Installationsmanual. Installera systemet: För att installera systemet korrekt så krävs följande: Steg 1.1- Förbered systemet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Installationsmanual. Installera systemet: För att installera systemet korrekt så krävs följande: Steg 1.1- Förbered systemet."

Transkript

1 S i d a 1 Installationsmanual Alla delar i paketet är förprogramerade för centralenheten som följer med. För att koppla ihop fler delar (larmdosor/rörelsedetektorer) se avsnittet Koppla in tillbehör. För Grundpaket Villa och Grundpaket Villa LARGE krävs att ni följer avsnittet Koppla in tillbehör för att installera de extra rörelsedetektorerna och fjärrkontrollen som medföljer utöver paketet. För att installera systemet korrekt så krävs följande: 4 st. AAA- batterier till centralenheten 1 st. 9v. Batteri till rörelsedetektorn 1 st. SIM-kort till centralenheten 1 st. Liten stjärnskruvmejsel Installera systemet: Packa upp alla delar ur kartongen framför dig (för grundpaket Villa och Grundpaket Villa LARGE, lägg de extra rörelsedetektorerna och fjärrkontrollen försig och vänta med dem tills du kommer till avsnittet Koppla in tillbehör. OBS! Blanda ej ihop delarna om ni har fler än ett Grundpaket. Steg 1.1- Förbered systemet Skruva ur skruvarna på skyddsluckorna på baksidan på centralenheten enligt bilden. För in ditt SIM-kort på platsen markerad med en 1:a. Se till att SIM-kortet är låst med den skjutbara metallplattan. Sätt i 4 st. AA-batterier på platsen markerad med en 2:a. Sätt i strömsladden på platsen markerad med en 3:a. Sätt i ett 9v. Batteri i rörelsedetektorn samt sätt i de medföljande knappbatterierna i fjärrkontrollen och i magnetkontakten..

2 S i d a 2 Steg 1.2- Starta systemet När strömsladden /batterierna är anslutna startar systemet automatiskt. Det står då Please Wait, Initializing...Slå in din PIN-kod när systemet ber om den (Enter PIN Code). Om PIN-kod ej behövs startar systemet automatiskt. När rätt PIN-kod slagits in står det Call Ready och den gulgröna lampan på centralenheten lyser där det står GSM. När det står SD samt datum och tid i displayen är systemet redo för installation. Steg Ändra din personliga kod (Password) Koden till systemet är från fabrik tre nollor (000). För att komma åt programeringsmenyn slå din kod (000) följt av knappen (PROG) på centralenheten. Du är nu inne i programeringsmenyn. Systemet återgår automatiskt till Normalläge SD efter ca. 15 sekunder om inget val har gjorts. Du får då slå in din kod på nytt följt av knappen (PROG). Inne i programeringsmenyn visas Setting Password, tryck då på knappen (ARM/DISARM) för att ändra kod. (Knappen (ARM/DISARM) fungerar som enter-tangent). Det står då Password i displayen. Slå då in din NYA kod (upp till sex siffror) och tryck (ARM/DISARM) för att godkänna. Slår du in fel kod raderar/redigerar du med knappen (DEL./PAUSE.) Då kommer Setting Password upp och din nya kod är sparad. Du kan nu fortsätta programera systemet genom att bläddra med piltangenterna (*/ )och (#/ ). Skriv in din nya kod på sista sidan och spara denna manual. Steg 1.4- Ändra Datum och Tid (Date/Time) Följ steg 3 för att komma åt programeringsmenyn och bläddra fram Date/Time med piltangenterna för att ändra datum och tid. Tryck (ARM/DISARM) och välj år (Year) med piltangenterna (*/ )och (#/ ). Bekräfta med (ARM/DISARM). Välj månad Month och dag DAY. Bekräfta alltid med (ARM/DISARM). Ändra sedan tid. Timmar först Hour sen minuter Minutes. Gå tillbaka till programeringsmenyn med knappen (PROG) eller vänta 15 sekunder så kommer du till normalläge SD. Steg 1.5- Ändra vilken tid det ska ta innan larmet utlöser. (Entry delay) Gå in i programeringsmenyn (se steg 3.) och välj Entry delay för att ändra den tid det tar innan systemet larmar. Om du ska larma av systemet på centralenheten med din kod behöver du en fördröjning av systemet så att larmet inte går när du öppnar ytterdörren. Du väljer själv fördröjningstid, 0, 5, 10 och 20 sekunder. (0 sekunder kan du använda om du enbart kommer att larma av med fjärrkontrollen utanför dörren. Vi rekomenderar en fördröjning på 20 sekunder för att undvika att systemet larmar innan du har larmat av). Steg 1.6- Ändra uppringningscykel. (Call cycle) Gå in i programeringsmenyn (se steg 3.) och välj Call cycle för att ändra hu många gånger systemet ska ringa upp det första lagrade telefonnummret (vid ett larm) innan nästa telefonnummer rings upp. Välj mellan 1, 2, 3, 4, 5 eller välj Off för att systemet ej ska ringa upp vid ett larm.

3 S i d a 3 Steg 1.7- Ändra Ljud, på/av. (Sound on/off) Gå in i programeringsmenyn (se steg 3.) och välj Sound on/off för att välja om den inbyggda sirénen ska tjuta vid ett larm. Vi rekomenderar att ha ljudet på då det i de allra flesta fall skrämmer inkräktaren på flykt. Steg 1.8- Lägg till en säkerhetszon. (Emergency ID) Detta är en valfri extrafunktion. Vid en nödsituation, tex intrång i ditt hem när systemet är avlarmat kan du med denna funktion välja att ha ett rum larmat med en rörelsedetektor, en garderobsdörr larmat med en magnetkontakt eller liknande. När du sen öppnar garderobsdörren eller går in i det skyddade rummet larmar systemet automatiskt de inlagda telefonnummrena att det är en nödsituation. På så vis har du möjligheten att tillkalla hjälp vid en eventuell nödsituation. Du kan koppla in upp till fyra säkerhetszoner. Tänk dock på att de zonerna alltid kommer att larma om de utlöses. Välj då ställen du i vanliga fall aldrig nyttjar. OBS!! Du behöver avlägsna strömkabeln och batterierna från centralenheten för att de zonerna ej ska utlösas. För att aktivera denna funktion se avsnittet Koppla in tillbehör Steg 1.9- Lägg till en fjärrkontroll. (Remote ID) För att lägga till en ny fjärrkontroll se avsnittet Koppla in tillbehör Steg Lägg till en rörelsedetektor/magnetkontakt/tillbehör. (Sensor ID) För att lägga till en ny rörelsedetektor/magnetkontakt/tillbehör se avsnittet Koppla in tillbehör Steg Lägg till/ta bort/redigera telefonnummer. (Phone number) Gå in i programeringsmenyn (se steg 3.) och välj Phone number för att lägga in de telefonnummer (upp till 5 nummer) som systemet kommer att ringa upp vid ett larm. Välj SMS:ON efter varje nummer om du vill att systemet ska skicka ett sms till de inlagda telefonnummren vid ett larm (rekomenderas). Har du slagit in fel nummer eller vill ta bort ett nummer, raderar/redigerar du med knappen (DEL./PAUSE).

