IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Jespers julsamlingspoesi S.4

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Jespers julsamlingspoesi S.4"

Transkript

1 03 10 januari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sextionde julsamlingen S.3 Jespers julsamlingspoesi S.4 Fler frontveckor på varuhuset S.6 Tätare samarbete med ny lunchbuss till varuhuset S.5 Sedan öppningen av Älmhults nya IKEA varuhus har man inlett ett utökat samarbete med IKEA of Sweden, IoS. Nästa steg i detta samarbete är nu på väg, bland annat med en ny lunchbuss som sedan i tisdags har rullat mellan de två husen.

2 03 10 januari Lär dig allt om badrum Som IKEA Family medlem har du möjlighet att delta i IKEA varuhusets badrumsseminarium som kommer hållas vid tre tillfällen nu i januari och februari. Deras bästa badrumsexperter kommer att inspirera och visa på praktiska detaljer, stora som små. Du anmäler dig på Ny styrelsemedlem i INGKA Holding INGKA Holdings får förstärkning med nya styrelsemedlemmen Stina Honkamaa Bergfors. Stina är medieentreprenör och idag VD och medgrundare av United Screens. Tidigare har hon varit VD för Google och YouTube i Sverige. Badrumsfix Vill du fräscha upp badrummet inför våren? På Livet Hemma-bloggen får du många fina tips på hur du kan ge ditt badrum ett lyft utan att tömma bankkontot på stålar. Du hittar bloggen på: livethemma.ikea.se ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Malin Sennevall och Hanna Pålsson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen E-postadress Saker & Ting Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in Brief (English) Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen!

3 03 10 januari Vi julsamlades för sextionde gången TEXT: MALIN SENNEVALL, Alla tal finns att läsa i sin helhet på Inside. En gammal bild från julsamlingen 1981, eftersom fotoförbud numera råder. Fredagen innan jul var det återigen dags för den traditionsenliga julsamlingen för IKEA medarbetare i Älmhult, som i år hölls för sextionde gången. Antalet hade ökat avsevärt sedan den allra första, då 8 medarbetare kokade gröt och firade in julen. I år samlades runt 1500 personer på Cementan för en trevlig stund och inspirerande jultal. Stämningen var hög när ett stort gäng medarbetare hade samlats på Cementan för att fira in julen. Glöggen stod på borden, skinkmackorna var bredda och gröten serverades som vanligt av flinka nissar från gröttåget som åkte runt mellan borden. När alla var mätta och belåtna var det dags för de efterlängtade jultalen. Först ut att inta scenen var Jesper Brodin, VD IKEA of Sweden, som berättade vad han tyckte var IKEAs stordåd under Men det finns rum för förbättring, som alltid, och han passade på att också peka på vad han ser att vi kan göra bättre under året som kommer. Framförallt hoppas han att vi fortsätter att vara entusiastiska och söka möjligheter och att vi fortsätter tillåta oss själva att göra misstag! Efter Jesper kom vår koncernchef Peter Agnefjäll, som också han blickade tillbaka på året som gått. Året har gett honom möjlighet att resa runt mycket i IKEA världen och han berättade att varje gång han är ute och reser slås han av den stora kollektiva kompetens och kunskap som vi alla tillsammans representerar. Även glädjen och entusiasmen är slående, liksom sättet på vilket vi konstant utvecklar vår kultur. Sist men inte minst var det Ingvars tur att prata inför medarbetare och vuxenklubbare. När julsamlingen så var slut fick varenda medarbetare en puss på kinden och en önskan om god jul av Ingvar, innan de steg ut i regnet och vidare hem i mörkret.

4 03 10 januari Jespers julsamlingspoesi HEMNES i juletid. Midvinternattens köld är hård, Stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård Djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta ban, Snön lyser vit på fur och gran Snön lyser vit på taken Endast Ingvar är vaken Jesper, IoS chef och diktmakare Nej det var inte sant, för det var inte sant För någon sågar i skogen. Halva priset på HEMNES och GALANT För övertag, tiden är mogen. Och möbelfabriker från fjärran till när har stånkat på mest hela natten. Platta paket i fullpackad här Sig närma via vägar och vatten Och uppe är köpsugna gubbar och tanter. Som väckta av klocka och tupp. Så vakna är också lastkajens giganter. Som lassar, lossar och fyller upp. Oh härliga framtid, vi längtar efter dig. Vi har så mycket kvar att göra. 2013, vi säger tack och hej. 2014, snart redo att köra. Ja tidevarv komma och tidevarv gå Från nykläckt till vuxenklubb vi vandra I lycka och motgång tillsammans vi stå För på IKEA tar vi hand om varandra!

5 03 10 januari Tätare samarbete med ny lunchbuss till varuhuset TEXT: MALIN SENNEVALL, Sedan öppningen av Älmhults nya IKEA varuhus har man inlett ett utökat samarbete med IKEA of Sweden, IoS. Nästa steg i detta samarbete är nu på väg att rullas ut, bland annat med en ny lunchbuss som sedan i tisdags har rullat mellan de två husen. Året är nytt och med detta kommer som sig bör även nya möjligheter. En av dessa möjligheter är ett fördjupat samarbete mellan IKEA of Sweden och Älmhultsvaruhuset. Vi har världens bästa varuhus här i Älmhult och det är väldigt viktigt att vi har ett fullskaligt varuhus i hjärtat av IKEA. Nu vill vi ta ett steg till och etablera en starkare kontakt mellan varuhuset och IKEA of Sweden, säger Jesper Brodin, VD IKEA of Sweden. Tanken är att stärka relationen mellan shopkeepers och HFB-ledare, produktutvecklare och tekniker. Att skapa en direktrelation mellan människor och stimulera till att utbyta information kring hur olika produkter fungerar, kvalitet, förpackningslösningar. Vi vill snabbare kunna fånga upp problem och möjligheter från både kunder och varuhusmedarbetare. Komma närmare kunden för att kunna utvecklas framåt, menar Jesper. Fredrik Håkansson Lundh, varuhuschef på IKEA Älmhult, menar att för deras del så vill de ytterligare öka kompetensen bland medarbetarna. Ju kunnigare man är ju mer motivation har man i sitt arbete och ju bättre blir mötet med våra kunder. Det handlar även om kompetensutveckling för medarbetare utanför varuhuset. Under 2014 erbjuder varuhuset minst 100 möjligheter till frontvecka. Men skynda att boka, de två första omgångarna är redan fullbokade! För att uppmuntra och förenkla för medarbetare att ta sig ut till varuhuset har man sedan 7:e januari satt in en lunchbuss som går mellan IoS och varuhuset. Att äta lunch varje dag på varuhuset kan ju bli svårt, men Jesper tycker att en gång i veckan kan man gott göra det. Åk ut på varuhuset och prata med kollegorna där! Åtta olika varmrätter, 2 sallader och 4 andra kalla rätter har varuhuset att erbjuda, vilket alltså innebär att det tar ganska många veckor innan du måste äta samma sak igen. Och vi har plats för många, 565 sittplatser kan vi erbjuda. Dessutom har vi ett specialerbjudande för våra IKEA kollegor här i Älmhult från den 15 januari till den 31 mars. Hämta ett stämpelkort i receptionen på IoS eller KH och visa detta när du köper lunch så bjuder vi på den sjätte lunchen, lockar Fredrik. Tidtabellen för bussen hittar du i varuhusets meny på menysidan!

6 03 10 januari Fler frontveckor på varuhuset i Älmhult TEXT: MALIN SENNEVALL, Viktoria Borg, Deputy HR Manager på Älmhultsvaruhuset. Sedan augusti erbjuder IKEA varuhuset i Älmhult ett utökat antal platser på sina frontveckor, som en del i det utökade samarbetet med IKEA of Sweden. Vid sju olika tillfällen under året hålls frontveckorna och det finns gott om plats för den som är intresserad. Viktoria Borg är Deputy HR Manager på varuhuset. Hon berättar att enligt det nya konceptet för frontveckor löper de nu över fyra dagar, onsdag-lördag, istället för måndagfredag som tidigare. Vi vill att man ska uppleva hur det är att arbeta på varuhuset en helgdag, som såklart skiljer sig markant från övriga dagar i veckan, säger Viktoria. Det finns tre olika avdelningar att välja mellan när man ska göra sin frontvecka. Medarbetare på IKEA of Sweden som har ett jobb som relaterar till produkter i varuhuset kan få göra en frontvecka anpassad efter detta. Just nu finns det platser kvar att söka till vecka 10, 14 och 19. Du måste registrera dig minst en månad innan, så vänta inte! Information om frontveckor och hur du anmäler dig hittar du på IKEA Inside under Working at IKEA Learning & Training - Front Week - Anti-Bureaucratic Week. Älmhultsbladet återkommer med ett reportage från en av vårens frontveckor längre fram.

7 Älmhultsbladet januari 2014 LEDIGA JOBB PÅ IKEA OCH IKANO Technician a är lyckv ara att väg på IKEA IMS Store Equipment, Älmhult Do you want to be a essential part of a business team creating a platform for sustainable growth? Do you have good knowledge and experience from production, material characteristics and quality management systems? This might be the right challenge for you! Welcome with you application, last day to apply is January 26. INSIDE.IKEA.COM göra fel ma m he n känsla är Ja driv g passs av det är ion okej att e Släpp din in loss inredare re art being p ing th of some BIG NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Henrik ny HR specialist Employer Branding på IKEA AB Vi är glada att meddela att Henrik Wremp tackat ja till rollen som HR Specialist Employer Branding på HRSC. Henrik kommer att arbeta med att stärka vårt varumärke och IKEAs attraktionskraft som arbetsgivare. Henrik har jobbat på IKEA AB sedan 2012 som Team Manager för rekryteringsgruppen. Henrik tillträder sin nya befattning 1 jan Vi är övertygade om att Henrik med sin kompetens och erfarenhet inom rekrytering och marknadsföring kommer att bidra och utveckla arbetet vidare. Stort lycka till i ditt nya spännande uppdrag! Yvonne Pettersson Unit Manager Rekrytering&Support HR Service Centre IKEA AB ge men skap

8 03 10 januari NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Rebecka ny HR Business Partner på IKEA AB Vi är glada att meddela att Rebecka Staerner tackat ja till rollen som HR Business Partner på IKEA AB. Rebecka har jobbat på IKEA AB sedan 2012 som HR assistent på HRSC, samt i HR Poolen uthyrd till HR avd. Rebecka tillträdde sin nya befattning 1 jan Denna utnämning känns jättebra och Rebecka kommer med sin kompetens att utveckla IKEA AB vidare på ett mycket bra sätt. Stort lycka till i detta spännande uppdrag. Anne-Marie Svensson har valt att gå vidare till nya utmaningar på HRSC. Stort tack Anne-Marie för dina insatser som HR Business Partner och lycka till i ditt nästa steg. Håkan Ljungqvist HR MGR IKEA AB Hanna ny Sustainability Developer på DC Älmhult, IKEA Svenska AB Det är med stor glädje som jag kan meddela att Hanna Svahnström har antagit rollen som Sustainability Developer på DC i Älmhult med start fr o m den Hanna kommer närmast från studier på Göteborgs Universitet där hon har studerat Environmental Science. Utöver uppdraget med hållbarhet kommer Hanna även att vara ansvarig för alla våra besök på DC Älmhult. Hanna kommer att tillhöra Facility DC Älmhult. Varmt välkommen Hanna, och stort lycka till! Urban Bengtsson Facility Manager, DC Älmhult Emelie ny produktingenjör på IKEA of Sweden Vi är glada att kunna meddela att Emelie Eiserman från december 2013 är ny produktingenjör för Wall Decoration och Paper shop & Seasonality inom HFB16 Decoration. Emelie kommer närmast från Laws & Standard där hon har arbetat med Local Compliance Marking project och har tidigare en bakgrund som produkt ingenjör på Childrens IKEA. Varmt välkommen till BA Cooking, Eating & Decoration. Thomas Ohlsson Dep TQE Manager Business Area Cooking, Eating & Decoration IKEA of Sweden

9 03 10 januari NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Jenny ny produktkommunikatör på IKEA of Sweden Vi är glada att kunna meddela att Jenny Jönsson från januari är ny produktkommunikatör för Home decoration och Paper shop & Seasonality inom HFB16 Decoration. Jenny kommer från IKEA Hemma, men har det senaste halvåret även på halvtid testat på produktkommunikatörsrollen på BA Livingroom & Workspaces. På HFB16 Decoration kommer Jenny att arbeta tillsammans med produktkommunikatör Terrie Mc Williams, som ansvarar för Green decoration och Wall decoration. Varmt välkommen till BA Cooking, Eating & Decoration. Tanja Dolphin Commercial Manager BA Cooking, Eating and Decoration IKEA of Sweden David ny säljansvarig på IKEA of Sweden David Keith började på AO sovrum och badrum som säljansvarig för kläd- och skoförvaring (HFB04) 1 december David tar över från Joel Moore som går på föräldraledighet. Joels nästa steg kommer meddelas vid ett senare tillfälle. David har en gedigen kommersiell bakgrund, med positioner på varuhus i Kanada och i Sverige. Från 2007 har han varit på IoS på AO Äta, Tillaga och Dekorera. Tack för ditt stora bidrag, din kompetens och passion har varit av stort värde för vår utveckling. Vi är övertygade om att din energi och passion kommer vara ett bra komplement till vårt team och att du kommer att bidra till kontinuerliga tillväxt för vår verksamhet. Varmt välkommen till sovrum och badrum! Annemarieke Jansen Tanja Dolphin Commercial Manager Commercial Manager BA Bedroom & Bathroom BA Cooking, Eating & Decoration IKEA of Sweden IKEA of Sweden Tips från redaktionen så skriver du personalnytt Personalnytt är en annons om nya medarbetare i Älmhult. Ett persnalnytt ska innehålla en introduktion med namn, avdelning, funktion och startdatum. Den nya arbetsuppgiften, du berättar helt kort om vad de nya arbetsuppgifterna/ansvarsområdena innebär. Bakgrund, nämn gärna var medarbetaren senast kommer ifrån. Tack och lycka till. Till sist, avsändare, som brukar vara närmsta chef på förra och nya jobbet. Du skriver namn, funktion/avdelning och bolag. Personalnytt ska vara max 500 tecken inklusive mellanslag. Bifoga anställningsnummer eller foto. /Redaktionen

10 03 10 januari INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Glöm inte bort din julklapp från IKEA! Din fina arbetsinsats under det gångna året betyder mycket för IKEA och som tack väntar en fin julklapp på dig. Tänk på att det är viktigt att göra ett aktivt val av julklapp även om du önskar skänka din del till välgörenhet. Julklappen finns tillgänglig att hämta ut via Förmånsportalen till och med den 31 januari Du kan gå direkt till Förmånsportalen via denna länk Går ej att söka visum till Thailand För tillfället går det inte att söka visum till Thailand, det är dokument från myndigheterna i Thailand som saknas. Vi jobbar på att få fram dokumenten, men har för tillfället inte någon besked om när. För vidare information kontakta visumavdelningen. Hälsningar Meeting Services Visumavdelningen Varmaste hälsningar IKEA Kvartalskörning av brandlarm På måndag är det dags för kvartalskörning av brandlarm i Älmhult. Följande tider gäller: 7.00 Fynd 7.15 Varuhuset 8.00 KH 8.15 Willys 8.30 DC Nord 8.45 DC Syd 9.30 Värdshuset 9.45 Lansen Aktivitetshuset ICOM Blåsippan Backsippan IMS Modellverkstaden ICOMP Vita Huset Fastighet Testlab Elajo IKEA 1

11 03 10 januari Välkommen på BARNJULFEST i multihallen på Aktivitetshuset Med Britta & Mälitta på scen kan ingen stå still! Med galna upptåg, roliga repliker och cool barnpop engageras och roas stora som små. Häng med på ett musikäventyr du sent ska glömma! Det blir 2 föreställningar, första klockan och andra klockan 13.00, välj nedan vilken som passar er (vi försöker så långt som möjligt följa era önskemål). Anmäl dig redan nu, dock senast den 3 februari. Biljetterna hämtas på Aktivitetshuset den 5 februari till och med showens start. ANMÄLNINGSBLANKETT för BARNJULFESTEN den 8 februari, Multihallen på Aktivitetshuset Namn Bolag Antal vuxna Antal barn Kryssa för önskad tid: klockan klockan Vi vill ha din anmälan senast den 3 februari. Skicka den till Aktivitetshuset postnr: 52/00

12 03 10 januari AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Yoga med Magdalena Ohlin Vi fortsätter med två pass yoga med kursledaren Magdalena Ohlin. Lunchyoga tisdagar klockan Plats: Blå Hallen Kvällsyoga onsdagar klockan Plats: Övre Hallen Passen pågår vecka 3 t.o.m. vecka 9. Pris: 550 kronor för 7 gånger oavsett kurs, Minst 10 personer, max 15 personer. Julklapp Vuxenklubben Har du inte hämtat ut din julklapp ännu? Sista chansen för årets julklapp blir den 16 januari klockan Du hittar oss i Mötesplatsen på Aktivitetshuset. Kom ihåg din talong! Anmälan och betalning på Aktivitetshuset, anmälan är bindande. Zumba Zumba Fitness - måndagar 17:00-17:45 Zumba combination med Core träning - onsdagar klockan 11:45-12:30 Pris: 440 kronor för 9 ggr, 790 kronor för hela terminen. Zumba Fitness - torsdagar 17:15-18:00 NYHET! Torsdagspasset med discokula för att skapa en skön atmosfär när vi dansar. Pris: 440 kronor för kurs 1 (9ggr), 340 kronor för kurs 2 (7 ggr), 700 kronor för hela terminen. Kurs 1 - vecka 3 t.o.m. vecka 12 (uppehåll vecka 8). Kurs 2 - måndagar vecka 13 t.o.m. vecka 22 (uppehåll vecka 17). Onsdagar vecka 13 t.o.m. vecka 22 (uppehåll vecka 16). Torsdagar vecka 13 t.o.m. vecka 21 (uppehåll vecka 16 och vecka 18) Lunchpass - CrossNature Ny träningsform i Älmhult! Vill du få frisk luft, träna kondition och styrka och samtidigt ha roligt? Då är CrossNature något för dig. AktivUte erbjuder fartfyllda, allsidiga och varierade pass där vi använder naturen och den egna kroppen som redskap. Tisdagar vecka 5 - vecka 12 klockan 11:45-12:35 Pris: 400 kronor för 8 gånger Minst 4 deltagare, max 20 deltagare Samling utanför multihallen. Instruktör: Marie Petersson, AktivUte, för ytterligare frågor maila till: Läs gärna mer på Anmälan och betalning på Aktivitetshuset.

13 03 10 januari AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Wellnesscard våren 2014 Investera i dig själv och öka ditt välmående. Kortet ger dig möjlighet att delta vid ett flertal olika träningstillfällen med varierad funktionell träning under måndagar (klockan och 15.00) och torsdagar (klockan 7.00, 8.00 och 11.45) med reservation för ändringar. Detta ingår också i priset: inspirationsbrev, kostföreläsningar, tillgång till ATCs varierande träningsprogram och hjälp att komma igång i gymmet med instruktör. Terminskort gäller 20 januari till 12 juni Pris 1200 kronor Kortet säljs på Aktivitetshuset och träningspassen är mestadels i Multihallen. Gäller anställda på IKEA och IKANO bank och deras familjer samt medlemmar i Vuxenklubben. För ytterligare information kontakta gärna Tommy Karlsson på eller på telefon Kortet går att betala via Förmånsportalen. Al Pitcher & the Najs Gajs I Inkafolkets fotspår Al Pitcher, Hans Ingemansson, Johannes Finnlaugsson och Lars Magnusson bjuder på en standupföreställning med go, glad, vanlig, härlig humor! Al Pitcher uppträder på engelska. Tisdagen den 25 februari klockan Konsertlängd: ca 2 timmar inkl. paus. Vårt café är öppet som vanligt innan föreställningen, välkommen! Pris: 250 kronor per person för dig som IKEA/IKANO anställd vid köp av biljett på Aktivitetshuset. Följ med på Inkaleden till Machu Picchu, en av världens mest mytomspunna platser. En vandring fylld av utmaningar som inte ens de spanska conquistadorerna lyckades övervinna. Ta del av inkafolkets kultur, uppgång och fall för över 500 år sedan. Björn Martinsson visar bilder och berättar under ca 60 minuter. Vårt café den 22 januari klockan Köp dig en god fika och luta dig tillbaka. Föreläsningen bjuder vi på. Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon ,

14 03 10 januari LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN Kycklingsoppa med curry TIS Saras chorizosoppa med linser och chipotle ONS Carinas currysoppa med skinka TOR Beppes gulaschsoppa FRE Gittans skaldjurssoppa Veckans vegetariska: Ärtigt grön soppa Hemlagad soppa, 42:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, panini, pizzini och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN Frukost varje dag från 9:- Busstidtabell för lunchbussen mellan IoS och varuhuset Från IoS: Från varuhuset: PER ANDERSENS MÅN Stekt rishultskorv med skånsk potatis. Kokt torsk med skirat pepparrotsmör, ärtor och kokt potatis. TIS Stekt fisk med räkhollandaise, kokt potatis och citron. Gorgonzola fylld kycklingfilé med skysås och potatisgratäng. ONS Wienerfärslimpa med gräddsås, kokt potatis och lingon. Fläskfilégryta med ris. TOR Ärtmiddag. Fläskschnitzel med tomat och paprikafräs, serveras med stekt potatis. FRE Kycklinggryta med curry och ris. Stark korvgratäng, serveras med pasta. Varje dag serverar vi dagens sallad. Sallad, bröd, smör, dricka och kaffe ingår. Häfte med tio lunchkuponger: 650:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , VÄRDSHUSET Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. 1 1 : :00 12:20 12:40 13:00 13:20 11:50 12:10 12:30 12:50 13:10 13:30 (Denna sista buss anländer till IoS ca 13:40) 70:- 79:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel Alla lunchrestauranger i Älmhult finner du på

15 03 10 januari SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES AUDI A4 Avant 2.0 TDI, S-LINE i mycket fint skick års modell, har gått mil, med en hel del utrustning. Pris kr. För mer info vänligen ring; alt skicka mail till BMW 530i (258hk) mil. Manuell växellåda. Bränsle Bensin. Helt nya allrounddäck på original fälgar. Färddator, elstolar, farthållare, regnsensor, stolsvärme, klimatanläggning, multifunktionsratt, c-lås, larm, mm. Komplett ifylld servicebok. Bilen är besiktigad precis UA. Svensksåld. Mycket fint skick. Pris: :- Ring: efter kl vardagar. 2st Judodräkter Adidas, stl 160 använd vid 2 tillfällen. Skick som ny. Stl 130 använd en termin. Mycket välvårdad. Nypris 350kr st, nu 250kr/st. Ring Henrik st Barn Golf bär-bagar med komplett startkit, klubbor, bollar, handske. Båda Golfsetten är av märket Future och innehåller 1 st MW3, 7, SW och putter i bärbag, bollar och handske ingår. Gul för ålder 5-7 år 600kr, Röd för ålder 7-9 år 500 kr eller 1000kr för båda. Ring Henrik Sängben till SULTAN. Bygghöjd, 20 cm. Stål, vita. 8 st. 100:- Ring Niklas, Eller mail: Två HEAD Radical Team Microgel tennisracket. Passar många typer av spelare. Båda är i bra skick. Relativt nya senor på båda två. Grepp strl. 3, Vikt 280g (osträngt), Storlek 102 tum. Pris: 300 kr/styck eller 500 kr för båda två. Kontakt: yahoo.com eller Råsaftcentrifug skänkes, använd endast ett fåtal gånger Hus/lägenhet bostadsrätt till salu i Osby. Fristående hus, 1½ plan 5 RoK. Kallhyra 5144:-/mån. Nära natur o centrum med bla. bra tågförbindelser åt alla håll. Pris diskuteras vid snabb affär. Ring Ulf SÖKES 3 barn, 12, 10 och 9 år i Diö, söker guitarrlärare för nybörjare. Ring Henrik, , så pratar vi om hur vi skulle kunna lägga upp det. Nyanställd och strandsatt i Diö söker boende i Älmhult. Ettor och tvåor är av intresse. Jag är 25 år, rök- och djurfri och utan några hemska betalningsanmärkningar. Vid intresse, kontakta Erik på eller Kan lämna referenser från tidigare hyresvärdar Mindre central lägenhet i Malmö. Närhet till tågstation är ett plus. Maxhyra 5000 kr. Jag är tjej 29år, rökfri, djurfri och skötsam. Eventuellt byte mot mindre lägenhet i Älmhult med låg hyra. Ni kan nå mig på eller UTHYRES Centralt i Älmhult. Lgh ca 85 kvm ledig per 1 mars Kontakta; Mob Lägenhet i centrala Helsingborg uthyres i tre månader, 1 mars - 31 maj. 4 rum och kök, 143 kvadratmeter vid havet. Hyra kr/månaden inklusive räkningar, kabel-tv och wifi. Fullt möblerad. Två balkonger. Gratis parkering på gatan. Bilder finns. Kontakta David: , Pendlare se hitåt! Trevligt rum med vackert läge. Ett stenkast från hållplatsen för Snålskjutsen. Nästan egen ingång. Egen utgång till balkong, 15 kvm. Svar till Del i möblerad pendlingslägenhet, centralt i Älmhult, ledig från 1/3. Lägenheten är en källarlägenhet på ca 45 kvm som kan delas av två. Man får eget rum som har riktigt lägenhetslås och utöver det delar man vardagsrum, kök, toalett och dusch. I ena rummet bor redan en tjej som är där 3 nätter i veckan. Delat boende blir 1800 kronor per person i månaden. Är du intresserad så hör av dig på mail till KORTFATTADE ANNONSER FÖR DIG SOM ÄR IKEA/IKANO MEDARBETARE OCH DIN FAMILJ

16 03 10 januari 2014 Julpyssellösning För er som inte lyckades klura ut svaren till ordflätan i förra numret kommer här nu facit! E Svar: STOCKHOLM ÄLMHULTSBLADET Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på eller

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet.

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. Veckobrev Freja, Frigg och Fritidsinfo. Inför vecka 45 Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. År 1 och 2 Frigg åker på utflykt måndag

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance Fysiska aktiviteter Zumba och Linedance Vad innebar Vi träffas ett par gånger i veckan och dansar tillsammans med en instruktör. Hittills har vi testat att hålla kurser i både Zumba och Linedance. Vi dansar

Läs mer

Påsklov! www.ronneby.se/ung

Påsklov! www.ronneby.se/ung Påsklov! www.ronneby.se/ung Påsklovskatalog 2013 Hejsan! Du håller just nu 2013 års påsklovskatalog i din hand. Vad tiden går snabbt, nyss var det Sportlov! Vi hoppas att just du ska hitta något som kan

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Tema: 24-timmarsdygnet

Tema: 24-timmarsdygnet Tema: Om våra barn mår bra, rör på sig, har goda mat- och sömnvanor, har de goda förutsättningar att utvecklas på ett positivt sätt och trivas med sig själva. Chansen är även stor att de fortsätter ha

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

Sprida leenden. Folktandvården Skånes varumärke och företagskultur.

Sprida leenden. Folktandvården Skånes varumärke och företagskultur. 1 Sprida leenden. Folktandvården Skånes varumärke och företagskultur. 2016 Vi människor ler av många anledningar. När vi är glada, när vi känner tacksamhet, när vi känner sympati. Det finns också anledningar

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

Ekeby fritids presenterar. Sommarlovsprogrammet

Ekeby fritids presenterar. Sommarlovsprogrammet Ekeby fritids presenterar Sommarlovsprogrammet 2010 Sommarplaneringen 2010 Nu är vi klara med årets sommarprogram. Vi har precis som vanligt planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Eftersom det

Läs mer

R-Nytt Nr 1-2015 1 1

R-Nytt Nr 1-2015 1 1 R-Nytt Nr 1-2015 1 1 Ansvarig utgivare: Thomas Andreasson Telefon: 0512-50754 Mobil: 0730-841989 Epost: ordf@cc-r.se Örlenbadets Familjecamping Campingvägen 8 543 94 Tibro Telefon 0504-222 55 E-post: cc-orlen@tibronet.se

Läs mer

KDFF till Ishöj 25 28 juli 2013

KDFF till Ishöj 25 28 juli 2013 Hej, Här kommer nyttig och viktig information inför kommande cup-läger i Ishöj. Spelare och ledare åker tillsammans färja/tåg/buss till och från Ishöj. Biljetter fås vid samlingen 25/7 och inför avresa

Läs mer

Lära och utvecklas tillsammans!

Lära och utvecklas tillsammans! Lära och utvecklas tillsammans! Studiematerial Vård-sfi - förberedande kurs för Omvårdnadsprogrammet Annika Brogren och Monica Ehn Kompetensutveckling för sfi-lärare Lärarhögskolan i Stockholm Myndigheten

Läs mer

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna 15-03-03 hem ETT sammanställning Homeparty hos Hanna innehåll Homeparty hos Hanna Sammanfattning av workshopen Slutsatser resultat 3 6-10 11 Homeparty hos Hanna Bostadens upplägg och innehåll Vi hade bjudit

Läs mer

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 Årgång 9 Nr 2 Mars 2006 KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN

Läs mer

Ett livsviktigt arbete

Ett livsviktigt arbete Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 3 September 2015 Årets enkätresultat klara! Ett livsviktigt arbete Hitta information om ditt boende i Min lägenhet Vår, sommar, höst och vinter nu

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013 Förskolan Mullvaden Humlans Verksamhetsmål 2013 Innehållsförteckning 1. personalgrupp och barngrupp 2. lpfö 98 och förhållningssätt 3. Humlans dagliga rutiner: in och överskolning 4. lämning och hämtning

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN. Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna.

JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN. Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna. DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna. Gör ett avbrott

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Hej alla föräldrar, Måndag 4 januari

Hej alla föräldrar, Måndag 4 januari Hej alla föräldrar, Här kommer lite information samt bra saker att känna till inför cupen i Storvreta 4-6/1. Är det något mera ni funderar över är det bara att höra av er till någon av oss tränare. Följande

Läs mer

JÖNKÖPING ELITE STORA HOTELLET FREDAG 4 MARS

JÖNKÖPING ELITE STORA HOTELLET FREDAG 4 MARS Du är inbjuden till... 2016 JÖNKÖPING ELITE STORA HOTELLET FREDAG 4 MARS NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 4 mars är det dags för HR-Dagen på Elite Stora Hotellet i Jönköping. Vi hälsar er varmt välkomna

Läs mer

HUSBYGGET Bygga nytt hus? Ett stort och omfattande projekt, och också väldigt roligt. Allt om Villor&Hus frågade

HUSBYGGET Bygga nytt hus? Ett stort och omfattande projekt, och också väldigt roligt. Allt om Villor&Hus frågade Arkitektens bästa tips inför HUSBYGGET Bygga nytt hus? Ett stort och omfattande projekt, och också väldigt roligt. Allt om Villor&Hus frågade Tony Sundberg, arkitekt SAR/MSA på Sävsjö Trähus, om hans bästa

Läs mer

Välkommen till familjecentralen i Brickebacken!

Välkommen till familjecentralen i Brickebacken! I -MMXV Du håller nu Brickebackens egen tidning i din hand. Här kan du läsa vad som händer i området. Om du har synpunkter eller själv vill synas i den här tidningen är du välkommen att höra av dig till

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Bättre produkter, lägre kostnad S.7

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Bättre produkter, lägre kostnad S.7 49 29 november 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Anders Gyhlenius på besök S.3 Bättre produkter, lägre kostnad S.7 UNICEF på varuhusen S.2 Battle of the Numbers

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Här väntar jag på en buss vid campus som ska ta mig till Milwaukee. I den höga byggnaden bakom mig syns det huset

Läs mer

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1 Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina

Läs mer

ECKERÖ INFO AUGUSTI 2015

ECKERÖ INFO AUGUSTI 2015 ECKERÖ INFO AUGUSTI 2015 Samhällsinforma on Kommunkansliet är nu öppet efter sommarstängningen och all personal är på plats igen. Vi välkomnar Jessica Björn som tillträdde som vik. socialchef den 3.8.2015.

Läs mer

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 Långt ut i Stockholms unika ytterskärgård, i Bullerö naturreservat, ligger ett litet torp

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2012 Vi startar terminen med att tillsammans ta farväl av julen eftersom vi aldrig kunde hälsa den välkommen! Alla våra dansare, medlemmar såväl som

Läs mer

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 4: Bibeltelefonen Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 4 Bibeltelefonen Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion 5 Lektion

Läs mer

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej November 2013 Årgång 2 Nummer 4 TEMANUMMER: Lucia 11% 10% Gillar Vi har gjort en undersökning om hur många som gillar lucia här på skolan. Vi frågade 100 elever och till vänster ser ni resultatet. Gillar

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november Höstlovsaktiviteter 29 oktober - 2 november Sjöbo bibliotek Bibliotekshäxan Bibliotekshäxan läser en spännande berättelse för dig som är 6-10 år. Ingen föranmälan. Fri entré. Plats: Sjöbo bibliotek, Gamla

Läs mer

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag!

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! ekobrev v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! Måndag 4/11 Karnevalsmöte (18:15, microrummet)

Läs mer

Klass 6B Guldhedsskolan

Klass 6B Guldhedsskolan Klass 6B Guldhedsskolan Klass 6B i Guldhedsskolan har gjort ett temaarbete i NO, svenska och bild. Vi gör alla avtryck i miljön. Hur mycket jag tar av naturens resurser och belastar miljön brukar kallas

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

Hälso och Träningsweekend 16-18 september

Hälso och Träningsweekend 16-18 september Hälso och Träningsweekend 16-18 september Träning, rörelse och näringsriktig god mat, i vacker fjällmiljö. En helg för att öka din hälsa och ditt välbefinnande. Fyll på med ny kunskap och motivation. Nya

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA Borås

Logen Nr 150 CALLUNA Borås Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 1-2006 ODD FELLOW Bäste Callunabroder Tack för det gångna året! Ett år där Callunaandan fortsatt att spira med ökad tillströmning vid våra sammankomster och där målet om minst

Läs mer

2015-04-01. Veckan efter påsk!!!

2015-04-01. Veckan efter påsk!!! Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-04-01 Veckan efter påsk!!! Observera att veckan efter påsk, vecka 15, utkommer våra annonsblad först på fredag, den 10/4. Detta pga

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016 Seniorträffar i Partille Program våren 2016 Du behövs! Är du som enskild eller som medlem i en förening intresserad av att engagera dig i seniorträffarnas verksamhet? Vill du bli volontär eller veta mer

Läs mer

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 ARBETSLAG F-3B Telefon 0302-52 19 26, 073-684 44 39 www.lerum.se/roselid Vecka 35-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com Hej!

Läs mer

CHEF, LEDARE ELLER VÄRD?

CHEF, LEDARE ELLER VÄRD? CHEF, LEDARE ELLER VÄRD? Jag skulle behöva en rapport över hur vi ska få ner de höga sjukskrivningstalen, och det vore bra om jag hade den inom tre veckor, jag ska då göra en presentation för styrelsen.

Läs mer

En vanlig dag på jobbet

En vanlig dag på jobbet En vanlig dag på jobbet Läs texten många gånger! Träna på att läsa meningarna högt tio gånger. Morgon Mitt alarm ringer klockan 05.20. Jag brukar ligga kvar en stund och tänka på vad jag ska göra under

Läs mer

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till:

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till: Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 1 - Feb 2008 Du som Medlem är Inbjuden till: ordförande h a r o r d e t Styrelsens arbete efter jul och nyår flyter på för fullt. Vi har många bollar i luften. Om inte

Läs mer

Eckerö infoblad Februari 2016

Eckerö infoblad Februari 2016 Eckerö infoblad Februari 2016 Kommunfullmäktige sammankallas torsdagen den 25 februari kl 19.00 Mötet hålls på kommunkansliet och är öppet för allmänheten. Nya kommunfullmäktige sammanträdde för första

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2007

KVALITETSREDOVISNING 2007 KVALITETSREDOVISNING 2007 Klockarbacken Föreståndare Jenny Bengtsson Ordförande Madeleine Andersson Adress Axénsv 11 Postadress 591 97 Motala Telefon 0141-220410 Fax 0141-220411 E-post info@klockarbacken.se

Läs mer

Årgång 56 nr 2 2013 V - N GLAD PÅSK! Y T T

Årgång 56 nr 2 2013 V - N GLAD PÅSK! Y T T Folkdansens Vänner, Malmö F Årgång 56 nr 2 2013 V - N GLAD PÅSK! Y T T Ordföranden har ordet När jag sitter och skriver detta är det vårdagjämning, exakt på klockslaget! Inne är det varmt och gott, men

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

SLUT- REA PÅ BAD! PÅ BAD! PÅ BAD! Vi tömmer bu PÅ BAD HALVA PRISET PÅ REDAN LÅGA FABRIKSPRISER! Mullsjö Factory Outlet. Gäller alla sommarplagg

SLUT- REA PÅ BAD! PÅ BAD! PÅ BAD! Vi tömmer bu PÅ BAD HALVA PRISET PÅ REDAN LÅGA FABRIKSPRISER! Mullsjö Factory Outlet. Gäller alla sommarplagg NR 28 ÅRGÅNG 18 VECKA 36 Vi tömmer b SEPTEMBER 2015 NU ÄVEN REA NU ÄVEN REA PÅ BAD! PÅ BAD! Gäller alla sommarplagg Gäller alla sommarplagg Gäller ej Damellatrosor/bh NU ÄVEN REA Gäller ej Damellatrosor/bh

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL TENNISSKOLAN VT16

VÄLKOMMEN TILL TENNISSKOLAN VT16 VÄLKOMMEN TILL TENNISSKOLAN VT16 Först och främst vill jag välkomna alla gamla och nya spelare tillbaka från jullovet, även om det inte har varit så mycket snö till snöbollar än så hoppas jag i alla fall

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord...

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord... Marknadsnatta... denna återkommande höjdpunkt för den inbitne rallyentusiasten.. oavsett vilken sida man står på.. som uppladdning i år började vi en hel vecka innan tävlingen och träffades hos den förlorade

Läs mer

Kristoffer Bergdahl Registrerad Fastighetsmäklare. Välkomna på visning! Mob 0703-46 57 62

Kristoffer Bergdahl Registrerad Fastighetsmäklare. Välkomna på visning! Mob 0703-46 57 62 är ni Visning: Söndagen 23/3 12:00-12:45 Välkomna till detta unika gamla hus på härliga Råå. Bostaden erbjuder en generös takhöjd, stukaturer, gamla fina plankgolv och kakelugn! Lummig trädgård i söderläge

Läs mer

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Koppla av i värmen med möjlighet till träning varje dag. Något för dig? Rehabanläggningen Mar y Sol, Los Cristianos Hej! Vi på Nordström

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Ordförande Helena har ordet Så har ännu en gympatermin passerat och jag som ordförande kan med stolthet se på vår verksamhet. Den rörelseglädje man ser hos våra små

Läs mer

Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011

Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011 Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011 Jag, Jenny Adhikari, min man MadhuSudan, samt vår halvåriga dotter Agnes i sällskap med två svenska kvinnor vid namn Isabella och Veronique,

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Nr 2 mars 2014. Konstrunda på Hotel Tylösand. Nu har vi äntligen möjlighet att få gå en konstrunda på Hotel Tylösand med vår guide Malin Henningsson.

Nr 2 mars 2014. Konstrunda på Hotel Tylösand. Nu har vi äntligen möjlighet att få gå en konstrunda på Hotel Tylösand med vår guide Malin Henningsson. Tylösandsnytt Nr 2 mars 2014 Trivselföreningen Konstrunda på Hotel Tylösand Nu har vi äntligen möjlighet att få gå en konstrunda på Hotel Tylösand med vår guide Malin Henningsson. Vi träffas måndagen den

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

Dags att anmäla sig! Information till föräldrar. Frågor. Välkomna önskar lägercheferna. Förälder på lägret. Fästingar

Dags att anmäla sig! Information till föräldrar. Frågor. Välkomna önskar lägercheferna. Förälder på lägret. Fästingar Information till föräldrar Förälder på lägret Som förälder är du varmt välkommen att följa med på lägret! Du anmäler dig på www.malarscouterna.se alternativt www.spangascouterna.se och betalar in 300 kronor

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

Nyhetsbrev 7. Team-Handigolf. Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012

Nyhetsbrev 7. Team-Handigolf. Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012 Team-Handigolf Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7 Ansvarig utgivare Gunnar Lindberg. Redaktör Conny Dahlberg. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012 INNEHÅLL 1. Inledning. 2. Smålands

Läs mer

Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen.

Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen. 2013 Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen. Fredagen den 13 september bjöd på solsken, då Gunilla, Eivor, Hjördis och Agneta blev hämtade av

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Samma år fyllde föreningen 30 år - låt Träningsfesten börja! Let s party! Och festat har vi gjort hela året.

Samma år fyllde föreningen 30 år - låt Träningsfesten börja! Let s party! Och festat har vi gjort hela året. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 TRÄNINGSFESTEN HAR BÖRJAT 2015 - ett historiskt år för föreningen med start av anläggning nummer två nu i norra Täby i Täby kyrkby. Söndagen den 11 januari slog vi mycket stolta

Läs mer

Väv i Väst. Informationsblad nr 1, febr 2014

Väv i Väst. Informationsblad nr 1, febr 2014 Väv i Väst Informationsblad nr 1, febr 2014 Ordföranden har ordet Den här gången tänker jag ta upp lite om vad som hänt och är på gång i föreningen utöver de aktiviteter som vi normalt arrangerar. Vi kan

Läs mer

Hösten rullar in med ny energi

Hösten rullar in med ny energi Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Till företag i Nora kommun från Företagarna i Nora, Nora köpmannaförening och Nora kommun. År 2013, nummer 3 Hösten rullar in med

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2016

SOMMARLOVSPROGRAM 2016 SOMMARLOVSPROGRAM 2016 Woodlands klubb är platsen om du vill spela golf i sommar, oavsett om du spelat tidigare eller om du är nybörjare. Passen som heter träning är drop-in, medan passen som heter spel

Läs mer

Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan. Susanne Bogren och Nanna Klingen

Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan. Susanne Bogren och Nanna Klingen Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan Susanne Bogren och Nanna Klingen Det lustfyllda samarbetet I ett kreativt arbetslag får alla pedagoger som arbetar tillsammans i barngruppen samma

Läs mer

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas )

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas ) PROGRAM Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter Våren 2016 (Sparas ) Hej alla goa medlemmar i Neuroförbundet Sydnärke! Nu börjar dagarna bli ljusare men än så länge biter vinterkylan i kinderna. Under hösten

Läs mer

Program Hösten 2014 S I D.1

Program Hösten 2014 S I D.1 Program Hösten 2014 S I D.1 Tomelilla och Simrishamn i maj 2014 Bästa medlemmar. Höstens program är här. Gå igenom det noga. Du kan ju missa något viktigt. Kom på våra aktiviteter och medlemsmöten, de

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 301 JUNI 2013

BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 301 JUNI 2013 Besök Bolmsö sockenråds hemsida på http://www.bolmso.se BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 301 JUNI 2013 TACK För alla ekonomiska bidrag till Bolmsö sockenblad Sockenrådet har Bankgiro nummer 5850-5959 Bolmsö Sockenråd

Läs mer

Retreater. andlig vägledning. Vägar till stillhet våren 2013. vandringar bön & meditation

Retreater. andlig vägledning. Vägar till stillhet våren 2013. vandringar bön & meditation & Retreater andlig vägledning vandringar bön & meditation Vägar till stillhet våren 2013 Att låta stillheten få vara en del av våra liv I en tid där tempot ofta är högt, kraven stora och intrycken flödar

Läs mer

Hej alla fritidsmedarbetare runt om landet!

Hej alla fritidsmedarbetare runt om landet! Hej alla fritidsmedarbetare runt om landet! Vintern har rasat ut, vår dvala är över och alla kryper ur sina bon när solens strålar lockar. Vårflöden bryter alla dämningarna, ljuset och värmen släpper alla

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK TRÄNING Vi har orienteringsträning för olika åldrar och nivåer onsdagar under hösten och våren. Samlingsplats för träningen växlar. Vi springer i olika områden

Läs mer

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen.

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen. Månadsblad november/december 2015 Hej alla föräldrar! Nu går det mot juletid och ledighet. Här kommer terminens sista brev. Vi vill tacka er alla föräldrar för ett fint och bra samarbete. Vi ser fram emot

Läs mer

Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda. Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket!

Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda. Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket! Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket! Amanda Bergqvist Ålder: 25 år Ort: Helsingborg Träningsbakgrund:

Läs mer

Tylösandsnytt. Trivselföreningen. Nr 6 november 2013

Tylösandsnytt. Trivselföreningen. Nr 6 november 2013 Tylösandsnytt Nr 6 november 2013 Trivselföreningen Ordföranden skriver Årets sista styrelsemöte i Tylösand Trivselförening hölls i dagarna på Halmstad Golfklubb. Vi kunde redovisa en mycket lyckad bubbelprovning

Läs mer

Kristallens Förskoleklass

Kristallens Förskoleklass Kristallens Förskoleklass Veckobrev för v.40 I måndags fick vi ett ägg! Så denna vecka har ägnats åt att hitta regler hur vi på bästa sätt skall kunna ta hand om Äggbert som eleverna döpt ägget till. Hösten

Läs mer

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla.

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla. 2016-06-08 Hej alla trädgårdsvänner! Välkommen att ta del av sommarens program! Vi ber om ursäkt att vi inte skickat ut tidigare men hoppas ni har överseende med det! Kika in på föreningens hemsida & Facebook!

Läs mer

OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN

OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. Du är inbjuden till... 2016 VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN ELITE STADSHOTELLET FREDAG 12 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den

Läs mer

AFFÄRSPLAN. Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus

AFFÄRSPLAN. Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus AFFÄRSPLAN Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus Innehållsförteckning Affärsidé s. 2 Företagsnamn och logotyp s. 2 Historia s. 2 Verksamhet & Aktiviteter s. 2 Utflykter s. 3 Logi s. 3 Kunder & Målgrupp s.

Läs mer

Fastighetsägarna Utbildning

Fastighetsägarna Utbildning Fastighetsägarna Utbildning Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Syd Våren 2012 Utbildningar våren 2012! Vi underlättar din vardag Nu är det åter dags att presentera ett nytt kursprogram.

Läs mer