HEMLIG. Förfrågan om information gällande marknadens utbud av molnbaserade rekryteringssystem 1 (6)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HEMLIG. Förfrågan om information gällande marknadens utbud av molnbaserade rekryteringssystem 1 (6)"

Transkript

1 0 FÖRFRÅGAN 1 (6) Mottagare HEMLIG Förfrågan om information gällande marknadens utbud av molnbaserade rekryteringssystem Om Säkerhetspolisen Säkerhetspolisen förebygger och avslöjar brott mot rikets säkerhet, bekämpar terrorism och skyddar den centrala statsledningen. Syftet med myndighetens verksamhet är att skydda det demokratiska systemet, medborgarnas fri- och rättigheter samt den nationella säkerheten. Säkerhetspolisen är en myndighet under regeringen. Verksamheten är indelad i fem områden; kontraspionage, kontraterrorism, författningsskydd, säkerhetsskydd och personskydd. Därtill arbetar myndigheten med att förhindra spridning, anskaffning och produktion av massförstörelsevapen. Ungefär 1000 personer arbetar vid vårt huvudkontor i Stockholm eller vid någon av de fem regionala enheterna ute i landet. Ytterligare information finns på Bakgrund till denna förfrågan om information Säkerhetspolisen arbetar med att effektivisera myndighetens rekryteringsprocess. Detta ska ske genom förändrade arbetsmetoder med stöd av moderniserad teknik och ökad automatiserad informations hantering. Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post/Internet Box Bolstomtavägen sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se Stockholm Solna

2 Säkerhetspolisen FÖRFRÅGAN 2(6) Syfte med denna förfrågan om information Observera att denna förfrågan enbart är en förfrågan om information och inte en anbudsinbjudan till en offentlig upphandling. Inbjudan till offentlig upphandling avses att annonseras via TendSign senare under år Säkerhetspolisen planerar att anskaffa ett molnbaserat rekryteringssystem under år Denna förfrågan om information (härefter kallad RFI ) görs med syfte att få en bättre förståelse för de lösningar som finns ute på marknaden. Målsättningen är att tidigt få en uppfattning över vilka rekryteringssystem som olika leverantörer erbjuder, systemens funktionalitet, samt hur systemen hanterar olika juridiska krav gällande personuppgiftsbehandling och IT-säkerhetsfrågor. Genom att tillvarata leverantörers erfarenheter och kunskaper är det vår ambition att kunna upprätta ett för marknaden relevant, proportionerligt och ändamålsenligt förfrågningsunderlag vid en senare offentlig upphandling. Det är därför vår förhoppning att ni vill delta i denna RFI, varvid vi även uppmuntrar att ni berättar och framhåller vad ni bedömer att en upphandlande myndighet särskilt behöver tänka på vid utformning av frågeunderlag och utvärderingskriterier vid upphandling av ett molnbaserat rekryteringssystem så att god konkurrens uppnås där varje leverantörs kvalifikationer rättvist kommer att kunna visas. Det är helt frivilligt att delta i informationsdelningen och det är inte någon förutsättning för att få lämna anbud vid en kommande upphandling. Säkerhetspolisen ger ingen ekonomisk ersättning till leverantörer för medverkan i denna RFI. Tänk på att all e-post, handlingar, brev etc. som sänds till Säkerhetspolisen blir en allmän handling som kan bli offentlig om inte skäl för sekretesskydd föreligger! Kompletterande information I händelse av att Säkerhetspolisen behöver lämna kompletterande information så kommer sådan information att tillhandahållas på Säkerhetspolisens hemsida som nås via Likaså kommer all eventuell ytterligare information som har getts till någon enskild leverantör att tillhandahållas på samma hemsida. Allt i syfte att garantera full transparens.

3 Säkerhetspolisen FÖRFRÅGAN 3(6) Vad händer efter denna RFI? Efter att publiceringstiden för denna RFI gått ut kommer Säkerhetspolisen att gå igenom inkomna svar, beskrivningar och synpunkter. En upphandlingsgrupp kommer att upprätta en anbudsinbjudan till en offentlig upphandling. Om behov föreligger kan sådan anbudsinbjudan komma att föregås av ytterligare förfrågan om information eller att upphandlingsunderlaget tillställs marknaden på remiss för synpunkter. I sådant fall kommer underlaget att hållas tillgängligt via TendSign och Säkerhetspolisens hemsida. Frågeställningar till leverantör av rekryteringssystem Om leverantören Fråga 1 Beskriv era primära kundsegment. Ange branscher, storlek på kundföretag/organisationer samt var de är lokaliserade. Fråga 2 Beskriv era erfarenheter av att arbeta med kunder i offentlig sektor. Fråga 3 Beskriv existerande kunder som ni tror kan ha en liknande kravställning som vi, exempelvis myndigheter eller företag som har stort fokus på säkerhetsfrågor. Fråga 4 Beskriv organisationen som utvecklar systemet. Ange roller, numerär, var de fysiskt är lokaliserade samt om personerna arbetar internt på företaget eller externt hos en underleverantör. Fråga 5 Beskriv organisationen som sköter driften och förvaltningen av systemet och den tekniska plattformen. Ange roller, numerär, var de fysiskt är lokaliserade samt om personerna arbetar internt eller hos en underleverantör. Personuppgiftshantering och skydd för uppgifter Följande frågor ställs mot bakgrund av de rättsliga kraven på personuppgiftshantering enligt personuppgiftslagen (1998:204), PuL och offentlighets- och sekretesslagen (2009:400).