4 S i d a 4 Steg Koppla in tillbehör. (Remote ID/Sensor ID/Emergency ID) Koppla in/ta bort en fjärrkontroll. (Remote ID): Gå in i programeringsmenyn (se steg 3.) och välj Remote ID för att lägga till/ta bort en fjärrkontroll. Det står då Remote ID 1 Full detta innebär att fjärrkontrollen i paketet är installerad på plats 1. För att lägga till en fjärrkontroll, bläddra till Remote ID 2 Empty. Tryck (ARM/DISARM) så står det Learning. Tryck då på knappen (ARM) på fjärrkontrollen. Det kommer då stå Remote ID 2 Full. För att ta bort en fjärrkontroll välj ex Remote ID 2 Full och tryck på knappen (DEL./PAUSE) det står då Remote ID 2 Empty. Du kan ha upp till 8 fjärrkontroller per system. Koppla in/ta bort en rörelsedetektor/magnetkontakt. (Sensor ID) Gå in i programeringsmenyn (se steg 3.) och välj Sensor ID för att lägga till/ta bort en rörelsedetektor/magnetkontakt. Det står då Sensor ID 1 Full och Sensor ID 2 Full detta innebär att rörelsedetektorn och magnetkontakten i paketet är installerad på plats 1 och 2. För att lägga till en rörelsedetektor/magnetkontakt, bläddra till Sensor ID 3 Empty. Tryck (ARM/DISARM) så står det Learning. Svep med handen framför rörelsedetektorn så att den röda lampan blinkar eller bryt magnetkontaktens båda delar från varandra. Det kommer då stå Sensor ID 3 Full. För att ta bort en rörelsedetektor/fjärrkontroll välj ex Sensore ID 2 Full och tryck på knappen (DEL./PAUSE) det står då Sensor ID 2 Empty. Du kan ha upp till 16 tillbehör per system. Lägg till en säkerhetszon. (Emergency ID) Gå in i programeringsmenyn (se steg 3.) och välj Emergency ID för att lägga till/ta bort en rörelsedetektor/magnetkontakt. Det står då Emergency ID 1 empty. För att lägga till en rörelsedetektor/magnetkontakt, välj Emergecy ID 1 Empty. Tryck (ARM/DISARM) så står det Learning. Svep med handen framför rörelsedetektorn så att den röda lampan blinkar eller bryt magnetkontaktens båda delar från varandra. Det kommer då stå Emergency ID 1 Full. För att ta bort en rörelsedetektor/fjärrkontroll välj ex Emergencye ID 1 Full och tryck på knappen (DEL./PAUSE) det står då Emergency ID 1 Empty. Du kan ha upp till 4 tillbehör/säkerhetszoner per system. OBS! Läs igenom steg 8 innan denna funktion aktiveras. Steg Använda HOME funkionen. Systemet är utrustat med en HOME funktion vilket möjligör att ha alla eller några sensorer armerade medans du är hemma. I HOME läget larmar de sensorer som är aktiva när du öppnar en dörr/rör dig framför en rörelsedetektor, och ett DING DONG låter från centralenheten. För att aktivera/avaktivera HOME funktionen, tryck på knappen (HOME). Från fabrik är alla 16 sensorplatser aktiva vilket möjligör att du i HOME läget enkelt kan kontrollera att alla sensorer (rörelsedetektorer/magnetkontakter) är korrekt installerade i ditt hem. För att ta bort/lägga till sensorer, slå din kod (3-6 tecken) och tryck på knappen (HOME). Välj sedan vilka sensorer som skall var på/av On/Off med knapparna (*/ ), (#/ ) och (ARM/DISARM).

5 S i d a 5 Att använda systemet: Steg 2.1- Larma på systemet. För att larma på systemet använder du dig av tre metoder. 1. Via manöverpanelen på centralenheten. 2. Via fjärrkontrollen. 3. Via telefon. Via manöverpanelen: Slå din kod (000) följt av knappen (ARM/DISARM) för att larma på systemet. Då hörs ett piiip från centralenheten. Det tar då ca 20 sekunder för larmet att armeras. Se till att ha lämnat det larmade området och att alla sensorer är stängda inom de 20 sekunderna. Via fjärrkontrollen: Tryck på knappen (ARM) på fjärrkontrollen för att larma på systemet. Då hörs ett piiip från centralenheten. Det tar då ca 20 sekunder för larmet att armeras. Se till att ha lämnat det larmade området och att alla sensorer är stängda inom de 20 sekunderna. Via telefon: Ring upp larmets telefonnummer. Det hörs då ett piiip. Slå in din kod (000) och avsluta med #. Då hörs piiip piiip. Slå då 5 #. Du hör nu ett piiip piiip piiip. Systemet är nu larmat och samtalet avslutas. Via SMS: Skicka ett sms med din kod (000) följt av kolon och en etta. Ex. 000:1 Du får då ett svar, System ARMED, Thank you! Steg 2.2- Larma av systemet. För att larma av systemet använder du dig av tre metoder. 1. Via manöverpanelen på centralenheten. 2. Via fjärrkontrollen. 3. Via telefon. Via manöverpanelen: Slå din kod (000) följt av knappen (ARM/DISARM) för att larma av systemet. Då hörs ett piiip från centralenheten. Kom ihåg att du bara har en viss tid på dig innan systemet larmar. Via fjärrkontrollen: Tryck på knappen (ARM) på fjärrkontrollen för att larma avsystemet. Då hörs ett piiip från centralenheten. Via telefon: Ring upp larmets telefonnummer. Det hörs då ett piiip. Slå in din kod (000) och avsluta med #. Då hörs piiip piiip. Slå då 6 #. Du hör nu ett piiip piiip piiip. Systemet är nu avlarmat och samtalet avslutas. Via SMS: Skicka ett sms med din kod (000) följt av kolon och en nolla. Ex. 000:0 Du får då ett svar, System DISARMED, Thank you!

6 S i d a 6 Steg 2.3- Kontrollera status på systemet. För att kontrollera om larmet är på eller av, skicka ett sms med siffrorna 09 till larmet. Du får då ett svar, Check System ARMED (larmat) eller Check System DISARMED (avlarmat). Steg 2.4- När larmet ringer upp vid larm. När larmet ringer upp dig, svara flera pip ljuder. Du har nu dessa nedanstående alternativ att välja på. Knapptryck Funktion Instruktion 0# Två-vägs kommunikation Prata och lyssna med personen i rummet. 1# Avlyssning Avlyssna rummet. 2# Prata i högtalaren Prata i högtalaren. 3# Avbryt uppringning Avbryt uppringning till övriga nummer, larmet fortsätter att vara larmat 6# Larma av systemet Larma av systemet 9# Avsluta samtal Avsluta samtalet, och nästa inlagda nummer rings upp Steg 2.5- Att ringa upp larmet. Ring upp larmets telefonnummer. Det hörs då ett piiip. Slå in din kod (000) och avsluta med #. Då hörs piiip piiip. Du har nu dessa nedanstående alternativ att välja på. Knapptryck Funktion Instruktion 0# Två-vägs kommunikation Prata och lyssna med personen i rummet. 1# Avlyssning Avlyssna rummet. 2# Prata i högtalaren Prata i högtalaren. 3# Avbryt uppringning Avbryt uppringning till övriga nummer, larmet fortsätter att vara larmat. 5# Larma på Larma på systemet. 6# Larma av Larma av systemet. Steg 2.6- Använda HOME funktionen. Tryck på knappen (HOME) för att använda dig av HOME funktionen. (Se avsnittet 1.13) Testa gärna larmets alla funktioner så att du lär dig hantera larmsystemet. Skriv din larmkod här under så du alltid har den till hands. Larmkod: Tack för att du har valt ett larm från LarmaHemma.

LARMPAKET XS Inkopplingsanvisning

LARMPAKET XS Inkopplingsanvisning Packa upp paketet Ditt larmpaket från Induo Home består av följande kompontenter. 1 st rörelsedetektor med inbyggd GSM-enhet, nätaggregat, väggfäste och USB-kabel. Förbered installationen Tänk igenom var

Läs mer

YL-007K3 Instruktions Manual

YL-007K3 Instruktions Manual YL-007K3 Instruktions Manual Läs igenom manualen noggrant samt följ anvisningarna för installation samt drift. 1 Viktigt att tänka på vid installation 1. Placera inte huvudenheten intill en TV-apparat,

Läs mer

Kortfattad Installationsguide

Kortfattad Installationsguide & Kortfattad Installationsguide Vi rekommenderar Dig att noggrant läsa igenom GARDE HEMLARM manual för utförlig information om hur larmet monteras och installeras. Nedan följer en översikt av de viktigaste

Läs mer

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d...

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d... Användarmanual Användarmenyn När larmsystemet är i frånkopplat läge kan användarmenyn nås genom att en användare skriver in sin PIN-kod. Från användarmenyn kan larmsystemet sedan larmas på, sättas i skalskyddsläge,

Läs mer

GSM Larmsystem Instruktions Manual

GSM Larmsystem Instruktions Manual GSM Larmsystem Instruktions Manual Läs igenom manualen noggrant samt följ anvisningarna för installation samt drift. Innan du börjar installera larmet: Du behöver ett GSM SIM-kort, förslagsvis kontantkort,

Läs mer

Handhavandebeskrivning

Handhavandebeskrivning Handhavandebeskrivning Användare Manualen beskriver funktioner och dagligt handhavande för Galaxy G2-20 larmsystem. Systemet uppfyller SBSC enligt SSF 1014 för security grade 2 (larmklass 2) Miljöklass

Läs mer

TH 4000. en produkt från Trygga Hem Användarmanual

TH 4000. en produkt från Trygga Hem Användarmanual TH 4000 en produkt från Trygga Hem Användarmanual 1 Så använder du TH 4000 TH 4000 är ett trådlöst larmsystem som varnar vid inbrott, brand samt sabotage. Trygga Hem erbjuder tjänsten baserat på Scantronics

Läs mer

Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868)

Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868) Snabbstartguide Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868) 1) Förbereda kontrollpanelen för uppstart a) OBS! innan SIM-kortet Knappbeskrivning monteras i kontrollpanelen - Stegar uppåt i menyn måste

Läs mer

Borra hål för att montera larmpanel och rörelsedetektor. Att montera fästen till larm-panel och rörelsedetektor. SIM-kort, GSM (standardstorlek, 2G)

Borra hål för att montera larmpanel och rörelsedetektor. Att montera fästen till larm-panel och rörelsedetektor. SIM-kort, GSM (standardstorlek, 2G) Scandinavia Scandinavia Verktyg: Elektrisk borr Stjärnskruvmejsel Används till: Borra hål för att montera larmpanel och rörelsedetektor. Att montera fästen till larm-panel och rörelsedetektor. Verktyg:

Läs mer

YL-007M2B Instruktions Manual. Läs igenom manualen noggrant samt följ anvisningarna för installation samt drift.

YL-007M2B Instruktions Manual. Läs igenom manualen noggrant samt följ anvisningarna för installation samt drift. YL-007M2B Instruktions Manual Läs igenom manualen noggrant samt följ anvisningarna för installation samt drift. 1 Viktitgt att tänka på vid installation 1. Placera inte huvudenheten intill en TV-apparat,

Läs mer

Larm för olika behov. Idriftsättningen är enkel, ett eller ett par SMS så är du igång.

Larm för olika behov. Idriftsättningen är enkel, ett eller ett par SMS så är du igång. LARMPAKET GSM Larm för olika behov Induo Home har fem larmpaket för att passa de vanligaste larmbehoven för mindre objekt. Våra paket passar för att övervaka hem, mindre företag, fritidsbostäder, hobbygarage,

Läs mer

Användarmanual 948 GSM-GPRS

Användarmanual 948 GSM-GPRS Användarmanual 948 GSM-GPRS Kontrollpanel Aktivering och inaktivering av larmsystemet För att aktivera ditt system från kontrollpanelen, slå din PIN-kod och avsluta med OK. Du kommer därefter in i en meny

Läs mer

Handhavandebeskrivning

Handhavandebeskrivning Handhavandebeskrivning Användare Manualen beskriver funktioner och dagligt handhavande för Galaxy G2-20 larmsystem. Systemet uppfyller SBSC:s krav på larmsystem och godkänt enligt Svensk Standard. Systemet

Läs mer

BRUKSANVISNING SÄKERHETSLARM HA51S

BRUKSANVISNING SÄKERHETSLARM HA51S BRUKSANVISNING SÄKERHETSLARM HA51S Malmbergs Elektriska AB Box 144, 692 23 Kumla Telefon: 019-58 77 00 Fax: 019-57 11 77 info@malmbergs.com www. malmbergs.com SÄKERHETSLARM HA51S Detta trådlösa larmsystem

Läs mer

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5.

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. ScandLarm Air Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. Koda enheter till kontrollpanelen... 7 5.1 Radera enhet...

Läs mer

Ontech Control för Iphone Användarmanual Svenska

Ontech Control för Iphone Användarmanual Svenska Ontech Control för Iphone Användarmanual Svenska På grund av restriktioner hos Apple så är vår Iphone app begränsade i vissa ärenden. Bland annat så skickas SMS ej automatiskt när inställningar är gjorda

Läs mer

HomeSecure HS-ZONE-01 Version nr: 2

HomeSecure HS-ZONE-01 Version nr: 2 1 Index Introduktion... 4 1.1 Introduktion:... 4 1.2 Funktioner... 5 Installation av Larmsystemet... 6 2.1 Planering före installation... 7 2.2 Förbered huvudenheten... 8 Anslut GSM antennen... 8 Anslut

Läs mer

FAQs: HomeSecure GSM-MA-0004

FAQs: HomeSecure GSM-MA-0004 FAQs: Trådlöst larmsystem inkl. GSM-modul (GSM-MA-0004) Vi uppdaterar konstant informationen på våra produkter. För att få den nyaste informationen av våra produkter, gå till: downloads på www.homealarm.se

Läs mer

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5.

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. ScandLarm Air Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. Koda enheter till kontrollpanelen... 7 5.1 Radera enhet...

Läs mer

ESIM364. Inkopplingsanvisning

ESIM364. Inkopplingsanvisning Uppstart Innan du spänningsätter enheten måste du montera in ett, se också till att PIN-koden är avstängd. ESIM364 kommunicerar via och behöver därför placeras där du har bästa möjliga -täckning. Enheten

Läs mer

ScandLarm GSM 869MHz 1

ScandLarm GSM 869MHz 1 ScandLarm GSM 869MHz 1 Contents 1. Om Larmet... 4 1.1 Om ScandLarm GSM 869MHz... 4 1.2 Kontrollpanelen... 5 1.2.1 Framsida... 5 1.2.2 Baksidan... 6 1.2.3 Inne i kontrollpanelen... 7 1.2.4 Detaljerad förklaring

Läs mer

ESIM264. Inkopplingsanvisning

ESIM264. Inkopplingsanvisning Uppstart Innan du spänningsätter enheten måste du montera in ett SIM-kort, se också till att PIN-koden är avstängd. ESIM264 kommunicerar via GSM och behöver därför placeras där du har bästa möjliga GSM-täckning.

Läs mer

Handhavandebeskrivning

Handhavandebeskrivning Handhavandebeskrivning Säkerhetsansvarig nivå 3,6 Manualen beskriver funktioner och dagligt handhavande för Galaxy DIMENSION G3 larmsystem. Systemet uppfyller SBSC enligt SSF 1014 för security grade 3

Läs mer

Användarmanual För Lansen Larm- och Miljösystem. Utgåva DA01 2011-11-23

Användarmanual För Lansen Larm- och Miljösystem. Utgåva DA01 2011-11-23 Användarmanual För Lansen Larm- och Miljösystem Utgåva DA -- Användarmanual För Lansen Larm- och Miljösystem Lansen Larm- och Miljösystem är en trådlös plattform baserad på patenterad teknik som utvecklats

Läs mer

Vehicle Security System VSS 1. Systeminställningsguide - Swedish

Vehicle Security System VSS 1. Systeminställningsguide - Swedish Vehicle Security System VSS 1 Systeminställningsguide - Swedish Bästa kund, Den här guiden innehåller den information och de procedurer som krävs för att utföra följande: Bekräfta installationen av larmsystemet

Läs mer

V/S Larm Användar- och installationsmanual

V/S Larm Användar- och installationsmanual V/S Larm Användar- och installationsmanual Innehåll Sida Inledning 2 Innehållsförteckning 3 Installation 4 Användarmanual - Fjärrkontrollen 9 - Programmering 10 - Samtliga SMS kommandon 12 - Att ta emot

Läs mer

Handhavandeinstruktion

Handhavandeinstruktion Handhavandeinstruktion för centralapparat AC 948 med LCD-manöverpanel AC 148 Denna instruktion är tänkt att läsas av den anläggningsansvarige. AC 148 Handhavande anläggningsansvarige Rev.03 010108 Grundläggande

Läs mer

LARMPAKET S Inkopplingsanvisning

LARMPAKET S Inkopplingsanvisning Packa upp paketet Ditt larmpaket från Induo Home består av följande kompontenter. 1 st rörelsedetektor med inbyggd GSM-enhet 1 st nätaggregat Förbered installationen Bekanta dig med larmet och tänk igenom

Läs mer

HomeSecure HS-BASIC-V2 Manual: 27-08-2014

HomeSecure HS-BASIC-V2 Manual: 27-08-2014 HomeSecure HS-BASIC-V2 Manual: 27-08-2014 Innehållsförteckning Introduktion... 6 1.1 Funktioner... 6 Kom igång... 7 2.1 Huvudenheten... 7 2.2 Sätt i SIM Kortet... 10 2.3 Starta huvudenheten... 10 2.4 Huvudenhetens

Läs mer

HomeSecure BASIC - Bruksanvisning HS-BASIC-01 V1.0

HomeSecure BASIC - Bruksanvisning HS-BASIC-01 V1.0 1 Innehållsförteckning: 1 Introduktion:... 5 1.1 Funktioner... 5 2 Kom igång... 6 2.1 Huvudenheten... 6 2.2 Sätt i SIM Kort... 9 Om SIM Kort och huvudenheten... 9 2.3 Starta huvudenheten... 9 2.4 Kodning

Läs mer

Induo Home AB induohome.com 08-659 43 10 sales@induohome.com

Induo Home AB induohome.com 08-659 43 10 sales@induohome.com FörberedELSER Tack för din beställning av larmpaketet Ninja, nu skall vi steg för steg installera larmet tillsammans. Installationsprocessen går till så här: 1. Du packar upp ditt larmpaket och placerar

Läs mer

Ontech Control för Android Användarmanual Svenska

Ontech Control för Android Användarmanual Svenska Ontech Control för Android Användarmanual Svenska Inställningar Innan du använder denna app första gången så måste du ställa in den. Meny knapp Tryck på Meny knappen på startsidan och sedan Settings. Välj

Läs mer

Egenskaper. Lådans innehåll SWE

Egenskaper. Lådans innehåll SWE SWE Egenskaper ASA-30 kan användas antingen som en extra siren ansluten till ditt larmsystem eller som en självständig siren ansluten till en fjärrkontroll och/eller trådlösa detektorer. - Trådlös anslutning

Läs mer

Snabbstartguide Home Prosafe 1131 DTMF larm (Art.nr. 36-3816)

Snabbstartguide Home Prosafe 1131 DTMF larm (Art.nr. 36-3816) Snabbstartguide Home Prosafe 1131 DTMF larm (Art.nr. 36-3816) 1) Förbereda kontrollpanelen för uppstart a) Pilla loss gummipluggen på baksidan kontrollpanelen och kontrollera så att batteriets strömbrytare

Läs mer

ESIM251. Inkopplingsanvisning

ESIM251. Inkopplingsanvisning Förbered installationen Tänk igenom var du bäst kan installera ESIM251, ett par tips: 1. Enheten kommunicerar via GSM och behöver därför placeras där du har bästa möjliga GSM-täckning. Enheten fungerar

Läs mer

JA-63 Profi Användarmanual

JA-63 Profi Användarmanual JA-63 Profi Användarmanual Innehåll: 1 Informations display... 3 2 På/avlarmning av systemet... 4 2.1 Pålarmning... 5 2.2 Avlarmning... 6 2.3 Överfalls larm... 6 2.4 Avstängning av larm... 6 2.5 Hemmalarmning...7

Läs mer

LARM www.induohome.com LARMPAKET GSM

LARM www.induohome.com LARMPAKET GSM LARMPAKET GSM LARM www.induohome.com Larm för olika behov Induo Home har fyra larmpaket för att passa de vanligaste larmbehoven för mindre objekt. Våra paket passar för att övervaka hem, mindre företag,

Läs mer

GSM Alarm System. Användarmanual. Profil För en bättre förståelse av denna produkt, läs denna manual noggrant innan du använder den.

GSM Alarm System. Användarmanual. Profil För en bättre förståelse av denna produkt, läs denna manual noggrant innan du använder den. GSM Alarm System Användarmanual Profil För en bättre förståelse av denna produkt, läs denna manual noggrant innan du använder den. kapitel 1. Funktioner kapitel 2. Alarm Host inledning kapitel 3. Installation

Läs mer

Bruksanvisning Käyttöohje Brugervejledning User Manual

Bruksanvisning Käyttöohje Brugervejledning User Manual 4 0 0 A L A R M Bruksanvisning Käyttöohje Brugervejledning User Manual www.defa.com Gratulerar till ditt nya DEFA billarm! S Med över 40 års erfarenhet med utveckling av bilelektriska produkter, är du

Läs mer

Rörelsedetektor för smådjur

Rörelsedetektor för smådjur Rörelsedetektor för smådjur Installationsmanual Rörelsesensor som känner av rörelser i ett rum. Förhindrar ett närvarande husdjur från att utlösa larmet. Sensorn tar ej hänsyn till smådjur. Rörelsedetektor

Läs mer

Börja med att ligga dessa delar på ett bord framför dig. Sätt klisterlappar med framtida lokalisering av enheterna, dette lättar din programmering.

Börja med att ligga dessa delar på ett bord framför dig. Sätt klisterlappar med framtida lokalisering av enheterna, dette lättar din programmering. 6850 Quickguide Innan du fortsätter att ta ut delarna i lådan, är det fördelaktigt att hitta några etiketter med lim till märkning av dina systemdele. Find ett lämpligt bord där man kan sitta och joba.

Läs mer

Home Larm Air. www.homelarm.se

Home Larm Air. www.homelarm.se Home Larm Air www.homelarm.se 1 Innehåll 1. Om Home Larm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. Koda enheter till kontrollpanelen...

Läs mer

Rekonditionering. EPIsafe 2 GSM. Art.nr 464238. Programversion x.x.x eller senare. Rev PA1 SE

Rekonditionering. EPIsafe 2 GSM. Art.nr 464238. Programversion x.x.x eller senare. Rev PA1 SE Instruktion Rekonditionering EPIsafe 2 GSM Art.nr 464238 Programversion x.x.x eller senare Rev PA1 SE Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Viktig information... 2 2. Rekonditioneringsförfarande...

Läs mer

Användarmanual. Solution 880

Användarmanual. Solution 880 Användarmanual Solution 880 detection systems Din installatör Vid frågor eller service kontakta din installatör: Företag: Telefon: Fax: E-mail: Kontaktperson: Övrigt: Larmet är anslutet till: Larmcentral:

Läs mer

Bruksanvisning för ditt larmsystem. System: Domonial

Bruksanvisning för ditt larmsystem. System: Domonial Bruksanvisning för ditt larmsystem System: Domonial Sector Alarm Tack för att du valt ett larmsystem från Sector Alarm! Bruksanvisningen som du har i handen ska fungera som ett stöd i den dagliga användningen.

Läs mer

EPIsafe 2 GSM-modul. Art.nr: 464234. Rev C SE

EPIsafe 2 GSM-modul. Art.nr: 464234. Rev C SE Bruksanvisning EPIsafe 2 GSM-modul Art.nr: 464234 Rev C SE Innhold 1. Introduktion:... 2 2. Artiklar som medföljer:... 3 3. SIM-kort... 3 4. Inkoppling av GSM-modul... 4 5. Uppstart... 4 6. Kodning av

Läs mer

HomeSecure HS-BASIC-V2 Manual: 18-11-2015

HomeSecure HS-BASIC-V2 Manual: 18-11-2015 HomeSecure HS-BASIC-V2 Manual: 18-11-2015 Innehållsförteckning 1. Introduktion... 6 1.1 Larmets funktioner... 6... 7 2. Kom igång... 7 2.1 Huvudenheten... 7 2.2 Sätt i SIM kortet... 10 2.3 Starta huvudenheten...

Läs mer

Handhavandebeskrivning

Handhavandebeskrivning Handhavandebeskrivning Säkerhetsansvarig nivå 3,6 Manualen beskriver funktioner och dagligt handhavande för Galaxy G3 larmsystem. Systemet uppfyller SBSC enligt SSF 1014 för security grade 3 (larmklass

Läs mer

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk.

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. 2 INNEHÅLL Introduktion Knappfunktioner Installation Placering Uppkoppling av basstationen Laddning av handenheten

Läs mer

Instruktioner för att ansluta till Polars elsystem via webbläsare. App-Android

Instruktioner för att ansluta till Polars elsystem via webbläsare. App-Android Instruktioner för att ansluta till Polars elsystem via webbläsare. App-Android 2 3 Gå in på ikoner Välj inställningar (1) Dra Wi-fi knappen av till höger så att den ändrar namn till på. 1 Anslutning sker

Läs mer

Ver 2.1. PITBULL PRO Kom igång

Ver 2.1. PITBULL PRO Kom igång Ver 2.1 PITBULL PRO FörberedELSER Tack för din beställning av PITBULL, nu skall vi steg för steg installera larmet tillsammans. CENTRALENHETEN 7 Pitbull består av en larmcentral som är inbyggd i en rörelsesensor.

Läs mer

Boat. Manufactured by DEFA AS, Norway. www.defa.com 8199-C

Boat. Manufactured by DEFA AS, Norway. www.defa.com 8199-C www.defa.com Manufactured by DEFA AS, Norway 8199-C B g 6 0 0 Bruksanvisning www.defa.com S INNEHÅLLSFÖRTECKNING Så använder du ditt BG600 2 Slå på larmet (aktivering) 2 Tillfällig urkoppling av sensorer

Läs mer

R-CARD M5 PORTTELEFON HANDHAVANDE- INSTRUKTIONER

R-CARD M5 PORTTELEFON HANDHAVANDE- INSTRUKTIONER R-CARD M5 PORTTELEFON HANDHAVANDE- INSTRUKTIONER RCO FREECALL SYSTEM FREECALL ENTRY FÖR PORTÖPPNING ÄR INSTALLERAT I FASTIGHETEN. INSTRUKTION FÖR BESÖKARE MED MOBILTELEFON RING MED DIN MOBILTELEFON TILL

Läs mer

JA-63 Profi Användarmanual

JA-63 Profi Användarmanual JA-63 Profi Användarmanual Innehåll: 1 Informations display... 3 2 Skötsel av systemet...4 2.1 Pålarmning... 5 2.2 Avlarmning... 6 2.3 Överfalls larm... 6 2.4 Avstängning av larm... 6 2.5 Hemmalarmning...

Läs mer

Blackstar KTL-2002C. Delar & Komponenter MANUAL SVENSKA

Blackstar KTL-2002C. Delar & Komponenter MANUAL SVENSKA Blackstar KTL-2002C MANUAL SVENSKA Teknikmagasinet Sweden AB, Box 637, 175 27 Järfälla - Tel: 08-4451030 Delar & Komponenter 1. Linje uttag 2. Finns ej på den Europeiska modellen 3. Uttag för 9V Adapter

Läs mer

Handhavandeinstruktion

Handhavandeinstruktion Handhavandeinstruktion för centralapparat AC 948, 616 och 408 med LED-manöverpanel AC 1508 Denna instruktion är tänkt att läsas av den dagliga användaren av larmanläggningen. Grundläggande information

Läs mer

Handhavande. inbrottslarmsystem VR8

Handhavande. inbrottslarmsystem VR8 Handhavande inbrottslarmsystem VR8 Din installatör Vid frågor eller service kontakta din installatör: Företag: Telefon: Fax: E-mail: Kontaktperson: Övrigt: Larmet är anslutet till: Larmcentral: Telefon:

Läs mer

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 1.1 Uppstart Om du väljer att använda det medföljande refillkortet o Ladda med valfritt belopp o OBS! Glöm inte att ladda ditt kort minst en gång om

Läs mer

Programmeringsguide Sargent & Greenleaf. Titan Pivot Bolt/Titan Direct Drive & 6124/6125. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

Programmeringsguide Sargent & Greenleaf. Titan Pivot Bolt/Titan Direct Drive & 6124/6125. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Programmeringsguide Sargent & Greenleaf Titan Pivot Bolt/Titan Direct Drive & 6124/6125 ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 LÄS IGENOM HELA PROGRAMMERINGSGUIDEN INNAN PROGRAMMERING

Läs mer

Handhavande. inbrottslarmsystem Solution 880

Handhavande. inbrottslarmsystem Solution 880 Handhavande inbrottslarmsystem Solution 880 Din installatör Vid frågor eller service kontakta din installatör: Företag: Telefon: Fax: E-mail: Kontaktperson: Övrigt: Larmet är anslutet till: Larmcentral:

Läs mer

INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1

INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1 INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1 1. Översikt... 3 Knapparnas funktioner 4 2. Huvudmeny... 5 3. Intern meny... 6 4. Samtal... 7 Ta emot samtal 7 Ringa upp 7 5. Texter i display... 8 Klarläge 8 Under pågående

Läs mer

Cisco 6961. Bruksanvisning. Dokumenttyp: Guide Bruksanvisning Cisco 6961 2014-03-20

Cisco 6961. Bruksanvisning. Dokumenttyp: Guide Bruksanvisning Cisco 6961 2014-03-20 Cisco 6961 Bruksanvisning Telefonbeskrivning 1. Telefonlur med lampa Den röda lampan på telefonluren blinkar när telefonen ringer. Lampan lyser med fast sken när det finns nya röstmeddelanden. 2. Display

Läs mer

Manual - Malux GPS larm

Manual - Malux GPS larm Montering och installation 1. Montera larmenheten stående eller liggande enligt bilden till höger. Larmenheten behöver inte fri sikt för att fungera men tunnare material/färre antal lager ger en starkare

Läs mer

Eventum II Larmdator

Eventum II Larmdator Eventum II Larmdator Handhavandemanual SCANDINAVIAN ELECTRONIC SYSTEMS AB Box 128-284 22 PERSTORP Tel 0435-341 50 Fax 0435-341 60 Mobil 070-543 49 95 www.scandelect.se info@scandelect.se Funktionsbeskrivning

Läs mer

Bruksanvisning för ditt larmsystem. System: Domonial

Bruksanvisning för ditt larmsystem. System: Domonial Bruksanvisning för ditt larmsystem System: Domonial Välkommen till Sector Alarm Tack för att du valt ett larmsystem från Sector Alarm! Bruksanvisningen som du har i handen ska fungera som ett stöd i den

Läs mer

HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska

HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska Funktioner: 1. Antenn 2. Display, visar aktuell kanal, och andra aktuella funktioner. 3. Pil upp, tryck för att justera ner ljudet, och byta kanal. 4. Pil

Läs mer

Användarmanual. Installation av hemlarm. Kom igång med ditt nya hemlarm

Användarmanual. Installation av hemlarm. Kom igång med ditt nya hemlarm Användarmanual Installation av hemlarm Kom igång med ditt nya hemlarm på 07-7 7 00 så hjälper vi dig att justera dina inställningar. Bild. Följande utrustning ska finnas i din kartong:. Larmenhet. Strömkabel.

Läs mer

ANGE ALLTID ANLÄGGNINGSNUMMER NÄR DU RINGER STAR ALARM AB

ANGE ALLTID ANLÄGGNINGSNUMMER NÄR DU RINGER STAR ALARM AB MANUAL TILL LARMANLÄGGNING MED INBROTTSALARMCENTRAL MOD. PC 3000 STAR ALARM AB Anläggningsansvariga personer: 1:e ansvarig (mottagare av information från Star Alarm ) Namn: Tel.arbete: / Tel. bostad: /

Läs mer

RCO PORTTELEFON P-59 HANDHAVANDE- INSTRUKTIONER

RCO PORTTELEFON P-59 HANDHAVANDE- INSTRUKTIONER RCO PORTTELEFON P-59 HANDHAVANDE- INSTRUKTIONER RCO FREECALL SYSTEM FREECALL ENTRY FÖR PORTÖPPNING ÄR INSTALLERAT I FASTIGHETEN. INSTRUKTION FÖR BESÖKARE MED MOBILTELEFON RING MED DIN MOBILTELEFON TILL

Läs mer

Bruksanvisning. Larmsystem: Sector Alarm TC

Bruksanvisning. Larmsystem: Sector Alarm TC Bruksanvisning Larmsystem: Sector Alarm TC Välkommen till Sector Alarm Bruksanvisningen som du har i handen ska fungera som ett stöd i den dagliga användningen. Läs gärna igenom den för att få tips om

Läs mer

Monterings råd till ditt nya Larm Dokumentet hjälper dig att göra en bra montering med högsta säkerhet.

Monterings råd till ditt nya Larm Dokumentet hjälper dig att göra en bra montering med högsta säkerhet. Monterings råd till ditt nya Larm Dokumentet hjälper dig att göra en bra montering med högsta säkerhet. Dessutom får du ytterligare givande tips i slutet av dokumentet. Vill du ha rådgivning kontakta Bostadslarmet

Läs mer

TRÅDLÖST LARM FÖR DJURHAGAR

TRÅDLÖST LARM FÖR DJURHAGAR TRÅDLÖST LARM FÖR DJURHAGAR Varför Spectrafence? Näst intill dagligen kan vi läsa om olika angrepp som sker på djur runt om i landet. Det rör sig om stölder, misshandel, knivvåld, vargangrepp med mera.

Läs mer

SMS-larm L-53. 2014-09-12 Ver. 2.91. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen

SMS-larm L-53. 2014-09-12 Ver. 2.91. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen SMS-larm L-53 2014-09-12 Ver. 2.91 www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen 1. Beskrivning Intabs SMS-larm är enkelt att använda för att få händelselarm via SMS. Alarmet

Läs mer

JA-63 Profi Användarmanual

JA-63 Profi Användarmanual position Placering Detektor Detektor typ reaktion* sektion A B S JA-63 Profi Användarmanual 1. 2. 3. 4. 5. 6. Trådlösa detektorer 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. Trådanslutningar 1. 2. 3. 4. * I direkt

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning Sid 1 Introduktion 2 2 Tillkoppling av område med kod 3 3 Frånkoppling av område med kod 3 4 Frånkoppling ring efter utlöst larm 4 5 Kvittera systemet efter utlöst larm 4 6 Användarmeny

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL COBRA 8800/8900 CAN

ANVÄNDARMANUAL COBRA 8800/8900 CAN ANVÄNDARMANUAL COBRA 8800/8900 CAN Bäste kund, Gratulerar till ert köp av denna produkt vilken har designats och tillverkats enligt de högt ställda bilindustrikraven och med den senaste teknologin för

Läs mer

F/W: 952V02 D.D. 22-Sep-2008 Roterbar IR-Sändare. Sändaren kan roteras för att skicka signal till enheter på avstånd upp till 10 meter.

F/W: 952V02 D.D. 22-Sep-2008 Roterbar IR-Sändare. Sändaren kan roteras för att skicka signal till enheter på avstånd upp till 10 meter. Manual för SMS-952 F/W: 952V02 D.D. 22-Sep-2008 Roterbar IR-Sändare Sändaren kan roteras för att skicka signal till enheter på avstånd upp till 10 meter. Riktad IR-Sändare Behöver vara riktad mot mottagaren.

Läs mer

C A N A L A R M. Bruksanvisning Käyttöohje Brugervejledning User Manual. www.defa.com

C A N A L A R M. Bruksanvisning Käyttöohje Brugervejledning User Manual. www.defa.com C A N A L A R M Bruksanvisning Käyttöohje Brugervejledning User Manual www.defa.com S Innhåll Så använder Ni ert DEFA AutoSecurity billarm: Slå PÅ (aktivering) s. 11 Slå AV (avaktivering) s. 12 Nödurkoppling

Läs mer

Snabbmanual Securitas Hemlarm

Snabbmanual Securitas Hemlarm Snabbmanual Securitas Hemlarm Innehåll Innan du monterar Välkommen/Systemöversikt 3 Innan du monterar 4 Centralapparat - identifiering av delarna 4 Manöverpanel - identifiering av delarna 5 Montering Checklista

Läs mer

JA-82Y Användarmanual

JA-82Y Användarmanual JA-82Y Användarmanual Innehåll 1. GENERELLA REGLER FÖR FJÄRRSTYRNING VIA SMS KOMMANDON... 4 2. KOPPLA -TILL LARMET MED SMS XXXXTILL... 4 3. KOPPLA -FRÅN LARMET MED SMS XXXXFRAN... 5 4. STATUSFÖRFRÅGAN

Läs mer

Bruksanvisning PIR-900

Bruksanvisning PIR-900 Bruksanvisning PIR-900 KNOP REHATEK AB GIAB huset Ankdammsgatan 35 SE-171 67 Solna Tel: 020 12 12 34 KNOP REHATEK AB Version 2.3 2013-10-21 Innehåll 1 INNEHÅLL... 2 2 INTRODUKTION... 3 3 MONTERING / PLACERING...

Läs mer

Företag/Hem GSM Alarmsystem. Installations och Bruksanvisning. Generell information:

Företag/Hem GSM Alarmsystem. Installations och Bruksanvisning. Generell information: Företag/Hem GSM Alarmsystem Installations och Bruksanvisning Generell information: Detta larmsystem är mycket lämpligt för små kontor och privata bostäder. Larmsystemet använder en GSM sändare, vilket

Läs mer

Manual för kortterminalen. Hypercom M4230

Manual för kortterminalen. Hypercom M4230 Manual för kortterminalen Hypercom M4230 Innehåll: Installation av kortterminalen Hypercom M4230...3 1. Kontrollera leveransen... 3 2. Detta krävs för en installation... 3 3. Sätt i kvittorullen... 3 4.

Läs mer

Larmcentral LC-20 med GSM-uppringare. Användarmanual Svenska

Larmcentral LC-20 med GSM-uppringare. Användarmanual Svenska Larmcentral LC-20 med GSM-uppringare Användarmanual Svenska INNEHÅLL Kapitel 1. Egenskaper.... 3 Kapitel 2. Introduktion av larmpanel. 4 Kapitel 3. Installation. 6 Kapitel 4. Systeminställningar. 6 4.1.

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Kortfattad användarhandbok TANDBERG MXP-system - Svenska Programvaruversion F1 D13624.04 June 2006 Detta dokument får inte kopieras vare sig i sin helhet eller i utdrag utan skriftligt godkännande från:

Läs mer

Bruksanvisning GSM ON / OFF

Bruksanvisning GSM ON / OFF Fjärrströmbrytaren GSM ON/OFF har på fabriken konfigurerats för manövrering via SMS. Om apparaten används för manövrering via uppringning måste den ovillkorligen personaliseras (punkt D och E). Bruksanvisning

Läs mer

ATS-centralapparat. Användarmanual

ATS-centralapparat. Användarmanual ATS-centralapparat Användarmanual ARITECH är ett GE Security varumärke. COPYRIGHT 2004 GE Security BV. Alla rättigheter förbehållna. GE Security BV ger tillåtelse att kopiera/skriva ut denna manual endast

Läs mer

Larmcentral LC-12 med GSM-uppringare

Larmcentral LC-12 med GSM-uppringare Larmcentral LC-12 med GSM-uppringare Användarmanual Svenska INNEHÅLL Kapitel 1. Inledning.... 3 Kapitel 2. Egenskaper. 3 Kapitel 3. Introduktion av larmpanel. 4 Kapitel 4. Installation. 4 4.1. Installera

Läs mer

HITTAREN Användarmanual

HITTAREN Användarmanual HITTAREN Användarmanual SIMIT Hardware AB Engelbrektsgatan 9-11 SE-11432 Stockholm Sweden info@simitab.se Innehållsförteckning Allmänna tips om GPS... 1 Ladda Hittaren!... 2 Starta Hittaren första gången!...

Läs mer

Installationsanvisning

Installationsanvisning GSM-start Thermo Top Installationsanvisning Beskriver manövreringen av värmare. För övriga funktioner, se engelsk manual Feb -09 Service och installation av startutrustningar får endast utföras av utbildad

Läs mer

Instruktioner för att ansluta till Polars elsystem via webbläsare. App-Android

Instruktioner för att ansluta till Polars elsystem via webbläsare. App-Android Instruktioner för att ansluta till Polars elsystem via webbläsare. App-Android Installera SIMM-kort. Fasade hörnet inåt och tryck in SIMM-kortet hela vägen tills det tar stopp. Anslut till vagnens Wifi

Läs mer

Monteringsanvisning Securitas Hemlarm

Monteringsanvisning Securitas Hemlarm Monteringsanvisning Securitas Hemlarm Innehåll Innan du monterar Välkommen/Systemöversikt 3 Innan du monterar 4 Centralapparat - identifiering av delarna 5 Manöverpanel - identifiering av delarna 6 Montering

Läs mer

Manual för Snom 760. http://support.easytelefoni.se support@easytelefoni.se 0774-400 600

Manual för Snom 760. http://support.easytelefoni.se support@easytelefoni.se 0774-400 600 Manual för Snom 760 Innehållsförteckning 1. Överblick Snom 760 2. Ringa med telefonen 2.1. Ringa genom att slå telefonnummer 2.2. Ringa med snabbknappar 2.3. Ringa från dina kontakter 2.4. Söka i kontaktlistan

Läs mer

SMS-larm L-52 2014-06-11. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen

SMS-larm L-52 2014-06-11. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen SMS-larm L-52 2014-06-11 www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen 1. Beskrivning Intabs SMS-larm är enkelt att använda för att få temperaturlarm via SMS. Alarmet triggas

Läs mer

Användarmanual FlexiSwitch/FlexiSwitchRF

Användarmanual FlexiSwitch/FlexiSwitchRF Användarmanual FlexiSwitch/FlexiSwitchRF FlexiSwitchRF GSM Remote Switch & Alarm Läs detta innan du använder FlexiSwitch /FlexiSwitchRF! Skaparna av FlexiSwitch ifrånsäger sig allt ansvar för eventuella

Läs mer

AnvändarmANUAL För. Innehåll. 2 Kom igång med Lansen Konfigurator. 4 Användare. 8 händelselogg 9 Felsökning. Dokument version: DA01

AnvändarmANUAL För. Innehåll. 2 Kom igång med Lansen Konfigurator. 4 Användare. 8 händelselogg 9 Felsökning. Dokument version: DA01 AnvändarmANUAL För Lansen Konfigurator Installera och Använda Innehåll 1 Installera och starta Lansen Konfigurator 2 Kom igång med Lansen Konfigurator 3 Sensorer/Sektioner/Driftlägen 4 Användare 5 Uppkopplingar

Läs mer

Handhavarinstruktion. För larmanläggning levererad från Star Alarm AB

Handhavarinstruktion. För larmanläggning levererad från Star Alarm AB Handhavarinstruktion För larmanläggning levererad från Star Alarm AB Viktigt! Tänk på att systemet är programmerat med en såkallad skärmsläckare som med automatik släcker ned displayen efter ca 20 sek.

Läs mer

Skydda ditt hem med Yale Easy Fit Alarm

Skydda ditt hem med Yale Easy Fit Alarm Easy Fit Alarms Skydda ditt hem med Yale Easy Fit Alarm An ASSA ABLOY Group brand Smartphone Alarm Flexibelt hemlarm, lätt att använda via en app i din smarta mobil Oavsett var du befinner dig måste du

Läs mer

Manual för WMR-252 inbyggnadsmottagare med universaldimmer

Manual för WMR-252 inbyggnadsmottagare med universaldimmer Manual för WMR-252 inbyggnadsmottagare med universaldimmer En unik universell trådlös mottagare för inbyggnad med dimmerfunktion för fjärrstyrning av bl.a dimbara 230V LED - lampor, lågenergilampor, glödlampor

Läs mer

Användarmanual DS7060

Användarmanual DS7060 Användarmanual DS700 detection systems Din installatör Vid frågor eller service kontakta din installatör: Företag: Telefon: Fa: E-mail: Kontaktperson: Övrigt: Larmet är anslutet till: Larmcentral: Telefon:

Läs mer