Lokal Oskarström, tisdagen den 25 oktober 2016 kl 08:30-12:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lokal Oskarström, tisdagen den 25 oktober 2016 kl 08:30-12:00"

Transkript

1 Plats och tid Beslutande Lokal Oskarström, tisdagen den 25 oktober 2016 kl 08:30-12:00 Ledamöter Henrik Oretorp (C), Ordförande Lars Puss (M), l:e vice ordförande Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Edlund (S) Tony Stanc (S) Anna-Lena Cumtell (KD) Övriga deltagare Sara Jakobsson, Cecilia Bergström, Caroljarpa de Emilson ( 239, 244), Frida Guntell ( , 247), Tina Wagner ( 243, 247), Helena Lundberg ( 243), Anna Winnberg ( 244), Rikard Junblad ( 246), Karolina Petersson kulturförvaltningen ( 46), Sabina Andersson ( 247), Niklas Ohlin ( 247), Jonna Kignell ( 247), Helena Lundberg ( 247), Niclas Simonsson ( 247), Niklas Lidström ( 247), Martina Pihl Fritsi ( 247), Ann-Charlotte Abrahamsson ( 247), Violeta Stanic ( 247), samhällsbyggnadschef Torsten Rosenqvist samt sekreterare Ulrica Holm. Justerare Bertil Andersson Justeringens plats Rådhuset Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerare Bertil Andersson ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Instans Datum då anslaget sätts upp Förvaringsplats för protokollet Radhuset Datum dä anslaget tas ned i o ( IQ - ( - Z 1 Underskrift Ulrica Holm U tdragsbesty rkande Sida 1(15)

2 Ärenden 237 Dnr I<S 2016/00443 Val av justerare Dnr I<S 2016/00444 Godkännande av dagordning Dnr I<S 2016/00352 Nya finansieringsformer för efterbehandling av förorenad mark - Yttrande Dnr KS 2015/00507 Arrendeavtal för Elia Express i AB Dnr KS 2014/00508 Arrendeavtal markområde i Kistinge Dnr KS 2012/00543 Reservationsavtal för Fisketorget, del av 5: Dnr KS 2007/00166 Detaljplan för Kilot 1 - Förnyat uppdrag och beslut om samråd Dnr I<S 2011/00616 Detaljplan för Gullbranna 1:13 m fl - Beslut om granskning Dnr KS 2015/00591 Utvecklingsprogram - Beslut om samrådsredogörelse och utvecklingsprogram för Trönninge Dnr I<S 2016/00367 Kultursektorns lokalbehov - Information Spikhuset Dnr I<S 2016/00029 Övrig information från samhällsbyggnadskontoret Sida 2(15)

3 ' ^ ' 237 Dnr KS 2016/00443 Val av justerare s beslut beslutar att jämte ordföranden (C) utse Bertil Andersson (S) att justera protokollet. (fö Sida 3(15)

4 238 Dnr I<S 2016/00444 Godkännande av dagordning s beslut Föreliggande förslag till dagordning godkänns. Föreligger förslag till dagordning. Sida 4(15)

5 239 Dnr I<S 2016/00352 Nya finansieringsformer för efterbehandling av förorenad mark - Yttrande s beslut beslutar att anta samhällsbyggnadskontoret förslag till yttrande angående remiss "Nya finansieringsformer för efterbehandling av förorenad mark" enligt bilaga 1. I december 2014 gav regeringen Naturvårdsverket i uppdrag att ge förslag på nya finansieringsformer för efterbehandling av förorenade områden där ansvarig finns men som saknar betalningsförmåga. Syfte är att öka takten i efterbehandlingsarbetet för att nå målet om giftfri miljö. s kommun har fått förslaget på remiss den KS 2016/ Naturvårdsverkets förslag bidrar till att öka takten i efterbehandlingsarbetet genom att förbättra förutsättningarna för att det ska finnas tillgängliga medel för efterbehandling av förorenade områden dock föroreningar som i huvudsak ska har uppkommit efter den 30 juni Det ena förslaget är att alla verksamhetsutövare som omfattas av förordning (1998:901) om verksamhetsutövarens egenkontroll ska upprätta en så kallad saneringsplan med tidsbestämd planering av efterbehandlings av konstaterade föroreningar inklusive kostnadsuppskattningar. Alla anmälningsoch tillståndspliktiga verksamhetsutövare, det vill säga A- B- och C verksamheter ska synliggöra sin miljöskuld i ekonomisk information genom krav på saneringsplaner i en ändring av egenkontrollförordningen. Det andra förslaget är att A- B- och C verksamheter betalar in avgifter till en statlig administrerad fond för bidrag till efterbehandling i de fall det finns en ansvarig men som saknar betalningsförmåga. Naturvårdsverkets första förslag innebär att verksamhetsutövaren förpliktelser tidigareläggs och synliggörs. Ett synliggörande av redan existerande kostnader i och med saneringsplanen ska omfatta en plan för avhjälpande av redan kostaterade föroreningsskador dock bedöms på kort sikt innebära en ökad belastning för tillsynsmyndigheterna. På längre sikt innebär det att tillsynsarbetet underlättas och effektiviseras i och med ökad transparens. Det andra förslaget om en fond för efterbehandling är ett sätt att införliva den kostnad som risken, som potentiellt förorenande verksamheter innebär för samhället, i verksamhetsutövarens produktionskostnader. Fonden kommer att öka tillgänglig finansiering för efterbehandling av förorenade områden där ansvarig saknar betalningsförmåga. En statlig fond bedöms fungera mer effektivt än tidigare miljöskadeförsäkring. Inkomma medel kommer att betalas ut till eftcrbehandlingsåtgärder. Förslaget bedöms ha en positiv effekt för kommuner genom att mark som annars sannolikt inte skulle saneras, på gmnd av bristande finansiering, nu åtgärdas och därmed kan användas för olika ändamål. Båda förslagen är kostnadsdrivande för verksamhetsutövarna i form av direkta och indirekta kostnader. Sida 5(15)

