2008/2009. Car Navigation

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2008/2009. Car Navigation"

Transkript

1 :10:19 Uhr Car Multimedia 2008 Robert Bosch AB Blaupunkt Box 1154 Isafjordsgatan Kista Tel. 46 (0) Fax 46 (0) Låt det dåna rejält i bilen: Garanterat utan plåtskador. Men med kraftfulla bastoner och kristallklara diskanter. I huvudkatalogen Car Multimedia 2008 hittar du allt Blaupunkt har att erbjuda inom det här segmentet. Hämta ditt exemplar av den nytryckta katalogen hos din Blaupunkt återförsäljare eller ladda ner den från Internet på Med reservation för slutförsäljning och tekniska ändringar CM/SMC Tryckt i Tyskland Car Navigation 2008/2009

2 2 3 Som uppfinnare av bilnavigationen utvecklar vi i ordets egentliga bemärkelse tekniker som anger riktningen. Och därför är det helt konsekvent att vi med SafeDrive ännu en gång marknadsintroducerar en innovation som kommer att revolutionera navigationen. Med videonavigationen håller du alltid ögonen på vägen. SafeDrive videonavigationen visar bilderna från en integrerad kamera i realtid på enhetens display. Pilgrafiken läggs in i videobilden och möjliggör således en särskilt säker navigering. Världsnyhet I det här systemet sammanförs olika funktioner inom sektorn förarstöd under ett och samma tak. Detta möjliggör maximal säkerhet och komfort. Och ett bärbart navigationssystem ska ju aktivt hjälpa dig att nå ditt mål säkert. SaveDrive möjliggör på så vis en oerhört användarvänlig navigering av hittills okända dimensioner. Som du förstår gör vi allt för att du både säkert och avspänt ska kunna sätta kurs på framtiden. Med säkerhets innovationer i sikte. Med den kamerabaserade vägmärkesidentifieringen utgör temporära hastighetsbegränsningar heller inget problem längre. SafeDrive är utrustad med en videobaserad vägmärkesidentifiering som registrerar hastighetsbegränsningsskyltar med en kamera och visar dessa på displayen utan fördröjning.

3 Det första navigationssystemet som går helt nya vägar. 4 5 Vägmärkesidentifiering Infotainmentmeny 700 Språkdialogsystem integrated DVB-T Nu går det att få den allra bästa navigationen, kommunikationen och underhållningen i en och samma enhet. Som absolut världsnyhet erbjuder 700 från Blaupunkt för första gången videonavigation och videobaserad vägmärkesidentifiering. Till detta används fotona från den integrerade kameran som sedan utvärderas i realtid. Med 700 har du en absolut allroundtalang vid din sida. Den här extremt mångsidiga medresenären har verkligen allt i fråga om funktioner till och med om du förväntar dig det mesta. Tack vare Internetåtkomst via WLAN eller via Bluetooth ansluten mobil och de mobila office-funktionerna kan du använda den som kontor när du är ute och åker. Dessutom kan 700 ta emot digitala marksända TV-signaler och är utrustad med en användarguide som är lika enkel som omfattande allt för att du alltid ska nå ditt mål avspänt. SafeDrive funktioner Videonavigation: optimerad ruttvägledning med visning av information om var man ska svänga på bilden med de reala begivenheterna Visar grafiskt och akustiskt hastighetsbegränsningar med kamerabaserad vägmärkesidentifiering Navigation Integrerad TMC-mottagare (Traffic Message Channel) som tar emot trafikinformation för flexibel vägledning och omdirigering vid trafikstockningar och köer (kövarning även när vägledningen inte är aktiv) Inmatning av mål med taldialogsystem Körfältsassistent (Lane Info) Installerade navigationsdata för 42 länder i Europa inklusive Ryssland Rutten kan optimeras individuellt: möjlighet att välja snabb, kort, optimal, ekonomisk eller ekologisk rutt Kartfönster: möjlighet att välja mellan videonavigation eller 2D/3D-kartvisning med automatisk zoom Ruttplanering med upp till 8 delmål Ruttplan via POI s planerade på en PC Ljussensor för situationsanpassad automatisk dag- och nattinställning av ljusstyrkan på displayen Internet Wireless LAN (WLAN) eller Bluetooth ansluten mobil för Internet Explorer, , Internettelefoni (VoIP), Internetradio och Podcast Multimedia Titta på TV tack vare integrerad DVB-T-mottagare Integrerad Bluetooth-handsfreeutrustning och ljudstreaming för trådlös överföring av externa ljudsignaler Musikspelare, bildvisare och videospelare Parlör med röstmeddelanden (på 18 språk) Integrerad 2 megapixel fotokamera Röstinspelningsenhet för inspelning av röstmeddelanden 5 spel för körpauserna (sudoku, solitaire, sokoban och 2 pussel) Mobile Office funktioner Integrerad Mobile Office Reader till Word, Excel, PowerPoint, PDF-läsare Integrerad Kalender, Räknare, Diktafon och Paint-program Mer information hittar du i tabellen på sidan 30.

4 SafeDrive funktioner Videonavigation: optimerad ruttvägledning med visning av information om var man ska svänga på bilden med de reala begivenheterna Visar grafiskt och akustiskt hastighetsbegränsningar med kamerabaserad vägmärkesidentifiering Navigation Integrerad TMC-mottagare (Traffic Message Channel) som tar emot trafikinformation för flexibel vägledning och omdirigering vid trafikstockningar och köer (kövarning även när vägledningen inte är aktiv) Inmatning av mål med taldialogsystem Körfältsassistent (Lane Info) Installerade navigationsdata för 41 länder i Europa Rutten kan optimeras individuellt: möjlighet att välja snabb, kort, optimal, ekonomisk eller ekologisk rutt Kartfönster: möjlighet att välja mellan videonavigation eller 2D/3D-kartvisning med automatisk zoom Ruttplanering med upp till 8 delmål Ruttplan via POI s planerade på en PC Ljussensor för situationsanpassad automatisk dag- och nattinställning av ljusstyrkan på displayen Internet Wireless LAN (WLAN) eller Bluetooth ansluten mobil för Internet Explorer, , Internettelefoni (VoIP), Internetradio och Podcast Multimedia Integrerad Bluetooth-handsfreeutrustning och ljudstreaming för trådlös överföring av externa ljudsignaler Musikspelare, bildvisare och videospelare Parlör med röstmeddelanden (på 18 språk) Integrerad 2 megapixel fotokamera Röstinspelningsenhet för inspelning av röstmeddelanden 5 spel för körpauserna (sudoku, solitaire, sokoban och 2 pussel) Mer information hittar du i tabellen på sidan 30. Vägmärkesidentifiering Språkdialogsystem Integrerad fotokamera 6 7 Hitta alla vägar även in på nätet tar dig alltid bekvämt till ditt mål. Även den är utrustad med den innovativa videonavigationen och en kamerabaserad vägmärkesidentifiering. Tack vare den röststyrda inmatningen av målet har du hela tiden händerna fria och kan således påverka målstyrningen utan risk under färden. Med 500 får du des- integrated sutom in hela multimediavärlden i din cockpit. Bilder, filmer och musik kan nämligen utan vidare återges med den här enheten. Full tillgång till Internet är möjligt med 500 via WLAN eller en Bluetooth ansluten mobil. Som du förstår kommer 500 alltså att hålla dig vid gott humör när du är ute och reser.

5 En enmansshow med ledarskapskvaliteter. 8 9 Bluetooth Startmeny Mediameny 300 integrated Den perfekta passageraren: Inte nog med att Travel Pilot 300 visar dig bästa vägen till målet den står också för underhållning med musik, digitala foton, videofilmer och spel. Vill du ringa ett samtal i mobilen så kopplar enhetens handsfreeutrustning dig via Bluetooth till den person du vill tala med. Något annat du kommer att gilla skarpt är den feltoleranta inmatningsfunktionen: Den har överseende med skrivfel vid inmatning av resmål! Istället för att ställa till med en massa stress, kommer systemet med förslag på orter med liknande stavning. Och för att din hjälpsamma medresenär inte ska hamna i orätta händer finns det en PIN-kod som skyddar mot otillåten användning. För när allt kommer omkring kommer du inte längre att klara dig utan den här. Navigation TMC-antenn (Traffic Message Channel) mottar trafikmeddelanden för dynamisk navigation och för att undvika köer (kövarning även när vägledningen inte är aktiv) Visar hastighetsbegränsningar med grafisk och akustisk varning Navigationsdata för 41 Västeuropeiska länder installerat för TP300 FEU, alternativt 21 länder för Version TP300 WEU Rutten kan optimeras individuellt: möjlighet att välja snabb, kort, optimal, ekonomisk eller ekologisk rutt Ruttplanering med upp till 8 delmål Ruttplan via POI s planerade på en PC Ljussensor för situationsanpassad automatisk dag- och nattinställning av ljusstyrkan på displayen Multimedia Integrerad Bluetooth-handsfreeutrustning och ljudstreaming för trådlös överföring av externa ljudsignaler Musikspelare, bildvisare och videospelare Parlör (direktöversättning till 18 språk) Röstinspelningsenhet för inspelning av röstmeddelanden 5 spel för körpauserna (sudoku, solitaire, sokoban och 2 pussel) Mer information hittar du i tabellen på sidan 30.

6 Klarar snabbt av sökningen Navigation TMC-mottagare (Traffic Message Channel) som tar emot trafikinformation för flexibel vägledning och omdirigering vid trafikstockningar och köer (kövarning även när vägledningen inte är aktiv) Visar hastighetsbegränsningar med grafisk och akustisk varning Navigationsdata över Skandinavien förinstallerat samt 21 Västeuropeiska länder medföljer på DVD Rutten kan optimeras individuellt: möjlighet att välja snabb, kort, optimal, ekonomisk eller ekologisk rutt Ruttplanering med upp till 8 delmål POI-varningar i ruttvägledningen Ljussensor för situationsanpassad automatisk dag- och nattinställning av ljusstyrkan på displayen Mer information hittar du i tabellen på sidan integrated Du kan alltid lita på 200 med integrerad Traffic Message Channel (TMC). Den tar emot trafikinformation som sedan genast integreras i beräkningen av den optimala rutten. Och det fantastiska är att 200 visar kövarningar på displayen Startmeny även om inte vägledningen är aktiverad. Dessutom varnar den dig i god tid för hastighetsbegränsningar och har till och med överseende med dina skrivfel. Med 200 i sällskap finns det kort sagt inga fler hinder i vägen för en riktigt avspänd resa.

7 Allt du vill är att ta dig från A till B? Det du kommer att imponeras av är inget annat än navigationsskickligheten i 100, som kort sagt tar dig vart du vill. Enheten kan inte bara användas till ruttberäkning, den varnar dig också både akustiskt och visuellt för hastighetsbegränsningar och kommer med alternativ om du har skrivit fel vid inmatning av namn på städer. Navigation Visar hastighetsbegränsningar med grafisk och akustisk varning Navigationsdata över Skandinavien förinstallerat Rutten kan optimeras individuellt: möjlighet att välja snabb, kort, optimal, ekonomisk eller ekologisk rutt Ruttplanering med upp till 8 delmål POI-varningar i ruttvägledningen Ljussensor för situationsanpassad automatisk dag- och nattinställning av ljusstyrkan på displayen Mer information hittar du i tabellen på sidan 30. Startmeny Full koncentration på huvudsaken: ditt resmål.

8 En äkta multitalang SoundDocking Laddningsstation, stereoanläggning, ljudmaskin för MP3- titlar, videofilmer samt TV, radio och väckarklocka allt detta har SoundDocking att bjuda på i en och samman enhet med omisskännlig design. Den är helt perfekt att komplettera nya 300, 500 och 700 med och möjliggör användning av s multimediafunktioner hemma också. Docka fast och rocka loss. Bra ljud stod högt i kurs när vi tog fram den här enheten. Basreflex konstruktionen med 3,5 -basar garanterar kraftigt ljudtryck. Och de båda diskanterna sörjer för brillians. Oavsett vilken musik du vill höra: från RDS-tunern, från en med inbyggd MP3-spelare eller över en Video-in ansluten DVD-spelare, så är allt lika enkelt. Radiofunktioner FM-tuner med integrerad RDS (lämpligt även för kabelmottagning) 5 programmerbara stationsknappar för lagring av stationsfrekvenser Automatisk och manuell stationssökning LCD-display 8-segments display Visar frekvens, RDS-namn, tid Visar källan: navigation, AUX, video, FM Visar även: larm, laddningssymbol för, mute Blå belysning Funktionsknappar Till/från-knapp (till, standby, från) Volym /-, stationssökning /-, 5 FM-stationsknappar, val av källa (FM, navigation, AUX, video), tid, larm, mute Slutsteg 2-kanals stereoslutsteg Uteffekt 2 x 5 watt RMS Separat ljudinställning för diskanter och baser Högtalare 2-vägs basreflexsystem 90 mm woofer (3.5 ) Separat 13 mm tweeter Gränssnitt Integrerad anslutningspropp till 300, 500 och 700 Audio/Video in Audio out (line out) AUX in Hörlursingång Antenningång Funktioner på IR-fjärrkontrollen Till/från, volym /- Stationssökning /- 5 FM-stationsknappar Val av källa (FM, navigation, AUX, video) Tid med larmfunktion Mute Ljudinställning (diskanter, baser) Innehållet i förpackningen SoundDocking, nätdel 100/240 V, FM-antenn, fjärrkontroll (inklusive litiumbatteri), adapter till 300 och 500/700, litiumbatteri till LCD-klocka, bruksanvisning

9 I ditt blickfång. Väskor: Flerfunktionella väskor för säker transport av dina mobila navigationssystem och tillbehör som t.ex. ett SD-kort. Med magnet- eller blixtlås Inbyggt fack för förvaring av SD-kort Kan fastsättas i bältet Passar exakt Med öppning för hörlursanslutning (endast på läderväska) Ger säkert skydd Av hög kvalitet och robusta I läder eller nylon Universell mikrobackkamera: I sådana körsituationer då man egentligen borde ha ögon i nacken kommer den universella mikrobackkameran väl till pass. I kombination med displayen på en kompatibel navigationsenhet från Blaupunkt förbättrar den sikten till att omfatta bilens bakvagn direkt inifrån cockpiten en ovärderlig hjälp när du exempelvis fick-parkerar. I färg, förstås. Monteringen av backkameran är otroligt enkel tack vare den av Blaupunkt patenterade hållaren. För det första ger den kameran optimalt skydd mot yttre påverkan och för det andra underlättar den avsevärt inställning och fixering av önskad bild när du backar. Det innebär att du alltid har bästa tänkbara sikt på skärmen till din 700 och 500. CCD-färgkamera Minsta mått (höjd 2,3 cm, bredd 2,3 cm, djup 2,0 cm) Spolsäker (klarar högtryck enligt IP69) Bred visningsvinkel, 138 Temperaturbeständig mellan -30 och 80 God nattsikt Säkrad mot nätspänningsvariationer i fordonet Kan anslutas till skärmar, PND osv. med NTSC-videoingång, 4-polig 3,5 mm minipropp Förpackningsinnehåll: kamera, spänningsomvandlare, anslutningskablar (2 m och 8 m), 2 fästskruvar Tillvalt monteringsfäste, finns att köpa separat (ordernr: ) Travelbag: Optimalt transportskydd för de mobila navigationssystemen från Blaupunkt. Ett praktiskt förvaringssystem för de gånger då du inte behöver din mobila navigationsenhet. Finns till 700, 500, 300, 200 och

10 Den perfekta placeringen. 1-DIN hållare för mobil navigationsenhet Monteringen kan knappast vara enklare. I den här nedsänk-, vrid- och svängbara hållaren sitter din navigeringsenhet alldeles förträffligt. Den passar nämligen perfekt i ett 1-DIN-fack i mittkonsolen. Något som är unikt och gör monteringen särskilt enkel. Och ändå har du tillräckligt med förvaringsutrymme över till sådana tillbehör som en hårddisk eller en USB-sticka. Därtill finns det en extra adapter till att fästa andra mobila enheter som exempelvis musikspelare och mobiltelefoner i samt en spärrmekanism för låsning i olika visningsvinklar. Bättre går det knappast att utnyttja den plats du har till förfogande Car Integration Kit En sak är säker och det är att din navigationsenhet ska placeras tryggt. I mer än ett avseende: Våra hållare möjliggör alltid optimal sikt, är lätthanterliga men befinner sig ändå säkert utanför riskområdet om det skulle inträffa en olycka. För bästa möjliga stöldskydd erbjuder vi också lösningar som kan integreras så gott som osynligt på olika ställen i instrumentbrädan. En annan fördel med hållarna är att det går smidigt att dölja alla el- och signalkablar med dem. Fastsättningssystemen från Blaupunkt helt enkelt det bästa du kan komplettera din navigationsenhet med. Hållaren som bara försvinner! Man bör aldrig låta en mobil navigationsenhet sitta kvar i en parkerad bil. Naturligtvis är det ännu bättre om hållaren är näst intill osynlig den också. Därför har vi utvecklat ett hållarsystem som kan sänkas ned komplett i instrumentbrädan och som har försetts med en mekanism som gör att det kan öppnas genom beröring. En kort diameter och ett litet monteringsdjup gör det möjligt: Du kan placera hållaren optimalt och lätt integrera den i redan befintliga förvaringsutrymmen. Och tack vare svängoch lutningsvinkeln på vardera 30 är en ergonomisk positionering av enheten heller inget problem. Vi rekommenderar att låta din bilhandlare eller ett installationsproffs installera hållaren.

11 20 21 Hållare till ventilationsgallret: I den här Hållare till instrumentbrädan: Stabil hållaren sitter våra mobila navigationssystem perfekt i bilen. Hållaren placeras brädan. Enkel montering. Mindre vibrati- hållare för positionering på instrument- säkert på ventilationsgallret direkt i förarens oner. Finns till 700, synfält. Finns till 700, 500, 300, 200 och 500, 300, 200 och VAN-hållare: Hållare med sugkopp och förlängd fästarm, i synnerhet till vanar och suvar. Längden på fästarmen kan ställas in efter behov, vilket underlät-tar optimal hantering och placering i förarens synfält. Finns till 700, 500, 300, 200 och 100. Kit till andrabil: Vill du använda din mobila navigation i olika bilar? Det är inga problem med kitet till andrabilen! Detta går snabbt och enkelt att fästa i framrutan på alla bilar med hjälp av den ledade hållaren med sugkopp. Levereras inklusive laddkabel till 12 V-uttaget för strömförsörjning och laddning av apparaten under färd. Förpackningen innehåller också en trådantenn som stödjer TMC-signalen för dynamisk navigation. Finns till 700, 500, 300, 200 och 100. Smart Cable: Kabel för anslutning till en Blaupunkt bilstereo, till fabriksmonterade bilstereoapparater och apparater från andra tillverkare. Är till för strömförsörjning och samtidig laddning av den mobila navigationsenheten. Och även för att spela upp körrekommendationer och MP3/WMA-musik från MMC/SC-kort via högtalarna i bilen. Finns till 700 och 500. USB-kabel: Kabel till att ansluta till en dator med. Med den kan du när som helst ladda ner de programvaruuppgraderingar som finns på Finns till 200 och 100. IR-fjärrkontroller: Fjärrkontrollen RC 09 till navigationssystemet EX-V. Stödjer dessutom radiofunktionerna i din Blaupunkt bilstereo. Till navigationssystemen Rome NAV 56E och Amsterdam NAV 35E används IR-fjärrkontrollen RC 10. Blaupunkts fjärrkontroller för mer komfort och säkerhet under bilkörning. Nätdel 110 / 230 V: Till att ladda batteriet till din mobila navigationsenhet hemma, på hotellrummet eller i stugan. Var som helst i Europa. Adaptrarna du behöver finns med i förpackningen. Finns till 200 och 100.

12 22 23 Sändning pågår för fullt. NAV-Phone-Shark A-NP T 02-M: Den trendiga antennen förbinder två ideala funktioner (Navigation och Mobiltelefoni inkl. UMTS) och Design. Genom montering på taket är bästa mottagning garanterat. Attraktiv och modern Shark-design Överlägsen mottagning NAV-Phone-Shark för GSM 900/1800/ UMTS/GPS Utbytbar blå eller svart idot ingår i förpackningen Shark-Line antenner: Den moderna antennserien i attraktiv och individuell shark-design kan utöver radiofrekvenser t.o.m. ta emot TV- och GPS-signaler samtidigt. Shark-Line är snabbt monterad på taket där den alltid ger överlägsen mottagning. Aktiv antenn Optimal mottagningsförmåga Kan användas till alla fordon TV:n och navigeringen kan användas samtidigt på 2 olika skärmar Uppvärderar din bil utseendemässigt Kan användas till mobila och stationära navigationsenheter (t.ex. till 700) Finns för: AM/FM, DVB-T och GPS Digital TV A-T G 01-E: Missa aldrig mer ditt älsklingsprogram eller en spännande sportsändning. Med TV-antennen Digital TV A-T G 01-E för mottagning av DVB-T och analog TV är du alltid med live. För mottagning med god bildkvalitet, även i höga farter För digital (DVB-T) och analog mottagning Enkel klistermontering Passar alla TV-tuners med F-kontakt (Koaxial kontakt) Universellt inbyggningsbar med 5 meters kabellängd GPS-antenn A-N 01-EM: För signaler från rymden. Extraantennen för optimal GPS-mottagning i bilar med belagda rutor. Enkel installation med klister, skruv- eller magnetfäste. Finns till Travel Pilot 700, 500, 300 och 200.

13 Europe Våra fast installerade alternativ. EX-V Map EX-V har överskådliga skärmmenyer och tar dig både snabbt och med stor exakthet dit du ska. Lätt hantering och hög komfort är inget som står i strid med vartannat vi kräver bådadera. Något som Travel Pilot EX-V uppfyller med god marginal det finns knappast något dvd-baserat navigationssystem som är lika attraktivt utrustat. Med digital Europakarta, med extremt snabb ruttberäkning, med information om hur du kringgår bilköer (tillval), med akustisk varning för trafikstockningar med andra ord: highend-navigation. Exakt ruttvägledning baserad på GPS, speedometersignal och gyroskop pålitlig ruttvägledning även utan GPS-signal, t.ex. i en tunnel, ett skogsområde osv. Oavbruten, gränsöverskridande navigation i 25 europeiska länder Personligt val av snabb, kort eller optimal rutt Tillvald TMC-mottagare för dynamisk navigation och omdirigering vid trafikstockningar och köer (TMC för kövarning även när vägledningen inte är aktiv) Feltolerant inmatning av namn på städer Grafisk och akustisk varning vid hastighetsbegränsningar kan ställas in i menyn Navigation till exakt rätt husnummer, inmatning av mål även via postnummer Navigation med flera delmål möjlig IR-fjärrkontroll

14 26 27 Rome Europe NAV 56E Europe Navigation integrated Amsterdam NAV 35E integrated Rome Europe NAV 56E är den perfekta kombinationen av ett navigationssystem med hög prestanda och en high-end-bilstereo. För alla med höga förväntningar: Exakta köranvisningar via bilens högtalare i önskad volym. En korridorfunktion som till och med beräknar extremt långa rutter fullt ut, vilket innebär att det även går att spela CD-skivor och MP3/WMA*-filer under själva navigationen. Därtill kommer den komfortabla möjligheten att navigera dynamiskt, dvs. att kringgå bilköer med hjälp av en flexibel anpassning av sträckan. Allt för att resan ska bli mer avspänd ända fram till målet. Ännu en fördel är att det går både snabbt och enkelt att montera in enheten själv. Dags för alla som ställer högsta krav både på navigationssystemet, bilstereon och ljudprestandan att spetsa öronen. TFT-färgdisplay med permanent kartvisning Navigering i hela Europa med 10 detaljerade navigations-cd-rom-skivor Programmerbar hastighetsprofil för exakt ankomsttid Optimal ruttvägledning: optimal rutt konfigurerbar Integrerad TMC-mottagare för dynamisk navigation och omdirigering vid trafikstockningar och köer (TMC för kövarning även när vägledningen inte är aktiv) Snabb inmatning av mål via postnummer, målstyrning till exakt rätt husnummer Förstklassig radiomottagning (DigiCeiver-teknik) Enkel installation: navigation även utan speedometeranslutning (valbar tillkoppling) Bilstereo hifi-ljudfunktioner ipod-ready: anslutning av ipod med tillvalt interface Bluetooth-Ready: MP3-ljudstreaming från en mobiltelefon med Bluetooth till bilstereon och möjlighet till handsfreesamtal via bilstereon med tillvalt interface För att du ska ta dig enkelt och säkert från A till B har vi packat in alla våra kunskaper från A till Ö i Travel Pilot Amsterdam NAV 35E. Välj mellan den kortaste och den snabbaste rutten eller kombinera dessa i en optimal rutt. Via TMC får du aktuell trafikinformation som systemet omgående tar med i ruttberäkningen. Speedometeranslutningen (valbar tillkoppling) ökar precisionen ännu mer. Ställer du lika höga krav på precision som på design så är det här helt rätt för dig. Enkel installation: navigation även utan speedometeranslutning (valbar tillkoppling) Lyssna på MP3/WMA* eller en ljud-cd medan du navigerar tack vare korridorfunktion Optimal ruttvägledning: optimal rutt konfigurerbar Inbyggd TMC-mottagare för dynamisk navigation och omdirigering vid trafikstockningar och köer (TMC för kövarning även utan aktiv vägledning) Snabb inmatning av mål via postnummer, målstyrning till exakt rätt husnummer Bilstereoanläggning med ljudfunktioner över genomsnittet ipod-ready: anslutningsmöjlighet för ipod-interface Bluetooth-Ready: MP3-ljudstreaming från en mobiltelefon med Bluetooth till bilstereon och möjlighet till handsfreesamtal via bilstereon med tillvalt interface *utan DRM (Digital Rights Management) *utan DRM (Digital Rights Management)

15 Teknik Korridorfunktion: Sparar alla relevanta data längs med inmatad DVB-T: DVB-T mobil Digital TV. MP3: Filformat för lagring av ljudsignaler. 4,3 tum: 10,9 cm display med pekskärm. färdväg (korridor). Det går att navigera dynamiskt i en korridor i hela Europa och samtidigt lyssna på musik från en CD-skiva. Voice Control: Röststyrning för inmatning av mål i det tysktalande området, Storbritannien, Frankrike, Italien och Spanien. integrated TMC integrerad: Integrerad TMC-mottagare för dynamisk vägledning där aktuella trafikmeddelanden integreras. 3,5 tum: 8,9 cm display med pekskärm. Flera destinationer: Navigation med flera delmål kan göras. WLAN: Internet via WLAN. TMC (tillval): Anslutning av en extern TMC-källa (TMC-tunerbox eller Blaupunkt radio med TMC-out) för dynamisk vägledning där aktuella trafikmeddelanden integreras. TFT: Briljant färgdisplay för optimal avläsning och detaljerad kartvisning. Optimal rutt: Helt perfekt när du är ute och kör. En kombination av snabbaste och kortaste sträckan mellan den långa, snabba motorvägssträckan och den korta, långsamma mindre vägen. Bluetooth: Klar för Bluetooth via integrerat interface. Kompatibel med mobiltelefoner som har denna funktion. TMC-trafikvarning: Visar trafikstörningar och varnar för dessa för optimal vägledning/kringgående av trafikstockningar och köer. Delbar skärm: Vertikalt delbar skärm för samtidig visning av ruttkarta och riktningspilar. DVD-navigation: Navigationsdata för 27 länder i Europa och mer än en miljon adresser på en DVD-skiva. Bluetooth-Ready: Klar för Bluetooth via tillvalt interface. Kompatibel med mobiltelefoner som har denna funktion. Fartkamera varning: Varnar automatiskt för fast installerade kameraskåp ej i Tyskland, Österrike och Schweitz. Plug n Play: Kräver ingen installation det är bara att packa upp och navigera. Och det går lika snabbt att växla från en bil till en annan. Europe Map Europakarta: Oavbruten och gränsöverskridande navigation i detaljerat vägnät i Europa. ipod-ready: Anslutning av ipod via bilstereon med alternativt interface. POI download ready: Fler specialmål kan laddas ner. Easy installation: Navigationssystemet är lättinstallerat utan anslutning till speedometersignalen. Europe Navigation Europanavigation: Med 10 detaljerade navigations-cd-rom-skivor.

16 Rome Europe NAV 56E Amsterdam NAV 35E EX-V Rome Europe NAV 56E Amsterdam NAV 35E EX-V Inmatning av resmål Röststyrning Adress/husnummer/postnummer/korsning POI (namn, kategori, ort) Inmatning av resmål via karta/geografiska koordinater Feltolerant inmatning av resmål (Simbali) Antal senaste resmål i minnet Antal pers. adresser i minnet Vägledning / 20 >100 / 20 >100 / 20 >100 / 20 >100 Videonavigation Kamerabaserad vägmärkesidentifiering 1) Kartvisning i 2-D eller 3-D Kartinnehåll 42 länder i Europa 41 länder i Europa inkl. Ryssland 41 länder i Europa D/A/CH 21 länder på DVD Talade gatunamn och motorvägsnummer Talade gatu- och ortnamn Språkstöd D/F/NL/GB/DK/ D/F/NL/GB/DK/ D/F/NL/GB/ D/F/NL/GB/ N/S/FI/I/ES/P/GR/ N/S/FI/I/ES/P/GR/ DK/N/S/FI/I/ES/ DK/N/S/FI/I/ES/ TR/PL/CZ/HU/ TR/PL/CZ/HU/ P/GR 2) /TR/PL/CZ/ P/GR 2) /TR/PL/CZ/ Riktningspilar Körfältsassistent Automatisk korsningsförstoring Integrerad TMC-mottagare/TMC-antenn Varning för hastighetsbegränsningar Klar för POI-nedladdning av användaren Visar specialmål Ruttberäkning SK/SLO 2) /RUS / SK/SLO 2) /RUS / HU/SK 2) /SLO 2) / HU/SK 2) /SLO 2) / Rutten kan optimeras individuellt kort/ snabb/optimal/ekologisk/ekonomisk rutt, off road-läge Undvika motorväg/färja/vägtullar Undvika vignette (A/CH), tunnel, sträckor spärrade viss säsong // // // // Multiruttberäkning Delmål Mobilt office 3 rutter 8 3 rutter Word-, Excel-, PowerPoint- och PDF-läsare / 20 >100 D/A/CH D/F/NL/GB/ DK/N/S/FI/I/ES/ P/GR 2) /TR/PL/CZ/ HU/SK 2) /SLO 2) / // 8 Mobilt Internet Internetbrowser, e-post, Internetradio, Internettelefoni (VoIP), Podcast Anslutningar Bluetooth/WLAN Mobiltelefonhantering (uppringning, nedkoppling, telefonbok 3) ) Direktuppringning av telefonnummer i POI-lista Handsfreefunktion och ljudstreaming USB 2.0 / / / Video in/video out Infotainment PAL/SECAM/NTSC PAL/SECAM/NTSC DVB-T-mottagare Videospelare H.264/DivX/ XviD/WMV/ H.264/DivX/ XviD/WMV/ WMV, fler format Quicktime/MPEG2 Quicktime/MPEG2 med MTP 4) Audiospelare MP3, AAC, MP2, WMA 5), OGG MP3, AAC, MP2, WMA 5), OGG MP3, WMA 5), OGG Bildvisare JPG, BMP, TIF, GIF JPG, BMP, TIF, GIF JPG, BMP Spel (sudoku, solitaire, sokoban, 2 pussel) Integrerad kamera för bilder och video Parlör/Röstmeddelanden Minne Internt flash-minne SD-kortplats (SD/MMC/SDHC) Allmänt 2 megapixlar / 8 GB =< 8 GB 2 megapixlar / 8 GB =< 8 GB / 4 GB =< 8 GB 1 GB =< 8 GB 1 GB =< 8 GB Laddningsbart batteri kan bytas ut av kunden kan bytas ut av kunden kan bytas ut av kunden kan bytas ut av kunden kan bytas ut av kunden Hörlursuttag Pekskärm TFT-display Storlek (b x h x d i mm) Vikt (g) Tillbehör som medföljer Monteringsfot med sugkopp Laddkabel till 12 V-uttag Backup-DVD/Bruksanvisning USB-kabel/Nätladdare TMC-antenn Videokabel 4,3 123 x 90 x / / 4,3 123 x 90 x / / 4,3 123 x 90 x 17,5 225 / / 3,5 99 x 99 x 16,9 180 / / 3,5 99 x 99 x 16,9 175 / / Navigeringstyp Ombord-navigering Positionslokalisering Gyroskop Speedometersignal Speedometersignal (valbar tillkoppling) Automatisk inmätning av sträckan via GPS Inmatning av resmål Exakt inmatning av husnummer Automatisk teckenhanterare Specialmål Inmatning av postnummer Inmatning av resmål navigeringsläge område/karta Senaste stad Minneslista senaste städer Vägledning Röstmeddelande Talade gatu-/vägnummer Talade trafikmeddelanden Kartfönster Blandläge (karta/pil) Automatisk korsningsförstoring Riktningspilar Avståndsindikator/avstånd i meter Visar aktuell väg Visar nästa väg Återstående körsträcka Ankomsttid Målstyrning till exakt rätt husnummer Visar nästkommande POIs Ruttberäkning Snabb/kort/optimal sträcka Konfigurerbar optimal sträcka Undvika motorväg/färja/vägtullar Antal delmål Dynamisk vägledning på motorvägar och riksvägar/tmc-rutt Automatisk köhantering Målminne Resmål i målminnet Senaste resmål / 20 CZ/DK/D/UK/ES/ F/I/NL/N/P / // // Minst / 20 CZ/DK/D/UK/ES/ F/I/NL/N/P / // // / 20 D/CZ/DK/UK/USA/ E/F/I/NL/P/SK // // 10 Tillval Ca Bilstereo FM/MV/LV Codem-koncept Trafikmeddelanden (TA) Optimerad digital sändarseparation Minnesplatser Stationsnamngivning Störfiltrering AM CD Spelar audio-cd/cd-rom CD-R/RW-kompatibel DMS (skivhanteringssystem för cd-växlare) MP3/WMA 1) -spelare Spelar MP3/WMA 1) från CD-R/-RW Visar mappar Visar filnamn Bekväm MP3/WMA 1) -browsing utan avbrott Visar id3-taggar (V1) Överföringshastighet Mix/scan Bluetooth Klar för Bluetooth (via tillvalt interface) Slutsteg Digital parametrisk 5-bands equalizer Automatiskt volymreglage Källspecifik ljudinställning Preamp Out Sinuseffekt Max effekt Allmänt TMC-varning även utan aktiv vägledning Korridorfunktion Infomeny resmål Infomeny trafiksituation Visar trafikmeddelanden på kartan (symboler) Visar trafikmeddelanden som text Navigations-CD-ROM medföljer Navigations-DVD medföljer Displayteknik Ljusstyrka display (brightness) Stöldskydd Telefon Mute // DigiCeiver SHARX 30 / / / Upp till 252 Upp till 32 tecken Kbit / 4-kanals, 4 V 4 x 26 watt 4 x 50 watt TFT-färgskärm Flip release panel/kod // DigiCeiver SHARX 30 / / / Upp till 252 Upp till 32 tecken Kbit / 4-kanals, 4 V 4 x 26 watt 4 x 50 watt Segment-punktmatris Flip release panel/kod / / 1 x 2 watt 1 x 4 watt TFT-färgskärm Skärm avtagbar Miniräknare/Kalender/Diktafon // // // Stereohörlurar med mikrofon Lagra aktuell position som resmål Klar för telefon line in 1) f.n. hastighetsbegränsning 2) f.n. endast text 3) endast med stöd av telefon 4) Multimedia överföringsprotokoll 5) utan DRM (Digital Rights Management) 1) utan DRM (Digital Rights Management)

SENSUS Web edition. Infotainment guide VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT

SENSUS Web edition. Infotainment guide VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT Infotainment guide SENSUS Web edition VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT Den här bilagan är avsedd att ge en kortfattad överblick över de vanligaste funktionerna i Sensus Infotainment och hjälpa dig att

Läs mer

MINIX NEO A2 Användarguide

MINIX NEO A2 Användarguide MINIX NEO A2 Användarguide Produkt Information Tack för att du köpt en MINIX NEO A2. MINIX NEO A2 är en trådlös air mouse + dubbelsidigt tangentbord med inbyggd mikrofon och högtalare. MINIX NEO A2 utnyttjar

Läs mer

Din manual TOMTOM GO 910 http://sv.yourpdfguides.com/dref/528213

Din manual TOMTOM GO 910 http://sv.yourpdfguides.com/dref/528213 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för TOMTOM GO 910. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*).

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*). web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Din bil är utrustad med en exklusiv multimediaanläggning. Rear Seat Entertainment-systemet utökar bilens ordinarie ljudanläggning med: två bildskärmar,

Läs mer

Info om Boatranet, IAis och plotter med inbyggd AIS

Info om Boatranet, IAis och plotter med inbyggd AIS sid 1 /5 Info om Boatranet, IAis och plotter med inbyggd AIS Boatranet är en ny revolutionerande produkt för den elektroniska navigationen och kommunikationen på båtar. Boatranet är en trådlös server som

Läs mer

1. Använda denna bruksanvisning

1. Använda denna bruksanvisning 1. Använda denna bruksanvisning Sektionsrubrik Ett nummer och en rubrik finns för varje sektion. Avsnittsrubrik Varje avsnitt har en rubrik. Åtgärdsnamn Varje åtgärd har ett namn. Specifikt åtgärdsnamn

Läs mer

Produkt Detaljer: 1) ipad Cover ) ipad botten lås 3) ipad topp lås 4) Keyboard 5) Funktionsknappar 6) Bluetooth LED 7) Laddning LED 8) Av / på & Bluetooth anslutningsknapp 9) USB-laddning 5V/DC 1 5 3 8

Läs mer

FELSÖKNINGSPROCEDUR SD-NAVI (version 3.00)

FELSÖKNINGSPROCEDUR SD-NAVI (version 3.00) 1 - INNEHÅLL Kundens klagomål Diagnostik Översikt och kopplingsschema Kap 2 Allmänna funktionsproblem Kap 3 Fungerar inte, eller aktiveras inte (svart skärm): Kap 3-1 Knapp fungerar inte Kap 3-2 Pekskärmen

Läs mer

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder?

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Garageportöppnare Sommer och Aperto garageportö Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Med en garageportöppnare slipper du gå ur bilen i regn och rusk bara för att öppna porten. Portöppnaren

Läs mer

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom.

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Komma igång: Stoppa in den medföljande CD-Rom skivan M-ANY

Läs mer

Användarhandbok Navigationsprogramvaran

Användarhandbok Navigationsprogramvaran Användarhandbok Navigationsprogramvaran - 2 - Innehållsförteckning 1 Idrifttagande... 4 1.1 Viktiga informationer... 5 1.2 Alternativ installering av navigationssystemet från ett minneskort... 5 1.3 Ytterligares

Läs mer

700-serien. nüvi. Snabbstartshandbok. personlig reseassistent

700-serien. nüvi. Snabbstartshandbok. personlig reseassistent nüvi Snabbstartshandbok 700-serien personlig reseassistent 2007 Garmin Ltd. eller dess dotterbolag. Augusti 2007 190-00859-59 Rev. B Tryckt i Taiwan VARNING! Läs guiden Viktig säkerhets- och produktinformation

Läs mer

Din manual TOMTOM GO 510 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2355556

Din manual TOMTOM GO 510 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2355556 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för TOMTOM GO 510. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Bruksanvisning VARNING! UTSÄ TT EJ APPARATEN FÖ R REGN ELLER FUKT DÅ RISKEN FÖ R BRAND ELLER KORTSLUTNING Ä R STOR. CAUTION RISK OF ELECTRIC

Bruksanvisning VARNING! UTSÄ TT EJ APPARATEN FÖ R REGN ELLER FUKT DÅ RISKEN FÖ R BRAND ELLER KORTSLUTNING Ä R STOR. CAUTION RISK OF ELECTRIC WR-1 Bruksanvisning VARNING! UTSÄ TT EJ APPARATEN FÖ R REGN ELLER FUKT DÅ RISKEN FÖ R BRAND ELLER KORTSLUTNING Ä R STOR. CAUTION RISK OF ELECTRIC! SHOCK DO NOT OPEN DENNA BLIXTSYMBOL Ä R EN VARNINGS- SYMBOL

Läs mer

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel 2014 UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel UPPLEVA tv, ljudsystem och 3D-glasögon har 5 års kostnadsfri garanti. nyhet BESTÅ/UPPLEVA kombination med tv 55 /2.1 ljudsystem 17 175:B240xD40, H202cm.

Läs mer

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*).

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*). web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM DUAL SCREEN Din bil är utrustad med en exklusiv multimediaanläggning. Rear Seat Entertainment-systemet utökar bilens ordinarie ljudanläggning

Läs mer

Perfekt utformad: Nya TomTom GO, den ultimata bilnavigatorn

Perfekt utformad: Nya TomTom GO, den ultimata bilnavigatorn Perfekt utformad: Nya TomTom GO, den ultimata bilnavigatorn Den ultimata bilnavigatorn Elegant, smal och bärbar design Passar perfekt både i bilen och i fickan TomTom lanserar en helt ny generation bilnavigering:

Läs mer

Vardagsrum, kontor och lekrum i ett. Få ut mer av din Mercedes med Telematik tillbehör

Vardagsrum, kontor och lekrum i ett. Få ut mer av din Mercedes med Telematik tillbehör Vardagsrum, kontor och lekrum i ett Få ut mer av din Mercedes med Telematik tillbehör 02_03 Affärssamtal. Även när du är på resa. Du är på väg och vill kalla till ett möte, du väntar på ett SMS eller

Läs mer

TOYOTA TOUCH 2 multimediasystem

TOYOTA TOUCH 2 multimediasystem TOUCH 2 multimediasystem Mängder av INFORMATION och UNDERHÅLLNING en fingersvepning bort. PLUS Välkommen att börja använda TOUCH 2 multimediasystem Enkelt, intuitivt och användarvänligt. Toyota Touch 2

Läs mer

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Citigo Tillbehör

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Citigo Tillbehör SIMPLY CLEVER ŠKODA Citigo Tillbehör Även om ŠKODA Citigo känner sig hemma på stadens gator är dess kapacitet mycket större än så. Dessutom, med Škoda Original tillbehör får du en särprägel på din bil

Läs mer

fjärrkontroll Scrollhjul, motsvarar TUNE i mittkonsolen.

fjärrkontroll Scrollhjul, motsvarar TUNE i mittkonsolen. fjärrkontroll Växla mellan: L = Bildskärm vänster bak F = Bildskärm fram R = Bildskärm höger bak Växla till navigation* A Växla till radio Växla till media Växla till Bluetooth handsfree* A Stega/spola

Läs mer

L 200/2 Europeiska unionens officiella tidning 25.7.2013

L 200/2 Europeiska unionens officiella tidning 25.7.2013 L 200/2 Europeiska unionens officiella tidning 25.7.2013 1. En elektronisk styrenhet för en driftsspänning av högst 1 000 V (så kallad ABS-styrenhet) som en del av det elektroniska kontrollsystemet i ett

Läs mer

A B. A Laddningslampa B På/av-knapp C Återställningsknapp D Högtalare E USB-anslutning F RDS-TMC-kontakt. b Billaddare.

A B. A Laddningslampa B På/av-knapp C Återställningsknapp D Högtalare E USB-anslutning F RDS-TMC-kontakt. b Billaddare. TomTom ONE 1. Förpackningens innehåll Förpackningens innehåll a Din TomTom ONE A B D E F C A Laddningslampa B På/av-knapp C Återställningsknapp D Högtalare E USB-anslutning F RDS-TMC-kontakt b Billaddare

Läs mer

CD 600 IntelliLink, Navi 650, Navi 950 IntelliLink Vanliga frågor

CD 600 IntelliLink, Navi 650, Navi 950 IntelliLink Vanliga frågor Innehåll TOC 1. Audio Q: Hur växlar jag mellan radio- och mediekällor, till exempel FM-radio och USB? A: Om du vill växla mellan olika ljudkällor kan du antingen välja respektive källa på startsidan, trycka

Läs mer

Proson RV 2010 Stereo reciever

Proson RV 2010 Stereo reciever Proson RV 2010 Stereo reciever Svensk bruksanvisning SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs före produkten tas i bruk: Placera enheten på stabila underlag. Undvik att placera den i direkt solljus eller nära en värmekälla.

Läs mer

nüvi 2400-serien snabbstartshandbok för användning med dessa nüvi-modeller: 2440, 2450, 2460

nüvi 2400-serien snabbstartshandbok för användning med dessa nüvi-modeller: 2440, 2450, 2460 nüvi 2400-serien snabbstartshandbok för användning med dessa nüvi-modeller: 2440, 2450, 2460 Komma igång VARNING Läs guiden Viktig säkerhets- och produktinformation som medföljer i produktförpackningen

Läs mer

BOLTHi INTELLIGENT RÖRELSEDETEKTOR MED SVÄNGBAR STRÅLKASTARE, KAMERA OCH LARM

BOLTHi INTELLIGENT RÖRELSEDETEKTOR MED SVÄNGBAR STRÅLKASTARE, KAMERA OCH LARM BOLTHi INTELLIGENT RÖRELSEDETEKTOR MED SVÄNGBAR STRÅLKASTARE, KAMERA OCH LARM BRUKSANVISNING Vänligen läs alla instruktioner innan installationen ÖVERBLICK 00701/00708 med kamera (480x640 pixlar) och 00707

Läs mer

Hjulinställare RAVAGLIOLI RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS. Tel 0500-444 555 Fax 0500-470 270 www.spikenservice.se info@spikenservice.

Hjulinställare RAVAGLIOLI RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS. Tel 0500-444 555 Fax 0500-470 270 www.spikenservice.se info@spikenservice. RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS 3DT TARGET (Solid Vision Technology) 3-punktfäste med snabblåsning 8-24 styrning Ingen adapter krävs Extremt snabb Inget behov av run out Extremt lätt Inga elektroniska komponenter

Läs mer

Stark, trådlös anslutning till din tv, mobiltelefon......och andra viktiga enheter

Stark, trådlös anslutning till din tv, mobiltelefon......och andra viktiga enheter Stark, trådlös anslutning till din tv, mobiltelefon......och andra viktiga enheter Det har aldrig varit enklare att ansluta sig ReSound Unite är en serie trådlösa tillbehör som gör att du kan ansluta din

Läs mer

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE Nu kan alla ladda batteriet själv är den enklaste vägen till ett fulladdat batteri. Fäst klämmorna på batteriet, sätt i kontakten i väggen och tryck på knappen. Resten

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A Bruksanvisning S RCR-3 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Hybrid

Originaltillbehör. Civic. Hybrid Originaltillbehör Civic Hybrid 02 03 Gör ett unikt val Med Civic Hybrid kan du fatta ett grönt beslut, utan att behöva kompromissa med stil, komfort och prestanda. Det är det som gör Civic Hybrid speciell.

Läs mer

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE 4A och 8A enkel - trygg - användarvänlig är en intelligent laddare som gör det enkelt och tryggt att ladda batterierna - antingen det är båten, bilen, gräsklipparen eller

Läs mer

Användarmanual NAVIGON 7100 7110. Svenska

Användarmanual NAVIGON 7100 7110. Svenska Användarmanual NAVIGON 7100 7110 Svenska Februari 2008 Symbolen med den genomstrukna avfallstunnan på hjul innebär att produkten skall tillföras separat avfallshantering inom den europeiska unionen (EU).

Läs mer

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 1.11.3

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 1.11.3 Telenor Navigation Användarhandbok Telenor Navigation version 1.11.3 Innehåll HUVUDMENY 3 SÖK ADRESS 3 SÖK PERSON, SÖK FÖRETAG 3 SÖK I NÄRHETEN 3 FAVORITER 3 KARTA 3 TJÄNSTER 4 DESTINATIONSINFORMATION

Läs mer

Din manual TOMTOM GO 930T http://sv.yourpdfguides.com/dref/2366952

Din manual TOMTOM GO 930T http://sv.yourpdfguides.com/dref/2366952 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för TOMTOM GO 930T. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

TERTEC Evolution. Den perfekta High-tech Antenn Högsta kvalitet mottagning Extrem väderbeständig Perfekt för svåra mottagningssituationer

TERTEC Evolution. Den perfekta High-tech Antenn Högsta kvalitet mottagning Extrem väderbeständig Perfekt för svåra mottagningssituationer Den perfekta High-tech Antenn Högsta kvalitet mottagning Extrem väderbeständig Perfekt för svåra mottagningssituationer Hus antenn är speciellt utformad för hemmabruk. Den uppfyller alla krav för optimal

Läs mer

nüvi 2300-serien snabbstartshandbok för användning med dessa nüvi-modeller: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370

nüvi 2300-serien snabbstartshandbok för användning med dessa nüvi-modeller: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370 nüvi 2300-serien snabbstartshandbok för användning med dessa nüvi-modeller: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370 Komma igång VARNING Läs guiden Viktig säkerhets- och produktinformation som medföljer i produktförpackningen

Läs mer

Radio R 4.0 IntelliLink Vanliga frågor

Radio R 4.0 IntelliLink Vanliga frågor Innehåll TOC 1. Audio Q: Hur växlar jag mellan olika ljudkällor (t.ex. FM-radio och USB-musik)? A: Byt ljudkälla genom att trycka på AUDIO på startskärmen och sedan på Källa i övre vänstra delen av skärmen.

Läs mer

Rev.nr Bruksanvisning Aquatic Radio

Rev.nr Bruksanvisning Aquatic Radio Rev.nr 140805 Bruksanvisning Aquatic Radio Uppstart Sätt i fjärrkontrollens batteri Skruva av det vattentäta locket på fjärrkontrollens baksida och sätt i batteriet. (CR-2430) Skruva tillbaka locket. Slå

Läs mer

CHEVROLET MYLINK. Snabbguide

CHEVROLET MYLINK. Snabbguide CHEVROLET MYLINK Snabbguide Chevrolet MyLink är en serie infotainmentsystem som förhöjer din körupplevelse genom att enkelt ansluta och integrera med din smarttelefon. MyLink har dessutom en snygg 7-tums

Läs mer

BRUKSANVISNING. Svenska - 1

BRUKSANVISNING. Svenska - 1 BRUKSANVISNING 1. STRÖMBRYTARE 2. FUNKTIONSKNAPP (AUX/CD/KASSETT/RADIO) 3. VÅGLÄNGDSVÄLJARE 4. KNAPP FÖR BASFÖRSTÄRKNING 5. VOLYMREGLAGE 6. INSTÄLLNINGSREGLAGE (RADIO) 7. CD-DISPLAY 8. STATIONSSKALA 9.

Läs mer

nüvi 3700-serien för Volvo -bilar snabbstartshandbok Juli Rev. A Tryckt i Taiwan för användning med dessa nüvi-modeller: 3760, 3790

nüvi 3700-serien för Volvo -bilar snabbstartshandbok Juli Rev. A Tryckt i Taiwan för användning med dessa nüvi-modeller: 3760, 3790 nüvi 3700-serien för Volvo -bilar snabbstartshandbok för användning med dessa nüvi-modeller: 3760, 3790 Juli 2010 190-01265-59 Rev. A Tryckt i Taiwan Komma igång VARNING Läs guiden Viktig säkerhets- och

Läs mer

nüvi 1490TV snabbstartshandbok

nüvi 1490TV snabbstartshandbok nüvi 1490TV snabbstartshandbok Titta närmare på nüvi-enheten Varning I guiden Viktig säkerhets- och produktinformation som medföljer i produktförpackningen finns viktig information om säker hantering av

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A Bruksanvisning S RCR-22 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

En perfekt vinterdag. Original tillbehör för dagar ute med hela familjen

En perfekt vinterdag. Original tillbehör för dagar ute med hela familjen En perfekt vinterdag Original tillbehör för dagar ute med hela familjen 05 06 07 02 08:40 Då kör vi! 01 01 Stänkskydd Skydda både sidor och underrede på din bil från stenskott och smuts. Levereras i par

Läs mer

för bilar utan surround sound system 3,4 Prisexempel A204 870 7296 11.890,00 kr Prisexempel A212 870 0396 11.890,00 kr

för bilar utan surround sound system 3,4 Prisexempel A204 870 7296 11.890,00 kr Prisexempel A212 870 0396 11.890,00 kr Destination Vinter Mercedes-Benz navigerings lösningar är utformade med full integration i ditt fordon: inga lösa kablar eller sugkoppar, bara enastående användarvänlighet och heltäckande funktionalitet.

Läs mer

WR-11. Svensk Bruksanvisning. Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning.

WR-11. Svensk Bruksanvisning. Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. WR-11 Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR 1. Läs dessa anvisningar. 2. Spara

Läs mer

Varning och Försiktighet

Varning och Försiktighet Skyltarna Varning och Försiktighet som visas nedan, finns med i bruksanvisningen och på enheten. De visar säker och korrekt hantering av produkten, så att personskador på dig eller andra undviks, och så

Läs mer

Smartphone Quick Start Guide

Smartphone Quick Start Guide Smartphone Quick Start Guide 2 1. Innehåll i kartongen Batteri AC Adapter Kom-i-gång CD USB Kabel Telefon Användarmanual och snabbstart guide Headset 2. Telefonen 3 1 2 3 5 6 7 8 9 10 11 12 4 1. Indikator

Läs mer

Hela antennsortimentet hittar du på autokatalogen. Antenner hittar du under noden bilstereo/multimedia. Sedan är de grupperade enligt fm, gps, gsm,

Hela antennsortimentet hittar du på autokatalogen. Antenner hittar du under noden bilstereo/multimedia. Sedan är de grupperade enligt fm, gps, gsm, 16 Hela antennsortimentet hittar du på autokatalogen. Antenner hittar du under noden bilstereo/multimedia. Sedan är de grupperade enligt fm, gps, gsm, kombination osv. Antenner 2011 FM / Universalantenner

Läs mer

MusicFly Pro. Användarmanual. Inledning

MusicFly Pro. Användarmanual. Inledning MusicFly Pro Användarmanual Inledning MusicFly Pro gör att din musik flyger via trådlös signal till din bilradio. Den låter dig njuta av musik från bärbara musikspelare i bilstereon eller hemmastereon

Läs mer

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 2.0

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 2.0 Telenor Navigation Användarhandbok Telenor Navigation version 2.0 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INTRODUKTION 3 2. GRUNDLÄGGANDE STRUKTUR OCH FUNKTIONALITET 4 2.1 GRUNDLÄGGANDE STRUKTUR 4 2.2 GRUNDLÄGGANDE FUNKTIONALITET

Läs mer

Navi 900 IntelliLink, Touch R700 IntelliLink Vanliga frågor

Navi 900 IntelliLink, Touch R700 IntelliLink Vanliga frågor Index TOC 1. Audio Q: Hur ändrar jag ljudkälla, exempelvis från FM-radio till USB-musik? A: Genom att trycka på RADIO-knappen kan du bläddra bland alla tillgängliga radiokällor. Genom att trycka på MEDIA-knappen

Läs mer

Manuell SMARTCD.G2 02.2015

Manuell SMARTCD.G2 02.2015 02.2015 2 / 14 1 Avsedd användning... 3 2 Säkerhetsanvisningar... 4 3 Ingår i leveransen... 5 4 Anslutning till en dator/bärbar dator... 6 5 Ladda batterierna... 7 6 Driftsättning... 8 7 Konfigurering

Läs mer

Svensk bruksanvisning ipod Tower från Lenco

Svensk bruksanvisning ipod Tower från Lenco Svensk bruksanvisning ipod Tower från Lenco Svensk generalagent www.moon.se 2009 11 22 HN Tack för att du just köpt en produkt från Lenco. Lenco har tillverkat och marknadsfört högkvalitativa ljud och

Läs mer

FELSÖKNINGSPROCEDUR SD-NAVI (version 1.00)

FELSÖKNINGSPROCEDUR SD-NAVI (version 1.00) 1 - INNEHÅLL Kundens klagomål Diagnostik Översikt och kopplingsschema Kap 2 Allmänna funktionsproblem Kap 3 Fungerar inte, eller aktiveras inte (svart skärm): Kap 3-1 Knapp fungerar inte Kap 3-2 Pekskärmen

Läs mer

Din manual NAVIGON MOBILENAVIGATOR 6 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3952255

Din manual NAVIGON MOBILENAVIGATOR 6 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3952255 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för NAVIGON MOBILENAVIGATOR 6. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Aktiv DVB-T Inomhus Antenn SRT ANT 12

Aktiv DVB-T Inomhus Antenn SRT ANT 12 Aktiv DVB-T Inomhus Antenn SRT ANT 12 Användarmanual 1.0 Introduktion Tack för att du väljer STRONG SRT ANT 12 DVB-T antennen. Denna antenn är speciellt designad till användning för mottagning av digital

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Svensk Bruksanvisning OBSERVERA!! Innan du använder denna apparat rekommenderar vi att du noggrant läser igenom denna bruksanvisning samt alla säkerhetsföreskrifter. Mycket nöje med denna apparat. VARNING:

Läs mer

PRODUKTKATALOG FLIK 8 RADIO - DVD - TFT MONITOR RADIO - DVD SIDAN 15 " TFT ACTIA VIDEOBUS MED PLÅT FÄSTE 15 " TFT MOTORDRIVEN ACTIA / VIDEOBUS

PRODUKTKATALOG FLIK 8 RADIO - DVD - TFT MONITOR RADIO - DVD SIDAN 15  TFT ACTIA VIDEOBUS MED PLÅT FÄSTE 15  TFT MOTORDRIVEN ACTIA / VIDEOBUS 1 RADIO - DVD 15 " TFT ACTIA VIDEOBUS MED PLÅT FÄSTE 15 " TFT MOTORDRIVEN ACTIA / VIDEOBUS MED FÄSTE 450133 MOTORDRIVEN 15 " 450127 12 " TFT MOTORDRIVEN ACTIA / VIDEOBUS MOTORDRIVEN 12 " 450126 15 " TFT

Läs mer

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater är en komplett digital underhållningslösning som du kan använda för att titta på TV, spela in från

Läs mer

X Series - BLUETOOTH

X Series - BLUETOOTH X Series - BLUETOOTH Fungerar med alla enheter som har Bluetooth Enkelt Lägg telefonen eller surfplattan på högtalaren och den är klar att spela. Med NFC tekniken skakar enheten hand med högtalaren och

Läs mer

Din manual NAVIGON 2110 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2332570

Din manual NAVIGON 2110 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2332570 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för NAVIGON 2110. Du hittar svar på alla dina frågor i NAVIGON 2110 instruktionsbok (information,

Läs mer

komradio För TRANSPORT och Åkeri www.zodiac.se

komradio För TRANSPORT och Åkeri www.zodiac.se www.zodiac.se Komradio för TRANSPORT och ÅKERI zodiac proline+ Zodiac Proline+ serien är radion för dig där kvalitet och prestanda är det viktigaste. Knapplås Skruvat tillbehörsuttag Fordonshållare Tydlig

Läs mer

GUIDE FÖR TRÅDLÖS KOMMUNIKATION. SoundGate 3 SoundGate Mikrofon TV Adapter 2 Telefonadapter 2 RC-N-fjärrkontroll

GUIDE FÖR TRÅDLÖS KOMMUNIKATION. SoundGate 3 SoundGate Mikrofon TV Adapter 2 Telefonadapter 2 RC-N-fjärrkontroll GUIDE FÖR TRÅDLÖS KOMMUNIKATION SoundGate 3 SoundGate Mikrofon TV Adapter 2 Telefonadapter 2 RC-N-fjärrkontroll SN2_ILLU_Neckloop_HI SN2_ILLU_Charger_HI SN2_ILLU_UsbCable_HI Översikt Denna guide innehåller

Läs mer

MINIX NEO A1+ Användar Manual

MINIX NEO A1+ Användar Manual MINIX NEO A1+ Användar Manual 1 Produkt information Tack för att du har köpt en MINIX NEO A1+ MINIX NEO A1+ är en trådlös air mouse + tangentbord som kombinerar alla de kapaciteter av en vanlig mus och

Läs mer

Bosch CCS 800 Ultro diskussionssystem Nyskapande...

Bosch CCS 800 Ultro diskussionssystem Nyskapande... Bosch CCS 800 Ultro diskussionssystem Nyskapande... 2 CCS 800 Ultro diskussionssystem...med en flexibel allt-i-ett möteslösning Unik inbyggd MP-inspelning och -uppspelning Mycket tydligt tal med digital

Läs mer

PTCarPhone 3c. Kurzanleitung Brief Instruction Notice succincte Snabb Guide DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS SVENSK

PTCarPhone 3c. Kurzanleitung Brief Instruction Notice succincte Snabb Guide DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS SVENSK D PTCarPhone 3c DEUTCH ENGLIH FRANÇAI VENK Kurzanleitung Brief Instruction Notice succincte nabb Guide www.ptcarphone.de Innehållsförteckning Översikt ymboler 27 Knappar och display 27 Handsfree- och privatläge

Läs mer

full HD vapen kamera Bruksanvisning

full HD vapen kamera Bruksanvisning full HD vapen kamera Bruksanvisning Varning! 1. Använd inte kameran i extremt varm, kallt eller dammiga förhållanden. 2. Kameran är byggd för att tåla rekyl. Men undvik hårda smällar eller att tappa den

Läs mer

55201 Digitalkamera med video

55201 Digitalkamera med video 55201 Digitalkamera med video Användarhandbok Behåll dessa instruktioner för framtida bruk. Tuff-Cam 2 innehåller ett obytbart, uppladdningsbart batteri. Försök inte att ta loss batteriet. Om den råkar

Läs mer

Njut av ny bild- och ljudteknologi när den är som bäst

Njut av ny bild- och ljudteknologi när den är som bäst egenskap SateLlite p100 Satellite p100 Njut av ny bild- och ljudteknologi när Toshibas bärbara dator Satellite P100 ger personligt anpassat digital innehåll med spets. Satellite P100 har kapacitet att

Läs mer

Den nya Cytrac DX. Nyhet! Kompakt, Modern och med en Enorm mottagningsräckvidd. Innovative Mobile Technology

Den nya Cytrac DX. Nyhet! Kompakt, Modern och med en Enorm mottagningsräckvidd. Innovative Mobile Technology Den nya Cytrac DX Kompakt, Modern och med en Enorm mottagningsräckvidd Nyhet! Innovative Mobile Technology Den nya Cytrac DX Sedan mer än 20 år har vi specialiserat oss på att utveckla parabolsystem. Nu

Läs mer

MAG. GPS Navigationssystem GP1020 ANVÄNDARMANUAL HÅRDVARA. Användarmanual OBSERVERA

MAG. GPS Navigationssystem GP1020 ANVÄNDARMANUAL HÅRDVARA. Användarmanual OBSERVERA MAG GPS Navigationssystem GP1020 ANVÄNDARMANUAL HÅRDVARA Användarmanual OBSERVERA Säkerhet För att denna produkt ska fungera i navigeringsläge krävs satellitsignaler. Det kan finnas situationer i ditt

Läs mer

Flerkanalig AV-mottagare. Börja här Det här är din snabbstartguide

Flerkanalig AV-mottagare. Börja här Det här är din snabbstartguide Flerkanalig AV-mottagare STR-DN1020 Börja här Det här är din snabbstartguide 1 Installera högtalarna 2 Ansluta TV:n och andra enheter 3 Andra anslutningar 4 Välja högtalare och optimera 5 Uppspelning Det

Läs mer

komradio För bygg och ENTREPRENAd www.zodiac.se

komradio För bygg och ENTREPRENAd www.zodiac.se www.zodiac.se Komradio för bygg och entreprenad zodiac proline+ Zodiac Proline+ serie är radion för dig där kvalitet och prestanda är det viktigaste Knapplås Skruvat tillbehörsuttag Tydlig display Programmerbara

Läs mer

Med Leef Access 2.0 ökar du minneskapaciteten i din Android-telefon eller surfplatta och den är så liten att den får plats i din ficka.

Med Leef Access 2.0 ökar du minneskapaciteten i din Android-telefon eller surfplatta och den är så liten att den får plats i din ficka. SVENSKA För Leef, kommer design alltid främst. Faktum är att över hälften av vårt team utgörs av designers. Vi integrerar fullständigt kvalitetsmaterial,funktion och stil, resultatet är en serie produkter

Läs mer

NAVIGON 42 Easy NAVIGON 42 Plus NAVIGON 42 Premium

NAVIGON 42 Easy NAVIGON 42 Plus NAVIGON 42 Premium NAVIGON 42 Easy NAVIGON 42 Plus NAVIGON 42 Premium Användarmanual Svenska Augusti 2011 Den överkorsade soptunnan på hjul betyder att inom EU måste produkten vid slutet av dess livslängd föras till en separat

Läs mer

Trådlös enkelhet, musikalisk känsla. ADDON T-Series

Trådlös enkelhet, musikalisk känsla. ADDON T-Series Trådlös enkelhet, musikalisk känsla ADDON T-Series Spela all din musik trådlöst Spela vad du vill från var du vill. Det spelar ingen roll om du använder ios, Android, Windows Phone eller Mac/PC. Addon

Läs mer

Allroom Air One. all din musik trådlöst i hela ditt hem

Allroom Air One. all din musik trådlöst i hela ditt hem Allroom Air One all din musik trådlöst i hela ditt hem magiskt AIRPLAY - Spela din musik i ditt trådlösa nätverk Med Apples AirPlay teknologi kan du spela all din musik trådlöst från Mac eller PC till

Läs mer

X Series - BLUETOOTH

X Series - BLUETOOTH Fungerar med alla enheter som har Bluetooth Enkelt Lägg telefonen eller surfplattan på högtalaren och den är klar att spela. Med NFC tekniken skakar enheten hand med högtalaren och du kan spela musik på

Läs mer

upplev skillnaden med ett riktigt...

upplev skillnaden med ett riktigt... upplev skillnaden med ett riktigt... Vi har egentligen massor att berätta om våra förstklassiga headset......men det låter vi bli! Det finns ett gammalt talesätt som lyder: Don efter person. Ungefär så

Läs mer

LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE

LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE Oderup 9267, 24297 Hörby, 0415-40025, info@datalogisk.se Montering mojomini Allmänt Denna instruktion beskriver kortfattat installation av mojomini. Smart AG antennen Smart

Läs mer

Digital Video. Användarhandledning

Digital Video. Användarhandledning Digital Video Användarhandledning Sw 2 Innehållsförteckning Komma igång Lär känna din Digital Video... 3 Så här använder du panelen... 4 Strömförsörjning... 5 Lägen... 6 Lägesknappen... 9 Filmläge Filmning...

Läs mer

Din manual BLAUPUNKT NAVIRECHNER RGS 08 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3312214

Din manual BLAUPUNKT NAVIRECHNER RGS 08 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3312214 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för BLAUPUNKT NAVIRECHNER RGS 08. Du hittar svar på alla dina frågor i BLAUPUNKT NAVIRECHNER

Läs mer

DPR-34+ Svensk Bruksanvisning. Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning.

DPR-34+ Svensk Bruksanvisning. Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. DPR-34+ Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR Låt inte denna enhet att utsättas

Läs mer

MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB

MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB Inledning Först och främst tackar vi till ditt köp av denna Sweex MP3 spelare. Med denna kompakta MP3-spelare kan du njuta av

Läs mer

Generalagent i: Sverige, Danmark och Norge. Svensk Bruksanvisning

Generalagent i: Sverige, Danmark och Norge. Svensk Bruksanvisning Generalagent i: Sverige, Danmark och Norge. Svensk Bruksanvisning Kontroller AM/FM band byte Nödsignal Dynamo AM/FM band indikator Stationsindikator Ladda stations indikator Belysnings knapp Radio skala

Läs mer

Instruktion Diasonic LED D60BS. Tack för att du valt en Diasonic modell D60BS.

Instruktion Diasonic LED D60BS. Tack för att du valt en Diasonic modell D60BS. CRI Över 90 Tack för att du valt en Diasonic modell D60BS. Energibesparande 10W LED Bländfri design Livslängd 40.000 timmar Paketet innehåller följande: A. Lampa inkl. LED B. Vokymkontroll knapp C. Lampfot

Läs mer

Din manual SONY NV-U70 http://sv.yourpdfguides.com/dref/672686

Din manual SONY NV-U70 http://sv.yourpdfguides.com/dref/672686 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SONY NV- U70. Du hittar svar på alla dina frågor i SONY NV-U70 instruktionsbok (information,

Läs mer

Bruksanvisning DAB One

Bruksanvisning DAB One Bruksanvisning DAB One Var snäll läs igenom denna bruksanvisning, innan ni börjar använda er DAB One. Grattis till ditt val av DAB/FM mottagare. Vi hoppas att du kommer att ha många trevliga stunder framför

Läs mer

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22 Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen Version 1.1 2014-10-22 Swivl Robot kan användas för att spela in en föreläsning eller lektion. Kameran som är placerad på Roboten följer automatiskt

Läs mer

Få ut mer av dina hörapparater. Phonaks trådlösa tillbehör

Få ut mer av dina hörapparater. Phonaks trådlösa tillbehör Få ut mer av dina hörapparater Phonaks trådlösa tillbehör Modern hörapparatsteknik gör det bekvämt att lyssna och höra i de flesta situationer. Men när du talar i telefon, ser på TV eller befinner dig

Läs mer

Phonaks trådlösa kommunikationssortiment

Phonaks trådlösa kommunikationssortiment Phonaks trådlösa kommunikationssortiment Produktinformation Till Phonak Venture hörapparater Tillbehören från Phonaks trådlösa kommunikationssortiment medför stora fördelar i svåra lyssningssituationer

Läs mer

Så här används fjärrkontrollen

Så här används fjärrkontrollen Så här används fjärrkontrollen Så här används fjärrkontrollen Försiktighetsåtgärder vid användning av fjärrkontroll Var försiktig vid hantering av kontrollen, speciellt eftersom den är liten och lätt.

Läs mer

Snabbguide Konftel 300 SVENSK

Snabbguide Konftel 300 SVENSK Snabbguide Konftel 300 SVENSK Beskrivning Konftel 300 är en konferenstelefon för anslutning till analogt telefonuttag, mobil/ DECT-telefon eller dator. På www.konftel.com/300 hittar du en handbok med utförligare

Läs mer

QosmioEngine För avancerad video

QosmioEngine För avancerad video QosmioEngine För avancerad video Qosmio förenar QosmioEngines och QosmioPlayers högkvalitativa videofunktioner, Harman Kardon högtalare och SRS TruSurround XT: s funktioner för surroundljud och digital

Läs mer

Att välja det skydd som dämpar mest är inte alltid rätt. Med ett högdämpande skydd i en lågbullrig miljö finns en risk att användaren känner sig

Att välja det skydd som dämpar mest är inte alltid rätt. Med ett högdämpande skydd i en lågbullrig miljö finns en risk att användaren känner sig Bara till proffs! Att välja det skydd som dämpar mest är inte alltid rätt. Med ett högdämpande skydd i en lågbullrig miljö finns en risk att användaren känner sig isolerad och tar av sig skyddet för att

Läs mer

Användarhandbok Navigationsprogramvaran

Användarhandbok Navigationsprogramvaran Användarhandbok Navigationsprogramvaran - 2 - Innehållsförteckning 1 Idrifttagande... 4 1.1 Viktiga informationer... 5 1.2 Alternativ installering av navigationssystemet från ett minneskort... 5 1.3 Ytterligares

Läs mer

+ LAFAYETTE MICRO 4+ EN NY JAKTRADIO UTBILDAD I DEN HÅRDA SKOLAN. 31 MHz ELLER 155 MHz.

+ LAFAYETTE MICRO 4+ EN NY JAKTRADIO UTBILDAD I DEN HÅRDA SKOLAN. 31 MHz ELLER 155 MHz. MICRO 4 14 SID svensk 2008 08-04-10 11.06 Sida 1 + LAFAYETTE MICRO 4+ EN NY JAKTRADIO UTBILDAD I DEN HÅRDA SKOLAN Nu 6W Helt vattentät V iskningsläge 31 MHz ELLER 155 MHz. MICRO 4 14 SID svensk 2008 08-04-10

Läs mer