4 Säkerhetspolisen FÖRFRÅGAN 4(6) Fråga 6 Beskriv era erfarenheter av att agera som personuppgiftsbiträde. Fråga 7 Använder ni i egenskap av leverantör er av underleverantörer? Om ja, är någon av dessa lokaliserade utanför Sveriges gränser och i så fall var? Fråga 8 Uppgifter som inte längre är nödvändiga för sitt ändamål måste gallras eller göras tekniskt avskilt i systemet. Detta innefattar att ta bort/avskilja olika typer av information utifrån givna tidsramar. Beskriv hur detta skulle kunna utföras i ert system. Fråga 9 Beskriv hur kan ni vidta de lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder som krävs för att skydda uppgifter i systemet. Med tekniska åtgärder avses bl.a. kryptering, loggning, behörighetsstyrning, inloggningslösningar, säkerhetskopiering, skydd mot skadliga program m.m. exempelvis mot obehörig åtkomst, obehörig spridning och obehörig användning. Fråga 10 Beskriv hur ni har förberett er för att uppfylla kraven i den kommande EUförordning som kommer att ersätta PuL? Teknisk plattform Fråga 11 Beskriv den tekniska plattformen som systemet är installerat på. Ange arkitektur, mjukvara, utvecklingsspråk samt var den fysiskt är placerad. Fråga 12 Beskriv rutiner för utvecklingsmetod. Ange hur arbetet går till vid utveckling av systemet, vilka metoder som används, vad som styr prioriteringar samt hur testning sker. Fråga 13 Beskriv nuvarande rutin för releasehantering och systemuppgradering. Ange vilka typer av uppgraderingar som görs, hur ofta de görs samt hur de påverkar olika användare vid genomförandet.

5 Säkerhetspolisen FÖRFRÅGAN 5(6) Systemintegration Fråga 14 Vi vill automatiskt kunna föra över användarrelaterade händelseloggar samt övriga säkerhetsloggar till ett av oss kontrollerat logghanteringssystem. Beskriv hur detta skulle kunna utföras med ert system. Fråga 15 Vid vissa händelser i systemet så vill vi att information om denna automatiskt förs över till ett av oss kontrollerat system som är åtkomligt över internet. Exempel på detta är när en kandidat registrerar en ansökan och bifogar en CV i PDF- eller Wordformat. Beskriv hur detta skulle kunna utföras med ert system. Fråga 16 Autentisering och behörighetskontroll i systemet bör kunna ske utifrån konto och gruppinformation som härstammar utifrån en av oss kontrollerad katalogtjänst. Beskriv hur detta skulle kunna utföras med ert system. Incidenthantering Fråga 17 Beskriv existerande rutiner för att hantera säkerhetsincidenter. Ange vilka roller som gör vad, vilken information kunden får, hur informationen delges kunden och när/vid vilken tidpunkt informationen delges kunden. Fråga 18 Beskriv existerande rutiner för att hantera driftincidenter. Ange vilka roller som gör vad, vilken information kunden får, hur informationen delges kunden och när/vid vilken tidpunkt informationen delges kunden. Övrigt Fråga 19 Efter en genomförd upphandling kan Säkerhetspolisen ha behov av att genomföra en säkerhetsgranskning av det upphandlade systemet i en skarp test- och/eller labmiljö. Beskriv vilka möjligheter ni har att tillgodose detta och i så fall på vilket sätt. Fråga 20 Utöver ovanstående, finns det annat som ni vill lyfta fram och belysa?

6 Säkerhetspolisen FÖRFRÅGAN 6(6) Svar på RFI-frågor Frågorna besvaras skriftligen via e-post till E-posten ska rubriceras med Rek 16 diarienr: Frågorna besvaras i fristående dokument av format DOC alternativt PDF. Frågorna besvaras på svenska. Tidsramar Eventuella synpunkter på frågorna ska lämnas skriftligen till Säkerhetspolisen senast 24 mars Slutlig inlämning av svar på RFI lämnas senast 4 april Kontaktperson Kontaktperson vid Säkerhetspolisen är: Peter Waldenström Telefon: Säkerhetspolisen Box STOCKHOLM Telefon (växel)

Fordonsuthyrning och utbildningsplats med tillhörande tjänster

Fordonsuthyrning och utbildningsplats med tillhörande tjänster Förfrågan om information Fordonsuthyrning och utbildningsplats med tillhörande tjänster 1 Inledning... 2 1.1 RFI Förfrågan om information... 2 1.2 Om Säkerhetspolisen... 2 1.3 Syfte... 2 2 Administrativa

Läs mer

VÄGLEDNING ATT UPPHANDLA PÅ ETT SÄKERT SÄTT

VÄGLEDNING ATT UPPHANDLA PÅ ETT SÄKERT SÄTT VÄGLEDNING ATT UPPHANDLA PÅ ETT SÄKERT SÄTT Sid 2 (7) Innehåll 1. Att upphandla på ett säkert... 3 2. Identifiera krav... 4 3. Samråd vid säkerhetsskyddad upphandling... 6 Sid 3 (7) 1. Att upphandla på

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datum Diarienr 2013-05-08 1552-2012 Socialnämnden i Norrköpings kommun Rådhuset 601 81 Norrköping Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datainspektionens

Läs mer

Allmänna riktlinjer för behandling av personuppgifter enligt Personuppgiftslagen (PuL)

Allmänna riktlinjer för behandling av personuppgifter enligt Personuppgiftslagen (PuL) Kommunledningsförvaltningen STYRDOKUMENT Godkänd/ansvarig 1(5) Beteckning Riktlinjer behandling personuppgifter Allmänna riktlinjer för behandling av personuppgifter enligt Personuppgiftslagen (PuL) 1.

Läs mer

Vår styrka är kombinationen av verksamhetskunnande samt ledande kompetens inom ITmanagement

Vår styrka är kombinationen av verksamhetskunnande samt ledande kompetens inom ITmanagement Sentensia är ett oberoende konsultbolag som levererar verksamhetsutveckling åt offentlig sektor. Vår styrka är kombinationen av verksamhetskunnande samt ledande kompetens inom ITmanagement och upphandling.

Läs mer

RFI Förmånsportal 1(5)

RFI Förmånsportal 1(5) 1.0 Inledning Skellefteå kommun efterfrågar synpunkter och information inför en eventuell upphandling av en Förmånsportal. Förmånsportalen kommer att upphandlas som en tjänst gentemot en avtalspart. En

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Datum Diarienr 2010-02-23 1464-2009 Folktandvården i Stockholms län AB Huvudkontoret Olivecronas väg 7 113 82 Stockholm Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Datainspektionens

Läs mer

Göteborgs Stad Intraservice går igenom samtliga inkomna synpunkter och väljer sedan om och hur synpunkterna ska beaktas.

Göteborgs Stad Intraservice går igenom samtliga inkomna synpunkter och väljer sedan om och hur synpunkterna ska beaktas. 1. Extern remiss 1.1 Beskrivning 1.1.1 Om förfarandet Observera att detta är en EXTERN REMISS och inte en upphandlingsannons! Anbud ska alltså inte lämnas. Göteborgs Stad Intraservice vill på detta sätt

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post Datum Diarienr 2011-12-12 750-2011 Landstingsstyrelsen Landstinget Blekinge 371 81 Karlskrona Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post Datainspektionens beslut

Läs mer

Leveranto rstra ff 18 oktober 2016

Leveranto rstra ff 18 oktober 2016 Leveranto rstra ff 18 oktober 2016 Avser upphandling av: Samordnad Varudistribution Diarienummer: 2016/345 Tid: 18 oktober från kl. 9 till 16 (kontakta Marcus Bäckström för exakt tid som just ni kan komma)

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post Datum Diarienr 2011-12-12 755-2011 Socialnämnden Södertälje Kommun 151 89 Södertälje Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

REMISSVAR. Rättsenheten Justitiedepartementet Stockholm

REMISSVAR. Rättsenheten Justitiedepartementet Stockholm 0 REMISSVAR Rättsenheten 1 (5) HEMLIG Mottagare Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Er referens Ju2017/08898/Å Hemlig dataavläsning - ett viktigt verktyg i kampen mot allvarlig brottslighet (SOU 2017:89)

Läs mer

GDPR. Dataskyddsförordningen 27 april Emil Lechner

GDPR. Dataskyddsförordningen 27 april Emil Lechner GDPR. Dataskyddsförordningen 27 april 2017 Emil Lechner Advokatfirman EdmarLaw Hjälper främst IT-bolag och teknikintensiva bolag. Specialistkompetens inom IT-rätt, avtalsrätt, immaterialrätt och e-handel.

Läs mer

NEFAB PACKAGING SWEDEN AB INTEGRITETSPOLICY

NEFAB PACKAGING SWEDEN AB INTEGRITETSPOLICY NEFAB PACKAGING SWEDEN AB INTEGRITETSPOLICY Våra medarbetare, kunder, leverantörer och övriga samarbetspartners personliga integritet och säker hantering av personuppgifter inom företaget är viktigt för

Läs mer

Bilaga 3c Informationssäkerhet

Bilaga 3c Informationssäkerhet SID 1 (9) Bilaga 3c Informationssäkerhet Förfrågningsunderlag Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt material inom Skolplattform Stockholm Box 22049, 104 22 Stockholm. Besöksadress

Läs mer

REMISSVAR. Rättsenheten Justitiedepartementet Stockholm. Remissvaret följer promemorians disposition.

REMISSVAR. Rättsenheten Justitiedepartementet Stockholm. Remissvaret följer promemorians disposition. 0 REMISSVAR Rättsenheten 1 (6) HEMLIG Mottagare Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Er referens Ju2017/07544/L4 Remiss av promemorian Skärpt kontroll av utkontraktering och överlåtelse av säkerhetskänslig

Läs mer

Request For Information (RFI)

Request For Information (RFI) Richard Boije Sida: 1 (6) Request For Information (RFI) Ansvarig: Richard Boije Datum 2017-01-23 Richard Boije Sida: 2 (6) 1 Organisation Åda... 3 2 Bakgrund och Syfte... 3 3 Mål... 4 4 RFI- Information...

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datum Diarienr 2013-05-08 643-2012 Socialnämnden Järfälla kommun 177 80 Järfälla Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datainspektionens

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter i e-post

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter i e-post Datum Diarienr 2011-12-12 751-2011 Landstingsstyrelsen Jämtlands läns landsting Box 602 832 23 Frösön Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter i e-post Datainspektionens

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Beslut Dnr 2008-09-09 685-2008 Produktionsnämnden för vård och bildning Uppsala kommun 753 75 UPPSALA Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Beslut Dnr 2008-09- 09 810-2008 Utbildningsnämnden i Skövde kommun 541 83 SKÖVDE Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Datainspektionens beslut Datainspektionen konstaterar att

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Arbetslöshetskassornas samorganisation (SO)

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Arbetslöshetskassornas samorganisation (SO) Datum Diarienr 2013-04-17 1822-2012 Arbetslöshetskassornas samorganisation, SO Box 1110 111 81 Stockholm Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Arbetslöshetskassornas samorganisation (SO) Datainspektionens

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Kristdemokraternas medlemsregister

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Kristdemokraternas medlemsregister Datum Diarienr 2014-03-31 1293-2013 Kristdemokraterna Box 2373 103 18 STOCKHOLM Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Kristdemokraternas medlemsregister Datainspektionens

Läs mer

THOR SHIPPING & TRANSPORT

THOR SHIPPING & TRANSPORT THOR SHIPPING & TRANSPORT Integritetspolicy VÄSTERÅS 2018-05-25 INNEHÅLL Personuppgiftshantering enligt GDPR (2016/679)... 1 Vad, varför och hur länge?... 1 Kunder/Konsulter... 1 Leverantörer... 2 Rekrytering...