6 . m. s beredning har beretts av avdelningen för mark och exploatering på samhällsbyggnadskontoret. Förslag till beslut beslutar att anta samhällsbyggnadskontoret förslag till yttrande angående remiss "Nya finansieringsformer för efterbehandling av förorenad mark" enligt bilaga 1. Beslutsgång beslutar i enlighet med föreliggande förslag. Sida 6(15)

7 240 Dnr KS 2015/00507 Arrendeavtal för Elia Express i AB s beslut beslutar att godkänna förslag till arrendeavtal mellan s kommun och Elia Express i AB. Elia Express AB har tidigare bedrivit verksamhet vid Slottmöllan. Då bolagets tillståndsvolymer där är fulltecknade har bolaget sedan ett tag tillbaka haft önskemål om att få arrendera/förvärva andra områden i kommunen, för att kunna bedriva verksamheten vidare. Parterna har gemensamt kommit fram till att ett område i Kistinge är lämpligt. Ett arrendeavtal har upprättats i vilket det bland annat regleras en avtalstid på 10 år. Innan bolaget kan ta marken i anspråk ska arkeologiska utredningar/utgrävningar genomföras. När det finns en detaljplan för aktuellt område är avsikten att bolaget ska ges möjlighet att förvärva området. I samband med arrendeavtalets upprättande har Elia Express informerat kommunen om att det skulle kunna finnas föroreningar inom aktuellt område. Med anledning där av har en överenskommelse mellan parterna upprättats, i vilken kommunen åtar sig att ta markprover inom området innan tillträde sker. Parterna är överens om att kostnader och ansvar för eventuella föroreningar inte ska belasta Elia Express. Parterna är också införstådda med att tillträdesdagen kan komma att senareläggas. s beredning har beretts av avdelningen för mark och exploatering på samhällsbyggnadskontoret. Förslag till beslut beslutar att godkänna förslag till arrendeavtal mellan s kommun och Elia Express i AB. Beslutsgång beslutar i enlighet med föreliggande förslag. Sida 7(15)

8 241 Dnr I<S 2014/00508 Arrendeavtal markområde i Kistinge s beslut beslutar att godkänna förslag till arrendeavtal mellan s kommun och Kuskatorpet Entreprenad och Lantbruk AB. Kuskatorpet Entreprenad och Lantbruk AB har sedan tidigare ett arrendekontrakt för ett markområde i Kistinge. Bolaget har behov av större ytor och har inkommit med en förfrågan om att fa arrendera/förvärva mer mark i anslutning till befintligt arrendeområde. För området har nyligen ett planprogram upprättats och avsikten är att det ska detaljplaneläggas. Kommunen har upprättat ett nytt förslag till arrendeavtal med Kuskatorpet Entreprenad och lantbruk AB. Arrendet omfattar både den gamla delen som har arrenderats sedan tidigare samt en ny intilliggande yta, totalt upplåts en yta på kvm. Avsikten är att Kuskatorpet ska få möjlighet att förvärva området när en detaljplan är klar. Avtalet föreslås tecknas på tio år och med en arrendeavgift på kr/år. Bolaget ska inom arrendeområdet bedriva upplag- och komposteringsverksamhet. Innan bolaget kan ta marken i anspråk ska arkeologiska utredningar/utgrävningar genomföras. s beredning har beretts av avdelningen för mark och exploatering på samhällsbyggnadskontoret. Förslag till beslut beslutar att godkänna förslag till arrendeavtal mellan s kommun och Kuskatorpet Entreprenad och Lantbruk AB. Beslutsgång beslutar i enlighet med föreliggande förslag. Sida 8(15)

