Kommunala Handikapprådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala Handikapprådet"

Transkript

1 Kommunala Handikapprådet Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl Beslutande Bo Johansson (s) Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Bengt Wihlstrand (m) Aina Svensson (c) Nils Otto Olsson (s) Nils-Olov Olofsson (s) Lillemor Parling (kd), ersättare Anne-Christine Andersson (RBU) Erling Lorentzon (SRF) Arne Persson (HRF) Leif Olsson (FUB) Karin Johansson (DHR) Övriga deltagare Ann-Helen Nilsson Göran Carlsson Lena Håkansson 11. Handikappkonsulent Utredningssekreterare Enhetschef inom Handikappomsorgen Utses att justera Justeringens plats/tid Aina Svensson Omsorgskontoret Underskrifter Sekreterare: Paragrafer: Ordförande: Göran Carlsson Bo Johansson Justerande: Aina Svensson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Ronneby Kommunala Handikappråd Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Omsorgskontoret Underskrift Göran Carlsson

2 1 Ordförande Bo Johansson hälsar välkommen till sammanträdet. Till justeringsman utses Aina Svensson. 2 SPA-anläggning vid Ronneby Brunn. Ny information. Handikappkonsulent Ann-Helen Nilsson berättar att hon och Anne- Christine Andersson har haft kontakt med ABRI (AB Ronneby Industrifastigheter) några gånger. De har tittat på olika förslag över ramp och lift till planerad SPA-anläggning vid Ronneby Brunn. På förslag från Kommunstyrelsen ( 7, ) har Kommunfullmäktige ( 13, ) bl.a. beslutat att ABRI skall tillse att anläggningen har full tillgänglighet för funktionshindrade. Ritningsgranskarna har också tittat på RWC och HWC inom anläggningen. De har påtalat att bassängen måste vara försedd med handikapplift och räcke för rörelsehindrade vid gångträning i vattnet. Bubbelpool ska också kunna användas av rörelsehindrade. Viktigt att de som har varit med från början vid planering av SPA-anläggningen följer ärendets gång även i fortsättningen. Diskussion hålls om lift alternativt en ramp. Ann-Helen Nilsson ska ta kontakt med ABRI igen för bevakning så att anläggningen får en så ändamålsenlig lift som möjligt. Handikapprådet beslutar att notera information och diskussion till protokollet. 3 Prova-på-dagen den 15 maj. Ann-Helen Nilsson meddelar att kommunerna och handikappföreningarna i Blekinge län har sedan 1994 samarbetat kring skapandet av Prova-på-verksamhet. Det har blivit ett stort gemensamt arrangemang varje år. Syftet med detta är att visa på olika möjligheter som kan berika livet för personer med funktionshinder och att prova/testa olika hjälpmedel och aktiviteter i en naturlig miljö. Årets Prova-på-dag ska äga rum den 15 maj i Brunnshallarna, Ronneby. Annonsering kommer att göras i dagspressen om detta arrangemang.

