uppgift: 1 På spaning i hemmet. Min familj tänker redan ganska miljösmart, men det finns såklart saker vi kan förbättra. Vi har redan bytt ut alla vitvaror till mer energisnåla vitvaror.

Läs mer

Hälsningar Viktor och Ida

Hälsningar Viktor och Ida Ida Sjöberg Kapitel 1 Hej mamma och pappa! Jag och Viktor skulle gå och titta på en jättestor båt som stod i hamnen. För Viktor tycker så mycket om båtar. När vi kom in i båten så kände vi att den rörde

Läs mer

Jag undrar vad Linus vill hitta på idag? säger Ellen när de stiger på bussen. Vad tror du?

Jag undrar vad Linus vill hitta på idag? säger Ellen när de stiger på bussen. Vad tror du? 1 I dag ska William och Ellen åka och hälsa på sin mormor och morfar. Det ska bli extra kul att få komma dit idag eftersom deras kusin Linus också kommer att vara där. Jag undrar vad Linus vill hitta på

Läs mer

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez Jag heter Antonio och jag arbetar som tandläkare. En tandläkare hjälper människor med deras tänder. Om du inte går till tandläkaren så kommer du att få hål i tänderna och väldigt ont. Att gå till tandläkaren

Läs mer

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel Londonresan 2017 Resan Kl 06.50 stod vi vid skolan och väntade in alla. Sen åkte vi till Älmhults tågstation. Strax innan 8 gick tåget, där satt vi nästan 2 h. Tillslut kom vi fram till Kastrup och checkade

Läs mer

Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a

Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a Jag var i Italien i nästan 3 veckor, i en stad som heter Reggio Emilia som ligger i Norra Italien. Jag bodde hos Francesca och hennes familj som bor i en liten stad som

Läs mer

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende Kvalitetsuppföljning, Pilegården (juli 2010) Bilaga 1. 1(5) Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en

Läs mer

UPPRUSTNING AV LÖTPARKEN Lötparken - Illustrationsplan

UPPRUSTNING AV LÖTPARKEN Lötparken - Illustrationsplan Lötparken - Illustrationsplan Lötparken ska genomgå en upprustning där temat Savann kommer att sätta prägel på platsen och lekmöjligheterna. Här kommer finnas generösa sandytor som erbjuder möjligheter

Läs mer

Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kunskap som mål

Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kunskap som mål TRIVSELREGLER Per Ols åk 4-6 Läsåret 2012-2013 Kärlek som grund Ordning som stöd Kärlek som grund Ordning som stöd Kunskap som mål Regler för oss att fungera tillsammans På Risbroskolan ska alla känna

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2017 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 63 enkäter i december 2017. Vi fick in 22 svar,

Läs mer