9 242 Dnr KS 2012/00543 Reservationsavtal för Fisketorget, del av 5:1 s beslut beslutar att godkänna reservationsavtal med Mat Tillsammans Fastigheter AB avseende upplåtelse inom detaljplan för Fisketorget del av 5:1 beslutade att reviderat förslag till detaljplan för Fisketorget 5:1, ska ut på granskning och att samhällsbyggnadskontoret ska upprätta nytt reservationsavtal. Förslag till reservationsavtal har upprättats med Mat Tillsammans Fastigheter AB. Avtalet innebär att bolaget förbinder sig att snarast efter det att reservationsavtalet undertecknats påbörja projektering, ansöka om bygglov samt övriga erforderliga tillstånd för igångsättning av byggprojektet. Samordning ska ske med kommunens arbeten inom planområdet. Reservationen varar längst till Uppfylls inte villkoren i reservationen förfaller den med omedelbar verkan. Under förutsättning att villkoren i reservationsavtalet uppfylls och att grundläggningsarbeten har påbörjats, äger exploatören rätt att under reservationstiden erhålla ett arrendekontrakt. Arrendetiden som föreslås är på tio år och avgiften är kr per år. I arrendeavgiften ingår kostnader för framtagande av detaljplan och anslutningsavgiften för VA. s beredning har beretts av avdelningen för mark och exploatering pä samhällsbyggnadskontoret. Förslag till beslut beslutar att godkänna reservationsavtal med Mat Tillsammans Fastigheter AB avseende upplåtelse inom detaljplan för Fisketorget del av 5:1 Beslutsgång beslutar i enlighet med föreliggande förslag. Sida 9(15)

10 v w, 243 Dnr KS 2007/00166 Detaljplan för Kilot 1 - Förnyat uppdrag och beslut om samråd s beslut 1. beslutar att ge samhällsbyggnadskontoret i förnyat uppdrag att i detaljplan pröva Kilot 1 för bostäder, hotell och centrumändamål. Ny detaljplan bör kunna antas senast i oktober beslutar att samråd ska ske om detaljplan för Kilot 1, bilaga beslutar att samråd ska ske om kommunens bedömning att genomförandet av planen inte antas medföra en betydande miljöpåverkan, bilaga 4 (Behovsbedömning av miljöbedömning). Förslag till detaljplan för Kilot 1 föreslås skickas för samråd med sakägare, myndigheter och andra berörda. Detaljplanen föreslår att hotell och konferens, bostäder och centrumverksamhet ska byggas och utvecklas inom fastigheten Kilot 1, när posten flyttar därifrån. Dessutom föreslås fastigheten delas i två kvarter som separeras av en gata, gång- och cykelväg, samt ett torg, som ska ägas och skötas av kommunen. Eftersom uppdraget gavs redan 2010, föreslås planuppdraget att förnyas, för att kunna följa senaste versionen av Plan- och bygglagen, samt senaste riktlinjerna vad gäller buller vid bostäder. s beredning har beretts av samhällsbyggnadskontoret i samarbete med byggnadskontoret, teknik- och fritidsförvaltningen, räddningstjänsten, miljö- och hälsoskyddskontoret, samt LBVA. Samhällsbyggnadskontoret har även konsulterat HEM med anledning av avfallshantering och befintlig transformatorstation inom planområdet. Förslag till beslut 1. beslutar att ge samhällsbyggnadskontoret i förnyat uppdrag att i detaljplan pröva Kilot 1 för bostäder, hotell och centrumändamål. Ny detaljplan bör kunna antas senast i oktober beslutar att samråd ska ske om detaljplan för Kilot 1, bilaga 1-3. Sida 10(15)

11 WWW 3. beslutar att samråd ska ske om kommunens bedömning att genomförandet av planen inte antas medföra en betydande miljöpåverkan, bilaga 4 (Behovsbedömning av miljöbedömning). Beslutsgång beslutar i enlighet med föreliggande förslag. Sida 11(15)

12 244 Dnr KS 2011/00616 Detaljplan för Gullbranna 1:13 m fl - Beslut om granskning s beslut 1. beslutar att godkänna samrådsredogörelsen för Gullbranna 1:13 m fl, bilaga beslutar att låta detaljplan för Gullbranna 1:13 m fl, bilaga 1-4, granskas under minst tre veckor. Samhällsbyggnadskontoret fick KSU 223 i uppdrag att upprätta detaljplan för att pröva ny bebyggelse i form av fritidshus på fastigheterna Gullbranna 1:13, 1:15 och 1:17 m fl. Syftet med detaljplanen är att skapa möjlighet att uppföra ett område för bostäder med 50 hus i den södra delen av Gullbranna. Detaljplanens inriktning ska vara tydlig mot fritidsboende dvs med små byggrätter och ej styckningsbara tomter. Syftet är också att säkerställa passager för allmänheten att kunna ta sig genom området till närliggande rekreationsområden längre österut. Samråd har enligt beslut av kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott genomförts under tiden 15 december februari Myndigheter, förvaltningar och berörda sakägare har beretts tillfälle att yttra sig. Efter samrådet har ett flertal ändringar gjorts i planförslaget. Samhällsbyggnadskontoret föreslår att det reviderade förslaget skall granskas. s beredning har beretts av samhällsbyggnadskontoret och remitterats till de av kommunens nämnder och bolag som ansetts berörda av förslaget. Remissvaren med kommentarer redovisas i bifogad samrådsredogörelse. Förslaget har bearbetats och reviderats i samråd med representanter för teknik- och fritidsförvaltningen, Laholmsbuktens VA, miljökontoret, byggnadskontoret samt räddningstjänsten. Förslag till beslut 1. beslutar att godkänna samrådsredogörelsen för Gullbranna 1:13 m fl, bilaga beslutar att låta detaljplan för Gullbranna 1:13 m fl, bilaga 1-4, granskas under minst tre veckor. Beslutsgång beslutar i enlighet med föreliggande förslag. Sida 12(15)

13 V W 245 Dnr KS 2015/00591 Utvecklingsprogram - Beslut om samrådsredogörelse och utvecklingsprogram för Trönninge s beslut 1. beslutar att godkänna samrådsredogörelsen för Framtid Trönninge, enligt bilaga föreslår att kommunstyrelsen beslutar att anta utvecklingsprogrammet för serviceorten Trönninge, enligt bilaga 2. Det unika med utvecklingsprogrammen är att traditionellt sett ansvarar nämnderna för frågor inom vart och ett av sina ansvarsområden, inom utvecklingsprogrammen samlas alla frågor som rör orten, oberoende av nämndstillhörighet i ett forum. Genom att samarbeta med samhällsföreningen och andra aktörer på orten får programmet bred förankring hos invånarna. s beredning har beretts inom samhällsbyggnadskontoret och referensgruppen för Framtid Trönninge, bestående av representanter från andra kommunala förvaltningar; stadskontoret, byggnadskontoret, teknik- och fritidsförvaltningen, kultur- och fritids förvaltningen, fastighetskontoret utbildnings- och arbetsmarknads förvaltningen, barn- och ungdoms förvaltningen, socialförvaltningen samt HFAB. Förslag till beslut 1. beslutar att godkänna samrådsredogörelsen för Framtid Trönninge, enligt bilaga. 3. föreslår att kommunstyrelsen beslutar att anta utvecklingsprogrammet för serviceorten Trönninge, enligt bilaga 2. Beslutsgång beslutar i enlighet med föreliggande förslag. Sida 13(15)

14 246 Dnr ICS 2016/00367 Kultursektorns lokalbehov - Information Spikhuset s beslut informeras om kostnadsberäkning för att säkerställa de berörda byggnadernas skick i Spikhuset. 0 > Sida 14(15)

15 247 Dnr KS 2016/00029 Övrig information från samhällsbyggnadskontoret 2016 s beslut informeras om aktuellt från samhällsbyggnadskontoret. Planchef Cecilia Bergström informerar om ddplaner för pågående detaljplaner. Sida 15(15)

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (12)

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (12) Sammanträdesprotokoll v w, Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2017-02-07 1(12) Plats och tid Lokal Oskarström, Rådhuset, 7 februari 2017 kl 08:30-12:00 ande Ledamöter Henrik Oretorp (C), ordförande

Läs mer

Justeringsplats Rådhuset l Paragrafer Justeringsdag. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Justeringsplats Rådhuset l Paragrafer Justeringsdag. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2017-04-03 1(18) Plats och tid Lokal Oskarström, Rådhuset, 3 april 2017 kl 08:30-16:00 Beslutande Ledamöter Henrik Oretorp (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum Plats och tid Lokal Oskarström, tisdagen den 11 oktober 2016 kl 09:45 11:15

Sammanträdesdatum Plats och tid Lokal Oskarström, tisdagen den 11 oktober 2016 kl 09:45 11:15 Plats och tid Lokal Oskarström, tisdagen den 11 oktober 2016 kl 09:45 11:15 Beslutande Ledamöter Henrik Oretorp (C), ordförande Lars Puss (M), l:e vice ordförande Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Övriga deltagare Jörgen Högdin, David Högberg, Sabina Andersson, Mila Sladic, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld, sekreterare Ulrica Holm

Övriga deltagare Jörgen Högdin, David Högberg, Sabina Andersson, Mila Sladic, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld, sekreterare Ulrica Holm 1(5) Plats och tid Lokal Oskarström, 3 oktober 2017 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie

Läs mer

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm.

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2018-05-29 Halmstad Plats och tid Lokal Oskarström, 29 maj 2018 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1151 Plats och tid Lokal Oskarström, 13 juni 2017 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Henrik Oretorp (C), Ordförande Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Edlund (S) Tove Bergman (MP) Tony Stané

Läs mer

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( )

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( ) Kommunstyrelsen 2016-11-15 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15 november 2016 kl 09:00-15:25 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M) Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (13)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (13) 'WY Il äal rustad 1(13) Plats och tid Lokal Oskarström, 7 november 2017 kl 08:30-12:00 ande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Halmstads kommun. Ärenden. Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens. Dnr KS 2018/ Val av justerare. Godkännande a v dagordning

Halmstads kommun. Ärenden. Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens. Dnr KS 2018/ Val av justerare. Godkännande a v dagordning s kommun samhällsbyggnadsutskott 2018-05-29 1(20) Plats och tid Lokal Oskarström, 29 maj 2018 kl 08:30-12:15 ande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande Bertil Andersson

Läs mer

Halmstad. Halmstads kommun

Halmstad. Halmstads kommun Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2018-03-13 K20) Plats och tid Lokal Oskarström, 13 mars 2018 kl 08:30 ande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie

Läs mer

Lars Puss (M), ordförande Bertil Andersson (S) Rose-Marie Edlund (S) Tove Bergman (MP) Anna-Lena Cumtell (KD) Tony Stané (S) ( , )

Lars Puss (M), ordförande Bertil Andersson (S) Rose-Marie Edlund (S) Tove Bergman (MP) Anna-Lena Cumtell (KD) Tony Stané (S) ( , ) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2016-05-24 1(24) Plats och tid: Lokal Oskarström, Rådhuset kl 08:30-11:20 Beslutande: Lars Puss (M), ordförande Bertil Andersson (S) Rose-Marie Edlund (S) Tove

Läs mer

Halmstads kommun m, samhällsbyggnadsutskott (23)

Halmstads kommun m, samhällsbyggnadsutskott (23) m, H3lmSt3u samhällsbyggnadsutskott 2017-05-09 1(23) Plats och tid Lokal Oskarström, 9 maj 2017 kl 08:30-11:40 Beslutande Ledamöter Henrik Oretorp (C), Ordförande 110-118 Lars Puss (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-11-06 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 6 november 2018 kl 14:00-17:20 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), Ordförande Jenny Axelsson (C), 1:e vice ordförande Stefan Pålsson

Läs mer

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00.

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Beslutande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), Ordförande Carin Söderberg (S), Vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2011-06-13 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-12:00 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S) Inger Larsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(13) Plats och tid Rådhuset, lokal Halmstad kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L) Bertil Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C) Tillväxt- och samhällsbyggnadsutskottet 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 13.30 15.35 Beslutande Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C) Övriga deltagare Plan- och bygglovsarkitekt

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-06-13 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 13 juni 2017 kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(13) Plats och tid Tekniska kontoret, torsdagen den 19 januari 2017 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören Nord,

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22)

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) 1(22) Plats och tid Lokal Oskarström, 25 april 2017 kl 08:30 ande Ledamöter Henrik Oretorp (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande 97-108 Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie

Läs mer

Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan

Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan HALMSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Utdrag ur PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-06-05 KSU 126 KS 2012/0264 Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan Beslut 1.

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (21)

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (21) 1(21) Plats och tid Lokal Oskarström, 21 november 2017 kl 08:30-16:00 Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande Tony

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C)

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C) 1( 6) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 13.30 17.00 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Ordförande Vice ordförande Elisabeth Holmer (S) Tjänstgörande ersättare Anders

Läs mer

Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande 14 Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare, ledamot 14 Ella-Britt Andersson (S), ersättare

Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande 14 Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare, ledamot 14 Ella-Britt Andersson (S), ersättare 1(12) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 10.45 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande, ej 14 Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande 14 Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare,

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 13.15. Ajournering 12.30-12.35. Beslutande Övriga närvarande Günter Ruchatz (M), ordf Jimmy Odenäng (M) Johan Sigvardsson (C) Anne Wilks

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16) Kommunstyrelsen 2012-01-17 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Henrik

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(8) Plats och tid Lokal Halmstad, rådhuset, kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), 1:e vice ordförande Anders Rosén (S), 2:e vice

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-03-15 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:40 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil Andersson (S) Per Carlsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-10-17 1(15) Plats och tid Luftvärnsregementet, 17 oktober 2017 kl 09:00-17:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande ( 254-261, 263-265) Jenny Axelsson (C) Anders Rosén (S)

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6) Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9.00 10.20 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M)

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 9.00-10.15, 10.30-11.00 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP)

Läs mer

Framtid Simlångsdalen

Framtid Simlångsdalen Framtid Simlångsdalen Projektbeskrivning April 2015 SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Projektbeskrivning för Framtid Simlångsdalen Innehåll Bakgrund... 2 Omvärldsanalys... 2 Geografiskt läge... 2 Befolkning och

Läs mer

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2016-03-22 1127} Plats och tid: Lokal Oskarström, Rådhuset kl 08:30-11:50 Beslutande: Henrik Oretorp (C), ordförande Lars Puss (M) Rose-Marie Edlund (S) Tove Bergman

Läs mer

Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan 1100 K. Standardförfarande, KS 2014/0579 Samhällsbyggnadskontoret

Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan 1100 K. Standardförfarande, KS 2014/0579 Samhällsbyggnadskontoret TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Antagandehandling Tillhörande ändr ing av byggnadsplan för del av Sim långsdalens sam hälle (Breared 1:105, 1:191 och 1:194), Plan 473 Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 08.00 11.06 1 (13) Beslutande Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

TRÖNNINGE 15:16 PLANBESKRIVNING TILLÄGG TILL. tillhörande ändring av detaljplan 890 för. Trönninge, HALMSTADS KOMMUN

TRÖNNINGE 15:16 PLANBESKRIVNING TILLÄGG TILL. tillhörande ändring av detaljplan 890 för. Trönninge, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING agård Trönninge Idrottsplats Skola Tuvasgården Östergård AntagandeHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 890 för TRÖNNINGE 15:16 Trönninge, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande,

Läs mer

Lokal Oskarström, Rådhuset kl 08:30-10:40

Lokal Oskarström, Rådhuset kl 08:30-10:40 Kommunstyrelsens samhällsbvranadsutskott 2016-05-10 1(25) Plats och tid: Lokal Oskarström, Rådhuset kl 08:30-10:40 Beslutande: Henrik Oretorp (C), ordförande Lars Puss (M) Bertil Andersson (S) Rose-Marie

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2018-11-14 1(14) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 14 november 2018 kl 14:00-15:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för

PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för del av Sådden 4 och 7, Halmstad HALMSTADS KOMMUN Plan E309K Enkelt förfarande, KS 2014/0475 Kommunstyrelsen, 2015-08-18 Laga kraft 2015-09-14 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl Kommunstyrelsen 2012-02-20 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.00-18.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Lilian Olsson (S) Johnny Skottheim (S) Sofia

Läs mer

Utlåtande 2018: RI (Dnr /2017)

Utlåtande 2018: RI (Dnr /2017) Utlåtande 2018: RI (Dnr 123-1802/2017) Tilläggsavtal till Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av mark i Norra Djurgårdsstaden, Östermalm inom fastigheten Jackproppen 1:1 med Byggnadsfirma Erik

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Plats och tid: Nymansgatan 23, kl. 12:00-12:45 Beslutande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl Kommunstyrelsen 2018-02-26 129 Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl. 17.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Bengt Sjöberg (M), ordförande Anne-Marie Lundin (M) Mikael Faleke (M) Marlene

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2019-06-26 1(8) Plats och tid Halmstad Arena, sammanträdesrum Aten, 26 juni 2019 kl. 13:00-14:00. ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 08.30 10.20 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden

Protokoll. Överförmyndarnämnden Överförmyndarnämnden 20-22 2 20 Ansökan om uttag spärrat konto FB 13 kap 8...4 21 Remiss från kommunstyrelsen - Kvalitetstrategi för Alingsås kommun...5 22 Mötestider för överförmyndarnämnden 2016...6

Läs mer

Icke tjänstgörande ersättare Lars Wingerup (S), Heléne Bolling (S), Hans Åslund (V), Kerstin Karlsson (C) och Robin Hagström (SD)

Icke tjänstgörande ersättare Lars Wingerup (S), Heléne Bolling (S), Hans Åslund (V), Kerstin Karlsson (C) och Robin Hagström (SD) PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10:00-11:45 Beslutande Mathias R Karlsson (S), ordförande Frida Bergvall (S) Joakim Rylin (S) Matti Wahlström (V) Elisabeth Wanneby (MP) 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Byggnadsnämnden Sammanträdesdag 2015-04-15 Innehåll 22 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 29 23 Redovisning av delegationsbeslut... 30 24 Delgivningar... 31 25 Månadsuppföljning

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 april 2012 kl. 8:30 09:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 45-49 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anna Thore (MP) Anders Andersson (C)

Läs mer

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Lars Lindgren (M), ordförande Mailis Dahlberg (C), vice ordförande Rickard Gille (M)

Lars Lindgren (M), ordförande Mailis Dahlberg (C), vice ordförande Rickard Gille (M) Plats och tid Eriksövägen 27, kl. 15.00-15.20 Beslutande Lars Lindgren (M), ordförande Mailis Dahlberg (C), vice ordförande Rickard Gille (M) Katherine Angelo Lindqvist (S) Anette Dahlgren (S) Ersättare

Läs mer

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 496 för VOKALEN 3 Vallås, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande KS 2012/0346 Kommunstyrelsen 2012-11-27 Plan Ä 49 K Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 14.00 15.15 Beslutande Ledamöter Per Eriksson (s) ordförande Per Jonsson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Lindeman, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00 10:15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C) Mats Andersson (M) Torgny Larsson (S) Stefan Larsson, kommunchef Jörgen Prahl, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) Martin Fridehjelm (S)

Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) Martin Fridehjelm (S) 1 (13) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 21 juni 2017 kl 09:00-11:10 Beslutande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Krister Bergsten (L)

Läs mer

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Beslutsdatum 2008-02-05 1 (5) Tid Tisdagen den 5 februari 2008 kl. 15.30. Beslutande Ledamöter Marie-Louise Hilmersson, ordförande Leif Larsson Kira Berg Eva Nypelius Björn Jansson Lars Isaksson Esse Petersson

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING Gul färg föreslås i aktuell detaljplan överföras från Trönninge 25:1 till Trönninge 3:31 i enlighet med tidigare skrivet avtal om fastighetsreglering. (karta eller flygbild över planområdet) BEHOVSBEDÖMNING

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2019-03-27 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 27 mars 2019 kl 14:00-16:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), 1:e vice

Läs mer

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp 2016-03-22 1 (6) Plats och tid B-salen, kl. 11:30 12:10 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Se förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.10 Beslutande Övriga deltagande Birgit Åhlund (C), ordförande Jan Kerbosch (M) Anette Håkansson (FP)

Läs mer

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Dnr SBN 2016/163 Uppdragsbeslut

Läs mer

... Karin Haglund. ... Jan Stefanson (KD) ... Camilla Janson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

... Karin Haglund. ... Jan Stefanson (KD) ... Camilla Janson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Gemaket,, kl. 09:00 11:08 Ajournering 10:10-10:20 ande Ledamöter Jan Stefanson, ordförande (KD) Martin Normark, 1:a vice ordförande (L) Camilla Janson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Lokal Oskarström, Rådhuset kl 08:30-12:00

Lokal Oskarström, Rådhuset kl 08:30-12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens samhällsbyaunadsutskott 2016-09-20 1(29) Plats och tid: Lokal Oskarström, Rådhuset kl 08:30-12:00 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Lars Puss (M) Rose-Marie Edlund

Läs mer

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen 2006-06-20 Plats och tid Beslutande Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl 14.00-14.35 Se bifogad deltagarförteckning Utses att justera Bosse Pettersson Gunnar

Läs mer

Lokal Oskarström, Rådhuset kl 08:30-16:00

Lokal Oskarström, Rådhuset kl 08:30-16:00 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2016-08-23 K36) Plats och tid: Lokal Oskarström, Rådhuset kl 08:30-16:00 Beslutande: Henrik Oretorp (C), ordförande Lars Puss (M) Bertil Andersson (S) Rose-Marie

Läs mer

Folketspark Orrskogen Malung, kl. 17:00-17:20

Folketspark Orrskogen Malung, kl. 17:00-17:20 Malung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Folketspark Orrskogen Malung, kl. 17:00-17:20 Hans Unander (S), ordförande Bitte Lindberg-Ås (S) Lilian Olsson (S) Sofia Söderström (S) Bengt Nilsson (S)

Läs mer

Ören, tisdagen den 16 juni 2009, kl. 10 00 11 00. Evert Johansson, s, ordförande, Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v

Ören, tisdagen den 16 juni 2009, kl. 10 00 11 00. Evert Johansson, s, ordförande, Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Plats och tid Beslutande Ören, tisdagen den 16 juni 2009, kl. 10 00 11 00. Evert Johansson, s, ordförande, Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Ej tjänstgörande Arne Holmgren, s Kenneth Hallberg, kp Övriga

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(14) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.10 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Optionsavtal för bostadsbebyggelse avseende fastigheterna Skolbänken 21-24, i Mölnbo

Optionsavtal för bostadsbebyggelse avseende fastigheterna Skolbänken 21-24, i Mölnbo 2015-05-06 Tjänsteskrivelse Dnr VM 15/25 Dnr TN-2015-00290-251 Kontor Samhällsbyggnadskontoret Handläggare Martin Ivarsson martin.ivarsson@sodertalje.se Tekniska nämnden Optionsavtal för bostadsbebyggelse

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2018-12-12 1(11) Plats och tid Svarta Örnshuset, Erik Dahlbergsgatan 2, den 12 december 2018 kl 13:15-14:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : 1 av 5 Plats och tid Brösarps skola, den, kl. 18.15-18.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Samhällsbyggnadschef Jörgen Prahl Kanslichef Christian Björkqvist Utses att justera Mats Andersson (M)

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-02-25 22 Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013 kl. 10.00-11.00 sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen i Överkalix Beslutande Birgitta Persson (s) Anne Jakobsson(s) Gunnar Liljebäck

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 157 Plats och tid Björnekullaskolan 18.00 19.25 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson (s) Lennart

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. ior4iälsa, vård och.omsorg "^^L^^..

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. ior4iälsa, vård och.omsorg ^^L^^.. NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(10) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18.30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice

Läs mer

Björn Thorsson, föreståndare, Lennart Hermansson, teknisk chef, 45, 49 och 52 punkt 1 Mickael Bucht, renhållningsingenjör, 52 punkt 3

Björn Thorsson, föreståndare, Lennart Hermansson, teknisk chef, 45, 49 och 52 punkt 1 Mickael Bucht, renhållningsingenjör, 52 punkt 3 1(11) Plats och tid Kommunhuser, Lokal Kulltorp, Tid: 08.00-11.30 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande Karolina Sköld (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.50. Paus klockan 14.55-15.10. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Jävsnämnden 2011-02-11 1(5)

Jävsnämnden 2011-02-11 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.00-10.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Tid Torsdagen 18 februari, 2016 kl: 08:30 10:10 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Anders Wiklund (MP)

Tid Torsdagen 18 februari, 2016 kl: 08:30 10:10 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Anders Wiklund (MP) 2016-02-18 1 (10) Plats Rum 522, 4:e vån, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen 18 februari, 2016 kl: 08:30 10:10 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden 2019-01-22 Innehållsförteckning Ärende 1 Information till nämndens ledamöter och bildspel om förvaltningen... 2 2 Val av ersättare till fritids- och kulturnämndens presidium... 3 3 Val av representant

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) 1(10) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.40 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Tid Kl 13.30 14.30 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson (S) S Pauli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (6)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Sida 1 (6) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, kl. 16:00-16:30 Beslutande Ulrika Winblad (S) Ersättare för Miguel Odhner (S) Maria Kjellberg (MP) Anders Holmensköld (M) Linda Åshamre (S) Johan Holmberg

Läs mer

Tekniska förvaltningen, , kl. 15:30-16:30

Tekniska förvaltningen, , kl. 15:30-16:30 SA1'1MANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tekniska förvaltningen,, kl. 15:30-16:30 Torsten Nilsson (M), ordförande Ulf Berggren (SD), 1 :e vice ordförande Benny Pctersson (S),

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2017-02-21 1(32) Plats och tid Lokal Oskarström, 21 februari 2017 kl 08:30 ande Ledamöter Henrik Oretorp (C), Ordförande Lars Püss (M), 1:e vice ordförande Bertil

Läs mer