ÄLMHULTSBLADET. Världens media på besök i Älmhult S.3. Sista chansen att lunchdansa S.6. Köp elcykel på fynd S.2. Vårlotteri i full gång S.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄLMHULTSBLADET. Världens media på besök i Älmhult S.3. Sista chansen att lunchdansa S.6. Köp elcykel på fynd S.2. Vårlotteri i full gång S."

Transkript

1 24 5 juni 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sista chansen att lunchdansa S.6 Köp elcykel på fynd S.2 Vårlotteri i full gång S.12 Världens media på besök i Älmhult S.3 I måndags samlades för första gången journalister från hela världen i Älmhult, för att lära sig mer om hur vi jobbar med demokratisk design på IKEA. Efter en introduktion på IKEA Democratic Design Centre, IDDC, drog de nyfikna journalisterna vidare till IKEA 1.

2 24 5 juni Köp elcykel på FYND Du har väl inte missat att vår fina elcykel Finns att köpa på IKEA FYND här i Älmhult? Den treväxlade cykeln finns i både herr- och dammodell och finns att köpa för 5995 kr. Börja pickla! En av året stora mattrender är hempicklade grönsaker. I storstäderna är det en hipp gåva att ta med sig när man är bortbjuden på middag. På livethemma-bloggen hittar du en intervju med Gerry Dufresne, sortimentsstrateg, liksom tips på hur IK- EAs sortiment kan göra dig lite hippare! METOD i hela Europa Nu har alla länder i Europa fått det nya köket METOD. 2 juni rullades det ut till 69 varuhus i Belgien, Tyskland, Holland och Turkiet. Detta var det femte av åtta steg och innebär att 249 varuhus nu säljer METOD. ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Malin Sennevall och Hanna Pålsson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen ikea1.scop@ikea.com E-postadress Saker & Ting ikea1.sakt@ikea.com Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in Brief (English) Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen! ikea1.scop@ikea.com

3 Älmhultsbladet 24 5 juni Världens media kom till Älmhult TEXT: MALIN SENNEVALL, MALIN.SENNEVALL@IKEA.COM I måndags samlades för första gången journalister från hela världen i Älmhult, för att lära sig mer om hur vi jobbar med demokratisk design på IKEA. Efter en introduktion på IKEA Democratic Design Centre, IDDC, drog de nyfikna journalisterna vidare till IKEA 1 där de delades upp i olika grupper för att ta del av inspirerande presentationer och titta på framtida sortiment. Demokratisk design spelar en stor roll i IKEAs framgång. Detta ville IKEA visa upp för världens journalister och bjöd därmed in dem till vår idéfabrik i Älmhult, hjärtat av IKEA där produktutvecklare, tekniker och designers från hela världen utvecklar vårt sortiment. Dagen började strax efter lunch i Mums på nya IDDC. Där samlades journalister och IKEA medarbetare, och i trappan satt många av de som var involverade i dagen. Vår VD Peter Agnefjäll öppnade dagen med att berätta lite mer om IKEA och vår vision och vad vi menar med demokratisk design. Jesper Brodin, VD IKEA of Sweden, berättade för journalisterna att IKEA ska bli mer öppet och att den här dagen markerar starten på den resan. Vi vill bevisa att det är möjligt för

4 24 5 juni Leonie Hoskin pratar om Democratic Design och visar bland annat upp nya, prisvärda badrumsskåp. alla att ha råd med en bättre vardag och att det är möjligt att ha ett prisvärt sortiment för de många som samtidigt är hållbart. Han passade även på att visa upp en ny pall och med journalisternas räknehjälp lyckades han montera den på knappa 20 sekunder. Marcus Engman, designchef på IKEA of Sweden, pratade vidare om demokratisk design. Det handlar om hur vi gör saker bättre i människors liv hemma. God demokratisk design Han visade upp KNOPPARP soffa som ett gott exempel på demokratisk design. Soffor är normalt sätt stora och otympliga och dessutom väldigt dyra. Den här soffan är liten och billig, så att unga människor både har råd med den och lätt kan flytta med den. Dessutom har den avtagbar klädsel och är gjord av endast två material textil och metall, vilket gör att den kan tillverkas i en metallfabrik. Den är också lätt att transportera eftersom den är vår första soffa som kommer i ett platt paket! Under dagen avslöjades också en rad nya designersamarbeten, bland annat med Crawford, ACNE, Ingegerd Råman och Olle Eksell. På IKEA 1 fick grupperna äran att träffa Olle Eksells fru Ruthel, som spelat en stor roll i hans liv och arbete. Där fick de även ett första smakprov på kollektionen som tagits fram och alla journalister fick ett exemplar av den bok som också tagits fram, signerat av Ruthel. En sådan bok kommer att tas fram till varje designsamarbete. Inspiration och trender På IKEA 1 fick grupperna också ta del av heminredningsinspiration och trender och de fick ett smakprov på nya IKEA kollektioner. Bland annat fick journalisterna se ett nytt sätt att ladda mobilen, till exempel genom att lägga den på sängbordet eller skrivbord-

5 24 5 juni slampan, något som såg ut att gå hem hos de flesta. Leonie Hoskin, Range Manager på IKEA of Sweden, höll en presentation om demokratisk design, som hon menar alltid ska leda till products that we love. Produkter med bra kvalitet som håller för vardagligt slit och släng. I vår produktutveckling utgår vi alltid från våra kunders behov och drömmar. När det gäller badrum till exempel, så har nästan alla människor behov av smart förvaring. Därför har vi tagit fram ett nytt, billigt och litet badrumsskåp som kan sättas på olika håll, staplas på varandra, sättas på väggen eller ställas på golvet. När journalisterna fick gissa på hur många produktutvecklare vi har på IKEA chansar de på hälften av de 64 som faktiskt jobbar på IKEA. Dessutom har vi 15 inhouse-designers och över 100 som vi jobbar med totalt. och presenterade hur vi jobbar med hållbarhet för journalisterna. Han utgick från ett större perspektiv och pratade om hur världen har utvecklats och att 3 miljarder människor väntas komma ur fattigdom till IKEA vill ha en positiv påverkan på jorden och vill göra det lättare för människor att kunna leva hållbart hemma. Har ni inte bytt till induktionshällar, gör det! De är snabbare och sparar pengar. Du kan spara två dagar om året och ge dig själv en tioprocentig löneökning genom att byta. Och LED-lampor är fantastiska, det näst bästa efter solen! Journalisterna fick också ta del av en ny Life at home report som IKEA har tagit fram. I rapporten har man kartlagt 8000 storstadsbors vanor i sovrum och badrum. Rapporten återkommer vi till i Älmhultsbladet nästa vecka. Fokus på hållbarhet Steve Howard är IKEAs hållbarhetschef Marcus Engman visar upp en kommande kollektion.

6 24 5 juni Idag kan du lunchdansa en sista gång TEXT: MALIN SENNEVALL, MALIN.SENNEVALL@IKEA.COM Inte ett lika fullt dansgolv som man skulle kunna önska. Idag är det dags för våren sista lunchdisco på Aktivitetshuset. Det är det fjärde i ordningen, och efter sommaren återkommer denna månatliga fredagsunderhållning. Lunch beat är en global rörelse som startade i Stockholm Under våren 2011 växte den och Malmö blev den första staden att erbjuda sina invånare lunchdisco utanför Stockholm. Sedan dess har rörelsen växt snabbt och andra svenska städer följde snart efter. Idag anordnas lunchdiscot i 55 städer på alla världens kontinenter. Stor medial uppmärksamhet har följt, bland annat hos BBC world och Oprah. Älmhult är alltså en del av en stor rörelse tillsammans med en rad världsstäder, bland annat Melbourne, Montreal och Paris. Den 6 maj inföll, som vissa kanske noterat, Global lunch beat day, då alla deltagande städer höll ett lunchdisco samma dag, så även Älmhult. Med medarbetare från världens alla hörn passar det utmärkt in på IKEA och i Älmhult, men än så länge är det inte så många medarbetare som har hakat på.

7 24 5 juni Vi hoppas att fler vill testa till hösten, det är kanske en årstid som lämpar sig bättre för disco. Framförallt vill vi att fler män ska hitta hit, hittills har det mest varit kvinnor som har kommit och dansat, säger Helena Bertilsson. De som har varit modiga nog att besöka lunchdiscot har alla tyckt att det var riktigt kul, vissa tycker till och med att det sker för sällan. Alla går härifrån med ett leende, det är det roligaste, säger Emma Bengtsson. Det som också är häftigt är att de som dansar dansar så att de blir helt genomsvettiga. De bryr sig inte, även om det är mitt på dagen och de ska tillbaka till kontoret, säger Helena. En liten grupp av stammisar har redan hunnit bildas, vissa av dem meddelar till och med när de har fått förhinder. Men varje gång kommer det också medarbetare som testar lunchdiscot för allra första gången. Och personalen brukar också vara med och dansa. Det är svårt att hålla sig därifrån! De fredagar som vi har lunchdisco blir det en bra stämning i hela huset, säger Helena glatt. Alla sorters dansstilar är tillåtna och det blir väldigt uppenbart när man besöker ett disco. Det är så härligt att se alla olika dansstilar. Vissa släpper verkligen loss och det taggar ju andra att våga också! Jag tror att alla mår bra av att dansa, alla blir glada och det frigör endorfiner, precis som på ett träningspass, säger Emma. Missa inte det allra sista tillfället att lunchdansa idag! Efter sommaren återkommer vi med tider för höstens lunchdisco.

8 24 5 juni NY PÅ JOBBET MAIL: IKEA1.SCOP@IKEA.COM, MANUSSTOPP TISDAGAR Vandana Prashant ny administratör på BA Lighting, IKEA of Sweden Det är med glädje vi välkomnar Vandana Prashant som administratör för affärsområde Belysning från den 8 maj. Vandana kommer att vikariera för Luciene Ranuci under 1 år när Luciene är mammaledig. Vandana kommer från Indien och har flyttat till Älmhult med sin familj. Hon har en bakgrund inom företagsekonomi vilket tillsammans med hennes tillmötesgående sätt kommer att vara en stor tillgång inom Business Navigation och hela affärsområdet. Varmt välkommen till IKEA och Lighting, Vandana! Jonatan Elofsson Business Navigation Manager BA Lighting, IKEA of Sweden Tips från redaktionen så skriver du personalnytt Personalnytt är en annons om nya medarbetare i Älmhult. Ett persnalnytt ska innehålla en introduktion med namn, avdelning, funktion och startdatum. Den nya arbetsuppgiften, du berättar helt kort om vad de nya arbetsuppgifterna/ansvarsområdena innebär. Bakgrund, nämn gärna var medarbetaren senast kommer ifrån. Tack och lycka till. Till sist, avsändare, som brukar vara närmsta chef på förra och nya jobbet. Du skriver namn, funktion/avdelning och bolag. Personalnytt ska vara max 500 tecken inklusive mellanslag. Bifoga anställningsnummer eller foto. /Redaktionen Tack! Tack alla underbara kollegor och vänner på IKEA AB och Ikea of Sweden som jag har haft förmånen att få lära känna under mina år på IKEA. Jag kommer att sakna er otroligt mycket. Efter 49 år känner jag att det är dags att ta det lite lugnare. Tack för alla fina blommor och presenter som jag fått. Tusen kramar från Kerstin Svensson

9 Älmhultsbladet juni 2014 LEDIGA JOBB PÅ IKEA OCH IKANO Product Development Engineer Shared Solution a är lyckv ara att väg å p IKEA, Älmhult In order to develop next generation s fitting solutions within Open & Close (hinges, drawers etc) and the assembly of them and the final IKEA product we need to strengthen our organisation with highly skilled and experienced Product Development Engineers who will work with Innovation & Conceptual Development of shared solution. INSIDE.IKEA.COM Ja driv g passs av ion a m m det är okej att göra fel Släpp din in loss inredare re är heen känsla Product Developer Shared Solution IKEA Components, Älmhult art being p ing th of some BIG ge men skap t lhe e k n E As a Product Developer you will work closely together with the IKEA Shared Solution Teams within Storage, Comfort and Tables & Chairs securing the Innovation & Conceptual Development connected to the Democratic Design Matrices. INSIDE.IKEA.COM i nr e k a släpp loss potentialen ätt gas r Ifrå ritete o akt styr bara der un amtid fr gör saker annorlunda

10 24 5 juni INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Besök Memira på Aktivitetshuset Kanske är det din tur att slippa glasögon och linser? Nu har du återigen chansen att ställa dina frågor om ögonlaser och linsbyten direkt till oss! Som anställd på IKEA har du dessutom möjlighet att ta del av bra erbjudanden i samband med din behandling. Läs mer om detta på förmånsportalen. Den 10/6 kl är vi på plats på Aktivitetshuset välkomna! Blodbussen kommer Blodbussen kommer till IKEA 16 juni. Plats: IKEAgatan 4 Tid: De flesta mellan 18 och 60 som är friska och väger minst 50 kg kan bli blodgivare. Du behöver inte föranmäla dig, men vill gärna att du som vill bli blodgivare kommer senast en kvart före stängning. Kom ihåg fotolegitimation. Mer information på Geblod.nu eller ring Midsommarfirande i Hjärteparken Torsdag 19 juni kl Vi klär midsommarstången tillsammans i Hjärteparken. Ta gärna med blommor! Samhällsföreningen bjuder på korv och bröd. Fredag 20 juni kl Traditionellt midsommarfirande i Hjärteparken. dans, lotteri, fika, mm. Välkommen! Bilbingo i Visseltofta Wisseltofta IF och OK Gynge kör bilbingo på Idrottsplatsen i Visseltofta på söndagar kl med start nu på söndag den 8/6. Bilbingot i Osby flyttar ut till idrottsplatsen i Visseltofta då IFK Osby inte längre har någon plats på sin idrottsplats. Nu till premiärspeldagen söndagen 8/6 kommer vi att bjuda på kaffe. Det är skyltat från den nya Volvoleden in mot Visseltofta både från Osbyhållet och från Markarydshållet. Välkomna.

11 24 5 juni INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE ID-kort stängt KH ID-kort är stängt tisdag den 10 juni mellan Välkommen åter! Hälsar Facility Services Security IKEA AB Semesterinformation från IKEA Test Lab IKEA TestLab håller stängt för semester veckorna 29 och 30. Vi har också begränsad bemanning under veckorna 28, 31 och 32. Vi önskar alla en skön sommar! Behov av barnflicka eller barnvakt? En eller flera heldagar per vecka? Regelbunden hjälp med hämtning på förskolan/skolan? Vi tar hand om dina behov. Våra barnflickor/barnvakter har relevant erfarenhet, får Hjärt- och lungräddningskurs och vi gör allt för att ge dig god servie och skapa trygghet. barnvaktis.se Södra Tullgatan 4 Malmö

12 24 5 juni AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Vårlotteri Till förmån för Fru Berta Kamprads cancerstiftelse. Lotteriringar och bössor finns utplacerade på följande ställen: - IKEA of Sweden - Varuhuset - IKEA Hemma - KH - Aktivitetshuset - IKANO bank - IKEA Communication - Testhuset - IMS - IKEA Components - DC - Tillsammans Vinstutlämning kommer att ske på gamla IKEA varuhuset den 9 juni och 16 juni mellan klockan Din gåva är värdefull! IKEA AB, i samarbete Aktivitetshuset och IKEA Vuxenklubb Påfyllning av nya vinster båda dagarna. Endast giltigt IKEA/IKANO idkort samt Vuxenklubbskort gäller för uthämtning av vinster och måste visas upp vid entrén. Sommar, sommar... Nu när det är grilltider brukar antalet sammankomster också öka. Vi njuter av värmen och slåss lite med myggen. Då kan det vara kul med lite aktiviteter. Du vet väl om att vi har femkampspaket, frisbeegolf, kubb och andra spel till utlåning. Vi hyr också ut stolar, bord och grillar till din sommarfest. Gäller det en teamaktivitet så finns nu möjligheten att kontakta Meeting Services för ytterligare information om upplägg. Hockey Torsdag 11/9 kl Växjö Lakers-HV71 Pris: Buss/biljett bästa platserna långsida sektion L ovanför Lakers avbytar bås 550 kr Lördag 11/10 kl Växjö Lakers- Leksands IF Pris: Buss/biljett bästa platserna långsida sektion L ovanför Lakers avbytar bås 550 kr Tisdag 25/11 kl Växjö Lakers- Frölunda HC Pris: Buss/biljett Sektion A 450 kr Lördag 10/1-15 kl Växjö Lakers- Djurgårdens IF Pris: Buss/biljett bästa platserna långsida sektion L ovanför Lakers avbytar bås 550 kr

13 24 5 juni FM 2014 presenterar hållbar underhållning - Mitt i maten live hemma hos Peje & Sara Bäckmo LIVEMUSIK GÄSTER MATLAGNING AHHAA-UPPLEVELSER ROCKNROLL Under den 4-6 september hålls mässan Framtidens matlagninig i Konserthuset i Växjö. Mässan innehåller bland annat: Riksfinal för unga EKOkockar 2014, Grön matrevolution - vad krävs?, Äkta vara - mat i stället för tillsatser och Odla mat i stan - varför då?. I samband med den är det fredagen den 5 september Sverigepremiär för ett helt nytt Livekoncept med hållbar underhållning. Peje & Sara leder kvällen där gästerna avlöser varandra och grytorna på spisen kokar och bubblar med både när och här producerade maträtter. Det som sker i köket och i trädgårdslandet filmas och projiceras på stora LED skärmar som gör att publiken känner att man deltar och är med Mitt i Maten. Maten som tillagas, en sju rätters EAT Nature middag som tillagas på scen under kvällen kan, om man så önskar och att man i god tid har bokat bord, efter föreställningen inmundigas nere i restaurangen på Konsert Cafét. Vi lovar - skaffar du en biljett så kommer du inte bli besviken! Vi har lyckats få tag på en bunt biljetter till detta nyskapande evenemang. Pris: 495:- OBS! Begränsat antal biljetter. Läs mer på: Varmt välkommen! Köp din biljett på Aktivitetshuset. Manuella biltvätten Öppettider v 22 och 23 Nu har vi plockat bort borsten som satt i manuella biltvätten. Anledningen till det är att den snabbt blev fylld med grus och risken fanns att den skulle repa bilarna. Nu får du i stället en polett för vatten och kem, ev svamp med godkänt bilschampo och en hink. Svampen slänger du sedan och hinken lämnas tillbaka till oss. Vill du ha ytterligare schampo och avfettningsmedel så säljer vi rätt sort i Shopen. Vecka 22: Måndag - tisdag Onsdag Torsdag STÄNGT Fredag Lördag - söndag Vecka 23: Måndag - onsdag Torsdag Fredag STÄNGT Lördag Söndag STÄNGT Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon , aktivitetshuset@ikea.com.

14 24 5 juni LUNCHGUIDE MAIL: IKEA1.SCOP@IKEA.COM, MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN Kycklingsoppa med curry TIS Italiensk bönsoppa med pasta och bacon ONS Carinas currysoppa med skinka TOR Beppes Gulaschsoppa FRE Gittans skaldjurssoppa Veckans vegetariska: Ärtigt grön soppa Hemlagad soppa, 49:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, grillade smörgåsar och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , aktivitetshuset@ikea.com Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN Tidtabell för lunchbussen Från IoS Från varuhuset 11:35 11:55 12:05 12:25 12:35 12:45 13:00 13:10 PER ANDERSENS MÅN Tempurainbakad torskfilé med dillmajonnäs, kokt potatis och citron. Fylld lunchkorv med lök ketchup och persiljemos. TIS Potatis och köttfärsgratäng. Viltskav med tomat, sallad, lök och rädisor, serveras med kokt potatis och kall senapsås. ONS Kall skivad rostbiff med potatissallad och rostad lök. Småländska isterband med dillstuvad potatis, kapris och rödbetsfräs. TOR Stekt fläsk med persiljesås, kokt potatis och morötter. Pasta med bacon, svamp, parmesanost och grädde. FRE Kokt höns med currysås och ris. Wienerfärslimpa med gräddsås, kokt potatis och inlagd gurka. Varje dag serverar vi dagens sallad. Sallad, bröd, smör, dricka och kaffe ingår. Häfte med tio lunchkuponger: 650:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , VÄRDSHUSET Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. 70:- 79:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel Alla lunchrestauranger i Älmhult finner du på

15 24 5 juni SAKER & TING MAIL: IKEA1.SAKT@IKEA.COM, MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES Fristående tegelvilla på 1,5 plan i Loshult, 5 km söder om Älmhult, på 180 m2 (varav 130 m2 på bottenplan). Öppen planlösning, 3 sovrum, 2 badrum, fristående garage med carport, cykel- och vedförråd, tomt m2. 2 fina vedeldade kaminer centralt placerade, stor altan. Modernt lösdriftsstall till hästhållning i mindre form, paddock och betesmark att arrendera i omedelbart anslutning. För visning och mer information ring: Letar du efter sällskap till din häst på sommarbete? Vi har två fina Shetlandsponnys, ston födda Båda är jättetrevliga, väl hanterade, vana vid barn och stora hästar, chippade, registrerade i Sveriges Shetlandssällskap, RS godkänd för avel. Titta gärna på webbstamboken under RS RS4201. För mer information ring: SULTAN madrass 120 cm bred. 400 kr. GALANT skrivbord i blandade åldrar och utföranden, inkl hurtsar. Från 100 kr. IKEA 356 BRASA golvlampa. En ouppackad och en monterad, vita. 700 kr/st. BILLY/BENNO i ekfaner hyllor, 2 40-hyllor, 4 BENNO. 3 vitrindörrar och 3 överhyllor medföljer kr för allt. Studsmatta, ca 3.5 m i diameter. 500 kr. MARKUS skrivbordsstol, svart. 2 st, 700 kr/st eller båda för 1200 kr. Ring Charlotte eller Christoffer , alternativt maila på zojx@cryogenis.se EU-Moped Aprilia SR50 Di-Tech Årsmodell: 2004 Miltal: 1800 Pris: 5000 kr, då ingår hjälm och scootervantar. MALM Sängstomme 180x200 ek Pris: 250 kr Hus i Killeberg byggd 2011, boyta 90m2 + biyta 80m2 (stort uterum 32m2 - dubbel garage58m2 inkl. förråd )+ utespa(6 pers) För mer info kontakta Lucie; tel Mercedes Benz GLK 220 CDI,automat,2011 (7000 mil) För mer info kontakta Lucie; tel Harley-Davidson FLHTCUI 2009 (1130 mil) svart metallic För mer info kontakta Lucie; tel Fristående bostadsrättsvilla i Norregård, Bävervägen rum och kök 118 kvm2. Nyrenoverat. Lugnt område. 2 min cykelväg till IOS. Månadskostnad 6062 kr. Pris kr. Ring vid intresse: Torr björkved: Vedsäckar med fint kluven björkved i 30 cm längder liters 750 kr/säck. Perfekt till din öppna spis, kamin eller kakelugn. Gratis hemkörning inom Älmhult. vedmix@gmail. com Lägenhet i centrala Älmhult. 1,5 rum 57 kvm. Öppen planlösning med renoverat kök och badrum. Stor balkong i söderläge. Månadskostnad 3666 kr. Finns möjlighet att hyra carport. Säljes för eller högstbjudande. För mer info eller visning kontakta Daniel Schölin på eller danielscholin@hotmail.com Stor charmig och praktisk etta nära St Knut och busslinje 5 i Malmö. 55 kvm, 3200 kr mån/avg inkl värme. Ett kap! Ledig omg. Pris kr. Ring KÖPES Jag önskar köpa en cykel, jag är är kort, det kan vara en dam eller en herrcykel, bara den är billig! Max 1000 kr! Önskar köpa en 20 Pojkcykel och en 20 Flickcykel till ett rimligt pris, Tel SÖKES En sommarstuga nära vatten (sjö eller hav) önskas hyra minst i en vecka från mitten av juli. Vi är en familj med två små barn. Ring eller texta Tjej önskar hyra hus på landet. Helst väster eller öster om Älmhult, eller Pjätteryd. Helene Litet hus önskas hyras för permanent boende i eller i krokarna utav Älmhult av skötsam tjej som längtar efter att komma ner på markplan. Kontakta anna.ericsson87@ hotmail.com eller UTHYRES Nyrenoverad stuga med närhet till sjöar med fiske och bad, lantligt beläget i nordösta Skåne. 30 km från Älmhult, 3 km från Lönsboda, 14 mil från Malmö,. Huset är renoverat i lantlig stil. Ca 90 kvm, 5 rum och kök, härlig öppen veranda. 6 bäddar och 1 bäddsoffa. Stugan uthyres veckovis, ev längre tid. Mail: tosthult@ gmail.com

16 24 5 juni 2014 Nationaldagsfirande. Fira nationaldagen med en härlig picknick korg! På IKEA hittar du UTZ-märkt kaffe, goda drycker, kakor och mycket mer. Älmhults kommun erbjuder också firande: Gökotta vid Orebergets festplats, kl Sång och musik, tipsrunda. Ta med frukostkorg. Arr: Centerpartiet i Göteryd-Hallaryd Linas stuga i Liatorp, kl Tal av Sonja Emilsson. Börje Rehn berättar om Liatorps livsmedelsaffärer. Fika. Arr: Liatorps Samhällsförening Möckelns idrottsplats, kl Lotterier, korv- och läskförsäljning, chokladhjul, musikunderhållning med mera. Arr: Älmhults Äventyrsförening ÄLMHULTSBLADET Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på ikea1.scop@ikea.com eller

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Till alla berörda. Så ett stort tack till just DIG för ditt bidrag! //FHC Styrelse. Dokumenttitel: Caféinstruktion Dokumentstatus: Utkast

Till alla berörda. Så ett stort tack till just DIG för ditt bidrag! //FHC Styrelse. Dokumenttitel: Caféinstruktion Dokumentstatus: Utkast Niklas/208 0 25 (6) Till alla berörda Fotskäls HC är en ideell förening och ingen vinstdrivande organisation, så ett steg i att få ekonomiskt stabilitet likväl som en god service under träning och match

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Sök interna jobb på ico-worker S.6

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Sök interna jobb på ico-worker S.6 23 30 maj 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Democratic design day S.3 Sök interna jobb på ico-worker S.6 Ingvar vår främste entreprenör S.2 Jag har världens roligaste

Läs mer

Äventyret kan börja... Underbara minnen

Äventyret kan börja... Underbara minnen Privat & Föreningar 2013-2014 Äventyret kan börja... Underbara minnen Fakta Fakta 2013 Öppettider & Priser Öppet året runt BILD 1 BILD 2 Öppettider Måndag 09:00-17:00 Tisdag 09:00-17:00 Onsdag 09:00-17:00

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Jespers julsamlingspoesi S.4

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Jespers julsamlingspoesi S.4 03 10 januari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sextionde julsamlingen S.3 Jespers julsamlingspoesi S.4 Fler frontveckor på varuhuset S.6 Tätare samarbete med ny

Läs mer

ROSENLUNDS RESTAURANG

ROSENLUNDS RESTAURANG ! ROSENLUNDS RESTAURANG Måndag: 24/2 Stekt fläsk med löksås, lingon Stekt Blodkorv Äpple/päronsoppa, skorpa Tisdag:25/2 Medelhavsfisk på hokifilé, ärter och potatismos Krögarbiff med jägersås Chokladpudding,

Läs mer

Äventyret kan börja...

Äventyret kan börja... Privat & Föreningar 2015 Äventyret kan börja... Underbara minnen Fakta Fakta 2013 Öppettider & Priser Öppet året runt BILD 1 BILD 2 Öppettider Måndag 09:00-17:00 Tisdag 09:00-17:00 Onsdag 09:00-17:00 Torsdag

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

Kycklingbröst. Nästan 1/2. ord.priset! Varmrökt. Regnbågslax. Hel med ben, ca 1200 gr. 6Ordpris 129:- /kg

Kycklingbröst. Nästan 1/2. ord.priset! Varmrökt. Regnbågslax. Hel med ben, ca 1200 gr. 6Ordpris 129:- /kg Utkommer onsdagar 45 gånger om året www.rydebacksbladet.nu Nummer 41 Råå:Rydebäck Annons & Distributions AB 13 november 2013 Rååvägen 39, 252 70 RÅÅ. E-post: prepress@pingvinpress.se Årgång 43 Telefon

Läs mer

Till dagens lunch ingår det Bröd, smör, måltidsdryck, salladsbuffé samt kaffe på maten Pensionär 55 :- Personal 45:- Gäster 68:-

Till dagens lunch ingår det Bröd, smör, måltidsdryck, salladsbuffé samt kaffe på maten Pensionär 55 :- Personal 45:- Gäster 68:- Restaurang Igelkotten V 10 Måndag 8/3: Stekt fläsk med löksås & kokt potatis Alt: Grillkorv med potatismos & räksallad Tisdag 9/3: Skinksås med blomkål serveras med kokt potatis Alt: Biff a la Lindstöm

Läs mer

Så här beställer du catering från Malmborgs

Så här beställer du catering från Malmborgs Så här beställer du catering från Malmborgs I samtliga våra butiker finns ett kök med kunniga kallskänkor. Allt du behöver göra för att beställa är att besöka delidisken i din närmsta Malmborgsbutik eller

Läs mer

FÄRS FISK JÄRN/LEVE R

FÄRS FISK JÄRN/LEVE R Vårens grundskolematsedel på remiss till matråden på Gökstens- och Edvardslundsskolan Enligt riktlinjerna skall fördelningen av livsmedel till måltiderna under en 4 veckors period se ut så här och följa

Läs mer

R-Nytt Nr 1-2015 1 1

R-Nytt Nr 1-2015 1 1 R-Nytt Nr 1-2015 1 1 Ansvarig utgivare: Thomas Andreasson Telefon: 0512-50754 Mobil: 0730-841989 Epost: ordf@cc-r.se Örlenbadets Familjecamping Campingvägen 8 543 94 Tibro Telefon 0504-222 55 E-post: cc-orlen@tibronet.se

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 1 ÄLVKULLEN TISDAG 17/2 kl. 19.00 åk.7-9 Kom och spela FIFA 09 på storbild i stora salen! ONSDAG 18/2 kl. 15.00 åk.4-6 Kom och testa WII Fit på storbild i stora

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Intensiva presentationer på IKEAs första PechaKucha S.4. Hur går det med mjukdjuren? S.3. Gäster från Kina S.5

ÄLMHULTSBLADET. Intensiva presentationer på IKEAs första PechaKucha S.4. Hur går det med mjukdjuren? S.3. Gäster från Kina S.5 51 13 december 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Hur går det med mjukdjuren? S.3 Gäster från Kina S.5 Information om julsamlingen S.10 Intensiva presentationer

Läs mer

Undrar du över något?

Undrar du över något? Ängsgården Januari Undrar du över något? Har du förslag på aktiviteter, underhållning eller något annat, kom gärna in eller ring och ge förslag. Aktivitetssamordnare: Inger Nilsson 0416-271 93 Enhetschef:

Läs mer

Matsedel Omsorgen v

Matsedel Omsorgen v Matsedel Omsorgen v. 11-16 2019 Samhällsbyggnadsavdelningen Kostenheten 1 Särskilt boende Vidala, Borghaga, Vimarhaga och Kvillgården: (Middag och Kvällsmat) Efter middagen serveras en dessert som vardagar

Läs mer

Matsedel. Stödboendet Stolpvretens LSS och psyk Vegetariskt beställs senast dagen innan

Matsedel. Stödboendet Stolpvretens LSS och psyk Vegetariskt beställs senast dagen innan Vecka 6 6-12 februari Måndag Lunch Korv Stroganoff, ris Veg Rotfrukts-stroganoff, ris Middag Kropp-kakor, skirat smör Tisdag Lunch Kött-bullar, stuvade makaroner Veg Vegetariskt kött-bullar, stuvade makaroner

Läs mer

MATSEDEL skola/förskola VT 2014 V. 12-24

MATSEDEL skola/förskola VT 2014 V. 12-24 MATSEDEL skola/förskola VT 2014 V. 12-24 Vecka 12 17/3 21/3 Måndag: Köttfärssås beat (oxfärs) med spaghetti Vegetarisk pastasås med champinjoner Tisdag: Dragonfisk med kokt potatis/ris Ostgratinerad blomkål

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Våra morgonvanor kartläggs i ny rapport S.4. Stafettpinnen till Maria Thörn S.5. Bilpool ska underlätta

ÄLMHULTSBLADET. Våra morgonvanor kartläggs i ny rapport S.4. Stafettpinnen till Maria Thörn S.5. Bilpool ska underlätta 25 13 juni 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Stafettpinnen till Maria Thörn S.5 Bilpool ska underlätta strejken S.2 Vuxenklubben ska på höstresa S.11 Våra morgonvanor

Läs mer

ROSENLUNDS RESTAURANG

ROSENLUNDS RESTAURANG Måndag: 24/3 Sommarkorvgryta med dill o morötter, potatis Pastaspiraler med krämig ost o skinksås Blåbärssoppa med glass Tisdag: 25/3 Onsdag: 26/3 Torsdag: 27/3 Fredag:28/3 Lördag:29/3 Söndag:30/3 Fisk

Läs mer

Festfixaren 2015. Restaurang OvanPå Bilia-huset Midhem 040-311 399 www.ovanpa.se

Festfixaren 2015. Restaurang OvanPå Bilia-huset Midhem 040-311 399 www.ovanpa.se Festfixaren 2015 Restaurangen har öppet vardagar 7.00-15.00 då frukost och fika serveras. Lunch där det ingår bröd, smör, salladsbord, valfri dryck samt kaffe serveras mellan 11.00-14.00. Vi serverar även

Läs mer

KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD MARS AKTUELL KALENDER com

KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD MARS AKTUELL KALENDER   com KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD MARS 2019 AKTUELL KALENDER www.kallbygden com Vad händer? Mars månad är ju verkligen den månad som präglas av årsmöten. Inte mindre än 5 st annonseras här i

Läs mer

KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD FEBRUARI AKTUELL KALENDER com

KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD FEBRUARI AKTUELL KALENDER   com KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD FEBRUARI 2019 AKTUELL KALENDER www.kallbygden com Vad händer? Den här månaden har vi med lite nytt som kan intressera. Kul att återuppväcka den gamla traditionen

Läs mer

Fritidsaktiviteter. September-November 2017

Fritidsaktiviteter. September-November 2017 Fritidsaktiviteter September-November 2017 Brohaga Gränsgatan Nitvägen Jakobsväg Frostagatan Potatisvägen Hagadal Snälltågsvägen Södra Kaserngatan Rekonditioneringen Mobila stödet Fasta aktiviteter helgfria

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015 Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal HÖSTENS och VINTERNS 2 AKTIVITETER 2014-2015 Lär dig cykla! Sörliden Valla ordnar i samarbete

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser 2014 Här har vi samlat ihop allt vi tycker att du bör och allt vi tror att du vill veta, om vad restaurangen erbjuder. Det är en hel del. Stort eller smått, snabbt eller långsamt, här eller där, tidigt

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Copyright ICA AB 2011. 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, personalen i matsalen, vaktmästaren, en annan lärare, syskon, föräldrar, idrottstränare

Läs mer

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla Ordförande har ordet Först vill jag tacka er för förtroendet att få fortsätta vara ordförande för detta trevliga byalag ett år till. Jag vill också tacka Ingvar Bagare Andersson för de trevliga byavandringar

Läs mer

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt Oktober Månadsblad 2013 Hej! Välkommen till en fullspäckad höst fylld med många spännande aktiviteter och möten. Ni har nu hunnit få Profilen och vi hoppas att

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Kärnan. Meny- och aktivitetshäfte November

Kärnan. Meny- och aktivitetshäfte November Kärnan Meny- och aktivitetshäfte November Välkomna! Alla seniorer boende i Sjöbo kommun är välkomna till oss på mötesplats Kärnan. Du är välkommen till våra lokaler där du kan träffa andra människor och

Läs mer

Matsedel Omsorgen 2018 v

Matsedel Omsorgen 2018 v Matsedel Omsorgen 2018 v. 5-10 2019 Samhällsbyggnadsavdelningen Kostenheten 1 Särskilt boende Vidala, Borghaga, Vimarhaga och Kvillgården: (Middag och Kvällsmat) Efter middagen serveras en dessert som

Läs mer

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73 Utkommer onsdagar 45 gånger om året www.rydebacksbladet.nu Nummer 28 Råå:Rydebäck Annons & Distributions AB 14 augusti 2013 Rååvägen 39, 252 70 RÅÅ. E-post: prepress@pingvinpress.se Årgång 43 Telefon 042-26

Läs mer

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera!

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! Träffpunkt Ålem Håller öppet för Dig! Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! ÖPPETTIDER med personal Måndag.08.00 16.00...08.00 14.00 Onsdag..08.00 16.30...08.00 16.00 Lokalen finns tillgänglig andra

Läs mer

Hemkunskap Anki Demred och Martin Ekholm 2011

Hemkunskap Anki Demred och Martin Ekholm 2011 Hemkunskap Tvätt 1. Det finns olika tvättsymboler på klädernas tvättlappar. Rita de olika symbolerna och berätta med egna ord vad de betyder. Du ska med symboler från de tre kategorierna: Tvätt Tork Stryk.

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Midsommar i Matteröd. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se Byabladet 2015 Nr 1

Midsommar i Matteröd. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se Byabladet 2015 Nr 1 www.matterodsbyalag.se Byabladet Aktiviteter : 4 maj kl 18,00. Trivselkväll vid Agdas stuga Tillsammans hjälps vi åt att städa i och runt stugan. Medtag städmaterial, trädgårdsredskap och gärna något att

Läs mer

Matsedel Omsorgen v

Matsedel Omsorgen v Matsedel Omsorgen v. 17-22 2019 Samhällsbyggnadsavdelningen Kostenheten 1 Särskilt boende Vidala, Borghaga, Vimarhaga och Kvillgården: (Middag och Kvällsmat) Efter middagen serveras en dessert som vardagar

Läs mer

Matsedel Tranäng, Gymnasiet, Solhagen och Skattkammaren vecka 34-43 Vill du veta mer om maten, fråga gärna oss!

Matsedel Tranäng, Gymnasiet, Solhagen och Skattkammaren vecka 34-43 Vill du veta mer om maten, fråga gärna oss! Vecka Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag 34 LOVDAG SKOLA Stekt kyckling, grönsaker och kall vitlökssås. Kokt ris. Timjanskryddad köttfärsgratäng. Kökets fisk Italiensk ostsoppa. STÄNGD DAG FÖRSKOLA/FRITIDS

Läs mer

Restaurang Björkgränden

Restaurang Björkgränden Björkbacken Juni Restaurang Björkgränden Priser Pensionär vardag Pensionär helg 61 Kr 66 Kr Med reservation för att eventuella ändringar kan ske Telefon 0416-27377 Till er som får maten hemkörd! Den mat

Läs mer

Program Februari 2019 Mötesplatsen Solhaga

Program Februari 2019 Mötesplatsen Solhaga Program Februari 2019 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00 Söndag kl. 14:30-16:30

Läs mer

Program Juni 2018 Mötesplatsen Solhaga

Program Juni 2018 Mötesplatsen Solhaga Program Juni 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Stängt 6/6 Jämna fredagar kl. 11:00-16:00, ojämna

Läs mer

VIKTIG INFORMATION FRÅN VÄSTERORTS AKTIVITETSCENTER SOMMAREN 2009

VIKTIG INFORMATION FRÅN VÄSTERORTS AKTIVITETSCENTER SOMMAREN 2009 VIKTIG INFORMATION FRÅN VÄSTERORTS AKTIVITETSCENTER SOMMAREN 2009 Nu är sommaren snart här. De ordinarie studiecirklarna slutar under v. 24 (12/6), men Västerorts Aktivitetscenter kommer att hålla öppet

Läs mer

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR This is a document containing all the grammar exercises and answers from the website www.svenska.digital ADJEKTIV ÖVNINGAR: Alla mina (fin) saker Jag har många

Läs mer

Föreningsbladet Program våren 2017

Föreningsbladet Program våren 2017 Föreningsbladet Program våren 2017 Foto: Per-Arne Andersson Producerat av Daglig Verksamhet Mediakontoret 2016-12-01 SOMMAR PÅ POPPEL I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du

Läs mer

Personalmöte Onsdag 6/6 Stängt SVERIGES NATIONALDAG

Personalmöte Onsdag 6/6 Stängt SVERIGES NATIONALDAG JUNI- JULI- AUGUSTI 2018 Dag Datum Tid Aktiviteter Fredag 1/6 17.00- ca 20.00 GEMENSAM GRILLKVÄLL PÅ ÄRINGEN - Se anslag på Ekåsen. -Sista anmälan mån. 28/5 (gärna innan eftersom Ewa är på Enliden på måndagar

Läs mer

kost vård 1. Smakar maten bra? Besvarad av: 206 (98%) Ej besvarad av: 4 (2%) 1 Ja 185 (90%) 2 Nej 21 (10%)

kost vård 1. Smakar maten bra? Besvarad av: 206 (98%) Ej besvarad av: 4 (2%) 1 Ja 185 (90%) 2 Nej 21 (10%) kost vård 1. Smakar maten bra? Besvarad av: 206 (98%) Ej besvarad av: 4 (2%) 1 Ja 185 (90%) 2 Nej 21 (10%) Besvarad av: 24 (11%) Ej besvarad av: 186 (89%) "Fisken torr ibland" "Ibland mindre bra" "Tycker

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.1 2015 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 30 jan. 4H start se program i bladet! * 18 febr. Årsmöte med Hejdeby och Endre Röda Kors kl.19.00 i Hejdeby

Läs mer

Äldrematens Grundmatsedel

Äldrematens Grundmatsedel Äldrematens Grundmatsedel Vecka 17 2018-04-23-2018-04-29 Måndag 23/4 Lunch Lunch 1 Korvgryta med bacon & rosépeppar, potatismos, grönsak Rödbetsbiffar, krämig rotfruktsgratäng, kesoröra Rabarberkräm Spenatsoppa

Läs mer

och modernt funktionellt Ljust och öppet Modernt

och modernt funktionellt Ljust och öppet Modernt Modernt funktionellt Bertil och Ingrid hade bott i området i nästan tjugo år när granntomten blev till salu. På tomten stod en sommarstuga och paret bestämde sig snabbt för att ta tillfälle i akt och köpa

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. DC firar 50 år S.2

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. DC firar 50 år S.2 18 25 april 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Ett lysande resultat S.3 DC firar 50 år S.2 Medarbetarutbyte S.6 Vinnaren av hållbarhetsturnén hållbar stol vägen

Läs mer

EFFK:s Kräftskiva/Knytkalas på Krumbo. EFFK Sammanfattning vårsäsongen

EFFK:s Kräftskiva/Knytkalas på Krumbo. EFFK Sammanfattning vårsäsongen Navet Nr 3 2013 FIF:s Drive-In-Bingo När detta skrivs har vi spelat bingo två söndagar. Första söndagen bjöd vi alla bingospelare och funktionärer på gulaschsoppa. Detta var väldigt uppskattat. Än så länge

Läs mer

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011 Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter ORDFÖRANDE. OVE JANSSON. Tel. 0435-21694 MOBIL. 070-5216941 KASSÖR. SVEN-ÅKE JÖNSSON.

Läs mer

LUNCH & FIKA v.8 HANDELSPLATS CENTER SYD. 18 februari 24 februari 2019

LUNCH & FIKA v.8 HANDELSPLATS CENTER SYD. 18 februari 24 februari 2019 LUNCH & FIKA v.8 HANDELSPLATS CENTER SYD 18 februari 24 februari 2019 10 % med BARSEBÄCK GOLF & KONFERENS RESTAURANGER 10 % med Må 11:30-14. Ti-Fre 11:30-17:00 Dagens serveras 11:30-14:00 90:- Lunch: 115

Läs mer

Sprallsång höst 2014. Välkommen till Stallet och Sprallsången. Kom klockan 11.00 12.00 eller klockan 13.00 14.00. 18 okt 8 nov 22 nov 6 dec

Sprallsång höst 2014. Välkommen till Stallet och Sprallsången. Kom klockan 11.00 12.00 eller klockan 13.00 14.00. 18 okt 8 nov 22 nov 6 dec Sprallsång höst 2014 Välkommen till Stallet och Sprallsången Kom klockan 11.00 12.00 eller klockan 13.00 14.00. 18 okt 8 nov 22 nov 6 dec Stallet Folk- och världsmusik, ingång från Blasieholms torg 10,

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ Först av allt TACK alla ni föräldrar som ställer upp och ger av er dyrbara tid åt att få vår fina klubbstuga att bli en trevlig knytpunkt att träffas och ta en fika! Ni förstår nog inte vilken viktig pusselbit

Läs mer

FRITIDSPROGRAMMET SOMMAREN 2019 PROGRAM FÖR JUNI, JULI OCH AUGUSTI

FRITIDSPROGRAMMET SOMMAREN 2019 PROGRAM FÖR JUNI, JULI OCH AUGUSTI FRITIDSPROGRAMMET SOMMAREN 2019 PROGRAM FÖR JUNI, JULI OCH AUGUSTI FRITIDSKNUTEN Fritidsknuten är en mötesplats inom Karlstad kommuns öppna fritidsverksamhet där verksamheten riktar sig till dig som har

Läs mer

Aktiviteter Vecka 1. Välkommen till Rosenlunds restaurang & aktiviteter! Med reservation för ev. ändringar. Öppettider. Priser

Aktiviteter Vecka 1. Välkommen till Rosenlunds restaurang & aktiviteter! Med reservation för ev. ändringar. Öppettider. Priser Rosenlund Januari Välkommen till Rosenlunds restaurang & aktiviteter! Med reservation för ev. ändringar Har du något förslag på utfärdsmål, underhållning eller är det någon verksamhet du saknar? Kom in

Läs mer

Undrar du över något?

Undrar du över något? Ängsgården Maj Undrar du över något? Har du förslag på aktiviteter, underhållning eller något annat, kom gärna in eller ring och ge förslag. Aktivitetssamordnare: Inger Nilsson 0416-271 93 Enhetschef:

Läs mer

Protokoll Föräldraföreningsmöte

Protokoll Föräldraföreningsmöte Protokoll Föräldraföreningsmöte Datum: 141009 Närvarande: FSKA:Maria Åkerlund 1A:Maria Strömqvist, Linda Johnson 1B: 2A:Katarina Eklind (+5A, styrelse), Johanna Söderblom (+5A, styrelse) FSKB: Karin Pnatzar

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

INFORMATIONSBLAD 22 september 2 oktober 2010

INFORMATIONSBLAD 22 september 2 oktober 2010 Trädgården som ateljé tid: onsdag 22 september 2010, kl 00:00-00:00 Höstkväll med internationellt tema på Kyrkön Plats: Kyrkön, Järvsö tid: torsdag 23 september 2010, kl 19:00-00:00 "Självfull samklang

Läs mer

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar.

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Sportlovsprogram 18-24 feb 2013 Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Nominera till Ask & Embla Priset Sista dag för nominering är 31 mars Som ung i Sölvesborg

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

Sommarkul med Fritidsgården Fenix!

Sommarkul med Fritidsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Fredagen den 17/2 Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget 1 Telefon 0476-550 00 (vx) Fax 0476-552 00 Organisationsnr

Läs mer

Matsedel Omsorgen 2018 v.25-32

Matsedel Omsorgen 2018 v.25-32 Matsedel Omsorgen 2018 v.25-32 Samhällsbyggnadsavdelningen Kostenheten 1 Särskilt boende Vidala, Borghaga, Vimarhaga och Kvillgården: Efter middagen serveras en dessert som vardagar består av kräm, fruktsoppa

Läs mer

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen.

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen. - manus ver.2 INT Sovrum dag En kille ligger och sover i hans väldigt städade, prydliga rum. Det är JIM. Ett foto av hans mor och en väckarklocka syns på nattduksbordet. Han sätter sig upp nöjd 2 sekunder

Läs mer

Foto: Annika Ottosson. Program Maj 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Annika Ottosson. Program Maj 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Annika Ottosson Program Maj 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Stängt 1/5 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Recept i vårens tecken Tema picknick Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Välkommen till min alldeles egna tidning där jag delar med mig av mina bästa

Läs mer

Undrar du över något?

Undrar du över något? Ängsgården Februari Undrar du över något? Har du förslag på aktiviteter, underhållning eller något annat, kom gärna in eller ring och ge förslag. Aktivitetssamordnare: Inger Nilsson 0416-271 93 Enhetschef:

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Matsedel Omsorgen 2018 v.33-42

Matsedel Omsorgen 2018 v.33-42 Matsedel Omsorgen 2018 v.33-42 Samhällsbyggnadsavdelningen Kostenheten 1 Särskilt boende Vidala, Borghaga, Vimarhaga och Kvillgården: Efter middagen serveras en dessert som vardagar består av kräm, fruktsoppa

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Hagaportens Catering Meny

Hagaportens Catering Meny Hagaportens Catering Meny Klassisk frukostbuffé 84: - Kaffe, Tea, apelsinjuice, ägg, kaviar, ost, skinka, kalkon, grönsaker, färskost, Yoghurt med bär/alternativ smoothie, smör, ljust och mörkt bröd och

Läs mer

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis. FÄLTÖVERSTEN

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis. FÄLTÖVERSTEN CATERING För alla tillfällen och på vårt vis. FÄLTÖVERSTEN VÄLKOMMEN TILL SVERIGES MEST PRISBELÖNTA MATBUTIK! Vår butik har belönats med bl a Arlas Guldko för Bästa Matglädjebutik och med utmärkelsen Årets

Läs mer

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL APRIL 2019 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/4 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.14 Tisdag 2/4 09.30 GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL ÖLAND Start på Ekåsen kl.09.30, sedan hämtar vi upp på Äringen och Frikadellen.

Läs mer

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Öppettider och priser: 15 juni 25 aug, kl 11.00 17.00, alla dagar Hela Gammplatsen inklusive Skogsmuseet, Textilmuseet, Jaktmuseet,

Läs mer

ROSENLUNDS RESTAURANG

ROSENLUNDS RESTAURANG Missa inte vår varierade och goda salladsbuffé! Måndag:29/9 Tisdag:30/9 Onsdag: 01/10 Stekt fläsk med löksås potatis lingonsylt Köttgryta med ris Blåbärssoppa med skorpor Laxlåda med rödlökssmör ärtor

Läs mer

LUNCH & FIKA v.28 HANDELSPLATS CENTER SYD. 8 juli 14 juli 2019

LUNCH & FIKA v.28 HANDELSPLATS CENTER SYD. 8 juli 14 juli 2019 LUNCH & FIKA v.28 HANDELSPLATS CENTER SYD 8 juli 14 juli 2019 10 % med BARSEBÄCK GOLF & KONFERENS RESTAURANGER Lunch: 115 kr Lunchen serveras 11.30-14.00 inkl. salladsbuffé bröd kaffe Helgbuffé lördag och

Läs mer

3/ ÖLANDSRESA MED FONDBUSSEN

3/ ÖLANDSRESA MED FONDBUSSEN OKTOBER 2018 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/10 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.40 Tisdag 2/10 10.30 Gympan flyttad till Tors. Torsdag 4/10 Ekåsen har stängt pga. aktivitet för boende på Gemensam

Läs mer

Undrar du över något?

Undrar du över något? Ängsgården Mars Undrar du över något? Har du förslag på aktiviteter, underhållning eller något annat, kom gärna in eller ring och ge förslag. Aktivitetssamordnare: Inger Nilsson 0416-271 93 Enhetschef:

Läs mer

12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till

12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till 12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till Grönsaker perfekta till fisk är en härlig blandning gjord på grillad aubergine, svarta bönor, sugar snap peas och tomater. FISK I FOLIE 1 portion

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Tidtabell. 5 augusti - 8 december 2013

Tidtabell. 5 augusti - 8 december 2013 Tidtabell 5 augusti - 8 december 2013 flysmåland Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste och tystaste

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer