2008/2009. Car Navigation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2008/2009. Car Navigation"

Transkript

1 :10:19 Uhr Car Multimedia 2008 Robert Bosch AB Blaupunkt Box 1154 Isafjordsgatan Kista Tel. 46 (0) Fax 46 (0) Låt det dåna rejält i bilen: Garanterat utan plåtskador. Men med kraftfulla bastoner och kristallklara diskanter. I huvudkatalogen Car Multimedia 2008 hittar du allt Blaupunkt har att erbjuda inom det här segmentet. Hämta ditt exemplar av den nytryckta katalogen hos din Blaupunkt återförsäljare eller ladda ner den från Internet på Med reservation för slutförsäljning och tekniska ändringar CM/SMC Tryckt i Tyskland Car Navigation 2008/2009

2 2 3 Som uppfinnare av bilnavigationen utvecklar vi i ordets egentliga bemärkelse tekniker som anger riktningen. Och därför är det helt konsekvent att vi med SafeDrive ännu en gång marknadsintroducerar en innovation som kommer att revolutionera navigationen. Med videonavigationen håller du alltid ögonen på vägen. SafeDrive videonavigationen visar bilderna från en integrerad kamera i realtid på enhetens display. Pilgrafiken läggs in i videobilden och möjliggör således en särskilt säker navigering. Världsnyhet I det här systemet sammanförs olika funktioner inom sektorn förarstöd under ett och samma tak. Detta möjliggör maximal säkerhet och komfort. Och ett bärbart navigationssystem ska ju aktivt hjälpa dig att nå ditt mål säkert. SaveDrive möjliggör på så vis en oerhört användarvänlig navigering av hittills okända dimensioner. Som du förstår gör vi allt för att du både säkert och avspänt ska kunna sätta kurs på framtiden. Med säkerhets innovationer i sikte. Med den kamerabaserade vägmärkesidentifieringen utgör temporära hastighetsbegränsningar heller inget problem längre. SafeDrive är utrustad med en videobaserad vägmärkesidentifiering som registrerar hastighetsbegränsningsskyltar med en kamera och visar dessa på displayen utan fördröjning.

3 Det första navigationssystemet som går helt nya vägar. 4 5 Vägmärkesidentifiering Infotainmentmeny 700 Språkdialogsystem integrated DVB-T Nu går det att få den allra bästa navigationen, kommunikationen och underhållningen i en och samma enhet. Som absolut världsnyhet erbjuder 700 från Blaupunkt för första gången videonavigation och videobaserad vägmärkesidentifiering. Till detta används fotona från den integrerade kameran som sedan utvärderas i realtid. Med 700 har du en absolut allroundtalang vid din sida. Den här extremt mångsidiga medresenären har verkligen allt i fråga om funktioner till och med om du förväntar dig det mesta. Tack vare Internetåtkomst via WLAN eller via Bluetooth ansluten mobil och de mobila office-funktionerna kan du använda den som kontor när du är ute och åker. Dessutom kan 700 ta emot digitala marksända TV-signaler och är utrustad med en användarguide som är lika enkel som omfattande allt för att du alltid ska nå ditt mål avspänt. SafeDrive funktioner Videonavigation: optimerad ruttvägledning med visning av information om var man ska svänga på bilden med de reala begivenheterna Visar grafiskt och akustiskt hastighetsbegränsningar med kamerabaserad vägmärkesidentifiering Navigation Integrerad TMC-mottagare (Traffic Message Channel) som tar emot trafikinformation för flexibel vägledning och omdirigering vid trafikstockningar och köer (kövarning även när vägledningen inte är aktiv) Inmatning av mål med taldialogsystem Körfältsassistent (Lane Info) Installerade navigationsdata för 42 länder i Europa inklusive Ryssland Rutten kan optimeras individuellt: möjlighet att välja snabb, kort, optimal, ekonomisk eller ekologisk rutt Kartfönster: möjlighet att välja mellan videonavigation eller 2D/3D-kartvisning med automatisk zoom Ruttplanering med upp till 8 delmål Ruttplan via POI s planerade på en PC Ljussensor för situationsanpassad automatisk dag- och nattinställning av ljusstyrkan på displayen Internet Wireless LAN (WLAN) eller Bluetooth ansluten mobil för Internet Explorer, , Internettelefoni (VoIP), Internetradio och Podcast Multimedia Titta på TV tack vare integrerad DVB-T-mottagare Integrerad Bluetooth-handsfreeutrustning och ljudstreaming för trådlös överföring av externa ljudsignaler Musikspelare, bildvisare och videospelare Parlör med röstmeddelanden (på 18 språk) Integrerad 2 megapixel fotokamera Röstinspelningsenhet för inspelning av röstmeddelanden 5 spel för körpauserna (sudoku, solitaire, sokoban och 2 pussel) Mobile Office funktioner Integrerad Mobile Office Reader till Word, Excel, PowerPoint, PDF-läsare Integrerad Kalender, Räknare, Diktafon och Paint-program Mer information hittar du i tabellen på sidan 30.

4 SafeDrive funktioner Videonavigation: optimerad ruttvägledning med visning av information om var man ska svänga på bilden med de reala begivenheterna Visar grafiskt och akustiskt hastighetsbegränsningar med kamerabaserad vägmärkesidentifiering Navigation Integrerad TMC-mottagare (Traffic Message Channel) som tar emot trafikinformation för flexibel vägledning och omdirigering vid trafikstockningar och köer (kövarning även när vägledningen inte är aktiv) Inmatning av mål med taldialogsystem Körfältsassistent (Lane Info) Installerade navigationsdata för 41 länder i Europa Rutten kan optimeras individuellt: möjlighet att välja snabb, kort, optimal, ekonomisk eller ekologisk rutt Kartfönster: möjlighet att välja mellan videonavigation eller 2D/3D-kartvisning med automatisk zoom Ruttplanering med upp till 8 delmål Ruttplan via POI s planerade på en PC Ljussensor för situationsanpassad automatisk dag- och nattinställning av ljusstyrkan på displayen Internet Wireless LAN (WLAN) eller Bluetooth ansluten mobil för Internet Explorer, , Internettelefoni (VoIP), Internetradio och Podcast Multimedia Integrerad Bluetooth-handsfreeutrustning och ljudstreaming för trådlös överföring av externa ljudsignaler Musikspelare, bildvisare och videospelare Parlör med röstmeddelanden (på 18 språk) Integrerad 2 megapixel fotokamera Röstinspelningsenhet för inspelning av röstmeddelanden 5 spel för körpauserna (sudoku, solitaire, sokoban och 2 pussel) Mer information hittar du i tabellen på sidan 30. Vägmärkesidentifiering Språkdialogsystem Integrerad fotokamera 6 7 Hitta alla vägar även in på nätet tar dig alltid bekvämt till ditt mål. Även den är utrustad med den innovativa videonavigationen och en kamerabaserad vägmärkesidentifiering. Tack vare den röststyrda inmatningen av målet har du hela tiden händerna fria och kan således påverka målstyrningen utan risk under färden. Med 500 får du des- integrated sutom in hela multimediavärlden i din cockpit. Bilder, filmer och musik kan nämligen utan vidare återges med den här enheten. Full tillgång till Internet är möjligt med 500 via WLAN eller en Bluetooth ansluten mobil. Som du förstår kommer 500 alltså att hålla dig vid gott humör när du är ute och reser.

5 En enmansshow med ledarskapskvaliteter. 8 9 Bluetooth Startmeny Mediameny 300 integrated Den perfekta passageraren: Inte nog med att Travel Pilot 300 visar dig bästa vägen till målet den står också för underhållning med musik, digitala foton, videofilmer och spel. Vill du ringa ett samtal i mobilen så kopplar enhetens handsfreeutrustning dig via Bluetooth till den person du vill tala med. Något annat du kommer att gilla skarpt är den feltoleranta inmatningsfunktionen: Den har överseende med skrivfel vid inmatning av resmål! Istället för att ställa till med en massa stress, kommer systemet med förslag på orter med liknande stavning. Och för att din hjälpsamma medresenär inte ska hamna i orätta händer finns det en PIN-kod som skyddar mot otillåten användning. För när allt kommer omkring kommer du inte längre att klara dig utan den här. Navigation TMC-antenn (Traffic Message Channel) mottar trafikmeddelanden för dynamisk navigation och för att undvika köer (kövarning även när vägledningen inte är aktiv) Visar hastighetsbegränsningar med grafisk och akustisk varning Navigationsdata för 41 Västeuropeiska länder installerat för TP300 FEU, alternativt 21 länder för Version TP300 WEU Rutten kan optimeras individuellt: möjlighet att välja snabb, kort, optimal, ekonomisk eller ekologisk rutt Ruttplanering med upp till 8 delmål Ruttplan via POI s planerade på en PC Ljussensor för situationsanpassad automatisk dag- och nattinställning av ljusstyrkan på displayen Multimedia Integrerad Bluetooth-handsfreeutrustning och ljudstreaming för trådlös överföring av externa ljudsignaler Musikspelare, bildvisare och videospelare Parlör (direktöversättning till 18 språk) Röstinspelningsenhet för inspelning av röstmeddelanden 5 spel för körpauserna (sudoku, solitaire, sokoban och 2 pussel) Mer information hittar du i tabellen på sidan 30.

6 Klarar snabbt av sökningen Navigation TMC-mottagare (Traffic Message Channel) som tar emot trafikinformation för flexibel vägledning och omdirigering vid trafikstockningar och köer (kövarning även när vägledningen inte är aktiv) Visar hastighetsbegränsningar med grafisk och akustisk varning Navigationsdata över Skandinavien förinstallerat samt 21 Västeuropeiska länder medföljer på DVD Rutten kan optimeras individuellt: möjlighet att välja snabb, kort, optimal, ekonomisk eller ekologisk rutt Ruttplanering med upp till 8 delmål POI-varningar i ruttvägledningen Ljussensor för situationsanpassad automatisk dag- och nattinställning av ljusstyrkan på displayen Mer information hittar du i tabellen på sidan integrated Du kan alltid lita på 200 med integrerad Traffic Message Channel (TMC). Den tar emot trafikinformation som sedan genast integreras i beräkningen av den optimala rutten. Och det fantastiska är att 200 visar kövarningar på displayen Startmeny även om inte vägledningen är aktiverad. Dessutom varnar den dig i god tid för hastighetsbegränsningar och har till och med överseende med dina skrivfel. Med 200 i sällskap finns det kort sagt inga fler hinder i vägen för en riktigt avspänd resa.

7 Allt du vill är att ta dig från A till B? Det du kommer att imponeras av är inget annat än navigationsskickligheten i 100, som kort sagt tar dig vart du vill. Enheten kan inte bara användas till ruttberäkning, den varnar dig också både akustiskt och visuellt för hastighetsbegränsningar och kommer med alternativ om du har skrivit fel vid inmatning av namn på städer. Navigation Visar hastighetsbegränsningar med grafisk och akustisk varning Navigationsdata över Skandinavien förinstallerat Rutten kan optimeras individuellt: möjlighet att välja snabb, kort, optimal, ekonomisk eller ekologisk rutt Ruttplanering med upp till 8 delmål POI-varningar i ruttvägledningen Ljussensor för situationsanpassad automatisk dag- och nattinställning av ljusstyrkan på displayen Mer information hittar du i tabellen på sidan 30. Startmeny Full koncentration på huvudsaken: ditt resmål.

8 En äkta multitalang SoundDocking Laddningsstation, stereoanläggning, ljudmaskin för MP3- titlar, videofilmer samt TV, radio och väckarklocka allt detta har SoundDocking att bjuda på i en och samman enhet med omisskännlig design. Den är helt perfekt att komplettera nya 300, 500 och 700 med och möjliggör användning av s multimediafunktioner hemma också. Docka fast och rocka loss. Bra ljud stod högt i kurs när vi tog fram den här enheten. Basreflex konstruktionen med 3,5 -basar garanterar kraftigt ljudtryck. Och de båda diskanterna sörjer för brillians. Oavsett vilken musik du vill höra: från RDS-tunern, från en med inbyggd MP3-spelare eller över en Video-in ansluten DVD-spelare, så är allt lika enkelt. Radiofunktioner FM-tuner med integrerad RDS (lämpligt även för kabelmottagning) 5 programmerbara stationsknappar för lagring av stationsfrekvenser Automatisk och manuell stationssökning LCD-display 8-segments display Visar frekvens, RDS-namn, tid Visar källan: navigation, AUX, video, FM Visar även: larm, laddningssymbol för, mute Blå belysning Funktionsknappar Till/från-knapp (till, standby, från) Volym /-, stationssökning /-, 5 FM-stationsknappar, val av källa (FM, navigation, AUX, video), tid, larm, mute Slutsteg 2-kanals stereoslutsteg Uteffekt 2 x 5 watt RMS Separat ljudinställning för diskanter och baser Högtalare 2-vägs basreflexsystem 90 mm woofer (3.5 ) Separat 13 mm tweeter Gränssnitt Integrerad anslutningspropp till 300, 500 och 700 Audio/Video in Audio out (line out) AUX in Hörlursingång Antenningång Funktioner på IR-fjärrkontrollen Till/från, volym /- Stationssökning /- 5 FM-stationsknappar Val av källa (FM, navigation, AUX, video) Tid med larmfunktion Mute Ljudinställning (diskanter, baser) Innehållet i förpackningen SoundDocking, nätdel 100/240 V, FM-antenn, fjärrkontroll (inklusive litiumbatteri), adapter till 300 och 500/700, litiumbatteri till LCD-klocka, bruksanvisning

9 I ditt blickfång. Väskor: Flerfunktionella väskor för säker transport av dina mobila navigationssystem och tillbehör som t.ex. ett SD-kort. Med magnet- eller blixtlås Inbyggt fack för förvaring av SD-kort Kan fastsättas i bältet Passar exakt Med öppning för hörlursanslutning (endast på läderväska) Ger säkert skydd Av hög kvalitet och robusta I läder eller nylon Universell mikrobackkamera: I sådana körsituationer då man egentligen borde ha ögon i nacken kommer den universella mikrobackkameran väl till pass. I kombination med displayen på en kompatibel navigationsenhet från Blaupunkt förbättrar den sikten till att omfatta bilens bakvagn direkt inifrån cockpiten en ovärderlig hjälp när du exempelvis fick-parkerar. I färg, förstås. Monteringen av backkameran är otroligt enkel tack vare den av Blaupunkt patenterade hållaren. För det första ger den kameran optimalt skydd mot yttre påverkan och för det andra underlättar den avsevärt inställning och fixering av önskad bild när du backar. Det innebär att du alltid har bästa tänkbara sikt på skärmen till din 700 och 500. CCD-färgkamera Minsta mått (höjd 2,3 cm, bredd 2,3 cm, djup 2,0 cm) Spolsäker (klarar högtryck enligt IP69) Bred visningsvinkel, 138 Temperaturbeständig mellan -30 och 80 God nattsikt Säkrad mot nätspänningsvariationer i fordonet Kan anslutas till skärmar, PND osv. med NTSC-videoingång, 4-polig 3,5 mm minipropp Förpackningsinnehåll: kamera, spänningsomvandlare, anslutningskablar (2 m och 8 m), 2 fästskruvar Tillvalt monteringsfäste, finns att köpa separat (ordernr: ) Travelbag: Optimalt transportskydd för de mobila navigationssystemen från Blaupunkt. Ett praktiskt förvaringssystem för de gånger då du inte behöver din mobila navigationsenhet. Finns till 700, 500, 300, 200 och

10 Den perfekta placeringen. 1-DIN hållare för mobil navigationsenhet Monteringen kan knappast vara enklare. I den här nedsänk-, vrid- och svängbara hållaren sitter din navigeringsenhet alldeles förträffligt. Den passar nämligen perfekt i ett 1-DIN-fack i mittkonsolen. Något som är unikt och gör monteringen särskilt enkel. Och ändå har du tillräckligt med förvaringsutrymme över till sådana tillbehör som en hårddisk eller en USB-sticka. Därtill finns det en extra adapter till att fästa andra mobila enheter som exempelvis musikspelare och mobiltelefoner i samt en spärrmekanism för låsning i olika visningsvinklar. Bättre går det knappast att utnyttja den plats du har till förfogande Car Integration Kit En sak är säker och det är att din navigationsenhet ska placeras tryggt. I mer än ett avseende: Våra hållare möjliggör alltid optimal sikt, är lätthanterliga men befinner sig ändå säkert utanför riskområdet om det skulle inträffa en olycka. För bästa möjliga stöldskydd erbjuder vi också lösningar som kan integreras så gott som osynligt på olika ställen i instrumentbrädan. En annan fördel med hållarna är att det går smidigt att dölja alla el- och signalkablar med dem. Fastsättningssystemen från Blaupunkt helt enkelt det bästa du kan komplettera din navigationsenhet med. Hållaren som bara försvinner! Man bör aldrig låta en mobil navigationsenhet sitta kvar i en parkerad bil. Naturligtvis är det ännu bättre om hållaren är näst intill osynlig den också. Därför har vi utvecklat ett hållarsystem som kan sänkas ned komplett i instrumentbrädan och som har försetts med en mekanism som gör att det kan öppnas genom beröring. En kort diameter och ett litet monteringsdjup gör det möjligt: Du kan placera hållaren optimalt och lätt integrera den i redan befintliga förvaringsutrymmen. Och tack vare svängoch lutningsvinkeln på vardera 30 är en ergonomisk positionering av enheten heller inget problem. Vi rekommenderar att låta din bilhandlare eller ett installationsproffs installera hållaren.

11 20 21 Hållare till ventilationsgallret: I den här Hållare till instrumentbrädan: Stabil hållaren sitter våra mobila navigationssystem perfekt i bilen. Hållaren placeras brädan. Enkel montering. Mindre vibrati- hållare för positionering på instrument- säkert på ventilationsgallret direkt i förarens oner. Finns till 700, synfält. Finns till 700, 500, 300, 200 och 500, 300, 200 och VAN-hållare: Hållare med sugkopp och förlängd fästarm, i synnerhet till vanar och suvar. Längden på fästarmen kan ställas in efter behov, vilket underlät-tar optimal hantering och placering i förarens synfält. Finns till 700, 500, 300, 200 och 100. Kit till andrabil: Vill du använda din mobila navigation i olika bilar? Det är inga problem med kitet till andrabilen! Detta går snabbt och enkelt att fästa i framrutan på alla bilar med hjälp av den ledade hållaren med sugkopp. Levereras inklusive laddkabel till 12 V-uttaget för strömförsörjning och laddning av apparaten under färd. Förpackningen innehåller också en trådantenn som stödjer TMC-signalen för dynamisk navigation. Finns till 700, 500, 300, 200 och 100. Smart Cable: Kabel för anslutning till en Blaupunkt bilstereo, till fabriksmonterade bilstereoapparater och apparater från andra tillverkare. Är till för strömförsörjning och samtidig laddning av den mobila navigationsenheten. Och även för att spela upp körrekommendationer och MP3/WMA-musik från MMC/SC-kort via högtalarna i bilen. Finns till 700 och 500. USB-kabel: Kabel till att ansluta till en dator med. Med den kan du när som helst ladda ner de programvaruuppgraderingar som finns på Finns till 200 och 100. IR-fjärrkontroller: Fjärrkontrollen RC 09 till navigationssystemet EX-V. Stödjer dessutom radiofunktionerna i din Blaupunkt bilstereo. Till navigationssystemen Rome NAV 56E och Amsterdam NAV 35E används IR-fjärrkontrollen RC 10. Blaupunkts fjärrkontroller för mer komfort och säkerhet under bilkörning. Nätdel 110 / 230 V: Till att ladda batteriet till din mobila navigationsenhet hemma, på hotellrummet eller i stugan. Var som helst i Europa. Adaptrarna du behöver finns med i förpackningen. Finns till 200 och 100.

12 22 23 Sändning pågår för fullt. NAV-Phone-Shark A-NP T 02-M: Den trendiga antennen förbinder två ideala funktioner (Navigation och Mobiltelefoni inkl. UMTS) och Design. Genom montering på taket är bästa mottagning garanterat. Attraktiv och modern Shark-design Överlägsen mottagning NAV-Phone-Shark för GSM 900/1800/ UMTS/GPS Utbytbar blå eller svart idot ingår i förpackningen Shark-Line antenner: Den moderna antennserien i attraktiv och individuell shark-design kan utöver radiofrekvenser t.o.m. ta emot TV- och GPS-signaler samtidigt. Shark-Line är snabbt monterad på taket där den alltid ger överlägsen mottagning. Aktiv antenn Optimal mottagningsförmåga Kan användas till alla fordon TV:n och navigeringen kan användas samtidigt på 2 olika skärmar Uppvärderar din bil utseendemässigt Kan användas till mobila och stationära navigationsenheter (t.ex. till 700) Finns för: AM/FM, DVB-T och GPS Digital TV A-T G 01-E: Missa aldrig mer ditt älsklingsprogram eller en spännande sportsändning. Med TV-antennen Digital TV A-T G 01-E för mottagning av DVB-T och analog TV är du alltid med live. För mottagning med god bildkvalitet, även i höga farter För digital (DVB-T) och analog mottagning Enkel klistermontering Passar alla TV-tuners med F-kontakt (Koaxial kontakt) Universellt inbyggningsbar med 5 meters kabellängd GPS-antenn A-N 01-EM: För signaler från rymden. Extraantennen för optimal GPS-mottagning i bilar med belagda rutor. Enkel installation med klister, skruv- eller magnetfäste. Finns till Travel Pilot 700, 500, 300 och 200.

13 Europe Våra fast installerade alternativ. EX-V Map EX-V har överskådliga skärmmenyer och tar dig både snabbt och med stor exakthet dit du ska. Lätt hantering och hög komfort är inget som står i strid med vartannat vi kräver bådadera. Något som Travel Pilot EX-V uppfyller med god marginal det finns knappast något dvd-baserat navigationssystem som är lika attraktivt utrustat. Med digital Europakarta, med extremt snabb ruttberäkning, med information om hur du kringgår bilköer (tillval), med akustisk varning för trafikstockningar med andra ord: highend-navigation. Exakt ruttvägledning baserad på GPS, speedometersignal och gyroskop pålitlig ruttvägledning även utan GPS-signal, t.ex. i en tunnel, ett skogsområde osv. Oavbruten, gränsöverskridande navigation i 25 europeiska länder Personligt val av snabb, kort eller optimal rutt Tillvald TMC-mottagare för dynamisk navigation och omdirigering vid trafikstockningar och köer (TMC för kövarning även när vägledningen inte är aktiv) Feltolerant inmatning av namn på städer Grafisk och akustisk varning vid hastighetsbegränsningar kan ställas in i menyn Navigation till exakt rätt husnummer, inmatning av mål även via postnummer Navigation med flera delmål möjlig IR-fjärrkontroll

14 26 27 Rome Europe NAV 56E Europe Navigation integrated Amsterdam NAV 35E integrated Rome Europe NAV 56E är den perfekta kombinationen av ett navigationssystem med hög prestanda och en high-end-bilstereo. För alla med höga förväntningar: Exakta köranvisningar via bilens högtalare i önskad volym. En korridorfunktion som till och med beräknar extremt långa rutter fullt ut, vilket innebär att det även går att spela CD-skivor och MP3/WMA*-filer under själva navigationen. Därtill kommer den komfortabla möjligheten att navigera dynamiskt, dvs. att kringgå bilköer med hjälp av en flexibel anpassning av sträckan. Allt för att resan ska bli mer avspänd ända fram till målet. Ännu en fördel är att det går både snabbt och enkelt att montera in enheten själv. Dags för alla som ställer högsta krav både på navigationssystemet, bilstereon och ljudprestandan att spetsa öronen. TFT-färgdisplay med permanent kartvisning Navigering i hela Europa med 10 detaljerade navigations-cd-rom-skivor Programmerbar hastighetsprofil för exakt ankomsttid Optimal ruttvägledning: optimal rutt konfigurerbar Integrerad TMC-mottagare för dynamisk navigation och omdirigering vid trafikstockningar och köer (TMC för kövarning även när vägledningen inte är aktiv) Snabb inmatning av mål via postnummer, målstyrning till exakt rätt husnummer Förstklassig radiomottagning (DigiCeiver-teknik) Enkel installation: navigation även utan speedometeranslutning (valbar tillkoppling) Bilstereo hifi-ljudfunktioner ipod-ready: anslutning av ipod med tillvalt interface Bluetooth-Ready: MP3-ljudstreaming från en mobiltelefon med Bluetooth till bilstereon och möjlighet till handsfreesamtal via bilstereon med tillvalt interface För att du ska ta dig enkelt och säkert från A till B har vi packat in alla våra kunskaper från A till Ö i Travel Pilot Amsterdam NAV 35E. Välj mellan den kortaste och den snabbaste rutten eller kombinera dessa i en optimal rutt. Via TMC får du aktuell trafikinformation som systemet omgående tar med i ruttberäkningen. Speedometeranslutningen (valbar tillkoppling) ökar precisionen ännu mer. Ställer du lika höga krav på precision som på design så är det här helt rätt för dig. Enkel installation: navigation även utan speedometeranslutning (valbar tillkoppling) Lyssna på MP3/WMA* eller en ljud-cd medan du navigerar tack vare korridorfunktion Optimal ruttvägledning: optimal rutt konfigurerbar Inbyggd TMC-mottagare för dynamisk navigation och omdirigering vid trafikstockningar och köer (TMC för kövarning även utan aktiv vägledning) Snabb inmatning av mål via postnummer, målstyrning till exakt rätt husnummer Bilstereoanläggning med ljudfunktioner över genomsnittet ipod-ready: anslutningsmöjlighet för ipod-interface Bluetooth-Ready: MP3-ljudstreaming från en mobiltelefon med Bluetooth till bilstereon och möjlighet till handsfreesamtal via bilstereon med tillvalt interface *utan DRM (Digital Rights Management) *utan DRM (Digital Rights Management)

15 Teknik Korridorfunktion: Sparar alla relevanta data längs med inmatad DVB-T: DVB-T mobil Digital TV. MP3: Filformat för lagring av ljudsignaler. 4,3 tum: 10,9 cm display med pekskärm. färdväg (korridor). Det går att navigera dynamiskt i en korridor i hela Europa och samtidigt lyssna på musik från en CD-skiva. Voice Control: Röststyrning för inmatning av mål i det tysktalande området, Storbritannien, Frankrike, Italien och Spanien. integrated TMC integrerad: Integrerad TMC-mottagare för dynamisk vägledning där aktuella trafikmeddelanden integreras. 3,5 tum: 8,9 cm display med pekskärm. Flera destinationer: Navigation med flera delmål kan göras. WLAN: Internet via WLAN. TMC (tillval): Anslutning av en extern TMC-källa (TMC-tunerbox eller Blaupunkt radio med TMC-out) för dynamisk vägledning där aktuella trafikmeddelanden integreras. TFT: Briljant färgdisplay för optimal avläsning och detaljerad kartvisning. Optimal rutt: Helt perfekt när du är ute och kör. En kombination av snabbaste och kortaste sträckan mellan den långa, snabba motorvägssträckan och den korta, långsamma mindre vägen. Bluetooth: Klar för Bluetooth via integrerat interface. Kompatibel med mobiltelefoner som har denna funktion. TMC-trafikvarning: Visar trafikstörningar och varnar för dessa för optimal vägledning/kringgående av trafikstockningar och köer. Delbar skärm: Vertikalt delbar skärm för samtidig visning av ruttkarta och riktningspilar. DVD-navigation: Navigationsdata för 27 länder i Europa och mer än en miljon adresser på en DVD-skiva. Bluetooth-Ready: Klar för Bluetooth via tillvalt interface. Kompatibel med mobiltelefoner som har denna funktion. Fartkamera varning: Varnar automatiskt för fast installerade kameraskåp ej i Tyskland, Österrike och Schweitz. Plug n Play: Kräver ingen installation det är bara att packa upp och navigera. Och det går lika snabbt att växla från en bil till en annan. Europe Map Europakarta: Oavbruten och gränsöverskridande navigation i detaljerat vägnät i Europa. ipod-ready: Anslutning av ipod via bilstereon med alternativt interface. POI download ready: Fler specialmål kan laddas ner. Easy installation: Navigationssystemet är lättinstallerat utan anslutning till speedometersignalen. Europe Navigation Europanavigation: Med 10 detaljerade navigations-cd-rom-skivor.

16 Rome Europe NAV 56E Amsterdam NAV 35E EX-V Rome Europe NAV 56E Amsterdam NAV 35E EX-V Inmatning av resmål Röststyrning Adress/husnummer/postnummer/korsning POI (namn, kategori, ort) Inmatning av resmål via karta/geografiska koordinater Feltolerant inmatning av resmål (Simbali) Antal senaste resmål i minnet Antal pers. adresser i minnet Vägledning / 20 >100 / 20 >100 / 20 >100 / 20 >100 Videonavigation Kamerabaserad vägmärkesidentifiering 1) Kartvisning i 2-D eller 3-D Kartinnehåll 42 länder i Europa 41 länder i Europa inkl. Ryssland 41 länder i Europa D/A/CH 21 länder på DVD Talade gatunamn och motorvägsnummer Talade gatu- och ortnamn Språkstöd D/F/NL/GB/DK/ D/F/NL/GB/DK/ D/F/NL/GB/ D/F/NL/GB/ N/S/FI/I/ES/P/GR/ N/S/FI/I/ES/P/GR/ DK/N/S/FI/I/ES/ DK/N/S/FI/I/ES/ TR/PL/CZ/HU/ TR/PL/CZ/HU/ P/GR 2) /TR/PL/CZ/ P/GR 2) /TR/PL/CZ/ Riktningspilar Körfältsassistent Automatisk korsningsförstoring Integrerad TMC-mottagare/TMC-antenn Varning för hastighetsbegränsningar Klar för POI-nedladdning av användaren Visar specialmål Ruttberäkning SK/SLO 2) /RUS / SK/SLO 2) /RUS / HU/SK 2) /SLO 2) / HU/SK 2) /SLO 2) / Rutten kan optimeras individuellt kort/ snabb/optimal/ekologisk/ekonomisk rutt, off road-läge Undvika motorväg/färja/vägtullar Undvika vignette (A/CH), tunnel, sträckor spärrade viss säsong // // // // Multiruttberäkning Delmål Mobilt office 3 rutter 8 3 rutter Word-, Excel-, PowerPoint- och PDF-läsare / 20 >100 D/A/CH D/F/NL/GB/ DK/N/S/FI/I/ES/ P/GR 2) /TR/PL/CZ/ HU/SK 2) /SLO 2) / // 8 Mobilt Internet Internetbrowser, e-post, Internetradio, Internettelefoni (VoIP), Podcast Anslutningar Bluetooth/WLAN Mobiltelefonhantering (uppringning, nedkoppling, telefonbok 3) ) Direktuppringning av telefonnummer i POI-lista Handsfreefunktion och ljudstreaming USB 2.0 / / / Video in/video out Infotainment PAL/SECAM/NTSC PAL/SECAM/NTSC DVB-T-mottagare Videospelare H.264/DivX/ XviD/WMV/ H.264/DivX/ XviD/WMV/ WMV, fler format Quicktime/MPEG2 Quicktime/MPEG2 med MTP 4) Audiospelare MP3, AAC, MP2, WMA 5), OGG MP3, AAC, MP2, WMA 5), OGG MP3, WMA 5), OGG Bildvisare JPG, BMP, TIF, GIF JPG, BMP, TIF, GIF JPG, BMP Spel (sudoku, solitaire, sokoban, 2 pussel) Integrerad kamera för bilder och video Parlör/Röstmeddelanden Minne Internt flash-minne SD-kortplats (SD/MMC/SDHC) Allmänt 2 megapixlar / 8 GB =< 8 GB 2 megapixlar / 8 GB =< 8 GB / 4 GB =< 8 GB 1 GB =< 8 GB 1 GB =< 8 GB Laddningsbart batteri kan bytas ut av kunden kan bytas ut av kunden kan bytas ut av kunden kan bytas ut av kunden kan bytas ut av kunden Hörlursuttag Pekskärm TFT-display Storlek (b x h x d i mm) Vikt (g) Tillbehör som medföljer Monteringsfot med sugkopp Laddkabel till 12 V-uttag Backup-DVD/Bruksanvisning USB-kabel/Nätladdare TMC-antenn Videokabel 4,3 123 x 90 x / / 4,3 123 x 90 x / / 4,3 123 x 90 x 17,5 225 / / 3,5 99 x 99 x 16,9 180 / / 3,5 99 x 99 x 16,9 175 / / Navigeringstyp Ombord-navigering Positionslokalisering Gyroskop Speedometersignal Speedometersignal (valbar tillkoppling) Automatisk inmätning av sträckan via GPS Inmatning av resmål Exakt inmatning av husnummer Automatisk teckenhanterare Specialmål Inmatning av postnummer Inmatning av resmål navigeringsläge område/karta Senaste stad Minneslista senaste städer Vägledning Röstmeddelande Talade gatu-/vägnummer Talade trafikmeddelanden Kartfönster Blandläge (karta/pil) Automatisk korsningsförstoring Riktningspilar Avståndsindikator/avstånd i meter Visar aktuell väg Visar nästa väg Återstående körsträcka Ankomsttid Målstyrning till exakt rätt husnummer Visar nästkommande POIs Ruttberäkning Snabb/kort/optimal sträcka Konfigurerbar optimal sträcka Undvika motorväg/färja/vägtullar Antal delmål Dynamisk vägledning på motorvägar och riksvägar/tmc-rutt Automatisk köhantering Målminne Resmål i målminnet Senaste resmål / 20 CZ/DK/D/UK/ES/ F/I/NL/N/P / // // Minst / 20 CZ/DK/D/UK/ES/ F/I/NL/N/P / // // / 20 D/CZ/DK/UK/USA/ E/F/I/NL/P/SK // // 10 Tillval Ca Bilstereo FM/MV/LV Codem-koncept Trafikmeddelanden (TA) Optimerad digital sändarseparation Minnesplatser Stationsnamngivning Störfiltrering AM CD Spelar audio-cd/cd-rom CD-R/RW-kompatibel DMS (skivhanteringssystem för cd-växlare) MP3/WMA 1) -spelare Spelar MP3/WMA 1) från CD-R/-RW Visar mappar Visar filnamn Bekväm MP3/WMA 1) -browsing utan avbrott Visar id3-taggar (V1) Överföringshastighet Mix/scan Bluetooth Klar för Bluetooth (via tillvalt interface) Slutsteg Digital parametrisk 5-bands equalizer Automatiskt volymreglage Källspecifik ljudinställning Preamp Out Sinuseffekt Max effekt Allmänt TMC-varning även utan aktiv vägledning Korridorfunktion Infomeny resmål Infomeny trafiksituation Visar trafikmeddelanden på kartan (symboler) Visar trafikmeddelanden som text Navigations-CD-ROM medföljer Navigations-DVD medföljer Displayteknik Ljusstyrka display (brightness) Stöldskydd Telefon Mute // DigiCeiver SHARX 30 / / / Upp till 252 Upp till 32 tecken Kbit / 4-kanals, 4 V 4 x 26 watt 4 x 50 watt TFT-färgskärm Flip release panel/kod // DigiCeiver SHARX 30 / / / Upp till 252 Upp till 32 tecken Kbit / 4-kanals, 4 V 4 x 26 watt 4 x 50 watt Segment-punktmatris Flip release panel/kod / / 1 x 2 watt 1 x 4 watt TFT-färgskärm Skärm avtagbar Miniräknare/Kalender/Diktafon // // // Stereohörlurar med mikrofon Lagra aktuell position som resmål Klar för telefon line in 1) f.n. hastighetsbegränsning 2) f.n. endast text 3) endast med stöd av telefon 4) Multimedia överföringsprotokoll 5) utan DRM (Digital Rights Management) 1) utan DRM (Digital Rights Management)

BMW CONNECTED DRIVE. ENASTÅENDE SAMVERKAN MELLAN FÖRARE, BIL OCH OMVÄRLD. In touch with your world. BMW ConnectedDrive. www.bmw.se www.bmw.

BMW CONNECTED DRIVE. ENASTÅENDE SAMVERKAN MELLAN FÖRARE, BIL OCH OMVÄRLD. In touch with your world. BMW ConnectedDrive. www.bmw.se www.bmw. BMW ConnectedDrive www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW CONNECTED DRIVE. ENASTÅENDE SAMVERKAN MELLAN FÖRARE, BIL OCH OMVÄRLD. BMW ConnectedDrive In touch with your world. BMW Vision ConnectedDrive

Läs mer

Kompass. Lagrad plats. Kartskala

Kompass. Lagrad plats. Kartskala WEB EDITION S ENSUS NAVIGATION Text och symboler på skärmen Händelse vid nästa vägledningspunkt Avstånd till nästa vägledningspunkt Namn på nästa väg/gata Inrättning (Restaurang) Planerad resvägs slutdestination

Läs mer

Manual Radio Premium Komplett manual för Scania Radio Premium

Manual Radio Premium Komplett manual för Scania Radio Premium Manual Radio Premium Komplett manual för Scania Radio Premium Manualen är nedladdad från www.scania.com/manuals 1 Knappar och reglage 1. Knapparna och : I radioläge: Automatisk sökning av radiostationer.

Läs mer

Portabel navigering 2007

Portabel navigering 2007 Portabel navigering 2007 MAP770/670 Stor 11 cm pekskärm Smal och elegant. Clarion MAP770/670 är en portabel navigeringsenhet som du kan ta med dig vart som helst. Den är endast 20 mm tjock och får plats

Läs mer

Opel Insignia Infotainment System

Opel Insignia Infotainment System Opel Insignia Infotainment System Innehåll Inledning... 4 Radio... 29 CD-spelare... 45 AUX-ingång... 51 USB-port... 53 Digital fotoram... 57 Navigation... 60 Taligenkänning... 103 Telefon... 118 Alfabetiskt

Läs mer

SIMPLY CLEVER. Navigationssystem Columbus Bruksanvisning

SIMPLY CLEVER. Navigationssystem Columbus Bruksanvisning SIMPLY CLEVER Navigationssystem Columbus Bruksanvisning Förord Du har valt en bil från ŠKODA, vilken är utrustad med ett Columbus navigationssystem (i det följande endast betecknat som radio-/navigationssystem)

Läs mer

Förpackningens innehåll

Förpackningens innehåll TomTom Via 1. Förpackningens innehåll Förpackningen s håll inne- TomTom Via inklusive Easy Click-fäste USB-kabel USB-billaddare RDS-TMC-trafikinformationsmottagare, beroende på enhet, När du ska kontrollera

Läs mer

Bilbavigeringssystem OPTIMA OWNER S MANUAL SVENSKA

Bilbavigeringssystem OPTIMA OWNER S MANUAL SVENSKA Bilbavigeringssystem OWNER S MANUAL OPTIMA Var vänlig och läs denna användarhandbok innan du sätter igång att använda apparaten och behåll den för framtida användning. SVENSKA Innehållsförteckning Allmän

Läs mer

Mobile Navigation TravelPilot Lucca TravelPilot Lucca MP3. Bruks- och monteringsanvisning

Mobile Navigation TravelPilot Lucca TravelPilot Lucca MP3. Bruks- och monteringsanvisning Mobile Navigation TravelPilot Lucca TravelPilot Lucca MP3 Bruks- och monteringsanvisning Översikt över enheten Översikt över enheten 1 2 3 4 5 6 2 Översikt över enheten Följande knappar finns under teckenfönstret:

Läs mer

Mobile Navigation TravelPilot 100

Mobile Navigation TravelPilot 100 www.blaupunkt.com Mobile Navigation TravelPilot 100 Bruks- och monteringsanvisning (Lång version) Översikt över enheten Översikt över enheten 1 2 3 4 5 6 8 7 2 9 10 Översikt över enheten 1 Teckenfönster

Läs mer

TravelPilot DX-R4 / RNS4

TravelPilot DX-R4 / RNS4 TravelPilot Navigation Radio/CD TravelPilot DX-R4 / RNS4 Bruksanvisning http://www.blaupunkt.com INLEDNING NAVIGERING RADIO CD CD-VÄXLARE INSTÄLLNINGAR INDEX Översikt 112 1 2 3 4 5 6 7 8 9 17 16 15 14

Läs mer

Honda SD navigationssystem. Ljud Navigation

Honda SD navigationssystem. Ljud Navigation Honda SD navigationssystem Ljud Navigation Förord Säkerhetsföreskrifter Svenska Följ säkerhetsåtgärderna nedan när systemet används. Förvara handboken på en lättillgänglig plats (t.ex. i handskfacket på

Läs mer

A Laddningslampa B På/av-knapp C Pekskärm D Kontakt E Högtalare F USB-anslutning G Återställningsknapp H Minneskortsplats. c USB-kabel.

A Laddningslampa B På/av-knapp C Pekskärm D Kontakt E Högtalare F USB-anslutning G Återställningsknapp H Minneskortsplats. c USB-kabel. TomTom Daihatsu 1. Förpackningens innehåll Förpackningens innehåll a Din TomTom D E AB C F G H A Laddningslampa B På/av-knapp C Pekskärm D Kontakt E Högtalare F USB-anslutning G Återställningsknapp H Minneskortsplats

Läs mer

Användarmanual NAVIGON 7310. Svenska

Användarmanual NAVIGON 7310. Svenska Användarmanual NAVIGON 7310 Svenska Mars 2009 Den överkorsade soptunnan på hjul betyder att inom EU måste produkten vid slutet av dess livslängd föras till en separat sopinsamling. Detta gäller inte bara

Läs mer

ROAD AND TRAFFIC INFORMATION SYSTEM RTI

ROAD AND TRAFFIC INFORMATION SYSTEM RTI Volvo Car Corporation ROAD AND TRAFFIC INFORMATION SYSTEM RTI WEB EDITION Vägtyp Motorväg Huvudväg Mindre huvudväg Vanlig väg Lokal väg Färg Orange Mörkgrå Grå Ljusgrå Vit Text och symboler på skärmen

Läs mer

NAVIGON 40 Essential NAVIGON 40 Easy NAVIGON 40 Plus NAVIGON 40 Premium NAVIGON 40 Premium Live

NAVIGON 40 Essential NAVIGON 40 Easy NAVIGON 40 Plus NAVIGON 40 Premium NAVIGON 40 Premium Live NAVIGON 40 Essential NAVIGON 40 Easy NAVIGON 40 Plus NAVIGON 40 Premium NAVIGON 40 Premium Live Användarmanual Svenska Juni 2010 Den överkorsade soptunnan på hjul betyder att inom EU måste produkten vid

Läs mer

NAVIGON 70 Easy NAVIGON 70 Plus Live

NAVIGON 70 Easy NAVIGON 70 Plus Live NAVIGON 70 Easy NAVIGON 70 Plus Live Användarmanual Svenska Februari 2011 Den överkorsade soptunnan på hjul betyder att inom EU måste produkten vid slutet av dess livslängd föras till en separat sopinsamling.

Läs mer

Första gången du startar din TomTom kan det ta upp till 20 sekunder. Stäng av din TomTom genom att hålla på/av-knappen nedtryckt i 2 sekunder.

Första gången du startar din TomTom kan det ta upp till 20 sekunder. Stäng av din TomTom genom att hålla på/av-knappen nedtryckt i 2 sekunder. TomTom 1. Innan du börjar Innan du börjar Slå på Följ instruktionerna i början av denna användarhandbok när du vill ansluta din TomTom manuellt till bilstereon. Du kan även använda din TomTom utan att

Läs mer

NAVIGON 70 Plus NAVIGON 70 Premium NAVIGON 70 Premium Live

NAVIGON 70 Plus NAVIGON 70 Premium NAVIGON 70 Premium Live NAVIGON 70 Plus NAVIGON 70 Premium NAVIGON 70 Premium Live Användarmanual Svenska Augusti 2010 Den överkorsade soptunnan på hjul betyder att inom EU måste produkten vid slutet av dess livslängd föras till

Läs mer

MODELLANPASSAD NAVICEIVER FÖR HYUNDAI FORDON ANVÄNDARMANUAL

MODELLANPASSAD NAVICEIVER FÖR HYUNDAI FORDON ANVÄNDARMANUAL ZE-NC 4121D MODELLANPASSAD NAVICEIVER FÖR HYUNDAI FORDON ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLL SÄKERHETSINSTRUKTIONER... 3 FRONTPANELENS KNAPPAR...4-5 GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING...6-7 RADIOLÄGE... 8-11 UPPSPELNING/SPELLISTA

Läs mer

Nya produkter till normalpris mindre än 1000 kronor, inklusive moms i butik, kan i de flesta fall bytas istället för att repareras.

Nya produkter till normalpris mindre än 1000 kronor, inklusive moms i butik, kan i de flesta fall bytas istället för att repareras. Version 2013-12-05 Praktiska regler Nya produkter till normalpris mindre än 1000 kronor, inklusive moms i butik, kan i de flesta fall bytas istället för att repareras. En reparation får inte ta mer än

Läs mer

BÄSTE VOLVOÄGARE TACK FÖR ATT DU VALDE VOLVO

BÄSTE VOLVOÄGARE TACK FÖR ATT DU VALDE VOLVO WEB EDITION S ENSUS INFOTAINMENT BÄSTE VOLVOÄGARE TACK FÖR ATT DU VALDE VOLVO Vi hoppas att Du kommer att få glädje av många års körning i Din Volvo. Bilen är konstruerad för Din och Dina passagerares

Läs mer

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS Användarmanual Svenska Juni 2010 Den överkorsade soptunnan på hjul betyder att inom EU måste produkten vid slutet av dess livslängd föras till en separat sopinsamling. Detta

Läs mer

LJUD & NAVIGERINGSSYSTEM. Sportage OWNER S MANUAL SVENSKA

LJUD & NAVIGERINGSSYSTEM. Sportage OWNER S MANUAL SVENSKA LJUD & NAVIGERINGSSYSTEM OWNER S MANUAL Sportage Var vänlig och läs denna användarhandbok innan du sätter igång att använda apparaten och behåll den för framtida användning. SVENSKA Innehållsförteckning

Läs mer

CAR RADIO KÖLN 230 BT 1 011 402 212 001 DRESDEN 230 BT 1 011 402 202 001. Enjoy it. Bruks- och monteringsanvisning

CAR RADIO KÖLN 230 BT 1 011 402 212 001 DRESDEN 230 BT 1 011 402 202 001. Enjoy it. Bruks- och monteringsanvisning CAR RADIO KÖLN 230 BT 1 011 402 212 001 DRESDEN 230 BT 1 011 402 202 001 Enjoy it. Bruks- och monteringsanvisning Knappar och reglage 1 2 3 4 5 6 7 8 9 16 15 14 13 12 11 10 1 -knapp Att frigöra den löstagbara

Läs mer

Radio / CD. Pasadena CD71. Bruksanvisning

Radio / CD. Pasadena CD71. Bruksanvisning Radio / CD Pasadena CD71 Bruksanvisning 2 Bitte aufklappen Open here Ouvrir s.v.p. Aprite la pagina Hier openslaan a.u.b. Öppna Por favor, abrir Favor abrir DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS 1 2 3 4 5 6 ITALIANO

Läs mer

BÄSTE VOLVOÄGARE TACK FÖR ATT DU VALDE VOLVO

BÄSTE VOLVOÄGARE TACK FÖR ATT DU VALDE VOLVO WEB EDITION S ENSUS INFOTAINMENT BÄSTE VOLVOÄGARE TACK FÖR ATT DU VALDE VOLVO Vi hoppas att Du kommer att få glädje av många års körning i Din Volvo. Bilen är konstruerad för Din och Dina passagerares

Läs mer

+ 160 GB. 10,2 bärbar från LG med Windows XP Artnr: L22WG. Artnr: A9235

+ 160 GB. 10,2 bärbar från LG med Windows XP Artnr: L22WG. Artnr: A9235 waystore.se www.nord 00 0000 00 00 0000 0000 00 10/12 MARKUS ON HENRIKSS på sida 2 In formation 15,4 bärbar med 160GB hårddisk. 1 + 2 GB minne + 2,6 kg + 2 års garanti Pris utan abonnemang 4990:- inkl.

Läs mer

R-LINK2 INSTRUKTIONSBOK

R-LINK2 INSTRUKTIONSBOK R-LINK2 INSTRUKTIONSBOK passion för prestanda ELF är partner med RENAULT rekommenderar ELF Elf och Renault, partners inom avancerad bilteknik, förenar sin expertis både på rallybanorna och i stan. Det

Läs mer

nüvi 705-serien Användarhandbok för användning med dessa nüvi-modeller: 715, 755, 765, 775, 785

nüvi 705-serien Användarhandbok för användning med dessa nüvi-modeller: 715, 755, 765, 775, 785 nüvi 705-serien Användarhandbok för användning med dessa nüvi-modeller: 715, 755, 765, 775, 785 2008-2009 Garmin Ltd. eller dess dotterbolag. Garmin International, Inc. 1200 East 151st Street, Olathe,

Läs mer