Slutrapport & Handlingsplan för jämställdhetsintegrering Projektet Jämställda kommuner ett sätt att förbättra service och bemötande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Slutrapport & Handlingsplan för jämställdhetsintegrering Projektet Jämställda kommuner ett sätt att förbättra service och bemötande"

Transkript

1 Slutrapport & Handlingsplan för jämställdhetsintegrering Projektet Jämställda kommuner ett sätt att förbättra service och bemötande Järfälla folkbibliotek

2 (23) SAMMANFATTNING Inom ramen av projektet Jämställda kommuner ett sätt att förbättra service och bemötande har Järfälla folkbibliotek haft uppdraget att undersöka möjligheterna för samt prova strategin jämställdhetsintegrering. Jämställdhetsintegrering innebär att verksamheten bedrivs så att de tjänster och den service som erbjuds medborgarna är lika tillgängliga, av lika hög kvalitet och lika väl anpassad för alla, oavsett kön. 1 Järfälla folkbibliotek har genom metoden Trappan 2, som utarbetats av den statliga utredningen JämStöd, prövat arbetsmetoder för att arbeta med jämställdhetsintegrering. Efter genomfört analysarbete kan konstateras att: en ojämn könsfördelning av personalen på arbetsplatsen finns. Fler kvinnor än män arbetar på biblioteket (både chefer och medarbetare). fler män än kvinnor har inflytande över den övergripande budgeten i Kultur- och fritidsnämnden. Jakobsbergs bibliotek och Viksjö bibliotek har en jämställd fördelning av kvinnliga och manliga brukare/besökare. fler kvinnor än män besöker biblioteksfilialerna Barkarby och Kallhäll. fler antal lån har gjorts av kvinnor och flickor än män och pojkar. fler kvinnor än män lånar barnmedia. fler män än kvinnor läser tidningar och tidskrifter på Hyllan på Jakobsbergs bibliotek. Och att ovanstående punkter får konsekvenser för det övergripande målet för svensk jämställdhetspolitik; att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Med utgångspunkt i detta har Järfälla folkbibliotek arbetat fram en handlingsplan för jämställdhetsintegrering som består av två delar. Första delen av planen redogör för de prioriterade åtgärder som under kommande år ska genomföras för att kunna erbjuda bibliotekets besökare en jämställd medborgarservice. Dessa åtgärder är ett led i att fortsätta bibliotekets arbete kring: mångfald tillgänglighet för alla kvalité och aktualitet språkutveckling lässtimulans livslångt lärande Handlingsplanen redogör även för det utvecklingsarbete som Järfälla folkbibliotek under det kommande året står inför för att fortsätta arbetet med implementering av strategin jämställdhetsintegrering i sin verksamhet. Utvecklingsarbetet följer den kommunövergripande Handlingsplan för jämställdhetsintegrering och är uppbyggd efter målområden: Målområde 1 - Styrning Målområde 2 - Beslutsprocesser Målområde 3 - Utbildning/kunskap Målområde 4 - Goda exempel Målområde 5 - Stöd/samordning Denna slutrapport och handlingsplan är framtagen av arbetsgruppen för jämställdhetsintegrering på Järfälla folkbibliotek och är ett resultat av erfarenheter från projektet Jämställda kommuner ett sätt att förbättra service och bemötande. 1 JämStöds praktika, Metodbok för jämställdhetsintegrering, SOU 2007:15. 2 Ibid.

3 (23) Innehåll 1. BAKGRUND Jämställda kommuner ett sätt att förbättra service och bemötande METOD R - metoden JämKAS Plus RESULTAT Målgrupp & Mål Könsmönster Järfälla folkbibliotek HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHETSINTEGRERING Prioriterade åtgärder Järfälla folkbibliotek Fortsatt utvecklingsarbete jämställdhetsintegrering... 21

4 (23) 1. BAKGRUND Det övergripande målet för svensk jämställdhetspolitik är att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv 3. Under det övergripande målet finns fyra delmål: - Jämn fördelning av makt och inflytande Kvinnor och män ska ha samma rätt och möjlighet att vara aktiva samhällsmedborgare och att forma villkoren för beslutsfattandet. - Ekonomisk jämställdhet Kvinnor och män skall ha samma möjligheter och villkor i fråga om utbildning och betalt arbete som ger ekonomisk självständighet livet ut. - Jämn fördelning av det obetalda hem- och omsorgsarbetet Kvinnor och män skall ta samma ansvar för hemarbetet och ha möjlighet att ge och få omsorg på lika villkor. - Mäns våld mot kvinnor ska upphöra Kvinnor och män, flickor och pojkar, skall ha samma rätt och möjlighet till kroppslig integritet. I Sverige är jämställdhetsintegrering den huvudsakliga strategi som används för att uppnå de jämställdhetspolitiska målen. Även Järfälla kommun har genom Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet som medlemmar i CEMR (Council of European Municipalities and Regions) vid CEMR:s generalförsamling i Innsbruck den 12 maj 2006 ställt sig bakom en deklaration för ökad jämställdhet mellan kvinnor och män där jämställdhetsintegrering är den strategi som fastställts för att driva och utveckla arbetet med jämställdhet. 4 Jämställdhetsintegrering innebär att: Jämställdhet har genomslag i alla relevanta politik- och verksamhetsområden och i alla led av beslutsfattande där det är relevant, samt planering och utförande av verksamheter inom dessa områden. 5 För den kommunala verksamheten kan det översättas till att verksamheten bedrivs så att de tjänster och den service som erbjuds medborgarna är lika tillgängliga, av lika hög kvalitet och lika väl anpassad för alla, oavsett kön Jämställda kommuner ett sätt att förbättra service och bemötande Järfälla folkbibliotek är en av 8 försöksverksamheter i fyra kommuner i Stockholms län som under perioden haft uppdraget att undersöka möjligheterna för samt prova strategin jämställdhetsintegrering genom projektet Jämställda kommuner ett sätt att förbättra service och bemötande. Projektet har delfinansierats av svenska ESF-rådet och har varit ett samarbete mellan SthlmJämt, Länsstyrelsen Stockholms län och Huddinge, Järfälla, Solna och Värmdö kommun. Samarbetspartner har även Näringsdepartementet (JämStöd) 3 Målen antogs av riksdagen den 16 maj Makt att forma samhället och sitt eget liv. Nya mål i jämställdhetspolitiken. Prop. 2005/06:155, SOU 2005:66. 4 The european charter for equality of women and men in local life, drawn up and promoted by the Council of European Municipalities and Regions and its partners. 5 Definition antagen vid FN:s konferens i Beijing 1995 även Europarådets definition. 6 JämStöds praktika, Metodbok för jämställdhetsintegrering, SOU 2007:15.

5 (23) varit genom det kommungemensamma utvecklingsprogram med inriktning på arbetsmetoder för jämställdhetsintegrering som arrangerats för utvecklingsledarna i respektive kommun. Denna slutrapport och handlingsplan är framtagen av arbetsgruppen för jämställdhetsintegrering på Järfälla folkbibliotek och är ett resultat av erfarenheter från projektet.

6 (23) 2. METOD För att jämställdhetsintegrera kommunens försöksverksamheter har metoden Trappan som utarbetats av den statliga utredningen JämStöd använts. Trappan bygger på ett antal steg där olika delmoment ingår med olika modeller och övningar beroende på vilket stadium utvecklingsarbetet är i. JämStöds erfarenhet är att organisationer ofta startar sitt arbete mitt i trappan, man anser sig inte behöva de första stegen och är ivrig att komma igång med själva analysarbetet. Dock visar det sig snabbt att det är lönsamt att lägga ner tid och resurser på de första trappstegen för att få ett hållbart utvecklingsarbete. Trappan är utarbetad som ett hjälpmedel för att täcka in alla viktiga delar i förändringsarbetet. Järfälla folkbibliotek har följt metoden Trappan och prövat ett flertal arbetsmetoder under deras arbete med jämställdhetsintegrering, däribland; Den jämställda verksamheten, MUMS-Checklista för planering och organisering av utvecklingsarbetet, JämKAS Bas, JämKAS Plus samt 4R-metoden. 7 4Rmetoden och JämKAS Plus var de arbetsmetoder som biblioteket använde och gick vidare med i det slutgiltiga kartläggnings- och analysarbetet. Metoden trappan utarbetad av Jämstöd (Utredningen om stöd för jämställdhetsintegrering i staten N2005:02) 2.1 4R - metoden Med 4R-metoden kartlägger man en verksamhet ur ett jämställdhetsperspektiv. Metoden ger en översiktlig bild hur verksamheten styrs och finansieras och hur den kan förändras för att möta behoven från kvinnor respektive män. Kartläggningen syftar till att besvara frågan: Vem får vad och på vilka villkor? R1 Representation Kartlägg representationen Hur många kvinnor/flickor och hur många män/pojkar? Svaren ska ge en bild av könsfördelningen på alla nivåer i beslutsprocessen och i verksamhetens olika delar, till exempel bland beslutsfattare, personal, brukare etc. R2 Resurser Kartlägg fördelning av resurser Hur fördelas gemensamma resurser i form av exempelvis pengar, utrymme och tid mellan kvinnor/flickor och män/pojkar? Svaren visar hur resurserna i verksamheten fördelas mellan könen. 7 JämStöds praktika, Metodbok för jämställdhetsintegrering, SOU 2007:15.

7 (23) R3 Realia analysera villkoren Hur kommer det sig att representationen och resursfördelningen mellan könen ser ut som det gör? På vilka villkor får kvinnor och män vara med och utforma och ta del av verksamheten? R4 Realisera formulera nya mål och åtgärder Vad behöver förändras? Hur bör verksamheten se ut för att var jämställd? 2.2 JämKAS Plus JämKAS Plus är en metod som hjälper till att göra en konsekvensanalys av ett könsmönster. Med hjälp av metoden kan man undersöka om könsmönstret är ett problem och om det i så fall kan betraktas som ett jämställdhetsproblem. Metoden hjälper till att välja åtgärder och insatser för att motverka den bristande jämställdheten.

8 (23) 3. RESULTAT Med utgångspunkt i 4R-metoden är detta en kartläggning av verkligheten. Könsmönster som arbetsgruppen på Järfälla folkbibliotek gjort antaganden om har belagts med fakta. De könsmönster som presenteras i denna rapport har valts ut eftersom de bedöms vara ett jämställdhetsproblem enligt metoden JämKAS Plus. På vilket sätt de är ett problem redovisas i samband med könsmönstret. Efter genomförd undersökning framträdde fler könsmönster men eftersom de inte bedömdes vara ett jämställdhetsproblem redovisas de inte i denna rapport. Järfälla folkbibliotek består av huvudbiblioteket Jakobsbergs bibliotek samt filialerna Barkarby, Kallhäll, Viksjö samt Gymnasiebiblioteket. Undersökningarna har centrerats till Huvudbiblioteket och det som är gemensamt för samtliga bibliotek. De mätningar som redovisas har genomförts under v 5, den 29 jan 4 februari Mätningarna av besökare på huvudbiblioteket, studenter och besökare specifikt på Hyllan har gjorts under 3 timmar/dag Målgrupp & Mål Målgruppen för Järfälla folkbibliotek är alla medborgare i Järfälla kommun eller kvinnor och män, flickor och pojkar som är nya eller nuvarande kunder på biblioteket. Med utgångspunkt i Järfälla folkbiblioteks åtaganden ska verksamheten präglas av: tillgänglighet för alla mångfald kvalité och aktualitet språkutveckling lässtimulans livslångt lärande

9 (23) 3.2. Könsmönster Järfälla folkbibliotek Efter arbete med strategin jämställdhetsintegrering har Järfälla folkbibliotek konstaterat att: Fler kvinnor än män arbetar på biblioteket (både chefer och medarbetare) Tjänstemän kultur- och fritidsförvaltningen, Totalt 144 personer Chefer kultur- och fritidsförvaltningen, totalt 21 personer, Män; 37% Män; 33% Kvinnor; 63% Kvinnor; 67% Chefer Järfälla folkbibliotek, totalt 7 personer Män; 0% Antal anställda Järfälla folkbibliotek, totalt 35 anställda Män; 14% Kvinnor; 100% Kvinnor; 86% Belagt könsmönster Fler kvinnor än män arbetar på biblioteket (både chefer och medarbetare). Jämställdhetsproblem Jämställdhetspolitiskt mål: Delmål 1 - Jämn fördelning av makt och inflytande Den ojämna könsfördelningen på arbetsplatsen gör att kvinnor och män inte har en jämn fördelning av makt och inflytande. Män och kvinnor har inte samma möjlighet att påverka beslut angående verksamheten.

10 (23) Fler män än kvinnor har inflytande över den övergripande budgeten i Kultur- och fritidsnämnden Konsekvenser Risk finns att beslut i nämnden präglas av ett manligt perspektiv (erfarenheter av att vara pojke/man) på övergripande beslutsnivå, t.ex. när resurser fördelas. Kultur- och fritidsnämndens politiker, totalt 18 personer inklusive ersättare Kultur- och fritidsnämndens politiker, totalt 9 personer exklusive ersättare Kvinnor; 22% Kvinnor ; 33% Män; 67% Män; 78% Kultur- och fritidsnämndens politiker, endast nämndordförande samt 2 vice ordförande Kvinnor; 0% Män; 100% Belagt könsmönster Fler män än kvinnor har inflytande över de övergripande riktlinjerna, i Kultur- och fritidsnämnden. Jämställdhetsproblem Jämställdhetspolitiskt mål: Delmål 1 - Jämn fördelning av makt och inflytande Om den övergripande beslutsnivån präglas av ett manligt perspektiv (erfarenheter av att vara pojke/man) får det konsekvensen att de beslut som fattas angående Järfälla folkbiblioteks verksamhet inte har bakgrund i en jämn fördelning av makt och inflytande.

11 (23) Järfälla folkbibliotek har en jämställd fördelning av brukare/besökare Konsekvenser Biblioteket erbjuder en verksamhet som tilltalar kommunens medborgare, såväl kvinnor som män. Dock finns variationer mellan huvudbibliotek och dess filialer. Besökare Jakobsbergs bibliotek 53% 47% 52% 48% 52% 53% 52% 48% 47% 48% KVINNOR MÄN TISDAG TORSDAG LÖRDAG SÖNDAG TOTALT Besökare Barkarby bibliotek 66% 33% KVINNOR MÄN PROCENT Besökare Kallhälls bibliotek 64% 36% KVINNOR MÄN PROCENT

12 (23) 55% Besökare Viksjö bibliotek 45% KVINNOR MÄN PROCENT Huvudbiblioteket i Jakobsberg besöks i lika stor utsträckning av kvinnor och män. Viksjö filial kan även konstateras ha en jämställd fördelning av besökare genom att fördelningen ligger inom ramen av förhållandet procent. Intressant är hur det kommer sig att filialerna Barkarby och Kallhäll inte har en lika jämn fördelning av kvinnliga och manliga besökare. Kan geografisk placering, öppettider eller utbud ha denna påverkan? Exempelvis att Barkarbys verksamhet har ett barnperspektiv? Ansvar för barn och hem faller fortfarande idag till stor del på kvinnan i familjen, i snitt utför kvinnor 28 timmar obetalt arbete och män 20 timmar obetalt arbete per vecka 8 och uttagandet av föräldraledighet domineras av kvinnor. 9 Kan detta vara en bakomliggande orsak till fördelningen av besökare på Barkarby bibliotek? Fortsatta undersökningar krävs. Dock kan konstateras att: Belagt könsmönster Kvinnor och män besöker i lika stor utsträckning Jakobsbergs bibliotek och Viksjö bibliotek. Belagt könsmönster Fler kvinnor än män besöker biblioteksfilialerna Barkarby och Kallhäll. Jämställdhetsproblem Jämställdhetspolitiskt mål: Delmål 1 - Jämn fördelning av makt och inflytande Sammantaget så erbjuder biblioteket en verksamhet som tilltalar kommunens medborgare, såväl kvinnor som män. En jämställd fördelning av brukare/besökare på huvudbiblioteket gör Järfälla folkbibliotek till ett föredöme där de erbjuder en verksamhet som bidrar till att kvinnor och män har samma rätt och möjlighet att vara aktiva samhällsmedborgare. Utmaningen framöver är dock att komplettera med ytterligare undersökningar för att hitta framgångsfaktorer och mer klarhet i varför just Jakobsbergs bibliotek och Viksjö biblioteksfilial har en jämnare fördelning av kvinnliga och manliga besökare. 8 På tal om kvinnor och män. Lathund om jämställdhet, 2006, SCB, s Ibid, s 44.

13 (23) Fler antal lån har gjorts av kvinnor och flickor än män och pojkar Konsekvenser En slutsats är att kvinnor och flickor läser mer än pojkar och män något som även kan bekräftas genom andra studier kring läsvanor. Enligt statistiska centralbyråns undersökning om levnadsvanor har andelen män (16-84 år) som aldrig läser böcker ökat från 22 procent till 31 procent sedan början av 1980-talet. Bland kvinnorna har motsvarande andel legat konstant runt 15 procent under samma period. 10 Lån Jakobsbergs bibliotek 67% 33% 78% 22% 69% 31% 61% 65% 71% 39% 35% 29% KVINNOR MÄN VUXENBÖCKER BARNBÖCKER BARNFILM VUX.FILM FJÄRRLÅN TOTALT Bristen på läsning hos pojkar gör att de förlorar mer kunskap, empati, upplevelser och fantasi än flickor och får ett sämre utvecklat språk. Språkutveckling har en stor betydelse för barns möjligheter och framtida utveckling. 11 Män/pojkar förlorar förutom språkutveckling även kunskap genom att de inte i lika stor utsträckning tar del av information från olika kunskapskanaler. Ett samband mellan språkutveckling, aktiv läsning och högre studier kan även finnas. Idag studerar kvinnor i högre utsträckning än män på universitet och högskola. Andelen studenter som påbörjat högskolestudier består på riksnivå av 60 procent kvinnor och 40 procent män. 12 Studenter Jakobsbergs bibliotek 64% 61% 67% 69% 56% 36% 39% 33% 31% 44% KVINNOR MÄN TISDAG TORSDAG LÖRDAG SÖNDAG TOTALT Även när det gäller Boken kommer, en service som erbjuds till medborgare som på grund av sjukdom, handikapp eller ålder inte själva kan ta sig till biblioteket, står kvinnor för den övervägande delen av utlånen. 10 Undersökning av levnadsförhållanden (ULF), Fritid, Läsning av skönlitteratur varje vecka, SCB. 11 Bästa språket - en samlad svensk språkpolitik, Prop.2005/06:2, s Utbildning och forskning, studerande och examina i högskolans grundutbildning, SCB.

14 (23) "Boken kommer" 63% 37% KVINNOR MÄN ANDEL Dock måste man ta i beräkning att kvinnor lever längre än män och andelen kvinnor ökar snabbt efter 65 års ålder. På riksnivå finns vid 65 års ålder 50,2 procent kvinnor en övervikt som sedan ökar kontinuerligt för att vid 90 års ålder utgöra 70 procent. 13 Till sist kan en förklaringsmodell till kvinnors högre andel boklån vara det tidigare nämnda; att kvinnor fortfarande idag har det övervägande ansvaret för barn och hem. 14 Detta kan medföra att kvinnor när de besöker biblioteket även lånar böcker andra familjemedlemmar. Könsmönstret måste således kompletteras med ytterligare undersökningar om mäns och kvinnors boklånevanor. Belagt könsmönster Fler antal lån har gjorts av kvinnor och flickor än män och pojkar på Järfälla folkbibliotek under Både boklån på biblioteket och dess filialer samt Boken kommer. Jämställdhetsproblem Jämställdhetspolitiska mål: Delmål 1 - Jämn fördelning av makt och inflytande En sämre språkutveckling hos pojkar främjar inte att flickor och pojkar ska ha samma rätt att vara aktiva samhällsmedborgare och därmed ha lika tillgång till utveckling av intressen och talanger. Delmål 2 - Ekonomisk jämställdhet De sammantagna konsekvenserna för det belagda könsmönstret förhindrar att kvinnor och män har samma möjligheter och villkor i fråga om utbildning då förutsättningarna för pojkar att tillgodogöra sig kunskap vid tidig ålder blir sämre. Ett handikapp som följer pojkarna och får konsekvenser för såväl grundskola och högre studier. Delmål 4 - Mäns våld mot kvinnor ska upphöra Till sist får konsekvensen att pojkar förlorar mer kunskap, språk och empati även bäring på att mäns våld mot kvinnor skall upphöra. Läsning av skönlitteratur ger en större förmåga att känna empati med andra människor. Ett rikt språk ger möjlighet att lösa konflikter verbalt och gör att benägenheten att ta till våld minskar. 13 Befolkningsstatistik, Sveriges befolkning efter kön och ålder 31/12/2006, SCB. 14 På tal om kvinnor och män. Lathund om jämställdhet, 2006, SCB, s 41.

15 (23) Fler kvinnor än män lånar barnmedier Konsekvenser Bristen på manliga biblioteksbesökande/boklånande förebilder ger konsekvensen att läsning/boklåning blir en kvinnligt könsmärkt aktivitet. Pojkar blir lästa FÖR av en majoritet kvinnlig förskolepersonal, kvinnliga bibliotekarier och mammor men ser inte andra män låna eller läsa böcker. Konsekvensen blir att flickor läser mer än pojkar och bristen på läsning hos pojkarna gör att de förlorar mer kunskap, empati, upplevelser, fantasi än flickor samt får en sämre språkutveckling i jämförelse med flickorna. Forskning inom området kön och litteratur visar på samma resonemang. Gunilla Molloy menar att pojkars negativa inställning till skönlitteratur ses som ett led i deras könskonstruktion. 15 Själva handlingen att läsa skönlitteratur associeras med flickors och kvinnors aktiviteter. Lena Kåreland menar att barn redan i skolans lägre klasser är måna om att bevaka könsgränserna. 16 I fråga om skola och läsning menar forskaren att det främst är pojkar som missgynnas av detta. Pojkar distanserar sig oftare från läsning av skönlitteratur då läsning anses tillhöra den traditionellt feminina sfären., Sammanlagda lån Järfälla folkbbiliotek Barn och ungdomsavdelningen 2006, totalt lån Män 22% Kvinnor 78% Belagt könsmönster Fler kvinnor än män lånar barnmedier på Järfälla folkbibliotek. Jämställdhetsproblem Jämställdhetspolitiska mål: Delmål 1 - Jämn fördelning av makt och inflytande En sämre språkutveckling hos pojkar främjar inte att flickor och pojkar ska ha samma rätt att vara aktiva samhällsmedborgare och därmed ha lika tillgång till utveckling av intressen och talanger. Delmål 2 - Ekonomisk jämställdhet Förutsättningarna för pojkar att tillgodo göra sig kunskap blir sämre och detta gör att pojkars och flickors lika möjligheter och villkor i fråga om utbildning hindras. Delmål 3 - Jämn fördelning av det obetalda hem- och omsorgsarbetet Har betydelse genom den obalans det innebär att fler kvinnor än män lånar barnmedia, en anledning till detta kan hittas i att kvinnor idag i snitt utför 28 timmar obetalt arbete och män 20 timmar obetalt arbete per vecka 17, besök på bibliotek är en av de aktiviteter som kan ingå i det obetalda arbetet. 15 Molloy G., 2003, Att läsa skönlitteratur med tonåringar. 16 Kåreland L., 2005, Modig och stark eller ligga lågt: skönlitteratur och genus i skola och förskola. 17 På tal om kvinnor och män. Lathund om jämställdhet, 2006, SCB, s 41.

16 (23) Fler män än kvinnor läser tidningar och tidskrifter på Hyllan/tidningsrummet på Jakobsbergs bibliotek Konsekvenser Detta medför att männen styr toleransen och klimatet på Hyllan (tidningsrummet). Konsekvensen av att klimatet är sådant är att kvinnor och ungdomar, känner sig mindre välkomna och därför blir tillgängligheten till tidskrifter och dagstidningar begränsad för vissa medborgare. Besökare Hyllan Jakobsbergs bibliotek 85% 81% 79% 70% 80% KVINNOR 15% 19% 21% 30% 20% MÄN TISDAG TORSDAG LÖRDAG SÖNDAG TOTALT Belagt könsmönster Fler män än kvinnor läser tidningar och tidskrifter på Hyllan på Jakobsbergs bibliotek. Jämställdhetsproblem Jämställdhetspolitiskt mål: Delmål 1- Jämn fördelning av makt och inflytande Kvinnor och män på Jakobsbergs bibliotek har inte samma möjlighet att vara aktiva samhällsmedborgare genom att tillgängligheten till biblioteket och dess utbud begränsas för vissa medborgare.

17 (23) 4. HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHETSINTEGRERING Handlingsplanen är en del av projektet Jämställda kommuner ett sätt att förbättra service och bemötande och består av två delar. Först de prioriterade åtgärder som arbetsgruppen på Järfälla folkbibliotek kommit fram till och som under kommande år ska genomföras för att erbjuda bibliotekets besökare en jämställd medborgarservice samt fortsätta arbetet för: tillgänglighet för alla mångfald kvalité och aktualitet språkutveckling lässtimulans livslångt lärande Del 2 av handlingsplanen redogör för det fortsatta utvecklingsarbetet som Järfälla folkbibliotek under det kommande året står inför för att fortsätta arbetet med implementering av strategin jämställdhetsintegrering i verksamheten.

18 (23) 4.1. Prioriterade åtgärder Järfälla folkbibliotek Tillgänglighet för alla Lokalens utformning Vad ska förändras? Den manliga dominansen på Hyllan på Jakobsbergs bibliotek ska brytas. Hur ska det se ut? Samtliga medborgare såväl kvinnor, män, flickor och pojkar ska känna sig välkomna och utnyttja Hyllan. Hur ska biblioteket nå dit? Järfälla folkbibliotek testar och utvärderar en omdisponering av bibliotekets utbud för att göra detta mer tillgängligt för samtliga medborgare. Särskilda insatser kan göras angående Hyllans utformning. Exempelvis: - Tydligare skyltning och information om utbudet på Hyllan. T.ex. informationsskyltar på övrig lokalyta om utbudet på Hyllan alternativt informationstexter på golvet. - Skapa sittgrupper som inbjuder till mer mys. - Skapa en barnhörna. - Medier som attraherar olika målgrupper förflyttas till Hyllan. - Flytta dagstidningarna från Hyllan till annan plats i biblioteket. - Vid ombyggnad av Jakobsbergs galleria bör ingången till biblioteket gå via gallerian till Hyllan med rulltrappa samtidigt som det i samband ombyggnad borde byggas ett kafé vid den nya ingången. Fördelar med åtgärderna: Fler kvinnor, flickor och pojkar på Hyllan, en plats för alla besökare. Fler kvinnor/flickor/pojkar hittar tidningar, tidskrifter och musik. Ett bibliotek som erbjuder ett utbud för alla, biblioteket lever upp till målet: tillgänglighet för alla. Nackdelar med åtgärderna: De besökare som idag till en majoritet utnyttjar Hyllan reagerar negativt på förändringarna under en övergångsperiod. När? Vem? Uppföljning? 2008 Huvudbibliotekets chef Verksamhetsberättelsen 2008

19 (23) Kvalité och aktualitet Medieinköp Vad ska förändras? Ett könsomedvetet urvalsförfarande ska bli medvetet. Hur ska det se ut? Medieurvalsprinciperna ska genomsyras av ett jämställdhetsperspektiv. Hur ska biblioteket nå dit? Arbeta mer aktivt med inköp: - Bättre ämnesbevakning med nya arbetssätt, t.ex. arbetsgrupper och andra sätt att söka information om ämnet. - Systematiskt fortsätta att arbeta med inköpsförslag från medborgare och lägga till information om besökarens kön för att se vilken litteratur som attraherar olika grupper alternativt medborgarreferensgrupper för att stämma av inköp. - Använda könsuppdelad statistik på utlån tillsammans med den inköpsstatistik för 2006 som arbetsgruppen arbetat fram som underlag inför planering av nya inköp. Fördelar med åtgärderna: Mer information om vilken litteratur som generellt lånas av respektive kön vilket gör att inköpen kan kvalitetssäkras. Biblioteket kan då medvetet köpa in media som attraherar alla medborgare såväl kvinnor som män. Nackdelar med åtgärderna: Risk för konservering av könsmönster kopplat till läsande. Genom att utgå ifrån att män och kvinnor kommer att fortsätta att gilla olika typer av litteratur motarbetas jämställdheten och biblioteket bidrar till konservering av redan etablerade könsmönster. Hur kan biblioteket göra sitt mediebestånd mer attraktivt för fler grupper? När? Vem? Uppföljning? 2008 Bibliotekschef samt Verksamhetsberättelsen 2008 ledningsgrupp

20 (23) Språkutveckling, lässtimulans och livslångt lärande 1. Fler antal lån har gjorts av kvinnor/flickor än män och pojkar 18 Vad ska förändras? En ojämställd fördelning av antal utlånade böcker. Hur ska det se ut? Samtliga medborgare; män, pojkar och kvinnor, flickor lånar lika mycket böcker. Hur ska vi nå dit? - Fler män anställda på biblioteket skulle markera att läsning inte är en kvinnligt könsmärkt aktivitet. - Se till att manliga timvikarier inte bara arbetar på huvudbiblioteket utan även på filialerna. - Tänka nytt kring servicen på biblioteket. Kan mer rölighet i lokalerna ge bättre service? - Kontinuerlig översyn av medieurvalsprinciper. - Öka könsmedvetenheten/genuskunskapen hos personalen så att all personal inser vilken vikt ens eget förhållningssätt och bemötande har för att ungdomar, såväl flickor som pojkar män och kvinnor ska känna sig hemma på biblioteket. - Utökat samarbete med förskola/skola genom marknadsföring av böcker och läsande och vid val av barnets första bok. - Utökat samarbete med kulturombuden. - Projekt för att öka läsandet speciellt riktat mot pojkar. - Analysera öppettiderna. Har vi de optimala öppettiderna för att attrahera alla medborgare i Järfälla kommun? Fördelar med åtgärderna: Biblioteket arbetar för att leva upp till målen: språkutveckling, lässtimulans och livslångt lärande för alla medborgare såväl män som kvinnor. Nackdelar med åtgärderna: Risk för alltför stor fokusering på pojkar och män, aktsamhet så att flickor och kvinnor inte osynliggörs i verksamheten. När? Vem? Uppföljning? 2008 Bibliotekschef samt Verksamhetsberättelsen 2008 ledningsgrupp 18 Lånestatistiken inkluderar både boklån direkt på plats samt Boken kommer.

21 (23) 2. Fler kvinnor än män lånar barnmedier Vad ska förändras? En ojämställd könsfördelning vid lån av barnmedier. Hur ska det se ut? Lika många män som kvinnor lånar barnmedier. Hur ska vi nå dit? - Fler män anställda på biblioteket, eftersom det signalerar att läsning inte bara är en kvinnligt könsmärkt aktivitet. - Arbeta med läsande förebilder manliga sagoberättare, bokpratare, litteraturförmedlare. - Tydlighet kring föräldragrupper, dvs. att det inte är mammagrupper. - Starta en pappagrupp för att stimulera till skönlitterär läsning. - Se över och analysera öppettiderna. Vilka öppettider passar pappor eller mammor bäst? Fördelar med åtgärderna: Biblioteket arbetar för att leva upp till målen: språkutveckling, lässtimulans och livslångt lärande för alla medborgare såväl män som kvinnor. Nackdelar med åtgärderna: Risk för alltför stor fokusering på pojkar och män, aktsamhet så att flickor och kvinnor inte osynliggörs i verksamheten. När? Vem? Uppföljning? 2008 Bibliotekschef samt Verksamhetsberättelsen 2008 ledningsgrupp

22 (23) 4.2. Fortsatt utvecklingsarbete jämställdhetsintegrering Implementering av strategin jämställdhetsintegrering ska under kommande år fortsätta på Järfälla folkbibliotek. Utvecklingsarbetet följer den kommunövergripande Handlingsplan för jämställdhetsintegrering och är därför uppbyggd efter målområdena: 1 - Styrning 2 - Beslutsprocesser 3 - Utbildning/kunskap 4 - Goda exempel 5 - Stöd/samordning Målområde 1 - Styrning Strategin jämställdhetsintegrering har genomslag i väsentliga styrdokument på Järfälla folkbibliotek. Insats 2008 Järfälla folkbibliotek Verksamhetsberättelsen 2008 redovisar könsuppdelad statistik samt redogörelse av erfarenheter av att arbeta med jämställdhetsintegrering. Medieurvalsprinciperna genomsyras av ett jämställdhetsperspektiv. Alla verksamheter på Järfälla folkbibliotek har en plan för arbete med jämställdhet. Målområde 2 - Beslutsprocesser Beslutsunderlag i på Järfälla folkbibliotek innehåller en jämställdhetsanalys 19. Insats 2008 Järfälla folkbibliotek Inför beslut och planering av programaktiviteter ska en jämställdhetsanalys göras. 19 Med jämställdhetsanalys menas att könsaspekter redovisas för någon av följande delar: statistik, beskrivning, analys, eller förslag och att det finns ett kort avsnitt om eventuella konsekvenser för kvinnor respektive mäns livsvillkor.

23 (23) Målområde 3 Utbildning/kunskap Järfälla folkbiblioteks chefer och medarbetare har goda kunskaper om jämställdhetsintegrering utifrån: 1. vad jämställdhet är 2. de jämställdhetspolitiska målen och 3. de jämställdhetspolitiska målens relevans inom det egna verksamhetsområdet Insats 2008 Järfälla folkbibliotek Filialchefer, verksamhetsansvariga eller speciellt sakkunniga inom biblioteket erbjuds utbildning i: Arbetsmetoder för jämställdhetsintegrering Innehåll: Metod Omfattning: 2 x 3 timmar Målgrupp: Huvudbibliotekschef, filialchefer, katalog och inköpschef, verksamhetsansvariga barn och ungdom, invandrar & mångfald, social verksamhet. Totalt 10 personer Timanställda och nyanställda får utbildning i: Grundläggande utbildning - Triangeln Svensk jämställdhetspolitik Innehåll: Politiken Teorin Strategin Omfattning: 1 x 3 timmar Målgrupp: Timanställda + nyanställda. (Högst 15 personer tillfälle.) Under 2008 arrangeras en: Inspirationsföreläsning Innehåll: om de jämställdhetspolitiska målens relevans inom det egna verksamhetsområdet Omfattning: 1 x 3 timmar Målgrupp: Samtliga medarbetare Järfälla folkbibliotek

24 (23) Målområde 4 Goda exempel Det finns goda exempel på arbete med strategin jämställdhetsintegrering på Järfälla folkbibliotek. Insats 2008 Järfälla folkbibliotek Jakobsbergs bibliotek samt filialerna Barkarby, Kallhäll, Viksjö samt Gymnasiebiblioteket fortsätter arbetet med jämställdhetsintegrering genom att göra jämställdhetsanalyser av minst 1 område på respektive filial i samråd med bibliotekets jämställdhetsombud. Målområde 5 - Stöd/samordning På Järfälla folkbibliotek finns samordning av arbetet med jämställdhetsintegrering, vilket innefattar stöd för medarbetarna och utveckling av folkbibliotekets fortsatta arbete med jämställdhetsintegrering. Insats 2008 Järfälla folkbibliotek Ledningsgruppen på Järfälla folkbibliotek tar på sig utvecklings och samordningsansvaret för arbetet med jämställdhetsintegrering och därmed uppdraget att: - Följa upp arbetet med jämställdhetsintegrering i förhållande till handlingsplanen - Ta beslut om årliga revideringar av Handlingsplanen på Järfälla folkbibliotek och sålunda formulera nya insatser för att utveckla och driva arbetet med jämställdhetsintegrering framåt på folkbiblioteket. - Fungera som processtöd i arbetet med jämställdhetsintegrering. - Utse jämställdhetsombud och definiera dennes uppdrag och arbetsuppgifter.

Grundläggande jämställdhetskunskap

Grundläggande jämställdhetskunskap Grundläggande jämställdhetskunskap Trappsteg 1 Jäm Stöd Metod för jämställdhetsintegrering JämStöd är en statlig utredning som på regeringens uppdrag jobbat med att informera om och utveckla metoder och

Läs mer

Handlingsplan för Järfällas jämställdhetsarbete

Handlingsplan för Järfällas jämställdhetsarbete Handlingsplan för Järfällas jämställdhetsarbete Ett av Järfälla kommuns mål är att alla Järfällabor ska ges samma möjlighet att påverka sin livssituation, och känna att de bidrar till och är en del av

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering. Älvsbyns Kommun

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering. Älvsbyns Kommun STYRDOKUMENT DATUM 2016-07-07 1 (5) Handlingsplan för jämställdhetsintegrering Älvsbyns Kommun 2016-2020 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/upprättad Beslutsinstans Giltighetstid Plan Handlingsplan för

Läs mer

Arbetgång för hållbar jämställdhetsintegrering Trappan

Arbetgång för hållbar jämställdhetsintegrering Trappan Arbetgång för hållbar jämställdhetsintegrering Trappan Jäm Stöd Metod för jämställdhetsintegrering JämStöd är en statlig utredning som på regeringens uppdrag jobbat med att informera om och utveckla metoder

Läs mer

Anmälan av Plan för genomförande av jämställdhetsintegrering inom arbetsmarknadsförvaltningen

Anmälan av Plan för genomförande av jämställdhetsintegrering inom arbetsmarknadsförvaltningen Arbetsmarknadsförvaltningen HR-staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2016-08-18 Handläggare Åsa Enrot Telefon: 08-508 35 687 Till Arbetsmarknadsnämnden den 30 augusti 2016 Ärende 15 Anmälan av Plan för genomförande

Läs mer

Jämställdhetsstrategi för Länsstyrelsen Gävleborg

Jämställdhetsstrategi för Länsstyrelsen Gävleborg Jämställdhetsstrategi för Länsstyrelsen Gävleborg 2014-2016 Svensk jämställdhetspolitik Flickor, pojkar, kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv Jämn fördelning av makt

Läs mer

Bibliotek på lika villkor? - en kartläggning av biblioteksverksamheten ur ett jämställdhetsperspektiv

Bibliotek på lika villkor? - en kartläggning av biblioteksverksamheten ur ett jämställdhetsperspektiv Bibliotek på lika villkor? - en kartläggning av biblioteksverksamheten ur ett jämställdhetsperspektiv Sammanfattning Kalmar kommuns mål är att ha en jämställdhetssäkrad verksamhet och service för invånarna.

Läs mer

Processtöd jämställdhetsintegrering

Processtöd jämställdhetsintegrering Processtöd jämställdhetsintegrering i nationella och regionala Socialfondsprojekt Anna-Elvira Cederholm Före ansökan (ide -fas) Förberedelser Mobilisering Genomförande o avslutande Efter projektet Tillgängligt

Läs mer

Processkartläggning. Trappsteg 5 6. Jäm Stöd

Processkartläggning. Trappsteg 5 6. Jäm Stöd Processkartläggning Trappsteg 5 6 Jäm Stöd Metod för jämställdhetsintegrering JämStöd är en statlig utredning som på regeringens uppdrag jobbat med att informera om och utveckla metoder och modeller för

Läs mer

JämKART jämställdhetskartläggning

JämKART jämställdhetskartläggning JämKART jämställdhetskartläggning Trappsteg 4 Jäm Stöd Metod för jämställdhetsintegrering JämStöd är en statlig utredning som på regeringens uppdrag jobbat med att informera om och utveckla metoder och

Läs mer

Jämställdhetsintegrering av styrdokument

Jämställdhetsintegrering av styrdokument Jämställdhetsintegrering av styrdokument Jämställdhetsintegrering förbättrar verksamheters resultat Jämställdhetsintegrering är en strategi för jämställdhetsarbete som syftar till att förbättra verksamheters

Läs mer

Så jämställdhetsintegreras genomförandet av Norrbottens folkhälsostrategi - för att förbättra jämställdheten i Norrbotten!

Så jämställdhetsintegreras genomförandet av Norrbottens folkhälsostrategi - för att förbättra jämställdheten i Norrbotten! Linda Moestam Folkhälsocentrum, Region Norrbotten 13 juni 2018 Så jämställdhetsintegreras genomförandet av Norrbottens folkhälsostrategi - för att förbättra jämställdheten i Norrbotten! Vad handlar det

Läs mer

Mål och handlingsplan för jämställdhetsintegrering

Mål och handlingsplan för jämställdhetsintegrering Handläggare Datum Katarina Johansson Storm 2010-03-01 0480-45 06 27 Mål och handlingsplan för jämställdhetsintegrering Kultur- och fritidsförvaltningen Kalmar kommun 2010-2012 Version 2010 Administrativa

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering Kommunstyrelsens Förvaltning 1 (8) HANDLÄGGARE Karolina Nordh 08-535 303 93 karolina.nordh@huddinge.se för jämställdhetsintegrering Huddinge kommun 2008-2010 POSTADRESS Huddinge kommun Kommunstyrelsens

Läs mer

Jämställdhetsintegrering

Jämställdhetsintegrering Jämställdhetsintegrering Illustration: Nina Hemmingsson ESF Jämt ESF Jämt är ett av de processtöd som finns knutna till socialfonden ESF Jämt tillhandahåller kostnadsfritt stöd till potentiella och beviljade

Läs mer

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Program för jämställdhetsintegrering. i Borås Stad

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Program för jämställdhetsintegrering. i Borås Stad Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Program för jämställdhetsintegrering i Borås Stad Borås Stads styrdokument Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program verksamheter

Läs mer

Mikael Almén, Nationella sekretariatet för genusforskning

Mikael Almén, Nationella sekretariatet för genusforskning Mikael Almén, Nationella sekretariatet för genusforskning Foto: Mikael Almén Kön Könsidentitet eller könsuttryck Etnisk tillhörighet Religion eller annan trosuppfattning Funktionalitet Sexualitet Ålder

Läs mer

Basutbildning i jämställdhetsintegrering 28 oktober

Basutbildning i jämställdhetsintegrering 28 oktober Basutbildning i jämställdhetsintegrering 28 oktober Processtöd jämställdhetsintegrering ESF Jämt * Är ett av de processtöd som finns knutna till Europeiska socialfonden * Tillhandahåller kostnadsfritt

Läs mer

En jämställdhetsanalys behöver inte vara lång och krånglig. Med några få rader kan man som regel svara på de frågor som ställs i checklistan.

En jämställdhetsanalys behöver inte vara lång och krånglig. Med några få rader kan man som regel svara på de frågor som ställs i checklistan. Checklista för jämställda beslut. Ett jämställdhetsperspektiv ska integreras i alla verksamhetsområden och i alla led av beslutsfattande, planering och utförande av verksamheter. Konkret innebär det att

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering. i Hägersten- Liljeholmens stadsdelsförvaltning stockholm.se

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering. i Hägersten- Liljeholmens stadsdelsförvaltning stockholm.se Handlingsplan för jämställdhetsintegrering i Hägersten- Liljeholmens 2016-2018 stockholm.se Handlingsplan för jämställdhetsarbete 2016-2018 3 (9) Innehåll Kommunfullmäktiges mål... 4 Nämndmål... 4 Syftet

Läs mer

Program för ett jämställt Stockholm

Program för ett jämställt Stockholm Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-08-16 Handläggare Anna Rinder von Beckerath Telefon: 08-508 43 114 Till Socialnämnden 2017-09-19 Program

Läs mer

Leda och styra för hållbar jämställdhet

Leda och styra för hållbar jämställdhet Leda och styra för hållbar jämställdhet Ljusdal 25 26 januari 2018 Birgitta Andersson & Pernilla Lovén Inför dag tre i höst, förslag till upplägg på presentation Introduktion det här var kvalitetsbristen

Läs mer

Checklista för planering och organisering av utvecklingsarbetet MUMS

Checklista för planering och organisering av utvecklingsarbetet MUMS Checklista för planering och organisering av utvecklingsarbetet MUMS Trappsteg 3 Jäm Stöd Metod för jämställdhetsintegrering JämStöd är en statlig utredning som på regeringens uppdrag jobbat med att informera

Läs mer

Ett jämt Västernorrland

Ett jämt Västernorrland Västernorrlands Jämställdshetsmål 2008-2010 Ett jämt Västernorrland Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sitt eget liv Västernorrland arbetar för ett jämställt län Jämställdhet mellan

Läs mer

Intern strategi för jämställdhetsintegrering. Länsstyrelsen i Norrbottens län

Intern strategi för jämställdhetsintegrering. Länsstyrelsen i Norrbottens län Intern strategi för jämställdhetsintegrering Länsstyrelsen i Norrbottens län Titel: Författare: Omslagsbild: Kontaktperson: Intern strategi för jämställdhetsintegrering. Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Läs mer

Checklista för jämställdhetsanalys. Utbildning för förtroendevalda och handläggare i kommuner och landsting

Checklista för jämställdhetsanalys. Utbildning för förtroendevalda och handläggare i kommuner och landsting Checklista för jämställdhetsanalys Utbildning för förtroendevalda och handläggare i kommuner och landsting Utbildningens upplägg - Utbildningens syfte - Vilka är vi och vad vill vi? - Vad är jämställdhetsintegrering?

Läs mer

10 februari Jämställdhetsarbetet Kalmar kommun

10 februari Jämställdhetsarbetet Kalmar kommun 10 februari 2016 Jämställdhetsarbetet Kalmar kommun Beslut Tillbakablick Jämställdhetsintegrering angavs som huvudsaklig strategi för kommunens jämställdhetsarbetet i programmet som antogs av KF 2003 Programmet

Läs mer

CEMR Jämställdhetsdeklaration Handlingsplan för implementering 2014-2016

CEMR Jämställdhetsdeklaration Handlingsplan för implementering 2014-2016 CEMR Jämställdhetsdeklaration Handlingsplan för implementering 2014-2016 Beslut Kommunfullmäktige beslutade vid sammanträdet 2014-06-16 att anta följande handlingsplan för implementering av CEMR Jämställdhetsdeklaration

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för jämställdhet Program för jämställdhet 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

Program för ett jämställt Stockholm

Program för ett jämställt Stockholm Stadsledningskontoret Kansliet för mänskliga rättigheter Tjänsteutlåtande Dnr 434-21/2017 Sida 1 (6) 2017-06-16 Handläggare Jennifer Bolin Telefon: 08-508 29 451 Till Kommunstyrelsen Stadsledningskontorets

Läs mer

Workshop om mål och mätning. Mikael Almén

Workshop om mål och mätning. Mikael Almén Workshop om mål och mätning Mikael Almén Framgångsrik jämställdhetsintegrering 1. Politiskt ansvarstagande 2. Prioritering och tillräckliga resurser 3. Tydlig styrning och tydliga krav 4. Tydliga uppföljningsbara

Läs mer

Plan för jämställdhet. för Eskilstuna kommun

Plan för jämställdhet. för Eskilstuna kommun Plan för jämställdhet för Eskilstuna kommun 2018-2024 Beslutad av kommunfullmäktige 27 september 2018 Plan för jämställdhet, kortversion Det här är en kortversion av Eskilstuna kommuns plan för jämställdhet.

Läs mer

0. Grundkurs i jämställdhetsintegrering. Ulrika Eklund, jämställdhetsexpert och konsult Katarina Olsson, jämställdhetsexpert och konsult

0. Grundkurs i jämställdhetsintegrering. Ulrika Eklund, jämställdhetsexpert och konsult Katarina Olsson, jämställdhetsexpert och konsult 0. Grundkurs i jämställdhetsintegrering Ulrika Eklund, jämställdhetsexpert och konsult Katarina Olsson, jämställdhetsexpert och konsult Katarina Olsson och Ulrika Eklund Jämställdhet / Jämlikhet Prata

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet utifrån den europeiska deklarationen om jämställdhet mellan kvinnor och män

Handlingsplan för jämställdhet utifrån den europeiska deklarationen om jämställdhet mellan kvinnor och män 1 (10) Kommunledningen Ulrika Lundgren Kvalitetscontroller 0302-521815 ulrika.lundgren@lerum.se Handlingsplan för jämställdhet utifrån den europeiska deklarationen om jämställdhet mellan kvinnor och män

Läs mer

Jämställdhetsintegrering vid SLU

Jämställdhetsintegrering vid SLU #slu40 Jämställdhetsintegrering vid SLU SLU ska verka för att nå de jämställdhetspolitiska målen med jämställdhetsintegrering som metod Jämställdhetspolitikens inriktning Regeringens jämställdhetspolitik

Läs mer

JÄMSTÄLLDHET OCH GENUS

JÄMSTÄLLDHET OCH GENUS JÄMSTÄLLDHET OCH GENUS Sara Lhådö Jämlikhet handlar om alla människors lika värde, lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett ålder, kön, funktionsgrad, könsidentitet, etnisk tillhörighet,

Läs mer

Leka jämt. en del av hållbar utveckling

Leka jämt. en del av hållbar utveckling Leka jämt JÄMSTÄLLDHET en del av hållbar utveckling Kvinnor och mäns makt och inflytande på Gotland Är det sant eller falskt att kvinnor och män på Gotland har samma möjlighet till makt och inflytande

Läs mer

Jämställdhetsintegrering: ESVs nya uppdrag. Seminarium

Jämställdhetsintegrering: ESVs nya uppdrag. Seminarium Jämställdhetsintegrering: ESVs nya uppdrag Seminarium 2017-01-25 Dagens agenda Introduktionsrunda Bakgrund kort beskrivning Hur arbetet är organiserat i staten Vad vet vi om ojämställdhet? ESVs uppdrag

Läs mer

Ett jämställt KTH Jämställdhetsintegrering KTH

Ett jämställt KTH Jämställdhetsintegrering KTH KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Ett jämställt KTH Jämställdhetsintegrering KTH Anna Wahl, Vicerektor för jämställdhet och värdegrund Ett jämställt och jämlikt KTH Regeringsuppdrag om jämställdhetsintegrering

Läs mer

Makt, mål och myndighet feministisk politik för en jämställd framtid

Makt, mål och myndighet feministisk politik för en jämställd framtid Makt, mål och myndighet feministisk politik för en jämställd framtid Svensk jämställdhetspolitik Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Jämställdhet är en fråga om rättvisa

Läs mer

Strategi för ett jämställt Botkyrka

Strategi för ett jämställt Botkyrka 1[1] Strategi för ett jämställt Botkyrka Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Telefon vxl 08-530 610 00 Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 Fax 08-530 616 66 Webb www.botkyrka.se

Läs mer

JämStöds Praktika. Metodbok för jämställdhetsintegrering SOU 2007:15

JämStöds Praktika. Metodbok för jämställdhetsintegrering SOU 2007:15 JämStöds Praktika Metodbok för jämställdhetsintegrering SOU 2007:15 JämStöds Praktika Metodbok för jämställdhetsintegrering Metodbok från JämStöd Utredningen om stöd för jämställdhetsintegrering i staten

Läs mer

Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv.

Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Bilaga Jämställdhetspolitikens mål Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Delmål 1 Delmål 2 Delmål 3 En jämn fördelning av makt och inflytande Kvinnor och män ska ha samma

Läs mer

Här presenteras resultatet av väggtidningarna som

Här presenteras resultatet av väggtidningarna som TÄNK OM OCH GÖR DET JÄMT en dag om jämställdhet 11 oktober 2006 Här presenteras resultatet av väggtidningarna som arbetades fram vid grupparbetet under konferensen om jämställdhet 11 oktober på Borgen.

Läs mer

Jämställdhetsutbildning inklusive certifiering

Jämställdhetsutbildning inklusive certifiering Jämställdhetsutbildning inklusive certifiering 8 november 2012 Lena Aune JÄMLIKHET - JÄMSTÄLLDHET Jämlikhet avser alla människors lika värde, dvs rättvisa förhållanden mellan alla individer och grupper

Läs mer

Basutbildning i jämställdhet och jämställdhetsintegrering. Ett material från:

Basutbildning i jämställdhet och jämställdhetsintegrering. Ett material från: Basutbildning i jämställdhet och jämställdhetsintegrering Ett material från: Sveriges jämställdhetspolitik 1972 eget politikområde 1994 maktperspektiv Foto: COLOURBOX 2006 jämställdhetspolitiska mål Vad

Läs mer

Jämställdhetsintegrering av styrdokument

Jämställdhetsintegrering av styrdokument Jämställdhetsintegrering av styrdokument Jämställdhetsintegrering förbättrar verksamheters resultat Jämställdhetsintegrering är en strategi för jämställdhetsarbete som syftar till att förbättra verksamheters

Läs mer

Yttrande över betänkandet Mål och myndighet - en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken, SOU 2015:86

Yttrande över betänkandet Mål och myndighet - en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken, SOU 2015:86 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ann-Sofie Lagercrantz 2016-01-25 KS 2015/0973 50163 Kommunstyrelsen Yttrande över betänkandet Mål och myndighet - en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken,

Läs mer

Jämställdhet Mål och verklighet. Lena Bernhardtz

Jämställdhet Mål och verklighet. Lena Bernhardtz Jämställdhet Mål och verklighet Lena Bernhardtz Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv Jämn fördelning av makt och inflytande Kvinnor och män ska ha samma rätt och möjlighet

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering 2005-2009

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering 2005-2009 Handlingsplan för jämställdhetsintegrering 2005-2009 Version 2007 Dnr 8003914-04 Inledning Arbetet med Handlingsplan för jämställdhetsintegrering kommer att innebära att Länsstyrelsen Östergötland står

Läs mer

Jämställdhetsintegrering. 30 januari 2019 Forum Jämställdhet Marie Trollvik och Katarina Olsson

Jämställdhetsintegrering. 30 januari 2019 Forum Jämställdhet Marie Trollvik och Katarina Olsson Jämställdhetsintegrering 30 januari 2019 Forum Jämställdhet Marie Trollvik och Katarina Olsson Jämställdhet / Jämlikhet Prata med din granne. Vad betyder orden? Jämställdhet / Jämlikhet Jämställdhet handlar

Läs mer

Sveriges jämställdhetspolitik

Sveriges jämställdhetspolitik Sveriges jämställdhetspolitik 1972 eget politikområde 1994 maktperspektiv 2006 jämställdhetspolitiska mål Viktiga årtal 1863 Ogift kvinna blir myndig vid 25 års ålder 1864 Mannen förlorar lagstadgad rätt

Läs mer

Regionförbundet Östsams handlingsplan för jämställdhetsintegrering

Regionförbundet Östsams handlingsplan för jämställdhetsintegrering Handlingsplan för jämställdhetsintegrering 2007-2010 Handlingsplan för jämställdhetsintegrering 1(9) Regionförbundet Östsams handlingsplan för jämställdhetsintegrering 2007-2010 Regionförbundet Östsams

Läs mer

Program för ett jämställt Stockholm

Program för ett jämställt Stockholm Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-04 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-09-21 Svar på remiss

Läs mer

Verksamhetsplan. för jämställdhet. Diarienummer: Ks2015/0392.192. Gäller från: 2016-01-01. Fastställd av: Kommunstyrelsen, 2016-01-12 18

Verksamhetsplan. för jämställdhet. Diarienummer: Ks2015/0392.192. Gäller från: 2016-01-01. Fastställd av: Kommunstyrelsen, 2016-01-12 18 Diarienummer: Ks2015/0392.192 Verksamhetsplan för jämställdhet Gäller från: 2016-01-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Kommunstyrelsen, 2016-01-12 18 Utarbetad av: Jämställdhetsstrategerna Revideras

Läs mer

Strategi för jämställdhetsintegrering Länsstyrelsen Skåne 2014-2016

Strategi för jämställdhetsintegrering Länsstyrelsen Skåne 2014-2016 Strategi för jämställdhetsintegrering Länsstyrelsen Skåne 2014-2016 Titel: Utgiven av: Författare: Beställning: Copyright: Jämställdhetsstrategi för Länsstyrelsen Skåne Länsstyrelsen i Skåne län Sara Lhådö

Läs mer

FÖR JÄMSTÄLLDHETSINTEGRERING VID LÄNSSTYRELSEN I KRONOBERGS LÄN

FÖR JÄMSTÄLLDHETSINTEGRERING VID LÄNSSTYRELSEN I KRONOBERGS LÄN FÖR JÄMSTÄLLDHETSINTEGRERING VID LÄNSSTYRELSEN I KRONOBERGS LÄN JÄMSTÄLLDHETSINTEGRERING VID LÄNSSTYRELSEN I KRONOBERGS LÄN, 2014-2016 BAKGRUND Länsstyrelsen har sedan 1994 ett uppdrag att bidra till att

Läs mer

Söderhamns kommuns jämställdhetsstrategi

Söderhamns kommuns jämställdhetsstrategi Söderhamns kommuns jämställdhetsstrategi 2014-2019 Innehåll Inledning... 3 Regeringens jämställdhetsmål... 3 Länsgemensam jämställdhetsstrategi för Gävleborgs län... 3 CEMR-deklarationen... 3 Nulägesanalys...

Läs mer

Att arbeta praktiskt Varför ökad jämställdhet? Ökad internationell konkurrens Ökad lönsamhet Förbättrad möjlighet att möta kundens behov Politiska krav Värdegrund Mångsidig kompetens Ökad konkurrens om

Läs mer

Jämställdhetsintegrerad budget

Jämställdhetsintegrerad budget Jämställdhetsintegrerad budget Lerums kommun 17 okt 2013 Anna Klerby, nationalekonom Marie Trollvik, programchef, SKL HåJ en bra bit av Sverige 1 Särskilt ansvar unika möjligheter - Genom sin närhet till

Läs mer

Jämställdhetsperspektiv inom ekonomiskt bistånd

Jämställdhetsperspektiv inom ekonomiskt bistånd Jämställdhetsperspektiv inom ekonomiskt bistånd Anette Agenmark och Samira Aqil 2019-01-31 Uppdrag från regeringen Kartlägga och analysera jämställdhetsperspektivet inom verksamheter med ekonomiskt bistånd

Läs mer

På spaning efter jämställdheten

På spaning efter jämställdheten På spaning efter jämställdheten Handlingsplan 2011 2015 Kortversion Förord Eskilstuna ska bli en av landets mest jämställda kommuner som ort, verksamhet och arbetsgivare. Eskilstuna kommun ska vara ett

Läs mer

JämKAS Plus. Trappsteg 5 6. Jäm Stöd

JämKAS Plus. Trappsteg 5 6. Jäm Stöd JämKAS Plus Trappsteg 5 6 Jäm Stöd Metod för jämställdhetsintegrering JämStöd är en statlig utredning som på regeringens uppdrag jobbat med att informera om och utveckla metoder och modeller för hur man

Läs mer

Jämställdhetsintegrerad verksamhet. Regional utveckling med jämställdhetsperspektiv 25 maj-10

Jämställdhetsintegrerad verksamhet. Regional utveckling med jämställdhetsperspektiv 25 maj-10 Jämställdhetsintegrerad verksamhet 5.1 Den gemensamma värdegrunden Regeringens förslag: Statens stöd till folkbildningen skall bidra till att grundläggande demokratiska värden som alla människors lika

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering på Läkemedelsverket

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering på Läkemedelsverket Handlingsplan för jämställdhetsintegrering på Läkemedelsverket Rapport från Läkemedelsverket Dnr: 1.1 2016 005862 Datum: 2016-10-31 Förord Läkemedelsverket har genom regleringsbrevet för 2016 fått i uppdrag

Läs mer

Sammanställning av diskussioner kring filmen Spelar kön någon roll?

Sammanställning av diskussioner kring filmen Spelar kön någon roll? Slutrapport 2015-03-04 Sammanställning av diskussioner kring filmen Spelar kön någon roll? Inledning Kommunstyrelsen i Skellefteå kommun har beslutat att jämställdhetsfrågorna ska integreras i all verksamhet

Läs mer

Utvecklingsplan för jämställdhetsintegrering

Utvecklingsplan för jämställdhetsintegrering Utvecklingsplan för jämställdhetsintegrering Kalmar kommun 2009-2010 Jämställdhet i Kalmar kommun Utvecklingsenheten Kommunledningskontoret Adress Box 611, 391 26 Kalmar Besök Södra Långgatan 39 Tel 0480-45

Läs mer

Strategi. Länsstyrelsens arbete med Jämställdhetsintegrering i Södermanlands län

Strategi. Länsstyrelsens arbete med Jämställdhetsintegrering i Södermanlands län Strategi Länsstyrelsens arbete med Jämställdhetsintegrering i Södermanlands län 2014-2016 Titel: Strategi - Länsstyrelsens arbete med jämställdhetsintegrering i Södermanlands län 2014-2016 Utgiven av:

Läs mer

Vård- och omsorgscollege 10 april 2015

Vård- och omsorgscollege 10 april 2015 Vård- och omsorgscollege 10 april 2015 Vård- och omsorgscollege i socialfonden Nationell, regional och lokal satsning kopplat till kommande Socialfondsutlysning Tre huvudinriktningar i utvecklingsarbetet

Läs mer

50/50 eller 70/30? Gender budgeting! Johanna Ek

50/50 eller 70/30? Gender budgeting! Johanna Ek 50/50 eller 70/30? Gender budgeting! Johanna Ek Film från friggeboden till huset http://www.youtube.com/watch?v=eeiovwaivga Kommunallagen, kapitel 2, 2 Kommuner och landsting skall behandla sina medlemmar

Läs mer

Basutbildning i jämställdhet och jämställdhetsintegrering

Basutbildning i jämställdhet och jämställdhetsintegrering Basutbildning i jämställdhet och jämställdhetsintegrering Sveriges jämställdhetspolitik 1972 eget politikområde 1994 maktperspektiv 2006 jämställdhetspolitiska mål Vad styr arbetet med jämställdhet? FN:s

Läs mer

Könsuppdelad statistik Helena Löf SCB

Könsuppdelad statistik Helena Löf SCB Könsuppdelad statistik 2014-04-23 Helena Löf SCB De jämställdhetspolitiska målen Målet för jämställdhetspolitiken är att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Utifrån

Läs mer

Genusperspektiv på ANDT

Genusperspektiv på ANDT Genusperspektiv på ANDT Jessika Svensson, Folkhälsomyndigheten Projektledarutbildning ANDT, Stockholm ANDT 2015-09-01 Innehåll Inte fördjupning i de enskilda sakområdena Relevansen för det förebyggande

Läs mer

JAG JÄMSTÄLLDHET, GENUS OCH MAKT KOM IHÅG ATT JÄMSTÄLLDHET ÄR EN FRÅGA OM MAKT! BKV 26 september 2016

JAG JÄMSTÄLLDHET, GENUS OCH MAKT KOM IHÅG ATT JÄMSTÄLLDHET ÄR EN FRÅGA OM MAKT! BKV 26 september 2016 JÄMSTÄLLDHET, GENUS OCH MAKT BKV 26 september 2016 Victoria C Wahlgren, fil.dr. Särskilt sakkunnig i jämställdhetsfrågor Länsstyrelsen Blekinge län KOM IHÅG ATT JÄMSTÄLLDHET ÄR EN FRÅGA OM MAKT! JAG Personligt

Läs mer

För ett jämställt Dalarna

För ett jämställt Dalarna För ett jämställt Dalarna Regional avsiktsförklaring 2014 2016 Vi vill arbeta för...... Att förändra attityder Ett viktigt steg mot ett jämställt Dalarna är att arbeta med att förändra attityder i länet,

Läs mer

SOU 2015:86 Mål och Myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken

SOU 2015:86 Mål och Myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken SOU 2015:86 Mål och Myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken Synpunkter från Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer

Läs mer

makequality bas Mål B1 Organisationen bedriver ett systematiskt förbättringsarbete för att säkerställa en jämställd verksamhet

makequality bas Mål B1 Organisationen bedriver ett systematiskt förbättringsarbete för att säkerställa en jämställd verksamhet makequality bas Mål B1 Organisationen bedriver ett systematiskt förbättringsarbete för att säkerställa en jämställd verksamhet B1.1 Organisationen bedriver ett systematiskt förbättringsarbete* för en jämställd

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet enligt CEMR (Council of European Municipalities and Regions)

Handlingsplan för jämställdhet enligt CEMR (Council of European Municipalities and Regions) Styrdokument Handlingsplan för jämställdhet enligt CEMR Övergripande inriktningsdokument Antagen av kommunfullmäktige: 2017-12-18, 209 Giltighetstid från: 2 (10) Beslutshistorik Gäller från 2018-01-01

Läs mer

Mini-seminarium 8 mars 2018

Mini-seminarium 8 mars 2018 Mini-seminarium 8 mars 2018 1978 blev 8 mars den Internationella kvinnodagen på FNs lista över högtidsdagar. Syftet är att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen och visa på

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering i Totalförsvarets rekryteringsmyndighet

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering i Totalförsvarets rekryteringsmyndighet Handlingsplan för jämställdhetsintegrering i Totalförsvarets rekryteringsmyndighet 2017 INNEHÅLL SYFTE... 3 Syfte med Totalförsvarets rekryteringsmyndighets jämställdhetsintegrering... 3 UPPDRAG JÄMSTÄLLDHETSINTEGRERING...

Läs mer

Jämställdhet i akademin. -tar-hogskolesektorn-sats--akademin-ska-blijamstalld.

Jämställdhet i akademin.  -tar-hogskolesektorn-sats--akademin-ska-blijamstalld. Jämställdhet i akademin http://www.genus.se/aktuellt/nyheter/nyheter/fulltext//nu -tar-hogskolesektorn-sats--akademin-ska-blijamstalld.cid1362910 Jämställdhet = Jämlikhet mellan män och kvinnor 60-40 Aldrig

Läs mer

Jämställdhetspolicy för Västerås stad

Jämställdhetspolicy för Västerås stad för Västerås stad Antagen av kommunfullmäktige den 5 december 2013 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen av Västerås

Läs mer

Handlingsplan för Länsstyrelsens Jämställdhetsintegrering

Handlingsplan för Länsstyrelsens Jämställdhetsintegrering Handlingsplan för Länsstyrelsens Jämställdhetsintegrering 2008-2015 www.lansstyrelsen.se/orebro Foto: Carina Remröd och Roger Lundberg, Länsstyrelsen Foto: Carina Remröd och Roger Lundberg. Publ. nr 2009:2

Läs mer

Jämställdhetsintegrering på SLU Varför, vad och hur då?

Jämställdhetsintegrering på SLU Varför, vad och hur då? Jämställdhetsintegrering på SLU Varför, vad och hur då? Ylva Eklind, Utbildningsavdelningen NJ:s lika villkorskommitté, seminarium 2018-06-04 Varför? SLU och övriga lärosäten har ett uppdrag: Att verka

Läs mer

Riktlinje. för Uppsala kommuns normkritiska arbete för ökad jämställdhet enligt CEMR

Riktlinje. för Uppsala kommuns normkritiska arbete för ökad jämställdhet enligt CEMR KOMMUNLEDNINGSKONTORET Riktlinje för Uppsala kommuns normkritiska arbete för ökad jämställdhet enligt CEMR Ett normerande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om 2017-02-08 Dokument-ID Dokumentnamn

Läs mer

Från ojämställdhet till jämställdhet. Göteborg 15 oktober 2014. Ann-Sofie Lagercrantz, Kalmar kommun

Från ojämställdhet till jämställdhet. Göteborg 15 oktober 2014. Ann-Sofie Lagercrantz, Kalmar kommun Från ojämställdhet till jämställdhet Göteborg 15 oktober 2014 Ann-Sofie Lagercrantz, Kalmar kommun Svensk jämställdhetspolitik Vad? Politik: Jämställdhetspolitiska mål Varför? Teori: Genussystemteorin

Läs mer

Mål och myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken

Mål och myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken 1(6) Socialdepartementet Ulrika Hagström +46 70 555 1220 ulrika.hagstrom@tco.se Mål och myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken SOU 2015:86 Sammanfattning av TCO:s synpunkter TCO anser

Läs mer

Projektplan - På väg mot jämställdhet i Simrishamns kommun! 20110801-20131031

Projektplan - På väg mot jämställdhet i Simrishamns kommun! 20110801-20131031 Projektplan - På väg mot jämställdhet i Simrishamns kommun! 20110801-20131031 Styrgrupp: Kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU). Anders Johnsson (M), Karl-Erik Olsson (S), Håkan Erlandsson (C), Christer

Läs mer

Vem leder hemarbetet?

Vem leder hemarbetet? Vem leder hemarbetet? Kerstin Alnebratt, föreståndare Nationella sekretariatet för genusforskning www.genus.se De jämställdhetspolitiska målen Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och

Läs mer

Plan för jämställdhetsintegrering av Mälardalens högskola

Plan för jämställdhetsintegrering av Mälardalens högskola 2017-05-12 2017/1308 1 (1) Beslutande Rektor Handläggare Marika Hämeenniemi Plan för jämställdhetsintegrering av Mälardalens högskola 2017-2018 Beslut Rektor beslutar att fastställa plan för jämställdhetsintegrering

Läs mer

Mål och myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken SOU 2015:86. Sammanfattning av de viktigaste slutsatserna i utredningen

Mål och myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken SOU 2015:86. Sammanfattning av de viktigaste slutsatserna i utredningen 1 (5) Vårt datum 2016-01-26 Ert datum 2015-11-03 Vårt Dnr: 99.15 Ert Dnr: 99.15 SACO Box 2206 103 15 Stockholm Mål och myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken SOU 2015:86 Sammanfattning

Läs mer

Mål och myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken SOU 2015:86

Mål och myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken SOU 2015:86 Mål och myndighet en effektiv styrning av jämställdhetspolitiken SOU 2015:86 Presentation av s betänkande 1 december 2015 Lenita Freidenvall Särskild utredare Cecilia Schelin Seidegård landshövding Länsstyrelsen

Läs mer

Redovisning av uppdrag om plan för ökad jämställdhetsintegrering av Skolverkets verksamhet

Redovisning av uppdrag om plan för ökad jämställdhetsintegrering av Skolverkets verksamhet Utbildningsdepartementet 1 (7) Redovisning av uppdrag om plan för ökad jämställdhetsintegrering av Skolverkets verksamhet Härmed redovisas uppdraget om framtagande av plan för jämställdhetsintegrering

Läs mer

För ett mer feministiskt parti. Handledning

För ett mer feministiskt parti. Handledning För ett mer feministiskt parti Handledning Vänsterpartiet 2013 Vänsterpartiet är ett feministiskt parti. Att vara feminist är att erkänna att det finns en könsmaktsordning och vilja avskaffa den. Att vara

Läs mer

Jämställdhetsintegrering som strategi ska bidra till att uppnå de jämställdhetspolitiska

Jämställdhetsintegrering som strategi ska bidra till att uppnå de jämställdhetspolitiska Bilaga till regeringsbeslut 2012-03-01, nr II:1 Dnr U2012/1388/JÄM Strategi för arbetet med jämställdhetsintegrering i Regeringskansliet Inledning Denna strategi anger hur arbetet med jämställdhetsintegrering

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET I GULLSPÅNGS KOMMUN

HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET I GULLSPÅNGS KOMMUN HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET I GULLSPÅNGS KOMMUN Antagen av kommunens ledningsgrupp 2017-10-17 Godkänd av kommunstyrelsen 2018-03-07 65 Dnr: KS 2014/170 Revideras senast okt 2019 Kommunledningskontoret

Läs mer

Program för ett jämställt Stockholm

Program för ett jämställt Stockholm Program för ett jämställt Stockholm stockholm.se Juni 2017 Dnr:434-21/2017 Utgivare: Stadsledningskontoret 3 (17) Innehåll Introduktion 4 Inledning 5 Programmets mål 8 1. En jämn fördelning av makt och

Läs mer

KS 93-557. Policy kring jämställdhet för Skövde kommun

KS 93-557. Policy kring jämställdhet för Skövde kommun KS 93-557 Policy kring jämställdhet för Skövde kommun Antaget av kommunfullmäktige 26 juli 1993, 54 Uppdaterad av personalavdelningen år 2005, 2008 och 2014 INNEHÅLL A. Inledning. 3 B. Jämställdhetspolicy

Läs mer

STRATEGI FÖR JÄMSTÄLLDHETSINTEGRERING ETT JÄMSTÄLLT LÄN. Strategi för jämställdhetsintegrering LÄNSSTYRELSEN UPPSALA LÄN

STRATEGI FÖR JÄMSTÄLLDHETSINTEGRERING ETT JÄMSTÄLLT LÄN. Strategi för jämställdhetsintegrering LÄNSSTYRELSEN UPPSALA LÄN ETT JÄMSTÄLLT LÄN Strategi för jämställdhetsintegrering EN RESA VI ALLA MÅSTE GÖRA TILLSAMMANS INTRO När vi talar om jämställdhet De nationella jämställdhetspolitiska målen Målet för jämställdhetspolitiken

Läs mer

Jämställd medborgarservice i praktiken Ekonomikontoret

Jämställd medborgarservice i praktiken Ekonomikontoret Jämställd medborgarservice i praktiken Ekonomikontoret Inledning I denna guide återfinns förslag och exempel på genomförande av praktiskt jämställdhetsarbete. Tanken är att denna ska användas som en hjälp

Läs mer