Kom igång med ZeroWire

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kom igång med ZeroWire"

Transkript

1 Kom igång med ZeroWire Innehåll Sida Uppackning av ZW o Uppstart av ZeroWire, montering av batteri, spänningsaggregat och väggfäste samt optionerna GSM-modul och bordställ o Ansluta ZeroWire på nätverket Defaultanvändare/IP-adresser Inläggning av ZeroWire i portalen UltraSync 8 o Funktioner i UltraSync o Uppdatera ZeroWire Inlärning av larmdetektorer i ZeroWire 12 o Sektionstyper Inlärning av Z-Wave enheter i ZeroWire 14 Inlärning av kameror i ZeroWire 16 o Skapa en scen för inspelning Skapa en Web Access Passcode för appstyrning 21 Inläggning av användare 22 Appen UltraSync 23 Handhavande av larmet via manöverpanelen 28 Övriga kommandon 29 1 (30)

2 Uppackning av ZW-6404 ZW-6404 innehåller de viktigaste komponenterna centralapparaten ZeroWire. Innehållet i förpackningen är: 1st ZeroWire centralapparat 1st Spänningsaggregat 1st Batteripack 1st Väggfäste Övriga komponenter som hör till centralapparaten är optioner och kommer i egna förpackningar om de är beställda. ZW-7000 GSM Radiomodul (observera att om denna ska anslutas bör detta göras före batteri och spänningsaggregat) ZW-DS01 Bordställ Montering av batteri och spänningsaggregat: Lossa skruven som håller batteriluckan med en liten skruvmejsel, anslut batteriets kontakt till centralens anslutning till vänster, stäng luckan och skruva fast luckan igen. Obs: Kablarna kan inte placeras under batteriet, då kommer det inte gå att stänga luckan. Obs: Batteriet är inte designat för att driva centralapparaten under en längre tid, speciellt inte vid installationstillfället när laddningen är bristfällig. Anslut spänningsaggregatet så snart som möjligt. 2 (30)

3 Väggfästet Montera väggfästet på den plats ni vill att ZeroWire ska vara placerad. Var noga med att kontrollera att kabeln räcker till ett nätuttag. När väggfästet är på plats monteras centralen på fästet genom att först passa in i överkant och sedan vika ner centralapparaten mot väggen och fästet. Avsluta sedan med att fästa skruven som håller installationen på plats. Obs: Eftersom att ZeroWire även kan användas med borsstället ZW-DS01 är sabotagebrytaren för väggmontage bortprogrammerad i grundinställningarna. Vill ni aktivera denna gör ni det enklast via webbgränssnittet: Advanced -> System -> General Options Bordsstället ZW-DS01 Skruva ur skruven i underkant av ZeroWire, placera centralen i bordsstället, skruva fast skruven för fösta bordsstället i centralen. Observera att kablarna med fördel ska gå genom det runda hålet i bordsställets fot. 3 (30)

4 GSM-modulen ZW-7000 Om GSM-modulen ZW-7000 ska monteras ska det göras i spänningslöst tillstånd, det är enklast att montera detta tillbehör först, innan batteri och spänningsaggregat och bordsställ är monterade/anslutna. Öppna luckan i bakkant av centralen, anslut GSM-modulen med antennkabeln som är i luckan. Placera GSM-modulen i luckan och stäng locket. Signalstyrkan kan kontrolleras via webbgränssnittet: Settings -> Connection Status Signalstyrkan bör vara inom värdena -87 till -51, om denna gräns inte uppnås bör centralen flyttas alternativt förses med en extra antenn (ZW-ANT3M). 4 (30)

5 Ansluta ZeroWire på WiFi nätverket ZeroWire kan enkelt omvandlas till en WiFi-hotspot som gör det möjligt att konfigurera den till det befintliga WiFi-nätverket. För att utföra åtgärder som dessa är det viktigt att veta viss av ZeroWire s fabriksinställda data så som nedanstående: Användare installer kod: 9713 Användare User 1 kod:1234 Default IP-adress: Börja med att trycka på Menu -knappen på centralapparaten. Rösten kommer att meddela er vilka val som finns tillgängliga. För att ansluta till befintligt WiFi-nätverk tryck: 9 för att gå in i Advanced läge, vid anmodan om kod ange installatörskoden: 9713 Enter Tryck 8 för att aktivera WiFi discovery mode. Med en dator, surflatta eller telefon, öppna WiFi-inställningarna och anslut er enhet mot nätverket ZeroWire. Öppna en webbläsare i er enhet och skriv in i adressfönstret. För att logga in i ZeroWire anger ni Namn: installer (små bokstäver) Password: 9713 I menysystemet välj Settings och sedan Wifi Setup Tryck på knappen Scan for Wireless Networks Tryck aktuellt WiFi-nätverk när det visas Ange sedan lösenordet för aktuellt WiFi När WiFi är anslutet visas en ruta med texten Network succesfully selected. I detta läge kopplas ZeroWire hotspot ner, anslut din enhet (telefon, platta eller dator) till samma nätverk. För överskådligare förklaring, se bilderna på nästa sida där en Android telefon ansluts till ZeroWire hotspot och därefter konfigurerar in ZeroWire till det trådlösa nätverket Telia- 263D5D. Starta alltid med att göra ZeroWire till en hotspot! Menu 9, 9713 Enter, 8 Enter 5 (30)

6 Ansluta ZeroWire på WiFi-nätverket Sök upp ZeroWire hotspot Anslut till ZeroWire hotspot Kontrollera anslutning Logga in som installer Gå in via menysystemet Välj settings 6 (30)

7 Ansluta ZeroWire på WiFi-nätverket Välj Wifi Setup, scanna WiFi Välj WiFi och ange lösenord ZeroWire är nu ansluten För att kontrollera vilken IP-adress ZeroWire fick utför följande sekvens. Menu följ av 8 för att gå in i Basic System Configuration Ange installatörskoden avsluta med Enter Tryck 6 för att höra IP-adressen. Denna IP-adress kan nu användas för att ansluta till systemet med valfri webbläsare. Ange IP-adressen i adressfältet i webbläsaren och tryck på Enter. För att logga in i ZeroWire ange installer med lösenord 9713 eller User 1 med lösenord Det går även att gå in i routern och där se anslutna enheter. 7 (30)

8 Inläggning av ZeroWire i portalen UltraSync Om ZeroWire inte ansluts till molntjänsten UltraSync kan systemet användas lokalt, detta innebär att inbrottsdetektorer kan läras in och systemet kommer att kunna till- och frånkopplas via centralens knappsats. Om ett larm utlöser kommer det att ljuda i ZeroWires interna siren. Anslutning till UltraSync ger möjlighet till följande tjänster: Ansluta mobilapp, Se kameror Ansluta ZeroWire med larmöverföring till väktarbolag Styra Z-Wave enheter för belysning, temperatur etc. Anslutningen till UltraSync kan göras på valfri enhet (mobiltelefon, platta eller dator) som är ansluten till internet. Ange adressen i valfri webbläsare. Ange ditt användarnamn och lösenord som du tilldelats som installatör för att logga in i portalen. Första sidan i portalen visar de ZeroWire-system som redan är registrerade i ert företagsnamn. Det går enbart att se system som är registrerade på er som installatör. Siterna presenteras i grön färg, detta anger att de är online. Är färgen röd på någon av siterna är denna offline (ej ansluten till internet). SID är det unika serienummret för ZeroWire, H/W Ver samt S/W Ver är hårdvaru- respektive mjukvaruversion i aktuell central. Hårdvaran är fast, medan mjukvaran kan uppgraderas via portalen. Övriga uppgifter är anläggningsspecifika och fylls i av er vid registreringen. För att registrera en ny site, klicka på knappen New Site Registreringsformuläret som visas består av ett antal inställningar och uppgifter som måste anges innan ZeroWire kan anslutas till portalen UltraSync. I detta exempel kommer vi att ansluta en central med namnet Skydd2016 och där ange Self Monitoring vilket innebär att larmen endast kommer att skickas till valfri mobilapp. Om ni vill ansluta ZeroWire till väktarbolag, väljer ni i denna rullgardinsmeny namnet på aktuellt väktarbolag. 8 (30)

9 Ange väktarbolag eller Self Monitoring Ange namn för siten Ange adress för siten Ange land för siten Ange län för siten Ange stad/kommun Ange postnummer Ange telefonnummer Ange mobilnummer Ange serienummret Ange tidzon VFNN till väktarbolag eller Self Monitoring Kontokoden ni fått av väktarbolag, eller fingerad för Self Monitoring Servicegrad på överföringen (Dual=endast om ni har 3Gmodulen) Format t ex XSIA eller CID Serienumret är unikt och återfinns på baksidan av ZeroWire. 9 (30)

10 Funktioner i UltraSync Under förutsättning att serienumret är korrekt ifyllt och att ZeroWire är ansluten till internet kommer den nya siten nu att visas i grön färg. Från portalen kan ni nu klicka på den lilla jordgloben till höger om siten för att se live status från centralen. Site Details anger statusen, Mains, DC och Battery indikeras i grönt om allt är ok. IP anger den externa IP-adressen samt om den är online. Cellular anger 3G-modulens status och täckning, denna indikeras som grön vid ok och Online visas enbart om IP är offline. Eventuella kamerors MAC-adresser visas i grönt om de är konfigurerade och online. Firmware visar aktuell version (se senare avsnitt för uppgradering av FW). Till höger visas ett stapeldiagram på ev 3G-modulers täckning de senaste sju dagarna. Genom att klicka på Remote Control kan systemet styras via portalen, fullständig programmering kan ske med användarnamnet installer och lösenordet Även användarmanövrering kan ske med användarnamnet User 1 och lösenordet Den lilla skiftnyckeln ger möjlighet att ändra enklare detaljer som till exempel namn, adress etc. Ska större ändringar göras som exempelvis ändring av väktarbolag är detta ej möjligt. Det snabbaste sättet för dessa ändringar är att radera siten och ansluta den på nytt via New site och fylla i dessa ändringar. Om ni inte vill radera siten, kontakta UTC F&S så skapas en ticket för detta och ändringarna sköts av administratörerna för portalen. 10 (30)

11 Uppgradera ZeroWire Obs, utför enbart uppgradering när ZeroWire är ansluten till internet via WiFi eller kabel, ej enbart 3G-modulen. Vid anslutning till UltraSync uppgradera alltid ZeroWire till senaste version. Detta sker enkelt via portalen och kommer inte att radera några data som ni redan har programmerats, som t ex sektioner, användare kameror etc. Klicka på knappen Update och välj den senaste versionen av FW. När denna manual skrivs är detta version 6404-UK där UK står för språket. När ZeroWire finns på svenska kommer det att finnas en liknande fil med namnet -SE. Om ni är osäkra på vilken som är den senaste versionen kontakta teknisk support på UTC F&S. Markera vald fil och klicka på Update Ett nedladdningsfönster kommer nu att visas. Observera att uppdateringen kommer kräva att ni aktiverar den nedladdade filen. När nedladdningen är klar kommer knappen Stop att bytas mot Activate Klicka Activate Processing visas Aktiveringen kan ta ca 5 minuter, för att se när den är klar kan det behövas att websidan uppdateras. 11 (30)

12 Inlärning av larmdetektorer i ZeroWire Logga in i ZeroWire med valfri webbläsare, användare installer lösenord Välj Settings och sedan Zones. Magnetkontakt: Förbered kontakten med att stoppa i batteriet. Klicka på knappen Learn. Texten ändras då till Learn Mode Active, aktivera då sabotagemikrobrytaren på magneten. När kontakten är inläst visas texten New Device Found Klicka då Spara. Observera att det även går att direkt skriva in serienumret på detektorn, detta hittas på etiketten på respektive enhet och föregås av Tx ID. Men vid inlärning erhålls också en bekräftelse på att detektorn fungerar. Ange ett namn på sektionen t ex Magnetkontakt entré, tilldela sektionen en Zone Type samt Zone Options. Avsluta med att ange vilket område sektionen ska tillhöra (Partition). Upprepa proceduren för övriga sektioner som ska läras in. Zon Type och Zone Option förklaras på nästa sida. 12 (30)

13 Sektionstyper Zone Type-diasbled, detektorn är konfigurerad men avaktiverad Zone Type 1 Day Zone, avger Zone Trouble vid avlarmat system med pip i centralen Vid tillkopplat område är den direktverkande. Zone Type 2 24 Hour Audible, avger ett ljudligt larm dygnet runt oavsett områdes status. Zone Type 3 Entry Exit Delay 1, in/ut sektion. Tiderna ställs i områdets inställningar. Zone Type 4 Entry Exit Delay 2, in/ut sektion. Tiderna ställs i områdets inställningar. Dessa typer kan alltså placeras som in/ut på entrédörr respektive bakdörr med olika långa tider för in/utpassering beroende på var de är placerade i förhållande till centralen. Zone Type 5 Follower, passagesektion som är frånkopplad när in/utpassage pågår. Zone Type 6 Instant, avger larm omedelbart. Zone type 7 24 Hour Silent, avger ett tyst larm dygnet runt oavsett områdets status. Zone Type 8 Fire, avger ett brandlarm dygnet runt. Zone Type 9 Entry Exit Delay 1 Auto-Bypass, som typ 3+4 med undantaget att den förbikoppplas om den står i larmläge när utpasseringstiden avslutas. Zone Type 10 Entry Exit Delay 2 Auto-Bypass, som typ 3+4 med undantaget att den förbikoppplas om den står i larmläge när utpasseringstiden avslutas. Obs, Typ 9+10 återinkopplas när de är i normalläge. Zone Type 11 Instant Auto-Bypass, som typ 6, men förbikopplas om den står i larm vid tillkoppling. Återkopplas när den blir normal. Zone Type 12 Event Only, används enbart för att skapa andra händelser i systemet, beskrivs ej i denna manual. Zone Type 13 Momentary Key Switch, sektionen blir en pulserande förbikopplare för det område som är angivet (Partition). Larm tillkopplar, larm frånkopplar. Zone Type 14 Latching Key Switch, sektionen blir en växlande förbikopplare för det område som är inställt (Partition). Larm tillkopplar, normal frånkopplar. Zone Type 15 CO Detektor, kolmonoxiddetektor som avger larm dygnet runt. Zone Type Reserv. 13 (30)

14 Sektionsoptioner Zone Option disabled, detektorn är konfigurerad men avaktiverad. Zone Option 1 Bypass, sektionen går att förbikoppla manuellt. Zone Option 2 Bypass Stay, sektionen frånkopplas vid hemmatillkoppling (Stay). Zone Option 3 Bypass Forced Arm, frånkopplar sektionen om den står i larmläge vid tillkoppling. Zone Option 4 Bypass Cross Zone, kan avge larm i kombination med annan Cross Zone. Zon Option 5 Fire, avger ett Auxiliary larm, dvs hjälp. Zone Option 6 Panic, avger ett överfallslarm. Zone Option 7 Silent Panic, avger ett tyst överfallslarm. Zone Option 8 Normaly Open no EOL, används för det två trådbundna ingångarna i centralen. Zone Option 9 Normaly Closed no EOL, används för det två trådbundna ingångarna i centralen. Zone Option 10 Gas Detector, avger ett gaslarm. Zone Option 11 High Temp, avger ett larm för hög temperatur. Zone Option 12 Water Leakage, avger ett vattenläckage larm. Zone Option 13 Low Temp, avger ett larm för låg temperatur. Zone Type 14 High Temp, avger ett larm för hög temperatur. Zone Type 15 Fire Alarm Pull Station, avger ett larm som är likställt en brandlarmsknapp. Observera att Zon Type och Zone Option ska fungera ihop på rätt sätt. Vid skapande av t ex överfallsknapp bör Zone Type vara ställd till 24 H och Zone Option till Panic. Om detta inte kontrolleras kan funktionen bli att överfallsknappen bara fungerar när området är tillkopplat (om sektionen står som Instant ). Inlärning av Z-Wave enheter i ZeroWire ZeroWire är kompatibel med Z-Wave enheter. Dessa enheter kan användas till att styra belysning, kontrollera temperatur och termostater etc. Observera att ZeroWire ej är kompatibel med några Z-Wave enheter för larm med undantag av sirenér. 14 (30)

15 Hemautomation För att konfigurera sitt hem med Z-Wave enheter är det praktiskt att skapa Virtuella rum för att underlätta styrningen av till exempel belysningen. Logga in i ZeroWire som installer med lösenordet Välj Settings och i rullgardinslisten väljer ni Zwave Room Names. Det finns 16 fördefinierade rum med namnen Room Vi kan här enkelt byta namn på dessa genom att ange ett nytt namn i Edit Room Name och klicka på spara. Skapa de rum där du kommer att installera Z-Wave enheter. Lära in Z-Wave enheter Välj nu i rullgardinslistan Zwave Add/Remove. Klicka på Add och utför sedan inlärningen enligt manualen för din Z-Wave enhet (i det flesta fall ska bara en knapp tryckas in). Ange även vilket rum enheten tillhör och sedan spara. Fortsätt på samma sätt om fler enheter ska läras in. 15 (30)

16 Inlärning av kameror i ZeroWire Det finns idag tre kompatibla kameror till ZeroWire och UltraSync: TVW-1120, 1,3 Megapixel Wedge inom- och utomhus TVW-1121, 3 Megapixel Wedge inom- och utomhus RS-3131, 1,3 Megapixel inomhuskamera i bordsmodell Samtliga kameror måste anslutas till samma WiFi-nät som ZeroWire är ansluten på. Detta kräver först att kamerorna ansluts med en vanlig nätverkskabel till routern/switch i nätverket. Alla kameror är PoE-kompatibla men kan även strömförsörjas med medföljande strömaggregat. För att identifiera kamerorna i nätverket används Truvision Device Manager som finns med på CD-skivan i kamerans förpackning. Programmet kan även laddas ner på: 1. Anslut kameran till router/switch i nätverket med en nätverkskabel. 2. Installera Truvision Device Manager i datorn och starta programmet. 3. Kontrollera att datorn är ansluten till samma nätverk som övriga enheter. 4. Kamerorna kommer att visas i Truvision Device Manager, markera en kamera för att se vilken IP-adress den fått tilldelade av DHCP i routern Öppna din webbläsare* och ange IP-adressen eller dubbelklicka på IP-adressen så öppnas den i webbläsaren, ange User Name: admin och Password 1234 *Truvision suporterar bara live video i Internet Explorer och Firefox, konfigurering kan ske i de flesta typer av webbläsare 7. Det rekommenderas att ni i detta läge ställer om kameran till fast IP-adress. Detta sker under Network och fliken TCP/IP. Eftersom kameran blivit tilldelad den IP-adressen som visas är denna ledig i nätverket. Bocka ur DHCP och spara. 16 (30)

17 8. Under fliken Wi-Fi letar ni upp det nätverk ni vill ansluta till, ange koden för Wi-Fi i rutan för Key 1. Spara inställningarna och kontrollera att valt nätverk blir connected 9. Logga in i ZeroWire som installer lösenord 9713 och välj Settings samt Cameras. Klicka på knappen Scan For New Cameras och de kameror som finns på nätverket kommer att hittas. Namnge dem och spara inställningarna. Kamerorna är nu konfigurerade för ZeroWire och kommer att kunna ses via appen. 17 (30)

18 Skapa en scen för inspelning Kamerorna är utrustade med ett SD-kort för att spela in händelser. Detta kort är vid leverans på 8 GB men kan bytas till ett kort på upp till 64 GB. För att definieras vad som ska spelas in skapas en Scene. 1. Logga in i ZeroWire med installer och 9713, välj Advanced samt Scenes. 2. Namnge Scene one till t ex Spela in 3. Tryck på Down och ange önskat schema, i detta fall Always On 4. Tryck på Down igen och ange händelsen, i detta fall Partion Alarm (områdeslarm) 18 (30)

19 5. Tryck Down igen och ange vilket område som larmet ska utlösas i för att starta inspelning 6. Tryck Down igen för att komma till Scen actions, välj Scen 1 (förvalt). 7. Välj Action Device och där ditt system Alarm System 19 (30)

20 8. Tryck Down och ange Trigger Camera Video Clip 9. Tryck Down och ange vilken eller vilka kameror som ska spela in, avsluta med att spara Scenen. 10. Vi har nu skapat en Scene som kommer att spela in videoklipp på kamera 1 när det går larm i område 1. Det finns 16 scener i ZeroWire och dessa kan användas till mer än att spela in videoklipp på kameror. Dessa funktioner täcks inte i denna manual utan hänvisas till huvudmanualen. Exempel på andra funktioner kan ses i denna lista. 20 (30)

21 Skapa en Web Access Passcode för appstyrning För att skapa en säker anslutning för appstyrning som gör att enbart behöriga användare kan ansluta apparna till respektive ZeroWire system måste en Web Access Passcod anges, denna används sedan för anslutning av appen. Logga in i ZeroWire med installer och lösenordet Välj Advanced och sedan UltraConnect. Klicka klicka Web access Passcode Ange en kod på 8 siffror, observera att kod stänger av all möjlighet att ansluta appar till systemet. Tryck på Save för att spara inställningarna. 21 (30)

22 Inläggning av användare För att lägga till och ta bort användare i ZeroWire loggar man in som användare. Default användaren (ej installer) har användarnamnet User 1 med koden Detta ger tillgång till systemet på användarnivå. För att konfigurera användare, klicka på Users. Börja med att ändra namn och kod för User 1, observera User Type som anger användarens behörighet. Master användare får göra mer än standardanvändare, t ex byta ändra WiFilösenord (SSID), hantera andra användare etc. Det bör alltid finnas minst en Masteranvändare i systemet. Det går även att skapa start och stopp datum för användare. För att lägga till användare, klicka på Add Ange Namn, PIN samt User Type. Den andra Defaultkoden i systemet är installer, denna användare kan inte tas bort. Men det är viktigt att ändra koden. Detta sker genom att logga in som installer med 9713 och där välja Change PIN Resterande del av denna manual kommer att fortsätta använda defaultanvändarna User 1, PIN 1234 och installer, PIN (30)

23 Appen UltraSync ZeroWire ansluter till molntjänsten UltraConnect vilket gör det möjligt att ha full kontroll på sin anläggning via appen UltraSync. Denna finns tillgänglig för Android och ios. Ladda ner den via Google Play respektive AppStore till din telefon eller surfplatta. Ikonen för appen ser ut som bilden ovan. När appen startas klickar ni på + för att konfigurera ert system. 1. Ange ett namn för siten, i detta fall Skydd Ange en beskrivning 3. Ange Serienumret på ZeroWire, detta är angivet på baksidan på enheten 4. Ange Passcode, detta är den unika koden på 8 siffror ni angav under Web Acces PassCode enligt sidan Ange användare för appen, i detta fall User 1 6. Markera om ni vill att appen ska komma ihåg PIN 7. Ange PIN för användaren 8. Klicka på Notifikation Services för att ange om användaren till appen ska erhålla push notiser från systemet. 9. Ni kan här stänga av pushnotiser eller gå vidare och välja vilka notiser som ska skickas från systemet. 23 (30)

24 10. För ios-enheter finns ytterligare alternativ för pushnotiser, dessa kan användas för GeoFencing. Det innebär att appen känner av att användaren lämnar sitt system och skickar en pushnotis om systemet är frånkopplat. På kartbilden kan lokaliseringen av platsen för systemet justeras. Denna funktion kommer till Android. Efter att inställningarna har sparats visar startsidan (se bild ovan) den eller de system som appen hanterar. Tryck på anläggningen för att logga in. Om valet Remember PIN krävs ingen PIN, i annat fall måste användaren ange PIN. För ios kan fingeravtryck användas. Kugghjulet till höger ger möjlighet att ändra inställningarna för anslutningen. 24 (30)

25 Sitens huvudsida Statusen för systemets områden visas (i detta fall finns bara ett område). Away, Larmar på området Stay, Larmar på området i hemmaläge Off, Frånkopplar området Chime, Startar och stoppar chime (ljudsignal när valda detektorer aktiveras, kräver inställning på sektionsnivå) Sektioner i appen Zones visar de olika sektionernas tillstånd. Bypass, frånkopplar sektioner (indikeras med gul färg) Chime, anger om denna sektion ska ge ljudsignal, kräver att chime är aktivt på områdesnivå. Se föregående bild. Notify, ger appanvändaren en pushnotis att detektorn har aktiverats. 25 (30)

26 Kameror i appen Visar systemets kameror live, möjlighet finns att se inspelat materiel samt video i helskärm. Z-Wave enheter i appen Styr dina Z-Wave enheter, se temperatur och termostater eller tänd och släck belysning. Välj rummet enheten är i via rullgardinslisten. 26 (30)

27 Mer funktioner i appen Under More kan vissa inställningar i systemet konfigureras beroende på vad användaren har för User Type. Masteranvändaren kan ändra användare etc, installer har via appen total konfigureringsmöjlighet. 27 (30)

28 Handhavande av larmet via manöverpanelen ZeroWire kan även styras via manöverpanelen, en röst guidar i menyerna. De vanligaste funktionerna redovisas här, övriga funktioner hänvisas till den fullständiga manualen. Larma på hela systemet, tryck Away, ange kod följt av Enter Larma på i hemmaläge, tryck Stay, ange kod följt av Enter Frånkoppla systemet, tryck din kod följt av Enter Frånkoppla efter larm, tryck din kod följt av Enter Förbikoppla en sektion, tryck Bypass, välj sektion följt av Enter, tryck 0 för att förbikoppla. För att återkoppla en sektion, tryck Bypass, välj sektion följt av Enter, tryck 0 för att återkoppla. 28 (30)

29 Övriga intressanta kommandon via manöverpanelen Kontrollera volymen, tryck Menu följt av 1, ställ volymen från 1-8 där 8 är högst. Starta en gångtest, tryck Menu följt av 4, ange kod för installer följt av Enter, ange 4. Walktest är nu startad, signal i manöverpanelen kommer ljuda för varje sektion som går i larm. Tryck på Status för att höra sektionsnummer samt radiosignal. Tryck Menu tre gånger för att avsluta. Övriga tester som kan användas under Menu 4 är: o 1-Sirentest o 2-Kommunikationstest för larmbesked till väktarbolag/app o 3-Batteritest o 4-Gångtest o 5-Täckning av mobilnät Återställning av installatörskoden Gör enheten strömlös Använd en liten skruvmejsel och tryck in resetknappen på baksidan av enheten. Slå på strömmen och vänta tre sekunder, släpp sedan knappen. Detta återställer användare 40 till koden 9713 med användarnamn installer. Återställa ZeroWire till fabriksinställning Tryck Menu följt av 9. Ange installer kod följt av Enter Tryck 0 Bekräfta valet genom att trycka Bypass Vänta 10 sekunder Tryck Menu 3 gånger för att avsluta. 29 (30)

30 UTC Fire & Security (30)

Quick Guide. Kom igång med NookBox

Quick Guide. Kom igång med NookBox NookBox Quick Guide Kom igång med NookBox Quick Guide Kom igång med NookBox 1 2 Quick Guide - Kom igång med NookBox Innehåll 1. Medföljande delar i ditt NookBox startkit... 3 2. Förberedelser... 3 3. Registrering

Läs mer

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5.

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. ScandLarm Air Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. Koda enheter till kontrollpanelen... 7 5.1 Radera enhet...

Läs mer

Fast grön WiFi/IP - router ansluten Fast orange WiFi - direkt ansluten. Blinkar orange söker WiFi anslutning Fast röd inspelning på

Fast grön WiFi/IP - router ansluten Fast orange WiFi - direkt ansluten. Blinkar orange söker WiFi anslutning Fast röd inspelning på LAWMATE WIFI/IP KAMERA - START 1. Se till att kameran är ansluten till vägguttag eller att batteriet är laddat 2. Ta fram mobiltelefon eller urfplatta som ska användas vid installationen 3. Se till att

Läs mer

Start av Trådlösradio. Modellerna WGR614, WGT624 och WPN824.

Start av Trådlösradio. Modellerna WGR614, WGT624 och WPN824. Start av Trådlösradio. Modellerna WGR614, WGT624 och WPN824. Trådlös radio är inte startad på dessa router vid köp (fabriksinställning). Anledningen till detta är för att undvika att man installerar om

Läs mer

Installationsmanual. Kom igång med NookBox

Installationsmanual. Kom igång med NookBox NookBox Installationsmanual Kom igång med NookBox Installationsmanual Kom igång med NookBox 1 2 Installationsmanual Kom igång med NookBox Innehåll 1. MEDFÖLJANDE DELAR I DITT NOOKBOX STARTKIT...3 2. FÖRBEREDELSER...3

Läs mer

MANUAL FÖR WIFI KAMEROR. Kontakt: Sida 1

MANUAL FÖR WIFI KAMEROR. Kontakt: Sida 1 MANUAL FÖR WIFI KAMEROR Kontakt: info@spyfox.se Sida 1 PRO ICAM APPEN Börja med att ladda ner appen Pro icam till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. ANSLUTNING

Läs mer

EDS1130 IP-kamera. Snabbguide. Svenska Version 1.0

EDS1130 IP-kamera. Snabbguide. Svenska Version 1.0 50185 2015-05-26 EDS1130 IP-kamera Snabbguide Paketet innehåller...2 Minimikrav...2 Kamerans delar...2 Kontroll innan installation...3 Anslut till routern...4-5 EnViewer Finder installation...6-7 Anslut

Läs mer

Preliminär manual. Larmpaket lares 4.0 för utbildning

Preliminär manual. Larmpaket lares 4.0 för utbildning +P1 M1 M2 - + P1 M3 M4 - NC C NO +A +R Preliminär manual Larmpaket lares 4.0 för utbildning LABORATIONSPLATTA LARMSYSTEM KSENIA Borra hål 4 mm Centralapparat lares 16IP CA El/teknikrum +P i1 i2 - +P i3

Läs mer

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play.

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. Sida 1 BLACKLENS APPEN Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. ANSLUTNING Det finns två sätt att ansluta kameran på:

Läs mer

Webbholken från www.masen.com

Webbholken från www.masen.com Webbholken från www.masen.com Tack för att ni har valt en webbholk från Måsen, vi ger er vind under vingarna. Då holken innehåller elektronisk utrustning som är känslig för väta och extrema temperaturer,

Läs mer

Smart Clock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning.

Smart Clock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning. Smart Clock Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning. 1 av 12 I förpackningen: Smart Clock kamera, manual, USB strömadapter, USB kabel ÖVERSIKT KAMERA:

Läs mer

Centralapparat lares 4.0

Centralapparat lares 4.0 Centralapparat lares 4.0 Revision 2018-12-02 INLEDNING: för larmsystem lares 4.0. finns i 5 versioner: lares 4.0 16: 10 sektioner, expanderbara till 16. lares 4.0 40: 10 sektioner, expanderbara till 40.

Läs mer

Bruksmanual för uppsättning av Wanscam övervakningskamera. Utgåva 2.0

Bruksmanual för uppsättning av Wanscam övervakningskamera. Utgåva 2.0 Bruksmanual för uppsättning av Wanscam övervakningskamera Utgåva 2.0 Innehåll Bruksmanual för uppsättning av Wanscam övervakningskamera... 1 installation... 3 Anslut kameran till nätverket första gången...

Läs mer

GSM Axcess 2/3 Snabbstart

GSM Axcess 2/3 Snabbstart GSM Axcess 2/3 Snabbstart ESIM 110/120 Enheten kräver GSM-abonnemang med nummerpresentation. Denna guide skall betraktas som ett hjälpmedel och inte som en manual. För senaste manualer och program se nedan.

Läs mer

Detta är en guide för snabbinstallation av IP kameran 14-156. För fullständig programfunktion hänvisar vi till medföljande manual.

Detta är en guide för snabbinstallation av IP kameran 14-156. För fullständig programfunktion hänvisar vi till medföljande manual. Detta är en guide för snabbinstallation av IP kameran 14-156. För fullständig programfunktion hänvisar vi till medföljande manual. 1) Packa upp din IP-kamera ur kartongen (vrid ej manuellt på kamerahuvudet)

Läs mer

Snabbguide mini-router.

Snabbguide mini-router. TM TP_0_06-0 Med reservation för tryckfel. Funderar du över något? Läs mer på tele.se eller kontakta oss på: Kundservice Privat: 077-5 5 5 Kundservice Företag: 000- är ett varumärke som tillhör ETSI. Snabbguide

Läs mer

Ontech Control för Android Användarmanual Svenska

Ontech Control för Android Användarmanual Svenska Ontech Control för Android Användarmanual Svenska Inställningar Innan du använder denna app första gången så måste du ställa in den. Meny knapp Tryck på Meny knappen på startsidan och sedan Settings. Välj

Läs mer

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5 INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP Ver. 2.5 KOM IGÅNG Kom igång NORDIC-SYSTEM WEBB-001/002 ger dig möjlighet att skapa en mängd olika funktioner, styra och programmera dina

Läs mer

Fråga: Hur ställer jag in min router utan att använda CD skivan? Svar: Du kan ställa in din router manuellt genom att följa stegen nedan.

Fråga: Hur ställer jag in min router utan att använda CD skivan? Svar: Du kan ställa in din router manuellt genom att följa stegen nedan. Fråga: Hur ställer jag in min router utan att använda CD skivan? Svar: Du kan ställa in din router manuellt genom att följa stegen nedan. Produkter som täcks in av denna guide : De flesta routrar i DIR

Läs mer

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5.

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. ScandLarm Air Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. Koda enheter till kontrollpanelen... 7 5.1 Radera enhet...

Läs mer

Snabbguide IP-kamera Kom igång med din kamera

Snabbguide IP-kamera Kom igång med din kamera 120419 50133 Snabbguide IP-kamera Kom igång med din kamera Mjukvara för PC Installera mjukvaran...2 Uppstart och nätverksinställning Anslut dator och IP-kamera med kabel...2 Logga in i ActiveX Mode (For

Läs mer

Samsung NVR SRN-473S/873S/1673S Quick guide till web/app anslutning

Samsung NVR SRN-473S/873S/1673S Quick guide till web/app anslutning Samsung NVR SRN-473S/873S/1673S Quick guide till web/app anslutning Förberedelser Anslut dina Samsung kameror till PoE porten på NVR en. Anslut en nätverkskabel till Viewer porten på NVR en och koppla

Läs mer

Installationshandbok

Installationshandbok Installationshandbok för Observit RSS Version 5.1 Observera Manualen används vid nyinstallation. Medföljande Axis kamerapaket innehåller ett produktblad som skall användas. Vid frågor kontakta support,

Läs mer

Bruksanvisning för VeraPlus

Bruksanvisning för VeraPlus Bruksanvisning för VeraPlus Börja med att installera VeraPlus Öppna förpackningen och plocka ut allt innehåll. I förpackningen finner du: Installation 1. Anslut nätverkskabeln i nätverksporten på baksidan

Läs mer

Smart Dock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Dock och tryck på Nerladdning.

Smart Dock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Dock och tryck på Nerladdning. Smart Dock Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Dock och tryck på Nerladdning. 1 av 12 I förpackningen: Smart Dock kamera, manual, USB strömadapter ÖVERSIKT KAMERA: Blå LED Röd

Läs mer

Startboxen innehåller följande utrustning. Modem Nätverkskabel Strömadapter

Startboxen innehåller följande utrustning. Modem Nätverkskabel Strömadapter Manual Huawei B260a Startboxen innehåller följande utrustning Modem Nätverkskabel Strömadapter 2 3 Modem Huawei B260a Betydelsen av modemets lampor 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Anslutning för extern antenn

Läs mer

Passersystem VAKA 10

Passersystem VAKA 10 Driftsättning & Snabbstart Passersystem VAKA 10 20003-1 Vaka snabbstart axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2011. 20003-sv Vaka quick guide Axema Access Control AB är ett svenskt

Läs mer

Installationsanvisning till DeLaval Stall & Övervakningskamera FMC-IP För iphone & ipad.

Installationsanvisning till DeLaval Stall & Övervakningskamera FMC-IP För iphone & ipad. Installationsanvisning till DeLaval Stall & Övervakningskamera FMC-IP För iphone & ipad. 1 Anvisning för installation av app och kamera till iphone och ipad 1. Installation av app Delaval FMC-IP på iphone

Läs mer

Snabbguide. till Mini-router

Snabbguide. till Mini-router Snabbguide till Mini-router Välkommen till din nya surftjänst! Med den här trådlösa Mini-routern surfar du på ett smartare sätt. Dels kan flera personer surfa på ett och samma abonnemang, dels kan du

Läs mer

BRUKSAVISNING EASY GSM

BRUKSAVISNING EASY GSM BRUKSAVISNING EASY GSM EASY GSM Installation av enheten. 1. Placera SIM-kortet i hållaren. Kontrollera att PIN-koden på SIM-kortet är avstängd. (Du kan stänga av PIN-koden genom att sätta SIM-kortet i

Läs mer

Hemmanätverk. Av Jan Pihlgren. Innehåll

Hemmanätverk. Av Jan Pihlgren. Innehåll Hemmanätverk Av Jan Pihlgren Innehåll Inledning Ansluta till nätverk Inställningar Bilaga 1. Om IP-adresser Bilaga 2. Inställning av router Bilaga 3. Trådlösa inställningar Manuella inställningar Inledning

Läs mer

Handhavande. inbrottslarmsystem Solution 880

Handhavande. inbrottslarmsystem Solution 880 Handhavande inbrottslarmsystem Solution 880 Din installatör Vid frågor eller service kontakta din installatör: Företag: Telefon: Fax: E-mail: Kontaktperson: Övrigt: Larmet är anslutet till: Larmcentral:

Läs mer

DCS-950G SECURICAM nätverk 802.11g trådlös internetkamera med ljud.

DCS-950G SECURICAM nätverk 802.11g trådlös internetkamera med ljud. Denna produkt kan installeras med Internet Explorer 6.x eller högre. DCS-950G SECURICAM nätverk 802.11g trådlös internetkamera med ljud. Innan du börjar Du måste åtminstone ha följande: Windows XP/2000/Me

Läs mer

Guide för fjärråtkomst av Gigamedia IP-kamerakit

Guide för fjärråtkomst av Gigamedia IP-kamerakit Guide för fjärråtkomst av Gigamedia IP-kamerakit Grattis till ditt köp av ett komplett IP-kamerakit från Gigamedia. Denna guide förklarar hur du använder dig av Gigamedias kostnadsfria DDNS-tjänst för

Läs mer

Felsökningsguide för Asgari-kameror

Felsökningsguide för Asgari-kameror Felsökningsguide för Asgari-kameror Välkommen till vår felsökningsguide! Här finner du lösningar på de vanligaste problemen som kan uppstå på vissa datorer och enheter. Om du fortfarande behöver mer hjälp

Läs mer

LAN Port: 4 X RJ45 10/100BASE-TX Fast Ethernet med Auto MDI/MDIX. Resetknapp: Återställer enheten till fabriks inställningar

LAN Port: 4 X RJ45 10/100BASE-TX Fast Ethernet med Auto MDI/MDIX. Resetknapp: Återställer enheten till fabriks inställningar Denna enhet kan konfigureras genom att använda ett webb program, ex. Internet Explorer 6, Netscape Navigator 6.23. DSL-504T ADSL Router Orientering Användande av annan ström adapter med annan volt/amper

Läs mer

Öka din försäljning genom att erbjuda ett intuitivt säkerhetssystem med hemautomation

Öka din försäljning genom att erbjuda ett intuitivt säkerhetssystem med hemautomation Öka din försäljning genom att erbjuda ett intuitivt Trådlös säkerhet och interaktiv hemautomation, allt i ett Branddetektorer Videokameror Lås Överfall/hot Nyckelfunktioner och fördelar Support för Z-Wave

Läs mer

1 Introduktion Funktioner 3. 2 Kom igång Paketets innehåll Översikt över kameran 5. 3 Installation 6

1 Introduktion Funktioner 3. 2 Kom igång Paketets innehåll Översikt över kameran 5. 3 Installation 6 Innehållsförteckning 1 Introduktion 3 1.1 Funktioner 3 2 Kom igång 4 2.1 Paketets innehåll 4 2.2 Översikt över kameran 5 3 Installation 6 3.1 Installation av hårdvara 6 3.2 Installation av App 6 3.3 Användning

Läs mer

ESIM 110. GSM Axcess 2 Snabbstart. Se:

ESIM 110. GSM Axcess 2 Snabbstart. Se: ESIM 110 Denna guide skall betraktas som ett hjälpmedel och inte som en manual. För senaste manualer och program se nedan. Se: http://www.eldes.lt/downloads-and-support/manuals-and-video-tutorials/ axema

Läs mer

Vad finns i paketet. Detta bör finnas i paketet: Ett trådlöst modem, E5 Ett batteri Denna manual samt säkerhetsinformation En USB-kabel En nätadapter

Vad finns i paketet. Detta bör finnas i paketet: Ett trådlöst modem, E5 Ett batteri Denna manual samt säkerhetsinformation En USB-kabel En nätadapter Innehåll Vad finns i paketet. 2 Lär känna ditt modem.. 3 Förbered modemet för användning 5 Starta modemet första gången. 6 Koppla upp en dator via USB.. 8 Koppla upp en eller flera enheter via WiFi.. 9

Läs mer

Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansol -seriens luftvärmepump med WiFi

Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansol -seriens luftvärmepump med WiFi 02/2016, ed. 1 BRUKSANVISNING Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansol -seriens luftvärmepump med WiFi Distributör: Tillfällavägen 15 433 63 Sävedalen www.scanmont.se Tack för valet

Läs mer

Installationsanvisning till DeLaval Stall & Övervakningskamera FMC-IP För telefoner och läsplattor med Android system.

Installationsanvisning till DeLaval Stall & Övervakningskamera FMC-IP För telefoner och läsplattor med Android system. Installationsanvisning till DeLaval Stall & Övervakningskamera FMC-IP För telefoner och läsplattor med Android system. 1 Anvisning för installation av app och kamera till Android system 1. Installation

Läs mer

C64 4G-router 4G-router för VAKA fjärradministration, IP-porttelefoni och internetbokning.

C64 4G-router 4G-router för VAKA fjärradministration, IP-porttelefoni och internetbokning. Manual Uppdaterad 2018-12-27 C64 4G-router 4G-router för VAKA fjärradministration, IP-porttelefoni och internetbokning. Axema Access Control AB Box 90215 120 23 Stockholm, Sweden 08-722 34 40 info@axema.se

Läs mer

Net2 Pro - Snabbguide

Net2 Pro - Snabbguide Net2 Pro - Snabbguide Snabbguide för installation och grundfunktioner i mjukvaran Svenska Rev. 2012.01 SE Inledning Net2 Pro är en PC-baserad mjukvara för administration av passersystemet. Net2 Pro ger

Läs mer

Snabbguide Höghastighetsmodem

Snabbguide Höghastighetsmodem Snabbguide Netgear CG3700 Allt du behöver veta för att koppla in ditt modem! USB Functionality Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya

Läs mer

P400 Installationsguide programversion

P400 Installationsguide programversion P400 Installationsguide programversion 2.5.0.2.0 Anslutningar Öppna luckan. Symboler och texter Anslut kommunikationskabel och stäng luckan. Anslut strömkabel och nätverkskabel. Det dröjer ca 5 sekunder

Läs mer

Användarmanual. Solution 880

Användarmanual. Solution 880 Användarmanual Solution 880 detection systems Din installatör Vid frågor eller service kontakta din installatör: Företag: Telefon: Fax: E-mail: Kontaktperson: Övrigt: Larmet är anslutet till: Larmcentral:

Läs mer

Snabbguide Trådlöst modem

Snabbguide Trådlöst modem Snabbguide Trådlöst modem Allt du behöver veta för att koppla in ditt modem! HEM 2355-Wireless_TE067-1106.indd 1 2011-06-28 11.14 Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det

Läs mer

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22 Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen Version 1.1 2014-10-22 Swivl Robot kan användas för att spela in en föreläsning eller lektion. Kameran som är placerad på Roboten följer automatiskt

Läs mer

Trygghetslarm. H a n t e r i n g

Trygghetslarm. H a n t e r i n g Trygghetslarm H a n t e r i n g Index. # Rubrik Sida 1. Personalhantering 2 2. NFC/Funktionstaggar 3-5 3. Trådlösa tillbehör 6-7 4. Installation av telefon 8-11 1 1. Personalhantering Registrera nya användare/personal

Läs mer

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare.

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare. Installationsmanual Android 8 Xone Android 1. Om dokumentet Denna manual beskriver installation och uppstart av appen (Phoniro Care), som är byggd på Phoniros nya plattform för mobilappar, kallad Xone.

Läs mer

INVEST LIVING WIFI C. Användarmanual ANDROID. Ver. 2

INVEST LIVING WIFI C. Användarmanual ANDROID. Ver. 2 Användarmanual ANDROID Ver. Innehåll. Installation av Invest Living WiFi C.... Installera APP... 3. Registrera/skapa användarkonto... 3 4. Registrera värmepump och konfigurera WiFi C... 4 5. Förklaring

Läs mer

Installation. Netgear 802.11ac trådlös kopplingspunkt WAC120. Förpackningens innehåll. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA

Installation. Netgear 802.11ac trådlös kopplingspunkt WAC120. Förpackningens innehåll. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA Varumärken NETGEAR, NETGEAR-logotypen och Connect with Innovation är varumärken och/eller registrerade varumärken som tillhör NETGEAR, Inc. och/eller dess dotterbolag i USA och/eller andra länder. Informationen

Läs mer

RUTINBESKRIVNING FÖR INSTALLATION AV KAMERA

RUTINBESKRIVNING FÖR INSTALLATION AV KAMERA SS-ISO 9002/4.5 Kam Mera4342-1.doc Sida 1 av 16 RUTINBESKRIVNING FÖR INSTALLATION AV KAMERA SS-ISO 9002/4.5 Kam Mera4342-1.doc Sida 2 av 16 INNEHÅLL SIDA Tilldelning av IP-adress... 3 Uppsättning av Kamera...

Läs mer

Salusfin s intelligenta värme kontroll: Installationsguiden

Salusfin s intelligenta värme kontroll: Installationsguiden Salusfin s intelligenta värme kontroll: Installationsguiden Du hittar detaljerade instruktioner på våra supportsidor angående alla steg som ska utföras under installationen. Under supportsidorna hittas

Läs mer

Konfigurationsdokument M1

Konfigurationsdokument M1 Filename: Konfigurationsdokument M1 Page: 1(15) Konfigurationsdokument M1 Revision history Date Version Changes Changed by 2014-10-24 0.1 First draft AB 2015-01-21 0.2 Uppdaterad AB 2015-01-29 0.3 Uppdaterad

Läs mer

INVEST LIVING WIFI C. Användarmanual IOS. Ver. 2

INVEST LIVING WIFI C. Användarmanual IOS. Ver. 2 Användarmanual IOS Ver. Innehåll. Installation.... Installera APP... 3. Registrera/skapa användarkonto... 3 4. Registrera värmepump och konfigurera WiFi C... 4 5. Skapa grupp med fler värmepumpar... 0

Läs mer

Passersystem VAKA 10

Passersystem VAKA 10 Driftsättning & Snabbstart Passersystem VAKA 10 axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2011. 20003-03 Vaka quick guide Axema Access Control AB är ett svenskt säkerhetsföretag som sedan

Läs mer

Agility Snabbguide Installation

Agility Snabbguide Installation Agility Snabbguide Installation För ytterligare information vänligen se installationsmanualen för Agility på www.riscogroup.com Tack för att du har valt det trådlösa systemet Agility från Risco Group.

Läs mer

Asgari of Sweden Generation 3. Snabbmanual. För att enkelt komma igång med våra senaste Asgari IP Kameror. www.asgariofsweden.se

Asgari of Sweden Generation 3. Snabbmanual. För att enkelt komma igång med våra senaste Asgari IP Kameror. www.asgariofsweden.se Asgari of Sweden Generation 3 Snabbmanual För att enkelt komma igång med våra senaste Asgari IP Kameror www.asgariofsweden.se 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Förberedelser... 3 Inställning

Läs mer

Ubiquiti M5 Trådlös WiFi-länk för VAKA-system

Ubiquiti M5 Trådlös WiFi-länk för VAKA-system Manual Uppdaterad 2018-10-25 Ubiquiti M5 Trådlös WiFi-länk för VAKA-system Axema Access Control AB Box 90215 120 23 Stockholm, Sweden 08-722 34 40 info@axema.se www.axema.se Ubiquiti M5-16 Introduktion

Läs mer

Instruktioner för att ansluta till Polars elsystem via webbläsare. App-Android

Instruktioner för att ansluta till Polars elsystem via webbläsare. App-Android Instruktioner för att ansluta till Polars elsystem via webbläsare. App-Android Installera SIMM-kort. Fasade hörnet inåt och tryck in SIMM-kortet hela vägen tills det tar stopp. Anslut till vagnens Wifi

Läs mer

Ksenia laborationsplatta villa 90x40 cm Programmering

Ksenia laborationsplatta villa 90x40 cm Programmering +P1 M1 M2 - + P1 M3 M4 - NC C NO +A +R Preliminär manual Ksenia laborationsplatta villa 90x40 cm LABORATIONSPLATTA LARMSYSTEM KSENIA Borra hål 4 mm Centralapparat lares 16IP CA El/teknikrum +P i1 i2 -

Läs mer

KP-1. Trådlös knappsats Bruksanvisning SVENSKA SOS

KP-1. Trådlös knappsats Bruksanvisning SVENSKA SOS KP-1 Trådlös knappsats Bruksanvisning SVENSKA Innehåll 04 04 05 Lär känna ditt system Delar Knappsatsens arbetsstatus 07 08 09 Montering Använda den digitala knappsatsen Inaktivera med RFID-tagg/kort 10

Läs mer

Handhavandemanual. Kom igång med NookBox

Handhavandemanual. Kom igång med NookBox NookBox Handhavandemanual Kom igång med NookBox Handhavandemanual Kom igång med NookBox 1 2 Handhavandemanual Kom igång med NookBox Innehåll 1. LOGGA IN...3 2. INSTÄLLNINGAR VIA MYNOOKBOX-PORTALEN...4

Läs mer

Justering av Manual för WIFI

Justering av Manual för WIFI Justering av Manual för WIFI Ändring av installation WIFI LS 1H LS 1.5H LS 2H LS 3H LT 5HD LT 8HD LT 10HD LT 12HD LT 15HD LT 20HD Windon AB 1 Windon AB, Häjla 5, 59022 Väderstad. Web: www.windon.se E-post:

Läs mer

Handbok. Installation av Dovado Tiny

Handbok. Installation av Dovado Tiny Handbok Installation av Dovado Tiny Dela med dig av ditt 4G-modem Med din trådlösa 4G-router Dovado Tiny och ett usb-modem för mobilt bredband, kan du dela din 4G-uppkoppling med flera andra användare

Läs mer

Dovado Tiny - installationsguide

Dovado Tiny - installationsguide Dovado Tiny - installationsguide KONTROLL Kontrollera följande steg innan ni påbörjar installationen av Dovado Tiny router Använder ni routern från SwedfoneNet? Har ni fått en Dovado router från annan

Läs mer

Bruksanvisning NX-148 Rev.6.0 NX-148. Bruksanvisning Daglig användare. Utgåva ver.6.00 2004-03-01. Microsec AB förbehåller sig rätten till ändringar

Bruksanvisning NX-148 Rev.6.0 NX-148. Bruksanvisning Daglig användare. Utgåva ver.6.00 2004-03-01. Microsec AB förbehåller sig rätten till ändringar Bruksanvisning NX-148 Rev.6.0 NX-148 Bruksanvisning Daglig användare Utgåva ver.6.00 2004-03-01 Microsec AB förbehåller sig rätten till ändringar 1 2 Bruksanvisning för NX-148 Rev.6.0 Bruksanvisning NX-148

Läs mer

Inledning. 1. Logga in. 2. Välj brukare. 3. Lås upp hos en brukare. Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone

Inledning. 1. Logga in. 2. Välj brukare. 3. Lås upp hos en brukare. Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone Inledning Denna manual riktar sig till hemtjänstpersonal och beskriver i detalj hur appen används ute i verksamheten. Med Phoniros app

Läs mer

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snabbstart Guide

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snabbstart Guide BIPAC-711C2 / 710C2 ADSL Modem / Router Snabbstart Guide Billion BIPAC-711C2/710C2 ADSL Modem / Router För mer detaljerade instruktioner om konfiguration och användning av denna ADSL Modem/Router, hänvisar

Läs mer

Kom igång med. Hemtelefoni och Bredband via mobilnätet.

Kom igång med. Hemtelefoni och Bredband via mobilnätet. Kom igång med Hemtelefoni och Bredband via mobilnätet. Snart har du Hemtelefoni via mobilnätet. Installationen tar bara några minuter. Innehållsförtecknig Paketets innehåll 4 Vad är vad på din dosa 5 Hemtelefoni

Läs mer

Instruktioner för att ansluta till Polars elsystem via webbläsare. App-Android

Instruktioner för att ansluta till Polars elsystem via webbläsare. App-Android Instruktioner för att ansluta till Polars elsystem via webbläsare. App-Android 2 3 Gå in på ikoner Välj inställningar (1) Dra Wi-fi knappen av till höger så att den ändrar namn till på. 1 Anslutning sker

Läs mer

Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning.

Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. I det här dokumentet får du information om Mobile WiFi så att du kan börja använda enheten direkt.

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 2,4G 5G DINA PERSONLIGA INLOGGNINGSUPPGIFTER COM HEM WI-FI HUB C1 Ditt trådlösa nätverk (Wi-Fi-namn) Wi-Fi-namn (2,4 GHz): COMHEM_xxxxxx Wi-Fi-namn (5 GHz): COMHEM_xxxxxx-5G

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 HEM 4954 Installationsguide HUB C1 BB189_187x245_1608.indd 1 2016-08-04 17:04 2,4G 5G DINA PERSONLIGA INLOGGNINGSUPPGIFTER COM HEM WI-FI HUB C1 Ditt trådlösa nätverk

Läs mer

Packningslista: Installationsförfarande: Start. Anslut hårdvara. Installera sökverktyg. Logga in IP-kameran till LAN. Trådlösa inställningar

Packningslista: Installationsförfarande: Start. Anslut hårdvara. Installera sökverktyg. Logga in IP-kameran till LAN. Trådlösa inställningar DENVER IPC-330 DENVER IPO-320 Packningslista: IP-kamera Monteringsbygel Antenn Nätadapter CD Lan-kabel Installationsguide Skruvar Anteckning: Vissa modeller är inte utrustade med en extern antenn Installationsförfarande:

Läs mer

Handhavande. inbrottslarmsystem VR8

Handhavande. inbrottslarmsystem VR8 Handhavande inbrottslarmsystem VR8 Din installatör Vid frågor eller service kontakta din installatör: Företag: Telefon: Fax: E-mail: Kontaktperson: Övrigt: Larmet är anslutet till: Larmcentral: Telefon:

Läs mer

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem Användarmanual VAKA Passersystem axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2012. 200xx-sv Vaka användarmanual Axema Access Control AB är ett svenskt säkerhetsföretag som sedan 1992 utvecklar

Läs mer

För att ENDAST använda Appen måste Centralkortet ha minst Version 1.30 och larmsändaren med lägst version 4.11.

För att ENDAST använda Appen måste Centralkortet ha minst Version 1.30 och larmsändaren med lägst version 4.11. Förutsättningar För att ENDAST använda Appen måste Centralkortet ha minst Version 1.30 och larmsändaren med lägst version 4.11. Skall Appen OCH Larmcentral användas måste Centralkortet ha minst Version

Läs mer

SMS-larm L-53. 2014-09-12 Ver. 2.91. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen

SMS-larm L-53. 2014-09-12 Ver. 2.91. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen SMS-larm L-53 2014-09-12 Ver. 2.91 www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen 1. Beskrivning Intabs SMS-larm är enkelt att använda för att få händelselarm via SMS. Alarmet

Läs mer

SMS-larm L Version Gjutarevägen Stenkullen

SMS-larm L Version Gjutarevägen Stenkullen SMS-larm L-53 2018-01-26 Version 3.00 www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen 1. Beskrivning Intabs SMS-larm är enkelt att använda för att få händelselarm via SMS. Alarmet

Läs mer

Manual - Malux GPS larm

Manual - Malux GPS larm Montering och installation 1. Montera larmenheten stående eller liggande enligt bilden till höger. Larmenheten behöver inte fri sikt för att fungera men tunnare material/färre antal lager ger en starkare

Läs mer

Prestige 660M. Snabbinstallation. Version 1.0

Prestige 660M. Snabbinstallation. Version 1.0 Prestige 660M Snabbinstallation Version 1.0 1 Det här dokumentet hjälper dig att installera och använda din Prestige 660M. Observera att denna installationsguide endast beskriver installation av modemet

Läs mer

AirPatrol WiFi Version 2 Fullständig Manual. for ios V4.2

AirPatrol WiFi Version 2 Fullständig Manual. for ios V4.2 AirPatrol WiFi Version 2 Fullständig Manual for ios V4.2 Index 3 - Vad gör AirPatrol WiFi? 4 - Lampor och knappar 5 - WiFi-nätverk. 6 - Installation av AirPatrol WiFi 7 - Steg för Snabb Inställning 8 -

Läs mer

Förpackningens innehåll

Förpackningens innehåll Varumärken NETGEAR, NETGEAR-logotypen och Connect with Innovation är varumärken och/eller registrerade varumärken som tillhör NETGEAR, Inc. och/eller dess dotterbolag i USA och/eller andra länder. Informationen

Läs mer

Ontech Control för Iphone Användarmanual Svenska

Ontech Control för Iphone Användarmanual Svenska Ontech Control för Iphone Användarmanual Svenska På grund av restriktioner hos Apple så är vår Iphone app begränsade i vissa ärenden. Bland annat så skickas SMS ej automatiskt när inställningar är gjorda

Läs mer

Om du gör ett misstag när du trycker in din användarkod - tryck helt enkelt in den rätta koden.

Om du gör ett misstag när du trycker in din användarkod - tryck helt enkelt in den rätta koden. ANVÄNDARMANUAL Sida Premier 4/86 Användarmanual. Larmsystemets handhavande Introduktion Innan du försöker att hantera larmsystemet skall du försäkra dig om att du kan koppla till och från systemet på alla

Läs mer

Installationsmanual 501 GPS Tracker

Installationsmanual 501 GPS Tracker Installationsmanual 501 GPS Tracker 2011-09-14 1. Beskrivning av enhet: Framsida: Baksida: GSM antenn GPS antenn mini USB kontakt Huvudkontakt Funktionsknapp 2. Sätta i SIM kortet: Följ stegen nedan för

Läs mer

Konfigurera Routern manuellt

Konfigurera Routern manuellt Konfigurera Routern manuellt Den här guiden beskriver hur du ställer in din Internetanslutning mot Belkin Routern. Steg 1. Stäng av din Kabel eller ADSL-modem. I det fall det inte finns en på- och avstängningsknapp

Läs mer

Installationsmanual. Installera systemet: För att installera systemet korrekt så krävs följande: Steg 1.1- Förbered systemet.

Installationsmanual. Installera systemet: För att installera systemet korrekt så krävs följande: Steg 1.1- Förbered systemet. S i d a 1 Installationsmanual Alla delar i paketet är förprogramerade för centralenheten som följer med. För att koppla ihop fler delar (larmdosor/rörelsedetektorer) se avsnittet Koppla in tillbehör. För

Läs mer

V400m VIM Installationsguide programversion

V400m VIM Installationsguide programversion V400m VIM Installationsguide programversion 2.5.0.2.0 Ladda batteriet Batteriet är inbyggt i terminalen och laddas genom att ansluta den medföljande strömsladden. Terminalen startar automatiskt när ström

Läs mer

BYGG-VAKT. v i d s t r ö m a v b r o t t. Manual Bygg-Vakt

BYGG-VAKT. v i d s t r ö m a v b r o t t. Manual Bygg-Vakt BYGG-VAKT L a r m a r v i d s t r ö m a v b r o t t Manual Bygg-Vakt 1. Produktinformation....... 2. Funktion......... 3. Användningsområden......... 4. Tekniska specifikationer......... 5. Komma igång

Läs mer

BIPAC 7100SG/7100G g ADSL Router. Snabbstartsguide

BIPAC 7100SG/7100G g ADSL Router. Snabbstartsguide BIPAC 7100SG/7100G 802.11g ADSL Router Snabbstartsguide Billion BIPAC 7100SG / 7100G 802.11g ADSL Router För mer detaljerade anvisningar om inställning och användning av en 802.11g ADSL Router, v.g. konsultera

Läs mer

tillägg till AnvändarmANUAL För LarmSystemet Lansen Home Installera, Använda och Administrera

tillägg till AnvändarmANUAL För LarmSystemet Lansen Home Installera, Använda och Administrera tillägg till AnvändarmANUAL För LarmSystemet Lansen Home Installera, Använda och Administrera Innehåll 1 Externa antenner 2 GSM/GPRS 3 MMS 4 Ethernet inställningar 5 Fjärrhjälp OBS! För grundläggande information

Läs mer

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 1.1 Uppstart Om du väljer att använda det medföljande refillkortet o Ladda med valfritt belopp o OBS! Glöm inte att ladda ditt kort minst en gång om

Läs mer

Air Sync Användarguide

Air Sync Användarguide Air Sync Användarguide Ladda Air Sync 1. Koppla Air Syncs micro-usb-port (D) till din dator eller annan kompatibel laddare med den medföljande USB-kabeln eller annan kompatibel micro-usb-kabel. 2. Laddningsindikatorn

Läs mer

Gigaset N510 IP PRO (PoE)

Gigaset N510 IP PRO (PoE) Vaka med Gigaset N510 IP Pro Gigaset N510 IP PRO (PoE) & Handenhet C620H Se hemsida / support för senaste manualerna. http://www.axema.se/ axema Sida 1 Driftsättning av VAKA porttelefonisystem med Gigaset

Läs mer

C64 4G-router 4G-router för VAKA fjärradministration, IP-porttelefoni och internetbokning.

C64 4G-router 4G-router för VAKA fjärradministration, IP-porttelefoni och internetbokning. Snabbmanual Uppdaterad 2018-11-27 C64 4G-router 4G-router för VAKA fjärradministration, IP-porttelefoni och internetbokning. Axema Access Control AB Box 90215 120 23 Stockholm, Sweden 08-722 34 40 info@axema.se

Läs mer

Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband!

Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Installationsguide Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Netgear C7000B HEM 4162 Installationsguide NETGEAR BB174-1411.indd 1 2014-11-04 11:16 Tips! Spara och sätt upp

Läs mer