3 3 forts. Sökta medel, kr, har beviljats av omsorgsnämnden, till att anordna denna Prova-på-dag. 4 Skrivelse till BlekingeTrafiken om Färdtjänst/Närtrafik. Omsorgsnämndens ordförande Bo Johansson och omsorgschef Peter Jansson har sammanställt en gemensam skrivelse, som sänts till BlekingeTrafiken i Karlskrona. I skrivelsen efterfrågas ett åtgärdsprogram, inklusive tidplan, för att återskapa fullt förtroende för färdtjänsten/ närtrafiken. Härefter tas i skrivelsen upp brister vad gäller öppettider, ledsagning och restider samt en fråga om tillstånd för särskild chaufförsservice gäller för både sjuk- och färdtjänstresor. Bo Johansson förklarar anledningen till skrivelsen. En ny entreprenör står för färdtjänsten och det har varit närmast kaos ibland på grund av brister i tekniken. Det sägs att det fungerar bättre idag, men det finns dock fortfarande brister. Erling Lorentzon nämner att ledsagning är viktig för synskadade och önskar därför större förståelse härför i servicen. Han har uppfattat det som att BlekingeTrafiken endast vill ha en ren transport av människor. Bengt Wihlstrand säger att ramperna ofta är ett problem när man stiger av och på bussar. Leif Olsson tar upp regelverket, dvs de regler som man arbetar efter, och då närmast de öppettider som gäller. Han har skickat mail till två personer, Jens Åberg och Hans Jonasson, med ansvar för BlekingeTrafiken. Han har tagit upp behovet av lättläst material med dem, förutom förseningar mm. Bo Johansson föreslår att de nya färdtjänstreglerna skickas ut. Karin Johansson vill gärna se beställningen avseende hur bussarna skulle se ut från början. Hon är också missnöjd med ramperna. Ledsagning ingår inte, vilket synskadade borde ha tagit upp från början. Förseningar har emellertid förekommit även vid tidigare års färdtjänst. Anne-Christine Andersson anser att om en enskild beställare inte står ute och väntar på färdtjänsten bör chauffören gå in och ta reda på orsaken oavsett om särskilt tillstånd krävs för chaufförshjälp.

4 Leif Olsson tillägger att kommunen bör titta på kvalité vid ny upphandling, då kommunen har ansvar för en fungerande färdtjänst. Bo Johansson talar om att Omsorgsnämnden tillsammans med Förskole- och Grundskolenämnden(FOG-nämnden) har gett BlekingeTrafiken i uppdrag att upphandla dagcenterresor. Anmälan till EU (Europeiska unionen) krävs. 5 KHR:s protokoll på KanalR/Internet och Lättläst. LSS-broschyr utformad med lättläst. Ann-Helen Nilsson meddelar att Omsorgsnämnden har tagit beslut om Lättläst ( 199, ). Beslutet innefattar följande; att till Kommunstyrelsen lämna för beslut att alla verksamheter inom kommunen ska kunna erbjuda sina brukare lättläst information, att alla nämnders protokoll ska skrivas på lättläst, att beslut till enskilda finns som lättläst och att Ronnebys hemsida har lättläst alternativ, samt att det redan nu ska skrivas lättläst informationsmaterial och beslut inom äldre- och handikappomsorgen. Lättläst LSS-broschyr har sänts ut till KHR:s ledamöter och suppleanter. Närvarande ledamöter m fl i KHR antecknar på särskild lista att de tillåter att deras namn finns med i protokoll upptagna på KanalR och Internet. Handikapprådet beslutar att KHR:s protokoll i fortsättningen ska läggas in på KanalR/Internet. 6 Enkät om kvalitén avseende våra gruppbostäder. Ann-Helen Nilsson informerar om att en enkät ska göras angående kvalitén på våra gruppbostäder. Bo Johansson nämner att det i omsorgsnämndens inriktningsmål anges att en kvalitetsmätning skall göras. Undersökningen ska vara klar under innevarande år.

5 7 Åtgärdslistan. Ann-Helen Nilsson redogör för förändringar på åtgärdslistan. Frågor och svar lämnas av berörda på diverse ärenden(i kronologisk ordning) enligt följande. Ärende 4. Handikapparkeringar vid Folktandvården i Ronneby. Karin Johansson får besked om att ingenting har hänt efter notering om uppföljning efter ombyggnad. Ärende 8. Handikapparkering vid gågatan(f d Teliabutiken). Karin Johansson undrar varför man inte skulle kunna ha två handikappparkeringar här i stans centrum. Anne-Christine Andersson är tacksam om en får vara kvar enligt förslagmarkerad. Hon undrar dock över varför skylt tagits bort vid två parkeringsplatser mittför AB Ronnebyhus. Nils-Olov Olofsson ska kontrollera detta. Ärende 9 och 12. Hörselslingor i stadshuset och teaterlokalen. Hörselfrämjandet har varit i kontakt med Nils-Olov Olofsson. Föreningen vill göra en inventering i alla sammanträdeslokaler angående slingor. Alla fastigheter med offentliga lokaler, bl.a. kyrkor, ska ses över; dvs behovet av slingor ska kontrolleras i ett bredare perspektiv. Ärende 15. Parkeringen vid apoteket i Ronneby är smal, sluttar. Nils-Olov Olofsson nämner att parkeringen ska åtgärdas i samband med den allmänna stadsförsköning som är på gång. Ärende 17. Ombyggnad av stadshuset. Ombyggnad har påbörjats för att öka tillgängligheten. Ärende 18. Beakta tillgänglighet vid ombyggnad av Kallinge flygstation. Något svar på anmälan synes inte ha kommit in. Det är en viktig fråga vad gäller normala kommunikationer, nämner Karin Johansson. Ärende 21. Trapphiss Centrumbiografen. Mats Du Bar vid AB Ronnebyhus håller i projektet. Pengar finns nu. Två typer av hissar har diskuterats, varefter en typ har förordats. Beslut finns på att kostnaderna ska delas mellan bygg-och fastighetsenheten(50%) och AB Ronnebyhus(50%), omtalar Nils-Olov Olofsson. Bo Johansson säger att själva biosalongen har bra utrymmen med god framkomlighet. Toalettutrymmen är tillgängliga. Eventuellt behöver toalettstolen kompletteras med armstöd.

6 7 forts. Ärende 30. Uppföljning framtagande av lokala ordningsstadgan. Ann-Helen Nilsson har av tf kommundirektör Elis Holgersson fått besked om att lokala ordningsstadgan har diskuterats på kommunstyrelsens arbetsutskott. Tekniska nämnden har fått uppdraget att revidera stadgan. Nils-Olov Olofsson omtalar att han är övertygad om att nämnden tillsammans med Cityföreningen ska hitta en lösning på bredd vad gäller skyltar mm. Ärende 31. Markering av pollarna vid övergångar på Kungsgatan. Nämns att pollarna är farliga och bör åtgärdas snarast. Eventuellt behövs traditionella övergångsställen. Först är det dock viktigt med en utvärdering av hela förändringen av Kungsgatan, menar Nils-Olov Olofsson. Han inser bekymren angående övergångsplatserna. I samband med ärende 31 tas pollarna över torget upp till diskussion. Bengt Wihlstrand säger att det eventuellt behövs bättre belysning av dem och ett ledstråk över torget. Erling Lorentzon har inte tagit ställning ännu, då hela torget nu tagits upp till behandling. Nils-Olov Olofsson uppger att det skulle kunna vara bra med gångstråk över torget. Ann-Helen Nilsson berättar härefter att Mats Du Bar vid AB Ronnebyhus har kontaktat henne och inbjudit till medverkan vid utformning av hissar mm ur handikappsynpunkt inför ombyggnad av ett antal fastigheter. Bo Johansson noterar tacksamt denna inbjudan å KHR:s vägnar. 8 Inkomna skrivelser mm. Avgifter inom äldre- och handikappomsorg Cirkulär 2001:149 från Svenska Kommunförbundet med två bilagor. Bo Johansson informerar om att riksdagen den 14 november 2001 beslutat om nya regler för avgifter för äldre- och handikappomsorgen. Riksdagsbeslutet reglerar vad kommunen får ta ut i avgift i olika sammanhang, dvs avser s.k. maxtaxa. De nya reglerna om förbehållsbelopp och högkostnadsskydd gäller fr.o.m. den 1 juli i år. Omsorgsnämndens förslag är att tillämpning sker från den 1 juni i år.

7 9 Frågor aktualiserade av handikappföreningarna. Karin Johansson(DHR) vill veta om insatser enligt LSS gäller efter det man har fyllt 65 år. Bo Johansson säger att om den enskilde har haft LSS-insats innan han/hon fyller 65 år, är det en rättighet att ha den kvar. Inga nya insatser beviljas dock efter fyllda 65 år. Erling Lorentzon(SRF) nämner att snöröjning och sandning ofta är bristfällig vid övergångsställen nu under vintern, vilket också medför stora svårigheter att ta sig fram till fots. Nils-Olov Olofsson förstår detta mycket väl. Snöröjningsarbetarna hinner dock inte med att röja överallt, där det behövs, vid snörik nederbörd. Handikapprådet beslutar att notera frågor med svar till protokollet. 10 Rapporter från ritningsgranskarna. Bengt Wihlstrand redovisar hans och Gösta Håkanssons yttranden avseende de 6 första objekten samt hans och Karin Johanssons yttranden över de 2 sistnämnda. - Ombyggnad av Stadshusets reception - Järnavik 3:1 Tillbyggnad av personal- och receptionsbyggnad - Karlstorp 2:3 Om- och tillbyggnad för SPA - Angelskog 1:5 Tillbyggnad av personalbyggnad - Ronneby 4:208 och 25:29 Nybyggnad av förskola - Norra Eringsboda 1:146 Tillbyggnad av förskola mm - Ronneby 16:156 Om- och tillbyggnad av Knut Hahnsskolan - Ronneby 4:208 och 25:29 Nybyggnad av förskola. Karin Johansson säger att återrapportering är önskvärd över om ritningsgranskarnas synpunkter har beaktats. Nils-Olov Olofsson instämmer i att återrapportering är viktig innan spaden sätts i jorden. Handikapprådet beslutar att notera ritningsgranskarnas yttranden jämte övriga yttranden till protokollet.

8 11 Nybyggnation av gruppbostad. Enhetschef Lena Håkansson visar ritningar över planerad gruppbostad, som ska ersätta den nuvarande på Lindblomsvägen 73. AB Ronnebyhus har tagit fram förslag på en nybyggnation vid sidan om Lindblomsvägen , där sistnämnda byggnad avses byggas om för personal- och gemensamhetsutrymmen. 6 lägenheter med en yta på vardera c:a 43 m 2 i markplan ska inrymmas i den nya gruppbostaden. Samverkan har skett mellan AB Ronnebyhus(byggherre) och Omsorgsnämnden i detta projekt. Samverkan ska också ske med anhöriga och gode män, tillägger Bo Johansson. Diskussioner har förts om hur lägenheterna ska se ut. Det handlar om byte av bostad i en invand boendemiljö med närhet till butik. Bibliotek ska också inrymmas i befintlig byggnad(lindblomsv ). Kommunfullmäktige har avsatt investeringspengar för detta projekt. Det är för närvarande ovisst när ritningarna blir helt klara. AB Ronnebyhus arbetar vidare efter de förslag som framförts, omtalar Lena Håkansson. Karin Johansson nämner att det säkert är en trygghet för de personer det rör sig om att få bo kvar inom samma område. Leif Olsson påtalar också vikten av att se framåt mot framtida boendebehov. Ann-Helen Nilsson säger att planering pågår för yngre handikappade. Bo Johansson uppger att kvarteret Gertrud och Friskyttsvägen tagits upp som förslag i detta sammanhang. Detta har tidigare redovisats i KHR. Nu planeras ett centralt boende i kvarteret Herta för 5 ungdomar. Bo Johansson avslutar diskussionen med att tacka Lena Håkansson för informationen om den planering som gjorts och meddelar att vi får återkomma när vi vet mer om projektet. 12 Bokslut år Bo Johansson rapporterar om Omsorgsnämndens bokslut år Ett befarat underskott på drygt 7 mkr blev ett totalt underskott på 4,477 mkr. Personalkostnaderna har ökat framför allt inom handikappomsorgen. Fyllnads- och övertidsersättningar har ökat.

9 12 forts. Omvårdnadsbehovet ökar hela tiden. Bo Johansson meddelar att omsorgsnämnden i årets budget har krävt medel för en enhetschefs-tjänst för personliga assistenter jämte en 0,5-tjänst som LSS-handläggare/kurator. Kommunstyrelsen har beviljat tjänsterna, men medlen härtill måste tas inom budgetramen. Detta har nämnden undersökt och hittat möjligheter för. Handikapprådet beslutar att notera redovisningen till protokollet. 13 Övriga frågor. a) Information angående eventuell ombyggnad av Vidablicks sjukhem. Ordförande Bo Johansson(S) informerar om de två ombyggnadsförslag som finns på Vidablicks sjukhem. Den första ritningen är upprättad av Svefors Arkitekt AB. Denna ritning har också under föregående mandatperiod presenterats för KHR. Det senaste ombyggnadsförslaget är upprättat av Scandia-Konsult. Förslaget om ombyggnation av Vidablicks sjukhem kommer att presenteras för kommunstyrelsen under april eller maj månad. Bo Johansson informerar också om utredningsgruppens arbete angående boendestörningar samt evakueringsmöjligheter vid ombyggnation av Vidablick. När det gäller boendestörningar har utredningsgruppen tagit hjälp av en konsultfirma GHAB i Kalmar. Vid ombyggnation av höghusdel, nuvarande servicehus(121 platser), bör en fullständig evakuering genomföras. Mellandel som idag fungerar som entré, cafeteria, dagverksamhet och rehabverksamhet, där genomförs också en fullständig evakuering. Inga boende finns i denna mellandel. Lågdel (sjukhemsdel) kan byggas om med begränsade boendestörningar. Utredningsgruppens förslag är att även här genomföra en fullständig evakuering. Evakueringsmöjligheter till andra boenden under ombyggnad finns. Svefors ombyggnadsförslag ger 46 lägenheter, mot nuvarande 72 platser, som är fördelade på enkel- och tvåbäddsrum. De nya lägenheterna får en yta mellan m 2. Två nya entréer tillkommer, en i vardera ände på byggnaden.

10 13 a) forts. Scandia-Konsults ritningsförslag ger efter ombyggnad 48 lägenheter. Detta förslag är ett något enklare ombyggnadsförslag. Entré kommer som nu att finnas mitt på byggnaden. Bo Johansson meddelar också att information angående ritningsförslagen har givits till gruppledarna i kommunfullmäktige. Information har också givits till omsorgsnämndens referensgrupp. Ledamöter i denna grupp är representanter för handikapp- och pensionärsföreningar (valda av KHR och KPR). Ledamöter är också fackliga representanter samt av omsorgsnämnden utsedda ledamöter. Fackliga representanter samt KPR-representanter har tillstyrkt ombyggnation i huvudsak enligt Svefors ritningsförslag. Bengt Wihlstrand och Karin Johansson ser positivt på Svefors ritningsförslag. b) Om rätt till daglig verksamhet. Leif Olsson tar åter upp denna fråga. Ingen begränsning finns i lagen. Om någon undantas från daglig verksamhet uppstår lätt passivitet. Leif Olsson menar att man åtminstone bör göra upp en plan för den enskilde som drabbas. Antingen ska vederbörande få tillstånd att vara kvar i daglig verksamhet eller också ska förslag finnas på någonting annat. Bo Johansson talar om att denna fråga har diskuterats i omsorgsnämnden. Beslut finns för närvarande på att person med LSS-insats får gå hem vid 65 års ålder. Fr.o.m. nästa år gäller LSS-insatser fram tills 67 års ålder. Det ska naturligtvis finnas en bra verksamhet för den enskilde både i och utanför gruppbostaden, säger Bo Johansson avslutningsvis. c) Två skrifter från SISUS. Två skrifter från Sisus (Statens institut för särskilt utbildningsstöd) - Om bemötande av människor med funktionshinder delas ut till mötesdeltagarna. Handikapprådet beslutar att notera övriga frågor mm. till protokollet.

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.30 Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) 1-11 Miriam Mattsson (SRF) Bengt Wihlstrand (DHR) Leif Olsson (FUB) Bertil Henningsson (HLS) Maj-Britt

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.00 Beslutande Bo Johansson (s) Gretha Erlandsson (fp) tj ers för Göran Andersson Jonni Karlberg (s) Nils-Olov Olofsson (s) Tommy Andersson (s)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-09-18

Omsorgsnämnden 2001-09-18 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.20 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson M Ingrid Burfelt C Aina Svensson 134-145

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2002-10-01

Kommunala Handikapprådet 2002-10-01 Kommunala Handikapprådet 2002-10-01 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30 11.45. Beslutande Bo Johansson (s) Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Bengt Wihlstrand (m) Nils Otto

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17..30. Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Anna Johansson S Carin Nilsson 48-53 KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 13.00 Närvarande Ordinarie ledamöter Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30-11.10 Närvarande: Ordinarie ledamöter Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd Ulla Svensson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-05-22

Omsorgsnämnden 2001-05-22 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.00 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck S Carin Nilsson 79-90 V Lennart Karlsson S Karl-Erik Danielsson KD Göran Andersson 83-95

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 09.00-12.30 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson Kultur o fritidsnämnden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08:30-12:00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2001-04-18

Kommunala Pensionärsrådet 2001-04-18 Plats och tid Ronnebysalen, Ronneby, kl 13.00 15.30 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Stig Pettersson PRO-Ronneby Arne Svensson SPF-Ronneby Iris Olofsson SPF-Kallinge/J-hus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2007-03-01

Kommunala Handikapprådet 2007-03-01 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Handikapprådet 2007-03-01 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, Ronneby, kl. 13.00 17.40. Beslutande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) 1-11. Ingegerd

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kallingesalen, Ronneby, kl 13.00 15.45 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson Kultur o fritidsnämnden Stig Pettersson PRO-Ronneby Arne

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) TEKNISKA NÄMNDEN

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) TEKNISKA NÄMNDEN RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Hoby-salen, Stadshuset kl 13 30 14 30. Beslutande Nils-Olov Olofsson S Ordförande Tommy Arvidsson S Bengt Backe S Lars Peter Karlsson S Judith Skörsemo

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Afasiföreningen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, Kallingeslaen, kl 08.30 11.15 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Kurt Lindberg PRO-Kallinge

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2003-06-11

Kommunala Handikapprådet 2003-06-11 Kommunala Handikapprådet 2003-06-11 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.15 11.50. Beslutande Bo Johansson (s) frånv. 27-29. Jonni Karlberg (s) Monia Svensson (c) tjg ersättare Miriam

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

Omsorgsnämnden 2000-10-24

Omsorgsnämnden 2000-10-24 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Göran Andersson S Carin Nilsson MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson M Christer Falk, ers. S

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 11.25 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Karl

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordf, Inga-Lill Fahlström (MP), Marie- Louise Hellström (M) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Anneli Nordh R, Otto Forsberg

Läs mer

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 1(13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Justeringens plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 2017. 14.00-16.00 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10: NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:00-12.00 Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Bengt Ola

Läs mer

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Birgitta

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(11) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset kl 17 00 19 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-12-11

Omsorgsnämnden 2001-12-11 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Lage Svensson (s) Ingrid Burfelt (m) Susanne Östergaard (fp)

Läs mer

Kommunala Rådet för Funktionshinder. Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 00

Kommunala Rådet för Funktionshinder. Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 00 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 00 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (c) ordförande Birgitta

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) TEKNISKA NÄMNDEN

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) TEKNISKA NÄMNDEN RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Hoby-salen, Stadshuset, kl 08 30 10 30. Beslutande Nils-Olov Olofsson S Ordförande Tommy Arvidsson S Lars-Peter Karlsson S Bengt Backe S Kjell Hedlund

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2010-09-23 10 Plats och tid Tullbackagården, 2010-09-23 kl 17.30 18.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2004-10-13

Kommunala Handikapprådet 2004-10-13 Kommunala Handikapprådet 2004-10-13 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 13.00 16.06. Beslutande Övriga deltagare Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) Jonni Karlberg (s) Karin Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid (10) 2007-11-13 1 (10) Plats och tid Högalid, Storstugan, kl 13.00 14.00 Beslutande Ledamöter John Bruun (fp) ordf Cecilia Tornerefelt (m) 1:e vice ordf Rolf Delcomyn (s) 2:e vice ordf Göran Blomberg (m) Kerstin

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Styrelsen 2003-06-10 1 (10)

Styrelsen 2003-06-10 1 (10) Styrelsen 2003-06-10 1 (10) Plats och tid Ronnebyhus konferenslokal tisdagen den 10 juni 2003 kl 14.30-16.25 Beslutande Monica Ingvarson, ordf Roger Svensson, 1:e v ordf Bengt Wihlstrand, 2:e v ordf Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

Sessionssalen

Sessionssalen 2010-06-02 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Kurt Johansson, vice ordförande, NHR Åsbobygden Boris Svensson

Läs mer

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(9) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 30 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Ingrid

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Trineholme, Kristinehamns Konferens Center, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 20 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Birgitta

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-10-14 15 Plats och tid Hagby Ängar, 2014-10-14 kl. 15.00-16.35 Beslutande Kent Nilsson (S), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Gunbritt Lindén

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 16.30. Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck S Karl-Erik Danielsson V Anna Johansson M Ingrid Burfelt KD Göran Andersson FP Susanne

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet (5)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet (5) Kommunala Handikapprådet 2005-05-29 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Valsverket, klockan 13.00 15.00 Beslutande Övriga deltagande Kjell Israelsson, (c) ordf Christina Wilhelmsson, (s) vice ordf Thyra Nordin,

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Plats och tid Tullbackagården, 2012-12-11 17:30-19:00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s)

Läs mer

Styrelsen 2000-06-19 1 (13)

Styrelsen 2000-06-19 1 (13) Styrelsen 2000-06-19 1 (13) Plats och tid Ronnebyhus konferenslokal måndagen den 19 juni 2000 kl 13.30-15.50 Beslutande Karl-Erik Karlsson, ordf Heli Berg, v ordf Roger Svensson Monica Ingvarson Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 5 Godkännande av ärendelista... 9 6 Föregående sammanträdesprotokoll... 10 7 Uppföljning av funktionshinderplanen... 11 8 Delgivning... 13 9 Övergångsställen... 14 10 Val av vice ordförande för

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 25 februari 2016 kl. 13:00-14:30. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius

Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 25 februari 2016 kl. 13:00-14:30. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 25 februari 2016 kl. 13:00-14:30 Beslutande Åke Bertils (S) Stig Eng (C) Leena Lindblom

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-09-16 1(13) Plats och tid Kommunkontoret Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Barbro Gustavsson Gun-Lis Wärngren Eva Ågerup Eva Stücken Inger

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 16.00 Sten Fransson, ordförande (S) Bertil Nilsson Agneta Wiss Carlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-11-20

Omsorgsnämnden 2001-11-20 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.55 Beslutande Övriga deltagare Bo Johansson (s) ordförande Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Lage Svensson (s) Ingrid Burfelt (m) Susanne

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Rickard

Läs mer

KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET

KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET Tid och plats Måndag 20 juni kl. 13 15.40 Stora salen, Torsby bibliotek Beslutande Carina Nordqvist (S), ordförande Monicka Lindberg, SRF Erik Gustafsson, HRF Curth Åsberg,

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) - Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (13) Plats och tid Konferensrum 1 kommunalhuset, torsdagen den 4 juli 2019 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Nils Nilsson (C) /Sed Mikael Henrysson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden Björkegrenska gården, Simrishamn. Klockan

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden Björkegrenska gården, Simrishamn. Klockan 1 Plats och tid Björkegrenska gården, Simrishamn. Klockan 17.30 20.45 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Agne Johnsson (m) Kjell Dahl (s) Nils-Inge Nilsson (c) Christer Vigren (öp),

Läs mer

PROTOKOLL. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 60-70 Maria Hjärtmyr. Ordförande...

PROTOKOLL. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 60-70 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Plats och tid Hembygdsgården, Ljusdal, 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) ordf, Peter Engdahl (S) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Inez Tillqvist R, Otto Forsberg HRF, Tommy Olsson PSO,

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2006-11-07

Omsorgsnämnden 2006-11-07 Plats och tid Hobysalen, stadshuset Ronneby, kl. 09.00 11.50 Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Hans Kyhlbäck (v) Helene Svan (v) Roger Fredriksson (m)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott 2005-01-24. JanAnders Palmqvist. Margareta Yngveson,

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott 2005-01-24. JanAnders Palmqvist. Margareta Yngveson, RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl 08.30 11.20 Beslutande JanAnders Palmqvist, Margareta Yngveson, Boo-Walter Eriksson, Thomas Håkansson, Ronny Pettersson,

Läs mer

Handikappolitiskt program, datum för träff 8

Handikappolitiskt program, datum för träff 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Nya ledamöter i handikapprådet 3 Tillgänglighet 4 Föregående protokoll 5 Information från socialnämnden 6 Information från Pia

Läs mer

Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-02-05 Kl 13.00 15.30

Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-02-05 Kl 13.00 15.30 Kommunala handikapprådet i Tranås kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2009-02-05 Plats och tid Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-02-05 Kl 13.00 15.30 Beslutande: Bengt E Carlsson, (s) ordförande

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (13)

Kommunala Handikapprådet (13) Kommunala Handikapprådet 2013-06-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 16:00-17:45 Beslutande Politiker Dorothea Nilsson (M), BUN Gunnel Johansson (S), ON Bengt-Åke Torhall (FP),

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2009-02-19 1 Plats och tid Tullbackagården, 2009-02-19 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund, SRF Tom Rymoen, Kufn

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Malin Thydén-Kärrman (S), Bodil Gunnarsson

Läs mer

Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl. 13:00-14:20. Forts. deltagarförteckning. Kommunkontoret i Bergsjö

Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl. 13:00-14:20. Forts. deltagarförteckning. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN Gemensamt sammanträde med kommunala pensionärsrådet och handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Plats och tid Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl.

Läs mer

Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9)

Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9) RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 14:00 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande) 108, 110-118, Leif Smith (S) (1:e vice ordförande) 108, 110-118

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-06-13 20 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl 13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Vård och omsorg

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

555 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet

555 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 555 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 2006-11-16 kl 13.00 16.00 ande Bengt Nilsson, s Margareta Ottosson Edgar Hofvergård Agneta Goth Veronica Lendvai Gerd

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 87 Plats och tid Nya Konferensrummet, ABRI, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 15.30 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2010-08-25 Sida 1 (7) Sammanträde med Handikapprådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-17.00 ande Övriga deltagande Tomas Erazim, ordförande Göran Persson, kommunstyrelsen, 19-21

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 9 TEKNISKA NÄMNDEN 2007-02-14

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 9 TEKNISKA NÄMNDEN 2007-02-14 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 9 Plats och tid Hoby-salen Stadshuset kl 13 30 13 50. Beslutande Bengt-Christer Nilsson S Ordförande Tommy Arvidsson S Christer Svantesson S Lindis Olsson

Läs mer

Personal- och löneenheten

Personal- och löneenheten RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-04-24 1 (8) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 16:00 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson,

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 17 50 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Anita

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17:

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17: Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, 2015-03-05, kl. 17:00-18.20 ande: Ersättare: Susanne Jönsson, ordförande Elisabeth Sandberg Kullenberg Anders Bengtsson BrittMarie Hansson Conny Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-06-30 Sid 1(7) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer