ÄLMHULTSBLADET. Världens media på besök i Älmhult S.3. Sista chansen att lunchdansa S.6. Köp elcykel på fynd S.2. Vårlotteri i full gång S.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄLMHULTSBLADET. Världens media på besök i Älmhult S.3. Sista chansen att lunchdansa S.6. Köp elcykel på fynd S.2. Vårlotteri i full gång S."

Transkript

1 24 5 juni 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sista chansen att lunchdansa S.6 Köp elcykel på fynd S.2 Vårlotteri i full gång S.12 Världens media på besök i Älmhult S.3 I måndags samlades för första gången journalister från hela världen i Älmhult, för att lära sig mer om hur vi jobbar med demokratisk design på IKEA. Efter en introduktion på IKEA Democratic Design Centre, IDDC, drog de nyfikna journalisterna vidare till IKEA 1.

2 24 5 juni Köp elcykel på FYND Du har väl inte missat att vår fina elcykel Finns att köpa på IKEA FYND här i Älmhult? Den treväxlade cykeln finns i både herr- och dammodell och finns att köpa för 5995 kr. Börja pickla! En av året stora mattrender är hempicklade grönsaker. I storstäderna är det en hipp gåva att ta med sig när man är bortbjuden på middag. På livethemma-bloggen hittar du en intervju med Gerry Dufresne, sortimentsstrateg, liksom tips på hur IK- EAs sortiment kan göra dig lite hippare! METOD i hela Europa Nu har alla länder i Europa fått det nya köket METOD. 2 juni rullades det ut till 69 varuhus i Belgien, Tyskland, Holland och Turkiet. Detta var det femte av åtta steg och innebär att 249 varuhus nu säljer METOD. ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Malin Sennevall och Hanna Pålsson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen E-postadress Saker & Ting Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in Brief (English) Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen!

3 Älmhultsbladet 24 5 juni Världens media kom till Älmhult TEXT: MALIN SENNEVALL, I måndags samlades för första gången journalister från hela världen i Älmhult, för att lära sig mer om hur vi jobbar med demokratisk design på IKEA. Efter en introduktion på IKEA Democratic Design Centre, IDDC, drog de nyfikna journalisterna vidare till IKEA 1 där de delades upp i olika grupper för att ta del av inspirerande presentationer och titta på framtida sortiment. Demokratisk design spelar en stor roll i IKEAs framgång. Detta ville IKEA visa upp för världens journalister och bjöd därmed in dem till vår idéfabrik i Älmhult, hjärtat av IKEA där produktutvecklare, tekniker och designers från hela världen utvecklar vårt sortiment. Dagen började strax efter lunch i Mums på nya IDDC. Där samlades journalister och IKEA medarbetare, och i trappan satt många av de som var involverade i dagen. Vår VD Peter Agnefjäll öppnade dagen med att berätta lite mer om IKEA och vår vision och vad vi menar med demokratisk design. Jesper Brodin, VD IKEA of Sweden, berättade för journalisterna att IKEA ska bli mer öppet och att den här dagen markerar starten på den resan. Vi vill bevisa att det är möjligt för

4 24 5 juni Leonie Hoskin pratar om Democratic Design och visar bland annat upp nya, prisvärda badrumsskåp. alla att ha råd med en bättre vardag och att det är möjligt att ha ett prisvärt sortiment för de många som samtidigt är hållbart. Han passade även på att visa upp en ny pall och med journalisternas räknehjälp lyckades han montera den på knappa 20 sekunder. Marcus Engman, designchef på IKEA of Sweden, pratade vidare om demokratisk design. Det handlar om hur vi gör saker bättre i människors liv hemma. God demokratisk design Han visade upp KNOPPARP soffa som ett gott exempel på demokratisk design. Soffor är normalt sätt stora och otympliga och dessutom väldigt dyra. Den här soffan är liten och billig, så att unga människor både har råd med den och lätt kan flytta med den. Dessutom har den avtagbar klädsel och är gjord av endast två material textil och metall, vilket gör att den kan tillverkas i en metallfabrik. Den är också lätt att transportera eftersom den är vår första soffa som kommer i ett platt paket! Under dagen avslöjades också en rad nya designersamarbeten, bland annat med Crawford, ACNE, Ingegerd Råman och Olle Eksell. På IKEA 1 fick grupperna äran att träffa Olle Eksells fru Ruthel, som spelat en stor roll i hans liv och arbete. Där fick de även ett första smakprov på kollektionen som tagits fram och alla journalister fick ett exemplar av den bok som också tagits fram, signerat av Ruthel. En sådan bok kommer att tas fram till varje designsamarbete. Inspiration och trender På IKEA 1 fick grupperna också ta del av heminredningsinspiration och trender och de fick ett smakprov på nya IKEA kollektioner. Bland annat fick journalisterna se ett nytt sätt att ladda mobilen, till exempel genom att lägga den på sängbordet eller skrivbord-

5 24 5 juni slampan, något som såg ut att gå hem hos de flesta. Leonie Hoskin, Range Manager på IKEA of Sweden, höll en presentation om demokratisk design, som hon menar alltid ska leda till products that we love. Produkter med bra kvalitet som håller för vardagligt slit och släng. I vår produktutveckling utgår vi alltid från våra kunders behov och drömmar. När det gäller badrum till exempel, så har nästan alla människor behov av smart förvaring. Därför har vi tagit fram ett nytt, billigt och litet badrumsskåp som kan sättas på olika håll, staplas på varandra, sättas på väggen eller ställas på golvet. När journalisterna fick gissa på hur många produktutvecklare vi har på IKEA chansar de på hälften av de 64 som faktiskt jobbar på IKEA. Dessutom har vi 15 inhouse-designers och över 100 som vi jobbar med totalt. och presenterade hur vi jobbar med hållbarhet för journalisterna. Han utgick från ett större perspektiv och pratade om hur världen har utvecklats och att 3 miljarder människor väntas komma ur fattigdom till IKEA vill ha en positiv påverkan på jorden och vill göra det lättare för människor att kunna leva hållbart hemma. Har ni inte bytt till induktionshällar, gör det! De är snabbare och sparar pengar. Du kan spara två dagar om året och ge dig själv en tioprocentig löneökning genom att byta. Och LED-lampor är fantastiska, det näst bästa efter solen! Journalisterna fick också ta del av en ny Life at home report som IKEA har tagit fram. I rapporten har man kartlagt 8000 storstadsbors vanor i sovrum och badrum. Rapporten återkommer vi till i Älmhultsbladet nästa vecka. Fokus på hållbarhet Steve Howard är IKEAs hållbarhetschef Marcus Engman visar upp en kommande kollektion.

6 24 5 juni Idag kan du lunchdansa en sista gång TEXT: MALIN SENNEVALL, Inte ett lika fullt dansgolv som man skulle kunna önska. Idag är det dags för våren sista lunchdisco på Aktivitetshuset. Det är det fjärde i ordningen, och efter sommaren återkommer denna månatliga fredagsunderhållning. Lunch beat är en global rörelse som startade i Stockholm Under våren 2011 växte den och Malmö blev den första staden att erbjuda sina invånare lunchdisco utanför Stockholm. Sedan dess har rörelsen växt snabbt och andra svenska städer följde snart efter. Idag anordnas lunchdiscot i 55 städer på alla världens kontinenter. Stor medial uppmärksamhet har följt, bland annat hos BBC world och Oprah. Älmhult är alltså en del av en stor rörelse tillsammans med en rad världsstäder, bland annat Melbourne, Montreal och Paris. Den 6 maj inföll, som vissa kanske noterat, Global lunch beat day, då alla deltagande städer höll ett lunchdisco samma dag, så även Älmhult. Med medarbetare från världens alla hörn passar det utmärkt in på IKEA och i Älmhult, men än så länge är det inte så många medarbetare som har hakat på.

7 24 5 juni Vi hoppas att fler vill testa till hösten, det är kanske en årstid som lämpar sig bättre för disco. Framförallt vill vi att fler män ska hitta hit, hittills har det mest varit kvinnor som har kommit och dansat, säger Helena Bertilsson. De som har varit modiga nog att besöka lunchdiscot har alla tyckt att det var riktigt kul, vissa tycker till och med att det sker för sällan. Alla går härifrån med ett leende, det är det roligaste, säger Emma Bengtsson. Det som också är häftigt är att de som dansar dansar så att de blir helt genomsvettiga. De bryr sig inte, även om det är mitt på dagen och de ska tillbaka till kontoret, säger Helena. En liten grupp av stammisar har redan hunnit bildas, vissa av dem meddelar till och med när de har fått förhinder. Men varje gång kommer det också medarbetare som testar lunchdiscot för allra första gången. Och personalen brukar också vara med och dansa. Det är svårt att hålla sig därifrån! De fredagar som vi har lunchdisco blir det en bra stämning i hela huset, säger Helena glatt. Alla sorters dansstilar är tillåtna och det blir väldigt uppenbart när man besöker ett disco. Det är så härligt att se alla olika dansstilar. Vissa släpper verkligen loss och det taggar ju andra att våga också! Jag tror att alla mår bra av att dansa, alla blir glada och det frigör endorfiner, precis som på ett träningspass, säger Emma. Missa inte det allra sista tillfället att lunchdansa idag! Efter sommaren återkommer vi med tider för höstens lunchdisco.

8 24 5 juni NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Vandana Prashant ny administratör på BA Lighting, IKEA of Sweden Det är med glädje vi välkomnar Vandana Prashant som administratör för affärsområde Belysning från den 8 maj. Vandana kommer att vikariera för Luciene Ranuci under 1 år när Luciene är mammaledig. Vandana kommer från Indien och har flyttat till Älmhult med sin familj. Hon har en bakgrund inom företagsekonomi vilket tillsammans med hennes tillmötesgående sätt kommer att vara en stor tillgång inom Business Navigation och hela affärsområdet. Varmt välkommen till IKEA och Lighting, Vandana! Jonatan Elofsson Business Navigation Manager BA Lighting, IKEA of Sweden Tips från redaktionen så skriver du personalnytt Personalnytt är en annons om nya medarbetare i Älmhult. Ett persnalnytt ska innehålla en introduktion med namn, avdelning, funktion och startdatum. Den nya arbetsuppgiften, du berättar helt kort om vad de nya arbetsuppgifterna/ansvarsområdena innebär. Bakgrund, nämn gärna var medarbetaren senast kommer ifrån. Tack och lycka till. Till sist, avsändare, som brukar vara närmsta chef på förra och nya jobbet. Du skriver namn, funktion/avdelning och bolag. Personalnytt ska vara max 500 tecken inklusive mellanslag. Bifoga anställningsnummer eller foto. /Redaktionen Tack! Tack alla underbara kollegor och vänner på IKEA AB och Ikea of Sweden som jag har haft förmånen att få lära känna under mina år på IKEA. Jag kommer att sakna er otroligt mycket. Efter 49 år känner jag att det är dags att ta det lite lugnare. Tack för alla fina blommor och presenter som jag fått. Tusen kramar från Kerstin Svensson

9 Älmhultsbladet juni 2014 LEDIGA JOBB PÅ IKEA OCH IKANO Product Development Engineer Shared Solution a är lyckv ara att väg å p IKEA, Älmhult In order to develop next generation s fitting solutions within Open & Close (hinges, drawers etc) and the assembly of them and the final IKEA product we need to strengthen our organisation with highly skilled and experienced Product Development Engineers who will work with Innovation & Conceptual Development of shared solution. INSIDE.IKEA.COM Ja driv g passs av ion a m m det är okej att göra fel Släpp din in loss inredare re är heen känsla Product Developer Shared Solution IKEA Components, Älmhult art being p ing th of some BIG ge men skap t lhe e k n E As a Product Developer you will work closely together with the IKEA Shared Solution Teams within Storage, Comfort and Tables & Chairs securing the Innovation & Conceptual Development connected to the Democratic Design Matrices. INSIDE.IKEA.COM i nr e k a släpp loss potentialen ätt gas r Ifrå ritete o akt styr bara der un amtid fr gör saker annorlunda

10 24 5 juni INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Besök Memira på Aktivitetshuset Kanske är det din tur att slippa glasögon och linser? Nu har du återigen chansen att ställa dina frågor om ögonlaser och linsbyten direkt till oss! Som anställd på IKEA har du dessutom möjlighet att ta del av bra erbjudanden i samband med din behandling. Läs mer om detta på förmånsportalen. Den 10/6 kl är vi på plats på Aktivitetshuset välkomna! Blodbussen kommer Blodbussen kommer till IKEA 16 juni. Plats: IKEAgatan 4 Tid: De flesta mellan 18 och 60 som är friska och väger minst 50 kg kan bli blodgivare. Du behöver inte föranmäla dig, men vill gärna att du som vill bli blodgivare kommer senast en kvart före stängning. Kom ihåg fotolegitimation. Mer information på Geblod.nu eller ring Midsommarfirande i Hjärteparken Torsdag 19 juni kl Vi klär midsommarstången tillsammans i Hjärteparken. Ta gärna med blommor! Samhällsföreningen bjuder på korv och bröd. Fredag 20 juni kl Traditionellt midsommarfirande i Hjärteparken. dans, lotteri, fika, mm. Välkommen! Bilbingo i Visseltofta Wisseltofta IF och OK Gynge kör bilbingo på Idrottsplatsen i Visseltofta på söndagar kl med start nu på söndag den 8/6. Bilbingot i Osby flyttar ut till idrottsplatsen i Visseltofta då IFK Osby inte längre har någon plats på sin idrottsplats. Nu till premiärspeldagen söndagen 8/6 kommer vi att bjuda på kaffe. Det är skyltat från den nya Volvoleden in mot Visseltofta både från Osbyhållet och från Markarydshållet. Välkomna.

