ÄLMHULTSBLADET. Intensiva presentationer på IKEAs första PechaKucha S.4. Hur går det med mjukdjuren? S.3. Gäster från Kina S.5

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄLMHULTSBLADET. Intensiva presentationer på IKEAs första PechaKucha S.4. Hur går det med mjukdjuren? S.3. Gäster från Kina S.5"

Transkript

1 51 13 december 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Hur går det med mjukdjuren? S.3 Gäster från Kina S.5 Information om julsamlingen S.10 Intensiva presentationer på IKEAs första PechaKucha S.4 Vad gör egentligen alla superokända medarbetare hela dagarna? Om du har undrat det, eller om du själv skulle vilja berätta om vad du faktiskt gör, då är kanske PechaKucha något för dig. Vi följde med på den första som hölls på IKEA förra veckan!

2 51 13 december Stöd till Brasilien IKEA Foundation berättade i tisdags att de har ingått ett nytt partnerskap med Forest Trends, en organisation som jobbar för att stärka försörjningsmöjligheterna för ursprungsbefolkningen i Amazonregnskogen i Brasilien. IKEA Foundation kommer att stötta barn och familjer att utveckla hållbara sätt att skydda sina hemtrakter och samtidigt lära dem självförsöjning och ekonomisk utveckling. Jullotteriet Som vanligt blev det rusning vid den välbesökta vinstutlämning, som i år avhölls på gamla varuhuset. Det var många fina vinster som snabbt lämnade lokalen med nöjda ägare. Ett stort tack till er från Vuxenklubben som organiserade det hela. Bo Franzén ordf. Vuxenklubben Rättelse. Tyvärr smög det sig in ett fel i förra veckans nummer där vi skrev att Jul i Gemenskap anordnas av Missionskyrkan. Det är Sune Svensson med familj som anordnar detta, i Missionskyrkans lokaler. ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Malin Sennevall och Hanna Pålsson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen ikea1.scop@ikea.com E-postadress Saker & Ting ikea1.sakt@ikea.com Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in Brief (English) Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen! ikea1.scop@ikea.com

3 51 13 december Mjukdjurskampanjen - så går det TEXT: HANNA PÅLSSON, HANNA.PALSSON@IKEA.COM 6 stycken bolag i Älmhult antog utmaningen om att ge flest mjukdjur per anställd. De tävlande är IKEA of Sweden AB, IKEA AB, IKEA Communications AB, IKEA Svenska AB, IKEA Components AB och IKEA Trading Services AB. Vi kollar av lite hur de första 4 veckorna gått och hur kampanjen och tävlingen drivs på de olika bolagen i Älmhult men även ute i världen. Kampanjen är nu igång på hela IKEA och även på varuhusen är det en tävling utlyst. Det varuhus som säljer flest mjukdjur och barnböcker per vecka och anställd under mjukdjurskampanjen vinner. Vinsten är EUR som doneras av varuhuset till utvald välgörenhet i dess omgivning. Till och med vecka 48 hade varuhusen i Sverige sålt stycken mjukdjur och barnböcker, vilket utgör 6 % av försäljningen. I nuläget leder USA och Ryssland med 12 % vardera. Samtliga IKEA bolag i Älmhult blev utmanade i en ge dubbelt-aktivitet eller tävling i samband med årets mjukdjurskampanj och 6 bolag antog denna utmaning. Tävlingen går ut på att samla in flest mjukdjur och barnböcker per anställd. De bolag som är med har även utsett en kampanjledare som fått tillgång till ett brett kampanjmaterial att använda på sitt sätt. Det finns film, posters, bordspratare och klistermärken med mera. På IKEA Trading Services AB hänger mjukdjuren på rad. Carin Wengelin, kampanj ledare på IKEA of Sweden berättar att de använt mjukdjuren lite som talesmän för kampanjen med pratbubblor från kampanjmaterialet. - När vi jobbat med materialet har vi velat att det ska vara omöjligt att missa mjukdjurskampanjen och skapa medvetenhet kring vad IKEA och IKEA Foundation verkligen bidrar med, men även visa på att ditt bidrag gör skillnad någonstans nära dig, säger Carin. - På IKEA Components har vi byggt upp ett lite julinspirerat sagolandskap av mjukdjuren, berättar Lina Börjesson, kampanjledare där. Väldigt enkelt men mysigt. Mjukdjuren som samlas in på IKEA varuhuset i Älmhult kommer i år att gå till flyktingmottagningen på Orups sanatorier, hit kommer ensamkommande flyktingbarn innan de placeras ut på olika flyktingförläggningar, samt till barnakuten i Växjö. IKEA of Sweden, IKEA Components, IKEA Communications och IKEA AB har också valt att skänka till detta ändamål, medan IKEA Trading Services kommer att donera sina insamlade mjukdjur och barnböcker till barnhem i Litauen. Du hittar fler bilden från tävlingen på IKEA bolagen på sista sidan i detta blad.

4 51 13 december Tidsoptimerade medarbetarpresentationer TEXT: MALIN SENNEVALL, Barbara Schäfer och Sylvia van Cruijsen presenterar vad de gör med nya IKEA Museum. Vad gör egentligen alla superokända medarbetare hela dagarna? Om du har undrat det, eller om du själv skulle vilja berätta om vad du faktiskt gör, då är kanske PechaKucha något för dig. Älmhultsbladet följde med Kajsa Orvarsson och Antonio Ceballos från IKEA Communications på IKEAs första PechaKucha för att lära sig mer. Då undrar du säkert, vad i i hela fridens namn är PechaKucha? Det är en väldigt snabb och effektiv presentationsform där man får 20 bilder och 20 sekunder per bild att presentera valfritt ämne. Presentationsformen är framtagen av Astrid Klein och Mark Dytham från Klein Dytham Architecture och den allra första PechaKucha-kvällen hölls i Tokyo Sedan dess har det spridit sig runt världen och blivit ett populärt forum i många städer där vem som helst kan presentera något de brinner för. Nu har PechaKucha alltså tagit sig till Älmhult och IKEA. Kajsa och Antonio kom på idén under en onsdagsmiddag när de allmänt diskuterade att man skulle vilja veta mer om vad som görs på IKEA. Antonio är relativt ny och menade att det inte ens går att veta vad det är man inte vet och vad man skulle vilja veta. Alltså bestämde de sig för att bjuda in några utvalda IKEA medarbetare till en PechaKucha, för att låta dem presentera vad de har för sig om dagarna.

5 51 13 december Dessa talare, tillsammans med ett tjugotal lyssnare, samlades i sofforna i Gather på Tillsammans förra torsdagen för en första PechaKucha-runda. Först ut var Martin Enthed från ICOM, som presenterade hur man jobbar med 3D-bilder och lyckades imponera stort på lyssnarna när han visade vilka effekter man kan åstadkomma. Nenne Pettersson från IKEA of Sweden pratade om ett nytt grepp om produktutveckling och hans kollega Jeanette Guttenberg pratade vidare om forskning kring livet hemma, som man sedan använder sig av i produktutvecklingen. Antonio Ceballos presenterade själv vad han gör som digital designer. Han visade exempel på hur fel det kan gå när man inte anpassar sin design efter hur folk faktiskt gör. Han vill istället observera hur folk gör och sedan designa baserat på det. För att bjuda in och informera om PechaKuchan har man använt sig av Yammer. Vi ville använda oss av Yammer för att göra det möjligt för alla att gå med. Nu kan andra använda gruppen till att bjuda in till nästa PechaKucha, säger Antonio. Vi vill ha talare på alla nivåer, det är det som är poängen. Alla de som inte syns och hörs hela tiden, att ge dem möjlighet att berätta om sina jobb. Vad gör en logistikmedarbetare till exempel? Det vore intressant att lyssna på, säger Kajsa entusiastiskt. Vi på Älmhultsbladet hoppas att fler vill bjuda in till PechaKuchas. Det var ett perfekt sätt att snabbt lära sig lite mer om vad olika personer gör i sina roller på de olika bolagen. Stämningen var avslappnad och trevlig, och det var ingen press på talarna att ge en perfekt presentation. Det var mer som ett samtal, där intresserade lyssnare fick ta del av en annan medarbetares vardag på jobbet. Det gav absolut mersmak och vi ser fram emot nästa PechaKucha och hoppas få lära oss mycket mer om många fler framöver! Vill du ha en gäst från Kina? TEXT: MALIN SENNEVALL, MALIN.SENNEVALL@IKEA.COM Nästa år mellan vecka 13 och 24 kommer två kinesiska tjejer från varuhuset i Ningbo till Älmhult. De jobbar på Com&In och kommer hit för att lära sig mer om livet hemma i Sverige och förbättra sin heminredningskunskap. För att få en ännu bättre bild av livet i Sverige och hur vi lever hemma vill tjejerna, 23-åriga Zoe och 26-åriga Maggie, hemskt gärna bo hemma hos svenskar i Älmhult med omnejd. På det sättet får de lära känna den svenska kulturen, våra sed- vänjor och se både hur vi inreder våra hem och vilka behov vi har av olika heminredningslösningar. I utbyte får ni lära känna den kinesiska kulturen och möjlighet att visa upp det bästa av livet i Älmhult. Låter det intressant? Hör av er till undertecknad så förmedlar jag kontakten.

6 51 13 december NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Astrid ny förpackningsingenjör på IKEA of Sweden Vi är glada att meddela att Astrid Nordin har börjat som förpackningsingenjör hos oss den 2 december. Hon kommer senast från Tetra Pak där hon har jobbat i drygt fem år med förpackningsmaterial, lösningar och utrustning. Med Astrids erfarenhet, energi och driv är vi övertygade om att hon kommer att bidra starkt i teamet. Välkommen Astrid! Vendula Persson Quality leader Children s IKEA Filip ny på Facility Services IKEA AB Jag är glad att kunna meddela att Filip Nilsson kommer att börja på Facility Services, Site Helsingborg, Tretorn på IKEA AB med start den 2 december. Vi välkomnar Filip till IKEA. Filip har tidigare arbetat som företagare i restaurang och eventbranschen. Hans attityd och entusiasm kommer att vara av stort värde för Facility Services Team. Vi ser fram emot att jobba med dig. Välkommen! Anna Söbirk Team manager Facility Services, IKEA AB Lisha ny analytisk kemist på IKEA Test Lab Vi är glada att meddela att Lisha Wu har börjat hos på IKEA Test Lab. Lisha kommer närmast ifrån Chalmers i Göteborg där hon precis har avslutat sin Doktorsexamen i Fysikalisk kemi. Lisha kommer jobba på vår kemiavdelning som analytisk kemist med bland annat tester av Emissioner. Lishas kompetens, erfarenhet och personlighet kommer vara ett tillskott till vår verksamhet. Lisha började hos oss den 2 december och hon rapporterar till mig. Lisha, varmt välkommen till IKEA Test Lab! Mattias Andersson Chef IKEA Test Lab

7 Älmhultsbladet december 2013 LEDIGA JOBB PÅ IKEA OCH IKANO Product Developer and Product Development Engineer a är lyckv ara att väg på Shared Storage Solutions, IKEA of Sweden Älmhult This is a unique opportunity to be part of developing a new concept! You will be part of developing and securing IKEA s long term strategic development of Shared Solutions within the storage area. Apply before 20th of December! INSIDE.IKEA.COM Ja driv g passs av ion a m m det är okej att göra fel Släpp din in loss inredare re är heen känsla art being p ing th of some BIG ge men skap Product Developer and Product Development Engineer Shared Tables & Chairs Solutions, IKEA of Sweden Älmhult t lhe Enke A unique opportunity to be part of developing a new concept! You will be part of developing and securing IKEA s long term strategic development of Shared Solutions within the tables and chairs area. Ad expires 20th Dec INSIDE.IKEA.COM i nr e k a släpp loss potentialen ätt gas r Ifrå ritete o akt styr bara der id n u amt fr gör saker annorlunda

8 Älmhultsbladet december 2013 LEDIGA JOBB PÅ IKEA OCH IKANO Component Development Engineers a är lyckv ara att väg på IKEA Components Älmhult Can you help us find new innovative, customer friendly solutions on how to assemble IKEA: s future range? In order to develop next generation s fitting solutions we need to strengthen our organisation with skilled and experienced Development Engineers. As a Component Development Engineer some of your main tasks will be to: Work in close collaboration with IKEA of Sweden in projects for the development of the existing and future unique solutions of components for IKEA products Drive/ take part in innovative development projects Create and maintain the technical documentation Work with the standardization of the component range INSIDE.IKEA.COM Ja driv g passs av ion a m m det är okej att göra fel Släpp din in loss inredare re är heen känsla Bank Seller art being p ing th of some BIG ge men skap t lhe Enke IKANO Bank Älmhult Want to join our contact center team and help us to reach our mission to exceed our customers expectations? Then apply right now as Ikano Bank s B2C division is looking for a Bank Seller, to take over responsibilities of meeting our customers via phone and and providing them an experience that exceeds their expectations. More information at IKEA.inside Send your applications to Sushma.Schwerdt@ikano.se at the earliest, as review of applications will happen on an on-going basis. INSIDE.IKEA.COM i nr e k a släpp loss potentialen ätt gas r Ifrå ritete o akt styr bara der id n u amt fr gör saker annorlunda

9 Älmhultsbladet december 2013 LEDIGA JOBB PÅ IKEA OCH IKANO Project Manager a är lyckv ara att väg å p IKEA Components AB Älmhult We are looking for a Project Manager who will be involved and drive projects connected to both IT and the business to develop the organisation and its capabilities. As a Project Manager at IKEA Components you will be a part of our Project management competence center. INSIDE.IKEA.COM Ja driv g passs av ion a m m det är okej att göra fel Släpp din in loss inredare re är heen känsla art being p ing th of some BIG ge men skap Product Developer and Product Development Engineer t lhe e k n E Shared Comfort Solutions, IKEA of Sweden Älmhult This is a unique opportunity to be part of developing a new concept! You will be part of developing and securing IKEA s long term strategic development of Shared Solutions within the comfort area. Apply before 20th December! INSIDE.IKEA.COM i nr e k a släpp loss potentialen ätt gas r Ifrå ritete o akt styr bara der un amtid fr gör saker annorlunda

10 51 13 december INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Julsamlingen IKEA Test Lab öppettider Plats: Cementan DC Nord Kl Entré: gamla Kretsloppscentralen. Bilparkering: näst intill obefintlig då ingen parkering kan ske inom DC området. Rekommendation - Ta inte bilen till Julsamlingen. Bussar går från Blåsippan och KH mellan kl Bussbiljett = din entrébiljett till julsamlingen och vi ber dig tydligt uppvisa den för chauffören vid påstigning. IKEA Test Lab är stängt från 23/12-1/1 och har mycket begränsad bemanning under dagarna 2/1-3/1. Vi är åter på plats igen 7/1. Vi önskar alla en God Jul och Gott Nytt År från Personalen på IKEA Test Lab! Barn och barnvagnar får tyvärr inte följa med in. JULMARKNAD I KILLEBERG Brunnsgatan 12 (följ skyltar utmed vägen) vid Stålros bilverkstad. Lördagen den 14 dec. kl Hantverk, design, godis, lotteri, servering och mycket mera. Jultomten kommer på besök och bjuder alla barn på godis. VÄLKOMNA! Öppettider jul och nyår IKEA Hotell och restaurang Hotellet: 20/12 Stänger /1 Öppnar Däremellan är hotellet stängt Restaurangen: 20/12 Stänger /1 Öppnar Däremellan är restaurangen stängd 6/1 Stängt

11 51 13 december INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Öppettider ID-kort TACK! KH ID-kort har öppet 8:00-12:00 samt 13:00-15:00 v52-v1. Hälsningar Facility Services Security IKEA AB Jag vill tacka IKEA som gett mig 43 år av meningsfull, lärorik och spännande tillvaro med jättefint samarbete under alla dessa år. Jag vill samtidigt tacka ledningen, arbetskamraterna och alla andra för alla presenter, blommor och hälsningar. Mitt varma Tack för att ni ALLA gav mig ett fantastiskt avslut. Barbro Drott Bergstrand Modellverkstadens öppettider Visum Ryssland Modellverkstaden har under perioden 23/12-6/1 väldigt begränsad bemanning följande dagar: 23/12, 27/12,30/12, 2/1 och 3/1. Alla är tillbaka 7/1. Vi vill passa på att önska alla en GOD JUL & GOTT NYTT ÅR från gänget på Modellverkstaden! När du ansöker om visum till Ryssland måste du uppge vilka städer/områden du ska besöka, dessa kommer sedan i din inbjudan och ska stämma överens med din ansökan. Du får sedan endast resa till dessa städer/område i Ryssland, annars befinner du dig där olagligt, och kan få böter. Över jul och nyår kommer ryska konsulatet i Göteborg att vara stängt mellan 23 december och 13 januari. Sök visum i god tid! Tänk även på att det kan ta längre tid att få visum i januari på grund av OS i Sotji/Sochi. Meeting Services Visumavdelningen

12 51 13 december AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Yoga Julklappstips Vi fortsätter med två pass yoga med kursledaren Magdalena Ohlin. Lunchyoga tisdagar klockan Plats: Blå Hallen Kvällsyoga onsdagar klockan Plats: Övre Hallen Passen pågår vecka 3 t.o.m. vecka 9. Pris: 550 kronor för 7 gånger oavsett kurs, Minst 10 personer, max 15 personer. Anmälan och betalning på Aktivitetshuset, anmälan är bindande. Köp julklappar till din familj på Aktivitetshuset. Åk på ishockey i Växjö och se matchen Växjö Lakers mot Brynäs tisdagen den 18 januari 2014 klockan Avresa Aktivitetshuset klockan Pris Sittplats biljett/bussresa 420 kronor. Köp ett presentkort på våra varor och tjänster på valfri summa. Presentkortet kan lösas in mot allt från en fika till behandlingar hos våra terapeuter eller hos vår nya hudterapeut. Prata med oss för prisuppgifter. Zumba med Eva Sundström i Övre Hallen Zumba Fitness dansfitness till latinska rytmer. Minst 12 deltagare, max 18 deltagare. Måndagar 17:00-17:45 Pris: 440 kronor för 9 ggr, 790 kronor för hela terminen. Torsdagar 17:15-18:00 NYHET! Nu släcker vi ner i lokalen och tar fram discokulan för att skapa en skön atmosfär när vi dansar. Pris: 440 kronor för kurs 1 (9ggr), 340 kronor för kurs 2 (7 ggr), 700 kronor för hela terminen. För torsdagspassen tittar vi på möjligheten att ordna barnpassning för bar i åldrarna 4-10 år. Kontakta Eva direkt innan terminen börjar på esphoto2000@yahoo.se om du är intresserad. Priset för barnpassningen kommer i så fall att läggas på kursavgiften, summan beror på antal barn. Zumba combination med Core träning - Ett träningspass med speciella hantlar, hela kroppen får arbeta. Styrka och coreövningar blandas med träning av koordinationsförmåga till härliga latinska rytmer. Eva ordnar hantlar. Minst 12 deltagare, max 14 deltagare. Onsdagar klockan 11:45-12:30 Pris: 440 kronor för 9 ggr, 790 kronor för hela terminen. Kurs 1 - vecka 3 t.o.m. vecka 9 (uppehåll vecka 8). Kurs 2 - måndagar vecka 13 t.o.m. vecka 22 (uppehåll vecka 17). Onsdagar vecka 13 t.o.m. vecka 22 (uppehåll vecka 16). Torsdagar vecka 13 t.o.m. vecka 21 (uppehåll vecka 16 och vecka 18) Anmälan är bindande. Anmälan och betalning på Aktivitetshuset.

13 51 13 december AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Hudterapeut på Aktivitetshuset Nu kan vi erbjuda en ny hudteraput här på Aktivitetshuset. Courtney St John Cavanagh erbjuder ett brett sortiment av behandlingar, från ansiktsbehandlingar till vaxning. Mer om behandlingarna och priser kan du hitta i receptionen på Aktivitetshuset. Courtney tar emot följande tider: Onsdagar 15:30-21:30 Torsdagar 08:00-19:00 Fredagar 15:30-18:30 och den sista lördagen varje månad. I december finns även möjlighet att boka den 14 december. Varför inte unna dig en behandling innan jul? Alla behandlingar genomförs på engelska. Du bokar själv din behandling direkt med Courtney, på telefonnummer Presentkort kan du köpa på Aktivitetshuset. Läs mer på: courtneyorganic Ändrade öppettider Julkalender Aktvitetshuset Fredagen den 20 december stänger vi Aktivitetshuset för utbildning. Gäller ej Multihallen. Våra öppettider i jul och nyår: 23 december december STÄNGT 27 december december december - 1 januari STÄNGT 2-3 januari januari januari STÄNGT Du har väl inte missat vår fina julkalender som hänger i entrén. Nya erbjudanden varje dag, och varje erbjudande gäller just den dagen. Prova också vår köttbullemacka för 35 kronor som ersätter räksmörgåsen nu över jul. Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon , aktivitetshuset@ikea.com.

14 51 13 december LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN Moniques tom kha-soppa TIS Fisksoppa ONS Len tacosoppa TOR Mias spenatsoppa med ägg FRE STÄNGT Veckans vegetariska: Len sparrissoppa Hemlagad soppa, 42:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, panini, pizzini och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön PER ANDERSENS MÅN Äpple och lökfylld frukostkorv med potatismos och lingon. Stekt fisk med dillmajonnäs, kokt potatis, grönsaker. TIS Gratinerad fisk med potatismos och ärtor. Pasta med kyckling, soltorkad tomat och purjolök. ONS Burgundisk köttgryta med kokt potatis och rödbetor. Stuvad lutfisk med kokt potatis och ärtor. TOR Champinjonsoppa. Dessert. Fläskpannkaka med lingon. FRE Julbuffé. Varje dag serverar vi dagens sallad. Sallad, bröd, smör, dricka och kaffe ingår. Häfte med tio lunchkuponger: 650:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , IKEA RESTAURANGEN Fram till 23 december serverar IKEA julbord. Du äter IKEAs julbord mellan klockan 14 och på vardagar och lördagsöndag. FAMILY medlemmar betalar 99 kr, ord. pris 199 kr. Barn upp till 13 år äter för 49 kr. VÄRDSHUSET Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. 70:- 79:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel Alla lunchrestauranger i Älmhult finner du på

15 51 13 december SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES Ekologiskt kalvkött av mycket hög kvalitet från vår egen gård utanför Älmhult. Hängmörat, finstyckat och förpackat. Helt (95 kr/kg) eller halvt djur (100 kr/ kg). Tel Bakåtvänd BILBARNSTOL. Be- Safe izi kid X1 - avsedd för barn 0-18 kg, 0-4 år. Ställbar lutning även under färd med barn i, sk sovläge. Fint skick och givetvis okrockad. Solskydd ingår. Pris 1700:- Tfn (dagtid gärna SMS, kväll går det bra att ringa) Nintendo Wii. Komplett med massa tillbehör för 2 spelare. Spel: Wii sports, Guitarr Hero, Dance, mfl EXPEDIT hylla/tv-möbel vit, stolek 185x185 cm, pris 600 kr sms: Skjutdörrpar PAX Uggdal. Mörkgrå, glas. Mått 200x236 cm. Helt nya i kartong, nypris 4200 kr kr. 2 st Komplement lådor i ek, 100 x58x16 cm, nypris 295 kr nu 150 kr st. 2 st nya Komplement skoställ, nypris 140, nu 70 kr st. PAX garderob: 3 st vita stommar 50x37x236 cm med viss inredning(trådkorgar, skoställ, klädstång). 2 st vita högglans dörrar + 1 st spegeldörr kr. tel Mycket bra skick IKEA Älvros Fåtölj, mellanröd, Pris: 700 KR (Nytt pris 4995). En textil 3-sits hörnbäddsoffa, Beige färg, Pris 300 kr. Har använt fåtöljen i endast 7 månader. Billigare vid snabb affär. X-Box 360 med 4-spel (Bl,a Fifa street+fifa sek PowerLine/Homeplug adapter 200mbps (2st). Konvertera ett befintlig eluttag till ett nätverksuttag. Utmärkt i byggnader där trådlöst inte är möjligt/ praktiskt eller till en produkt som inte har trådlöst. Pris 200 kr. Ring Thomas sits bäddsoffa KIVIK. Pris 4000 SEK. Överdrag beige, röd och mörkgrå. (alla säljes). Soffan finns i Möckeln Stationär dator HP Pavillion t3165. Fungerar bra som surfdator och till enklare spel. Processor Intel Pentium 4 640, 3,2 GHz. Internminne 2x512 MB DDR2 SDRAM. Hårddisk 160GB. DVD brännare med Dual Layer. Grafikkort ATI Radeon x300, PCI-E. Trådlöst nätverkskort. Pris: 500 kr. Tele: Vi har 2 IKEA växa sängar i furu som vi vill sälja billigt. OK skick, inklusive ribb-botten och tjocka IKEA växa madrasser. 400 kronor per säng. Maila för bilder: giovannileoni@hotmail.com Matta TRÅDKLÖVER säljes pga felköp. Den tjocka mjuka mattan dämpar ljud och har måttet 200 cm x 200 cm. Mattan finns i Helsingborg. Ord. pris 699:- Nu 550:- Ring KÖPES Spelrätt på Älmhults golfklubb. Vv maila till henrik.petersson3@ gmail.com Hamsterbur med tillbehör i gott skick köpes , ÖNSKAR HYRA Flyttar till Älmhult i februari och söker ett hus att hyra i byn eller i närheten. Minst 3 sovrum vore optimalt. Om du har ett hus att hyra ut, hör av dig till mig. Tack! Christian Perraut chpo@ikea.com UTHYRES Litet gårdshus, 3 r o k med egen uteplats och parkering. Fräscht o renoverat. Centralt Killeberg nära buss o tågstation. Ej rök eller djur. Tina BORTSKÄNKES Åsbotupp, vetefärgad, vacker, snäll och 1 1/2 gammal. Genbankstupp som bär med sig äkthetsintyg ÖVRIGT JULMARKNAD I KILLEBERG! Lördag 14:e & 21:e december. kl Brunnsgatan 12. Följ vägskyltn. Hantverk, servering, tomten på besök, lotteri, godsaker m.m KORTFATTADE ANNONSER FÖR DIG SOM ÄR IKEA/IKANO MEDARBETARE OCH DIN FAMILJ

16 Älmhultsbladet december 2013 Ge dubbelt och fördubbla effekten - bilder från utmaningen mellan IKEA bolagen i Älmhult A KE mm Co I IKEA AB Mjukdjurskampanjen för utbildning har bland annat bidragit till att öka antalet inskrivna barn i grundskolan i Bukina Faso till nästan 80 procent år IKEA of Sweden IKEA AB IKEA Components Tack till Vuxenklubben! Vi vill tacka Vuxenklubben IKEA för ett otroligt arbete inför, under och efter jullotteriet. Ni är fantastiska! Tack från IKEA AB och Aktivitetshuset ÄLMHULTSBLADET Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på ikea1.scop@ikea.com eller s on ati ic un

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej November 2013 Årgång 2 Nummer 4 TEMANUMMER: Lucia 11% 10% Gillar Vi har gjort en undersökning om hur många som gillar lucia här på skolan. Vi frågade 100 elever och till vänster ser ni resultatet. Gillar

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 Årgång 9 Nr 2 Mars 2006 KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN

Läs mer

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna 15-03-03 hem ETT sammanställning Homeparty hos Hanna innehåll Homeparty hos Hanna Sammanfattning av workshopen Slutsatser resultat 3 6-10 11 Homeparty hos Hanna Bostadens upplägg och innehåll Vi hade bjudit

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in 5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in Jagar folk - bryr sig bara om att få en ny värvning - ifall

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november Höstlovsaktiviteter 29 oktober - 2 november Sjöbo bibliotek Bibliotekshäxan Bibliotekshäxan läser en spännande berättelse för dig som är 6-10 år. Ingen föranmälan. Fri entré. Plats: Sjöbo bibliotek, Gamla

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

En vanlig dag på jobbet

En vanlig dag på jobbet En vanlig dag på jobbet Läs texten många gånger! Träna på att läsa meningarna högt tio gånger. Morgon Mitt alarm ringer klockan 05.20. Jag brukar ligga kvar en stund och tänka på vad jag ska göra under

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Hösten rullar in med ny energi

Hösten rullar in med ny energi Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Till företag i Nora kommun från Företagarna i Nora, Nora köpmannaförening och Nora kommun. År 2013, nummer 3 Hösten rullar in med

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

SLUT- REA PÅ BAD! PÅ BAD! PÅ BAD! Vi tömmer bu PÅ BAD HALVA PRISET PÅ REDAN LÅGA FABRIKSPRISER! Mullsjö Factory Outlet. Gäller alla sommarplagg

SLUT- REA PÅ BAD! PÅ BAD! PÅ BAD! Vi tömmer bu PÅ BAD HALVA PRISET PÅ REDAN LÅGA FABRIKSPRISER! Mullsjö Factory Outlet. Gäller alla sommarplagg NR 28 ÅRGÅNG 18 VECKA 36 Vi tömmer b SEPTEMBER 2015 NU ÄVEN REA NU ÄVEN REA PÅ BAD! PÅ BAD! Gäller alla sommarplagg Gäller alla sommarplagg Gäller ej Damellatrosor/bh NU ÄVEN REA Gäller ej Damellatrosor/bh

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet.

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. Veckobrev Freja, Frigg och Fritidsinfo. Inför vecka 45 Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. År 1 och 2 Frigg åker på utflykt måndag

Läs mer

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla.

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla. 2016-06-08 Hej alla trädgårdsvänner! Välkommen att ta del av sommarens program! Vi ber om ursäkt att vi inte skickat ut tidigare men hoppas ni har överseende med det! Kika in på föreningens hemsida & Facebook!

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

Månadskalendern JANUARI. Tel. 0521-26 55 00 www.svenskakyrkan.se/vanersborg

Månadskalendern JANUARI. Tel. 0521-26 55 00 www.svenskakyrkan.se/vanersborg Månadskalendern JANUARI Tel. 0521-26 55 00 www.svenskakyrkan.se/vanersborg Uppgift om präst är preliminär Gudstjänster Januari Torsdagen den 1 januari - Nyårsdagen Vänersborgs kyrka 11.00 Högmässa, Gunilla

Läs mer

Kost & restaurang seniorenkät 2015

Kost & restaurang seniorenkät 2015 Jag är A kvinna 113 46,3% B man 126 51,6% C vill inte uppge 5 2,0% Respondenter 244 Vilken restaurang äter du på? A Björngården 21 8,6% B Karl-Johangårdarna 37 15,2% C Leopold 28 11,5% D Porfyren 39 16,0%

Läs mer

Tylösandsnytt. Trivselföreningen. Nr 6 november 2013

Tylösandsnytt. Trivselföreningen. Nr 6 november 2013 Tylösandsnytt Nr 6 november 2013 Trivselföreningen Ordföranden skriver Årets sista styrelsemöte i Tylösand Trivselförening hölls i dagarna på Halmstad Golfklubb. Vi kunde redovisa en mycket lyckad bubbelprovning

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Jespers julsamlingspoesi S.4

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Jespers julsamlingspoesi S.4 03 10 januari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sextionde julsamlingen S.3 Jespers julsamlingspoesi S.4 Fler frontveckor på varuhuset S.6 Tätare samarbete med ny

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Möte om framtida Älmhult -2016 väntas.. Tack! firar en första avsättning s.3. 2014 års julbord - en delikatess S.4

ÄLMHULTSBLADET. Möte om framtida Älmhult -2016 väntas.. Tack! firar en första avsättning s.3. 2014 års julbord - en delikatess S.4 49 28 november 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Tack! firar en första avsättning s.3 2014 års julbord - en delikatess S.4 Testkörning av elbil i Älmhult S.8 Möte

Läs mer

Styrelsen informerar.

Styrelsen informerar. Nr 3 December 2013 Styrelsen informerar. Året går snart mot sitt slut och vi vill passa på att tacka alla ideella som hjälpt till att driva föreningen. Cafeterian har haft bättre/mer öppet detta termin

Läs mer

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten.

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. SENIORDAGEN 2013 Utvärderingsenkät besökare 400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. Syftet med enkäten var att fånga upp

Läs mer

2015-04-01. Veckan efter påsk!!!

2015-04-01. Veckan efter påsk!!! Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-04-01 Veckan efter påsk!!! Observera att veckan efter påsk, vecka 15, utkommer våra annonsblad först på fredag, den 10/4. Detta pga

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Bättre produkter, lägre kostnad S.7

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Bättre produkter, lägre kostnad S.7 49 29 november 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Anders Gyhlenius på besök S.3 Bättre produkter, lägre kostnad S.7 UNICEF på varuhusen S.2 Battle of the Numbers

Läs mer

Välkommen på DRF Stockholms vinprovning!

Välkommen på DRF Stockholms vinprovning! Arkiverat Tidigare medlemsblad finns att läsa på www.drf.nu Nyhetsblad DRF Stockholm Maj, 2014MEDLEMSBLADET Innehåll VÄLKOMMEN PÅ DRF STOCKHOLMS VINPROVNING! VI SÖKER GÄST- KRÖNIKÖRER PRESENTATION ANNA

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2012 Vi startar terminen med att tillsammans ta farväl av julen eftersom vi aldrig kunde hälsa den välkommen! Alla våra dansare, medlemmar såväl som

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

Sammanfattning Damgolf 2015

Sammanfattning Damgolf 2015 Sammanfattning Damgolf 2015 Damernas säsongsavslutning 2015-09-26 Vilken härlig avslutningskväll Säsongen 2015 avslutades med golftävling, mingel, puttningstävling, prisutdelning, lotteri och en god middag

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

Mattecentrum på skolan From ht 2013 har Mattecentrum räknestuga i matematik (och i fysik i mån av möjlighet)

Mattecentrum på skolan From ht 2013 har Mattecentrum räknestuga i matematik (och i fysik i mån av möjlighet) Stödundervisning i franska HT 2013 Onsdagar: kl. 14:20-15:20, i sal 411. Start: onsdagen den 25 september Välkomna! Margareta Danielsson Stödundervisning i spanska HT 2013 Stöd ges på tisdagar 16.00-17.30

Läs mer

Viktigt att ta kontroll över samtalet från början:

Viktigt att ta kontroll över samtalet från början: Ta hand om blivande kunder i sex steg (Peter Dahl) Viktigt att ta kontroll över samtalet från början: Det viktiga är att Du avhandlar nedanstående 6 punkter som skall avhandlas MED DINA EGNA ORD, inte

Läs mer

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1 Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina

Läs mer

Att komma utanför en storstad ger ro för att fokusera och samla gruppen.

Att komma utanför en storstad ger ro för att fokusera och samla gruppen. 10 steg till att planera en workshop Att organisera en workshop är mycket tidskrävande och det finns många detaljer att hålla reda på, men det kan vara en mycket givande forum och kan användas i många

Läs mer

HeHE Hent i Hus E. Falsklarm

HeHE Hent i Hus E. Falsklarm HeHE Hent i Hus E Utgiven av E-sektionen inom TLTH Chefredaktör: Olle Oswald BME14 Utrikeskorrespondenter: Hack Stiernblad E11, Tom Johansson E13 Ansvarig Utgivare: Alexander Najafi E12 Nyhetsbrev N25/15

Läs mer

OBS! Fler erbjudande kan finnas på www.koman.se

OBS! Fler erbjudande kan finnas på www.koman.se 1. Månadsdragning i konstföreningen 2. Gympa i flickskolan 3. Biljetter till HK Varberg 4. Galenskaparna på Lorensbergsteatern, 9 oktober. 5. Salvtillverkning. 12 oktober. 6. Pralintillverkning på Karlsbergs

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

Så får du bättre. självkänsla. Experter Frågor och svar Intervjuer Steg för steg-guider Praktiska tips SIDOR

Så får du bättre. självkänsla. Experter Frågor och svar Intervjuer Steg för steg-guider Praktiska tips SIDOR Så får du bättre 1234 självkänsla Experter Frågor och svar Intervjuer Steg för steg-guider Praktiska tips 8 SIDOR Självkänsla Våga ta steget mot ett bättre självförtroende och ett rikare liv! En dålig

Läs mer

CHEF, LEDARE ELLER VÄRD?

CHEF, LEDARE ELLER VÄRD? CHEF, LEDARE ELLER VÄRD? Jag skulle behöva en rapport över hur vi ska få ner de höga sjukskrivningstalen, och det vore bra om jag hade den inom tre veckor, jag ska då göra en presentation för styrelsen.

Läs mer

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship Fotoalbum Englandsresa 15--19 All England Veteran Championship Resan startade på Säve pytte-flygplats. Där intogs Staropramen & Ahlgrens bilar (som synes) Gunnel & Jeanette Gunnel Deltagare från Sverige

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

ULLVITRYCKET 2015-2016 Vecka 42 12/10-18/10

ULLVITRYCKET 2015-2016 Vecka 42 12/10-18/10 ULLVITRYCKET 2015-2016 Vecka 42 12/10-18/10 Mån 12/10 Cevapcici, yoghurtsås med vitlök & ris Fiskgratäng med soltorkad tomat & spenat, potatis Selleristicks serveras med kall sås med örter & chili, potatis

Läs mer

Studiehandledning till Nyckeln till arbete

Studiehandledning till Nyckeln till arbete Studiehandledning till Nyckeln till arbete STUDIECIRKEL OM NYCKELN TILL ARBETE 2014 gav Handikappförbunden ut skriften Nyckeln till arbete. Den vänder sig till arbetssökande med olika funktionsnedsättningar

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

Har du funderat något på ditt möte...

Har du funderat något på ditt möte... Har du funderat något på ditt möte... med mig? Så vill jag bli bemött som patient inom psykiatrin. projektet Bättre psykosvård Har du sett rubriker som de här? troligen inte. De här rubrikerna är ovanligt

Läs mer

JER.NET NR 3 SEPTEMBER 2014. - Välbesökt kräftskiva i Stångby - Många ordonnansuppdrag - Fordonsmarknaden - succé än en gång - Rackartaj på gång

JER.NET NR 3 SEPTEMBER 2014. - Välbesökt kräftskiva i Stångby - Många ordonnansuppdrag - Fordonsmarknaden - succé än en gång - Rackartaj på gång DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 3 SEPTEMBER 2014 - Välbesökt kräftskiva i Stångby - Många ordonnansuppdrag - Fordonsmarknaden - succé än en gång - Rackartaj på gång Efter en kall och regnig

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

Max Walter Skype Skype Skype Max Walter

Max Walter Skype Skype Skype Max Walter Max Walter Skype Del KOM IGÅNG MED SKYPE 6. Ring till andra på Internet... 7. Telefonkonferenser... 8. Chatta... 9. Filer... 0 0. Videosamtal.... Personuppgifter... 7. Personifiera Skype... 9. Kontaktgrupper...

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015 Sedan vi skrev sist har det gått i ett, det har inte bara varit högsäsong i Thailand utan även för barnhemmet. Det är först nu

Läs mer

INFORMATIONSBLAD december 2006 no 4

INFORMATIONSBLAD december 2006 no 4 Välkommen som medlem i Bromma Kyrkas Villaägarförening! De flesta av de boende i Bromma kyrka är medlemmar i vår lokala villaägarförening Bromma Kyrkas Villaägarförening. Men vi vet att det finns många

Läs mer

Kalendarium DALABULLEN

Kalendarium DALABULLEN DALABULLEN Nr 1 Våren 2015 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Fikaträffar Se sid 3 Föreläsning för anhöriga! 25 mars, se sid 4 Föreläsning för barn! 18 april, se sid 6 Barn & Ungdomsverksamhet Se sid 8

Läs mer

Juniorverksamhet 2016

Juniorverksamhet 2016 Juniorverksamhet 2016 Målet med vår juniorverksamhet är att det ska vara roligt, lekfullt, träffa kompisar och lära sig golf. Vi har många olika aktiviteter för ungdomarna att vara med på. Vi vill att

Läs mer

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo Februari, mars, april 2016 Träffpunkter Altplatsen Högsbotorpshemmet Kustträffen Solträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? kontakta Laine Henriksson,

Läs mer

FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA INLEDNING CONTAINERN!

FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA INLEDNING CONTAINERN! INLEDNING FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA www.brfgranen.se Nr 3/2014 Nu håller du det första Granbarret som har fått en ny design och utformning. Förut gjordes den i PowerPoint, men nu i PageMaker,

Läs mer

Om oss DET PERFEKTA KOMPLEMENTET THE PERFECT COMPLETION 04 EN BINZ ÄR PRECIS SÅ BRA SOM DU FÖRVÄNTAR DIG A BINZ IS JUST AS GOOD AS YOU THINK 05

Om oss DET PERFEKTA KOMPLEMENTET THE PERFECT COMPLETION 04 EN BINZ ÄR PRECIS SÅ BRA SOM DU FÖRVÄNTAR DIG A BINZ IS JUST AS GOOD AS YOU THINK 05 Om oss Vi på Binz är glada att du är intresserad av vårt support-system för begravningsbilar. Sedan mer än 75 år tillverkar vi specialfordon i Lorch för de flesta olika användningsändamål, och detta enligt

Läs mer

RAPPORT 1. Dnr Ubn 2008/26 Uppföljning av skriftlig information om elevs ordning och uppförande i gymnasieskolan

RAPPORT 1. Dnr Ubn 2008/26 Uppföljning av skriftlig information om elevs ordning och uppförande i gymnasieskolan RAPPORT 1 2011-05-30 Dnr Ubn 2008/26 Uppföljning av skriftlig information om elevs ordning och uppförande i gymnasieskolan Inledning och bakgrund Utbildningsnämnden tog beslut 2008-12-02 att införa skriftlig

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Under april och maj månad besökte representanter från nämnden fem gymnasieskolor i Sjuhärad; Tingsholmsgymnasiet i Ulrice, sgymnasiet i, i,

Läs mer

Schemalagd lunch. Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012

Schemalagd lunch. Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012 Schemalagd lunch Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012 Hur länge har du varit rektor på skolan? Ca 12 år. Hur många elever och vilka årskurser har ni på

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

GLAD MIDSOMMAR! En riktigt trevlig midsommar önskas alla Åsenbor, läsare och besökare från när och fjärran! Välkomna till vårt vackra Åsen!

GLAD MIDSOMMAR! En riktigt trevlig midsommar önskas alla Åsenbor, läsare och besökare från när och fjärran! Välkomna till vårt vackra Åsen! Utgivare: Åsens Byråd Årgång 16 Nummer 6 Juni 2014 Hej alla glada! För det är ni väl nu när det är sommar igen? Jag har hoppat in som tillfällig redaktör eftersom Tette är sjukskriven så ni får ta det

Läs mer

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna.

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna. Tips Lära känna varandra Vid första träffen är det viktigt att man lär känna varandra. Det ger trygghet för hela gruppen och individen. Alla kommer också att lära sig namnen fortare vilket är bra för både

Läs mer

När Jim går i polisskolan

När Jim går i polisskolan kapitel 1 När Jim går i polisskolan Hej jag heter Jim. Jag vill bli en polis. Jag är 18 år.jag måste gå på poliskola för att bli polis. Jag bor i Stockholm på ett hotell vid T centralen. Hotellet är fint.

Läs mer

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt.

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Psykoterapimässan är unik i världen. Den är en stor informationsmässa för allmänheten, politiker, media och människor som arbetar

Läs mer

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt Oktober Månadsblad 2013 Hej! Välkommen till en fullspäckad höst fylld med många spännande aktiviteter och möten. Ni har nu hunnit få Profilen och vi hoppas att

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Brukarenkät IFO 2014. Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT

Brukarenkät IFO 2014. Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät IFO 2014 Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät 2014 visar att förvaltningen totalt sett har en mycket god brukarnöjdhet (kundnöjdhet) i alla de områden som berörs i enkäten.

Läs mer

Vision For All NYHETSBREV

Vision For All NYHETSBREV Vision For All NYHETSBREV Årgång 10 Nummer 38 Mars 2008 ÄNTLIGEN ÄR VÅREN PÅ GÅNG!!!! 7 dec. 2007: VFA medlemmarna IngaLill T. Henriksson och JJ Godoy fick möjlighet att träffa två av Synoptiks ledning

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 1 2015. Full fart i köket på vårt julbak!

Celiakinytt NUMMER 1 2015. Full fart i köket på vårt julbak! Celiakinytt NUMMER 1 2015 Full fart i köket på vårt julbak! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Grovt, gott OCH GLUTENFRITT Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET Föreläsning & Årsmöte 4 KOMMANDE AKTIVITET Caféträff 5 AKTUELL INFORMATION

Läs mer

OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN

OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. Du är inbjuden till... 2016 VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN ELITE STADSHOTELLET FREDAG 12 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. En lyckad insamling S.6

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. En lyckad insamling S.6 42 10 oktober 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Nytt kassasystem på IKEA S.3 En lyckad insamling S.6 Nytt hotell påbörjas 2015 S.8 Demokratisk Design - för att

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Välkommen till årets semesterträff onsdagen den 13:e juli! Hällabladet 2011

Välkommen till årets semesterträff onsdagen den 13:e juli! Hällabladet 2011 Välkommen till årets semesterträff onsdagen den 13:e juli! Hällabladet 2011 Födda Familjenyheter Rickard Edström och Birgitta Ramstedt fick den 30/10 en liten dotter Angelina. Therese (f.d. Olofsson) och

Läs mer

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation?

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation? 1. Hur tycker du att det har varit att gå i sjuan som helhet? Gör ett omdöme som handlar om rolighetsgraden (hur kul det har varit) och ett omdöme som handlar om hur du upplever ditt lärande (hur mycket

Läs mer

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 Långt ut i Stockholms unika ytterskärgård, i Bullerö naturreservat, ligger ett litet torp

Läs mer

Ett livsviktigt arbete

Ett livsviktigt arbete Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 3 September 2015 Årets enkätresultat klara! Ett livsviktigt arbete Hitta information om ditt boende i Min lägenhet Vår, sommar, höst och vinter nu

Läs mer

Eckerö infoblad Februari 2016

Eckerö infoblad Februari 2016 Eckerö infoblad Februari 2016 Kommunfullmäktige sammankallas torsdagen den 25 februari kl 19.00 Mötet hålls på kommunkansliet och är öppet för allmänheten. Nya kommunfullmäktige sammanträdde för första

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande Granskningsrapport Brukarrevision Londongatan Boende för ensamkommande 2014 . INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Men riktiga herrgårdar är för dyra. Och ligger för långt ut. Man vill ju kunna dra ner på stan och göra nåt kul om andan faller på!

Men riktiga herrgårdar är för dyra. Och ligger för långt ut. Man vill ju kunna dra ner på stan och göra nåt kul om andan faller på! Hmmm Herrgårdskänslan. Det är ju den vi vill åt. Att kunna ta en skogspromenad rakt utanför hotellet. Få vila ögonen på naturen när vi äter. Spatsera med en drink på altanen. Men riktiga herrgårdar är

Läs mer