Läs mer

GDPR Leverantörer Maj 2018

GDPR Leverantörer Maj 2018 GDPR Leverantörer Maj 2018 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING LEVERANTÖR... 3 NÄR OCH VARFÖR BEHANDLAR VI DINA PERSONUPPGIFTER?... 3 Upphandling av leverantör... 3 Hantera leverantörsförhållandet... 3 Hantera beställning

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datum Diarienr 2013-05-08 646-2012 Socialnämnden i Halmstad kommun Box 230 301 06 Halmstad Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datainspektionens

Läs mer

We Constructions hantering av personuppgifter beskrivs nedan baserat på din relation till We Construction.

We Constructions hantering av personuppgifter beskrivs nedan baserat på din relation till We Construction. Integritetspolicy 1 Inledning Individens personliga integritet och säkerheten för dennes personuppgifter är viktig för We Construction AB ( We Construction ), ett bolag i Power Heat koncernen. We Construction

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Datum Diarienr 2010-02-23 1333-2009 City Dental i Stockholm AB Box 16156 111 51 Stockholm Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Datainspektionens beslut Datainspektionen konstaterar

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 FÖRFATTNINGSSAMLING 1 IT-STRATEGI FÖR SOLLENTUNA KOMMUN Antagen av fullmäktige 2003-09-15, 109 Inledning Informationstekniken har utvecklats till en världsomspännande teknik som omfattar datorer, telefoni,

Läs mer

Att säkerställa informationssäkerhet vid upphandling

Att säkerställa informationssäkerhet vid upphandling 2016-09- 19 1 Att säkerställa informationssäkerhet vid upphandling 2 Begrepp och definitioner Offentlig upphandling Offentlig upphandling innebär att en upphandlande myndighet köper, hyr eller på annat

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster Melleruds Kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster Diarie UH-2013-16 Ansvarig upphandlare Björn Lindquist Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Så behandlar vi dina personuppgifter

Så behandlar vi dina personuppgifter Så behandlar vi dina personuppgifter EU:s dataskyddsförordning, GDPR, ersatte den 25 maj 2018 personuppgiftslagen, PuL. Syftet med lagen är att skydda individens rätt till ett privatliv. Den personliga

Läs mer

Styrande dokument. Riktlinjer för dataskydd. Fastställd av Kommunstyrelsen. Senast reviderad av Gäller från och med

Styrande dokument. Riktlinjer för dataskydd. Fastställd av Kommunstyrelsen. Senast reviderad av Gäller från och med Styrande dokument för dataskydd Fastställd av Kommunstyrelsen Senast reviderad av 2018-05-17 Gäller från och med 2018-05-25 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Omfattning 3 3 Bakgrund 3 4 Personuppgiftsansvar

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Vänsterpartiets medlemsregister

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Vänsterpartiets medlemsregister Datum Diarienr 2014-03-31 1288-2013 Vänsterpartiet Box 12660 112 93 STOCKHOLM Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Vänsterpartiets medlemsregister Datainspektionens beslut

Läs mer

Svensk Artistfaktura AB, , är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter.

Svensk Artistfaktura AB, , är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter. Integritetspolicy För att kunna erbjuda dig våra tjänster behöver vi behandla dina personuppgifter. Vi på Svensk ArtistFaktura AB (SAFAB) vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Dnr 2008-06-23 473-2008 Stadsdelsnämnden Södra Innerstaden, Malmö stad Box 7070 200 42 Malmö samt via e-post och fax sodrainnerstaden@malmo.se 040-346460 Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen

Läs mer

Integritetspolicy Rinkaby Rör

Integritetspolicy Rinkaby Rör Integritetspolicy Rinkaby Rör Den 25 maj 2018 införs den nya dataskyddsförordningen i hela EU. De nya bestämmelserna som också kallas GDPR (General Data Protection Regulation) ersätter personuppgiftslagen

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal Zynatic Medlemsregister

Personuppgiftsbiträdesavtal Zynatic Medlemsregister PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Sida 1(5) Personuppgiftsbiträdesavtal Zynatic Medlemsregister 1 PARTER Den som beställer och använder Zynatic Medlemsregister, och därmed bekräftar att de accepterar våra Allmänna

Läs mer

Bilaga 3c Informationssäkerhet

Bilaga 3c Informationssäkerhet SID 1 (5) Bilaga 3c Informationssäkerhet Förfrågningsunderlag Upphandling av IT-stöd för barn- och elevregister inom Skolplattform Stockholm Box 22049, 104 22 Stockholm. Besöksadress Hantverkargatan 2

Läs mer

Molntjänster och utkontraktering av kritisk verksamhet lagar och regler. Alireza Hafezi

Molntjänster och utkontraktering av kritisk verksamhet lagar och regler. Alireza Hafezi Molntjänster och utkontraktering av kritisk verksamhet lagar och regler Alireza Hafezi Säkerhetsskydd?! 2 Säkerhetsskyddslagen, 6 : Med säkerhetsskydd avses: > skydd mot spioneri, sabotage och andra brott

Läs mer

Universitetet och Datainspektionen i Molnet

Universitetet och Datainspektionen i Molnet 15 och 16 april 2015 Universitetet och Datainspektionen i Molnet reflektioner över en gryende praxis Göteborgs universitet Definition från Wikipedia Datormoln molntjänster - är IT-tjänster som tillhandahålls

Läs mer

Inbjudan till marknadsundersökning (RFI) av Disk- och Spoldesinfektorer till SLL och Nya Karolinska Solna

Inbjudan till marknadsundersökning (RFI) av Disk- och Spoldesinfektorer till SLL och Nya Karolinska Solna 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning Upphandling och juridik Upphandlingsavdelningen MARKNADSUNDERSÖKNING 2013-05-07 Inbjudan till marknadsundersökning (RFI) av Disk- och Spoldesinfektorer till SLL och

Läs mer

Personuppgiftsbiträde

Personuppgiftsbiträde Personuppgiftsbiträdesavtal 1 PARTER Symbolbruket AB www.symbolbruket.se Detta Personuppgiftsbiträdesavtal gäller mellan Symbolbruket AB, org.nr. 559025-7316, Östra Harg Torpängen, 585 91 Linköping, info@symbolbruket.se

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Bilaga 8 Personuppgiftsbiträdesavtal Polismyndigheten Datum: 2016-12-22 Dnr: A293.290/2016 PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1 PARTER Personuppgiftsansvarig: Polismyndigheten, org. nr. 202100-0076, Box 12256,

Läs mer

Vill du läsa mer om personuppgiftshantering och de lagar och regler som gäller, gå in på Datainspektionens hemsida.

Vill du läsa mer om personuppgiftshantering och de lagar och regler som gäller, gå in på Datainspektionens hemsida. INTEGRITETSPOLICY - Personuppgiftshanteringen på RMT Varför har vi denna policy? RMT levererar olika typer av informationssystem och konsulttjänster till företag inom många olika branscher, såväl inom

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Datum Diarienr 2010-04-28 1650-2009 AB Previa Box 4080 171 04 Solna Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Datainspektionens beslut Datainspektionen konstaterar att AB Previa (härefter

Läs mer

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Sidan 1 av 5 Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Lysekils kommun inbjuder er att lämna anbud på rubricerade upphandling i enlighet med detta dokument och bilagor. Förfrågningsunderlaget

Läs mer

Tornbergets riktlinjer för hantering av personuppgifter

Tornbergets riktlinjer för hantering av personuppgifter Sid 1(7) Tornbergets riktlinjer för hantering av personuppgifter Allmänt Dessa riktlinjer gäller för Tornberget Fastighetsförvaltning AB, org. nr 556428-5806. Vi värnar om din integritet och vill att du

Läs mer

Stories hantering av personuppgifter beskrivs nedan baserat på din relation till Stories.

Stories hantering av personuppgifter beskrivs nedan baserat på din relation till Stories. 1. Inledning Individens personliga integritet och säkerheten för dennes personuppgifter är viktig för Stories Untold AB ( Stories ) som ansvarar för att se till att alla personuppgifter behandlas på ett

Läs mer

WHITE PAPER. Dataskyddsförordningen

WHITE PAPER. Dataskyddsförordningen WHITE PAPER Dataskyddsförordningen Detta whitepaper handlar om den nya dataskyddsförordningen som ska tillämpas från och med den 25 maj 2018. Vad innebär den egentligen? När du läst igenom dokumentet hittar

Läs mer

Informationssäkerhet Informationssäkerhet. Medicinteknisk säkerhetskurs

Informationssäkerhet Informationssäkerhet. Medicinteknisk säkerhetskurs Informationssäkerhet Medicinteknisk säkerhetskurs 2018-03-14, Sanja Hebib Informationssäkerhet Information är en tillgång som, liksom andra viktiga tillgångar, har ett värde och som måste skyddas. Informationssäkerhet

Läs mer

Tillsynsbeslut mot Försvarsmakten avseende behandlingen av personuppgifter i IT-stöden PRIO och ReachMee

Tillsynsbeslut mot Försvarsmakten avseende behandlingen av personuppgifter i IT-stöden PRIO och ReachMee Datum Diarienr 2013-04-05 1610-2012 Försvarsmakten Högkvarteret 107 85 STOCKHOLM Tillsynsbeslut mot Försvarsmakten avseende behandlingen av personuppgifter i IT-stöden PRIO och ReachMee Datainspektionens

Läs mer

Säkerhetsskyddsplan. Fastställd av kommunfullmäktige

Säkerhetsskyddsplan. Fastställd av kommunfullmäktige 2017-12-18 2017-12-18 153 153 Innehållsförteckning 1 Allmänna bestämmelser... 2 1.1 Säkerhetsskydd... 2 2 Syfte... 2 3 Målsättning... 3 4 Förutsättningar och ansvar... 3 5 Riktlinjer för säkerhetsskyddsarbetet...

Läs mer

Datainspektionens tillsyn av länsstyrelsernas elektroniska förvaltning

Datainspektionens tillsyn av länsstyrelsernas elektroniska förvaltning Bilaga 1 Datainspektionens tillsyn av länsstyrelsernas elektroniska förvaltning Datainspektionen granskade under år 2010 Länsstyrelsen i Västra Götalands hantering av personuppgifter i den elektroniska

Läs mer

1. Förvaltning:... Verksamhetsområde: Kontaktperson: Personregistrets benämning. 4. Hur sker information till de registrerade?

1. Förvaltning:... Verksamhetsområde: Kontaktperson: Personregistrets benämning. 4. Hur sker information till de registrerade? Register nr OBS! Ta ut en papperskopia som undertecknas. Anvisningar hur blanketten ska fyllas i finns i slutet av detta formulär. Anmälan om behandling av personuppgifter samt ändring av tidigare anmälan

Läs mer

Granskning av polismyndigheternas användning av centrala säkerhetsloggen

Granskning av polismyndigheternas användning av centrala säkerhetsloggen Uttalande SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN 2012-09-04 Dnr 117-2012 Granskning av polismyndigheternas användning av centrala säkerhetsloggen 1 SAMMANFATTNING Nämnden har granskat de 83 beställningar

Läs mer

Integritetspolicy för X organisation

Integritetspolicy för X organisation Integritetspolicy för X organisation Dataskyddsförordningen Dataskyddsförordningen, eller GDPR som förkortning av The General Data Protection Regulation, innehåller regler om hur man får behandla personuppgifter.

Läs mer

SÄKERHETSSKYDDSAVTAL. SÄKERHETSSKYDDSAVTAL Diarienr (åberopas vid korrespondens) Polisens verksamhetsstöd Administrativa enheten Upphandlingssektionen

SÄKERHETSSKYDDSAVTAL. SÄKERHETSSKYDDSAVTAL Diarienr (åberopas vid korrespondens) Polisens verksamhetsstöd Administrativa enheten Upphandlingssektionen Polisens verksamhetsstöd Administrativa enheten Upphandlingssektionen SÄKERHETSSKYDDSAVTAL Diarienr (åberopas vid korrespondens) Ärendebeteckning 958 SÄKERHETSSKYDDSAVTAL SÄKERHETSSKYDDSAVTAL (nivå 3)

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Enköpings kommunstyrelses användning av molntjänsten Dropbox

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Enköpings kommunstyrelses användning av molntjänsten Dropbox Datum Diarienr 2011-09-28 256-2011 Enköpings kommunstyrelse Kungsgatan 42 745 80 Enköping Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Enköpings kommunstyrelses användning av molntjänsten Dropbox Datainspektionens

Läs mer

Betänkandet Uppgiftslämnarservice för företagen (SOU 2015:33)

Betänkandet Uppgiftslämnarservice för företagen (SOU 2015:33) Yttrande Diarienr 1 (5) 2015-10-28 1216-2015 Ert diarienr N2015/3074/FF Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Betänkandet Uppgiftslämnarservice för företagen (SOU 2015:33) Datainspektionen har granskat

Läs mer

Kontaktuppgifter till er: Företag: Ort: Kontaktperson: Telefonnummer:

Kontaktuppgifter till er: Företag: Ort: Kontaktperson: Telefonnummer: Offertförfrågan HR Bolaget arbetar nationellt med rekrytering, bemanning, searchtjänster samt organisations-, grupp- och individutveckling. Företaget bildades år 2007 med säte i Karlskrona, Nybro och Malmö.

Läs mer

Översikt av GDPR och förberedelser inför 25/5-2018

Översikt av GDPR och förberedelser inför 25/5-2018 Översikt av GDPR och förberedelser inför 25/5-2018 EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING (EU) 2016/679 av den 27 april 2016 http://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen Personuppgift All slags

Läs mer

Riktlinjer fö r behandling av persönuppgifter, Sydna rkes kömmunalfö rbund

Riktlinjer fö r behandling av persönuppgifter, Sydna rkes kömmunalfö rbund Syfte Riktlinjen har som syfte att göra policyn för behandling av personuppgifter konkret den ger vägledning i hur hantering av personuppgifter skall ske inom Sydnärkes kommunalförbund. Riktlinjen är antagen

Läs mer

Betänkandet låt fler forma framtiden! (SOU 2016:5)

Betänkandet låt fler forma framtiden! (SOU 2016:5) Yttrande Diarienr 1 (7) 2016-06-21 536-2016 Ert diarienr Ku2016/00088/D Kulturdepartementet 103 33 Stockholm även via e-post Betänkandet låt fler forma framtiden! (SOU 2016:5) Datainspektionen har granskat

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post Datum Diarienr 2011-12-12 757-2011 Socialnämnden Lunds Kommun 221 00 Lund Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2018: Policy och riktlinjer för hantering av personuppgifter. Antagen av kommunfullmäktige

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2018: Policy och riktlinjer för hantering av personuppgifter. Antagen av kommunfullmäktige KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2018:1-003 Policy och riktlinjer för hantering av personuppgifter Antagen av kommunfullmäktige 2018-03-27 35 1 Att gälla från och med 2018-05-01 Policy för hantering av personuppgifter

Läs mer

IDkollens Integritetspolicy

IDkollens Integritetspolicy IDkollens Integritetspolicy Gäller från och med 2018-05-23 Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Vad är en personuppgift och vad innebär behandling av personuppgifter? 3. För vem gäller denna policy? 4. För

Läs mer

Regelverk. Infrastrukturen för vidareförmedling av grundläggande uppgifter om företag. Bilaga D. Personuppgiftsbiträdesavtal. Version: 2.

Regelverk. Infrastrukturen för vidareförmedling av grundläggande uppgifter om företag. Bilaga D. Personuppgiftsbiträdesavtal. Version: 2. Regelverk Infrastrukturen för vidareförmedling av grundläggande uppgifter om företag Bilaga D Personuppgiftsbiträdesavtal Version: 2.0 Innehållsförteckning 1 Allmänt om personuppgiftsbiträdesavtal... 1

Läs mer

Chef för förändringsledning och införande, ITavdelningen

Chef för förändringsledning och införande, ITavdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef för förändringsledning och införande, ITavdelningen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21

Läs mer

GDPR NYA DATASKYDDSFÖRORDNINGEN

GDPR NYA DATASKYDDSFÖRORDNINGEN GDPR NYA DATASKYDDSFÖRORDNINGEN GDPR NYA DATASKYDDSFÖRORDNINGEN GENERAL DATA PROTECTION REGULATION De nya reglerna gäller från och med den 25 maj 2018 och ersätter PUL Syfte: Stärka integritetsskyddet

Läs mer

SÄKERHETSSKYDDSAVTAL (nivå 2)

SÄKERHETSSKYDDSAVTAL (nivå 2) Bilaga 3 PVS-714-2720/11 1(5) SÄKERHETSSKYDDSAVTAL (nivå 2) mellan RIKSPOLISSTYRELSEN Box 12256 102 26 Stockholm nedan kallad RPS och Företaget AB, org.nr. : Kontaktmän hos RPS och Företaget. RPS: (projektansvarig)

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Diarienr 2014-05-21 1079-2013 AB Stångåstaden Box 3300 580 03 Linköping Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut AB Stångåstaden har behandlat känsliga

Läs mer

Riktlinjer för dataskydd

Riktlinjer för dataskydd 1 Riktlinjer för dataskydd Inledning Följande riktlinje syftar till att konkretisera policyn för dataskydd samt ge vägledning och råd vid hantering av personuppgifter i X kommun. Riktlinjen, som grundar

Läs mer

1 (6) ANSÖKAN. Ja Nej. 1. Sökande (fysisk eller juridisk person) 1 a. Kontaktperson (om annan än ovan) Utdelningsadress. Postnummer.

1 (6) ANSÖKAN. Ja Nej. 1. Sökande (fysisk eller juridisk person) 1 a. Kontaktperson (om annan än ovan) Utdelningsadress. Postnummer. ANSÖKAN 1 (6) Ansökan om kameraövervakning med drönare En kamera som är monterad på en drönare omfattas av kameraövervakningslagen. Att fotografera med en drönare kallas därför att bedriva kameraövervakning

Läs mer

UPPHANDLING AV DUELLSTÄLL TILL SKJUTBANOR

UPPHANDLING AV DUELLSTÄLL TILL SKJUTBANOR 1 (6) Datum 2017-08-30 Diarienr (åberopas) Polismyndigheten BILAGA 5 UTKAST SÄKERHETSSYDDSAVTAL NIVÅ 3 UPPHANDLING AV DUELLSTÄLL TILL SKJUTBANOR Polismyndigheten, org.nr. 202100-0076, Box 122 56, 102 26

Läs mer

Asitis personuppgiftspolicy. Asitis personuppgiftspolicy Syfte Ändamål Riktlinjer Asitis personuppgiftsbehandling...

Asitis personuppgiftspolicy. Asitis personuppgiftspolicy Syfte Ändamål Riktlinjer Asitis personuppgiftsbehandling... ... 2 1. Syfte... 2 2. Ändamål... 2 3. Riktlinjer Asitis personuppgiftsbehandling... 3 4. Inhämtning av personuppgifter... 3 5. Information i samband med inhämtning av personuppgifter... 4 6. Behandling

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post Datum Diarienr 2011-12-12 749-2011 Capio S:t Görans Sjukhus 112 81 Stockholm Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY

PERSONUPPGIFTSPOLICY PERSONUPPGIFTSPOLICY Wistrand (Wistrand Advokatbyrå Stockholm KB och Wistrand Advokatbyrå Göteborg KB) värnar om din personliga integritet och är mån om att du ska känna dig trygg med att vi, eller de

Läs mer

Hantering av personuppgifter i Ekobrottsmyndighetens verksamhet

Hantering av personuppgifter i Ekobrottsmyndighetens verksamhet Datum Sida 2018-06-13 1 (5) Rättsenheten Ert datum Dnr EBM2017:572 Hantering av personuppgifter i Ekobrottsmyndighetens verksamhet Personuppgiftsansvar Ekobrottsmyndigheten (org.nr. 202100-4979, telefonnummer:

Läs mer

Använd molntjänster på rätt sätt

Använd molntjänster på rätt sätt 2013-02-13 E-samhället i praktiken Använd molntjänster på rätt sätt Molntjänster kan spara pengar och göra information mer tillgänglig för kommuner och landsting. Den viktigaste bedömningen vid val av

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1 Microsoft AB ( Microsoft ), Box 27, 164 93 KISTA och ( Personuppgiftsbiträdet ) har denna dag träffat följande PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Bakgrund Personuppgiftslagen ställer krav på skriftligt avtal

Läs mer

RIKSPOLISSTYRELSEN, (202100-0076), Box 12256, 102 26 Stockholm som företräder staten, nedan kallad Myndigheten

RIKSPOLISSTYRELSEN, (202100-0076), Box 12256, 102 26 Stockholm som företräder staten, nedan kallad Myndigheten Datum 2014-04-27 Saknr och diarienummer 914-A198.231/2013 1 SÄKERHETSSKYDDSAVTAL (nivå 3) mellan RIKSPOLISSTYRELSEN, (202100-0076), Box 12256, 102 26 Stockholm som företräder staten, nedan kallad Myndigheten

Läs mer

Välkommen! Bakgrund Cloud Sweden Vad är molnet? Legala aspekter på molntjänster. http://cloudsweden.se

Välkommen! Bakgrund Cloud Sweden Vad är molnet? Legala aspekter på molntjänster. http://cloudsweden.se Välkommen! Bakgrund Cloud Sweden Vad är molnet? Legala aspekter på molntjänster Cloud Sweden Oberoende kompetensnätverk Analys & Konsultbolag Leverantörer Kunder Dataföreningen Startat i mars 2010 Predrag

Läs mer

Bilaga 3 Personuppgiftsbiträdesavtal

Bilaga 3 Personuppgiftsbiträdesavtal Bilaga 3 Personuppgiftsbiträdesavtal Detta personuppgiftsbiträdesavtal ( Biträdesavtalet ) har ingåtts av Parterna för att garantera en säker, korrekt och laglig behandling av personuppgifter i samband

Läs mer

ANIMECH TECHNOLOGIES INTEGRITETSPOLICY - EXTERN

ANIMECH TECHNOLOGIES INTEGRITETSPOLICY - EXTERN ANIMECH TECHNOLOGIES INTEGRITETSPOLICY - EXTERN 1 1. Bakgrund och syfte 1.1 Animech Technologies, nedan Animech, värnar om sina kunders, partners, leverantörers och anställdas integritet och är alltid

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Nationella kvalitetsregister, 7 kap. patientdatalagen

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Nationella kvalitetsregister, 7 kap. patientdatalagen Datum Diarienr 2010-10-11 1725-2009 Styrelsen för Karolinska Universitetssjukhuset Stockholms läns landsting Box 22550 104 22 Stockholm Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Nationella

Läs mer

Polismyndigheten, (202100-0076), Box 12256, 102 26 Stockholm som företräder staten, nedan kallad Polisen

Polismyndigheten, (202100-0076), Box 12256, 102 26 Stockholm som företräder staten, nedan kallad Polisen Diarienummer: 714-A532.676/2014 1 BILAGA 10 SÄKERHETSSKYDDSAVTAL (nivå 2) mellan Polismyndigheten, (202100-0076), Box 12256, 102 26 Stockholm som företräder staten, nedan kallad Polisen och Företaget (org.

Läs mer

Rekryteringsvillkor och Personuppgiftspolicy

Rekryteringsvillkor och Personuppgiftspolicy Rekryteringsvillkor och Personuppgiftspolicy SAMMANFATTNING: Dessa Villkor och Personuppgiftspolicy förklarar vilka villkor som gäller och hur vi på Espresso House använder personuppgifter när vi tillhandahåller

Läs mer

En guide om GDPR och vad du behöver tänka på

En guide om GDPR och vad du behöver tänka på En guide om GDPR och vad du behöver tänka på Guide: GDPR och vad du behöver tänka på VAD ÄR GDPR - GENERAL DATA PROTECTION REGULATION? Den 25 maj 2018 börjar EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR, att gälla

Läs mer

Personuppgiftsbehandling när du söker jobb hos oss

Personuppgiftsbehandling när du söker jobb hos oss Personuppgiftsbehandling när du söker jobb hos oss När du söker en tjänst hos oss behandlar vi dina för att hantera ansökan. Likaså kan vi behandla dina uppgifter om du anmäler ditt intresse för nyhetsutskick

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY FÖR ROSENDAL106 AB OCH DOTTERBOLAG

INTEGRITETSPOLICY FÖR ROSENDAL106 AB OCH DOTTERBOLAG 2018-05-24 INTEGRITETSPOLICY FÖR ROSENDAL106 AB OCH DOTTERBOLAG 1. Inledning och syfte Denna integritetspolicy beskriver hur: Rosendal106 AB, 559126-4139, jämte dotterbolag enligt Bilaga 1, nedan gemensamt

Läs mer

INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER INNEHÅLL 1. Inledning 2. Vad är en personuppgift? 3. Vilka slags personuppgifter behandlas? 4. Vad är anledningen (ändamålet) bakom behandlingen? 5. Laglig

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Detta personuppgiftsbiträdesavtal, nedan Avtalet, har träffats mellan 1. Underentreprenör, nedan Personuppgiftsansvarig och 2. Bellmans åkeri & entreprenad AB, 556402-9006,

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal DNR 13-125/2325 SID 1 (9) Bilaga 9 Personuppgiftsbiträdesavtal Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt material inom Skolplattform Stockholm DNR 13-125/2325 SID 2 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Upphandling av tjänster för avyttring av möbler och kontorsinredning

Upphandling av tjänster för avyttring av möbler och kontorsinredning Datum 2010-01-26 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Upphandling av tjänster för avyttring av möbler och kontorsinredning Upphandling av tjänster för avyttring av möbler och kontorsinredning Diarienummer 10-490/9.72

Läs mer

Bilaga 1. Preliminär juridisk rapport

Bilaga 1. Preliminär juridisk rapport Bilaga 1. Preliminär juridisk rapport Sid 1/6 1. Syfte I projektets uppdrag ingår att granska och utreda de legala aspekterna av projektet Mina intyg. Syftet med den preliminära rapporten är att initialt

Läs mer

Dataskyddsförordningen

Dataskyddsförordningen Dataskyddsförordningen - En översikt om de nya reglerna Observera att denna broschyr endast ger information om dataskyddsförordningen och ska inte uppfattas som juridisk rådgivning. Lindmark Welinder uppmanar

Läs mer

Granskning av kameraövervakning i Göteborgs Stad

Granskning av kameraövervakning i Göteborgs Stad Rapportsammandrag Stadsrevisionen 13 september 2016 Granskning av kameraövervakning i Göteborgs Stad Bakgrund Utvecklingen i samhället går mot ökad användning av kameraövervakning. Brottsförebyggande rådet

Läs mer

Strategi Program Plan Policy» Riktlinjer Regler

Strategi Program Plan Policy» Riktlinjer Regler Strategi Program Plan Policy» Riktlinjer Regler Borås Stads Riktlinjer för IT Riktlinjer för IT 1 Fastställt av: Kommunstyrelsen Datum: 20 juni 2011 För revidering ansvarar: Kommunstyrelsen För ev uppföljning

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Diarienr 2013-05-03 653-2012 Max Matthiessen AB Att: N N Box 5908 114 89 STOCKHOLM Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut Datainspektionen konstaterar att Max Matthiessen

Läs mer