11 24 5 juni INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE ID-kort stängt KH ID-kort är stängt tisdag den 10 juni mellan Välkommen åter! Hälsar Facility Services Security IKEA AB Semesterinformation från IKEA Test Lab IKEA TestLab håller stängt för semester veckorna 29 och 30. Vi har också begränsad bemanning under veckorna 28, 31 och 32. Vi önskar alla en skön sommar! Behov av barnflicka eller barnvakt? En eller flera heldagar per vecka? Regelbunden hjälp med hämtning på förskolan/skolan? Vi tar hand om dina behov. Våra barnflickor/barnvakter har relevant erfarenhet, får Hjärt- och lungräddningskurs och vi gör allt för att ge dig god servie och skapa trygghet. barnvaktis.se Södra Tullgatan 4 Malmö

12 24 5 juni AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Vårlotteri Till förmån för Fru Berta Kamprads cancerstiftelse. Lotteriringar och bössor finns utplacerade på följande ställen: - IKEA of Sweden - Varuhuset - IKEA Hemma - KH - Aktivitetshuset - IKANO bank - IKEA Communication - Testhuset - IMS - IKEA Components - DC - Tillsammans Vinstutlämning kommer att ske på gamla IKEA varuhuset den 9 juni och 16 juni mellan klockan Din gåva är värdefull! IKEA AB, i samarbete Aktivitetshuset och IKEA Vuxenklubb Påfyllning av nya vinster båda dagarna. Endast giltigt IKEA/IKANO idkort samt Vuxenklubbskort gäller för uthämtning av vinster och måste visas upp vid entrén. Sommar, sommar... Nu när det är grilltider brukar antalet sammankomster också öka. Vi njuter av värmen och slåss lite med myggen. Då kan det vara kul med lite aktiviteter. Du vet väl om att vi har femkampspaket, frisbeegolf, kubb och andra spel till utlåning. Vi hyr också ut stolar, bord och grillar till din sommarfest. Gäller det en teamaktivitet så finns nu möjligheten att kontakta Meeting Services för ytterligare information om upplägg. Hockey Torsdag 11/9 kl Växjö Lakers-HV71 Pris: Buss/biljett bästa platserna långsida sektion L ovanför Lakers avbytar bås 550 kr Lördag 11/10 kl Växjö Lakers- Leksands IF Pris: Buss/biljett bästa platserna långsida sektion L ovanför Lakers avbytar bås 550 kr Tisdag 25/11 kl Växjö Lakers- Frölunda HC Pris: Buss/biljett Sektion A 450 kr Lördag 10/1-15 kl Växjö Lakers- Djurgårdens IF Pris: Buss/biljett bästa platserna långsida sektion L ovanför Lakers avbytar bås 550 kr

13 24 5 juni FM 2014 presenterar hållbar underhållning - Mitt i maten live hemma hos Peje & Sara Bäckmo LIVEMUSIK GÄSTER MATLAGNING AHHAA-UPPLEVELSER ROCKNROLL Under den 4-6 september hålls mässan Framtidens matlagninig i Konserthuset i Växjö. Mässan innehåller bland annat: Riksfinal för unga EKOkockar 2014, Grön matrevolution - vad krävs?, Äkta vara - mat i stället för tillsatser och Odla mat i stan - varför då?. I samband med den är det fredagen den 5 september Sverigepremiär för ett helt nytt Livekoncept med hållbar underhållning. Peje & Sara leder kvällen där gästerna avlöser varandra och grytorna på spisen kokar och bubblar med både när och här producerade maträtter. Det som sker i köket och i trädgårdslandet filmas och projiceras på stora LED skärmar som gör att publiken känner att man deltar och är med Mitt i Maten. Maten som tillagas, en sju rätters EAT Nature middag som tillagas på scen under kvällen kan, om man så önskar och att man i god tid har bokat bord, efter föreställningen inmundigas nere i restaurangen på Konsert Cafét. Vi lovar - skaffar du en biljett så kommer du inte bli besviken! Vi har lyckats få tag på en bunt biljetter till detta nyskapande evenemang. Pris: 495:- OBS! Begränsat antal biljetter. Läs mer på: Varmt välkommen! Köp din biljett på Aktivitetshuset. Manuella biltvätten Öppettider v 22 och 23 Nu har vi plockat bort borsten som satt i manuella biltvätten. Anledningen till det är att den snabbt blev fylld med grus och risken fanns att den skulle repa bilarna. Nu får du i stället en polett för vatten och kem, ev svamp med godkänt bilschampo och en hink. Svampen slänger du sedan och hinken lämnas tillbaka till oss. Vill du ha ytterligare schampo och avfettningsmedel så säljer vi rätt sort i Shopen. Vecka 22: Måndag - tisdag Onsdag Torsdag STÄNGT Fredag Lördag - söndag Vecka 23: Måndag - onsdag Torsdag Fredag STÄNGT Lördag Söndag STÄNGT Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon ,

14 24 5 juni LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN Kycklingsoppa med curry TIS Italiensk bönsoppa med pasta och bacon ONS Carinas currysoppa med skinka TOR Beppes Gulaschsoppa FRE Gittans skaldjurssoppa Veckans vegetariska: Ärtigt grön soppa Hemlagad soppa, 49:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, grillade smörgåsar och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN Tidtabell för lunchbussen Från IoS Från varuhuset 11:35 11:55 12:05 12:25 12:35 12:45 13:00 13:10 PER ANDERSENS MÅN Tempurainbakad torskfilé med dillmajonnäs, kokt potatis och citron. Fylld lunchkorv med lök ketchup och persiljemos. TIS Potatis och köttfärsgratäng. Viltskav med tomat, sallad, lök och rädisor, serveras med kokt potatis och kall senapsås. ONS Kall skivad rostbiff med potatissallad och rostad lök. Småländska isterband med dillstuvad potatis, kapris och rödbetsfräs. TOR Stekt fläsk med persiljesås, kokt potatis och morötter. Pasta med bacon, svamp, parmesanost och grädde. FRE Kokt höns med currysås och ris. Wienerfärslimpa med gräddsås, kokt potatis och inlagd gurka. Varje dag serverar vi dagens sallad. Sallad, bröd, smör, dricka och kaffe ingår. Häfte med tio lunchkuponger: 650:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , VÄRDSHUSET Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. 70:- 79:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel Alla lunchrestauranger i Älmhult finner du på

15 24 5 juni SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES Fristående tegelvilla på 1,5 plan i Loshult, 5 km söder om Älmhult, på 180 m2 (varav 130 m2 på bottenplan). Öppen planlösning, 3 sovrum, 2 badrum, fristående garage med carport, cykel- och vedförråd, tomt m2. 2 fina vedeldade kaminer centralt placerade, stor altan. Modernt lösdriftsstall till hästhållning i mindre form, paddock och betesmark att arrendera i omedelbart anslutning. För visning och mer information ring: Letar du efter sällskap till din häst på sommarbete? Vi har två fina Shetlandsponnys, ston födda Båda är jättetrevliga, väl hanterade, vana vid barn och stora hästar, chippade, registrerade i Sveriges Shetlandssällskap, RS godkänd för avel. Titta gärna på webbstamboken under RS RS4201. För mer information ring: SULTAN madrass 120 cm bred. 400 kr. GALANT skrivbord i blandade åldrar och utföranden, inkl hurtsar. Från 100 kr. IKEA 356 BRASA golvlampa. En ouppackad och en monterad, vita. 700 kr/st. BILLY/BENNO i ekfaner hyllor, 2 40-hyllor, 4 BENNO. 3 vitrindörrar och 3 överhyllor medföljer kr för allt. Studsmatta, ca 3.5 m i diameter. 500 kr. MARKUS skrivbordsstol, svart. 2 st, 700 kr/st eller båda för 1200 kr. Ring Charlotte eller Christoffer , alternativt maila på EU-Moped Aprilia SR50 Di-Tech Årsmodell: 2004 Miltal: 1800 Pris: 5000 kr, då ingår hjälm och scootervantar. MALM Sängstomme 180x200 ek Pris: 250 kr Hus i Killeberg byggd 2011, boyta 90m2 + biyta 80m2 (stort uterum 32m2 - dubbel garage58m2 inkl. förråd )+ utespa(6 pers) För mer info kontakta Lucie; tel Mercedes Benz GLK 220 CDI,automat,2011 (7000 mil) För mer info kontakta Lucie; tel Harley-Davidson FLHTCUI 2009 (1130 mil) svart metallic För mer info kontakta Lucie; tel Fristående bostadsrättsvilla i Norregård, Bävervägen rum och kök 118 kvm2. Nyrenoverat. Lugnt område. 2 min cykelväg till IOS. Månadskostnad 6062 kr. Pris kr. Ring vid intresse: Torr björkved: Vedsäckar med fint kluven björkved i 30 cm längder liters 750 kr/säck. Perfekt till din öppna spis, kamin eller kakelugn. Gratis hemkörning inom Älmhult. com Lägenhet i centrala Älmhult. 1,5 rum 57 kvm. Öppen planlösning med renoverat kök och badrum. Stor balkong i söderläge. Månadskostnad 3666 kr. Finns möjlighet att hyra carport. Säljes för eller högstbjudande. För mer info eller visning kontakta Daniel Schölin på eller Stor charmig och praktisk etta nära St Knut och busslinje 5 i Malmö. 55 kvm, 3200 kr mån/avg inkl värme. Ett kap! Ledig omg. Pris kr. Ring KÖPES Jag önskar köpa en cykel, jag är är kort, det kan vara en dam eller en herrcykel, bara den är billig! Max 1000 kr! Önskar köpa en 20 Pojkcykel och en 20 Flickcykel till ett rimligt pris, Tel SÖKES En sommarstuga nära vatten (sjö eller hav) önskas hyra minst i en vecka från mitten av juli. Vi är en familj med två små barn. Ring eller texta Tjej önskar hyra hus på landet. Helst väster eller öster om Älmhult, eller Pjätteryd. Helene Litet hus önskas hyras för permanent boende i eller i krokarna utav Älmhult av skötsam tjej som längtar efter att komma ner på markplan. Kontakta hotmail.com eller UTHYRES Nyrenoverad stuga med närhet till sjöar med fiske och bad, lantligt beläget i nordösta Skåne. 30 km från Älmhult, 3 km från Lönsboda, 14 mil från Malmö,. Huset är renoverat i lantlig stil. Ca 90 kvm, 5 rum och kök, härlig öppen veranda. 6 bäddar och 1 bäddsoffa. Stugan uthyres veckovis, ev längre tid. Mail: gmail.com

16 24 5 juni 2014 Nationaldagsfirande. Fira nationaldagen med en härlig picknick korg! På IKEA hittar du UTZ-märkt kaffe, goda drycker, kakor och mycket mer. Älmhults kommun erbjuder också firande: Gökotta vid Orebergets festplats, kl Sång och musik, tipsrunda. Ta med frukostkorg. Arr: Centerpartiet i Göteryd-Hallaryd Linas stuga i Liatorp, kl Tal av Sonja Emilsson. Börje Rehn berättar om Liatorps livsmedelsaffärer. Fika. Arr: Liatorps Samhällsförening Möckelns idrottsplats, kl Lotterier, korv- och läskförsäljning, chokladhjul, musikunderhållning med mera. Arr: Älmhults Äventyrsförening ÄLMHULTSBLADET Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på eller

KLIPPET 13. Ett bättre Åtvidaberg. För alla. 25% rabatt på bågen när du köper ett par kompletta glasögon. NYHETERNA är på väg!

KLIPPET 13. Ett bättre Åtvidaberg. För alla. 25% rabatt på bågen när du köper ett par kompletta glasögon. NYHETERNA är på väg! 2014 KLIPPET 13 10 september Klippet i Åtvidaberg AB i samarbete med Åtvidabergs FF ETT GOMÉR & ANDERSSON-FÖRETAG Ska du sälja din bostad i Åtvidaberg? Ring Linda Johansson, 0120-150 00, 0763-98 00 76

Läs mer

UPPLEVNummer 4, maj 2014

UPPLEVNummer 4, maj 2014 UPPLEVNummer 4, maj 2014 Linde Travklubb sedan 1886 Motorfesten fortsätter LINDE VÅRDAGAR OLYMPIER KOMMER TILL LINDE SPORTS CAMP POSITIVA FRÖVI CAY NORÉN - ELDSJÄL MED BLICKEN PÅ FRAMTIDEN Stor evenemangskalender

Läs mer

En tidning från Hyresbostäder i Karlskoga AB Nr 1. 2014

En tidning från Hyresbostäder i Karlskoga AB Nr 1. 2014 En tidning från Hyresbostäder i Karlskoga AB Nr 1. 2014 Dan Lekberg Ett ljust, lätt handlag, ibland med skarpa linjer, ibland med former som smälter samman som i det dallrande ljuset av en hägring. Och

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer

Smart mode. second. Ett magasin från ErikSHjälPEn Erikshjälpen Second Hand 2014. Varsågod, ta en gratis tidning!

Smart mode. second. Ett magasin från ErikSHjälPEn Erikshjälpen Second Hand 2014. Varsågod, ta en gratis tidning! second hand Ett magasin från ErikSHjälPEn 2014 Ida Magntorn Sveriges Second Hand Profil Det är vi som är Erikshjälpen Remakat pannrum blev lekrum goes west Smart mode Varsågod, ta en gratis tidning! 1

Läs mer

Copyright 2011 Enköpings kommun

Copyright 2011 Enköpings kommun Utgivare: Enköpings kommun, Vård- och omsorgsförvaltningen Formgivare: Kristina Gyld och Angelica Runqvist, Enköpings kommun Illustration omslag: Charlotta Carlqvist, Charlotta Illustration Foto: se respektive

Läs mer

Stämmer sällan i mitt fall

Stämmer sällan i mitt fall Dansa på deadline Mycket sällan eller stämmer inte alls i mitt fall Stämmer sällan i mitt fall Stämmer ibland i mitt fall Stämmer ofta i mitt fall Mycket ofta eller stämmer helt och hållet i mitt fall

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Ge mig tiden så kan jag. Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor

Ge mig tiden så kan jag. Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor Ge mig tiden så kan jag Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor 2 Självkänsla bygger företagsamma barn Vi på Önsta-Gryta förskolor i Västerås kom i kontakt med projektet Entreprenörskap i skolan och projektledaren

Läs mer

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser 14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser Ett stort TACK till alla er som varit med och delat med er av era erfarenheter från Ellen,

Läs mer

Tema Våren EXKLUSIVT: Ung i VIMLET, gymnasieskolans egna sidor: Nu har vi stylat om två lärare inför våren!

Tema Våren EXKLUSIVT: Ung i VIMLET, gymnasieskolans egna sidor: Nu har vi stylat om två lärare inför våren! Tema Våren i stort och smått Till ALLA hushåll i Vimmerby kommun & Mariannelund Nr 3 april 2010 Ung i VIMLET, gymnasieskolans egna sidor: Nu har vi stylat om två lärare inför våren! Triss i husfabriker

Läs mer

Vikensonen med världen som arbetsfält. Möt tre generationer tomatodlare. Bakom kulisserna på höghusdebatten

Vikensonen med världen som arbetsfält. Möt tre generationer tomatodlare. Bakom kulisserna på höghusdebatten Byaluren Byaföreningens tidning om livet i Viken - förr & idag #38 Vikensonen med världen som arbetsfält SID. 8 Möt tre generationer tomatodlare SID. 16 Bakom kulisserna på höghusdebatten SID. 29 1 Byaluren

Läs mer

RÅDAPORTEN. Utomhusglädje. tid för långa ljusa dagar RÅDA FÖRSAMLINGS TIDNING NR 2 2008 ÅRGÅNG 28

RÅDAPORTEN. Utomhusglädje. tid för långa ljusa dagar RÅDA FÖRSAMLINGS TIDNING NR 2 2008 ÅRGÅNG 28 RÅDAPORTEN RÅDA FÖRSAMLINGS TIDNING NR 2 2008 ÅRGÅNG 28 Utomhusglädje tid för långa ljusa dagar Livet i hängmattan & rabatten sol, lek & bus i Rådas utemiljö 2 RÅDAPORTEN RÅDA FÖRSAMLINGS TIDNING RÅDAPORTEN

Läs mer

Mission: STHLM. Alla barn kan inte äta sig mätta hemma - Stockholms Stadsmission ser ett ökat behov av stöd till barn som lever i fattigdom

Mission: STHLM. Alla barn kan inte äta sig mätta hemma - Stockholms Stadsmission ser ett ökat behov av stöd till barn som lever i fattigdom Alla barn kan inte äta sig mätta hemma - Stockholms Stadsmission ser ett ökat behov av stöd till barn som lever i fattigdom Varje vår gör Stockholms Stadsmission en insats för att uppmärksamma och samla

Läs mer

Café Innegården en välkomnande oas Kyrkokonferensen i Karlstad Använd Missionsgåvan och Kyrkoavgiften!

Café Innegården en välkomnande oas Kyrkokonferensen i Karlstad Använd Missionsgåvan och Kyrkoavgiften! Mötesplatsen En tidning från Karlstads missionsförsamling Nr 2 april - juni 2013 Café Innegården en välkomnande oas Kyrkokonferensen i Karlstad Använd Missionsgåvan och Kyrkoavgiften! Föreståndartankar

Läs mer

Nr 4 oktober 2010 TEMA: SÅ BOR VI

Nr 4 oktober 2010 TEMA: SÅ BOR VI Nr 4 oktober 2010 TEMA: SÅ BOR VI HYRESGÄSTER I VÄSTER är en tematidning för Hyresgästföreningen Region Västra Sverige ÖPPETTIDER Måndag torsdag 08.30 16.30 Fredag 08.30 14.00 ADRESSÄNDRINGAR register.vastrasverige@

Läs mer

GÖM DIG SOLBRILLOR BAKOM ETT PAR THE SUNSHINE BOYS STUDENTEN. om de hårda efterfesterna i början av karriären. För vi har tagit

GÖM DIG SOLBRILLOR BAKOM ETT PAR THE SUNSHINE BOYS STUDENTEN. om de hårda efterfesterna i början av karriären. För vi har tagit ÅLANDS NÖJESTIDNING 5-2009 THE SUNSHINE BOYS om de hårda efterfesterna i början av karriären För vi har tagit STUDENTEN GÖM DIG BAKOM ETT PAR SOLBRILLOR (MED RISK FÖR ATT SE UT SOM JOHN LENNONSS OCH ELTON

Läs mer

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige RÄDDA BARNEN 2014 1 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer

Läs mer

SUNNANÅTJEJER SPARA PENGAR PÅ EL MÅLANDE UTBILDNING TRÄDGRÄND SIKTAR FRAMÅT LÄSNING UTAN KOSTNAD FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS SKEBO

SUNNANÅTJEJER SPARA PENGAR PÅ EL MÅLANDE UTBILDNING TRÄDGRÄND SIKTAR FRAMÅT LÄSNING UTAN KOSTNAD FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS SKEBO E N R E P O R T A G E T I D N I N G F Ö R S K E B O S H Y R E S G Ä S T E R N R 2 2 0 0 6 11 : E Å R G Å N G E N SUNNANÅTJEJER som bor hos skebo SPARA PENGAR PÅ EL MÅLANDE UTBILDNING TRÄDGRÄND SIKTAR FRAMÅT

Läs mer

update: consumer 06. 16. 20. LG s got talent En ekologisk revolution på gång Coop - något Extra

update: consumer 06. 16. 20. LG s got talent En ekologisk revolution på gång Coop - något Extra update: consumer 06. LG s got talent Möt Tom Nilsson, 36-årig nordisk försäljningsdirektör för Home Entertainment som gjort kometkarriär på LG Electronics. 16. Coop - något Extra Kooperativa Förbundet

Läs mer

10 år med Vivida Maria har varit kund sedan starten

10 år med Vivida Maria har varit kund sedan starten NYHETER FRÅN VIVIDA ASSISTANS NR 1 2014 Att åka hoj var mitt kall Livet efter olyckan möt Robert 10 år med Vivida Maria har varit kund sedan starten INLEDNINGSVIS FREDRIC KÄLL, VD VIVIDA ASSISTANS Från

Läs mer

Träff 5 Att vara schysst mot sig själv.

Träff 5 Att vara schysst mot sig själv. Träff 5 Att vara schysst mot sig själv. Översikt De fem djuren...5 min Repetition av träff 4, 3, 2 och 1...10 min Genomgång av att öva mellan träffarna...10 min Dansa jobbig tanke...15 min Festinbjudan...15

Läs mer

Barnmöteslektioner som fungerar

Barnmöteslektioner som fungerar Barnmöteslektioner som fungerar 1 Presentation Lektioner som fungerar 2 Förord 2 Innan ni börjar 3 Bibelns syn på barn 6 2 De fyra viktigaste 4 lektioner 7 Till dig som ledare 7 1. Gud älskar mig 8 2.

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

UT U PPVIDINGE T IDNING

UT U PPVIDINGE T IDNING DEL A - MAJ All text- & bildmaterial tillhör Uppvidinge Tidning och får ej plagieras eller kopieras utan vårt medgivande. UT U PPVIDINGE T IDNING TEMABILAGA: SOMMARSPECIAL inför ÅSEDADAGEN & BAUTAFESTEN

Läs mer

Hej! Nytt bad och gym på gång. Halva priset på Visfestivalen. från juni 2011. sidan 3

Hej! Nytt bad och gym på gång. Halva priset på Visfestivalen. från juni 2011. sidan 3 Hej! Nytt bad och gym på gång från juni 2011 Halva priset på Visfestivalen sidan 3 Storsatsning på renovering 2 Lyft för Västra Ersboda 4 Grilltips 6 Så gör du fint på balkongen 7 Slumområde blir konst

Läs mer

Resa till Brasilien med Östras gäng 12-26 september 2008

Resa till Brasilien med Östras gäng 12-26 september 2008 Resa till Brasilien med Östras gäng 12-26 september 2008 I detta dokument har olika minnen och händelser blivit nedtecknade. Flera av Brasilienresenärerna har bidragit med texter, visor, fotografier, teckningar

Läs mer

Bli xtpatrullens äventy r. Lek och lär om nedskräpning, allemansrätt och om skräpet som resurs.

Bli xtpatrullens äventy r. Lek och lär om nedskräpning, allemansrätt och om skräpet som resurs. Bli xtpatrullens äventy r Lek och lär om nedskräpning, allemansrätt och om skräpet som resurs. Stiftelsen Håll Sverige Rent Februari 2011 Författare: Lisa Adelsköld Illustrationer, pusselbitar: Gro Leksaker,

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer